qqriq64 | 4579 | 2011. április 27. 14:37 |
De igen komolyan gondolom: A rendet valakinek fenn kell tartani. Szerintem mindegy hogy milyen etnikumú, beállítottságú szélsõ-közép-lenti vagy fenti nézetû alakulat de a rendet biztosítsa. Még egyszer kérdem, a törvénytisztelõ állampolgárnak mitõl kéne félni? A videón szereplõk közül szerintetek kitõl kéne félni? Elõször is mitõl szélsõjobboldaliak? Ha szélsõbaloldaliak lennének az jobb lenne? A lõtéri kutyát nem érdekli kicsodák honnan jöttek csak legalább a jelenlétükkel adjanak némi biztonságot az ottlakóknak ha már pártunk és kormányunk képtelen rá. Na de jól van beszéljük meg a dolgot. Tegyük fel hogy igazatok van oszlassunk fel minden önszervezõdõ alakulatot, rendben van hazamennek. A rendõrség láthatóan továbbra sem képes ellátni a feladatát. Ott vagyunk ahonnan kiindultunk. A HATALOM semmi hajlandóságot nem mutat a probléma békés rendezésére. Mi a megoldás? Olívia? Bob? Várom a javaslatokat. |
klimas | 4578 | 2011. április 27. 14:21 | Válasz erre: 4574 |
Amiben egyetértek Veled: a cigány elõször dolgozzon, rakja rende a környékét stb.stb., utánna maradjon vesztega valagán!!! ne masírozzon! Amiben vitatkozom : mitõl szélsõjobbosak a véderõsõk, gárdisták, ilyen-olyan betyársereg? Attól, hogy nevén nevezik a dolgokat? Kijelentem, soha nem voltam és nem is leszek egyik tagja sem! De ha a jelenlétükkel csak annyit tudnak elérni , hogy az adott településen nyugodtan aludjanak a magyarok, akkor egyetértek a masírozásukkal. Én biztos nem félnék tõlük..miért is kellene? Lopok, rabolok, agyonverek magatehetetlen idõs embereket, autóst, tanárt , orvost, nõvért verek???????? NEM !!! |
tsanyi | 4577 | 2011. április 27. 14:20 |
Amúgy a nácikokat szélsõjobbnak hívják...miért?....hisz az is a szocializmus egy formája....a nemzeti....inkább bal mint jobb.....
|
tsanyi | 4576 | 2011. április 27. 14:19 |
már kiabálnak a hírekben a csendõrség után....még csak a jobbik, de nemsokára más is gondolom........lesz itt még magánhadsereg.........lesz még fekete autó az éjjel......a rendõrség simán megoldana mindent ha engednék.....az viszont érdekes lenne, hogy ha feláll a csendõrség mitõl lesz jobb?....ha azokra is ugyanazok a törvények vonatkoznak mint a rendõrökre ugyanúgy nem tehetnének semmit....
|
bob | 4575 | 2011. április 27. 14:13 | Válasz erre: 4572 |
ezt te sem gondolod komolyan.. szélsõjobbosokat, mint önszervezõdõ alakulatoknak, akik jelenlétükkel.. :D stb.. öhhh
|
Olívia | 4574 | 2011. április 27. 14:08 | Válasz erre: 4572 |
" Ha abban az utcában ahol lakok cigány hangsúlyozom CIGÁNY alakulat masírozna fel és alá a REND biztosítása érdekében komolyan mondom egy szavam sem lenne." Ugye ezt Te sem mondod komolyan???:-)) Egyébként pedig azt gondolom a cigány rendõr hivatalosan a rend képviselõje, a törvényeink szerint is! Viszont ez egy önszervezõdõ, militáris beállítottságú, leginkább szélsõjobbosokból álló csoport, akik már bocs, de kontroll nélküliek! Elárulom, sosem szegtem meg a törvényt, de félnék azon az utcán, ahol õk masírozgatnak, fel-le!!:-(( Ahogy akkor is, ha csak cigányokból álló tömeg fitogtatná az erejét!!!:-(( |
Semi | 4573 | 2011. április 27. 14:03 |
http://index.hu/video/2011/04/27/mar_a_betyarok_is_felhetnek_gyongyospatan/
|
qqriq64 | 4572 | 2011. április 27. 14:01 |
Én törvénytisztelõ és rendpárti állampolgár vagyok. Ha abban az utcában ahol lakok cigány hangsúlyozom CIGÁNY alakulat masírozna fel és alá a REND biztosítása érdekében komalyan mondom egy szavam sem lenne. Miért kéne ezt fenyegetésnek vennem? Nem veszem el senki javait A gyerekem biztonságban közlekedhet õ sem viselkedik senkivel tiszteletlenül akkor miért is kéne félnem? Ha egy cigány rendõr igazoltat azt sem veszem provokációnak hiszen az a dolga. Ezekben a falvakban a lakosság tûrõképessége elérte a határt mivel a rendõrség tehetetlen így önszervezõdõ civil alakulatok próbáltak a jelenlétükkel de csakis a JELENLÉTÜKKEL némi biztonságot adni a lakosságnak. |
tsanyi | 4570 | 2011. április 27. 13:45 |
Az összes adón még mindig nem mondják ki, hogy kik az áldozatok csak azt, de azt egy híren belül többször hangsúlyozzák, hogy provokáció történt.....na most 80-an vertek meg 4 embert.....nyilván az a 4 a feléjük közeledõ teljesen békés baseball ütõvel és kapával rendelkezõ(hisz csak sportolni indultak a jól végzett munka után) megfélemlített csapatot olyan súlyosan provokálták(gondolom nem álltak félre elég gyorsan vagy csak nem köszöntek olyan hangosan, hogy az utolsók is hallják), hogy kétségbeejtõ félelmükben a 80 fõs csapat össze-vissza csapkodva el akart szaladni csak hát útban voltak az elkövetõ áldozatok és beleszaladtak a lengedezõ ütõkbe és kapákba...
|
Semi | 4569 | 2011. április 27. 13:30 | Válasz erre: 4567 |
Tudod mi a vicc, amin jót nevettem? Nyilatkozott egy roma a rádióban, hogy ha a kormány nem tudja megvédeni õket, akkor elhagyják az országot! Elsõ lépés csak az lenne, hogy a Gyurcsánytól kapott egy millán elköltöznek Gyöngyöspatáról, de ha ez nem elég, akkor lelépnek az országból. Komoly fenyegetés, mi? Nem a cigányságon viccelõdöm, hanem a helyzeten. Sokan pont azt akarják, hogy húzzanak el, erre õk meg ezzel akarnak befenyíteni. Vicc. |
tsanyi | 4567 | 2011. április 27. 13:26 | Válasz erre: 4564 |
Ezt már reggel óta olvasgatom különbözõ helyeken a neten, de pl. a rádióban csak a déli hírekben hallottam.......és azt még sehol sem mondták ki, hogy milyen nemzetiségüeket vertek meg........illetve a kurucon igen, de azt ugye nem tekinthetjük elfogulatlannak.....viszont a képek alapján egyértelmû, hogy magyarok az áldozatok.....ha cigók lennének már tele lenne vele az összes orgánum és ordítva követelnék a magyarok fejét.........én nem vagyok senki ellenes, de ez a kettõs mérce alávaló és sunyi szemétség az összes média részérõl és itt bukik ki, hogy igazából az igazság rohadtul nem érdekli õket csak amit mondanak nekik azt írják meg........bazz, kéne egy szabad média nevû intézmény külföldrõl olyan mint a szabad európa volt anno....
|
bob | 4566 | 2011. április 27. 13:21 | Válasz erre: 4565 |
Morbid leszek, de lehet hogy az is jobb lesz nekik, mint ahogy most élnek.. ott legalább van tetõ a fejük felett, kapnak ételt, és meleg is van. Szomorú dolgok ezek... gratulálok azoknak, akik a narancsokra szavaztak. |
Semi | 4565 | 2011. április 27. 13:14 |
Azoknak a hajléktalanoknak, akiket majd most jól bebörtönöznek a csövezés miatti pénzbüntetésük törlesztése végett, szóval nekik majd a börtönbe küldik a Tákolmány nyomtatott példányát? Elvégre egész addig ott lesznek, amíg nem sikerül feltörniük és fedelet varázsolni a fejük fölé. A pénzbírságot nem tudják majd megfizetni, ergo mennek a dutyiba.
|
qqriq64 | 4564 | 2011. április 27. 13:04 |
A képek magukért beszélnek http://hvg.hu/nagyitas/20110422_vedero_gyongyospata_nagyitas |
bob | 4563 | 2011. április 27. 13:04 | Válasz erre: 4560 |
A baj az, hogy egyik felet sem szeretem, és nem is értem meg. A C-éknek is viselkedniük kellene, de a magyarkodó parasztoknak is megköllene húzniuk magukat.
|
Sandokan13 | 4562 | 2011. április 27. 13:04 | Válasz erre: 4553 |
Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek: a nap le ne menjen a ti haragotokon. - hangzik pontosan. Gondolkodni jó! :-) Az embert ez különbözteti meg az állatoktól, a gondolkodás képessége, a dolgok megvizsgálása, megítélése. Ami jó az embernek azt megtartja, ami rossz azt meg elhagyja. A pszichológia jó dolog, segít megérteni dolgokat, de van amivel nem tud mit kezdeni, mert vannak dolgok, amik fölötte vannak. A hiányzó részt pótolja ki a hit (és nem a vallás! :-)). Bármilyen furcsán is hangzik, de a hitnél racionálisabb dolgot nem tudok mondani. Már a bibliai meghatározása is magáért beszél: A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyõzõdés. És mintegy magyarázattal, így folytatja: Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek. Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanokból állott elõ. Nekem egyszerûen egy sokoldalú, nagyon összetett, de ma is aktuális könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom a tanulmányozását. Gondolatébresztõ hatásai sem elhanyagolhatóak. Ennyi. Neked is szép napot! :-) |
qqriq64 | 4561 | 2011. április 27. 13:03 |
... http://hvg.hu/itthon/20110427_negy_ember_korhaz_gyongyospata |
qqriq64 | 4560 | 2011. április 27. 13:02 |
Apa KEZDÕDIK http://propeller.hu/itthon/1844196-gyorshir-verekedes-tort-ki-gyongyospatan |
qqriq64 | 4559 | 2011. április 27. 13:01 | Válasz erre: 4557 |
Errõl van szó. A Te véleményed is egy vélemény teret kell neki adni. Jól van ez így.
