| KRAVEN | 6209 | 2010. június 24. 10:28 | Válasz erre: 6208 |
|
Nagyon korrekt leírás, gratulálok! Annyit azért még hozzátennék, hogy az anyagok is fejlõdtek az utóbbi években erõsen, bár elsõsorban nem a közúti gépekben használtak elsõsorban. -Bár titán szeleprõl 10 éve még nem is hallottunk, ma meg már fel sem kapom a fejem...- Ami igazából rohamosan fejlõdik -mint ahogy utalsz is rá a minõség emelkedéssel- az az anyagvizsgáló és tesztelõ metódusok és gépek. Itt ugrásszerûen emelkedik a pontosság. Éppen ezért tudják az ilyen-olyan pótlékokat megspórolni, illetve a maximális terhelés közelébe tervezni. Ettõl még teljesen egyetértek a leírtakkal! |
| K.Istvan | 6208 | 2010. június 24. 09:55 | Válasz erre: 6193 |
|
Ezen az oldalon meg lehet nézni letöltve a fékpadon mért térképek közötti különbségeket, egy gyári gép és a módosított motorok között. Ha nincs százalékosan túl nagy eltérés akkor kisebb a kockázta a káros következményeknek. ( itt lehet látni, hogy mennyit kell módosítan egy dobcserekor, vagy egyább tuning esetén a gyárival összehasonlítva.) http://www.powercommander.com/powercommander/powercommander_iii_usb.aspx?mk=7&mdl=36&yr=2004 Hogy milyen hatása lehet egy nyitott dobnak egy ilyen gépre, nem hiszem hogy számszerûsíteni lehetne, fõleg hosszútávú hiteltérdemlõ tesztek nélkül. Ezeknek a sportmotorknak úgyis olyan rövid az életük, hogy nem érdemes hosszútávon gondolkodni bennük. És hogy esetleg egy nyitott rendszer ezt a rövid (pl 50ekm)-es intervallumot ) leröviditi 5-10 % -al rossz esetben , azt akár másra is lehet fogni. Észre kell venni, hogy egy sportmotorban nem lehet hosszú távon gondolkodni. Számomra az paradoxon. Egy a teljesítményre kihegyezett technika, mely mentes minden sallangtól, plussz súlyoktó, vagyis a lehetõ legkomolyabb mértékben elvékonyított keresztmetszetek mindenhol, nem a tartosságra van mértezve, mint egy mezõgazdasági gép. Az elmúlt évtizedekben azonos "kategógóriában" a motorok tömege kb 30% -al csökkent , teljesítményük kb 50-70%-al nött. Az felhasznált anyagok , és gépgyártási technológiák viszont én nem vettem észre hogy ilyen mértékben követték volna fejlõdést. A minõségen ugyan sokat szigorítottak, de az alapanyagok még most is ugyan azokat az ötvözeteket kapják, ugyan azon hõkezelésekkel, így nem annyira meglepõ, hogy pár 10000 km után fõtengelyesek, vezérmûtengelyesek, lesznek, vagy kiszaladnak a lovak belõle. De elvileg ha követnéd a gyárak marketing ajánlatát akkor mire erre ráeszmélnél, már alád tolják a következõ szériát, generációt, vagy felhozcsaptad a eszetlen teljesítmény miatt. Káros hatások azért erõsödnek fel egy kihegyezettebb sportmotornál , mert jóval magassabb a végsûritése, így szegény keverék esetén a detonációs égések még komolyabban igénybeveszik a szerkezet, és ha eldúsúl a keverék, és ez miatt koszos lerakodások lesznek a hengerfejen dugattyún, ezzel ismét tovább nõhet a végkompresszió mely ismét öngyulladáshoz vezethet, detonációs égéshez. Ezek persze nem biztos hogy elõjönnek, de megnõhet ez esélyük egy rosszul hangolt motornál, de gyárinál is elõfordulhat nem megfelelõ beállítások miatt. Persze sokan legyintenek rá, és rohangálnak tovább a herélt dobokkal, hiszen mikor valami tönremegy, nem az lesz az elsõ dolog az tulaj fejében hogy rossz beállítások miatt van, hanem hogy bizotos anyaghiba, meg már ebben a márkában sem lehet megbízni, bezzeg régen mennyivel jobbak voltak. Ezért mondom hogy egy liter feletti 100 Le-s motornak nagyobb esélye van többször megkerülni a földet , mint "sporttársaiknak". és nem nagyon van kedved állandóan versenyszerûen használni. Üdv István |
