Draghubi | 2403 | 2014. december 30. 22:14 |
Utánanéztem a dolgoknak. Azt eddig is tudtam, hogy régen, mivel a motor nem szórakozás hanem közlekedési eszköz volt, így télen is használták.![]() ![]() |
ztaki | 2402 | 2014. december 30. 19:52 | Válasz erre: 2399 |
keress valami jó bütykös gumit... lehetõleg puhább anyagból és ggooooooo
|
pandamaci | 2400 | 2014. december 30. 19:01 | Válasz erre: 2399 |
Te már erõsen bemelegítettél Szilveszterre ?? :))) Ha nem mentél még szögletesre kopott gumival, legalább nézz meg egy autógumit, meg motorgumit egymás mellett ... Hólánc , kitámasztó sítalp v ilyesmi nem kellene?? Nem is lehet szebb, mint egy 300kilós fényes vassal a hóban hemperegni :)) |
Draghubi | 2399 | 2014. december 30. 18:53 |
Mivel csak robogóra lehet téli gumit kapni, arra gondoltam, mi lenne ha autó gumit tennék fel. A hátsó kerekem mérete 170/80/15 szóval találnék közeli méretet. Tudom, hogy elsõre õrült ötlet, de mit szóltok hozzá? |
banier | 2398 | 2014. november 30. 18:15 | Válasz erre: 2396 |
Sziasztok. Kis fazeren a második pr2-öt fogyasztom. Nekem is nagyon bejött 18500at mentem vele ,esõben szárazon . pr2-pr4 szerintem is ez a jó választás.
|
Spapa | 2396 | 2014. november 25. 17:26 |
Sziasztok! Gumivásárláson gondolkodom én is, mert aktuális lesz. :-) Már a 3. garnitúra PR2-est fogyasztom, nekem nagyon bejött az 1000-es Fazeren. Most kb 16ezer van benne. Kollégám szintén PR2-õt vett a Z750-re és Neki csúszkál fõleg esõs idõben. Alig tudott jönni velem esõben, az enyém meg, meg se rezdült. Talán más a motor súlyeloszlása, és Õ is vagy 20kg-val könnyebb, és megpakolt hátsó dobozt sem hord. Most, az olvasott ismertetõk alapján PR4-ben gondolkodom. Talán jobb mint a PR3, amit az FJR-es barátom visszacserélt PR2-re. |
kovee | 2395 | 2014. november 23. 20:59 |
Hát bakkert akkor lehet, hogy visszaváltok 2-es verzóra. Már ha lehet még kapni újan. |
csokabi | 2393 | 2014. november 23. 20:44 | Válasz erre: 2392 |
Gugliztam egy kicsit és az fjr fórumon elõl 4,8 mm-re, hátul pedig 6,6 mm-re írták a gt veriót.
|
kawa550 | 2392 | 2014. november 23. 20:28 | Válasz erre: 2391 |
Nem tom baccki, volt egy naptár a garázs falán, oda szoktam felragasztani a gumikról a matrica adatlapot és arra szoktam felírni a kezdeti mintamélységet, de garázsrendezésnél leszedtem és nem tom hová lett. De úgy emléxem hogy kevesebb volt minta contiké, azok meg ilyen 6-6.5 körül vannak.
|
kawa550 | 2390 | 2014. november 23. 20:17 | Válasz erre: 2387 |
Viselkedésben semmi különbség nincs, vakteszten szerintem nem lehet megkülönböztetni a pr3 pr4-et, kopás is hasonlónak tûnik, 6000km után 4mm a maradék minta.
|
kovee | 2389 | 2014. november 23. 17:04 | Válasz erre: 2388 |
Szia, Esõben is atombiztos, sosem csúszott meg alattam az eltelt több, mint 10ezer km alatt. Viszont kicsit gyorsan kopik túra gumihoz képest. Az én elvárásom 15-20ezer km/ gumi. A PR2 20ezer felett teljesített nálam. Arra leszek még kíváncsi, hogy a PR3 az élete végéig megõrzi-e a képességét, vagy mikor kezd romlani. A PR2 a kopásjelzõ elérésekor drasztikusan romlott. |
laller000 | 2388 | 2014. november 23. 16:31 | Válasz erre: 2387 |
szia! Nekem is aktuális lesz az xx-en milyenek a tapasztalatok a road3ról? |
kovee | 2387 | 2014. november 23. 15:12 |
Sziasztok, Bár a szezonnak vége, de jövõ tavasszal nekem idõszerû lesz a gumicsere. Kérem, hogy aki Michelin Pilot Road 4-et használ, az ossza meg a véleményét. Most 3-as van fent, 13ezer km-t elmegy. A kérdés, hogy jobb-e a 4-es. HA van más alternatíva, jöhet. A motor egy 290kg-os FJR. Üdv! |
klimas | 2386 | 2014. november 19. 11:16 |
Sziasztok! Az öreg zongorámra XJ 900S Diversionra, keresek hátsó gumit , 150/70R17 a méret. Nem vagyok vastag de spórolni sem akarok. Kösz elõre is a tanácsokat. |
Draghubi | 2385 | 2014. november 19. 06:04 |
