tsanyi | 15650 | 2012. november 1. 10:02 | Válasz erre: 15647 |
Azt Neked kell eldönteni a felhozatalból...akár senkire...
|
lecso | 15649 | 2012. november 1. 08:20 |
Richard Herman nem azonnal fenyegetõzött 3500 forintos percdíjával. Elsõ ellenlépésként feliratkozott arra a listára, amelyen azok vannak, akiket békén kell - vagy kellene - hagyniuk a telefonos reklámozóknak. Hiába. Otthoni telefonján továbbra is érkeztek a reklámhívások. Ezek után közölte a telefonálókkal, hogy az idõ pénz, az övé percenként 10 font, de ez sem használt. Így Herman lemérte az egyik hívás idejét, és elküldte a számlát az érintett marketingcégnek 19 és fél percrõl, azaz 195 fontról. A cég nem reagált, erre a férfi a kisösszegû tartozásokat kezelõ bíróság elé citálta és nyert, a bíróság kifizettette a céggel Herman percdíját. Többé nem is hívta - ez a cég. Más marketingvállalatok viszont telefonálgatnak neki, õ pedig közli, hogy mennyibe fog nekik kerülni, ha még egyszer meg merik próbálni - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. http://kuruc.info/r/4/103423/ Nálam ez egy apró pici demokrácia. |
lecso | 15648 | 2012. november 1. 08:16 | Válasz erre: 15645 |
Az mszp nem gondolta volna, hogy megnyerik 2006-ban. Nem az volt megbeszélve. A gyõzelem után el is vonultak 2 hétre öszödre, hogy akkor mi is legyen. Ez a beszéd azért született, hogy kiszivárogjon, és zavargásokat szüljön. Csak nem volt a tömeg elég tökös. Pedig a tv székházat szándékosan szabolcsi közlekedési rendõrökkel védték, sõt kinyitották az ajtót a tömegnek szándékosan. A kommandósokat meg, akik 15 perc alatt rendet csináltak volna, összesöprést is beleszámítva, szándékosan nem vetették be. Irányítva vagyunk, csak van aki látja, és van aki beszopja ezt a demokrácia faszságot. |
TattooedAngel | 15646 | 2012. október 31. 23:05 | Válasz erre: 15645 |
Direkt meghallgattam most újra. Igazából semmi olyat nem mondott, amit ne lehetett volna addig is tudni, ha figyelt az ember. A nagyon kényes infokat meg szépen itt is kikerülte. Orbán meg persze, hogy lecsapott rá, errõl szól a nagypolitika. Ha van valami, amivel az ellenfelet ízekre lehet cincálni, akkor meg is teszik. |
tsanyi | 15645 | 2012. október 31. 22:29 | Válasz erre: 15642 |
Biztos, hogy õk voltak csak nem gondolták, hogy ez lesz belõle......õk csak meg akartak szabadulni a fiatalabb vezér jelölttõl, hogy ne szóljon bele a kis bizniszükbe.....csak a mai vezér lecsapott rá...:)))
|
tsanyi | 15644 | 2012. október 31. 22:28 | Válasz erre: 15640 |
Akkor ezt most nem értem...ha a böszme és társainak az erkölcse romlott akkor ha a vezér sokszor annyira romlott az jó? Nem azt kérdeztem, hogy fletóék hogy viselkedtek bármikor is hanem, hogy a hívek erkölcsiségébe vajon az a hazugságözön amit a vezér és párttársai(tehát elvtársai ha jól gondolom) mûvelnek vajon belefér-e?.....az ma már érdektelen, hogy a böszme mit csinált mert már nem õ van hatalmon....nem beszélve, hogy épp azért választottuk a vezért, hogy õ ne úgy viselkedjen.... .....egyébként azért provokálom a híveket mert csak õk állíthatják meg a vezért......és ha csak egy kicsit is szkeptikusak lesznek a történéseket látva akkor talán lesz változás... |
classic | 15643 | 2012. október 31. 22:09 | Válasz erre: 15642 |
Õ maga tudja...legalább is valamelyik hülye tv mûsorban azt nyilatkozta, persze neveket nem mondott.
|
TattooedAngel | 15642 | 2012. október 31. 22:05 | Válasz erre: 15641 |
Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor Lendvaiék, azaz Gyurcsány belsõ ellenzéke szivárogtatta ki. Aztán persze ki tudja...
|
klimas | 15641 | 2012. október 31. 21:59 | Válasz erre: 15640 |
.....és nem csak Öszödnek, hanem az elmúlt 22 év politikai "elitjének" is. Hiszen ezért köpködik mai napig a pinokkiót mert kiborította a szarosvödröt és nyíltan kimondta a tutit. Megnyugtatásért, kifejezetten hányinger kerülget amikor meglátom, de nem az öszödi beszéde miatt..... Apropó! Annnyi vizsgálat indult ilyen-olyan ügyekben, vajjon miért nem derült már az ki, hogy ki volt az a tökös gyerek aki eljuttatta a felvételt a médiának? Csak neeeeeem....????? |
classic | 15640 | 2012. október 31. 21:48 | Válasz erre: 15639 |
Már megint nem csak ez a baj...kedves Sanyi. Hanem, hogy ott és akkor a saját cinkos párt társai miért nem kérték ki maguknak az oly sok igazságot is tartalmazó, húsba vágó mondatokat? Vagy talán tényleg csak kussolni tudtak a havi 500 ezerért? Az egyik igazi szégyene ez volt Öszödnek azon kívül, hogy nem csináltak semmit. Hát ebben nagyon igaza volt a Ferkónak... |
tsanyi | 15639 | 2012. október 31. 21:07 |
Ha van egy kis igazságérzet a hívõkben akkor legalább felteszik a kérdést(ha máshol nem hát magukban), hogy ha anno fleto igazságbeszédén felháborodtak(ahogy mindenki más is) akkor vajon most mi lenne a helyes teendõ?: http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20121031-varga-kis-hijan-beismerte-nem-keri-az-imf-a-nyugdij.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1
|
TomRed | 15638 | 2012. október 31. 17:22 | Válasz erre: 15635 |
Ez érdekes, mivel pont találtál egy linket, amelyik a bankok tõkejövedelmezõségét hasonlítja össze az állampapíréval. "Az állampapírpiaci hozamok ugyan év eleje óta sokat estek, de az Államadósság Kezelõ Központ néhány bõkezûen árazott megtakarítási terméke és a reálértéken nemrég még világrekorder rövidtávú állampapírhozamok kemény kamatversenybe hajszolják a hitelintézeteket. Ha ugyanis meg akarják szerezni a lakossági megtakarítások egy nagyobb részét, akkor az állampapírok hozama fölötti kamatokat kell ígérjenek a betéteseiknek." Ezért írtam neked azt, hogy a beruházásokat, a gazdaságot visszafogja ez a magas kamatszint, amit a kockázatosan mûködõ állam generál. Nekik semmi se drága, legfeljebb Matolcsy újabb adónemeket talál ki. Ezért is lenne fontos megállapodni az IMF-fel, valahogy visszaszerezni a befektetõk bizalmát, mivel a tõkét elszívja az állam a gazdaságból. Ez pedig egyenes út az inflációhoz és a recesszióhoz, röviden a rettegett stagflációhoz. Láthatod, hogy nem a Rotschildok gazdagodnak itt, azok most igen nagy ívben elkerülnek minket... |
tsanyi | 15637 | 2012. október 31. 12:57 |
Lehet, hogy sikeres lesz a vezér fenyegetõzõ politikája?: http://www.origo.hu/gazdasag/20121030-brusszelben-lobbiznak-a-bankok-es-multik-erdekeben.html .....akkor most mi nyerünk vagy a vezér? |
lecso | 15635 | 2012. október 31. 11:58 |
Az MKB-történet annyiban tipikusnak mondható, hogy a legnagyobb bajban most azok a bankok vannak, ahol a piaci részesedés és a nyereség növelése érdekében a válság elõtt lazább feltételekkel (!!!!!!) (ez azért árnyalja a képet kissé nem?) hiteleztek. Ezek szenvedték el a legnagyobb veszteségeket az elmúlt két évben, amit még a bankadó és a devizaadósok végtörlesztése is megfejelt. |
lecso | 15634 | 2012. október 31. 11:41 |
És mi van, ha a sok rosszul menõ, eladó bankot most olcsón megveheti Viktor, aztán leveszi a terheket róluk? http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/31/bankok_es_matolcsy-csomag/ |
lecso | 15633 | 2012. október 31. 11:04 | Válasz erre: 15631 |
Engem nem érdekel semmiféle állampapír, meg hasonlók. Tisztes megélhetés akarok, és létbiztonságot. Mint kukori englisben. Itthon. És nem hiszem, hogy ehhez az kell, hogy a rócsildok az 500 trillió dollárjukat 1000 trillióra növeljék. |
classic | 15632 | 2012. október 31. 11:02 |
Hát igen...ez a magyar gazdasági realitás. A kockázat csak a hitelfelvevõé....de bezzeg ugyanez a bank simán ad egy telekrõl készült fotóra 100milt pedig tudja, hogy telek semmit sem ér és a vállalkozó meg majd jól eltûnik, még is megadja, mert vagy vissza ad, vagy haver (és ha jól tudom pont ez az észnélküli kihelyezés a válság oka)...de ha belemész és nem tudod fizetni mert nem fogod tudni fõleg ha az mkp szervíz a megcélzott ügy akkor mindent visznek és még úgy is tartozol. Tehát ne...de nem beszéltél a kért fedezetrõl...
