28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 6095 2011. június 3. 21:40   Válasz erre: 6094
A többivel én is, de nem kívánom vissza a kiegyezés idõszakát és a két vh köztit még kevésbé.......erõsen romlásba döntötték az országot hiába tûnik úgy, hogy akkoriban fejlõdés volt....igen, épültek épületek kialakult egy kis infrastruktúra, de az emberek a polgári rétegtõl eltekintve igen rosszul éltek......az elmúlt 20 évet is lehet majd 80 év múlva nosztalgiával emlegetni mert akkor csak azt fogják kiemelni, hogy nagy szabadság lett a kommunizmus elnyomása után és sok autópálya épült és a külföldi tõke elhozta a fejlõdést az országnak sok üzemmel stb.........arra már senki nem fog emlékezni, hogy mi itt miket beszélünk és gyakorlatilag a polgárság lecsúszik és a szegények megnyomorodnak.....

qqriq64 6094 2011. június 3. 21:35   Válasz erre: 6092
Nagyon egyetértek.

tsanyi 6093 2011. június 3. 21:30   Válasz erre: 6092
"Magyarország sajnos utoljára 1867 és 1914 között tudott felmutatni stabil fejlõdést, azóta csak rövid, pár éves fellendülések voltak. Az utolsó 20-22 évben pedig csak a bizonytalanság volt állandó. Ezért magas a kamatszint (ami a kockázatot méri) és kevesek a hosszútávú termelõ, szolgáltató befektetések"

Sajnos ennek az idõszaknak az arrogáns, a nem magyar nemzetiségeket megalázó viselkedése/intézkedése arisztokratáinknak vezetett az ország feldarabolásához....ezt nem nevezném fejlõdésnek....és az intézményesített korrupció akkor szökkent szárba....

TomRed 6092 2011. június 3. 21:25   Válasz erre: 6088
Vajon miért nem foglalják más országok alkotmányba egy hasra ütéssel meghatározott GDP arányos adósság százalékot? http://www.google.com/publicdata?ds=jnhjj7mtl7cmt_&met=gd_pc_gdp&idim=eu_country:HU&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g#ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=eu_country:HU:GR:AT:IE:DE:IT&hl=hu&dl=hu

Mivel valóban nem ez a legfontosabb mutatószám. Ha a belinkelt diagramot elemezgetjük, tisztán látszik, hogy Magyarországnak sem ez az adat a legsúlyosabb problémája. (Vannak bõven rosszabb adatot mutató országok, amelyekkel szívesen cserélnénk.)

Hanem az, hogy képtelen az ország felmutatni egy biztonságos, megalapozott, stabil gazdasági környezetet, ami végre biztosítaná az ide befektetõ cégeknek a hosszabb távú megtérülést.
Tõzsdén is látható, hogy azokat a cégeket értékelik magasabbra, amelyeknek a jövõbeli fejlõdési potenciálja biztatóbb. Ezért fektetnek be gyakran olyan cégekbe is, amelyek a jelenben és akár a közeljövõben is veszteségesek, de van bennük növekedési lehetõség. (Például internet, számítástechnika, biotechnológia, energetika, bank stb.)

Magyarország sajnos utoljára 1867 és 1914 között tudott felmutatni stabil fejlõdést, azóta csak rövid, pár éves fellendülések voltak. Az utolsó 20-22 évben pedig csak a bizonytalanság volt állandó. Ezért magas a kamatszint (ami a kockázatot méri) és kevesek a hosszútávú termelõ, szolgáltató befektetések.

A megfelelõ gazdasági környezet kialakítása javarészt az ország vezetésének felelõssége, de ezt sehol sem "szabadságharccal" valósítják meg, hanem aprólékos, békés munkával. Együttmûködve akár az ellenzékkel is, akár a munkáltatókkal és munkavállalókkal. Ez ugyan nem látványos, hanem fáradságos módszer, de hosszú távon csak ez vezethet valamilyen eredményre. Persze ehhez önmérséklet kellene, meg állandó tanulás és MUNKA. Nem pökhendi parancsolgatás...

qqriq64 6091 2011. június 3. 20:17   Válasz erre: 6090
Persze. Errõl beszélek. Magyar viszonyok között 300-600 ezer között lehetne fizetni lakás-autó rezsi költségeket lehetne menni évente egyszer nyaralni és féretenni annyit hogy egy munkahelyváltás ne küldje padlóra a családot. Ennyibõl meg lehetne venni a drágább magyar termékeket mindent összevetve tisztes középosztálybeli dolgozó emberhez méltó életet lehetne élni.
Ennyi jövedelemhez már be lehetne vállalni 2-3gyereket.
Hogy mi a jelenlegi helyzet azt tudjuk.

C1800Rider 6090 2011. június 3. 20:07   Válasz erre: 6089
250e? Sokaknál az egész család bevétele (anyu-apu fizuja, családi pótlék) se éri el ezt az összeget.

qqriq64 6089 2011. június 3. 19:18   Válasz erre: 6088
Ezt már én is olvastam és szerintem úgy hülyeség ahogy van.
Nem az államadósság teszi, tette tönkre ezt az országot.
Nagyon ütõsen hangzik hogy mennyi volt a rendszerváltáskor az adósság és mennyi most de a gazdasági potenciál növekedésérõl senki nem beszél.
Vegyünk egy közérthetõ példát. Tegyük fel hogy valakinek a havi jövedelme 100ezer forint az adóssága viszont havi 40ezer (rendszerváltáskori állapot). Aztán a havi jövedelme felmegy 500ezer forintra az adóssága viszont 300ezerre (jelenkori állapot) Ebben a példában most hagyjuk az inflációt meg a vásárlóértéket mindössze szemléltetésképpen nézzük az összegeket.
A két példa közül ki melyiket választaná? Persze hogy a másodikat a magas adósság ellenére is. Pusztán az adósságot kiragadott adatként kezelni és a gazdasági összefüggések nélkül szörnyûlködni rajta elég nagy hiba. Persze kurva jól hangzik hogy akkor mekkora volt meg most mekkora de a gazdasági környezet is teljesen más volt.
A fejlett nyugati gazdaságoknak a GDP-hez viszonyított adósságállománya legalább akkora mint magyarországé mégsem facsarják ki az embereket tizedannyira sem mint nálunk.
Amiért mi itt tartunk az egyrészt annak köszönhetõ hogy egyszerûen szétlopták az országot másrész pedig tudatosan tönkretették a középréteget.
Azt a középréteget amit ugy határoznék meg hogy 300 és 600ezer forint között van a család nettó havi bevétele. Mondhatnánk hogy a 250ezer is elég lenne de ha van egy 80ezres lakáshitel meg egy 50ezres autóhitel meg havi 60 rezsiköltség akkor ami fennmarad az a vásárlóerõ nem fogja felpörgetni a gazdaságot.
Na most ez a középréteg amirõl beszélek a legvékonyabb magyarországon.
A többség 250ezer alatt keres és a terhek alatt nyög vagy 600ezer fölött keres és él mint hal a vízben.
Szerintem ez a legnagyobb probléma magyarországon.

