26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Yamaha Fazer segítsünk és ismerkedjünk
Következő oldal

TeeJay 924 2007. március 8. 11:29   Válasz erre: 921
Hm. Éééérdekes. A gyári mûszereket nem lahat újraklibrálni?!

krisztian.fz6 922 2007. március 8. 10:15   Válasz erre: 919
Te tudsz angolul. http://www.speedohealer.com/eng/testimons.htm

krisztian.fz6 921 2007. március 8. 10:13   Válasz erre: 919
http://www.speedohealer.com/eng/intro.htm ilyen, ha csal az óra ezzel tudod belõni.

krisztian.fz6 920 2007. március 8. 10:12   Válasz erre: 918
Én inkább hosszítanám az áttételt.

TeeJay 919 2007. március 8. 10:12   Válasz erre: 917
Milyen konvertáló?
Durva volna, hogy egy félig digitális rendszerben külön konverterre lenne szükség.

TeeJay 918 2007. március 8. 10:10   Válasz erre: 916
Ez így van. Elsõ fogaskerék kisebbre cserélésével elvész a gyakorlatban használható 3-6000-es gazdaságos fordulatszám (annak meg nincs sok értelme, hogy kicserélés után ugyanazon a fordulaton csak magasabb sebességben használja). :D

krisztian.fz6 917 2007. március 8. 09:59  
Én azért nem változtattam áttételt mert akkor már csalna a km óra. Egy konvertáló vagy mi meg kb 30 ezer ft-ba kerül.

pepino 916 2007. március 8. 08:46   Válasz erre: 915
Bármelyik lánckereket ki lehet cserélni, de figyelembe kell venni, hogy a 15 körüli elsõ lánckerék egy foggal való változtatása majdnem 7%-os áttételváltozást eredményez, míg a hátsó 40 körüli fogszámú lánckeréken egy fog csak 2-3 %-ot változtat. Lehet, hogy 7%-os csökkenés az áttételben már túl sok, túl forgós lesz adott sebességgel haladva. A kihajtás tengelyének terhelése nem függ nagymértékben az áttételtõl, a kihajtás csapágyát rendszerint a túl feszesre állított lánc teszi tönkre.

TeeJay 915 2007. március 8. 08:10   Válasz erre: 913
A Sportmotor.hu-n volt egy srác, ha jól emlékszem, de õ pont fordítva csinálta: a hátsó lánckereket cserélte egy R6-osra (1gyel kevesebb fog).

Piro 913 2007. március 8. 07:50  
Srácok! Valaki módosított a motorjának az áttételezésén??? Arra gondoltam, hogy az elsõ fogaskereket kissebbre cserélném, hogy nyomatékosabb legyen valamelyest ezáltal elérve, hogy két személlyel könnyebben "harapjon" alacsony fordulaton.

krisztian.fz6 912 2007. március 7. 22:17   Válasz erre: 911
Egyszer mentem egy XJR 1,3-assal, na az aztán nyomatékos. :-))) Ferko CBF 1000-resek ahoz képest nyomatékszegény lekvároskenyér. :-)))

Dokypapa 911 2007. március 7. 22:13  
krisztian ,lehet hogy hosszú de frappáns ,én is így számolgattam ár érték arányában a Fazer igen is jó vétel volt ,és nincs mit szégyenkeznünk mert pöpec járgány ,és szerintem semmiben nem marad el a többi kis törpös 600 s tól ,ezressel meg nem szabad hasonlítani mert az már más játszma,nekem is az fjr tetszik ,csak hát nem adták az fz áráért ,sajnos.

krisztian.fz6 910 2007. március 7. 22:02   Válasz erre: 909
Hú, de hosszú lett.

krisztian.fz6 909 2007. március 7. 22:02   Válasz erre: 908
He-he, roszul látod. :-)) Nos, elmondom még egyszer.

Volt X forintom, pontosan 1,8 milla. Az XJ után csak 600-as, négy hengeres motor jöhetett szóba, ez méretben és teljesítményben és hangban nekem tökéletesen megfelel. Volt 3 befutó: GSF 600 Bandit (régebbi blokk..stb) Hornet ( mivel csak félburkolatos jöhet szóba ennek nem annyira tetszett az idoma) FZ6 ( ez teljesen új volt a piacon, szép váz, klassz blokk...stb) Ezek kb egy árban voltak, így nem kétséges melyiket válassam. Ha az FZ6-os 3-4-500 ezerrel drágább lett volna mint ezek akkor szóba sem állok vele, de 1,8-ért remek.
Az FZ6 az 1,8-as árkategóriában a 600-asok között "szent és sérthetetlen" (ahogy fogalmaztál), de mivel több pénzem nem volt, így minekmis nézegettem volna a nagyobb motorokat. De ha lenne pld. 2,5 milkám motorra természetesen nézegetnék másmilyet is. De a közeljövõben nem valószínú hogy lesz, így pár évig marad ez, mert tetszik és szeretem.

Most a "tanácsodra" 1-2 dolgot megváltoztattak rajta, olyan dolgokat amiktõl ugye így sem jkaptunk hányingert, de cserébe jól fel is emelték az árát. Ha a kezdetekben is ezekkel a cuccokkal jött volna ki ezb a motor ilyen árban akkor most a CBF-es topiocban írogatnék.

