pandamaci | 112 | 2006. január 27. 19:27 |
camu elõretolt lábtaró +karok , van a louisban is ! / csak kb 420 eur / |
MotoCat | 111 | 2006. január 27. 19:20 | Válasz erre: 109 |
Balu maci.... ezt inkább hagyjuk;)))))) inkább brummogjál:)) és maradjunk annyiban, attól hogy vki valahogy viselkedik a másikkal még nem biztos, hogy a másik is visszavág.... maradok CatAngel:)) |
pandamaci | 110 | 2006. január 27. 19:18 |
camu ha azok a deszkák vannak rajta ami a képen.... hát az q..va egy érdekes szögben áll, meg sz.tem nem is erre illik. lábfék- váltókar toldással akarod ,nagyon elõre, v. csak normál lábtartó kell? highwayhawk.com- on biztos találsz egy vagyonért, itthon is forgalmazzák. Vagy gyártatsz egyet. |
Balu | 109 | 2006. január 27. 19:03 | Válasz erre: 104 |
<b>TommyBoy az ügyes szimpatikus srác:))))) </b> MC!! Brummm:))))))) |
nanupapa | 108 | 2006. január 27. 18:29 | Válasz erre: 100 |
Oldi, most mondjam azt , hogy elírtam.:))) Majnem ugyanaz a Komár is ,mint a Riga ....:))))))))))) |
Camu | 106 | 2006. január 27. 18:11 |
Motocat:Úgy néz ki, hogy mûködik a dolog, várom az árajánlatot a sráctól. Nagyon köszi a cimet! Apu: Hali! Rég találkoztunk, remélem, nem komolyodtál, ha a fenti kapcsolat nem sikerül, jelentkezem. Neked is nagyon köszönöm! Camu |
Apu | 105 | 2006. január 27. 17:47 |
Szia Camu A 2005-ös Louis katalógusban láttam ilyesmit. Nemsokára megyek, ha kell szólj. |
MotoCat | 104 | 2006. január 27. 17:44 |
Bukógomba és lábtartó ügyben esetleg ajánlani tudom: www.tom-tech.hu nyugodtan hivatkozzatok rám;) |
Camu | 103 | 2006. január 27. 17:34 |
Gyerekek! Mindjárt indul a szezon, és nekem még mindig nincs elõretolt lábtartóm a 800-as Intruderemhez. Tudna esetleg valaki segiteni a dologban? Camu |
Gumikacsa | 101 | 2006. január 27. 08:46 |
A riogatóban tok segíteni (tanult mesterségem) a többihõ meg kuka vagyok
|
Oldi | 100 | 2006. január 27. 03:21 |
Hali! Nekem kéne Nagyfalu és körzetében szaki, aki jó és olcsó a következõ témákban: 1. bukógomba. 2. villanyász, aki furfangosan be tud építeni riasztót 3. bukócsõ és csomitartó, - kéne csinálni. Örök hála+1sör (Nanu Te gyanús vagy nekem: a múltkor Komárban utaztál...) |
nanupapa | 99 | 2006. január 24. 21:51 |
Csõ. Kõne nekem Riga 12 höz eredeti trafó meg egy üléslap. Mán csak ezek hiányoznak. valaki hánnyon egy mélt ha van elfekvõbe... |
chipetke | 98 | 2006. január 24. 10:38 |
??? a sítalp, ha elég széles sokmindent megart, de a hernyótalp??? Erre azért nem mernék vállalkozni :D
|
kovee | 97 | 2006. január 22. 20:07 | Válasz erre: 96 |
Chipetke ötletérõl jut eszembe! Kanadában megcsinálták egy ilyen járgánnyal(hómoci) hogy szárazon felgyorsítottak, aztán rá a vízre. Csak azért kellett imádkozni hogy ne fogyjon ki a nafta, vagy álljon le más okból a motor. Tó van itthon is nem? Üdv! |
chipetke | 96 | 2006. január 22. 19:45 |
Még amikoe kihoztam a forgalamzótól, gondoltam rá, hogy a hátsó villába rakatok egy hernyótalpat, az elsõbe meg egy sítalpat... :D:D:D de hó az nincs csak hideg :( |
nagyHoHo | 95 | 2006. január 22. 19:22 |
A motorok gumikímélõ, ruszki gyerek bob-szerû átalakításáról gondolkodott már valaki ?? Tekintettel az idõjárásra...:)
|
chipetke | 93 | 2006. január 22. 16:42 |
Hátrafele fix a világítás... dobozon két pici narancsfényû maszkolt (majdnem olyan mintha parázsizzó lenne + hátsó piros + rendszám világítás... ha bármi van kapcsolva, akkor így van. (amit írtam a kapcsoló 2. 3. állásában) meg persze a féklámpa, de az más tészta
|
pandamaci | 92 | 2006. január 22. 16:33 |