karika111 6088 2011. június 3. 18:46  
mivel nem vagyok nagy" szószátyár",igy keveset beszélek itt,de azért folyamatosan olvasom a hsz.-at
-mutyiról,mindegy melyik párt
-különbözõ vallásról
-az átokról
-renszerváltásról
-s most éppen a magánnyugdíjról
vagyis ami mindenkit foglalkoztat itt többé kevésbé

ezt most olvastam,igaz hosszabb lélegzetvételü írás és nem tudom ki a szerzõje,de most ezen elmélkedem
igazság ,féligazság ,kitaláció

akinek van ideje olvassa el http://tizedeskedvence.uw.hu/EI.pdf

nekem tetszett,bár nem örülök neki, szerintem nincs befejezve
továbbra is figyelek,és elmélkedek itt veletek szépen halkan

Olívia 6087 2011. június 3. 13:27   Válasz erre: 6086
Csatlakozom.:-))

és az nem kielégítõ magyarázat nekem, hogy azért, hogy a mostani nyugdíjasoknak legyen nyugdíja........mert ugye nekem már nem lesz inkább a gyerekeimet kényszerítik arra, hogy eltartsanak....

Ez a jelenlegi és ezelõtti rendszer lényege, sajnos.:-((

qqriq64 6086 2011. június 3. 13:24   Válasz erre: 6085
Sanyi a helyzet az hogy én nem léptem át az államiba így onnantól nem gyûjtök éveket mégis vonják a 24%-ot nyugdíj adó címén. Viszont van 3millám a manyupban.
Aki átlépett annak gyûlnek az évei fizeti a 24%-ot de úgy néz ki hogy nyugdij címén valami alamizsnát fog kapni. Ja és elveszett a manyup pénze.
Majd húsz év múlva megmondom ki járt jobban (nem jól mert arra azért vigyáznak hogy jól ne járj).

tsanyi 6085 2011. június 3. 13:08   Válasz erre: 6082
Ez nagyon szép meg minden, de akkor ha én nem fogok kapni9 nyugdíjat(amire igen nagy az esély) miért fizetek kötelezõen járulékot?.....és az nem kielégítõ magyarázat nekem, hogy azért, hogy a mostani nyugdíjasoknak legyen nyugdíja........mert ugye nekem már nem lesz inkább a gyerekeimet kényszerítik arra, hogy eltartsanak....

Olívia 6084 2011. június 3. 13:02   Válasz erre: 6083
Olyan megoldást keress, ami nem Mo-i székhelyû és esetleg van hagyománya, múltja!:-)

Egyébként a jelenben kell élni, az tény, csak a jövõt sem kell elfelejteni, speciel én tervezek majd nyugdíjba menni, de nem az államiba.:-)))

kawa70 6083 2011. június 3. 12:07   Válasz erre: 6082
Lehet, de nem tudni mit hoz a jövõ. Lehet addigra az is eluszik, illetve nem lesz annyi hozama, ami elég a nyugdijas életvitelhez. Ráadásul az befektetõsdi ebben a formában nem igazán jön be, mert ha rosszul bánnak a pénzemmel, és minuszba lendül semmi nem történik, csak meghuzzák a vállukat - ez most nem jött be. Van akinek ez is jó üzlet....más pénzével, kockázat nélkül.

Olívia 6082 2011. június 3. 12:01   Válasz erre: 6081
A mnyp nem volt muszáj, ha a 70 a születési dátumodat jelenti! Muszáj a mai 20-25 éveseknek volt, nekik kötelezõ, de nem is került a számlájukra túl sok, így azt seperte be a kormány.

Nekem a kezdetektõl fogva van és nem is léptem át a nagy semmibe!! Viszont a nõvéri fizetésembõl már X ideje spórolok az öregkoromra, mert ezt az elkövetkezendõ nyugdíj válságot már igen régóta tudja az, aki nyitott szemmel és füllel jár!!!

Van még minimum 15 év munkaviszonyom (45 múltam), mire mi odajutunk, akik mindig államiban voltak, semmilyen nyugdíjatnem kapnak majd, már vásárlói értékben!!:-(((

kawa70 6081 2011. június 3. 11:47   Válasz erre: 6080
Tehát akkor az állam már csak a cigányok eltartását vállalja magára.......vagy épp emiatt nem jut pénz a nyugdijasokra....
Megint igazam lett. Nem tömtem a mnyp-t, csak amennyivel muszáj volt, és lám bejött. Aki tolta bele a pénzt, hogy milyen jó lesz majd öregkorára, elvitte az állam. Mióta vállalkozósdit játszok, csak a minimálbér után (igaz errefelé nem sûrûn jut több egyébként sem) fizetek járulékot - és milyen jól teszi aki a jelenben feléli azt a pénzt, mert mire odajut abból sem lesz nyugdija, tartsák el a gyerekei. Akiknek az életben elindulás sem fog sikerülni önállóan, támogatás nélkül, de még vegye a nyakába a szüleit is, aztán ha lesz saját gyereke, azt is..

tsanyi 6080 2011. június 3. 10:19  
Nyugdíjat már nem kapunk így tartsanak el a gyerekeink. de akkor miért fizetünk járulékot?: http://index.hu/belfold/2011/06/03/szuleik_eltartasara_kotelezhetik_a_nagykoruakat/?rnd=538

tsanyi 6079 2011. június 3. 08:15   Válasz erre: 6078
Utolsó mondatomhoz: és mivel ezt így teszik a népük szemet húny fölötte.........kis szövegelés talán van, de nagy buktát keveset lehet felsorolni viszont a népük jól él más népek átverésébõl így tulképp még drukkolnak is nekik....

tsanyi 6078 2011. június 3. 07:42  
Azzal nem tudok egyetérteni, hogy a nép tehet arról, hogy szart a vezetés......nincs választás és az, hogy senkire nem voksolunk nem megoldás mert ezek(mind) halál vidáman elszórakoznak életük/életünk végéig akár 1 szavazattal is amit magukra adnak.......azonkívül az un rendszerváltásnál volt nagy eufória(emlékezzünk vissza) és a legtöbben hittek valakikben akiket utána ugye megválasztottunk és a bizalom szép lassan fogyott el ami a legutóbbi választás után tûnt el végleg tehát most érett csak be derék politikusaink tevékenységének gyümölcse.......nyugattal ne példálózzunk mert ott ugyanolyan korruptak mint itt ha nem még jobban csak annyiban különböznek, hogy azok ezt más népek kárára követik el és nem a sajátjukéra........

Taro 6077 2011. június 3. 07:12   Válasz erre: 6076
Bizony, bizony!
Sajnos már Románia is elõttünk jár. :-((((

eröt 6076 2011. június 3. 06:53   Válasz erre: 6073
Ezt a Balkán dumát ideje lenne elfelejteni.Szlovénia is Balkán meg Horvátország is.Szerintem kiakadnának ha tudnák,hogy hozzájuk hasonlítgatjuk magunkat.Albánia lehet.Ott még nem voltam.Kezdjük ezután inkább Afganisztánnal.az még mögöttünk van.

eröt 6075 2011. június 3. 06:49   Válasz erre: 6069
Ha pedig befuccsol az ötlet mondjuk mert valahol elakad a szabályok hálójában akkor szívás.Meg aztán talán minden vállalkozás úgy indul,hogy van egy jó (?)ötlet.

