| dlsanya | 2656 | 2012. július 20. 21:03 |
|
Jó szórakozást, széles utat kivánok mindenkinek, vigyázzatok magatokra.
|
| csibepapa | 2655 | 2012. július 20. 20:34 |
|
Jó estét Mindenkinek! Lassan készüljetek pihenõre. Úgy gondolom, úgy 04 és fél 5 között gyülekeznénk. Nincs világos még teljesen 5 kor. Köszönöm a magam és a csapat minden tagja nevében a sok sok jókívánságot, amit barátoktól ismerõsöktõl kaptunk a hosszú túránk elõtt. Gondolatban velünk lesztek, és majd rendszeresen jelentkezünk. Jó pihenést kívánok! Papa. |
| csibepapa | 2654 | 2012. július 20. 20:25 |
|
Szia Kedves Edina! Nagyon gáláns az ajánlatod. Sajna most nem tudok /unk/segíteni. Holnap kora reggel indul a csapat Erdélybe. egyébként biztos lesz valaki aki segíteni fog. Kívánok Neked szép nyarat, kellemes motorozást. Papa. |
| Cety00 | 2653 | 2012. július 20. 15:58 |
|
Szia Csibepapi :) remélem nem haragszol ha megosztok itt egy felhívást. Köszi Gy. Edina Sziasztok! Elnézést, hogy hivatlanul ideírok, Én segítséget szeretnék kérni még pedig olyan ügyben, hogy szeretném ha eljutna hozzám a motorom külföldre, Montenegróba, amihez meg is van az emberem, a kérés az lenne hogy tud-e valaki abban segíteni hogy az úri embert vissza vigye pár nap után, mivel pécsi õ ismeri az útvonalat így akár együtt is le lehetne motorozni. Aki vállalná annak biztosítanék 07.21-07.28 között szállást ingyen akár egész hétre illetve ha ismerõs is csatlakozna akkor 10 €/fõ/éjszaka áron tudok szállást apartmanban. Mivel én itt vagyok egész nyáron így az érkezõket szívesen vinném minden nap túrázni akár Montenegró hegyeirõl, akár a tengerpartról beszélünk, beiktatva fürdést is. A motorom maradni itt tehát így végülis egy haza utat kellene megoldani az úriembernek. Jól ismerem a várható költségeket, az üzemanyag Boszniában és Montenegróban a legolcsóbb, 1,2 € körül illetve pályadíj kb. 5 €/motor. Aki esetleg tudna segíteni az kérem, hogy bármely elérhetõségemen keressen nyugodtan. cety00@gmail.com 00 382 69 63 55 77 montenegrói mobilon vagyok elérhetõ. |
| Vecsipeti | 2651 | 2012. július 19. 09:23 |
|
Itt egy kis lista az erdélyi csomagoláshoz. http://www.csibem-motorozz.eoldal.hu/file/98/erdelyi-pack.pdf Ha valakinek van még ötlete, vagy hoz valami speciális dolgot írja meg, bõvítem a listát. |
| Biteketkergetek | 2649 | 2012. július 18. 08:47 |
|
No igen, egy Moto Guzzi nyergébõl így a világra letekintve magam sem ragoznám túl ezt a láncolajzást :)
|
| Goldnadel | 2648 | 2012. július 17. 22:27 |
|
Nem kéne ám ennyire túlragozni ezt a láncolajzást. Íme Prof Szent-Györgyi Albert receptje: Szedd le a láncot,és teljesen mosd ki benzinben. Utána forró faggyúban fõzd ki. Elõnyei:a faggyú megszilárdul,és nem engedi a láncba bemenni a port,ahol kenetlen melegedni kezd,és megolvasztja a faggyút amelyik épp a kenendõ helyre folyik. Hátránya:melegben illatos. A recept annyira bevált,hogy a tudós 1930 ban Angliáig motorozott BSA-ján hiba nélkül. (Hazafele esett egyet,eltört a lába,de ezt úgy oldotta meg,hogy a fékpedált átszereltette az ép lábához,és begipszelt lábbal jött haza.) |
| Biteketkergetek | 2647 | 2012. július 17. 22:16 | Válasz erre: 2646 |
|
Király vagy Papa! Akkor kihúzom a Mol kút látogatást a 100ml-es kis láncspray végett a teendõlistámról. Én nem tudom, elhozzam-e a http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003338>Louis Liftstickemet</a>. Sok helyet nem foglal, és csak kb. 2 kg. Láncolajozni enélkül is lehet, de szerintem tökjó benne, hogy a hátsó kereket forgatva, hátulról lehet sprézni. Így tuti nem kerül a spré olyan helyre, ahova jobb ha nem jut belõle (gumi, féktárcsa). Hátránya, hogy max. 100 kg-al terhelhetõ, tehát kb. csak 200-250 kilós motorig jó (hiszen a súly majd´ fele az elsõ keréken, egy része meg az oldaltámaszon van) és csak vízszintes lengõkarral rendelkezõ motorral használható.