|
TomRed | 15631 | 2012. október 31. 10:56 | Válasz erre: 15630 |
OK, akkor nézzük a te oldaladról. Nyilván te is befektetnél valamennyi tõkét, ami után szeretnél hasznot látni. Nyilván magasabbat, mint az állampapír kamata, mert kockáztatsz, le van kötve a pénzed épületbe, szerszámba (nem likvid). Minél nagyobb a kockázatod, minél magasabb az infláció (amit követ az állampapír kamat), annál több bevételt, illetve hasznot kell elérned, hogy legyen kedved megmozdulni. A bank se tud másként gondolkodni. Tehát te is levezetted azt, hogy miért szûkül le a hitelezés, miért nincs beruházás, miért nem lesz így növekedés. |
lecso | 15630 | 2012. október 31. 10:43 | Válasz erre: 15628 |
Hangzatos. Az a dolga, hogy profitot termeljen. Elájulok. Tudod, gondolkodtam már saját szervizen. Ehhez a terület, meg az épület, egyebek, minden amit elõírnak a hatóságok, pl. hogy a lejárt szavatosságú kaját külön hûtõbe tartsa az alkalmazott, és errõl jegyzõkönyvet vezessen, meg mennyire görbe uborkát ehet a tízóraijához, meg hány négyzetmétere legyen egy csirkének, ha fertõtlenítõt is használ a OKJ vizsgás takarítónõ, akkor külön veszélyes takarítószerek tárolására szolgáló tárolóhelység is ki legyen alakítva, és még sorolhatnám a következõ õsrobbanásig. Nos mindent egyevetve számolgattam, többedmagammal. Egytõl egyig hozzáértõ szakemberek vagyunk, sok-sok tapasztalattal a hátunk mögött. És hogy ne csak ilyen bõgatyás, pélinkaivó szittya barmok agyaljanak, meghívtunk egy pénzügyi szakembert is. Aki egyébként balos. Abszolút. Löki ezt a "gazdaságmotorjaabank" dumát. Nos számoltunk, mennyi lé lell, és hogy milyen ütemben tudjuk, mennyi idõ alatt visszafizetni. És azt számoltuk ki, hogy vállalkozzon a jó kurva anyja, meg a matolcsi. Napi 10 órás, heti 6 napos melóval, soha nem térül meg. De a banknak 50 millióra kell 100 milliót fizetni, mert õ a motor. Hát, bassza meg a motorját. Mindenki szophat ebben az országban. Ápolónõ, buszvezetõ, tanár, bárki, csak a külföldi befektetõnek kell geciül megszednie magát. Hát nem. Most szopás van nekik is. És ha nem tetszik lehet csomagolni a picsába. Bank annyi van, mint a pelyva. Elmegy a rájfajzen, jön a csinglin. |
Taro | 15629 | 2012. október 31. 10:21 | Válasz erre: 15627 |
A bankok mûködését a hitelintézeti törvény szabályozza. Tevékenységét a PÁSZF ellenõrzi. Tökéletesen egyetértek azzal, hogy a bankok rosszul mûködnek, de hozzátenném, hogy megfelelõ szabályozással jól mûködnének. Nem a bankok sóval behintése a megoldás, hanem a szabályzók megfelelõvé alakítása. A bankok nélkül nem lehet mûködõ gazdaságot produkálni még unortodoxiában sem. |
TomRed | 15628 | 2012. október 31. 10:20 | Válasz erre: 15627 |
Ízlelgesd azt a szót, hogy "kereskedelmi" (bank). Az a dolga, hogy a kihelyezett hitelek után bevétele legyen, amibõl a betéteseknek kamatot tud fizetni és -minõ borzalom- a tulajdonosoknak, részvényeseknek osztalékot fizessen. Ezt teszik amúgy más cégek is, mivel kapitalizmus van. Abba inkább bele se megyek, hogy a hitelkihelyezés miként növeli a gazdaság teljesítõképességét, mivel azt már végképp nem hinnéd el. A pénzszivattyú az az adó, például a tranzakciós adó, amit a narancs kommunisták cinikus módon illetéknek kereszteltek át, pedig azért nem kapunk szolgáltatást. (Lásd gépjármû átírás, ingatlan bejegyzés stb.) |
lecso | 15627 | 2012. október 31. 10:03 | Válasz erre: 15611 |
Nyugodtam szophatnak a bankok is. Úgy mint Te, meg én. Lehet motor egy gazdaságban a bank, de itt nem az. Egy pénzszivattyú. És aki ezt nem látja, az egy igen nagy agyamosott kretén. Na, most már akkor minimum ketten vagyunk kretének. |
TomRed | 15626 | 2012. október 31. 09:54 |
Pávatánc az IMF megállapodás körül: http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiderult_mit_kert_valojaban_az_imf.175034.html "Varga Mihály válaszából kiderül, a kormány ugyan válaszlevelében leszögezte, hogy nem ért egyet a bér és nyugdíjak csökkentésével, de a tárgyalópartnerek nem is kértek ilyet." Mindössze azért fontos a megállapodás, mert a jövõ évi költségvetés a betervezett alacsonyabb kamatok mellett teljesülhet csak az összes "nemmegszorítás" mellett is. Lengyelország vajon miért nem szakítja meg a kapcsolatot az IMF-fel? http://www.portfolio.hu/gazdasag/meghosszabbitana_imf-hitelkeretet_lengyelorszag.175041.html |
TomRed | 15625 | 2012. október 31. 09:34 | Válasz erre: 15621 |
Errõl azt gondolom, hogy nem az embereket kellene hibáztatni emiatt. A lakhatás költsége SOHA nem lett beleszámolva az emberek jövedelmébe, pedig már régen elmúlt az a világ, hogy kiutalják az állam által felépített lakásokat. Megjegyzem falvakban még ez sem volt szokásos annak idején. Látható, hogy a létminimum számításnál sincs megemlítve holmi bérleti díj, legfeljebb valami szerény lakásfenntartási költséggel számolnak. |
classic | 15624 | 2012. október 31. 09:24 | Válasz erre: 15623 |
Az én "vitám" nem is ezekben a kérdésekben van....
