| Vecsipeti | 2556 | 2012. június 17. 06:54 |
|
Sziasztok Motorosok! Itt http://www.csibem-motorozz.eoldal.hu/fenykepek/2012-motorosturak/2012-06-16---red-baron-tura-4/ vannak a túra képei. HDzsolti képei is felkerültek. |
| HDzsolti | 2555 | 2012. június 16. 23:21 |
|
Köszönöm a tùrát jò volt. A kèpeimet elvileg átküldtem Petinek.
|
| dlsanya | 2554 | 2012. június 16. 20:07 | Válasz erre: 2553 |
|
SZÉP NAP VOLT A MAI, JÓ VOLT VELETEK MOTOROZNI. MINDENKINEK JÓ PIHENÉST, SZÉLES UTAT. PETI HOL VANNAK A KÉPEK?
|
| csibepapa | 2553 | 2012. június 16. 19:35 |
|
Jó estét Mindenkinek! 4. Red Baron túra kipipálva. 13 motoros, remek idõ, jó kaja, és Dóra. Mint egy szem Nõ a csapatban. Külön elismerés neki! Aki kezdõként így tud jönni a csapattal, ráadásul egy 250-el, annak helye van bármelyik csapatban. A Soltvadkerti fagyizó és fagyi pedig nem semmi. Jó pihenést és szép hétvégét kívánok! |
| Biteketkergetek | 2552 | 2012. június 15. 17:46 |
|
A holnapi túrán merre megy a csapat Szekszárd és Dunaföldvár között? 63/61? http://www.csibem-motorozz.eoldal.hu/cikkek/red-baron-turaklub/red-baron-turaklub-2012-4.html "A túra elején a jó öreg 6-os számú fõúton haladunk majd egészen Szekszárdig, ahol letérünk róla és a vadregényesebb tájat válasszuk." |
| Biteketkergetek | 2550 | 2012. június 13. 22:48 |
|
Na ezen könnyesre nevettem magam. http://bama.hu/baranya/kozelet/sertetlenul-kerult-elo-egy-szellemi-fogyatekos-ferfi-446808 Tényeg szép lesz így az emlékhely. |
| fakerekû | 2549 | 2012. június 13. 20:51 |
|
Körülbelül ekkora kõ esett le a szívemrõl,mikor a BAMÁn olvastam a hírt,miszerint a Papa sértetlenül megkerült.Csak azt nem értem,mi a ló..szt keresett Drávacsepelyen?
|
| Vecsipeti | 2547 | 2012. június 13. 19:22 |
|
Üdv Motorosok! Fakerék cimborám megkért. hogy valamiféle látványtervet próbáljak meg összehozni a Remete-réti emlékhellyel kapcsolatban. Remélem, hogy Ti is valami hasonlóra gondoltatok. |
| szabisund | 2546 | 2012. június 12. 22:23 |
|
sziasztok csináltam egy kis videot az Alsoörsi mocis felvonulásrol ha van kedvetek nézétek meg.http://www.youtube.com/watch?v=VaOEDdA99Fw
|
| urbán1500 | 2544 | 2012. június 11. 16:20 |
|
Sziasztok ! ÚJ fejlemények az emlékhellyel kapcsolatban ! Pénteken délután 15:30-kor találkozzunk a Makai úti Mól kúton a körforgalom után , együtt elmegyünk a kõbányába , Cserkútra kiválasztani a követ . Tudom az idõpont nem a legjobb , de igazodnunk kell a bánya nyitva tartásához . Üdv.:Urbán István |
| Szomjas | 2543 | 2012. június 8. 19:06 | Válasz erre: 2541 |
|
17:00-kor lesz a motoros felvonulás szombaton. Össze-vissza egész Bólyon.
|
| csibepapa | 2541 | 2012. június 7. 21:10 |
|
Jó estét! Köszönjük a meghívót. Már tavaly is jártunk ott. Talán sikerül a R.B. túrát a vége felé arra irányítani. Most hétvégén aztán guruljatok el erre-arra! Jó utat és hosszú féktávokat kívánok! |
| bütyi | 2539 | 2012. június 3. 22:51 |
|
Jó estét ,sziasztok a délutáni találkozóról és a lehetséges kövekrõl van pár fotó a szelepes oldalon aludjatok jól csók Etus |
| fakerekû | 2538 | 2012. június 1. 21:44 | Válasz erre: 2536 |
|
Üveghuta a pécsváradi erdészet kezelésében van,akikrõl azt lehet tudni,hogy minden emberi léptékû vállalkozást támogatnak.
