28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 10724 2012. január 11. 10:27  
A labdát feldobták: http://index.hu/belfold/2012/01/11/utcara_mennek_a_fideszes_civilek/

""Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyû következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélõszék bírái elõtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyû pillanat megismétlõdjék" – áll a Békemenet Magyarországért facebook-csoport [1] felhívásában.

A kezdeményezõkhöz csatlakozott a Fidesz-közeli, Fricz Tamás politológus által alapított Civil Összefogás Fóruma. A kezdeményezõk a Fidesz holdudvarához tartoznak, köztük van a Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor, a lap munkatársai közül Bayer Zsolt, Stefka István vagy Szentmihályi Szabó Péter, Bencsik András, a Demokrata fõszerkesztõje, az eddás Pataki Attila és Bíró Ica is.

A mai Magyar Hírlap [2] vezércikkében Bayer Zsolt ezzel indokolja a tüntetést: "A tömeg pedig áll és vár. Zsigereiben érzi, ez az õ kormánya, s azt is, ha ezt a kormányt le tudja váltani az IMF, a szemét Le Monde meg a Nyugat akárhány hülye politikusa, akkor õk is le lesznek váltva. Akkor a magyar életlehetõségek is le lesznek váltva. Akkor megmaradhatunk lótuszzabáló disznóknak, csak a lótusz lesz egyelõre korlátozva, mert túl hedonisták voltunk ez idáig, és túl sokat fogyasztottunk."

......nemrég arról volt szó, hogy kormánypárti tüntetést demokráciákban nem szokás rendezni, erre még nem volt példa.....diktatúrákban viszont igen nagy örömmel élnek vele......persze lehet, hogy ez lesz az elsõ világ által is elismert a demokráciáért kiálló kormánypárti tüntetés.....

......a számok teljesen érdektelenek, hogy miként alakulnak.....fõleg ha némi statisztéria is szerepet kap mint tavaly márc. 15.-én.....majd kiderül...

tsanyi 10723 2012. január 11. 08:39  
Ezzel most visszavághatna az usának a fidesz: http://www.origo.hu/nagyvilag/komment/20120110-rabszolgas-peldakkal-tanitottak-szamolni-a-gyerekeket-egy-atlantai-iskolaban.html#kommenter

...mint a demokráciáért aggódó párt.....és jogosan....

tsanyi 10722 2012. január 11. 07:31   Válasz erre: 10718
Amikor a szicik is külsõ tényezõkkel magyarázták, hogy a válság miért okozott nálunk sokkal rosszabb helyzetet mint a többi volt szoci országban akkor a fidesz ezt tagadta és az egészet a maszopszadesz nyakába varrta teljesen jogosan(!) mivel tényleg õk tehettek róla........viszont errõl meg teljesen õk tehetnek és ennek beismerése lesz a megegyezés hisz ha nekik lenne igazuk akkor továbbra is elhajtanának mindenkit....szerintem...

tsanyi 10721 2012. január 11. 07:27   Válasz erre: 10715
Én nme ennek gondoltam járai lemondását, de akár igazad is lehet........akkor viszont lenne okunk a hallelujára....tényleg jó lenne ha zorbi megtört volna és elkerüljük a csõdöt....

Taro 10720 2012. január 11. 00:07   Válasz erre: 10718
Ez nem hiszem kérdése, hanem száraz adatok, melyekkel egy rossz folyamatot kívánnak bemutatni.
Ma már nem létezik egyetlen összeesküvés elmélet sem, amit ne cáfolt volna meg az élet, illetve maga Orbán.
El lehetett volna. Elég lett volna betartani az Európai Únió értékrendjét, a csatlakozási szerzõdést és kellett volna egy koherens gazdaságfejlesztési stratégia.

Mindennél ékesebben mutatja a FIDESZ gazdasági stratégiájának minõségét, hogy két hétre sem tudnak tervezni, nem hogy évekre stratégiát alkotni.
http://index.hu/velemeny/2012/01/10/meg_ez_sem_hiba/

TomRed 10719 2012. január 11. 00:05   Válasz erre: 10718
Itt van egy "hõmérõ": http://www.real-charts.com/
Néha rá lehet nézni, mit mutat egy ép eszû megnyilvánulásra és egy elvakult, ostoba nyilatkozatra.

Oldi 10718 2012. január 10. 23:55  
A blogban olvastam:

"Magyarország ma minden objektív mutató szerint súlyosabb helyzetben van, mint a 2008-as válság kitörését követõ elsõ hullámban. Csak emlékeztetõül: a forint árfolyama, az államadósság, az országkockázati mutató és a forintkötvények reálhozama mind az elmúlt 20 év legrosszabb szintjén állnak, negatív rekordokat döntenek."

Ez biztos így van, elhiszem, csakhogy mindezt nem mi csináltuk, hanem velünk csinálták, ez nem a mi negatív teljesítményünk, hanem az övék.

A "barátainké". Kicsinyes piti bosszú a médiatörvényért, a multi, a bank adóért, - ugyan már, vajas kalács egyeseknek a mi bõrünkbõl.

És biztos igaz, hogy ezt talán lehetett volna tompítani, valamelyest csökkenteni a hatását, de elkerülni biztosan nem! Ezek meg akarják keresni a maguk milliárdjait, ebbõl nem engednek. Mi pedig fizetünk, bárki is van kormányon.

Taro 10717 2012. január 10. 23:46  
Csak pici kiegészítés:
A jelenlegi alaptörvény értelmében a 3 fõs Költségvetési Tanács képes feloszlatni a Magyar országgyûlést!!!
Jelen pillanatban Simor és Kovács kifejezetten a FIDESZ gazdaságpolitikájának ellensége!
2012 decemberében feloszlathatják az országgyûlést 2/1 arányban!!!

TomRed 10716 2012. január 10. 23:43  
Ingyenes felsõoktatás magyar diákoknak: http://www.szervuszausztria.hu/ausztriadiakelet/ausztria-felsooktatas-magyar-diakok-mde-35572.html
A monarchia másik oldalán...

Taro 10715 2012. január 10. 23:42   Válasz erre: 10662
Tévedés! Ez az elrejtett hír, maga a remény!!!
Mi is történt?
Járai hirtelen rájött, hogy neki még le kell vinnie a szemetet, úgyhogy nem ér rá ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, mint KT!? A FIDESZ vezetõ gazdaságpolitikusáról beszélünk emberek!!!
Aztán ki is lett helyette?
Kovács Árpád!!!No 1997-2009 között az ÁSZ elnöke, aki ekézi a szocikat, majd ugyanannyira ekézi a FIDESZ-t, majd sokkal durvábban megint a szocikat, de Orbánék nem támogatják az újra kinevezését!!!
na most akkor mondjon valaki egy olyan kormányzati ellenõrzõ funkcióval rendelkezõ intézményt, melyet nem vérfideszes pártkatona vezet?!
180 fokot fordult a véleményem uraim és kénytelen vagyok nyilvánosan elismerni, hogy szerintem lesz IMF-EU hitel és talán 2 hónapon belül újra 300 alatt lesz az Euro!

Valami történt az elmúlt 15 napban! Valószínûleg Merkel és Sárközy megtörte Orbánt.
Simor Válságtanácskozása, Martonyi Matolcsy ellen fordulása mind, mind apró jelei annak, hogy Európa megmentett bennünket a diktatúrától és az eszetlen unortodox gazdaságpolitikától!!
Egy napon tárgyal Fellegi az IMF-nél, bejelentik Kovács Árpád kinevezését, stb.
A forint erõsödik, pedig ma derült ki ezredszer, hogy a jelen kormány képtelen a költségvetési tervezésre!!! A mai napig több mint 23 alkalommal kellett áttervezni a klt számait, mert a FIDESZ olyan mélyen magyarkodik, hogy számolni képtelen hülyéket ültet az NGM minden területére.

A kicsi remény is remény uraim!!! Talán elindult valami!!!