|
TomRed | 15623 | 2012. október 31. 09:20 | Válasz erre: 15619 |
Nem is értem, minek vitatkozol ilyen buzgón velem, amikor már jó párszor leírtam a véleményemet a felesleges beruházásokról. (Stadion építések, díszkövezés, strandok, szocik M6 autópályája, völgyhíd stb.) Az imént pont a Ferrari traktorról tettem be egy linket. Úgy látszik a közmunkások látványa nem szimpatikus Orbánnak, inkább a Ferrari kaszálgasson neki... |
classic | 15622 | 2012. október 31. 09:07 | Válasz erre: 15618 |
És megint sok más országok sajnos velünk együtt megint csak nem képesek....de nem vigasztal ez a nemzetköziség nyugodj meg. Ma nincs olyan politikai elit aki tudná a megoldást mert szerintem nem a személy-elit ide oda cseréje a megoldás...a gazdaságot (csak sejtem) egy hosszútávú, pátérdekek felett álló, igen szigorú, feszes jól megtervezett REND mentheti meg vagy tarthatja életben.
|
classic | 15621 | 2012. október 31. 09:02 | Válasz erre: 15619 |
Azt elfelejtettem oda írni, hogy ez anyósomék aktív idejére érvényes mert az már látjuk, hogy sok százezer magyar család aztán elköltötte a nem létezõ pénzecskéjét egy jól megtervezett kelet európára méretezett svájci frankos hitelszerzõdés formájában...apám...mi mindenre jó egy jó kis hitel ugye?
|
classic | 15619 | 2012. október 31. 08:56 | Válasz erre: 15607 |
És igen.. ezt én is így látom.. meg ha mondjuk engem kérdezne vissza Tomred bizony bizony én nagyon szigorúan tiltanám az ilyen meggondolatlan beruházásokat. Olyna lennék mint a pár osztályt vézett anyósom...senkinek semmire nem adnék pénzt csak ha tényleg muszály és lássatok csodát a politikusokkal ellentétben év végén az öreglány el tudna minden fillérrel számolni. Még, hogy államháztartási hiány...jól nézett volna ki az a család ami nem, hogy az összes pénzt hanem még a nem létezõt is el költötte volna.
|
Taro | 15618 | 2012. október 31. 08:56 | Válasz erre: 15616 |
Az IMF egy külsõ adottság. Az ország miniszterelnökének az a dolga, hogy a számára rendelkezésre álló körülményeket olyan módon használja fel, hogy az ország jóléte növekedjen. Szerintem a FIDESZ nem képes a jelenlegi környezetben a jólét növelésére. Más országok meg képesek. |
classic | 15616 | 2012. október 31. 08:51 | Válasz erre: 15612 |
Ok... Délkoreát megfogadom a nyilvánvaló összegyeztethetetlenség ellenére. És még egy kérdés....1945 elõtt, hogy volt (imf nélkül)? Vagy ha mindenre õk a jó megoldás akkor miért növekszik a válság? Ha esetleg még is náluk van a grál de nem osztják meg csak a spanokkal, akkor lehet, hogy nekik az az érdekük, hogy fenn maradjon a bizonytalanság fõleg az "ellenséges" országokban? Mondjuk ez három kérdés volt... Én nem kifogásokat soroltam valaki mellett, vagy valaki ellen egyszerûen megkérdeztem egy állítólag hozzáértõt itt köztünk, hogy õ hogyan csinálná hogy jobban menjenek a dolgok. |
TomRed | 15615 | 2012. október 31. 08:40 | Válasz erre: 15613 |
Ha nem csinálnék semmit, már akkor százszor jobban állna az ország. Lásd Vincent elsõ törvényét: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/28/vincent_torvenyei |
Taro | 15614 | 2012. október 31. 08:36 | Válasz erre: 15613 |
A kifogás olyan mint a seggem. Mindenkinek van. A miniszterelnök dolga, hogy a gazdaság növekedjen, az életszínvonal növekedjen. Ha ezt nem képes megvalósítani, akkor mondjon le. Jöhetnek az összeesküvés elméletek, sorolhatjuk, hogy mi minden gátolja ezen célok megvalósulását, de a kifogások, magyarázkodások csak azt erõsítik meg, hogy a miniszterelnök nem képes a feladatra. |
classic | 15613 | 2012. október 31. 08:30 | Válasz erre: 15611 |
Nem olvastam a hozzászólásokat...sokszor említettem, hogy a net arctalansága rengeteg országmentõ kibicet termel és õk vagdalkoznak is felelõség nélkül rendesen.... De egy kérés...mivel a végzettséged talán alkalmassá tesz rá állíts fel egy virtuális "pénzügyminiszteri" általad preferálható ellenlépéseket tartalmazó, megoldást hozó elméletet a korábbi; mostani; és a késõbbi elõre látható problémák megoldására. De ne oszd meg velünk mert úgy sem értünk hozzá hanem te magad járj utánna valyon tényleg mûködne-e? Ha esetleg még is a salyát kétkedéseidbe belebotlanál ezen nem kis fáradozás közben tehát, hogy nem találnád az egyetemes mindenrejó megoldást na azt viszont oszd meg velünk. Mert bizony ha te lennél ott, neked huzogatná az összes pénznyelõ a farkadat, hogy adj erre mag adj arra, meghogy ezt így vagy úgy csináld , meghogy ilyen olyan károkozó k...csög vagy, lehet, hogy 2 azaz kettõ hétig nem csinálnád. |
Taro | 15612 | 2012. október 31. 08:22 | Válasz erre: 15610 |
Szerintem egy kicsit nézz a dolog mélyére, ne alkoss véleményt felszínes, propaganda kiadványok alapján. Az IMF-el kapcsolatban: valóban nem lenne rá szükség, amennyiben a gazdaság rendben lenne, illetve a kormány megszívlelné az IMF által (is) adott tanácsokat. Talán olvasgass Dél-Koreáról, annak gazdaságtörténetérõl. |
TomRed | 15611 | 2012. október 31. 08:07 | Válasz erre: 15610 |
Olvasd el ilyenkor talán a hozzászólásokat is, csak a tisztánlátás végett. Amúgy újabb támadást indít a FIDESZ a magyar bankrendszer ellen: "A kormány talált pénzt ad a bankoknak" http://hvg.hu/itthon/20121030_A_kormany_talalt_penzt_ad_a_bankoknak_ Egy hozzászólás ezzel kapcsolatban: http://varanus.blog.hu/2012/10/30/orban-alkotmany_nem_vagyunk_egyenloek_a_hataron_tuliakkal/fullcommentlist/1#c18173527 "Bocs az offért, de Orbán hadjárata a magyar jogbiztonság és a magyar gazdaság ellen - azaz Orbán háborúja Magyarország ellen - folytatódik: hvg.hu/itthon/20121030_A_kormany_talalt_penzt_ad_a_bankoknak_ Most éppen az önkorik adósságának egy részét akarják elengedtetni a bankokkal (tehát a kormány nem 600 milliárdot vállal át, hanem csak egy részét). Tudom, aki kretén, az örül annak, ha a magyar kormány háborúzik a magyar gazdaság ellen. Tudom, aki kretén, az nem fogja fel, hogy a magyar bankrendszer a magyar gazdaság része. A bankokat kinyírni, halálba adóztatni, épp olyan jó ötlet, mint lebombázni a saját hídjainkat és útjainkat, vagy kinyírni a magyar kereskedelmi szektort, vagy lekapcsolni Paksot. Ezt csak a kretének nem fogják fel. Most már teljesen BIZTOS, hogy 2013-ban is RECESSZIÓ lesz. A gazdaság egyik motorját ütik ki. Ez szándékos országrombolás, ez a magyar érdek elárulása. (fideszesek: most kell tapsolni és hurrázni)" |
classic | 15610 | 2012. október 31. 08:01 | Válasz erre: 15609 |
Véletlenül akadtam rá....tegnap olvastam elõször és direkt az imf ügye miatt kerestettem a google-val mivel te nem reagáltál arra, hogy kinek és milyen módon "segit" ez a szent szövetség. Ez jöt ki...érdekes nem? Mindegy... mivel nem a ti ízléseteknek megfelelõ a tartalom valószínû, hogy abszulut hazugság stb stb....ezt már úgy is tudom.