|
bob | 4558 | 2011. április 27. 12:53 | Válasz erre: 4551 |
:))) sztem de facto kellene oda a feje :))) nem érdekel, ha nem férne bele a postaládámba.. begyûrném :D
|
Sandokan13 | 4557 | 2011. április 27. 12:48 | Válasz erre: 4555 |
:-))) Azt teszem. :-) Ez egy alternatíva, amit lehet követni, vagy el lehet utasítani. Írtál egy nagyon fontos dolgot: ez pedig a tisztelet. Nem akarok tényleg semmit a másikra erõltetni. Rám sem erõltettek semmit. Viszont van egy nagyon határozott véleményem a dolgokról, amit határozottan merek is mondani, nem vagyok bizonytalan abban amit csinálok. Aztán, hogy hiteles ember vagyok-e, azt mindenki döntse el maga! :-) Szép napot! :-) |
Jani55 | 4556 | 2011. április 27. 12:47 | Válasz erre: 4544 |
Ezeket az eszközöket 1 év után vihetik... A ciklus végéig még lesz két ilyen kampány. |
qqriq64 | 4555 | 2011. április 27. 12:37 |
Sandokan nincs harag. Tisztelem a hitedet de legjobban azt hogy nem akarod rám erõltetni. Te elmondtad a váleményed én meghallgattam és ennyi. Ettõl én még egy fikarcnyit sem lettem kevésbé rasszista és egy fikarcnyit sem lettem hívõ. Én ebben a mostani életemben akarok boldogulni és kicsit sem érdekel mi lesz odaát. Én amiben hiszek az a családom szeretete a gyerekeim jövõje meg munkám gyümölcse a munkám szeretete az hogy élvezem minden percét. Igaz hogy ez a gyümölcs itt már elég fonnyadt lett úgyhogy keresek másik hazát ahol talán dúsabban terem de ettõl még nem vesztettem el a munkába vetett hitemet. Ami pedig a cigányok iránti megértést a szeretetet meg a türelmet illeti azzal már tele van a padlás. Elég volt. Eljátszották minden hitelüket nincs több bizalom. Elfogyott. Én már NEM HISZEK semmi szeretet meg megbocsátás lózungnak. Higgyen más higgyél Te. |
Sandokan13 | 4554 | 2011. április 27. 11:50 |
Nna és akkor a legfontosabb, mert ez kimaradt: Ha bármelyikõtök sértve érzi magát a hozzászólásaim hangnemétõl, akkor azoktól így utólag is bocsánatot kérek. Csak a saját álláspontomat védem/védtem! Remélem nincs harag! :-))) |
Olívia | 4553 | 2011. április 27. 11:49 | Válasz erre: 4550 |
Aki ismer tudja, hogy egy gondolkodó, keresõ, és elmélkedõ ember vagyok (nõ létemre!?:-)) Viszont én a pszichológiában látom a dolgok jelentõs részének magyarázatát, azt is, hogy én nem lettem eddig hívõ, illetve az vagyok, DE én magamban hiszek. Abban, hogy kitûzök célokat, amiket más kivitelezhetetlennek, lehetetlennek tart, de én hiszek benne és megpróbálom véghez vinni. Ha nem sikerül, mert van olyan természetesen, akkor nem földöntúli magyarázatot keresek, hanem kézzelfoghatót. Voltam halál közeli helyzetben eddigi életemben és persze félve a megváltoztathatatlantól, küzdöttem, foggal, körömmel. Az egyik tervezhetõ volt, így a megelõzõ idõben elrendeztem a dolgaim, hogy a lányomnak ha egyedül maradna, a lehetõ legkönnyebb legyen! Persze nem vagyunk egyformák, van aki erõsebb, van aki gyengébb, van aki egyedül van és van akinek a szerettei (ezek barátok is lehetnek), ott vannak, amikor szükség van rájuk! A "ne feküdj le haraggal", lehet hogy vallási eredetû, de számomra ez is a pszichológia maga. Én is így élek, persze ehhez kellettek a tapasztalati dolgok, amik eljuttattak ehhez a gondolathoz!:-) A megnyugvásomhoz, a lelki békémhez nekem nincs szükségem a vallásra, én ehhez olvasok, fejlesztem magamat és megpróbálok úgy élni, hogy mindig tudjak a tükörbe nézni!! Adni magamból másoknak, idõt, gondoskodást, mert az jó érzés, ennek rengeteg példáját mesélhetném el, de nem untatlak ezzel benneteket!:-) Azt gondolom a megtérés annak fontos, aki megtért, ez roppant hülyén és egyszerûen hangzik, de így van! Elfogadom és tisztelem a Te hitedet, de ez nem változtat meg bennem semmit! |
Sandokan13 | 4552 | 2011. április 27. 11:47 | Válasz erre: 4546 |
Utoljára, de nem utolsó sorban amíg élete nagy részében bûnben (alkohol, agresszió, perverzió és egyebek...) között élõ ember hirtelen megtér, mert az aktuális érdekei így kívánják (politika, közélet, karrier), akkor az belõlem erõs indulatot vált ki!:-(( Az üdvösség, örök élet megszerzése elég önös indok nem? Ez is erõs indulatot vált ki belõled? Honnan lehet tudni, hogy az embernek, ha (keresztény) hívõ, akkor van-e ilyenje (üdvössége)? |
Semi | 4551 | 2011. április 27. 11:40 | Válasz erre: 4549 |
Remélem az Orbán feje is rajta van a nyomtatáson (vagy a kormány fényképe). Akkor majd kirakom a falra - ahogyan õk szeretnék - és dartsozok minden este a vacsoraidõben, mert kaja már úgysincs...
|
Sandokan13 | 4550 | 2011. április 27. 11:25 | Válasz erre: 4546 |
Olivía! Mindenhol fogsz találni visszásságokat. A kérdés az, hogy TE megvizsgáltad-e, hogy emberek, vagy akár te miért döntöttél úgy ahogy. A vallás és a hit két különbözõ dolog. Csak röviden a vallásoskodás csak kûlcsíny, a hit meg belülrõl kell hogy jöjjön, de nem keverendõ össze a vakhittel. Az ember, ha értelmes (márpedig miért ne lenne az) megvizsgálja a dolgokat mielõtt dönt. Kényszeríteni senkit nem lehet, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy valamit vállal-e vagy sem?. Ha kényszer, akkor ott baj van. Honnan veszed, hogy az életnek lemondásokból kell állnia? Kitõl vetted? Azoktól a (csuhásoktól), akik pedofilbotrányokban, pénzügyi visszaélésekben és egyebekben bizonyíthatóan sárosak? Vagy más forrásaid vannak? Hogy lehet szerinted nem hirtelen megtérni? A megtérés az maga egy pillanat. Így elég hirtelen a dolog. Maga a megszentelõdés az egy folyamat, mint folyamat elég hosszú, nem egy hirtelen sztori. Az általad említett család történetébõl nekem az jön le, hogy az asszony nem a szeretet szemszögébõl, hanem a saját önös érdekeibõl adott a férjének "ultimátumot". Ki hibázott? Aki miatt vagy hatására megért? Vagy esetleg õneki nem sikerült még valamit beépítenie az életébe. Nem ismerve a szituáció részleteit, azt kell, hogy mondjam, hogy a férje, ha együtt maradtak nagyobb szeretetrõl tett bizonyságot, mint az idõközben "hívõvé" vált asszony. De nem ítélkezem, az nem az én dolgom. Minden dolgot, így a megtérést is a maga komplexitásában kell értelmezni/vizsgálni. Engem is elragadnak az indulataim néha, mégsem marad bennem harag a nap végére. Még egy kérdés felmerül: azért mert a Bibliát annyian félremagyarázták már: a Bibliában van a hiba? Amiért valaki rosszul kommunikálta a megtérését mások felé, a megtérés fontosságával van baj? Tiszteletem: Sandokan |
bob | 4549 | 2011. április 27. 11:21 | Válasz erre: 4544 |
Plusz az alkotmányt is kipostázzák mindenkinek, hogy ismerd és legyél rá büszke :D:D Namost ez küldeményenként 200Ft-tal számolva is 1,6 milliárd !!! Forint.. b+... Hivatalos álláspont erre: "Ritkán fordul elõ, hogy egy új alkotmányt fogad el az országgyûlés, ezért ebben az esetben a tájékozódáshoz való jog kivételesen fontosabb, mint az ország gazdasági helyzete". Ez már szánalom... |
Sandokan13 | 4548 | 2011. április 27. 11:10 | Válasz erre: 4542 |
Látta magát a megtestesült gonoszt, megtapasztalta testközelbõl, szerinted ezt akarta? Arra van beállva az ember, hogy halált lásson? Szerintem mindenkinek fontos az élet, bárki lett légyen is az.
