28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

desiderus 11531 2012. január 26. 22:38   Válasz erre: 11530
Az üsitõm 49 Ft-os ásványvíz, nuku nasi.
Basszák meg azok, akik szerint ez qurva jó.

Tudom, hogy közhely, de leírom...ez a fizetés a megélhetéshez kevés, az éhenhaláshoz sok.

qqriq64 11530 2012. január 26. 22:35   Válasz erre: 11529
Tizenöt font a kajám amit veszek öt napra a melóba. Benne van az üdítõ és a nasi is.
Kevesebb mint másfél órai nettó bérem.

desiderus 11529 2012. január 26. 22:23   Válasz erre: 11528
János, ezzel tisztában vagyok.
A cikk írója tökéletes tudatlanságban él.
Az is lehet, hogy felsõbb utasításra írta ezt a baromságot.

Én átszámolva kb 400 euro fizetésbõl vegetálok. Naponta stresszelek a határidõk, a mûszaki problémák és a menedzsment baromkodásai miatt.
Ja és röntgenberendezéseket szerelek össze, ami azért nem LEGO...
Nem rég számoltam ki, hogy csak a reggelim és az ebédem kb 5 ezer forint hetente.
És akkor hol van még a munkahelyre való bejutás költsége, a melósruhák tisztántartása stb, amit saját zsebbõl kell állnom.
Remélem, belátható idõn belül mi is kintrõl szemléljük a hülye politikusaink országmentõ kamikáze akcióit.

qqriq64 11528 2012. január 26. 22:06   Válasz erre: 11525
Nézzük meg közelebbrõl. 200ezer font egy kis garzon ára Londonban. A cikk íróját cáfolva a gyerekeknek ingyenes a gyógyszer. Meg ingyenes az utazás és a tankönyv. A szülõ csak az egyenruhát veszi meg.
Az iskolai étkezés 2.2font naponta heti szinten annyi mint nekem egyórai nettó bérem.
Kiváncsi lennék hogy mindent beleszámolva egy budapesti garzon ára elég lenne e egy gyerek felneveléséhez otthon?

TomRed 11527 2012. január 26. 22:03   Válasz erre: 11487
"...és igen, ez a fajta uralkodás elhozta, hogy ma már mindenki politizál mert mindenki a saját bõrén érzi, hogy változtatni kell.....egy normális világban az emberek nem politizálnak hanem élnek és csak a politikus foglalkozik a munkájával és a nép csak a választásokkor foglalkozik egy kicsit ezzel....."

Ez nagyon igaz!

Angliában vajon tudják az emberek a pénzügyminiszterük nevét?

Igaz, nálunk olyan nincs is, persze minek is, ha pénz sincs...

Sikerült is zavarba hozni Christine Lagarde asszonyt, IMF vezérigazgatót, mivel Fellegi Tamást pénzügyminiszternek találta nevezni egyik sajtó tájékoztatón.

Nem is igazán értem tulajdonképpen miért is állnak szóba egy tárca nélküli miniszterrel, aki elvileg nem lehet felelõs az ország pénzügyeiért. Ez jellemzõen egy fideszes maszatolás. Ahelyett, hogy kirúgták volna eltolcsyt és egy hitelesebb embert találtak volna a helyére, aki lefolytatná a tárgyalást és elindítaná a gazdaságpolitika normális vágányra visszaterelését, inkább ezt a fél megoldást találták ki.
Különben kénytelenek lettek volna egyértelmûen beismerni az Orbán-Matolcsy-féle unorthodox gazdaságpolitika kudarcát.

Zozomano 11526 2012. január 26. 21:50   Válasz erre: 11519
Kint értékelik a munkát. Én egy nagy multinál ténykedem, immáron 17 éve, spkszor jár nálunk német szervizes srác, az állítása szerint szar Q5-tel...alkalmazott. Az ugyanolyan beosztásban mint én németben, svédben kb 3-szoros a szorzó. Nem gazdagok, nem is értik miért kérdezem, hogy annak számítanak e és nem is akarnak azzá válni. Minek. Tisztességes munkával jól élnek. Évi 3-4 pihenés egy nagyobb...stb
És ami fontos 36 órás munkahét, bazierõs szakszervezet, persze rengetek szabályozás, de tudomásul veszik és alkalmazzák. A demokrácia rúegy bürokratikus szabályrendszer, amit betartva élvezheted az elõnyeit.
Én csak azt tanácsolom mindenkinek, aki tud az mennyen. Dolgozni mindenhol, kell, seholsem kolbászból van a kerítés, de egy alapvetõ Fayoli elv, hogy az a munkaerõ dolgozik elkötelezetten, aki úgy érzi, hogy meg van becsülve és fizetve. Ez meg van és dolgoznak 36 órát és élnek. Megfelelõen.
Nekem meg matematikailag úgy 2006 óta évente 5%-ot csökken a fizetésem reálértéke, plusz a kis svájcihitel, pedig a tavalyi adótörvénnyel vagy 30000-t nyertem a gyerek miatt. Egy alattam dolgozó kislány meg -5000 egyedülálló fiatalként. Azt csodálkozunk, hogy mindenki ki akar húzni. Tíz év és mi leszünk a kissebbség, azt mehetünk segíjért.
Nem megélni akarok, hanem élni!!!! Tisztességesen, munkából
Na ezt nem hagyják, mert akkor az lenne, amit lentebb írnak. Dolgoznánk azt 4 évente politizálnánk csak, de úgy nem lennénk alkalmasak a terelgetésre és fanatizálásra.