TattooedAngel 6074 2011. június 3. 00:25  
Taroval sok dologban nem értünk egyet, de egy dologban tökéletesen igaza van: az ország jelenlegi helyzetérõl mi tehetünk! Lehet szidni a politikusokat, de azok nem természetfölötti lények, hanem ugyanolyan emberek, mint mi! Ezek közülünk kerültek ki és mi választottuk meg õket! Milyen nép az, ami ilyen politikai elitet tudott kitermelni magából? Ha a többié nem is, a két nagy párt piszkos ügyei mindenki számára ismertek lehetnek, minimális utánajárással. Kérdem én, ezek után ki az az agyhalott idióta, aki akár az MSZP-re, akár a Fideszre szavaz? Ne vicceljünk már! Mindkettõ igen csúfosan lejáratta magát, több alkalommal is!
Lehet választási csalásoktól kezdve minden egyebet emlegetni, de ha senki nem megy el szavazni, akkor nem is lesz semmilyen eredmény, amit meg tudnának hamisítani! Nem mellesleg pár %-nál többet lehetetlenség csalni a jelenlegi rendszerben és van kötelezõ részvételi arány, ami alatt nem érvényes a szavazás, újat kell kiírni!
Ezeken kellene elgondolkodni sok embernek, nem idióta pártpolitikába belemenni...

Games 6073 2011. június 2. 23:41   Válasz erre: 6072
Sajnos a Balkán az Balkán, nem nyugat. És lassan odasorolhatjuk magunkat. Idealizmussal meg nem sokra mész, ha csak 10% megy el szavazni akkor is marad ami van. Itt már nem az emberek döntenek.

Taro 6072 2011. június 2. 23:19   Válasz erre: 6071
érdekes. A 60-as években Nyugat-Európában 30% alá csökkent a választásokon résztvevõk aránya, mert az emberek elfordultak a korrupt, hazug politikusoktól.
Aztán láss csodát, egyszer csak megjelentek azok a politikai pártok a színen, melyek nyíltan hirdették a korrupciómentes politikai közélet szükségességét, hirtelen tettekben megnyilvánult, hogy a korrupt politikust azonnal eltávolították a pártnak még a közelébõl is(illetve a régiek is elkezdték az erkölcsöt hirdetni és tenni) és láss csodát, a 90-es években olyan politikus is a süllyesztõbe került azonnal, mint Helmut Kohl Kancellár, aki egyesítette a két Németországot.
Talán mert nyugaton az emberek nem hitték el a balkáni "igazságot". Tudod, hogy "mindegy melyiket választod/nem választod.

Games 6071 2011. június 2. 23:09   Válasz erre: 6070
Teljesen mindegy TE melyiket választod/nem választod. Akkor is szétlopják az országot. Ne csodálkozz ha nem te vagy a legokosabb. :)

Taro 6070 2011. június 2. 22:26   Válasz erre: 6066
A 3 közül 4 választási lehetõséged van.
Ha 3 alkalmatlan közül kiválasztod az egyik alkalmatlant, akkor ne csodálkozz, ha szétlopják az országot és mellesleg lerohad a teljes gazdaság.

Taro 6069 2011. június 2. 22:23   Válasz erre: 6068
Ha valaki adna nekem 100 Ft-t 1 évre 10 Ft-ért,nekem meg lenne egy vállalkozási ötletem, ami 100Ft-ból hozna 120Ft-ot, akkor én is örülnék, az is aki adta.
Ha valakinek olyan vállalkozási ötlete van, ami hoz egy év alatt 130Ft-ot, az szívesen felajánlana akár 15Ft-ot is azért a pénzért.

Pegaso650 6068 2011. június 2. 22:16  
Egy egyszerû embertõl, egy egyszerû kérdés:
Milyen az mikor eladják neked a pénzt pénzért?
Kinek ér többet a pénze?

qqriq64 6067 2011. június 2. 21:49  
Ezek mindenkit hülyének néznek

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=883999

Games 6066 2011. június 2. 20:51   Válasz erre: 6064
Hat ebben nincs teljesen igazad. Választhattál 3 közül és csak azok jutnak el idáig akiknek van pénze kampányra. És honnan is van pénze kampányra? A kör bezárult.

Taro 6065 2011. június 2. 20:11   Válasz erre: 6063
Csak arra utaltam, hogy van közöm az orvosokhoz, a gyógyszerészekhez, a brókerekhez meg pláne! :-)))))

Taro 6064 2011. június 2. 20:10   Válasz erre: 6061
Ez valóban komoly kérdés, de azért tegyük hozzá, hogy a MAGYAR emberek szavazták be az országgyûlési képviselõket is az Országházba.
Mindenki nézzen egy pillanatra magába:
Vajon kinél volt szempont az, hogy az adott személy, akire voksolt, milyen eddigi teljesítményt nyújtott a saját szakmájában, milyen fontos tudások birtokában van, melyek az ország irányítása során kellenek?
A listás szavazatok mérlegelése során ki nézte végig a pártlista személyeit, szakmai munkásság, eddigi életút alapján?

Naugye!!! Pedig a demokrácia tõlünk fog mûködni (vagy miattunk nem mûködik).

qqriq64 6063 2011. június 2. 20:09   Válasz erre: 6062
"Azokon a helyeken van a pénzpiachoz értõ ember, aki képviseli az érdekeid, itt meg lehet gyógyszerészed, orvosod, brókered, mind szarik a fejedre, csak az önös érdekeit nézi. "

Ez egy általános megfogalmazás és akinek nem inge nem veszi magára akinek inge az öltözköggyön már fel.
Abszolút egyetértek a mondattal mert ez az általános tapasztalat és én is így tapasztalom.

Taro 6062 2011. június 2. 20:01   Válasz erre: 6054
Ahhoz, hogy egy érdemi kritikát megfogalmazzak egy témában, ahhoz azért szükséges egy alap ismerethalmaz, különben a kritika egyszerû fröcsögéssé fajul.
Magyarországon a MAGYAR emberek miatt nem mûködik semmi úgy, ahogyan kellene!
"Azokon a helyeken van a pénzpiachoz értõ ember, aki képviseli az érdekeid, itt meg lehet gyógyszerészed, orvosod, brókered, mind szarik a fejedre, csak az önös érdekeit nézi. "

mondatod minden szava személyemben sért :-)))))

Bizony, bizony, bizony!!!

