28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 7507 2011. szeptember 15. 13:45  
vááá, ha ez igaz és megvalósul: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/15/a_per_amitol_a_bankok_rettegnek/ akkor fellélegezhetünk jó páran.....továbbra is azt mondom nem az árfolyamváltozás a rossz hanem az egyoldalú szerz. módosítás.....az árfolyam kockázatot mindenki elviseli és meg is érti, de ezt nem annyira lehet...

tsanyi 7506 2011. szeptember 15. 13:40   Válasz erre: 7505
Ezen nagyon kevesen voltak, nem volt jelentõsége, szervezésbõl még kéne néhány leckét venniük a fityisztõl.......na meg sajnos ha a maszop vagy bármelyik leszerepelt társulat hirdet meg valamit hiába értenek velük egyet akkor sem megy oda senki tüntetni.....amíg nem rúgják ki a vén tolvajaikat addig semmire sem fognak jutni...

klimas 7504 2011. szeptember 15. 12:28  
Itt is:http://www.portfolio.hu/gazdasag/burkolt_allamositas_a_135_milliardos_birsag.155397.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

klimas 7503 2011. szeptember 15. 12:13   Válasz erre: 7502
Itt a link: http://www.hir24.hu/belfold/2011/09/15/allamositanak-a-mal-zrt-t/

klimas 7502 2011. szeptember 15. 12:12  
Ugyanarról más hírportálon: Itt már nevesítve van a lenyúlás szándéka, persze úgy, hogy az állam majd kicsit kéreti magát és nagyvonalúan majd segít.....

klimas 7501 2011. szeptember 15. 12:08  
Újabb einstand körvonalazódik:
http://www.origo.hu/uzletinegyed/20110915-a-mal-zrtnek-140-millioja-van-a-szazmilliardos-birsagra.html
Mindez annak ellenére, hogy a katasztrófa elõtt néhány nappal fityiszes hivatalnok mindet rendben talált. A mai napig nincs egyértelmûen bizonyítva a cég mulasztása, felelõtlensége.....

Games 7500 2011. szeptember 15. 11:55   Válasz erre: 7497
Ez az EU-s belépés is hülyeség volt. A maradék könnyûipar tönkre zúzva, mezõgazdaság szándékosan romokban, unios segélyek elsikkasztva. Csurka megmondta az elején hogy ez lesz, senki nem hallgatott rá. Mondjuk minden televíziós vitamûsorban kb 2 percig tudott nyugodt maradni.

Semi 7498 2011. szeptember 15. 08:07  
Olasz megszorító csomag:
1%-kal emelik az adót,
A gazdagokra különadót vetnek ki
65 évre emelik a nõk nyugdíj korhatárát

Semi 7497 2011. szeptember 14. 22:54   Válasz erre: 7496
Azért ez euro bevezetése ellen is vannak érvek. Pl. ilyen lehet a forint pillanatnyi gyengesége, ugyanis a belépés pillanatában az lenne a jó, ha a forint marha erõs lenne.
Ennél azonban jóval nagyobb tényezõ lehet szerintem az is, hogy az országunk kicsi és sebezhetõ. Akik a zónában vannak, azok közös felelõsségvállalással kéne hogy mûködjenek. Ez marha veszélyes is lehet, lásd a szlovákok esetét. Amikor kibukott, hogy a görögöket meg kell menteni és ehhez iszonyat pénzt kell összedobni, az is kiderült, hogy a szlovákok az arányosan rájuk esõ részt csak akkor képesek bedobni, ha csõdbe mennek. Márpedig a tagországoknak közösen kell vállalniuk az ilyen "jótékonykodásokat".
NA ez is komoly visszatartó erõ lehet és még van pár, de vannak pozitív oldalai is és a kettõ között mindenki másképp látja a helyes utat. Én nem vagyok közgazdász, nem értek ehhez - még az egyetemi közgázt is alig ugrottam meg. Mindenesetre azzal egyet kell értsek, hogy kiszámíthatóbb lenne a gazdaságunk, ha tagok lennénk.
De hogy Orbán nem fog belépni az tuti, ha rajta múlik.

tsanyi 7496 2011. szeptember 14. 20:39  
Ez egy érdekes hsz volt egy posztnál:
"Valami ebben a történetben nagyon, de nagyon feledésbe ment. Márpedig az a tény, hogy a devizahitelek felfutásának idején a hitelt felvevõk joggal hihették azt, hogy a törlesztési idõszak nagyobb részében már EUR-ban fogja kapni a fizetését, mert a mindenkori magyar kormány elkötelezett az EUR zónához való csatlakozás ügyében. De nem ez történt és ennek most számtalan következménye van:
Egyrészt ha csatlakozik Magyarország az EUR zónához, már egész mindegynek tûnhet, hogy CHF-ben vagy EUR-ban adósodik el, hiszen a két deviza árfolyama elviselhetõ szinten mozgott egymáshoz képest, és az EUR árfolyama sokkal nehezebben hekkelhetõ meg, mint a HUF-é, másrészt ha az eredetei céldátumot tartottuk volna a CHF hitelek jó része EUR-ban lett volna felvéve, harmadrész ha EUR zóna tagállom lennék, akkor a kereskedelmi bankok is kisebb kockázati felár mellett tudnának bankközi hitelhez jutni, amit esetleg a hitelfelvevõk felé is tudtak volna közvetíteni.
Tehát a megoldás az EUR zónába való belépés lenne devizahitelek ügyében is, korábban is ez lehet volna a megoldás és a jövõben is ennek kellene a megoldásnak lennie. Csakhogy a kormány jelenlegi szándéka inkább messzebb sodorja az országot az EUR zónától és Európától."

és van benne valami.....érdekes módon ez a kúrmány már többször kijelentette,. hogy a következõ 15-20 évben nem lehet számítani arra, hogy bevezessük az €-t...vajon miért?.....ha már annyira jól harcolunk az adósságok ellen?

tsanyi 7495 2011. szeptember 14. 20:15  
Egyébként akik most nem akarnak a hitelt felvevõk helyett fizetni semmiféle formában azok most pont úgy járnak, hogy mégis fizetni fognak sõt õk fizetnek igazán az újra megemelt adókban hisz a bankokat pár év múlva mindenképp kártalanítani kell(ene) vagy kilépünk az eu-ból és akkor nem.....persze ez sem egészen lesz így hisz mint az már erõsen látszik ez csak a jobbmódúaknak lehetõség a többségnek nem így tulképp. nem valószínû, hogy sokan vennék igénybe ha csak nem beleveszik az önkorik tartozását is bár, hogy azt mibõl fizetnék vissza akár 1-1-es árfolyamon is nem tudom...:)

tsanyi 7494 2011. szeptember 14. 20:10  
Ilyemismirõl beszélek amikor a fletó bemártásáról van szó: http://velemenyvezer.blog.hu/2011/09/14/jogellenes_brutalisan_noveli_az_allamadossagot_a_fidesz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_14&utm_campaign=index

ezt és még az összes féreg dolgukat rájuk lehet majd húzni ha eljön az ideje kezdve az elsõ forintbedöntéssel.....

tsanyi 7493 2011. szeptember 14. 20:01   Válasz erre: 7492
áááá...épp ma nyilatkozott valami kint dolgozó fószer, hogy ott a rólunk alkotott vélemény a béka segge alatt van......persze nyilván nem mindenkirõl, de ugye a kétharmad az kétharmad...