desiderus 11525 2012. január 26. 21:46   Válasz erre: 11524
Én mondok egy nyomós indokot :-))))
Miért is jó itthon éhen halni... :-)))

http://www.origo.hu/nagyvilag/20120126-tobb-mint-76-millio-forintba-kerul-egy-brit-gyerek-felnevelese.html

qqriq64 11524 2012. január 26. 21:43  
Egyébként ha már így összeröffentünk tudna nekem valami nyomós indokot mondani miért jó magyarországon élni? Most nem a lózungokra vagyok kiváncsi hanem gyakorlati érvekre hogy miért jó ott? Mi az amiért ott kellene maradni? Mi a vonzó Magyarországban? Jó én nem találtam ilyet de hátha a kedves jobboldali fórumozók tudják a tutit.
Mindenhol vannak negatívumok még itt is nem is kevés de a mérleg erõsen pozitív.
Szóval???

qqriq64 11523 2012. január 26. 21:37   Válasz erre: 11521
Itt tapossák a gázt rendesen. Mobilmérés gyakorlatilag nincs a kamerákat meg tudják hol vannak. Mivel a benzin mondjuk úgy elérhetõ áron van óvatos gyorsítás nem nagyon van. Ha egy bizonyos távolságra lévõ autónál otthon még kényelmesen átértem itt igencsak szedni kell a lábam.

qqriq64 11522 2012. január 26. 21:34   Válasz erre: 11520
Az elsõ szállodában ahol dolgoztünk a takarítók mind oroszok voltak és angolul sem tudtak. Itt Golders Greenben a takarítópiac a lengyeleké.

Semi 11521 2012. január 26. 21:30  
A vezetésben a legnagyobb élmény a rendõr volt, aki megállított lassúhajtásért. A 40-es táblánál 40-nel mentem, ez neki kevés volt. Elmagyarázta, hogy negyven mérföldes sebességgel menjek, ne 40 km/h-val, mert feltartom a forgalmat.

Semi 11520 2012. január 26. 21:28   Válasz erre: 11517
Én mikor kint voltam Londontól 40 km-re egy kisváros szállodájában, ot 11 alkalmazottból (a takarító személyzet) 9 magyar volt. Readingben voltunk a Best Westernben. A két legnagyobb élményem a vezetés volt és a szomszéd város egyik utcája, ami a Gipsy lane névre hallgat.

qqriq64 11519 2012. január 26. 21:27   Válasz erre: 11518
Desi aki kellõen megutálta Magyarországot, aki elszánt és akar dolgozni annak egyenes útja van kinn. A többi csak rizsa.

desiderus 11518 2012. január 26. 21:20   Válasz erre: 11491
Oldi....barátnõm fia tavaly májusban ment ki Németországba. Az apjánál lakott és kb 3 hétig volt munkanélküli. Egy vállalkozónál kapott állást aki lakásfestés és felújítással foglalkozik. A fizetése 1800 euro szakma és érettségi nélkül.
Decemberben hazajött és mesélt, mesélt...a repülõjegy 150 euróba került oda-vissza (Stuttgart-Budapest ) az albérlete 250 euro rezsivel együtt (!!!), mert elköltözött az aputól.
A csapatban egyedüli magyar, rajta kívül két orosz, egy francia, egy lengyel és két német dolgozik.
Nagyon jól megvannak egymással és a fõnökkel, aki echte német.
Egyheti keresetébõl meg tudott venni egy szuper laptopot, amit itthon kb. kéthavi jövedelme lett volna...ha kap állást.
Nevetve mondta, hogy három havi keresetébõl meg tudná venni azt a motort, amit én eddig nem tudtam összespórolni (használt mociról beszélek ) eddig...50 évesen.
Ennyit az idegen gyûlöletrõl és az übermensch szemléletrõl.
Nem is akar többet hazajönni, max látogatóba.

qqriq64 11517 2012. január 26. 21:19  
Talákoztam olyan angollal hogy nem tudja hol van Magyarország.
A politika nem téma. Az egyik román kolléga kérdezte hogy mi van magyarországon meg az egyik indiai is érdeklõdött mert látta a tüntetést.
Viszont igen jókat szoktak vidulni mikor megmutatok nekik egy ezest és elmondom menyit ér.
A legjobban akkor csodálkoztak amikor mondtam hogy fél évvel ezelõtt kijövetelünkkor 3,3font volt mostmeg 2,7. Fél év alatt. Azt mondják a rúpia is erõsebb.
Egyébként a ha mondom hogy magyar vagyok mindig úgy méregetnek mintha valami egzotikus országból jöttem volna. Itt a magyarokat jó munkaerõnek tartják.
Épp tegnap beszélgettünk Juannal a dömperessel aki Romániából moldáv részrõl jött és ugyan magyarul nem tud de van sok csángó barátja, szóval azt mondja hogy ott náluk milyen hátrányosan különböztetik meg a magyarokat ha munkát akarnak vállalni itt meg együtt dolgozik teljes egyetértésben sok nemzet.
Azon a melón Slough-ban kb 50-en dolgoznak a következõ nemzetek fiai.
Angol, skót, ír, indiai, litván, lengyel, bulgár, román, magyar.

tsanyi 11516 2012. január 26. 21:17   Válasz erre: 11515
Szerintem letojják....legfeljebb ha meghallják az ország vagy zorbi nevét akkor legyintenek, hogy na, már megint egy banánköztársaság.....illetve rozs...

TPBalaton 11515 2012. január 26. 20:56   Válasz erre: 11513
Ott hogy vélekednek M.o.-ról?

Semi 11514 2012. január 26. 20:46   Válasz erre: 11513
és kintrõl mit látsz? tényleg a baloldal nyomja világszinten ezt a fidesz-hadjáratot?

qqriq64 11513 2012. január 26. 20:38   Válasz erre: 11509
Én még nem. Innen kintröl egyenesen élvezem:))))))))

egynyoc 11512 2012. január 26. 20:37   Válasz erre: 11509
Hmm...nem...én azt unom hogy fideszes meg a szocis mutyik táskával lopják a pénzt..nokiás doboz már kicsi hozzá...

tsanyi 11511 2012. január 26. 20:30   Válasz erre: 11509
...még annyit, hogy 2006-ig még csak nem is érdekelt...csak a történelem.....

tsanyi 11510 2012. január 26. 20:27   Válasz erre: 11509
de, én rohadtul unom......szívesen írnék bármi mást, ha jelen pillanatban mindannyiunk miatt nem ez lenne a legfontosabb.....lehet becsukni a szemeket, befogni a szájakat és füleket...és utána elviselni ha nm úgy vannak a dolgok ahogy szeretnénk......mindent lehet...