|
| fakerekû | 2537 | 2012. június 1. 21:41 | Válasz erre: 2536 |
|
Jee! Szép helyen jártatok.Borítékolom,a Remeterét viszi a pálmát,ugyanis nem tudok korlátról. |
| Biteketkergetek | 2536 | 2012. június 1. 21:25 | Válasz erre: 2535 |
|
Lajos, erre gondoltál, vagy van máshol is üveghuta? http://geocaching.hu/caches.geo?id=480 Mi Pünkösd vasárnap itt grilleztünk :) Csakmert ez 2.5 km-re van az Zobákpusztai elágazástól az egysávos erdészeti mûúton, aminek az elején ráadásul újabban zsákutca tábla van. Régen tudtommal a Máré vára felõl is megközelíthetõ volt, most nem tudom mi van. A hely meg a tájvédelmi körzet szívében, nem gondolom praktikus emlékhelynek. Az árpád-tetõi pihenõ szerintem is gáz. A vélt vagy valós "köcsögkoncentráció" miatt nem is igen járok azon a szakaszon motorral, ha lehet. Nemhogy még meg is álljak a pihenõnél. Pedig komlói vagyok. |
| fakerekû | 2535 | 2012. június 1. 17:54 | Válasz erre: 2534 |
|
Megvárjuk a vasárnapot és együtt döntünk.Ma kicsit telefonálgattam,mik a lehetõségek,ha a remeteréti helyszín mellett döntünk?A terület tulajdonosa az önkormányzat,kezelõje a Biokom. A polgihoz kell fordulni kérelemmel és tanácsos egyben egy kis áldozatvállalást is beigérni,pl.egyszer egy évben,teszemazt levágjuk a füvet,vagy a parkerdész vezetésével résztveszünk kis társadalmi munkán(bográcsozás,piknik kiséretében).Ugyanezt a kérelmet el lehet küldeni a kezelõnek is.A tanács az,ha vállalunk némi áldozatot jobbak az esélyeink.Sajna a vandálok itt is dolgoznak,mint mindenütt.További tanács,a lobby.Vannak magasabb társadalmi szintet megjárt motoros társaink,most villanthatnak.Mellettünk szól még az is,hogy kissé emelkedik általunk a Mecsek látogatottsága. Tudok még egy varázslatosan szép helyet a Keleti Mecsekben.Üveghutának hívják.Megközelíthetõ Zobák pusztáról,vagy Pécsváradról.Meg kell nézni! |
| vecsi72 | 2534 | 2012. június 1. 16:29 | Válasz erre: 2533 |
|
Nekem is egyre jobban tetszik a Remete rét projekt, pedig a Mecsek pihenõtõl indultam. Mert igazatok van az Istvánnal, hogy egy emlékhely nem lehet rosszemlékû környezetben, kivéve, ha gladiátoroknak állítunk emléket, nem pedig a vétlen áldozatoknak. Lakókörnyezethez közeli helynél, vendéglõ és társainál benne van a pakliban a rongálás, az erdõbe meg többnyire kirándulni megy a nép, nem tombolni (na, ehhez képest tavaly a kékestetõi kopjafát is megrongálták, vagy elvitték több száz méterre, ha jól emlékszem). A Remete rét egyik szegletében csak nem fog zavarni senkit egy kopjafa, vagy obeliszkféle, nyugis hely, jól megközelíthetõ, Orfû-Pécs vonalon is gyakran megyünk, mi kell még?
|
| fakerekû | 2533 | 2012. június 1. 10:03 | Válasz erre: 2531 |
|
Papa! Ne gondolkozz,mert az árt neked.Azt gondolod,hogy a remeteréti placc közepére tennénk az emlékhelyet? Miért gondolod hogy nem lehet engedélyt kapni,mikor még meg se kérdeztük. Kocsma mellé tennéd,hogy mielõtt beszáll az autójába,körbehuggyozhassa a mécseseket? Hol van a hely intimitása? Ha kiönt a patak,telerakja szennyel.Tulajdonos váltás esetén minden megy a szemétbe. A legfontosabb:hirhedt halálút,tele mindenféle elõitélettel,motoros vaddisznók magamutogató elszállt elmebetegek tették lehetetlenné azt hogy nyugodt szívvel oda tegyünk egy emlékhelyet. |
| urbán1500 | 2532 | 2012. május 31. 21:46 | Válasz erre: 2531 |
|
Semmiféle kft-hez , vagy vállalkozáshoz nem köthetõ a kegyhej ! Mikor magamba fordulva gyertyát gyújtok egy elhunyt motoros társamért , utána nem akarok ott a kegyhely mellett beverni egy kövér hamburgert egy sörrel! Ez az én privát véleményem . Egy megemlékezési pontnak nem kell feltétlen motoros túra útvonal mellett lennie . Nem azért állnék meg mert arra gurultam , hanem meg akarok emlékezni esetleg egy barátról , motorosról . Ez persze hozzád hasonlóan az én privát véleményem , ezért is kellene hogy minél többen ott legyünk a megbeszélésen , kár , hogy nem tudsz eljönni , pedig a vasárnap , és a 3 óra is a te ötleted volt. Mindenkit arra kérek, hogy aki csak tud az jöjjön el ide , és mondja el a személyes véleményét , ötleteit. Ez nem motoros találkozó lesz , ha szar az idõ , akkor kocsival megyek én is . A Remete rét nem egy eldöntött tény , simán csak a megbeszélés helye !!! Üdv.: Urbán István |
| csibepapa | 2531 | 2012. május 31. 20:37 |
|
Jó estét Mindenki! Ma megnéztem Remeterétet. Nem sok jót láttam ott emlékhelynek. A nagy füvesre tuti nem adnak engedélyt. Vele szemben van egy kis park féle, ahonnan a kerékpár út indul. De kicsi és a kresz szerint más jármû nem mehet rá. Véleményem ismét az, hogy ezen az úton -Orfû ide-oda- nincs igazán motoros forgalom. Pécs-Magyarszék:66-os út, Hõlyukú étterem parkolója mellett egy tökéletes sík füves, könnyen karbantartható terület. Mindkét irányból látható lenne. Magántulajdon / Éttermesé /, meglehetne egyezni vele. Mivel ez pihenõ hely is lehet, tehát az étteremben fogyasztanának is a motorosok! Pláne hogy rengeteg mocis jön megy arra. Persze ez az én véleményem, és azért írtam le mert nem tudok vasárnap elmenni a Rétre. Kellemes tanácskozást és szép idõt kívánok! |
| Vecsipeti | 2530 | 2012. május 31. 06:29 |
|
Sziasztok Motorosok! Itt egy kis programajánló. Alsóörsi Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál 2012-06-06 - 2012-06-10 Felvonulás szomat 12:00 Kuglóffesztivál Váralja! 2012. június 22-23. péntek-szombat |
| urbán1500 | 2529 | 2012. május 30. 22:03 | Válasz erre: 2528 |
|
Így van , neked van igazad (kivételesen) :) Vasárnap már nincs ott semmi ! Akkor megbeszéltük du 3 kor Remete rét találkozó , megbeszélés . Addig is kérek mindenkit , hogy gondolkodjatok más helyeken is .