TomRed 10714 2012. január 10. 23:36   Válasz erre: 10683
Bajnai Gordon blogja: http://hazaeshaladas.blog.hu/
Varanus blog helyzet elemzése: http://varanus.blog.hu/

kispeti 10713 2012. január 10. 22:11   Válasz erre: 10712
Bocsi, de ha használnád a "válasz erre " gombot, akkor lehetne tudni, hogy kinek írsz !

licsi 10712 2012. január 10. 22:08  
És a népet jeleníti meg a buksza!

qqriq64 10711 2012. január 10. 22:06  
!

licsi 10710 2012. január 10. 22:02  
Elég késõ van, had szóljon.

qqriq64 10709 2012. január 10. 22:01  
Felteszek egy képet. Nem szoktam ilyeneket de most kivételt teszek. Mindenki távolítsa el a gyerekeket a gép mellõl.

licsi 10708 2012. január 10. 21:58  
.-))))
Zorbánkió.

upsy 10707 2012. január 10. 21:53  
LoL :D

zooli 10706 2012. január 10. 21:35   Válasz erre: 10700
"A hülyeséggel határos naívitás a mai teljesen elanyagiasított világban barátokban bízni.

Érdekek és annak mentén szövetségek vannak semmi több. És mindenkinek a saját pénztárcája a fontos."

Gondolom ezt csak a politikában látod így!
Akkor igaz.

desiderus 10705 2012. január 10. 21:35   Válasz erre: 10702
Ja...csak a nemzetállam jelenleg regnáló vezetõi többre tartják a focit mint a nemzet érdekeit.
A pillanatnyi boldogulásra törekvés leginkább a politikus végbéllények ismertetõje.

Én is 21 évet adtam az életembõl, hogy jussunk valahová nemzetestõl...kérdésem, hogy szerinted hol vagyunk ?

kawa70 10704 2012. január 10. 21:30   Válasz erre: 10702
Az utóbbi 50 év nem sokat termelt ki belõlük.............a fideszre meg végképp nemigaz..........

tsanyi 10703 2012. január 10. 21:27   Válasz erre: 10700
"Nem kéne a rémhírterjesztõk táborát szaporítani, tudod ne kiálts farkast, mert megjelenik. Sokszor a hírekhez tapadó pánik, pesszimista hangulat nagyobb kárt okoz a gazdaságban mint maga a hír, - még ha igaz is. "

Ez háborús helyzetben igaz is lehet, de itt nem volt eddig háború amíg a fidesz nem csinált azt.....de azért hadd legyen szabad kicsit ellenkezni ha én nem akarok velük harcolni a láthatatlan ellenséggel fõleg ha abba tönkremegyünk...kivéve a vezért és haverjait........egyébként még ha igaz is ami ellen küzdenek/küzdünk akkor sem ezzel a nagy arccal kellett volna mivel semmi más baj nincs ezen kívül(meg a lenyúlásokon kívül) csak hát egy olyan ország nem ugrálhat aki ha nem kap pénzt kb 3 hónapig van el a meglévõbõl.....ahogy írták venezuela könnyen különutaskodik kivel a környék legnagyobb olajmezõje fölött ugrál chavez, de nekünk semmink nincs a földön kívül(tehát földönkívüliek vagyunk, mindig tudtam, hogy Kp és Desi egy ufo!) és mira az terem annyit, hogy mindannyian megéljünk belõle pont éhen halunk....

Oldi 10702 2012. január 10. 21:24   Válasz erre: 10696
Erre nekem az a válaszom hogy azért nem mert ez nem focicsapat.

NEMZETÁLLAM.

Ez sokba kerül, de ez van.

De hál'" Istennek mindig voltak elegen, akiknek ez fontosabb volt, mint esetleg a pillanatnyi boldogulásuk, bár a kettõ nem zárja ki egymást...

Ezért létezik még.

tsanyi 10701 2012. január 10. 21:20   Válasz erre: 10695
Arról fogalmam sem volt....,de mivel akinek most zorbi dolgai nem tetszenek az alapból antidemokratikus(hisz zorobán király a demokrácia õrzõje) így nyilván örültem volna neki.....ha akkoriban kúrcsányék(bár mikor is volt ez?) ezt meglépték nyilván ugyanúgy nem volt helyes mint a mostani mert aki az ellenzékét el akarja hallgattatni az a saját gyengeségét jelzi ezzel.....amúgy 2 éve még csak a hírtv-t és néha az echo-t néztem mivel azokból lehetett megtudni azt amit akkoriban elhallgattak pont úgy mint ahogy most ezt csak a klubradióból és az atv-rõl lehet megtudni....nézem én most is a hírtv-t és vicces módon tegnap már volt mûsor ahol kritizálták a hivatalos politikát....

Oldi 10700 2012. január 10. 21:19   Válasz erre: 10697
Azt, hogy mit kéne csinálni a jelenlegi helyett természetesen nem tudom.
Hogy mit NEM kéne?
Arra lenne ötletem.
Nem kéne a rémhírterjesztõk táborát szaporítani, tudod ne kiálts farkast, mert megjelenik. Sokszor a hírekhez tapadó pánik, pesszimista hangulat nagyobb kárt okoz a gazdaságban mint maga a hír, - még ha igaz is.

A múltban kicsit irigykedve néztem a szomszédaink (Románia, Csehszlovákia) rátarti, kemény nemzeti külpolitikáját, amit mindig respektált a vezetõ hatalom.
Mi meg sokáig azt hittük, hogy, ha kitartóbban nyaljuk a hátsójukat a szomszédainknál, akkor azt majd értékelik és megjutalmazzák. Egy frászt!

Most, -jó magyar szokásként, - rossz idõzítéssel, de átestünk a ló másik oldalára...

Erre viszont nem lehet válasz az ellendrukkerség.

A hülyeséggel határos naívitás a mai teljesen elanyagiasított világban barátokban bízni.

Érdekek és annak mentén szövetségek vannak semmi több. És mindenkinek a saját pénztárcája a fontos.

zooli 10699 2012. január 10. 21:06   Válasz erre: 10698
Bocs kimaradt egy s

zooli 10698 2012. január 10. 21:04   Válasz erre: 10696
Lehetne,de olyan kellene aki szombaton is dolgozik nem csak a ábeszt igazítja.

zooli 10697 2012. január 10. 20:58   Válasz erre: 10694
Igen igazad van,egyértelmû, utálatos,hogy nyúlkálnak a zsebünkben ami már régen üres.Találjunk valakit aki jól csinálná....részemrõl...sötétség.De nem is ezt kérdeztem,józan paraszt ésszel mit lehetne tenni?Akár itt is születhetnek nagy ötletek.Már csak egy ember kell aki megvalósítja.

Nagyon naiv vagyok?

desiderus 10696 2012. január 10. 20:46   Válasz erre: 10693
Már nem egyszer felvetettem...ismétlem önmagam..
Miért nem lehet a foci mintájára "idegenlégiósként " külföldi gazdasági szakembereket is alkalmazni ?
Az már bebizonyosodott, hogy Magyarországon két tehetségtelen ember van : az egyik a focista a másik a politikus.
A közös bennük viszont, hogy mindkettõ kibaxottul meg van fizetve...

Oldi 10695 2012. január 10. 20:45   Válasz erre: 10681
Valóban pitiáner...
Az is az volt, amikor az Echo-tv -t gyorsan digitalizálta, ill. hozzáférhetetlenné tette a lakosság túlnyomó többségének, az egyik legnagyobb nem magyar tulajdonú szolgáltató...:-)
Csak akkor nem morogtál, érdekes ez az irányult demokráciaszeretet... :-)

tsanyi 10694 2012. január 10. 20:36   Válasz erre: 10693
Ehhez annyit mondhatok amit már régebben is aki azt kérdezte, hogy jó, hogy szidom zorbit, de akkor mit csinálnék helyette, mi lenne jó?......és erre a válaszom mindig ugyanaz, nem engem fizetnek azért, hogy tudjam mi a jó az országnak...én legfeljebb kritikus lehet, de annak kell is lennem hisz az én bõrömre megy az én pénzembõl a dolog.....ha mindenkori kormány bedöntögeti a forintot és ok nélkül nyúz minket miközben tivornyáznak a pénzünkbõl akkor azt azért hadd legyen megemlíteni a nemtetszésemet......a más kiút keresése nem az én dolgom és nem is teszem legfeljebb ha találok valakit akinek a megoldása tetszik akkor rá szavazok....ennyi lehet az én, a mi dolgunk....