|
| csibepapa | 2645 | 2012. július 17. 21:22 |
|
�Jó estét! A biztosítási kötvények nálam. Induláskor osztom. |
| mosiah | 2644 | 2012. július 17. 20:43 |
|
Ma bevásároltam lejbõl. Ez a pénz olyan mint ha mûanyagból lenne. Furi
|
| Biteketkergetek | 2643 | 2012. július 16. 22:48 | Válasz erre: 2642 |
|
Hülyék ezek, sokat tanulhatnának tõlünk lehúzásból! Igazad van Peti, a wikipedián és több más fórum is azt olvastam, hogy motorra nem kell. http://goo.gl/Yo7QS target=_blank>Vignette (Road tax)</A>
|
| Vecsipeti | 2642 | 2012. július 16. 22:27 |
|
Szerintem motorra nem kell úthasználati díjat fizetni. De azért még utána járok. http://www.roviniete.ro/hu |
| Vecsipeti | 2641 | 2012. július 16. 22:10 |
|
Medveriasztó http://www.tatranet.hu/index.php?id=357,549,0,0,1,0
|
| csibepapa | 2640 | 2012. július 16. 21:10 |
|
�Békés estét! Az Erdélyi túrásoknak: EU-s biztosítási kártya kiváltható kb. 10 perc alatt a Szalai András úti T.B. székház földszintjén/ Térítés mentes/ Más: A biztosítom szerint kell a jármûhöz az a bizonyos "Zöld" biztosítási igazolás./ ingyenes és azonnal megvan / Ha valami kérdés van írjatok! |
| Biteketkergetek | 2639 | 2012. július 16. 11:30 |
|
Peti! Az utiterved szerint Szegeden és Aradon állunk meg. Tudtommal Romániában van útdíj, azt mikor intézzük? Elvileg ugye Nagylaktól már meg kéne legyen... (Szegényeknek még nincs szinte semmi autópályájuk, így a díjat mindenféle útra kell fizetni) Amúgy ha szerinted tudok valamit segíteni a tervezésben, csak szólj. |
| Biteketkergetek | 2638 | 2012. július 15. 20:45 | Válasz erre: 2637 |
|
Vigyázz papa, nehogy megfájduljon a videótól a nyakad így Erdély elõtt! Inkább csak a túra után nézdd meg. http://www.gizmodo.com.au/2012/06/why-you-should-never-shoot-videos-vertically/
|
| HDzsolti | 2637 | 2012. július 15. 19:48 |
|
Köszönet a Szálkáért Papa! Itt a videó a felvonulásról, amit kértél: http://www.youtube.com/watch?v=8_7IaRFuses |
| csibepapa | 2636 | 2012. július 14. 21:38 |
|
Jó estét! Remélem, nem lesz rossz idõ. Indulás Szálkára: Vasárnap de. 9 óra. Baumax-OMW kút. |
| Vecsipeti | 2634 | 2012. július 14. 08:48 |
|
Szálka ment az ujjamba, ezért én meg belemegyek a szálkába. Mármint a tóba. :)
|
| csibepapa | 2633 | 2012. július 11. 19:49 |
|
Jó estét Mindenkinek! Vasárnap, inkább délután lemennénk Szálkára egyet csobbanni. Nem baj ha lehûl, így a víz talán melegebb lesz mint a levegõ. Na.... ki jön? |
| Biteketkergetek | 2631 | 2012. július 9. 15:52 |
|
Az is érdekes, hogy egy alapvetõen jó cikket hogy le lehet rontani egy szükségtelen, oda nem illõ, hangulatkeltõ mondattal. "Jó volt hallani a magyar szót, tisztán, korcsosulástól mentesen, ahogy a határokon belül már csak elvétve beszélik, és megtapasztalni az irigységtõl és haragtól mentes helyiek barátságát, szeretetét."
