klimas | 11431 | 2012. január 24. 16:37 |
Miért nem vagyok meglepve??: http://hvg.hu/gazdasag/20120124_kozgep_kozbeszerzesek_magyarnarancshu |
Zozomano | 11430 | 2012. január 24. 15:53 | Válasz erre: 11427 |
Mert birka a nép!!! Majd, ha nem a választók 40%-a dönt az ország sorsáról!!! |
Bubó Doki | 11429 | 2012. január 24. 15:47 | Válasz erre: 11427 |
Sanyi! Ezt szakembernek hívják....és nem kell senkinek, mert a csalóknak a körmire néz.....és a pártok ezt nem engedik...jobban félnek a az igazságtól, mint az ördög a tömjénfüsttõl..... Istenem, egy jó szakembergárda, pártfüggetlenül....olyan szép, hogy nem is igaz...))))) |
Zozomano | 11428 | 2012. január 24. 15:33 | Válasz erre: 11426 |
Plusz egy-két gazdsági adat. Nálunk a multikat és nagyvállalatokat szapulják és azt szajkózzák, hogy csak a vállalkozó a rendes ember és, hogy nélkülük nincs gazdaság. EU vállalkozók-nagyvállalatok aránya 30%-70%, nálunk ugyanez fordítva, kivétel a mezõgazdaság, mert ott etrületileg az õstermelõi vállalkozások hatékonyabbak, de zorbi állításával ellentétben a mezõgazdasági bevétel alig negyede a GDP-nek. EU-ban a vállalkozások 6-10 %-os nyereségkulccsal számolnak /persze így nem lesz 1 év alatt bömös vagy merdzsó/, nálunk már a 30% sem elegendõ és az al-al-al vállalkozások miatt a termelõ, alkotó ember nem kap pénzt. Mi csináljuk jól, vagy a köpködött EU demokráciák??? Hát nekem nem úgy tûnik, hogy robog a gazdaság..persze olyan emberekkel mint Lázár, Demszky, Kóka stb ne is lepõdjünk meg. És még egy érdekesség: Al Caponet is adózási büntettek miatt kapták el. Nákunk meg már nemzeti dicsõség, ha adótcsalunk, kiskapukat keresünk azt verjük a mellünket, hogy mekkora hazafiak vagyunk, holott saját hazánktól lopunk. Na ezért köütem le anno az igazmagyarkodó szlovák rendszámú tisztes vállalkozó haveromat, akivel gyerekkori haverok voltunk, de nem volt képes elfogadni, hogy ÉN hányok Zorbitól.....ide jutottunk az agymosással és ezért rühellem az összes szarrágó politikust, mert ilyen megosztottá tették az embereket....zorbi, fletó akárhogy hívják. |
tsanyi | 11427 | 2012. január 24. 14:55 | Válasz erre: 11426 |
Ezek az álmaink!...szerintem mindínnyiunknak....illetve azok kivételek akik hajlandóak feltétel nélkül hinni és mindent feláldozni egy emberért, a Vezérért.........ez vonatkozik mindkét oldalra, itt zorbi ott fleto.......miért kell mindenáron keresni valakit akinek jó mélyen benyalhatunk?....miéárt nem olyan embert választunk meg aki nem uralkodni akar rajtunk hanem szolgálni minket persze tisztes megélhetésért....
|
Taro | 11426 | 2012. január 24. 14:50 | Válasz erre: 11416 |
A lányod 22 év tanulással elérte, hogy a rezsi kifizetése után, éppen elegendõ pénze marad a ... mire is? Kajára. Ausztriában a segédmunkásnak marad még nyáron 3 hét tenger melletti nyaralásra, télen 1 hét síelésre, stb. A különbség két fõ dologból keletkezik: 1) Ausztriában a segédmunkást minden egyes ember tiszteli, mert már régen rájöttek, hogy az embert nem a pénze teszi "értékessé". 2)Ausztriában nem engedik az emberek, hogy a politikusok elherdálják az adóból befolyt pénzeket. Õk úgy vannak vele, hogy a politikus nem "vezér" aki kinyilatkoztat, aki célt ad az embereknek (itt az embereknek vannak céljaik), hanem közSZOLGA. Az a dolga, hogy gazdálkodjon és gyarapítsa az országot. |
Zozomano | 11425 | 2012. január 24. 14:43 |
Emberek!! Mikor jöttök már rá, hogy magyarországról eltûnt a tisztességes, dolgozó ember képviselete. Valószínûleg azért, mert azok gondolkonak, dolgoznak és nem érnek rá, hogy vezessék õket mint a birkák mindenféle békemeneteken, hanem próbálják leküzdeni e becsületesen megkeresett reálbérük csökkenését immáron a Bokros-csomag óta. Olyan nincs, hogy a dolgozó, adófizetõ ember lesz hungarikum. Manapság már csak a terelgethetõ, hazai adózást, tényleges terheket meg nem érzõ /segíjes, nyugdijas vagy külhoni testvérek/ embereket próbálja megnyerni mindkét hasonló múltból építkezõ posztkommunista párt. Ha nem értesz egyet velük, akkor jön a megbélyegzés, komcsizás, nácizás etc. Mikor lesz végre?? Ha a dolgozók megelégelik és azt mondják elég!! Sajnos az EU-nak nem lehet már nemet mondani, mert Viktor írta alá és közösen függõvé tettek minket, ha meg a keletre nyúlnánk pénzért... na ott sem osztogatnak ingyé, legfeljebb elárasztanak minket a sárgák, vagy az exvörösök. Én attól függetlenül magyarnak tartom magam, hogy nem nyalok egyik pártnak se, befizetem az ország kasszájába amit a törvény követel. Nem keresem a kiskaput, nem csalok, nem lopok és segélyért sem állok sorna. De maximálisan elzárkózom a jelenlegi politikai elittõl, bélyegezzenek akárminek, mert azok csak hangoztatják a magyarságukat, mert erre tapsol a nép és békemenetelnek, holott õk árulták és adták el az órszágot csak azért, hogy hatalmon lehessenek. A demokráciáról meg csak annyit, ha mindenhol egy párt emberei, káderesei ülnek, számomra semmiben sem különbözik a kommunizmustól. Jelenleg a közösségi oldalakról már törlik pl az általam írt nem pocskondiázó, hanem õszinte a jelenlegi és az elmúlt 23 év érintettjeit kritizáló irományaimat...tiszta cenzúra. Ha valakinek ez demokratikus...no komment!!! |
tsanyi | 11424 | 2012. január 24. 14:40 |
De jó ki magyarázat a fizetõssé tételre.....vazz, tehát tolvajokat képeztek eddig ingyen?....ezzel így az eddig végzett közgázosokat tolvaj-csalózta le....bravo: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/24/dux_adoelkerulesre_tanitjak_a_kozgazdaszokat/ "Egy nagyon kézenfekvõ példán lehet megvilágítani, mondjuk a közgazdászképzésben megtanítják a diákokat az adóelkerülési technikára. Ezután egy hallgató elmegy a NAV-hoz vagy a Pénzügyminisztériumba és ott ezeknek a kiskapuknak a bezárására használja a tudását, akkor teljesen indokolt, hogy az adófizetõk pénzébõl ezt visszatérítik. Ha õ elmegy egy olyan céghez, amely kihasználja ezeket a kiskapukat, az egyáltalán nem logikus, hogy azt miért kellene az adófizetõknek finanszírozni" - fejtette ki indoklásként a volt helyettes államtitkár." |
tsanyi | 11422 | 2012. január 24. 14:34 | Válasz erre: 11419 |
Nem nagyon izgat a provokatív és látod ha tanultál volna sokkal többre viszed szövegek.....nem lehet mindenkinek egyformán esze, tehetsége, de a normális élet mindenkit megillet...... ...nemrég volt egy összehasonlítás a cseh, szlovák és magyar közszolgák fizetésérõl olyan értelemben, hogy melyik országban mekkora az eltérés az alsó, közép és felsõ kategóriákban..a számokra nem emlékszem pontosan, de a lényeg, hogy a cseheknél az alsó és felsõ kat. fizetés között kb 30% volt az eltérés és az alsó kb 170000ft-ra számolva, szlovákoknál kicsivel nagyob volt a különbség és 130rugó volt az alsó......nálunk az alsó(tehát adminisztrátor) 100 körül volt míg a felsõt 400rugó fõlé tették...... |
tsanyi | 11421 | 2012. január 24. 14:23 | Válasz erre: 11420 |
Mi csak ausztriát és no.-got néztük, onnan haza tud jönni havonta kocsival....a pénzrõl ne is beszéljünk, de arról már igen, hogy gyakorlatilag hiánycikk....nyelvtudás nélkül is mehetne segédként csak nem akar......a hülye..:))
|
qqriq64 | 11420 | 2012. január 24. 14:21 | Válasz erre: 11418 |
Nézz utána hogy Londonban mennyit keres egy ápolónö.
|
qqriq64 | 11419 | 2012. január 24. 14:19 |
Teljesen mindegy mit végzett. Havi 168órára 65ezer alapfizetês a hideg vízre nem elég. De egyébként mondjál olyan munkakört ahol ennyit érdemel valaki. |
tsanyi | 11418 | 2012. január 24. 14:15 | Válasz erre: 11415 |
Én azon vagyok, hogy tipillezzenek innen minél hamarabb......még maradni akarnak, de csak azért mert nem magukat kell eltartaniuk hanem közösen segítjük egymást, de ha mi kiesünk éhen halnak......nem beszélve arról, hogy ápolónõként nyelvtudással azonnal van kint meló bármely országban mert ráadásul fehérek és félszõkék...:)))
|
tsanyi | 11417 | 2012. január 24. 14:13 | Válasz erre: 11416 |
Az is nagyon kevés, nyilván nincs fõiskolája, ápolónõ, érettségi......,de ebbõl nem lehet megélni....ja tényleg, a közgáz diplomát most már csak fizetõsen lehet elvégezni na meg a jogászt.....tény,hogy van belõlük bõven, de azért nem kéne teljesen elzárni a következõ generációk elõtt...illetve jó pénzért az elitnek majd összejön vagy eladósodik a fiatal egy életre jó pár millával...