|
TomRed | 15609 | 2012. október 31. 07:14 |
Hírek Banánisztánból: "Ferrari traktort vett a Tisztelt Ház" http://hvg.hu/cegauto/20121030_Ferrari_traktort_vett_a_Tisztelt_Haz "Kínaiaknak árulna állampolgárságot a Fidesz" http://hvg.hu/itthon/20121030_Kinaiaknak_arulna_allampolgarsagot_a_Fide "Fegyveres kiképzést kapnak a tûzoltók" http://hvg.hu/itthon/20121030_Fegyveres_kikepzest_kapnak_a_tuzoltok "Századvég-sztori: milliárdos birodalmat épít Orbán háttérembere" http://hvg.hu/itthon/20121029_szazadveg_kiterjedt_megbizasok_kormany (Classic kedvenc blogja, G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató: http://gfg.blog.hu/) "Kiretusálták a polgármestert, mert szocialista" http://www.hir24.hu/belfold/2012/10/30/kiretusaltak-a-polgarmestert-mert-szocialista/ |
Spapa | 15608 | 2012. október 30. 23:44 |
Ha már elmélkedünk: http://www.youtube.com/watch?v=8A0L7B4QmZQ Ezért csak nem leszek megkövezve.. :-)))) |
desiderus | 15607 | 2012. október 30. 22:26 |
Ennek mi értelme ? És honnan lesz rá ennyi pénz ? http://www.origo.hu/gazdasag/20121029-az-onkormanyzati-adossag-allami-atvetelenek-hatasai.html Tudok olyan községrõl ahol a polgármester felülírva a józan észt, uszodát építtetett(függetlenként lett megválasztva, mielõtt valaki elmúttnyócévezni kezd), ami jelenleg 300 milliós veszteséget termel a falunak. Mert ugye régen piramisokat emeltek, most uszodákat... |
desiderus | 15606 | 2012. október 30. 22:17 |
Majd jól megelõzzük õket ezért...mert a szar bérekkel mi leszünk a befutók a befektetõknél... :-)))) http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121030-joval-tobbet-keres-a-szlovak-mint-a-magyar.html Vagy nem.... |
tsanyi | 15605 | 2012. október 30. 18:44 |
Ebbõl nem idézek, el kell olvasni és vagy egyetérteni vele vagy nem...és a kommentekkel: http://pezsma.blog.hu/2012/10/29/t_alkotmanybirok_mondjanak_le_kerem?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_30&utm_campaign=index
|
tsanyi | 15604 | 2012. október 30. 18:36 | Válasz erre: 15603 |
Na, mégis cáfolják......teljesen megtévesztik a tudatlan idézgetõt.....hogy lesz ebbõl tudás?...:)))
|
tsanyi | 15603 | 2012. október 30. 18:33 | Válasz erre: 15602 |
ööö, mégis arról szól......már a fene sem bírja követni a pávatánckart..:))) " "Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír vásárlásához, mert ezzel is segíteni kivánja az állam finanszírozását." Ne arra figyelj, mit mond Rogán a HVG-nek, hanem azt, hogy mit szavaznak meg. Amúgy meg 2 módosító hajnal 2 és 3 között 'oszt jó napot. " |
tsanyi | 15602 | 2012. október 30. 18:31 |
Nem akarom átírni az egészet, de most cáfolták, hogy állampolgárságról lenne szó hanem csak letelepedésrõl.....mondjuk az hamar átváltozik állampolgársággá, volt már ilyen...
|
tsanyi | 15601 | 2012. október 30. 18:28 | Válasz erre: 15599 |
Tényleg, a turulbanszületéses fénykép, a kalászos anyakönyvi kivonat vagy igazolás mely szerint a letelepedéskölcsönadó génjeiben födmûves külön feláras lesz?
|
tsanyi | 15600 | 2012. október 30. 18:24 | Válasz erre: 15599 |
Ehhez még annyit azon kívül amit az egész jelent......ugye rogántóni kijelentette, hogy ázsiaiakat várnak ide......viszont ez nem csak rájuk lesz érvényes......mi van ha egy osztrák akinek itt zsebszerzõdött földjei vannak az is megveszi az állampolgárságot?...akkor azonnal jogosan lehet magyar föld tulajdonosa.....lehet, hogy ez is alku tárgya volt merkelnél, hogy dícsérje is egy kicsit a vezért....simán eladják az országot és utána huss, elhúznak ha gáz lesz.... ........és vissza ezügy miatt a hitelhez....ugye ez hitel lesz amit derék kínai és tsai igen kiváló demokrata emberek fognak kölcsönadni a vezérnek(nem nekünk hanem a fidesznek, mi csak visszafizetjük)....akkor ezzel mi van?....ez jóságos hitel az ájemefé meg gonosz hitel?....ezt otthon hogy zongorázza le magában az egyszeri hívõ?.... |
tsanyi | 15599 | 2012. október 30. 18:19 |
Csak, hogy megint idézgessek tudás nélkül:)) ...tényleg a jobboldaliaknak nem gáz amit jelenleg a vezér csinál?....az erkölcsrõl tartanak elõadást és jól is teszik hisz a jobboldali erkölcs olyan mint a vezér....ne azt nézzék amit mond hanem amit tesz....tehát a jobboldali erkölcsbe belefér ha mélymagyarrá tesszük a külföldit ha fizet..., de még ezt is lúzer módon csinálják mivel nem örökbe kérik a 70 millát hanem azt a derék magyarrá váló külföldi kölcsönbe adja amit kamatostól vissza is kap(az ígéret szerint)....ezek még üzletelni sem tudnak(lásd baltás, bár abból lehet, hogy jól élnek majd páran)..... ....ja, és innen van: http://azamerikaifiu.blog.hu/2012/10/30/jo_befekteto_jutalmad_leszen_az_magyar_allampolgarsag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_30&utm_campaign=index "Aztán eszembe jutott, néhány egyszerû mondatban (többre nem is vagyok képes) megpróbálom összegezni az eddigi FIDESZ-KDNP-s kormányzati szólamokat, jelszavakat, hazáról, hitrõl, melyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy mind megérthessük, miért kell szabadságharcolnia 2012-ben is népünknek. Miért kell békemenetelnünk. Miért jó, hogy állami pénzekkel jól megtámogatva (lásd a 300 milliós nemzeti könyvsorozatos Kerényi-akciót, amire állítólag 100 milla is elég lenne, ha már muszáj feladatot adni hõsünknek) épülhet az önbecsülésünk, ha már az ország nem, legfeljebb unortodox módon. - Akinek nincs semmije, annyit is ér! - mondta Lázár. - Akinek van 70 millája, azt állampolgársággal jutalmazzuk! - teszi most hozzá Rogán. Mégis megállok most itten, nem kell, nem érdemes tovább sorolni, mindenki tudja hogy a FIDESZ-KDNP egyik legfontosabb témája a nemzeti identitás kérdése, amiért persze mindenki támad, amiért mindenki irigy ránk vagy fél tõlünk az EU-tól az IMF-ig, Washingotntól Brüsszelig, onnan meg Tel avivig (mert ugye még a magamfajta senkiházi bloggereket is Izraelbõl pénzelik...). " |
tsanyi | 15598 | 2012. október 30. 18:08 | Válasz erre: 15596 |
Ez is biztosan így van és ez ellen nyilván tenni kell....a jobbik javaslata ugyan beláthatatlan következményekkel járna(akár jóval is), de azért sokszor megfordul a fejemben, hogy tán tárgyalni kéne nekünk is az eddigi hitelekrõl...