|
| Biteketkergetek | 2630 | 2012. július 9. 13:47 |
|
A sportmotoron van egy friss erdélyi túrabeszámoló: http://www.sportmotor.hu/motoros_hirek/motor/motoros-tura-erdely.html talán nekünk sem ártana pár útvonalat elõre betervezni? Internet mellõl csak könnyebb, és gondolom laptopot senki nem akar hozni :)
|
| csibepapa | 2629 | 2012. július 8. 15:50 |
|
Kellemes napot! Ma az Erdélyi túrán résztvevõket várom az Expó-Centerbe. Este 8 ra. A Biztosítási pénzt gyûjtenem be. Gyertek hátra a pályára ,ott leszek. Más: A jövõ hétvégi Orfûi nagy motoros találkozót én kihagyom! Megmondom õszintén tartok tõle kicsit./ sok és ismeretlen motoros stb./ Ha mentek akkor is óvatosan. Fontosabb az Erdély szerintem. |
| Biteketkergetek | 2628 | 2012. július 8. 12:24 | Válasz erre: 2625 |
|
Én ezt vettem: http://adamoto.hu/spd/10024015/Louis_Speedbag_csomagtaska csaképp egyenesen a Louisból (idéntõl már "csak" 10€ a szállítás). Mondjuk nagyon még nem néztem meg, igazából azt sem tudom még, hogy fogom rögzíteni. Valami gurtnim asszem van. Valószínûleg az utasülésre kéne és valahogy erõsíteni, de ha nagyon nem megy, max a kormány végére akasztom :)
|
| Vecsipeti | 2627 | 2012. július 8. 12:08 |
|
Ez a táska még olcsóbb, csak nem olyan szép fekete. http://adamoto.hu/spd/10024009/Louis_Website_csomagtaska
|
| mosiah | 2626 | 2012. július 8. 12:04 | Válasz erre: 2625 |
|
Peti! Éppen ilyen táskát vettem Pécsen 4900-ért, megvannak már a gumipókok is. János ! Ma este akkor lesz találkozó az expo centernél? A 2609-es hozzászólás alapján. Biztosítási díj befizetés ürügyén ??? |
| Vecsipeti | 2625 | 2012. július 8. 11:29 |
|
Ha gond lenne a pakolás itt egy olcsó és viszonylag jó motoros hengertáska Erdélyi túrához. http://adamoto.hu/spd/10024012/Louis_Sponsor_Black_csomagtaska
|
| Biteketkergetek | 2623 | 2012. július 7. 10:08 | Válasz erre: 2622 |
|
Ugyanezt lehet profibban is: maradjon sebességben marad a motor, így nem koszolod össze a kezed a kerék forgatásával. Aztán indulás elõtt csak megszámolod az ujjaidat, és ha mind megvan, már indulhatsz is :) Viccet félretéve elég két ember is, ha az 5 emelést végzõt 1 oldaltámaszra döntõre cseréljük. Mondjuk chopperen nem tudom, mûködne-e ez a módszer, gondolom nem :( |
| Vecsipeti | 2622 | 2012. július 7. 08:40 |
|
A láncoljazás megvan 20 másodperc alatt is, ha van hozzá hat ember. 1 megfogja elõrõl a motor kormányát. 2-2 ember megfogja a motor hátúlját jobbról-balról és megemeli. A hatodik ember pedig a motor mögött legugol és üresben megpörgeti a hátsó kereket és mefújja a láncot egy fûjással. Kicsit hasonlit a rendõr betekeri az égõt módszerre, de lehet, hogy mûködne :) |
| Biteketkergetek | 2621 | 2012. július 7. 00:29 | Válasz erre: 2620 |
|
Andor, elfelejted, hogy én egy sima leállásnál is el tudom felejteni rendesen kihajtani az oldaltámaszt, ezzel feldönteni a gépet. Hülyeségre meg tudtommal még nincs orvosság. :) Így a tolás/fújás megoldás különösen kockázatos mutatvány lenne, így ez nálam nem játszik. Szerintem jobb a statikus megoldás, azt a garázsban is el lehet végezni, valahogy így: http://www.youtube.com/watch?v=79RgJ29lb9U A lánckezelés nem tudom mennyire fontos. Sok helyen írják, hogy hû de koptatja a láncszemeket a kosz, ami beleragad a trutyiba, de hogy a modern X és O gyûrûs láncoknál mennyre lényeges ez, azt én nem tudhatom. Mindenesetre Red Baronban ingyenes a lánckezelés, így az ügy részemrõl lefutott kérdés. |
| mosiah | 2620 | 2012. július 6. 22:44 |
|
Attila! Azt hiszem túlkomplikálod a dolgokat. Mindenféle bizbasz nélkül három perc alatt lefújom a láncot, ha van 10 méter szabad területem. Tolok fújok, tolok fújok. Szar megoldás, tudom, de ingyenes és nem kell cipelnem semmit fölöslegeset a csomagban. Szerintem meg semmi baja nem lesz a láncnak, ha rajta van a trutyi, majd ledobja, ha túl sok. Egyesek még azt is megkérdõjelezik, hogy érdemes e rendszeresen fújni a láncot, merthogy annyival nem hosszabbítja meg a rendszeres fújás az élettartamát, mint amennyibe kerülnek ezek a szerek. Bár én inkább fújom. |
| Biteketkergetek | 2619 | 2012. július 6. 21:00 | Válasz erre: 2616 |
|
Peti, az úton szerintem énis csak sprézek. Tartalék égõm nem tudom, egyáltalán van-e. A láncspréhez nem tudom, érdemes-e emelõt hozni, nekem Louis liftstick van, a hozzá tartozó elsõ fékkarra húzandó kis szíjjal. Ezzel kb. 2 perc megemelni stabilan a hátsó kereket úgy, hogy a motor súlyának harmada az elsõ keréken, az oldaltámaszon illetve az emelõn van. De ha valaki segít megdönteni a motort oldaldámaszrara, anélkül szerintem gyorsabban lehet sprézni. Sok helyet mondjuk nem foglal. |
| Biteketkergetek | 2618 | 2012. július 6. 20:53 | Válasz erre: 2617 |
|
