tsanyi | 12642 | 2012. március 10. 18:16 | Válasz erre: 12641 |
Ez így van.....remélem 2014 után amikor valaki más lesz hatalmon nem szûnik meg a topic.....
|
Page | 12641 | 2012. március 10. 18:11 | Válasz erre: 12640 |
"Játsszunk el a gondolattal" Mondjuk 2010 elõtt ezen az oldalon biztos nem lehetett volna eljátszani semmilyen gondolattal:) |
tsanyi | 12640 | 2012. március 10. 17:59 |
Ennek minden szavával egyetértek, simán a vezér egy újabb megosztó taktikája csak most már nemzetközi léptékkel: http://poldi.blog.hu/2012/03/10/magyar_lengyel_negy_jo_barat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_10&utm_campaign=index "Mintegy kétezer jobboldali érzelmû lengyel ember érkezik a kormánypárt március 15-i "Békemenetére". A turistautat az MTI szerint független, más forrásokból ítélve jobboldali Gazeta Polska hetilap klubjai szervezik. Busszal, vonattal, repülõvel és személygépkocsikkal jönnek a lengyelek, hogy hitet tegyenek a ..., mi mellett is? Nem a lengyel-magyar barátság, hanem a magyarok egy része által támadott kormány mellett. Játsszunk el a gondolattal, hogy most Mesterházy Attila a miniszterelnök és a kormány hívei több ezer lengyel szociáldemokrata szimpatizánst hívnak a nemzeti ünnep, március 15. megünneplésére, valamint a baloldali hatalom melletti nemzetközi kiállás demonstrálására. Nem vádolná-e Szijjártó Péter a történelmi gyökerû magyar-lengyel kapcsolatok megrontásával a "Mesterházy-kormányt"? Nem kiáltana-e az ég felé kedves, pösze hangján Selmeczi Gabriella, hogy a magyar baloldal meggyalázta az évezredes múltra visszatekintõ történelmi barátságot? Aki magyar, kokárdát visel. Aki kokárdát visel, velünk van. Aki velünk van, magyar. Aki nem visel kokárdát, nem magyar. Aki nincs velünk, nem visel kokárdát. Jól emlékezhetünk erre mindannyian. A jobboldali hívek büszkén, a másik tábor felé adresszált nem is enyhe gúnnyal tették magukévá a fenti érvrendszert. Nem tudom, eszébe jutott-e valakinek akkor, hogy mi indul el a kokárda kisajátításával." ....arra gondoltam, hogy én ugye magyarnak tartom magam és a családomat is, de egyben olyannak is aki szereti a szabadságot és nem kívánom a diktátort a fejünk fölött.....ezért ki akarom tûzni a kokárdát, de nem szeretném ha egy hívõvel azonosítanának ezért így mellé tûznék egy eu-s kitûzõt is bár vannak fenntartásaim az eu-val, de azt politikai módon orvosolni lehetne ha akarnák, de inkább tartozom magyarként nyugathoz mint kelethez.... |
tsanyi | 12639 | 2012. március 10. 17:53 | Válasz erre: 12638 |
Ez nem annyira biztos, ugye a gengszterváltás óta fõleg az elején minden rosszat arra fogtak, hogy nagy adóssággal vették át a hatalmat......de errõl az utóbbi idõben hallottam pár mûsort(akkori döntéshozók és közgazdászok nyilatkoztak) amiben szó volt arról, hogy egyáltalán miképp vettük fel az elsõ kölcsönt és hogyan adták ezt át antalléknak. Az elsõ kölcsönt valami akkori( a 80´-as évek elején) középmufti aki bírta pár góré támogatását, elõállt azzal a javaslattal, hogy õ meg tudja oldani gyorsan a pénzügyi gondokat amire kádárék rábólintottak és így felvették az elsõ hitelt ami valami 1mrd dollár körüli összeg volt és fizették is vissza mint a katonatiszt......utána is voltak még hitelfelvételek, de hogy mennyi arról megoszlottak a vélemények, de jóval 10mrd alatt volt amirõl tudtak kik nyilatkoztak....erre jött a hatalomátadás amit a német miklós adott át és ott letett az asztalra egy 22mrd-os adósságot, hogy ennyivel tartozik az ország és ezt elfogadták antallék.......és akkor senki sem kérdõjelezte meg, hogy tényleg ennyi-e az adósság és, hogy ki és mikor vette fel?.....akkor szó nélkül le lehetett volna nullázni ahogy azt tette az összes többi volt szoci állam.....ezt nem értették a nyilatkozók sem ....ha errõl tudnak valamit a házi közgazdászaink azt jó lenne ha megírnák mert eloszlathatnának pár kételyt a fejemben...:)) |
klimas | 12638 | 2012. március 10. 17:12 | Válasz erre: 12637 |
Azért azt sem felejtsük el, hogy azért az a jólét igen sokba került, hiszen az akkori levonások sohasem fedezték azt az ellátást. Jó sok kölcsön ment el a szint fentartására. Persze joggal feltehetjük a kérdést, a mostani q...va sok kölcsönbõl miért nem futja ugyanerre????? |
tsanyi | 12637 | 2012. március 9. 20:49 | Válasz erre: 12635 |
Egyébként akkor egyetértettem a szavazás eredményével és egyetértek ma is....azért fizetünk olyan hatalmas adókat és mást, hogy az ellátás olyan legyen mint a szociban volt.....ne feledjük, akkor arra hivatkozva volt minden, a kisebb juttatás illetve magas elvonás mert az állam gondoskodik rólunk és ezt tette is a mostaninál jóval jobb egészségüggyel, szociális ellátással és nem utolsósorban az ingyen tanulással.....erre eljött a mostani rendszer ahol az adók és elvonások még magasabbak lettek, gyakorlatilag nincs más normális ország ami ezt csak megközelítené, viszont az ellátást szépen leépítették....ott ahol az ellátás ilyen szintû nem is fizetnek annyit mint mi, nekünk sem kéne...
|
tsanyi | 12635 | 2012. március 9. 20:43 |
Nincs mit hozzátenni: http://vastagbor.blog.hu/2012/03/09/negy_eve_mondtunk_nemet_a_tandijra?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_09&utm_campaign=index "A 2006 októberében módosított felsõoktatási törvény alapján 2008 szeptembertõl az államilag támogatott szakokon képzési hozzájárulást, röviden tandíjat kell fizetniük a hallgatóknak. Az intézkedés felmenõ rendszerben lép életbe, csak azokra vonatkozik, akik 2007-ben voltak elsõévesek. A díj összege a legtöbb egyetemen alapképzésben havi 10 500 forint, a mesterképzésben, illetve az egységes osztatlan képzésben (orvos, építész, jogász) 15 ezer forint (félévre 52 500, illetve 75 000 forint). Az alapképzésben és az egységes osztatlan képzésben az elsõéves hallgatóknak nem kell fizetniük. A második évtõl a tanulmányi eredmények alapján a diákok legjobban teljesítõ 15 százaléka mentesül a hozzájárulás fizetése alól." Félévente 52 ezer forint ... a betyárját, még jó hogy a Fidesz eltörölte! Azok a kedves diákok meg, akik most nem fognak bekerülni az "ingyenes" 33 927 hely valamelyikére, és be kell fizetniük félévente a 150 ezer - 1 millió forint közé esõ tandíjat, jusson eszükbe, hogy mennyire felemelõ érzés volt együtt nemet mondani a tandíjra négy évvel ezelõtt!" |
Larten | 12634 | 2012. március 9. 20:17 | Válasz erre: 12631 |
Hál istennek nem vagytok sokan, a kivétel meg a szabályt, vagy a statisztikát erõsíti. Szívesen olvasnám inkább motoros vezetés-technikai tanácsaidat annak nagyobb sikere lenne. |
tsanyi | 12633 | 2012. március 9. 20:17 | Válasz erre: 12631 |
Biztos, hogy nem....itt legfeljebb viták vannak, de remélem se harag fõleg nem gyûlölet....vitatkozni meg kell, az visz elõre......