Ha az fz6-os nem spóroltak volna dolgokon, akkor nem fért volna bele ez a gép a hornet-bandit árkategóriájába. ha olcsó pénzért kell szép váz, modern injektoros blokk, új design.....stb, akkor egy pár dolgon fogni kell a gyárnak. De szerintem nincs szégyenkezni valónk hiába ez a legolcsóbb Yamaha 4 hengeres, ahoz képest szép is jó is.

CBF 1000-rest nem tudnám anyagi okokból megvenni, más kategória, drágább is. Értsd, aki vesz egy VW Golfot annak hiába ajánlgatod a Ford Mondeot.

Ferko 908 2007. március 7. 21:44   Válasz erre: 900
Na mi van Krisztián mi történt veled nem ismerek rád.
Már neked sem jó lassan az FZ6.
Nehogy megtudjam, hogy átpártolsz Hondára.
Fél éve még nem így vélekedtél a Yamaha FZ6 szent és sérthetetlen volt.
Pedig ez már látszott akkor is.
És akkor mi lenne veled ha hosszabb távon kipróbálnál egy CBF 1000-et.
Lehet, hogy jövõre együtt cseréljük le ?
Hát hiába a kor tudod.

Ferko 907 2007. március 7. 21:35   Válasz erre: 897
Én tavaly Diablóéknál vettem.
Pásztóy XI. budafoki út
Volt egy nagy akciójuk tavaly összel.

Dokypapa 906 2007. március 7. 20:50  
jó lett volna csak hogy meló volt

pepino 905 2007. március 7. 20:40   Válasz erre: 904
Nem is eset de jó volt:-)))))))))))

fazim 904 2007. március 7. 18:54  
Sziasztok. Jajj mennyire szép tavaszi nap volt, ki kellett használnia mindenkinek, aki picit ráért. Én is gurultam egy kicsit, de jól esett!!

TeeJay 903 2007. március 7. 16:27   Válasz erre: 898
Ez a két model teljesen egy kategória:

CBF600S ABS: 1 898 000 Ft
FZ6-S ( 78 PS ) 1 698 000,- 180 000,- 1 878 000

Ez még rendben is van: olcsóbb mint a Honda.
Viszont
FZ6-SA HG 2 200 000,- 180 000,- 2 380 000,-
ezt nem MO-i piacra árazták, az biztos...

Ami még érdekes:
GSR 600 K6 1 798 000
GSR 600 1 898 000

FZ6-N '06 1 830 000,-
2007-es árat meg nem is láttam, csak a folytott modelbõl.

Valamint:
CBF600N 1 659 000
FZ6-N ( 78 PS ) 1 778 000,-

Dokypapa 902 2007. március 7. 12:06  
Az enyém 2005-ös és ütõs ,én rosszat nem nagyon tudok róla mondani ,nekem nagyon bevált ez a vas

Piro 901 2007. március 7. 07:05  
Nem kicsit elszáltak!
Az új Fazer ABS-szel 2.380.000Ft. Ezzel szemben nekem ajánlottak egy CBF1000-t ABS-szel 2.348.000Ft-ért!!!
De hát nálam is a pénz döntött. Így döntöttem az akciós 2006-os melett. 10% befizetése melett 24ezer egynehány Ft mellett 100hónapra el tudtam hozni. Elsõre soknak tûnik az idõ, de hát ki tart meg egy motort eddíg?! Ja..., a THM 9,8!!! Ezt teszi az ismeretség.

krisztian.fz6 900 2007. március 6. 23:10   Válasz erre: 899
Én azért vettem fz6-ost, mert 1,8 milláért a konkurensekhez képest ez nyújtott a legtöbbet. 3 éve kb egy árban voltak ezek a motorok. Most is jó ez a gép, de azért majd 600 ezer ft-al nem jobb mint egy CBF Honda. Nagyon elszáltak az árakkal.

pepino 899 2007. március 6. 22:40   Válasz erre: 898
78 LE-s meg minek?? Ki vesz olyat??? Ezt én sem értem :-))))) Talán kivetek belöle 1 hengert???? Jól le butitoták :!!!

krisztian.fz6 898 2007. március 6. 22:36  
Itt most melyik melyik?? Mér van ilyen sok???:-)))

Ha jól látom akkor a miénktõl a 2007-es modell 280 ezer ft-al drágább?? És az ABS 200 ezer ft?? Azért 2 380 000 ft-ért megéri már ilyen motort venni????

78 LE-s meg minek?? Ki vesz olyat???

CBF600N ABS

599

57 / 76

-

-
piros, fekete, ezüst
1 538 000

180 000

1 718 000

Ez egy ABS-es CBF 600-as Honda ára, ami 1,718 milla. Elgondolkodtató.

Alexx66 897 2007. március 6. 22:31   Válasz erre: 889
Szia Ferko!
Köszi a megerõsítést! Nem tudod véletlenül,hol van most jó áron Pirelli?

krisztian.fz6 896 2007. március 6. 22:29  

FZ6-S '06 1 719 000,- 180 000,- 1 899 000,-
FZ6-SA '06 1 919 000,- 180 000,- 2 099 000,-
FZ6-S ( 78 PS ) 1 698 000,- 180 000,- 1 878 000,-
FZ6-S HG 1 998 000,- 180 000,- 2 178 000,-
FZ6-SA HG 2 200 000,- 180 000,- 2 380 000,-

krisztian.fz6 895 2007. március 6. 22:27   Válasz erre: 894
Mennyi az ára??