Udv! Nem konkretan az elozoekre reagalok csak en is leirom a tapasztalataimat. Auto gumiban (Skoda Fabia Combi) a Barum Solaris es Polaris celnak tokeletesen megfelel nekem "csaladi auto uzemmodban". 150 ezer km-nel es lassan 9-10 evnel jarok ez volt rajta gyarilag es ezt is vettem ra csak azota 2-es es 3-as sorozatok jottek ki. Ceges auton sok km es sok autopalya nekem a Good Year Aqua nagyon bejott. Soha (!!!) nem csuszott meg vizes uton pedig rendszeresen feszegettem a hatarokat. Motoron (Yamaha Drag Star 650) Mezeller Marathon van hat ezzel mar annyira nem vagyok megelegedve. Kmolyabb fekezesnel "jon mellem" a hatso kerek, kanyarban nem szabad vaganykodni mert gyorsan kicsuszas lesz belole de meg egy rendes gazadasnal is vigyaznom kell hogy ura maradjak a motornak. Vizes uton kimondottan katasztrofa. Tudom hogy a mai motorgumiknal az anyagosszetetelben van a lenyeg de szerintem jol jonne egy kis minta is. Kulonben hova tud elmenni az uton levo viz, por, kavics? Egyebkent gondolkodtam mar rajta mivel 15os a hatso kerek, probabol felteszek egy autogumit es megyek egy kort hogy mit reagal a moci. Bocsi a szofosasert vonaton ulok es marhan raerek irogatni :)) |
kovee | 2384 | 2014. november 18. 21:17 | Válasz erre: 2383 |
Szia, Itt egy kicsit félreérthetõ volt, mert kérdezték az autógumit, arra válaszoltam. De ha már kérdezted, akkor én a te motorodra Metz. Egyébként motorban jó a Michelin is, de mivel a motorod nem nagy sebességû inkább nyomatékos és nehéz, ezért a Metz. A bridgestone-t viszont motorban soha nem kedveltem, sem túraendúrón(V-strom), sem túrasporton(FJR), sem sportmotoron(VFR). De azért ez csak az én véleményem. Üdv! |
kojak007 | 2383 | 2014. november 17. 15:52 | Válasz erre: 2382 |
Tudnál valamit ajánlani helyette?metzeler me880?bridgestone exedra max?
|
kovee | 2382 | 2014. november 17. 13:16 | Válasz erre: 2375 |
Szia, Csak addig volt jó gumi, míg az ADAC meg bele nem bukott a tesztmanipulálásba. Azóta a 7-8.helyen tanyázik. Üdv! |
kojak007 | 2381 | 2014. november 17. 12:14 |
Sziasztok.valaki tud nyilatkozni a Michelin Commander2 gumiról?
|
dc | 2380 | 2014. október 22. 16:19 | Válasz erre: 2378 |
Azt gondolom az eddigi tapasztalataim alapján, hogy egyazon típus és méret is jelentõs eltéréseket mutathat viselkedésben a futómû- és jármûtípus függvényében. Tény, hogy a Conti volt a jobb nevek közül nálam a leggyengébb minden tekintetben, több autón (bicajokon is). Erõsségét sem nyáriban, sem téliben nem tudtam megtalálni. Montin próbáltam már komolyabb Michelint is.... felejtõs. Ugyanazon a terepen, egy hazánkban noname-nek számító gumival mentem másnap, ugyanolyan bicajon. Ég és föld volt, mondhatni. Téliben a Misi is megszívatott már. Úgyhogy nálam ezek nagy valószínûséggel nem játszanak. Mivel mindenkinek más az elvárása és mások a használat körülményei, igazságot nem lehet egyértelmûen tenni. Mindenki azt használja, amit jónak lát. Nincs általános legjobb választás szerintem. Inkább egyénre nézve legjobb választásban hiszek. Kinek mi a begyere. |
Macko | 2379 | 2014. október 22. 13:16 | Válasz erre: 2376 |
Nándi, szerinted miért volt hahotázós-szmájli a mondat végén? ;-)
|
kilajsanyi | 2378 | 2014. október 22. 12:26 | Válasz erre: 2375 |
A Michelin Energy saver 14,15,16 colban szerintem egy kamu. Annál fosabb és drágább gumi nincs. Nem tudom, hogy a Michelin miért gyárja de nagyon szerintem kiskerben nem veszi meg senki azokat a szarokat, de pl gyáraknak p Suzuki,Hyundai elég sokat szállítottak be. A ContiEcoContact3 nekem Golf-on elvan de semmi extra. Szépen egyenletesen kopik, nem túl zajos de csak egy hangyafasznyival jobb vizes úton, mint az Energy Saver. Ami nekem Michelintõl tetszett az a Primacy HP és a Conti SportContact. Véleményem szerint nagy a szórás márkán belül is. Én már nem merem kijelenteni, hogy a Michelin vagy a Conti szar vagy tán a Bridgestone. Vannak termékek amikkel nem foglalkoznak, szólnak a törököknek, hogy itt van a sütõminta, benne a logoval aztán gyártsátok. Meg van az amire odafigyelnek. Változó a gumik megítélése, fõleg autóknál , mert ott az emberek gyakorlatilag leszarják, még jobban, mint a motorosok, mert vagy nincs pénz és megy fel a használt vagy nem tud vezetni még annyira sem, hogy a legszarabb gumival is a határokat feszegesse... |
