oregordog | 12542 | 2012. március 5. 22:37 |
Biztos ezt sem kell komolyan venni, mert ez is a nemzetközi összeesküvés része. http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/nem_az_igazi_problemakat_kezelte_a_masodik_orban-kormany.163848.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox |
TomRed | 12541 | 2012. március 5. 20:54 | Válasz erre: 12539 |
Itt van szó az LMP kezdeményezésérõl: http://varanus.blog.hu/2012/03/04/seggbe_lehet_rugni_orbant_a_sajat_modszerevel?fullcommentlist=1#c16001641 Mivel az új alkotmány igencsak leszûkítette a népszavazásra feltehetõ kérdések körét, így egyházakról (költségvetést érint) valószínûleg nem írható ki kérdés. Gondolom igaza lehet az egyik kommentelõnek: "Negyvenvalahány kérdés volt benyújtva, ezeket engedték át." http://varanus.blog.hu/2012/03/04/seggbe_lehet_rugni_orbant_a_sajat_modszerevel/fullcommentlist/1#c16000707 Kiváncsi lettem volna a többi kérdésre is... |
tsanyi | 12540 | 2012. március 5. 19:52 |
Milyen értelmesek és lényegre törõek mind: http://index.hu/video/2012/03/05/latott_maga_mar_oligarchat/ ...ennyi ésszel, hogy kerültek oda ahol vannak?....és ezek mondják meg, hogy miként éljünk?....persze ugyanez igaz a másik oldalra is, azok sem jobbak egy jottányival sem... |
tsanyi | 12539 | 2012. március 5. 19:37 |
Az lmp valamirõl(nem mélyedtem bele, de majd kiderül) népszavazást akar.....lenne pár ötletem...pl az egyházak támogatása is.....nem lenne rossz ha megkérdeznének minket is, hogy akarunk-e bármely egyháznak az adónkból adni egy fillért is?......miért nem a híveik tartják el õket az adományaikból?......nekem miért kell fizetnem az élõsködõket?.....és még mennyi kezdeményezés lehetne...:))
|
tsanyi | 12538 | 2012. március 5. 18:26 | Válasz erre: 12537 |
Errõl beszélgetünk egy ideje.........az világos mindenkinek fõleg a nagy szabadságharcosnak, hogy kell a kölcsön ha múkodni akar, de az olcsó kölcsönnel járó vegzálás, ellenõrzés már nem......neki(k) tök mindegy, hogy mennyi a kamata a kölcsönnek amit felvesznek hisz nem õk fizetik vissza hanem mi viszont õk herdálják el ellenõrizetlenül...
|
TomRed | 12537 | 2012. március 5. 11:27 |
Megint el akar menni Orbán a falig. Csakhogy az egész ország fog koppanni.(: http://www.portfolio.hu/gazdasag/megbuntetik_magyarorszagot_az_idohuzas_miatt.163807.html és http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/tokeletes_celpont_a_forint.163698.html Szíjjártó reggeli nyilatkozata szerint is idõhúzás a céljuk. Bár ennek semmi értelme, mivel magasabb kamatot, rosszabb árfolyamot eredményez: http://www.portfolio.hu/gazdasag/egy-ket_ugyben_ujabb_fazisba_lephet_a_kotelezettsegszegesi_eljaras.163805.html |
tsanyi | 12536 | 2012. március 5. 08:50 | Válasz erre: 12529 |
Ez szerintem is felháborító.....,de ugye holló-hollónak.....és arról kevesen rendelkeznek bizonyítékkal, hogy pártatlan vagy sem egy bíróság, de azért elkezdõdött a perek áthelyezése fõbírói döntésre és érdekes helyekre küldtek ügyeket........
|
kispeti | 12534 | 2012. március 4. 21:02 | Válasz erre: 12530 |
Ha már ilyen régi tag vagy, körülnézhetnél !
|
qqriq64 | 12533 | 2012. március 4. 20:54 | Válasz erre: 12529 |
Hunvaldnak kinéz egy csinos kártérítés a jogtalanul börtönben töltött évekért. Közpénzbõl. A liberálisok legalább annyira a Te barátaid is mint a mienk. |
qqriq64 | 12531 | 2012. március 4. 20:49 | Válasz erre: 12528 |
A toleráns nyugat szereti más faszával verni a csalánt. Amikor neki is bele kéne nyúlni a bukszába abban a pillanatban oda a tolerancia meg a liberális elvek.Ez mindig így volt a történelem folyamán.
|
ildicsajszi | 12530 | 2012. március 4. 20:48 |
http://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_yzf_yzf-r-5410341 Ha valakit érdekel írjon! |
Oldi | 12529 | 2012. március 4. 20:34 |
Hújéé! Ez a világ egyik legjobb országa! Nem tudom minek elégedetlenkedtek! (Legfõképpen a "gibicek", akiknek semmi sem drága, de tudjuk mi a nevük...) Ti. itt röpke 6-7 év alatt miliárdos vagyont lehet (magánrepülõgépek, több százmilliós veterán autópark, nagy értékû ingatlanok) bûntelenül szerezni! (Ha valaki nem tudná hogyan, kérdezze meg a Hunvaldot!:::-) Ezért nem kell innen elmenni, csak is itt lehetséges! (Ha valaki még kétségbe vonja a bíróságok pártatlanságát, azt én vágom pofán!) A cigánykérdésben meg igaza van a Sanyinak, ezt problémát több generációra tönkretették a liberális barátaitok... |
tsanyi | 12528 | 2012. március 4. 20:07 | Válasz erre: 12527 |
Annyiban viszont igaza van aki azt írta(én is régebben többször is), hogy a toleráns nyugat nem nagyon tolerálja õket és ott rúgja ki ahol csak tudja...most épp kanada tervez újra vízumkötelességet ellenünk a romák miatt, miért nem akarják õket asszimilálni?...nekünk miért kötelességünk?...a mindenkori kormányok nyugodtan tehetnének ezügyben, a szlovákoknál is gond, de tesznek ellene többféleképpen, erdélyben is megoldják valahogy.....nálunk fizetett ellenségkép és amíg ennek szükségét érzi bármelyik párt addig így lesz...
|
qqriq64 | 12527 | 2012. március 4. 19:57 | Válasz erre: 12526 |
Ebben a dologban soha nem lesz megoldás és a helyzet csak mindig rosszabb lesz. Gazdagabb országok sem tudták megoldani. Mindig Europa parazitái lesznek. |
tsanyi | 12526 | 2012. március 4. 18:03 | Válasz erre: 12524 |
Ezen az ügyön fut fel a jobbik mert egyedül õk ígérnek valamiféle megoldást bár nem tudom az mennyire lenne hatásos ha tényleg megcsinálnák...szerintem inkább ahogy írtam húznák-halasztanák miközben ugyanúgy adnák nekik a pénzt miközben szítanak ellenük.....azért arra kíváncsi lennék, hogy a sok véresszájú aki a fotelbõl megölné õket mit csinálna ha egy gyereket kéne megölnie?......simán lelõné ahogy a gyerek felnéz rá?...igaz, a németek is találtak erre "embert"...