|
Sandokan13 | 4547 | 2011. április 27. 11:08 | Válasz erre: 4538 |
Gyík67! Te még sosem láttál paródiát? Nem mondtál el egy Jézussal kapcsolatos viccet sem, zsidósat? Cigányosat? Székelyt? Békásat? Királylányosat? Aranyhalasat? Iszlámmal kapcsolatosat? Ha már iszlám, ott majd' nekimentek (sõt nem csak majdnem) egy másik nemzetnek, mert egy plüss tevét Mohamednek neveztek el egy óvodában. A dán karikatúrista képeit már nem is említem. Az egyiknek vicc, a másiknak halálos sértés! Tényleg: "disznó" viccet? Csak azért haragudjak a zsidókra, mert tíz (vagy akárhány) évvel ezelõtt kiparodizálták a saját ortodox vallásukat, hogy mi baj van vele? Mert az ortodox zsidók egy része nagyon is komolyan gondol dolgokat. Ne legyen házasság nem zsidó nõvel, ne egyél disznóhúst, mert a disznó tisztátalan állat a szemükben, megjegyzem az arab világban is tisztátalan a disznó, mégsem gyûlölöd az arabokat. Ez a felsorolás a teljesség igénye nélkül történt. Tudod, hogy mit mond a Biblia arról, hogy miért a zsidók a választott nép? Talán különbek minden más népnél? NEM. Nagyon egyszerû oka van: mert Isten õket szerette. Ennyire egyszerû. Ha a szlovákokat szerette volna jobban, akkor õket utálnád, vagy ha a románokat akkor õket? Vagy õket enélkül sem bírod? Provokatívra sikerültem? Bocs. Holokauszt? Ismertem olyat személyesen aki túlélte Auschwitz-ot. Õk nem a kamuról beszéltek. Hanem a véres valóságról. Aki az I. VH-ban még kitüntetett nemzeti hõs volt a magyar hadseregben, az egyszercsak nem kívánatos ember lett a másikban. Miért? Mert egyszerûen zsidó hátterû volt. Nem is kellett neki zsidó hívõnek lennie! Van még kérdésem: Magyarországon mindenki keresztény? Csak mert István anno fejet hajtott Rómának? Úgy tudom vallásszabadság van. Én csak azért nem gyûlölök embereket, mert mi volt az apjuk vagy az anyjuk, sõt én nem gyûlölök embereket, félre ne érts: téged sem gyûlöllek. Szeretem az embereket. De ez nem jelenti azt, hogy mindenben egyet is értek velük. Nem errõl szól a dolog. De óhatatlanul megfogalmazódik az újabb kérdés: azért mert valaki másként gondolkodik, nekem nem lehet saját véleményem? Persze voltak dolgok amik befolyásoltak döntéseimben, de kinek nincsenek? Kamunak nevezni egy nép szisztematikus kiírtására való törekvést, az elég komoly és ne haragudj, de kissé meggondolatlan kijelentés szerintem. DE: a te életed te éled, az enyémet meg én. Béke párti maradok. Miért? Mert nekem így jó. :-))) Sandokan |
Olívia | 4546 | 2011. április 27. 11:07 | Válasz erre: 4540 |
Azt kérdezed, hogy gondoljuk, mi történt, hogy egy ilyen "elvadult, marcona" ember hívõvé lett? (a jelzõkön ne bántódj meg, csak hangsúlyozni szerettem volna!:-)) 25 éves pályafutásom alatt (intenzív, mentalhygienes ápolónõség) sokszor találkoztam a nagy lelki traumák utáni vallásba kapaszkodással, halálközeli élmény kiváltotta lelki változásokban, illetve abban hogy egy karizmatikus ember akkor csípte fülön az ismerõsömet, amikor nagyon sérülékeny volt!! Az elsõ kettõt el tudom fogadni, arra azt mondom, ha ez segíti a túlélésben, a mindennapok küzdelmében, akkor az jó!!! Viszont amikor vallásnak vagy szektának a bûvkörébe kerül, mert olyan erõs hatással voltak rá, azt nem! Az nem az õ döntése, hanem a pillanat mûve! Láttam már családot majdnem ezért széthullani, mert az asszony depressziójából a HIT gyülekezet kovácsolt elõnyt, ahol a férj csak hogy ne veszítse el a szeretett nõt és a 3 fiát (az asszony elköltözéssel fenyegette), inkább õ is a kolóniára költözött!:-( Amikor nem akarják erõszakkal rám kényszeríteni a hitet, akkor tudom tisztelni, viszont, ha divatból, egy félreértelmezett nemzettudatból igen, akkor az ellenállást vált ki belõlem! Amíg a vallásba burkolózva pedofilok tömege prédikál a hitrõl, amíg a vallás mögé bújva vagyonokat halmoznak fel emberek és valójában az életük nem a lemondást, hanem a hivalkodást tükrözi, addig nekem nem lesz elfogadható. Utoljára, de nem utolsó sorban amíg élete nagy részében bûnben (alkohol, agresszió, perverzió és egyebek...) között élõ ember hirtelen megtér, mert az aktuális érdekei így kívánják (politika, közélet, karrier), akkor az belõlem erõs indulatot vált ki!:-(( |
C1800Rider | 4545 | 2011. április 27. 11:07 | Válasz erre: 4543 |
Az ötkerbe is jusson belõlük, az ötkerbe is!!!
|
Bubó Doki | 4544 | 2011. április 27. 11:04 |
Drága kütyüt kapnak a kormánytagok. Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig iPad 2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai - értesült a Világgazdaság. A lap információi szerint a táblagépek beszerzése már folyamatban van. A kormánylista alapján számított hozzávetõlegesen 90 darabos tétel mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak. Van itt píz, gyerekek, nem is tudom, mit sír mindenki....)))) Mert megérdemlik! Oszt a ciklus végin leselejtezik, és marad a gazdánál....))))))DDDDD |
tsanyi | 4543 | 2011. április 27. 11:03 |
Ez hülye: http://mesenincs.blog.hu/2011/04/27/magyar_cigany_roma_bunozo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index még mindig szerintem az összes cigót a 2. és 12. kerületbe kéne költöztetni és aki mégis kimarad azt a 7.-be......éljen együtt mindanki azzal akit szeret és támogat... |
tsanyi | 4542 | 2011. április 27. 10:52 | Válasz erre: 4540 |
A nagyobb háborúk után a papoknak(a vallásnak is) nagyon leesett a hitele az emberek, fõleg a katonák körében......nehéz elhinni(az 1VH-ban volt ez elõször nagy mértékben jelen), hogy van halál utáni lét ha egyszer a lövészárokban tapogatózva hirtelen rámarkolva a kezünkben marad egy láb a sár alatt amit kiemelve elõbukkan a Józsi akivel 2 hete még kártyáztunk, de egy bombázásban eltûnt..............az oszladó vicsorgó fejû halottak látványa hamar kétségbe vonja a menyországot és a jóságos Mindenhatóba vetett hitet.....
|
Gyík67 | 4541 | 2011. április 27. 10:46 | Válasz erre: 4539 |
Úgyi fogytán van a wcpapír ... ilyed "drága"-drága dologgal még úgysem töröltem ki a seggem ... ... ha máá megenni úgysem lehet ... Van itt pénz csak nem nekünk :((( ... |
Sandokan13 | 4540 | 2011. április 27. 10:43 | Válasz erre: 4537 |
Szerinted, (ha megnézed a reglapomat, ott is a képemet ajánlom a figyelmedbe!) én egy ájtatoskodó herzig kis templombajáró fickó vagyok? Most õszintén! Szerinted minek kellett ahhoz történnie az életemben, hogy ennyire megváltozzam, mint ahogy az a soraimból kiderül? Szerinted nem rágtam többször át magam a dolgokon, mire egy ilyen döntést meghoztam? Amúgy meg nem értem mit vagy úgy oda, ha nem akarod elfogadni. Mi bajod van? Miért böki a szemedet? Hallottál róla, nem gyõzõtt meg, döntöttél. Ennyi. De ott legbelül, az éned legmélyén megfogalmazódik a kérdés: mi van akkor ha ennek a szakállas, tetovált, kendõs fickónak esetleg igaza van? Böki a csõrödet mi? Miért vagy bizonytalan? Mert nem tudod, hogy hová tartasz? Vagy miért? Nem hiszel az örökkévalóságban, de mi van ha mégis létezik, mi van ha van üdvösség, mi van ha van örök élet? Mi van akkor, ha ezt itt a földi életben be lehet biztosítani? Ha pedig be lehet biztosítani az öröklétedet, megengedheted magadnak, hogy ne biztosítsd be? Van vesztenivalód? Ha igaz, akkor tutti a dolgod. Ha nem igaz, mert mégsem úgy van, ahogy én is mondom, akkor meg mi történik veled? Én úgy gondoltam anno, hogy van vesztenivalóm az öröklétet illetõen, ezért bebiztosítottam magam már itt. :-) Nem csak úgy véletlenül élünk a világban, vagy te úgy gondolod, hogy igen? Megkérdem még egyszer: mit veszíthetsz? :-DDD |
Semi | 4539 | 2011. április 27. 10:23 |
Ezeknek a Postában is van érdekeltségük, vagy valami maszek futárcéggel csináltatják majd a melót. Ja hogy mit is? Hát kiküldik minden MAGYAR állampolgárnak a Tákolmányt és elvárják, hogy mindenki ismerje meg és legyen büszke rá. Mennyibe is fog ez kerülni? Nekem speciel egy példány sem kell belõle, de mivel hárman élünk egy háztartásban, elvileg hármat is kapni fogok belõle. 38 oldal 8 millió példányban nyomtatva és postázva... no comment http://index.hu/belfold/2011/04/27/mindenkinek_kipostazzak_az_alkotmanyt/ |
Gyík67 | 4538 | 2011. április 27. 10:12 | Válasz erre: 4528 |
Szando ... Ebben igazad van ... és tiszta sor az is, hogy nem tetszett akkoriban a kiválasztottaknak, se Jezus személye, se az amit csinált ... De itt nem errõl van szóó... hanem arról ha a Magyar (de barmely ország) tvjében-ben, legyen az a királyi, vagy bármely kereskedelmi cstorna egy ehhez, csak nagyjából hasonló müsort, is le merne adni, - az amellet, hogy az a tv azonnali bezárását jelentené - ... egyenlõõ lenne egy másodi holokamuval ... "kedvenc" idetelepedett zsidó "honfitársaink" ... szemében ... de báhol a világon ahol ez elõfordulna ... ez a mûsor az izraeli állami tv-ben ment ... NEKIK SZABAD ??? és senki nem szol egy szót se érte ? ... mondjuk az is maga a RASSZIZMUS LENNE !!! "nem minden zsidó hisz Jézus Krisztusban, mint Messiásban, Megváltóban." - akko még annyit ... nem mindenki hisz a holokamu - 6 000 000 áldozatában - nem mindenki szereti a zsidókat ... én sem ... |
kawa70 | 4537 | 2011. április 27. 10:09 | Válasz erre: 4536 |
�Az, hogy a törvény elõtt mindenki egyenlõ legyen, egyszer egy más "dimenzióban" meg fog valósulni. Legalábbis azon a szinten, hogy mindenkinek a nagy Bíró elé kell állnia egyszer a testben "elkövetett" dolgaiért. Az fasza.......biztató kilátások.....Aztán ha meg mégsincs a nagy végtelen semmin kivûl más a másik dimenzióban, akkor ezt is bebuktuk :) Itt meg nyugodtan dögöljünk, meg a bizonytalan semmiért. Imádom a hívõk ilyen hozzáállását.... |
Sandokan13 | 4536 | 2011. április 27. 09:29 | Válasz erre: 4535 |
Nem, sajnos nem egyszerûbb, de ha már elkövette, akkor igenis bûnhõdjön ki-ki azért amit elkövetett. Igenis vállalja a felelõsséget a saját (már bocsánat a szóért) szaráért. Elrettentõ büntetés? Sajnos megszûnt a halálbüntetés, hogy miért arról lehetne vitatkozni. Volt elrettentõ hatása? Szerintem mindenképp. Történtek mégis gyilkosságok? Sajnos igen. Most meg ott tartunk, ahogy tegnap olvastam, hogy nincs feltétlenül szükség az életfogytiglanra, mert (rövidítek erõsen) drága!? Akkor hol lesz itt a mai Magyarországon, vagy mi lesz az elrettentõ? Erre tényleg kíváncsi lennék, hogy te mit gondolsz errõl? Igazad van abban, hogy a megelõzés lenne a fontosabb ebben is, mint sok minden másban. Ezért kellene a szeretetre nagyobb hangsúlyt fektetni, mint a gyûlöletre. Jézus útja tûnik a (hangsúlyozom) számomra a legjobbnak.:-) Az, hogy a törvény elõtt mindenki egyenlõ legyen, egyszer egy más "dimenzióban" meg fog valósulni. Legalábbis azon a szinten, hogy mindenkinek a nagy Bíró elé kell állnia egyszer a testben "elkövetett" dolgaiért. |
Audimania | 4535 | 2011. április 27. 08:58 | Válasz erre: 4531 |
Szerinted egyszerûbb megbüntetni, mint eleve arányos, de elrettentõ büntetést kilátásba helyezve MEGELÕZNI a bûnt? Arról persze én is csak álmodom, hogy a törvény elõtt egyszer mindenki egyenlõ lesz ... |
tsanyi | 4534 | 2011. április 27. 08:22 |
Miképp változik az elvhû, töretlen hitü és a végtelenségig következetes kedves vezérünk véleménye az idõk során: http://torokgaborelemez.blog.hu/2011/04/26/354_egyedulallo_helyzet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
tsanyi | 4533 | 2011. április 27. 07:31 | Válasz erre: 4499 |
Ha 25 éve vagy alkalmazott akkor nagyrészt már ebben a rendszerben voltál, elõtte ez másképp mûködött bár a szabik számát emelték, de a kiadásának jogát megváltoztatták.......és Neked azért nem jó mert igazából bármit mond egy tulajdonos valójában soha semmilyen formában nem érdekli, hogy mi a franc van veled(tudom eü.-s voltál így ott azért más, de csak a példa kedvéért)........az, hogy ez így van abba belegondolva ha teszem azt van pénzem, csinálok egy termelõ üzemet ahol az eladott termék árából 60% az alapanyag, 25% a munkaerõ a maradékot adózom le és teszem el.......na ha ebbõl akárhol le tudok faragni akkor azt örömmel teszem hisz a melósaimmal nem is találkozom és le is szarom mi van velük......és mivel van pénzem megveszem a döntéshozókat akik úgy szabják a törvényeket, hogy nekem jó legyen és majd megvédenek a felháborodott melósaim dühétõl......most itt tartunk, ha nem kényszerítik rá a tulajokat, hogy foglalkozzanak a dolgozóik közérzetével és életszinvonalukkal nem is fognak maguktól soha.....
