fazakas66 | 116671 | 2017. augusztus 1. 23:25 | Válasz erre: 116670 |
A Balaton még hagyám de én is a mai 40+ fokba alig bírom pótolni a hideg sörrel :))))
|
csanesz | 116670 | 2017. augusztus 1. 22:03 | Válasz erre: 116659 |
Bakker! Hogy kiszáradt a Balaton... :))) |
vasutas | 116667 | 2017. augusztus 1. 21:39 | Válasz erre: 116650 |
kawa550 | 116666 | 2017. augusztus 1. 21:33 | Válasz erre: 116661 |
Magamról beszéltem, csak van az a szint, ami alatt ez már nem jön le az olvasónak, ha érted mire gondolok.
|
kormi1313 | 116665 | 2017. augusztus 1. 21:24 |
Mi a tököm van? Írtam egy csomót kawa 550 nek és már másodszor nem ment el! Nem a kawa, hanem az uzenetem. Vagy ki tudja? |
kormi1313 | 116664 | 2017. augusztus 1. 21:05 | Válasz erre: 116656 |
Igen, ez hajnali kép. Csak a pecások vannak lent. ( már előbb reagáltam, de úgy látszik nem ment el) Egy dombról fényképeztem. ![]() |
kawa70 | 116663 | 2017. augusztus 1. 20:48 | Válasz erre: 116652 |
Ha nem lennének megmondó emberek, mindig csak langyosvizben evickélnétek:)) -bár én asse tom mi az a megmondóember...... |
kawa550 | 116658 | 2017. augusztus 1. 16:04 | Válasz erre: 116652 |
Természetesen ilyenkor bennem is kialakul emberekről egy meglehetősen sommás és leginkább sértő vélemény, de azt mindig megtartom magamnak. Mert a megmondóemberek célja nem az, ami a sima parasztoké, hogy személyeskedéssel megsértsenek valakit, hisz az a vitát semmiképpen nem mozdítja előre. Viszont a kertelés nélküli egyenes beszéddel pontosan és félreérthetetlenül rámutatnak dolgokra, amit mások esetleg elmismásolnának ilyen mellé beszéddel meg sokféleképpen értelmezhető, és később szükség esetén átmagyarázható körülírással. |
kawa550 | 116657 | 2017. augusztus 1. 16:00 | Válasz erre: 116654 |
Na baccki, ez nem kutya! :))))) Én egy kicsit nagyollom a hullámokat így elnézve a képet, de nem kéne 2x mondani hogy menjek ha valaki meghívna..... :D Majd minnyá kitöltöm a képeket oszt teszek fel, mert mi meg egy böcme jól sikerült 170 km-es oda-vissza kanyargással meghágtuk a Velebit másik felén lévő kilátót, és állat szerencsénk volt, kifejezetten gyér volt a forgalom az út nagy részén, olyan tempót mehettünk, amilyent csak bírtunk így utasokkal. Igen faxa vót. Még azzal a szar tédéemmel is! :)))))))))))) |
lendvai | 116656 | 2017. augusztus 1. 15:55 | Válasz erre: 116654 |
Ezt hajnalban fotóztad, hogy ilyen kihalt a part? :-) Mindenki elment motorozni? :-)
|
lendvai | 116655 | 2017. augusztus 1. 15:53 | Válasz erre: 116654 |
Másik kolléganőm is épp Sartin volt, tegnap kezdte a melót visszatérés után. Kíváncsi leszek az élménybeszámolójára. Nagy valószínűséggel nem fog panaszkodni.:-)
|
kormi1313 | 116654 | 2017. augusztus 1. 15:23 | Válasz erre: 116550 |
Itt az Égei tenger mellett is meleg van, de engem nem zavar. ☺ (Sarti)
![]() |
lendvai | 116653 | 2017. augusztus 1. 15:06 | Válasz erre: 116652 |
Na, erről beszéltem tegnap, Gyula, fogadnunk kellett volna, ha másban nem egy jégkrémben.:-) Ma kétszer is megcsszott alattam a PR4: ez egy fos gumi! :-) A sisakom hangos volt a kinyitott szellőzőkkel, pedig azt írták róla, hogy halkabb, mint a Schuberth zárt sisakja: ez egy fos sisak! :-) Néha jól jött volna előzéskor pár plusz lóerő: gyenge fos ez a TDM! :-) A nadrágom átforrósodott a napon ülve: ez a fekete bőr egy fos! :-) De befejezem, mert holnap jön a kolléganőm és pont ő jelentette ki egyszer: "Nem bírom a férfihisztit!" :-) Na meg meleg is van, a kurva életbe, milyen nyár ez? :-) A fórumon meg megmondóemberek garázdálkodnak? Hja, kérem, nálunk így működik az öntisztulás, kéfem kapcsojja ki! :-) |