|
tsanyi | 12525 | 2012. március 4. 17:53 | Válasz erre: 12524 |
Ez így van és teljesen érthetõ az indulat velük szemben mert nagyon kihasználták az ingyen életet és a büntetlenséget bármit csináltak is....azért reménykedtünk benn, hogy a vezér csinál majd valamit ezzel, de ez is csalódás...
|
qqriq64 | 12524 | 2012. március 4. 17:35 | Válasz erre: 12523 |
Én még mindig azt mondom hogy ki lehetne termelni belõlük egy jó szakmunkás réteget de mostmár nagyon nehéz. Az elmúlt húsz év olyan példát mutatott nekik amibõl igen nehéz kiszakítani õket. Pedig szakmunkásra szükség lesz mert túl sok már a tibetológus meg a palontológus és kevés a hegesztõ meg a kõmûves. |
tsanyi | 12523 | 2012. március 4. 15:03 | Válasz erre: 12519 |
volt 40 év amikor elég jól összejött.......nem kaptak segélyt hanem melót, akármilyen vacakot is, de melót és a munkabérbõl éltek.....amennyire emlékszem kevesebb volt a lopás, a tanyavilágban is bár azért akadt, de tolvaj mindig akad akárhol.....nem azt az idõt sírom vissza úgy mindösszesen, de ami jó volt akkor azt kár volt abbahagyni......nem lenne jobb most is állami üzemeket-gazdaságokat létrehozni amik még ha veszteségesen is, de munkát adnának a lecsúszóknak?.....igaz akkor nem lenne munkanélküliség ami mint tudjuk jó hisz demján is megmondta kínában, hogy kívánatos a magas munkanélküliség mert akkor lesz elég olcsó és engedelmes munkaerõ...és tette ezt a vezér elégedettségére....
|
qqriq64 | 12522 | 2012. március 4. 14:44 | Válasz erre: 12521 |
Itt rengeteg indiai van de tényleg nem cigányok. Még a kinézetük is más. Szinte minden boltban azok dolgoznak.
|
colt45 | 12521 | 2012. március 4. 14:34 | Válasz erre: 12520 |
Az indiaiak tagadják hogy közük van a romákhoz. Laikus szemmel a román, török,bulgár is lehetne genetikailag rokon.Bár én örülnék ha Indiába vándorolnának,csak ne jöjjenek vissza.
|
colt45 | 12519 | 2012. március 4. 14:17 | Válasz erre: 12517 |
Tsanyi! Mondj egy országot,ahol sikerült megoldani a cigány integrációt. Egyedül egy kisbajuszos osztrák születésû festõ találta meg a megoldást,de félbe kellett hagynia. :-) |
tsanyi | 12518 | 2012. március 4. 11:56 |
Erre gondolok: http://index.hu/video/2012/03/03/szebb_jovoert_jaszjakohalma/ http://index.hu/belfold/2012/03/03/a_feketeruhasok_visszaternek/ |
tsanyi | 12517 | 2012. március 4. 11:36 |
Még sosem jártam svájcban, de valahogy nem gondoltam azt, hogy ott sok cigó lenne.... ...egyébként azt a hívek mivel magyarázzák, hogy a vezér miért nem oldja meg a cigó helyzetet?...a jobbik sem oldaná meg ha hatalomra kerülne mivel kell az ellenségkép és ugyanúgy adnák a pénzt nekik miközben munkát még véletlenül sem viszont ellentétet szítani kiváló eszközök pont úgy mint az eddigi összes pártnak....nem lenne nagy kunszt a megoldás, simán csak nem pénzt kéne adni hanem a megélhetéshez elegendõ élelmet, fûtõanyagot és ruhát...a pénznek tabunak kéne lenni a segélyezésnél a magyaroknál is, aki segélyre szorul azt életben kell tartani addig amíg ki nem tud törni valamilyen módon, de a pénzadás a legrosszabb mert azt beosztani nem lehet(fõleg azt a keveset amit adnak) és csak elfolyik mindenféle próbálkozásra.... ....ezt miért nem kérik számon a vezéren?....és még egy csomó mindent amit ígért... |
eröt | 12515 | 2012. március 4. 11:16 |
Kettõ darab valahogy mégis csak odament.Az még nem statisztikai mennyiség.Elszaporodás meg náluk és a patkányoknál nem probléma.
|
qqriq64 | 12514 | 2012. március 4. 10:54 | Válasz erre: 12513 |
Nem tudom lehet hogy évszázadok óta ott vannak.:))))))))))
|
colt45 | 12513 | 2012. március 4. 09:43 | Válasz erre: 12512 |
Én elég sûrûn járok Svájcba. Én nem láttam az a "rengeteg cigányt" elég sok náció él ott az biztos de dolgozó cigányt ott sem láttam. De az írás is ellenmondásos. "Most már tudom, hogy miért nem mennek a cigányok Svájcba" "Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból. Láttam, hogy ott is rengeteg a cigány, " Ha nem mennek oda,akkor hogy kerülnek oda? |
qqriq64 | 12512 | 2012. március 4. 08:46 |
"Egyetértek ezzel az állásponttal!!!!---------Most már tudom, hogy miért nem mennek a cigányok Svájcba - csak Kanadába,Franciaországba, Dániába... Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból. Láttam, hogy ott is rengeteg a cigány, de ott az látható, hogy keményen dolgoznak, mint ahogy azt nekem két hotel tulajdonosa /Renáta/ elmondta: a következõ motivációjuk van: - munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak. - ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak. - ha a munkát saját hibájuk miatt veszítik el - alkoholt fogyasztanak a munkahelyen, akkor támogatást nem kapnak. - ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor ki kell fizetniük a javíttatást, vagy leülni börtönben és ott dolgozni, míg ki nem fizeti az adósságát. Érthetetlen számomra, hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem akarják munka nélkül etetni a hátrányos helyzetüeket. És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról? Ezért jó lenne, ha a parlamenti pártok elgondolkoznának ezen és õk fizetnék a különbözõ szociális segélyeket, ha már ilyen megfordított rasszizmust tettek lehetõvé a rendszerváltás után...!" |
qqriq64 | 12511 | 2012. március 3. 22:58 | Válasz erre: 12510 |
Valóban nem. Inkább az elsötédedés indult meg.
|
kocosfater | 12510 | 2012. március 3. 22:48 | Válasz erre: 12508 |
Azért még az egyháznak van municiója. Nehogy azt gondold hogy annyira megindult a felvilágosulás!!!