Semi 11509 2012. január 26. 20:20  
ti még mindig nem untátok meg a politizálást?

tsanyi 11508 2012. január 26. 20:11  
Na igen, állítólag az új nyertes árulja a frekvenciát, igaz ebben a posztban ez nincs benne, de azért ez is buta dolog volt zorbiéktól akármit is mondanak a tiszta pályázatról: http://mertek.postr.hu/perben-haragban-mi-lesz-veled-klubradio

tsanyi 11507 2012. január 26. 20:08  
Szánalmas már az egész...ennyi erõvel hagyóék is maradhattak volna...semmi változás csak most más zsebében landol a lé: http://bkvfigyelo.postr.hu/csokkentettek-az-elvarasokat-igy-jutottak-premiumhoz-a-bkv-vezetoi

"arlós István fõpolgármesterré választása után is elõfordult, hogy indokolatlanul kaptak prémiumot a BKV vezetõi. Az Állami Számvevõszék szerint alapvetõ munkaköri feladatokért járt prémium, és a kifizetések feltételei között nem szerepelt a BKV hiányának csökkentése. A fõváros személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el, hogy a BKV vezetõi mekkora prémiumot kaptak az elmúlt másfél évben, írja az Index."

egynyoc 11506 2012. január 26. 19:47   Válasz erre: 11503
A hozzászólások azért elég érdekesek...matolcsy meg ne dugjon többet elég egy ilyen barom...

tsanyi 11505 2012. január 26. 19:29   Válasz erre: 11502
Egyébként nem csoda, hogy a vezér ennyire védi hû híveit akik az emútnyócévben töltögették a pártkasszát a városaikban felvett kölcsönökbõl....mint pl esztergom, debrecen, hvásárhely és még amik nem kerültek elõ....azért az esztergomiak által vásárolt romániai kastély nem egyszerû eset.....annak már rég bíróság elõtt kéne lenni-e, de még hang sincs róla...

tsanyi 11504 2012. január 26. 19:27   Válasz erre: 11503
Ezt írtam hárommal ezelõtt, hogy már teljesen sérültek.....mit keresnek még ezek a nyakunkon?(tudom, elég sokat)....

Bubó Doki 11503 2012. január 26. 19:25  
Hinnye, ez nem semmi!!! Gondoltam, hogy az adózás, és a szaporodás összefügg, így: Basszák meg az adórendszerüket! És még ebbõl is gyerek lesz????? Link:http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/matolcsy-az-egykulcsos-ado-javithatott-a-nepesedesi-helyzeten-367544

tsanyi 11502 2012. január 26. 19:24  
Attól függetlenül, hogy a vezér csontig benyal kint a léért itt a helyettesei továbbra is megvezetgetik az embereket a bevált dumával: http://www.origo.hu/itthon/20120126-bankok-es-multik-ellen-hirdet-harcot-lazar-janos.html

"Levélben fordult a hódmezõvásárhelyiekhez Lázár János. A polgármester az [origo] értesülése szerint a város anyagi helyzetérõl írt, leszögezve: hogy megvédi Hódmezõvásárhelyt, akár a pénz hatalmával szemben is."

........azért nem akarnak lemondani a kétkedõkrõl sem akik a jobbikhoz húznának a vezér mostani birkulása miatt.......

tsanyi 11501 2012. január 26. 18:44   Válasz erre: 11499
Igen, errõl tavaly már beszéltünk....nem tudom, hogy egy rendvédelmis ezek után mennyire akar még az maradni....nem mintha bármit is találnának, de már maga ez az eljárás és örökös bizonytalanság, hogy mit fognak még kitalálni...

tsanyi 11500 2012. január 26. 18:42  
Ezek tényleg sérültek, épp most megy a hírekben is, de itt is van: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/26/matolcsy_gyorgy_parlamenti_bizottsagi_meghallgatasa/

....egyáltalán tudja miket beszél?......

....ja tényleg, zorbi egy riportban azt hiszem a washington post-nak elmondta, hogy õ a felelõs mindenért fõleg az unortodox gazd. politikáért és ezután visszavesz a szabadságharcból és az eu ellenes retorikából.......elõször azt hittem hírcsárdás írást olvasnak fel, de nem....ezt mondta.......

....persze ahogy sokan jósolták kezdik úgy feltüntetni, hogy õ gyõzõtt és eleve is ez volt a célja....a híveket persze kár is lenne gyõzködni hisz a szektában nem szokás a gondolkodás, de fõleg a vezérre kritikusan gondolni(lehet, hogy ha véletlenül rosszat gondol valamelyik akkor a szemináriumon önkritikát gyakaorol?.....

qqriq64 11499 2012. január 26. 18:36   Válasz erre: 11497
Egyszerü kicsinyes bosszú a tüntetésért
Végtelenül pitiáner.
Ez a kormány még semmilyen szakmai vagy társadalmi csoport ellenkezését nem hagyta megbosszulatlanul.