A devizahitelezés az ügyfeleknek is baromi jó üzlet volt és amennyiben csak az árfolyam változás miatt változott volna a törlesztõ, akkor még a mai napig is olcsóbb lenne (sõt most is olcsóbb) a törlesztés, mintha forintban adósodott volna el!!!

tsanyi 6061 2011. június 2. 19:57   Válasz erre: 6059
Ez nehezen hihetõ.....ha viszont mégis így volt az felvet egy komoly kérdést......mit keresnek ezek ott? ...........miért "érnek" ezek többet(legalábbis így viselkednek) mint egy átlag dolgozó?......tehát mégis igaz az amit a melósok között állandóan hallani, hogy "értelmiségi"(irodista) munkakörbe az megy akinek semmihez nincs tehetsége és dolgozni is utál.....:))))

Taro 6060 2011. június 2. 19:55   Válasz erre: 6051
A bankokat én is utálom (már a hazaiakat, mert érdekes módon a sógoroknál pl. egész "más" a bank), de a közgazdászok jó fejek:-)))))))) ( az eltolcsy szerintem inkább pék lehet)

Taro 6059 2011. június 2. 19:53   Válasz erre: 6049
Sajnos nem korrupció miatt lett ilyen a hitelintézeti törvény, hanem a hozzáértés hiánya miatt. Láttam az elõkészületeket és láttam, hogy nem a szakember, hanem a párthoz (MSZP)"közelálló" kapta a feladatot. Nem a bankok korrumpálták a döntéshozókat, hanem a "túl" lojális köztisztviselõk baxták el!!!

qqriq64 6058 2011. június 2. 19:52   Válasz erre: 6048
OK. Korrekt és közérthetõ fogalmazás. Gratula.

desiderus 6057 2011. június 2. 19:21   Válasz erre: 6056
Még megvan, de eladó.
Osztrák, német munkapiaci lélekkufárok elõnyben.

kawa70 6056 2011. június 2. 18:41   Válasz erre: 6053
Ne nyalizz:))
Lelekd meg van még, vagy már túl adtál rajta?

kawa70 6055 2011. június 2. 18:39   Válasz erre: 6049
Üzlet.....Lásd lázárjani, kósa, meg ki tudja hány a jelenlegiek közül. Millióknál azért már szép szám tud kijönni forintban. Amit aztán ujra visszaforgathatsz.

kawa70 6054 2011. június 2. 18:37   Válasz erre: 6048
Nem hinném, hogy nagyon elmélyült tudással kellene lenni bankügyben (is) az átlag polgárnak. Egyébként osztom véleményed, szerintem is a politika a legfõbb ludas ebben is. Viszont Magyarországon semmi nem ugy mûködik, mint fejlett nyugaton vagy a világ más értelmesebb pontján. Azokon a helyeken van a pénzpiachoz értõ ember, aki képviseli az érdekeid, itt meg lehet gyógyszerészed, orvosod, brókered, mind szarik a fejedre, csak az önös érdekeit nézi. Itt ha van pénzed, kisirják hogy majd õk jól befektetik, aztán ha nem jön be az igéret akkor meghuzzák a vállukat. Ha meg nincs pénzed, rád tukmálnak egy szatyor hitelt, mer az milyen jó lesz neked, aztán meg azzal is átbasznak, mert ugyse annyit kell vissza fizetni, mint amennyire számitasz. És ezt mind törvényes keretek közt egyoldaluan. Ráadásul a deviza hitelezés nagyon jó üzlet volt nekik, semmi kockázat és biztos haszon. Sajnos aki nem ért kicsit sem a pénzhez, az szedte is fel ész nélkül, mert adták könnyen - és volt idõ amikor nagyon jó árfolyam mellett. Csakhogy hosszú távra nem lehet tervezni árfolyam mozgás nélkül, pláne arra, hogy ami jól lement, az már nem is fog emelkedni. Ha ésszel veszi fel az ember jó a deviza hitel, én forintban most is meg elõtte is többet fizetnék vissza havonta, mint CHF-ben. Igaz emelkedett, de az általam meghatározott tûréshatáron még csak egyszer lépett túl. Viszont amikor meg 132 volt a frank, nem mentem panaszkodni, hogy mér kell kevesebbet fizetni. Nekem sem jó, hogy ha tartósan 220 körül mozog, de igy is havonta egy tizessel kevesebbet fizetek, mintha forint alapu lenne. (mondjuk nekem nem is járt sosem támogatott hitel).

desiderus 6053 2011. június 2. 18:37   Válasz erre: 6052
Jó kérdés.
A politikusokat is szeretem illetve szeretném...látni, ahogy egy nagy üst vízben fõnek, mint valamikor a császári Japánban a betolakodók.
Vitézy Dávid úrhölgynek mást szánnék, de az nem publikus.
A közgazdászokat csak a Marsra lõném ki, kivéve Taro-t, mert õ jó fej és motoros.

:-))))

V-reb 6052 2011. június 2. 18:30   Válasz erre: 6051
Csak a politikusokat?::)))

desiderus 6051 2011. június 2. 18:27   Válasz erre: 6048
TAro : nagyon köszi, de én továbbra sem fogom szeretni a bankokat és a közgazdászokat.

:-)))))))

V-reb 6050 2011. június 2. 18:26   Válasz erre: 6046
Pontosítok,XX-XXI-ik.

tsanyi 6049 2011. június 2. 17:50   Válasz erre: 6048
Ez így korrekt.........én is ezt gondolom....az egyértelmû, hogy a politikusok nem végezték a dolgukat a köz javára, de akkor jön a kérdés, hogy miért?....ennyire hülyék lennének?.....hát ez nem valószínû, inkább a jó kis korrumpálódás esete forog fenn és ugye ki fizethetett ezekért a remek törvényekért?....az aki hasznot húzott belõle, a bankok vagy akik kevésbé láthatóak.......magától senki nem fog szemétkedni, ahhoz, hogy szemét legyek elvárok valamit és azt meg is kaphatták tehát újra a tyúk vagy a tojás......melyik a szemetebb?....a korrumpáló vagy a korrumpált?.....