második állásról mindenképpen levághatod,úgy nem tudsz közlekedni, álló helyi parkoló fénynek meg sok amit ott produkál. . Mivel azt írod, hogy rendes lápma, nem díszvilágítás, ezért a tompitott mellé fixen nem lesz jó, mert vakítja a szembejövõt .Kösd át úgy, hogy reflektoron égjen mind a 3 egyben. / + mégegy : Hátsó dobozon 2 szélsõ kicsi lámpa nem a 2 álláson van a középsõ nélkül ?. Igaz nem japánra gondoltam , de azt sem irtam hogy sz.r mert nem ismerem,és névtelenben is van ami már jó. |
chipetke | 91 | 2006. január 22. 15:32 |
pandamaci nekem a kapcsolón sorban: 1: minden ki 2: középsõ tokjában egy minifény + 2 szélsõ + elsõ indexek folyamatosan 3: középsõ refi/tompított szóval nem hiszem, hogy valami díszfény lenne.. szerintem nekem se díszítés, de ilyen hidegben elég lusta vagyok szerelni :( egyébként a láttatás miatt gondoltam hasznosnak, illetve jól jöhet kiegészítõnek, mert a középsõ fényszórónak elég gyenge a fénye... lehetne eõsebb... És mire a relé (gondolom, hogy ne közvetlenül az akksira kapcsoódjon... de szerintem a többinek sincs reléje)... anélkül is meg lehet csinálni szerintem, de ötletnek nem rossz... |
chipetke | 90 | 2006. január 22. 15:22 |
pandamaci ugye távol keleti alatta a "noname" távol keletieket érted? Nem hiszem, hogy a Yamaha, Suzuki, stb. lámpái is egzotikus módon lennénk bekötve :D |
nanupapa | 89 | 2006. január 22. 11:12 |
Látom itt is megy a BOSCH fika. Nekem sem vált be...sõt, tragédia. Tényleg ennyire nem figyel a BOSCH oda vagy mi nem használjuk a megfelelõt.... |
nanupapa | 88 | 2006. január 22. 11:10 | Válasz erre: 66 |
Yamahámban van 6 éves akksi, az 13,5 tel dobja alapjáraton. A Kadettom viszont olyan 15,5 körül nyomja reggelente tökhidegben. Who knows why...de mûködik...
|
pandamaci | 87 | 2006. január 22. 10:48 |
chip a távol keleti motorok lámpái nagyon érdekesen vannak bekötve Az enyém nem igy mûködik: középsõ lámpa normál tompított +távfény+bent a helyzetjelzõ /szabványos/ A két szélsõ lámpát csak távfénynél tudom kapcsolni. Viszont nálam ezek nem díszletek,nem ködlámpák hanem E betûs halogén szúrófény/távolsági fény/. Nem mintha a gyári /középsõ/ nem volna elég, de ha ezt még rákapcsolom, olyan minta nappal mennék. Mielõtt bármit is teszel, nézd meg a két szélsõ lámpa micsoda: Ha 5 w -os cseresznye égõ van bent, vagy tényleg ködlámpa,és szórt fényt ad, / 10 méterre a falon nem látod hogy olyan lenne mint a középsõ fénye/ akkor távfényre ne kösd át, semmi értelme. Ha ködlámpa és a tompítottra kötöd , olyan legyen, ha kell le tudd kapcsolni./ relé+mégegy kapcsoló kell hozzá! / |
chipetke | 86 | 2006. január 21. 20:28 |
A mocimon van 3 elsõ fényszóró.. Vagy csak a fõfény megy, vagy a fõfény házában a helyzetjelzõ + 2 mellék + 2 index (mindez elõre, a kézikönyv ködfénynek említi).. A kérdés: lenne értelme annak, hogy a ködfény módban a fõfényszóró is rendesen világítson? A kapcsolás 1 dolog, csak fel tudom fedezni, hogy mi hová van kötve)...
|
Oldi | 85 | 2006. január 20. 22:02 | Válasz erre: 82 |
Köszi, tavasszal ugyis megyünk ki 1x-2x, kapcsolót szégyen-nem szégyen, de Suzuki-sat vettem 990,- Ft, de nincs ráírva, csak a csomagolásra... a gyertya meg jó lesz a galambokat dobálni :)))
|
pandamaci | 84 | 2006. január 20. 20:13 |
mezei ngk meg 3 eur, amibe azt irják,nem kell iridium ,de ez itthon is kb 1000 alatt van
|
Zsifi | 83 | 2006. január 20. 20:09 | Válasz erre: 81 |
Irridium gyertya van 4,500,- (17euro) meg 18,000,- ért is...... csak mind más mociba jó....