|
| urbán1500 | 2526 | 2012. május 30. 21:31 | Válasz erre: 2524 |
|
A Remete rétet , most hétvégén ki kéne hagyni a Mecsek rally forgalma végett szerintem . Valami parkoló , vagy más kellene Pécsett .
|
| fakerekû | 2525 | 2012. május 30. 21:29 | Válasz erre: 2523 |
|
Mi a véleményetek:vasárnap déltõl bekapcsoljuk a gépet és megdumáljuk mikor hol találkozunk?!?!
|
| csibepapa | 2524 | 2012. május 30. 21:27 |
|
Nekem jó a vasárnap du. 3 óra Remeterét? Akár autóval is ha esik. |
| urbán1500 | 2523 | 2012. május 30. 21:24 | Válasz erre: 2522 |
|
Fater ! Ezért is gondoltunk remete rétre ! Mindenki gondolkozzon a lehetséges helyeken , és jöjjünk össze vasárnap du. ! |
| fakerekû | 2522 | 2012. május 30. 21:17 | Válasz erre: 2520 |
|
Szia Papa! A Biokom az Isten mindenütt.Jó barátságot ápolok a parkerdész hölggyel,már beszéltem is vele akkortájt,amikor minálunk felmerült a megvalósítás.Segíteni fog ez tuti!Ha kell ügyintézzük a szolgálati utat,ez nem gond.Maradjunk annyiban és ezt nyomatékosan kérem,a Pécs-Magyarszék szakaszt hagyjuk ki a számításból.Nagyon sok embernek rossz a véleménye róla(nem szeretnék bélyeget az emlékhelyre). |
| urbán1500 | 2521 | 2012. május 30. 20:59 |
|
Vasárnap ki-hogy ér rá ??? Találkozhatnánk mindannyian valahol , ebéd után. Vélemény ? |
| csibepapa | 2520 | 2012. május 30. 20:46 |
|
Jó estét! Jó gondolat a közös találkozó, és az együttgondolkodás! Javaslom a Remeteréti találkozót. Az illetékességi köröket kellene megtudni a helyszínnel kapcsolatban. A Mánfai út környéke Kaposvár felé jobb lenne mert sokkal többen járnak arra. Talán a Kõlyukú étteremnél vagy akörül? Így talán megszûnne a Mecsek pihenõ-számomra nem vonzó- találka hely vonzása! Nem tudom... |
| vecsi72 | 2519 | 2012. május 30. 17:27 | Válasz erre: 2518 |
|
A Remete rét is szuper ötlet, jól lehet parkolni, meg az Orfûi kanyargóst is sokan szeretjük, nem csak a Mánfait.
|
| urbán1500 | 2518 | 2012. május 30. 17:06 |
|
Hali Vecsi. Eddig a Remete rétrõl beszélgettünk , de még nyitott a dolog . Összejövünk egyik nap egy parkolóba valahol , mi mindannyian kik az ügy mellé állnak , és közösen megbeszéljük. Szerintem ez a járható út. Üdv. István |
| vecsi72 | 2517 | 2012. május 30. 16:35 | Válasz erre: 2516 |
|
Jó ötlet! A hely megvan már? Gondolom ez lesz a legnehezebb. Árpádtetõ és környéke kinek az érdekkörébe esik? Mecseki Erdészeti Zrt? Vagy a Mecsek pihenõ. Szerintem olyan helyet kellene találni, ami valamilyen - ha nem is feltétlenül baleseti - szinten köthetõ a környékbeli motorosokhoz.