Bubó Doki 7492 2011. szeptember 14. 19:59   Válasz erre: 7488
Sanyi, nem kell messzire menned...Österreich....

tsanyi 7491 2011. szeptember 14. 18:34  
Itt van vityánk jó példája: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/09/14/feheroroszorszag_lemondana_az_imf-hitelrol/

tsanyi 7490 2011. szeptember 14. 18:33  
Ej, ezek a tudatlanok sem látják a jövõt!....na meg nyilván horgasorrú karvalytõkések és az ilyenektõl még az adó sem kell: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/14/kivonul_magyarorszagrol_a_bacardi-martini/

tsanyi 7489 2011. szeptember 14. 18:26  
Egy ideje már agyaltunk rajta, de azért igazából komolyan senki nem vette, de ma már komoly közéleti személyiségektõl is hallottam a télen felvetett teóriámat, hogy a zorbi ki akar ugrani az eu-ból, hogy megvalósítsa a kis különbejáratú szocializmusát amit persze nemzetinek fog hívni(nanémá?) és kinevezteti magát kormányzónak.....fog még idejárni lukasenko tanácsadásra....ezek a mostani már az eu-ban is felzúdulást keltõ tettei(mert ugye csak azok igazak a sohasem hazudó embernek) amik miatt elõbb-utóbb eléri, hogy kitegyenek minket...

tsanyi 7488 2011. szeptember 14. 18:17   Válasz erre: 7485
Hol van ez a kánaán?.....áruld el azonnal...mennék...ami itt folyik az vicc vagy inkább siralom...egyébként azok akik kiszolgálják ezt a rendszert bármilyen pozícióban, hogy tudnak tükörbe nézni?...

klimas 7487 2011. szeptember 14. 18:08   Válasz erre: 7485
" ..ez az idióták országa...."
Erre írtam amit írtam...))))

klimas 7486 2011. szeptember 14. 18:07  
Olvastam egy fórumban:
"A Bonsai Napóleon jobban "illik" rá!!
Putyinra nézve valóban sértõ az összehasonlítás!! " Na vajon kirõl is van szó??

Bubó Doki 7485 2011. szeptember 14. 17:52  
Üdvözlet a béka segge alól?
Kaptam kint egy adóellenõrzést....hát zongorázni lehet a különbséget! Az apeh (nav) elmehet a tarkatollas pi*ába, a kinti hozzáállás teljesen normális, emberi, nem a büntetés a cél.....és mindenki örömmel fizet egy KIS adót, mert hagyják élni a vállalkozásokat nem az a céljuk, hogy szívassanak, hanem (szégyellem leírni..) SEGÍTIK a kisvállalkozót.....

klimas 7484 2011. szeptember 14. 17:35   Válasz erre: 7483
Ne zsörtölõdj Öreg Bagoly! Üdvözlünk körünkben...)))))

Bubó Doki 7483 2011. szeptember 14. 17:29  
De úgy köll nekem, vén marhának, minek jöttem vissza, nyugalomban elvótam kint......ez az idióták országa....

tsanyi 7482 2011. szeptember 14. 17:25   Válasz erre: 7480
Ezt hallgattam ma én is.....a törvényeink tényleg csak ránk vonatkoznak....rájuk nem...pedig együtt lenne a sitten a helye ennek az "üzletembernek" fletóval, zorbánnal és az összes tolvajjal együtt.....hátha még odajutnak....a fletó elítélésével számukra is veszélyes precedenst teremtenek.....

Bubó Doki 7481 2011. szeptember 14. 17:22  
Megjöttem fárasztó üzleti utamról, és mit látok? Már megint bebukott a forint, 290 körüli az ájró! Még egy két országmentõ bejelentés, és mehetünk a lecsóba.....
Szép kis kilátások!!!

klimas 7480 2011. szeptember 14. 17:02  
http://www.origo.hu/itthon/20110914-elso-fokon-felmentettek-a-kozokirathamisitas-vadja-alol-joav-blumot.html
Tudomásom szerint, bár ez lehet csak ránk vonatkozik, a törvény nem ismerete nem ment fel a büntetés alól!
Bár aki kiválasztott, az biztosan más elbírálás alá esik.

Semi 7479 2011. szeptember 14. 09:43  
Úgy látom Orbán nem akarja megnyerni a következõ választásokat. Inkább arra játszik, hogy ellehetetlenítse a következõ kormányt és egy évre rá kerüljön megint hatalomra, mint a Megváltó. Eddig is volt egy ilyen érzetem, de ez megint tett rá egy lapáttal.
"Ha néhány év múlva mégis kiderülne, hogy jogtalan, amit a kormány tervez, a magyar állam majd helytáll."
Ezt mondta Orbán az egyösszegû törlesztéssel kapcsolatban. Az idézet nem tõle van, hanem az Indexrõl, azaz nem biztos, hogy szó szerint ezt mondta.
A lényege ennek az, hogy mire lemegy egy esetleges bírósági eljárás, már más fog kormányozni és hát nem kicsi szarban lesz...
Ugyanilyen a csodaként beharangozott törlesztõ-rögzítés, aminek az igazi hatása majd három év múlva fog jelentkezni, addig nagyon boldog lesz az, aki él vele. Na de utána?!
És még voltak olyan húzások, ami a következõ ciklusra tolja negatív hatását.

klimas 7478 2011. szeptember 14. 07:25   Válasz erre: 7477
Jó neked......(((((

Semi 7477 2011. szeptember 13. 19:13   Válasz erre: 7473
Ma még volt, de a holnap már bizonytalan

tsanyi 7475 2011. szeptember 13. 17:32  
Ez de igaz: http://autozz.blog.hu/2011/09/13/objektiv_bunosseg?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_13&utm_campaign=index amikor bevezették az ojjektív rablást már akkor többen megfogalmaztuk a kételyeinket és hát ismerve a magyar hatóságok hozzáállását nyugodtan feltételezhetõ a variálás a fotókkal meg mindennel csak, hogy több lé jöjjön be..

tsanyi 7474 2011. szeptember 13. 17:12  
Itt van a vh-nek a helyreigazítása: http://index.hu/belfold/2011/09/13/kertesz_akos/ ,de a gond az, hogy mindenki csak erre hördült fel, ami a cikke többi részében volt arra érdekes módon sehol nem reagáltak.....ez tényleg egy szemét mondat volt(mert akkor minek is vallja magát?....ha sajnálni kell zsidónak, de ha õ bánt valakit akkor magyarnak?), de ettõl még a többi megállapításában van valami...

tsanyi 7473 2011. szeptember 13. 14:04   Válasz erre: 7468
Nem azért mert most épp nincs ugye?......amúgy ez csak ismeretség függõ és a felemelkedés pedig a nyelvé....manapság még takarítói állás sem nagyon van ismeretség nélkül...

kawa70 7472 2011. szeptember 13. 12:45   Válasz erre: 7468
Az engem is érdekelne..........

Yossarian 7471 2011. szeptember 13. 11:41  
Ennek az országnak már vége. Csak még nem vettük észre. De azért ébredeznek már páran.

tsanyi 7470 2011. szeptember 13. 11:15  
Ennyire cinikusnak és hazugnak lenni már vicces:
"Lázár, aki Orbánhoz hasonlóan "fran"-nak nevezi a frankot, kikéri magának, hogy az ellenzék gazdagnak nevezi azokat, akik képesek egy összegben visszafizetni a devizahitelüket, szerinte valójában pedagógusokról van szó. Lázár szerint frakciója megingathatatlan abban, hogy segítsen az embereken."

és a tanárok tömegei fognak a bankok elõtt tolongani gurulós kocsikon maguk után vonszolni a pénzt miközben hetekre tanítási szünet lesz.......mindig tudtam, hogy a tanárokat túlfizetik..:))

tsanyi 7469 2011. szeptember 13. 11:10   Válasz erre: 7466
Az elsõ igaz lehet a második viszont az is....

