20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Taro 15250 2012. október 16. 09:40   Válasz erre: 15247
Azt hiszem nem érted.
Amikor egy szerelõ piacvezetõvé válik Magyarországon, akkor a jövedelme a magyar piacon lesz kimagasló.
Amikor minden "szerelõ" azon a hatékonyságon dolgozik (és a gazdaság minden szereplõje, vagyis az állam-vállalaltok-lakosság), mint a svájci, akkor lesz a "szerelõnek" azonos a jövedelme.
Egyszerûbben:
Az adott gazdaság termel egy adott GDP-t. Ez a gazdaság jövedelme.
Ezt a jövedelmet tudja fogyasztásra, megtakarításra, beruházásra költeni (ebbõl a szempontból lényegtelen az újraelosztás mértéke).
A lényeg az, hogy mennyi jövedelmet termel az egész gazdaság.

Taro 15249 2012. október 16. 09:33   Válasz erre: 15248
Kapcsolódik, de azért a mai helyzetet nehéz (lehetetlen) lenne ennyire leegyszerûsíteni.
Annyiban érdekes a dolog, hogy pl. a lapátos ember munkahatékonyságával nem lenne gond, de a munkát megszervezõ menedzser, vállalkozó rossz hatékonysága eleve rossz hatékonyságúvá teszi a lapátos ember munkáját is.
Ha már a komparatív elõnyökrõl beszélünk, érdemes elgondolkodni, mert pl. jelenleg nincs olyan termék, szolgáltatás, melynek elõállításában lenne akár csak komparatív elõnyünk a világgazdaságban.

Bedouin 15248 2012. október 16. 09:12   Válasz erre: 15233
Ehhez csatlakozik a komparatív elõnyök kérdésköre?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Komparat%C3%ADv_el%C5%91ny%C3%B6k_modellje
http://ecopedia.hu/komparativ-elony

lecso 15247 2012. október 16. 08:54   Válasz erre: 15233
Tehát, ha én UGYANÚGY csinálok mindent, mint egy svájci szerelõ, akkor Te kifizeted UGYANAZT az óradíjat nekem, mint amit a svájci szerelõ megkap.

Ugye érzed, hogy hiába akarod rám, ez egyén szintjére verni a balhét.

Tehát, mit kell tennie egy magyar szerelõnek, ha piacvezetõ akar lenni?
Most felsorolhatsz egy csomó divatos "lózungot" teljesen feleslegesen. Ha százmillió forintért csinál valaki szervízt, a világ legfaszább szervízét, és napi 12 órát szerel a hét hét napján, akkor sem közelíti meg a svájci kollégája fizetését.
És a példa nyilván nem véletlen. De mondhattam volna markolókezelõt, ápolónõt, tûzoltót, buszvezetõt, akárkit, akiknek a problémáját elsumákolja ez a "dolgozzál többet, legyél hatékonyabb" duma.

Taro 15245 2012. október 15. 23:06   Válasz erre: 15243
Arról lassan kéne írni egy rémregényt, hogy hova megy az a rengeteg adó és még sincs elegendõ pénz, semmi fontosra.

Majd én megírom :-)

qqriq64 15244 2012. október 15. 22:54   Válasz erre: 15241
Az elég jó pénz. A fizetés egy dolog a megélhetési költségek meg a másik dolog. Itt 6,08 font a minimálbér. Egy fõnek bõven elég.

desiderus 15243 2012. október 15. 22:50   Válasz erre: 15242
"halálra van adóztatva".....nagyon igazad van.
És mégsem elég semmire a befolyó adó.
Itt 22 éve valami nagyon nem müxik.

Taro 15242 2012. október 15. 22:43   Válasz erre: 15241
Hát nem tudom, de pl. nálunk rengeteg régi traktor van, de nem dolgoznak velük, hanem csinosítgatják õket. :-))
A földeken igen komoly gépekkel nyomják.
Az osztrák pincér fizetése inkább függ az osztrák gazdaság állapotától (a minimálbér 1050 €).
A megélhetési költésgek azért magasak Magyarországon, mert halálra van adóztatva a magyar vállalkozás, meg ... stb.

desiderus 15241 2012. október 15. 22:39   Válasz erre: 15240
Azért Ausztriában sincs mindenkinek zsír új munkagépe vagy kamionja...
A kis faluban ahol megszálltunk, a magyar pincér kislánynak 1200 ojró volt a fizetése, és ehhez jött hozza nagyjából 800 ojró jatt...
Szerény véleményem szerint itthon a megélhetési költségek nagyjából európai szinten vannak....a létbizonytalanság meg magasan felette.

Taro 15240 2012. október 15. 22:32   Válasz erre: 15237
Csak még annyit:
Gondold végig, hogy vajon egy 20 éves Liazzal, vagy egy zsír új Scaniával olcsóbb, hatékonyabb fuvarozni
Egy 20 éves MTZ-vel, vagy egy zsír új John deerrel
vajon az 1897-ben készült esztergával dolgozó falusi melós, vagy a CNC-vel dolgozó audis képes hatékonyabban a forgácsolásra
stb.

Taro 15239 2012. október 15. 22:28   Válasz erre: 15237
Magad is megadtad a választ a kérdésre.
A multinál valóban korszerû vállalati stratégia, mûködõ erõforrás gazdálkodás zajlik, ezért náluk (bár a fizetések is magasabbak náluk) valóban extra profit keletkezik.
A probléma a magyar kis - és közép vállalkozások területén van, de még a magyar nagyvállalatok is jelentõsen elmaradnak a "multik hatékonyságától.
Amikor te a törvényben rögzített minimálbérrõl írsz, akkor a teljes gazdaság, minden szereplõjére vonatkozó minimálbérrõl beszélsz. Ezt a bért egy magyar kisvállalkozás lapátos embere egyszerûen nem termeli meg, de mondjuk a multi segédmunkása igen.
Amikor egy ország átlagos bérérõl beszélünk, akkor beszélünk a kocsmai pultosról, aki egy egész nap 10.000Ft bevételt termel (amibõl ugye lejön az eladott áruk beszerzési költsége), meg az audi termelésvezetõjérõl, aki kb. 3.000.000.-Ft ot termel egy nap(nettó).

qqriq64 15238 2012. október 15. 22:23   Válasz erre: 15237
Igen csak nem ugyanazon a szakterületen dolgozunk.
Én az építõiparról beszélek ahol a 4-5szörös szorzót egyharmad részben az élõerõ kihasználtsága egyharmad részben a munkaszervezés és egyharmad részben a megfelelõ eszközök igénybevétele jelenti.

desiderus 15237 2012. október 15. 22:12   Válasz erre: 15235
Igen.
A termelékenységrõl annyit, hogy a versenyszférában a termelékenység nem nagyon marad el a nyugat-európai normáktól.
De errõl igazándiból a Suzuki autógyár illetve az Esztergom környéki munkavállalók tudnának tudnának mesélni, akik multinacionális cégek magyar leányvállalatainál dolgoznak normában.
Csakhogy...ha a termelékenység alig marad el az európai normáktól, de a bérek csak hatoda-tizede a kintinek, akkor az számomra azt jelenti, hogy az elérhetõ profit magasabb még a nagyobb adókulcsok mellett is.
Nem véletlenül rinyál a Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Vállalkozók Országos Szövetsége....ha a minimálbér emelése kerül szóba....
Példaként felhozva a vízdíjat : a világ egyik legmagasabb vízdíját fizetjük, de a Vízmûveknél dolgozok bére köszönõviszonyban sincs az európai kollégáikéval....még a magasabb adókulcsok mellett is qurvára rentábilis a vízszolgáltatás....
És nagyjából ugyanaz az ábra a többi területen is.
Az elmúlt huszonkét év legnagyobb problémája, hogy a Munkaadói oldal ellenállása miatt nem tudják átverni az egyre idõszerûbb bérrendezést.