zooli 10693 2012. január 10. 20:20  
Sziasztok!
Régi olvasó vagyok,nem kenyerem a toll forgatás de most bele kell szólnom.
(vagy talán nem kellene? hmmm... mindegy)Az egy dolog,hogy fikázzuk az éppen aktuális
vezetõket mert hát kit csesztessünk,talán az asszonyt -azt is, ok-. De, valaki mondja már meg mit kellene tenni?? Jómagam is meleg szobában ülök és osztom az észt,ez q..a könnyû, azért be vagyok szarva rendesen,hogy mi lesz.Hagyni kell a modern kori nagy pajeszos Dagobert bácsikat ott a Wall Street-en had irányítsák a világ gazdaságot,droid-á téve nemzeteket?Esetleg van más kiút?
Jó példa e az Argentin Credit az Itachai órák?Nem értek az állam gazdasághoz,egyszerû proli vagyok de itt élek és azt látom,hogy a történelem ismétli önmagát.Szerintem.Erre gondoltam,csak egy példa.
http://hu.metapedia.org/wiki/Solymosi_Eszter
hozzá egy nem sokat publikált leírás:

Istóczy Gyõzõ beszámol feljegyzéseiben, 1883 augusztusában a Nyíregyházához közeli téglási Dégenfeld kastély ura, gróf Dégenfeld József barátságos vacsorára meghívta Korniss Ferencet, a tiszaeszlári bûnperben a nyíregyházi törvényszék elnökét, aki erre gyanútlanul kocsikázott ki hozzá, nem tudván, hogy szembe találja magát nála egy váratlan vendéggel, magával gróf Tisza Kálmán miniszterelnökkel, aki csak úgy a vacsora végén megkérdezte tõle, mit gondol: bûnösök az eszlári sakterek?

– Meggyõzõdésem szerint igen!
– És mi a véleménye a két szavazó bírónak?
– Az egyik szavazóbíró ugyanazt mondja, mint én: bûnösök! A másik még ingadozik.
– Nézze, Elnök úr! Holnap, holnapután, vagy bármikor kihirdetheti a halálos ítéletet az eszlári sakterek fölött. Én nem akarom befolyásolni Önt. Csak annyit adok tudomására, hogy a bécsi Rotschild bárók Õfelségével is közölték: amennyiben a nyíregyházi ítélet elítélõ lesz, akkor nem hajtják végre a 60 millió forintos „rente-konverzió”-t (vagyis a kölcsönkamat visszafizetési feltételeinek hosszabb lejáratúvá változtatását). Ez esetben a monarchia, de mindenesetre Magyarország csõdbe megy: a forint elértéktelenedik, a nemzetiségek pedig fellázadnak. Akarja ezt a felelõsséget vállalni, Elnök úr?

Korniss ezután elnöki székébõl kihirdette a sakterek fölött a felmentõ ítéletet, de soha többé nem ült bírói székbe, hiszen megtapasztalhatta, meddig ér el kirekesztõink keze, különösen, ha nálunk (legalábbis a politikai elitbõl) mindenkit, akár magát a miniszterelnököt is megzsarolhatják

tsanyi 10692 2012. január 10. 20:09   Válasz erre: 10691
Ennél nagyobb nemmegszorítások már nem nagyon lehetnek fõleg ha véletlenül a megegyezés hatására az € visszamenne 300 alá ugyanis az pont annyi mintha 5-7%-kal több pénzünk lenne...már ha az árak is visszamennek....

...tényleg miért nem lehet pár hónapja hallani, hogy ez a kormány soha nem fog megszorításokat alkalmazni és, hogy adócsökkentéseket hajt végre......talán októberben mondta ezt valamelyik igazmondó szócsõ utoljára.....igaz, azóta kiderült, hogy 19 új adót vezettek be illetve növeltek és a járulékokat emelték......

......az imf jelenleg a cikk szerint is nem követel megszorításokat, illetve csak a szociális kiadások lefaragását, de új adókat nem(még az ingatlanadót sem).....eddig csak politikai kérései voltak....

boss2 10691 2012. január 10. 19:54   Válasz erre: 10688
És ha megnézed az mno. hírek dátumát az elsõ cikk 9én.00.01 kor készült , a blogolós
idézett cikk 10.én 06.00-kor.
Ettõl függetlenül a jobboldali sajtóban is ( mno. magyar hírlap ) nagyon helyesen egyre több kritikus írás is megjelenik "szeretett vezérünk" és kormánya ténykedésérõl !
Tegnap volt a Boros Péter a rádióban ( hóbagoly) és nagyon jó elmondta a mostani helyzetet !Ki mit tett, és ki miért akarja az IMF-t . Arra azért kíváncsi leszek,ha a hitel felvétel miatt nagy kasza megszorítások lesznek, akkor akik csak azt harsogták,hogy kell a hitel ,mit fognak mondani..............

tsanyi 10690 2012. január 10. 19:52   Válasz erre: 10689
Az tény, hogy jobb lett volna mindkettõ cikket egyszerre kitenni, de amúgy nem értem, hogy a második cikket miért kellett egyáltalán megírni?....az is hangulatkeltés volt mint a blog-é......és visszakapták....melyiket olvassák többen?......a mno-t már egy elég szûk réteg lapozza míg az indexre kitett blogokat sokan.....nem lenne jobb az ilyet megelõzni azzal, hogy csak a tényeket közöljük ami igaz mindkét cikknél csak szét szedték és a kúrcsánymeleg vonalat egy külön cikkben írták meg úgy mintha csak az lenne a követelés pedig 1 nappal elõtte leírták a teljeset is.....ha ugyanabban írnak a meleg dologról a blog meg sem születhetett volna....így viszont magas labda volt...

boss2 10689 2012. január 10. 19:41   Válasz erre: 10688
Akkor nézzük a helyzetet !
A mno. két cikket is írt, tehát nem sumákolt el semmit szerintem !
Akkor most kiderült,hogy a blogoló vezette vakvágányra a hírt. És mennyi ilyen félinformációs , félrevezetõ bejegyzést lehet olvasni .
Inkább arról kellene elmélkedni,hogy a gyurcsány-meleg követelés is igaz, akkor hova jutunk !
Véleméy ?
Csak nehogy kötelezõ legyen mindkettõ ( gy-m ).........

tsanyi 10688 2012. január 10. 19:25   Válasz erre: 10686
Általában megnyitom azt amire hivatkoznak, hogy ne nagyot égjek ha nem igaz valami.....a Te általad linkelt cikket nem olvastam csak azt amit a blog tett ki....és abban az áll amirõl írtak...

tsanyi 10687 2012. január 10. 19:23   Válasz erre: 10686
A blogban erre: http://mno.hu/belfold/a-melegek-hazassaga-es-gyurcsany-ferenc-az-eu-elvarasa-1042381 a mno cikkre hivatkoztak nem arra mit Te linkeltél....

"A pénzügyi segítségnyújtásról szóló sikeres EU-tárgyalások érdekében Brüsszel a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését, valamint a férfi és nõ közötti házasság törvényi rögzítésének elhagyását várná el – olvasható a a Magyar Nemzet keddi számában."

boss2 10686 2012. január 10. 19:19   Válasz erre: 10684
Sanyi !
Itt az eredeti mno. cikk errõl a témáról ! El kellene olvasnod mielõtt ilyen baromságot belinkelsz ! Persze nem a TE hibád......
Szóról szóra azt írták amirõl idéztél.
Szó sincs benne gyúrcsányról !
Valaki itt nagyot hazudik, és sajnos TE is áldozata vagy ezeknek a baromságoknak

http://mno.hu/vezercikk/mit-kivan-az-imf-1042106

Kawacsabi 10685 2012. január 10. 18:59   Válasz erre: 10678
A stílus maga az ember!!!!!

tsanyi 10684 2012. január 10. 18:42  
Ennyit arról, hogy mennyire szavahihetõ a fityisz és szócsöve a magyar? nemzet: http://fedor.blog.hu/2012/01/10/hiteles_tajekoztatas_magyar_nemzet_modra?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_10&utm_campaign=index

" A jegybanki függetlenség visszaállítása; a Költségvetési Tanács megerõsítése; szigorúbb költségvetési politika, fõként a kiadási oldalon; a válságadók mértékének jelentõs mérséklése, majd kivezetésük; az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése; a tervezett reformok végig vitele; a szociális juttatások rendszerének átalakítása; a közösségi közlekedési vállalatok átszervezése; a magáncsõd intézményének a bevezetése. Ezeket kell lépnie a magyar kormánynak – tanácsolja a Nemzetközi Valutaalap abban a Figyelõ birtokába jutott jelentésben, amelyet az igazgatóság tárgyal 18-i ülésén.