Semi 7468 2011. szeptember 13. 11:10  
Nem tud valaki egy jó munkahelyet? Nem közmunkára gondolok...

tsanyi 7467 2011. szeptember 13. 11:06  
Ez a beszélgetés valószínüleg megtörtént:
"- Szervusz Viktor, Csányi Sándor vagyok. Lenne egy perced?
- Szia Sanyikám. Hát persze. Vidinél minden oké?
- ÖÖÖÖ, igen, de...
- És az MLSZ rendben van?
- Hát igen, ööö, Viktor! Egy másik dologról szeretnék veled beszélni.
- Hallgatlak, Sanyikám!
- Van ez a javaslat, amit a Lázár, akarom mondani a frakcióvezetõ úr bejelentett pénteken, tudod?
- Igen?
- Hát hogy megvédi a kormány a devizahiteleseket, és 180 -on törleszthetnek, és a bankok forinthitelt is adnak hozzá.
- Van ezzel valami gond, Sándor?!
- Ööö, nincs, szerintem is jó ötlet, én is javasolni akartam. De közben számolgattam, és hát, szóval CHF-enként 50 forint, és, hát.. Szóval, Viktor, nagyon sok nulla lett.
- Ugyan már Sanyikám, küldjek neked egy rendes számológépet. Van nekem egy, szijjártópéter típusú, 2.0-ás, azon kevesebb jött ki.
- HA HA HA HA. Köszönöm, Viktor, már megérte felkelnem. Mindig tudtam, hogy jó a humorod.
- Te Sanyikám, hogy számoltál, hány ember fog elõtörleszteni?
- Háát, izé, forinthitellel 90-95%.
- Na, de Sanyikám, és ha nincs forinthitel?
- Ja, hogy úgy, hát, talán 12 db.
- Tizenkettõ?
- Igen, vagy 13 max.
- Akkor Sanyikám, mi a gond?
- Ja, tényleg. Semmi. Köszönöm. Igazán jó volt veled beszélgetni. Találkozunk a meccsen.
- Találkozunk, szevasz.... Ja, még egy dolog, ha már így beszélünk... Megkötötted a határidõs ügyleteket a banki papírokból, ahogy kértem csütörtökön?
- Igen, meg. Néhány milliárdért, ahogy kérted.
-Rendben, szevasz.
-Viszlát. "

karika111 7466 2011. szeptember 12. 21:04   Válasz erre: 7464
te mint összeesküvés gyártó,mit szólsz ehez??

http://ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/cikk_9082/

ez se rosz ,de ez valós

http://kuruc.info/r/20/84891/

kawa70 7465 2011. szeptember 12. 20:57   Válasz erre: 7464
Mer ezek a köcsög bankárok kitanulkoztak ám rendesen, és az idõrányos kamatozást már a legöregebbek se ismerik. Csak az annuititásos vagy mi a rosseb....Az volt még egy tisztességtelen gazember, aki azt kitalálta, jóváhagyta és a mai napig ezt megengedi.
Persze kizárólagosan, mert amúgy éhen halna mind.....
Elõször a törlesztés jobbára csak kamatokra forditódik, aztán félidõ körül már arányos a tõke és a kamat, a végén meg szinte csak a tõke kerül a havi részletbe. Ezzel baromi jól járnak, mert mindjárt az elején elveszik a paraszt kedvét az idõ elõtti visszafizetéstõl, ki kell pengetni az összes hasznát a banknak igyis-ugyis - végén meg már a francot érdekli mit csinál (persze, ha birja addig az adós). Így aztán aki nincs félidõnél, mindenképp bukik, a bank meg mindenképp nyer - legfeljebb kevesebbet, mint amire számitott.

tsanyi 7464 2011. szeptember 12. 20:22   Válasz erre: 7463
Sajnos nemzeti bankárkormányunk legfeljebb saját magukon segít rajtunk nem......bárki kiszámolja ha már legalább a futamidõ 1/3-a óta fizeti a részleteket akkor azt már visszafizette amit egyébként felvett és még mindig többel tartozik tõkeként a felvett összegnél.....ez nyilván így járja......:))

kawa70 7463 2011. szeptember 12. 20:10   Válasz erre: 7462
Okozhat! de nem fog.........Még csak nullszaldósak sem lesznek. Való igaz, egy jó üzletben ne csak az egyik fél vállaljon kockázatot. Idén egyébként is igencsak kaszáltak az árfolyamon és a kamatokon is, ezzel nagyon dicsekedtek. Akkor kicsit alább lehetne hagyni a kapzsisággal.
Másrészt meg megint az jár jól aki nincs is rászorulva a hitelre. Mert ha tud végtörleszteni, akkor nem nagyon szegényedett el a hitele miatt.

Bedouin 7462 2011. szeptember 12. 20:05   Válasz erre: 7460
"Elemzõk szerint a lépés hatalmas veszteségeket okozhat a bankoknak, "
Maszlag!!!!
Már eddig is rég visszafizették a szaros pénzüket ...

tsanyi 7461 2011. szeptember 12. 19:17  
A ma bejelentett rögzített törlesztésrõl hamar kiderült, hogy újfent csak magukra szabták, akinek van pénze az most könnyen olcsón kiugorhat a hitelébõl(vajon kik?) viszont a népnek világosan megmondták, hogy co ki!.....ezt azzal, hogy zorbánia vezére maga 1 zorbán sietett hozzátenni, hogy a bankoknak nem kötelezõ sem átváltani forintra sem új forint hitellel kiváltani a svájcis tartozást a rögzített árfolyamon.......tehát csak magukat mentik meg és hát igazuk van hisz õk az ország.....a többi pár milla ember meg a rabszolgájuk és fizessenek...

klimas 7460 2011. szeptember 12. 15:25  
http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/09/12/zuhan_az_erste_es_a_raiffeisen_a_becsi_tozsden/
Ezért is majd megveregetik a vállát a brüsszeli néppártos haverok....

Semi 7459 2011. szeptember 12. 11:23  
Amióta bejelentették, hogy Orbán ma felfedi akciótervét, folyamatosan romlik a forint árfolyama és a tõzsde is romokban.
Úgy látom sokan bíznak az öregben (mert ugye már csak névben Fidesz, öreg rókák - sunyi és mocsok rókák - vannak a pártban).

klimas 7458 2011. szeptember 12. 07:52   Válasz erre: 7452
Nem figyelsz eléggé ! Megmondta : ne arra figyeljenek amit mond!!! Mondta,mondta! Na és?

tsanyi 7457 2011. szeptember 10. 19:20  
Egy igazi jó és végrehajtható ötletnek örülnék a témában.......most tudtam meg sajnálatomra, hogy a szabadfelhasználású jelzálogosokra nem vonatkozik a középárfolyamon történõ törlesztés így továbbra is havonta frankonként 15 forintot fizethetek ami elég extra jövedelemnek tûnik nekem.........anno a szemünkbe hazudva a banki betanított munkás k@rva váltig állította, hogy középárfolyamon számol a bank mert annyira tisztességes.....mikor gyanút fogtam pár részlet után, hogy ez mégsem(ez nem volt a szerzõdés egyik pontjában sem bár az összes apróbetûst nem olvastam végig) így van újra a szemünkbe hazudva mondta, hogy õ ilyet nem mondott......késõbb már nem volt hajlandó szóba állni velünk....most meg mikor egy újabb hazugságban egyeztünk(bementem lemondani a biztosításomat mert máshol jóval olcsóbb mire rögtön lejjebb vitték amirõl aláírt papírt is kaptam, de mint kiderült mivel ugyanazt a magas összeget vonták tovább, hogy az nekik csak egy elvi nyilatkozat volt és úgy döntöttek, hogy mégsem csökkentik a díjat annak ellenére, hogy ezt valami fõnökkel tárgyaltuk meg) meg láttam, hogy valami fõnök lett belõle és persze amikor kértem újra nem volt hajlandó szóba állni velem(mondjuk ezt megértem mert sajnos már nem tudok olyan türelmesen birka maradni ha nyilvánvalóan a szemembe hazudnak mint régen).....

tsanyi 7455 2011. szeptember 10. 19:05  
Annyira unom már mindig emlegetni ha valami hasonló történik: http://vastagbor.blog.hu/2011/09/09/nagy_segitseg_2?fullcommentlist=1#comments , de csak nem egy kis gyors jövedelemkiegészítõ shortról van szó?.....mert, hogy az ötlet amúgy hamvába holt ha az árlag hi8teleset nézzük(igaz van bõven gazdag haver is akinek jól jönne ha olcsóbban vissza fizethetné a hitelét)....