Ferko 894 2007. március 6. 22:12   Válasz erre: 893
Szia !
De, a korábbi vitánk eredményeképpen az öszes általam felemlegetett problémát most módosították az FZ6-on.
Lehet, hogy olvasták a fórumot )))
Viszont az ára nagyon magas lett.
Most, hogy élõben is láttam nagyon szép. Jobb mint fényképen.

pepino 893 2007. március 6. 21:55   Válasz erre: 889
Szia Ferko !!!!!!
Õrülök,hogy most az egyszer egy véleményen vagyunk :-))))))))))))))))))))))))))

krisztian.fz6 892 2007. március 6. 21:53   Válasz erre: 891
ja-ja, nincs yamahához és hondához???

TeeJay 891 2007. március 6. 21:52   Válasz erre: 888
Mintha ez csak Suzukit és Kawamakit emlegetne?!

TeeJay 890 2007. március 6. 21:52   Válasz erre: 888
Mintha ez csak Suzukit és Kawamakit emlegetne?!

Ferko 889 2007. március 6. 21:47  
Sziasztok !
Üdvözöllek Piro !
Csongrádon élt nagymamám gyerekként minden szünetben ott voltam majd 18 évesen leköltöztem a szüleimtõl és ott éltem dolgoztam a volt autószervízben 1979-1981- ig.
Aztán jött a szerelem majd házasság így vissza jöttem Pestre.
Úgyhogy Csongrád nagyon mélyen a szívemben van.
Gumikról:
Nekem gyárilag Bridgestone BT 020 volt.
Tavaly õszel Pirelli diablo strada-t tetettem fel.
Ég és föld.Fõleg vizes úton érezni óriási különbséget.
Én is hasonló képpen a Z 6 és Pirelli között vaciláltam.
A teszteken sorra a Pirellit hozták ki jobbnak. Fõleg vizes burkolaton.
Nem olcsó a Pirelli, de nagyon tapad.

krisztian.fz6 888 2007. március 6. 21:44   Válasz erre: 885
http://www.gi-pro.net/en/distributors.htm#Hungary

pepino 887 2007. március 6. 21:19   Válasz erre: 886
Nincs mit !!!!
Nekem még 3ezer km van a gyári gumiba,de ha majd elfogy és nem lesz valami újitás gumi téren akkor biztos ,hogy a pirellit vállasztom. :-))))))))))

Alexx66 886 2007. március 6. 21:12   Válasz erre: 880
Pepino!
Köszönöm ezt a rengeteg hasznos infót!!!
Azt hiszem a Pirelli és a Z-6 között fogok dönteni
Mégegyszer KÖSZI!!!

pepino 885 2007. március 6. 20:58   Válasz erre: 883
Na mindegy majd szerzek telefonszámot :-))))))))

krisztian.fz6 884 2007. március 6. 20:58   Válasz erre: 882
a sportmotor.hu-n a GSX 1400-asok ma tárgyalták e témát

krisztian.fz6 883 2007. március 6. 20:57   Válasz erre: 882
nem tudom

pepino 882 2007. március 6. 20:56   Válasz erre: 881
És lekel menni érte Békésbe vagy postai utánvétbeb meglehet oldani???

krisztian.fz6 881 2007. március 6. 20:54   Válasz erre: 879
17 ezer ft

pepino 880 2007. március 6. 20:47  
Szia Alexx66 egy kis mazsolázás:-)))))))) PIRELLI DIABLO STRADA
Az ideális gumi azok számára, akik szeretik a hosszú túrákat, de nem akarnak lemondani a sportos motorozásról!
• Egymáshoz tervezett elsõ és hátsó profil, amely bármilyen útviszonyok mellett garantálja a sportos teljesítményt.
• Egyedi elsõ és hátsó mintázat biztosítják a megfelelõ vízelvezetést.
• A High Grip keverék hosszú élettartamot és stabil, egyenletes teljesítményt biztosít
TÚRATELJESÍTMÉNY:
Diablo Strada az ideális gumi azok számára, akik szeretik a hosszú túrákat, de nem akarnak lemondani a sportos motorozás élményérõl. Precíz irányíthatóságának, kiváló stabilitásának köszönhetõen a magas sebességtartományokban is magas biztonságérzetet, azonnali visszajelzést nyújt még a legváratlanabb helyzetekbe is. Maximum vezetési élvezet 100%-os biztonság mellet, a leghosszabb utakon is.

A STRADA IZGALMASABB
A gumiabroncs ideális kontúrjának köszönhetõen kanyaroknál precízebb lett a kanyarodás. Ez az ideális geometria úgy lett tervezve, hogy az elsõ és a hátsó gumi tökéletes harmóniát alkosson. Minden irányváltoztatás azonnali, a kanyarodás stabil.
Az új HGHM, High Grip keverék jobb tapadást, így nagyobb biztonságot nyújt. Az azonnali visszajelzés és motor érzése még a legmostohább útviszonyokon is garantált. A radial köpenyszerkezet 0°-os acélszálakkal a minimumra csökkenti a deformálódást utassal, csomagokkal is.
Az talajjal érintkezõ felület ezért nagyobb, így a STRADA nagyobb tapadást biztosít a legnagyobb dõlésszögben is. A nagy sebességû tapadás és stabilitás nagy biztonságérzetet nyújtanak.
A STRADA BIZTONSÁGOSABB
BIZTONSÁG KÜLÖNBÖZÕ IDÕJÁRÁSI FELTÉTELEK MELLETT:

A legfélelmetesebb ismeretlen minden motoros számára az idõjárás, az esõ.
DIABLO STRADA úgy lett kifejlesztve, hogy a legextrémebb idõjárási viszonyokban is helytálljon.
Az új keverék azonnali bemelegedést biztosít alacsony hõmérsékleten is. A hideg, nedves aszfalt többé nem probléma! Az irányíthatóság és a tapadás minden idõjárási feltétel mellett állandó.