|
| urbán1500 | 2516 | 2012. május 30. 16:04 |
|
Sziasztok. Aki nem ismerne Urbán István vagyok alias kisgyerek. A Mecsek környéki motoros fórumon szoktam garázdálkodni. Szega Imi motoros társunk kezdeményezésére elindult egy igaz ügy , melyben kérném a segítségeteket , mindenkiét ! Szeretnénk összehozni egy emlékhelyet az elhunyt motoros társaink emlékére , mint tudjátok az elmúlt napok tragikus esete nyomán szembesültünk vele, hogy nekünk ilyen nincs. Ez ügyben kérnénk a segítségeteket , támogatásotokat. Üdv. Urbán |
| csibepapa | 2515 | 2012. május 28. 19:26 |
|
Jó Estét! Most inkább szomorú vagyok Aki teheti gyújtson egy szál gyertyát az elhunyt motoros társaink emlékére. Köszönöm. |
| fakerekû | 2514 | 2012. május 27. 09:07 | Válasz erre: 2513 |
|
Szevasztok magyarok! Látom tombol az élet a "csodák palotájában" Papa Te egy boldog ember vagy,pezseg körülötted a világ,jók a társaid. A spontán dolgokról:(egyik már meg vénült motoros barátom sztorija)Megdumált egy vad éjszakát valamelyik benzintyúkkal.Beszerezte a viagrát,volt pia rendesen.A csaj érkezése elõtt be akarta venni a tablettát,de az kihullott a kezébõl és valami olyan helyre gurult,hogy nem sikerült megtalálnia.Nagy kétségbeesés,jön a liba és nem mûködik a cerka. Ekkor jött az élet a nagy spontán szervezõ:A CSAJ NEM JÖTT EL! Ha idõben végzek a mezõgazdasági munkáimmal,meglátogatlak benneteket. |
| csibepapa | 2513 | 2012. május 26. 21:23 |
|
�Jó estét! Ahhoz képest, hogy eredetben B125-ös bemutatónak készült, melyre az érdeklõdés egyenlõ volt a O-val, egész jó motorozást tartottunk az Expóban. Úgy 200-300 gyerkõcöt motoroztattunk meg! A nap egyik legnagyobb sikere volt. FIÚK : KÖSZÖNET érte nektek! Hiába, mindig a spontán dolgoknak van a legnagyobb sikere. Most pihi egy kicsit, és holnap veletek ugyanott indul a TRÉNING. Jó éjt mindenkinek! |
| Biteketkergetek | 2511 | 2012. május 25. 21:18 | Válasz erre: 2509 |
|
Srácok, ne vájkáljunk egymás múltjában. Ami megtörtént, megtörtént, a múlttal szembe kell nézni és le kell zárni :) Egyébként Sanya olyan régen írt, hogy el is felejtettem, hogy a Caps Lock használati elveink gyökeresen különböznek, ezért én kérek elnézést!
|
| csibepapa | 2510 | 2012. május 24. 20:05 |
|
Jó estét kívánok! Programok hétvégére: Szombat: nagyszabású városi-megyei közlekedési nap, egybekötve a gyereknappal! Lesz minden: Játékok, vetélkedõk, versenyek, motoros bemutató, rendõrmotoros bemutató, Ott lesz a mentõhelikopter! Zene, buli, kaja pia/ a. mentes/ Vasárnap: 10-16 ig III. Bali Motoros Tech. Tréning. Mindkét nap helyszíne: PÉCS-EXPÓ Center. Jó szórakozást! |
| fakerekû | 2509 | 2012. május 24. 14:54 | Válasz erre: 2508 |
|
Sanya! Pár jobb sör és a Papával tanúsítjuk,hogy nem is voltál munkásõr.Bár az Iljicset az irodád elõtt nehéz lesz kidumálni,de majd azt mondjuk hogy kínai Mikulás.
|
| dlsanya | 2508 | 2012. május 24. 11:43 | Válasz erre: 2506 |
|
A PINKE SANYA, ÉS A DOMBÓVÁR IS STIMMEL, DE AZ ELVTÁRS MÁR NEM ANNYIRA.
|
| Biteketkergetek | 2506 | 2012. május 23. 21:55 |
|
Á-há, akkor mégsem a szemem káprázott, midõn Pinke Sanya elvtársat véltem látni Dombóváron, miközben hazafelé kevertem.
|
| Vecsipeti | 2505 | 2012. május 20. 11:14 |
|
A 3. Red Baron túra képei http://www.csibem-motorozz.eoldal.hu/fenykepek/2012-motorosturak/2012-05-19---red-baron-tura-3/
|
| Biteketkergetek | 2504 | 2012. május 20. 09:52 |
|
Kösz mindenkinek a tippeket! Muszáj volt írnom, hogy enyém lehessen a jubileumi negyedmilliomodik komment :)
|
| fakerekû | 2503 | 2012. május 20. 06:35 | Válasz erre: 2500 |
|
Jó reggelt! Örülök hogy személyesen írtál.Nem tudom hány éve koptatod az aszfaltot,DE!! ha beérsz egy lakott területre és meglátsz egy olasz autó matuzsálemet,amiért normális magyar ember új korában se adott volna pénzt,akkor biztos lehetsz benne,hogy egy 57 IQ-val garázdálkodó vidéki cigóval van dolgod és feltételezhetõ,hogy a papa volt az oktatója.(kurva jó kis mondatot szerkesztettem)Épségre vigyázni,kezeketatakarófölé,éljenekakurvák(Fábry) |
| csibepapa | 2502 | 2012. május 19. 22:10 |
|
Rendben hazaért az R. B. túra. Megvolt, jó volt. A közlekedésben soha ne biz meg 100%- ban senkiben. Valami Csibepapás honlapon olvasható a motorozás TÍZ parancsolata. Néha elolvasom magam is. Jóccaka mindenkinek! |