| Daty | 6207 | 2010. június 24. 09:33 | Válasz erre: 6203 |
|
A gyári beállítások mit jelentenek? Az a 785, vagy az a 805 mm? Mindenképpen tervezem, hogy felülök egyre, nem akarok belenyúlni, mint anno a DL-be!:-( Széles utat! Daty |
| tsanyi | 6206 | 2010. június 24. 08:09 | Válasz erre: 6205 |
|
És még egy pár fórum.....nagyon gatya volt az ekanuma lánc pl az sv-ken......párezer alatt végignyúlt a meghirdetett garancia ellenére és persze azt már nem volt kin érvényesíteni....még jó, hogy egyet sem adtam el mert engem meg lehet találni..:))
|
| tsanyi | 6204 | 2010. június 24. 07:37 | Válasz erre: 6201 |
|
Te az az EK forgalmazó vagy aki pár éve pappartur néven hirdette az ek-t?......csak mert utána páran keresték garis javítás ügyben csak nem találták....
|
| Kazam | 6203 | 2010. június 24. 07:36 | Válasz erre: 6197 |
|
Miért nem ülsz fel egy kereskedésben rá? Egyébként 173cm vagyok és gyári beállítások mellett 1 személlyel telitalppal nem tudtam letenni a lábam. Nagyon pici hiányzott. |
| zold1 | 6202 | 2010. június 24. 07:34 | Válasz erre: 6199 |
|
Tudom, a legkirályabb az volt, amikor valamelyik neves német magazinnál megnyerte az összehasonlító tesztet ;-) |
| gyorgy74 | 6201 | 2010. június 24. 05:48 |
|
HAMAROSAN RENDELHETÕ! Lánc-csere célszerszám nélkül? Igen! Az EK Chain erre is talált megoldást!Csak egy 8mm-es csillagkulcs szükséges és házilag is elvégezhetõ a lánc cseréje! A kulcsos patentszem opcionálisan rendelhetõ, a gyári csomagolásban a hagyományos nittelõszemek vannak! Rendelhetõ 520-as, 525-ös és 530-as láncokhoz hamarosan! http://adamoto.hu/spd/EK-NITT/EK_Chain_nitteloszem |
| TayRol | 6200 | 2010. június 23. 23:17 | Válasz erre: 6198 |
|
itt a Martin: http://www.kepesmotor.hu/kipufogo_dob/p298641 |
| Maxxy | 6199 | 2010. június 23. 22:06 | Válasz erre: 6198 |
|
Akkor nézd meg a Bódis oldalát! Ott sem találsz egy fikarcnyi utalást sem az "E" legalra! De azt ugye tudod,hogy a Bódis például az egész világon jelen van,beleértve az USA-t is! |
| zold1 | 6198 | 2010. június 23. 21:58 | Válasz erre: 6196 |
|
Nincs nekem bajom a magyar iparosokkal, szép munkákat csinálnak. Én mondjuk csak akkor veszek ilyen kéményt, ha összetörném a gyári dobot, és nem találnék megfelelõ áron bontottat. Amúgy megnéztem a Raptor és a Martin oldalát is. Nagy marketingzsenik. Én óriási bannerekkel hirdetném, hogy E legal, meg TÜV meg tûzijáték, de a honlaokon még utalás sincs rá
|
| Daty | 6197 | 2010. június 23. 21:37 |
|
Sziasztok! Most nézegetek egy ilyet. Új, ára 2,2 K9-es fekete fejidomos. Szerintetek megéri? 170 alacsony vagyok. Szerintetek leérek teletalppal mindkét oldalon? Írnátok róla valamit, Fogyija, végsebessége stb... Tudni kell róla valamit ami fontos, különleges? M800-ról ülnék át. De volt már DL 650-em de az magas volt!:-( Széles utat! Daty |
| Maxxy | 6196 | 2010. június 23. 21:23 | Válasz erre: 6194 |
|
zold1! Haladni kell a korral,aki lemarad,az kimarad! Egyébként a RAPTOR dobok egészen tökös dobok! Szinte minden formátumban gyártanak dobokat,a kerektõl a triovalig,meg az egészen modern kivitelekig! És saját szememmel láttam az "E" jelet a puffogón! Írd be a google-ba a raptor kipuffot,és látni fogod! |
| zold1 | 6195 | 2010. június 23. 20:54 | Válasz erre: 6174 |
|
2007-ben már nem gyárotttak olajost. De 2004-tõl katalizátoros a nagy.