|
qqriq64 | 12509 | 2012. március 3. 22:28 |
"Másfél év börtönre ítélte a bíróság elsõ fokon Hunvald Györgyöt. Erzsébetváros volt polgármesterének nem kell letöltenie a rá rótt büntetést, mivel ennél jóval többet, mintegy három évet már eltöltött elõzetes letartóztatásban. Néhány kisebb vétségben elmarasztalták, a vádak nagy része alól felmentették. Bebizonyosodott, amit sokan sejtettek: hogy Hunvald nem bûnözõ, nem bûnszervezetet mûködtetõ maffiózó. Amit az ügyészség róla és társairól állított, - és amit a sajtó jó része is sulykolt -, annak a nagy része nem igaz. Másodfokon persze még minden lehet. Hunvald a most terhére rótt hivatali visszaélés és a hûtlen kezelés vádpontokban is ártatlannak mondja magát, s könnyen lehet, hogy ártatlanságát bizonyítani is tudja. De az sem kizárt, hogy másodfokon helyben hagyják a mostani, nem jogerõs ítéletet, vagy még súlyosbítják is azt. Fidesztán urai ma mindent megtehetnek. A szövevényes, sokszereplõs ügynek egyébként volt egy Fideszes szála is – Czibula Csaba révén, akit csalással és többrendbeli vesztegetéssel gyanúsítanak. Igaz, õt nem láthattuk a tévében bilincsbe verve. Sõt, sehogyan sem láthattuk, mert vele szemben nem sikerült lefolytatni az eljárást: az Osvát utcai Piszkos Fred nevû kocsma egykori tulajdonosa, a Fidesz hetedik kerületi önkormányzati képviselõje - késõbb elnökségi tagja - még mielõtt õrizetbe vehették volna, külföldre szökött. Állítólag Mexikóban bujkál, és ha minden igaz, ott volt akkor is, amikor Orbán Viktor egy meg nem nevezett barát vendégszeretetét élvezve, feleségével együtt arrafelé nyaralt. Czibula nyilván nem azért tudott elmenekülni, amire sokan gondolnak: mert fülest kapott a nyomozóktól, vagy, az ügyészek közül súgott neki valaki. Méltatlan lenne ez a feltételezés, és bizonyítani sem igen lehet. Maradjunk abban, hogy a Fideszesek különös anyagból vannak gyúrva, vagyis, az átlagosnál nagyobb a veszélyérzetük. Nemcsak a földrengésekrõl szereznek elõre tudomást, de jó ösztönükkel a közelgõ letartóztatásokat, készülõ vizsgálatokat is idõben megérzik. Hunvald Györgyöt és társait nem csak azért kellett látványos külsõségek között - bilincsben és vezetõpórázon – mutogatni a kamerák elõtt, hogy a választások közeledtével láthassa mindenki: a Fidesz politikai ellenfelei korruptak, csalnak, lopnak, rátámadnak a nemzetre. Azért is volt szükség erre a szánalmas szomorújátékra, mert a Fidesz így üzent a jelenlegi és leendõ ellenfeleinek: aki nem lop egyszerre, megütheti a bokáját. Ha lesz jogerõs ítélet, és az Hunvald György felmentésével, vagy az elsõfokú határozat további enyhítésével végzõdik, akkor a meghurcolt volt polgármester kártérítési igénnyel élhet. Ez még odébb van persze, de valószínûsíthetõ, hogy Hunvald György súlyos milliókra tarthat igényt, amiért jogtalanul fogva tartották, életét és munkáját ellehetetlenítették, becsületét a sárba tiporták. Ha így lesz, és jelen állás szerint ennek van a legnagyobb valószínûsége, akkor ügyészi mûhiba (hanyag, vagy éppen elfogult munkavégzés) miatt fizethet majd a magyar állam. Persze, ezúttal sem a foglalkozás körében elkövetett kár okozóin hajtják be majd a milliókat - mi, adófizetõk fogjuk állni a számlát." |
tsanyi | 12508 | 2012. március 3. 20:56 |
Ez az ügy sem kutya, de jelen blogot nem ezért idézem hanem azért mert a kommentekbõl látni lehet, hogy már nem annyira megvezethetõk az emberek mint pár éve...: http://fenteslent.blog.hu/2012/03/03/a_veszpremi_ersek_online_vedi_hazankat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_03&utm_campaign=index
|
tsanyi | 12507 | 2012. március 3. 20:03 |
Nem csak nálunk senkiházi a képviselõ......aki politikusnak áll az mindenhol pénzéhes és tehetségtelen tetû: http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2012/02/az-ep-kepviselokrol-kommentar-nelkul.html
|
Bedouin | 12506 | 2012. március 2. 21:42 |
"Az egyre rutinosabb ellenõrök elõl nehéz kibújni, a legendás kibúvók is kevesek ahhoz, hogy valaki megússza a büntetést." http://www.origo.hu/gazdasag/20120301-a-nagyhalaknak-volt-idejuk-felkeszulni-arra-hogyan-csusszanjanak-ki-a.html Na nekem má nincs semmim, ami meg mégis azt eladom, vagy kirakom, hogy ingyé elvihetõ :( |
Ramm | 12505 | 2012. március 2. 20:42 | Válasz erre: 12500 |
Politizálni lehet kellemesen,érvekkel,DE csak "õszinte" a nép érdekeit elõtérbe helyezõ,politikusokkal az élen.(na jó... álmodozom hisz ha politikus már eleve nem lehet õszinte) vagy igen.....nemtom........ A lényeg hogy nálam ott dõlt el a jelenlegi kormány jövõje,amikor elvették a MAGÁN nyugdíj pénztárba fektetett pénzeket ! Benne van a nevében MAGÁN tehát saját,azé akinek ottan van a neve !!! senki másé ! Õk mégis elvették,kirabolták az embereket ! Innentõl kezdve a szavuk egy lyukas garast sem ér,a bõrükkel együtt.Ezért nem "politizálok" túlélek...csupán. |
qqriq64 | 12504 | 2012. március 2. 20:40 | Válasz erre: 12501 |
Mert az a nyugat és a nyugatnak mindent szabad.
|
tsanyi | 12501 | 2012. március 2. 20:13 |
Eszembe jutott minap, hogy ausztriától miért nem követeli senki vissza burgenlandot?.....a szlávoktól mindent vissza, de az osztrákoktól miért nem?....na meg a jogok, jogosan kérjük, követeljük, hogy a magyar ajkúakat minden környezõ országban ismerjék el és hasonlók, az osztrákoknál ezt miért nem tesszük?.....csak azért mert annál jobban sehol sem nyomták el és asszimilálták a magyarokat mint pont az osztrákoknál......az összes többi szidott szomszédnál sokkal több joga volt egy magyarnak mint a sógoréknál....ezt miért nem kutatják?...amúgy ezekkel én sem régóta szembesültem hisz mivel ott jól élnek engem sem nagyon érdekelt ez a dolog, de amióta néha véletlenül rábukkanok mindig meglepõdök, hogy errõl miért nincs szó sehol?....magyarul beszélni hivatalokban az osztrákoknál csak a 90-es évektõl lehetett(ha jól olvastam).....az tanulmányokról ne is beszéljünk, de az erõszakos asszimiláció trianon után ott volt a legdurvább....
|
tsanyi | 12500 | 2012. március 2. 20:02 | Válasz erre: 12499 |
Sajnos mindannyian politizálunk...ha jól mennének a dolgok azt sem tudnánk, hogy hívják a miniszterelnököt......,de sajnos jó pár éve az összesnek belevésõdött a neve az agyunkba...
|
Szicsu600 | 12499 | 2012. március 2. 19:59 | Válasz erre: 12496 |
Nem politizálok, elvi okokból, csak a Reac bunda és a tulaj halála felõl olvasgattam, s azon a portálon volt top cikk a Vikirõl. Egybõl ez a topic jutott eszembe.:D
|
eröt | 12498 | 2012. március 2. 19:57 | Válasz erre: 12494 |
Most szívatsz?Én tudom a sokakat meg nem érdekli.Csak az elmútnyócév (abból kettõ már ugye....