Hitmanus | 116652 | 2017. augusztus 1. 12:31 | Válasz erre: 116651 |
Dehogy sértődök meg..van más ezer értelmesebb dolog, mint ilyen szarokon megsértődjek és energiát pazaroljak.. Elhiszem, hogy másnak nem kell gyógyszer az utazás okozta fájdalmaira(nekem sem kell, elárulom)..Engem nem is érdekel ez a téma, mert köztudott, hogy fostartály a szélvédelme a 900-nak.Ezzel valaki vagy együtt tud élni vagy lecserélni a vasat egy olyanra ami bejön neki..ennyi.. Engem inkább az zavar, hogy némelyik kommentelő olyan gyökét stílusban osztja az észt, hogy az nagyon kemény.. Mondjuk mindenhol van egy megmondó ember..ez így kerek..sajnos.. |
kawa550 | 116651 | 2017. augusztus 1. 09:53 | Válasz erre: 116643 |
Nyugodtan megsértődhetsz, gondolhatod mekkora lelki teher ez nekem...:))))))) "illetve ha valaki lemer írni negatív tapasztalatot(pl.szélvédelem)" B+, 100x és 1000x leírtam itt ezt előtted én magam meg még 100 másik tulaj, nem vitatja ezt itt senki! De azt se, hogy kapásból felsorolok 10 embert, akivel én magam jártam túrákon a te 300km-edet többszörösen meghaladó túrákon-most is ezt teszem, fél óra múlva indulunk- ugyan az a motorjuk mint a tiéd, mégse rínak hogy gyógyszer nélkül elviselhetetlen fájdalom lenne nekik a 900-on motorozás. Több ezer kilométereket mennek és élvezik, örömmel gondolnak vissza rá. Szóval nem nagyon van más logikus következtetés, hogy ha nálad ez nem müxik, akkor nem a másoknál jól szolgáló ugyan ilyen motor a gyenge láncszem, hanem aki használja. |
kawa550 | 116650 | 2017. augusztus 1. 09:48 | Válasz erre: 116632 |
kawa550 | 116649 | 2017. augusztus 1. 09:41 | Válasz erre: 116648 |
Alapjában véve igazad van, arra azért kíváncsi lennék, rajtad kívül még ki fektet ebbe ennyi energiát hogy motoronként újat vesz, hosszú válogatás és próbaút után. Én pl tuti nem. Az most tök véletlen, hogy a mostani sisakomat pont kipróbáltam vétel előtt. A különbségek nagyok, volt olyan sisakom ami mindig jó volt, kivéve oldalszélben, mert ott úgy csavargatta a fejem hogy véül ezért cseréltem le. Utána a lidlissel én teljesen elégedett voltam, a zaj ellen füldugó és kész. Csak 5 évesen már amúgy is csere érett, a napszemüvege is többször fennakadt, félretettem tartaléknak, vettem másikat. Ugyan olyan kényelmes, zajos is, viszont kb 20km/h-val feljebb kezdem csak érezni a szélnyomást, ennyivel gyorsabban lehet vele ugyan akkora kényelemben menni. Az alapvetően nem rossz gondolat, hogy egy szerencsétlen sisak+motor kombináció az átlagosnál komolyabb zűrt csinál és együtt már elviselhetetlen. Ide azért megjegyezném, hogy épp ezért nem kéne próba nélkül motort venni, mert az mégse egy pár tízezres cserélhető sisak, hanem százezrek vagy milliók..... |
Jani55 | 116648 | 2017. augusztus 1. 00:47 |
Legyen szabad a plexitémához: (akit nem érdekel, ugorjon) Nagyon zavar, hogy a motorgyártók a különféle modelleket szélcsatornában nem vizsgálják turbulenciára, esős menetben a kerekek feltermelte víz elvezetésére, (tisztelet a kivételeknek), az méginkább bosszant, hogy bár megtehetnék, nem ajánlanak a különféle típusokhoz konkrét sisakot (márkát és modellt). Nagyon jó párosítások kijönnek, ha az ember motorvásárláskor a motorhoz tud sisakot választani. Én ezt a megoldást választottam, minden új motoromhoz új sisakot is vettem és ott, ahol engedik kipróbálni. Egymás után, többet és sztrádán, mert pont 130-160 körül legyen turbulencia és lüktetés szempontjából a legcsendesebb, a legkényelmesebb. Az se baj, ha nem tépi le a fejem, nem nyom és nem emel... Ugyanígy, értelemszerűen vannak kifejezetten rossz választások, amikor