Games 7454 2011. szeptember 10. 18:40   Válasz erre: 7448
Igazat szólsz. Azért én nyitva tartom a szemem. A civil szervezõdések felé kellene nyitni, rengeteg közgazdász tudja mit kellene csinálni... Hátha alakul valami normális szervezõdés. Volt valami vidéki próbálkozás is, egy hölgy személyében, de róla se hallani semmit.

tsanyi 7453 2011. szeptember 10. 18:19   Válasz erre: 7450
Akkoriban annyira akarta mindenki, hogy tûnjenek el a szadeszmaszoposok, hogy ez az amúgy normális esetben akár vereséghez vezetõ felvétel már nem osztott-szorzott.....jöhetne már valami normálisabbnak tûnõ társulat(szakértõi nem nagyon kéne mert azok erõsen szakértve még többet lopnának:)), de a választási törvényt mostanában úgy akarják módosítani, hogy egy új párt sõt még a meglévõek közül sem mindegyik tudja teljesíteni a feltételeket....

tsanyi 7452 2011. szeptember 10. 17:49  
2008-ban még ezt mondta:
"Szpáhi adózás

Annak, hogy kétszer fizetünk, véget kell vetni – közölte a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. Álláspontját azzal támasztotta alá, hogy tarthatatlan az, hogy „Európa egyik legmagasabb adójából az állam nem tud megfelelõ színvonalú egészségügyi ellátást biztosítani”. Orbán kijelentette: a kormány mindezt azzal indokolja, hogy elveszik az orvosok fizetésének egy részét, majd arra buzdítják õket, hogy szedjék be õk maguk. „Ez a szpáhi adózás egy rossz Magyarországhoz vezet” – közölte Orbán.

Az egészségügyhöz pénz kell – közölte a Fidesz elnöke. „A kormány többévnyi vizitdíjat, mintegy 130 milliárd forintot költött luxusberuházásokra”. Orbán ehhez kapcsolódóan megjegyezte: nem lehet „nyomorult, nyeszlett”, egyszázalékos gazdasági növekedéssel a közszolgáltatásokra pénzt szerezni. „Ehhez egy sikeres Magyarországra van szükség” – közölte az ellenzéki politikus.
"

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=201959

tsanyi 7451 2011. szeptember 10. 17:45   Válasz erre: 7441
Én politikusadót vetnék ki visszamenõlegesen már a dédszüleikre is amit ezeknek kéne fizetniük.........aki bármikor is elment errefelé politikusnak az csak azért tette mert amúgy az életben semmihez sem ért viszont lopni igen nagyon szeret..........és a mai helyzetet õk okozták úgy mindannyian és illene is, hogy õk is fizessék meg az árát.....

kawa70 7450 2011. szeptember 10. 12:48   Válasz erre: 7449
Volt egy video feltöltés valahol, még a választások elõtt ment a linkelése. Sajnos nem találom azóta sem, Kósa meg vikike beszélget valami szabadlevegõs megbeszélésen, talán még szijjártó volt ott, és pont azon röhögcséztek, hogy mennyire leszarják a választókat......
Sajnos szerintem itt bárki mondhat bármit, ezek se lemondani, se távozni, se megbukni nem fognak. A négy év letelik, aztán jön vissza az mszp.....

klimas 7449 2011. szeptember 10. 10:19  
Hm.....
http://hvg.hu/napi_merites/20110908_orban_viktor_fidesz_wikileaks

kawa70 7448 2011. szeptember 10. 07:30   Válasz erre: 7447
ÉS a szakértõket honnan lehet megismerni? Hisz mind azt mondja magáról, sõt volt már kimondottan szakértõi kormányunk is.......Az meg hogy valaki tutira ismer esetleg valakit, aki látott már olyat, megint nem mûködik. Hisz mindenki nem ismerhet mindenkit, jó pénzért, beosztásért, egyéb elõnyökért meg lesz bõven olyan, aki ország-világ elõtt azt állitja majd egy emberrrõl vagy pártról, hogy ez a megoldás, csakis õk értenek hozzá.
Ha meg nem merünk ujat választani, csak azért mert lehet hogy azok sem lesznek jobbak, ne csodálkozzunk, ha itt tartunk. A nép most sem ismeretlent választott, látta ellenzékként semmit nem tenni, kéz kezet mos alapon a kormány hülyeségeit elnézni és még néha segiteni is a baromságokban az mszp-t (cserében majd ugyanezt várják) sõt a kevésbé szenilisek emlékezhetnek dicsõ kormányzásukra, ezüsthajóstól dajcsnagyonokostomikástól az egyéb szakértõ tevékenységükre. Világosan látható, egymás váltópártjának rendezkedtek be, amig az utólsó fillért is ki nem talicskázzák az országból.

Games 7447 2011. szeptember 9. 22:02   Válasz erre: 7443
Szerintem ez a 2/3-os szavazást nem kellene emlegetni. Át lettek baszva ennyi. Gyurcsány hazaárulása után senki nem gondolta volna hogy ez is ott folytatja (ha nem durvábban és szarabbul) ahol a másik abbahagyta. Azt meg senki se tudja hogy ha jobbik nyer, akkor mi lett volna. Lehet ugyanez. Régóta mondom hogy kellene valaki, aki tényleg ért hozzá, de nekem senki sincs az ismeretségi körömben aki vezetett már országot. Arról mondjuk nem beszélek hogy stratégia játékon "felnõtt" 12 évesek jobban csinálnák. Viszont ezt senki sem hiszi el, úgyhogy valahonnan szakértõket kellene keresni és támogatni õket a megvalósításban. A hazaárulók meg lógjanak. A többiek meg mongyyanak le.

Zsifi 7446 2011. szeptember 9. 21:31   Válasz erre: 7444
Hofi Géza már akkor tudta: "Õk mondják meg onnan kintrõõõl, hogy én itt mekkora szarban éljek"
Ha ezt így csinálják tovább akkor igaza lesz Hofinak:
"Ha mégegyszer lesz 56 az már 112"
Jövõre 2012 azaz 112.
Az elmúlt években kb 30 országban jártam, sok kelet, ázsia..
Mindenhol pezsgõbb az élet és boldogabbak az emberek...nem gazdagabbak, de hagyják õket élni!!!

Larten 7445 2011. szeptember 9. 21:29   Válasz erre: 7443
Más az igéret, más a valóság.
Ez már akkor látszott hogy az igéreteik szemfényvesztés.

Emlékezz az elõzõ választáson, mikor is a fityesz koalíciós kisérletet tett az MDF felé.
MDF válasz: Ha az igéretekkel visszafogják magukat, akkor tárgyalhatunk.

Ez ugye nem történt meg és így vitte el a 4 évet meg az államkincstárat az MSZP

kawa70 7444 2011. szeptember 9. 21:23  

Ajaj, mi lesz még itt.........:

Lapunk úgy értesült, hogy Orbán Viktor – akit párttársai ezúttal nem miniszterelnök úrnak, hanem Viktornak neveztek – még szerda éjszaka határozottan kiállt a Hoffmann-féle államosító köznevelési koncepció mellett, mert, mint mondta, „egységes rendszert” akar. (Fideszesek szerint valójában Orbán „évtizedes álma” volt az iskolák államosítása.)