Az egyedülálló, agresszív mintázat maximalizálja a vízelvezetést, így elkerülhetõ az aquaplaning és biztosítva van az úttapadás. Az elsõ gumi úgy van megtervezve, hogy "átszelje" a vizet, ezzel elõ-tisztítja az utat a hátsó gumi részére.

A STRADA HOSSZABB TÁVÚ SZÓRAKOZÁS
TARTÓS, HOSSZÚTÁVÚ ÉLVEZET:
Ki mondta, hogy az élet múlandó? A Pirelli tesztpilótái által megtett kilométerek igazolják, hogy a DIABO STRADA hosszú életû! A HGH High Mileage, gumiszerkezetnek magas a terhelehetõsége, polymer, carbon, szilikon, és a radial abroncs a 0°-os acélszálaknak köszönhetõen. A STRADA teljesítménye idõrõl idõre változatlan marad, még sportos vezetésnél is.
A funkcionális arány a blokkok és vágatok közt (void ratio) a kereket az úton tartják, még agresszív sportos vezetésnél is. A kerék kipörgése gyorsuláskor és csúszása erõs fékezésnél jelentõsen le lett csökkentve a mintázat 12mm széles középsõ hornya által.

A német sajtó néhány kommentárja a Diablo Strada-ról:

-„Targa Florinón nagyon jól irányítható volt a gép, még a BMW RT is gyorsan vette a kanyarokat. Ez az új elsõ kontúrjának köszönhetõ, amely megkönnyíti a kanyarodást.”

Reitwagen 02-2005:

-„Kanyargós utakon nagyon jó volt a fékstabilitás, semmilyen téren nem tapasztalható gyengeség. Még azért is nagyon tetszettek a pilótának, mert nem emelkedett a motor hátulja fékezésnél”.

-„Mind a Yamaha FZ6-ttal, a Suzuki Bandit 1200-al és a BMW R 1150 RT-vel könnyen lehetett lavírozni sûrû forgalomban, nedves utakon is. Sárgánál a gyorsulás nem okozott semmilyen problémát, abszolút nem csúszkált a motor.”

-„A gumik teljesítménye a tesztút elejétõl kezdve bíztató volt. Ez az új magas szilikát-tartalmú keveréknek és az új mintázatnak köszönhetõ.”

-„Gyorsulásnál a gumik kiemelkedõ tapadást biztosítottak, amely utcai motorokhoz több, mint elegendõ.”

-„Összefoglalva, a gumik minden motornál nagyban hozzájárultak a dinamikus teljesítményhez, a kényelem érzetét cseppet sem csökkentve, ami igen fontos. Ehhez jön még hozzá a kiváló tapadás mind száraz, mind – és fõleg – nedves úton, ami biztonságos utazást garantál.”

Reise Motorrad 02-2005

-„A gumi gyorsan eléri a megfelelõ hõmérsékletet, és nagy biztonságérzetet biztosít.”

-„Sztrádán a gumik nagyon jó teljesítettek.”

-„A gumik tökéletesen engedelmeskednek a pilótának.”

-„A Strada bravúrosan teljesít minden helyzetben. Az új keveréknek köszönhetõen profi-szinten is helytálló tapadást biztosít.”

-„A gumik nagy komfortérzetet biztosítanak, még az agresszívebb motorokon is.”

Tourenfahrer:

-„A Diablo Strada-val a Pirelli egy sport-túra gumit alkotott, amely nagyon tapadást biztosít, nem csak nedves utakon.”
-„Az új elsõ kontúrja biztonságos és gyors kanyarodást garantál.”
-„VFR-en és RT-en a Strada meggyõzõ stabilitást mutat, remek tapadást, és csak egy kicsit emelkedik a hátulja kanyarnál.”
-„Az új elsõ kontúrja biztonságos és gyors kanyarodást garantál.”

PS Das Sport Motorrad Magazin:

-„A Pirelli öregbíti a Diablo termékek hírnevét.”

-„Jó tapadás nedves útfelületen, kényelem hosszú úton is.”

Gummibeirefung:

-„A tesztút megkezdésénél esett, de az nagyban hozzájárult a gyors elsõ benyomás megszerzéséhez. Elejétõl kezdve nagy volt a biztonságérzetem, semmi felmelegedési idõ, megfelelõ tapadás a rajttól kezdve, még nedves útszakaszokon és magas sebesség mellett is.”

-„Könnyû kormányozhatóság, ami nagy elõny Palermo forgalomzuhatagában, és éles kanyaraiban. Remek ráfordulás, és ívtartás.”

-„A könnyû kormányozhatóság egy nagyon fontos jellemzõ Targa Florio hegyi szakaszain. Ezek jól kormányozható gépeket igényelnek, és ezekben a gumikban minden megvan, ahogy élvezetessé tegyék a vezetést ezeken az utcákon. Olyan sebességgel és ívvel lehet bevenni vele kanyarokat, ami eddig csak versenygumikkal volt elképzelhetõ. A megváltozott gumikontúr eredménye a jobb vezetõi élmény.”