az amúgy is zajos, turbulens motorra sikerül egy pokolian zajos, lüktető sisakot felvenni, fél óra motorozás után garantált az egész napos fejfájás, a szinte biztos halláskárosodás. Aki tudja miről beszélek, az már ezt felismerte, remélhetőleg még időben. Természetesen nem fogok kirívóan rossz tapasztalataimról beszámolni, nem akarok senkit idegesíteni, megbántani, ezt mindenkinek magának kell végigcsinálni. A hobbim: minden új motorbemutatóra, tesztmotorozásra elmegyek enduró-túraenduro-túra-sporttúra kategóriákban. (mert ezek a kedvenc) Van egy etalonnak tartott agv sisakom, amit még az xt600 időmben, a legcsendesebbnek vettem, evvel járok próbamotorozni. Semleges viselkedésű, aránylag csendes, tehát van összehasonlítási alapom a különféle motorokon. Így tetszett meg az ezres Versys, az abszolút csendességével, a turbulenciamentességével, ezt tartottam és tartom etalonnak azóta is. (mert amikor százas tempónál nincs szélzaj, nincs lüktetés és mindenféle turbulencia, hallani a kis mágneskapcsolók hangját, na az az igazi) A Varához is sikerült a jó plexi és jó sisakválasztás, a Versyshez is sikerült túraplexit és egy tökéletes sisakot választanom (mert az új fejidom a Versysen már nem olyan csendes). Így most tökéletes. Mindenkinek javaslom, bátran kísérletezzen, nagyon megéri. Természetesen van más megoldás is, pl. különféle füldugók, a jó/kevésbé jó/rossz sisakhoz, de az az igazi, mikor ez nem szükséges. (és halláskárosodásom sem lesz, sem átmeneti, sem végleges) |
Jani55 | 116648 | 2017. augusztus 1. 00:47 |
Legyen szabad a plexitémához: (akit nem érdekel, ugorjon) Nagyon zavar, hogy a motorgyártók a különféle modelleket szélcsatornában nem vizsgálják turbulenciára, esős menetben a kerekek feltermelte víz elvezetésére, (tisztelet a kivételeknek), az méginkább bosszant, hogy bár megtehetnék, nem ajánlanak a különféle típusokhoz konkrét sisakot (márkát és modellt). Nagyon jó párosítások kijönnek, ha az ember motorvásárláskor a motorhoz tud sisakot választani. Én ezt a megoldást választottam, minden új motoromhoz új sisakot is vettem és ott, ahol engedik kipróbálni. Egymás után, többet és sztrádán, mert pont 130-160 körül legyen turbulencia és lüktetés szempontjából a legcsendesebb, a legkényelmesebb. Az se baj, ha nem tépi le a fejem, nem nyom és nem emel... Ugyanígy, értelemszerűen vannak kifejezetten rossz választások, amikor az amúgy is zajos, turbulens motorra sikerül egy pokolian zajos, lüktető sisakot felvenni, fél óra motorozás után garantált az egész napos fejfájás, a szinte biztos halláskárosodás. Aki tudja miről beszélek, az már ezt felismerte, remélhetőleg még időben. Természetesen nem fogok kirívóan rossz tapasztalataimról beszámolni, nem akarok senkit idegesíteni, megbántani, ezt mindenkinek magának kell végigcsinálni. A hobbim: minden új motorbemutatóra, tesztmotorozásra elmegyek enduró-túraenduro-túra-sporttúra kategóriákban. (mert ezek a kedvenc) Van egy etalonnak tartott agv sisakom, amit még az xt600 időmben, a legcsendesebbnek vettem, evvel járok próbamotorozni. Semleges viselkedésű, aránylag csendes, tehát van összehasonlítási alapom a különféle motorokon. Így tetszett meg az ezres Versys, az abszolút csendességével, a turbulenciamentességével, ezt tartottam és tartom etalonnak azóta is. (mert amikor százas tempónál nincs szélzaj, nincs lüktetés és mindenféle turbulencia, hallani a kis mágneskapcsolók hangját, na az az igazi) A Varához is sikerült a jó plexi és jó sisakválasztás, a Versyshez is sikerült túraplexit és egy tökéletes sisakot választanom (mert az új fejidom a Versysen már nem olyan csendes). Így most tökéletes. Mindenkinek javaslom, bátran kísérletezzen, nagyon megéri. Természetesen van más megoldás is, pl. különféle füldugók, a jó/kevésbé jó/rossz sisakhoz, de az az igazi, mikor ez nem szükséges. (és halláskárosodásom sem lesz, sem átmeneti, sem végleges) |