Taro 6048 2011. június 2. 16:47  
Srácok!
A beírásokból jól látható, hogy a banküzemtan nem mindennapi kenyeretek.
A bankokat nem akarom védeni, de ezek a beírások csak feleslegesen keltik az indulatokat.
A bank nem leköti a hitel teljes összegét (egyébként a hitel összegének az 50, ill. 100%-ának megfelelõ összeget, a hitel kockázatának megfelelõen) céltartalékot képez forintban.
A nemzetközi pénzpiacon 0,8-1% on kapja a bank a kihelyezhetõ forrásokat, a saját tõkéjébõl pedig céltartalékot képez. Így keletkezik a marzsa (profitja).
Orbán Viktor több okból is kénytelen volt engedélyezni a külföldi valutában nyújtott hiteleket:
egyrészt az Uniós csatlakozás feltétele volt a szabad tõkeáramlás biztosítása, másrészt az itthoni rendkívül magas jegybanki alapkamat miatt szüksége volt a gazdaságnak a jelentõsen olcsóbb devizahitelekre. Sorolhatnám, hogy ezen olcsó hitelek nélkül a gazdaság teljesítménye 2-4%-al kevésbé nõtt volna, vagy hogy a fogyasztás, a lakáspiac, de a tartós fogyasztási cikkek piaca is csak döcögött volna.
A lényeg az, hogy a világgazdaság tendenciáinak megfelelõen, a jogalkotó többletjogokat biztosított a monetáris pénzintézeteknek ( a világgazdaság tendenciájának megfelelõ irányú, de teljesen szakmaiatlan nagyságrendben biztosított egyoldalú szerzõdésmódosítási lehetõséget a mindenkori kretén politikai elit a bankoknak).
Napjainkban a világon semmi baj sem lenne a devizahitelesekkel, ha csak az árfolyam ingadozásnak megfelelõ törlesztõ változás következik be (az árfolyam átlagosan 30%-ot nõtt).
Európában, érdekes módon sehol nincs ekkora probléma a devizahitelesek fizetõképességével?!
A probléma az, hogy míg az árfolyam kb. 30% törlesztõ növekedést indokol, addig a törlesztõk kb. 70%-al nõttek!!! Ezért van annyi bedõlt hitel. Vagyis a bankok egyoldalúan módosították a hitelszerzõdéseket, de nem az indokolható mértékben!
További probléma, hogy a jelenlegi kormány nem a társadalom érdekeit szolgálja most sem. inkább tettestárssá vált a 200 milliárdos különadóval és mellesleg nem csorbította érdemben a bankok egyoldalú szerzõdésmódosítási jogát (mert a bank csak így tudja kigazdálkodni a különadót).
Végsõ konklúzióként kijelenthetõ, hogy nem a bankoknak kell változtatni (nekik a profitmaximalizálás a feladatuk), hanem a jogalkotónak kellene a lózungok helyett, szakmailag megalapozott szabályozást készíteni, nem engedve pl. a bankok kamatemelését már meglévõ szerzõdések esetén.
Sajnos azt látni, hogy a politika nem végezte el a feladatát még elfogadható szinten sem, majd elkezdtek kiabálni, hogy a szemét bankok milyen rohadékok.
Lássatok, ne csak nézzetek!!!
Amikor a politikus a bankokat ekézi, akkor a saját rossz teljesítményét keni másra!

desiderus 6047 2011. június 2. 14:56  
Meg ez is...

http://rontgen.postr.hu/post-005

desiderus 6046 2011. június 2. 14:55  
XXI-ik század, Magyarország...

http://agyarok.postr.hu/ha-nem-konyorog-az-eleteert-kuldje-el

tsanyi 6045 2011. június 2. 12:53   Válasz erre: 6035
Tegnap magyarázott egy közgazdász....a lényeg az volt, hogy törvényi elõírás(!), hogy a bank köteles lekötni(igaz ez általában hitel formájában történik) azon az árfolyamon a hitelezett összeget abban a valutában ami a szerzõdésben van.......és elvileg azon az árfolyamon kellene végig elszámolni és ennek az a magyarázata illetve haszon így is van, hogy az adot ország sokkal kisebb kamatra adja a valutáját mint a nálunk szokásos és a kamatkülönbözet adja(még ha a svájcis hitel csak 7-8%os volt is a bank ezt 1% körül kapta svájctól) a bank hasznát.....csajhogy nálunk ezt senki nem tartatja be és a bankok úgy számolnak mintha minden hónapban õk megvennék napi árfolyamon a kihelyezett összeg havi törlesztõjét és azon az árfolyamon kérik ezt tõlünk......pedig nem így van a szagértõ szerint....amúgy akárhogy számolom az árfolyamkülönbség az megemelkedett összegnek kb a felét vagy kicsivel többet tesz ki, a többi az egyoldalú szerzõdésmódosítások hatására emelkedett..........és ez az ami tisztességtelen hisz az árfolyam kockázattal mindeni tisztában volt és azért nem is szólna senki, de a takarítási kltsg-ek emelkedését ráverni a hitelesre felettébb érdekes álláspont......még ha benne is van a szerzõdésben ez valahol.....

qqriq64 6044 2011. június 2. 12:33   Válasz erre: 6043
Vitézy Dávid úrhölgy:)))))))))
Magyarul: ratyi.

Bubó Doki 6043 2011. június 2. 11:47  
Vitézy Dávid, a vezérigazgató........no comment......
Lehet, hogy inkább a humor topicba kellett volna tenni?

desiderus 6042 2011. június 2. 11:07   Válasz erre: 6040
Ráadásul rossznyelvek szerint a bankok nem svájci frankban hiteleztek, hanem forintban...érthetõbben nem a svájci nyugdíjas megtakarítását adták oda a hiteleseknek, hanem jó magyar forintocskát, utána bedöntötték a nemzeti valutát a válságra hivatkozva....nem mondom, hogy alaptalanul...de nem ilyen mértékben romlott a forint.

desiderus 6041 2011. június 2. 11:04   Válasz erre: 6034
Nincs semmi baj, nincs "dies irae".. :-))))

colt45 6040 2011. június 2. 09:09  
Persze hogy az.Már eleve az volt amikor az állam engedte hogy a bankok szabad rablást csináljanak ebben az országban,beleértve az OTP-t is.Magyarországon,Magyar forgalmazónál vásárolt,forinttal fizetett hitelhez miért engedtek hogy más valuta elszámolásban hitelezzen a bank?Mi ez ha nem spekuláció?Ugyanaz a bank, pl. Raiffeisen,Svájcban 2-3 százalékra ad ki hitelt.

klimas 6039 2011. június 2. 07:11   Válasz erre: 6029
Ez egy nagy átb...szás!!!

kawa70 6038 2011. június 2. 06:52   Válasz erre: 6037
Ez nem olyan nagy segítség. Futamidõ hosszabbítást eddig is kérhettél. Most is csak annak módositják az árfolyamot, aki igényli. Én igyekszem nem élni ezzel a lehetõséggel. De mint irtad, van olyan akinek ez is segítség. De ezzel eddig is élhetett volna - persze hacsak nem 25-30 évre adósodott el........

Ispan 6037 2011. június 2. 01:26   Válasz erre: 6029
Ezt félreértedted Dezsõ.
Ez nem így van.
Átmenetileg csökkentették, ill vitték le az árfolyamot,hogy a törlesztõ részlet is kevesebb legyen 10-20 ezer forinttal.Ez azért elég komoly segítség annak aki mondjuk fizetett havonta 86ezer forintot,és ezután csak 68-at
Egy két év mulva majd emelnek, de még mindig nem a teljes értékre.
A futamidõ pedig annyival fog hosszabbodni,hogy ez a különbség ami most van a 180 és 220-as Svajci frank között ne vesszen el a bankok széfjébõl.
Ha feltételezzük, hogy mondjuk 5 év múlva helyre jön, vagy megerõsödik a gazdaságunk, akkor mindenkinek emelkedik a fizetése és könnyebb lesz fizetni.
Tudom!
Kicsi naiv csacska f@sz vagyok:-)))) De legalább elindult valami.