-„Kiváló a Pirelli gumik csillapítása, ami a 0°-os acél bélésnek köszönhetõ. Rögös úton is jó Diablo Strada visszajelzése és; magas sebesség mellet is kényelmes utazást biztosít, nem rángat. Érezhetõen jó a gumik tapadása, jól irányíthatóak a gumik nagy dõlésszögnél is.”

-„Összefoglalva: A Diablo Strada egy sportos túragumi. Targa Florio-n igazi sportgumikhoz méltó teljesítménnyel szerepelt. Gyors hegyitúrákhoz ideális.”

Motorrad Reisen und Sport

-„Nagy meglepetés volt, hogy milyen jó teljesített a Diablo Strada az elejétõl fogva nedves úton Palermo City-ben. Zuhogó esõben csúszkálás nélkül nagyon precíz Bandit 1200 a belvárosi forgalomban –> megbízható gumit igényel!”
-„Az autópályán nem volt baj a stabilitással, ahogyan az várható is volt.”
-„A Targa Florio-i, igen kemény útszakaszon a számos tesztmotor közül egy sem állt ki kanyarban fékezésnél. Az elsõ csúcsod profilja mindegyik gépnek különösen jó stabilitást és jó irányíthatóságot kölcsönzött. Az RT-vel egyenesen repültünk, és a Sprint ST-vel is igen meggyõzõ volt.”
-„Ezek a sport-túra gumik igen dinamikus vezetést tesznek lehetõvé, nagy hangsúlyt fektetve a „sportos” jelzõre.”

Motorrad online:
-„A sporttúra motorok legfontosabb követelményei – tapadás és stabilitás – terén a Diablo Strada már a legelsõ teszteken is jól teljesített.”
-„A nedves tapadás szintén meggyõzõ volt. A Diablo Strada sokkal jobban teljesít, mint egy pár sportgumi.”

Magyar motorosok véleménye a Diablo Strada-ról: "

" "Hasonló árkategóriás gumi a Pirelli Diablo Strada. Jól tapad mind szárazon mind vizesen jó a szerpentineken. Csendes sima futású. A lecserélt BT 020 után egy más világ. Hogy mennyire jó pályán azt nem tudom, soha nem fogom megtudni. Ez a gumi nem pályára való hanem közútra." "

" Nekem a Banditon nagyon bejött a Pirelli Diablo Strada, bár nem feszegetem a határokat. :))) Nagytudású Motoros Szakújságíró is elismerõen nyilatkozott a gumiról, azóta merek dönteni. :))) "

" Strada sem rossz, es joval tovabb tart a sima Diablonal, hat meg a Corsanal en nagymotorra elõl Diablo hatul Diablo Strada raknek, ha vki sokat turazik vele es nem racingol "

" Nekem Diablo Strada van, amire maga Roc mondta, hogy jó. És akkor az úgy van. :))) Ha perec van, az ok már mindegy, nekem pszichésen kell, hogy bízzak a gumiban, ha nem, nem merek menni még annyira sem. :))) "

" Pirelli Diablo Strada. Sokkal jobb mint a D205 vagy a MEZ4, szerintem ki is bír 10.000-et hátul, mivel a sima diablo elmegy annyit. Szerintem ezen nem érdemes spórolni 5-10 rugót. Fõleg, ha a biztosító megint letolja a milliókat! :) "

"ez bizony megesik, a gumik közt is van sorrend, különbség melyik mennyire tapad, mennyire tartós ha jól tudom a horneten alapból vmi régi BT57 van, ami már nem is kapható a Pilot Road meg egy jó középút, de van nála jobb is (Roadtec Z6, Diablo Strada) "

" nezd én már mondtam a Roadtec Z6 és a Diablo Strada manapság a két legsportosabb, legjobb túragumi ÉSSZEL azzal is lehet pályázni, egy ismerõsünk Stradaval ment 2:3x körül a Hringen "

" Pirelli Diablo Strada ugyanazon a motorn, ugyanazon az emberrel elmegye 10-12ekm vagy többet is,"

" Vettem egy elsõ gumit, Pirelli Diablo Strada. Elsõ pillantásra sportosnak tünt, féltem, hogy kopós fajta lesz. Iszonyú jó vele kanyarodni. Pontos, gyors, viszont nem látom rajta az erõs kopás jeleit, mint az elõzõ Pirelli Dragon Evo-n."

"Ha túrázásra kell, a Diablo Strada szerintem bõven elég, és errõl eddig csak a legjobbakat olvastam. Én már két szezon óta használok Diablot, ezt a felúszásos dolgot nem tapasztaltam, és azért is csodálkozom rajta, mert a hátsó az eslõ kerék nyomában fut, jó esetben, ami kinyomja a vizet rendesen. A Michelin régi feljesztés, én nem javasolnám. "

"A macadam felejtõs...ha túrázni akarsz és jól tapadó guma kell akkor Pirelli Diablo Strada...!!!"