lendvai | 116647 | 2017. július 31. 23:30 | Válasz erre: 116643 |
Hát ha idegesít valami, akkor be kell látnom (nem volt könnyű eljutnom a jól fejlett egómmal oda), hogy az az én problémám, nem a Yamaháé, nem a plexi gyártójáé és nem a többi emberé. Na most vagy megmozdítom a seggem és teszek valamit azért, hogy ne idegesítsen az a valami, vagy elnyavalygok azért egy darabig, majd a fejlődés jeleként azért változtatok. Tapasztalatból beszélek,sokszor még ma is hajlamos vagyok halogatni. Na meg lehetek megrögzött nyavalygó, akinek ha valami nem tetszik, az azonnal szar, meg sem fordul a fejemben, hogy másnak még lehet az jó, ergo a helyes megjözelítés számomra pl az, hogy ez nekem nem jó. És itt visszakanyarodunk oda, hogy teszek is valamit, vagy inkább csak nyavalygok, mert alapvetően félek döntéseket hozni. Ha itt tartok (tapasztalat, az enyém is, mert én is voltam ilyen, aki ismer, az az Ausztrália előtti időből találkozhatott ilyennel, na meg nyitott szemmel kell nézelődni a valós és írott területeken), akkor természetesen soha nem fogom elismerni, hogy valami nincs rendben, mindig szar lesz ami nem tetszik és természetesen mindig más a hülye, mert beismerni ha én hibáztam, felelősséget vállalni a tetteimért, ne adj isten még bocsánatot is kérni, ha annak van helye, na ahhoz általában "gyengék" az illetők, hogy Séf bácsit is idézzek ma.:-) Plexitémában meg mindenkinek más vált be. Nekem eddig az a legjobb kompromisstum, ami most van. De biztos vagyok benne, hogy Csanesznek az általa tervezett dupla terelő, Jocónak a segédpajzs.:-) Én pedig szeretem a TDM-emet, még ha más nem is. Vibrál, turbulens, de nekem ettől élmény.:-) |
csanesz | 116646 | 2017. július 31. 22:31 | Válasz erre: 116632 |
Cimbora! Túlteljesítettél! :))) Ez egy struccot is felfogna!!!!! :)))))) ...de ha működik, akkor használd! |
csanesz | 116644 | 2017. július 31. 22:23 |
Egy a lényeg: Csak robogónál beszélhetünk szélvédelemről! Amúgy a TDM és szerintem a legtöbb motor egy jó sisakkal plexi nélkül nem is olyan zajos. Nolan N103 -al nyomom és kipróbáltam plexi nélkül, tűrhető. Én zömében felhajtott rostéllyal megyek és még a bogár egy dolog, de a felpattanó kövek rosszabbak a bogaraknál. Az én plexim már felfogott párat. Meg is van a nyoma. 4 mm -es akrilplexit repesztett be. El lehet képzelni mi kell ahhoz, hogy berepedjen... Szal jó dolog a plexi, de csodát ne várjon tőle senki. Bogarak ellen készítettem és életmentő lett belőle, plusz esőben 100 km/ó körül csak a kesztyűm ázik és a cipőm meg nagyon kicsit a sisak plexi. |
Hitmanus | 116643 | 2017. július 31. 22:16 |
Szerintem az ha idegesít valami, pl.sisak rezgések, az nem a keménység rovására fog menni, hanem a komfort érzetre.. Egyébként én már fel sem veszem az elszállt, irritáló kommenteket, egyik fórumon sem.. Mindenhol kell egy olyan arcnak lennie ,aki véresen védi az adott márkát, mintha ő tervezte volna..illetve ha valaki lemer írni negatív tapasztalatot(pl.szélvédelem),akkor a kommentelő a gagyi és legyen keményebb:-)) Hála Istennek ritkán nézek fel ide..akkor is elég beleolvasni némelyik arcoskodó kommentbe és máris elmegy a kedvem a további kérdésektől..a foglalkozás elérte a célját..:-) |
Levi990 | 116642 | 2017. július 31. 20:54 |
Itt az indok hogy miért nem olyan már ez a topic mint régen...