|
tsanyi | 4532 | 2011. április 27. 07:22 | Válasz erre: 4521 |
Desi, még....,de csak még és ennek egyszerû oka az, hogy ott nehezebb ezt véghezvinni, de ha a híreket mélyebben átgondolja az ember akkor tetten érhetõ, hogy ott is emelik a nyuggerkorhatárt és csökkentik a juttatásaikat......persze annyira szarul nem fognak élni mint mi, de jelentõsen romlani fog az életszinvonaluk nekik is.....
|
Sandokan13 | 4531 | 2011. április 27. 06:37 | Válasz erre: 4530 |
Az a jó a véleménykülönbségekben, hogy ettõl még emberek vagyunk. :-) Nem gondolkodtam én sem mindig így, ahogy azt lentebb olvashattad. Egy valamit viszont a figyelmedbe ajánlok, mert úgy látom te sem olvastál el mindent, vagy csak szelektíven. NEM VÉDEM A BÛNÖSÖKET! Bûnhõdjenek meg azért amit elkövettek. Az embereket védem és az életet, csak, hogy tiszta legyen! Ezt a részét miért nem látod te sem? Ugyanakkor én ember is fogok maradni bármi történjék is, mert én egy kissé más "sztoriban" vagyok, mint az ide beirogató fórumozók nagy része! Tiszta? :-) |
TattooedAngel | 4530 | 2011. április 27. 00:39 |
Sandokan, egy dolgot kéne neked is figyelembe venned, ahogy az összes többinek is, aki a legcsekélyebb mértékben is védi a cigányokat és a zsidókat: ha egy hamiskártyással szabályosan akarsz játszani, veszíteni fogsz! Lehet, hogy az erkölcsi gyõzelem a tiéd lesz, csak azzal kitörölheted a hátsódat! Muszáj alkalmazkodni a mindenkori körülményekhez, különben eredménytelen lesz minden erõfeszítés! Ha az eddig alkalmazott módszerek nem mûködnek, akkor az azt jelenti, hogy rosszak a módszerek és újak után kell nézni! Ezzel eszemben sincs azt mondani, hogy a Dunába kell lõni bárkit is, egyszerûen olyan eszközöket kell bevetni, amik használnak is! A szép szó már réges-rég nem vezet eredményre...
|
Sandokan13 | 4529 | 2011. április 27. 00:00 | Válasz erre: 4526 |
Azt azért érdemesnek tartom még megjegyezni, hogy a hozzászólásokban említve van az is, hogy ez a kisfilm kábé 10-20 éves, és inkább "showmûsor/paródia" szinten került bemutatásra anno, mint iskola tévébeli tanulnivalóként. Bocs.
|
Sandokan13 | 4528 | 2011. április 26. 23:44 | Válasz erre: 4526 |
Nna ehhez nekem most lassú a netem, de annyit azért megér reagálnom rá, hogy nem minden zsidó hisz Jézus Krisztusban, mint Messiásban, Megváltóban. A történet szerint az akkori vallási elitnek nem tetszett, hogy az általuk csak egy ács fiának ismert Jézus, számukra új tanokat kezdett hirdetni, idézem: "... és megváltoztatja a cerimóniákat, melyeket adott nékünk Mózes" De ez ismerõs lehet a reformáció kapcsán is. Mi az, hogy nem latinul, hanem anyanyelveteken akarjátok olvasni Isten igéjét? stb. Ez utóbbi esetben is a vallási elit állt ellene az igazságnak. Mekkora döbb lesz majd, ha ezek az emberek a végén mégis elfogadják Jézust! :-) Nna ezt most igen rövidre szabtam, mert tényleg késõ van. Áldott napokat kívánok mégegyszer! Ránk fér szerintem! :-) |
Sandokan13 | 4527 | 2011. április 26. 23:31 | Válasz erre: 4525 |
Lehet, hogy már unod, nem tudom. De megint idekívánkozik két mondat amit Jézus mondott a hegyi beszédben: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyûlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyûlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket." Máté evangéliuma 5,44-45 Egyenlõre csak ennyit, bár a fejezet hátralevõ versei is megérdemelnék az idézést. :-) A 48-ik verset még idemásolom: "Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok is tökéletes." Tudod Desiderus nem az a kereszténység, hogy eljár az ember (már ha megteszi) a templomba. Hanem a fent idézett sztori a kereszténység. És ez nagyon kemény, mindenki azt hiszi, hogy kereszténynek lenni csak holmi ájtatatos cselekedetek özöne, meg lelki gyengeség stb., stb. NEM! Kereszténynek lenni sokkal több ennél. Bele tudsz gondolni, hogy mekkora erõfeszítést (szellemi, lelki és néha fizikait is) követel az, hogy imádkozz egy olyan emberért, aki fizikailag bántalmazott, meglopott, átvert, csak rosszat tett veled? Ráadásul monddj még áldásokat/jó dolgokat az életére? Fel tudod ezt fogni!?. (*) Mekkora dolgot kért itt tulajdonképpen Jézus? Ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni az ember, elõször is meg kell tudni bocsátani. Enélkül bármennyire is erõlködik az ember, nem és nem megy a jó dolgok kimondása a másik életére. Addig csak vergõdik az ember, mert mindent mondana (ahogy sokszor mond is) az illetõre csak jó dolgokat nem. Maga a megbocsátás pedig nem érzelmi döntés, hanem akarati. Akarni kell megbocsátani az illetõnek, bárki legyen is az. Ha ez megy, akkor az áldások mondása, jó dolgok kívánása is menni fog. Ez nem névleges kereszténység, hanem valódi, bibliai. Ez maga a szeretet megnyilvánulása. Isten minden embert szeret, még a bûnöst is, bármilyen meglepõ. A létezõ vallásoktól ez különbözteti meg az igazi kereszténységet: a szeretet. Isten maga a szeretet. Szereti az embert akit a képmására teremtett. :-) Hja még egy megjegyzés a 48. verssel összefüggésben: nem vagyok tökéletes, de törekedhetek rá! :-) Mára befejezem, mert reggel 4-kor kelés. (*) ez a !?. -ra vonatkozik, az adott mondat ami után ezek a jelek állnak mindhárom verziót magában foglalják. Felkiáltás, kérdés, kijelentés. :-) Áldott napokat kívánok! :-) Sandokan |
Gyík67 | 4526 | 2011. április 26. 23:31 |
Most akko kik a GYÜLÖLKÖDÕK ? ... Nekünk miért nem szabad ... ??? Az Izraeli Iskola Televízió a keresztény ünnepek és szokások jobb megismertetése és a másság tiszteletére való nevelés nemes szándékával sugározta az izraeli állami tévé fõcsatornája nemrégiben a Jézus keresztrefeszítésének történetét bemutató oktatófilmet. Elöljáróban a képernyõ bal felsõ sarkában megjelent a nyitott könyv lapjain imbolygó tudás lángja, az Izraeli Iskola Televízió logója, majd a témához illõ módon egy félmeztelenre vetkõzött, Toffinak nevezett „hölgy” történelemtanárként nemzeti és vallási öntudatra – és persze móresre - tanítja a zsidóságára fittyet hányó, kikeresztelkedni kívánó, s még „siksze” (nem zsidó nõ) feleségül vételére is hajlandó renegát Gorillát, Jézus Krisztus filmbeli megszemélyesítõjét. Nézegessük hát a rendkívül tanulságos, különösebb kommentárt nem igénylõ képsorokat, és hallgassuk figyelmesen a politikusaink, papjaink és libsi újságíróink által példaállamnak beállított Izrael állami tévécsatornáján a tanuló ifjúság nevelését célzó mûsorban elhangzó erkölcsi üzenetet. Különösen ajánljuk ezt a nemes szándékú mûsort Bölcskei Gusztávnak, Erdõ Péternek, Várszegi Asztriknak és Balog Zoltánnak. - Sálom! A Történelemóra Toffival és a Gorillával címû mûsort látjátok. Beszélgessünk most a zsidó nép történetének fontos eseményeirõl a régmúlt idõktõl kezdve egészen mostanáig. Ma Jézus keresztrefeszítésérõl tanulunk. Hallottál már Jézusról? - Úgy hallottam, hogy tiszteletre méltó ember volt. - Dehogy. Jézus a zsidó nép ellensége volt, mert mindnyájunkat át akart téríteni a kereszténységre. Vannak ugyan jó keresztények is, ám ez a vallás szörnyû veszélyt jelent a zsidó nép számára. - Én asszimilálódni akarok! - Tudod te, hogy mivel jár az asszimiláció? Elõször is azt, hogy szexuális viszonyt kellene folytatnod egy goj nõvel, amit természetesen sem én, sem te nem akarhatsz! - Azt akarom, hogy a gyermekeim táblacsokoládét egyenek, és legyenek gojok. Toffi, én unatkozom itt. (Mármint Izraelben – a ford.) Svájcban akarok élni goj nõvel, és egész nap csak táblacsokoládét enni. - Jól van. Ha te annyira szereted Jézust, akkor te leszel Jézus. Én pedig Iskarióti Júdás vagyok. - Jézus vagyok, s azt akarom, hogy mindnyájan legyetek keresztények, egyetek disznóhúst, táblacsokoládét, s élvezzétek az életet! Nézõk otthon, ti is így akarjátok, ugye? - Éppen ezért megfeszítelek. Egyáltalán, hogyan merészelsz itt szónokolni a jámbor zsidóknak? - Istenem, Istenem, miért hagyál el engem? - Náci vagy, Jézus, te náci vagy! - Toffi! Ne tedd ezt, Toffi, félek! A vízen jártam, a tücsköket süteménnyé változtattam (sic!). Ne! Nem vagyok Jézus. Ez tévedés! Mózes vagyok! Ne verd belém a szegeket! Toffi, ne! - Ez csak egy szeg, te gyáva. - Neee! Jaj, Toffi, neee! Óh, Istenem, ne! Aaah! Aaah! Jaj nekem! Ne, ne, ne! - Ajvé http://www.youtube.com/watch?v=JA6vRC1xW_c&feature=player_embedded#at=20 |
desiderus | 4525 | 2011. április 26. 22:41 | Válasz erre: 4524 |
Nemes gondolatok. Csak az a baj velük, hogy ezt az emlegetett népcsoporthoz tartozó egyedek abszolute nem osztják, annál az egyszerû oknál fogva, hogy már állati szinten ösztönlények. A másik ok pedig, hogy csak egy törvényt ismernek...a saját törvényeiket. És attól tartok, hogy lesz még áldozata az elnézésnek, igazságügyi idõhúzásnak és a cselekményhez mérten enyhe ítéleteknek. "Homo homini lupus..." mély igazságot rejt ez a római mondás.... |
Sandokan13 | 4524 | 2011. április 26. 21:17 | Válasz erre: 4523 |