|
classic | 11416 | 2012. január 24. 13:31 | Válasz erre: 11408 |
És mit végzett a kis hölgy? Mert az én lányom fõiskola---közgazdasági végzettség másfél év munkaviszony 160 nettó. Szóval? Mert, hogy fogalmam sincs semmirõl...... |
qqriq64 | 11415 | 2012. január 24. 11:27 |
Szóval idegenként lenéznek minket itt. Ahogyan ma Magyarországon a melóst vagy ha úgy tetszik a prolit lenézik annál lejjebb már nem lehet nézni senkit. De legyen úgy, tegyük fel hogy lenéznek. Ha választanom kellene hogy lenéznek mert senkiházi droid vagyok és még meg se fizetnek vagy lenéznek mert idegen vagyok de megfizetnek akkor melyiket kéne választanom? Sanyi lányának a példáját alapul véve belegondoltatok hogy milyen megalázó havi 65ezer forintért dolgozni? egy órai munkájából nem telik egy liter benzinre. Havi szinten nem keres annyit mint itt 4napi minimálbér. Jaa és a tisztelt jobboldali elvtársak szerint még szeresse is a hazáját. Merthogy ide született. Meg ez az ösei földje. Meg a vérüket ontották. Aztán leéli az életét napi gondokkal küszködve esetleg a szülei segítségére támaszkodva majd ha eljön az idö akkor BÜSZKE magyarként hal meg. Azzal a tudattal hogy építette szépítette a hazát. Elötte az élet és arra van ítélve hogy mindennap reménykedjen hogy egyszer majd jobb lesz. Szép kis perspektíva mondhatom. Ezt kínálja neki a HAZA. |
tsanyi | 11414 | 2012. január 24. 10:43 |
Ezt kaptam és remélem sokan értik: https://www.youtube.com/watch?v=K4r3x3unov0&feature=player_embedded Latinovics játéka és az egész film mondanivalója a mai újra erõszakot akaró világban szerintem fontos.... |
tsanyi | 11413 | 2012. január 24. 10:38 | Válasz erre: 11411 |
Nagyon nem örülök az írásodnak fõleg az utolsó mondatnak.......,de sajnos igaz akármennyire utálom...... ahhoz, meg annyit szólnék, hogy nem találnak a shit plagi "doktoriját" vizsgálni doktorokat az csúnyán jellemzi õket....elvileg õk lennének a haza elméje, erkölcse és hasonló nagy dolgai, de vazz, ha ennyire fosnak zorbitól és bandájától és ennyire féltik az állásukat akkor mit tegyen a kisember?..:( |
Taro | 11411 | 2012. január 24. 10:18 | Válasz erre: 11397 |
Igen erõs tévedéseid vannak. "az a liberális vonal, amit mostanában az Eu kényszerít ránk" nos, ezt úgy hívják, hogy európai értékrend és nem õk kényszerítik ránk, hanem mi akartunk mindenáron ehhez az értékrendhez igazodni. Még Orbán Viktor is. Aztán egy népszavazással a társadalom is így döntött. Ma is a társadalom többségének akarata, amivel a kormány szembe megy. Milyen az "idegenszívû" politikus? Azt hívjuk így, aki nem a FIDESZ-el van? A multik, bankok milyen extraprofitot visznek ki? Mi az az "extraprofit"? Szerintem a morált, erkölcsöt, hitet nem a politikusok tették tönkre. Pont fordítva! Erkölcstelen társadalmi réteg, erkölcstelen politikust választ. Ez van. A kisebbségi politika talán a Kádár rendszerben volt a legjobb, kár hogy nem folytatták. "Az is lehet, hogy ennek semmilyen értelme nincs, mert a nyugat általi bekebelezésünk régen eldöntött forgatóköny szerint történik(t). Sok, a ha de errõl az egész kalap sz@rról a mostani kormány tehet a legkevésbé. " Mindig elfelejtitek, hogy Magyarország minden apró kérdésben maga döntött. Próbáljátok a sz@r összeesküvés elméletekkel magyarázni azt az egyszerû tényt, hogy a jelenlegi kormány katasztrofálisan rossz teljesítményt nyújt. Nem tudjátok egyszerû, észérvekkel megmagyarázni, hogy mit miért tesz, ezért vannak ezek a marhaságok, melyek még csak nem is hangzanak jól. Olyan egyszerû tények nem zavarnak titeket, hogy pl. Szlovénia, Szlovákia, a balti államok ua kicsik mint mi vagyunk, de õk valamitõl bõdületesen fejlõdnek, míg mi zuhanunk. Õket nem akarják gyarmatosítani? Ez a kormány nem tehet minden bajunkról. Nem tehet a 2002-2010 közötti kormányok csapnivalóan rossz, hanyag, gazember kormányzásáról. Ez a kormány egyetlen dologról tehet. Arról, hogy semmiben nem különbözik az elõdeitõl. Gondolkodjatok!!! A XXI: században a diktatúra felé haladás könnyen észrevehetõ. Pl. amikor a köztévében kitakarják a legfelsõbb bíróság elnökét, vagy amikor egy földrajzi név bizottság tagjait kirúgják, mert nem ért egyet a politikusokkal. Értitek? Onnan látszik, hogy egyszer csak nem lesz jelentkezõ egy kisdoktori plágiumgyanúja esetén, aki ki merné mondani a valóságot!!! Szóval külföldön minket idegennek tekintenek. "Otthon" meg idegenszívû, balibban köcsög vagyok, mert nem értek egyet a vezérrel. Hazaáruló vagyok mert nem tapsikolok a kommunista lépésekkel. Rohadék gazember, csaló vagyok, mert vállalkozóként jobban élek az átlagnál. MSZP-SZDSZ hazaáruló vagyok, mert felemelem a szavam az egyén jogaiért az állammal szemben, mert nem tûröm hogy az állam határozza meg a saját nevelési módszereimet, mert szabadságban szeretnék élni és az a vágyam, hogy a gyerekem XXI.századi színvonalon éljen és dolgozzon, míg Magyarországon hirtelen mindenki a XIX. századi életszínvonalat kezdi preferálni. Hurrá, hontalan lettem. :-(((( Éljen az egységesen hülye Magyarország. |
tsanyi | 11410 | 2012. január 24. 10:11 | Válasz erre: 11408 |
Ehhez még annyit, hogy mi lenne vele ha ebbõl kéne megélni-e mert mi nem vagyunk?......
|
tsanyi | 11409 | 2012. január 24. 10:10 |
Igen, szerintem is így van, akik még kitartanak zorbi mellett azok már örökre ki fognak tartani mert a hittel nem lehet vitatkozni és hiába tesz zorbi ma olyat amit tegnap még tagadott azt is a nagy jellemnek fogják betudni: http://magyarcitrom.postr.hu/bekemenet-es-ami-mogotte-van "Ahogy olvasom, sokan várják azt a pillanatot, amikor a most résztvevõk megkapják a januári bérüket, és az nem annyi lesz, mint tavaly, vagy azt, amikor a kormány bejelenti, hogy mégis csak megállapodtak az EU-val a kifogásolt törvények módosításában, és az IMF-fel a hitelszerzõdésben. Én akkor most egy kicsit lehûtöm a tömeg oszlásában bízók lelkesedését. Na nem azért, mert fidesz-szimpatizáns lennék, hanem azért, mert a magam módján átlátom a helyzetet, ami nem biztos, hogy jó, de azért én elmondom. Szóval nem lesz palotaforradalom, egyrészt azért, mert a megmaradt Fidesz-szimpatizánsok már nem az eljövendõ jó világ miatt azok, hanem azért, mert hisznek Orbán Viktorban és elhiszik, hogy a jelenleg zajló folyamatoknak pozitív végkicsengése lesz. Ez már nem az azonnali Kánaán eljövetelérõl szól, hanem egy hosszan tartó bizalomról. Akik abban reménykedtek, hogy holnaptól kolbászból lesz a kerítés, azok már lemaradtak, leszakadtak a Fidesztõl. Akik maradtak, azok elkötelezett hívei a pártnak és Orbán Viktornak. Másrészt azért sem lesz forradalom, mert õk jól tudják, hogy a miniszterelnök nem az észérvek elõtt hajlott meg, hanem az erõ elõtt. Mert õk hiszik, hogy a kényszerû IMF-megállapodás nem az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájában keresendõ, hanem a mantraszerûen ismételgetett elmúl nyolc évben és Gyurcsány Ferencben. Azért tartják nagyformátumú államférfinak Orbán Viktort, mert egy jövendõbeli IMF-hitel nem fegyverletételt jelent, hanem felelõs politikát: egy olyan ember döntését, aki még önmagával is képes szembefordulni azért, hogy a nemzetének jó legyen, és a nemzetet megóvja. Kényszerûség viszi rá a tárgyalásokra, nem pedig önszántából teszi, amely pedig pontosan az ellentéte annak, amit a baloldal folyamatosan követel. Orbán Viktor nem alamizsnát kér, hanem egyenlõ erõként tárgyal, és ha kell, hát meghajol, de egyenes gerinccel." |
tsanyi | 11408 | 2012. január 24. 09:23 |
Mi tegnap este szembesültünk a remek új adórendszer áldásos hatásával....egy rég várt melhelyre hívták egyik lánypmat ahol már nyári melón is volt és azóta is oda akart kerülni, na a meló jó(neki) és szó került a fizetésrõl......mondták 100 bruttó elfogadja-e?....hazajött, számoltunk és vazze 65 netto jött ki.....az összes pótlékkal nem lesz 75 ha éjszakázik-hétvégézik akkor sem.....ha nem lenne legalább a minimálbér adóztatva 15 rugóval több lenne....egészségügy a hely és mindenki mennyit vagy csak kicsivel többet keres, mit fognak szólni az idõsebbek amikor megkapják az elsõ idei bérüket és nincs már jóváírás tehát õk is 15 rugóval kevesebbet kapnak ráadásul õk már ezt a család eltartására fordítják?.......