|
lendvai | 116641 | 2017. július 31. 19:04 | Válasz erre: 116639 |
A kettő ugyanaz, tehát gyenge vagyok, mert autópályán motorozok Horvátországban? Bassza meg, sejtettem, hogy ezt se tudom jól csinálni! :-)
|
kawa550 | 116640 | 2017. július 31. 19:01 | Válasz erre: 116639 |
Semmi gond. Szokj le róla és nem lesz probléma.
|
Levi990 | 116639 | 2017. július 31. 18:03 | Válasz erre: 116638 |
A kettő ugyanaz. Értelek, bocs hogy kérdezni mertem a tdm topic nagy kawájától....
|
kawa550 | 116638 | 2017. július 31. 17:03 | Válasz erre: 116637 |
Te miért kérdezel rá ha valaki autópályán is megy a túrán? Más szemében a szálkát?
|
Levi990 | 116637 | 2017. július 31. 16:59 | Válasz erre: 116635 |
Neked egyébként fáj ha valakinek nem tetszik a gyári szélvédelem és valamerre meg akarja változtatni, vagy miért reagálsz mindíg így? "Gyengék vagytok" ...
|
lendvai | 116636 | 2017. július 31. 16:57 | Válasz erre: 116635 |
Hát ez így van, a motorozás valahol mindig kompromisszum. A TDM szélvédelme maga jó a megfelelő plexivel (az én 181 cm-emhez a nagyobbik gyári túraplexi meg MRA), a turbulenciákat teljesen eltüntetni úgysem lehet. Ha megunnám, akkor nyafogás helyett vennék egy Gold Winget, de azzal meg pont azt basznám el, amit nekem a motorozás jelent. Egy kéthengeres blokkban mindig vannak vibrációk is, amik persze mwgfelelő beállítással és karbantartással minimalizálható, engem ezen a gépen ez sem zavar. Amit olykor hiányolok, az a teljesítményből adódó rugalmatlanság autópályán, nagyobb tempónál (140-től felfelé, két személlyel). De majd ha már nagyon zavar és sokat kell motorral autópályáznom akkor veszek egy GTR 1400-at. De előtte még lehet, hogy nyafogok egy kicsit.:-)
|
kawa550 | 116635 | 2017. július 31. 16:48 |
Keményedni kéne kicsit kiscsávók! Én a Tibikével együtt tegnap simán letoltam az 550km-t egy bikini plexis naked ZRX-en, mögöttem a Tibike a csont széria 900-al, autópályán 160, egyébként meg amit enged a forgalom. A táv lenyomása után senkinek semmije nem fájt, nincs merev nyak, meg fülzúgás meg rezgéses fájások. Érkezés után egyből mentünk fürcsizni meg sétálni. A tádé már csak ilyen, úgy szar a fejidom ahogy van. Nem jó, de nem is elviselhetetlen, aki nem bírja, cseréljen oszt kész. Én is lecseréltem és nem kell senkinek sem megmagyaráznom hogy miért, azért, mert úgy tartotta úri kedvem.
|
Hitmanus | 116633 | 2017. július 31. 11:20 |
Én inkább hagyom a francba az egész plexi kérdést..úgy szar ezen a motoron, ahogy van.. Nem raknék rá négy plexit:-) Anno ki kellett volna próbálnom, akkor biztosan nem veszem meg.. |
vasutas | 116632 | 2017. július 31. 10:15 |
Flenegen | 116631 | 2017. július 31. 01:05 | Válasz erre: 116616 |
Máshová esik a megváltozott test pozicioja. Ennyi... Meg ugye amagasság is számít. Én 190 cm magas vagyok.
|
csanesz | 116630 | 2017. július 30. 21:05 | Válasz erre: 116629 |
Ha az elülső plexit még lejjebb vinném (max. 2cm) még hatékonyabb lenne.
|
csanesz | 116628 | 2017. július 30. 21:00 | Válasz erre: 116616 |
Azért rángatja mert tehetetlen a plexi a légárammal szemben. Okai: Túl nagy felület a plexi vastagsághoz vagy túl nagy méret a felfogató felülethez képest. Hogy valamerre elindulj és ne kelljen hinned, hogy a fizika az ellenséged, tedd az ellenkezőjét. Ha valami szél áramban instabil azt meg kell vezetni. Ezt légáram áttétellel (és egy deflektorral)is elérheted. Nekem ugyanez lenne a bajom, de megoldottam. Igaz ráment egy nyaram, de működik! |
Twin850 | 116624 | 2017. július 30. 17:44 | Válasz erre: 116623 |
Meglett közben, ha bárkit is érdekel: a menetirány szerinti fejidom bal oldalára kimenő kábelköteg gumiharangban lakik. |
Robi70 | 116622 | 2017. július 30. 17:19 | Válasz erre: 116611 |
Szia Csanesz! Kevés autópályájuk van, de motorral mindet ingyen koptathatod. |
Twin850 | 116621 | 2017. július 30. 16:58 |
Ne haragudjatok, mobilról akár végtelenszer is elküldhettem volna, nem frissült az oldal...