" Ha szabad belevau, akkor egy meglátás: nekem a CBF-en, gyárilag Michelin PilotRoad volt fent, az is nagyon pozitív minden téren, a hátsót 8000-nél cseréltem, de ez nem a reális érték, volt benne ha jól emlékszem 3 db rövidebb burnout (amirõl sürgõsen leszoktam, mert marhaság ), az elsõt csak most fogom, 12.000-nél. Azzal nem volt gumiégetés.
Ja, hogy mire csere? Pirelli Diablo Strada. Isteni!
Egyébként mindkettõ viszonylag új fejlesztésû remek sport-túra gumi. Szóval én nem igazán éreztem, hogy más lett volna a viselkedése mikor elöl még a Michelin, hátul meg az új Diablo volt fent, mostanában érzem kissé bizonytalannak a durvább kanyarvadászatnál az elejét, de ebben benne van, hogy már csak kb. 2 mm van belõlük, vagy kevesebb... Ezt is Diablo Strada-ra cserélem majd. Engem nagyon meggyõzött tul.képpen mindkét gumi! A Michelinnél kissé erõs felállító nyomaték jelentkezett kanyarban féekzéskor, talán picit erõsebb, mint a Pirellinél.

karu 879 2007. március 6. 20:37  
Ez is jó lehet amit Krisztián talált vajon mennyibe kerülhet biztos nem olcsó.

Dokypapa 878 2007. március 6. 20:15  
Üdv Piro a Fazeresek között ,krisztianfz6 ,bele trafáltál ez nekem nagyon tetszik sõt ,egyébb iránt ma gurultam , nem sokat egy 100-kilcsit de ebben a fini idõben összeverõdtünk páran ,már csak az a gond hogy itt Baján a rend õrei elkezdtek vadászni ránk ,majd megunják.
Mindenkinek kellemes hetet ,baleset mentes vezetést,és ne változzatok ,jó ez így

Piro 877 2007. március 6. 20:04  
Üdv Mindenkinek!

Úgy látom, hogy itt nagyobb az élet, mint a "Fazer 600 portálon". Az ott megfordulók már találkozhattak velem. Ott még csak felmérés szintjén voltam jelen, de ma leraktam a kezdõ részletett egy 2006-os bordó kis Fazer-re. A becsületes nevem Pintér Róbert és Csongrádon élek. Végigolvastam a hozzászólásokat, de még felmerült egy két kérdésem. Milyen bukógombát rakjak rá??? Az ok., hogy gyárit nem. Mondjuk LSL, WalterMoto... Milyen olajat rakassak bele??? Nem mindegy, hogy milyen tõle a váltó! Nem vagyok annyira kezdõ. Az elõzõ szezonban 14.000km-t nyomtam be itt Magyarhonban.

krisztian.fz6 876 2007. március 6. 19:47  
http://www.gi-pro.net/en/photos.htm

karu 875 2007. március 6. 19:04  
Ma voltam szervizben gariban cserélték a TPS szenzort.
Krisztiánfz6 csak a tank nem lett fényezve azon kívvül szinte minden{elsõ hátsó sárvédõ hasidom rendszámtartó
indexek hatsó fogantyú és oldalburkolatok a doboz ahûtõrácsot ezüst szinûre fújtam.}
Ma este végre volt alkalmam kipróbálni a xenont mentem egyet tök sötétben a 2/an nagyon király!!!

Alexx66 874 2007. március 6. 18:07   Válasz erre: 857
Hali Pepino!
Találtam Metzeler Z6-ot,65E-ér! Természetesen újat. Szerinted ? Annyit megtudtam,hogy az új Michelin is olyan szerkezetû mint a Z6. Középen keményebb,az oldalán puhább keverék van. A Pirellirõl nem tudok semmit. Mennyire lágy ill.kemény? Olyan rossz nem lehet,ha az árából indulok ki. A héten meg kell vennem ,mert a 7végén szeretnék gurulni egy rövid kört.

krisztian.fz6 873 2007. március 6. 17:00   Válasz erre: 872
Szép, fényeztetted a tankot??

karu 872 2007. március 6. 16:58  
Most igy néz ki gpt hasidom xenon plexi króm kormány egyedi fényezés 2005 4500km.

karu 871 2007. március 6. 16:36  
Hát az elhelyezés nem egyszerû dolog mindenkinek magának kel dönteni hogy fúr csavaroz vagy kétoldalas ragasztó.
Én az idom nélküli fazerre raktam fel hát hogymondjam kellett egy kicsit barkácsolni a mûszerfalra szereltem.

krisztian.fz6 870 2007. március 6. 12:12   Válasz erre: 865
Még jó hogy lehet kapni, Azért van ott akkora sor minden nap nyitáskor. :-))

pepino 869 2007. március 6. 08:47   Válasz erre: 868
Jó neked mi még a vásárlási folyamatnál tartunk!!! Légykedves és küldj egy fényképet az elhelyezéséröl !!!!! :-))))))))

karu 868 2007. március 6. 08:41  
Az én motoromon már mûködik a GPT. A www.fazer.tvn.hu felraktam a bekötését is.

krisztian.fz6 867 2007. március 5. 23:32   Válasz erre: 864
Én annak örülnék a legjobban, mivel hogy motorozz.hu-s tagok vagyunk akkor kapnánk egyet-egyet tesztelés céljából.

pepino 866 2007. március 5. 23:25   Válasz erre: 864
Mert napközben motorozni kell :-))))))))))

pepino 865 2007. március 5. 23:23   Válasz erre: 861
Motor line
És csak 20500-tol

Dokypapa 864 2007. március 5. 23:21  
varadero ,bizony nem kevesen lennénk hálásak ha valami baráti áron még a szezon elõt becserkészhetnénk egy hasonló mûszert ,bár engem csak a fokozat része érdekel,de az nagyon ,közbe jól meglepõdtem ,egész nap nagy csend,most 23 h körül meg csak úgy zsizseg a brigád.

krisztian.fz6 863 2007. március 5. 23:09   Válasz erre: 862
Ha dizájnos burokba lesz és nem lesz drága lehet hogy érdekelne majd.