|
tsanyi | 11407 | 2012. január 24. 09:15 | Válasz erre: 11385 |
"Ugyanakkor majd 600 adóellenõrt elküldenek, miközben cél lenne a hatékonyabb adó begyûjtés. " igaz, tényleg elküldenek, de a cél nem a hatékonyabb ellenõrzés hanem a célzott ellenõrzés és azt kevesebben is el tudják végezni........ |
tsanyi | 11406 | 2012. január 24. 09:13 | Válasz erre: 11404 |
Kösz, nincs miért, szerencsére beesett egy váratlan meló és csak most kerültem gép elé.....látom volt már válasz a demokrácia kérdésére......illetve, hogy miért is kezd kopni....
|
RENEGADE | 11405 | 2012. január 24. 08:56 | Válasz erre: 11402 |
Szeretnek erre a hsz ra reagalni, a fecskek az osztoneik miatt jarnak vissza nem azert mert itt jobb az eletuk.Az emberek azert mennek el az orszagbol mert nem jo ott elni ahol nem tud boldogulni,nem latja a jovojet.Az igaz hogy egy otthon van ugy erezzuk az egesz csalad hogy megtalaltuk.Itt meg mindenki idegen szoval ez nem gond.
|
Ramm | 11402 | 2012. január 24. 08:14 |
A fecske nem ember, mégis visszavágyik a szülõföldére. Ha nem vágyakozna, nem térne vissza........ Az ember is csak egy helyen van otthon, másutt mindenütt idegen. |
TomRed | 11400 | 2012. január 24. 07:49 | Válasz erre: 11392 |
Rosszul írtam, csak tavaly jött be közel ennyi pénz: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120123-rekordmennyisegu-penzt-kapott-tavaly-az-eutol-magyarorszag.html
|
classic | 11399 | 2012. január 24. 06:39 | Válasz erre: 11397 |
Mégis van itt elég szereplõ aki mindent megtesz azért, hogy az a kép alakuljon ki, hogy mindenért a viktor a hibás....méghogy õ démonizál....ugyan már.
|
kawa70 | 11398 | 2012. január 24. 05:45 | Válasz erre: 11389 |
Majd elõkerül, aztán csak gyõzzük nyomonkövetni :) (remélem nem szabályozták megint le)
|
Oldi | 11397 | 2012. január 23. 22:56 | Válasz erre: 11395 |
Ja, amit rögtön kifogásolsz, azzal teljesen egyetértek, de ez az a liberális vonal, amit mostanában az Eu kényszerít ránk. Ha az, amit "rendszerváltásnak" hívtunk, nem kutya közönséges hatalomátjátszás lett volna. Ha az idegenszívû politikusok nem árulták volna ki az országot. Ha multik és a bankok nem vitték és vinnének innen ki minden extraprofitot. Ha az SZDSZ nem lehetett volna zseniálisan, vagy szerencsével évekig a "mérleg nyelve" Ha nem lett volna min. 50-60 év hátrányunk 20 évvel ezelõtt. Ha nem tették volna tönkre a morált, az erkölcsöt, a hitet a komcsik. Ha a liberálisok nem folytatták volna a nemzetiségi és a kisebbségi politikát ott, ahol a Kádárék abbahagyták. (vagy még rosszabb). Ha nem gondoltuk volna, a szocializmus után, hogy ami nyugatról jön az mind jó és szép... Ha hamarabb megteremtõdik a jobboldal legalábbis részleges összefogása. stb... Akkor más lenne a kép. Az is lehet, hogy ennek semmilyen értelme nincs, mert a nyugat általi bekebelezésünk régen eldöntött forgatóköny szerint történik(t). Sok, a ha de errõl az egész kalap sz@rról a mostani kormány tehet a legkevésbé. Egyébként megvetett idegen, vendégmunkás lehetsz csak idegenben, csak (eleinte) elvakít, hogy 6x,8x jobban megfizetnek. De ez a lényegen nem változtat. Tudom, dolgoztam kint, sajnos ismerem az érzést. Hogy tudunk-e úgy dolgozni, mint a nyugatiak. Most már talán igen, mert õk elfelejtettek.De a munkát megszervezni azt kicsit sem tudjuk!! Ezért nem elég hatékony, még, ha bele is pusztulsz. És, ha kimész, félgõzzel is nagyobb eredményt tudsz elérni. Persze jobb gépek, jobb felszerelés stb... is bejátszanak, de a "humán erõforrás" más. |
Audimania | 11396 | 2012. január 23. 22:25 | Válasz erre: 11394 |
Hmm, ezt én is írhattam volna (kivéve az egysorost ...)
|
desiderus | 11395 | 2012. január 23. 22:20 | Válasz erre: 11391 |
Ezt már nem tudom szó nélkül megállni.... Oldi...a hozzájárulásodat amit kis hazádnak adsz, nem használják fel megfelelõen. Példának okáért a börtönök több normatívával gazdálkodnak, mint a kórházak vagy a gyerekotthonok. A cigányok támogatására mai napig nem tudni, mennyit költenek. Én világéletemben csak dolgoztam, mert ahhoz értek. Nem érzem magam ezért lúzernek, mégha némelyik embertársunk annak is néz. De...megelégeltem azt, hogy a jövedelmem arra elég, hogy befizessem a csekkjeimet és legyen az asztalon kaja. MI lesz ha megérem a nyugdíjaskort ???? Nem merek belegondolni. Kukorinak nem a hazájával volt baja, hanem ezzel a hülye politikus bandával, pártsemlegesen, akik képtelenek immáron 22 éve elvezetni az országot. Nem hibáztatom, hogy elment, mert a gyerkõcöknek perspektívát akar, nem állandó megszorítást. Nekem 50 éves fejjel nincs biztos egzisztenciám...mivel a cégtõl függök. És egyre jobban mehetnékem van nekem is... És büszke vagyok hogy vannak akik megállják a helyüket a nagyvilágban mert jól dolgoznak. Volt régebben itt egy vélemény, hogy miért akarunk nyugat-európai fizetést, amikor nem tudunk úgy dolgozni...de tudunk. És sokan úgy dolgoznak itthon, mintha megfizetnének õket. Ezért nem döglött még meg ez a rendszer. |
qqriq64 | 11394 | 2012. január 23. 22:09 | Válasz erre: 11391 |
Azért vagyok ITT büszke a magyarságomra mert itt jó munkaerõként tekintenek a magyarokra nem pedig kizsákmányolandó igavonóként mint OTT. Itt megfizetik a munkámat sõt emberszámba vesznek. Kurva magasról teszek rá hogy ki büszke rám és ki nem. Igen, valóban tehetségtelen vagyok mert csak egy szarfaszú melós szintjére sikerült felküzdenem magam és mindjárt meg is ragadom az alkalmat hogy bocsánatot kérjek Magyarországtól hogy 30évnyi munkáért én balga némi ellenértéket is elvártam. Én kérek elnézést. Annak a hazának a gyarapodásához 30évnyi munkával én is hozzájárultam. Nem vagyok rá büszke mint a cigány (stimmel) csontsovány gebéje sem büszke hogy húzza a szekeret egy marék abrakért. |
Audimania | 11393 | 2012. január 23. 21:52 | Válasz erre: 11392 |
Sajnos a zemberek még ebbõl sem fognak tanulni. Majd megint átesünk a ló túloldalára ... mert gondolkodni továbbra sem szeretnek. |
TomRed | 11392 | 2012. január 23. 21:49 | Válasz erre: 11388 |
Eddig 5 milliárd EUR-ra, 1500 milliárd Ft-ra becsülik a 2004-tõl az így kapott összeget. Van valami ötlet arra, honnan pótolható ez a csekély összeg? Lehet számháborúzni, de jó két év múlva a választásokig mindenkinek fel kell valamit mutatnia. A kormánynak eredményes kormányzást, ellenzéknek pedig egy hiteles programot. Gondolom addigra megtanulják az emberek, hogy ne segítsenek hatalomra számon kérhetõ program nélküli pártokat. |
Oldi | 11391 | 2012. január 23. 21:41 | Válasz erre: 11387 |
Nem, soha nem osztályoztam senkit. Nincs ennyied, vagy annyiad rendû, vagy hogy a fenébe írjam ezt le... Hál Istennek azért elegen vagyunk, akinek ugyanaz a hazája, mint nekem. Te lehetsz büszke a magyarságodra idegenben, bár nem tudom miért vagy az, de ez a te magánügyed. Viszont nekünk nincs okunk büszkék lenni rád. Harmadrendûnek meg a tehetségtelen ember érzi magát és skrizofén módon állítja, azt a hülyeséget, hogy mindenki lop, akinek többje van mint neki. Egész életemben dolgoztam, 79-óta vagyok maszek, ca. öt alkalommal változtattam kényszerûségbõl tevékenységet (az alkalmazottak ilyenkor munkanélküliekké válnak) Akkor, amikor jobban kerestem, mint az átlag, - sem éltem jobban, mint az átlag, mert arra tanítottak a szüleim hogy takarékos legyek. Vehettem volna csillogó autót -hitelbõl!- nem tettem. Ezt a felesleget mindig befektettem. Soha senkitõl egy fillért sem loptam, nem privatizáltam. Ma itthon maradva, több munkával, mint tavaly, de van egy biztosnak látszó egzisztenciám - 56 éves fejjel. Nem lettem és nem is leszek gazdag, de nem is vágyom rá. Soha semmilyen támogatást, hitelt nem vettem igénybe. Mindig fizettem annyi adót, amennyit tõlem elvártak, ezért nem volt soha gondom az APEH-al. Erre vagyok büszke, valamivel hozzájártam és még remélem fogok is ehhez a közös hazához. |
