Taro | 6196 | 2011. június 7. 08:55 | Válasz erre: 6195 |
Csak annyival egészíteném ki, hogy az sem teljesen biztos, hogy 1-2 év múlva még mint uniós állampolgár jöhettek-mehettek a határon. Nem azt mondom, hogy ez lesz, hanem azt, hogy a kockázat megjelent és egyre növekszik. |
qqriq64 | 6195 | 2011. június 7. 06:53 | Válasz erre: 6181 |
Fogadj el egy jótanácsot. Akárhogy is döntesz akárhogy is itt akarsz maradni biztositsd be magad egy idegen nyelvvel. Kezdj el tanulni egyet mert ha mozdulni kell akkor nem kell két évet összeszorított foggal átkínlódni hanem csomagolsz és mész. Ennél jobb befektetés manapság nincs. Ha nem lesz rá szükséged akkor sem vesztettél semmit ha pedig igen akkor sokat nyersz rajta. |
qqriq64 | 6194 | 2011. június 7. 06:47 | Válasz erre: 6186 |
Viktor király meg a többi senkiházi tehet egy marha nagy szivességet:)))))))))))
|
qqriq64 | 6191 | 2011. június 7. 06:32 | Válasz erre: 6188 |
Na látod ezt én sem gondoltam volna. Nálam is megvolt a gyötrõdés az álmatlan éjszakák de végûl mégis ezt az utat kellett választani. Elsõsorban nem magam miatt Mert én még valahogy elvegetáltam volna itt nyugdíjig, de azt semmiképp sem hagyom hogy a hatéves fiam életét ilyen senkiházi percemberek tönkretegyék. Milyen jövõ vár rá itt? Ha tanul esetleg lesz belõle fõnök valahol és Õ tapos el másokat ha nem tanul akkor lesz belõle egy melós akit a semminél is kevesebbe néznek. Én is sok sikert kívánok neked Taro jó vó veled nézeteket ütköztetni (semmiképp sem múltidõben de mindenképp a jövõ reményében is). Akkor most egy értelmiségivel és egy melóssal kevesebb lesz ebben az országban. |
TattooedAngel | 6190 | 2011. június 7. 01:39 | Válasz erre: 6189 |
Egyfelõl igazad van, másfelõl meg elég vékony a határvonal a tökös és a hülye közt. Teljesen érthetõ volt akkor is és teljesen érthetõ most is, ha valaki nem akar itt megrohadni a nagy semmiben. Itt nem arról van szó, hogy valaki mindenképp milliomos akar lenni, hanem normál, elfogadható életkörülményekrõl, amikor ha becsületesen dolgozol, tudsz ötrõl a hatra jutni. Itt a nulláról egyre jutni is igen nehéz... A krémje pedig már vagy kint van, vagy pedig úton van kifelé, fõleg ha a fiatal korosztályt nézed... |
Oldi | 6189 | 2011. június 7. 00:45 |
Ja. Tudom, és vallom, hogy az igazán tökös srác ITTHON maradt 56 után is.. Meg van nekem egy Faterom, aki 73-ban ment ki legálisan(!) és ma, 89 évesen is leküzdhetetlen honvágya van!!! Én nem szeretnék a sorsára jutni, bármennyi pénze is van... Az nem lehet, hogy a krémje kimegy, nekünk meg itthon kell megküzdenünk a "Gyõzikékkel"...:-(((( |
Taro | 6188 | 2011. június 7. 00:36 |
Nem hittem volna, de van az a pont, amikor egyszerûen nem lehet folytatni. :-((( Iszonyatos vívódás, lelkiismeret, barátok, tájak, városok... |
Games | 6187 | 2011. június 7. 00:20 | Válasz erre: 6185 |
Egy liberális mindenhol jól érzi magát. :) Amúgy katasztrófa. |
Gyík67 | 6186 | 2011. június 7. 00:09 |
Csak az a baj skacok, hogy hiába mentek akárhova is e nagyvilágba viktor"unk" 15 millió magyar királya :))) ... :(((
|
Taro | 6185 | 2011. június 6. 23:54 | Válasz erre: 6184 |
Ich bin auslander. 2011. június 1. Taro már nem Magyar. Taro hontalan, aki Ausztriában él. |
Taro | 6183 | 2011. június 6. 23:38 | Válasz erre: 6180 |
Egy kalappal. Mi tegnap írtuk alá a telek adás-vételit meg a lakás bérleti szerzõdést Ausztriában. Már bõszen csomagolunk. |
TomRed | 6182 | 2011. június 6. 23:29 | Válasz erre: 6176 |
Kukori sok sikert kívánok! Itt van két blog, amiket olvasgattam a kinti létrõl: http://2010london.blog.hu/ és http://iranylondon.blog.hu/ Az elsõ ráadásul motoros.:) Talán van bennük hasznos információ, fõleg a kezdetekrõl. |
kawa70 | 6181 | 2011. június 6. 23:26 | Válasz erre: 6179 |
Nálunk pont forditva van. A párom menne, de én kötöm az ebet a karóhoz.....Pedig lenne hová.....Nagybátyám 56 óta Ausztráliában él, évente, kétévente járnak haza, elég jó rálátásom van a különbségekre.....Ráadásul nem is nulláról kéne indulnom kint......
|
qqriq64 | 6180 | 2011. június 6. 23:16 | Válasz erre: 6178 |
Mindannyiótoknak nagyon köszönöm a jókívánságokat örülök hogy közétek tartozhatok.