Meg is lesz a méltó büntetése az embernek (embereknek) érte. Mélységesen elítélem az emberi élet kioltására tett minden kísérletet. Ezt is. Ha nem itt lesz meg az ember ítélete, akkor az örökkévalóságban. Nem félek, mindenkit utolér az ítélet, ami megérdemel. Ez a fajta nézõpont (az enyém) kiverheti a biztosítékot másnál, ahogy ki is veri néha. A gonoszságot egyedül nem gyõzhetem le, de tudd Desiderus, hogy legyõzhetõ. Sajnálom ami vele történt. Nem tartom hibásnak amiért segíteni akart. Õt nem is lehet, viszont az igazságszolgáltatásunk lassúságát annak tartom. Az elszabadult indulatokat is hibásnak tartom, mert egy olyan ember látta kárát, aki nem tehetett semmirõl. Ennek ellenére azt mondom, hogy a gyûlölet nem megoldás. Ebben az esetben az volt? Ebben sem, fõleg úgy hogy a kislánynak (ha jól melékszem az volt) az ijedtségen kívül nem volt baja. Amennyiben normálisan mûködne az igazságszolgáltatásunk akkor nem kellene/kellett volna eljutnunk idáig. De nem azt tartom a megoldásnak (én), hogy akkor fogjuk magunkat aztán most mindenki szétverünk. Mert ha jól rémlik akkor a gyûlölet gyûlöletet fog ismételten szülni. Azzal, hogy felsorolunk ilyen eseteket nem jutunk elõbbre. Emlékezni kell, de tenni is, hogy többet ilyenek ne fordulhassanak elõ. Csak mindig elfelejtjük egy-egy ilyen eset kapcsán, hogy a gonosz létezik még ha nem is akarunk sokszor tudomást venni róla, mert úgy kényelmesebb. Miért éppen vele történt? Nem tudom, én csak azt tudom, hogy a saját életemet és a szeretteimét is be akarom biztosítani. Ez normális szerintem. De a saját lelkiismeretemet nem úgy fogom megnyugtatni, ha belerúgok minden szembejövõbe, aki rosszul néz rám. Bocs. Ha a gyilokra gyilokkal válaszolunk, mi különböztet meg bennünket a gyilkostól? Lehet, hogy pacifista vagyok? Vállalom, az élet szeretete bennem mindennél erõsebb, de mégsem tudom megmondani, hogy meddig fog tartani. Még évekig? Vagy csak ezt az entert sikerül lenyomnom? Ettõl függetlenül tudom, hogy hová tartok. Az idézet igazságtartalma attól nem változik, hogy egyesek nem törõdnek vele és Tiger szavaként belepiszkítanak. Minden összefüggésben van mindennel. Véletlenül semmi sem történik. Én ebben (is) hiszek. Ez legalább az enyém. DE: ezzel sem kötelezõ egyet érteni. |
desiderus | 4523 | 2011. április 26. 20:53 | Válasz erre: 4522 |
"Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal;" Szögi Lajos tanár urat nemes egyszerûséggel agyonverték, mert megállt segíteni. És ez csak egy példa. |
Sandokan13 | 4522 | 2011. április 26. 20:44 |
Szevasztok! Azt hiszem mindegyikünknek vannak valamilyen (jó vagy rossz) tapasztalatai cigányokkal. Még nekem is vannak rosszak, nem is kevés. Hogy miért nem szeretik a tisztaságot (a nagy átlag) azt meg nem tudom mondani, tippjeim vannak, de hogy mennyire vannak közel a valósághoz, ezt passzolom. Viszont a sok negatív példa mellett a tegnap már említett tenni akarás az egyik fontos dolog szerintem. 1-2 éve volt egy mûsor a Dunán, amit a nagy szokásos csettegtetés közben sikerült elkapnom. Macedóniában élõ cigányokról volt szó. A lány elmondta, hogy olyan területen éltek, ami hasonlít az itthoni cigánytelepekhez, vagy még annál is rosszabb. A dédszüleinek még az elemi iskolai végzettséük sem volt meg. De (már nem tudom milyen okból konkrétan) valamelyikük változtatni akart a családban az addigi helyzetén és elkezdtek fejlõdni a dolgok. (Egyébiránt a múltkor ezt a fajta gondolatmenetet értettem szellemi örökség alatt.) A nagyszülõk már eljutottak az elemiig, a szülõk a középiskolai végzettségig, a szóban forgó lány pedig az egyetemi tanulmányait fejezte be, ha jól elékszem. A legrosszabb amit említett az a saját környezeten (cigányságon) belüli megkülönböztetés volt, ami legszívesebben visszahúzta volna õket, de bennük meg volt a csakazértis tenni akarás, hogy õk megmutatják, hogy sikerülhet. Nekik bejött. Mo-i példa: hódmezõvásárhelyi roma gyülekezet januári ruhaosztása a rászorulóknak 2010-ben, szép számmal voltak a rászorultak között magyarok is, vagy fehérek, ha úgy tetszik. Nem voltam ott, de szerintem egyik sem mondta, hogy "büdös cigány" nem fogadom el tõled a segítséget. Gondolom az ezirányú segítségnyújtást nem függesztették fel azóta sem. Valamelyik nap már említettem a csigatévén bemutatott Uszkát, a bezzegfalut, az ukrán határ mellett, ahol a kocsmában üdítõznek és nem aljas módon lerészegednek. Mondjuk ez speciális eset, a film szerint mind megtértek Jézushoz. (Lehet, hogy ez lenne a megoldás?) Tudom, hogy ezek az esetek csak cseppek a tengerben, de mindenesetre ezeket tartom jó példáknak például sok más mellett. Azért is tartom plldaértékûnek, mert megmutatja, hogy a mai Magyarországon is meg lehet tenni ilyeneket, csak akarat kell hozzá. Hja, hogy ez nincs meg mindenkiben? Nna ez megint az a szitu amirõl nem feltétlenül én tehetek, de lehet, hogy azzal ahogy gondolkodom és ezt tovább adom másoknak (ez esetben nektek akik most olvassátok) remélhetõleg elindul valami folyamat fejben. Akár a tietekben, akár az ismerõsötökében, hogy lehet és kell is változtatni, de (szerintem) meg kell próbálni embernek maradni, ezt tartom a legfontosabbnak. Nem is kell egyetérteni. Ám én azt szeretném, ha élhetõbb lenne ez a világ: olyan nagy kérés ez? Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, még ha most kevesen is vannak, akik így, vagy inkább hasonlóan gondolkodnak, mint ahogy én. "Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal;" (Szerintem.) :-) |
desiderus | 4521 | 2011. április 26. 19:17 | Válasz erre: 4495 |
Sanyi, ebben nem értek egyet. Ezért : http://www.jogiforum.hu/hirek/16349 |
eröt | 4520 | 2011. április 26. 19:11 | Válasz erre: 4499 |
Váltsd ki ha van valami használható ötleted amivel elindulhatsz.De vigyázz a vállalkozóság csak kívülrõl látszik tejfölösnek.Szívbõl kívánok sikert hozzá.És szerencsét meg jó idegeket.
|
Jani55 | 4519 | 2011. április 26. 18:50 | Válasz erre: 4515 |
Tíz évvel ezelõtt történt, itt közel, a keresztutca közepén élt egy cigánycsalád. Amit láttunk: átlagosnál kicsit lepusztultabb, kicsit rendetlenebb, gazosabb ház, udvar és környéke. A cigányszülõk nem tudom hol, mit dolgoztak, mit csináltak, az biztos, a gyerekek (4) és a szülõk aránylag rendesen öltöztek, itt, ott ezt, azt elkértek, háztart. cuccokat, nem használatos ruhákat, rádiót, tévét, játékokat, egyebeket kaptak. Nem loptak, soha, semmi különös nem történt... Hosszú bevezetõ után a mondandóm lényege: bejött, megkért a naccsága, legyek szíves megnézni a villanybojlert, mert két napja nem melegít... Gondoltam, nem tart semeddig, hátha csak biztosíték, vagy egyéb... megnézem. Odáig is minden normálisnak tûnt, beszélgettünk, kéne vashulladék a legnagyobb gyereknek, mert hegeszteni tanulna... Bementem a házba: kosz mindenütt.... de mindenütt és büdös, de nagyon büdös... A látvány: hát amit elmondhatok, hegyekbe, kazlakba mindenütt minden összelomolt vacak... A benti szárítókötélen a sz..os wcpapír kiteregetve száradni... "jó lesz a másik oldala is, akkor dobjuk ki" (2001-02 környékén, Velencén, a legnormálisabbnak tûnõ cigánycsaládnál, ahol víz, villany be volt kötve és részükrõl fizetve...) |
klimas | 4518 | 2011. április 26. 18:31 |
" „Alkotmányos rendszerünk messze van attól, hogy tökéletesnek tekinthetnénk. Hogyan is lehetne az, amikor az ellenzéki kerekasztal tárgyalásain néhány hét alatt kellett összeütnünk egy lényegében új alkotmányt. De ez az alkotmány még ebben az állapotában is alkalmas arra, hogy a siker reményében lehessen védekezni a tekintélyelvû tendenciákkal szemben – szigorúan – alkotmányos alapokon. Márpedig ez egyedülálló helyzet a magyar történelemben.” " Forrás: http://torokgaborelemez.blog.hu/2011/04/26/354_egyedulallo_helyzet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index |
klimas | 4517 | 2011. április 26. 18:24 |
Betettem a vicc topikba is, beleillik: Az angol Alkotmány: Magna Charta a fidesz tervezete: Hanta Charta a majdani Tákolmány:Franc Akarta |
qqriq64 | 4516 | 2011. április 26. 13:21 | Válasz erre: 4514 |
Igen ez így van. Vagy nagyon koszos (a többség) vagy nagyon tiszta. Én az építõiparban dolgozok 30éve rengeteg cigánnyal dolgoztam együtt soha semmi problémám nem volt velük. De kiemelnék egy brigádot. A brigádvezetõ Lakatos(Mujkó) József. Két konténerjük volt amivel egyik munkahelyrõl költöztek a másikra, egy öltözõ és egy raktárkonténer. nyolcan voltak a brigádban jórészt rokonok Mujkónak a fiai vejei. Minden délben bentmaradt egy közülük aki bestokizta a raktárt mindent letakarított a sártól rendberakott mindent. Utána felmosta az öltözõkonténert ott is rendetrakott aztán vizet melegített lefõzte a kávét úgyhogy mire bejöttek a többiek akkor a konténer oldalán végigfutó ládasoron a mi egyben ülõhely is volt, minden embernek ki volt készitve a saját lavórja benne a melegvízzel mellette szépen összehajtogatva a törölközõje rajta a szappan. Tisztaság mindenhol kávéillat rend fegyelem. Mujkó a szeme villanásával irányította õket. De a pénzüket is kiharcolta. Abszolút tekintély volt. Na de ez a ritka. Viszont továbbra sem értem nem jobb tisztaságban élni? |
qqriq64 | 4515 | 2011. április 26. 13:02 |
Volt nálunk egy cigány család akik nem a péróban éltek hanem a faluban történetesen a nõvérem szomszédságában. Mivel télire nem gyûjtöttek tüzelõt így elõször a lakásban kerestek fát. Eltüzelték az összes ajtót. Aztán a parkettát. Aztán mentek az erdõre. Igen ám de gyújtós is kellett volna. Megtalálták. Szisztematikusan késsel elfaragták az ajtófélfákat annak a forgácsaival gyújtottak be. néhány év alatt az összes ajtó és ablakkeretet elfaragták. Mindenhol egy szimpla üvegablak maradt azt is a lélek tartotta a helyén mert a keretét amennyire lehetett elforgácsolták.