Oldi | 11388 | 2012. január 23. 21:17 | Válasz erre: 11384 |
Gondolod, hogy annak idején az angolok nem fektettek be pl. az indiai közigazgatásba? Vagy a franciák Vietnámba? stb. Szerintem ez kicsit sem érv. |
qqriq64 | 11387 | 2012. január 23. 21:11 | Válasz erre: 11338 |
Igen Oldi, csak és kizárólag az számít ami a pénztárcámban van és amit belõle bele tudok rakni a bevásárlókosaramba. Ne kell sajnálni nem vagyok rászorulva senkinek a sajnálatára. Nincs bennünk közös sõt mikor Magyarországon éltem akkor sem ugyanaz volt a hazánk. Soha nem voltam büszke OTT a magyarságomra. ITT vagyok büszke rá. Mert itt van rá okom hogy büszke legyek míg ott szégyellnem kellett mert harmadrendû állampolgár voltam a hazámban. Másodrendû voltam mert a legutolsó taknyosorrú cigánygyereknek több joga volt ott mint nekem. Harmadrendû meg azért voltam mert gazdagék szerint aki nem tud a húsosfazékból eleget lopni az annyit is ér. |
fragile | 11386 | 2012. január 23. 19:54 |
elmélkedjünk : berendezve vagy nem berendezve? http://shot4sale.com/list_details.php?hid=10000098 |
TomRed | 11385 | 2012. január 23. 19:26 | Válasz erre: 11382 |
Ez a hölgy, Németh Lászlóné fog végsõ soron dönteni a nem kevés pénz jó részének felhasználásáról: http://www.gepnarancs.hu/2012/01/nemeth-laszlone/ Itt nincs szó létszám leépítésrõl. Ugyanakkor majd 600 adóellenõrt elküldenek, miközben cél lenne a hatékonyabb adó begyûjtés. |
TomRed | 11384 | 2012. január 23. 19:15 | Válasz erre: 11382 |
A linkelt cikk nettó összegrõl beszél, ami a befizetett és visszautalt összeg különbsége. Vagyis ekkora összeggel támogatja az "gyarmatosító" hazánk felzárkózását. "Eszerint a 2004-es töredék évben Magyarország még a befizetéseinél alig 200 millió euróval több uniós pénzt használt fel, 2008-ban már nettó 1,24 milliárd eurót." |
TomRed | 11383 | 2012. január 23. 19:10 | Válasz erre: 11357 |
Itt találtam egy táblázatot a frekvencia pályázat eredmény hirdetésérõl: http://amapola.blog.hu/2012/01/22/vasarnap_20110446#comments Nem tudom, mennyire hiteles, de másutt is mindössze egy pontos különbséget említenek. Amúgy a blog nem elsõsorban politikai, hanem arról szól, hogy egy nyugdíjas villamosmérnök saját kezûleg épít meg egy motoros/vitorlás lakóhajót. Ezért olvasom, becsülöm Tengerész elszántságát, szorgalmát, alkotó kedvét, precízségét. Lehet, hogy egyszer meglátogathatnánk egy túra állomásaként.:-) A Klubrádióra visszatérve: 1.) Ne legyen illúziónk a felajánlott (nem kifizetett, letétbe helyezett) összeggel kapcsolatban. Nyilván könnyen elõteremthetõ ez akár állami pénzbõl is, adó forintjainkból némi körbeszámlázással. Idézet a blogból: " A két ismeretlen strómanmenyecske képviselte Kft. soha rádiót nem mûködtetett, minimáltõkével alapított cég, neve nincs a szakmában. Hát így mûködik Orbán Viktor tárgyilagos, szakszerû, nemzeti médiahivatala. Nyilván ha két hajléktalan ír egy jó mûsortervet és mondjuk 100 milliót kínál, õk lettek volna a nyerõk. Csak nehogy ragályos legyen a dolog és ha majd a kórházakat pályáztatják, attól kezdve egy géplakatos meg egy kukásautó sofõr operáljon, mert õk kínálták a kórházért a legtöbbet." 2.) Jelenleg folyamatban van egy per, amikor a Klubrádió pályázatát azzal az indoklással utasították el egy másik budapesti frekvenciára, hogy kettõt egyszerre nem használhat. (Gondolom tartottak a rádiósok a következõ, nem túl távoli megújítástól.) Lehet fogadni a per kimenetére... 3.) Tavaly a Klubrádió által használt vidéki frekvenciákat a rádió tiltakozása ellenére nem egy csomagban hirdették meg, hanem külön-külön. Így nem csoda, hogy ezeken a pályázatokon is hasonló nevenincs társulatok nyertek frekvenciát. Nem hallgatom a rádiót, elég nekem az interneten olvasgatni, de nem értem miért kell rettegni a pár százezer embertõl, akik rendszeresen vagy alkalmanként hallgatják ezt a nem kormánypárti adást. Furcsa olyat olvasni, hogy vissza kellene állítani a Szabad-Európa rádió magyar adását. |
karika111 | 11382 | 2012. január 23. 17:45 |
multkor többen érdeklõdtek az EU-s,ki-be fizetésekrõl http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/soha_nem_kapott_ennyi_penzt_magyarorszag_az_uniotol.508432.html plusz vagy minusz???????? |
kondorosi67 | 11381 | 2012. január 23. 16:06 | Válasz erre: 11375 |
Ahhoz elég régen olvasom az idõnként tanulságos és egészséges vitára készen álló tagok hozzászólásait hogy bátran kijelenthessem itt nem találkoztam még elvakult FIDESZ hívõkkel.(Vagy csak nem szólnak hozzá.)Vannak szimpatizánsok sõt szélsõ jobbosok is de nem keverendõk az elvakult hívõkkel.Kíváncsi volnék valaki olvassa a küldeményeket közülük?Valaki jelentkezzen már mert így nem érnek célba a linkek, sem a hozzájuk intézett hozzászólások.Ezáltal okafogyottá válik a belefektetett munka.
|
klimas | 11380 | 2012. január 23. 15:57 |
Na ha sûrûn gyakorolja,nem lesz gond vele: http://napifix.postr.hu/gyurcsany-alszik |
klimas | 11379 | 2012. január 23. 15:55 | Válasz erre: 11378 |
Ez már csak az okozat! Más! A többi, máshonnan kirúgott emberrel mi lesz??? http://www.hir24.hu/belfold/2012/01/23/fidesz-nem-hagyjuk-magukra-az-elbocsatott-koztisztviseloket(1)/ |
boss2 | 11378 | 2012. január 23. 15:39 | Válasz erre: 11377 |
"A nagy kérdés, mi a jó fenének volt erre szükség??? " Ez jó kérdés, de nem ez a fõ kérdés, hanem az ,hogy mért akarják "szavakban"visszaállítani azt ami el sem lett állítva ???????????? |
klimas | 11377 | 2012. január 23. 15:30 | Válasz erre: 11372 |
Nem csak, vagy egyáltalán a szoclibeken van kifogásuk ez ellen ! A nagy kérdés, mi a jó fenének volt erre szükség??? Azt gondolják, hogy ezzel valami maradandót alkottak??? Vagy kellet valami zsíros megbízás az új érmék nyomólapjainak elkészítésére valakiknek??? Hm....???? Ettõl õk semmivel sem lettek tiszteletre méltóbbak, sõt inkább sokunk / ha már osztályozunk by Oldi/ szerint inkább a beteges hatalomvágy és pökhendiség újabb bizonyítékát látjuk megvalósulni. |
klimas | 11375 | 2012. január 23. 15:24 |
Elvakult fideszhívõknek szeretettel: http://fn.hir24.hu/itthon/2012/01/22/orban-medvere-vadaszott/ |
boss2 | 11374 | 2012. január 23. 15:20 |
A harmadik oldalon középen van leírva, Azoknak akik kételkednek ! |
boss2 | 11373 | 2012. január 23. 15:16 |
http://www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf
|
boss2 | 11372 | 2012. január 23. 15:06 | Válasz erre: 11369 |
Ez a köztársasági elnök nekem se kellene ! De ! Az alaptörvény szerint Magyarország államformája :KÖZTÁRSASÁG ! Az ország elnevezése: Magyarország ! Szerintem ebbõl következik,hogy kell köztársasági elnök ( de nem ilyen ,mint a mostani ) Továbbá nem kell visszaállítani a köztársaságot, mert most is az. Egy két hivatalos papíron volt csak jelezve, hogy köztársaság. A hétköznapi szóbeszédben egyszerûen Magyarország ! Most akkor mi ez kapitális probléma, hogy kedves szoclib elvtársak állandóan ezt emlegetik ? Amikor Népköztársaság voltunk õket egyáltalán nem zavarta az elnevezés,( lehet hogy másokat igen) !! Akkor most ki a demagóg ? Vagy én látom rosszul ? |
kondorosi67 | 11371 | 2012. január 23. 14:17 |