De.....ha a magyar termelékenység csak fele az európainak (amit már nem hiszek el, saját példámon is látom), akkor fele bér is megilletné a magyar munkavállalót...szerintem.

Taro 15236 2012. október 15. 22:01   Válasz erre: 15235
A jövedelmeket terhelõ elvonások az állam hatékonyságát mutatják (elsõsorban).
Nagy elvonás esetén az állam nem hatékonyan látja el a feladatát, illetve nem a szükséges feladatokat látja el, vagy csak lop. :-(
Amikor egy gazdaság jól teljesít, akkor általában az állam is elkezd terjeszkedni. Egyre több feladatot lát el, egyre több transzfer kifizetést (pl.segély) teljesít. Ennek általában a társadalom szab határt, amikor azt mondja, hogy az adócsökkentésre szavazok, de lemondok az állam bizonyos szolgáltatásairól. (ebben pl. különbözik a magyar választó, mert pl. 2010-ben arra hatalmazta fel a kormányt, hogy építsen nagy, gondoskodó államot, de közben csökkentse az adókat:-)))

qqriq64 15235 2012. október 15. 21:49   Válasz erre: 15233
Azért van egy kis bibi. A jövedelmeket terhelõ elvonások.

qqriq64 15234 2012. október 15. 21:48   Válasz erre: 15233
Minimum 4 a szorzó.
Jaa ide:))))

Taro 15233 2012. október 15. 21:37   Válasz erre: 15227
Van válasz.
A svájci gazdaság annyival hatékonyabban képes a rendelkezésre álló erõforrásokat termeléssé (kibocsájtássá) alakítani, amennyivel több lesz az ottani melós fizetése.
ha te Kecskeméten eléred ezt a hatékonyságot, akkor Magyarországon piacvezetõvé válsz (amennyiben a Közgép engedi) és meg tudod fizetni a rendelkezésre álló, legjobb munkaerõt, a legjobb fizetésért.
Amikor valaki elkezd veled versenyezni hatékonyságban és úgy anblokk, akkor lesztek ketten. Aztán 3-an, stb.
Amikor a gazdaság nagyobb része lesz képes ilyen hatékonysággal mûködni, akkor a teljes gazdaságban el fogja érni a fizetés is, a svájci szintet.
Kérdezd meg Qqrit, vajon milyen hatékonysággal megy a meló az angliusoknál/ és nálunk.

qqriq64 15232 2012. október 15. 21:13   Válasz erre: 15229
Nem tudom hogy miért hivatkoztok mindig az EU-s elõírásokra amik hátrányosan különböztetik meg a magyar vállalkozásokat? Akkor különböztetné meg hátrányosan ha csak a magyarok számára lenne kötelezõ. Ezeket a szabályokat kurva régóta az EU-s országokban alkalmazzák.Érdekes módon mégis Londonban olcsóbb a tojás mint Budapesten. Miért? Az EU-s elõírások mindenhol egyformák. Nem az egyéb szabályozások miatt kerül hátrányosabb helyzetbe a magyar termelõ?

qqriq64 15231 2012. október 15. 21:05   Válasz erre: 15230
Hátha...

lecso 15230 2012. október 15. 20:43   Válasz erre: 15228
Hát, Te minek kérdezel lózungokat, ha nincs rá válasz?

1Laciapu 15229 2012. október 15. 20:31  
"Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy kicsiben, az egyénben kell elsõsorban elkezdeni a változást és bizony tökéletesen egyetértek abban is, hogy nem a politika az oka az egyén problémáinak. "

A minap olvastam egy cikket. A M.O-ról elköltözötteket kérdezték arról, hogy próbálják rangsorolni, miért is mentek el? Szinte kizárólag jól képzett, diplomás, itthon is viszonylag jól élõ emberek, családok voltak.
Tudjátok, mi volt az elsõ szinte mindegyiknél?
Megundorodás az itthoni politikától, rossz jövõkép, bizonytalanság, tervezhetetlenség.
Ezek után következett a nagyobb anyagi biztonság!

lecso hûtõszekrényes, tyúkos példája tipikus, hogyan lehet a hátrányosabb gazdasági helyzetben lévõ országok vállalkozóit, õstermelõit, mint konkurenciát abszurd dolgokra hivatkozva, amit persze bizonyos emberjogi és zöld szervek örömmel támogatnak ellehetetleníteni.

qqriq64 15228 2012. október 15. 20:12   Válasz erre: 15227
Nincs rá válasz. Lózungokra nincs válasz.
Ugyanezt kérdeztem az 15206-ban.

lecso 15227 2012. október 15. 19:17   Válasz erre: 15222
Nagy a csend emberek.

Érdekeset kérdeztem?

lecso 15226 2012. október 15. 19:15   Válasz erre: 15225
�Értem, én is agyalok eleget.

qqriq64 15225 2012. október 15. 19:08   Válasz erre: 15224
Feladtam? Besokalltam.

lecso 15224 2012. október 15. 17:51   Válasz erre: 15216
Egyre inkább úgy érzem, ugyanazt mondjuk. Csak Te feladtad.

Én még nem.

lecso 15223 2012. október 15. 17:49   Válasz erre: 15221
Szilárd meggyõzõdésem, hogy minden rossznak a veleje a politika. És mi fenntartjuk ezt a rosszat, egy hamis "megvédjük a demokráciát" maszlaggal.

lecso 15222 2012. október 15. 17:46   Válasz erre: 15209
"Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy kicsiben, az egyénben kell elsõsorban elkezdeni a változást és bizony tökéletesen egyetértek abban is, hogy nem a politika az oka az egyén problémáinak. "

Na, ebben az esetben már ketten tévedtek, igen nagyot.
Kérdésem a következõ: Két ember dolgozik. Mindketten szakemberek, tökéletes felkészültséggel. Rendelkeznek minden tárgyi eszközzel, ami kell a feladat elvégzéséhez, mert beruháztak rá. Jártak iskolába, és jó eredménnyel elvégezték. Udvariasak az ügyféllel, adnak számlát. Évek alatt kemény munkával felépítették az egzisztenciájukat.
És elvégzik a munkát, kellõ odafigyeléssel, kifogástalan minõségben.

Az egyik mondjuk Kecskeméten, a másik valahol Svájcban.

És a kérdésem, hogyan veszi be a gyomrotok, meg ennek a nagyon esélyegyenlõ buzi eunak, meg brüsszelnek a gyomra, hogy az egyik helyen cirka 5x annyi pénzt kap a melós, mint a másik helyen.