|
Gyík67 | 6179 | 2011. június 6. 23:10 | Válasz erre: 6176 |
Nemrégiben bennünk is felmerült valami hasonló gondolat, csak Manka (a párom) nem elég bátor, hogy neki merjen vágni. De ha odáig jutunk, értesítelek, készítsd a terepet :) Sajnálom, de remélem nagyobb szerencsével jársz, mint itthon. |
kawa70 | 6178 | 2011. június 6. 23:03 | Válasz erre: 6174 |
Remélem irsz majd élménybeszámolókat, tapasztalatokat.......Mindenesetre nagyon sok sikert, és kivánom hogy megtaláld amire vágysz. |
desiderus | 6177 | 2011. június 6. 23:03 | Válasz erre: 6172 |
Gyík : Kukori el, ködös Albionba, új haza, remények, jövõkép. Ennyit címszavakban. |
qqriq64 | 6176 | 2011. június 6. 22:59 | Válasz erre: 6173 |
Az van hogy már két éve tervezem hogy megyek innen és már jegy lefoglava ma be adtam a felmondásom a kocka el van vetve.
|
qqriq64 | 6174 | 2011. június 6. 22:53 | Válasz erre: 6170 |
Neked is köszönöm és igen az a tervem Ti lesztek a híd egyik pillére ami összeköt a volt hazával .
|
kawa70 | 6173 | 2011. június 6. 22:52 | Válasz erre: 6172 |
Ritkán jársz ide:) Már emlitette volt régebben........
|
Gyík67 | 6172 | 2011. június 6. 22:50 | Válasz erre: 6167 |
Wazzz ... Meglepõdtem ... de mi, de hol, de hova, vagy miivann !! ?? ... |
desiderus | 6171 | 2011. június 6. 22:43 | Válasz erre: 6169 |
És remélem, hogy a legnagyobb gondod az lesz, hogy a hülye angolok, angol hülyék a baloldalon közlekednek. Mondjuk ezt motorral könnyebb kivitelezni, mint autóval. :-))) Szóval el ne felejtsd, hogy az út rossz oldalán kell menned. :-))) Addig még dumálunk. |
kawa70 | 6170 | 2011. június 6. 22:40 | Válasz erre: 6169 |
Osztom Desivel a véleményem. Sajnálom, de remélem maradsz köztünk.
|
qqriq64 | 6169 | 2011. június 6. 22:34 | Válasz erre: 6168 |
Internetem mindenképp lesz és természetesen m indentröl beszámolók. Amúgy köszi.
|
desiderus | 6168 | 2011. június 6. 22:22 | Válasz erre: 6167 |
Na wazz. Egy jó emberrel kevesebb lesz. És még mennek sokan. Ígérd meg, ha lesz interneted, akkor jelentkezel. |
eröt | 6166 | 2011. június 6. 21:45 | Válasz erre: 6165 |
ÉN tisztelem ahogy álmodozol d azért megnézlek új hazádban .Erõsen dolgozok,hogy találkozzunk..
|
qqriq64 | 6165 | 2011. június 6. 21:05 | Válasz erre: 6164 |
Más országban ezért már a parlamentet beletolták volna a dunába a buzerátorokkal együtt.
|
tsanyi | 6164 | 2011. június 6. 20:27 |
Visszamenjenek dolgozni?: http://index.hu/belfold/2011/06/06/meg_lehet_vonni_a_korhatar_alatti_nyugdijakat/ DE HOVA???.......annak sincs melója aki egészséges és szeretne dolgozni.......az a közmunka amit ezek hirdetnek nevetséges.....30000 havonta amibõl meg kéne élni.......ezek a kötsögök naponta fagyira többet költenek fejenként 30 rugónál.... |
tsanyi | 6162 | 2011. június 6. 20:24 | Válasz erre: 6160 |
Amíg van mit veszteni........már többször írtunk róla, hogy ha még nem éhezik az ember akkor nem megy utcára, de most már érik a dolog bár nem éhezés okán, de a szeptemberig várható pártízezer kiköltöztetettnek akiknek elveszi a gyerekét a gyámügy mert nincs lakás na azoknak már nem lesz vesztenivalója....az araboknál is elõször a legszegényebbek mentek a fegyverek elé és csak késõbb követte õket a még épphogy megélõ réteg........itt is követné a még habozó tömeg azokat akik kimennek.....
|
desiderus | 6159 | 2011. június 6. 19:58 | Válasz erre: 6158 |
Ezen lehidaltam. Na, most majd elválik, hogy mennyire összetartó a nemzet. Bohócforradalom...ez jó..... :-)))))) |
tsanyi | 6158 | 2011. június 6. 15:11 |
Bohóckodunk, bohóckodunk!?: http://www.origo.hu/itthon/20110606-mar-nem-hisznek-a-megegyezesben-a-rendvedelmi-szakszervezetek.html
|
tsanyi | 6156 | 2011. június 6. 13:26 | Válasz erre: 6155 |
Utolsó mondatod alapvetõ ellentmondás........magukat üldözzék?....
|
Games | 6155 | 2011. június 6. 12:34 | Válasz erre: 6154 |
Jó fogalmazás. Rendõrségre visszatérve azt hiszem mindkettõtöknek igaza van. Volt ott ilyen is olyan is. Nem viccbõl nem volt rajtuk azonosító. Arról nem beszélve ha nekem nem mondják meg mit csináljak, akkor se kezdek el nyugdíjasokat rugdosni a földön.Alapvetõen a rendõri vezetés szerintem el van foglalva a saját pecsenyéjével, utána jöhet(ne) a bûnüldözés. |
qqriq64 | 6154 | 2011. június 6. 12:26 | Válasz erre: 6152 |
Na azért ez az ország már ki volt klopfolva be volt panírozva mire viki kezébe kerül neki már csak a készresütés maradt.