rollerka | 2377 | 2014. október 22. 12:25 |
Sziasztok. Nekem viszont bejött a Conti. (cagiva navigator) Hátul trail-attack 150/70 17-es szerintem közelebb voltam vele a 25e-hez mint a 20-hot,hogy most le lettel cserélve,és még bírt volna pár ezret,elöl mivel nincs 18 collban trail-attack, koreai gyártású Road-attack volt fent,ami teljesen elfogyott a 25e alatt, de amúgy tök jó volt,stabil,nem csúszkált,tapadt ahol kell. (pedig a navin ki volt használba rendesen a szélesség :) Most hátul maradtam az 1.generációs Trail-nél, elöl meg jött a RA.2. verziója,mindkettõ asszem német gyártás, ja és a kettõ kijött 60e-bõl a r17-en, rosszabb ne legyen,mint eddig ,és akkor elégedet leszek, széles ,száraz utat ! |
kilajsanyi | 2376 | 2014. október 22. 12:19 | Válasz erre: 2370 |
Szerintem a Trail Attack azért lehet gyenge, vagy tûnik gyengének, mert lehet,h a Road Attack vázát kapta más futófelülettel és a Vara meg a trail motorok plusz súlyát már nem bírja. Legalábbis nagy flegmán erre tudok következtetni a pár lentebb leírt véleménybõl. @Macko : Nem terelem annyira szerintem, egyszerûen elfogy. |
kawa550 | 2375 | 2014. október 22. 11:45 |
Conti ecocontact 3 után tettem misi energy saver+-t a kocsira, mert a tesztek szerint a legjobb meg legtakarékosabb meg a legtartósabb. Szárazon tényleg jobb, meg sokkal halkabb, viszont esõben úgy csúszik hogy még a téli barum is jobb nála és azóta kb 1/2 literrel többet fogyaszt, annyira saveli az enyergit ez a szar. És már fél év után tisztán látszik hogy nem fog 80-at elfutni mint a conti. Sose veszek többet kocsira misit.
|
Macko | 2374 | 2014. október 22. 10:16 | Válasz erre: 2373 |
Én az autóra éppen ma rakattam fel a WinterContactokat. Messze a legdrágább, és évek óta minden teszten agyonveri az összes versenytársát. Ráadásul egy kollégám, aki a civilben a Hankooknál volt másfél évet azt használja a saját E46-osán és azt mondja, messze a legjobb ami eddig volt neki. Ráadásul nyáron is.
|
dc | 2373 | 2014. október 22. 08:02 | Válasz erre: 2372 |
Nem szorosan tartozik ide, de nekem autón sem jött be se téli, se nyári Conti. A kerékpáron egy városi túrát se bírt az új Conti gumi. Az elsõ ugratás után kirepedt az oldalfala és vihettem haza vállon. Soha többet Conti, ingyen sem !!!! |
kawa550 | 2372 | 2014. október 21. 22:27 | Válasz erre: 2371 |
:))) Akkó' még nagyobb a rejtély, merthogy a tádé hátsó is 150-es....
|
kawa550 | 2370 | 2014. október 21. 21:44 |
Ekkora különbség lenne a vara meg a 17" méretû contik közt? Nekem Yamaha Tdm-en volt conti CRA2, vagy 5db-ot elhasználtam, elõl még most is az van (igen, ez egy olyan tdm ami elõl is 17" épp kilajsanyinak köszönhetõen :)))) és igaz hogy vagy 40 kilóval könnyebb mint a vara, de azért utassal és 3 teli dobozzal nem olyan nagy az a különbség és soha nem volt ilyen problémám, a legjobb gumi kezességben és tapadásban, csak tényleg szélvész ahogy kopik, a misi PR3 60%-al többet ment el hátul mint a CRA kb ugyan azért az árért, és csak egy hajszállal rosszabb a tapadás mint a contival. És sajnos elõl sem bír többet 13-nál. De ilyen oldalfali gyengeséget meg kóválygást se a Z6/diablo strada/pr3-hoz képest nem tapasztaltam. |
johnny | 2369 | 2014. október 20. 16:27 | Válasz erre: 2363 |
Csatlakozom. Conti RA volt a Varaderomon, nulla oldaltartás, gyors kopás, gyorsabb kanyarokban a motor hátulja úgy rázta, mint egy szamba-táncos. Tré egy gumi....
|
Macko | 2367 | 2014. október 20. 15:55 | Válasz erre: 2364 |
Na és milyen a Conti, amikor a gumis leveszi kopottan? Mintha egy pöttyös gumilabdát tartanál a kezedben, annyi az anyag benne... Ott érti meg az ember, miért szar menni vele. Nekünk különben nagyon szemléletesen dolgozott, mert egy erdélyi csillagtúrán használtuk. Amikor a szálláson maradtak az aludobozok belsõ táskái a holminkkal, akkor jó volt. Azokon a napokon, amikor a motyót is bedobtuk, vezethetetlen volt a motor. :-) |
kilajsanyi | 2366 | 2014. október 20. 14:33 | Válasz erre: 2365 |
A 19ezer km nagyon fasza lenne de nekem Varán még semmi nem ment el 13k-nál többet.