Taro 6036 2011. június 2. 00:28   Válasz erre: 6035
Meg ne haragudj!
Nem bántásból írtam.

desiderus 6035 2011. június 2. 00:14   Válasz erre: 6034
Talán nem kellene....

Taro 6034 2011. június 2. 00:13   Válasz erre: 6033
De bizony.
De legalább sírva röhögtem egyet! :-)))))

desiderus 6033 2011. június 2. 00:03   Válasz erre: 6032
Remélem, nem a közgazdásznak nevezett alfajból vagy ? :-))))

Taro 6032 2011. június 2. 00:01   Válasz erre: 6029
Szerintem azért még gondolkodj egy keveset. :-)))))

Taro 6031 2011. június 1. 23:55   Válasz erre: 6022
Nem csodálkozom.
Téged minõsít, nem a liberálisokat.

matador 6030 2011. június 1. 23:37  
olvassátok a HVG ide kapcsolodó cikkeit, komoly emberek már "társadalmi robbanásról" beszélnek, nem társadalmi engedetlenségrõl, hanem egyenesen robbanásról, szóval a rendvédelmieknél "szabad csapatok létre jöttét sem tartják lehetetlennek" mi jöhet akkor.

desiderus 6029 2011. június 1. 23:27  
Híradó : 180 Ft-ban rögzítették a svájci frank árfolyamát, hogy könnyítsenek a devizahiteleseken...

Ezen elgondolkodtam kicsinykét...ha ezt meg lehet tenni, akkor azt jelenti, hogy frank árfolyama mesterségesen van magasan tartva. Magyarán szólva a jelenlegi árfolyam nem valós, hanem a magyar bankok machinációja.
Azaz szimpla lehúzás....
Egy biztos, én többet nem veszek fel hitelt....

És rohadjon meg az összes bank.

kawa70 6028 2011. június 1. 20:34   Válasz erre: 6012
Én azt még az éjszaka megnéztem Azurákkal. Egész éjjel forgolódtam :)

kawa70 6027 2011. június 1. 20:31  
Egyre merészebbek ezzel az egyenruhás bûnözõsdivel:)
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=41605&honnan=Nemzeti_Hirhalo

tsanyi 6026 2011. június 1. 19:13   Válasz erre: 6025
Nem vártam én semmit se nem:)).....ezért mondom rég, hogy egyik politikus a másik......ezek mind egyre hajtanak kivétel nélkül....a pénzünkre, maguknak........vazz, hogy ezek mit össze nem röhöghetnek rajtunk......

klimas 6025 2011. június 1. 19:08   Válasz erre: 6024
Mi a gond? Nem ezt vártad ????

tsanyi 6024 2011. június 1. 18:47  
ez már milyen?: http://vastagbor.blog.hu/2011/06/01/barati_tagozatok_kozt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

vazz, a vad jobbikos a magyar-izraeli baráti társaság tagja és amúgy mindegyik párt összebarátkozva mászkál együtt a világban........ezek csak nekünk játszanak színjátékot......

tsanyi 6023 2011. június 1. 18:41   Válasz erre: 6022
fogadjunk beleestél törpillába...:))

TattooedAngel 6022 2011. június 1. 18:35   Válasz erre: 6021
És ezek után csodálkoznak a liberálisok, ha azt mondom, fel kéne akasztani az összeset...

tsanyi 6021 2011. június 1. 18:32  
Nincs olyan, hogy valami nem politika...szemét törpök!!...mindig tudtam, hogy van ott valami: http://index.hu/bulvar/2011/06/01/lenaciztak_a_hupikek_torpikeket/

qqriq64 6020 2011. június 1. 16:38  
Habzsi-dõzsi tejbe vaj

http://propeller.hu/itthon/1902104-25-millioba-kerultek-a-kormanytagok-uj-kutyui

tsanyi 6018 2011. június 1. 16:24  
A hambiadóról már beszélgettünk egyszer....akkor az lett a vége, hogy nem lesz....és mégis lõn....persze az utolsó mondatokban van a lényeg:
"A kormány döntése értelmében az üresen álló és "esetleg felszabaduló" egészségügyi ingatlanok hasznosításából, illetve "esetleges eladásából" származó bevételeket a központi régió egészségügyi infrastruktúrájának fejlesztésére kell fordítani."

esetlegesen már megvannak a vevõk is?.....

tsanyi 6017 2011. június 1. 15:50   Válasz erre: 6016
Hát igen....ez a mai valóság.......:(

qqriq64 6016 2011. június 1. 15:43   Válasz erre: 6015
Amit írtál azzal teljesen egyetértek de még tedd hozzá a kilátástalanságot.
A javulásnak legkisebb jelét sem látjuk.
Ennek az országnak nemcsak a jelenét hanem a jövõjét is elvették.
Oda jutottunk hogy már annak kell drukkolnunk hogy ne változzon semmi mert ha változik az csak és kizárólag rossz irányba változik.

tsanyi 6015 2011. június 1. 12:30   Válasz erre: 6013
Szerintem nem csak a fizetésekkel van itt az igazi baj hisz azok elvileg nem is a legrosszabbak összegszerûen viszont mikor kimutatást késítenek akkor az egy fals adat mert a fizetést a megélhetési kltsg-ekkel kéne összevetni mindenhol és ahhoz kéne egy mérõszámot alkalmazni ami azonnal megmutatná, hogy valójában miképp is áll egy ország......sajnos nálunk a rezsi és más költségek hihetetlen mértékben megemelkedtek ugye a nyugatra hivatkozva, de valójában azokénál magasabb szintre amit persze meg lehet magyarázni mert mindegyik magas ára vannak eu-s példák, de nem mindre egy országban mert amelyikben magas az áram ott alacsony gáz és hasonlók viszont nálunk minden magasan van tartva és ez a fõ gond ezért nem tud kijönni egy átlag család(átlagba nem tartozik vezetés) a havi pénzébõl és kényszerül hitelfelvételekre a megélhetéshez ami kiatt persze kikiáltják felelõtlennek, tudatlannak, pénzzel bánni nem tudónak bár akik ezt mondják sosem éltek a minimálbér közeli bevételbõl.....volt egy idõszak amikor kicsit felfutottunk és mindenki valamilyen módon hozzájutott lakáshoz és ha nehezen is, de a fizetés elég volt a megélhetésre, törlesztésre......oszt a pannonpuma a döglött dakotalóval együtt elmenekült és ez tovatûnt.....ha szándékosságot keresünk benne akár találhatunk is....ugye most gyakorlatilag az új kúrmány a most készülõ törvénnyel visszaállamosítja a bedõlt hitelesek lakását féláron és így újra egy tanácsi rendszer kerül felállításra más néven....

tsanyi 6014 2011. június 1. 12:02  
Eszemben sincs dícsérni ezt a kúrcsány seggnyalót, de ami igaz az igaz: http://greczy.blog.hu/2011/06/01/orban_eve_gyursulas_a_lejton?fullcommentlist=1#comments

