qqriq64 | 928 | 2013. május 23. 14:22 | Válasz erre: 927 |
Igazad van ott csak meglincselik a gyerekei szeme láttára. Lényeges különbség belátom.
|
CJKrisz | 927 | 2013. május 23. 14:01 | Válasz erre: 926 |
Azért még nem vágták le itt senkinek a fejét a nyílt utcán. :))) Én nem mondtam, hogy mentes. Itt is vannak, bár ide nem beengedték õket, hanem sajnos ide születtek. Az angolok viszont balga módon beengedték õket. :) |
qqriq64 | 926 | 2013. május 23. 13:55 | Válasz erre: 925 |
Teljesen igazad van. Örülök neki hogy Magyarország mentes minden füstösképütöl és hogy ott olyan kivàló a közbiztonság hogy üresek a börtönök.:)))) |
CJKrisz | 925 | 2013. május 23. 13:13 | Válasz erre: 924 |
Te maraggyá´! Tinálatok a nyílt utcán mindenféle jöttment állatkertbe való niggerek megtámadnak egy katonát, összekaszabolják macsétával, aztán levágják a fejét. Világos nappal, a nyílt, forgalmas utcán. Tiszta Szomália. :))))) Kezd visszaütni már ott is, hogy beengednek az országba mindenféle elemeket: négereket, kínaiakat, indiaiakat, füstös képûeket, stb. |
tsanyi | 923 | 2013. május 23. 12:31 | Válasz erre: 922 |
Ahhoz nem kell sehova sem menni....csak várni még egy keveset....:))
|
tsanyi | 921 | 2013. május 23. 12:23 |
Egy vidám kis utca Hanoiban..:): http://www.origo.hu/utazas/hirek/20130523-video-hanoiban-egy-szuk-utcarol-ahol-atmegy-a-vonat.html ....tényleg, oda miért mennek ki innen olyan kevesen? :) |
tsanyi | 919 | 2013. május 22. 20:40 |
Hallottam ma egy hírben, hogy az egyiptomi védelmi erõk elnézést kértek egy akciójukért.....a dolog az volt, hogy egy pár autóból álló konvojt terroristáknak néztek és tüzelni kezdtek rájuk miközben az egy gyásznép volt.....a történet viszont úgy folytatódott, hogy a gyászban megrendült nép azonnal viszonozta a tüzet és visszavonult....:)) ...ez olyan Rejtõi kép...:)
|
Ispan | 917 | 2013. május 2. 20:36 | Válasz erre: 905 |
A harmadik képen látható kisasszonytt igen tehetségesnek találom. Tovább is tudnám juttatni a középdöntõbe.....:-)))) |
tsanyi | 916 | 2013. május 2. 19:42 |
Ezt érdekes volt végignézni...és milyen jó, hogy az összes fotón mindannyian ott voltak....: http://inspired.blog.hu/2013/05/02/negy_testver_fotoja_1975-tol_minden_evben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_02&utm_campaign=index
|
qqriq64 | 906 | 2013. április 12. 21:32 |
Minden idõk legnagyobbja. http://kptlnsg.info/2LuOVIfEhfvlorqjg4vKP4 |
qqriq64 | 878 | 2013. március 30. 12:21 | Válasz erre: 877 |
Miért? Tudsz valamit a moderátorok nemi identitásáról?:)))))))))))) Szerintem tetszik nekik. |
CJKrisz | 877 | 2013. március 30. 12:09 |
Akad közöttük 1-2 kedvemre való darab. Viszont téged ki fognak baxni a fórumból, az egyszer biztos. :)))))
|
qqriq64 | 869 | 2013. március 30. 11:47 |
Akkor most az érzékeny lelkû a mûvészet iránt fogékony fórumtársaknak ajánlom a következõ képeket:)))))
![]() ![]() ![]() |
qqriq64 | 868 | 2013. március 28. 23:31 | Válasz erre: 866 |
Pedig látod a Te és az én szakmám nagyon közel áll egymáshoz. Egy gépet kezelni pontosan olyan mint egy hangszert. Semmi különbség nincs a megtanulásában és megszólaltatásában-kezelésében.Mindkettõhöz tehetség kell. Én ugyan nem tudok hangszeren játszani de biztos vagyok benne ahogy mikor Te zongorázol nem tudod mit csinál a kezed. A kottát nézed vagy a fejedben van a dallam de a kezed szinte tõled függetlenül teszi a dolgát. Én például ha hirtelen el kéne mondanom melyik kar mit mûködtet gondolkodnom kéne de ha ráteszem a kezem akkor egy vagyok a