|
pandamaci | 82 | 2006. január 20. 19:01 |
oldi a louisban mindenféle féklámpa kapcsol van 2- 6 euro közt . / elsõ- hátsó yamaha, általános/, meg rendes ngk is. |
nagyHoHo | 81 | 2006. január 20. 18:59 |
Irridium NGK most akciós a Louisban. 16 EUR környékén van darabja. Ha már valaki írta akkor bocs nem olvastam visszafelé...
|
oszitrek | 79 | 2006. január 20. 15:29 |
Én irtam be h hamisitják az NGK-t. http://www.kovacsauto.hu/hasznosinfo.php?link=ngk_gyertya/ngk_gyertya |
nagyHoHo | 78 | 2006. január 20. 12:09 | Válasz erre: 77 |
Ja, végül is a barátnõ dönti el, hogy milyen a gép, meg milyen a fegyver...Te meg Õt döntöd...;-)))
|
Tomota | 77 | 2006. január 20. 11:58 | Válasz erre: 74 |
Oldi! A jármûvel és a bicskával egyetértek....azokon még csiszolgathatsz kicsit......a barátnõdet hagyd ki !!! (már a mi csiszolgatást illeti.... ) ;-)))))) |
kovee | 76 | 2006. január 20. 11:57 | Válasz erre: 74 |
Bocsi hogy belevau! BERU-t próbáltál már? Õ a gyári beszállító, amúgy meg a gyári katalógus BOSCH-t ír beléjük. Igaz hogy az utóbbi szerintem szar. Az NGK viszont jó cucc( már ha igazi :-)) Üdv! |
pandamaci | 75 | 2006. január 20. 11:50 |
valahol ugyanitt olvastam ,hogy az ngk gyertyákat hamisítják, nem abból kaphattál ? bicskát ne hordj, inkább pisztolyt :))) |
Oldi | 74 | 2006. január 20. 11:36 | Válasz erre: 65 |
maci: természetesen, ami belevaló NGK BP7ES. "rendetlen" az autó: Audi - mindig igyekeztem, (persze nem mindig sikerült), hogy a jármûveim, a barátnõm és a bicskám világszinvonalú legyen. :)))) |
kovee | 73 | 2006. január 20. 11:23 |
Amúgy a mért illetõen akkor jó a generátor, ha bekapcsolt fényszóróval a max fordulatszám 1/3-adánál a feszültség nem csökken 13,5V alá. Az modern elektronikus feszszabályozók egyébként 14,4 alá nem engedik esni a feszt. A mérést az akkumulátor sarkainál kell végezni!!!!!! Azonban egy dolgot nem szabad elfelejteni! A motorok generátora a kis teljesítmény miatt nem nagyon bírják a sok utólag felszerelt kötyüt(kivétel a goldving :-))(Kormányfûtés+kiegészítõ fényszórók+navigáció+pótféklámpa+......). Ezek közül a pótizzók, fényszórók, pótfûtõ szerkezetek a legveszéjesebbek. A ledes dolgok nem jelentenek gondot. Ezt azért írom, mert nagyon sokan szerelnek fel ilyesmiket( még én is). Üdv! |
kovee | 72 | 2006. január 20. 09:59 | Válasz erre: 70 |
Aztán meg hajlítgathatnád laposfogóval az oszlopokon az érintkezõket mert nem mindíg jó a dolog! :-)) Üdv! |
kovee | 71 | 2006. január 20. 09:58 |
Amúgy ha digitális a mûszerfalad( ugye a gyujtásnak is kell pár mA) akkor simán jó a 3ma, ha nem akkor kíváncsi vagyok hogy mi mûködik. Üdv! |
pandamaci | 70 | 2006. január 20. 09:57 |
enyém jó , nem kell méregetni, de oldié is jó, szerintem azt se. / különben ez már mind generátoros, elektr. szabályzóval. Jó kispolszki dinamó , 3 oszlopos szabályzóval , az igen ! Az kéne mindbe.:))) |
kovee | 69 | 2006. január 20. 09:52 | Válasz erre: 67 |
Még egy kérdés! Elektromos a feszszabid? Mikori a motor? ha ezeket megmondod, modom hogyan mérd. Üdv! |
kovee | 68 | 2006. január 20. 09:46 | Válasz erre: 67 |