A láncnak nem tesz jót, ha rajta van a koszos trutyi. A Red Baronban ingyen lekezelik, legalább a túrák alkalmával érdemes lenne egyszer-egyszer beadni a gépet szerintem. A teszteket énis leginkább azért nézegetem, mert van rá idõm, ha már egész nap a gép elõtt rohadok, legyen valami haszna is :) Igazából én is csak azért kerestem teszteket, hogy megtudjam, kb. milyen kategóriájú gumit akarok. Ha ez megvan, márkás gumival nemigen lehet mellényúlni. |
| mosiah | 2617 | 2012. július 6. 20:23 |
|
Évente csak egyszer tisztítom a láncot, ha már egyszer ráfújom a drága matériát, maradjon is ott, én ugyan le nem szedem. Teszteket nem nézegetek, azt hiszem bármelyik új gumi jobb mint a 8 éves megkeményedett régim. |
| Vecsipeti | 2616 | 2012. július 6. 20:14 |
|
Idulás elõtt én még az aksit is feltöltõm. Talán nem árt neki. Láncosok! Ne csak láncolajzót hozzatok, hanem lánctisztítót is. Ha csak olajzot olyan "sáros" lesz a láncod, hogy szórni fogja a szutykot menet közbe. Ja és pótégõket se ártana hozni. |
| bmwguru | 2615 | 2012. július 6. 18:28 | Válasz erre: 2613 |
|
�Sziasztok! A Continental jó gumi nekem 3. éve van fent, és nagyon meg vagyok vele elégedve |
| Biteketkergetek | 2614 | 2012. július 6. 17:58 | Válasz erre: 2613 |
|
Nekem is az lett volna, mert a Red Baronban elérhetõ Continental vagy Dunlop vonalról az volt a legszimpatikusabb. Csak Gergõtõl kaptam egy jó tippet :) Igazából a Conti még picivel jobb is, mint választottam, a Pirelli Angel, ha a kopást nem számítjuk a Motorrad tesztje szerint: http://www.motorradonline.de/reifenspezial/test-motorradreifen-motorrad-reifen-spezial-2011-fazit-tourenreifen/306788?seite=8 Ellenben a teszben 30%-al gyorsabban kopott és nekem drágább is lett volna. Az megint más kérdés, hogy a kisebb kopást a gumi öregedése fényében ki lehet-e egyáltalán használni.
|
| Biteketkergetek | 2612 | 2012. július 5. 21:51 | Válasz erre: 2611 |
|
No és kend milyen gumit választott, már ha meg nem sértem? Amúgy nekem Pirelli Angel lett (pontosabban lesz holnap fél nyolckor), mivel kb. egy 10-essel olcsóbban jött ki, mint a Pilot Road 2.
|
| mosiah | 2611 | 2012. július 5. 21:30 |
|
Megfogadva János tanácsát megmértem a gumim profilmélységét, hátul 4 mm volt, elõl viszont 2.4-3 mm közötti értéket mértem. Amúgy is be volt tervezve nyár végére egy gumicsere, de kalkulálva azzal, hogy az erdélyi 3000 km után a 2.4 mm lényegesen kevesebb is lehet, úgy döntöttem nem kockáztatok, ma beruháztam egy új szettre, fékbetét még van, olajcsere esedékes még Erdély elõtt.
|
| Biteketkergetek | 2610 | 2012. július 5. 06:25 |
|
Most néztem néhány értékelést utasbiztosításokról a reviewcentre.com oldalon. 5-ös skálán 2-nél jobb pontszámot nemigen kapott egy biztosító sem, amelyre 10-nél több vélemény van. Ahol mégis jobb az érték, ott vagy kevés a vélemény, vagy sok gyanúsan egybecseng úgy, hogy nem történt biztosítási esemény (fizetett véleményezõ?). Az Atlas a maga 1.7 csillagával a jobbak között van, míg a Mondial 1.3 csillagos osztályzattal csak "átlagos".
|
| csibepapa | 2609 | 2012. július 4. 21:53 |
|
Jó estét! Valami módon, tudni kéne hogyan is állunk a biztosítás kötésekkel. Remélem meglesz a 11 fõ és akkor jár a 10% is. Így akkor 3.600/fõ. Valahogy el kéne hozzám juttatni ezen pénzeket. Mondjuk most vasárnap este 20 órakor Az Expó-Centerbe kéne jönni. Ha valakinek ez az ajánlat nem tettszik akkor sincs gond, csak nem lesz meg a 10%-os kedv. Nekem akkor is megfelel. Ha valaki máshol köti, lelke rajta. További hûs estéket kívánok! |
| Biteketkergetek | 2608 | 2012. július 4. 00:34 |
|
János! Azt hiszem, Te említetted, hogy kell az útra Nemzetközi Zöldkártya, ami a kötelezõ biztosítás meglétét igazolja. A neten több forrás is azt írja, hogy az EU-ban ez pár országot leszámítva nem szükséges, így Romániában sem (valami rendszámegyezmény miatt úgyis leellenõrzik). Én mindenesetre a interneten rendeltem egyet, elvileg postán küldik (Köbénél vagyok)
|
| Biteketkergetek | 2607 | 2012. július 3. 23:11 | Válasz erre: 2606 |
|
Igazából nekem két dolog jött le: Andrea szerint ez az Atlas egy megbízható biztosító ügyintézésileg, illetve az, hogy az assistance (jármûmentés) szolgáltatásuk drága. Ilyen viszont csak 10 évesnél fiatalabb jármûre köthetõ (ez a helyzet a netrisk-en is), amivel a csapat nagy része nem büszkélkedhet. Ha valaki vágyik az assistance-ra, akkor szerintem a netrisken köthetõ Mondial Assistance "Õrangyal" biztosítás picivel olcsóbban, ráadásul többet nyújt, mint az Atlasé (assistancnál 100.000 helyett 400.000 Ft a keret a lakhelyre szállításhoz). Persze ügyintézéses gyakorlati tapasztalatom e téren szerencsére még egyik biztosítóval nincs. Érdekelne valakit ilyen? Gondolom a 10 fõ akkor is megmaradna az Atlasos csoportos kedvezményhez.