|
qqriq64 | 6153 | 2011. június 6. 11:44 | Válasz erre: 6151 |
"A sündörség résztvevõ tagjai 2006 õszén eladták a becsületüket a havi fizetésükért, egyéb juttatásaikért" Ezen az egy mondaton kívûl mindennel egyetértek amit írsz. Ott és akkor a rendõri vezetésben totális káosz uralkodott, magukra hagyták az állományt olyan helyzetben amiben még soha nem volt részük. A rendõrség végrehajtó szerv meg kell nekik mondani milyen helyzetben mi a teendõ ha ez nem történik meg akkor önjáróvá válnak és pontosan úgy reagálnak mint egy hasonló helyzetbe került civil. A rendõröket magukra hagyták és utána a politika bûnbaknak kiáltotta ki õket a saját vezetésük sem állt ki mellettük. |
Games | 6152 | 2011. június 6. 11:24 | Válasz erre: 6151 |
Attól hogy azt (is) hazudja a fidesz hogy nemzeti alapú a kormányzás, még nem lesz az. Kellene már egy igazi kormány, aki igazán az. Amúgy a vikiéket csak dícsérni lehet. Csinálja valaki ezt utánna, hogy az egész ország a zsebében van, és azt csinál amit akar! :( |
Taro | 6151 | 2011. június 6. 10:13 |
Ne szépítsük! A sündörség résztvevõ tagjai 2006 õszén eladták a becsületüket a havi fizetésükért, egyéb juttatásaikért. Évek óta nem bûnüldözéssel, hanem pénzbehajtással foglalkoznak. Sorolhatnám. Viszont háborog a liberális agyam, ha a tûzoltókra gondolok, akik naponta kockáztatják az életüket értünk!!! Bizony, kedves olvtársak a FIDESZ éppen az oszd meg és uralkodj elvet követi!!! Vajon mennyire lenne felháborodva a társadalom, ha csak a tûzoltók juttatásait nyirbálnák? Vajon miért komcsiznak bõszen a kedves FIDESZ szavazók, amikor a kormány tökéletesen alakítja a komcsik összes, mocskos hatalomgyakorlási technikáját? Vajon nem néznek tükörbe reggelente? Hova lett a teljesen jogos, bõsz komcsiutálat? Ne legyenek kétségek, gazemberek nem tesznek rendet egy széthulló társadalomban. Lehet felragasztani a Nagy-Magyarország matricákat, lehet Trianon emléknapon búslakodni, de azt is látni kell, hogy bizony a "nemzeti" erõ éppen napjainkban rombolja le azokat a korlátokat, melyek eddig megakadályozták ennek a szép kis országnak, nemzetnek a szétesését, eltûnését. Amikor a FIDESZ kihirdette, hogy csak a "nemzeti" oldal Magyar, ott már a kocka el volt vetve. |
Gyík67 | 6150 | 2011. június 5. 22:58 |
A #6148 hsz.-t én töröltem ... ugyan az volt mint a #6149-es csak kiegészítettem :)
|
Gyík67 | 6149 | 2011. június 5. 22:55 |
Ime néhány idézet "nagyjainktól" ami azt támasztja alá, hogy nem csak a rendõröket akarják a "bohóckirályok" megszopatni ... Szijjártó Péter TV2 Tények este ... „Nyugdíj az öregségi nyugdíjkorhatár elérése után jár. Minden, ami az öregségi nyugdíjkorhatár elérése elõtt van ... ( bányászok, vegyészek, ... + 800 foglalkozás ... korkedvezményes nyugdíja ... ösz-visz 300 ezer ember ... a szerk. )... az nem nyugdíjnak minõsül, azt nem a nyugdíjkasszából fizetjük, annak a juttatásnak meg kell majd találni az új elnevezését. Azonban természetes, ha nem nyugdíjról, hanem másfajta ellátásról van szó, akkor az az adórendszer hatálya alá kell essen.” ( meg úgy máár el lehet venni !!! ) ... Orbán Viktor a TV2 Napló címû mûsorában ... A vasárnap sugárzott riportban a kormányfõ a rendvédelmi dolgozók nyugdíjszabályait érintõ tervezett változtatásokkal kapcsolatban kijelentette: higgadtan, nyugodtan, emberséges módon, de "ezt a változást végig fogjuk csinálni, akkor is, hogy ha egyébként nemcsak tüntetnek a házam elõtt, hanem beköltöznek a hálószobámba". Mint fogalmazott, "nem a népszerûséget nézem, hanem arra figyelek, hogy minél több saját személyes erõt (pl. ??? TEK ??? ) is mozgósítsak annak érdekében, hogy az emberek elõtt világossá tegyem, minek mi az értelme, és felkínáljam számukra a lehetõséget, hogy mondják el, amit gondolnak. Ez ma fontosabb nekem, mint hogy egyébként a népszerûségi mutatók éppen hogyan állnak". És ismétlem mindezt egy VISSZAMENÕLEGES !!! módosítással ... akarja viszavezetni a munkaerõpiacra ... ami konkrétan romokba hever ... mert vikirály a beígért több millióból még egyet se teremtett ... és ha visza is terelik mindjuk a rendõröket ( a gulágra munkafelügyekõnek ahova majd megy mindenki aki nem áll be a fityesz soraiba ) (sicc) ... annyi nettóért amenyi a nyugdíjuk akkó hol van a spórolás ??? ... |
qqriq64 | 6147 | 2011. június 5. 22:17 | Válasz erre: 6143 |
Teljesen igazad van. Egyszer már írtam egy hasonló hozzászólást itt aminek pont az volt a lényege hogy ez egy az állammal kötött üzlet amit nem lehet egyoldalúan felrúgni. |
Gyík67 | 6146 | 2011. június 5. 21:51 | Válasz erre: 6145 |
Annyit tennék hozzá, hogy 2006-ban okt. 23.-án ... Biztos, hogy mindenki rendõr volt akin kék ruha volt ? ... azt a magyarázatot hagyjuk amikkel görényi élvtárs magyarázkodott, miszerint leesett, nem volt kötelezõ felrakni, stb. stb. ... vagy lehet, hogy inkább az a helytállóbb, hogy nem jutott minden (céget nem említek mert azért perbefogható lennék ... vagy valami másba) ... de egy akkoriba jóól menõ biztonsági cég verõembereinek ??? .....