Még egy kérdés! Elektromos a feszszabid? Mikori a motor? ha ezeket megmondod, modom hogyan mérd. Üdv! |
pandamaci | 67 | 2006. január 20. 09:07 |
kovve teljesen tele akku , fényszóró nélkül / gyakorlatilag áramerõsség minimális lehet/ , akkun mérve 14,0- 15 v 5000 Ft/p -nél. Ja v2-es , max ford. 6000. Tényleg ezt irja,és gyári manuals. Fénysz.kapcs. van rajta. meg ha autóvill. szerelõ vagy , az is ott van minden nélkül üresen hideg motornál szabályzás nélkül a gen. 70 V felett kell hogy nyomjon,szintén 5000 ford. Nemtom hol mit lehet széthúzni ,esetleg ha mellényúlsz diódák 70 v ra üresen mit szólnak,ennyire nem olvastam át,ne próbálja senki. Töltõ Amper nincs irva, csak nyugalmi fogyasztásra tér ki / idõóra ? mûszerfal?fogyasztása lehet / 3 mA alatt .Meg ezer féle mérési pontok közt ellenállás adatokat ad meg. |
kovee | 66 | 2006. január 20. 08:50 |
Haj skacok! Az a nagy büdös helyzet, hogy tényleg 14,4 a jó érték. Nanunak tényleg lehet 6-éves jó aksija ha kíméli. De ha 16v-ot tölt a generátor akkor az nem jó! És ez hosszótávon(pl 500km-en) kinyirja az aksit. 50km-ig semmi kárt nem okoz. feltéve ha van rajta terhelés(fényszóró, rádió). Egyiket sem fogja tönkretenni, mert a felvett áram számít nem a feszültség. Az a 2V többlet meg nem hajt akkora plussz áramot. Csak hogy megemlítsem, mi tesztelünk rádiókat 10,5V-on is, meg 15,5V-on is. Ezen két határ között tökéletesen kell mûködnie egy 4x25Wos rádiónak( a gyáriak ennyit tudnak). A nominál fesz meg 13,5V. Ja és még valami! Pandamaci! Mit ír a könyv? Bekapcsolt fényszórókkal? Tudom hogy elvileg ezket automatikusan bekapcsolódnak indításkor, de nem mindegy a mérés szempontjából! Üdv! |
pandamaci | 65 | 2006. január 20. 08:23 |
még jó hogy a motoron nincs voltmérõ ! csak megõrítene.Az autóé se lehet egy labor mûszer, de rendes autóba semmilyen sincs. oldi milyen gyertyát vettél ami nem vált be? |
nanupapa | 64 | 2006. január 20. 00:28 |
6 éves a motorom, gyári Yuasa YTX-9BS akksi van benne a mai napig! Soha nem látott töltõt. Télen szobát igen. Ha szar a feszszab úgyis megérzitek, ha meg nem érzitek , toljátok a szarotoknak. |
Oldi | 63 | 2006. január 20. 00:02 |
Köszi gyerekek, - remekül fogok aludni ! (Össze ne ugorjatok azért, a mosógépszerelés is szép szakma...) A FJR pöcre indul semmi baj vele, a Virgácsnak volt pici gyujtás hibája (a vadonat vásárolt gyertyák sz@rok voltak!) A köszörülgetés alatt nagyon lecsökkent az aksi fesz (ca. 9,50-re!) Igaz, hogy állandóan rajta van a tompitott, le se tudom kapcs., ami szerintem f@szság... Utána elinditottam és megmértem - ennyi. Most a regi gyertyákkal pöc-röf, aksi csepptöltõn... A féklámpakapcs. soha nem volt jó, szét volt esve, igy vettem a mocit, most vettem újat és amikor be akartam kötni, akkor láttam hogy mind a két bél +. Az elsõféken meg nyoma sincs a kapcsolónak, én is meglepõdtem... (400-as belpiacos) (Ja, az autómban (diesel) van fesz.-mérõ nem tdom millen pontos, de ca. 14,5-en áll stabilan, baja nincs - megy. |
Zsifi | 61 | 2006. január 19. 21:20 | Válasz erre: 58 |