|
| mosiah | 2606 | 2012. július 3. 22:38 |
|
Én nem voltam ott a biztosítós beszélgetés elején. Ezért annyira nem tudom a részleteket. Emailt kaptam, ezek szerint akkor ezt kötjük, és küldhetõek az adatok a hölgynek. Mikor és hogyan kell fizetni a 3600-at? Andor
|
| csibepapa | 2605 | 2012. július 3. 20:35 |
|
Sziasztok! Egy változást szeretnék veletek ismertetni az Erdélyi túrával kapcsolatban. Több dolog figyelembe vételével úgy gondolom, hogy együtt induljon a csapat. Tehát a résztvevõket kérem, hogy 21.-én 04-kor legyenek az indulási helyen. Gondolom már másnak is megjött a biztosítós ajánlat. Akkor csináljuk meg. Szép és hûs estét mindenkinek! |
| Biteketkergetek | 2604 | 2012. július 2. 20:17 | Válasz erre: 2603 |
|
Kicsit megijedtem, amikor azt írtad, hogy itt-ott maradt 1-2 fehér folt, és hogy itt vannak a képek...
|
| Vecsipeti | 2603 | 2012. július 2. 20:01 |
|
Üdv fiúk és lányok. Tegnap kicsit megkapott a nap, konkrétan a rákvörös az alapszinem. Itt-ott azért van egy két fehér folt. Itt vannak a képek. A vattacukrosbácsi elég kemény. http://www.csibem-motorozz.eoldal.hu/fenykepek/2012-motorosturak/2012-07-01---balatonfenyves/
|
| mosiah | 2602 | 2012. július 2. 15:28 | Válasz erre: 2599 |
|
Tyû! Hát akkor ezt tényleg megúsztuk, szerintem a határozott fellépésednek volt köszönhetõ. |
| Biteketkergetek | 2601 | 2012. július 2. 14:43 | Válasz erre: 2599 |
|
Nekem apámat megbüntették (vagy talán csak figyelmeztették, nem tegnap volt) egyszer itt Komlón is, mert a betonplacc melletti fûre parkolt muszájból a néhai Ivecojával (a placcot elfoglalták a gép motorja, annak alkatrészei, szerszámok a kiemeléshez használt háromlábú, stb). Szóval ilyesmi szabály tudtommal eddig is volt.
|
| vecsi72 | 2600 | 2012. július 2. 14:21 |
|
Ezek szerint tegnap mázlink volt - hála a szabályismeret hiányának -, viszont a jövõre nézve hasonló helyen hasonlókra kell számítani, akár Erdélyben is. |
| vecsi72 | 2599 | 2012. július 2. 14:16 |
|
Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 8/2012 (VI.1.) önkormányzati rendelete a tiltott, közösségellenes magatartásokról (2012. június 01-étõl hatályos): Általános rendelkezések 1.§ (3) A tiltott, közösségellenes magatartás elkövetõje ötvenezer forintig terjedõ helyszíni bírsággal és százötvenezer forintig terjedõ közigazgatási bírsággal sújtható. Közterület rendjével kapcsolatos magatartások 9.§ Tiltott, közösségellenes magatartást követ el, aki a) a zöldterületre (ideértve a strandokat is) jármûvel ráhajt, illetve azon parkol. |
| Biteketkergetek | 2598 | 2012. július 2. 09:15 |
|
Már ha jól értelmezem õket, 9ATM3205 és 9JTM3405 a DOT EU3Y betûk utáni kódok elöl illetve hátul, azaz 32. és 34. hét a 2005-ös évben. |
| Biteketkergetek | 2597 | 2012. július 2. 09:11 |
|
Ma reggel jól leizzadtam a garázsban. Gondoltam megnézem, mikoriak a kerekeim (kösz a tippet Balázs!) Elsõ nekifutásra nem találtam DOT számot, gondoltam biztos valami más szabvány lesz itten, ezért leírtam minden hieroglifát. Mindezt persze okosan a jobb oldalról hiszen az könnyebben hozzáférhetõ. Na amikor leellenõriztem volna az adatokat a bal oldalon, meglettek a DOT számok is... Eszerint a gumik 2005 augusztusiak, szóval asszem én is párban veszem majd.