|
Olívia | 4514 | 2011. április 26. 12:54 | Válasz erre: 4513 |
Erre megfelelõ szervezés kellene és megcsinálják. Nem mai téma, Alsószuhán szálltunk meg egy-két éve. Alsószuha község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Kazincbarcikai kistérségben. Miskolctól 40 kilométerre északnyugatra, Aggtelektõl 10 kilométerre helyezkedik el, kevés fehér lakik a környéken, mi a falusi turizmussal egy középkorú házaspárnál laktunk. A település is nagyon rendben volt, az árkok, az utcák, virágok mindenhol, sziklakertek a parkokban. MIND CIGÁNY VOLT, AKI KÖZMUNKÁZOTT!!! Ha van valaki, aki hat rájuk, aki felügyeli a munkájukat, akkor képesek dolgozni. A lelakottsághoz pedig annyit, hogy Tatabányán születtem, volt ott egy lakótelep, amit a köznyelv "mandinkának" hívott, mert a beköltöztetett cigányok a parkettát felszedve a szoba közepén fõztek, disznót tartottak az erkélyen. Viszont jártam olyan cigánynál is, ahol a légy is eltaknyolt, mert csillogott-villogott minden, nem ismerik a középutat.:-(( |
CJKrisz | 4513 | 2011. április 26. 12:45 | Válasz erre: 4512 |
A szegénység és a piszok nem járnak kézen fogva. Õk egyszerûen ezt szeretik, ebben érzik jól magukat. Hányszor láttuk már a TV-ben, hogy "szegény" cigány családok ingyen kaptak az önkormányzattól lakást, vagy épp saját házat, nem is akármilyet, aztán 1 évvel késõbb meglátogatván õket olyan szinten le volt lakva a kéró, hogy egy jobb érzésû gazda a disznókat nem tartotta volna benne. Patyolat tisztaság volt, miért kellett így lelakni? Nem is kellett volna nagy dolgot csinálni, csak szinten tartani egyfajta közönséges takarítással. Sõt, ha nem takarítják, akkor sem lesz ilyen ótvar, direkt tönkretették. Õk viszont 1 év alatt lelakták, a parkettát felszedték, az ajtót kifeszítették, ablakokat kitörték. Miért, hiszen a sajátját tette tönkre? Azért, mert a dzsuvát szeretik, az a természetes környezetük. Ezen nem lehet változtatni, nem akar tisztaságban élni, mert nem is tud. Munkamorál? Dettó. A minap szintén a TV-ben lehetett látni, hogy valamelyik faluba önkéntes munkások érkeztek, hogy kicsit rendet tegyenek a faluban, kitakarítsák vízelvezetõ árkokat, stb. A puhos cigány ott hõbörgött a kamerának, hogy "Há' nincsen munka! Hogy éljünk így meg, ha nincsen munka?! Nem tudunk dolgozni!" De azért a nagy belét a térdére fektetve guggolt az árokparton és szemlátomást nagy élvezettel nézte, hogy az önkéntesek ott dolgoznak az árokban és pucolják ki azt a retket, meg szemetet belõle, amit õk, vagy a purdéik szórtak bele. Hát ott a munka bazmeg, fogd meg a lapát nyelét, aztán tisztítsd ki az árkot, hogy majd az árvíz ne vigye el a putridat 3 hét múlva. Ja, hogy ez nem cigánynak való munka... |
qqriq64 | 4512 | 2011. április 26. 12:19 |
A teológiai eszmefuttatásba most nem kapcsolódnék be mert én csak egy sima mezei rasszista vagyok a magasabbrendû filozofálások megterhelik az agyamat. Oliviával és Csabussal messzemenõen egyetértek hogy korlátozni kell az anyagi érdekhez kötött gyerekszüléseket. Többször hallottam már hogy a cigányok mennyire szeretik a gyerekeket. Na ezzel azért erõsen vitatkoznék. Akibõl hullik a gyerek mint nyúlból a bogyó, olyan körülmények közé ahol jóérzésû ember a disznaját se tartaná, aztán ugyanezek a gyerekek az utca sarában nõnek fel a ridegmarhánál is mostohább környezetben, mezítláb meztelenül az orrából térdig érõ takonnyal, ott vajon mennyi a gyerekszeretet? Netán az is a kultúrájukhoz tartozik hogy a sok gyerekbõl a nagyját az apja csinálta, az apraját meg a nagyja? Elhangzott már itt sokminden a segítségnyújtástól a bizalomig a megértéstõl a türelemig a Bibliától a Népszabadságig minden. Megértek én mindent mert én vagyok a megértõ ember. Tudom hogy munkanélküliség van hogy a cigányok alulképzettek hogy elõítélettel sújtottak meg rosszak a körülményeik (igen, elmorzsoltam a könnycseppet a szemem sarkában) De egyetlen egy dologra adjon nekem valaki választ. Csak erre az egyre. Mindennek a sok hátrányos körülménynek mi köze a vagy miért következik belõle az a mérhetetlen sok kosz és mocsok ami körülveszi õket? A szegénység mióta jár kézenfogva a piszokkal? Magyarország volt már az egymillió koldus országa arról az idõszakról elég sok fénykép és filmfelvétel maradt. Világosan látszik hogy a legszegényebb zsellér vályogviskója a döngölt földpadlójával a sok gyerekkel a kézi mosással a napszámbajárás mellett milyen tiszta volt. A szegényember egyszem tehénkéje különbül meg volt becsülve mint ahogy a cigány bánik a gyerekeivel. Meg lehetett nézni a szegényember portáján a wc-t. Deszka vagy vályog pottyantós hófehérre meszelve a lyukon deszkafedõvel. Pedig szegények voltak. Nem volt családi pótlék meg segély. Nézzétek meg a mostani cigánytelepek otthonait. Kritikán aluli. Miért van ez? Nincs idejük rendbe tenni? Ezt magyarázza meg nekem valaki. |
galoscsabus | 4511 | 2011. április 26. 10:46 |
Gyulaj falu határában az erdõ szélén 1924-ig két nagy cigánytelep volt. A földbirtokos hozta létre, mert õk voltak a legjobb erdei munkások!! A lakók létszámára vonatkozóan még csak utalás sincsen a levéltárakban! Aztán a háborúk okozta nagy felfordulásban szépen lassan kihaltak a telepek és a cigányok beköltöztek a falu üresen maradt házaiba. Elõször csak a szélekre, a szõlõhegyre, aztán egyre többen a belsõbb területekre is. A telepek helyét erdõ- és mezõgazdasági mûvelés alá vonták és építkeztek is rajtuk. Számtalan csecsemõ, kisgyerek és fiatal ember csontjait találták meg a földmunkák során, rendszertelenül, szana széjjel eltemetve. Mivel nem volt orvosi ellátásuk, az életkörülményeik meg nagyon nehezek voltak, számolatlanul születtek a gyerekek, akiknek java része nem élte meg a serdülõ kort sem. Félve a törvénytõl és a következményektõl, a halottakat nem "reklámozták", titokban eltüntették õket és nem is beszéltek róluk. Ez ma is megvan bennük, a halottaikról félnek beszélni, az erõs tabutéma náluk. A körülményeik nagyot javultak az elmúlt 60-80 évben, de a hagyomány sok gyereket követel. Édesanyámék (bukovinai székelyek) is 12-en voltak testvérek, de ebbõl csak 6 érte meg a felnõtt kort. Pedig lényegesen jobb anyagi körülményeik voltak. A sok gyereknek nagyon sok féle oka lehet, de már be kellene látniuk, hogy nem ez a követendõ modell. Én eltörölném a családi pótlékot és minden szociális juttatást, ami a gyerekre vonatkozik. Persze nem lehetne a már élõ, vagy útban lévõ gyerekek miatt ezzel "bûntetni" cigányt, vagy akár magyart. De ha hozna végre bármelyik pártunk és kormányunk egy olyan törvényt, hogy a kihirdetés napjához képest mondjuk 10 hónappal késõbb született gyerekekre semmiféle szociális juttatás nem jár, viszont jelentõs adókedvezményt lehet utánuk elszámolni (annak is aki ezt önként választja a már meglévõ gyermeke(i) után), annak biztosan lenne fékezõ ereje és nem a gyerekek után járó pénzre spekulálva hoznák világra a szerencsétlen purdék tömkelegét. Ami még feltétlen megoldás után kiált, az a nevelési segélyezés gyökeres megváltoztatása. Csak Gyulajon legalább 5 gyerek után kap az örökbefogadó család havi sok százezer forintot. De a probléma az, hogy az örökbefogadó a nagyszülõ, illetve egy esetben a szülõ testvére!!!!! Vagyis a retkes megtojja a kölykét, el is veszik tõle mert csoda, hogy nem hal meg (több esetben megrágták a patkányok a csecsemõt, csak az után vitték el, hogy a védõnõ ezt jelentette!!!), aztán pár hónap múlva a családtagok (általában a nagyszülõk) kiveszik az állami gondozásból és nagy pénzért "nevelik" ugyan abban a házban!!!! Mi ez, ha nem csalás??????? És ezt nyilvánosan csinálják évtizedek óta és senki sem tesz ellene semmit???!!!! Ha diszkrimináció, szegregáció és rasszizmus, hogy emmiatt nem tartom többre õket egy útmenti döglött macskánál, akor vállalom a megbélyegzést! |
Olívia | 4510 | 2011. április 26. 10:22 | Válasz erre: 4508 |
Ez pont olyan, mint a hitelekbe belehajszolt réteg, amikor már látható volt, hogy romlanak a feltételek, lehetetlenülnek el az emberek, még mindig volt aki karácsonyra, nyaralásra, autóra vett fel, úgy hogy nem látta a teljesítés feltételeit biztosítva!! Megvezethetõek vagyunk, sajnos.:-( Bár próbál az ember jól dönteni, de ehhez nagyon észnél kell lenni!:-)) |