A magyar központi bank függetlenségének biztosítása továbbra is az egyik alapvetõ feltétele az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bármiféle támogatásának - jelentette ki az EU pénzügyi biztosa hétfõn Londonban. Olli Rehn szerint "ez a kérdés egyike lesz az elõfeltételeknek". Magyarország nemrégiben elfogadott jegybanktörvénye sérti az uniós jogot, és veszélyezteti a bank függetlenségét - jelentette ki a biztos.

És ami ebbõl a hithû kormánypártiakhoz eljut:

A pénzügyi segítségnyújtásról szóló sikeres EU-tárgyalások érdekében Brüsszel a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését, valamint a férfi és nõ közötti házasság törvényi rögzítésének elhagyását várná el – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában."

tsanyi 10683 2012. január 10. 18:16  
Egyébként mindentõl függetlenül ha most azonnal le lehetne váltani zorbit és valakit választani helyette akkor a Bajnai lenne az akire szavaznék......

tsanyi 10682 2012. január 10. 18:10  
Vazz, ez azért már egy vad hívõnek is gáz nem?:))): http://www.origo.hu/itthon/20120110-csepeli-onkormanyzat-erot-adhat-orban-viktornak-a-neki-irt-plebanosi.html

"Nem érti Csepel fideszes alpolgármestere, hogy miért tartja néhány, az önkormányzatot megkeresõ újságíró furcsának azt, hogy a kerület honlapján megjelent egy Orbán Viktorért mondandó ima szövege. Szerinte teljesen természetes, hogy ilyen nehéz idõkben áldást kérnek a miniszterelnökre. A politikus az [origo]-nak azt mondta, õk csak kitették az önkormányzat honlapjára a szöveget, de senkit sem köteleznek, hogy az imát mondogassa is.

Ókeresztény áldást írt Orbán Viktor miniszterelnök ellenzék elleni harcához Ulrich Ágoston plébános. A pap a csepeli önkormányzat segítségét kérte abban, hogy az áldás szövegét minél többen megismerhessék. Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere meg is jelentette Ulrich Ágoston kérését az áldás teljes szövegével együtt a Csepel.hu oldalon. (A felhívást és az áldás teljes szövegét itt olvashatja.)

Az imát a következõ sorokkal vezeti be Ulrich plébános: "Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen. Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot! Minél többször mondjuk el az alábbi Áldó imádságot Orbán Viktorért".

.....és hallottam ahogy a csepeli polgihelyettes vadul védelmezi ezt.......röhögtem mint állat...van itt csepeli?....annak most imádkoznia kell bõszen!...

tsanyi 10681 2012. január 10. 18:06   Válasz erre: 10677
Igen, ez egy napra esett a cnn levételével némely szolgáltatónál....bár én nem nézem hisz angolul sem tudok, de attól még siralmas, hogy ezek már ilyen pitiáner(a la qqriq) dolgokat csinálnak...

tsanyi 10680 2012. január 10. 18:04   Válasz erre: 10675
Bocs, de ebbõl nekem nem derül ki semmi.....ahogy gondolom Te megfordulsz nagy emberek közelében.....én csak nagyon a farvizen és csak elszólásokból amit a jelentéktelen jelenlétemben tettek, következtetek.....amit leírtál az pont egy jól koreografált bedöntést vetít elém.....szerintem inkább így volt: 98'-ban átvette a Wallis és az OTP ami után rövid idõ alatt némi befektetéssel hiteleket és támogatásokat vehettek fel és ezzel felfuttatták a céget mivel az így még inkább hitelképes lett nagyon sok hitelt és támogatást vehettek fel és amikor már kellett volna visszafizetni a hiteleket és a megvalósítani azt amire támogatásokat adták úgy gondolták eljött az idejük és lehetett bedönteni......és az utolsó idõszakot ami a hitelezõk átverése idõhúzás céljából, azt vezényelte le a libás... és utána egy kis pingvinezés, hogy mi nem tehetünk róla, kis könnycsepp a szemsarokban és lógó orral, de degeszre tömött bukszával távozás a helyszínrõl.......

....ez csak az én mesém és nem biztos, hogy igaz viszont ez a tipikus....

qqriq64 10679 2012. január 10. 18:03   Válasz erre: 10676
Pitiáner

klimas 10678 2012. január 10. 18:03   Válasz erre: 10675
Persze ez is véletlen ugye?
http://index.hu/belfold/2012/01/10/bajnai_lepeskenyszerbe_hozta_magat/

klimas 10677 2012. január 10. 17:58   Válasz erre: 10675
" Ma este lesz a Bajnai az Egyenes beszédben a Kálmán Olgával az ATV-n"
Azt hallottátok, hogy az új frekvencia kiosztás miatt az 15 évesnél öregebb tv-ken nem lehet az ATV-t fogni?
Véletlen? Az hát...!!! Lóf....szt!!
Az új tv csatorna , A parlament tv , bezzeg mindjárt a sor elején fogható. A tulajdonosi gárda is érdekes, ugyanaz mint egykor a hírtv-nek.....Milliárdos ügyvéd és egy kanadai magyar, aki történetesen a milliárdos veje......hm !

tsanyi 10676 2012. január 10. 17:53  
Viktátorunk megint szép gesztust tett, hisz le is lövethette volna, így csak a kinevezését(egy amúgy politikai téren teljesen érdektelen embernek) nem írta alá..: http://index.hu/belfold/2012/01/10/majtenyi_fia_nem_lehetett_foiskola_itanar/

Kawacsabi 10675 2012. január 10. 17:50   Válasz erre: 10661
Hátha tudok segíteni Bajnai ügyben:
A Hajdú Bét-ben 98- ban mikor 15% volt a Wallis részesedés, 6mrd volt a veszteség.
Évek során halmozódott a veszteség a HB rossz vezetése miatt.
Azért maradt fizetõképes a cég, mert halmozta a veszteségeket. Ebbõl maradtak talpon.
Érdekes, akkor senki nem akart öngyilkos lenni!!!
Aztán az OTP meg a Wallis tõkeinjekciójával, és átgondoltabb cégvezetéssel 2001-re 3,3 mrd nyereséget tudtak produkálni.
Szép volt a tenyésztõk részesedése is. Még ekkor sem akart öngyilkos lenni senki!!!
Aztán a Wallis megvette az OTP részét, maradt egyedüli befektetõ.
2003-ra a HB egyrészt rossz gazdálkodás, másrészt a piaci helyzet alakulása miatt fizetésképtelen lett.
Nagyon sajnálatos, hogy a felszámolás során a tenyésztõket nem tudták kifizetni.
Az viszont egyértelmû, hogy nem Bajnai vezette a HB-t, nem õ vezényelte le a felszámolást.
Ezért állapította meg immáron nem elõször a független magyar bíróság, hogy köze nem volt az eseményekhez.

Természetesen vannak olyanok, akinek érdekében állna Bajnai lejáratása, ezért nagyon szeretnék elhitetni a közvéleménnyel a felelõsségét. De ez a próbálkozás eddig csak azok irányába volt sikeres, akik csupán a jobboldali médiákból merítik egyoldalú ismeretanyagukat.

Én nem vagyok szoci,igaz figyiszes sem4
Ma este lesz a Bajnai az Egyenes beszédben a Kálmán Olgával az ATV-n.

tsanyi 10674 2012. január 10. 14:15  
:): http://napifix.postr.hu/ketmillioan-orbanert

"„…a mi politikai családunk, ha akarja, tízszer annyi embert képes utcára hívni, mint az ellenzék. De nem akarja” – nyilatkozta tegnap a Guardian címû brit lapnak a magyar külügyminiszter. Reménykeltõ ugyan, hogy Martonyi Jánosnak még nem ment el a józan esze, de lehet, hogy egymagában kevés lesz megakadályozni azt, hogy a Fidesz tovább rontson a helyzetén. Az Index értesülései szerint egyre nagyobb a nyomás az úgynevezett tagság és szimpatizánsok részérõl, hogy bebizonyítsák, tudnak hozni még egy embert, õk is vannak 2 millióan. Rákay Philippel legalább is, hiszen a klasszikus egyenlet szerint Bármilyen Tömeg + Rákay Philip > = 2 000 000."