|
| zold1 | 6194 | 2010. június 23. 20:51 | Válasz erre: 6192 |
|
A slip-on a "rádugós" csövet jelenti. Ebben az esetben a dob egy összekötõcsõvel jön, és azt kapcsolod a leömlõkhöz. A másik a bolt on, akkor a gyárilag is csavaros rögzítésû dob helyére csavarozol fel egy kéményt Mi a tököm, minden gyártó tanúsítványt szerzett mostanában? |
| Mano81 | 6193 | 2010. június 23. 20:44 |
|
István! Akkor már én is kérdeznék: Mi van akkor, ha 600-as sportmotor "jellegû" gépsárkányra tennék nyitott dobot? Van-e különbség egy karbis Bandithoz képest? Nálam gyári légszûrõ marad, és a befecskendezést(ez már injektoros) sincs kedvem macerálni. Hosszabb távon elõjöhet-e valami nemkívánatos dolog? Tényleg érdekel. Köszi |
| Maxxy | 6192 | 2010. június 23. 19:48 |
|
Egyébként a "SLIP ON" mit takar a kipuffoknál? Egyik haverom Raptor trioval dobot vett Csongrádról,k...va jól néz ki,szép hangal és E legalos! Ja,és 50 pézé házhoz! |
| tsanyi | 6187 | 2010. június 23. 18:11 | Válasz erre: 6185 |
|
a padokat a vizsgaállomásokkal vetetik meg....régen fékpadi mérés sem volt ma már kötelezõ......a rendõr meg ha kiadják neki nézni fogja, eddig nem kellett....a tábla jó ötlet és papír is kell hozzá.....
|
| Maxxy | 6186 | 2010. június 23. 18:08 |
|
Még valami... pár ezer forintért olyan Akrapovic E legálos kistáblát szegecselek a Finster dobomra,hogy megszólal a gyönyörtõl! Na erre varjál gombot! |
| Maxxy | 6185 | 2010. június 23. 18:05 | Válasz erre: 6180 |
|
tsanyi! A hazai rendõr is a hangos vasakra fog izgulni! Engem például 4 éve nem állított meg rendõr motorral! Mondjuk sok esetben val.színû nem is állnék meg! Elmegyek az elsõ uttcán,visszafordulok,vagy húzok egy kövéret. Mondjuk legtöbbször csapatban megyek,azt meg végképp nem áligatják sûrûn a fakabátok! Végül sanyikám...mióta is emlegetik a rendszámot az 50-es robeszokra? Szerintem a legkisebb gondjuk is nagyobb annál,hogy dobokat nézegessenek! Meg padokat vegyenek a mûszaki állomásokra! |
| tsanyi | 6184 | 2010. június 23. 18:02 | Válasz erre: 6182 |
|
Rendben, és ez így is van........csak ahogy várható volt elkezdtek nálunk kekeckedni.....és mint tudjuk mi mindig jobban betartunk mindent és mindenkinek ahogy azt kéne....