|
Mosquito | 2365 | 2014. október 20. 13:17 | Válasz erre: 2356 |
19eKm után dobtam le az Anakee3-at. A hátsó még 2-3ekm-t elment volna. Most PR3 van fent 11eKm-nél már véres a torka a hátsó guminak,max 3-4eKm van benne. Viszont az elsõ gumi mondhatni újszerû. Lényeg,hogy jó gumi az Anakee3,hosszú futásteljesítmény mellett tapad is.
|
galoscsabus | 2364 | 2014. október 20. 12:18 | Válasz erre: 2363 |
A TDM-en a Conti Force Max viselkedett ugyan így. Igaz egy személlyel nem volt probléma, de ha feldobtam mamát és "némi csomagot", akkor úgy mászkált a kanyarokban, mint ha defektes lett volna, hiába lõttem már 3-ra a hátsó kerékben a nyomást. Aztán leváltotta a Z6-os a Metzelertõl és minden a helyére került :-) |
Macko | 2363 | 2014. október 20. 11:39 | Válasz erre: 2362 |
Ja, nekem a Road Attack az eddigi legrosszabb gumim volt asszem. Rogyadozott a váza és olyan gyorsan kopott, hogy 6500 kilométer után kihajítottam a szemétbe. Ja: viszont ez a Pirelli Scorpion Rally egyre jobban tetszik! :-))) |
kilajsanyi | 2362 | 2014. október 20. 10:28 |
köszi Macko, galoscsabus. Felcsapok rá 1 pár újat akkor az Anakee 3ból, kipróbálom. Azért csak kiderül mitõl jó egy gumi. :) Amúgy azért írtam, hogy keverék annyira nem számíthat, mert a Contim is tapadt, már amikor nem bóklászott el a puha váza miatt ( oldalfal ) kukutyinba. |
csokabi | 2361 | 2014. október 16. 17:03 | Válasz erre: 2360 |
Sokat gurulsz az asszonnyal:))) Nekem a Z8 nem bírt volna ki 10000 km-t sem, ha nem zúzom le elõbb a gépet.
|
mocorgo | 2360 | 2014. október 16. 16:34 | Válasz erre: 2343 |
Macko | 2359 | 2014. október 16. 13:31 | Válasz erre: 2356 |
A tapadás az alapvetõen a keveréken múlik. A vezethetõség viszont nagyon nagy mértékben a vázszerkezeten. Ezért utálom a Contikat... Összehasonlítani nem lehet ívtartásban egy masszív karkaszú abronccsal. Amúgy az eredeti kérdésedre visszatérve az Anakee3 és a Toerance Next között szerintem nagyon kevés az eltérés. Ott lehet nagyobb a difi, amikor kicsit le kell menni a beton mellé, ott szerintem nyer a Michelin. Ja, és nem mellesleg a 3-as Anakee sokkal merevebb szerkezet, mint elõdei voltak. |
galoscsabus | 2358 | 2014. október 16. 12:33 | Válasz erre: 2356 |
A farokhosszabbítós dolog csak arra utalt, hogy túlélve egy frontális ütközést, már nem vagyok motivált semmi meggondolatlan baromságra :-) A motort arra használjuk, amire tervezték: hosszú idõre messze menni, jókat kalandozni, utassal, sok csomaggal (ami pl. egy 3 hetes sátorozós túrához kell). Laller hozzászólásához írhatnám azt is, hogy igen, nekem már lenyugodott a jobb csuklóm :-)))) Ennek ellenére az Anakee 3-as-t továbbra is egy nagyon jó guminak tartom. Sem szárazon, sem vízen nem csúszott meg, pedig jártunk vele a sivatagban gõzölgõ aszfalton és esõs 0 fokban az Alpok kanyarjaiban is. |
laller000 | 2357 | 2014. október 16. 12:00 | Válasz erre: 2356 |
Így igaz ami tapad az kopik is persze függ azért a jobb csuklótól is!