A médiatörvény 2011-es módosításával kapcsolatban a következõt találtam: MÉDIATÖRVÉNY MÓDOSÍTÁS 2011 A MÉDIATÖRVÉNY TÁRGYI HATÁLYA 2011-BEN A médiatörvény hatálya kiterjed a Magyar Köztársaságban letelepedett médiatartalom-szolgáltató által nyújtott médiaszolgáltatásra és kiadott sajtótermékre. A médiatörvény korábbi rendelkezése szerint a médiatartalom-szolgáltató többek között akkor minõsül a Magyar Köztársaság területén letelepedettnek, ha az általa nyújtott médiaszolgáltatás terjesztése a Magyar Köztársaság tulajdonában álló frekvencia igénybevételével történik vagy a sajtótermék elsõdlegesen a Magyar Köztársaság felhasználói számára kijelölt elektronikus hírközlési azonosítón keresztül érhetõ el. A jelenleg, 2011-ben hatályos mdéiatörvény-szöveg annyiban módosított, hogy csupán a médiaszolgáltatás analóg terjesztésére vonatkozik. Mindemellett a mdéaitörvény hatálya 2011-ben már a kiadványokra is kiterjed. MÉDIATÖRVÉNY ÉS KISKORÚAK VÉDELME 2011 A gyermek és kiskorúak védelme érdekében is változtak a médiatörvény szabályai 2011-re vonatkozóan a 2010-es jogszabályi állapothoz képest, jelenleg nem szükséges a IV. osztályba soroláshoz az, hogy egy mûsorszám közvetlen módon utaljon erõszakra vagy szexualitásra, a törvény szövege a közvetlen szót ugyanis már nem használja. Korábban a médiatörvény szerint a lekérhetõ médiaszolgáltatások esetében a médiaszolgáltatónak volt kötelessége arról gondoskodni, hogy az V-VI. kategóriákba sorolt mûsorszámok kiskorúak számára ne legyenek elérhetõek. Ma már ez a kötelezettség a szolgáltatást terjesztõ mûsorterjesztõre is vonatkozik. MÛSORKVÓTÁK A 2011-ben hatályos médiatörvényben a zenei mûvek sugárzásával kapcsolatos szabályozás is változott. A korábbi mdéaitörvény-szöveg ugyanis csak annyit tartalmazott, hogy a lineáris rádiós médiaszolgáltatásban a zenei mûvek közzétételére szánt mûsoridõ legalább harmincöt százalékát magyar zenei mûvek bemutatására kell fordítani. A lineáris rádiós médiaszolgáltatásban a közzétett magyar zenei mûsorszámok legalább huszonöt százaléka öt évnél nem régebben nyilvánosságra került zenei mûbõl, vagy öt évnél nem régebben készült hangfelvételbõl kell, hogy álljon a médiatörvény 2011-es állapota szerint. Ebben viszont nem volt meghatározva, hogy milyen idõtartalomra vonatkozik ez a kvóta, így a médiatörvény szövegébe bekerült az, hogy az évi teljes mûsoridõ legalább 30%-át kell magyar zenei mûvek bemutatására fordítani, valamint az is, hogy éves átlagban kell legalább huszonöt százaléknyi öt évnél nem régebben nyilvánosságra került zenei mûvet, vagy öt évnél nem régebben készült hangfelvételt sugározni. A jelenleg hatályos médiatörvény kimondja azt is, hogy az európai mûvek arányára, illetve a zenei mûvek arányára vonatkozó elõírásoknak 05 és 24 óra közötti mûsoridõben is érvényesülniük kell. Azon médiaszolgáltatók, amelyek több médiaszolgáltatást is nyújtanak, az európai mûvekre és zenei mûvekre vonatkozó arányokat, valamint, a hatósági szerzõdésben meghatározott arányokat valamennyi médiaszolgáltatásuk összesített mûsoridejének átlagában kötelesek elérni, azzal, hogy a médiaszolgáltatásonként a mûsoridõ legalább húsz százalékát el kell érnie a magyar zenei mûvek arányának. A mûsorszolgáltatónak a kvóták betartásáról korábban minden év május 31-ig adatokat kellett szolgáltatnia a Médiatanács felé. A jelenlegi szabályozás ezen szigorított, most havonta kell az adatszolgáltatást teljesíteni. TERMÉKMEGJELENÍTÉS ÉS MÉDIATÖRVÉNY - 2011 A korábbi szabályozás szerint csak a nézõket kellett egyértelmûen tájékoztatni a termékmegjelenítés tényérõl, azonban most a hallgatók irányában is fennáll a tájékoztatási kötelezettség. Viszont ez a kötelezettség nem terjed ki azon mûsorszámokra, amelyeket nem maga a médiaszolgáltató vagy tulajdonosának befolyásoló részesedése mellett mûködõ más médiaszolgáltató vagy mûsorkészítõ vállalkozás készített vagy rendelt meg. Korábban ugyanez a kivétel érintette azt a rendelkezést is, mely szerint a termékmegjelenítést tartalmazó mûsorszámoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek: a) tartalmuk - és lineáris médiaszolgáltatás esetén annak mûsorrendje - nem befolyásolható oly módon, hogy az hatással legyen a médiaszolgáltató felelõsségére és szerkesztõi függetlenségére, b) nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására vagy bérlésére, illetve szolgáltatás igénybevételére, c) nem adhatnak a mûsor tartalmából egyébként nem következõ, indokolatlan hangsúlyt a megjelenített terméknek. Jelenleg ez azon mûsorszámokra is kiterjed, amelyeket nem maga a médiaszolgáltató vagy tulajdonosának befolyásoló részesedése mellett mûködõ más médiaszolgáltató vagy mûsorkészítõ vállalkozás készített vagy rendelt meg. REKLÁM ÉS TELEVÍZIÓS VÁSÁRLÁS A MÉDIATÖRVÉNY 2011-ES RENDELKEZÉSEIBEN A média tv. korábbi rendelkezései szerint a lineáris médiaszolgáltatásban közzétett reklám, televíziós vásárlás, valamint a reklám és a televíziós vásárlás közzétételét akusztikus módon jelzõ figyelemfelhívás átlagos vagy a nézõ és hallgató által érzékelt hangereje nem lehet nagyobb, mint a környezõ mûsorszámoké. Jelenleg ez a tilalom már a mûsorelõzetesekre is kiterjed. A reklámok idõtartamára vonatkozó korlátozás körébõl kikerült, mely szerint egyetlen, egész órától egész óráig tartó idõszakon belül sem haladhatja meg a tizenkét percet, körébõl kikerült a reklámtartalmú képújság. JOGOSULTSÁG A MÉDIASZOLGÁLTATÁSRA ÉS A SAJTÓTERMÉKEK KIADÁSÁRA 2011-BEN Jelen szabályozás szerint törvény hatálya alá tartozó, a Magyar Köztársaság területén letelepedett médiaszolgáltató által nyújtott lekérhetõ médiaszolgáltatást, kiegészítõ médiaszolgáltatást és a Magyar Köztársaság területén letelepedett kiadó által kiadott sajtóterméket nyilvántartásba vétel céljából kell bejelenteni a Hivatalhoz. A korábbi rendelkezés nem tartalmazta a bejelentés célját, csak magát a bejelentési kötelezettséget írta elõ. Valamint nem rendelkezett arról sem, hogy mikor kell ezt megtennni, ezért a törvény szövege kibõvült azzal, hogy a szolgáltatás, illetve tevékenység megkezdése elõtt 60 nappal eleget kell tenni a bejelentési kötelezettségnek. Ebbõl is látszik, hogy a tevékenység, szolgáltatásnyújtás már a bejelentés elõtt is folytatható, hiszen a nyilvántartásba vétel nem feltétele a tevékenység megkezdésének a médiatörvény 2011-ben hatályos rendelkezései szerint. Ja hogy a liberális média szolgáltatóknak ez nem tetszik?!Vagy valami másra gondolnak(gondolsz)? |
klimas | 11370 | 2012. január 23. 14:11 |
' hogy mi is a gond a fidesszel??, http://hvg.hu/vilag/20120123_scheppele_alkotmany_fidesz Nem hinném, hogy a hölgy ballibsi lenne, mert hát ugye õk a fõellenségek. Szerintem elég objektív meglátásokat és érveket közöl. |
upsy | 11369 | 2012. január 23. 13:40 |
kkhhhmmm.... most nem azért,de,ha már nem vagyunk Magyar Köztársaság,akkor minek Köztársasági Elnök??? :D |
classic | 11368 | 2012. január 23. 13:32 | Válasz erre: 11357 |
Az egyik tv-be (lehet, hogy a hir tv) behívták az a nõt aki vagy tagja vagy az elnöke a bizottságnak aki a pályázatokba döntött. Na most...ennek a nyilatkozata visszakereshetõ--- én sajna nem tudok belinkelni (nem értek annyira hozzá) sem képet sem más hivatkozást---és õ nyilatkozta ezt a dolgot a klubrádió pályázatával kapcsolatban. Ha megtalálom megírom, hogy ki a nõ és hol mit mondott. Más---egyszer nem oly rég szegény jó t.g.m.-nak volt egy nyilatkozata vagy dolgozat szerûsége a népszabadságban, miszerint LE A FASIZMUSSAL BUDAPEST UTCÁIN... hát így álltam a tûzoltó utcában forgolódtam körül, hogy mi van????? (Tamás Gáspár Miklós) |
kondorosi67 | 11367 | 2012. január 23. 13:27 | Válasz erre: 11365 |
Tényleg tudatlan vagyok ezen a téren, konkrétan milyen demokrácia leépítésére vonatkozó szabályozás van benne?