Szerda éjszaka hosszú vita alakult ki az egykulcsos adóról. A miniszterelnök közölte: marad az „arányos” adózás. Sõt megismételte, hogy továbbfejlesztik, és az „adóalkotmányt” maga írja

http://nol.hu/belfold/20110909-egyfordulos_dontes

Azért csak igyekeznek azzal a betonozással.......A választójogot megkapja minden idegenbe szakadt magyar. Ha sikerül kellõképpen megvakitani ûõket, az itthoniaknak már el sem kell menni szavazni. Majd meg mondják kintrõl, hogy éljen a magyar itthon. Hátha addig még egy rahedli izraeli is felveszi a magyar állampolgárságot......

kawa70 7443 2011. szeptember 9. 21:14   Válasz erre: 7441
Ezektõl kártékonyabb férgek még nem élõsködtek ezen az országon!

Érdekes......Az ország szavazóinak kétharmada ezt nem igy látta (látja?).
Pedig boritékolható volt..........

Larten 7442 2011. szeptember 9. 21:07   Válasz erre: 7441
Számból vetted ki a szót,
az utolsó mondatodat én még folytatnám, de félek a moderátor
azonnal legyalulná.
:(

ziksz4 7441 2011. szeptember 9. 20:32  
Ezek napról-napra hülyébbek!!!
Diplomás különadó????? A feleségem 3 diplomával bruttó 157-ért tanít. Ebbõl adózzon még külön???? "Kedves" fideszes politikusok, hát a jó ku.va anyátokat!!!!
Kb. 2 hónap pihentetés után elõkerül ez a senkiházi lázár és egy mondattal odabasz a tõzsdének és a forintnak. Ezektõl kártékonyabb férgek még nem élõsködtek ezen az országon!

kawa70 7440 2011. szeptember 9. 14:59   Válasz erre: 7439
Számomra ez már 10 évvel korábban sem volt kérdéses..........Akkor sem szavaztam rájuk, most sem, és ezután sem fogok......
Egyébként a 2006-os bukás okait ugyanígy láttam én is anno, és a folyamatos mindenekfeletti hatalom végy sem kérdéses viki esetében, és ehhez mindig megtalálja a szükséges partnereket.

Semi 7439 2011. szeptember 9. 13:38   Válasz erre: 7438
Csak nem azt akarod ebbõl kihozni, hogy mindannyiunk hõn szeretett, drága Orbán Viktor miniszterelnöke egy hataloméhes diktátor?

kawa70 7438 2011. szeptember 9. 10:56  
Kicsit hosszú, de reális helyzet elemzés:

Folyamatos a néphülyítés és parasztvakítás!
Addig nincs esélye a magyarnak, míg benyeli a maszlagot.

Sajnos az õsz sem hozott változást. Továbbra is megy a magyarok megosztása, hülyítése. Mindaddig, amíg az emberek nagy része elhiszi a hivatalosan mondott álláspontot esélytelen az ország rendbetétele és a magyarok felemelkedése.
Mire gondolunk?

Immár mintegy 1,5 éve megszûnt a 8 évig tartó MSZP-SZDSZ-es kormányok vergõdése és a magyar emberek joggal hihették, hogy jön végre egy tökös kormány, amely jobb irányba viszi majd a dolgokat. Nos, lassan ott vagyunk, hogy nemhogy jobb irányba mennénk, de lassan kitehetjük a táblát, hogy rosszabbul élünk, mint másfél éve.

2010 tavaszán a kormányalakításkor az Orbán-Matolcsy tandem a következõket ígérte.

1. Nem lesznek többé megszorítások.
2. Pelpörgetik a gazdaságot, és munkahelyeket teremtenek.
3. Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, senki sem veszti el a tetõt a feje felül.

Azt hiszem, hogy joggal reménykedhetett a magyar ember, hogy végre megmozdul valami, történik valami más, mint eddig. Ehhez képest jött az arculcsapás. Az elsõ bejelentett intézkedések között volt az egykulcsos adó bejelentése.
Mit is jelent ez a sokat emlegetett egykulcsos adó, a kormány szerint ugye arányos adórendszer. Miért kellett ezt meglépni? Orbán Viktor 2010 tavaszára csapdahelyzetbe került. 8 évig ugyanis, ellenzékben addig fúrta a kormányokat, amíg mire õ került kormányra bezárultak az épeszû lehetõségek. De miért hazudott folyamatosan Orbán ellenzékben? Az MSZP kormányok ugyanis olyan gyengén teljesítettek, hogy ha az ellenzék (FIDESZ) semmit sem csinál 2002-tõl 2006-ig, akkor is nyert volna. Mégis a szocik jöhettek újra. Aztán 2006-tól már még jobban érvényes volt, hogy simán nyer a Fidesz 2010-ben, semmit sem kell csinálnia olyan rossz volt az MSZP-SZDSZ.

Orbán sok mindent elnézett és csinált a pártbéli hatalma megtartása érdekében.

Mégis mi lehetett az oka, akkor a Fidesz folyamatos kampányának. Miért kellettek a polgári körök 2002-ben, miért kellett a nevetséges "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kampány - aminek köszönhetõen vesztettek mellesleg 2006-ban. Miért kellett a 14. 15. havi nyugdíj ígérete? Miért kellet 2006-ban az utcai hajcihõ? Miért kellett az egy a tábor egy a zászló? Miért kellett elvenni még a szélsõjobbos szavazókat is? Miért kellett megfúrni minden akkori kormánykezdeményezést, ami például a mostani Fidesz célokat szolgálták volna, államadósság csökkentést. Miért? Miért? Miért? Mi áll a háttérben? Nos, kérem semmi más, mint Orbán Viktor személyes politikai ambíciói és hatalomvágya. Mikor esélyesként 2002-ben vesztett, féltette a helyét a Fideszen belül és elterelve a vereségérõl a szót elkezdte a polgári körözést, meg a haza nem lehet ellenzékben. Pedig pártja a Fidesz biztos nyerõ lett volna 2006-ban, ha Orbán befogja a száját. De Viktornak fontosabb volt saját maga, mint a pártja é s az országa.
Ugyanez játszódott le 2006-ben. Biztos befutóként, kínos vereség. A most kiszivárogtatott Wikilaeks anyagokból egyértelmû, hogy a Fideszen belül komolyan felvetõdött, hogy az immár 2. vereségét elszenvedõ Orbánt leváltják és Brüsszelbe küldik. A lehetséges utódok között Kósa, Pokorni, Rogán neve is felvetõdött. Orbán azonban érezte az ingatag helyzetét a saját pártján belül. Az ország számára a lehetõ legrosszabb utat választotta a saját céljai érdekében. Militarizálta a hazai politikát. Csatatérré változtatta a Magyar Köztársaságot. Háborús övezet lett a haza. Kapóra jött neki az öszödi beszéd (nagyon kíváncsi lennék kik játszottak össze Orbánnal a szocik közül). Magyarország a XXI. század elején "kommunistákra" és "fasisztákra" bomlott. Orbán és Gyurcsány személyes felelõssége, hogy a magyar hazát megosztották. Családok, régi barátok, munkatársak estek egymásnak és harapták el egymás torkát. Mindezt csak azért, hogy a Fideszt továbbra is Orbán Viktor vezethesse.

Orbánt már a Fideszen belül is többen Brüsszelbe számûzték volna a két vereség után, már a lehetséges utódokról ment a vita. Viktor azonban a saját céljait a pártja és az ország érdeke elé sorolta.