C1800Rider | 4508 | 2011. április 26. 10:04 | Válasz erre: 4507 |
Engem sokkal jobban zavar az hogy holmi cuciológusi meg romológusi meg bölcsész és egyéb könyvtár-ruhatár szakos emberek egyetemi képzésére fordítanak csilliárdokat, csak hogy ne egy szál érettségivel kelljen kiállniuk a munkaerõpiacra, szakma megszerzéséhez meg ostobák és/vagy lusták. A jelenlegi nagycsaládos preferenciával alapvetõen semmi bajom, ha ezt kizárólag adójóváírás formájában juttatásokkal ösztönzik azzal megint semmi bajom, de ugye ez marhára nem így van. Plusz két gyermek és három gyermek között ne több mint FÉLMILLIÓ jóváírásbeli különbség legyen már! Mert most annyi van! Csak emiatt peig nem merünk belevágni egy harmadik gyerek projektbe mert ki tudja meddig tart ez a kánaán három gyermeknél, aztán ha megszûnik nézünk majd mint hal a szatyorban. |
Olívia | 4507 | 2011. április 26. 09:54 | Válasz erre: 4505 |
Ebben kivételesen egyetértünk (:-)), de valószínû nem ment át, amit én akartam mondani: jelenleg a nagy családot preferálja a kormány, miközben egyre szegényebbek az emberek!!:-(( Kiváltság lesz a továbbtanulás (már most is az:-(), ha nem tudod magadat finanszírozni, akkor a szülök nem lesznek rá képesek!!!:-( Kitermelõdik a fél analfabéta érettségivel rendelkezõ, semmihez nem értõ embertömeg!!!! Persze ebben is van logika, régen is szükség volt az uradalomban cselédségre!!!:-(( |
C1800Rider | 4506 | 2011. április 26. 09:53 | Válasz erre: 4504 |
Ja! Hogy mibõl sokasodjon a nemzet? Hát a viktátorék most jól megszavazták a gyermekek utáni adókedvezményt (érezhetõen több lett miatta a fizum). Ami amúgy tényleg nem vóna rossz dolog. Kár hogy sokan nem tudnak vele élni, némiképp diszkriminálva érzem magam két gyermekkel és akinek nincs gyermeke az szarabbul jár, tehát ha eddig nem volt egzisztencia egy gyermekhez most se lesz és nem fogják csak azért bevállalni hogy legyen kedvezmény, amit a következõ választások után gyõztes párt lehet hogy eltöröl a fenébe. |
C1800Rider | 4505 | 2011. április 26. 09:48 | Válasz erre: 4504 |
A magas gyermekszámot a régi korokból persze sok mindennel lehet magyarázni (halandóság, háborúk, öregkori gondoskodás) de a helyzet ebbõl a szempontból sokat változott. Ma már nincsenek nagy, országokat feldúló háborúk ezen a környéken (ahol van ott a gyermekszám is ennek megfelelõ például Afrika) a gyermekhalandóság is jelentõsen lecsökkent és öregkorban nem kizárólag a gyerekekre támaszkodhatnak a szülõk mert az állam lök nekik némi koncot. Így nincs szükség családonként 8-10 gyerekre. Amibõl szerencsés esetben meg tudott öregedni 2-3, a többit elvitték a kórságok, a járványok, a háborúk, az éhínségek. Ennyit a hagyományos nagycsaládról. Ma már nincs rá szükség, akinek meg igen az tartsa el és ne másokkal tartassa el az õ "hagyományõrzésének" az eredményét! |
Olívia | 4504 | 2011. április 26. 09:42 | Válasz erre: 4503 |
Bocs, de a "magyarnak" is az lett a direktíva, "sokasodj, hogy megmaradjon a nemzet"!!! MIBÕL???? Csak hogy a statisztika jó legyen?? Egyébként régen a gyerekhalandóság miatt és a védekezés hiánya miatt született annyi gyerek, nem azért mert úgy akarták!! A nyomor akkor is nyomor volt, a gyerekek már kiskoruktól a munkához voltak szoktatva!! |
C1800Rider | 4503 | 2011. április 26. 09:36 | Válasz erre: 4502 |
Hagyjuk már ezt a hagyomány volt az orkoknál a nagy család, mert dédszüleim ugyan nem voltak cigányok, mégis 8 gyermeket neveltek fel! Abban a korban ez teljesen normális volt, mondhatjuk hagyománynak vagy az akkori kor igényeire való megfelelésnek (nem volt nyugdíj a gyerekek tartották el a szülõket). A magyar leszokott róla mert változott a világ. Szokjon le a cigány is, változtasson bizonyos hagyományain fõleg azokon amik a kultúrájukhoz tartoznak de a többségi társadalom kárára hagyományõriznek.
|
Olívia | 4502 | 2011. április 26. 09:30 | Válasz erre: 4500 |
A napokban láttam egy riportot, a fizetésképtelenekrõl. Srác (fehér), olyan 30 körüli, bevallása szerint 2 éve nincs munkája, nem tudják fizetni hónapok óta a számlákat, részleteket. VISZONT asszony a 3. gyerekkel terhes!:-( Könyörgöm, miért?????????? Persze költõi a kérdés, hiszen tudom, hogy a 3. gyerek után asszonynak már lesz jövedelme, családi pótlék magasabb és már járnak kedvezmények és egyebek!! DE, ezek a "csak" megélhetésért született gyerekek lehet hogy létszámban növelik a társadalmat, de kizárt hogy úgy nõnek fel, mint a várt és tervezett, akart társaik! Persze itt most beszélhetnénk a romák gyerektengerérõl, de az eredetileg hagyomány volt náluk, ma már megélhetés, szintén!!!:-(( |
C1800Rider | 4501 | 2011. április 26. 09:29 | Válasz erre: 4499 |
Akkor tulképp még jó is lesz nekünk ha nem kell majd a munkáltatónak kiadnia a szabink felét, nem kell azon gyötrõdni hogy akkor kapjuk meg amikor semmi szükségünk rá. Pihenésre, kikapcsolódásra márpedig szükség van. Tavaly nyáron asszem 7 szombatot vittem el egymás után. Semmire nem emlékszem a nyárból csak arra hogy melómelómelómeló. Alig bírtam eljönni két hét szabira utána és ott sem bírtam az elõtte lévõ hajtás miatt kikapcsolni ez pedig a munkára és a munkakedvre is kihatással van amivel a munkáltató sem jár jól. |
C1800Rider | 4500 | 2011. április 26. 09:24 | Válasz erre: 4497 |
Nem konkrétan a kapitalista disznókra gondoltam meg a léhûtõikre. Azok úgyis lehúzzák a maguk sápját, nincs mit tenni. A befizetések méretét lehetne csökkenteni vagy legalábbi szinten tartani ha a nagy semmiért esetleg a gyerekgyártásért való kifizetéseket leállítanák.
|
Olívia | 4499 | 2011. április 26. 09:24 | Válasz erre: 4495 |
Lehet példát statuálni, az eddig "igaztalanul túlfizetett alkalmazotti réteget gyötörni", de ettõl hosszútávon csak az indulatok fokozódna kés semmi nem oldódik meg, hiszen amit az egyik zsebükben megtartanak, azt a "kegyelteknek" hagyják kivenni!:-(( 25 éve alkalmazott vagyok, miért nem éreztem sosem, hogy nekem annyira jó???? Láthatóak voltak a bevételeim, eddig is mindenért fizettem, adóztam. A szabadságom felével a munkáltató rendelkezett, akkor adta ki esetleg, amikor nekem semmi szükségem nem volt rá!:-(( 25 éve nem volt ünnepem, szabad hétvégém, mert az eü folyamatos üzem. Ahhoz, hogy meg tudjak élni abból a tuti biztos fizetésembõl, másodállásokat kellett vállalnom, amit ha nem feketén tettem, újra adóztam! Nem kívánok hangulatot kelteni, de vállalkozóként találhatok kiskapukat, amivel könnyíthetek a terheimen, megtehetem, ha a tevékenységem engedi, hogy akkor pihenek, amikor én akarok! Persze a kockázat is megvan, ha nincs munka, nincs pénz!:-(( Megjegyzem itt a végén, hogy most erõsen gondolkodok a vállalkozói kiváltásán, pont ezekben a napokban.:-)) |
tsanyi | 4498 | 2011. április 26. 09:18 | Válasz erre: 4496 |
Tehát a lényeg, hogy semmit nem számítunk, eddig csak a kirakat miatt voltak egyáltalán jogaink......már nem kell kirakat....nem kell jog....
|
tsanyi | 4497 | 2011. április 26. 09:17 | Válasz erre: 4496 |
Ezt nem érzelmek hanem a pénz vezérli.......mi is az alap?....az, hogy van egyszer a kapitalista aki a pénze által még nagyobb hatalomra áhitozik(hisz a pénz egy bizonyos összeg fölött már lényegtelen csak a rajta vásárolható hatalom számít) és ennek érdekében pont leszarja az alatta állókat és a pénzén megveszi az elvtelen csúszómászókat akik különbözõ fondorlatokkal az életük során döntõ pozicíókba kerültek és a javukra hoznak döntéseket az alárendeltjeik terhére........nem véletlenül volt a nép körében anno a kommunizmus(már az amit valóban annak álmodtak meg és nem az amit a nevében csináltak) mert az elvette az addigi tolvaj arisztokráciától a javakat és szétosztotta a nép között(persze ekkor nyílt ki a csípája a senkiháziaknak akik megragadták a hatalmat és végülis maguknak csinálták meg ezt az osztást) és ha visszaemlékszünk akkor kezdõdtek a dolgozóknak a juttatások osztása és nem véletlen, hogy 56-ban csak kevesen akarták vissza a kaõpitalizmust, akkor a többség csak egy reformszocializmust szeretett volna, de a gazdagokat nem akarták vissza, még túl közel volt a cselédsors emléke és az 1 milla koldusé......persze ezt elfelejtettük és magunkra szabadítottuk az új és régi arisztokráciát........