|
| Biteketkergetek | 2596 | 2012. július 2. 09:11 | Válasz erre: 2595 |
|
Sziasztok! A Gödre felé vezetõ szakasz nekem is az egyik kedvencem. Utóbb párszor Sásdról Dombóvárra is arra mentem, csak sajnos a Kaposvár-Dombóvár szakasz elég uncsi. :(
|
| picim | 2595 | 2012. július 2. 08:43 |
|
Szia Janika! Fél 9-kor rendben hazajöttünk, Dórikát kivezettük Fenyvesrõl, és Lengyeltótinál elváltunk tõle. Pinke Sanyinak üzenem, hogy megfogadtam a tanácsát és isteni volt Kaposvárról Gödrének hazajönni, Emillel simán tartottam a tempót, köszi neki. Emiles Erika |
| csibepapa | 2594 | 2012. július 1. 22:03 |
|
Na... Sanyika ! Örülök, hogy megkerültél. Köszi a tippet. Az a furcsa, hogy Soltvadkerten múltkor voltunk de csak fagyizni. Nem tudtam, hogy ott ilyen is van. |
| rado.sanyika | 2593 | 2012. július 1. 21:51 |
|
Hali. Ma én is strandoltam. Nagyon tudom ajánlani a Soltvadkerti tót. 600 ft a belépõ. De jó a víz, van zuhany a vízparton, van 5-6 büfé. És ingyenes kultúrált wc. Ja és egy csúzda. Jó gurit, kitartást ebben a melegben. |
| HDzsolti | 2592 | 2012. július 1. 21:47 |
|
Sziasztok! Köszönöm a mai Fürdözõs túrát, ismét jó volt a csapat. |
| csibepapa | 2591 | 2012. július 1. 21:33 |
|
Sziasztok! Jó volt a mai Balatoni Fürdõzõs túránk. Örültem, hogy újra együtt volt a "régi" csapat, kiegészülve az újakkal. Erika! Légyszi jelezd, hogy ti is hazaértetek rendben békével. A következõ fürdõzõs túrát a Szálkai tóhoz tervezem. Lehetne 2 hét múlva, akár szombaton akár vasárnap. Írjatok ez ügyben is. Jó pihenést és kitartást kívánok a jövõhétre is! |
| csibepapa | 2590 | 2012. június 29. 22:19 |
|
Szia Sanya! Igazságod van, nekem mindegy. Csak minél hamarabb érjünk valami vízhez, mert pokol lesz! Szívem szerint leginkább Szálkára mennék! Közel van, csodás környék stb. Szabad a gazda.... Hûs pihit kívánok! |
| dlsanya | 2589 | 2012. június 29. 18:59 |
|
Lehet hogy nem a legjobb választás a déli part, talán jobban járnánk az északi oldallal, ott nem kell kilómétereket begyalogolni, hogy ténylegesen fürödni lehessen. Esetleg megfontolhatnánk a velencei tavat? Ott még sosem jártunk.
|
| mosiah | 2588 | 2012. június 28. 18:34 |
|
Balatonra szerintem én is megyek, de sert nem viszek, mert elpárolog az úton a dobozban. Akkor vasárnap.
|
| Vecsipeti | 2587 | 2012. június 28. 12:30 |
|
Vasárnap olyan meleg lesz, hogy csak na. Hideg sört hozzatok, drága a strandon. Én is viszek 8 db-ot, alkoholost és alkohol mentest is. :)
|
| csibepapa | 2584 | 2012. június 23. 19:20 |
|
Jó estét! Akkor az Erdélyi túrával kapcsolatban a megbeszélés idõpontja: 2012. 07. 01. este 19 óra. Helye: Pécs Expó Center. Az nap reggel 8 órakor indulunk a Balcsira. Tali hely: Pécs Baumax alatti OMW-kút. További szép estét kívánok! |
| vecsi72 | 2582 | 2012. június 22. 16:33 | Válasz erre: 2581 |
|
Szia Attila! A Pilot Road 2 jó választás arra, amilyen stílusban motorozunk. Én a PR1-est tavasszal cseréltem le, de nem azért, mert elkopott, hanem mert 2007-es gyártású volt, a profil még középen is legalább 5 mm maradt, 20.000 Km-el. Jó, persze, nem cibálom a gázt, de a moci akkor is csak 250 kg. Pr2-õt vettem volna, ha nem lett volna nagyon jó ajánlatom a Pirelli Angel ST-re. Azért választottam ezt (sport-túra), mert elhatároztam, 3-4 évente mindenképpen lecserélem az abroncsokat, nem akarok elöregedett, rideg abroncsokat. A PR2 kb. hasonló, középen túra, ledöntve "sport". Szerintem a gumi az, amin nem szabad spórolni. Az életünk múlik rajta, botorság egy-két tankra való benzines árkülönbségek miatt rágódni, amikor egy csomó hülyeségre nagyságrendekkel több pénzt költünk.