|
kilajsanyi | 2356 | 2014. október 15. 10:43 | Válasz erre: 2355 |
Nem tudom, h jobban tapad-e ezért kérdeztem. Nem farokhosszabítás és lábtartó koptatásra kell a gumi viszont nálam minél nagyobb távolság megtétele arra utal, h nem kopik a gumi, ergo nem tapad vagy nem használják ki a gumit teljes mértékben. Fõleg, hogy egyre inkább úgy látom, hogy a gumik tapadásáért nem feltétlenül csak a keverékösszetétel felel hanem a gumi váza is. Nem értek hozzá de a Trail Attacknál sem hiszem, hogy szarabb a keverék mint a Nextnél de egyszerûen kín volt úton tartani. Amit írtál 17ekm-t az nekem gyanúsak sok, mint futásteljesímény. Köszi a választ, azért még körbejárom ezt az Anakee 3 témát. |
galoscsabus | 2355 | 2014. október 15. 10:26 | Válasz erre: 2352 |
Trail Wing, Tourance, Trail Attack, Battle Wing, Karoo (na jó, ez csak agymenés volt, egy télen terepezgettem a bálnával, de soha többé :-) ). Lehet, hogy kanyarban a Next jobban tapad, mint az Anakee 3. De egy slick még annál is jobban :-) Kérdés, hogy szükség van-e rá és annak mi az ára? Amennyire a túráinkon mi megyünk, arra több, mint elég volt. Nem érdekek már a farokhosszabbítás, a lábtartó koptatás. |
galoscsabus | 2354 | 2014. október 15. 10:21 | Válasz erre: 2351 |
Nem próbálom :-) Az Anakee mindent tudott, amit elvárok a motorom gumijától. Nulla foktól 50 fok felettig, szárazon, vízen, ganyés mellékutakon, autópályán, szerpentinen. Egyedül, utassal, agyig pakolva Egyaránt. Mindezt 17 ezer kilométeren át. Ezek után hülye lennék kísérletezni :-) |
kilajsanyi | 2353 | 2014. október 15. 09:42 | Válasz erre: 2349 |
Ja, hát nagyrészt trail oldalról sokat nem adnak de én nem is nagyon használom terepen. Max rosszabb úton néha. Nekem a NEXT szett 10-k ment el. Viszont azt végig tudta. |
kilajsanyi | 2352 | 2014. október 15. 09:02 | Válasz erre: 2350 |
A Tourance EXP után jött a Trail Attack ami lehet, h nem rossz gumi de nem az EXP után...a NEXT után meg fõleg. A Trail Attackot nehezebb volt ívre tenni és akkor is úgy viselkedett, mintha lapos lenne. Mindig kõre kellett fújni de úgy is kenõdött vagy legalábbis olyan érzés volt.Ha autósra akarnám fordítani a dolgot, azt mondanám, hogy ballonos gumi, billegõs oldalfallal. Autón ezt talán még komfortosnak is nevezném, de motoron nekem bizonytalan volt. Fura mert az eleje is ugyanilyen volt és a gumikat többnyire a hátsó gumikról ítélik meg. Itt az elsõ is puha volt. Az EXP ehhez képest egy semleges viselkedésû, kiszámítható, gyors terhelésváltásra képes gumi a Trailhez viszonyítva. Már amennyit a Vara futómûve elbír. Az EXP simán kiszolgálja, a Trail nem. A NEXT brutál jó, ragad, pontos, nem billeg. Egyetlen dolgott vettem észre így a vége felé, hogy a fûrészfogasra kopik a hátulja, de most a télen ránézek a gyári hátsó telóra...vagy nem kéne vele pályázni vagy terelni neki ennyire :) Neked mik voltak az Anakee elõtt, hogy ennyire tetszik és mitõl érzed jobbnak, mint az elõzõeket? |
galoscsabus | 2350 | 2014. október 14. 19:31 | Válasz erre: 2347 |
Volt már pár gumi a Varán. Most kopik le róla az elsõ garnitura Anakee 3-as. Tavasszal veszem a következõt ;-) Nem kell ez után másik gumi amíg lesz belõle a piacon. |
zooli | 2349 | 2014. október 14. 13:38 | Válasz erre: 2347 |
Szia! Transalpra tavasszal tettem fel,11 ezer pár száz km után még bõven van a gumiból.Kiváló szárazon, vizesen.A teljes futó felületet ki lehet használni,viszont a terep felejtõs,persze száraz murva lejárt föld út ok de ott minden gumi elmegy. |
oraculus | 2348 | 2014. október 14. 12:02 |
Sziasztok! Kerüljétek a 1414 DOT-sorozatszámú Michelin Pilot Road 4 gumikat. Valószínûleg mind gyártási hibásak, az oldalfalán több helyen porózusos, szivárog a levegõ belõle. A Yamaha TDM fórumban található 87514, 87521, 87523, 87524 hozzászólásokban olvasható és látható a részleteket. |
kilajsanyi | 2347 | 2014. október 14. 11:40 |