érdemes megnézni a hsz-eket, ha valami igaz az ellen hamar és elég vehemensen kikelnek.....tehát ült a dolog...:))

qqriq64 6013 2011. június 1. 11:16   Válasz erre: 6012
Persze itt ez az elégedett emberek országa. Én is meg vagyok elégedve orbán fizetésével õ is az enyémmel akkor miért is lenne itt probléma?

colt45 6012 2011. június 1. 10:43  
Nem tudom mi a bajotok.Reggel néztem Orbán Viktor évértékelõ beszédét,és mondta hogy minden rendben. :-))

tsanyi 6011 2011. június 1. 10:10  
ÛÍgy kéne nálunk is: http://www.origo.hu/sport/focivilag/20110601-halallal-fenyegette-jatekosait-a-xamax-csecsen-klubelnoke.html

rögtön javulna a játék:)))....vagy csökkenne a kamu játékosok száma...:)

qqriq64 6010 2011. június 1. 07:43   Válasz erre: 6009
Kemény szívós munkával azért korrupciós vonalon sikerül lekõröznünk Burkina Fasót.

tsanyi 6009 2011. június 1. 07:37   Válasz erre: 6008
Amire gondolok, az, hogy ezt már intézményesítik: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/01/ti_kozbeszerzes/

most már tulképp. vizsgálhatatlanul, teljesen nyíltan lehet korrumpálódni a lebukás teljes kizárásával.......egy kollégám régen beadott egy pályázatot valamelyik minisztériumhoz költöztetésre.....persze nem nyert, de behívták és megegyeztek vbele, hogy ezentúl minden ilyen kiírásnál bedja a sajátját azt beleírva amit õk mondanak neki és persze nyerni sosem fog, de kap 100 rongyot ezért alkalmanként.....most már ezekre sem lesz szükség hisz nincs közbeszerzés.....

tsanyi 6008 2011. június 1. 07:28  
Most hallottamk a hírekben, hogy a vezér felszólította az egyik ebét(szócska?), hogy a 9 hónapon belül államosítsa a Bp.-i kórházakat....eddig akár még jó is lehetne.......,de, de sajnos ismerhetjük a nagy magyar valóságotm, így és ha belegondolunk a múlt történéseibe más is lehet a végkifejlet(ritkán nyúlhatunk mellé).....ne felejtsük(vagy ha igen akkor idézzük fel), hogy anno az elsõ orbánkúrmány alatt akarták õk privatizálni az egészségügyet, de a szétaprózotság miatt nem sikerült nekik, de elvetették a magvát........az utnánuk jövõk újfent belevágtak, de a sok önkoris kórházért egyenként kellett megküzdeniük és túl nyilvánvalóvá váltak a korrumpálások is és az ellátás is rendesen romlott a szegények részére.......viszont ha egy csomagban egy szervezet(állam) kínálja eladásra sokkal kisebb a lebukás veszély a csúszkálópénznél és az esetleges vevõnek is sokkal jobb üzlet egy egész kupac kórházat a magáévá tenni, vonzóbb csali a korrupció összes résztvevõje számára........ez egyébként tendencia és ez miatt megy tönkre a kis és középvállalkozások tömege és ezáltal a munkahelyek ezrei szûnnek meg......ugye amíg egy kis variációval mindenki hozzájuthatott némi pénzért az üzletekhez ezt a lehetõséget mostanában kiveszik az ügyintézõk és a vállakozások kezébõl a tiszta közélet lózungja okán, de valójában mindössze annyi történik, hogy most már semmilyen, még a legkisebb pénzkereseti lehetõséget sem engedik ki a kezükbõl és a lehetõségeket csomagban árulják nagy tételben és ahhoz csak a nagyok és a jó ismerõseik férhetnek hozzá és sajnos csak akkor jut másnak ha azok alvállalkozójaként be tud jutni a projektbe, de akkor jön a a már szinte elvárt eljárás, nem fogják kifizetni és belebukik.....

qqriq64 6007 2011. május 31. 16:04   Válasz erre: 6006
Tarlósban nagyobbat csalódtam mint a Demszkyben.
Demszky liberális volt hozta is a formáját körülbelül annyit amennyit egy liberálistól vár az ember.
Tarlós viszont nagy rendteremtõként került oda de simán beállta fidesz mindent és mindenkit lehúzós bandájába.
Rend viszont továbbra sincs.

Semi 6006 2011. május 31. 15:51  
"De akkor Tarlós István minek van?"
http://republikon.blog.hu/2011/05/31/tarlos_istvan_minek_van?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

tsanyi 6005 2011. május 31. 13:57  
1-2 komment is írja amit már 20 éve gondolok, hogy azért lehetetlenítik el a város forgalémát, hogy üa. fogyasztást gerjesszenek hisz az elég nagy marhaság, hogy ezzel az autósokat a bkv használatára kényszerítik hisz akinek a melója engedi az bkv-zik, de egy jelentõs számú dolgozónak egyszerûen az autó munkaszeköz vagy pedig csak így bír eljutni emberi idõ alatt a melóhelyére.....:http://index.hu/belfold/budapest/2011/05/31/auto-busz_kiszoritosdi_a_budaorsi_uton/

ugye az üa. fogyasztás jelentõsen visszaesett az utóbbi 1-2 évben , de ennek nem csak a magas ár az oka hisz az igazi felhasználók a cégek nem pedig az a párezer szgk aki naponta megy 30-50km-t a melóhelyéig.....viszont a gazdaság tönkremenõben van így egyértelmû, hogy kevesebb energiát használ, de így kevesebb az állam bevétele is......nem véletlenüól tiltoták ki a nagykocsikat a városból pedig azóta sem lett sokkal jobb a helyzet alég a hungáriára ránézni, nem sokkal kisebb a dugó azóta viszont ha el kell jutni a vásor egyik végébõl a másikba az eddig volt kb 20-25 km míg most ki kell menni a 0-ra és onnan vissza is jönni ami ugyanezt a távot 60-80km-re növeli és akkor kost lehet számolgatni, hogy ez mekkora környezetszennyezés pluszt jelent és persze többletbevételt az államnak.....eddig 50km ua. kltsg-e kb 6 rugó míg 160km-nek 19 rugó.....

tsanyi 6004 2011. május 31. 13:31   Válasz erre: 6003
politikus akarsz lenni?....azért nem véletlenül kapnak ilyen keveset akik úgymond megbuknak ilyen angy összegekkel hisz annak nagyrészét beletolták valamelyik párt kasszájába vagy rögötn a vezérek zsebébe......csak ugye mikor góréváltás van akkor kicsit bukni kell az ellentáborból, de azért a bünti elviselhetõ......ha engem kapnának el pár millával valószínüleg többet kapnék mint ezek a milliárdokért...

colt45 6003 2011. május 31. 13:22  
Ha munkanélküli leszek,áfa csaló szeretnék lenni.

qqriq64 6002 2011. május 31. 12:02  
A fényképeken a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet látható, Kecskeméten.