"Fontos azonban tudni, hogy kormánypárti tüntetéseket civilizált országokban nem rendeznek számos okból:
•Ilyeneket diktatúrákban szokás szakmányban szervezni, Szíriában vagy Iránban élnek ilyen eszközökkel regnáló önkényurak. Ráadásul minél több a kormánypárti tüntetés, annál biztosabb, hogy a diktátor napjai megvannak számlálva. Általában a lakájok, talpnyalók és középparasztok utolsó kísérletei ezek arra, hogy összerántsák a szétszéledõ nyájat, erõt sugározzanak, amikor már gyengék, összetartást szimbolizáljanak, amikor már szétesõben van az egész. Az ilyen demonstrációk sokszor csak fokozzák a haragot, a kormánypárti demonstrációk könnyen csapnak át az ellentétjükbe, ami vagy a rezsim bukását vagy éppen ellenkezõleg még keményebb elnyomást hoz (és aztán még hevesebb ellenállást)."

tsanyi 10673 2012. január 10. 13:48   Válasz erre: 10672
Innen:

"Az elmúlt hónapokban több olyan eset is elõfordult – például a nyugdíjrendszerrõl szóló tervezet vagy az egyházügyi törvény kapcsán –, amikor az AB határozattervezete elõbb landolt az érintettek asztalán, mint hogy kihirdetésre, illetve a Magyar Közlöny szerkesztõihez került volna. Ennek többek között az lett az eredménye, hogy a kormánypárt még egy törvény alkotmányellenesnek nyilvánítása elõtt el tudott elfogadni olyan módosító indítványt, amely kiküszöbölte az alkotmányellenességet. De például elõbb értesültek a magánnyugdíjpénztárak is a saját ügyükben hozott ítéletrõl, mint hogy az AB nyilvánosságra hozta volna vonatkozó döntését.

Nem is kell magyarázni, hogy ezek a kiszivárogtatások több okból is aggályosak. Elsõsorban azért, mert súlyosan aláássák az Alkotmánybíróság tekintélyét. Gondoljunk bele: ha például a rendes bírói ítéleteket vagy a közigazgatási határozatok tartalmát is már a meghozataluk elõtt lehetne olvasni az interneten, senki nem venné komolyan az azokat meghozó szerveket. Másrészt az információk kiadása méltánytalan elõnyt biztosít az érintetteknek azzal, hogy lehetõvé teszik, hogy már a határozatok közzététele elõtt fel tudjanak készülni a következményekre."

tsanyi 10671 2012. január 10. 13:44  
Van még valaki mellettünk?(zorbi mellett)...remélem az egész népet nem fogják azonosítani a fidesszel......bár néhány felmérés azt mutatja, hogy igen: http://index.hu/kulfold/2012/01/10/a_danok_is_a_magyarok_ellen/

"A dán parlament EU-ügyi bizottságának keddi ülésén Magyarország is szóba került. Egy ellenzéki képviselõ azt javasolta, hogy az EU-elnökséget viselõ dán kormány támogassa, hogy induljon eljárás Magyarország ellen a lisszaboni szerzõdés 7. cikkelye alapján. Vagyis Magyarország szavazati jogának felfüggesztését akarják.

A kormánypárti bizottsági elnök válaszában arról beszélt, hogy ha most jelentkezne Magyarország az EU-ba, akkor valószínûleg nem vennék fel.

Eddig az EU-elnökséget jelenleg betöltõ Dánia részérõl nem érkezett támadás Magyarország ellen. Mostanáig csupán a francia, a német, a luxemburgi és a finn kormányok jelezték, hogy problémásnak találják Magyarországot.

A vitáról Peter Spiegel, a Financial Times brüsszeli irodavezetõje számolt be a Twitteren [1]."

tsanyi 10670 2012. január 10. 13:42  
Ezt is jó lenne úgy nemzeti módon megmagyarázni, mert bár a cikkben nevetésrõl írnak, de nekem valahogy nem megy: http://index.hu/velemeny/2012/01/10/meg_ez_sem_hiba/

"Az egész szánalmas, gazdaságpolitikának mondott õrületet sikerült egyetlen számba belezsúfolni, és az egyetlen esélyünk, hogy az elemzõkbõl, piaci szereplõkbõl is kipukkad az a kényszeredett, szánakozó, de mégis õszinte nevetés, ami a tegnap este közzétett hiányadat kapcsán, gondolom, nem csak belõlem tört fel. És mivel õk tudták, mert aki számolt, tudta, hogy hasonlóan rossz szám lesz a 2011-es hiány, csak nevetnek, legyintenek, és nem kérnek még több pénzt egy euróért vagy a magyar állampapírok kamataként."

....ahogy Taro írta lejjebb, skan hitték, hogy zorbi rendbe teszi a gazdaságot.......sajnos így sikerült.....

tsanyi 10669 2012. január 10. 13:23  
Eleinte nem ágáltam ellene(nem is voltam érintett, illetve a gyerekeim igen) sõt azt gondoltam, hogy az eu milyen alapon nem engedi beszámítani a manyupokat hisz õk köteleztek rá.......alapból most sem zavarna ha csak simán államosították volna és a köz érdekében használják fel, de ez így csak sima lopás amit szintén rájuk kell olvasni: http://vastagbor.blog.hu/2012/01/10/vilagcsucs_csak_a_valasztok_35_at_kurtak_at?fullcommentlist=1#comments

"Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem elsiklottam felette:
"Minden jelenlegi magánnyugdíjpénztár-tagnak járni fog a teljes állami nyugdíj, függetlenül attól, hogy idén március végéig visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe, avagy sem."

Végül is csak 2,8 millió ember lépett vissza "önként" az állami nyugdíjrendszerben, és "hagyták", hogy az állam elvegye a magánnyugdíj megtakarításukat, mert Matolcsytól Selmeczin át Orbánig azt mondták, hogy aki manyup tag marad, az kiiratkozik a rendszerbõl és nem fog állami nyugdíjat kapni. Sõt, még törvénybe is foglalták. Amit most eltöröltek."

karika111 10668 2012. január 10. 13:03   Válasz erre: 10654
Romániában is anno,cau ünnepeltette magát dec.ben ,azt egy pillanat alatt ellene fordult a tömeg,a többit meg már tudjuk

egy másik fórumon olvastam a hír napján

tsanyi 10667 2012. január 10. 12:46  
Azért sokfelé diktatúrának nézik már ami itt van: http://www.origo.hu/itthon/20120110-washington-post-magyarorszag-a-tekintelyelvuseg-fele-szaguld.html

...ugyan lehet mondani, hogy a liberálbolsi médiavilág összeesküdött Mo. ellen(ennyire nagyok vagyunk?,ez jó!), de ilyen cikkek az összes ország már konzervatív lapjaiban megjelennek.....ha ilyen erõs lenne a maszop és az õket támogatók akkor annyi pénzük lenne, hogy sosem vesztenek választást....

tsanyi 10666 2012. január 10. 12:39   Válasz erre: 10660
"Ha valakit mocskolni kell, akkor azért elég kreatívak tudni az ellenfelek, de józanul kéne tudni mérlegelni. "

Eddig is szólhattál volna a fidesz érdekében is nem csak mikor a libás jött sorra......én nem szidni akarok senkit csak az nigazat szeretném mindegyikrõl és nem lehallgatni azért mert esetleg kedvelek valakit.....attól még amit csinált ugyanúgy szóvá kell tenni mint bárki másét......

....egyszerûen próbáljuknk meg tárgyilagosak maradni és nem érzelmek mentém választani ha eljön a sor.......bár ez igen nehéz hisz a fidesz mellett is csak az érzelmek voltak, teljesítmény semmi......na meg az mszp mellett is.....

tsanyi 10665 2012. január 10. 12:21   Válasz erre: 10662
Így van, nekem is ez jutott eszembe amikor elõzõ héten az akkor még csak széndékot bejelentették......,de hiába, a felelõséget már nem tudja levakarni.......remélem rájuk olvassák...

tsanyi 10664 2012. január 10. 12:19   Válasz erre: 10659
Ha zorbit szidjuk mi is hangemberek vagyunk ezen az alapon hisz semmi konkrét lopást nem tudunk a szemére vetni mégis tolvajozzuk....csakúgy mint az össze többit....

tsanyi 10663 2012. január 10. 12:18   Válasz erre: 10660
De azért azt, hogy hogyan és mibõl na meg milyen kapcsolatokból építkezett talán azt is vizsgálni kéne.....és libás a haverja ..........addig amíg nem olyan emberek lesznek a megválaszthatóak akikrõl még csak hallani sem lehet korrupciós történeteket addig mindig a fejükre lehet olvasni........mondom ezt úgy, hogy ha pártot alapít vagy egy összellenzéki jelölt lesz és nem jelentkezik más alternatíva akkor rá szavazok....

zizispáros 10662 2012. január 10. 10:45  
Menekülés a süllyedõ hajóról?:)

http://www.168ora.hu/buxa/titanic-effektus-jarai-lemondott-89038.html

Taro 10661 2012. január 10. 09:23  
Gyerekek, tisztázzunk már néhány dolgot!
Bajnai Gordon:
-Az MSZP-nek soha nem volt tagja
-Menedzser, aki a gazdasági életbõl a teljesítménye (és természetesen a kapcsolatai) alapján kapott meghívást a Gyurcsány kormányba
-A hajdú bét esetében a történet lényege, hogy õ a Wallis vezérigazgatója volt, mely cég a már csõdközelben lévõ Hajdú-bétet próbálta megmenteni (a csõdközeli állapot elsõsorban a madárinfluenzából eredõ világpánik, és többed sorban az erõs forint okán került bajba).
Bajnai semmilyen formában nem vett részt a Hajdú bét menedzselésében. Õ a többségi tulajdonosi jogokat gyakorló társaság vezetõje volt!
-Soha nem volt semmilyen adóügye!!!