|
karika111 | 6144 | 2011. június 5. 21:20 | Válasz erre: 6143 |
én még annyit tennék igy hozzá gyorsan,mert van két fiam -jézuska nem biztos,hogy dec.24.-én jött -ballagását nem biztos,hogy élõben látod -szülinapjukat tologatod,hogy együtt ünnepelje a család -stb vonulós tûzoltó voltam 20 évig utolsó bekezdést nem veszik nagyon sokan komolyan |
Gyík67 | 6143 | 2011. június 5. 21:02 |
Visszaolvastam néhány hsz.-t Mindenkinek a nézõpontját megértem. Néhány szó személyes dolog (a részbeni érintettségem miatt) Annak idején amikor én felszereltem nem is fordult meg a fejemben a korkedvezményes nyugdíj lehetõsége ... lehet, hogy akkoriban méég nem is létezett (mondjuk én leszereltem régen) ... Mint ahogy a páromnak sem aki '90-ben szerelt fel, 2009 szeptemberétõl nyugdíjas, tehát összesen 20 év tényleges szogálati viszonya van/volt. ezen idõ alatt, össz-vissz 4 azaz négy napot volt betegállományban (ha beteg volt szabadságot írt ki), és talán egyszer volt egy hetet egyben szabadságon, több kapcsolata ment tönkre a hivatása miatt, gyereke nem született. Viszont ezen idõ alatt õ tényleg ledolgozta azt a szorzót, ami miatt a 20 év alatt valóban 25-öt dolgozott le. Ebbe a 25 évbe ugyan beleszámolták az egyetemet, amit elvégzett. Így még több is lett, mint 25 év. Annak idején õ aláírt az állammal egy szerzõdést, ami arról szólt, hogy: 1. nem lehet pártnak tagja (nem mintha akart volna) 2. lemondott a sztrájkjogáról (ami egy bevett tiltakozási forma más munkavállalóknál) 3. lahelyét csak a rendõrség tudtával és engedélyével hagyhatta el (pl. el akartunk menni moziba Bp-re, be kellett jelentkezni) 4. bármikor berendelhetõ, szabadságról visszarendelhetõ, munkaidõ után köteles szolgálatba helyezni magát és intézkedni, akár az élete kockáztatásával is 5. parancsot nem tagadhatja meg (kivéve, ha bûncselekményre utasítják) 6. felettesét nem küldheti el melegebb éghajlatokra, mert az katonai bûncselekmény 7. szolgálatban elalszik, szolgálatból elkésik, az nem fegyelmivel jár, ugyanis ezek is katonai bûncselekmények 8. 6 hónapra bármikor elvezényelhetõ az ország bármely területére (ellenvetés nincs) 9. házasságot úgy köthetett volna valakivel, ha a rendõrség engedélyezi (ez pár éve megszûnt, már csak bejelentési kötelezettség van, de az is C típusú ellenõrzéssel jár) 10. nem is jut több eszembe, de szerintem ennyi is elég Ezzel a felsorolással csak érzékeltetni szerettem volna, hogy a fentebb említett szerzõdés, az valamit valamiért alapon történt. A nyugdíjra én beszéltem rá, õ még nem akart elmenni, mondván, hogy õ még fiatal, ahhoz, hogy nyugdíjas legyen (és tényleg, amikor ezeket mondta, ott állt elõttem egy fiatal idegroncs, aki éppen elvetélt, valószínûleg ez miatt). Idegroncs a rendõrségen folyt és azóta is folyamatban lévõ káosz, meg az országban lévõ rendõrellenes hangulat miatt (ami tudjuk, hogy 2006 óta eléggé el nem ítélhetõ módon, de van). Pedig õ ott sem volt szegénykém. Amikor végül nyugdíjba ment, a kapott nyugdíjára (ami ugye egy mezei halandónak élete végéig jár) rendezkedtünk be hitel terén. Most ezek a hitelek bedõlni látszanak. Bukjuk a lakást, a kocsit és valószínûleg a motoromat is. És nem mi vagyunk az egyedüliek, akik ilyen problémákkal állnak szembe, pedig nem mi okoztuk az államadósságot, amit most az õ nyugdíjukkal is próbálnak rendezni narancskirályék. Egyebek iránt meg a beterjesztett alkotmány módosító tervezetben nincs leírva sehol, hogy a korkedvezményes nyugdíjakat csak a rendvédelmiseknél akarják megvonni, megadóztatni stb. stb. .. sok az ötlet. És nagyobb gond az egészben az, hogy drága jó uralkodóink mindezt visszamenõleg csinálják, aminek, hogyha egy kicsit átgondoljuk a súlyát, akkor mindenki rábaszik, mert ha ezt keresztültolják, akkor inenntõl kezdve bármit. Mondjuk mekkora flash lesz az, ha mondjuk vikirály jövõ héten azt álmodja, hogy visszamenõleg a zöld az piros és mindenki azonnal fizesse be az xx éves jogosítványa után a büntetést, mert eddig tiloson ment át folyamatosan. Elnézést, egy kicsit hosszúra sikeredett, de ezt 2 mondatban nem tudtam volna elmondani. |
tsanyi | 6142 | 2011. június 5. 19:17 |
Szerintem egymás mellett elbeszélés folyik.......senki nem mondja(na jó, páran igen, de aki körbenéz az nem), hogy a K6-os eseményekhez a népnek köze lett volna........amiért ez az elmélkedés elindult az az, hogy ha a rendõröket megveszi valamilyen engedménnyel a fityisz akkor ha majd valóban a nép lesz az utcán....na akkor mit csinálnak?......az biztos, hogy a nagy tüntetést is valakik szervezetten el fogják kezdeni, de úgy mint 56-ban csatlakozni fognak majd a járókelõk késõbb már mindenki aki tud majd róla(a net korában ez hamar megy hiába kapcsolják le mint az araboknál).....azok is csõcselék lesznek?...persze, nyilván akik hasznot húznak ezeknek az uralmából csûrhének, eltaposni valónak tartják majd a tüntetõket, de ezek kevesebben vannak mint akik szívnak jelenleg.....