| Biteketkergetek | 2501 | 2012. május 19. 17:43 |
|
Erdély térkép: http://tiles.mapbox.com/tajtiattila/map/Erdely
|
| Biteketkergetek | 2500 | 2012. május 19. 14:53 |
|
Sziasztok! Kis híja volt hogy egyben hazaértem, Sásd felé közelítettem, mikoris Baranyajenõre beesve elém tolatott egy fehér Lancia Thema kombi, megállt ferdénaz út közepén, mindkét sáv kétharmadát elfoglalva. Amikor már majdnem mellé értem, és esélyem sem volt mögötte megállni, csikorgó kerekekkel megindult, és leszorított az útról... Pechjére volt kb. méternyi murva az út és az esõcsatorna között, így egy karcolás nélkül megúsztam az esetet :) Vigyázzatok magatokra! |
| mosiah | 2499 | 2012. május 17. 21:52 |
|
Én megyek Red Baronra szerintem, szombaton lesz idõ beszélni Erdélyrõl is. Andor |
| csibepapa | 2498 | 2012. május 17. 21:27 |
|
Jó estét! Gergõ: köszi az infót és a meghívást! Más: ki jön most szombaton R.B. túrára? Más: Lehet össze kéne jönni az Erdélyi úttal kapcsolatban! Lehetnek, lesznek változások. Dumálni kéne róla. Jó éjt kívánok! |
| kovacs.gergo.87 | 2497 | 2012. május 16. 21:18 |
|
http://www.facebook.com/events/311460802266369/ mivel helyi vagyok,ezért délutánonként biztosan kinézek ;) |
| rado.sanyika | 2494 | 2012. május 13. 18:33 |
|
Hali. Egy program javaslat jövõ szombatra: http://www.motorozz.hu/img/tour_base/4536_1.jpg |
| vecsi72 | 2493 | 2012. május 9. 19:29 | Válasz erre: 2492 |
|
És fõleg az oktató kívülrõl látja, hogy mi az, amin javítani kellene. Nálam pld. a "tekintet vezeti motort" a valóságban úgy mûködött, hogy ugyan odanéztem, de jórészt a szemem sarkából, nem a fejemet elfordítva (inkább a szemem mozgott, nem a fejem). Na ezt csak az oktató látta/láthatta meg, én meg azóta tudatosabban figyelek a fejmozgatásra és máris kényelmesebb a kanyarodás.
|
| bmwguru | 2492 | 2012. május 9. 19:07 | Válasz erre: 2491 |
|
�Szerintem ezt nem lehet otthon megtanulni, az oktató szakértelme az amitõl jó, vagy esetleg rossz egy tréning.
|
| Szomjas | 2491 | 2012. május 9. 19:00 |
|
Szevasztok! Motoros tréning leírást honnan lehetne szerezni? Szeretnék én is gyakorolni egy picit itthon!
|
| bmwguru | 2490 | 2012. május 9. 16:20 |
|
Sziasztok! Kellene egy busz 30 fõnek , a pellérdi iskolának kirándulásra cca. 80Km, ha valaki tud jelezze. Köszönöm |
| Vecsipeti | 2489 | 2012. május 8. 19:28 |
| fakerekû | 2488 | 2012. május 7. 08:00 | Válasz erre: 2486 |
|
Szevasztok! Tegnap láttam amit összekinlódtatok a tréningen. Na ne gondoljátok,hogy ez valami leszólás lenne,nem szó sincs róla,sõt dicséret amiért a motoros a legdrágább kincsét(természetesen az asszony mamája után)kockáztatja egy kis készségfejlesztésért. Nagyon szimpatikus a Balázsék lelkiismeretes segíteni akarása.(biztos vagyok benne,hogy egy köszönömért is segítenének)Az is biztos hogy a tréning nagyon hasznos,fontos,szerintem nélkülözhetetlen része a motorozásnak(szerintem az alaptanfolyam része kellene legyen,tudom most sokan felhördülnek,de ez nem azoknak szól akik motorpumpával a seggükbe születtek).A miként(tematika) viszont megérdemelne néhány összetett mondatot. Biztos vagyok benne,hogy egy ilyen tanfolyam minimum ötvenezer forintot is megér,ha -nem saját motort gyilkolászok(az oktató biztositsa a gyakorló motort,majd ha elsajátítottam a követelményeket a tanfolyam utolsó harmadában a saját gépemre ülve fejezem be a gyakorlatot. -Egy nap egy oktató,egy tanuló,a második napon pedig csoportos gyakorlás. Biztos vagyok benne,hogy ezer apró ötlettel lehetne finomítani az egészet és abba is biztos vagyok hogy ez meg is történik. Én nem vettem részt a tanfolyamon,(1.sváb vagyok és mint tudjátok a sváb egy forintér a szarát is megeszi -2 okos ember a másik hibájából tanul -3 az én motoromat úgy örököltem és nagyon fontos hogy úgy õrizzem meg ahogy drága fiam rámhagyta -4 ha az útszéli kereszten az én nevemet látjátok,pöccintsétek meg a kürtöt Összefoglalva:drága a tréning mert sérül a kedvenc,de nagyon fontos,mert vitathatatlan a hasznossága. |
| Biteketkergetek | 2487 | 2012. május 6. 22:42 |
|
Ezt most találtam, pont a RB túra napjára esik: http://www.programturizmus.hu/tdestination-traktormajalis-bokor.html Sajnos elég messze van :( |