|
tsanyi | 12497 | 2012. március 2. 19:54 | Válasz erre: 12495 |
..érzem?...miért már kopogtatnak?....ja nem, dörömbölnek...
|
tsanyi | 12496 | 2012. március 2. 19:53 | Válasz erre: 12494 |
Még nem láttam...igazság szerint nem érdekel nagyon a vezér gazdagodása....illetve az összes hasonszõrûé annyiban igen, hogy jó lenne ha lemondanának róla a nép javára hisz ami most a tulajdonukban van az igazából a népé volt még 20 éve......
|
eröt | 12495 | 2012. március 2. 19:53 | Válasz erre: 12492 |
Megfejtés:Igen. Gratulálunk ön nyert.Nyereményét már érzi. |
Szicsu600 | 12494 | 2012. március 2. 19:48 |
Csámcsogás gyanánt: ha már volt elnézést... http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=orban&MN=Hirmix&LN=Hungarian |
tsanyi | 12493 | 2012. március 2. 19:12 |
Néhány cégnél a cafeteria-t nehogy felváltsák ezzel a magoldással:)): http://penzcentrum.hu/energia/zsakban_lopjak_haza_a_gazt_amivel_futenek_dobbenetes_fotok.1031752.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox .....egyébként ide akarunk tartozni?...a jól menõ kelethez?....az lehet, hogy jól megy néhány gazdagnak, de a nép így él..... |
tsanyi | 12492 | 2012. március 2. 18:07 | Válasz erre: 12491 |
Azért errõl az ügynökdologról és annak fityiszes védelmérõl(már a besúgókat védik) jó lénne hallani egy hívõ véleményét is....errõl mi a véleménye?.....vagy simán beveszi amit a vezér és tsai mondanak illetve hallgatnak?
|
tsanyi | 12491 | 2012. március 2. 18:04 |
Most mi van?...a bajnai nyilvánosságra akarta hozni, de a komcsiellenes törvényt megalkotó nemzeti párt nem?: http://petofiutca.blog.hu/2012/03/02/ugynok_559?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_02&utm_campaign=index "Az államszocializmus elítélését alaptörvénybe emelõ jobboldal ellenállása meglepõnek tûnhet, az aktákról szóló törvényhozási vita kronológiája azonban világos tendenciát mutat. A Fidesz 1998, az elsõ Orbán-kormány megalakulása óta ellenáll a jelentések nyilvánosságra hozatalának. A másik ügydöntõ szempont azonban a Fideszben és a párt holdudvarában lévõ érintettek lehetnek. Az ügynökkérdésben jártas szakemberek szerint az ügynöktörvény különösen kényelmetlen helyzetbe hozhatja a Katolikus Egyház vezetõit és az 1990 elõtti magas rangú külügyi beosztottakat. A 18 titkosított mágnesszalag jövõje ugyanakkor bizonytalan, feldolgozásuk is leállt, miután a kormány 2010 végén rendeletben szüntette meg a még Bajnai Gordon által életre hívott bizottságot. A szalagokat felügyelõ bizottság megszüntetését akkor azzal indokolták, hogy a kormány hamarosan törvénytervezetet fog benyújtani az ügynöklisták nyilvánosságra hozataláról, így a bizottság munkája okafogyottá vált" |
tsanyi | 12490 | 2012. március 2. 10:59 |
Érdemes ezt is végignézni: http://index.hu/video/2012/03/02/rasszistazo_kozgazosok_es_az_egyszeru_igazsagok_minisztere/ ........akinek bármi kételye van, hogy a fityiszhez tartozik a jobbik annak ez talán elgondolkodtató lehet... |
tsanyi | 12489 | 2012. március 2. 10:03 |
Ezen sem csodálkozom, remélem hamar rádöbben mindenki, hogy kb ennyire számítunk ezeknek és sajnos sz összes többi nyomorult politikából élõnek: http://varanus.blog.hu/2012/03/02/gaudi_mocskos_kis_primitiv_valasztopolgarok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_02&utm_campaign=index "Mondta ezt azoknak, akik 2006-ban nagyon erõsen középiskolások voltak. Az régen világos, hogy matekból gyenge, de bioszból is? Ennyire? Hiába, a potenciális szavazókat megszólítani tudni kell, de talán legjobb, ha a képmutatást hagyjuk a francba, és rögtön a picsába is elküldjük õket. Gondolom a választók többségének álma vágya, hogy egy Gaudi Nagy Tamás mocskos kis primitív bárminek leordítsa õket közvetlenül azelõtt vagy azután, hogy az ajánlószelvényéért meg a szavazatáért ácsingózott volna, hogy a Nagy Közös Kondérból lakhasson jól õ is. A bányászbéka segge alját akkor érte el, mikor szemlesütve szemérmesen bevallotta: szerinte köztársaság helyett egy királyság sokkal faszább lenne. Végülis, kalapos királyunk már volt, miért ne lehetne mellényes királyunk is? " ...ezt a véleményt már hallottam élõben is motoros társtól, persze amikor kérdeztem, hogy magának melyik szerepet szánná a királyságban, a jobbágyét vagy a nemesét, elõször szólni sem tudott |
tsanyi | 12488 | 2012. március 1. 20:17 |
Hmm....újra egy kis short kell a svájci számlákra?: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/tokeletes_celpont_a_forint.163698.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
|
tsanyi | 12486 | 2012. március 1. 18:11 | Válasz erre: 12484 |
Jobbulást!......akkor az évadnyitóra mehetünk együtt is.