Meg hogy ugye ezt a helyzetet hogyan képzelitek megoldani??? A saját személyes szintemen??? Mi a faszt kéne még csinálnom? Hány hûtõszekrényt kell vennem a szervíz öltözõjébe, hogy a tejterméket, meg a húst, meg a lejárt szavatosságú anyját is külön, ejrópai módon tudjam tárolni. HÁNY NÉGYZETMÉTERT KELL MÉG BIZTOSÍTANUNK A TYÚKOKNAK?

Tényleg kérdezem. Én lassan 50 évesen mi a bánatot csináljak még? Hogy ne én legyek a hibás?

tsanyi 15221 2012. október 15. 17:33   Válasz erre: 15219
Ahogy néha belegondolok a pár héttel ezelõtti "vitánkba" kezdek arra jutni, hogy igazad lehet és talán mégis jó lenne egy csak teljesen független képviselõkbõl álló parlament akik szakértõket választanának erõs kontrollal....

tsanyi 15220 2012. október 15. 17:31  
Hm, ezzel miért nem dicsekszik?: http://index.hu/kulfold/2012/10/15/halajat_fejezte_ki_orbannak_az_izraeli_forabbi/

....nem szégyellni való a dícséret....

lecso 15219 2012. október 15. 17:28   Válasz erre: 15206
A könnyebbik megoldást választottad. Jogodban állt. Ennyi.

tsanyi 15218 2012. október 15. 15:11  
Ez tényleg így van:))): http://index.hu/belfold/2012/10/15/a_fidesz-atok_miatt_bukott_a_litvan_miniszterelnok/ .....nem látogatna haza is egyszer?:))

tsanyi 15217 2012. október 15. 14:22  
Kérdezném azoktól akik szerint csak olyan hangulatjelentéseket szabad írni, hogy minden jó és nagyszerû na meg még azon túl is boldogan élünk, hogy a hétvége és a ma történései közül lehet idézni?.....mert hát azért akad pár dolog....:)))...majd ha mind együtt ülünk a vasárnapi iskolában kéz a kézben majd szünetben elmélkedhetünk sok mindenrõl....akkor milyen lesz a hangulatuk és hangot adnak majd neki ha vasárnap a kötelezõ iskolába kell menni motorozás helyett?...:)): http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/vasarnapi-iskolat-vezetne-be-a-kormany-38310/

qqriq64 15216 2012. október 15. 11:20   Válasz erre: 15215
Ez volt a 345267-dik ígéret hogy egyszer majd jobb lesz.
Az igérgetö emberek változnak ahogy a remélt kánaán eljövetelének idöpontja is most éppen hat év.
...és ez így megy idök végezetéig.

tsanyi 15215 2012. október 15. 10:00  
Ej, de szép lenne ha nem csak a szavait kéne nézni hanem csak a tetteit: http://index.hu/belfold/2012/10/14/orban_szerint_majd_hazaternek_a_magyar_fiatalok/

.....qqriq, kár, hogy nem vagy már annyira fiatal, hogy Téged is visszavárjanak..:))

qqriq64 15214 2012. október 14. 21:33   Válasz erre: 15209
"Megoldás nem lesz amíg nem tudunk közösen kialakítani egy olyan "társadalmi szerzõdést", melyet elfogad a kommunista, a jobbikos, a fideszes, az mszp-s, DK-s, millás, 4K-s, stb."
Ezt én nem tudom értelmezni. Ilyen "közösen" meg "együtt" meg "fogjunk össze" ezek nem kivitelezhetõk Magyarországon. Ezek még soha nem léptek túl a duma szintjén.
Tele van már a padlás azzal hogy "nem jó ez így változtatni kell".
Aztán itt ennyiben is marad a dolog.

qqriq64 15213 2012. október 14. 21:24   Válasz erre: 15210
Nem, nincs miben hinni. Nevelhetek én a gyerekembõl kiváló szakmunkást vagy értelmiségit ez mellé pedig jó embert is nevelhetek belõle ha a politika intézményesíti a lopást a korrupciót az uram-bátyám világot. Ha az a "jó" példa ál elõtte hogyan lehet adót elkerülni ügyeskedni és mindezt semmi másért mint hogy egyik napról a másikra megéljen. Ha az egész ország arra épül hogyan lehet a másik embert lehúzni minél több pénzt minél kevesebb ellenszolgáltatásért kicsalni belõle. Mindegy hogy a kereskedelemrõl vagy a szolgáltatóiparról vagy a közigazgatásról beszélek minden minden a lehúzásról szól. Minél többet minél kevesebbért. Erõl szól az élet Magyarországon.
Megmondom mire gondolok.
Többször szoktunk vásárolni itt az ugynevezett egyfontos boltokban. Ez olyan mint otthon az egyeurós csak itt tényleg minden egy font. Mondok egy példát. Ha a cukor kilónkénti ára mondjuk a Tescoban 80penny akkor az egyfontosban egy font de a csomag egy kiló harminc deka. Vagy ha egy babkonzerv máshol 40penny akkor az egyfontosban egy font három darab. Szóval többször elõfordult már hogy nem figyeltük a kiírást és egyet vittünk oda a pénztárhoz. Mindíg, minden esetben figyelmeztettek hogy menjünk vissza mert abból kettõ vagy három jár egy fontért.
Másik eset. Bementünk egy boltba ahol a Feleségemnek megtetszett egy pipacsvirágos festett tányéralátét. Hat darab volt egymáson 2,50 font volt az ára mi megfogtuk a felsõt és vittük kifizetni. A pénztáros ment vissza és hozta a többit mi mondtuk neki hogy csak egy kell nem akarunk hatot venni de csak erõsködik hogy vigyük el. Mondom nézdmá hát ez ránk akarja tukmálni. Mire kiderült hogy a 2,50 az mind a hat darabra értendõ együtt. Ilye esetek Magyarországon nem fordulnának elõ. Mindannyian tudjuk hogy nem. Ott amennyi jár abból is próbálnak valamennyit lefaragni. Mert erre épül a rendszer. Nem azért mert erkölcstelenek az eladók hanem azért mert csak így tudnak megélni. Ez az elfogadott évtizedek alatt rögzült viselkedési forma. A túlélés feltétele.