|
C1800Rider | 4496 | 2011. április 26. 09:07 | Válasz erre: 4495 |
Mi lenne ha nem tõlem/tõlünk vennének el ismét még többet hanem oda nem osztanának ahol ezt baromira nem érdemlik meg mert egy büdös keresztbe szalmát nem tesznek magukért és a megélhetésükért csak a markukat nyújtogatják? Amit nem osztogatnak el azt nem kell beszedni... |
tsanyi | 4495 | 2011. április 26. 08:59 | Válasz erre: 4494 |
Azt vagy 15 éve mondom, hogy a magyar, de még a nyugati munkaadók sem engedhetik meg maguknak ezeket a szabályozásokat......pl a 30 nap szabi gondoljunk bele gyakorlatilag másfél hónapi fizetés az összes járulékával együtt munka nélkül......ma már kína nem a kis fizetésekkel van még versenyben hanem azzal, hogy csak a munkáért adnak fizetést, ameliyk nap nem dolgozik arra nincs lé.....olyan sok a vállalkozásoktól az elvonás, hogy nem fér bele a munka nélküli kifizetés....ez persze a munkavállalóknak nem jó, de jelenleg azt éljük amit már ugye itt többször hangoztattam, hogy a kapitalisták szép lassan visszaveszik az eddigi 60 évben odaadott juttatásokat, jogokat a melósoknak amit persze az egyre nagyobb szegénységbe taszítással lehet elérni.....
|
Semi | 4494 | 2011. április 26. 07:55 |
Ez volt már? Jövõre könnyebb lesz kirúgni a munkavállalókat, nem kell akkora végkielégítést sem adni és a felmondási idõ is rövidebb lehet, csökkentik a szabadságok számát,stb. http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_munkavallalok_rosszul_jarnak_a_kormany_uj_csomagjaval.481019.html Ez persze lehet jó is és rossz is mindkét oldal számára. |
Gyík67 | 4493 | 2011. április 25. 21:52 | Válasz erre: 4475 |
Ezzel egyet kell értsek ... ha nem is minden szavával ...
|
tsanyi | 4491 | 2011. április 25. 21:02 | Válasz erre: 4490 |
Viccelsz?....jó pénzért?........és különben is.......hosszú combok, szelíd boci szemek és a legtöbb nõnél alig szõrösebbek....:)
|
desiderus | 4490 | 2011. április 25. 21:00 | Válasz erre: 4489 |
És te lennél a fedezõ... ? Na vazzz... :-)))) Azé a perverzitásnak is van határa... :-))))) |
tsanyi | 4489 | 2011. április 25. 20:57 | Válasz erre: 4488 |
ja, arról már hallottam......el is küldtem az önéletrajzomat egy jávorszarvas fedezõ telepre....., hogy minek vennének fel még nem tudom, de mindenesetre már kiplakátoztam a szobámat jó kiállású jávortehenek képeivel...:))
|
desiderus | 4488 | 2011. április 25. 20:54 | Válasz erre: 4487 |
Attól tartok nem lesz nehéz. Ennél már Csukcsföld is jobb. |
tsanyi | 4487 | 2011. április 25. 20:52 | Válasz erre: 4486 |
Hát, még vissza kell szokni ebbe a nihilbe ami itt van, hogy hozzam szokásos letargikus formámat....:)
|
desiderus | 4486 | 2011. április 25. 20:49 | Válasz erre: 4479 |
Szia Sanyi, üdvözöllek a ValóVilág sokadikban ! Örülök, hogy épségben látlak (olvaslak). |
Sandokan13 | 4485 | 2011. április 25. 20:13 | Válasz erre: 4482 |
Azért mert mások megpróbáltak belepiszkítani, nem jelenti azt (ebben az estben), hogy sikerült is nekik. Itt a "forrás" tiszta maradt. Értem a problémádat (vagy legalábbis érteni vélem), ám ebben az esetben nem biztos, hogy a kút, mint a tudás alapja jó hasonlat. Tételezzük fel, hogy a kútból tiszta víz tör fel, ahhoz nem fér senki (mármint a kúthoz), csak az abból folyó vízhez. Ha úgy veszem, hogy voltak olyanok, akik magukat "vízhordónak" nevezték és csak rajtuk keresztül juthattál a vízhez (amit be lehetett piszkítani), akkor viszont tutti az érvelés. Viszont óhatatlanul felmerül bennem a kérdés: miért nem mész te a kúthoz? Hogy ne mások "piszkos" kezén keresztül, hanem a tiszta forrásból juss a vízhez? Hmm? Vagyis magyarra fordítva: miért nem mész te Istenhez és hagyod ki a papokat? Mit gondolsz? Talán, hogy nem teheted meg? Mi van ha mégis? Ha mégis megteheted? Megtennéd? Megteszed? |
tsanyi | 4484 | 2011. április 25. 19:52 | Válasz erre: 4483 |
Nem szóltam?...vazz 2 hónapja folyik a szervezkedés : http://motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=4100&session_id=SESSION_ID.5958 :))
|
Tiger | 4482 | 2011. április 25. 19:34 | Válasz erre: 4480 |
Minél "kerekebb" az ember eszmerendszere annál elviselhetõbb és talán boldogabb is az élete(már ha elhiszi,hogy annak formálója és vezetettje is egyben )Ilyen tekintetben teljesen igazad van és talán még irigyelhetõ helyzetben is vagy.A Te kapaszkodód valóban kimeríthetetlen forrás.Kár,hogy sokszor piszkos kézzel is belenyúlnak,ettõl viszont nekem már "kútmérgezés".Más eszközöket kell keresnem a lelkem tisztán tartásához.Természetesen sarkítottam,biztos vagyok benne,hogy Te is számtalan helyrõl és nagy körültekintéssel szerzed a mindennapi lelki,eszmei,erkölcsi muníciódat,hiszen anélkül védtelenül sodródnál csak a újra és újra beteljesedõ jövendölésekkel:) Nyitottságról árulkodnak bejegyzéseid,õrizd meg,és merj kicsit szkeptikus is lenni újra,hidd el kerekebb is lesz a világod és elõbbre is viszi azt:-) |
Sandokan13 | 4480 | 2011. április 25. 19:00 | Válasz erre: 4475 |
Tiger! Mit gondolsz miért lettem hívõ keresztény? Talán beleszülettem? Nem. Nálam nagyobb kételkedõt és lázadót (biztosan találsz) keresve találhatsz, de pontosan azért lettem keresztény, mert bár sok mindent kipróbáltam röpke életem folyamán mindig a kétkedés, az újabb kérdések vittek, s visznek ma is elõbbre. A lentebb említett "olajsztori" sem a saját kútfejembõl jött fel. Hanem Joel C. Rosenberg Epicentrum, A világ jövõje a Közel-Keleten dõl el címû könyvébõl való, de olvastam már róla máshol is. Mivel a Fórum oldala nem arra való, hogy az élettörténetemet bemutassam a motorostársaknak, ezért rövidített szemelvényt tudok (és akarok is)csak megosztani. Elmondom neked például, hogy a Bibliának nem minden mondata prófécia! Nna!? Csak minden harmadik! :-) De ha már te kötöd az ebet a karóhoz, hadd kössem én is. Persze az én mondatom kiragadott példa, amit nem így kellene, de idõ és hely hiányában engedd meg, hogy ne citáljak ide egy egész könyvet. :-) Nálam okosabb Bibliakutatók (ugyanis az általad említett "egyházi emberek" sajnos nem mindig a Bibliával foglalkoznak, mint sokszor kiderül: lásd pedofilbotrányok) megpedzették a lentebb idézett mózesi prófécia kapcsán, hogy milyen szemléletes is eme prófécia, mert ugyanis miben is mosunk lábat? Hja tényleg: vízben, hangzik a helyes megoldás. Ugyanis amerikai és más nemzetbõl való furási és egyéb szakik meg voltak gyõzõdve arról (más igeversek alapján, amiket most szintén nem citálnék), hogy Izrael szárazföldi területein van a megoldás, mígnem valamelyik fentebb említett nálam okosabb bibliakutatónak szemet szúrt Mózes Áserre mondott próféciája. Mit ad Isten: The New York Times 2000. szeptember 15-i egyik szalagcíme ez volt: AZ IZRAEL ÉS GÁZA PARTJAI KÖZELÉBEN TALÁLT GÁZKÉSZLETEK KÖZÖS VÁLLALKOZÁSOK LEHETÕSÉGEIT TEREMTHETIK MEG, a többit most nem másolom ide, de a fent említett könyv 75-ik és 88-ik oldala között errõl van szó. Ahol meg gázkészletek vannak, ott a nálam szintén okosabbak elismerik, hogy kell lennie kõolajnak is, (Mintha tanultunk volna valami ilyesmit még általánosban, hogy mi köze a kettõnek egymáshoz) de most a saját tudáshiányom miatt nem megyek bele a részletekbe, ha megengeded. :-) A bibliai igazságok meghatározói az életemnek. Minnél jobban beleásom magamat annál inkább el kell ismernem, hogy nem egy ócska könyv, aminek semmi aktualitása. A mindennapi élet kusza útvesztõiben is segít eligazodni annak, aki el akar igazodni, ezért jutottam oda, hogy a gyûlölet nem megoldás. A próféciáknak pedig az az egyik fõ ismérvük, hogy beteljesednek-é vagy sem. Amik nem teljesedtek eddig be, annak két oka lehet: vagy nem jött még el az idejük, vagy egyszerûen hamis próféciák. A bibliaiakról lehet tudni, hogy eddig (ami már megvolt) 100 %-osan beteljesedtek. A hívõ ember (mint én is) ezek után joggal várja, hogy a hátralevõk ugyanígy 100%-osan be fognak teljesedni. :-) Az, hogy Áser törzse fizikailag esetleg az általad említett területeken (Belgium és Luxemburg) leledzik napjainkban, semmit sem von le a mózesi prófécia értékébõl. Ugyanis tudható, hogy a zsidók (szintén a próféciák alapján) az idõk végén egybegyûjtetnek a föld szélérõl, vagy végsõ határairól. A modern Izrael állama (1948 május 14) ennek az egyik bizonyítéka, ami sokaknak még ortodox zsidóknak is böki/csípi a szemét (de ez egy újabb sztori). Csak érdekes módon valahogy mindig kifelejtõdik a történetbõl maga Isten. Õ megmondta ha úgy tetszik a Biblián keresztül, hogy mi után mi következik. Az emberek meg mindig megpróbálják a saját eszük szerint alakítgatni a dolgokat, ahelyett, hogy odafigyelnének arra, hogy mi van megírva? Hja tényleg: a próféciákban. Azért próféciák. :-) Minden jót! :-) Sandokan |