Jelen pillanatban nem ítélhetõ meg, milyen teljesítményt tudna nyújtani. Az egy év alatt nem csinált semmi maradandót (persze erre lehetõsége sem volt az adott helyzetben).
Egyet tudunk: 1 év alatt, csöndben, nem látványosan, de határozottan vezette ki a gazdaságot a válságból. Hogy milyen módon mûködne egy 4 éves ciklusban, arról csak sejtéseink lehetnek. A szerénysége, a menedzserszemlélete, a vitathatatlan hozzáértése jó pont, de annyit még nem láttuk, hogy a gyenge pontjai is elõkerüljenek.

Én szavaznék rá és azt gondolom, hogy sikeres lenne. A baj csak az, hogy pl én azt gondoltam 2010-ben, hogy Orbán arrogáns, vitathatatlanul van egy messiás beállítódása, de a gazdaságot rendbe rakja. Aztán itt tartunk. :-(((

Yossarian 10660 2012. január 10. 08:30   Válasz erre: 10658
Bajnai volt a rendszerváltás óta az EGYETLEN miniszterelnök, akinek nem a pofája járt, hanem tette a dolgát, nem is rosszul. Ha nem jelenti be, hogy a választás után nem folytatja tovább, akkor elmentem volna szavazni.
A cápasággal kapcsolatban meg annyit, hogy anno amikor Gyurcsány elõkerült, még örültem is, hogy végre egy olyan ember kerül a kormányhoz, aki már felépített valamit, menedzser szemlélete van, nem csak pofázik, hanem csinál is valamit. Hát nem jött be, mit mondjak. Bajnainak a Hajdúbétet szokták a szemére vetni, csak éppen azt nem mondják el, hogy a Hajdúbét a forint erõsödésébe döglött bele, mivel a termelésének túlnyomó hányadát exportra küldték. Ha valakit mocskolni kell, akkor azért elég kreatívak tudni az ellenfelek, de józanul kéne tudni mérlegelni.
Jelen helyzetben én semmi jót, vagy biztatót nem látok és nem csak a gazdasági helyzet miatt.

Bedouin 10659 2012. január 10. 08:28   Válasz erre: 10658
Senki ne sértõdjön meg, de ez a kommentelõ is egy hangember, üres frázisokkal.
Legépelt féloldalt, de a mikéntrõl egy szó sem esik.
Csak a jól hangzó lõzungok: változás, megtisztulás, tanuljunk a múlt hibáiból, Orbánbanda, kommunisták kirabolták, másfélév ...
Ilyeneket minden hírportálon minden cikkben lehet olvasni kivétel nélkül.
Azaz az OnRoad-on még nem találkoztam ilyenekkel, de ha elõbukkan akkor azt sem olvasom többé :D

tsanyi 10658 2012. január 10. 08:18   Válasz erre: 10657
Innen egy hsz bajnairól amit én is így gondolok és tényleg jó lenne józanul választani legközelebb:

" Nem zavar, hogy õ az üzleti élet egyik cápája volt, és nem teljesen ártatlan adóügyileg? Engem ez nagyon zavar, és megmondom õszintén, olyan érzésem van, hogy új Messiás szerepet akarnak rávarrni. Ez a legitimitásába is kerülhet. Hol van a józan három lépés távolság?

Elhiszem, hogy most sokan vagyunk, akik el vagyunk keseredve, netán pánikolunk is, amiatt, amit az Orbánbanda mûvelt a másfél év alatt.

Viszont nagyon fontosnak tartom, hogy épp most, e vészterhes idõkben, próbáljunk meg higgadtan viselkedni. Ne az érzelmeink vezéreljenek bennünket.

A magyarokkal nem csak az a baj, hogy általános a pénzhiány, és mindenki a pénzhiánnyal jön, meg a drágulásról beszél. A magyar nép pesszimizmusra hajlamos, sorsát nagyon rossznak ítéli, önsorsrontó hajlamú.

Ezeken kellene változtatnunk. Amin tudunk. Nem mondom, hogy röhögjük szét magunkat, annyira jó a helyzetünk, hanem tegyük meg, hogy egy lépéssel hátrébb szemléljük meg a dolgokat. Minden rosszban van valami jó.

Szerintem például nagyon jó ebben az idõben az, hogy látszik, van igény arra, hogy a politikai életben egy megtisztulás legyen. Ez most sokkal könnyebben megvalósítható, mint az eufórikus 89 után, amikor annyira boldogan importáltuk a nyugati üzleti modelleket, hogy észre sem vettük, a kommunisták kirabolták az országot és átjátszották a külföld kezére.

Ha most nem tisztítjuk meg a politikai életet, mindannyian elbukunk. Én bizakodó vagyok. A minap olvastam egy cikket, Olaszországról szólt, egy neves szakember nyilatkozott az indexen, hogy a maffia mûködése ma már korántsem olyan, mint régebben, nem olyan mindenható, és hogy ez a civil társadalomnak köszönhetõ. Én is hiszek és bízok benne, hogy a magyar civil társadalom van annyira bátor, és tisztalelkû, hogy nem hallgat, és együtt, megtisztíthatjuk a közéletet. "

tsanyi 10657 2012. január 10. 08:09  
Talán ezt is érdemes elolvasni bár nagyjából ezeket a lehetõségeket is megvitattuk már illetve reménykedek benne, hogy ez lesz a forgatókönyv amit a vezér követni fog: http://poldi.blog.hu/2012/01/10/mit_akar_orban_viktor?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_10&utm_campaign=index

"Egyértelmû. Perspektivikusan: felvirágoztatni az országot, második államalapítóként bevonulni a magyar történelembe. Rövid távon: megmaradni cselekvõképes politikusnak, elkerülni, hogy a gazdasági, s most már politikai gõzhenger apróra lapítsa össze, kinyomva belõle nem csak a szuszt, hanem a nemes belsõ szerveket is.

Tanulságos megvizsgálni, hogy jutottunk el ide, (ezt meg is fogjuk tenni, most csak annyit jelzünk elõre, hogy a kulcsszó: a "bosszú",) most azonban nézzük meg, mik a kilátások, miben bízhat Orbán Viktor.

Fontos lenne, hogy e mûvelet során függetlenítsük magunkat az Orbán-féle verbális kommunikációtól, hiszen maga a miniszterelnök úr üzente meg Amerikába: ne azt nézzék, amit mond, hanem azt, amit csinál. Ezt azonban nem tehetjük, mert amit mond, az része annak, amit csinál."

tsanyi 10656 2012. január 10. 07:52  
Ez az igazi gond a különutas politikánkkal, zorbi nem mérte fel az erõviszonykat és csak azt látta, hogy volt akinek sikerült, de ott voltak olyan természeti kincsek amikkel ellensúlyozták a hitelvesztést: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/magyarorszag_a_venezuelai_uton/

"Visszafordíthatatlan károkat okozhat a jegybanki tartalék felélése, figyelmeztet a Wall Street Journalban megjelent cikkében Kopits György, aki szerint az ország a venezuelai útra lépett, de olaj nélkül az megvalósíthatatlan."

"Ezzel azonban hitelessége maradékát is elveszítheti, hiszen a lépés, együtt a független intézmények irányításának átvételével már-már a venezuelai és argentínai eseményekre emlékeztet.

Magyarország viszont, Argentínával és Venezuelával szemben szûkölködik a természeti erõforrásokban, azaz nincs semmilye, amivel ellensúlyozhatná a hitelvesztés negatív hatásait.