|
Bedouin | 12485 | 2012. március 1. 11:21 | Válasz erre: 12483 |
Tessék okosodj: http://jesz.hu/ :)))))) Én csak azt tudom milyen a képzetlen, pl még nálam is ostobább politikai kérdésekben, semmilyen nekik feltett (akár érdeklõdõ) kérdésre nincs elfogadható válaszuk :( Kiállították õket pesten egy stand mellé osztogatták a szórólapot és nagyjából a "szavazzá ránk mer akkó neked jó lesz" tipus mondattal ki is merült az egész. Ugyanakkor, már azt is sikerként értékelték, hogy sikerült valamennyi szórólaptól megszabadulniuk és alig várták az estét amikor "most akko jó bebaszunk" programmal múlatták az idõt. Ez két héten keresztül ismétlõdött naponta. A kampány végét egy jó bulival zárták :o Az utca embere tudni vélte, hogy a jesz az mdf utód pártja, ezt szóvá téve úgy magyarázták, hogy egy ember megvette az mdf-et és abból let a jesz, de ez nem az mdf. Szóval ki-ki döntse el ... |
Ramm | 12484 | 2012. március 1. 10:49 | Válasz erre: 12480 |
Szia T SándoRR ! Kissé meghülvén szerény hajlékomban "ágyikóhoz kötve" vagyok kénytelen eltölteni a mai csodálatos napomat :-( Az alább olvasható hozzászólásodban zárójelbe tettél egy szót "szavat ? " na jó nem tom :-) ... (muhaha) Tisztelettel kérlek hogy legközelebbi találkozásunk alkalmával legyél olyan szíves és mutasd be nekem,élõ szóval,hanggal,a szó valódi jelentését. Köszönöm :-)))))) Márc 15 ott leszünk mi is,már alig várom :-) muhaha :-) |
tsanyi | 12483 | 2012. március 1. 09:55 | Válasz erre: 12482 |
"Az agitprop munkatársaik politikailag képzetlenek," Mit jelent ha valaki politikailag képzett?....ilyet talán a tanúban hallottam...:))...amúgy mi a jesz?...fogalmam sincs és nem is ismerek senkit, de azért tudom könnyen elképzelni, hogy valakinek nem valódi a diplomája mert ez elég általános, nekem is van szomszéd is aki vette a papírjait és most már vezetõ besztásban van.... |
Bedouin | 12482 | 2012. március 1. 07:19 | Válasz erre: 12479 |
Van a közeli ismeretségi körömben egy pár jeszes. Pártsemlegesen azt kell mondanom, hogy egy komolytalan banda, akik fröcsögnek mindenkire :) Az agitprop munkatársaik politikailag képzetlenek, csak arra jók, hogy jeszes bögrét, villanykörtét és öngyújtót osztogassanak a "kampányaikon", illetve ígérgessenek, mint a nagyok. Egy idõben azért kiabáltak, hogy Bokrost hazahívják az eu-ból, mert õt az mdf küldte ki és az meg már nincs is. Az igazi oka pedig az volt - mondták a közeli jeszesek -, hogy Bokros gyüjjék haza és majd õk küldenek helyette jeszest :) Hát isten bocsássa meg nekem, de én nem tudom õket komolyan venni :( |
tsanyi | 12481 | 2012. február 29. 18:20 |
A mostani általános helyzetben sajnos én is hasonlót érzek: http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1365_orban_megprobalta_eddig_nem_sikerult "Nem azért örültem 20 évesen annak, hogy vége van annak a 40 évnek, hogy aztán meg 40 évesen visszavegye tõlem ezt a 20 évet, és hogy a harmadik 20 évem megint olyan legyen, mint az elsõ 20 volt." ....bár én 27-et éltem abban az idõben..... |
tsanyi | 12480 | 2012. február 29. 15:08 |
Errõl írtam lejjebb, ez elég veszélyes dolog az állampolgárokra ha jobban belegondolunk: http://varanus.blog.hu/2012/02/29/ugyvedi_titoktartas_a_nerben_minek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_29&utm_campaign=index "Vidám dolog lesz, mikor az ügyvédeink fölesküsznek alkotmányra, NERre és NENYIre egyszerre, majd a titoktartási kötelezettség hiányában nem velünk, hanem kormányunkkal kénytelenek lojálisak lenni. Úgy látszik a Nemzet Jogásza konkurenciának tekint minden jogászt és ügyvédet, a Fideszben úgyis Dunát lehet velük rekeszteni, ezért többre igazán szükség sincs. A keretszámcsökkentés eleve garantálja nehogy túlképzés legyen, a módosított esküszöveg pedig indokolja, hogy a halandó lojalitás hiányában, titoktartási kötelezettség nélkül ügyvéd szolgálatait igénybe ne vegye. Csodás rendszer épül itt srácok. Ráadásul ártatlanul pislogva nem is igazán értitek, hogy a közvélemény miért is akarja ezt a sok faszságot a kukában látni alaptörvényestõl, átszabott esküs, kitolt adósságplafonos, kereszténycelofános mindenestõl. Azt sem fogjátok érteni megint, ha a titoktartás elhagyásáért oszt egy sallert ismét az Unió, pedig a védelemhez - az ügyvédi titoktartással együtt - való jog alapjog, amit be kellett látni a kiemelt ügyek ügyvédkorlátozásánál is. Sebaj, a végelszámolásnál még jól jöhet az ügyvédek magyar állammal szembeni lojalitása, ha a trafiktörvényt Lázár helyett szövegezõ dohányipari lobbistára, az egymilliárdért BKV-t szakértõ Századvégre (muhaha), és a többi lassan számontarthatatlan közpénztalicskázóra gondolok. Addig meg ezt a kicsit már kihúzzuk valahogy. " |
tsanyi | 12479 | 2012. február 29. 15:03 |
Ez igaz?: http://index.hu/belfold/2012/02/29/plagiumgyanusnak_tarja_bokros_lajos_doktorijat_a_jesz/ "Belföld Plágiumgyanúsnak tarja Bokros Lajos doktoriját a JESZ spirk 2012. február 29., szerda 14:43 | A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség ifjúsági tagozata arra kéri a Corvinus Egyetem vezetését, hogy Schmitt Pál doktorijának vizsgálatához hasonló eljárást indítson Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban. A jeszesek a Magyar Külügyminisztériumot is felkérik, hogy a Panamai Állami Egyetemtõl hivatalos formában kérjen igazolást arról, volt-e Bokros Lajos nevû hallgatójuk. A párt szerdán kiadott közleménye szerint az egyetem azt állítja, hogy ez nem igaz. A JESZ szerint Bokros Lajos a Magyar Demokrata Fórum tagjait a 2010-es választások elõtt, képviselõjelöltté válásának idején arról tájékoztatta, hogy doktorija megírása elõtt egy évig a Panamai Állami Egyetemre járt, ahonnan ösztöndíjat is kapott. Ezt a lehetõséget saját elmondása szerint úgy nyerte el a közgazdász, hogy félév alatt megtanult spanyolul felsõfokon, miközben korábban semmit nem tudott a spanyol nyelvrõl. Bokros ezt követõen egy évig járt a Panamai Állami Egyetemre, majd megírta „A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlõdésérõl” címû doktoriját. A párt közleményes szerint a dolgozat 56 tételbõl álló irodalomjegyzékében több mint 40 spanyol nyelvû található, több mint 35 szerzõtõl. „Ez azt jelenti, hogy Bokros Lajosnak 100 százalékos találati arányt feltételezve minimum 35-40 olyan mûvet