|
tsanyi | 15597 | 2012. október 30. 18:06 | Válasz erre: 15595 |
Ez így van...épp ezt csináljuk most mi is az ájemeffel....és most ezt megértve nem adnak hitelt....:)...ja, a forint kicsit esett erre és a cds felár feljebb kúszott pedig mostanában igen jó volt mindkettõ....igaz az miatt volt jó mert 2-3 hónapja még nem volt gáz hitelt felvenni legalábbis szóban és ezt beárazta a piac....most visszaáraz...reméljük nem a téli szintre....
|
lecso | 15596 | 2012. október 30. 18:02 | Válasz erre: 15578 |
Ebbõl azért az is lejön, hogy a banknak igenis érdeke, hogy az adós soha a büdös életben ne tudja vizzafizetni a teljes hitelállományt.
|
lecso | 15595 | 2012. október 30. 17:59 | Válasz erre: 15576 |
Józan, meg kicsit bemézespálinkázott ésszel is el tudom képzelni, hogy a hitelSZERZÕDÉShez két fél beleegyezése kell. És ha a hitelfelvevõnek nem tetszenek a hitel feltételei, akkor jogosan kéri a banktól, hogy szilikonozza be jó vastagon, és tolja fel magának.
|
tsanyi | 15594 | 2012. október 30. 17:50 | Válasz erre: 15591 |
Tudod a vicc az, hogy ez az egész ájemef szidás teljesen felesleges mert mint ahogy írtad lejjebb az lenne a legjobb ha nem kéne egyáltalán senkitõl hitel.....viszont ahogy Taro is írta sajnos kell mint ahogy egy vállalkozás is ha csak nem valami fenomenális valami, akkor a fejlõdéséhez(ha csak nem krõzus a vállalkozó alapból) mindenképpen kell hitel.....az államok fejlõdéséhez is ha nincsenek erõforrásai magától(jó ipar alapból, természeti kincsek stb.) akkor szintén kell vagy hitel vagy támogatás amit az eu ad és amiért(!!!) a mostani megszorító csokrokat kapjuk mivel az utóbbi 2-3 kuszaszemcsokor pont azért van mert a kohéziós(tehát lejm) pénzeket akarják megtartani amit a gyarmatosítók adnak nekünk.... .....és akkor vissza az elejére, tehát úgy fest, hogy sajnos kell hitel....akkor viszont melyik kell?....a drága, de nem ellenõrzött vagy az olcsóbb, de ellenõrzött?...na és amúgy miért fáj valakinek ha nem kormánytag vagy kormányközeli, hogy a kormány tevékenységét ellenõrzik?...tehát nem engedik elherdálni a haverok között. ez miért baj annak aki nem részesül belõle?....ezért megértem a vezér vergõdését, de a magánemberekét nem nagyon...:) |
tsanyi | 15593 | 2012. október 30. 17:43 | Válasz erre: 15585 |
"Furcsa módon állsz neki vitatkozni..." ...olyan klasszikusan..:)..én is mindig beteszem az eredeti blogot is, hogy honnan van..... |
TomRed | 15592 | 2012. október 30. 16:52 | Válasz erre: 15591 |
OK, nem akarlak feltartani, bocs. Csak annyi, hogy ez a 30% és 80% dicséret volt, mivel ezt a fajta hitel keretet nem szokták felajánlani 80%-ig eladósodott országoknak. |
classic | 15591 | 2012. október 30. 16:46 | Válasz erre: 15589 |
Hogy mit akarok kihozni? Pofon egyszerû...õk írták le "egyébként a hasonló besorolású országok gdp leterheltsége 30%...nekik meg 80% lesz. Akkor mi ez a nagylelkûség? Érted már? egy másik kérdésre a válasz: nem tudok hivatkozást berakni..... A lengyel gazdaság meg egyáltalán nem au imf hiteltõl szárnyalt...korábban és ezt is a Moddy's mondta: "A Moody's elismerte ugyanakkor, hogy Lengyelország eddig nem szembesült külsõ likviditási feszültségekkel vagy finanszírozási problémákkal, még a 2008-2009-es pénzügyi válság mélypontján sem." Még valami? Hadd menjek már mert soha nem lesz kész a lányom autója. |
TomRed | 15590 | 2012. október 30. 16:41 | Válasz erre: 15588 |
Velem viszont felesleges ilyen játékot játszogatnod...
|
TomRed | 15589 | 2012. október 30. 16:40 | Válasz erre: 15586 |
Már megint nem értem, mit akarsz ebbõl kihozni. Ez egy közeli példa volt arra, hogy az IMF hitel keretnek kedvezõ hatása tud lenni. Lengyelország sokkal jobban vészelte át a válságot és azóta is sokkal jobb adatokkal rendelkezik, mint Magyarország. |
classic | 15586 | 2012. október 30. 16:36 | Válasz erre: 15582 |
Igen olvastam...de tényleg hát mit is írhatna a Moody's... "A hitelminõsítõ indoklásában kiemelte azt is, hogy Lengyelországnak a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) rugalmas hitelkeret-megállapodása (FCL) van, amely enyhíti a külsõ lengyel pénzügyi pozíciókból eredõ kockázatokat. A Moody's szerint a lengyel szuverén adósprofil "talán a leggyengébb eleme" külsõ pénzügyi helyzet: a devizaadósság-állomány várhatóan a hazai össztermék (GDP) 80 százalékára emelkedik, jóllehet a Lengyelországhoz hasonlóan elsõrendû "A" osztályzati kategóriába sorolt szuverén adósok küladósság-rátájának középértéke 30 százalék." Ebben azért van néhány "homokszem" (veszélyt jelentõ helyzet)... a fõleg "független" besorolói véleményben... nem? |
TomRed | 15585 | 2012. október 30. 16:32 | Válasz erre: 15583 |
A linket is be szoktam tenni, ha idézgetek (copy, paste): http://gfg.blog.hu/2012/10/04/a_trezor Vagy félsz, hogy a kommentelõk szétcincálják a blog író állításait? Itt van az illetõ cége: http://index.hu/belfold/2012/10/16/oldalankent_470_ezerert_dolgozik_a_szazadveg/ Furcsa módon állsz neki vitatkozni... |
classic | 15584 | 2012. október 30. 16:28 |
És látod ilyen az amikor a kopizó nem ért semmit (mint itt sokan) csak a számára népszerû oldalnak megfelelõt kiemeli, bekopipészteli (most már használom) és beugat, hogy a többi tudatlan ugyan cáfoljon már, vagy ismerje el a fölényes tudását...ami meg nincs...mint nékem. Ennyi... megyek le dolgozni rágódjatok, hogy milyen hüle vagyok.