Taro 15212 2012. október 14. 21:03   Válasz erre: 15211
Dolgozunk a problémán. (itt is) :-)

classic 15211 2012. október 14. 21:01   Válasz erre: 15209
Hát akkor erõsítsük ezt a részét meg a társadalmi fejlõdésnek. Miszerint, hogy az a kevés ember aki olvassa az itt leírtakat és egyet ért, nézzen körül otthon, maga körül...mit is tud rendbe tenni? Mi az az erõforrás a csaldában amit nem vagy nem jól használ? Miben tud valakinek segíteni önzõ érdek nélkül?
Egyébként szerintem is jó amit írtál de csak ha az alapok javítására van sok embernek lehetõsége tegye meg elõször azt nem?
Alakul a hangnem is látjátok?

classic 15210 2012. október 14. 20:51  
Én is beállhatok a panaszkodók sorába...de érdekes módon most kezdem megtanulni értékelni azt a keveset amit elértem és valahogy máshogy látom az egészet és nem teszem. Elmezek én eleget de mostanában a saját hibáimat és olyankor hidd el csak magammal nem vagyok megelégedve. De az idõt visszatekerni nem lehet elõre nézek. A reményt pedig nem szabad elvenni egy idegentõl sem, bármennyire el vagy keseredve és pillanatnyilag nem találsz kiutat, fõleg nem a gyerekektõl. Nekik kell, hogy legyen kiút. A valódi tudás sokat segít. De nem csak ezt kell átadni nekik...hanem, hogy a jó szakember mivoltának elsajátítás után jó emberré is kell válni szegényen vagy gazdagon mindegy. Mert sz...r emberbõl sok van ne azokat utánozzák. Nehéz út... tudom... nekünk ez jut ebben kell jónak lenni. Nekem itthon, neked "jó magyarként" most már kint. Sikerülni fog.....én hiszem és a gyermek lessz a bizonyíték (ugye, hogy van feladat, van miben hinni?).

Taro 15209 2012. október 14. 20:51   Válasz erre: 15202
Hozzászólnék, bár nem nekem címezted:
Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy kicsiben, az egyénben kell elsõsorban elkezdeni a változást és bizony tökéletesen egyetértek abban is, hogy nem a politika az oka az egyén problémáinak.
De.
A politika az okozata az egyén hozzáállásának. érthetõbben:
az egyének szavazatait tükrözi a politika erkölcsisége (ezt nem bántásból írom. Szerintem a demokrácia tanulásban itt tartunk)

Sokat agyaltam azon, hogy mi, akik eljöttünk, vajon miért tépjük a szánkat, miért bizonygatjuk folyamatosan, hogy otthon sz@r az élet.

Amire jutottam:
Elõször is valóban sz@r az élet arrafelé
másodsorban bizonyos, hogy benne van az egyén egója (vagyis én döntöttem jól, megerõsítem, bizonygatom, hogy én okos vagyok)
harmadsorban szerintem éppen, hogy szeretjük a hazánkat és aggódunk a jövõ miatt. Azt gondoljuk, hogy szükséges a mi látásmódunk megismertetése, mert ez által azok is elgondolkodnak a "mi" igazságunkon, akik egy másik igazság mentén élik életüket.

Én pont ez alapján gondolom azt, hogy Oldi és Page éppen ott tart, hogy recseg, ropog a magában felépített igazsághalmaz, de még él. Tsanyi, Qqri, vagy jó magam éppen hogy jól tesszük, amikor felhívjuk a figyelmet a problémákra, mert ez az ország csak akkor lesz erõs, ha képesek vagyunk kialakítani egy olyan igazsághalmazt, amit elfogad Oldi, Page, Tomred, Qqri, vagy Tsanyi, stb.
Nekem meggyõzõdésem, hogy a létünk forog kockán. Ha végleg szétesik a társadalom, akkor eltûnünk a "szíriuszi"ködben és 100 év múlva nem lesz Magyarország.
Megoldás nem lesz amíg nem tudunk közösen kialakítani egy olyan "társadalmi szerzõdést", melyet elfogad a kommunista, a jobbikos, a fideszes, az mszp-s, DK-s, millás, 4K-s, stb.
Amíg az aktuális kormány és hívei csak a 4 év múlva esedékes választási gyõzelemre koncentrálnak és ennek jegyében semmibe veszik a nem rájuk szavazókat, addig nem tud kialakulni a "társadalmi szerzõdés".
Amíg nincs meg ez a megegyezés, addig pengeélen táncolunk az elmúlás, vagy megegyezés oldalak között.

tsanyi 15208 2012. október 14. 20:49   Válasz erre: 15206
Na ez az osztályharc ami komcsi dolog.....a jó osztályos elfogadja ha szívatják hetedíziglen is...:))....mivel a középosztály kezd eltûnni így újra kialakul az a szegény réteg akinek nem lesz vesztenivalója.....

tsanyi 15207 2012. október 14. 20:47   Válasz erre: 15203
Illetve akkor kezdte úgy érezni a melós, hogy õ már nem akar proli lenni....:))

qqriq64 15206 2012. október 14. 20:36   Válasz erre: 15202
Nagyon egyetértek minden soroddal.
Csak egyre adjál választ. Az az ember az a proli aki mindent megtett ami tõle tellett aki jó szakmunkás lett aki minden rendszerhez lojális volt aki mintaszerû polgárként minden szavazásra elment aki HITT
akivel mindig mindenhol meg voltak elégedve aki próbált boldogulni a MUNKÁJÁVAL aki az az mber volt akinek a munkájára lehet alapozni na szóval ha ez az ember azt mondja hogy ELÉG. Elég volt a hülyítésbõl elég volt a hazudozásból elég volt a hitegetésbõl elég volt MINDENBÕL na szóval ez az ember mit tehet milyen út áll elõtte? Milyen esélye van bármit is megváltoztatni? Mit mondjon a gyerekének? Állj be fiam a sorba és legyél hasznos tagja a társadalomnak? Mert majd EGYSZER VALAMIKOR jobb lesz. Mert e hazán kívül nincsen számodra hely. Napi gondokkal küszködve leéled az életed meg a te fiad is de majd VALAMIKOR jobb lesz. Ezt mondja?

classic 15205 2012. október 14. 20:23   Válasz erre: 15200
Nem jelöltem be semmit...de az alábbi írás a 15200-ra érvényes.

qqriq64 15204 2012. október 14. 20:22   Válasz erre: 15201
"A nagy világon e kívûl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell"

tsanyi 15203 2012. október 14. 20:18   Válasz erre: 15197
Tudom....,de épp a komcsi illetve szoci idõkben lett a munkás jelzõ degradáló azért mert a munkások nevében kormányozták a maguk kedvére az országot kádárék elõtte meg rákosiék......persze, hogy senki nem akart közösködni velük így a munkás vagy proli azt jelentette, hogy egyetértenek velük ami ugye szégyen volt akkor is......és már a munkás is inkább úriember akart lenni legalább megnevezésben....:))