|
eröt | 12632 | 2012. március 9. 20:14 | Válasz erre: 12624 |
Ez egy nagyon szép megnevezése a szarcsimbóknak.(Fetrengek)
|
Oldi | 12631 | 2012. március 9. 20:11 | Válasz erre: 12627 |
:-) Igenis!:-) Ma is gurultam rövidet,de egy jót!:-))) Köszi vigyázok, de te is!!! Igen, mindenkibõl csak egy van, de ne hidd, hogy egyedül vagyok...:-) |
eröt | 12630 | 2012. március 9. 20:09 | Válasz erre: 12617 |
De hát lebontotok mindent.Nézz körül.Amúgy hülye vagyok meg eccerû faék.
|
tsanyi | 12629 | 2012. március 9. 19:56 | Válasz erre: 12628 |
Ez igaz...viszont ha rángatják könny szökik a szembe...:))
|
Larten | 12627 | 2012. március 9. 19:53 | Válasz erre: 12617 |
Oldi, inkább motorozzál! Széles utat, gumi fákat, ...és vigyázz magadra mert belõled csak egy van. |
tsanyi | 12626 | 2012. március 9. 19:41 | Válasz erre: 12623 |
Az nem, csak a szõrszál amibe kapaszkodnak...:)))
|
tsanyi | 12625 | 2012. március 9. 19:26 | Válasz erre: 12624 |
Épp akkor jutott eszembe amikor lepöcköltem a magamét és eszembe jutott tömjén és bandája.......nagyjából a vezér is ezt érezheti amikor eszébe jutnak...:))
|
qqriq64 | 12624 | 2012. március 9. 19:23 | Válasz erre: 12621 |
Ezt a betyárkörtés hasonlatot még nem hallottam de nagyon jó:))))))))))))
|
Taro | 12622 | 2012. március 9. 19:08 | Válasz erre: 12617 |
"Az hogy a mostani lépések egyértelmûen rosszak-e, azt majd az UTÓKOR fogja eldönteni, és nem ti. " Nem Oldi. A makroökonómia, az állam-és jog tudományok, a szociológia, stb., mind olyan tudományok, melyek a társadalom, a gazdaság mûködésével foglalkoznak. Amikor egy döntésrõl nem dönthetõ el, hogy az vajon rövid-, közép-, esetleg hosszútávon jó lesz e az adott társadalomnak, akkor az a döntés nem hozható meg (persze csak abban az esetben, ha a döntéshozó felelõsen gondolkodik és figyelembe veszi a társadalom érdekeit)!!! Biztos vagyok benne, hogy a FIDESZ szavazók is az országnak akarnak jót és ezért várják a csodát (a döntések kedvezõ hatásait). Sajnos azonban csodák nincsenek. Egy fuvarozó igenis el tudja dönteni, hogy az adott döntés számára kedvezõ, vagy nem. A jogász is el tudja dönteni, hogy a jogalkotás minõsége milyen. A közgazdász is látja, hogy a gazdaság miképpen reagál az adott döntésre. Mivel én jártam a jogra és a közgázra is, nekem több témában is van véleményem. A borzasztó az, hogy vannak nálam mindkét területen sokkal jobb szakemberek, de valahogyan a döntés elõkészítés és a döntés olyan emberek kezében van, akik bizony rossz szakemberek (és bizony ez az általános vélemény a szakmákon belül). |
tsanyi | 12621 | 2012. március 9. 19:03 | Válasz erre: 12620 |
Ez mondjuk még nem egy állam hanem csak egy párt diktatúrája, de mivel hatalmon vannak(bár csak betyárkörtéjeként a fityisznek) ez a viselkedés túlmutat a párton....
|
klimas | 12620 | 2012. március 9. 18:58 |
" "Diktatúráról beszéltek, fogalmatok sincs mi az, amikor rágalmaztok, pocskondiáztok gyakorlatilag mindenkit büntetlenül... " Igen errõl beszélünk : http://hvg.hu/itthon/20120309_gyori_kdnp_dunakapu_ter Már nem lehet külön vélemény sem???? Ez a vonalas elvtársak idejére hajaz , nem ?????? |
tsanyi | 12619 | 2012. március 9. 18:54 | Válasz erre: 12617 |
"Diktatúráról beszéltek, fogalmatok sincs mi az, amikor rágalmaztok, pocskondiáztok gyakorlatilag mindenkit büntetlenül... " ...nagyjából úgy ahogy azt a fityisz tette éveken át, akkor demokrácia volt, ma még csak azért van meg a látszata mert az országon kívül is kiderült és ez ellen tesz is az eu és más államok, az hogy azok mekkora demokraták tök mindegy, de ha szó nélkül hagyták volna pl a médiatörvényt és mást akkor sehol nem írnánk semmi kritikát a vezérrõl, a tv-ben már úgysem látni olyat csak a neten mert azt nehezebb ellenõrinzi, viszont a népességben elenyészõ a netezõk száma hiába próbáljuk meg sokan hinni, hogy már mindenki netezik.... "Amikor a másik banda volt hatalmon ez a topik nem mûködhetett egy hétig sem, azzal a csatakiáltással hogy motoros fórumon nem politizálunk. De most van diktatúra." ...ez viszont igaz... "Az hogy a mostani lépések egyértelmûen rosszak-e, azt majd az UTÓKOR fogja eldönteni, és nem ti. " ...de ami nekem rossz ebben a pillanatban azt én tudom eldönteni nem az utókor...ahogy már többször írtam pl. a horthy korszakról vagy a rómaiakról, de bármilyen korról ugye az a kép marad meg amit felépítenek és mûködtettek, de hogy milyen áron az pont az utókort nem érdekli(vagy csak keveseket) és, hogy azokat a nagy tetteket a nép miként élte meg, mirõl mondott le a vezérek érdekében az általában feledésbe merül pedig legalább olyan fontos mint a mû amit a vérükön alkottak... "(Ha van egy roskadag, öreg, ócska házad, ahol laksz, ha lebontod úgy, hogy nincs engedélyed, építési anyagod, pénzed az újra, akkor szerintem hülye vagy... ) " ...most nem épp ezt csinálja a vezér?.......úgy rugdal bele mindenkibe akitõl pénzt kaphat olcsóbban, hogy közben nincs alternatívája, hogy miként oldja meg a helyzetet... |
klimas | 12618 | 2012. március 9. 18:53 | Válasz erre: 12617 |
" Ha van egy roskadag, öreg, ócska házad, ahol laksz, ha lebontod úgy, hogy nincs engedélyed, építési anyagod, pénzed az újra, akkor szerintem hülye vagy... )" Na látod ez a jellemzõ a mostani történésekre! Amúgy meg kívánom neked , hogy mielõbb gyógyulj meg! |
Oldi | 12617 | 2012. március 9. 18:36 | Válasz erre: 12615 |
Ja. És ettõl jobb lesz. Tuti. Diktatúráról beszéltek, fogalmatok sincs mi az, amikor rágalmaztok, pocskondiáztok gyakorlatilag mindenkit büntetlenül... Rám mostanában valahogy nem céloznak gumilövedékkel, mint egy pár éve, márpedig NINCS harmadik lehetõség. Amikor a másik banda volt hatalmon ez a topik nem mûködhetett egy hétig sem, azzal a csatakiáltással hogy motoros fórumon nem politizálunk. De most van diktatúra. Az hogy a mostani lépések egyértelmûen rosszak-e, azt majd az UTÓKOR fogja eldönteni, és nem ti. (Ha van egy roskadag, öreg, ócska házad, ahol laksz, ha lebontod úgy, hogy nincs engedélyed, építési anyagod, pénzed az újra, akkor szerintem hülye vagy... ) |
tsanyi | 12616 | 2012. március 9. 18:14 | Válasz erre: 12615 |