|
Twin850 | 116618 | 2017. július 30. 16:56 |
Sziasztok! 4TX-en a termosztátházra kapcsolodó kétpólusú műanyagházú körcsatlakozó (ventilátor kapcsoló) melyik korbácsról van lehozva? Szétszedéskor persze megvolt, nem gondoltam, hogy bárhova is rögzíteni kéne. Most összeszereléskor egyszerűen nem találom a kapcsoló vezetékét. |
Twin850 | 116617 | 2017. július 30. 16:56 |
Sziasztok! 4TX-en a termosztátházra kapcsolodó kétpólusú műanyagházú körcsatlakozó (ventilátor kapcsoló) melyik korbácsról van lehozva? Szétszedéskor persze megvolt, nem gondoltam, hogy bárhova is rögzíteni kéne. Most összeszereléskor egyszerűen nem találom a kapcsoló vezetékét. |
Hitmanus | 116616 | 2017. július 30. 16:06 | Válasz erre: 116614 |
Ezt a kormány pozicionálót nem nagyon értem. Mármint hogyan befolyásolja e sisak remegését? Amit linkelték plexit, azt illetve a tesóját(mra), próbáltam.Fasza volt vele, viszont abban a pozícióban ahol jó volt minden, úgy rezonált és mozgott az egész plexi, hogy attól fostam, egy nagyobb úthibánál le is törik, vagy a fejidom reped el.. Szóval kilőttem a lehetőségéket és kezdek belefáradni..tudom nem autó a motor, lesz rajta szél..nem is azzal van bajom..hanem az idegesítő sisak rezgésekkel.. |
Flenegen | 116614 | 2017. július 30. 15:28 | Válasz erre: 116612 |
Én is ezen szenvedek a 900-on. Most tettem rán egy LSL kormány pozicionálót ami 25mm emel és 16mm-t hátrahoz. Ez javított ha hiszed, ha nem . Viszont rendeltem és fel is raktam a túra plexi mellé egy több szögben állítható kieg. Plekót, az még sokat nem segítet. Ugyan még állíthatom azt meglátjuk. Mondjuk azt a Bubis plexit megpróbálnám.....
|
Hitmanus | 116612 | 2017. július 30. 14:24 |
Sajnos újra be kellett látnom, hogy a 900-on nagyon el van baszva a szélvédelem, turbulencia.. El nem tudom képzelni, hogy ezzel a motorral lehet külföldre motorozni, anélkül, hogy ne várná az ember, hogy leszálljon róla. Most hétvégén csak 300 km-ert mentem csomagokkal, utassal...de valami megváltás volt megállni vele. 100-ig még jó(ha éppen a fejemet nem cibálja a szél az utasom és köztem lévő vákum vagy mi miatt)100 felett olyan rezgések, rezonanciák basztatják a fejemet, hogy egy idő után fáj is. Most MRA Racing van rajta(bubis), de teljesen mindegy, hogy milyen plexi van rajta.A nagy túrával+mra kiegészítő, állítható plexivel is pont olyan szar, mint bármelyikkel..utassal meg valami miatt még rosszabb az egész.. Nem tudom miért ilyen szar ez a motor ilyen téren..:-((( Három éve van nálam a motor, de folyton ezzel a plexi dologgal küzdök..meg hogy javítsak a komfort érzeten..sajnos nem sok sikerrel..Szóval lehet le fogom cserélni egy Ktm 950 Adventure-ra, ha minden jól megy.Azt kipróbáltam és sokkal jobb ez a szélvédelem a gyári plexijével is..150 felett éreztem valamit a sisakon, de még mindig nem olyan zavarót, mint a tdm-nél 110 körül. Sajnálom, hogy emiatt a kritikán aluli szélvédelem miatt fogok váltani, ha minden összejön..Minden más pedig jó vele.. |
csanesz | 116611 | 2017. július 30. 14:17 |
Üdv urak! Egy kérdésem lenne: Szlovákiában még mindig ingyenes a motorosoknak az autópálya vagy már nem? |
lendvai | 116608 | 2017. július 29. 09:56 | Válasz erre: 116606 |
Oda nem, csak vissza. Mi ráhúzunk még pár napot egy másik cimboráékkal. Ők négykerekűek.