Nem cserélek fesszabályzót! Az elmúlt 300,000km-en remekül mûködött és egy DÍZEL autónál ha esetleg télen párszor beindítod hidegen akkor simán tölt 16 volttal... A motor akkuját természetesen nem kell annyival tölteni... |
pandamaci | 60 | 2006. január 19. 21:13 |
töltõfeszültség hogy egykis komolyságot is vigyünk bele: megnéztem egyémre mit ir a gyári service manuals . Teljesen töltött akku esetén 5000 Ford/ perc nél 14,0 V ÉS 15 V közt kell lenni,akkun méve. / más fordulaton nem kell mérni ,amper nincs megadva,csak ezer féle ohm adat minden drótok között, ha ugye mégse lenne a megadott közt. oldi. mégegyszer: nyugodt lehetsz mindegyik paripád jó ! új töltõt is kapsz 10-20 euroért. / de zselésre nem mind jó!! |
Petipapa | 59 | 2006. január 19. 21:02 |
nem szabályos a dolog, de akkor is elmondom : kéz alatt 5 ezer jó magyar forintért lehet kapni csepptöltõt. Ha ráköti az ember fia az akksira, akár 2 évig is rajta maradhat. Nemhogy károsodna, inkább még használ is az akksinak. És anyira feltölti, amire hagyományos töltõk nem is képesek. Egyébként a 16V elképzelhetetlenül nagy. Nem létezik, hogy azt akksi kibirja. |
pandamaci | 58 | 2006. január 19. 20:50 |
varadero 16 v - akkor kell fesz.szabályzót cserélni de rogtön ! És azt mérni se kell, mert érzed / az orroddal.:)) / abban is 14 V + - egy kicsi ! - hacsak nem actros kamion 24v névl. oszi: szerintem tv vagy rádió közelebb áll hozzád ! Esetleg video magnó aut. mosógép ? Abba meg én nem nyúlnék soha. |
Zsifi | 57 | 2006. január 19. 20:41 | Válasz erre: 53 |
A dízel taligák töltõje (generátor) soxor 16 Voltokkal tölt. Na azt a zselés akku nem bírja... |
oszitrek | 56 | 2006. január 19. 20:41 |
Amit bemásoltam énis azt 1 autóvillamossági mérnök irta.Lehet h õ is ért hozzá.Meg talán picit én is(elektromûszerész tech.) :)
|
oszitrek | 54 | 2006. január 19. 20:23 |
Igaz. :) Majd ujraéled az aksi. :) Az enyém is ezt játsza tél után.
|
pandamaci | 53 | 2006. január 19. 20:21 |
oszi kiskegyedbõl vagy nõklapjából ollóztad? / jó ,valami elmélet van benne ,de csak elmélet :)) oldi nehogy éjjel dobáld magad az ágyon és ne aludj jól: szerintem egyik motorodnak sincs semmi baja, csak régen ment. Kár hogy nem tudom hogy lehet ide beszkennelni egy frankó valódi töltõfeszültség - áramerõsség jelleggörbét a fordulat és terhelés függvényében. Bár ugyse tudnátok mit néztek. |
nanupapa | 52 | 2006. január 19. 20:15 | Válasz erre: 45 |
a 12,5 - 13,5 viszont szerintem jó...járó motornál...
|
oszitrek | 50 | 2006. január 19. 20:07 |
Oldi: Hivatalos szöveg..... Ha túltöltés van, azaz a töltõfeszültség 14.4 Voltnál magasabb, akkor az akkumulátor pezsegni kezd. A pezsgés károsítja a lemezeket, a lehulló iszap pedig cellazárlatot okoz. Pontosan így megy tönkre az az akku, amit szabályozatlan töltõre kapcsolunk és ott pezsegni ("forrni" ) hagyjuk. Ha egy ilyen akkumulátor dugóját kicsavarjuk, akkor a dugók felületén sötétszürke iszaplerakódást láthatunk. Alultöltés esetén (töltõfeszültség alacsonyabb mint 13.6V ), akkor az akku leszulfátosodik, azaz a lemezeken lévõ ólomszulfát szemcsék megnõnek és töltéskor már szigetelik a felületet. Az akku belsõ ellenállása megnõ ,kapacitása csökken. |