Larten 11498 2012. január 26. 18:31  
Röhögjünk már egy jót saját kínunkon...

klimas 11497 2012. január 26. 17:03   Válasz erre: 11496
Nehogy már belsõ ellenzék alakuljon ki.....
Ilyenekrõl a Rákosi rendszerrel kapcsolatban hallottam.

qqriq64 11496 2012. január 26. 16:49   Válasz erre: 11493
Itt külön szülöi hozzájárulás kell ahhoz hogy a gyerekemröl fényképfelvétel készüljön egy iskolai rendezvényen a személyiségi jogokra hivatkozva OTT meg adóforintokból nyomoznak rendörök ellen.
VAZZE

klimas 11495 2012. január 26. 15:59   Válasz erre: 11490
Nem újkeletû az elhatározásom, csak nem akarok fejest ugrani....
Az sem érdekel már igazából, hogy mint alkalmazott kellene dolgoznom , nem akarok rögtön BMW-vel járni, nem várok csodát, csupán kiszámítható jövedelmet, amibõl meg lehet élni.
Szégyelje a mindenkori kormány, hogy 3 szakmával, több mint 40 éves munkával eltöltött idõvel és rutinnal 55 éves fejjel ilyeneken kell hogy gondolkozzak, mert itthon nincs rám szükség.
Illetve dehogy is nem! Arra kellek , hogy ha összekaparok egy kis pénzt, és ez most tényleg kis pénz, akkor azt elvegyék tõlem ilyen-olyan adó és járulék fizetési kötelezettséggel. Azon már nem is töröm a fejem, hogy ha elérem/?/ a nyugdíjas kort, mennyi pénzt kapnék....
Basszák meg, ezalatt összesen talán ha 3 hétig voltam betegállományban, marhára leterheltem a tb-t,ugye??? Most meg ha komoly bajom lenne és nincs pénzem, márpedig nincs, akkor dögöljek meg, mert a várólistát kivárni nem tudom, annyi idõm már nincs hátra....
Oldi ne gyere nekem azzal, hogy te így-meg úgy jártál odakinn.... Az ismerõseim, akiket szavahihetõnek tartok és többen vannak, nem a te állításodat igazolják. Az is igaz, azt is elmondják, nem egyszerû az élet. De ha normálisan dolgozol akkor kiszámítható életed van.
A kolbászt meg meghagyom itthon neked meg kedvenc vezérednek

qqriq64 11494 2012. január 26. 15:34   Válasz erre: 11493
Hej ha ezt sztalin elvtárs megérhette volna...
Kispályás volt ezekhez képest.

qqriq64 11492 2012. január 26. 15:28   Válasz erre: 11491
:))))))))))

Oldi 11491 2012. január 26. 15:12   Válasz erre: 11488
Csak azt ne hidd, hogy kint egészen más lesz...
Talán alkalmazottként lehet, azt nem tudom.
Nekem személyes tapasztalatom csak Németországról van a kilencvenes évekbõl, egyéni vállalkozóként amikor tényleg dübörgött minden, szó sem volt válságról, meg fizetési mérlegrõl, de a bürokrácia legalább akkora volt mint nálunk, a Finanzamt, pedig igen szemét dolgokat mûvelt. Korrupciónak nyoma sem volt.
A vállalkozás jövedelmezõsége, pedig durván olyan volt, mint nálunk, ha természetesen figyelembe vesszük a befektetendõ tõke nagyságát is.
Ehhez lehetett hozzátenni a németek idegengyûlöletét és "übermensch" szemléletét. Haza is jöttem, gondolkodás nélkül.
Manapság biztosan mindenhol rosszabb a gazdasági helyzet, de sokkal több az idegen, tehát megszokták bizonyos fokig. Egészen addig a pillanatig míg nem kerül veszélybe a saját vajas kenyerük...
Kicsit profánul: el ne felejts fehér kenyeret vinni, az elég lesz, mert csak ki kell menni a ház elé és törni a kerítésbõl.:-)))
(Azért ne égess, fel minden hidat...)

qqriq64 11490 2012. január 26. 14:39   Válasz erre: 11488
Nocsak:)))))))

klimas 11488 2012. január 26. 14:30  
Ismét seggszáj :
http://penzcentrum.hu/adozas/nesze_neked_adminisztracio-csokkentes_16_uj_adoszamla_lett.1031340.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Na ezért van , többek közt, tele a tököm ezzel a bandával is! Amint lehet , húzok a francba kifelé, talán ott még értékelik a tudásomat, vagy a tenni-akarásomat....Az sem érdekel ha idegennek néznek, de legaláb nem döglök éhen!

tsanyi 11487 2012. január 26. 13:47  
Egy komment innen: http://fenteslent.blog.hu/2012/01/25/vegre_mindenki_politizal?fullcommentlist=1#comments

"A vita az Orbán által 1998.-tól újra két törzsre szakított közvélemény között: Szabadság vagy nemzetiesség? Ennek megfelelõen a nemzetiek lekomcsizzák a szabadság-pártiakat, a szabadság-pártiak meg lefasisztázzák a nemzetieket.

Közben megjelentek az igazi fasiszták: Gyakorlatilag Orbán, arra hivatkozva, hogy kifogja a szelet a vitorlájukból. részben az õ retorikájukat használja, részben az õ programjukat valósítja meg. Igazi kommunisták (leszámítva a kormány mellett tüntetõ nyugdíjas tekintélyvágyókat) Magyarországon és Káeurópában, történelmi okok miatt, egyszerûen nincsenek.

Azzal nagyjából egyet lehet érteni, hogy "az elmúlt nyolc év" komolyan esik a latba a mostani helyzet értékelésekor: Egy felelõtlen ellenzék nyolc éven át mindent megakadályozott, ami az országnak (és ezáltal az akkori kormánypártoknak) jó lett volna: Válság elõtt megkezdeni "a nagy ellátórendszerek fájdalmas átalakítását" (egészségügy, oktatás, nyugdíjrendszer, államigazgatás). Akkor látható volt, hogy ezeket végre kell majd hajtani, csak válság idején, vagyis a mínuszból kell költeni a költséges reformokra, hogy idõvel majd ne kelljen napi szinten lopnia a kormánynak. Na, ebbõl a felelõtlen ellenzékbõl lett, ha lehet még felelõtlenebb kormány."