"Magyarország aligha engedheti meg magának, hogy még jobban elidegenítse a pénzpiacokat" - írja, megjegyezve, hogy a hiteltelenség eredményei már látszanak a csõdkockázati felárakban, a forint gyengülésében és az államkötvények hozamain is. A felár már évi egymilliárd euró körül van, és nõ, írja.

Másrészt, bár a korábbi kormányok sem szégyelltek szembeszegülni az EU-val, az új konfrontáció minden korábbit elhomályosít. Márpedig ezzel a kormány nem csak az IMF-hitel megszerzését kockáztatja, hanem európai szankciókat is, írja Kopits."

tsanyi 10655 2012. január 10. 07:33  
Orbán kérdezi a népet:
- Ki vagyok én nektek?
- Apánk! - válaszol a nép.
- És a feleségem ki nektek?
- Anyánk! - feleli a nép,
- Ti mik szeretnétek lenni?
- ÁRVÁK! - üvölt fel a nép!

persze lehetne akármelyik, de azért erre az apa szerepre zorbi vágyik leginkább...:))

tsanyi 10654 2012. január 9. 20:23  
Hmm, tényleg?: http://www.168ora.hu/itthon/orban-parancsara-varnak-szazezrek-mozdulnanak-meg-88919.html

"Fidesz erõt demonstrálna: százezrek vonulnának Orbánért az utcára - Hányan vonulnának az utcára, ha Orbán Viktor miniszterelnökségét kell megvédeni? Vezetõ fideszes politikusok szerint százezrek. "

"Emlékezetes, hogy utoljára 2011. március 15-én lépett fel nagyobb utcán összegyûlt tömeg elõtt Orbán Viktor, amikor a Nemzeti Múzeum lépcsõjén elmondta ünnepi beszédét az 1848-as forradalom évfordulóján. Ezen a rendezvényen fizetett statiszták tapsoltak a kormányfõnek, ahogy az még a rendezvényen kiderült.

Október 23-án azonban a Fidesz a teljes ünnepségét lemondta, mert senkit sem talált, aki beszédével Orbán Viktor brüsszeli távolléte alatt képes nagyobb tömegeket mozgósítani - írta a NOL."

klimas 10653 2012. január 9. 20:03   Válasz erre: 10652
Ha van egy kis esze, és szerintem van, akkor gyurcsánytól messze elhatárolódik!
Bár a mai üzleti kapcsolatokban semmi sem lehet biztos, még az is lehet, hogy fideszholdudvar bizniszel a táncoslábúval. Hja kérem a pénz az pénz...

kawa70 10652 2012. január 9. 19:46   Válasz erre: 10637
Ezt jelen pillanatban én is így gondolom. Akkor épp nem repestem az örömtõl, pont amiatt amit asszem Sanyi is irt, hogy a Gyurcsányhoz fûzõdõ kapcsolata miatt nem biztos hogy jó választás. De az mindenképp egyedi és joggal elvárható gesztus volt, hogy 1 forintért csinálta, bár határozott idõre. Ez most is elvárható lenne, a fidesznél se halna éhen egyse..........

tsanyi 10651 2012. január 9. 19:44   Válasz erre: 10649
Ez tényleg büszkeségre adhat okot, de én még nagyon szeretem a környéket ahol felnõttem(bár évek óta nem jártam arra), a tájakat sõt még az embereket is.....bárkit aki nem tett eddig keresztbe.....semmi kedvem nincs elmenni innen, remélem nem is kell....

kawa70 10650 2012. január 9. 19:42   Válasz erre: 10648
Még csak most estem haza, kimaradtam a nap eseményeinek folyamatából, így most olvasom végig a termést :)

klimas 10649 2012. január 9. 19:42  
Na ez az amiért még érdemes magyarnak maradni:
http://hvg.hu/sport/20120109_magyar_aranyermek

tsanyi 10648 2012. január 9. 19:37   Válasz erre: 10647
ja?...én addig nem bírok számolni...át kellett hívni a gyereket...nemrég nyert matek versenyt....:)))

kawa70 10647 2012. január 9. 19:36  
Te Sanyi :-) sok okosító feleset ittál? :-))
Nézz az elõzményre ;)

tsanyi 10646 2012. január 9. 19:34   Válasz erre: 10642
...és az, hogy most a fideszt ekézem az nem azért van mert a maszopot szeretem.....csak mot a fidesz van hatalmon és tõlük függünk sajnso.....anno a szocikra sem mondtam volna jobbat sõt drukkoltam azoknak akik a parlament elõtt gyúrcsánytakarodjoztak mert 2005-tõl kezdõdött a leépülés....nekem és ismerõseimnek legalábbis.......

tsanyi 10645 2012. január 9. 19:32   Válasz erre: 10642
"Ezt mondtad. Úgyhogy majd dugd a hurokba a fejed önként, ha eljön az ideje, és már Neked sem lesz fenntartható az állapot"

Hol mondtam ezt?....azért mert nem örülnék egy újabb tolvaj eljövetelének?...sokszor elmondtam már, hogy remélem 2014-re lesz olyan erõ aki a francba el tudja küldeni a fideszt.......és azt is, hogy ha nem lesz egy eddig még tiszta kezû(legalábbis annak látszó) csapat akkor jó lenne bárki csak ezek ne maradjanak....attól, hogy fanyalgok nem vetem el végleg....csak én nehezen felejtek....

tsanyi 10644 2012. január 9. 19:29   Válasz erre: 10639
Ehhez még annyit, hogy ugye az utolsó mondat a kulcs........egészen addig halogatja a cég tartozásainak a rendezését amíg csak tudja(mindenkit lebeszél ígéretekkel a csõdeljárás indításáról) és amíg féltörvényes módon a tulajok átmentegetik az összes vagyont, amikor ezzel végeztek széttárja a karját és bejelenti szomorú pofával, hogy csõdvédelmet vagy önfelszámolást kezdeményezett a cég ellen mert nincs pénz......és akkor jön az ami volt és ami minden ilyen esetnél van, hogy rögtön a törvény mögé bújnak ami kedvez nekik és soha nem hajtják be rajtuk az ellopott pénzt.....

kawa70 10643 2012. január 9. 19:27  
Mi a szart keres a parlamentben, és egyáltalán kit vagy mit képvisel egy ilyen eszement degenerált, agyilag teljesen leépült vén satrafa?
http://hvg.hu/itthon/20120109_wittner_maria_amerika#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_9

Hatalmas problémákkal küzd, a legfontosabb most pont a Szent Korona nap............

kawa70 10642 2012. január 9. 19:25   Válasz erre: 10627
Tehát nincs más megoldás, bele kell tötöõdni, hogy a moslék fidesz ledarálja a népet és az egész országot.Mert nincs más alternativa.........Ezt mondtad. Úgyhogy majd dugd a hurokba a fejed önként, ha eljön az ideje, és már Neked sem lesz fenntartható az állapot.

tsanyi 10641 2012. január 9. 19:25   Válasz erre: 10639
Ez egy maszop kamu....aki már találkozott "válságmenedzserrel" sõt tapasztalta ténykedését az tisztában van vele, hogy egy nagy cégnél azért alkalmazzák, hogy a tulajok számára megmentsen minden vagyont a beszállítók kárára.....minden cégnél akkor kezdõdnek a bajok amikor egy hasonló figura feltûnik....viszont fapofával hazudni és politikus módjára megtéveszteni és simulni nagyon profin tud....ezért biztos, hogy alkalmasabb zorbinál....

tsanyi 10640 2012. január 9. 19:22   Válasz erre: 10637
Hmm....azért azok az adóemelések miket õ és oszkó követett el igencsak a diktatúra malmára hajtotta a vizet.....errõl ne feledkezzünk el....aki most nyerhetne annak azt kell mondania amit bárándy mondott tegnap.......,hogy mindent visszaállítanak a 2010-es választások elõtti törvények szerint......mert onnan lehetne újra elindulni........hááát ha ezt épp a libás tenné meg akkor õ kapna szavazatokat, de többé nem szabad olyat megválasztani aki nem mondja el pontosan, hogy mit kíván tenni és hogyan......bianko hatalmat nem szabad adni mert akkor a legjámborabbnak is elszállhat az agya....