|
classic | 15583 | 2012. október 30. 16:25 |
Hát akkor még egy..... ismét mondom Tsanyisan: "Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök szerint Spanyolországnak nem kell az IMF, mert nem akarnak Görögország és Portugália sorsára jutni. Rajoy tudja mirõl beszél, hiszen látja, hogy mi történik a szomszédban, a portugáloknál. De még a szocialisták se minden országban egyformák. Pierre Moscovici francia gazdasági miniszter szerint az államadósság megfojtja a gazdaságot, a nemzeti szuverenitás és függetlenség ellensége, leküzdése nélkül elképzelhetetlen a növekedés. A hiánycélt tartani kell, de hogy milyen eszközökkel (például tranzakciós adó), az a franciák dolga. Az eredmények, és nem az eszközök alapján kell megítélni Franciaországot." Azért ez a három idézet bõven tartalmaz cáfolni valót konkrét utalást....hajrá. Meg persze csak az nem hülyeség amit ti "kopipészteltek" (apám ez megint milyen szó?) Jól el vagyok maradva ezzel a kopipésztes munkával....:) |
TomRed | 15582 | 2012. október 30. 16:20 | Válasz erre: 15581 |
Lengyelországról nem írsz semmit, csak ezeket a magyar nemzetes hülyeségeket kopipészteled folyamatosan? Olvastad, mit jelent a szalmabáb érvelés? Magyarországra visszatérve, most itt tart az IMF ügy: http://poldi.blog.hu/2012/10/27/az_imf-nel_betelt_a_pohar_egy_nap_alatt_ket_cafolat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_28&utm_campaign=index |
classic | 15581 | 2012. október 30. 16:12 | Válasz erre: 15580 |
Jó...akkor folytassuk olyan Tsanyisan....hozzáértésem, utánjárásom nélkül. Had menjen: "A trezorkulcs korábbi õrzõjét, Dominique Strauss-Kahnt elõször szexuális zaklatással vádolják meg, majd egy francia vállalkozó azért nyújt be keresetet az IMF korábbi vezére ellen, mert állítása szerint a Valutaalap illetékesei meghamisították azokat az írásos anyagokat, amelyek alapját képezték a Kongói Köztársaság részleges adósságelengedésének, s ezért a vállalkozót komoly anyagi kár érte. A trezorkulcs mai õrzõje, Christine Lagarde ellen szintén eljárást kezdeményeztek, a vád: hatalommal való visszaélés, okirathamisítás, csalás. Peter Doyle, a trezor veterán közgazdásza aztán felmondó levelében arról beszél, hogy szégyelli, hogy valaha is az IMF-hez tartozott. A nemzetközi szervezet ugyanis a globális és euróválság kirobbanásával kapcsolatos információkat hallgatott el, nem kezelte megfelelõen a válságot, tehát inkompetens, a szervezeten belüli vezetõk megválasztása pedig a korrupció melegágya." Hátha ez is igaz...nem csak a ti meggyõzõdésetek? |
TomRed | 15580 | 2012. október 30. 15:58 | Válasz erre: 15579 |
Ez a felsorolás nem bizonyít semmit, csak az írója hozzáállására utal: "...velünk magyarokkal, mégis pókereznek, meg rakaszolnak." Lengyelországról betettem egy linket, miért nem arra írsz valamit? Ezt a fajta érvelést, amit alkalmazol úgy hívják, hogy szalmabáb érvelés: http://bit.ly/SuFRyF |
classic | 15579 | 2012. október 30. 15:49 | Válasz erre: 15578 |
Hát akkor Taronak is....kértelek írj néhány imf adós országról kik azok stb...én találtam infot tessék: "Fehéroroszország készenléti hitelkeretét az elismerés jeleként késõbb megemelték, pedig a demokratikus elvek bizonyítottan sérültek. Ukrajna komoly mértékû hitelkeretet kapott, miközben Julia Timosenkot koncepciós perbe fogták. Mexikó szinte feltételek nélkül jutott kölcsönhöz. De szintén trezorkulcshoz jutott Pakisztán, ahol a fegyverkezési program, illetve a terorrizmus támogatása sok kérdõjelet vet fel. Az afrikai országokat megkülönböztetés nélkül kezelték, eltekintve a speciális sajátosságoktól, az eredmény: az állam leépülése, a helyi hadurak pozícióba kerülése. Általánosságban meg az is igaz, hogy az EU-tagországok kedvezõbb feltételekkel kaphatnak hitelt. Velünk magyarokkal, mégis pókereznek, meg rakaszolnak." De persze ez ugyanúgy ellenõrizhetetlen adat halom de most ti cáfoljatok, lesz még idézetem a szent imf-rõl.... |
TomRed | 15578 | 2012. október 30. 15:33 | Válasz erre: 15577 |
"csak a szimpátiádat igazolod..." Ebben is tévedsz, de mindegy. Orbán Viktort is a nevén szoktam emlegetni, mivel nem szokásom ilyen módon fûszerezni a mondanivalómat. "Amit meg csak abból (hitel) lehetne megvalósítani azt hagyjuk abba, ne csináljuk, nem kell." Ennek így semmi értelme, mivel egy ország adósság állományát folyamatosan kell tudni finanszírozni, az éppen lejáró kötvények, hitelek helyett ismét újat kell felvenni. Csak az nem mindegy, hogy milyen áron, milyen kamatra. De ezt már Taro a #15570-es hozzászólásában megírta neked. |
classic | 15577 | 2012. október 30. 15:04 | Válasz erre: 15576 |
Aztán gyorsan elveszítette a választást mondván, hogy a hõsies tett után járó törlesztés negatív gazdasági hatásait nehogy már a mi (mszp) kormányunk alatt kelljen elszenvedni és népszerûséget veszíteni....sikerült. Én annak szurkolok, hogy úgy álljon a gazdaság, hogy nemhogy rendkívül drága piaci de még az állatira megéri (?) imf hitelt se kelljen felvenni. Amit meg csak abból (hitel) lehetne megvalósítani azt hagyjuk abba, ne csináljuk, nem kell. Én sem kezdek agyament dolgok megvalósításába pedig hetente hív a "bankom", hogy mennyire hitelképes vagyok. De nyugodj meg az általam említett leköthetõ-elvihetõ pézek miatt ki fogják a pénzt utalni mert õk nem a dollár nézegetésére jöttek létre. Én így látom.... Ferenc testvér.....Fábri idézet mely az "arcképes" jelenetben hangzott el elõször. De ne te védd, nem szorul rá, megvan annak a magához való esze, csak a szimpátiádat igazolod....ami persze nem baj. |
TomRed | 15576 | 2012. október 30. 14:38 | Válasz erre: 15574 |
Orbán Viktorék cirkuszolnak az IMF-fel és nem fordítva. Amikor megijedt a 320 Ft-os EUR árfolyamtól, így nyilatkozott: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/18/idezet_a_reggeli_kavehoz_600#more4847312 Hogyan képzelhetõ el az józan ésszel, hogy az szabja meg a feltételeket, aki kéri a hitelt? Itt egy közeli példa az IMF hitelre: http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/megerositette-lengyelorszag-besorolasat-a-moodys-364916 A Gyurcsány Ferenc -nem szerzetes, tehát nem Ferenc testvér- kormánya által felvett IMF hitel stabilizálta az ország helyzetét, a HUF árfolyamát a válság mélypontján. Ez a hitel a jegybanki tartalékot növelte, késõbb Orbán Viktor ebbõl vásárolt MOL részvényt. Majd lejárata elõtt visszafizette, helyette most dupla akkora kamatú piaci hitelekkel finanszírozzák az államadósságot. |
lecso | 15575 | 2012. október 30. 11:55 | Válasz erre: 15570 |
Ha kell hitel, majd szólok a banknak. De semmi szükségem arra, hogy a lakásomban tolongjanak, és beleszóljanak az életembe. Fõleg úgy, ha fizetem az elõtte felvett hiteleket. Fõleg úgy, hogy több joggal vannak felruházva, mint dartvéder.