...és igen, ez a fajta uralkodás elhozta, hogy ma már mindenki politizál mert mindenki a aját bõrén érzi, hogy változtatni kell.....egy normáléis világban az emberek nem politizálnak hanem élnek és csak a politikus foglalkozik a munkájával és a nép csak a választásokkor foglalkozik egy kicsit ezzel.....

tsanyi 11486 2012. január 26. 13:28   Válasz erre: 11485
Itt inkább a mentegetõzés van és az, hogy segget csinált már sokadszor a szájából mint az összes mostani igazi kúrmánytag.....amit tegnap még vérgõzõsen követeltek mára már letagadják, hogy valaha is elhangzott és holnapra meg a mai fogja érvényét veszíteni....ezeknél sosem lesz coming out pedig talán az egyetlen esélyük az lehetne, hogy valamennyire tisztességgel jöjjenek ki abból amit csináltak.....lassan fletó öszödije szimpatikus lesz, õ legalább bevallotta nem úgy mint a sosem hazudó....persze ha ezt is hazudta mikor mond igazat?...

klimas 11485 2012. január 26. 13:15  
Üzentek copypaste palinak?
?http://fn.hir24.hu/itthon/2012/01/26/bayer-a-schmitt-ugy-iszonyatosan-ciki/
Vagy azt hiszi zsocsácka , ettõl hitelesebb lesz????

Zozomano 11484 2012. január 25. 21:33   Válasz erre: 11479
zorbi dávidka kiüti eu góliátot...
és lesz egymilla munkahely, csak segíjt, megdobják egy munkaszerzõdéssel és kit érdekelnek a mútik, ott úgy is dógozni kell, abba meg csak megsérülünk, azt nem akar szegény ogre rokkantnyugdíjasként az állam terhére lenni...

Zozomano 11483 2012. január 25. 21:29   Válasz erre: 11481
lemaradt a bankkártya száma és a pin kód!!

tsanyi 11482 2012. január 25. 19:39   Válasz erre: 11481
:))

kondorosi67 11481 2012. január 25. 19:36  
Sziasztok!
Szó volt a napokban az új rendszámtábláról.Megvan milyen lesz:
http://www.biglol.eu/kep/5309-megszereztuk-ilyen-lesz-az-uj-rendszemtabla/

tsanyi 11480 2012. január 25. 19:16  
Na meg amit az orvosszövetség tervez, hogy a fizetõsek kerüljenek elõre.....ez elvben jó is lenne ha nem ismernénk a magyar kórházak helyzetét ahol igen hamar már csak a fizetõsök kerülnének sorra hisz, hogy ellenõrzöm, hogy egyébként nincs is várólista csak kell a pénz és azért mondják?.......egy doki viszont elmondta az angol rendszert amiben van logika és jó is lehetne.....ott a fizetõs vendégeket az egyébként a kórházban dolgozó orvosok mûtik, de hétvégén amikor amúgy nincs normál mûtét....a dokik kibérlik a kórháztól a személyzetet, mûtõt, eszközöket és mindenki jól jár miközben a várólistások sem szenvednek érdeksérelmet....ez jó lenne..

tsanyi 11479 2012. január 25. 19:10   Válasz erre: 11476
ja, még egy hír.....én elõször hallottam olyan hírt, hogy egy nagy multi a magyar instabil és kiszámíthatatlan környezetre hivatkozva halasztja el a gyára bõvítését miközben azt is mondta, hogy amennyiben nem tud bõvíteni akkor veszteséges a termelés ami az én olvasatomban annyit tesz, hogy amennyiben nem változik a helyzet akkor a már meglévõ gyárát is elviszi.....ez a michelin gumigyár Nyíregyen.......nyilván örülnek az ottaniak fõleg annak, hogy esetleg a mostani melóhelyek is megszûnnek....persze ahová járunk(itt is voltam már párszor) cégekhez ez nem nagy titok mert a vezetõktõl az adminisztrátorokon keresztül leszivárognak a hírek, tehát a michelin ezt be is jelentette, de rengeteg kisebb multi is ilyet tervezget.....túl sok is....remélem zorbi idõben és félreérthetetlenül visszavonul és nem kezd megint emberkedni....csak a gyengeelméjû rugdossa a nagyobbat...

tsanyi 11478 2012. január 25. 19:05  
Mindössze ennyit számít: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/25/szarnyal_a_forint/ , hogy zorbi végre egy kicsit normálisabban beszélget kint(persze itthon majd aszondja, hogy jól kiosztotta õket) és nem saller meg kokihegyeket osztogat......

tsanyi 11476 2012. január 25. 18:59  
Hallgattam ma napközben több rádió híreit........volt, hogy gyúrcsókot a miskolci, de már a szegedi fidesz és jobbik ki akarja tiltatni az avas lakóteleprõl ahol pár napot eltölt az emberek között(milyen céllal tök mindegy, propaganda).....ennyire félelmetes figura a táncoslábú, hogy a nagy kormánypárt és hû vazallusai megrettenve kitiltanák már a cigányok közül is?......ezek már betegek....:)))

Taro 11475 2012. január 25. 18:55   Válasz erre: 11474
én is:-)))))

tsanyi 11474 2012. január 25. 18:51  
Taro.....mégis csak egy ügyrõl beszéltünk amikor az egyoldalú szerz.módosításról volt szó mert ugyanaz az ügy és az elsõ ítéletet elkaszálta a felsõbb bíróság, de mégis továbbmehetett és most újra nyertek a bank ellen......,de gondolom ezzel még nincs vége, várom erõsen a fejleményeket: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/25/reszben_ervenytelenek_a_partiscum-szerzodesek/

tsanyi 11473 2012. január 25. 10:39  
Ez jó: http://lemil.blog.hu/2010/09/13/buntelen_bunhodes_a_portugal_inkvizicio_1_0

"A mások lelkében, lelkiismeretében, vallásos meggyõzõdésében való kutakodás iránti olthatatlan vágy bizonyos keresztényekben már a IV. század óta ott lobogott, vagyis alig hagytak fel az üldözésükkel, mindjárt õk szerettek volna üldözni valakiket. (Igaz, rendes népmese sincs üldözõ és üldözött nélkül, sõt, párkapcsolat se; akkor vallás ugyan miért lenne?) Üldözni pedig azt érdemes ugyebár, aki másképp gondolkodik, mint a fõsodor vagy a fõmufti. Mert az veszélyes. Sose lehet tudni, mikor lesz belõle új egyház- vagy pártalapítás, esetleg totális rendszerváltás, akkor meg mibõl fog élni a régi elit? És egyáltalán: életben hagyják-e?"