classic 15202 2012. október 14. 20:16  
De most jól vagy....legalább is nekem ez jön le az írásaidból. És ez jól is van így.
Aki meg itt maradt mint én is megpróbál ki-ki megfontolása szerint megélni, túlélni, átélni vagy csak egyszerûen élni.
Hidd el van itt baj és nem csak a politikusi fejekben....
kb 40 emberrel dolgozom, segítem, irányítom a munkájukat és néha nem csak azt. A fiatalok? Ne is kérdezd...tanulni vágyás sok esetben nulla, így aztán az elõre jutásuk is korlátozott és a munkához való hozzá állás is szenved némi csorbát. Volt olyan gyerek aki konkrétan megkérdezte mondjam már el mi az a munka erkölcs? De van tízbõl egy két srác akire lehet a termelést alapozni és ez reményt ad.
Az idõsebbek? Ott vannak szorgalmas "prolik"....sokan.... de azért a régi erkölcs miszerint "csak a nyolc óra leteljen" bennük van.
Aztán vannak az álmodozóink aki két-három évente visszakéredszkednek egy egy nyugat európai kiruccanás után. Na de ha itthon sem tudtak azon a szinten dolgozni akkor ott hogyan?
Szóval ezért gondolom én, hogy a szakember tanulja meg profin a szakmáját és munka közben ne arra gondoljon, hogy melyik politikus mit tesz vagy tett a politikai életben, vagy hogy ezért az óráért mennyit kap, hanem a munkájára koncentráljon. Azután a magánéletét, családját tegye rendbe (rengeteg ilyen jellegû probléma van válások, családon belüli összeveszések, alkoholizmus stb kb 15% kiesést jelent) és ha mindez sikerül talán boldogabban, egészségesebben, bátrabban nézhet a jövõbe még itt nálunk is függetlenül, hogy ki nyer egy adott szavazáson és hogy hol tart a válság ebben a folyamatos kb hat évében. Merthogy a vasárnapi szavazás után hétfõn ugyanúgy dolgozni kell a családért vagy csak a fennmaradásért.
Persze ebbõl a jelen pillanatban a munkát alig tisztelõ gárdából neveljük mi pont az agyon szidott politikust is.
És a ronygyabbja vissza is él ezzel az egyébként megtisztelõ feladattal, munkával. De ha nem arról beszélünk, hogy a rend kicsiben kezdõdik, nálunk az udvarban, hanem mindíg azt hitetjük el, hogy az egyén sorsa azért rossz mert ott fent nem jól csinálják tehát nem kell magunkba nézni nem kell körülnézni, hogy én mit tettem, tehetek a boldogulásért, vagyis kibickedünk és hangoztatjuk, hogy nekünk csak elvárásaink lehetnek kötelességünk kevésbé, meg, hogy más majd megoldja tév úton járunk.
Hát ez az én elemzõ válaszom....a többi (konkrét politikai ügyek) hiteles megítélésére nincs lehetõségem de hidd el nekem sem tetszki minden ami történik de mivel most õk vannak porondon nézem és várom a fejleményeket. Én abban dolgozom amihez értek és ott próbálok sikereket elérni.

lecso 15201 2012. október 14. 19:53   Válasz erre: 15200
"Minden eszközt megragadok hogy bemutassam másképp is lehet. Mert azon a hazán kívül máshol is van élet. Még egy prolinak is. Szerintetek ez nem jó."

Itt egy kicsit elakadtam. Ki mondta, hogy máshol nincs élet? Itt nincs! Fõleg egy prolinak. Szerintem.

qqriq64 15200 2012. október 14. 18:56   Válasz erre: 15199
Nézd...
Természetesen igazad van nem szívesen tenném. Nincs azzal probléma hogy valamilyen kérdésben nem értünk egyet ha kultúráltan meg tudjuk beszélni. Merthogy kultúremberek így szokták.
Ellenben ha valaki úgy gondolja hogy alpári módon beszélhet velem és az birkamód tûröm mert az oldal moderálási szabályai meg a neveltetésem meg a közeg amiben szocializálódtam meg egyéb közhelyek visszatartanak a keményebb reagálástól az téved.
Enek nincs köze ahhoz hogy milyen jó magyar vagyok vagy nem. Ez egyéni emberi habitus kérdése.
Persze mondhatod azt hogy acsarkodó politika meg mindenben hibát keresõ emberek vagyunk de egyre felhívnám a figyelmedet.
Folyamatosan szünet nélkül szólítunk fel Benneteket jobboldali fórumozókat hogy érveljetek cáfoljatok elemezzetek és normális vitára buzdítunk. Eddig még vajmi kevés sikerrel.
Persze a legkönnyebb válaszként szaremberezni meg büdöslábúprolizni. Nem kell hozzá ész nem kell hozzá túrni az internetet ellenérveket keresve egyáltalán semmi ne kell hozzá csak alpári szókincs.
Hidd el én is el tudok küldeni valakit a picsába egy budai vendégõs meg egy másik alkoholbogár színvonalán is meg igen választékosan is.
Eddig még nem tettem és nem is szándékozom de van az a határ ami kihozza belõlem. Lesüllyedek a szintjükre?
Soha nem szerettem ha valaki intellektus szerinti szintekre osztja az embereket és természetesen magát a legfelsõ szintre helyezi mindeközben a legalpáribb megnyilvánulásai vannak.
Nem vagyok semmilyen szinten. Beszélgetni és véleményt nyilvánítani járok ide.
Egyébként mégis mit gondoltatok? Egy élet munkáját hagyom ott megkeseredett kiábrándult reményvesztett emberként világgá megyek és isteníteni fogom az otthoni politikát? Egyetértek orbánnal? A fidesszel?
Persze szerintetek csöndben kéne maradnom. Nem kedves barátaim. Eszem ágában sincs. Minden eszközt megragadok hogy bemutassam másképp is lehet. Mert azon a hazán kívül máshol is van élet. Még egy prolinak is. Szerintetek ez nem jó. Persze. Konzerválni kell az otthoni állapotokat minden jól van úgy mindenki maradjon a fenekén merthogy ez a kormány JOBB a többinél vagyis a sok szar közül a kevésbé szar.
Szép perspektíva.

classic 15199 2012. október 14. 16:45   Válasz erre: 15198
Ne...én viszont pont azt kérem, hogy ne tedd. Még annak ellenére is kérlek, hogy nem mindenben értek egyet a véleményeiddel, de érdekes módon szinte csak a politikai kérdésekben.
Sokáig ondolkodtam, hogy reagáljak, vagy ne de most láthatod te is, hogy hogyan tudja egyre jobban az acsarkodó politika szétzilálni az egyébként normális emberek gondolkodását. Egyébként pont ezt bíráltam a tsanyiban is miszerint tudva, akaratlagosan vagy tudatlanul csak símán egy mindenben hibát keresõ emberként, ezt a politikai igényt szolgálja ki és ha figyeled az írásokat lassan el is érik (vagy már elérték) ezt a célt.
Én leszek az aki minden más nézet ellenére azt mondom, hogy nem kell itt az anyázásig eljutni...meg sehol.
Amikor kiutaztál...ha vissza keresed... akkor is azt kértem, hogy legyél "jó magyar" londonban.
Ha elkezded a reagálást alpári módon ezt teszed (és nem csak te) tönkre...

qqriq64 15198 2012. október 14. 13:46  
Én nem szégyelem azt hogy proli vagyok. Mi másnak nevezném magamat? Szakmunkásnak?
Nem voltam elég okos és tehetséges ahhoz hogy tanuljak vagy vállalkozó legyek.Ennyi.
Ez viszont nem jelenti azt hogy birka módjára szó nélkül eltûrjem hogy hülyének nézzenek.
Sõt azt se jelenti hogy rabszolgaként az új uraknak dolgozzak éhbérért.
Bár egyesek szerint itt is éhbérért dolgozok. Azért ezzel az éhbérrel meg vagyok elégedve.
Viszont élek azzal az alapvetõ jogommal hogy véleményem legyen a világról és a körülöttem folyó történésekrõl.
Annyira talán ismertek hogy ha akarnék én is tudnék néhány "kedves" jelzõt és jellemrajzot írni Oldi és Page úrhölgyekrõl.
Egyelõre meghagyom ezt a privilégiumot nekik. Még.