|
classic | 15574 | 2012. október 30. 11:22 | Válasz erre: 15569 |
Attól még igenis komoly eszköz az imf arra, hogy minden meggyengült országon a kezét rajta tartsa anyagi és ki nem mondva politikai értelemben egyaránt, függetlenül, hogy mit irkálnak magukról, és ezt fel is használják. Pl egy-két nap alatt adnak k...va sok pénzt a Ferenc testvérnek abszulut ingatag helyzetben mindenféle média cirkusz nélkül, majd ugyanennek az összegnek kb a fele miatt meg megy ez a cirkusz a Viktorékkal. De ki fogják helyezni a pénzt..... Inkább azt linkeld be ahol van egy kimutatás az imf kihelyezett pénzeirõl az összes országot figyelembe véve, az elmúlt 10 vagy több évében....érdekes lehet ez is, hogy esetleg kik a "szenvedõk" |
Taro | 15573 | 2012. október 30. 11:03 | Válasz erre: 15572 |
Akkor nagy a baj, hiszen nem hogy azt nem látni, hogy a rendszer "maga" rossz, de így a kiutat is nehéz lesz megtalálni. :-)))
|
TattooedAngel | 15572 | 2012. október 30. 10:58 | Válasz erre: 15570 |
És mi van akkor, ha nem a rendszer egyes elemei rosszak, hanem az egész rendszer?
|
TattooedAngel | 15571 | 2012. október 30. 10:57 |
http://modoros.blog.hu/2012/10/30/ezert_voltam_muszaj_eljojjek_magyarorszagrol
|
Taro | 15570 | 2012. október 30. 09:17 | Válasz erre: 15568 |
Minden kormány ( a legjobban mûködõ gazdasággal rendelkezõ is) folyamatosan vesz fel hiteleket. A mûködéséhez tartozik. Szerintem ezt elfogadva kellene a véleményedet újraformálni. (ugye ha nincs szikra a gyertyánál, nem a benzinszûrõt fogod kitisztítani?) |
TomRed | 15569 | 2012. október 30. 09:03 | Válasz erre: 15568 |
"...a profit orientált valutaalapnak..." Olvasd el, mi a feladata az IMF-nek. A többi mondatoddal inkább nem is foglalkozok, felesleges... |
classic | 15568 | 2012. október 30. 08:33 |
"A Valutaalap forrásaink szerint lényegében megszakította az eddig is vontatott konzultációkat. A szakítás nyílt kimondását azonban az IMF hagyományos eszköztára most nem teszi lehetõvé." Hál Istennek.....De gondolod, hogy a profit orientált valutaalapnak az az érdeke, hogy otthon nézegesse a dollárjait? Nem nem, neki azt ki kell helyezni, mert még úgy látszik van tartalék a magyar gazdaságban amit a szabad felhasználhatóság helyett ezzel a megoldással le tudja "nyúlni" az imf. Ha meg ennyire nem tetszünk nekik mi a rossebért választottak be valami imf-es bizottságba, vagy mibe minket? Még egyszer...én úgy gondolom, hogy egy jól el adósodott családot nem lehet rendbe hozni egy újabb rakás hitellel fõleg nem úgy, hogy még meg is mondják mire költse el.... |
TomRed | 15566 | 2012. október 29. 18:48 |
Egy történet egy közszolgáról: http://varanus.blog.hu/2012/10/28/onkormanyzati_adossag_dompingaron_elado/fullcommentlist/1#c18161344
|
TomRed | 15565 | 2012. október 29. 18:40 | Válasz erre: 15564 |
Egy linket betehetnél az állítás mellé, mivel igen nagy marhaságnak tûnik elsõ ránézésre. Ez a cikk pont ide illik: http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-1#comments Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet "A Vezér üldözési mániája mindenre és mindenkire kiterjed. Nincs senki, aki e mánia által teremtett vár ablakából kitekintve segíthetne. Van egy kis ország ma Európa közepén, ahol a hivatalos álláspont szerint ellenség az IMF, az EU, a NATO, az egész világ." "A politikai hisztéria felülmúlhatatlan szakértõje, Bibó István utal arra, hogy paranoid hatalom valóságlátása eltorzul. A szüntelen ellenségkeresés elvakítja a Vezért, s téved. A valószerût valószerûtlennek, a valószerûtlent valószerûnek látja." "Magyarországot ma egy komplett paranoid világnézet igazgatja, melynek mozgató eleme a Nyugat ellenségnek láttatása. Ezt a motívumot egy soha nem volt Kelet barátságosságának káprázata egészíti ki. A múlt, ha nem a Hungária Elmegyógyintézet kórtörténete optikájából nézzük, arról tanúskodik, hogy Magyarország barátai Nyugaton, s ellenségei Keleten voltak." |
TattooedAngel | 15564 | 2012. október 29. 17:21 | Válasz erre: 15562 |
Azért az IMF-et is hagyjuk már, mint megmentõt! Azt az IMF-et, ami kijelentette, hogy a Kárpát-medence optimális lakosságszáma 6millió fõ...