tsanyi 11472 2012. január 25. 08:41  
Ennyit a pártatlan közszolgálati(ami egyébként közpénzbõl a közért van) médiákról: http://index.hu/kultur/media/2012/01/24/a_lomnici-riport_keszitoje_kitalalt/

"Nagy Navarro szerint a riporter ekkor visszakérdezett, hogy mégis hogyan forgasson riportot egy sajtótájékoztatóról a házigazda bemutatása nélkül, de a válasz annyi volt, hogy oldja meg. "Most mondta a fõnök a telefonban, hogy ennek így kell lennie. Nem emlékszel Mádl temetésére? Amikor a köztársasági elnök karon fogva érkezett a temetésre Lomnicivel, és a vágóképben lement a délutáni híradóban? Élõ Gábor sikítófrászt kapott, üvöltött, hogy szedjék ki ezt az embert a híradójából. Annak az adásnak a szerkesztõje már nem dolgozott itt az esti híradóra" -figyelmeztette akkor a levél szerint a szerkesztõ a riportert."

...nem mintha nem lett volna mindig az aktuális hatalomnak befolyása, de ennyire erõszakosan cenzúrázni talán kádár alatt sem lehetett....

qqriq64 11471 2012. január 24. 22:21  
"SCHMITT
Nagy a zsongás Schmitt Pál plagizálási ügye körül. Az egyik oldal
szörnyülködik, a másik oldal bagatellizál. Az érintett kussol.
Szíjjártó szerint ez az egész "bulvárkacsa", és csak az idõzítést
tartja furcsának.
Ideje szembenéznünk a szomorú tényekkel. Ez az egész katyvasz kiválóan
mutatja be a résztvevõk jellemi nagyságát. Mivel valamennyi érintett a
jobboldali keresztény körbõl ke-rül ki, úgy is mondhatnám, hogy az
egész kiváló illusztrációja az általuk kereszténynek vélt erkölcs
mibenlétének. Csaljunk, hamisítsunk, beszéljünk félre, ne a csalás
tényével foglalkozzunk, hanem az idõzítés körül kapirgáljunk. Persze,
megtehetjük! Mivel bemagyaráztuk magunknak, hogy az ország kétharmada
mellettünk áll, feltételezzük, hogy az ország nagyobbik része a
miénkkel hasonló erkölcsi "magaslatokon" helyezkedik el.
Schmitt nem fog lemondani. Schmittet nem fogják az övéi elzavarni.
Schmitt röhög a markába, a nép meg büszkén kidüllesztheti, nagy
magyar, szuverén mellyét, mint a futballbíró Hofinál: Igen, mi vagyunk
a hülyék.
És amíg ilyen macskajancsik parádéznak felettünk, addig azok is vagyunk!
2012.01.16."

Zozomano 11469 2012. január 24. 21:47   Válasz erre: 11448
Valóban kell indulat, fõleg, hogy egy 30 éves barátságot dobnak oda ezek miatt, de mivel baráton és nõn nincs tetlegesség, ez jött ki. Nem is vagyok rá büszke, fõleg, hogy nem kenyerem ez az elintézés.
Elvem: intelligenssel szemben érvek, a szöget meg be kell verni!!!
:-)

Zozomano 11468 2012. január 24. 21:41   Válasz erre: 11466
Jimmy Page-t és kortársait is ismerem, már a Yarbirds-bõl is, mivel magam is ezt az ágat preferálom / bár én Deep Purple inkább/ és ezen választásodat tiszteletben tartom és valóban nincs közöm ehhez.
Azonban nem reklámozás, mert nincs rá szükségem, hanem gesztus próbált lenni a jelenlévõknek, nem jött be és nem is erõltetem és amint látod én a honlapját sem rakom föl, tehát dettó nem értem? De remélem errõl le tudunk szakadni és áll, hogy mi köze ehhez? További feszegetést a magánszférámba való beleszarásként kezelek!!
És a záró sorodra. Hát a leírtakból bármi kijöhetne, csak az nem, hogy zorbista és a reményed is áll, mivel õrült-fletó, aki elõidézte, hogy a jelenlegi menetelhet, sem számolhat a voksomra, de remélem, hogy a leírtakból ez is lejött, ha nem cizellálnom kell, még mielõtt ez a vád ér. :-))))
Ennyit a személyeskedésrõl. Léphetünk?

Zozomano 11467 2012. január 24. 20:53  
...igaz..

Page 11466 2012. január 24. 20:52   Válasz erre: 11464
Na a Sanyi kedvéért nem személyeskedek (nagyon)
oldalur: Jimmy Page(Led Zeppelin hogy értsd) tiszteletére választottam, SEMMI KÖZÖD HOZZÁ tehát nem értem mirõl beszélsz?
A borbélykodáshoz annyi köze van, hogy úgy mutatkoztál be, hogy nyitottál egy teljesen felesleges topikot a nejed vagy barátnõd üzletének a reklámozásához.
Nem gondoltam, hogy zorbista vagy, de remélem, hogy fletoista sem:))))

tsanyi 11465 2012. január 24. 20:30  
...jaj ne....

Zozomano 11464 2012. január 24. 20:26   Válasz erre: 11441
Pl amiket jelenleg is tanulok az egyetemen, továbbá megélteket és olvasottakat. Szemben a komoly ellenérveiddell és a személyeskedéssel. :-) Melyik része nem tetszik oldalur?? És mi a f..köze van ezeknek a borbélykodáshoz??? Nem tetszik, hogy nem vagyok zorbista?????:-)

tsanyi 11463 2012. január 24. 20:16  
Óh, ez nagyon jó:)): http://tenytar.blog.hu/2012/01/24/alkotmanyos_anomaliak_megsem_sztalinista_az_elozo_alkotmany?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_24&utm_campaign=index

"Hopp, egy csavar!