| Biteketkergetek | 2486 | 2012. május 6. 21:32 |
|
Nekem a Kék-T tréningje -- amin tavaly, ötven km-el életem elsõ motrjában voltam -- kicsit jobban feküdt, de meg nem tudnám mondani, miért, talán nagyobb volt a hangsúly az elméleten, vagy könnyebb volt a pálya, vagy csak nem tört le a kuplungkarom vége? Dunsztom sincs, de ez teljesen egyéni sajátosság, pont emiatt ha bárki kérdezne, a Bali tréninget javasolnám Pécsett elõször, egyrészt olcsóbb, másrészt nagyobb a pálya. Emiatt több feladatra van hely, valamint a kikerülést és a fékezést is nagyobb sebességrõl lehet gyakorolni. Összességében tehát nagyon jó volt! Én tartom a véleményem, évente egyszer érdemes elmenni ilyenre mindenkinek. Ennél több nekem túl sok lenne, a rendes tréning mellett maximum 2-3 óra gyakorlás érdkelne évi 1-2 alkalommal, ahol akár oktatóval vagy anélkül, de a saját javítani való képességeimre koncentrálhatok. |
| csibepapa | 2485 | 2012. május 6. 19:42 |
|
Szép jó estét Mindenkinek! Lezajlott a II. Bali Motoros Tréning is. 8 túra motor és Vecsi Peti a Chopival. Nem gondoltam volna, hogy még ennyi mindent nem tudok. De a nap végére alakult a dolog mindenkinél. Csak ajánlani tudom, hogy vegyetek részt ilyen képzésen. Már fékezni is tudunk majd./ 40-rõl 4-5 m-en belül / Köszönöm,hogy részt vehettem! Várom meglátásaitokat, véleményetek. |
| vecsi72 | 2484 | 2012. május 4. 15:25 |
|
Jánosunk felvette oktatási programjába, a "hogyan ingereljük közlekedési partnereinket a péntek délutáni dugóban". Hozzávalók: 1 db. tanuló, aki amúgy is vizet facsar a kormányból; 1 db. oktató, aki belepiszkál a vezetésébe és a kormányhoz nyúlva szakaszosan duddangat; 1 db. motorostárs, akit észreveszünk a szembejövõk között; és rajtuk kívül még n+1 autós, aki nem érti miért nem halad a forgalom? :)) |
| Biteketkergetek | 2483 | 2012. május 1. 00:34 |
|
Sziasztok! Hát az én általában is jelen lévõ szórakozottságom az elõzõ napi kerti partiból adódó enyhe másnapossággal fûszerezve vicces dolgokat eredményezett. De a harcsapörkölt túrós csuszával nagyon fájintos volt, nemhiába mondják egyesek a Kovács csárdát a Drávaszög legkiválóbb vendéglátóhelyének. Az én fotóim megtekinthetõk illetve letölthetõk itt https://www.dropbox.com/gallery/276965/1/csuza?h=17003a és itt http://dl.dropbox.com/u/276965/csuza.zip |
| csibepapa | 2482 | 2012. április 29. 20:28 |
|
Jó estét ! Remek napunk volt. Tartalmas, lendületes, gondmentes. Pazar ebéd, gyönyörû tájak, jó hangulat. Most pihizünk egy kicsit, majd kedden irány a Balaton! Gyülekezõ: de.9 óra a Budai-vámi Tescó parkolóban. Mindenkinek kellemes pihenõs napokat kívánok! |
| csibepapa | 2481 | 2012. április 29. 06:15 |
|
Jó reggelt! Akkor ma de.9.45 OMW-kút/Baumax/ gyülekezõ. Irány délnek. Mindenkinek kellemes gurulást kívánok! |
| Vecsipeti | 2479 | 2012. április 28. 10:08 |
|
Horvátországi halászlé körmenet vasárnap 10:00 OMV kút / Baumax / Pécs-Csuza-Harkány-Pécs |
| mosiah | 2478 | 2012. április 28. 08:17 |
|
Lehet hogy érdekel a horvátországi halászlé, szerintem mennék, ha mentek. Andor |
| csibepapa | 2477 | 2012. április 27. 21:54 |
|
�Sziasztok! Magam részérõl kihagyom a holnapi felvonulást. Vasárnap mi legyen? Ki jönne Ho-ba? Mert akkor úgy 9-10 között el kéne indulni.Eddig 4 fõt látok. Más!!! 4 nap jön, piszok jó motoros idõ. Fokozottan vigyázzatok magatokra és másokra is! Nagy lesz a forgalom. Figyeljetek mindenre!!! Jó hétvégét Mindenkinek! |
| vecsi72 | 2476 | 2012. április 27. 18:42 | Válasz erre: 2475 |
|
:))) Nekem is Suzukim van, azért szidtam, szerintem 5. fokozatban akart kerülni 40-el, ahelyett, hogy visszanyeste volna 2-be. A szentlõrinci okmányirodában bezzeg nem tûnt fel a mellény: kérdezi a recepciós, hogy a fekete ruhás úr forgalmira, vagy jogosítványra vár? Én meg bambulok erre, arra, voltak fekete ruhások még a folyosón (fõleg fekete bõrkabátosok a szoc. osztály elõtt). Erre szól a hölgy nekem, hogy igen, magára nézek. Ja, mondom szerencsésebb lett volna sárga mellényes urazni. Késõbb, mikor sorra kerültem, akkor meg zöldmellényes úrként engedett be.;) |
| Biteketkergetek | 2475 | 2012. április 27. 17:59 | Válasz erre: 2473 |
|
Valahol Magyarisztánban: Jé egy bicajos. A ég a lámpája, biztos le fog merülni a birkának. Hát mennyivel jön ez, ráadásnak az út közepén?!? Na de legalább kukásmellény volt rajta... - gondolta a piros Suzukis. Bocsi! |