sziasztok, XL1000V-n eddig volt Tourance EXP-m, Conti Trail Attack-om most éppen egy szett Tourance NEXT fogy el. Anakee III-at próbálnám de sosem volt még Michelin a seggem alatt. Érdemes a NEXT után? Köszi, N |
Kawakarika | 2346 | 2014. október 12. 15:24 |
Sziasztok! Lassan cserére szorul a gumi a Kawa GPZ500-on. Az elsõ kerékre ezt: http://www.r17.hu/200-michelin/4947-110/70-r-17-m/c-54h-pilot-street-radial-front-tl/tt-michelin-mo/ a hátsóra ezt: http://www.r17.hu/279-140/70-17-motorgumik/4949-140/70-r-17-m/c-66h-pilot-street-radial-rear-tl/tt-michelin-moto/ néztem ki. Ha van valakinek tapasztalata /futásteljesítmény,stabilitás/errõl,kérem ossza meg velem! De ha tud valaki jobbat ár/értékarányban az is érdekelne. Hátul Bridgestone van,14ezer km-t futott,elõl Heidenau, elhagyta a 20ezret,de még van rajta mintázat bõven,de szeretnék egyforma típust elõre/hátra,ahogy "illik" . Köszönöm! |
kawa550 | 2345 | 2014. augusztus 27. 09:54 |
Ha valakit érintene a dolog de még nem jutott el hozzá, az r17 cseréli a gumikat: "Gyártói felhívás! Visszahívási akciót rendelt el a Continental motorgumi gyártó. A program a 2007. és 2014. között gyártott Continental 120/70 ZR 17 és a 120/70 R 17 méretû abroncsokat érinti. A visszahívást a gyártó a következõkkel magyarázza: a motorkerékpárok elsõ kerekein használt gumik esetében a futófelületükön és az övbetéteknél bekövetkezhetnek szerkezeti elváltozások, amik nyomásvesztést okozhatnak, ezért balesetveszélyesek Bár piaci visszajelzések alapján a jelenség az említett abroncsoknak csak kis hányadánál fordul elõ, biztonsági okokból mégis visszahívásra kerülnek az abroncsok. A program által érintett Continental 120/70 ZR 17 és 120/70 R 17 abroncsok a következõk: Termékcsoport: 120/70ZR17 M/C (58W) TL ContiSportAttack DOT-sorozatszám: CP8B B5MV 1008 – CP8B B5MV 2614 Cikkszám: 02442200000 Termékcsoport: 120/70ZR17 M/C (58W) TL ContiSportAttack 2 DOT-sorozatszám: CP8B B5M4 4811 – CP8B B5M4 2614 Cikkszám: 02440060000 Termékcsoport: 120/70R17 M/C 58H TL ContiAttack SM DOT-sorozatszám: CP8B BXM9 1011 – CP8B BXM9 2614 Cikkszám: 02441130000 Termékcsoport: 120/70ZR17 M/C 58W TL ContiRaceAttack Comp. Soft DOT-sorozatszám: CP8B B5M1 1907 – CP8B B5M1 2614 Cikkszám: 02442650000 Termékcsoport: 120/70ZR17 M/C 58W TL ContiRaceAttack Comp. Medium DOT-sorozatszám: CP8B B5M1 2307 – CP8B B5M1 2614 Cikkszám: 02442660000 Termékcsoport: 120/70ZR17 M/C (58W) TL ContiRaceAttack Comp. Endurance DOT-sorozatszám: CP8B 918B 3011 thru CP8B 918B 2614 Cikkszám: 02441510000 Termékcsoport: 120/70ZR17 M/C (58W) TL ContiRoadAttack 2 GTW DOT-sorozatszám: CP8B 91E9 2513 thru CP8B 91E9 2614 Cikkszám: 02443290000" |
kawa550 | 2344 | 2014. július 20. 12:07 | Válasz erre: 2341 |
Ahogy nézem, ezek csodaáras beszerzési források csak addig léteznek míg nem kell valami konkrétumot is mondani róla....
|
Titi69 | 2343 | 2014. július 13. 20:03 |
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Metzeler M5-rõl,esetleg az M7RR-rõl Most az M3-as verzió van fent de kpl. cserés lesz. Meg voltam vele elégedve,szárazon nagyon jól tapadt. Vizesen nem feszegettem a határokat vele. |
kawa550 | 2341 | 2014. július 13. 16:52 | Válasz erre: 2340 |
Na azt a boltot elküldhetnéd priviben,mert lassan cserés az elsõ és én is 40 felett vettem a 17-nél.
|
Z.Tibor | 2340 | 2014. július 13. 15:24 |
Haly.Kicsit beolvastam ide...Nos én azt mondom,ki-hogy motorozik.Én a PR3-AT,4-et használom,nekem nagyon bevált.Lejjebb néztem az árat.Nem is értem miért ilyen helyeken vásároltok?Én a 180-ast 120.a 110-est 100euróért vettem.Valaki vett egy gumit kettõ áráért....Grat!
|
gezasz | 2339 | 2014. július 13. 14:19 |
Csak Michelin,pedig utálom a franciákat Trianon miatt.Egy Alpok túrát mentem végig elõl új PR3-mal. Ebbenvolt száraz, és nedves út megsem rezdült csak tapadt a kanyarokban. Szinte mindegy volt,hogy száraz vagy nedves az úttest semmi bizonytalanság a kanyarokban.Hátul Anakee 2 van nedves úton kanyarban forszirozott temponál némi bizonytalanságot tapasztaltam, de nem vészes.