|
colt45 | 6140 | 2011. június 5. 14:47 |
Olívia! Ahogyan Te nem érted a kérdést én pontosan úgy nem értem amiket Te válaszként írsz!Lehet hogy ezért rossz az egészségügy? :-)) Pontosan úgy érzem hogy amit kérdeztem idáig,Te pont nem arra válaszoltál.De nem számít. De kiváncsi lennék az arcodra,ha egyszer leveszed a sisakodat. :-) Mit eü-sök lehet hogy ismerjük is egymást? |
Olívia | 6139 | 2011. június 5. 14:39 | Válasz erre: 6137 |
Én azt láttam itt Pesten, hogy emberek rettegtek, akik azon a környéken élnek, ahol bármilyen esemény zajlott, mert sem az otthonuk, sem az autójuk nem volt biztonságban. Megismétlem, bárki dönthetett úgy, hogy a korengedményes pályákat választja, ha ez lehetõség volt, talán nem kellene az ezzel élõknek ezt felróni. Azt kicsit álságosnak tartom, hogy ezért nekik kellene szemrehányást tenni!!:-)) # 6138 kérdést nem értem, szerintem értelmetlen ezzel foglalkozni, mert ha már ott fogunk tartani, hogy ez megtörténik, sajnos ennél nagyobb volumenû események is be fognak következni, és e felé haladunk.:-((( Egyébként eü-ben dolgozóként, talán azt is el tudod fogadni, hogy valakit a stressz, a munkafeltételei, esetleges események az életében, a munkájában, ki tud annyira billenteni, össze tud roppantani, hogy nem tudja ellátni a munkáját. A volt BM kórházban is dolgoztam, mentalhygienen, így nemcsak elméleti ismereteim vannak tûzoltó, rendõr, határõr témában.:-((( |
colt45 | 6138 | 2011. június 5. 14:24 |
Olívia! Akkor melyik rendõrnek lesz igaza?A szolga lelkûnek(aki nem lázong) vagy rebellisnek(aki elment nyugdíjba 25 év után)? |
kawa70 | 6136 | 2011. június 5. 14:14 | Válasz erre: 6132 |
Egyetértek...Ráadásul a legtöbben nem is rokkantak bele semmibe. Nagyon sok rendõr ismerõsöm van, többjük már nyugdijban (korombéliek) Mind a korengedményes nyugdij miatt lett rendõr anno, de még a tsz-ben eltöltött fiatalkori éveket (plusz a 4 gyerekkel otthon töltött 4x2 év gyedet) is beleszámolták a szolgálati idõbe! A szolgálati idõ nem ugyanaz mint a nyugdij alap számitásához használatos munkával eltöltött évek! Tehát minimum fegyveres szolgálatot vegyenek figyelembe annál a 20 évnél.
|
kawa70 | 6135 | 2011. június 5. 14:10 | Válasz erre: 6133 |
Azért annyira nem voltak egyediek ezek az esetek. Belefért a szórásba....... Egyébként egyetértek: nem kellene elfogultnak lenni egyik oldal felé sem. Gondolom a Te oldaladra is vonatkozik :) |
colt45 | 6134 | 2011. június 5. 14:09 |
Nem személyeskedem,de biztosan láttad a fej magasságban lövöldözõ gumilövedéket lövõ rendõröket is.Többször mutatták!Az öreg nénit földre rántó, belerugó rendõröket is láttam.Volt azért túlkapás ott is rendesen.