|
boss2 | 11366 | 2012. január 23. 13:23 | Válasz erre: 11364 |
Én is elnézést kérek, akkor ez mégsem az elmegyógyintézet volt :)))) A demokráciával kapcsolatban én is inkább kondorosi67 (11361) hozzászólásával értek egyet ! |
tsanyi | 11365 | 2012. január 23. 13:19 | Válasz erre: 11362 |
Nagyjából a médiatörvénnyel kezdõdõen szinte hetente(volt, hogy naponta több is) újabb törvények, szabályok és döntések voltak kormány részrõl amiket a demokrácia leépítésének lehet nevezni.....a jogokat korlátozták, csak még nem szankcionálják, de a lehetõsége megvan és ez az ami ellen fel kell lépni hisz ma én, holnap te kerülünk sorra.....
|
tsanyi | 11364 | 2012. január 23. 13:17 | Válasz erre: 11363 |
Akkor elnézést....az egy kollégám és meló közben beszéltünk......és ahogy írtam pár perc alatt érdekesre váltott a beszélgatés..:)))
|
boss2 | 11363 | 2012. január 23. 13:16 | Válasz erre: 11361 |
Félreértettél ! Én a hivatkozott beszélgetõ társadra gondoltam, aki Kádár és Rákosi után nosztalgiázik a mostani helyzetben.................... |
kondorosi67 | 11362 | 2012. január 23. 13:14 | Válasz erre: 11361 |
Én csak ezt a demokrácia megszüntetést nem látom és nem is igazán értem.Valamiben korlátozva van itt valaki (személyi szabadság, szólás szabadság, szabad vélemény nyilvánítás, gyülekezésjog, stb)?
|
tsanyi | 11361 | 2012. január 23. 13:05 | Válasz erre: 11360 |
Nem kívánok személyeskedni mert sehova sem vezet...érvelj....én kíváncsi vagyok mindenre sõt ahogy többször mondtuk is, ha beválik zorbi politikája és tényleg jobb lesz a népnek, a szegényeknek akkor sûrû bocsánatkérések és önostorozások lesznek részemrõl.....,de egyenlõre pont az ellenkezõje látszik...a gazdagokat segítik meg a szegények kárára és bebetonozzák a hatalmat a demokrácia megszûntetésével.....érvelj számokkal, törvényekkel, hogy nem így van....
|
boss2 | 11360 | 2012. január 23. 12:52 | Válasz erre: 11359 |
Sanyi ! Hova jársz TE beszélgetni ? Elmegyógyintézetbe :) |
tsanyi | 11359 | 2012. január 23. 12:45 | Válasz erre: 11358 |
Na igen....akik azért csatlakoztak a hívek táborához mert utálják a komcsikat azoknak rossz lehet a felismerés, hogy egy bolsevista(a szó jelentése a népfelség, többségi uralom) pártot támogatnak rákosi viktor vezetése alatt.....vagy mint a kollégám akire hivatkoztam egyszer, hogy a helyi fidesz oszlopos tagja és tényleg vallásos zorbi hívõ, hogy vazz szürrealista lett a beszélgetésünk hamar amikor kiderült, hogy a kádár, pár szó után magát rákosit kívánná vissza és azt emlegette, hogy ezt vitya hozza el az ország számára....vazz, ezek mikrõl beszélgethetnek egy-egy gyûlésen, szemináriumon?.....tényleg kíváncsi vagyok, jó lenne ha elõkerülne pár felvétel ezekrõl...
|
kawa70 | 11358 | 2012. január 23. 12:40 | Válasz erre: 11352 |
Akkor lesz megint KGST, meg varsó szerzõdés, meg piac minden nagyobb városban csehszlovákokkal meg oroszokkal? Jujj de jó lesz, már alig várom:) A keleti lehetõségeket nem kellett volna annak idején kihagyni csak azért mert az a komcsi világhoz tartozott. |
tsanyi | 11357 | 2012. január 23. 12:07 | Válasz erre: 11356 |
Azt hol írták, hogy ingyen kérték?....azt meg fõleg, hogy ki sem dolgozott pályázatot nyújtottak be?....egyenlõre az új "rádió" pályázatát nem lehet sehol elérni arra hivatkozva, hogy az majd csak akkor lesz elérhetõ ha majd már adásba kerül(vagy jogerõre? ,de valami ilyesmi)......már zorbi is mondta kint, hogy 20 milla volt a különbség tehát ingyen dologról nem volt szó.....a pályázat tartalmár pedig a klubét legalábbis folyamatosan közzéteszik a rádióban míg a máûsikét sehol......,de ezen nincs mit ragozni.......magyarázni meg fõleg, a hvezért és sleppjét zavarja a klub és kész....nem?....ha nem mondanak igazat miért nem cáfolják meg és teszik nevetségessé, hiteltelenné?.....de bezárni?....viszont ez mindenképp egy veszélyes folyamat mert ha majd mások lesznek akkor mivel lesz precedens így õk is ugyanezt teszik az akkori ellenzékkel......akkor mikor a hírtv-tõl veszik el a frekit mit szólnak a hívek?
|
classic | 11356 | 2012. január 23. 11:59 | Válasz erre: 11347 |
Annyira nem megszüntetve lett az egyébként autós szakrádiónak indult klubrádió, hogy nem, hogy többet igért más hanem konkrétan a megbízottukon keresztül a bizottság elõtt közölték, hogy õk nem bal oldaliak és kérik INGYEN a frekvenciát. Más kérdés, hogy a két vonalon futó pályázati tartalom egyikére a maximum pontot kapták a másikra amit talán ki sem dolgoztak meg semmit mert, hogy szakmailag nem volt értékelhetõ. |
tsanyi | 11354 | 2012. január 23. 11:48 | Válasz erre: 11350 |
Az viszont igaz, hogy a maszop sem kutya ha bármirõl szó van: "A politika és igazmondásról. Mesterházy Attila a Klubrádióról - 2011 "Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést, helyette írjanak ki egy "új és tisztességes pályázatot". Mesterházy Attila a Sláger és a Danubius pályázatáról - 2009 "az ORTT független médiahatóság, döntései szuverének; tevékenységébe nincs lehetõsége és joga senkinek sem beleszólni. A szocialista politikus szerint a vizsgálóbizottság javaslata olyan, mintha egy bírósági döntés megvitatására hoznának létre parlamenti vizsgálóbizottságot." " |
tsanyi | 11353 | 2012. január 23. 11:33 |
Egyébként azt, hogy nyissunk végre kelet(fõleg oroszok) felé már rég idõszerû lett volna sõt kirugdalni nek kellett volna õket úgy ahogy történt......hatalmas piac ami minden vackot felvenne úgy mint régen is legfeljebb most normális áron tehetnék meg.....,de ezért inkább egy eurázsiai unió mint az európai.....hát azért ekkorát váltani nem kéne.....ahogy láttam hsz-ben bgolban, hová szeretnénk útlevél nélkül utazni: londonba, berlinbe vagy irkutszkba, magnyitogorszkba?.....és fõleg, a gyerekeinknek melyiket szeretnénk?
|
tsanyi | 11352 | 2012. január 23. 11:25 |
Ez egy lehetséges terv a zorbi és szélsõjobb féle jövõre és a jelek tényleg mutatnak ilyesmit, eurázsiai unió orosz vezetéssel: http://dotoho.blog.hu/2012/01/23/you_will_be_a_colony?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_23&utm_campaign=index "Csehországban (de Magyarországon is), az EU-tagságnak köszönhetõen a nyugati országok megjelentek, gyárak, üzemek, munkahelyek létesültek. Ha nem lennénk EU-tagok, a Klaus/Orbán-féle izolációval, a “cseh/magyar úttal” talán Albániában lenne csak nagyobb nyomor Kelet-Európában. Klaus és Orbán is elfeledkezik arról, hogy az EU elõtti Európa nagyjából így nézett ki: háborúk, krízisek, fasizmus, nácizmus, kommunizmus, hiperinfláció, vagyonok elkobzása, államosítások, börtön és kivégzések, fél-, és egész diktatúrák, állandó határváltoztatások, országok feldarabolása, folytathatnánk a sort. Jelenlegi életünk összehasonlíthatatlanul kedvezõbb. Lehet a rendszeren javítani, de az EU-polgárok többsége tudatosítja: itt az EU-ban sokkal jobban élünk, mint máshol a világon. Klaus legnagyobb tévedése: az adósságválság nem az euró bevezetése, hanem a felelõtlen kormányok gazdaságpolitikája az oka és az, hogy megszûnt a pénzpiac ellenõrzése, hiszen így a politikusok, együtt a gazdaság szekembereivel, pestiesen szólva, azt csinálhattak a pénzzel, amit akartak." ....ez itt a lényeg, ha visszatérünk a régi beidegzõdésekhez a saját gyerekeink jövõjét tesszük tönkre, olyan rég volt már errefelé háború?.....talán kéne elõadást szervezni a délszláv háború túlélõivel, meséljék el milyen amikor egy un. szabadcsapat/gyakorlatilag helyi bûnözõk) pár embere betör a házba lelövi a férfit és sorra erõszakolja a nõket, gyerekeket akiket azután vagy megölnek vagy úgy hagynak a következõ csapatnak.......annyira szar volt békében felnõni?.... |
tsanyi | 11351 | 2012. január 23. 11:19 | Válasz erre: 11350 |
Nem hallgattam nyárig mint már többször írtam, de olyan híreket nem lehet a zorbi rendszerrõl hallani amik kritizálják mert a médiatörvénnyel maga alá rendelte a hírgyártás, igen hírgyártást mert a hamis és kamu hírek sokasága kerül nyilvánosságra amiket utasításra hamisítanak.....tehát ha ma Mo.-n én korrekt hírre vagyok kíváncsi akkor nem a közmédiára hanem azoktól független hírforrásra kell támaszkodnom.....a szocik alatt a klubrádiót értelmetlen volt hallgatni mert csak õket dícsérték, akkor hírtv-ztem fõleg ha igazat akartam hallani, de ma meg már õk mondják fancsali képpel a láthatóan maguk által is megvetett hamisított híreket......persze itt a net....na, de a nép jórésze nem netezik, ezért fontos a hagyományos média kézbentartása........