pandamaci | 49 | 2006. január 19. 20:06 |
oldi az akkut szépen tedd fel töltõre 1 jó bõ fél napra. / Ha 2-3 hónapot állt fõleg tedd fel, de 5 perceket ne berregtesd helyben, az semminek se jó,és fel se töltõdik tõle. Féklampa kapcsolo meg mitol lenne elkötve ? Eddig jó volt ? Azt tudod 1 van a kézi fékkarnál, 1 valahol lent a lábféken ! Nem ég a féklámpád? Kapcsoló hiba megállapitas: A Kapcsolóra menõ 2 drótot ha összezárod, /persze elõtte rátett gyujtásnál,/ a féklámpának égni kell. Nem kell lehúzni, helyén is összezárhatod. Egyéb: / égõ csere, kapcsolóba kontakt spré fujogatás, esetleg a lábféken a kapcsoló a lehet utánállitható is. A biztosíték se ég ki magától, de lehet más fogyasztó is ezen az áramkörön ami kib..a.Drót meg csk nincs kiszakítva elvágva becsípve. Bikázgatással vigyázz, az se egészséges. |
Oldi | 48 | 2006. január 19. 16:16 | Válasz erre: 47 |
Köszi szépen! Nem akart indulni a kisebb, azért, de már jó lesz asszem. A féklámpa meg gondoltam, hogy vhol. el van kötve, nem bántom, most már jön a TAVASZ !!! Még 1 X köszi ! |
pandamaci | 47 | 2006. január 19. 15:44 |
oldi a 12,6- 13,5 V közt normálisnak tûnik a fesz- akku merültségtõl, fordulattól függõen. Ha fjr 14,5 öt nyom elsõre kicsit soknak hangzik, de ugyse tudsz vele mit tenni / max szabályzó csere ha forr az akkud.LEHET bent 1000 w generátor ,és lehet igy a jó. De ha 1 nap állás után pontos mûszerrel méred,inditás nélkül az se annyi lesz. Különben minek méregeted nem jó ? 2 féklámpa drót : egyiken jön az áram , a kapcsoló összezárja és megy az égõre tovább. Ha azt se tudod, ne buzeráld meg méregesd |
oszitrek | 46 | 2006. január 19. 15:35 |
Miért nem jó igy a féklámpa kapcsoló?Az 1ik a test a másik meg a plusz. A normál töltõfeszültség 14.40 maximum.Utána elvileg elkezdenek buborékok képzõdni az aksiban és az már nemvalami jó dolog. |
Oldi | 45 | 2006. január 19. 15:19 |
Na kérem help! Mennyi fesz.-et lehet mérni egy jól feltöltött aksin? Mennyit kell tölteni szerintetek egy generátoros V2-esnek (Virago 400) alapjáraton és fordulaton (nálam 12,60, ill. 13,50). (Viszont az FJR stabilan 14,50 mindegy milyen fordulaton..) Másik dolog 2 db csirkebél megy a féklámpakapcsolóhoz, mind a kettõ + igy tuti nem jó 5-letek? köszi... |
kovee | 44 | 2005. december 14. 16:44 | Válasz erre: 43 |
Aha! Már értem! Reklámfogás!! Fõnök Laci! hagyod ezt???? Ehez azé már kell pofa!!! |
kovee | 41 | 2005. december 12. 13:49 |
Ilyen felszerelve: http://cgi.ebay.de/Suzuki-V-Strom-1000-Edelstahl-Olkuehlerabd_W0QQitemZ8021133827QQcategoryZ49935QQrdZ1QQcmdZViewItem |
kovee | 40 | 2005. december 12. 13:44 | Válasz erre: 39 |
Itt a link: http://cgi.ebay.de/Suzuki-V-Strom-650-Edelstahl-Olkuehlerabd_W0QQitemZ8021133961QQcategoryZ49935QQrdZ1QQcmdZViewItem Üdv! |
kovee | 38 | 2005. december 10. 00:28 | Válasz erre: 36 |
Van rá lemez, kb20 euró a e-bay-en, vagy louisban. Fémbõl van. De legjobb az alsó páncél! Üdv! |
Gumikacsa | 36 | 2005. december 9. 19:43 |
Vkinek van otlete DL olajhuto megvedesere? Szerintem eleg buta dolog igy puceran kitenni a kerek moge?