Mi az az automatikus kalibrálás??

Zsifi 862 2007. március 5. 23:07   Válasz erre: 861
Lesz az is.
Sõt automatikus a kalibrálása is!

krisztian.fz6 861 2007. március 5. 23:04   Válasz erre: 860
Majd képet tehetnél fel róla.

Zsifi 860 2007. március 5. 23:01   Válasz erre: 859
Hamarosan lesz egy fokozatkijelzõ, hõmérõvel és nem 20-onezerbe kerül.
Most várom a sorozatgyártás elkészültét.

S.Laci 859 2007. március 5. 22:59   Válasz erre: 853
A sebességfokozat visszajelzõ szerintem is jó dolog lenne ! Úgy látom ez a " probléma " nem egyedi ,
Nekem is elõfordúl , hogy most hanyadikban is vagyok ! mert nagyon jól húz a gép !
Pepino- hol igértek 26 ezerért visszajelzõt ?

krisztian.fz6 858 2007. március 5. 22:55   Válasz erre: 856
Nekem a gyári nem igazán vált be, a D252-es, már 12.000 km után csereérett lett. Vettem egy Michelin Macadam mgarnitúrát 15-ért, az tök jó volt, majd egy új Avon ST garnitúrát 50-ért, ezzel már 18.000 km-t mentem, tavaly sikerült szereznem egy új Macadam 100-as garnitúrát 30-ért, most azt tettem fel rá, kb 15-20 ezer km-t jósolok neki.

Volt egy Michelin Pilot Road-om is, azt sejnos nem tudtam feltenni, mert el kellett adnom. :-(( De ha megvesznék és lennék olyan balek hogy kiadnék 90 ezer ft-ot egy gumipárra. akkor Pilot Road-ot vennék. Vennék, de nem veszek az ára miatt. Egyszerûbb "megszerezni". :-))

pepino 857 2007. március 5. 22:44   Válasz erre: 856
Szia Alexx66 !!!
Én gumibol az uj michelint választanám, vagy pirellit. :-)))))

Alexx66 856 2007. március 5. 22:30  
Sziasztok !
Olvasgatom a hozzászólásokat,és jó érzés tapasztalni hogy milyen családias a hangulat.Nekem csak 1éve van FZ6N-em.Nagyon tetszik és szeretem.Igaz ez az elsõ komoly gépem.A Simson-nál abbahagytam annak idején.16ezer km van a mociba.Tényleg ennyire szervíz igényes??? Vagy csak hobbiból csináljátok a lengõkar és a kormány csapágy karbantartást? Mégegy kérdés. Gumit kell vennem.Ti tapasztaltabbak vagytok ebben is.Túrázásra milyet vegyek? Én a Contit,a Dunlop-ot.és a Metzeler-t néztem ki.Van olcsóbb kategória erre a gépre amit érdemes feltenni? A segítséget elõre is köszönöm!

Dokypapa 855 2007. március 5. 22:20   Válasz erre: 853
szerintem jó dolog lenne a fokozat vissza jelzõ ,nekem a régi vasamban gsxr volt és hiányolom is a mostani fz6s bõl ,ugyan az a gondom mint neked ,váltanék még de nincs hova,hiányzik a kis kütyü

S.Laci 854 2007. március 5. 21:09   Válasz erre: 846
Goimo !
Az én S2-s motoromon is a gyári helyett LSL-t tettek fel.
Nekem is azt mondták,hogy szerintük jobb mint a gyári.
Az árát én sem tudom, mert " ajándék volt " !
Remélem nem lesz soha kipróbálva !

pepino 853 2007. március 5. 20:41  
Sziasztok !!!!!
Kérdésem a következõ. Szerintetek a sebeségfokozat kijelzõ az jó dolog ??? Sajnos a 6-dik sebességgel mindig bajom van . Azt hiszen ,hogy csak 5-ben vagyok . !!! Érdemes ezért a 26.000ft-t beruházni??? És ha igen még mindig ott van az a kérdés,hogy hova lehet elhelyezni.

krisztian.fz6 852 2007. március 4. 22:22   Válasz erre: 850
Igen, nekem karcmentes lett "miatta" a motor, de hallottam olyat is hogy beakadt a csatornafedélbe és törte a vázat.

Dokypapa 851 2007. március 4. 21:39   Válasz erre: 850
pepino ,igazad van sõt én nem is szeretném az enyémet letesztelni ))))))

pepino 850 2007. március 4. 20:37  
Sziasztok urak !
Szerintem egy gombát nem lehet tesztelni,mert két ugyanolyan esés nincs!!!!!

Dokypapa 849 2007. március 4. 09:42   Válasz erre: 847
ezek szerint te már tesztelted a gombát krisztianfz6,tapasztalatok? ))))))))

goimo 848 2007. március 3. 20:05  
Érdekes hogy itt a kiállításon is az LSL-t ajánlotta a srác a saját termékük helyett.Csak árat nem vágot fejböl.

krisztian.fz6 847 2007. március 3. 19:55   Válasz erre: 846
ez a törõ gomba, gagyi

goimo 846 2007. március 3. 19:06  
Ezzzel a b.gombával adják ki a 2007-es S 2 est.Nektek is ilyen van?

krisztian.fz6 845 2007. március 3. 16:41  
Motoroztam ma, fura szokatlan volt, már 4 hónapja nem mentem.