És megtörtént! 2010-ben vesztettek a szocik, akiknek már 2006-ban menniük kellett volna, de Orbán a nagy pártbéli hatalomféltésében kormányon tartotta még 4 évig Gyurcsányt (Bajnait).
De eljött 2010 tavasza, és a nép elzavarta az MSZP kormányt. Alig vártuk, hogy beteljesüljenek az orbáni ígéretek. Nincs megszorítás, jönnek munkahelyek. Orbán viszont csapdában vergõdött. Megtartotta ugyan a vezetõ helyét a pártban és ráadásul újra miniszterelnök lett, de igazából meg volt kötve a keze. Semmit sem tudott csinálni, mert 8 évet ellenzékbõl azzal töltötte, hogy bármit csinált volna kormány azt azonnal lefikázta. 8 év hosszú idõ, annyi mindent szidott már, hogy nem maradt semmilyen eszköz a kezében. Nem tudott mit csinálni, mert bármit tesz, Gyurcsány sorsára jut. Hazudtunk éjjel-nappal, ugye.
Kiszaladt hát Orbán Barossohoz, hogy az engedje meg neki, hogy költekezzen egy kicsit, mert nagyon sok mindent megígért, ahhoz pedig pénz kell. Barosso nemet mondott. Orbán lógó orral jött haza Brüsszelbõl. Forrót benne a düh Barosso és az EU iránt.

A csalódott Orbán. Barosso nem engedte költekezni.

Elhatározta, hogy akkor is bosszút áll. Bevezette tehát Brüsszel háta mögött a bankadót és válságadót. Brüsszel prüszkölt persze, de aztán hallgatólagosan megegyeztek, hogy legyenek különadók és aztán majd annak terheit majd fokozatosan a lakosságra hárítják át. Orbán persze - szóban - ezt szigorúan megtiltotta, mármint az áthárítást, de hát, aki egy kicsit is tud számolni az látja, hogy bizony mi fizetjük a banki különadót és a válságadókat is.
Aztán Orbánnak adót kellett csökkentenie, mert 8 éven keresztül mondta. Nem kell más csak egy egyszeri nagyarányú adócsökkentés. ÁFÁ-t nem lehetett csökkenteni, mert nincs hatása, mert úgy járt volna, mint Gyurcsány 2006 elején. 25-rõl 20%-ra csökkentette az ÁFÁ-t, az állam bevétele jelentõsen csökkent, az 5%-ot meg lenyelték a kereskedõk.
Járulékot sem lehetett csökkenteni, mert azonnal összeomlott volna az egészségügy és nyugdíjkassza. Maradt tehát a személyi jövedelemadó. Mivel eredeti ötlete nem volt utánozta a sokszor szidott Szlovákiát. Egykulcsos adó. A szlovákoknak különben is jól megy. Lemásolta egy az egyben a szlovák adót. Csak azt felejtette el, hogy a szlovákoknál megcsináltak mindent, amit õ nálunk Gyurcsánynak nem engedett. Magán egészségbiztosítói rendszer, fizetõs egészségügy, bezárt vasúti szárnyvonalak, tandíj, segélyek eltörlése (emlékszünk még a szlovákiai éhséglázadásokra). Tehát a szlovákoknak azért megy, mert drasztikusan lecsökkentették a kiadásokat, azaz megszorításokat megcsinálták, és ezek UTÁN lett egykulcsos adó, mert így már be lehetett vezetni, mert megvolt a fedezete.

Szlovákia megcsinált mindent, amit mi nem és UTÁNA csökkentett adót!

A mi kis vezérünk Matolcsyval karöltve ezt nem látta, aztán csak csökkentettek. Egy hónap múlva szóltak Matolcsynak, hogy baj van, így hiányzik 500 milliárd a költségvetésbõl. Elõjöttek a szokásos csontvázazással, és a válságadókkal. Mikor ez a pénz sem volt elég bejelentették, hogy nem utalnak 14 hónapig a magánnyugdíj pénztárakba. És mivel a magyarok birka módjára hallgattak, egy hét múlva lefoglalták a nyugdíjpénztárakat.
Így eltelt egy év, és semmi sem történt. Augusztusban jött a pofon, hogy a gazdaság nemhogy nem pörög, hanem egyenesen stagnál. De mitõl is pörögne, az embereknek kilóg a seggük a gatyájukból, hónapról hónapra élnek. Örülnek ha a hiteleiket fizetik, nemhogy még fogyasszanak is.
Jött tehát az újabb kifogás. A világgazdaság, bla, bla. A legjobban az új jelszó az adósságcsökkentés tetszik. A magyart lehet vakítani, mint vásárban a parasztot. Orbán 81-rõl 77%-ra csökkentette az államadósságot tavasszal, most újabb 4%-kal csökkentjük. Mibõl? Hát a nyugdíjpénztári vagyonból és a valutatartalékból. Ezek mind rendelkezésre álltak, már Gyurcsánynál és Bajnainál is. Õk is megtehették volna, de hát nem sok értelme van. Játék a számokkal. Csökkent az adósság, de kevesebb a tartalék is. Orbán meg úgy járkál közöttünk, mintha õ személyesen benyúlt volna a bukszájában és a sajátjából csökkentette volna az ország adósságát. Nos nem. A mi pénzünkbõl elvett egy kicsit és abból tette. Mit tett volna, ha mindezt mondjuk a Gyurcsány vagy a Bajnai akarta volna megtenni? Na ugye.
Sajnos egyre jobban látszik, hogy Orbán nem csinál semmit sem, vagyis egy szinten van Gyurcsánnyal, csak egy dolog fontos neki, a hatalom.
Most meg jönnek a megszorítások, amit persze tilos annak hívni, mert még elvisznek.

És mi végre csináljuk mindezt? Hogy megnyugtassuk a hitelezõinket és a befektetõket! Azért nyomorgunk, hogy a hitelezõink jól alhassanak.

kawa70 7437 2011. szeptember 9. 10:25   Válasz erre: 7436
Akkor már indulhatnak is Svédországba.........Ja, hogy ott meg lõnek rájuk?

Games 7436 2011. szeptember 9. 09:02  
Hááát, kettõs érzések kavarognak bennem. Ha a cigányok ha ennyit költöttek volna a félzárkóztatásra, mint a mostani népszámlálási kampányra, lehet a kampány nem is kellene... Viszont ezen sírva röhögtem: Pont olyan jó emberek mint a Svédek...
http://www.youtube.com/watch?v=RYihhckZLM4&NR=1

Semi 7435 2011. szeptember 9. 08:43  
USA: "Az elnök adó- és járulékcsökkentéssel teremtene munkahelyeket, ezzel kezelné a gazdasági válságot."
Úgy látszik tanult az itteni sikerekbõl :-D
Mondjuk Orbán is adócsökkentéssel kezdte, aztán apróbb tételekkel már rég felülmúlta az engedményeket a sok szigorítás.

TomRed 7434 2011. szeptember 8. 19:40  
Itt is lehetne találni néhány 100 milliárd Ft-ot. Csak sajnos az a fránya "politikai hátszél" fúj szembe mindig: http://penzcentrum.hu/adozas/itt_az_uj_olajbotrany_ebben_utaznak_most_az_afacsalok.1029690.html
Biztos nem csak az agrár termékek mozognak papíron ide-oda, hanem szinte minden áru jelentõs százaléka.

Audimania 7433 2011. szeptember 8. 18:56  
Egy éjszakai mulató utcácskájában jókedvûen dülöngélve hazafelé tart egy férfi.
Egyszercsak elõtte terem egy másik, kést ránt elõ, és azt mondja:
- Add ide a pénzed, különben megkésellek!
- Nade ember, hogy képzeli ezt, én egy igazi magyar honfi vagyok, képviselõ a Parlamentben!
- Az más ... akkor ADD VISSZA A PÉNZEM!