|
Pépépe | 35 | 2005. december 7. 14:06 |
Volt itt valami plexihajtogatós kérdés. Válasz a következõ helyen: http://www.gezanorbert.hu/main.php?page_id=109 Remélem hasznos az info... |
kovee | 34 | 2005. december 7. 13:35 |
Én egy PMR-készülékeken elvégezhetõ tuningot ajánlok figyelmetekbe. az én Twintalker 6000-res készülékemen megcsináltam, és ragyogóan müxik. az 50mW adóteljesítményt lehet felemlni 250mW-ra, ez kb 15km-es hatósugarat eredményez sík terepen tiszta idõben. és a link:http://www.geochallenge.hu/pmr/tuning.htm Az áttalakítás kb 500ft-ba került/db. Üdv! |
Szabadsag-Vandora | 32 | 2005. december 7. 08:57 | Válasz erre: 31 |
Jó ötlet a gipszminta,de ez csak egy nyúlfarknyi S alakban meghajtott dolog,amit egy 8-as gömbvassal fel lehet fogatni és épp a hengerre tereli a szelet meg a vizet.A káros mennyiséget pedig az elõre helyezett takarásából felfogja.Amúgy érdemes agyalni a mintán és univerzális kiegészítõkénz másoknak is ajánlani. Gipszmintával hosszabbítottam meg a régi R80 Gs idomját,úgy,hogy az még pofás is lett.Leért egészen a tank alá,áldásos védelmet nyújtva az esõ ellen,de egyben meg is fosztott a menetszél hûtésétõl is.Még haladás közben is ki kellett állni a lábtartóra,hogy ki negyulladjak a napsütéstõl. De a lényeg,hogy pont esõben védett.Az új Gs en is az a baj,hogy tagolt motor,de épp ott jön be a víz,ahol nem kellene. |
Gumikacsa | 31 | 2005. december 7. 07:34 | Válasz erre: 30 |
Nem tudsz neki sablont csinálni? Ha gondolod egy gipszmintára jó vagy nálam :)))
|
Szabadsag-Vandora | 30 | 2005. december 7. 06:43 |
Szélterelõ a tank és blokk közé. Nem haszontalan dolog,de kissé macerásnak hat az elkészítése és nem biztos,hogy esztétikusnak fog majd hatni. Lássuk a hozzávalókat:végy egy motort,melyen néha nagyobb a huzat a tank és a blokk között.Ráadásul a cúg épp a lábad szárát éri. Egy kisebb darabka plexilap,ami jó ha 3-5 mm közötti vastagságú.Kell még hozzá némi lemez,lemezolló,fúrógép,csavar a rögzítéshez. A "tervezéshez" kell némi fantázia is. Elkészítési módja:Tedd a motort állványra.Guggolj le mögé és kezd el kisasolni,hogy a huzat és az esõ kb milyen szögben támadhatná meg a lábikrádat és mi lenne az a legkisebb felületû tárgy,ami elejét venné az égi áldásnak.Egy kis felületû terelõlemez "S" alakban meghajlítva.A következõ módon kell szabásmintát készíteni: Keményebb kartonból a tervezett felhasználási helyre egy sablont kell "ollózni" és ez alapján a plexiból kivágni és hõlégpisztollyal megformázni az idomot.Hát a szimetriára ügyelni kellene,ami nagy feladat lesz. Ezután jöhet a vázhoz való rögzítés,ami szintén okoskodásra és a valódi sufnituningos megoldásokra fog inspirálni. Én hamarosan megcsinálom a GS-ra.Ez alapból egy ronda motror és a némi elfuserált dolog fel se fog rajta tünni,de amikor nem a lábanra megy az égi áldás az hasznos lesz majd. |
pandamaci | 29 | 2005. december 5. 19:39 |
helyzetjelzõ-örökmécses legjobbat ceruzaelemmel mûködõ,ledes bicikli hátsó lámpából lehet gyártani . Ezt be kell tenni a hátsó dobozba,táskába,kinek milyen helye van, onnan vékony hangszóró dróton ebbõl a ledeket kivezetni, ahova tetszik- doboz alá,eredeti pámpa belsejébe. / a ledek kiforrasztáskor nehogy elolvadjanak.1 piros lámpa kb 300-1000 Ft , egy sárga, ami csak az elõre vezetett sárga led miatt kell,ugyanannyi.A legegyszerûbb a legjobb,a 8 funkciós futófényes 1000 Ft os csak bonyolítja a dolgot. A ledet ami drót végére lesz forrasztva ,mûanyagstiftes ragasztópisztollyal lehet vizhatlanítani. Ha pár led az eredeti helyén marad,a bicikli villogóban, azzal a doboz belsõ világítás is meg lesz oldva,ahova rejtve van.Az is örökmécses lesz, de nem érdekes kb 200 órát is megy 2 ceruza elemmel. Akku lemerülés elfelejtve,bármeddig égethetõ, és a lesötétebb kempingben sem esnek át a paripán.Menet közben meg kiégett hátsó világítás helyett is jó lehet. |
nagyHoHo | 28 | 2005. november 28. 13:00 | Válasz erre: 24 |
Elképzelem az optikusnál: - Jó napot kivánok! Hoztam egy faridomot, szeretném, ha világítana...bele tudná helyezni a meleg homokba, mert szeretném jól meghajlítani ! És akkor kétesélyes a dolog: 1. Nincs akkora kádam. 2. Természetesen!!! ÁÁÁÁÁÁ....nem hajtani !!!!! Hajlítaniiiiiiiiiiiiiiii !!! :)))))) |
Pépépe | 27 | 2005. november 25. 09:10 | Válasz erre: 26 |
Errõl egy régi aforizma jut eszembe: Itt van mire vágytál, világító ágytál :-))))) |
SirRobin | 26 | 2005. november 18. 22:18 |
Köszi a sok tippet, maradok az olajos megoldásnál :) Sajna most nincs pénzem sivatagi homokra. Ha lesz, akkor megyek vissza Thaiföldre, imádok ott motorozni :) Pandamaci tényleg az a terv, hogy világítson a faridom :) Csak még nem döntöttem el, hogy milyen színü ledet tegyek bele. Bár szerintem több ledet is ki fogok próbálni, aztán amelyik legjobban tetszik az marad :) |
Zsifi | 25 | 2005. november 18. 21:12 | Válasz erre: 24 |
De ha fel akarsz vágni akkor elviszed afrikába ahol nem csak egy tál homok van henem sok forró és ott akár neonreklámot is hajlíthacc belõle...)