Dokypapa 844 2007. március 3. 16:25  
ezt is elbakterolta az idõ ,szakad az esõ ,marad a benya

Dokypapa 843 2007. március 3. 08:58  
Kellemes hétvégét urak,ha jól látom ebbõl délután motorozás lesz ,délelõt sajna meló

goimo 842 2007. március 2. 17:58  
Holnap megyünk a Motorkiállításra,szétnézek hátha több tipust megtudok vizsgálni.

Dokypapa 841 2007. március 2. 15:00  
Nekem gyári van ,szerintem jó ,amire kitalálták annak meg is felel

krisztian.fz6 840 2007. március 1. 22:12   Válasz erre: 839
Én a gyárival csúsztam, karcmentes maradt a környékén minden, a váz, a tank..minden. Mikor vettem a motort akor a gyári tartók cnc-n készültek, a mostaniakat öntik.

http://www.sportmotor.hu/motoros_forum/yamaha/?cmd=showtopic&id=185&p=109

karu 839 2007. március 1. 21:47  
Most néztem amocidról egy képet az enyémen is olyan van mit csináltál hozzá cncén?

goimo 838 2007. március 1. 21:43  
Ugye mert nem azért áldoz drága pénzt az ember erre mert el akar esni,hanem meg akarja védeni az értékesebb alkatrészeit a motornak.Végülis ez is lenne a funkciója ennek a kiegészítõnek.Mégis annyi rossz tapasztalatot olvasni róluk.Ha tuti,magasztalt lene a gyári nem is vívódnék.Na de igy?

krisztian.fz6 837 2007. március 1. 21:37   Válasz erre: 836
Nem a tartójának kell eltörni, hanem a csavarnak kell elszakadni ami a gombát fogatja a tartóhoz.

karu 836 2007. március 1. 21:33  
Annak idején a yamahában azt mondták hogy nagyobb terhellés esetén le kel hogy törjön.
Hogy a váz ne ne sérüljön na de akkor mi értelme az egésznek??
Láttam már olyan motort hogy a vázból ki volt törve egy darab pont a gombánál
Egy fél váz kb fél milla!!!!

krisztian.fz6 835 2007. március 1. 21:23  
Az öntött gyári gombatartó az csak dísz, nekem gyári van, de CNC-n esztergált, erõs is, sajnos tudom. De a mostani gyári egy kalap sz..r.

Most lett kész a motorom, az elõbb indítottam 4 hónap állás után. Egy darabig köszörültem, de akkor jutott eszembe hogy a télen elcsentem belõle a benzint a robogóba. Töltöttem bele 4 litert és indult is. De az alapjárati csavaron feljebb kellett tekernem, gáz után állt meg, de mikor bemelegedett utána vissza állítottam a normál helyzetébe az állítócsavart.

Az természetes hogy üresben van egy kis morgó hangja a kuplungnak? Ha sebességbe teszem elmúlik. Ez így jó???

goimo 834 2007. március 1. 21:05  
Igazából a puding-evés esetét ismerve itt is csak egy nemkívánatos perec után derülne fény a kiegészítõ hatásfokára.

karu 833 2007. március 1. 20:31  
Én nem mernék neked konkrétan ajánlani egy tipust sem.
Nekem a gyári van felszerelve félek is tõle nagyon rosz véleményeket olvastam róla.

goimo 832 2007. március 1. 19:24  
Szép estét Skacok!
Ki milyen bukógombát ajánlana FZ-6 ra?
Beszerzés elõtt állok,úgytudom a gyárinál van jobb minõség is.Tudja valaki milyen áron mennek ezek?
Forrás is éedekelne.

Dokypapa 831 2007. március 1. 19:12  
Mi történt veletek nagyon nagy a csend!

Dokypapa 830 2007. március 1. 10:40   Válasz erre: 829
Azért valami változás van matrica ügyben bár én magas ívbõl teszek rá ,nekem nem oszt nem szoroz .
Talán arra volt jó az egész hogy látták ,láttuk ,vagyunk azért páran és ez nem akármi ,sõt nem egy vaddisznó csorda voltunk ez sem utolsó szempont ,láthatták hogy nem idióta gyülekezet, rend és fegyelem volt az egész promón és ez azért ennyi mocival ûber. Nekem meg különösen a politika mentessége tetszett már ha ezt politika mentesen lehet csinálni.

pepino 829 2007. március 1. 08:42  
Azért megkérdezném az úrakat,hogy az önkéntes donor tagségunkat miért nem lehet levonni ebböl az összegböl.
Nemsokára bevezetik majd,hogy motorkerékpárra is kötelezö lesz a biztonsági öv. Nem tudom,hogy szeptember 9-én mi a náthás f@sznak kellett nekünk tüntetni mikor már akkor is tudtuk,hogy ezen nem tudunk õkmeg nem akarnak változtatni semmit . Az autopálya matricábol sem lesz semmi!!! Sajnos nem tudok optimista lenni ennyi szemét dolog miatt. :-(((((((((

S.Laci 828 2007. február 28. 21:31  
Pontosan !
gyártási évet követõ 0-3 év 300 Ft
" 4-7 év 260 Ft
" 8-11év 200Ft

Kapus 827 2007. február 28. 21:30  
Volt ma már valaki motor kiállításon?
Érdemes ezért felmenem?

Kapus 826 2007. február 28. 21:28  
Akor még két évig valahogy ki kell húznom.

krisztian.fz6 825 2007. február 28. 21:25   Válasz erre: 824
De 3 évtõl 260 ft/kw.

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22118