A Bors szerint akár ide is kerülhet Stohl. Szerintük ide többnyire azok kerülnek, akik vétlen bûncselekményt követnek el, bár akkor nem értem, hogy miért itt töltötte le Stadler a három évét, amikor több mint 2 milliárd forint kárt okozott az államnak, adócsalással, jogosulatlanul igénybe vett áfa-visszaigényléssel és még sok egyéb hasonló bûncselekménnyel vádolták.

Ide javarészt vagyon elleni bûncselekmények, rablások, lopások, sikkasztások elkövetõi kerülnek, akiket semmi erõszakos, vagy élet ellenes bûneset nem terheli õket, írta helyszíni riportjában a Régiónapló ("A börtönben soha nem mondják, hogy: Viszontlátásra").

- zárkák helyett parkettás szobák vannak.
- az ajtók kulcsait az elítéltek zsebre tehetik.
- mindenki tetszése szerint berendezheti szobáját, pl a saját tévéjét is beviheti.
- az étkezés sem
a cellában történik, hanem a közös étkezõben, ahol egyébként különféle kultúrmûsorokat is rendeznek.
- a fürdés naponta kötelezõ, óránként tíz percet lehet telefonálni, és internetezni is van mód.
- dolgozni a mosodában és a faiskolában lehet.
- a rabok egy része a városban talált munkát, ugyanis a cégek ugyanis kikérhetik és leszerzõdtetik a börtönbõl a szakembereket, így Stohl akár a a kecskeméti Katona József Színházhoz is kerülhet.
- a városban nem kell viselni a rabruhát.
- havonta négyszer 24 óránál rövidebb eltávra is jogosult
- büntetése második felében egy-egy hétvégére haza is mehet. Ilyenkor, mint egy szállodában, leadja a recepción a szobakulcsát.

No, ez kellemesebb helynek néz ki, mint a híres padlófûtéses sopronkõhidai intézmény :)
Valaki az ilyen büntetési módszerekben hisz, valaki meg a "Tent City"-félében.

Elnézést kérek a poszt tartalmáért azoktól a középiskolás, fõiskolás vagy egyetemista kollégista olvasóktól, akik nagyságrendekkel sanyarúbb körülmények között laknak valamelyik volt munkásszállóból átvedlett kollégiumban. Ez van srácok ...

Szerintem van egy csomó poénos dolog itt:

- eleve az egész egy nagy poén, ezek jobb körülmények közt vannak, mint fél Magyarország;

- nekem az is poénos, hogy nemcsak a börtönõr szeme van kitakarva, hanem a kutyáé is, persze neki is lehetnek személyiségi jogai;

- de a legnagyobb poén számomra az, hogy a böri udvarán van egy "szökõ"kút, beszarás... inkább egy vízarchitekturát csináltak volna csordogáló vízzel, nem: egy SZÖKÕkutat...

Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen?

- Helyben kialakított bolt.- 10 ezer kötetes könyvtár.
- Kilenc (!) sportpálya és tornaterem.
- Színházterem.
- A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör,
életvezetési szakkör, ahol fõzõcskézni lehet).
- Tanterem és ökumenikus Imaterem.
- Egészségügyi blokk.
- Változatos étrend.
- Minden szobában televízió.
- Padlófûtés.????

A nyerteseink azok a kedves olvasók, akik a szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetre tippeltek.
Köszönjük, hogy adójával hozzájárult! Ez AZ elsõ PPP konstrukcióban épült börtön,
- a másik Tiszalökön van. A börtön 8 milliárdba került, AZ állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot
fizetünk AZ üzemeltetõnek 15 évig. 2 milliárd Ft évente 800 rab után!!!!!!2,5 millió Ft / rabonként / évente (...és te
mennyit is keresel egy évben??) További jó munkát kívánok ...

qqriq64 6001 2011. május 31. 11:08   Válasz erre: 5998
Ez a mókus a jobbikos polgármesterjelölt? Két dinnye a hóna alatt az orrába beleesik az esõ beszélni nem tud.
Elõször meg kéne tanítani két értelmes mondatot elmondani.
Ilyen nyökögésbe bukott már bele miniszeterelnök is magyarországon.
Ez olyan tipikus "jövõ záloga" figura. Dögöljek meg ha kiváltom (Hofi)

lendvai 6000 2011. május 31. 09:50   Válasz erre: 5999
Na ja, de a többségben lévõ kisebbség többségét meg a kisebbségben lévõ többség többsége tartja el...vagy az adójából folyósított segíllyel, vagy a kertben megtermelt javakkal, amiket elõzetes egyeztetés és értékkompenzálás nélkül transzportálnak többnyire korlátozott fényviszonyok mellett :-)))

Pegaso650 5999 2011. május 31. 09:32   Válasz erre: 5998
Aszongya a barna bõrû: mi vagyunk a kisebbség, de mi vagyunk a többség!

Opszzzz

tsanyi 5998 2011. május 31. 09:03  
:http://index.indavideo.hu/video/Elstartolt_a_Jobbik_kampanya_Gyongyospatan

kawa70 5997 2011. május 31. 09:02  
Bill Gates elszólása: Védõoltásokkal a túlnépesedés ellen

Bill Gates 2010. februárjában egy TED rendezvényen prezentációja során az alábbi kijelentést tette:
"A világon jelenleg 6,8 milliárd ember él... várhatóan eléri a 9 milliárdot. Amennyiben jó munkát végzünk a védõoltások, az egészségbiztosítás és a reproduktív szolgáltatások terén, ezt talán 10-15 százalékkal tudjuk csökkenteni."

Bárki bármit is mond, a földi lét legfõbb istene a pénz! Így hát akinek van, az istent játszhat. Bill Gates korunk egyik leggazdagabb embere, és szinte bármit megtehet. A fenti kijelentés súlyát növeli, hogy komoly érdekeltséggel bír a gyógyszeriparban. Jogunk van feltételezni, hogy (véletlenül) egy belsõ információt "kotyogott" ki. Egymilliárd ember egészségügyi beavatkozások által szándékosan elõidézett halála vagy meg nem születése a népirtás legújabbkori módszere! Szemléltetésképpen: ha csak 1%-kal csökken a népesség szaporodóképessége, az az össznépesség tekintetében milliókat jelent - Bill Gates azonban nagyobb számokkal dobálózik!
http://www.youtube.com/watch?v=WUJMR3BUm2s (...)

kawa70 5996 2011. május 31. 09:00   Válasz erre: 5993
Szerintem nem azért küldtük (már aki) az ilyen semmirekellõ képviselõket oda, hogy ovis módra durcázgassanak. Tessék részt venni, felszólalni, elleneszavazni. A történelemben nem az fog szerepelni,hogy a T. képviselõk nem támogatták az uj alkotmányt, hanem hogy ott sem voltak! (erre a másik véglet a fidesz önteltsége, hogy megörökitették magukat az aláirásukkal) Én abszolut nem is adnék fizetést, mitöbb ki is rugnám. Próbálja ezt megtenni bárki bármely munkahelyen. Nem értek egyet a munkafolyamattal vagy a módszerekkel, nem megyek be dolgozni aznap........Nonszensz.....

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114