TomRed 7432 2011. szeptember 8. 18:40  
Érdekes történet: http://www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=925688
Ha jól értelmezem a leírtakat, nem sikerül visszaszerezni bármennyit az állítólag kitalicskázott száz milliókból, viszont kilenc milliárdos kártérítést nyerhet a kiebrudalt francia cég.
A közvetett kár okozás pedig ki tudja mennyi lehet: http://www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=930883
De viszont így lehet választást nyerni, mivel elhitetik az emberekkel, hogy az jó dolog, ha a gaz külföldi multikat kikergetik az országból és helyükre a párt ülteti be a kádereit.
Furcsa, de jó húsz éve azt reméltem, hogy ez a világ elmúlik az egy párt rendszer megszûnésével. De azok a pártvezetõk és leszármazottaik csak szétszóródtak több pártba és most már nem tíz-húsz év alatt, hanem egy négy éves ciklus alatt érik el, hogy még az unokájuknak se kelljen többé megdolgoznia a pénzért...

Games 7431 2011. szeptember 8. 17:18   Válasz erre: 7427
Remélem a mi kis géniuszunk nem olvassa ezt el és nem szerez belõle plusz ötleteket...

Dokypapa 7430 2011. szeptember 8. 16:32  
Engem átbaszott a gólya, ez a majmok bolygója, elég benézni az országos majomházba a kupola alá, a sok szabad majmot kint a bent lévõ majmok nézik majomnak, lehet , hogy mi is azok vagyunk?????

TTné 7429 2011. szeptember 8. 15:36  
Bocs, ha volt már.
Mi Orbánunk, ki vagy a Parlamentben, szüntettessék meg a te neved, lázadjon már fel a te országod, és töröltessék el a te akaratod miképpen a T. Házban, azonképpen itt a földön is. Mindennapi kenyerünket ne herdáld tovább, és már megbocsáss, de mi nem tudunk neked megbocsátani. Ne vígy minket az államcsõdbe, és szabadíts meg magadtól. Mert nem tied az ország, csak a hatalom, dicsõség nélkül, és remélhetõleg az sem soká már. Ámen :))

Audimania 7428 2011. szeptember 8. 14:51   Válasz erre: 7425
Mihelyt a lottó fõnyeremény meghaladja az 1Mrd-ot, játszom. Ha nyerek, meglesz a kormányátalakítás ...

Államadósság. Tkp. tényleg nem értem, mit erõlködünk, hogy MINDENÁRON visszafizessük?
Ha pl. van egy lakáshiteled, és mondjuk 3 hónapig nem fizeted, attól önmagában még nem lesz több a hiteltartozásod. Ok, a bank felszólít, hogy vagy fizetsz, vagy szerzõdést bont, és viszi a házad. Ez kicsiben mûködik is. És nagyban? Viszi az országot, vagy mit? :) Hmmm ... egyáltalán mi is a fedezete annak a hitelnek? És ha olyan nagy sz@rban vagyunk, akkor ki és miért ad még nekünk mindig újabb hitelt?

Mindeközben pl. a 3 hónap alatt értelmesen beruházva a pénzt (tehát nem elherdálva, vagy ellopva) lehetne akár munkahelyeket is teremteni, amik állami bevételeket generálnak. Nem egyszer, hanem megújulóan, aztán a több bevételbõl egyre könnyebb lenne gazdálkodni. Ha itt gazdálkodás folyna ... és nem gaRÁzdálkodás :(
De itt már rég nem ez a cél ...

Bedouin 7426 2011. szeptember 8. 14:32   Válasz erre: 7425
"az államadósságot mindenek felett kell csökkenteni és majd´ mindent meg kell tenni érte, ugyanis elképesztõ összegeket törlesztünk kamat címén."

Errõl már volt egy elmélet miszerint visszafizethetetlen!
.... és szerintem is az :(
Tán nem is kéne ezen annyira erõlködni.

Semi 7425 2011. szeptember 8. 13:57   Válasz erre: 7424
Nem, de ha összedobsz 100 Mrd forintot, biztos találsz valakit, aki szívesen likvidálja a komplett kormányt :-D

Mellesleg az iránnyal egyetértek, miszerint az államadósságot mindenek felett kell csökkenteni és majd' mindent meg kell tenni érte, ugyanis elképesztõ összegeket törlesztünk kamat címén. Ha ez nem lenne, akkor vagy több maradhatna az államkasszában, vagy kevesebbet kellene oda befizetni. Tehát az elképzelés jó, támogatom is, de azért nem mindenen keresztül, csak módjával.

Audimania 7424 2011. szeptember 8. 13:31   Válasz erre: 7422
"A jövedéki adó emelésével ráadásul a kormány áfabevétele is növekszik, a forgalmi adó ugyanis már a jövedéki adóval terhelt árra rakódik rá, a mostani emeléssel például 371-as árról 387 forintra drágulna a dízel, vagyis a tényleges emelés minden literen kb. 16 forint pluszt hozna az államnak."

"az eddigi 97 forintos adó 110 forintra emelésével", ami kb. 14%, gyakorlatilag a fogyasztás kb. 10%-os visszaesése miatti kiesést tudják pótolni, ez semmiképp sem valódi plusz bevétel ...

A 2009-es gázolaj eladás 1700millió liter, vagyis 1,7Mrd liter volt ... * 16 az = 27,2 Mrd többlet befizetnivaló egy év alatt. Plusz a szállítás miatt dráguló dolgok ÁFA-növekedése.

És tessék mondani, ha "összedobjuk" a 100Mrd-ot, akkor egy év múlva kiveszik az üzemanyagárból a 16 Ft-ot? ...

tsanyi 7422 2011. szeptember 8. 13:10   Válasz erre: 7420
Ehhez még ennyit: http://www.portfolio.hu/gazdasag/energia/durva_gazolajar_emeles_jon_a_kicsiken_csattan_az_ostor.154987.html
"Bár a gázolaj árát tekintve a környezõ országok mindegyikét magunk mögé utasítjuk majd novembertõl, a kormány ígéretet tett a kereskedelmi gázolaj rendszerének megtartására. Ráadásul a 6,5 forintos literenkénti kedvezményt 19,5 forintra emelik, vagyis a visszaigénylésre jogosult fuvarozók és busztársaságok mit sem éreznek majd a jövedéki adó megemelésébõl"

tehát ahogy írtam, a fuvarozók közül csak a nygok tudják ezt a kedvezményt igénybe venni mert olyan feltételei vannak amit én az életben nem teljesítek(pl. elõre be kell jelenteni a következõ havi fogysztást, honnan tudjam én azt?...egy nagy tudja, hogy hány tartálynyit rendel elõre)

tsanyi 7421 2011. szeptember 8. 11:50   Válasz erre: 7419
Ez sajnos így van......

tsanyi 7420 2011. szeptember 8. 11:50   Válasz erre: 7418
Nem tudom mennyire növekszik a jövedéki emeléstõl a bevétel......a nagyokat hozták megint helyzeti elõnybe mert már most is vagy 20%-kal olcsóbban veszik ha egy egész tartálynyit vesznek mint amennyiért én kapom a kúton így õk ezt a pluszt lealkudják majd ezért ebbõl tõlük nagy bevétel nem lesz, aki külföldre jár vagy közel lakik valamelyik határhoz ezentúl biztos, hogy kint tankol ezért még akár csökkenés is lehet, megszívni mi fogjuk és persze a mezei autós aki a kisautójába itthon tankol....