|
kawa550 | 116607 | 2017. július 29. 06:50 | Válasz erre: 116603 |
Csak szólok, hogy ez onnantól lesz neked segítség, miután elérted azt a részt, ahol már külön sáv van a ENC-nek. Egy 10km-es sornál baxhatod a kütyüdet, ugyan úgy fogsz velem csorogni a dudálók közt, ahol meg már szabad lesz az a sáv, ott én is előre mek veled együtt a kapuig. :)))))
|
kawa550 | 116605 | 2017. július 28. 22:39 | Válasz erre: 116603 |
Google térképen ha bekapcsolod a fényképeket, akkor mutatja azokat a képeket amiket a népek azon a környéken készítettek. De az a baj hogy a user adja meg hogy hol készült a kép, és az csak ilyen nagyjából találomra van sok esetben, akár több kilométeres pontatlansággal.
|
csokabi | 116604 | 2017. július 28. 20:27 | Válasz erre: 116602 |
A kisokos is rézpasztát javasol az összes illesztéshez a kipuffon és még a leömlő csavarjaira is.
|
lendvai | 116603 | 2017. július 28. 19:57 | Válasz erre: 116600 |
lendvai | 116602 | 2017. július 28. 19:52 | Válasz erre: 116601 |
Ha meredekebben áll az még jó is lehet, mert az oldaldoboz tartó keret jelenleg nem párhuzamos a gyári dobbal, az lefelé fittyed egy kicsit. Melegedni állítólag közel sem melegszik annyira, mint az acéldob, így megpörkölni nem fog semmit. Még annak kell utánanéznem, hogy érdemes-e a csővéget megkenegetni valamivel összegyógyulás ellen. Rézpasztám van, az elvileg bírja az erőszakot. :-)
|
csokabi | 116601 | 2017. július 28. 19:46 | Válasz erre: 116592 |
Gratula hozzájuk! Kíváncsi vagyok, hogy mennyi helye lesz az oldaldobozoknak. Leo-t talán még én is tudnék szerezni, mintha már láttam volna switzer online shopban.
|
lendvai | 116599 | 2017. július 28. 19:28 | Válasz erre: 116596 |
Hát ez olyan tipikus faroknövesztő mantrának hangzik. :-) Én meg szeretem a kéthengeresek dübörgő hangját, bár abból menet közben én nem sokat hallok, de ha akarom megállok és hallgatózhatok. Na meg esztétika és tömeg szempontból is kedvezők ezek a pöcshosszabbító dobok. :-) |
kawa550 | 116597 | 2017. július 28. 19:27 |
Ki kék deríteni hogy hol van ez(valahol 1-2km-re a 23-as mellett, ahol majd megyünk vasárnap) pontosan. https://goo.gl/maps/n4sxZHPvJ5k |
kawa550 | 116596 | 2017. július 28. 19:22 | Válasz erre: 116594 |
A suttogó erő, az nem hosszabbítás. :))))) Csak én má akkora kibacott tehetség vok, hogy mán kimotoroztam a tehén képességeit, oszt köllöt valami nagyobb, ami fel tud nöni hozzám. Vagy valami ilyesmi......:))))))))))))))
|
kawa550 | 116595 | 2017. július 28. 19:20 | Válasz erre: 116591 |
Rexikén az imént keményítettem egyet az előfeszítésen meg a csillapításon is hátul, mégiscsak lesz vagy + 30 kiló a megszokotthoz képest. Monnyuk ez nekem azon az ódivatú múzeális szaron egy perc meg 4 tekerés volt ugyebár, nem kellett sem erőlködni, sem ügyeskedni meg összepiszkolni a kezecskémet.:))))))))))))
|
lendvai | 116594 | 2017. július 28. 19:18 | Válasz erre: 116593 |
Akkó' neked azért kellett 1100 köbcenti? :-)
|
kawa550 | 116593 | 2017. július 28. 19:15 | Válasz erre: 116592 |
Tibike, ne fürgyé le annyiszor jéghideg vízben, nem megy annyira össze, aztán nem lesz szükséged ilyesmikre.......:)))))))))))
|
lendvai | 116592 | 2017. július 28. 19:12 |
lendvai | 116591 | 2017. július 28. 19:06 | Válasz erre: 116589 |
Én egy kicsit keményítettem rajta, mert általában két személlyel motorozunk, de nem szoktam állítgatni, mert ronda helyen vannak az állítási lehetőségek. :-)
|
Hitmanus | 116589 | 2017. július 28. 14:05 |
Üdv! Tdm900. Szoktatok játszani a hátsó rugóstag előfeszítésével, ha két személy+csomagokkal mentek, vagy marad alap beállításon? |
lendvai | 116588 | 2017. július 27. 14:52 | Válasz erre: 116587 |
Hát az, hogy mekkora lesz a hangja a dobtól(doboktól) függ. Ahogy az is, hogy a blokk karakterisztikája hogyan változik. Van, aki érez változást, van, aki nem.