Taro 15197 2012. október 14. 10:48   Válasz erre: 15195
Ha kívülrõl néznéd, megdöbbenve tapasztalnád, mennyire süt az ilyen beírásaidból a 25 évvel ezelõtti komcsi agitprop.

tsanyi 15196 2012. október 14. 10:03   Válasz erre: 15192
"Mert ez bizony a prolitól való. "

....ez meg szerintem abból fakad, hogy a proli hajlandó volt mindig kimondani ami a szívén volt mert nem sok vesztenivalója volt a hatalomtól és ettõl a belõlük élõ urak és középosztály általában félt így a közbeszédükben általánossá vált, hogy a proli mindig csúnyán beszél velük ellentétben akik az urak.......tényleg, most hallottam tömjénzsótifõszalonkavadászt arról beszélni, hogy a maszop nemzetrontó hazaáruló volt......nekik persze szabad csak õk nem lehetnek azok....ja, õk urak mi meg a prolik vagyunk...

tsanyi 15195 2012. október 14. 09:59   Válasz erre: 15192
Amúgy mi a baj a prolikkal?...amolyan szitokszó lett mostanság, de igazából mit is jelent a proli?.....szerintem semmi mást mint a tisztességesen dolgozó lopni nem szokó átlag munkást....ez volt a proletár eredeti jelentése....nálam pl. az arisztokrata és a politikus szó definíciója a tolvajnak, rablónak, féregnek és minden más a népet szipolyozó haszonlesõ senkiházinak....

....anno a proletár az iparosodó korban vidéken megélni nem tudó szegény, városba költözõ és a gyárakban(kinek a gyárában?) munkát vállaló tisztességes embert jelentette......ezt a szót a szoci idõszak degradálta, de ma már megint ezt a réteget kezdi jelenteni már ha van munkája....

klimas 15194 2012. október 14. 08:50   Válasz erre: 15192
Nehéz lesz....

eröt 15193 2012. október 13. 20:33   Válasz erre: 15186
Karádi õrmestert(Angyalbõrben)nem bántjuk.Beleélte magát a szerepbe.Ezért az egyik M.gárdában is nagy ember volt.Minimális ideig.A régi seregben õrmesterként pont tökéletes lett volna.Lehet,hogy volt is.

eröt 15192 2012. október 13. 20:18   Válasz erre: 15149
A büdöslábú proli azért csúnya volt.Kérlek úriemberként nyilatkozz ha annak érzed magad!Mert ez bizony a prolitól való.

TomRed 15191 2012. október 13. 18:32   Válasz erre: 15188
Szerintem a hülyeség az pártsemleges. Most ez van a levegõben, errõl hallott mindenféle dolgokat, így errõl írt. Ha az ötvenes években "alkotott" volna, akkor Sztálinról, meg Rákosiról írta volna, hogy a világûrbõl pottyantak ide. Elképzelhetõ, hogy nagy sikere lett volna akkoriban.:)

tsanyi 15190 2012. október 13. 14:43  
Honnan ismerõs ez?: http://timelord.blog.hu/2012/10/13/hazadnak_renduletlenul_806?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_13&utm_campaign=index

"Ilyen körülmények között a kivándorlás ellenes propaganda felértékelõdött. .
Az állam felszólította a lelkészeket, hogy az amerikai élet nehézségeirõl rendszeres idõközönként tájékoztassák híveiket. A kocsmárosokat figyelmeztették, ne tartsanak üzletükben a kivándorlás megszervezésérõl szóló nyomtatványokat, és reklámfüzeteket. Bevetették a sulykolás és félelemkeltés eszközét is.
Elrettentésül az újságcikkekben kizárólag az Amerikában munkabalesetet szenvedõk, vagy számításukat meg nem találók példáját emlegették és azt állították, a kivándorlók a gyötrelmes utazás, a honvágy és más szenvedések ellenére csalatkozni fognak reményeikben."

tsanyi 15189 2012. október 13. 14:43   Válasz erre: 15186
Olvastam, vegyesek az érzéseim...azt hiszem megyek a szíriuszra......ennél már ott is jobb..:)))

qqriq64 15188 2012. október 13. 10:58   Válasz erre: 15186
Ennyit a jobboldalról:))))))))))))))))))))

qqriq64 15187 2012. október 13. 10:49   Válasz erre: 15183
:))))))

TomRed 15186 2012. október 13. 10:48  
A jobb hangulatért: http://index.hu/kultur/2012/10/11/honnan_tud_a_lo_a_masik_dimenziorol/
Süt a nap, lehet motorozni! :)

TomRed 15185 2012. október 13. 10:36   Válasz erre: 15181
Én csak vitatkozok. Nem szoktam személyeskedni, csak ha nagyon muszáj. Errõl a témáról sincs kedvem több szót ejteni, mivel a tények és számok magukért beszélnek.

Oldi 15184 2012. október 13. 10:14  
Én meg a 201-est emelném ki, mert ezt kérdeztem, mert szerintem ez többünket érint és érdekel 64,20% részvételi arány mellett, FIDESZ: 52,73, MSZP: 19,30%. Ezt nem kell kommentálni...

Taro 15183 2012. október 13. 10:11   Válasz erre: 15182
Azért az elgondolkodtató, hogy egy pufajkás nagyobb önkontrollal rendelkezik a hatalomban, mint idolod?

Oldi 15182 2012. október 13. 10:08   Válasz erre: 15180
Ja, már akinek... Pufajkás demokrata...

lecso 15181 2012. október 13. 10:04  
A rendszer tökéletesen mûködik, látom. Acsarkodjatok csak.

TomRed 15180 2012. október 13. 09:59   Válasz erre: 15167
Csak hogy az urak nehogy má' válasz nélkül maradjanak, pedig Google segítene mindenkinek...

Magyarországi országgyûlési választási eredmények 1990-2010: http://hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

Csak két adatot emelnék ki, 1994: 54,15%+17,62%=71,77% (MSZP+SZDSZ)
Ez bõven kétharmad felett volt, még sem írták át az alkotmányt, nem neveztek ki pártkatonákat 9, 12 évekre, stb.
Lehet, hogy Horn Gyula inkább demokrata volt, mint Orbán Viktor?

TomRed 15179 2012. október 13. 09:33  
"Sorozat az ellenzéki összefogásról
Bûnösök, ha életben tartják Orbán rendszerét": http://magyarnarancs.hu/publicisztika/bunosok-ha-eletben-tartjak-orban-rendszeret-82060

Lehet vitatkozni az íráson, már akinek kedve van hozzá...

TomRed 15178 2012. október 13. 09:09  
Korrekt elemzés Mellár Tamás professzortól: http://atv.hu/cikk/20121012_mellar_orbanek_tudatosan_gyengitik_a_kozeposztalyt?source=hirkereso

"- A kormány csak beszél a középosztály megerõsítésérõl, de nem ezt csinálja. Sõt, éppen hogy gyengíti, ugyanis nem áll érdekében egy erõs, gazdaságilag független középosztály, mert az veszélyeztetné a hatalmát - mondta a Heteknek Mellár Tamás, a magát jobboldali konzervatív gondolkodóként definiáló közgazdászprofesszor."