"Ha a másik banda lenne a kormánynál azok is kapnának rendesen, hidd el. " Annyit azért hozzátennék ehhez, hogy anno amikor néha szidtam az elõzõ kormányokat legalábbis szidtam, volna, azok a hsz-ek hamar eltûntek az oldalról....nemrég pl. itt valahol azt említettem meg, hogy az államadósság kb annyival nõtt az emútnyócév alatt amennyibe az autópálya építések kerültek és talán jobb lett volna ha inkább kevesebb pálya épült volna(fõleg az M6 ami gyakorlatilag tök üres) és azok is kevésbé drágán.....na az a hsz-em is eltûnt gyorsan ahová írtam....mondjuk itt elég sokat szidtam a maszopot is azok meg itt vannak még mindig....a fene tudja... |
klimas | 12615 | 2012. március 9. 18:01 | Válasz erre: 12593 |
Oldi! Baszki! Ne legyél már dajcstomi! EMBER ! Vedd már észre, akik itt most a jelenlegi hatalmat kritizálják, kritizáljuk, az nem azért van mert fidesznek hívják. Hanem azért, mert szúrja a szemünket sok olyan lépés, amirõl tudjuk és sajnos bebizonyosodik hogy rossz!!!! Ha a másik banda lenne a kormánynál azok is kapnának rendesen, hidd el. Szerintem az itt megnyilvánuló vélemények mögött egyetlen óhaj húzódik meg, mégpedig az, hogy végre jó lenne ha jobb lenne és lehetne hinni valakinek. |
tsanyi | 12614 | 2012. március 9. 17:34 | Válasz erre: 12613 |
Kicsit bicskanyitogató a nagyképûségük és cinizmusuk.....a vezér aszonta a minap, hogy jó lenne ha 5,5 millióan élnének meg fizetésbõl, ezzel nem is lenne baj, de azzal már igen, hogy az egyik seggnyalója valami parragh aki véletlenül a most újra kötelezõvé tett kamara elnöke egy riporter kérdésére(na melyik riporter mer ma egyáltalán ilyet kérdezni?), hogy hova menjenek dolgozni az emberek, azt válaszolta, hogy menjenek gombát szedni!.....remélem mihamarabb ezt a nyomorult élõsködõ bandát elzavarjuk gombát szedni a kecskefejés után...
|
gabo67 | 12613 | 2012. március 9. 15:32 | Válasz erre: 12611 |
szerintem már akkor fölösleges volt vissza állítani olyan vonalakat amin napi 3 ember utazik, oda elég lenne a busz járat is, nálunk a faluban reggel megy 1 busz pestre ,és délután vissza ,persze van átmenõ busz forgalom amivel el tudsz jutni szomszéd faluba, ahol már van vonat és busz sûrûbben pestre, és a nagyobb városokba, pl: hatvan ,pásztó, salgótarján, inkább az olyan járatok összehangolását kéne eröltetni ,hogy ha átmegyek a szomszéd faluba mert pestre akarok menni, ne keljen 1 örát áldogálni a megállóba, és hazafelé szintén, persze mondom ezt úgy ,hogy kocsival járok és nem érint a tömeg közi
|
tsanyi | 12611 | 2012. március 9. 11:10 |
Emlékszem valami olyanra, hogy a szárnyvonalak bezárása nemzetromboló és népellenes cselekedet volt: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/09/mav/ ......most nem zárnak be vonalakat....simán csak vonatokat állítanak le... .....20 kórházat érint nagymértékû leépítés és ágyszámcsökkentés és ezekben megszûnnek osztályok, ellátások.....a választások elõtt zorbi azt mondta, hogy az egészségügy problémáját könnyû megoldani, csak több pénz kell bele és kész.....õk így adnak több pénzt... |
TomRed | 12610 | 2012. március 9. 10:52 | Válasz erre: 12591 |
A kommentárok közt olvasható: "Magyarországon a választópolgárok száma kb. 8.000.000, a választáson a fideszkdnp-re kb. 2.700.000-an szavaztak, tehát 1/3, ez a választók 53%-a volt. A választási törvény matematikája miatt lett ebbõl parlamenti 2/3. Összehasonlításul: 1994-ben az MSZP-SZDSZ-re összesen kb. 4.200.000-en szavaztak, és kicsivel több, mint 72%-uk volt a parlamentben. Ezért hozták azt a döntést, hogy a 2/3-os törvények megszavazásához 3/4 (75%) kell. Így rontott rá a balodal a nemzetére." El lehet gondolkodni azon, hogy Németh Miklós, Antall József, Boross Péter, Horn Gyula és Medgyessy Péter is képes volt valamilyen szinten úriemberként viselkedni. Voltak elveik, valamit meg is kívántak valósítani az ország érdekében, nem voltak köpönyegforgatók. Utána következõkbõl egyedül Bajnai Gordon volt hozzájuk mérhetõ. Az a szubjektív véleményem, hogy az ellenséges viselkedés, a karakter gyilkos politikai stílus meghonosítása Orbán Viktornak köszönhetõ, aki felismerhette, hogy az amerikából importált választási tanácsadója ötlete az ottani negatív kampányról, hazug választási ígéretekrõl nálunk kiváló hatású lesz. Gyurcsány Ferenc tündöklése és bukása is az MSZP azon törekvésének köszönhetõ, hogy "méltó" ellenfelet kerestek Orbánnak. Ez némileg sikerült is, de az MSZP kihátrált mögüle még akkor is, amikor ésszerû strukturális átalakításokat kívánt elindítani, ami megelõzhette volna azt, hogy hazánkat gyenge helyzetben érje az elõre nem látható válság. Ehhez a kudarchoz persze hozzájárult a FIDESZ állandó obstrukciója (öszödi beszéd félremagyarázása, tüntetések, nemzeti tudat és jelképek eltulajdonítása (pl. kokárda, címeres zászló), parlamenti kivonulgatás, EU-nál feljelentgetések, hülye népszavazás, két harmados TV-ek esetében (pl. média, önkormányzati) együttmûködés teljes elutasítása stb.). |
tsanyi | 12609 | 2012. március 9. 10:52 |
Ez sok mindent elmond a gazdasági helyzetünkrõl: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/09/a_mezogazdasag_orszaga_lettunk/ ......nemrég ugye arról beszéltünk, hogy a mezõgazdaság a gdp-nek általában csak a törerdékét adja ami normális mivel pénzt "csinálni" iparral lehet(nem beszélve a pénzintézetekrõl) és a mezõgazdaság ott van túlsúlyban ahol szegénység van.......na most a gdp-nek ezek szerint egyre nagyobb hányadát adja nálunk a mezõgazdaság.....és szegényebbek is vagyunk mint 2 éve.....persze a mezõgazdaság eredményéhez az is hozájárulhat, hogy úgy fest feltõkésítik(mibõl is?) és ez persze jelentkezik a termelésükben is... |
Larten | 12607 | 2012. március 9. 09:31 | Válasz erre: 12604 |
Én is egyszerû embernek tekintem magam, ha lehet választani akkor a faékekhez tartoznék. A fa mindig közelebb állt hozzám mint a vasszög. A rosszindulattal már nehezebben boldogulok, majd gyúrok rá...:) |
tsanyi | 12606 | 2012. március 9. 09:31 |
Tegnap mesterházi beszédét is meghallgattam point úgy mint anno orbánét is.....nem vagyok maszopos és nem is hinném, hogy leszek......viszont a mostani beszéd pocit közelebb állt a valósághoz(szerintem) mint a vezéré.......csak egy baj volt vele, hogy olyan párt embere mondta el akik semmivel sem különbek mint a mostaniak és ez rendesen lerontotta a hitelét....