|
| Biteketkergetek | 2581 | 2012. június 22. 09:30 |
|
A méretek elöl 120/70ZR17 hátul 160/60ZR17. Egyelõre csak nézelõdöm, milyet kellene venni. Intézni csak júliusban fogom, mert jövõ héten Horvátországban leszek. Addig csak mondjátok meg a frankót :) Én azt gondolom, hogy a nagy gumimárkák kb. ugyanazt tudják, így nem annyira a márka érdekel, mint konkrét modell. Konkrétan a Michelin Pilot Roadról tudom hogy jó tapadás és élettartam szempontjából is, de inkább túrás mint sportos. Sajnos inkább csak külföldi infókat találtam, a magyar motorrevü oldalán pl. csak szupersport meg sport-túra gumi hasonlítást látok. Én meg a kevésbé sportos gumikat céloznám meg, mégha picit drágábbak is, mert kevésbé kopnak, és huligánkodni meg pályázni úgysem igen szoktam. http://www.motorrevu.hu/motorteszt/nagy_gumiteszt_3_abroncsvizsgalat |
| dl996 | 2579 | 2012. június 22. 05:27 | Válasz erre: 2576 |
|
Párban olcsóbb: http://www.r17.hu/191-sport/tura-motorgumik/product-search/?component=0&diameter=17.0000&height=60.0000&manuf_id=0&width=160.0000
|
| dl996 | 2578 | 2012. június 22. 05:24 | Válasz erre: 2575 |
|
Nem akartalak sem minõsíteni sem megbántani csak ismerem sajnos a biztosítókat ezért szerettem volna segíteni egy többiztosítós alkusszal. A lehetõség bármikor él.
|
| bmwguru | 2577 | 2012. június 22. 04:55 | Válasz erre: 2576 |
|
Pellérden érdemes a Simon Gábort megkérdezni, én tõle vettem 2 éve és korrekt árat mondott nagyon , és le is cserélték soron kívül. Ha gondolod megkérdezem neked, csak kéne a méret. Amúgy nekem conti van fent és nagyon jó. Ha gondolod csörgess meg ma a mérettel és akkor felhívom a srácot. 30/698-78-19 |
| Biteketkergetek | 2576 | 2012. június 22. 00:13 |
|
A defekt(javító szett)rõl jut eszembe, hogy Red Baronos Gábor szerint elkopott a hátsó gumim. Úgy saccolta, még olyan 1000-1500 km van benne, de a kisalföldre/rõl jövet útburkolati jeleken már nem mindig arra ment a motor hátulja, mint az eleje. Nincs valami tuti tippetek? Az RB elvileg 45 körül tudna szerezni valamilyen Dunlopot vagy Michelint (ha jól emlékszem). Néztem vidéki fórumokat, leginkább Michelin Pilot Road 2-t ajánlanak az ER6n-re (160/60 ZR 17 a méret)
|
| Biteketkergetek | 2575 | 2012. június 22. 00:02 | Válasz erre: 2568 |
|
Köszönöm a bölcs tanácsokat, minõsítést (?) valamint a jókívánságokat, nem is tudom így hirtelen, mindezt hova tegyem. :) Komolyra fordítva a szót, itt valami félreértés van, engem igazán nem érdekel ez a biztosítósdi. Amit tudok az az, hogy nekem bármilyen versenyképes árú biztosítás megfelel, csak ne legyen az, hogy ugyanaz online mondjuk feleannyiba kerül. Dehát miért is lenne? Amit még tudok, hogyha nem lesz közös biztosításunk a túra indulásának napján, akkor én kötök egyet magamnak. Online, mert ilyesmire nem szánok 5 percnél többet. Ezenkívül azt gondolom, hogyha akár egyvalakinek a csapatból fontos a személyes biztosítós kapcsolat, akkor mindenképpen olyat kell kötni, mondjuk a Te ismerõsöddel. Én nem vagyok semmi jónak az elrontója, csak lusta vagyok, inkább szívok az assistansszal ha beüt a krach (ja és klikkelgetni is szeretek...)
|
| Biteketkergetek | 2574 | 2012. június 21. 23:52 | Válasz erre: 2570 |
|
Nekem ilyen van: http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10032076 szerencsére még nem kellett tesztelni :) viszem énis a túrára. Amúgy ha valaki akarna rendelni valamit Louis-ból, akkor megoszthatnánk a szállítási költséget, mert én még a túra elõtt majdnem biztosan szeretnék.
|
| vecsi72 | 2572 | 2012. június 21. 20:15 | Válasz erre: 2571 |
|
Ez inkább olyan Ben Hur féle kocsiverseny balestnek tûnik.
|
| vecsi72 | 2570 | 2012. június 21. 20:09 |
|
Tubeless sporttársaknak ajánlanám, sose legyen rá szükség, de a külföldre figyelemmel újítottam egyet: http://www.shox.hu/defektjavitas |
| vecsi72 | 2569 | 2012. június 21. 20:03 | Válasz erre: 2568 |
|
Nos, igen, akkor higgyél biztosítónak, mikor nõnek ("ha ló legel a sírján"). Mindig mindent megígérnek, a kérdéseidet legyintéssel elintézik, amikor meg helyt kéne állni, akkor jönnek a kifogások, és a láthatatlan tintával írt mentesülési feltételek. :)) Tehát csak óvatosan!