|
levio | 116587 | 2017. július 27. 08:13 |
Sziasztok 2000-es TDM re szeretnék sportdobot rakni. Ha kiiktatom a középső dobot, túl nagy lesz a hangja ? Ill. fojtáshiány miatt erőtlenebb lesz-e a moci? Valakinek tapasztalat ? |
kawa70 | 116586 | 2017. július 26. 21:34 | Válasz erre: 116582 |
Az meg hogy? Tudomásom szerint a karbi szinkronnak csak alapjárat közeli tartományban van jelentősége, utánna ugyis annyit nyit hogy már tökmindegy. De lehet rosszul tudom.
|
ati5995 | 116584 | 2017. július 26. 19:54 |
Teló javító!!Profi! Déczi Máriássy utca 8 Budapest H-1095 Highlights info row image (30) 409 9518 |
cxkopi | 116582 | 2017. július 26. 19:36 |
Karb szinkron! Sikeres szinkron után 1l, + kicsi-vel csökkent a fogyasztás szolid, (100-130),as seb. mellet. Ettől fejebb csak akkor, ha elgurul a gyógyszerem, azt pedig nem szedek! Más! teló karbantartás, rendbetételhez javaslat Debren - Nyiregyháza -BPest vonalon. Mintha jobban hintázna mint eddig! |
cxkopi | 116581 | 2017. július 26. 19:27 |
Üdv. Mindenkinek! Márkatársunk hátsó sárvédő toldatáról! Eredeti vágatlan méretben tettem fel. teljes megelégedéssel. Lánckerék csere miatt ki akartam venni a hátsó kereket, de nem fért ki. 1" deszka a középálvány alá, és rendben kijött. Marad az eredeti méret! Csak ezért, hogy nehogy meglepődjetek ha váratlan kerékszerelés lenne szükséges. |
kawa550 | 116579 | 2017. július 26. 15:41 | Válasz erre: 116578 |
Hogy további okot adjak látens irigységekre, lánckerék fenn, erős masszív darab, nem olyan sima mint a tádé, agyrészben vastagabb, a fogai kiscit hegyesebbek mint a gyári, lehet könnyebben talál a helyére, majd minnyá meglássuk. Próbaút on!. :)
|
lendvai | 116578 | 2017. július 26. 08:11 | Válasz erre: 116573 |
Ez az újmotor fetisizmus valami kapuzárás előtti (vagy utáni) pánik lehet. :-) De részünkről ez természetesen csak látens irigység. :-)
|
kawa550 | 116576 | 2017. július 26. 06:21 | Válasz erre: 116574 |
Ha az egy 3vd olajtartálya, akkor valami nincs a helyén. Nem érhet hozzá.
|
kawa550 | 116573 | 2017. július 25. 21:04 | Válasz erre: 116571 |
Az hogy zölt, azt milyen szín? És az ijjász az olyan mint az íjász, csak külföldiül írva?
|
kawa550 | 116572 | 2017. július 25. 21:02 | Válasz erre: 116570 |
Jó, nálad már rezeg a léc, majdnem megugrottad. :))))))))
|
night-rider | 116571 | 2017. július 25. 20:41 | Válasz erre: 116570 |
Bocs nem inkább közlekedési múzeumot akartál mondani a zöltség piac helyett..vagy zöld ijjászt amit még hirohito császár alkotott..)))))))
|
Muju | 116570 | 2017. július 25. 20:15 | Válasz erre: 116563 |
Lengetem a kezemet a magasban, mert igaz ami igaz nem jutott több mint 700 km a múlthéten, csak 650 km , de legalább a fórumhoz illően a TDM-el. Nem a ződségpijacon vagyunk mi itten. Ja, és azért ez minden héten meg van ha jó a zidő. Mer ugye melóba csak kell járni valamivel. :) |
kawa550 | 116569 | 2017. július 25. 18:21 |
Annyira nem szép, a zajcsillapítóból is lepattant egy darab. De legalább ésszel volt meghúzva, simán lejött a légkulccsal, még be se kellett fékezni.
![]() |