Zsifi 7419 2011. szeptember 8. 09:50  
Hazudnak éjjel-nappal....soha ilyen mocskos hazug kormány nem volt még.
Pedig mind próbálkozott, de a viktátoriátus az mindent visz...tõlünk..

Semi 7418 2011. szeptember 8. 09:18  
Úgy látszik a hitelminõsítõk is hülyék. Megdicsérték a kormányunkat, hogy tartja magát az elképzeléseihez és tartani akarja a hiánycélt. Azt miért nem nézik meg, hogy milyen módszerekkel? Mert az adóemelésbõl egyáltalán nem biztos, hogy bevétel-növekedés lesz. Ha az emberektõl több pénzt vesznek el valamire, akkor kevesebb marad másra. Persze, nõni fog a bevétel a gázolajon (talán, bár lehet, hogy majd arra sem lesz pénze sokaknak), de mivel nem lesz több bevételem, nem is fogok többet költeni. Nem fogok egészségtelen kajákat sem enni, mert az drága. Majd eszem a gagyi szarokat, azt megyek elásni magam a kertben, mert a temetés is drága.
Mindemellett állandóan azt szajkózták, hogy az adóemelés nem gazdaságélénkítõ hatású beavatkozás. Hát nem is az.

"A miniszterelnök szóvivõje még idén július 27-én is arról beszélt, hogy a kormánynak nincs szándékában növelni az üzemanyag jövedéki adóját."
"Az MSZP arra kíváncsi, hogy a Fidesz-frakció két és fél évvel ezelõtti álláspontjának megfelelõen most is kezdeményezi-e, hogy a kormány terveivel ellentétben ne növekedjen a gázolaj jövedéki adója."

kawa70 7417 2011. szeptember 8. 07:27  
Öljék csak nyugodtan beléjük még a pénzt.......Aztán csodálkozunk, ha százmiliárdos hiányok keletkeznek, meg a termelõ réteget eltiporják a sok hiánypótló adóemeléssel.
http://www.femina.hu/hirhatter/fejenkent_50_ezer_forintot_kapnak_a_roma_tanulok
Ennek aztán baromi sok értelme van, a magyaroknál ez alapkövetelmény hossu évek óta..........

kawa70 7416 2011. szeptember 7. 20:46   Válasz erre: 7415
Az nem baj, csak épp már minden, a repertoárban szereplõ párt bizonyított - kivéve õket....És megint elsöprõ többség dõlt be ismét a nyilvánvaló hazugságoknak.....Nem soká feledésbe merül és a fideszhez hasonlóan felértékelõdik az mszp kormányzása, és a cél a fidesz eltávolitása lesz. Természetesen az amnéziás révületbe került nép majd megint elõhozza az egyetlen esélyes és tapasztalt pártot, ahol bár a nevek ujak lesznek, de a háttérben ugyanazok mozgatják a szálakat.....Aztán félév mulva ismét sirás-rivás, tetszés index csökkenés, és viktor király jóságos uralkodása kezd megint napirendre kerülni.

tsanyi 7415 2011. szeptember 7. 20:33   Válasz erre: 7413
hát amint már többször írtam volt nálunk az 5 szavazóból 4 fityisz(ezek soha többé azokra, azóta is csak a sírás megy) és egy jobbik volt(na ki?:))......,de attól még egy egészséges tartózkodás van bennem.....

tsanyi 7414 2011. szeptember 7. 20:31  
amúgy egy órája hoztak egy liter páleszt.....ebbõl még fél van meg amihez elpárolgott még 3 ser.....ennek tükrében kérem értelmezni az alább írtakat...:))))

kawa70 7413 2011. szeptember 7. 20:30   Válasz erre: 7411
Ha ennyire félsz az újtól, csak mert valami idióta párhuzamot vont történelmi eseményekkel, akkor inkább mindig a biztos és kiszámitható kizsákmányoló és hazaáruló pártok mellett maradsz? Ha sohasem merünk legalább megpróbálni változtatni, tényleg reménytelen az ország és a nép sorsa. Én nem félek annyira tõlük, hisz anno Jörk Hayderék körül is mekkora hiszti volt, mégis simán végig vittek egy ciklust, és nem vált kárára Ausztriának.

tsanyi 7412 2011. szeptember 7. 20:29  
ööööööööö, ha már ilyen önbevallóra ittam magam akkor azt is be kéne vallanom, hogy a valódi, szó szerinti liberalizmusnak is híve vagyok....a libsinek hívott pártok/embereknek semmi köze a liberalizmushoz(szabadsághoz) mert õk a pénz hatalmával akarják a többi rajtuk kívül állót uralni....viszont abban hinnék, hogy a szabadság mindenkit megillet addig amíg ezzel másokat nem bánt.....

tsanyi 7411 2011. szeptember 7. 20:23  
A szomorú, hogy amúgy teljesen balos lennék, de ha balos vagyok akkor a szélsõjobbra kell szavaznom mert még õk képviselik valamennyire a nép érdekeit mert a többi mindegy minek hirdeti magát a volt emeszempé vezérkarának a leszármazottja vagy egyenesek õk viszont az emeszempé soha nem volt balos hanem valami kevert dolog a felkapaszkodott tõkés és a volt arisztokrácia utódainak a keveréke( a volt nemesek kölkei vad komcsik lettek akik a "rendszerváltás" után visszavedlettek "nemesekké") akik a nép érdekeit sohasem képviselték........viszont a dilemma az egészben az, hogy rendben van, hogy a szélsõ jobbnak tituláltakra szavazok, de azért egy valós félelem a történelem csekély ismeretében azért van hisz közülük is kb 3 perc alatt kiválhat egy diktátor....egyáltalán, kéne már valaki aki tényleg az emberekkel törõdik!!!!.......

kawa70 7410 2011. szeptember 7. 20:21   Válasz erre: 7409
Lehetséges-lehetséges......de volt már olyan is hogy a lámpavasakat nem rendeltetésszerûen használták.......

tsanyi 7409 2011. szeptember 7. 20:17   Válasz erre: 7408
Beszögeltem már a padlásfeljárót....mert nemsokára lesz padlássöprés is amit anno nagyimre fémjelzett.....most büszke követõje o.i.v fogja vagy küldi minden padlásra/pincére ráküldeni a nagy nemzeti bajuszt...az úgyis kötelet ad ha nincs mit söpörni hisz a tanácsköztársaság neves személyének a leszármazottja amit otthon gondolom vörös sipkában ünnepelnek meg...:)))

kawa70 7408 2011. szeptember 7. 20:13   Válasz erre: 7407
Anál ????? Inkább kihagyom :))
Egyébként lassan tényleg mindenkit ledarálnak, ilyen ipari méretekben történõ népnyomorgatást legalább 50 éve nem élt meg az ország...És még mindig rengeteg csukott szemmel járó és élõ ember van az országban.

tsanyi 7407 2011. szeptember 7. 20:06  
Azért elõbb-utóbb mindenki idefanyalodik mérgében mert ne legyen senkinek illúziója, mindenkit kivétel nélkül megszívatnak ezek és minél hamarabb ébredünk rá annál jobb....vagy anál jobb..:))

tsanyi 7406 2011. szeptember 7. 20:05   Válasz erre: 7405
Az össze aki jelenleg bent van a parlamentben....mind kivétel nélkül tolvaj senkiháziak.......egyenlõre nincs alternatíva, de ahogy bármilyen remény felcsillan menni kell utánuk vagy annyi nekünk........ugye most azt kiabálja szíjártó nyilván O.I.V azaz ovi igazatmondó viktátor utasítására, hogy a gázolaj jövedéki adójának emelését NEM HÁRÍTHATJA ÁT SENKI!!......és ezt, hogy oldja meg?....úgy mint a különadókkal aminek a többszörösét fizettetik meg velünk a bankok meg a multik?....

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114