|
tsanyi | 12605 | 2012. március 9. 09:30 | Válasz erre: 12604 |
Igazad van, ez nem faék hanem rosszindulat kategória volt részemrõl......,de az én véleményem szerint rosszindulat vezérli azokat is akik ellenünk jöünnek tüntetni másik országból.....
|
TomRed | 12604 | 2012. március 9. 09:22 | Válasz erre: 12603 |
"....és jön a faék kérdés, esetleg pénzt kapnak érte?" Ezt nem gondolnám, bár némi támogatás elképzelhetõ (kedvezményes jegyek). A többség valóban a véleményét kifejezni, szurkolni jön ide, meg egy jót kirándulni. Közelebb vagyunk nekik, mint Brüsszel.:) Persze nem kellene ilyesmire fordítani a magyar adófizetõk pénzét, mint ahogy a német nyugdíjasok kedvezményes utazására sem. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjasoktól megvonják az utazási kedvezmények, sokukat lehetetlen helyzetbe hozva! |
tsanyi | 12603 | 2012. március 9. 09:09 | Válasz erre: 12602 |
"Segítek Oldinak, "szánkón húzom": azoknak a lengyeleknek egy kis része jön ide tüntetni, akik úgy érzik a saját bõrükön, hogy az EU kifosztja õket. Tehát egyetértenek a szabadságharcos hozzáállással, vagyis a "gyarmatosítással" riogatással. " Ez rendben is van, én is buktam az eu-val és nyertem is, hogy melyik volt a több nem tudom, nem készítettem számvetést és teljesen érthetõ, hogy sokaknak nem tetszik az eu és akár ki islépnének belõle sõt az is, hogy ugyanez megvan a lengyeleknél is(pedig õk sokkal jobban jártak)....,de a kérdés jelen esetben az, hogy miért itt tüntetnek az eu ellen miért nem otthon vagy brüsszelben?.....miért pont a magyar parlament elõtt?.....és jön a faék kérdés, esetleg pénzt kapnak érte? |
TomRed | 12602 | 2012. március 9. 09:00 | Válasz erre: 12598 |
Segítek Oldinak, "szánkón húzom": azoknak a lengyeleknek egy kis része jön ide tüntetni, akik úgy érzik a saját bõrükön, hogy az EU kifosztja õket. Tehát egyetértenek a szabadságharcos hozzáállással, vagyis a "gyarmatosítással" riogatással. A konkrét számok mást mutatnak (íme http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292), tehát arra is várnám arra a kérdésre, kinek állna érdekében, hogy pótolja a kiesõ összegeket, például a mostanában emlegetett kohéziós alap támogatást. Az pedig nem az EU hibája, hogy az utóbbi három kormányzat hibájából nem volt képes Magyarország kihasználni a lehetõségeit. Ez például éppen Lengyelországnak jobban sikerült, lényegesen nagyobb gazdasági növekedést értek el. Az elsõ FIDESZ kormány tárgyalta le a csatlakozási feltételek jelentõs részét. A szocialista kormány pazarló, korrupt beruházásokra szórta el az EU pénzeket. A jelenrõl pedig már sokat elmélkedtünk. Megkérek mindenkit, hogy ne tekintsük egymást ellenségnek, ne személyeskedjünk, mindenkinek illik tiszteletben tartani a véleményét! |
kispeti | 12601 | 2012. március 9. 08:44 | Válasz erre: 12593 |
Oldi ! Most egy kicsit csalódtam benned ! Eddig se értettem Veled egyet, de kulturáltan fejezted ki a véleményed ! Most nem !!!!!! :-(
|
tsanyi | 12600 | 2012. március 9. 08:38 | Válasz erre: 12593 |
Ami pedig a faékség a szöggel és roszindulat jelzõket illeti lehet, hogy igazad van.....,de amióta hatalmon van a vezér azóta hozzá hû ember még sehol(itt sem) nem érvelt ésszel és tényekkel, számokkal hanem csak izomból tolta a szemináriumon hallottakat és ha megcáfolják amire hivatkozik azonnal ballib senkiknek titulálja a vele egyet nem értõket....én meggyõzhetõ vagyok(remélem) ha olyat hallok ami miatt úgy vélem felül kell vizsgálnom az álláspontom mint ahogy ezt tettem már elég sokszor...
|
tsanyi | 12599 | 2012. március 9. 08:32 | Válasz erre: 12594 |
Ez meg a másik fele.....egy magyar ünnepet sikerül egy tüntetés halmazzá silányítani egy kisebbségnek.......amire még rá is hívják a külföldieket, hogy többen legyenek és megfélemlítsék azokat akik kimennének tüntetni ellenük.....
|
tsanyi | 12598 | 2012. március 9. 08:30 | Válasz erre: 12593 |
:))...ez vicces...szemét banda vagyunk mert megkérdezzük, hogy mit keres itt egy lengyel aki a magyarok egy része ellen "békemenetel" a fidesz illetve a vezénylõfõtábornok mellett?.....adj rá választ amit el is fogadhat egy magyarországon élõ és adózó magyar állampolgár, hogy miért jön ide egy lengyel?......alkalom adtán Te is kimész a lengyel fityiszhez hasonló párt mellett menetelni a lengyel nép ellen?........mivel itt szó nincs aról, hogy az emberek kormánya lenne, nem, csak a fityiszé és a felsõ középosztály-é............senki nem szidja a lengyel, székely, román vagy bármilyen népet hanem csak és kizárólag azokat akik elmennek egy másik országba a diktátor mellett kiállni.....menj ki Te és társaid akik egyetértenek a vezérrel, de miért hívtok külföldrõl segítséget?.....ennyire nem bíztok a magyarokban?