|
Olívia | 6133 | 2011. június 5. 14:03 | Válasz erre: 6131 |
Felesleges személyeskedned, nem homályosak az emlékeim, ha elõkeresnénk az akkori tudósításokat, valószínû, engem igazolna. A barátoddal történtek sajnálatosak, szomorúak, valószínû a teljes kép az összes adat, tény birtokában állna össze. Szerintem a presszóbeli eset egyedi, ebbõl nem kellene általánosítani! |
colt45 | 6132 | 2011. június 5. 13:57 |
Ha odacsap,akkor annak legyen oka.Alapos oka,ne az hogy milyen jelvényt visel valaki!A rendõrnek nem volt választási lehetõsége?Kötelezõ rendõrnek lenni?Hogy ment át az alkalmasságin? Én 32 éve vagyok az egészségügyben. |
colt45 | 6131 | 2011. június 5. 13:53 | Válasz erre: 6126 |
Olívia! Az emlékeid lehet hogy homályosak,de szerintem kb 30-40 ember tört zúzott,a többi vonulgatott,kár összemosnod õket.Mert akkor azt is irhatod hogy a tüntetõ tûzoltók zsidó zászlót égettek!Ugye ez sem pontosan így volt?A tüntetõk randalírozása sem!A fizetett provokátorokkal néhány olyan ember tört zúzott akik e meccseken is törnek-zúznak.És ne felejtsd el akkor is a kormány ellen tüntettek.Az igaz ügy mellé mindig csapódik csürhe akik csak balhézni akarnak,vagy jól megfizetik õket. De azok a rendõrök akik berontottak egy presszóba és többször megütöttek ártatlan iszogató embert (a barátomat) akin nagy Magyarország jelvény volt.Errõl mi a véleményed? |
Olívia | 6130 | 2011. június 5. 13:52 | Válasz erre: 6129 |
Akkor most hogy is van, túlkapás, ha odacsap a rendõr vagy ez a feladata????? Az eü-s pl, szerencsétlen az összehasonlítás szempontjából. A gyerekrendelõs nõvér döntése az, hol dolégozik, és ott biztosan nem fog, "hirtelen, a balesetin", politraumatizált beteget ellátni. Egyébként csak megjegyzem, 26. évemet nyomom az eü-ben, abból 8 évet központi intenzíven. Az, hogy bizonyos munkakörökhöz korengedményes nyugdíj jár, nem újkeletû, mindenkinek van/volt lehetõsége azt választani foglalkozásként! Pl a honvédségnél, hivatásos állományban lévõ nõvéreknek lehetõségük olt rá. Az ápolók bérét nem túl optimális összevetni, sajnos semmivel sem. Az elmúlt 26 évben 1X!!!! volt általános bérrenddezés, anno valamelyik MSZP-s évben, egyébként csak az ott dolgozók hivatástudatára épít mindenki, és ezen az ingatag lábakon imbolyog az eü. :-((( |
colt45 | 6129 | 2011. június 5. 13:39 |
Olivia! Tsanyinak igaza van.Amúgy meg az a rendõr akit kiküldtek "rendet tenni"és ebbe belebetegedett az nem is volt alkalmas rendõrnek.A rendõrnek pontosan az a feladata hogy betartassa a törvényeket.Ha kell,erõszakkal is,amihez elkerülhetetlen néha a konfrontálódás! Ha egy ápolónõ aki csak a gyerekrendelõben dolgozott és hirtelen a balesetin egy politraumatizált beteget lát az szerinted bele fog rokkanni?Ha igen,ki foglalkozik vele?Szerinted lenyugdíjazzák 40 évesen,200.000 forinttal? |
qqriq64 | 6128 | 2011. június 5. 10:46 | Válasz erre: 6126 |
Én is így látom az akkori történéseket. Valamikor régen angliában néhány ír terrorista éhségsztrájkba kezdett mert nem politikai fogolyként kezelték õket. Margaret Teacher azt mindta hogy akik ártatlan emberek életére tör az nem politikai fogoly hanem bûnözõ. Éhen is haltak néhányan. Magyar viszonyokba átültetve aki ártatlan emberek autóját felgyújtja felborogatja, kirakatait betöri, vagy akárcsak az én, mint adófizetõ állampolgár pénzébõl fenntartott közintézményt(tv) feldúlja az én pénzembõl vett rendõrautókat porig égeti az nem békés tüntetõ az nem mezei dolgozó hanem bûnözõ. |
tsanyi | 6127 | 2011. június 5. 10:22 | Válasz erre: 6126 |
Olívia....azzal a rendõrök is tisztában vannak már, hogy az fizetett történet volt...mindkét nagy párt küldött oda randalírozókat mert mindkettõnek érdeke volt ami ott történt.....demszkiéket soha nem választották volna meg a történtek nélkül még 1X, orbánéknak meg hosszútávon volt érdekük.....az nem volt nép tüntetés....de amik most lesznek azok már azokká válnak....
|
Olívia | 6126 | 2011. június 5. 10:16 | Válasz erre: 6124 |
Azok "mezei dolgozók", emlékeim szerint, gyújtogattak, autókat és minden útjukba kerülõt pusztítottak, romboltak. Persze ez sem indok a verésre, DE, a tüntetõk sem vasárnapi sétára mentek, részegen, döntõ többségük nem a "mezei dolgozók" kategóriájába tartozott! Akkoriban jópár emberrel beszéltem, sõt ügyeletbe estek be olyanok akiket "összevertek", állításuk szerint, na most a legnagyobb probléma inkább az alkohol mérgezés+ némi gysz hatása volt náluk!! Viszont olyan "asztal melletti rendõrt" is tudok, aki azóta is pszichológushoz jár, mert úgy összeverték. Mivel vezényelhetõ volt, így õt is kiküldték biztosítani. Ez nem volt egyedüli eset akkoriban, mivel az állomány kevés volt a biztosításhoz!! Azt gondolom, nem kellene elfogultnak lenni, egyik oldal felé sem!! |
tsanyi | 6125 | 2011. június 5. 10:07 | Válasz erre: 6124 |
Ezzel kapcsolatban már megfogalmaztuk párszor a félelmeinket....ez amúgy szokásos fityisz taktika....beijeszt és utána kegyesen visszavon ezért persze elvár....üzleti körben pénzt szoktak kapni ebben az esetben pedig a teljes lojalitást szeretnék megkapni az egész nép ellen........és ekkor már tényleg csak a rendõrök emberségén fog múlni a mi életünk...
|
colt45 | 6124 | 2011. június 5. 10:02 |
De nem ez volt az írásom lényege!Ha a rendõrök kapnak (akár mennyi lóvét) újra a hatalmat fogják szolgálni,és a mezei dolgozót,ha utcára megy agyonverik,ahogyan a gazdájuk parancsolja!Lehet hogy premizálják õket a büntetési összegekbõl,akkor melyik fogja majd a legalacsonyabb büntetési tételt kiszabni?