Igen ám, de itt felvetõdik egy kérdés, hogy akkor mi van a 2011. december 31-éig, a korábbi Alkotmány által meghozott jogszabályokkal, s egyáltalán, milyen alapon fogadták el az Alaptörvényt? Talán ismét összegyûlt a magyar nemzet, mint a honfoglalást követõen Pusztaszeren, s közfelkiáltással elfogadta az Alaptörvényt? Nos, nem.

Míg a Nemzeti Hitvallás csak preambulum, s nem része a normaszövegnek, addig az Alaptörvény normaszövegnek minõsülõ záró rendelkezései már máshogy viszonyulnak az Alkotmányhoz. Ezek 2. pontja ugyanis az alábbi rendelkezést tartalmazza:

„Ezt az Alaptörvényt az Országgyûlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el."

Hoppá! Akkor most hogy is van ez? Az Alaptörvényt egy érvénytelen jogszabály alapján fogadták el? Még szerencse, hogy a preambulum nem alkalmazható közvetlenül – igaz, az Alaptörvény alapján annak elveire figyelemmel kell lenni -, mert akkor maga az Alaptörvény is érvénytelen lenne. Hiszen érvénytelen jogszabályra nem alapozható egy másik norma érvényessége. Viszont ha az új Alaptörvény erre a régire alapozódik, akkor az mégsem sztálinista? "

...a jogász kormánynak még ez sem jön össze rendesen?...:)))...na nekik kellett volna egytõl egyig fizetni a diplomáért.....ha ez lett volna a dipomelójuk megvágták volna õket....vagy együtt doktoráltak plagi bá-val...:)

qqriq64 11462 2012. január 24. 20:13  
Egy srófra...

qqriq64 11461 2012. január 24. 20:12   Válasz erre: 11459
Hidd el NEKIK nincs jelentösége.

tsanyi 11460 2012. január 24. 20:10   Válasz erre: 11459
Neked lenne...azért nem vagy politikus.....nekik semmit sem számít.....

Page 11459 2012. január 24. 20:09   Válasz erre: 11455
"Akkor pedig már hangyapénisznyi jelentõsége sincs annak a köpésnek."
arossebsetuggya.

tsanyi 11458 2012. január 24. 19:50   Válasz erre: 11457
Pontosan....,de a szemináriumon ezt meg fogják magyarázni, hogy eleve ez volt a terv sõt mindig is ezt mondta.......aki mást mond az ellenünk van és nem magyar...

Taro 11457 2012. január 24. 19:43  
2011.03.15. Orbán Viktor:

"ahogyan a magyarok lerázták Bécs rabigáját 1848-ban, úgy harcoltak Moszkva ellen 1956-ban, majd ’90-ben, és most ugyanúgy nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktáljon"
Jól értem? Párhuzamba állítja a vezér Az Eu-t, SZU-t?

2012.01.24. Index.hu:
"A miniszterelnök – akinek politikája mellett a hétvégén unióellenes jelszavakat harsogó tüntetés zajlott – azt is elmondta, hogy meglátása szerint az országban „sajnálatos módon” változik az eddig uniópárti közhangulat, de õ jelenleg azon dolgozik, hogy az Unió nyomvonalán tartsa a szavazókat."

Ja, nem. Csak egy hazug sz@rházi, aki mindenhol úgy játszik, ahogyan neki jó.

Micsoda erkölcsi magasságok!!! :-(((((

tsanyi 11456 2012. január 24. 19:37  
Az biztos, hogy a verbális szidásnak és holmi köpésnek, tojásdobálásnak_(bár most már az is bûncselekmény nem?) nem sok haszna van mert lepereg.......ezek csak egy dologból értenek mindannyian.....

qqriq64 11455 2012. január 24. 19:35   Válasz erre: 11447
Ez a mondás szinonimája annak amit az én apám idézett.
Arra utal hogy a politikus is meg a zsidó is indulatok és érzelmek nélkül végzi a munkáját. Te fizeted mindkettõt, leköpheted és majd a Maldív szigeteken mikor a félvér kurva orális kontaktusba lép a nemiszervével akkor a koktélba beleszürcsölve mosolyogva gondol rá hogy Te napi gondokkal küszködve gürcölsz míg õ a Te pénzeden cidáztat.
Akkor pedig már hangyapénisznyi jelentõsége sincs annak a köpésnek.

Page 11454 2012. január 24. 19:30   Válasz erre: 11452
Igy már értem:)

tsanyi 11453 2012. január 24. 19:28   Válasz erre: 11443
Na itt van, ezt a hazudozót: http://index.hu/kulfold/ep/hirek/2012/01/24/orban_viktor_brusszelben_mar_nem_ert_egyet_a_sajat_tuntetoivel/

"A miniszterelnök az újságírók elõtt diplomatikusan kijelentette, hogy „teljes mértékben” tiszteli az Európai Parlamentet, melyet „a demokrácia szívének” tart, még ha nem is ért mindig egyet az ott elhangzó véleményekkel. Orbán méltatta a megbeszélést is, melynek fontosságát azzal támasztotta alá, hogy a médiában sokszor nincs elegendõ lehetõség az elmélyültebb érvek kifejtésére. A miniszterelnök – akinek politikája mellett a hétvégén unióellenes jelszavakat harsogó tüntetés zajlott [4] – azt is elmondta, hogy meglátása szerint az országban „sajnálatos módon” változik az eddig uniópárti közhangulat, de õ jelenleg azon dolgozik, hogy az Unió nyomvonalán tartsa a szavazókat. A magyar kormányfõ Martin Schulz után José Manuel Barroso bizottsági elnökkel is találkozik."

qqriq64 11452 2012. január 24. 19:25   Válasz erre: 11446
Apám a komcsikra értette akkor még fletó a fasorban sem volt de egyébként a mondás marosán elvtárstól származik apám õt idézte.

tsanyi 11451 2012. január 24. 19:23  
Szerintem meg ne személyeskedjünk ha lehet...épp azért lehet itt ilyesmit írni mert nem mászunk egymásra.......