|
qqriq64 | 12597 | 2012. március 9. 07:38 | Válasz erre: 12593 |
Oldi. Logikai eszmefuttatásodat tovább szöve akkor a 68-as "segítségnyújtás a cseheknek is redben volt ugye? Vagy ha az nem akkor ez miért? Az hogy van e fegyver vagy nincs attól most tekintsûnk el. A JELENLÉT A LÉNYEG. |
kocosfater | 12595 | 2012. március 9. 06:23 |
Nem elvesziteni az önhttp://jakabandor.blog.hu/2012/03/08/motor_es_fekkontrolt! Nehogy valaki infarktust kapjon!
|
desiderus | 12594 | 2012. március 8. 22:27 | Válasz erre: 12593 |
OLdi...magyarázd meg nekünk egyszerû faékeknek, hogy mi a faszomért tüntetnek itt LENGYELEK március 15-én a kormány mellett ? Az a legnagyobb szemét tróger, aki ezt megszervezi és egyetért vele. Ez MAGYAR ünnep és pártfüggetlen B@zdmeg. |
Oldi | 12593 | 2012. március 8. 22:23 |
Az, hogy olyan egyszerûek vagytok mint egy szög, azt meg lehet és meg is kell bocsátani, de sajnos a rosszindulat is ezzel jár... Hogy most már a lengyelekbe is beleköttök. Szégyen. Gyalázat. Szemét banda. |
desiderus | 12592 | 2012. március 8. 21:52 | Válasz erre: 12590 |
Szóval....március 15-én lengyelek tüntetnek a narancsfasz mellett ??????? Öreg barátom mondaná : eszem-faszom megáll.... |
desiderus | 12591 | 2012. március 8. 21:49 |
Sírva röhögtem. http://magyarcitrom.postr.hu/6-millioan-schmitt-pal-mellett |
tsanyi | 12590 | 2012. március 8. 21:47 | Válasz erre: 12589 |
Ezt én is néztem....na meg kinek a pénzébõl?......lehet, hogy kínaiak és arabok is jönnek..:))
|
desiderus | 12589 | 2012. március 8. 21:45 |
Bocsánat...DE EZEK MIJAF@SZOMAT KERESNEK iTT ????????? http://www.origo.hu/itthon/20120308-tobb-ezer-lengyel-jon-orban-mellett-tuntetni.html |
tsanyi | 12588 | 2012. március 8. 20:23 |
Ezeknek semmi közük a politikához, már a fletó sem volt kutya az arabokra tett kijelentésével, de ezek mindenen túltesznek.....olyan paraszt stílusban nyilvánulnak meg amit szerintem egy kocsmában sem néznek el egy idegentõl, legfeljebb haverok között.......viszont haverok már rég nem vagyunk...
|
tsanyi | 12587 | 2012. március 8. 20:21 |
Ehhez nem is lehet mit hozzátenni, nem akar ez semmiféle megegyezést, aki valakitõl kér azt nem szidja ilyen idióta módon: http://liveinfo.blog.hu/2012/03/08/orban_csak_ul_es_varja_az_imf_et?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_08&utm_campaign=index "„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni” – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén az Európai Bizottsággal folytatott vitával kapcsolatban. A Bizottság "rendkívül buta" politikát folytat, "hogy akar Európa kilábalni, ha a rosszakat támogatja, és a jókat bünteti?" – tette fel a kérdést. "Szamárság, hogy nem is akarunk megállapodni" - mondta Orbán Viktor az IMF-EU-tárgyalások alakulásáról. "Két hónapja ott ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek", ez a baj - jelentette ki a miniszterelnök. A kormány célja, hogy többen éljenek munkából, mint állami juttatásokból, konkrétan a cél az, hogy 5,5 millió ember éljen munkából és vállalkozásból - mondta Orbán Viktor a kormány gazdaságpolitikájáról beszélve." ........ha valakitõl épp kölcsönt szeretnék kérni akkor mondok neki ilyeneket?.......ki adna pénzt a hívek közül annak aki így közelít felé......lehet, hogy ezeket csak haza mondja a híveknek, hogy lássák milyen tökös legény, de az eu-ban már nem csak legyintenek az ilyen dumákra hanem szépen lefordítva olvasgatják, túl sok kokit kaptak ahhoz, hogy szemet húnyjanak ezek fölött......miért is tennék? |
tsanyi | 12586 | 2012. március 8. 18:45 | Válasz erre: 12585 |
Ebben már jó sokan biztosak vagyunk pár hónapja....és egyre biztosabb az eu is benne ezért szívóznak eléggé érthetõ módon....
|
oregordog | 12585 | 2012. március 8. 18:39 |
Érdekes levezetés egy volt alkotmánybírótól. Jó hosszú, de érdemes elolvasni. "Nehéz nem szembe nézni a tényekkel: alapos a gyanú arra nézve, hogy a kizárólagos közhatalom-birtokláson alapuló hatalomgyakorlás rendszere kiépült. Ezt a köznyelv államcsínynek nevezi. Márpedig sem az egykori Magyar Köztársaságban, sem a mostani Magyarországon nem szabad államcsínyt végrehajtani – legalábbis alkotmányosan nem. A legitimitást - a törvényhozási úton végrehajtottságot - ugyanis felülírja az alkotmányosság. Nem „alkotmányos államcsínyrõl” van/lehet tehát szó, hanem csakis és kizárólag alkotmányellenes államcsínyrõl." http://hvg.hu/velemeny/20120308_allmcsinytevok_voros_imre |
tsanyi | 12584 | 2012. március 8. 18:38 |
Csak az aktualitása miatt....nem kell sokat változtatni rajta: "A 50-es években rábeszéli a cigányt a felesége, hogy lépjen be a pártba, mert így biztosan elõnyökhöz juthat. El is megy a cigány a helyi pártbizottsághoz, de kisvártatva jön vissza: – Hát, anyjuk, nem vettek fel. – Aztán miért nem? – Hát, tudod, volt a nyilasoknak 44-ben ez az ünnepsége a várban, és én húztam nekik a talpalávalót. – Jajj, de hülye vagy, miért nem tagadtad le? – Nem lehetett, mert mind ott volt." |
tsanyi | 12583 | 2012. március 8. 14:56 |
Nem ez volt az egyik forgatókönyv januárban? ....a derék vezér elkezdi a látszattárgyalásokat és a sikertelenséget az imf-eu-ra fogja, hogy õk a hibásak mert mi készenállunk és csak áldozatai vagyunk a karvalytõkének(ami iagz is, de kihasználni is lehet nem csak mindig áldozatnak lenni): http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/08/orban_a_komoly_feladatok_egy_reszet_meg_el_sem_kezdtuk/ .....hazudik mint mindig... |
oregordog | 12582 | 2012. március 7. 22:07 |
Na ezért (is) nem hiányzik a fiúknak a szoros ellenõrzés. "Háromszázmilliós szerzõdés a Fidesz-frakció volt kabinettitkárának, egymilliárd a kormányszóvivõ volt cégének - néhány friss példa az Orbán-kabinet által meghirdetett "takarékos államra". Szinte nem múlik el nap anélkül, hogy a központi államigazgatás ne kötne szerzõdést a Fidesz-holdudvarhoz sorolt személlyel vagy társasággal." http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=528666 |
qqriq64 | 12581 | 2012. március 7. 21:07 | Válasz erre: 12580 |
Mee kinn van az ajtón. Személyesen voltam a Bözsinél engedélyért.:))))))))))))) |
qqriq64 | 12579 | 2012. március 7. 20:53 | Válasz erre: 12573 |
Azt jelenti hogy amelyik ajtón kint van ez a betûszó ott a király engedélyével dugnak.