| mosiah | 2474 | 2012. április 27. 15:57 | Válasz erre: 2412 |
|
Holnap lesz egy motoros felvonulás Pécsen. Megy valaki? Részletek a 2412-es hozzászólásban találhatók. |
| vecsi72 | 2473 | 2012. április 27. 13:53 |
|
Ma már motoroztam egy kellemest Szentlõrincre, és vissza. Volt egy paraszt szembe piros Suzukis, aki nem tudom mit gondolt, mert mellényben 90-el mentem, mögöttem látótávolságon belül nem volt autó, a napot õ jobb felõl kapta, mégis sikerült összehoznia egy olyan traktorelkerülést, hogy jó erõset kellett fékeznem kettõs visszaváltással. WTF?! Viszont ezen kívül mindenki rettentõ elõzékeny volt, fõleg Pécsen, a városban közlekedve, kiengedtek, beengedtek, meg minden:) Már meleg van mint állllat, ki lehet venni a béléseket a ruhából!:) |
| vecsi72 | 2472 | 2012. április 27. 13:45 | Válasz erre: 2470 |
|
Ezt játsszuk el: - Drágám, kihagyom a szombati motorozást! - Édesem, csakhogy megjött az eszed! - Vasárnap megyek! - ??????????? - Csak szombatról volt szó! - Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!! |
| Biteketkergetek | 2470 | 2012. április 27. 07:38 |
|
A halászlé jól hangzik, ellenben csatlakoznék Jánoshoz, vasárnap nekem is jobb. Megelõzhetnék egy kisebb családi viszályt a szombati motorozás mellõzésével :)
|
| csibepapa | 2469 | 2012. április 27. 05:32 |
|
�Jó reggelt! A szombati Horvátország kicsit közel van már. Talán Vasárnap ? ! Össze kéne szervezni magunkat. Várom a javaslatokat. Mosolygós napot Mindenkinek! |
| Vecsipeti | 2468 | 2012. április 26. 22:20 |
|
Szombat - Horvátországi halászléparty? Kedden - Siófoki Veterán Motoros Kiállítás és Börze? Írjatok! |
| fakerekû | 2467 | 2012. április 26. 22:19 | Válasz erre: 2465 |
|
Hát esetedben nem kifejezetten a bukós dologra gondoltam,de becsülöm a vállalkozó hozzáállásod.
|
| Vecsipeti | 2466 | 2012. április 26. 22:13 |
|
II.-ik Bali Motoros Vezetéstechnikai Képzés. Május 6. án és május 13. án o9-16-ig. Helyszín: Pécs-Expó Center. Részvételi díj: 5.ooo ft. Jelentkezni: Tel. o6-3o/286-18-78 Email: benkonivo@t-online.hu |
| szabisund | 2465 | 2012. április 26. 21:56 |
|
Hát öreg barátom fakerekü érdekesek a hasonlataid nekem tetszenek én meg probáltam a lehetetlent és ki kel mondjam lehet bukoba pinát nyalni csak elég ügyesnek kell leni és hosszu nyelvünek.De azt is hozzá kell tenem hogy nem ez a kedvenc poziciom.:)))))
|
| csibepapa | 2464 | 2012. április 26. 20:12 |
|
Sziasztok! Sok mindent lehetne hozzátenni az itt elhangzottakhoz, de inkább nem teszem. Ahány ház annyi szokás, és egyebek. El kell menni egy ilyen tréningre és kész. Magam is befizetem magam május 6.-án. Van olyan motoros aki most még egyszer megcsinálja. És neki van igaza! Igen itt van hely, a jó gumit nem eszi meg az aszfalt, és hát nem kezdõk az oktatók sem. Ennyi. Szép napsütötte, meleg napokat kívánok! |
| bmwguru | 2463 | 2012. április 26. 17:49 | Válasz erre: 2461 |
|
Sziasztok! Én jó dolognak tartom a tréninget, 1x voltam, és én úgy érzem hasznomra vált, biztosabban kezelem a vasat, de aki azon a tréningen volt mindenki magabiztosabban fejezte be a napot mint ahogy kezdte, de ez egy intenzív egész napos oktatás volt, és 1 oktató max 5 emberrel dolgozott, de ha valakinek nem ment akkor arra külön figyelmet fordított, tehát profik. A Balázs irta, hogy teljesen más érzés volt hazafelé mennie ,mint reggel jönni, ezt én is éreztem hazafelé, és azóta is elsõsorban a lassú forduloknál érzem, hogy teljesen rosszul csináltam eddig. Ajánlom figyelmetekbe: http://riliclub.hu/ |
| Biteketkergetek | 2462 | 2012. április 26. 11:56 |
|