Rá aztán nem lehet mondani, hogy az MSZP szekerét tolta: http://bit.ly/TJIONQ

klimas 15177 2012. október 13. 07:24   Válasz erre: 15176
Jaj Te kis rosszmájúúúúúú ....ugyan már! Minden az õszinteség és a teljes arányosság jegyében történik! Meg egyébként is, az elmútnyóév meg az iemef meg a zeu a hibás mindenért!

qqriq64 15176 2012. október 13. 00:50   Válasz erre: 15174
Neeem õk nem a pénzért támogatják. Magasabb szempontok vezérlik õket.
Ott kebel van meg honfiúi szív. Meg pátosz a haza iránt. A nagybetûs HAZA iránt. Õk nem gyalázkodnak nem személyeskednek csak imádnak.
Mert vannak magasabb szempontok meg a nemzetközi helyzet fokozódik. Jönnek az idegenszívûek meg a finánctõke. Ürgebõrbe kötve.
Mert világválság van és különben is a svájciak is rosszabbul élnek akkor nehogymá mi ne. Sõt nekünk kötelezõ. A tisztelt jobboldal nem érvel. Az olyan snassz. Ahhoz gondolkodni kéne.Neem. Kinyilatkoztat. Megnyilatkozik. Mit nekik a számok. Meg a közgazdászok. Az unortodoxia a trendi. Mindegy is hogy mit jelent. A góré támogatja akkor csak jó lehet. Nehogymá egy szarházi proli melós beleugasson itt a nagyok dógába. Neem. A tisztelt jobboldal, felsõbbrendûsége teljes tudatában néz hülyének mindenkit.

qqriq64 15175 2012. október 13. 00:32  
Valamikor amikor orbán elvette a rendõrök nyugdíjkedvezményét akkor ezeken az oldalakon is sokan tapsoltak neki. Én akkor kiálltam mellettük és azt mondtam hogy ez egy szerzõdés vagy ha úgy tetszik egy üzlet a kormány és a rendõrök között. Õk kötelesek az életüket kockáztatni mindig be kell jelenteni hol vannak-lesznek és még néhány állampolgárok számára természetes jogtól meg vannak fosztva cserébe elmehetnek korán nyugdíjba. Arról nem a mezei talpas járõr tehet hogy a rendszer rosszul volt kitalálva és a korkedvezmény az irodában kávét fõzõ Icukára is vonatkozott. Véleményem szerint meg kellett volna reformálni a rendszert és csak azoknak engedni a korkedvezményes nyugdíjat akik az utcán szolgálnak és az ott eltöltött idõ arányában kellett volna alkalmazni. Mint ahogy a BKV-nál csak a tengelyen töltött idõ számít vagy a bányászoknál ahol a bányában lent töltött mûszakok száma a mérvadó. Például öt év utcai szolgálat után három év korkedvezmény. Persze tudom hogy nem lehet szelektálni és személyekre szabott törvényt hozni. Nem lehet olyan törvényt hozni hogy a trafipaxozó minket megbüntetõ rendõrre ne vonatkozzon de a Hummer elé állóra igen. Igen tudomásul kell venni hogy azok az emberek az életüket kockáztatják ezért pedig talán jár nekik annyi hogy ezt ne negyven éven keresztül tegyék. Arról se feledkezzünk meg hogy a rendõröknek helyt kell állni akkor is amikor egy közönséges állampolgár elfordítja a fejét. Napi szinten látnak karosszéria által feltrancsírozott embereket, vízihullákat, akasztottakat stb… A lakosság körében közutálatnak örvendenek gúny és vicc tárgyai de érdekes módon ha valakit sérelem ér azonnal rendõrét kiált. Most pedig a politika játékszerei lettek.

frici105 15174 2012. október 13. 00:00   Válasz erre: 15164
Nem az országot gyalázza, hanem a diktátorodat, de ha gondolod, szidhatom itthonról is!
Nem veszed észre, hogy lassan már nincs olyan réteg, akit még nem tiport volna meg, ja hogy Ti a felsõ középosztályba tartoztok és jövõre 20000ft több lesz, stb. Értem!

qqriq64 15173 2012. október 12. 23:31   Válasz erre: 15172
Igen, én vagyok a gazember mert szóvá teszem. Az pedig a becsületes ember aki a legnyilvánvalób gazemberséget elfogadja és az elkövetõjét támogatja.

Taro 15172 2012. október 12. 23:23   Válasz erre: 15164
Hátrébb az agarakkal!
Orbán gyalázta meg a becsületes lakosságot, nem pedig QQri, aki szóvá merte tenni!

qqriq64 15170 2012. október 12. 22:47   Válasz erre: 15164
Igen, merem gyalázni Magyarország ÖSSZES politikusát. Magyarország nemzetközi megítélése nem Józsi bácsi 40éves TSZCS munkássága alapján történik.

qqriq64 15169 2012. október 12. 22:44   Válasz erre: 15165
OK. Egyetlen elfogadható érvet mondjatok a baltás kiadatása mellett.

TomRed 15168 2012. október 12. 22:35   Válasz erre: 15167
"Tehát az tényszerûen nem igaz, hogy a választók 2/3-a FIDESZ-t kívánta volna hatalomra segíteni."

Olvasd el ezt a mondatot még egyszer és értelmezd. Errõl volt szó, nem másról. Ezért kit érdekel az MSZP, Munkáspárt, Kisgazdapárt stb. eredménye. Felesleges terelni.

Page 15167 2012. október 12. 22:21   Válasz erre: 15166
Úgy, hogy megkérdezte. Te meg mellé beszélsz

TomRed 15166 2012. október 12. 22:18   Válasz erre: 15163
Hogy kerül ide az MSZP? Valamit állítottál, én cáfoltam.
A válaszod erre az, hogy "számok tudora"...
A poén az, hogy ez utóbbit pont eltaláltad.:)

Page 15165 2012. október 12. 22:17   Válasz erre: 15161
"qqriq64 (pü) #595 10-11 19:51:34 Elõzmeny:594 X
Ja. Szándékos volt a baltás gyilkolászás is mégis eladták az elkövetõt. Mi a garancia hogy nem vásárolják ki a németek?"
Ne beszélj mellé ez nem finom célzás. Itt is azonnal politizáltál. Tök mindegy hová írsz azonnal fröcsögsz. Mi a f@szért nem sörözgetsz angol barátaiddal inkább? Biztos sokan vannak:DDD

Oldi 15164 2012. október 12. 22:16   Válasz erre: 15162
Neked, minden pénzkérdés.
Látnám a bizonyítékokat!
Ha ezt az országot, ennek az országnak teljesen mind1 hány%-os, becsületes lakosságát mered gyalázni, kurvára mindegy onnan kintrõl, vagy honnan, akkor egy utolsó szemét gazember vagy!
Le lehet tiltani...