|
gabo67 | 12578 | 2012. március 7. 20:37 | Válasz erre: 12577 |
Rajtunk röhög az egész világ, ez a fidesznek is a nagy szégyene, de sajnos carnak rá, nekik 1 bólogató szamár kell
|
tsanyi | 12577 | 2012. március 7. 20:24 |
Amennyiben az a felmérés elfogadható(bár szerintem egyik sem) akkor sem értem, hogy bárki is egyáltalán miként gondolhatja, hogy plagi bá ezek után méltón képviselheti az országot bárhol a világban?: http://index.hu/belfold/2012/03/07/41_szazalek_szerint_schmittnek_mennie_kell/ ......magától kellett volna azonnal lemondania, de erõsen jellemzõ a jellemére, hogy inkább kussban kivárja az augusztust mert ugye onnantól élete végéig járni fog neki az álamfõi fizetés és még egy csomó dolog....ennyit a nemes gerincrõl... |
tsanyi | 12576 | 2012. március 7. 20:12 |
Ezen banki ügyben ugye volt már per és elsõ fokon megnyerte az ügyfél....jó lenne ha ez maradna meg a többi tárgyaláson is és mindenkire érvényes lenne, igazából ez a fõ baj nem az árfolyam: http://azenpenzem.postr.hu/post-062 "Nem csak a forint gyengülése okozott nehézséget és döntötte be ezerszámra a devizahiteleket, hanem a bankok egyoldalú kamatemelése is jócskán hozzájárult az adósok rossz helyzetéhez. A szerzõdések annak idején tele voltak olyan kitételekkel, amelyek gyakorlatilag azt jelentették, hogy a bank akkor emel kamatot, amikor akar, és annyit, amennyit nem szégyell. Nem nagyon szégyellték magukat. A jegybank becslése szerint a válság kitörése után a devizahiteleknél csak az egyoldalú - korábban az MNB által is kárhoztatott - kamatemelés 45 milliárd forinttal dobta meg az ügyfelek terheit. Az alábbi történet alapján némi fogalmat alkothatunk arról, milyen mértékben is léptek annak idején a bankok." |
tsanyi | 12575 | 2012. március 7. 19:49 |
Egyre többen adnak hangot annak, hogy már látható, hogy eleve mit akart a vezér....egy lejjebb linkelt cikkben azt fejtegették, hogy jelenleg úgy néz ki, hogy jövõ februárig tarthat ki a kormány a mostani helyzetében, addig van pénze(bár ez ha a befektetõk úgy döntenek könnyen megdõlhet) és arra blazíroz, hogy addig majd csak jobb lesz(legalábbis számára) a helyzet és jobb pozícióban tárgyalhat: http://poldi.blog.hu/2012/03/07/call_of_duty_a_porcelanboltban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_07&utm_campaign=index "Erre a magatartásra legfeljebb akkor legyinthetnének az európai politikusok, ha "egyébként" a magyar vezetés sorra csinálná vissza, amit elcseszett és bõszen kezdené feltakarítani azt a szart, amibe egyre határozottabban nyomogatják bele Orbán Viktor orrát Brüsszeltõl Washingtonig. De nem. A magyar vezetõ sem a konkrét ügyekben nem fújt valódi visszavonulót, sem a kifogásokban szereplõ "szellemiségi problémát" nem érti, nem mutat semmiféle megvilágosodást. Nyugaton meg kell majd ismételni a korábbi jelzést, hogy õk sem hülyék. Szembesíteni fogják Orbánt a korábbi szavaival, miszerint ne azt nézzék, amit mond, hanem amit csinál. És ennek nem lesz jó vége. Orbán Viktor nem érti, hogy bár az unió felkészületlen a hozzá hasonló "alkotmányosdiktátorokkal" szemben, azért ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek eszközök a megfékezésére. Most is kiderült, hogy a "százoldalas remekmû" nem hatotta meg az uniós biztosokat, még az sem igaz, hogy a három problémából "csak kettõben" viszik tovább az eljárást, egyet kipipálhatunk, ezzel szemben a harmadik kérdésben, a jegybank függetlenségének ügyében további tájékoztatást kérnek." ....vagy csak simán szeretne lukasnkóhoz vagy jobb esetben putyinhoz hasonlóvá válni akkor is ha ennek az ára az eu-ból való kilépés....errõl ugye eleget írtunk két hónapja és azóta a hazugságaival(amit újra bevett mindenki, a nép és a befektetõk is kínjukban) kissé megnyugtatott, de úgy fest mégis az lehet a vágya... |
Spapa | 12574 | 2012. március 7. 19:05 |
Én meg arra gondoltam, hogy a LAZER típusú bukómat átnevezem FAZER-re. Az elõbbi egyre gázosabbban hangzik manapság. :-))))
|
tsanyi | 12573 | 2012. március 7. 18:32 |
A minap hallottam egy mûsorban, hogy honnan ered az angolban a fuck szó....azt, hogy ma mit jelent sejteni lehet, de hogy mi volt az eredeti jelentése?.....és ezt megtudtam:)))
|
tsanyi | 12572 | 2012. március 7. 17:26 |
Nem nagyon akartam a "békemenetet" bármivel is szájra venni, de egyre több olyan kérdés és cikk van ami a pénzrõl szól: http://varanus.blog.hu/2012/03/07/ki_fizeti_a_bayerzsoltit?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_07&utm_campaign=index "Ha párhuzamot kell vonni a Milla és a Békemenet közt az világos mindenkinek: a Milla esetében közpénzrõl nem, a menetelõk esetében viszont csak arról beszélhetünk. Érdekes, hogy a elõbbieknek NAV elõtt kell elszámolni a nemlétezõ youtube reklámbevételekrõl is, az utóbbiak meg a feltételezhetõ közpénzköltés fölött is játszatják a kormányzati itt a piros, hol a pirost, mert úgysem mondom meg honnan a pénz, bibibí. Úgy látszik a Fideszben sem sikerült fölérni ésszel: a szocialisták választási veresége sokkal inkább volt köszönhetõ ugyanennek a mentalitásnak, mint Orbán és a Fidesz nemlétezõ programjának. A közvéleménykutatások adatain lehet vitatkozni, de egy dolog hónapok óta tény minden adatkeresõnél: legnagyobb tábora ma azoknak van, akiknek a tökük tele van ezzel a rendszerrel, és a négyévente új nevet adunk a régi gyereknek hozzáállással. " |
tsanyi | 12571 | 2012. március 7. 17:08 | Válasz erre: 12569 |
Na igen...és a drágább hitelek felvételét mivel magyarázza meg a híveknek a vezér?...illetve a hívek miért hiszik el, hogy azért veszünk fel drága hitelt mert csak és amúgy is az emútnyócévgyúrcsányahibás........