|
kondorosi67 | 11350 | 2012. január 23. 11:11 | Válasz erre: 11349 |
Hát azért 20 milla különbség nem aprópénz.Most nem a neoliberálisoknak áll a zászló(Drága Bolgár úr) aminek nem csak a hívek örülnek hanem az olyan szimpatizánsok is mint jómagam.
|
tsanyi | 11349 | 2012. január 23. 11:02 | Válasz erre: 11347 |
55 milla helyett 75 millát ami nevetségesen kevés alapból....viszont eleve úgy írták ki, hogy még ha 100-at adott volna akkor is veszítette volna mivel zenés rádióra írták ki egy beszélgetõs helyett....azért ahhoz nem kis elvakultság kell, hogy valaki korrektnek tartsa ezt nem beszélve arról, hogy 2 hét múlva már az új rádiónak kéne szólnia, de még senki nem tud semmit arról sem, hogy hol lesz egyáltalán a stúdió már ha van......a hívek számára is egyértelmû az elhallgattatás csak õk örülnek neki....
|
tsanyi | 11348 | 2012. január 23. 10:58 | Válasz erre: 11343 |
....és ami miatt egyetlen eddigi magyar kormány mellet em lehet kiállni az a túladóztatás.....mert elég csak körülnézni, a mi kormányaink mindig csak azt hangoztatják, hogy ez meg az az adó nem is vagy csak kicsivel magasabb mint bármelyik szomszédunké.......,de azt jótékonyan(a maguk számára) elhallgatják, hogy viszont nálunk jóval többféle adó van, többsége olyan amit máshol nem is ismernek....ezért írtam többször, hogy semmit sem kell variálni csak átvenni a szlovák adórendszert az õ adóikkal együtt, ha nekik elég a mieinknek miért nem?....és a mostani nemmegszorítások azért esnek nagyon rosszul mert adócsökkentésrõl volt szó és nem emelésrõl....az egykulcsos sem érdekelén a népet ha meghagyták volna a minimálbér adómentességét mert ugye épp ítt a nagy baj, hogy a nyomorulttól vesz el abból a kevésbõl is és csak ezért irritálja az embereket....
|
kondorosi67 | 11347 | 2012. január 23. 10:55 | Válasz erre: 11346 |
Szia Sanyi! A klubrádiót nem megszüntették hanem meghirdették a frekvenciát és más többet fizetett érte. |
tsanyi | 11346 | 2012. január 23. 10:35 | Válasz erre: 11342 |
Azért csak egyezik pár dologban a véleményünk, de nem mindenben, pl.: 1. a közmunkát csak akkor tartom helyesnek ha olyan bért fizetnek érte amibõl meg is lehet élni, 48000-ért dolgozzon az aki megszavazta 2. nyugdíj, igen 3. manyup eltörlés, igen.....,de nem így és nem arra célra amire eltûnt a pénz(tényleg mire is ment el az államadósságra fordított 1000mrd-on felüli rész?) 4. médiatörvény nem.......ugyan pár dolgot kivettek belõle de azért fõleg a médiatanács mûködése gyakorlatilag egypárti médiát biztosít a hatalomban lévõnek és ha fordulna a helyzet mit szólna a fidesz ha a hírtv, echotv-t, lánchíd rádiót úgy szüntetnék meg mint a klubrádiót? 5. a válságadók kellettek, de mivel annak az utolsó fillérét is áthárították így tulajdonképp a kormány ránk vetett ki egy újabb adót.... az, hogy az eu-ból ki akar lépni a fidesz épp Te is jelezted, hogy elõre szólt a vezér amikor azt mondta, hogy az eu-n kívül is van élet...... ráadásul holnap nem lennék meglepve ha a tárgyalások elsõ mondatai azok lennének barroso-tól., hogy kedves orbán úr mivel a hétvégén a nép azt moogy nem akarna mondta(nagy többséggel), hogy nem akarnak gyarmat lenni így magyarázza el nekünk, hogy az eu-t gyarmatosítónak tartja-e és ha igen akkor ki akar-e lépni?...de amennyiben ez nem egyezik az õn és kormánya álláspontjával akkor ezt tegye világossá korrekt nyilatkozatban különben nincs mirõl tárgyalnunk...... |
Audimania | 11345 | 2012. január 23. 09:35 | Válasz erre: 11342 |
"3. Egy országban csak egyféle kötelezõ állami nyugdíjrendszer lehet." Gondolom, Te sem akarnád a kérdést úgy megoldani, hogy holnaptól van másik nyugdíjrendszer, és mindenki oldja meg, ahogy tudja? Vagyis az átalakításhoz idõ kell. Én úgy emlékszem, hogy azért döntött még anno úgy az akkori vezetés, hogy a nyugdíjrendszert át kell/fogja alakítani, mert egyszercsak nem fognak tudni mibõl nyugdíjat fizetni, illetve a nominál és a reálértéke is óriásit fog csökkenni. Ezt akarták egy idõben meghozott intézkedéssel megelõzni, és a népeket (a magyar társadalmat) ráébreszteni a nyugaton már bevált, idõben elkezdett ön-elõtakarékosságra. Az õ bûnük ebben annyi, hogy ezt túlságosan is kevéssé publikálták, illetve tudatosították. "A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából A magánnyugdíjpénztár (rövidítve: mnyp vagy manyup) Magyarországon a hárompilléres öregkori ellátás (nyugdíj) második pillére. A rendszerváltás után 1997-ben a Horn-kormány vezette be a pályakezdõk kötelezõ magán-nyugdíjpénztári tagságát. A második Orbán-kormány nemzetgazdasági miniszterének, Matolcsy Györgynek 2010. november 24-én bejelentése szerint a(z addig kötelezõ, azontúl önkéntes) magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január végéig el kell dönteniük, visszatérnek-e az állami nyugdíjrendszerbe; aki valamelyik magánnyugdíjpénztár tagja marad, elveszíti a jogosultságát az állami nyugdíjra, járulékot azonban változatlanul fizetnie kell." Naszóval, akkor hogyisvanez? - Tehát Te fizetsz édesanyám nyugdíjába 10%-ot, én is fizetek mindenkiébe járulékot (idézet, utolsó mondatrész), csakhogy amíg a befizetéseid alapján Te idõbeli jogosultságot szerzel a nyugdíjra, addig nekem semmi sem jár a befizetéseimért? Mer'ugye ez volt 2010-ben a bennmaradás feltétele ... Akkor milyen alapon vitatod el, hogy a mnyp befizetéseim a saját nevemen, a saját vagy örökösöm felhasználására gyûjtsem össze? Tkp. meg lehetett volna oldani a kérdést úgy is, hogy az emberekre bízzák, hogy kezdjenek el havonta félretenni a leendõ nyugdíjukra ... csakhogy pontosan tudható, hogy nehezedõ körülmények közt ez lett volna az elsõ, amit felhagynak, tehát kötelezõvé kellett tenni, különben a leendõ nyugdíjasok (félretett pénzük nem lévén) koldusbotra, menhelyekre, utcára stb. kerültek volna, és mégiscsak a költségvetésbõl kellett volna támogatni õket. Azokat, akik leszarták, hogy spórolni kellett volna, és önhibájukból lettek nincstelenek ... ez így igazságos lett volna a többiekkel szemben? És visszatérve az idézet elsõ sorára: elvileg ma Mo-n hárompilléres nyugdíjrendszer van. Vagy legalábbis úgy emlékszem, hogy ezt a részt még nem fogalmazták át. Akkor tényleg jogszerû az egyik pillért egyik napról a másikra "kiütni" az emberek alól? Ja, és mondom mindezt úgy, hogy nem voltam és (ugye már) nem is leszek mnyp tag. |
Ramm | 11344 | 2012. január 23. 07:50 | Válasz erre: 11342 |
Tökéletes összefoglaló ! Végre "Oldi" leírta azt,amire én nem lennék képes...köszönjük !