|
| TayRol | 6183 | 2010. június 23. 18:02 | Válasz erre: 6173 |
|
kipufogohoz kiskonyvet nem kernek? csak mert anno en a Bodishoz nem kaptam, de pl. a Sebringhez, Laserhez es par markahoz meg jar...
|
| Maxxy | 6182 | 2010. június 23. 18:00 | Válasz erre: 6177 |
|
Tény és való...kérhetik,vagy nézhetik a dobot külföldön! De az is tény,hogy azokra a vasakra harapnak például a sógorok,amelyikek ordítanak mint az állat! Nyilván azt állítják meg inkább amelyik már messzirõl k...a hangos! Én már sok országot megjártam,de még sehol nem volt gondom a FINSTER dobommal! Ebben a két levelemben véletlenül sem kekeckedni akarok,csak a tapasztalataimat írtam le! |
| tsanyi | 6181 | 2010. június 23. 18:00 | Válasz erre: 6179 |
|
Valahogy úgy.....gondolom ha erõsebb mint ami a forgalmiban van akkor csaló vagy hisz nem a megnövelt teljesítmény után fizeted az adót.....persze ha kevesebb akkor nem hinném, hogy levonnának belõle....pedig az lenne az igazságos......
|
| tsanyi | 6180 | 2010. június 23. 17:58 | Válasz erre: 6178 |
|
Arra megvan a megoldás, de a rendõrre más kevésbé......de az még nem jöt el csak az oktatást tartóval beszéltem errõl pár hete....
|
| Yossarian | 6179 | 2010. június 23. 17:57 | Válasz erre: 6173 |
|
A teljesítmény mérés minek? Ha erõsebb, mint a bóti változat, akkor elbukik? Vagymi? Nekem E-legalos Bodis van. Azzal elvileg át kell mennie nem? (Benne van a furulya, nincs kiherélve) Nem mintha idõszerû lenne a vizsga.. |
| Maxxy | 6178 | 2010. június 23. 17:56 | Válasz erre: 6173 |
|
tsanyi! Azért azt nem gondolod komolyan,hogy mondjuk akár én megijedek,mert nincs E jel a puffogómon? Mondjuk közel nem ordítós a dobom,szép korrekt mély hangja van! Viszont azt Te is tudod,hogy kiskapuk mindig voltak és lesznek is! Eddig minden jármûvemet áttoltam a mûszakin,fóliázott autót,stb,stb! Mondjuk nem alapvetõ dolgok voltak a kiskapus vizsgáztatásaimnál,mûszakilag mindig rendben voltak a verdák! De most fogadok veled,hogy az E nélküli dobbal simán áttolom a vasat mûszakin! |
| tsanyi | 6177 | 2010. június 23. 17:15 | Válasz erre: 6175 |
|
Az mindenképp.......E jelû dobot vegyél papírral együtt....külföldön azt is kérhetik...
|
| tsanyi | 6176 | 2010. június 23. 17:13 | Válasz erre: 6174 |
|
Bizonyos évjárattól mindnek annak kell lenni-e ha az eu-ban forgalmazták....
|
| tsanyi | 6173 | 2010. június 23. 17:07 |
|
Csak megemlíteném az új vizsgáztatással összefüggõ szabályokat: jun. 1.-e óta csak E jelü dobbal lehet levizsgáztatni jármûvet(mindent) amirõl fényképnek is kell készülni-e.........ezt nemsokára a rendõrök is ellenõrizni fogják ha jól értesültem.....a Vasgereben u.-i vizsgaállomáson elõzõ hét kedden szerelték fel a teljesítménymérõ padot amin minden motornak át kell menni-e és ezt ki akarják rövid idõn belül terjeszteni minden vizsgaállomásra......csak tájékoztatásképp írtam nem beszólásnak szántam.......nekem is volt sportdobom és szerettem a hangját......ma már nem kéne....