géppel. Mikor a kanállal odanyúlok valahova az nem a kanál hanem az én kezem. Esküszöm hogy mikor kitörik egy köröm akkor úgy érzem hogy hiányzik egyik ujjam. Volt már hogy le kellett néznem vagy megmozgatni hogy tényleg megvan e. Hülyeségnek hangzik de így van. A mi szakmánkban is igaz hogy van akibõl Paganini lesz van akibõl kocsmai zenész. Egy biztos Paganini csak az lesz aki szereti amit csinál. Sosem felejtem el hogy valamikor nagyon régen dolgoztam Soroksáron a patak mellett és láttam hogy egy idõs bácsi figyel. Amikor megálltam egy kicsit akkor odajött és mondja hogy azon csodálkozik hogy minden mozdulat milyen folyamatos mennyire harmonikusan mozog a gém hogy semmi darabosság nincsen benne. Mondom Neki hogy ez pont olyan mintegy hangszer. Felcsillant a szeme és mondta hogy Õ a Magyar Filharmonikusok elsõhegedûse de sajnos rákos lett és többet nem fog zenélni. Nehéz volt utána megszólalni. Sokáig beszélgettünk még. |
lendvai | 867 | 2013. március 28. 23:15 | Válasz erre: 854 |
Bakker most olvasom, a 90-es évek végén erre járt Bob Marley? :-)))))))
|
Ispan | 866 | 2013. március 28. 23:05 | Válasz erre: 865 |
Elsõre nem ment a link. Engem mint zöldfülûût azért lenyûgözött. |
qqriq64 | 865 | 2013. március 28. 22:56 | Válasz erre: 864 |
Mégegyszer? Egyszer sem láttam még ezt. Az ilyen fülke nélküli csak napvédõ tetõvel ellátott gépeket az USA déli államaiba vagy közép amerikai piacra gyártanak. A videón egy Caterpillar van de ilyen gépet láttam a JCB gyárban is Bamfordban. Ezek egy kívülállónak látványos produkciók de nem ez a szakma. Egy késdobáló is nagyon látványosan körbe tud dobálni egy nõt de egy disznót kicsontozni mint egy hentes nem tudna. A JCB gyárnak van saját professzionális bemutató csapata akik valóban hajmeresztõ dolgokat tudnak amit én soha nem mernék megcsinálni de õk meg a munka frontján véreznének el. Egy-két látványos dolgot én is megcsinálok de sehol sem vagyok hozzájuk. Nekik a látványos bemutatók a szakmájuk nekem meg a munka. Csak az eszköz egyforma. |
Ispan | 864 | 2013. március 28. 22:36 |
qqriqnak mégegyszer..... http://www.facebook.com/photo.php?v=500312170014956#!/photo.php?v=500312170014956&set=vb.100001085310134&type=3&permPage=1 |
CJKrisz | 862 | 2013. március 28. 11:50 | Válasz erre: 860 |
Akkor tegyél panaszt az illetékes szervnél, hogy neked ez így nem tetszik. :))))
|
CJKrisz | 861 | 2013. március 28. 11:45 |
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20130327-2013-a1-ustokos-mars-hatalmas-becsapodas-lehet-2014ben.html . |
qqriq64 | 860 | 2013. március 21. 20:59 | Válasz erre: 858 |
Jó. Hajlandó vagyok felülvizsgálni az álláspontomat és elismerem a napforduló nem jó a tél közepének mert akkor másfél hónapot visszaszámolva november elején kezdõdne a tél. Jelzem ez sem kevésbé elrugaszkodott a valóságtól mint a márciust téli hónapnak kinevezni de rendben van ne legyen. Mindettõl függetlenül a gyomrom nem veszi be a decembert õszi hónapnak. Szerintem az emberek csillagászoktól elkülönülõ része sem. Akárhonnan is nézem nem tudok jobbat mint a naptár szerinti hónapok évszakfelosztását. Azt mondod novemberben még motorozol de februárban még nem mert hó van. Ez teljesen rendben van miszerint december, január, február a tél. A kalendárium a népi megfigyelés is ezt támogatja. |
CJKrisz | 859 | 2013. március 21. 09:05 | Válasz erre: 858 |