Oldi 15163 2012. október 12. 22:06   Válasz erre: 15160
Ez így van.
Te számok tudora.:-)
Szerintem ez is több mint a fele...:-)
És hányan szavaztak a 2. pártra, az MSZP-re?
Ez az egésznek hány %-a?
Egyébként tényszerû az is, hogy ehhez a számításhoz egy törvény van, amit pontosan a "nagy ellenfél" MSZP alkotott...:-)

Elég lesz ennyi legközelebb is...:-)

qqriq64 15162 2012. október 12. 22:04   Válasz erre: 15155
Magyarország becsülete bizony pénzkérdés. El is játszották az egészet.

qqriq64 15161 2012. október 12. 22:01  
Na akkor…
Próbálok akkor nem finoman célozgatni.
A császár elõd eset óta tudjuk mennyit ér egy rendõr élete Magyarországon. Kevés bicskanyitogatóbb ítélet született a magyar jogszolgáltatás történetében. Abban az országban a gyilkosoknak szabott ára van. Igen gyilkosoknak mert az elõdöt is kivásárolták Zamecsnik sztárügyvéd „úr” közremûködésével. Most pedig mindenki tegye fel magának a kérdést hogy ha õ csinálja az M3 BMW-vel azt mint a celeb elõd akkor vajon megúszta volna egy felfüggesztettel? Mert mint tudjuk a jó ügyvéd az aki ismeri a jogot a sztárügyvéd pedig az aki ismeri a bírót. Nincs okom feltételezni hogy a „”független”” magyar bíróság most valami egetrengetõ példastatuáló ítéletet fog hozni. Az a gazember a hírek szerint fiatal kora ellenére 28szor volt büntetve. Nem feltételezem hogy ennyiszer ült de az mindenképpen elgondolkodtató hogy ennyi ítélet ellenre hogyan tudott ilyen anyagi jólétet biztosítani magának.. A hozzászólók többsége úgy kezdi hogy „remélem” . Ez mindenképp feltételez némi élettapasztalatot Magyarországon. Aztán úgy folytatják hogy „elnyeri méltó büntetését”. Ez már viszont kõkemény illúzió. Mivelhogy jogszolgáltatás van nem pedig igazságszolgáltatás a méltó büntetés ebben az esetben szóba sem jöhet. Ilyen anyagi háttérrel sztárügyvédek hada fogja védeni. Még az is lehet hogy elítélik. Akár 15évre. És akkor mi van? A baltás gyilkos életfogytot kapott. Köszöni jól van. Ahogy valaki írta is majd egészségügyi okokra hivatkozva beteszik egy osztrák klinikára (mert Magyarországon pont azt nem tudják gyógyítani) És néhány év múlva senki sem fog rá emlékezni. Kéretik tudomásul venni hogy a pénz nagy úr és eladó az egész világ. Nagy és fejlett demokráciákban sincs ez másképp lásd O.J.Simpson. Nincs esélyegyenlõség sehol. Gyerekkorban sem mindegy hogy a fal mellett állva egy Dante kötet esik a fejedre vagy egy fakanál. A magyar bíróság elõtt pedig fokozottan érvényes hogy milyen vastag a buxád.
Nagyjából ennyi.

TomRed 15160 2012. október 12. 22:00   Válasz erre: 15158
Nem csak az a szám fontos, hanem az is, hogy a választók (akik elmentek szavazni), csak 52,7%-ban szavaztak a FIDESZ-re.
Tehát az tényszerûen nem igaz, hogy a választók 2/3-a FIDESZ-t kívánta volna hatalomra segíteni.

Oldi 15159 2012. október 12. 21:51   Válasz erre: 15155
Ja,
mi az EMBER-ért, a 34 éves fiatal életért, aki 3 kisgyermeket hagyott itt árván, a MOTOROS-ért, akit egy ilyen állat taposott halálra borulunk össze és k@rvára mind1, hogy rendõr volt-e vagy sem, sõt az sem érdekel, hogy osztrák volt-e, vagy román ez az állat...

Taro 15158 2012. október 12. 21:48   Válasz erre: 15156
De bizony nagyon fontos szám az Oldi.
Majd figyeld a szavazásokat. Az elsõ és egyben legfontosabb szám, a szavazáson részt vettek aránya. Ez a szám adja meg a legitimitását a gyõztesnek (nem a 2/3, nem az hogy a jelenlévõk közül hányan szavaztak rá, hanem az, hogy a választásra jogosultakból hányan voltak szavazni és ebbõl mennyien szavaztak rá).

Taro 15157 2012. október 12. 21:45   Válasz erre: 15154
Itt voltam és olvastam.
Engem az ember mindig érdekel, max a nézeteit röhögöm ki, vagy segítek átértékelni a tények alapján.

Oldi 15156 2012. október 12. 21:45  
Sem a múltban, sem a jövõben, senkit nem érdekel, rajtad kívül, sehol, a nem szavazók tömege.
Õk maguk gondolják úgy, hogy nem ér meg nekik ennyit ez az egész...
Csak te emeled õket erre a szintre, és rögtön a neked tetszõ oldalra állítod õket...
Ez egész egyszerûen primitív demagógia... Ezzel valóban nem gyõzöl meg egy hívõt...:-))

Taro 15155 2012. október 12. 21:44   Válasz erre: 15153
A motoros rendõr halála ambivalens érzéseket vet fel bennem. Mint embert sajnálom és borzasztónak gondolom a családja helyzetét.
Viszont a nagy népi összeborulást a rendõrségünkkel sem szívelem, mert látom, hogy az utóbbi 4 évben pénzbehajtással foglalkoznak.
Így csak annyira tisztelem a Magyar rendõrséget, mint a Tasnádi pénzbehajtóit.

Az ominózus esetre is igaz az a régi magyar mondás, miszerint a becsület nem pénzkérdés. Egy ország becsülete pedig pláne nem az!

TomRed 15154 2012. október 12. 21:30   Válasz erre: 15151
Egy hívõt akarsz meggyõzni számokkal? Én megpróbáltam, de már nem érdekel a fazon.

Tessék, olvass vissza egy kicsit: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=792&session_id=SESSION_ID&offset=789&limit=30#14361

Page 15153 2012. október 12. 21:24   Válasz erre: 15151
Persze lehet erre célozgatni, de abban a helyzetben ez nem elegáns. Egyébként az ominózus esetben mi lett volna a helyes döntés?

Page 15152 2012. október 12. 21:22   Válasz erre: 15150
...köszi, de meló:(

Taro 15151 2012. október 12. 21:17   Válasz erre: 15149
Szerintem inkább próbáljuk Oldi szemét felnyitni, mert szerintünk nem jól látja a dolgokat (persze mind ez a törõdés csak annak köszönhetõ, hogy magunk közül valónak tekintjük).
Amikor Qqri, meg Desi célozgat rá, hogy esetleg kiadják ezt a Hummerest, akkor finoman célozgatnak arra az erkölcstelenségre, melyet Orbán elkövetett egy másik bûnözõvel szemben(és valószínûleg azért ér ez téged fájó ponton, mert magad is gusztustalannak tartod a dolgot, de egyenlõre nem illik össze azzal a képpel, amit magadban dédelgetsz a "jobboldali" kormánnyal kapcsolatban).

Oldi 15150 2012. október 12. 21:17   Válasz erre: 15149
:-)
Viszont elkezdtem futni (nem valami, vagy vki. elöl), hogy ez a (jó lenne 10kg) lemenjen....:-)
Nem jössz holnap motorozni? lsd: PUB...?

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22115