Bedouin 10639 2012. január 9. 19:20  
A Bajnai-libatenyésztõk dologról én is ezt hallottam amit egy postban olvastam róla.
Idézem:
"Nem csõdbe vitte õket! Neki mint válságmenedzsernek / tudod az egy nagyon komoly pénzügyi szakma, amit csak kivételes gazdasági tehetségû és racionálisan gondolkodó emberek mûvelhetnek. Színtiszta matematika./ az volt a dolga a kinevezése után, hogy a cég megmenthetõ-e avagy nem. Mivel nem lehetett megmenteni a számviteli törvény értelmében fizették ki a hitelezõket. Elõbb az állam, a jelzálogjogosult a felszámoláskezdeményezõ és legvégül a beszállítók. Sajnálatos, hogy sok ember nem kapta meg a pénzét de uram bocsá azt nem õ lopta el. Mielõtt hülyeségeket szajkózól talán érdemes lenne talán utána nézni nem gondolod?Tehát még egyszer, hogy érts:
megmenthetõ / legalább valamely ágazata /-vagy nem megmenthetõ. Ha csõdött kell jelenteni akkor pedig a törvény határozza meg a kifizetések menetét a hitelezõk között. "

tsanyi 10638 2012. január 9. 19:18  
Vajon nálunk mikor lesz végre ilyen coming out?: http://www.origo.hu/nagyvilag/komment/20120109-fejbelotte-magat-sajat-sajtotajekoztatoja-szuneteben-egy-lengyel-katonai-ugyesz.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

.........ha hirtelen rátámadna minden eddigi népnyúzóra a lelkiismeret 10 percenként lennének sajtótájékoztatók a következõ 5 évben....

klimas 10637 2012. január 9. 19:15   Válasz erre: 10636
Bármennyire is köpködik Bajnait a libatenyésztõkkkel kapcsolatos, hozzáteszem sajnálatos és többször megcáfolt történtek miatt, az elmúlt 21 évben õ az egyetlen, aki 1 azaz egy forintért volt miniszterelnök!
Azzal meg senki ne jöjjön, hogy bezzeg könnyû neki, hogy így meg úgy összelopkodta magát, tessék ellenpéldát mutatni !!!
Ha most is megtenné azt amit 3 éve, még talán hinni is tudnék benne.....
Basszus! Valakiben jó lenne már bízni....

tsanyi 10636 2012. január 9. 19:07   Válasz erre: 10631
Nekem mondjuk nem a szívem csücske a libás történetek miatt és kúrcsányhoz fûzõdõ baráti viszonya miatt(és erõsen üzleti is) és nem nagyon kételkedem benne, hogy a haverok pecsenyéje nála is sülögetne.......viszont az tény, hogy amikor a bajban kinevezték felül tudott emelkedni a szerzésvágyon és a mostaniakkal ellentétben hajlandó volt bármire, hogy ne legyen összeomlás......a politikusnak az a legfõbb erénye, hogy hajlandó alkalmazkodni a változó helyzethez és legfõképp hajlandó politikusként beszélni és megnyilvánulni aminek következtében nem sért meg mindenkit akire még rászorulhat.....bármelyik amerikai elnök megtehetné, hogy leköcsögöz mindenkit a világban hisz elég erõsek és nagyok hozzá mégsem tették meg....na jó, bush elég bunkó volt, de szándékosan nem sértett meg senkit.......nem úgy mint vitéz vityánk aki huszárosan küldött mindenkiit a sunyiba koki és saller hegyek közepette......politikus így nem viselkedik, ez egy katonától elnézhetõ sõt el is várható, de egy olyan személytõl akinek kompromisszumokat kéne kötni mindenkivel nem tolerálható.....

tsanyi 10635 2012. január 9. 18:52   Válasz erre: 10634
Szép lassan az eddig még csendben maradók sem bírják......

pistike76 10634 2012. január 9. 18:38  
10-10 forinttal megy fel a benzin és a gázolaj ára.
Nincs rá szó most már a cselekedetükre!!!!!!

tsanyi 10633 2012. január 9. 18:23  
Kíváncsi leszek mik lesznek a bûnök? A számonkérést helyeslem, de remélem azok is bûnnek lesznek mondva amiket a most fideszben ülõk is elkövettek: http://index.hu/belfold/2012/01/09/nem_a_fidesz_fogja_feljelenteni_a_kommunistakat/

qqriq64 10632 2012. január 9. 17:58  
Régóta mondom hogy a libás kormánya az elmúlt húszév legjobb kormánya volt.

kispeti 10631 2012. január 9. 17:41  
Nem beszél hülyeségeket !
http://fn.hir24.hu/itthon/2012/01/09/bajnai-gordon-nem-allunk-bosszut/

Taro 10630 2012. január 9. 16:28  
A globalizáció nem gyarmatosítás, hanem egy világjelenség.
Mint mindennek, a globalizációnak is vannak elõnyei és természetesen vannak hátrányai is.
A kormányoknak az a dolga, hogy a globalizáció elõnyei kerüljenek túlsúlyba az adott gazdaságban, ne a hátrányai. Akiknek ez nem sikerül, azok rossz kormányok.

Az a kormány, amelyik szerint a globalizáció elkerülhetõ, az nincs tisztában e jelenséggel.

Aki a globalizáció ellen harcol, annak nem marad energiája a globalizáció elõnyeinek kiaknázására, de mivel egy világjelenséggel szemben nyerni nem lehet, így garantálható, hogy a globalizáció összes hátránya lecsapódik a gazdaságban.

Itt tartunk most.

karika111 10629 2012. január 9. 14:34  
A pénz---IMF Valóság

Törökország ill. Argentina

1 órás,de idetartozik,lehet rajt elmélkedni!

http://vimeo.com/24475985

tsanyi 10628 2012. január 9. 13:29   Válasz erre: 10627
Igaz, ezért írtam párszor, hogy nem egy új választás kiírása hanem egy kormányváltásra lenne szükség a gyors megoldáshoz....abban viszont reménykedem, hogy 2014-re lesz alternatívája a jelenlegi társulatnak......

Oldi 10627 2012. január 9. 13:24   Válasz erre: 10624
A 10623-ban Téged idéztelek, csak elfelejtettem kitenni a " jelet...

Sanyi, arra gondolj, hogy mihez vezethet az, hogy úgy tagadsz meg teljesen egy módszert, hogy nem tudsz alternatívát felállítani.
Ez nem forradalmi, hanem anarchikus gondolkodás és ahhoz is vezet.

Márpedig jelenleg Magyarországon nincs más mint, a külföldi érdekeket és nagytõkét maximálisan kiszolgáló (ezt már bebizonyították) "baloldal" és ami most van.

Az igazi veszély szerintem, és remélem, hogy ezt a nyugati nagyokosok is belátják talán, ha túlfeszítik a húrt, hiszen azt csinálnak a forinttal és így velünk, amit akarnak, akkor hacsak nem avatkoznak be erõszakkal, akkor sem az MSZP jön vissza, hanem a "szélsõ"jobb valamilyen verziója, akkor meg tényleg meszeltek....
Akkor megláthatnánk milyen is egy "ámokfutás" - ne lássuk meg, azt kívánom.

tsanyi 10626 2012. január 9. 13:11  
Elég egysíkúa megoldóképességük, adóemelés: http://www.origo.hu/itthon/komment/20120109-kozlekedesi-adot-is-bevetne-tarlos-istvan-a-bvk-miatt.html?SYSref=http%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fitthon%2Fkomment%2F20120109-kozlekedesi-adot-is-bevetne-tarlos-istvan-a-bvk-miatt.html&cmnt_page=1

....tényleg, emlékszik még arra valaki, hogy ez a kormány a nemmegszorítások kormánya?....semmiféle adóemelés vagy új adó nem megengedett?.....ehhez képest hamar változott az álláspontjuk....

tsanyi 10625 2012. január 9. 12:58  
Egyébként ha a fidesz egy viszonylagos jólétet teremtene pont tojna rá a többség ha akár diktatúrát is építene, kb mint amit a szingapúri helyzetrõl linkeltem pár hete......ott egy puha diktatúra van, egy család és üzleti kör kezében a hatalom, nagyon kevés a magátulajdonu lakás nagyrészt állami bérlakások, az közigazgatás, rendõrség és a törvények rendkívül szigorúak viszont rengeteg a meló és könnyebb a megélhetés a szegényebbeknek is....ha ilyesmit csinálna itt a fidesz akkor zorbiból is Orbán Viktor válna újra és sokan áldanák, de ez az ámokfutás sajnos elég értalmas nekünk és neki is....

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114