A nem égimechanikai okok pedig meteorológiaiak. Magy fizikaiak. Pl. a hó elég tetemes mennyiségben visszaveri a Napból érkezõ infravörös és UV sugarakat a világûrbe, így ezek fûtõ hatása alig érvényesül. Itt ne mikroklímában gondolkodjunk, hanem mondjuk több millió négyzetkilométer hóval fedett terület hatásáról. Az ilyenek hatására indulnak be tengeri és légköri áramlatok amik elég nagy hatással vannak bizonyos földrészek éghajlati öveinek idõjárására. Szépen lassan "lendülnek be", viszont lassan is állnak le a lendületbõl, így eltolva egy kicsit az évszakokat. Ezek nem az emberiség által kreált naptárban levõ hónapok elsõ napjaihoz alkalmazkodnak, hanem inkább az égimechanika saját órájához illeszkednek. |
CJKrisz | 858 | 2013. március 21. 08:07 | Válasz erre: 857 |
Ha józan paraszti ésszel belegondolunk, akkor is így van. Ha karácsonykor kifelé mennénk a télbõl, akkor februárban már nem esne hó, hanem plusz fokok lennének. Mondjuk úgy, mint általában novemberben. Novemberben még én is motorozok, mert nincs hó (az esetek többségében), de februárban még nem, mert általában még hó van, meg éjszakánként akár -15 fok. A nyár ugyanígy van. Június 21-én van a napforduló, mégis július végén van a legmelegebb, esetenként még augusztusra is átcsúszik. Több oka is van ennek és alapvetõen mind égimechanikára vezethetõ vissza. Többek között arra, hogy a Föld nem kör, hanem ellipszis pályán kering a Nap körül. Amikor az északi félgömbön nyár van, akkor vagyunk naptávolban, amikor tél, akkor napközelben. (a déli féltekén pont fordítva, ezért ott mérhetõen szélsõségesebb a tél és a nyár) A naptávol és napközel nem esik egybe a napfordulókkal. Pl. a téli napforduló általában december 21, míg a napközelség január 3-án szokott lenni. A nyári napforduló június 21, de a Föld július 5-én van naptávolban. Az ellipszis pálya miatt a Föld más-más sebességgel mozog a pályáján. Nyáron (naptávolban) lassabban, télen (napközelben) gyorsabban. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem csak attól függ a dolog, hogy a napsugarak beesési szöge mekkora. |
qqriq64 | 857 | 2013. március 20. 21:20 |
Krisz. Beszéljük már meg ezt a mettõl meddig tart a tél dolgot. Vonatkoztassunk el most a csillagoktól a meteorológiától meg a maják naptárától. Józan paraszti ésszel gondoljunk bele. Ugye az évszakok változását a föld naphoz viszonyított dõlésszöge határozza meg. Vagyis elvileg akkor van a legmelegebb amikor a nap sugarai a legkisebb szögben érik a földet vagyis a napsugaraknak a legvékonyabb légrétegen kell áthaladni. Ez az idõszak Magyarországon akkor van mikor a nyári napfordulón a nap pontosan a Ráktérítõ felett merõlegesen tûz le a földre. Amíg ezt a helyzetet el nem éri a nap addig folyamatosan egyre vékonyabb légrétegen keresztül éri Magyarországot a nap sugara innen viszont egyre vastagabbon. Mindebbõl logikusan következik hogy a téli napforduló a tél KÖZEPE a nyári napforduló pedig a nyár KÖZEPE. Éntõlem a csillagászok tarthatják a augusztust is téli hónapnak de nekem valahogy idegen a hogy március téli hónap ebbõl következõen meg december nagyobbik része õsz de ugyanilyen nehéz júniusra is ráfogni hogy tavasz. Nagyapáink se nagyon ismerhették ezt a csillagászati dolgot mert Karácsony után gyakran hallottam hogy KIFELÉ megyünk a télbõl. Szóval értem én hogy villanymotor de mi hajtja? Milyen logika támasztja alá a csillagászati évszakok dátumait? |
zizispáros | 856 | 2013. március 17. 18:47 | Válasz erre: 855 |
Onnan esett ide :)) http://vimeo.com/61777171 |
Ispan | 855 | 2013. március 17. 18:37 | Válasz erre: 854 |
Én sem gondoltam komolyan:-))))) Nincs az a" csillag" amiért én most kimozdulnék a jó meleg szobából...... |