|
Oldi | 11342 | 2012. január 23. 03:45 | Válasz erre: 11341 |
�Elõször is egy percig ne hidd, hogy nekem tetszenek a mostani dolgaink!! A részletek, a kommunikáció, az értelmetlen kivagyiság, a belpolitika összekeverése a külpolitikával, a piti lenyúlások, mind-mind látom és bosszant. Bosszant, hogy a piti lenyúlókat nem fenyítik meg, bosszant, hogy nem úgy halad a számonkérés, mint ahogy ígérték. Bosszant hogy én is sokkal többet melózom egyenlõre ugyanannyiért. A lényeg, a fõ irányvonal viszont minden eddiginél jobb. Amikkel egyetértek: 1.a nem dolgozók munkára fogása, a közmunkaprogram 2.a nyugdíj korkedvezmény eltörlése 3. a magán pénztárak eltörlése 4.a médiatörvény 5.bankok, multik válságadója 1 Nem kötelezhetõ a társadalom nagyobb része azt a kisebbséget eltartani, aki nem óhajt ezért megdolgozni. ez a demokrácia. 2.Arra sem kötelezhetõk a járulékot 65 éves korig fizetõk, hogy mások 40-45 éves életerõs emberek százezres nyugdíjakba menjenek. Szerzett jogok (a szocializmusból) ugyan már, köszönjék meg hogy eddig kapták. Persze finomítani kell, mert az a tûzoltó tényleg nem tud létrára mászni 64 éves korában. 3.Egy országban csak egyféle kötelezõ állami nyugdíjrendszer lehet. Ha én fizetek a Te édesanyád nyugdíjába 10%-ot, akkor Te is fizess ugyanannyit. Ha még akarsz magán nyugdíjpénztárba menni azt megteheted önkéntes alapon, de ezen a járulékon felül. És azt nem fogja senki "ellopni". de a közös részbõl te ne akarj privát számlát, csak azért mert akkor születtél, amikor. 4.A majdnem teljes elektronikus média idegen (és idegenszívû) kézben van és a korrekt tájékoztatáshoz nemcsak a kisebbségnek van joga, hanem a többségnek is. Hogy mindezt nem így kellett volna végrehajtani, hogy közben ennek a változásnak is vannak ártatlan áldozatai, tudom. Sok mindent kell ezeken még csiszolni, sok hiba van, nem tökéletes, de valami. Valami elkezdõdött, mert azt világosan láttuk 2 éve, hogy úgy nem mehet tovább. Én csak, addig, amíg nem látok más alternatívát, öncélúan nem rombolom a jelenlegit, mert az káoszhoz, anarchiához vezet. A különbség köztünk az, hogy szerintem arról szó sincs, hogy mi nem akarunk Európához tartozni. Ezt nem deklarálta senki. Nem tartozhatunk máshova mert itt vagyunk Európa közepén, földrajzilag és kulturálisan is. Az Eu más kérdés, az Eu jelenleg, ha nem is halódik, de sürgõsen igen súlyos reformokra van szüksége, ha létezni akar. Ezek a változások elkezdõdtek a nagy nemzetek javára a kicsik kárára. Ez ellen tiltakozni kell, tiltakozni kell a túlzott befolyás ellen. Ez minden nemzeti kormánynak becsületbeli kötelessége. Ezt csinálják az angolok, franciák németek is. Egy kicsit sikeresebben, mert õk nagyok és gazdagok. Én nem hallottam, hogy dicsõítették volna a kínaiakat, arra piacra szívesen betörne bárki a nagyok közül is... Az elszegényedés problémáját sajnos jól ismerem a faterom egyik legnagyobb gyûjtõje a Máltaiaknak... Sajnos ez a probléma nem javult, sõt lehet hogy romlott az elmúlt 1,5 évben, de biztosan nem mostanában keletkezett... A futballpályák ügye felháborító. Na jól elkoptattam az ujjaimat, de jól esett... Bocs' hogy hosszú. Neked is jó éjszakát! |
TomRed | 11341 | 2012. január 23. 01:26 | Válasz erre: 11340 |
Hidd el, nekem is fáj az, hogy hazánk milyen állapotba került. Mindössze az a különbség, hogy a kiutat én másképpen látom, mint a mostan regnáló kormány. Szent István király Magyarországot a nyugati orientáció felé terelte és ez így maradt évszázadokon keresztül. Mátyás király is nyugatról hívott mûvészeket, tudós embereket az udvarába. A török uralom is "csak" 150 évig tartott, nem tértek át a magyarok muzulmán hitre. El nem tudom képzelni, hogyan jutottak el egyesek arra a gondolatra, hogy Magyarországot a nyugati demokrácia és modernizáció helyett keleti irányba kellene fordítani... (EU zászló égetés, EU szidalmazása (gyarmatosító), Kínai NÉPKÖZTÁRSASÁG dicsõítése, oroszoktól, araboktól várt támogatás.) Nem volt elég a szovjet megszállás majd ötven éve? Másrészt szemmel láthatóan csak a felsõ 10%-a kap a lakosságnak kedvezményeket, akik igazán nem szorulnak rá. Próbáld meg ennek a családnak elmagyarázni, hogy nem olyan fontosak az anyagiak: http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/cikk/509499 Csak közben ne állítsd le a motorod, mert lehet, hogy gyorsan kell menekülnöd!:-) Pedig hány család él ennél is kilátástalanabb helyzetben, miközben például három (!) új futball stadion felépítését döntötték el. További 100 milliárdokat is ígértek OV hobbijára. Jó éjt! |
Oldi | 11340 | 2012. január 23. 00:35 | Válasz erre: 11339 |
Nem, természetesen nem Rád gondoltam ekkor, - bocs':-) Csak idõnként elszakad a cérnám,amikor úgy érzem betonfalakba ütközöm, csak tudnám mi a f@sznak fontos ez nekem? ..:-))) - Ne válaszolj. |
TomRed | 11339 | 2012. január 23. 00:30 | Válasz erre: 11338 |
"Hazánk sem.." Csak nem kivándorolsz? Keletre vagy nyugatra? Mert én maradok.:-) Mindig itt éltem, dolgoztam, adót, járulékot fizettem, szavaztam. (Volt olyan,hogy a FIDESZ-re...) |
Oldi | 11338 | 2012. január 22. 23:42 |
Sajnos valószínûleg meg fogom érni, hogy hogyan köpköditek majd a kormányt azért a megszorításokért, amit a csodálatos IMF kényszerít majd ránk.... A stílust már mellékelted... Lehet, hogy nem lesz jobb sorsunk a görögöknél, akiknek a 28%-os (!) kamatozású kötvényeiket még az unokáik is fizetni fogják... De lehet, hogy az urak elfogadnak majd egy pár csodálatos görög szigetet is fizetség gyanánt. Ti és még sokan ezen az oldalon vagytok, mi és még szintén sokan a másikon. Igazán bárgyú vádat is hallottam a "baloldal"-tól illetve Tõletek, hogy kisajátítja a jobb a nemzeti érzést és politikát magának. Hát szeretném azt látni, hogy bárki is kisajátítsa azt tõlem, ami az enyém. Nem kell ezt hagyni és kész. De, ha valaki kizárólag a bevásárló kosarát és a pénztárcáját nézi, ha csak az a fontos, én sajnálom, mint embertársamat, de nincs közös bennünk. Hazánk sem.. |
TomRed | 11337 | 2012. január 22. 23:16 | Válasz erre: 11336 |
Igen. Például egy önbeteljesítõ jóslat: http://www.origo.hu/itthon/20111202-buveszmutatvanyt-mutatna-be-orban-az-eu-csucson.html Nem kellett hozzá egyéb, mint elriasztani az IMF küldöttséget, majd ilyeneket nyilatkozni: http://michaelknight.blog.hu/2011/12/16/vedelmi_penz_2#more3469375 |
TomRed | 11335 | 2012. január 22. 21:51 | Válasz erre: 11334 |
Megint kevered az okot az okozattal... Igaz, hogy a kormány agitprop. osztálya is ezt teszi. |
Oldi | 11334 | 2012. január 22. 21:41 | Válasz erre: 11320 |
Ja, ezek a számbûvészek kreálták a jelenlegi válságot szerte a világban....
|
TomRed | 11333 | 2012. január 22. 19:55 |
Egy ember, aki vár a beígért egymillió új munkahelyre: http://munkahelyiterror.blog.hu/2012/01/21/balkan_a_kobon?fullcommentlist=1#comments
|
TomRed | 11331 | 2012. január 22. 19:39 |
Egy újabb imént talált mû: http://forum.portfolio.hu/topic.php?t=5224&from=755700#2889575 "Megtalálták Petõfi Sándor: Itt van az õsz, itt van újra. címû versének eredeti kéziratát. Az általunk eddig ismert szöveg osztrák hamisítvány, az eredeti a (fülke)forradalomról és a (gazdasági) szabadságharcról szólott: Itt van az õsz, itt van újra, szép, mint mindig énnekem, De van, ami ennél is szebb; errõl szól az énekem: Mint mikor a must borrá lesz; erjed és forr a dalom, Teljhatalmat adott nékem a fülkeforradalom. Felállok a hordócskámra, onnan szólok szerteszét, Hallgatom a részvényindex hullásának lágy neszét. - Húzz el onnan, rossz hordón állsz! Szól lentrõl a ráció, De hordócskámra nem hallatszik fel csak az ováció. - A hordód teli puskaporral, cselekedni kéne rég! Hosszú az a gyújtózsinór, és még csak a vége ég. - Vak ló viszi szekerünket, pont neki a falnak! Beszédetek hasztalan; mint harsona a halnak. Orrom alatt kis bajusz nõ, és lendítem a karom, Eláll majd a fal az útból, mivel nagyon akarom. A fõügyész, a fõbíró, fõelnök, s a fõbankár, Aki minket ellenõriz, vagy bármiben fõbenjár; A mi kutyánk kölykei mind, lehet öt vagy hat alom, A lényeg, hogy megmaradjon kezünkben a hatalom. Nem tetszik az új alkotmány? Vannak benne viszály okok? Nemsokára módosítjuk: Én leszek a királyotok! Rengeteget spórolunk majd választáson, pártokon, Szövetségest is találunk koreai partokon. Itt hagyunk vén Európa, szûkmarkú vagy, le veled! Pénzed vártuk, nem pedig a neheztelõ leveled. Aki kuruc; az nagyot fúj, és nem kicsit lehel, Címlapokra kerülünk, mint híres õsünk; Lehel. Ha kürtünkbe nagyot fújunk; világ bele siketül, Kína elvolt jól magában, majd nekünk is sikerül. Igaz nagyobb, na de tudjuk; a méret nem minden, Jólét lesz itt már holnaptól, szinte minden szinten. És, ha netán nem sikerül, még akkor is megérte, Béget a nép továbbra is, nem haragszik meg érte. Államcsõd, és összeomlás nem probléma nálam, Szimpátiatüntetésre gyûlik majd a nyájam. Ha elbukom, vélem bukik majd az egész nemzet, A leghíresebb magyar leszek, akit apa nemzett." |