|
| totokalmi | 6171 | 2010. június 23. 17:01 | Válasz erre: 6157 |
|
kedves István! nincs semmi gond a stílusoddal de ha lenne se nagyon érdekelne mert nem vagyok egy sértõdõs fajta :) azért tettem fel töbször is a kérdést mert én sajna nem értek hozzá annyira mint te és még páran a fórumról. viszont érdekel mások véleménye mert ezekbõl szeretném levonni a konzekvenciát. köszönöm szépen a tanácsokat amiket adtál, azt hiszem az a helyes út, tehát dobcsere után következik egy teljes hangolás. valahogy majd kiköhögöm talán jut majd rá zsé. mégegyszer kössz és üdv! |
| zold1 | 6169 | 2010. június 23. 10:51 | Válasz erre: 6167 |
|
Múltkor volt akciós renthal lánc. Vittek egyet vfr-re, ha tudom elõtte, hogy van ilyen, olyat tettem volna a banditra. Odatettem a DID VM mellé, nehéz megmagyarázni, sokkal masszívabbnak tûnik, olyan nehéz is, mint a sár. A srác elõtte 20 ezer alatt eldarált egy VM-et, aztán 30 ezer alatt egy ZVM-et(amikor a drágább az olcsóbb), most erre kíváncsi leszek.
|
| KRAVEN | 6168 | 2010. június 23. 10:47 |
|
Srácok! Kipufogódob, ledes index, sportlégszûrõ, slick gumi és még sorolhatnám az örök kérdéseket! Ezeknél sokat számít a HIT! Ha elhiszem, hogy ettõl, meg attól jobban kell mennie, akkor jobban is fog menni. És hitbéli kérdésekben nincs helye a racionális magyarázásoknak, okfejtéseknek, figyelmeztetéseknek. Pl ha lemosom a Pannoniámat, már attól jobban megy! :-) ÉS EZ TUTI ÍGY VAN!!! :-)) |
| K.Istvan | 6167 | 2010. június 23. 10:38 | Válasz erre: 6165 |
|
Szerintem nincs az RK-DID között különbség.ha árban jó az gyárilag szerelt tipus akkor válaszd azt, ha másik kedvezõbb akkor próbáld meg azt. Nekem RK volt gyárilag, és olyat tudtam venni akciósan pár készletet, így maradok ennél. Annyi talán hogy pl a nagyvas.hu oldalán látható, hogy azonos erõségû láncok esetében az RK pl 45kN szakítószilárdságú még a DID "csak" 44kN. És még annyi , hogy attól függetlenül, hogy motorom papíron csak alig többmint 100 LE, ennek ellenére nem elégedtem meg 130Le-ig tererbírású lánccal, hanem a gyárilag szerelt legerõsebbhez ragaszkodtam. Azért ezeknek a motoroknak komoly nyomatékuk van még akkor is ha nem forogják magukat hülyére, és gyárban sem véletlenül szerelik talán ezekkel a legnagyobb teljesítményû láncokkal. Lánckerekek esetében szinte mindegyik azonos minõségû acélból készül így nagyon nem lehet mellényúlni, és áruk is hasonló szinten van. szerintem az 1200-esek esetében a LOuis-ban kapható akciós DID láncszett 120€-ért pl viszont jó választás ( jó árfolyam esetén) annak ellenére hogy csak a 50VM-es 130Le-ig láncot adják hozzá. De lagalább végtelenítet. És nagyon kulturáltan néz ki pl a hátsó lánckerék is. De pl a német Ebay -en ~139€ ért van az én 1400-emhez is szett ami szerintem szintén elég jó ár. http://cgi.ebay.de/Kettensatz-Kettenkit-Suzuki-GSX-1400-01-08-/290446990317?cmd=ViewItem&pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item439ffd5bed Mondjuk ez pont nem végtelenített... és így tovább... |
| tsanyi | 6166 | 2010. június 23. 10:15 | Válasz erre: 6162 |
|
Ugyanúgy néz ki mint az enyém, ez a DID KM500 nittelõ szerszám, 1 az 1-ben olyan mint a regina:
|
| csabu987 | 6165 | 2010. június 23. 09:05 | Válasz erre: 6159 |
|
Pisti, ha lánccsere és lánckerekek cseréje esedékes lesz nálam, te melyik gyártó termékét javaslod?