|
oregordog | 12570 | 2012. március 7. 14:35 |
Basszus, ezek végigkoldulják az összes arab országot! Gondolom azért, hogy nehogy már ellenõrizzék, mire költik el a pénzt... http://hvg.hu/itthon/20120307_hovari_jordania |
TomRed | 12569 | 2012. március 7. 12:08 | Válasz erre: 12567 |
Hitelt mindig kell felvenni, mivel a korábban felvett hitelek lejárnak és csak az újakkal lehet finanszírozni a visszafizetést. A gond ott van többek között, hogy például ki tudja milyen szabadságharcos felfogásból több hónappal korábban fizették vissza a Bajnai kormány által felvett kedvezményes kamatozású IMF hitel késõbb aktuális törlesztését, amit jóval magasabb kamatozású piaci hitellel váltottak ki.
|
TomRed | 12568 | 2012. március 7. 12:02 | Válasz erre: 12566 |
Ha komolyan gondolta volna a megállapodási szándékot Orbán, akkor leváltotta volna Matolcsyt, akivel nyilván senki nem szívesen tárgyalna és egy új, kompetens minisztert küldött volna tárgyalni, nem egy frissen kitalált tárca nélküli minisztert. Azonkívül illett volna személyesen is tárgyalnia a kérdésrõl. Ezért nekem mindig az volt a véleményem, hogy az egész csak szemfényvesztés. |
tsanyi | 12567 | 2012. március 7. 11:25 | Válasz erre: 12566 |
Viszont most akkor kíváncsi vagyok, hogy az elmúlt idõszakban mennyi hitelt vettek fel, kitõl, mekkora kamatra és végül mire fordították(bár ezt eddig sem mondta el egyik sem).....
|
tsanyi | 12566 | 2012. március 7. 11:22 | Válasz erre: 12564 |
Még az elõzõhöz egy talán frissebb cikk: http://www.portfolio.hu/gazdasag/kimondtak_nem_lesz_itt_semmilyen_egyezseg_az_imf-fel.163940.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox .....és akkor sokunknak jelentheti ez a véget..... "Hacsak a piac ki nem kényszeríti a megállapodás megkötését, nem lesz semmilyen megállapodás - véli Peter Attard Montalto a legutóbbi magyarországi fejleményeket értékelve. A Nomura londoni közgazdásza szerint a kormány szándékai egyértelmûnek tûnnek: nem akar megállapodni az IMF-fel és az EU-val, ha ezt el tudja kerülni. Egyre többen ismerik fel a kormány taktikázását, a kérdés csak az, hogy mikor kezdenek aggódni emiatt a befektetõk. Egyes elemzõk ismét azt számolgatják, hogy a magyar állam meddig áll meg a "saját lábán". |
tsanyi | 12565 | 2012. március 7. 10:54 | Válasz erre: 12564 |
Hoppá, igazad van:))...itt a jó link: http://nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/03/07/ingyenbuszok_a_milla_tuntetesre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_07&utm_campaign=index
|
tsanyi | 12563 | 2012. március 7. 10:20 |
Ez, de nagy ötlet:)): http://www.origo.hu/itthon/20120306-gyanus-csomagot-talaltak-a-fekete-sereg-egyik-tagjat-megolo-ferfi.html "Nincs tehát más dolgotok, mint bejelentkezni a vidékrõl szervezett csoportos utaztatások egyikére, felülni az ingyenbuszra és máris roboghatok Budapest felé a Fidesz pénzén! Aztán amikor felértek Pestre, szépen átsétáltok az Erzsébet híd pesti hídfõjéhez a Milla tüntetésére. Ha már a buszon vagytok, ne vesztegessétek az idõt: világosítsatok fel minél több embert arról, hogy a hatalom becsapta õket, és Magyarország valódi megújulását nem várhatják azoktól, akik leépítik a jogállamot. Mert haza csak ott van, ahol jog is van!" .........azért van itt az ötletnél több is: "Amennyiben utastársaink az elmúlt nyolc évre és Gyurcsány bûneire hivatkoznak, ne mondjunk nekik ellent, sõt! Tegyünk eleget az idõutazásra invitáló kéréseiknek: - Vajon miért imádta Szájer a kormányt bíráló EU biztosokat 2006-ban, és miért utálja 2012-ben? - Vajon mit szóltak volna 2006-ban, ha Gyurcsány bejelenti, hogy ezentúl 9 helyett 3 hónap áll az álláskeresõk rendelkezésére? - Vajon miért lobogtatott tibeti zászlót Balog Zoltán a kínai miniszterelnök 2009-es látogatásán, míg 2011-ben nem lengetett semmit, viszont a Tibetért tüntetõket lecsukták? - Vajon demokratikus lenne-e az a választójogi törvény, ami alapján 1998-ban és 2010-ben is az MSZP gyõzött volna? - Vajon valóban a választók érdekeit szolgálta volna, ha az MSZP frakcióvezetõje íratja meg egy dohánycég igazgatójával a dohányforgalmazásról szóló törvényt? - Vajon összefért volna a független bíráskodás elvével 2006-ban, ha egy vezetõ MSZP-s politikus feleségét nevezik ki fõbírónak? Ne feledjétek: a Békementre felsereglõ tömegek nem ellenségeink. A hatalom szemfényvesztésének áldozatai. " |
tsanyi | 12562 | 2012. március 7. 10:19 | Válasz erre: 12561 |
Ne is mond......úgy látszik nem múlt el a veszély hanem csak egy újabb hazugságözönnel nyugtatgattak bennünket és a piacot.....teljesen kiszámíthatatlan, hogy igazából mit akarnak.......igyekszünk optimisták lenni, de a pesszimizmus reálisabb képet adhat...:((
|
TomRed | 12561 | 2012. március 7. 10:16 | Válasz erre: 12538 |
"Kicsi a valószínûsége annak, hogy az idei második negyedév vége elõtt létrejöjjön a magyar kormány és az EU/IMF között a megállapodás, és a Citi elemzõi szerint Magyarországnak megfelelõ tartalékai vannak ahhoz, hogy a magyar kormány akár 2013 elejéig elhúzza a tárgyalásokat, ez pedig negatív az OTP részvények szempontjából." http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/2013-ig_csuszhat_az_imf-_megallapodas_ettol_szenvedhet_az_otp.163933.html Hozzátenném, hogy a Magyarország és állampolgárai szempontjából is fontos lenne a megállapodás. (Befektetõi bizalom, munkanélküliség, infláció, árfolyam, kamat szint stb.) Persze lehet, hogy már azt számolgatják mikor ér véget Simor András mandátuma és akkor az utolsó tartalékot is fel lehet élni, az MNB tartalékát. Az is a Manyup megtakarítások sorsára jut majd. |
kondorosi67 | 12560 | 2012. március 6. 20:55 | Válasz erre: 12559 |
Kissé lemaradtam elnézést.Ebben már megint egyetértünk.
|
tsanyi | 12559 | 2012. március 6. 20:46 | Válasz erre: 12558 |
Tegnap feltettem már....semmivel sem jobbak mint a mi tolvajaink...senkiházi politikus mind....ja, a politikus szitokszó...