|
tsanyi | 6123 | 2011. június 5. 09:53 | Válasz erre: 6122 |
Hát ha lenyelik a békát a rendõrök.........a megfélemlítésük elkezdõdött az egyik szakszervezeti vezetõjük bûnözõvé kikiáltásával.......most már az a szakszervezet bármit is mond az lesz rá a válasz, hogy mit ugráltok bohócok hisz még a vezetõtök is bûnözõk.....
|
qqriq64 | 6122 | 2011. június 5. 09:51 | Válasz erre: 6121 |
Szerinted megduplázzák a bérüket? Nem hinném. A kormány ugyanazt játsza mint régen a körzeti megbízott aki bement a duhajkodók közé a kocsmába és egybõl a legerõsebbet verte le. Szemléltetésként a többieknek a miheztartás végett. Ugyanez megy most is, a rendõröket lenyomják mint a bélyeget utána melyik társadalmi réteg mer hõbörögni? Ha ez sikerül a kormánynak onnan szabad az út ellenállás nélküli birkává degradált népet terelnek ahová akarnak. Remélem nem sikerül. |
colt45 | 6121 | 2011. június 5. 09:21 |
Sajnos nem volt nálam fényképezõgép,de láttam egy másik transzparenst,igaz ezt nem rendõrök tartották. 2006-BAN AGYBA-FÕBE VERTETEK,EGYÉTEK MEG AMIT AKKOR FÕZTETEK! És ebben is van igazság.És ha most megduplázzák a bérüket,megint a hatalmat szolgálják,és agyonverik majd a közszolgákat ha az utcára mennek mert nem akarnak többet dolgozni kevesebb bérért,csökkentett szabadsággal,stb. A tûzoltókkal viszont egyetértek,le a kalappal elõttük!!! |
tsanyi | 6116 | 2011. június 4. 21:49 | Válasz erre: 6115 |
hát igen, nekünk majd megmagyarázza a rabszolgaügyi államtitkár a rendõrök segítségével akiknek meg ezt majd a bohócügyi államtitkár parancsolja........szép új világ.....épp most néztem egy mûsort a francia forradalomról Robespierre-rõl aki a forradalom elõtt még halálbüntetés ellenes és a sajtószabadság vad harcosa volt, de mikor hatalomra került elindította Marat-val a terrort(így is mondták) ahol többszázezer(ennyire eddig én sem gondoltam, de pl Lyon térségében pár nap alatt 100000 embert végeztek ki) embert öltek meg rövid idõ alatt és persze bevezette a cenzúrát és mindenki a vesztõhelyre került korra/nemre való tekintet nélkül aki csak panaszkodni mert a magas árak miatt vagy csak nem dicsõítette hangosan többször a forradalmat........szimpatikus emberekbõl szimpatikus tervekkel miképp lesz ilyen vadállat?........viszont a példa megvan....
|
qqriq64 | 6115 | 2011. június 4. 21:35 | Válasz erre: 6114 |
Tudod a zemberekért vannak. Az a baj hogy a becsületesen dolgozó magyar állampolgárokat nem tartják a zemberek kõzé tartozóknak. |
tsanyi | 6114 | 2011. június 4. 20:44 | Válasz erre: 6113 |
A fullrabszolga projekt is elindult....beadták ma a melótörvkönyv módosítását a már ismert kib@szásokkal........még, hogy multiellenesek....
|
kawa70 | 6113 | 2011. június 4. 20:33 |
Na, kezdik már. Ezeknek az isten pénze se lesz elég. A cigi jövedéki adóját 3 lépcsõben akarják emelni jövõ tavaszig.....még jó, hogy nem élek vele. Az E85 jövedéki adó kedvezményét szintén csökkenteni akarják. Kiváncsi leszek ki a fene fogja majd tankolni hisz igy is épp hogy gazdaságos használni.
|
qqriq64 | 6112 | 2011. június 4. 18:35 | Válasz erre: 6110 |
Én megeszem a tengeri halat is de igazából az édesvizit szeretem. A tengerinek egyeníze van az édesvizi meg mind más.
|
tsanyi | 6110 | 2011. június 4. 18:18 | Válasz erre: 6109 |
Egyszer vettünk cápát....hát elég büdös húsa volt és annyira nem ízlett bár ehetõ volt......lehet, hogy a seggét kaptuk?...:))
|
qqriq64 | 6109 | 2011. június 4. 18:16 | Válasz erre: 6108 |
Bizony. Csontja sincs. Mint a cápának. A porcoshalak családjába tartozik.
|
tsanyi | 6108 | 2011. június 4. 17:42 | Válasz erre: 6106 |
Imádom a tokot....nagyon finom szálkamentes sárga húsa van.....a kisebb a kecsege.....