kellett elolvasnia, kijegyzetelnie, megértenie, amelyet a legmagasabb színvonalú szaknyelven írtak. Ha olvasott olyan mûveket is, amelyek nem illettek a szakdolgozatába, akkor ennél a számnál jóval több szakmai anyagot kellett áttekintenie. Mindössze egyetlen év alatt.” A JESZ ifjúsági tagozata, az U21 azt állítja, megkérdezett több évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkezõ nyelvtanárokat, hogy találkoztak-e valaha pályájuk során olyan nyelvtehetséggel, aki ezt a teljesítményt tudta produkálni, de a válasz egyértelmû nem volt. A magas szintû szakirodalom olvasásához több éves felkészülés szükséges. h i r d e t é s Az U21 közleménye szerint a szakdolgozat akkor lett igazán gyanús, amikor a napokban a párt birtokába került a Panamai Állami Egyetem Oktatási Hivatal levele, amelyben azt írták, soha nem volt Bokros Lajos nevû hallgatójuk. Bokros Lajos erre a levélre úgy reagált, nem tehet róla, hogy rendetlen a Panamai Egyetem. Mindez olyan erõssé tette az U21 tagjainak gyanúját, hogy megrendült a bizalmuk Bokros Lajos doktorijának a hitelességében. A JESZ ezért arra kéri a Corvinus Egyetem vezetését, vizsgáltassa meg, vajon Bokros Lajos valóban maga írta-e a doktoriját. A Magyar Külügyminisztériumot pedig arra kéri az U21, hogy hivatalos formában kérjen igazolást a Panamai Állami Egyetemtõl, járt-e hozzájuk Bokros Lajos. Az U21 a Panamai Nagykövetséget is megkeresi, hogy megtudja, olyan komolytalan-e az intézményük, amelynek még a hallgatói tagnyilvántartása sem tekinthetõ hitelesnek." ...nem mintha csodálkoznék ha igaz lenne..... |
tsanyi | 12478 | 2012. február 29. 13:12 |
Mi van!?: http://index.hu/belfold/2012/02/29/raszallt_a_nav_az_ellenzeki_tuntetokre/ "Adóhatósági ellenõrzés indult az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS) szervezõi ellen, az egyik szervezõt a tüntetések anyagi és szervezeti hátterérõl kérdezték. 2011-ben a legnagyobb ellenzéki tüntetéseket az Egymillióan a magyar sajtószabadságért civil szervezõdés rendezte. Az EMS mögött nem áll jogi személy, a tüntetésekhez szükséges adományokat két szervezõ, Torsa Mátyás és Fölkel Róbert bankszámláján gyûjtötték." ....ez az igazi komcsi vagy inkább mélymagyar tempó?.....igaz mindkét korszak a feljelentgetésrõl és a másik tönkretételérõl szólt és úgy tûnik szól ma is. |
Audimania | 12477 | 2012. február 29. 12:28 | Válasz erre: 12474 |
Az utolsó mondat jól jellemzi a hatóság tanácstalanságát az egy mondaton belüli ellentmondással: "Az ORFK Szabó Máténak küldött válaszában megállapítja, hogy csak a külföldi rendszámú autó külföldi tulajdonosa használhatja a magyar házastársával közös autót, és akár õ, akár itt élõ házastársa vezet, szükség esetén hitelesen bizonyítaniuk kell, hogy a jármûvet egy napnál rövidebb ideig használják Magyarországon." Ha csak a külföldi tulaj vezetheti, akkor mit is kell igazolni? Ha meg a házastársa, akkor naponta ki kell lépni vele a határon? És a nem létezõ határõrrel pecsétet ütni a ... hova is? Vagy hogyan kell az 1 napnál rövidebb ideig tartó használatot igazolni? És akkor a házastárs éjfél után már nem vezethet? stb. Az viszont jó a hírben, hogy akkor az összes, banki hitelre vett autót HITELESEN igazolva lehet használni :) |
Taro | 12476 | 2012. február 29. 11:40 | Válasz erre: 12475 |
Na most akkor gondolkodjunk egy kicsit. Bildeinben élek. itt van az állandó lakhelyem. itt fizetem az adóimat. Mivel 300 méterre lakom a határtól, naponta megyek át a "Balkánra". Pénzt költeni, egyebek. Bocsánat. Mentem. Ott mindenki hülye, vagy csak a többség? Ha a kisebbség, akkor ideje lenne a többségnek másik irányt mutatni. Nem? |
qqriq64 | 12475 | 2012. február 29. 11:22 | Válasz erre: 12474 |
Az még odébb lesz míg én innen autóval megyek haza de azért megáll az ész. Erre már nlncs mit mondani. Mi az hogy egy napig használhat külföldi rendszámú autót? Ki és hogyan bizonyítja hogy mikor lépte át a határt? Ha van egy külföldi rendszámú autóm amit érvényes jogosítvánnyal vezetek valamint érvényes biztosítása van akkor ki és milyen alapon korlátoz a mozgásomban? |
Taro | 12474 | 2012. február 29. 10:24 |
Kukurikú! Vigyázz, ha haza mész, nehogy lenyúlják az autó papírjait!!! http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/02/29/jogtalanul_buntetik_az_autosokat/ Azért lassan betelik a pohár. :-((( Lassan úgy érzem, hogy akkor maradjon ez a kedves párt, a kedves vezetõjével. Megérdemli a kedves lakosság? Ha nem tesz ellene, akkor bizonyosan! |
TomRed | 12473 | 2012. február 29. 08:43 | Válasz erre: 12472 |
A prolizásról jut eszembe Bencsik András mondása: http://safranyn.blog.hu/2012/02/28/bencsik_andrasnak_budos_a_szaja Érdekes módon az említett képen a mûvésznek a megrendelõ által fel nem fogott fricskájának értelmeztem a kaméleont, aki Orbán Viktor közelébe helyezte el ezt a tehetséges politikusi vénájú állatot.:-) |
tsanyi | 12472 | 2012. február 29. 08:00 | Válasz erre: 12471 |
Nem, nem normális......azzal, hogy leprolizzák és kékvörösözik azokat akik kritizálni merészelik a derék vezért a híveknek adnak egy olyan erkölcsi fölényt, hogy õk érezzék, hogy ha a vezér mellett kiállnak akkor nem prolik hanem a jó kmözéposztáûly tagjai.....még akkor is ha már párizsira sem futja mert minden a vezéré, de cserébe, hogy õk nem prolik ezt is szívesen elviselik....a vezérért....:)
|
TomRed | 12471 | 2012. február 28. 21:31 |
Már ilyen is van: "Gyûlöletblogok, amelyek kirekesztik a magyar és jobboldali véleményeket, és/vagy rendszeresen publikálnak magyar- vagy kereszténység-ellenes tartalmakat. A más véleményen levõ kommentelõket egyhamar kitiltják." http://cenzurazo-blogok.blog.hu/2012/02/28/orulunk_vincent_cenzurazo_blogok_1#more4219390 A végén pedig: "A bejegyzés kommentjei zárolva vannak." Normális??? |
tsanyi | 12470 | 2012. február 28. 20:46 |