Tiger | 854 | 2013. március 17. 18:15 | Válasz erre: 853 |
Ne menj!Tiszta felhõ az ég.El sem hiszem így az egészet,ha nem látom:-))Azt igérte Krisz,hogy ez sokkal látványosabb lesz,mint a '90-es évek végén erre járt Bob-Halley,vagy melyik,erre a k...felhõktõl semmit nem észlelni:-(
|
Ispan | 853 | 2013. március 17. 18:04 | Válasz erre: 852 |
Node én nem vagyok rest,és felszaladok a hegytetõre!!!!! Vagy mégis?????:-)))) |
Tiger | 852 | 2013. március 17. 17:37 | Válasz erre: 851 |
Ha nyugat felé kell nézni,akkor Ispán nem látja:-(Elõtte van még a hegy.Én láthatom,ha a János-hegy iránya jó.Van hozzá egy 10.5X28-as Steinerem.Ha azzal sem látom,akkor úgy veszem,hogy félrevezettél,mert szociopata vagy:-)))
|
CJKrisz | 851 | 2013. március 17. 17:02 | Válasz erre: 848 |
Nos. :) Naplemente után fél-háromnegyed órával, bárhonnan, ahol jó a nyugati kilátás, nyugat felé egy üstököst kell látni a égen nagyjából 10 fok magasságban amennyiben derült az ég. Ennyire egyszerû. :) Illetve azért mégsem, mert elég világos az ég olyankor, emiatt nem könnyû észrevenni szabad szemmel. Érdemes valami kisebb távcsövet (akár színházit), vagy binokulárt használni, azzal sokkal könnyebb. Az idõ elõrehaladtával egyre kedvezõbb helyzetbe kerül, egyre sötétebb lesz amikor meg lehet figyelni. Sajnos ezzel egy idõben halványodik is. http://blogs.scientificamerican.com/observations/files/2013/03/Comet-pan-starrs-map.jpg |
Tiger | 850 | 2013. március 17. 16:21 | Válasz erre: 849 |
jól hangzik,különösen,hogy ilyen közel vagy és még soha nem futottunk össze:-)Azért várjunk ezzel egy kicsit,bár holnap "meghozom " a meleget:-)A barlang sörözõjében sûrûbben elõfordulok és a Jolsvában is a Maróti Gábor barátomnál,de Veled lenne mirõl beszélgetnem is:-)A hegyre menet mindig benézek az udvarodra,hogy nem áll-e kint valamelyik vasad?
|
Ispan | 849 | 2013. március 17. 15:14 | Válasz erre: 848 |
Szevasz Tigris! Gyere át,jelképesen iszunk egy két stampót, majd jól kitárgyaljuk, hogy mennyi de mennyi üstököst láttunk az égbolton....:-))) |
Tiger | 848 | 2013. március 17. 15:03 | Válasz erre: 846 |
Te Krisz!Egy komoly "szaktekintély"hogyan tájékoztathatja ilyen slendrián módon a mindenre fogékony ,érdeklõdõk bámész hadát?:-)) kérem pontosítani!Mikor,honnan,merre,mit kellene látnunk?:-)Arra magamtól is rájöttem,hogy ezért nem kutyagolok fel a Hármashatár-hegyre,különösen nem teszem ezt nappali ellenfényben és nem a cipõm irányába lefelé fordulok:-)Tehát,szakmaibb útmutatásra szorulok:-)Bár Ispán páleszének említése elgondolkoztat,hogy esetleg annak segítségével még akár 2 db.üstököst is láthatnék egyszerre:-) |
Ispan | 847 | 2013. március 17. 14:46 | Válasz erre: 846 |
Meddig lehet látni? Mert akkor kiülök a karosszékbe,egy jófajta pálinkával a kezemben....:-))) |
CJKrisz | 846 | 2013. március 17. 13:39 |
Üstökös a Hármashatár-hegyrõl. Tessék nézni esténként! Aki kimarad, lemarad! :) http://hirek.csillagaszat.hu/imgzoom.php?option=com_apw&task=showApwZoom&id=393 |
CJKrisz | 845 | 2013. március 13. 13:20 |
Ott az üstöki! :) http://spaceweather.com/gallery/full_image.php?image_name=Brian-Klimowski-20130312-IMG_3284b-1100px_1363148986.jpg |
CJKrisz | 843 | 2013. március 1. 07:39 | Válasz erre: 842 |
Szerintem ez egy igen szigorúan védett természetvédelmi terület. Egyszerûen nem szólnak bele a természet rendjébe. Olyan szinten nem, hogy ha mondjuk villámcsapás következtében tûz üt ki, nem oltják el. A természet csinálta a tüzet, a természet el is oltja.
|