|
tyson07 | 2338 | 2014. július 13. 13:59 |
Teljesen igazad van közúton túlmelegszik hmm. Michelin párti vok de annyian dicsérik a pirelli angelt h gondoltam vásárlás elõtt érdeklõdöm nem elfogultaktól is! |
kawa550 | 2337 | 2014. július 13. 13:37 | Válasz erre: 2335 |
Conti RA2-rõl váltottam PR3 trailra, a conti egy hangyányival sportosabb, kezesebb, de a PR3 60%-al többet ment el és így is nagyon jó a tapadása. Most PR4 van fenn, semmi különbséget nem érzek 3-hoz képest, reméljük igaz a reklám és még tovább fog tartani. Pirellirõl letettem, miután a diablo simán kiesett alólam egy kanyarban, amit elõtte vagy 10x bevettem ugyan azzal a tempóval(osztrák szerpentinen mentünk oda-vissza többször). Azt mondják az okosok hogy valszeg csak túlmelegedett, de nekem egy gumi közúton ne melegedjen el egy 75le-s motoron. |
F2 | 2336 | 2014. július 13. 13:31 | Válasz erre: 2335 |
Én PR3-at használok x11-en. Nem tudok rosszat mondani szánt szándékkal sem, nedves úton is hibátlan... Csak ajánlani tudom. |
tyson07 | 2335 | 2014. július 13. 12:24 |
sziasztok! Valaki használ pilot road3-4t? Pirelli angel gt-t? tapasztalatok érdekelnének! |
szappy | 2334 | 2014. május 21. 20:34 | Válasz erre: 2333 |
Az egyenesfutûsa nagyon jó! nem érzékeny a hosszanti bordákra, elmegy a borda oldalán nem csúszik bele, gyorsan melegszik, esõben, havasesõben tátra nem volt gond lehetett jól haladni vele. majrécsík a szuzin minimális. Pedig nem egy kanyarvadász! A gumi profilja hegyesebb mint az általad emlitwett ezért a nagy motort könnyebb gyorsabb dönteni. Ha veszel nézdd meg a /55 öst is mert az is befér és magasabb 5%-al de ezért az ive meredekebb még kezesebb/gyorsabban döntjetõbb a motor. Ez sportgumi és ezért minden turánál jobban tapad, de jobban kopik ezért, de a mi motorunkon azért többet kibír mint a sporton mert a lõerõmegnyomaték nem nyírja ki annyira mint a 180 le motorokon. A fékezési tulakdonsága is jobb. Szóval ennyi! Széles utat! Még annyit, hogy a P3 egy szuper gumi mert nemcsak kétkomponensû hanem három zónás ami a mintázatát illeti egyenesen szinte sima kicsit bedöntve már erõsen barázdált ami az esõben való kanyarodásnál JÓ tovább döntve amit csak szárazon csinál az éppeszû ember szintén sima jó tapadással! |
ibituba | 2333 | 2014. május 19. 16:49 | Válasz erre: 2331 |
Szappy! Azt azért elmondhatnád, hogy mi a döntõ momentum a power mellett. Neked biztosan nagyon bejött, hiszen már régóta ugyanazt használod. Jobb az egyenes futása? Kanyaroknál elfogy ezzel a gumival a "majrécsík"? Nekem jelenleg Metzeller Z6.-os van, de nem vagyok elájulva tõle. Lehet vele túrázgatni, még esõben is elmegy, de ha egy kicsit csibészkedni szeretnél-na akkor már nem elég a teljesítménye. |
szappy | 2331 | 2014. május 18. 22:18 | Válasz erre: 2325 |
Hello Ibituba! Hamár michelin akkor inkább power pilot legyen! nekem is az van fent már 4 szett óta. PP 1 vagy 2ct esetleg 3 mind jóbb mint a road! 12 ezer kõrnyékén kell cserélni a hátsót4 |
tyson07 | 2330 | 2014. május 18. 09:53 | Válasz erre: 2328 |
Igen néztem a jelzést és 3 is van nem csak GT hanem standard, és trail verzió is:)
|
tyson07 | 2329 | 2014. május 18. 09:52 | Válasz erre: 2328 |
Az biztos, hogy a legjobb gumik egyike de azért a road 3 is nagyon penge! Kutya barátom tesztelte a hegylakó.hu oldalon érdemes elolvasni és valóban nagyon jó gumi nem csak iromány! Lenyomatom a road2 2ct-t aztán vagy road 3 v 4 gt lesz a következõ! Bár ha közben nyerek a lottón vagy nagyon akciósan találok megveszem! |
ibituba | 2328 | 2014. május 18. 09:28 | Válasz erre: 2327 |
Ez az ár hasonló az én forrásomhoz. Lehet, hogy nem vetted észre a Michelin Pilot Road 4, " GT" jelzését. Ezt a tipust kapja a BMW R1200RT új motor gyárilag felszerelve. Ajánlatuk szerint a nagy, nehéz túramotorokra való. Nekem 80eFt.-ba kerül szerelés nélkül. A jelenlegi kínálatból ez a legjobb gumi. Szia: Gy. |
tyson07 | 2327 | 2014. május 17. 19:12 | Válasz erre: 2326 |
Szia Zizipapa! Te kitõl vetted a michelin pilot road4 gumid mert nagyon nagy eltérés van árban a kereskedõk között! Hol a legjobb ár? én a revolutionnál láttam a road 4 t legolcsóbban ott 72ezer pénz a 120-180 méretû! |
zizipapa | 2326 | 2014. május 17. 13:18 | Válasz erre: 2325 |
Szia Gyuszi Papi,tokéletes választás,van kik Istenítik,van kinek nem paszol.Szerintem nagyon JOOOO.Csodás az egyenesfutása,es kanyarban nagyon stabil.sokk sok élményteli kilométert fogsz vele megtenni.SZia
|
ibituba | 2325 | 2014. május 17. 08:31 | Válasz erre: 2323 |
Szia Zizi! Michelin Pilot Road 4 GT gumikat akarok venni a GSX-1400.-ra. Elsõ: 120/70R17 58W TL, Hátsó: 190/50r17 73W TL. Kérlek mondj nekem szakmai véleményt a választásomról. Köszönettel: Gy. |
zizipapa | 2323 | 2014. május 15. 19:40 |
Hogy az acél vázra kézzel vannak rácsévélve a gumi rétegek,ezzel tudják kivédeni perforàcot a rétegek közt.engem már többször hm..úgymond meg óvott a bajtol.