|
Apu | 24 | 2005. november 18. 20:48 |
...de ha elmész egy optikushoz, az 5mm-es plexit beleteszi neked a forró homokos tálba, amiben a szemüvegek fülét hajlítgatják és nem lesz semmi sem felgyújtva.... A technológiában Klímásnak meg nagy igazsága vagyon... |
klimas | 23 | 2005. november 18. 20:14 | Válasz erre: 22 |
A technologia lényege : teljes anyagvastagságban átmelegszik a plexi és késõbb nem lesznek benne ronda hajszálrepedések. Csak pár év múlva , de ez ennél az anyagnál természetes. Sok sikert!
|
klimas | 22 | 2005. november 18. 20:08 |
Azt elfeledtem , nem KONYHAI ÉTOLAJAT kell használni!!!!!! Nagyon alacsony a lobbanáspontja !!!! Dieselbe jó , plexihez nem.Valamlyen egyszerû motor vagy sebváltó olaj megteszi ,lehetõleg friss anyag, a használt esetleg elszinezheti a plexit. Aszínezésre is van bevált megoldásom ! Az egész procedúrát talán a szabadban kellene megejteni a békesség és a lakás érdekében))))))).
|
pandamaci | 21 | 2005. november 18. 18:28 |
komolyabbra fordítva,hallgass a klímásra. olajnak nem 3000 FT-os motorolajat , / netán fáradt olajat / kell érteni, és azt forralni a konyhában. Bár ha 5 mm es rúdról van szó,5-10 cm egyszerûbb ívet hõlégfúvóval is próbálhatsz. Fõleg ha van tartalék anyagod. |
nagyHoHo | 20 | 2005. november 18. 18:16 | Válasz erre: 19 |
...csak vigyázz óvatosan rántsd ki a hús a sütõbõl, mert letekeredik a feltekert...
|
pandamaci | 19 | 2005. november 18. 18:03 |
....vasárnap a sülõ kirántott hús köré óvatosan feltekered, vagy a krumplisütõbe dugod? ..... /bár ekkor is veszélybe kerülhetsz/ |
nagyHoHo | 18 | 2005. november 18. 17:58 | Válasz erre: 16 |
...és a forró olajjal óvatosan ! Egy haverom így gyújtotta fel a konyhát. Õ fegyvert antikolt...:)))
|
pandamaci | 17 | 2005. november 18. 17:57 |
te robin ! csak nem világítós /motor/ farok készül ? Ha veszel egy 300 Ft-os bicikli hátsó villogólámpát , abból a ledet vékony dróton kivezeted és a plexirúd végére ragasztod, már kész is! |
klimas | 16 | 2005. november 18. 17:11 |
NE KÍSÉRLETEZZ hõlégfújóval nem fog összejönni!!!!! Ha nagyon tutira akarsz plexit hajlítani és késõbb sem akarod repedezetten látni akkor forró olajban kell felmelegíteni. Az olaj kb 135-150 fokos kell hogy legyen, ebbe tedd bele a plexit és olyanná válik benne mintha gyurma lenne.NAGYON FONTOS Csak a plexit tedd bele....../ égési sérülés/. Valamikor régen , amikor még az idomok meg a szélvédõk fehér hollók voltak ,gyártottam az öreg JAWA-ra buborékot ezzel a módszerrel. |
Pépépe | 14 | 2005. november 17. 15:18 | Válasz erre: 13 |
Szerintem a hõlégfúvóval az a baj, hogy nem egyenletesen melegszik át az anyag, ezért helyenként jobban megrogyik, máshol meg nem akar hajlani.... Valami olyan technika kellene ami egyenletesen melegiti át az anyagot. |
Pépépe | 12 | 2005. november 17. 09:20 | Válasz erre: 11 |
Ezt a 30 cm hosszú plexi rudat akarod hajlítani, vagy egy plexi táblát akarsz hajlítani? A táblát biztos nem lehet szépen hõlégfúvással hajlítani. |