|
| dl996 | 2568 | 2012. június 21. 19:50 | Válasz erre: 2567 |
|
Szerintem Neked nem volt még komoly vitás ügyed biztosítóval és szereted a kényelmes klikkelgetést. Kívánom, hogy ne legyen semmi baj útközben ( fõleg külföldön ), de ha mégis akkor a 24 órás telefonos segélyszolgálat intézze jól a dolgokat. :-)
|
| Biteketkergetek | 2567 | 2012. június 21. 08:32 | Válasz erre: 2566 |
|
Megvannak online is erre a szakemberek, és több biztosító ajánlata közül lehet válogatni. Ha gond van úgysem az biztosítós üzletkötõ hanem a 24 órás telefonos segélyszolgálat fogja intézi a dolgokat. De ha valaki a személyes kapcsolat híve és van ilyesmire ideje, vagy csak jobban szeret telefonálgatni klikkelgetés helyett, akkor nosza rajta :)
|
| dl996 | 2566 | 2012. június 21. 05:07 | Válasz erre: 2565 |
|
Nem akarok belevau de ha tehetitek ne online kössetek ha baj van nem tudjátok képviselni magatokat. Megvannak erre a szakemberek. Ha kell priviben küldök elérhetõséget.
|
| Biteketkergetek | 2565 | 2012. június 20. 23:09 |
|
Itt http://www.netrisk.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek.html#9973 egy felhasználó, Baksán Barnabás kérdésére azt írják, pár biztosító mégis tud ilyet annak ellenére, hogy a rendszer csak autót említ (ami valójában lehet esetenként személy- vagy teherautó, motor vagy vontatmány is). Most számoltam sebtiben egy kalkulációt az utunkra 10 fõre 10 "autóval" (jármûvel), erre biztosítótól függõen 30-90 ezer Ft-os biztosítási díjat dobott a rendszer. Ha gondoljátok, pontosabb paraméterekkel újra kiszámolom és idemásolom a részleteket.
|
| Biteketkergetek | 2564 | 2012. június 20. 22:58 |
|
Mi most 23-a és 29-e között az Isztriára megyünk, de utána nekem is bármikor jó. Én utasbiztosítást eddig mindig a http://netrisk.hu oldalon kötöttem, bankkártyával még az indulás napján sem gond. Viszont náluk nincs motoros utasbiztosítás, ellenben pl. a http://www.biztositas.hu oldalán van, csak azt még nem használtam. |
| mosiah | 2563 | 2012. június 20. 22:40 |
|
Erdélyi megbeszélésre tényleg össze kellene ülni, esténként nekem is jó, alkalmazkodom a többiekhez.
|
| csibepapa | 2562 | 2012. június 20. 21:53 |
|
Jó estét! A Balaton jónak tûnik. Kellene jelentkezni! Peti! A Csibepapára is tedd fel légyszi. Aztán esetleg ha többeknek inkább a szombat lenne jó, ám legyen. Szinkronizálni kéne a témát: tehát ÍRJATOK ! ERDÉLY: helye, EXPÓ-CENTER./ intézem / Ideje: lehet most hétvége, szombat vagy vasárnap késõ este. De lehet ez egy hétköznap este is. Ezzel kapcsolatosan akinek van valamilyen biztosítós kapcsolata kérem érdeklõdjön, hogy hogyan tudnánk csoportosan az útra biztosítást kötni. Hûs estét kívánok! |
| Vecsipeti | 2561 | 2012. június 20. 20:35 |
|
Jövõ hétvégén vasárnap 07-01 lemehetnénk a Balatonra pancsikázni ha van kedvetek. Az Erdélyi túrával kapcsolatban össze kéne jönni a részleteket átbeszélni. Írjatok helyet és idõt kinek mikor lenne jó. Mondjuk a most hétvégén? |
| fakerekû | 2560 | 2012. június 20. 08:02 | Válasz erre: 2559 |
|
Szia Papa! Sajnos az idõ!Át kell esni az egésznek egy engedélyezési eljáráson.Ha a Polgi gyorsan rányomná a stemplit,meg tudnánk csinálni,de kicsi az esély.Én a szeptember 1-et tartom lehetségesnek.Pécs város napja! Szép lenne a ló segge alól indulva egy méltóságteljes motoros vonulás Remeterétre.A startpisztolyt Páva Úr dörrentené el. |
| csibepapa | 2559 | 2012. június 19. 20:30 |
|
�Jó estét! Köszönjük az infót! Talán annyit tennék hozzá a magam részérõl, hogy az emlékhely felavatását ha lehetséges össze lehetne kötni a július 12.-én kezdõdõ Orfûi nagy motoros fesztivállal. Talán... Sok sikert kívánok hozzá! További szép estét Mindenkinek! |
| urbán1500 | 2558 | 2012. június 19. 06:29 |
|
Jó hírek érkeztek ! A bányából ingyen megkaptuk a követ . Papír folyamatban . Üdv István |
| Biteketkergetek | 2557 | 2012. június 17. 12:14 |
|
Látom jól sikerült a túra. Én inkább edzettem egy kicsit az Erdélyi túrára, és meglátogattam a kisalföldön apámékat. Az új GPS/telefon töltõmnek, amit most használtam elõször, az út végére sikerült a csatlakozóját leamortizálni, mivel nem vettem észre, hogy útba van neki a tanktáska. (Jól raktam föl, de menet közben állítottam rajta, mert nagyon tükrözõdött. Nem kellett volna) Egész jók lettek a fényképeitek, már amik nem telefonnal készültek :) |