|
zizipapa | 2321 | 2014. május 15. 19:10 |
KI sportosan szeret vezetni és porgos a motorja annak ajanlom az Avon Ultra Storm2.Nagy Zizin elment 8ezret a GSR-en 16ezret.kézzel gyártott gumik.cca 10%drágább mint a tucat gumik.kicsit értek hozzá.-ez a munkám.
|
Bimmer1 | 2320 | 2014. május 12. 13:19 |
Sziasztok! Mi a véleményetek az R17 féle kiterjesztett garanciáról? A 34000 ft -os elsõ guminál amit kinéztem kb 2000 ft lenne. Megéri szerintetek igénybe venni? Valaki vett már így gumit? Üdv, B. |
Draghubi | 2319 | 2014. április 18. 22:03 |
Koszi Pandamaci! Dragra keresem, de motorozni szeretnek vele. Wow kawa550! Ez a link maga a kanaan! Koszi!!! |
kawa550 | 2318 | 2014. április 18. 21:31 | Válasz erre: 2316 |
Egyéb óhaj sóhaj autómintás gumi ügyben? :)))))))))) http://www.antiquetyres.com.au/tyre-brands/firestone-motorcycle |
pandamaci | 2317 | 2014. április 18. 21:20 | Válasz erre: 2316 |
Ha dragstarra kérdeznéd, a felszerelhezõk közül talán a pirelli route mt66 nak mintázata hasonlitható egy autógumira (talán..) A motorodra megfelelõ gumi mérete (pl 170/80x15, teherbírása pl77 és sebességhatára pl H - nagyon leszûkíti a választékot. (Azaz lehet találsz 15collos ,,veteránmotor,, gumit neked tetszõ mintával, csak annak a többi paramétere nem lesz jó..Persze ha kiállítási darabot építgetsz, ez tökmindegy.) |
Draghubi | 2316 | 2014. április 18. 18:52 |
Lenne egy kérdésem. Nekem nagyon tetszenek chopperon az "autógumi mintára" hasonlító motorgumik. De ilyet nem találok sehol, azt sem tudom milyen márkák ezek. Tud valaki ebben segíteni? ![]() |
Draghubi | 2315 | 2014. április 18. 10:33 |
Scopy! Ezek uj vagy hasznalt gumik? Mi az elerhetosege ennek a Szel Tamasnak? Elore is koszi. |
scopy | 2314 | 2014. április 17. 20:57 |
kicsi | 2312 | 2014. április 9. 20:40 | Válasz erre: 2311 |
Ezt én is megerõsíthetem. Közeli ismerõsömnek is ilyen volt fenn a GS 500-on, és nagyon szerette.Futásteljesítményben sem maradt el a többitõl. |
TattooedAngel | 2311 | 2014. április 9. 18:50 | Válasz erre: 2310 |
Sport Demon még a GS500-on volt, nem volt vele baj, elég jól melegedett és tapadt. Nagyobb motorokon nem tudom mennyire állja meg a helyét.
|
scopy | 2310 | 2014. április 9. 11:27 |
Szevasztok! Van tapasztalata valakinek a Pirelli sport demon Pirelli scorpion trail gumikkal kapcsolatban? Yamaha TDM 850 (3VD) - re kellene... Köszi! |
Lion | 2307 | 2014. április 8. 15:11 | Válasz erre: 2305 |
Igen a legolcsóbb, és nagyon korrekt :-),2éve veszem tõle a gumit. De ha michelin akkor csak pilot power3. A második szettet nyomon és asszem világbajnok .Elõtte volt road 2 és 3 is a különbség óriási. Sokkal sportosabb,de a hétköznapi utcai módban is tökéletes. nekem 10 ezret elment,persze rongyá kopott a végén. És xx-re asszem nagyon komoly lenne.:-) !! |
TattooedAngel | 2306 | 2014. április 8. 09:58 | Válasz erre: 2305 |
Tudtommal itt: http://www.revolutionmotor.hu/index.php/hu/home
|
tyson07 | 2305 | 2014. április 7. 20:56 |
Ki tudja hol a legolcsóbb kis hazánkban a michelin pilot road 3 és 4? 120-180 ZR17 méretben? Köszönöm a megtisztelõ válaszokat! Széles utat! |
scopy | 2304 | 2014. április 3. 22:26 |
A linked szerint vehetõ... de nem fehér falú. :-(( Végre egy hozzászólás! :-)))))))))))))))) |