Nem valami hasonlóról írogattunk pár hete, hónapja?....: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/02/28/rendszer_de_van_benne_orultseg?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_28&utm_campaign=index "Szóval az van, Gábor, hogy ez az ország addig nem lehet az enyém, amíg földig le nem rombolom. Itt kicsit nekem nem szabad nyerni, mert akkor mindenféle hülyékkel leszek kénytelen együtt kormányozni. Most mondd meg õszintén, hát hiányzik nekem az, hogy a Heti hetes majmai rajtam köszörüljék, meg az olyan hülyéimen, mint ez a Grespik? Ugye, hogy nem! És én addig nem fogok nyugodni, amíg az üszkös földig fel nem perzselem ezt az országot. Persze, igazad van neked, hiszen tanult emberként illik is tudnod, hogy egy válságba jutott országban hirtelen megerõsödnek a szélsõségesek. És én ezt az országot tengermély válságba akarom juttatni, mert hidd el, egészen egyszerûen esélyem sincs másként arra, hogy olyan 15-20 év egyeduralmat megszerezzek. Pár év és akkora lesz itt az elégedetlenség, hogy a következõ választáson a vállukon visznek az emberek a diktátorkoronázó helyre. De ha nem a következõn, akkor eggyel késõbb, én türelmes ember vagyok." |
tsanyi | 12469 | 2012. február 28. 20:19 |
Nagyjából errefelé haladunk: http://index.hu/kulfold/2012/02/28/feheroroszorszag_elzavarta_az_unios_es_a_lengyel_nagykovetet/ "„Az javasoltuk, hogy az EU-küldöttség vezetõje és Lengyelország fehéroroszországi nagykövete térjen haza konzultációra, hogy közölje vezetõikkel a fehérorosz fél határozott álláspontját, miszerint elfogadhatatlan a nyomásgyakorlás és a szankciók" – közölte Andrej Szavinih fehérorosz külügyi szóvivõ. Hozzátette: Minszk visszahívja brüsszeli és varsói nagykövetét, és „további intézkedéseket hozhat érdekei védelmében", ha az EU fokozza a nyomást." ...ismerõs a szöveg? "„A Nyugattal összekötõ hidak felégetésével a fehérorosz hatóságok nagyon veszélyes helyzetbe juttatják magukat, elveszítve a manõverezési lehetõséget az Oroszországgal való kapcsolataikban" – mondta Aljakszandr Klaszkovszki fehérorosz politikai elemzõ. Az Európa egyik legdiktatorikusabb államának tartott volt szovjet köztársaságot 1994 óta vaskézzel irányító Alekszandr Lukasenko elnök nem tûri a másként gondolkodást, lecsap a nyilvános tüntetésekre, és börtönbe veti az ellenzéki vezetõket." ....és a lehetséges jövõ....sok vad hívõnek már ez az álma, a rend illetve az õ rendjük mindenek felett.... |
tsanyi | 12468 | 2012. február 28. 19:07 |
Ez nem túlzás?...ezentúl ügyvédet nem szabad megbízni mivel már nem köteles a titkot tartani az új törvény alapján ellenben a nemzet érdekét kell szem elõtt tartania akár az ügyfél kárára is.....innentõl az ügyvéd megfogható a hatóság által és simán besúg ha békét akar: http://index.hu/belfold/2012/02/28/kikerult_a_titoktartas_az_ugyvedi_eskubol/ "A Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) tagjainak szóló folyóirat, a Pesti Ügyvéd februári számában foglalkozik az esküváltozással. "Szinte már látom magamat, amikor a soron következõ adóperemben a magyar nemzet java már ügyfelem érdekeit is elhomályosítja, és a nemzeti érzelemtõl már amúgy is párásodó szemekkel arról igyekszem majd ügyfelemet meggyõzni, hogy jó hazafiként õ is vegye csak szépen tudomásul a nemzeti (értsd költségvetési) érdeket és mondjon csak le az adóhivatallal szembeni nemzetietlen követelésérõl" – írta cikkében B. Szabó Gábor, a BÜK elnökségének tagja. "Ezek a különcködõ és bajkeverõ ügyvédek pedig majd megtanulják, hogy mi a hivatali rend: nincs több susmus meg titkolódzás! A nemzet ezt nem tûri!" – ironizált a titoktartás kihagyásával kapcsolatban is." |
tsanyi | 12467 | 2012. február 28. 18:34 |
Az új ügynökvita megvan?...az lmp kéri az ügynöklisták nyilvánosságra hozataláét, de a fityisz ezt leszavazta....miért?....érintettek?...csak költõi mert a válasz világos....viszont lézerjanika meg mégis nyilvánossá tenné.....esetleg addigra eltûnnének(ha eddig nem tûntek el) a kompromittáló adatok....amíg mismásolás van a múlt igazi elszámolása körül nem lesz változás.....én régóta ez mellett vagyok mert nem volt kötelezõ ügynöknek lenni mások besúgása árán felkapaszkodni, lehetett volna normális életet is élni, de aki jellemtelenül belement akkor a plusz javakért(és senki ne mondja, hogy volt kényszerítés mert az nem volt hiába próbálják most ez mögé bújva magukat mentegetni a lebukottak) az most vállalja a tettét és tûnjön el a politika közelébõl is....
|
tsanyi | 12466 | 2012. február 28. 18:25 |
Vajon akad-e hívõ aki ezt komolyan vette?: http://varanus.blog.hu/2012/02/28/dugni_vagy_nem_dugni_ez_itt_a_kerdes?fullcommentlist=1#comments .....azon túl, hogy betegek úgy fest ennek ürügyén szép lét akartak lenyúlni a gonosz gyarmatosító eu-tól....:))....azért remélem a hívõk ennyire nem elvakultak mivel ahogy kinéz a dolog elsõsorban másokat akarnak kényszeríteni..... |
qqriq64 | 12465 | 2012. február 27. 21:41 | Válasz erre: 12461 |
" konzultációt továbbra is háttérbe kívánják szorítani." Fogalmazzunk magyarul. Szarnak rá. |
tsanyi | 12464 | 2012. február 27. 21:24 |
Ez az igazi baj nálunk és ahogy a blogban írják nem az a baj, hogy lopnak hanem a mértéke vagy inkább mértéktelensége: http://vastagbor.blog.hu/2012/02/27/maffiacsaladok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_27&utm_campaign=index "Mert persze, lopnak a közösbõl máshol is, csak külföldön 10 millió euróból eltesznek 1 milliót és mellesleg megcsinálják a beruházást/projektet pöpecül, míg nálunk 10 millió euróból ellopnak 9 milliót, és a végén kiderül, hogy a projekt csak egy alibiprojket, aminek egy célja volt, hogy ellophassák a pénzt." |
tsanyi | 12463 | 2012. február 27. 21:17 |
Ez a mai törvénykezés.....nem azért választottuk meg õket, hogy ennek vége legyen?: http://progressziv.blog.hu/2012/02/27/bagot_er?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_27&utm_campaign=index "Kié az ország – és kié legyen benne a politikus? Aktuális kérdés, hiszen csak a minap bukott le (ismét) egy képviselõ, aki miközben ott ül a parlamenti patkóban, egy cég felügyelõbizottságában is ott csücsül (http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/27/trafiktorveny/) és masszívan képviseli is a cég érdekeit a törvényalkotás során. Nyilván mélységes meggyõzõdésbõl lobbizik a cég érdekei mellet, biztos lévén abban, hogy ami jó a cégnek, az még jobb az országnak – mert ha nem errõl lenne szó, ha szimplán csak anyagi érdekbõl diktálna törvényeket, akkor az gáz lenne!" |
tsanyi | 12462 | 2012. február 27. 18:54 | Válasz erre: 12461 |
Csak amiket ma lehetett új vagy felújított hírként hallani az is túlmegy minden határon......egyszerûen minden napra jut valami olyan ami letaglózza az embert.....