Page 11450 2012. január 24. 19:17   Válasz erre: 11449
...meg szerintem kukuriku is:D

Page 11449 2012. január 24. 19:15   Válasz erre: 11448
...hogy ne legyen off, ezt fletóra értettem:)))

eröt 11448 2012. január 24. 19:13  
Ahhoz azért kell indulat,hogy valakit csak úgy pofán köpjenek.

Page 11447 2012. január 24. 19:08   Válasz erre: 11446
Az én Apám meg azt mondta, hogy a zsidót arról ismered meg, hogy ha pofán köpöd akkor felnéz és azt mondja: milyen szépen esik az esõ.

qqriq64 11446 2012. január 24. 19:01   Válasz erre: 11445
Apám azt mondta valamikor hogy az a jó politikus aki kiáll a nép elé beszélni és ha szembeköpik akkor letörli és folytatja.
Pedig õ elöbb halt meg mint a fidesz megalakulása.

tsanyi 11445 2012. január 24. 18:49   Válasz erre: 11434
Igen, ezek is üres frázisok és lózungok amilyet a fityisz az utóbbi 10 évben használt és amik miatt megválasztották.....csak az a különbség, hogy amit zozo leírt azt épp a fityisz tölti meg tartalommal kb úgy mint ahogy a maszop a sok elbaltázásával a fityisz lózungjait....és ez benne a veszélyes bár a híveken kívül nem nagyon találni olyanokat akik gyakorlatilag a semmiét választanának(értem mindkét tábor híveit), de a választásokat mindig az adott pillanatban érzelmei határozzák meg és ahogy a fityisz tette, ha valamit sokszor és sokáig mondanak akkor az beeszi magát az emberek agyába.....

qqriq64 11444 2012. január 24. 18:48   Válasz erre: 11441
Szerintem igaza van hogy Al Caponét adócsalásért csukták le:)))))))))

qqriq64 11443 2012. január 24. 18:46   Válasz erre: 11442
Vazze. Gerinctelen féreg.

tsanyi 11442 2012. január 24. 18:45  
Most a híradóban bebizonyosodott amit írtam/tunk zorbi bátorságáról és elvhûségérõl pár hónapja/hete......az a gyáva másokat maga helyett beáldozó most azt nyilatkozta, hogy:

....bár Magyarországon egyre nagyobb az eu. ellenesség én(már zorbi) megpróbálom visszaterelni az embereket az eu-hoz.....

...nem sül le a pofájáról a bõr(ja, nem)!.....mintha nem õ lenne aki az egészet szervezte és kitalálta....szerencsétlen megvezetett hívei meg még mindig bíznak, vagy elõre tudták, hogy ilyeneket fog nyilatkozni?.....mert akkor cinkosai...

Page 11441 2012. január 24. 18:44   Válasz erre: 11440
pihenjél! milyen igazság? mit irt le ez az ember?

qqriq64 11440 2012. január 24. 18:40   Válasz erre: 11434
Fáj az igazság?

tsanyi 11439 2012. január 24. 18:39   Válasz erre: 11429
Igen, ez a lényeg, ezért magy a nagy szabadságharc is, hogy ne legyen aki számon kéri rajtuk, hogy hova lett a pénz....inkább vesznek fel 10%-os hitelt csak lenyúlhassák mi meg fizethetjük....bár úgy fest mégis csontig benyal barrosonak a sohasemhazudó egyenesgerincü senki...

qqriq64 11438 2012. január 24. 18:38   Válasz erre: 11426
Na ez itt is így van.

qqriq64 11437 2012. január 24. 18:37   Válasz erre: 11421
Sanyi ne erõltesd.Neki kell eljutni oda hogy ne kimenjen hanem kimeneküljön. Az a baj hogy mire annyira meggyûlöli azt az országot rengeteg értékes évet fog veszíteni mint mi.
Most még az otthon melege, apuka anyuka gondoskodása visszatartja. De egyszer ennek vége lesz és mire a napi gondok felõrlik sok idõ el fog telni.
Aztán ha mégis kénytelen lesz rászánni magát akkor majd veri a fejét a falba hogy miért nem elõbb.
Ismerem a folyamatot.

tsanyi 11436 2012. január 24. 18:37   Válasz erre: 11435
Miért, ez nem az én dolgom....állandóan ezt mondják a hívek, de nem én kapok ezért sok pénzt hanem a derék megválasztottaink, hogy kitermeljenek maguk közül legalább 1 még kevésbé kompromittálódott embert......, de hogy azért név is legyen....pl. Kósa Péter vagy Árok Kornél.....róluk még nem derült ki, hogy hazudtak vagy loptak volna......

....és a számomra legrosszabb lehetséges a bajnai......róla ugyan sok minden kiderült, de ha nem akad más aki mögé felsorakozik a többség akkor éppen az egység és normalizálódás érdekében rá voksolok...

classic 11435 2012. január 24. 18:28   Válasz erre: 11427
Egyet említs tasnyi...csak egyet. De ne az agyon dicsért Ausztriából (pl) légyszi....

Page 11434 2012. január 24. 18:20   Válasz erre: 11428
Frázisokat és lózungokat használsz.
Nyugodtan menj és lendítsd fel a borbélyüzletet.
Mindenki jobban jár:)

klimas 11433 2012. január 24. 17:43   Válasz erre: 11432
Ez is a demokrácia megõrzésérõl szól, ugye???

http://hvg.hu/itthon/20120124_schmitt_ugy

klimas 11432 2012. január 24. 17:09  
Na meg ezen sem, kiflicsücsök szuka ismét okosat mondott:
http://www.hir24.hu/belfold/2012/01/24/selmeczi-mutyi-orszagot-szeretnenk-magunk-mogott-hagyni/

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114