|
fragile | 6106 | 2011. június 4. 15:47 |
elmélkedjetek a 3 kilón................. szerintem így hétvégén lazításképpen :-))) http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hogy-kerult-ez-ide-amerikabol-2054285/ ......................Elõször hozzá sem mertem nyúlni, mert a kábé 30 centi hosszú orra miatt féltem, hogy esetleg megharap - mesélte a hivatásos halászként dolgozó Attila, aki egy ládába tette az egzotikus állatot. A 3 kilós halat másnap reggel a bátai természetvédelmi õr azonosította.......................................... |
qqriq64 | 6105 | 2011. június 4. 08:11 | Válasz erre: 6097 |
Miért tartott csak 47évig? Igazad van az elsõ világháború zárta le de ne csak azt a végét nézzük hanem hogy miért nem kezdõdött el elõbb? Azért mert néhány forrófejû hülyegyerek, akiknek annyi érzékök sem volt a realitások felméréséhez mint egy mezei mókusnak hirtelen felindulásból kirobbantott egy egy eleve vesztésre ítélt szabadságharcot. Lehet õket ünnepelni és isteníteni én semmire sem tartom õket. Évtizedekig tartott míg Deák Ferenc valahogy rendbe tette a dolgokat. Széchenyi beleõrült és belehalt ebbe a vircsaftba. Pedig ha valaki akkor Õ nagyon jó úton haladt hogy magyarországot a monarchia árnyékában fejlett gazdaságú országgá tegye. Szerintem a 48-as forradalom volt magyarország elsõ lépése a szakadék felé. Tomrednek és Tsanyinak is igaza van csak nem ugyanarról beszélnek. Amirõl Tomred beszél az igaz a dunántúl egészére a felvidék Pozsonyhoz közeli részére, amirõl meg Tsanyi beszél az jellemezte az összes többi részt. Ezt az örökséget a mai napig nyögjük, meg lehet nézni a különbséget a dunántúl és a tiszántúl között. Kétszáz kilométer távolság meg 50év. |
qqriq64 | 6104 | 2011. június 4. 07:47 | Válasz erre: 6102 |
Nagyon remélem hogy a rendõröknek egyszer lesz módjuk meghálálni mindent amit ettõl a kormánytól kaptak.
|
tsanyi | 6103 | 2011. június 4. 07:44 | Válasz erre: 6102 |
na, itt is van a nevezetes államtitkára a rendvédelmieknek: http://orulunkvincent.blog.hu/2011/06/03/bohocugyi_allamtitkar?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
tsanyi | 6102 | 2011. június 4. 07:40 |
Erõbõl is megpróbálják a rendvédelmisek tiltakozását beszüntetni: http://index.hu/belfold/2011/06/03/eloallitottak_szima_juditot/ azért a bohócügyi államtitkáros dumából rendesen kiderült, hogy a rendvédelmiseket csak bohócoknak tartja a góré és ugye a bohócra mindent rá lehet erõltetni.....mondjuk minket meg senkiknek(by lézer) tartanak, annál még bohócnak is jobb lenni:)))) |
tsanyi | 6100 | 2011. június 4. 07:22 | Válasz erre: 6099 |
Ezek voltak a kiváltságos munkahelyek amiket mutogattak és ma is csak erre emlékeznek, de ez nagyon kevés volt......ma is van olyan melóhely ahol jól lehet keresni még a takarítónak is, igaz ezek mûára inkább a bankoökhoz kötõdnek hisz átfordult a világ és ma csak a spekulánsok élnek jól az értékteremtõ melónak nem hogy becsülete nincs hanem egyenesen lúzernek nézik aki azt csinálja......
|
TomRed | 6099 | 2011. június 3. 22:29 | Válasz erre: 6097 |
A 48 órás túrán az egyik kedvenc meglátogatott településem Erdõfû volt. Jelenleg 52 állandó lakosa van, de az 1800-as évek végén komoly uradalmi központ volt, saját tégla és cserép üzemmel, vasúti összeköttetéssel. Itt a cselédeknek is rendes, akkoriban igen korszerûnek számító lakásokat építettek fel. Csepelen is sok ház épült fel a munkások részére, ahol a feleség nevelhette a gyerekeket, amíg a férje dolgozott a gyárban. Nyilván más életszínvonalon éltek akkoriban az emberek, de azért a gyár tulajdonosok mégis tisztában voltak azzal, hogy nem várhatnak el megfelelõ teljesítményt képzetlen és nyomorgó emberektõl. |
TomRed | 6098 | 2011. június 3. 22:15 | Válasz erre: 6093 |
A monarchia valamiféle elõképe volt az európai uniónak. A gazdasági fejlõdésnek ez volt a legfõbb hajtóereje, hiszen olyan egységes piac alakult ki, amely elõsegítette az egész terület fejlõdését. Az valóban igaz, hogy az uralkodó osztály java része nem volt felkészülve a megfelelõ vezetésre, bár a Habsburg ház egyes tagjai is felvilágosultabb volt, mint jó néhány mai politikus. Pedig százötven él jó és még több keserû tapasztalatából lehetett volna mit tanulni. Érdekes volt Mikszáth regényeiben is olvasni a felvidéki földesúrról, hogy szlovákul beszélt a zsellérekkel, nem õket kényszerítette magyar beszédre.:) A korrupció pedig elterjedt "szokás" volt más országokban is, erre legjobb példa a Panama csatorna építése. (panamázás) A monarchia szétzúzásához nagyban hozzájárultak külsõ hatások is, mivel a többi európai nagyhatalom aggódva tekintett erre a rohamosan fejlõdõ, erõsödõ régióra, így mindent megtettek a szétverésére, támogatva a nacionalista, nemzet államokban gondolkodó mozgalmakat. |
tsanyi | 6097 | 2011. június 3. 21:46 | Válasz erre: 6096 |
De miért tartott csak 47 évig?.....mert már azok is elkúrták......és sikeresen belekevertek a vh-ba(nem az osztrákok erõltették sõt amiért egyáltalán kirobbant az miattunk volt és az osztrák vezetés vaksága és gõgje miatt) aminek ismert a vége....utólag csak a szépet látjuk, de a valóságról érdemes lenne megkérdezni egy dolgozót, parasztot, zsellért vagy cselédet....azok voltak a többség úgy mint most és ugyanúgy lesz@rták a vezetõk õket mint most....
|
qqriq64 | 6096 | 2011. június 3. 21:42 | Válasz erre: 6093 |
Az az idõszak magyarország aranykóra volt példátlan soha nem látott fejlõdést produkálva kár hogy csak 47 évig tartott.
|