Sziasztok! Én már voltam a Kék T tréningjén tavaly, sokat jelentett. Én tulajdonképpen ott tanultam meg a motoron rendesen ülni. :) Szóval kezdõknek mindenképpen jó, de a tapasztaltabbaknak is lehetnek rossz beidegzõdései. Hirtelen kikerülést meg kis sebességû manõverezést frankón lehetett próbálgatni. A choppereseknek a fordulókör miatt picit más feladatok voltak, de mindent csináltak õk is, a saját szememmel láttam. :) Szóval szerintem van értelme. De igazad van Lajos, hogy a saját korlátok ismerete a legfontosabb. Nekem a tréning pont ennek megismerésében segített. Hogy a második alkalom után is így érzek-e, az majd elválik. Nyalás bukósisakban meg szerintem nem lehet kihívás, ha nyitott a bukó és féllábú a pina, bár igazábdiból Szabival ellentétben (?) nincs tapasztalatom a témában :) Tehát a Kék T tréning nekem elég jó volt, náluk ugye az ATI pálya adottság, az meg az tény tényleg elég kicsi. Szóval nyitott vagyok az újdonságokra, meghát mégiscsak Papa te vagy a szaktekintély a témában. Így most Papa beneveznék a május 6-ai tréningre, de ha nem jönne össze a létszám (nem tudom, hogy megy ez nálatok), áttehetjük 13-ára is. |
| fakerekû | 2461 | 2012. április 26. 07:40 |
|
Szevasztok! Figyelem az új "õrületet".Tréning! Szerintem én már motoroztam valamennyiõtökkel és azt is láttam hogy biztonságosan,stabilan ülitek a gépet.Ha az a célotok,hogy még gyorsabban tudjatok tépni,az a véleményem felesleges pénzkidobás.90-nel szabadna haladni,de ezt is túllépjük(legyünk õszinték).Ha a megengedett sebességhatárok környékén motorozunk nem hiszem hogy akadna olyan váratlan esemény amit a meglévõ tudással ne tudnánk kezelni(csodák csak a bibliában vannak).Amikor az oktató(akár a Benkõ nevû is) és a vizsgabiztos eldöntötték hogy alkalmas vagy a vezetésre,az már azt jelenti tudsz valamit,nem jelentesz veszélyt magadra és a közlekedés más résztvevõire!A többi összejön pár óra motorozással.Tudom,senki sem lesz tökéletes,minden helyzet más,ennél fogva nem is lehet pár órás vagy akár örökös tréninggel sem védettséget szerezni.Én azt tartom és ennek megfelelõen igyekszem közlekedni-ISMERJE MINDENKI A SAJÁT KORLÁTAIT,azt ne feszegesse,mert nem lehet jól kijönni belõle! Még valami:csopperral rutinozni legalább akkora kihívás,mint bukósisakba pinát nyalni!Lehetetlen(lásd Szabi).Egyszerûen azt a motort egyenes haladásra találták ki.Akinek más az igénye,választhat,széles a paletta. Pályákról:Az ATI pálya ugyan kicsi,de jó a burkolata.A Janié szép nagy,de kegyetlenül zabálja a gumit.Én egy hete tréningeztem a Jani pályáján(nem volt ott,csak kipakolt),Ha fizet érte akkor se próbálom mégegyszer.Az éves gumikészletem a betonon maradt. |
| csibepapa | 2460 | 2012. április 25. 22:06 |
|
�Attila! Szia Attila! Szívem szerint lebeszélnélek errõl a kék t-s dologról. Egy: Ahol csinálják az nem igazán jó hely./ ATI tanpálya/ Ott mindent lehet csak motoros tréninget tartani nem lehet. Kettõ: Nálam a képzés díja: 5.000ft. Következõ tréning idõpontunk: május 6-a és 13-a. Te döntesz. Üdv: Papa. |
| Biteketkergetek | 2459 | 2012. április 25. 19:42 |
|
Sziasztok! Ma jött Kék T hírlevél, miszerint május 6 vasárnap lesz vezetéstechnikai tréning a szervezésükben. Kezdés 9 órakor az iparosházban, részvételi díj 11.900 Ft/kopf. Én valószínûleg megyek. Üdv
|
| Biteketkergetek | 2458 | 2012. április 23. 20:08 |
|
Szia Papa! Mindenképpen érdekel. Persze idõpont függvénye, pénz nem számít. Hé, mások! Gyertek Ti is! Viccet félretéve, egyelõre mindig csak egyedül vagy veletek motorozok, szóval (még?) nincs kinek szólni. Köszi és Üdv |
| csibepapa | 2457 | 2012. április 23. 19:28 |
|
�Szia Attila! Most már folyamatosan szervezünk ilyen tréningeket. Ha úgy gondolod már fogadtam is a jelentkezésedet. Esetleg szólj másoknak is. Köszi: Papa |
| Biteketkergetek | 2456 | 2012. április 23. 08:24 | Válasz erre: 2454 |
|
Én csak azért nem voltam még idén vezetéstechnikai tréningen, mert az elsõ amirõl tudtam, az a Barcsi túrával egyidõben zajlott. Ti szerveztek még ilyet?
|
| Vecsipeti | 2455 | 2012. április 22. 21:05 |
|
Itt vannak az expoban készült képek --> http://www.csibem-motorozz.eoldal.hu/fenykepek/2012-motorosturak/2012-04-22---vezetestechnikai-trening/ Kicsit esett az esõ, de ez nem tántorította el a tanulnivágyó motorosokat.
|
| csibepapa | 2454 | 2012. április 22. 19:39 |
|
Sziasztok! Szép estét Mindenkinek! Sokat nem pihentünk Barcs után. Ma az Expó Centerben megvolt az, ELSÕ BALI MOTOROS VEZETÉSTECHNIKAI TOVÁBBKÉPZÉS. 12 alapjában véve kezdõ motoros - köztük két Hölgy !! - ismerkedett az éppen nem könnyû és változatos feladatokkal. Hat különbözõ pályán fojt a képzés. Óráról órára fellelhetõ volt a motorosok fejlõdése. Jó hangulat, ügyes motorosok, jó idõ, a végére kellemes elfáradás. Képek és esetleges videó késõbb itt látható majd. |