|
TomRed | 12461 | 2012. február 27. 16:48 | Válasz erre: 12460 |
Szép ez a mondat: "Azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós notifikációval foglalkozó fõosztályáról már napokkal korábban, február 16-án kikerült Brüsszelbe a szöveg, méghozzá úgy, hogy az tartalmazta a három nappal késõbb elfogadott módosításokat is." Arra mutat, hogy a Parlament szerepét és a civil társadalmi szervezetekkel történõ konzultációt továbbra is háttérbe kívánják szorítani. Ez egyértelmûen csorbítja a demokráciát és az átláthatóságot. |
oregordog | 12460 | 2012. február 27. 15:50 |
Lázár nem az egészséget védi a dohánytörvénnyel, hanem kedves haverját. http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/27/trafiktorveny/ |
TomRed | 12458 | 2012. február 27. 11:58 | Válasz erre: 12457 |
Ez a paraszt romantika is szép, az általad linkelt blog egyik hozzászólásában találtam: http://maria.blog.hu/2012/02/19/meg_lehet_elni_egy_falusi_konyhakertbol Egy európai ország GDP-jének kb. 2,5%-a származik a mezõgazdasági ágazatból. Vagyis többszörösére kellene növelni a termelést érezhetõ változáshoz. |
tsanyi | 12457 | 2012. február 27. 11:07 |
Itt már mondatokba is szedték az érveket az unióban mellettünk: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/02/26/ervelokartyak_orban_viktor_szamara?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_27&utm_campaign=index "1. Ez a szankció igazságtalan, mert mi kezdeményeztük az EU-ban a bevezetését. 2. Ez a szankció törvénytelen, mint általában minden, amit kezdeményezni szoktunk. 3. Hát az elmúlt nyolc év, az smafu? Ki a hibás? Gyurcsány! Ki a hibás? Gyurcsány! Ezt ma már minden gyerek tudja." ....stb... |
tsanyi | 12456 | 2012. február 27. 10:57 | Válasz erre: 12454 |
A végén csiullagnak lesz igaza amit elõzõ héten írtam........egyáltalán nem is akarnak megegyezni hanem csak idõt húznak, hogy tervezett államcsõdöt csináljanak(bár ez edig senkinek sem sikerült mivel ha csak 1 befektetõ hirtelen lép félórán belül az összes eltûnik).....ennek meg ugye most már semmi más oka nincs mint az, hogy nem akarnak olyan pénzhez jutni amit számonkérnek rajtuk........lesz@rják ha a nép beéegebed csak hadd nyúljanak kedvükre ezután is.......épp most debrecennek kell visszafizetni 500milla eurót az eu-nak valami elszámolásvita miatt.....persze az új kotmányukba belevették, hogy azt amit eltûntettek a népnek adó formájában kötelezõ visszafizetni......
|
TomRed | 12455 | 2012. február 27. 10:55 |
Ez az ember is mintha szellemileg nem itt élne. Sajnos testileg igen.(: http://profitline.hu/hircentrum/hir/258707/Kohezios-penzek---Lazar-Janos:-ezt-a-csatat-meg-nem-zartuk-le Tényleg az a legsürgõsebb probléma, hogy jövõre hol lehet cigarettát venni... Amúgy aki eddig egy-két dobozt vett, ezentúl kartonnal fog venni, de leginkább az ismerõs által ajánlott cigaretta csempésznél "ócsóér". |
TomRed | 12454 | 2012. február 27. 10:24 |
Tényleg húzzák az idõt, amíg baj nem lesz megint. (Magas kamatra újabb hitel felvétel, elszáll a deviza árfolyam, üzemanyag ár (olaj ár is nõ)): http://www.portfolio.hu/gazdasag/csak_alom_a_gyors_imf-megallapodas.163478.html és http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_moodys_is_megszolalt_magyarorszag_peldatlan_bunteteserol.163482.html Viszont majd március 15-én megint lehet mondani egy szép beszédet a szabadságharcról, örülhetnek a hívek, kerül, amibe kerül... Aztán lehet magyarázni a híveknek, hogy a "nemmegszorítások" az EU-IMF-nek köszönhetõek. Ma is láttam olyan mondatot a HÍR TV-n. miszerint a kormány ragaszkodik az eddigi gazdaságpolitikájához, nem vezet be megszorításokat. Agymosás felsõfokon, visszajöttek a régi agitprop. szakemberek a cucilizmusból. Hihetetlen ezt látni a rendszerváltozás után 22 évvel... |
kawa70 | 12453 | 2012. február 26. 20:19 | Válasz erre: 12450 |
Miért is tenne ilyet? Annyi szart amit ezek kavarnak és sûrûn bele is buknak (az idõ múlásával méginkább így lesz ez), nincs az a jogi alkalmazás, amivel el lehetne simitani. Néha még igy sem eccerû.....
|
kawa70 | 12452 | 2012. február 26. 20:17 | Válasz erre: 12451 |
Érdekes, a saját alkotmányukba nem ezt írták :-) Nem lehet, hogy ez olyan ovodás megoldás, hogy ha hangosan óbégatva mutogatok a másikra, akkor fel sem merül, hogy a rossz fát én tettem a tûzre? :)) |
tsanyi | 12451 | 2012. február 26. 20:08 | Válasz erre: 12450 |
Mert ma már õk az egyetlen igazi õskommunista párt.....:)
|
klimas | 12450 | 2012. február 26. 19:54 | Válasz erre: 12445 |
Ha mocskos komcsi dolog, akkor a jelenlegi gyorsnaszád vajjon miért nem változtatta már meg ??? Hm ????? Csak neeeem ????
|
tsanyi | 12448 | 2012. február 26. 18:43 | Válasz erre: 12447 |
:)))....az sajna csak az adók mértéke volt még a rendszer sem legfeljebb a neve mert valahogy el kellett nevezni.....
|
eröt | 12447 | 2012. február 26. 18:41 | Válasz erre: 12444 |
Elnézést kívánok de nem a svéd rendszert vezették be nálunk?Vagy az csak az adó rendszer volt?
|
qqriq64 | 12446 | 2012. február 26. 18:12 | Válasz erre: 12445 |
Te el tudsz képzelni olyan vadbarmot amelyik egy ilyen rendszert megszavaz maga ellen? Még én se tenném. |
kawa70 | 12445 | 2012. február 26. 17:21 | Válasz erre: 12444 |
Viszont egy boldogabb ország lenne Mo. Nem is értem, miért nem lehet nálunk ilyen. Ez a mentelmi jog egyébként is egy mocskos kommunista dolog. Ha véletlenül mégis kiderül valami, legyen ami mögé el lehet bujni és kajánul vigyorogni.
|
Bubó Doki | 12444 | 2012. február 26. 16:49 | Válasz erre: 12443 |
Ha ezt a svéd rendszet nálunk bevezetnék, az összes tróger azonnal távozna a parlamentbõl. De szép is lenne!
|
qqriq64 | 12443 | 2012. február 26. 16:39 |
Az egy szegény ország. Alig jut valami a képviselõknek. http://www.svedasztal.com/svedmunkapenz/mi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html |
TomRed | 12442 | 2012. február 25. 11:32 |
A politika és a gazdaság (gazdagodás) összefonódása: http://nepszava.com/2011/11/velemeny/debreczeni-jozsef-a-politika-fertoje.html Érdekes a történelmi visszatekintés, de jó lenne egy részletesebb összefoglaló a másik oldal ügyeirõl is az ilyen mondat helyett: "Gyurcsány vagyonosodásában minden valószínûség szerint szerepet játszottak a politikai kapcsolatok, ám õ maga akkor még (illetve már) nem töltött be semmiféle pozíciót, így az õ esetében szóba se jöhet, hogy visszaélt volna a rá ruházott közhatalommal." Aztán vannak olyan ügyek, amelyek sose fognak kiderülni, amíg ez a politikai elit marad az élen. (Grippen szerzõdések: http://www.mommo.hu/media/Sved_nem_a_Gripen-ugy_vizsgalatara , autópálya építések, privatizációs ügyek, olaj szõkítés, orosz államadósság rendezése stb.) |