|
tsanyi | 15563 | 2012. október 29. 16:15 |
Szégyen vagy valóságérzet teljes hiánya....fogadjunk ezt is sikernek fogják itthon szétkiabálni: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/29/kirohogtek_matolcsyt_az_amerikaiak/
|
tsanyi | 15562 | 2012. október 29. 16:12 |
Várható volt sõt az a csoda, hogy eddig bírták: http://velemenyvezer.blog.hu/2012/10/29/miert_ragott_be_az_imf_a_fideszre?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_10_29&utm_campaign=index "Az IMF-es vezetõk válaszként bekeményítettek. Forrásaink szerint kerek perec közölték Vargáékkal, hogy azonnal állítsák le az õket lejárató kampányt, különben ne is álmodjon a magyar fél arról, hogy "tovább asszisztálnak Orbán játékához", a maguk részérõl befejezettnek tekintik a magyar tárgyalásokat. Varga próbálta menteni a helyzetet, állítólag azzal védekezett, hogy ki vannak fizetve a hirdetések, nem tudják leállítani a kampányt. A magyar delegáció megpróbálta úgy beállítani az újsághirdetéseket, hogy azokra azért van szükség, hogy könnyebb legyen elfogadtatni a lakossággal egy majdani hitelmegállapodást. Az IMF-nél azonban információnk szerint másként látták a dolgot. Úgy vélik, a Valutaalapot gyalázó hirdetések éppen hogy csökkentik egy jövõbeli megegyezés elfogadottságát. Úgy tudjuk, Varga beszélt Orbánnal, de hasztalanul, az IMF-ellenes hirdetések azóta is kint vannak. A Valutaalap forrásaink szerint lényegében megszakította az eddig is vontatott konzultációkat. A szakítás nyílt kimondását azonban az IMF hagyományos eszköztára most nem teszi lehetõvé." |
lecso | 15561 | 2012. október 29. 15:37 | Válasz erre: 15560 |
Változik, ja. Mi a bánatos f@sz változna emberek? Eddigi elmélkedések alapján mire jutottunk? Semmire. Összegzem, én hogy látom. Alaphelyzet, kevés pénz, hogy több legyen kell: Sok pénz beruházásokra, és olcsó munkaerõ, mivelhogy ez, meg az adókedvezmények a két dolog, amiért idejön egy külföldi befektetõ. Jó, idejön. Éhbérért foglalkoztat embereket, a profitját meg növeli, és kilapátolja oda, ahonnan jött. Ez van. Ez pedig az alap helyzetet nem hogy javítaná, inkább konzerválja. Jöhet nekem Taro, hogy mit tanítanak egymásnak az okosok, az elmúlt 22 év ebben a szellemben telt, pontosan látjuk, érezzük az eredményét. Például a teszkó. Egy monstrum kb. 50 családi kis üzletet tesz tönkre. Ez az 50 család, mondjuk 200 ember eddigi tisztes megélhetését kénytelen feladni, közülük 50 elmegy árufeltöltõnek minimálbérért, a többi nem megy máshová, mert más területen is "fejlõdés" mutatkozik, így marad munkanélküli. Az okos vásárló tapsol, hogy téligumit, meg párizsit egy helyen kap olcsón, de tovább nem gondolkodik. Hogy a saját sírját ássa. Hogy azért kell hígfos tejet vennie, mert az õ munkahelyén dettó ez a helyzet. Azt szoktam mondani erre a helyzetre, hogy kis, logikusan átgondolt, józan, megtervezett lépések során jutunk el a szar végeredményhez. Azt írta Taro, hagy csináljon már a teszkó azt a nyereségével, amit akar. Persze, õ kereste, jogos. Kapcsoljon csak pénzszivattyút az ország mennél több pontjára, hurrá. Csakhogy gyerekek ebbõl a pénzbõl újabb hasonló, befektetésnek nevezett pénzszivattyút fogy építeni. Tessék nekem pici reménysugarat mutatni. Mitõl javulna a helyzet? |
eröt | 15559 | 2012. október 28. 17:21 | Válasz erre: 15558 |
Ha arra gondolsz,hogy romlik akkor igazad van.
|
tsanyi | 15558 | 2012. október 28. 17:06 | Válasz erre: 15556 |
öööö, azért valami változik ha lassan is.....
|
tsanyi | 15557 | 2012. október 28. 17:06 | Válasz erre: 15555 |
Érdekes, hogy amikor a Bajnaival van bajom akkor éledsz fel...:))...ne legyél elfogult egyikkel sem.....mind senkiházi legfeljebb azt tudjuk választani amelyik épp kissé magába szállva hajlandó a népet is élni hagyni.......amúgy a politika nem lassan ölõ méreg hanem már elég gyorsan mivel a politikusoktól függ az életünk és ha rosszul végzik a dolgukat akkor abba mi halunk bele.....és most épp felgyorsultak az események....aki most 60 körül jár annak pont kijutott a békeidõkbõl mert gondolkozni sem nagyon kellet, hogyan éljünk meg hisz adott volt minden csak a színvonalat lehetett választani ki mennyire volt agilis.......,de most olyan idõket akarnak a nyakunkra hozni amit csak a szüleink éltek meg és ezt nem szeretném.....4-5 éve azt sem tudtam kik a miniszterek(Bajnairól semmit sem tudtam, nem is érdekelt). de az azóta eltelt események miatt tájékozódni kényszerültem úgy ahogy mindannyian...
|
eröt | 15556 | 2012. október 28. 17:05 | Válasz erre: 15555 |
És mondod joggal.Lassan végre fel kellene fogni,hogy igaz a régi mondás:A kutya ugat,a karaván halad. Opció:tevehajcsárok eltávolítása. Postolással nem megy ez biztos. |
Bubó Doki | 15555 | 2012. október 28. 16:58 |
Szerintem már saját magaddal is fenntartásaid vannak......gyártod az összeesküvéselméleteket, vazze, össze-vissza, azt csodálom, hogy kiigazodsz köztük...... A politika lassan ölõ méreg, és te már jó nagy adagot bevettél belõle..... Mondom: Lassíts..... |
tsanyi | 15554 | 2012. október 28. 14:03 | Válasz erre: 15553 |
Miért?...mert nem tudok senkire felnézni olyan áhitattal mint ahogy azt elvárják?.....azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy tisztességesen lehetett itt valamikor is vagyont összeszedni....ettõl függetlenül mondom, hogy ha nincs más kénytelen vagyok választani a rossz és a még rosszabb között.....de engedtessék meg, hogy fenntartásaim legyenek a vezetõinkkel szemben....
|
Bubó Doki | 15553 | 2012. október 28. 13:58 |
Sanyi, Te már lassan a betegség kategória vagy....áll le egy kicsit, vagy teljesen bekattansz....és ezt barátsággal mondom......
|
tsanyi | 15552 | 2012. október 28. 13:37 | Válasz erre: 15551 |
Az, hogy valakire nem tudnak rábizonyítani valamit az nem azt jelenti, hogy nem követte el hanem 2 dolgot jelenthet, vagy tényleg nem követte el vagy ügyesebb mint az ügyészek(esetleg nem akarják rábizonyítani).........aki már esett át ilyen vállalati csõdbizniszen fõleg kárvallottként annak nincsenek illúziói az igazságszolgáltatásról......ennyi erõvel nem lehet simicskára sem mondani semmit és nem is volt hosszúbájtok éjszakája.....az, hogy esetleg nem látok más alternatívát attól még nem felejtem el a tetteit.....remélem valahogy jóvá teszi....
|
Spapa | 15551 | 2012. október 27. 23:02 | Válasz erre: 15545 |
Ezt is kellett volna olvasnod... http://www.168ora.hu/bluzone/kinek-jar-a-kalapemeles-66251.html Meg ezt is. http://kormanykronika.blog.hu/2012/01/24/mno_helyreigazitas_bajnairol_anno MNO helyreigazítás Bajnairól anno Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbrõl címû cikkben – valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. elsõ embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója; – valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél; – valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belõle, valamint ugyancsak – valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával Bajnai már több pert nyert a libázókkal szemben. Hamis vád miatti perek és egyebek. Vagyis, nem Õ járatta le magát, csak lejáratni próbálják... |