|
kondorosi67 | 12558 | 2012. március 6. 20:40 |
Jó estét! Egy pár percre kizökkenteném a társaságot a belpolitikai helyzetértékelésekbõl, már akit érdekel a sajtószabadságunkért aggodalmaskodó EP képviselõk konkrét hozzáállása a témához: http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2012/02/az-ep-kepviselokrol-kommentar-nelkul.html |
desiderus | 12557 | 2012. március 6. 20:25 |
Most hallottam a Híradóban, hogy akár heteken belûl lehet új MALÉV. B@sszák meg. A pilóták és a stewardessek legtöbbje A Wizzair-nál vagy az Easyjet-nél repül. A bérelt gépeket visszarepülték Írországba. Senki ne mondja azt, hogy olcsóbb egy újat létrehozni a semmibõl. És remélem egyszer kiderül az igazság...mennyiben volt érintett a mostani minõsíthetetlen kormányunk. |
desiderus | 12556 | 2012. március 6. 20:21 |
Lehetne tanulni.... http://www.origo.hu/gazdasag/20120306-adocsokkentessel-porgetne-a-gazdasagat-kina.html |
tsanyi | 12555 | 2012. március 6. 19:48 |
Hajrá, legyenek minél többen: http://index.hu/belfold/2012/03/06/marcius_15-en_is_lesz_bekemenet/ ...tavaly is volt pénz elég diákra, most is futja rá... |
tsanyi | 12554 | 2012. március 6. 19:42 |
Erre a vitára kíváncsi lennék...persze nem fog rá sor kerülni és ezt a sinter is tudja, de azért mégis: http://index.hu/belfold/2012/03/06/vitara_hivja_schiffer_lazart_az_ugynokugyben/ .....lehet, hogy azért pont a lézert szólítgatja mert eddig a fityiszbõl(ha jól tudom) egyedül õ állt ki az akták megnyitása mellett... |
tsanyi | 12553 | 2012. március 6. 19:04 |
Nahát!: http://www.origo.hu/itthon/20120305-a-fidesz-gazdasagi-hatorszaganak-epulese-i-resz.html "A semmibõl indult, több akadályba ütközött, nemrég azonban már egy kemény hatalmi játszmában is megmutatta az erejét. A Fidesz politikusai két évtizeddel ezelõtt nyíltan beszéltek arról, hogy meg kell teremteni a párt gazdasági hátterét, a kulcsszereplõk azonban a birodalom épülésével együtt egyre rejtõzködõbbé váltak. Az [origo] kétrészes cikkben mutatja be az építkezést, amelyet állami megbízásokon felduzzadt cégek és kormányzati konfliktusok is kísértek." |
tsanyi | 12552 | 2012. március 6. 18:42 |
Nagyjából így tûnhet el a befizetésünk: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/06/34_milliardos_mfb-hitel_a_kozgepnek/ "Az adatközlésbõl kiderül: az állami bank 34 milliárdos hitelkeret-szerzõdést kötött a Közgéppel. Emellett a ma már felszámolás alatt álló Hérosz Zrt. 3,8 milliárd forintos, a Duna Aszfalt Kft. 5 milliárd forintos hitelt kapott. Rajtuk kívül nagyobb összegû hitelt adtak az állami tulajdonú Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelõ Alap, a Magyar Államvasutak Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztõ Zrt. is." ...ezzel a "technikával" minden kormány él, simán egyfajta pártfinanszírozásnak gondolom meg persze kicsit sajátnak is....igen nagy rákfene ez.... |
tsanyi | 12551 | 2012. március 6. 18:25 | Válasz erre: 12550 |
Ezért írtam pártsemlegesnek mert ez jellemzõ volt az eddigi összesre is, a mostani csak nem lépi át az árnyékát....
|
Taro | 12550 | 2012. március 6. 18:22 | Válasz erre: 12544 |
Errõl nem a FIDESZ tehet! A FIDESZ folyamatosan az erõs, nagy állam koncepcióját harsogta a választási kampányban is. A probléma inkább az, hogy a kedves választópolgárok elhitték, hogy a nagy, gondoskodó állam és a jelentõs adócsökkentés bizonyosan sikerül a FIDESz varázslóinak. Pedig az lehetetlen. |
oregordog | 12549 | 2012. március 6. 17:22 |
"A jogállamot rombolják azok a törvények, amelyeket az újságok idõnként „Lex haverok” típusú listákban mutatnak be. Ezek tartalma különbözõ és sajnos folyamatosan bõvül. A polgár, az üzletember pedig azt tapasztalja, hogy bármikor, bármi megtörténhet. Pedig hozzászokott már az adóbevallási és -fizetési rendszer évi rendszeres változásaihoz, az engedélyek és nyilvántartások egyre szövevényesebb útvesztõihez. Ezek legalább minden cégre vonatkoztak. De a fülkeforradalom óta: Törvényesen megszerzett, adózott jövedelemét utólag elvonhatják, ha magasnak találják (végkielégítések adója) Az év közepén teljes nyereségét elsöprõ különadót vethetnek ki a cégére, mert túl jövedelmezõen mûködik (bankok, telekom szektor) Korlátozhatják üzletmenetét, fejlesztéseit úgy, hogy az preferált szállítókra nem vonatkozik (plázastop, dohányforgalmazás) Beleavatkozhatnak bérpolitikai döntéseibe (kötelezõ béremelés, bérkommandó) Felülírhatják üzleti szerzõdéseit (magánnyugdíj, devizahitel)" http://www.kapitalizmus.hu/content/narancsuralom-megszunt-jogallam-egyik-alapja |
oregordog | 12548 | 2012. március 6. 17:10 |
Le a kalappal a fiúk elõtt! Kreativitásuk nem ismer határokat... http://vastagbor.blog.hu/2012/03/06/budapesti_kozlekedesi_vezetekkulonado |
qqriq64 | 12547 | 2012. március 6. 11:27 | Válasz erre: 12546 |
Nem tudom hogy máshol milyen arányok vannak. De nem véletlenül írtam hogy akik értéket állítanak elö. Mert dolgoznak még sokan akiknek a munkája fontos és szükséges de nem termelömunka. Viszont öket is el kell tartani valakinek. |
tsanyi | 12546 | 2012. március 6. 10:05 | Válasz erre: 12545 |
Máshol is...illetve az biztos, hogy az állami bürokrácia igencsak túlzott emberállománnyal bír......persze a segélyesek sincsenek kevesen és a nyugdíjasok, de összegszerûen a bevétel-kiadás oldalt megnézve szerintem még mindig marad a nagymértékû elvonás miatt a kormányok kezében ami nem indokolja azt ahogy állunk....
|
qqriq64 | 12545 | 2012. március 6. 09:58 | Válasz erre: 12544 |
Sanyi tudod a választ. Tízmillió ember 20%-a állít elö értéket.
|
tsanyi | 12544 | 2012. március 6. 08:40 | Válasz erre: 12542 |
És ez nagyon fontos dolog a mi szempontunkból. világosan látszik a táblázatból, hogy hihetetlenül sok az elvonás a többi országhoz képest......,de akkor miért kevés ez a pénz?.....sokkal kisebb léálekszámú országok mégis beérik kisebb elvonással és a kormányaik kijönnek belõle....ez most nem kormányfüggõ mert nem újkeletû az ügy hanem folyamatosan szívatnak minket a mindenkori vezetõink.....,de mire megy el a temérdek pénz?......
|
qqriq64 | 12543 | 2012. március 6. 05:55 | Válasz erre: 12542 |
Hm... Az angolok ahogy nézem elég jól állnak adóékileg:)))))
|