|
| karu | 6164 | 2010. június 23. 08:51 | Válasz erre: 6162 |
|
Látom te azért ott vagy a spiccen. Vállalsz motor javitást? Van egy ismerõsöm akinek szarakodik a Banditja. Porlasztó bajai vannak hörög szuszog fullad:) |
| karu | 6163 | 2010. június 23. 08:41 | Válasz erre: 6161 |
|
Járt már nálam motor amire te raktad fel a láncot Sanyi. Szépen meg volt csinálva. Persze kell hozzá a jó szersám:) |
| zold1 | 6162 | 2010. június 23. 08:40 | Válasz erre: 6158 |
|
A pinknél megkapod, ott az ára a lánc listárak legalján a vezérmûláncok alatt. Egy baráom sokéve használja, hibátlan.
|
| tsanyi | 6161 | 2010. június 23. 08:32 | Válasz erre: 6159 |
|
Ugorj át hozzám és vedd a kezedbe, akkor jobb képet kapsz róla, nem lakom messze Tõled. Amúgy én most is ezt használom, ezen a héten 2X idáig.
|
| karu | 6160 | 2010. június 23. 08:31 | Válasz erre: 6126 |
| K.Istvan | 6159 | 2010. június 23. 08:30 | Válasz erre: 6154 |
|
Most akkor erõsítsd meg azt hogy Louis-ban kapható megéri az árát és "ipari mennyiségben" lehet vele láncot nittelni?! :) Ugyanis most 1:1 az állás! :) Meg ismerve a németeket (akiknél inkább megveszek bármit mint itthon) ha gond van kérés, kérdés nélkül a kezembe nyomják ott helyben az üzletben a cseredarabot! Szóval kedves TSanyi ajánlod ezt nékem? :) Köszönöm elõre is. Üdv István |
| tsanyi | 6158 | 2010. június 23. 08:26 | Válasz erre: 6156 |
|
Nem rá gondoltam, 5-6 szerelés már behozza az árát hanem az egyszerû 1 motoros felhasználóra aki jó esetben 2-3 évente cserél láncot amúgy csak a polcon porosodik.......amúgy a DID nittelõrõl küldjél légyszíves valamit mert ugyan jó ez a regina is, de hátha jobb a DID-s és akkor beruházok........a reginás cuccnak csak a kinyomó tüskéjét törtem el az elsõ használatkor, de az az én balfaszságom miatt volt...:))
|
| K.Istvan | 6157 | 2010. június 23. 08:24 | Válasz erre: 6148 |
|
Mester! Tudom hogy nem mézes mázos stilusban irogatok. És az én tudásomnak is vannak még hiányos foltjai. De garázsomban 2003 óta áll a barátom 1200 banditja, meg volt a csapatban még pár darab. Nem nagyon van rajta olyan rész amit nem fogtam volna a kezemben. Pár évvel ez elött sok mindent megadtam volna, ha valaki akármilyen stilusban megmondja frankót, hogy mi a faszt csináljak a nyitott yosimura dob miatti öklendezõs blokkal, meg hogy cseréljek váltót, vagy elgyengült lengéscsillapítót, hogy mire ügyeljek fékfolyadékcserekor, karbiszinkronnál, stb... Neked itt van tálcán és bérmentve a kész recept, csak masni nincs a tetején! Milyen nyelven kell még leírni hogy milyen következményei vannak egy ilyen módosításnak hogy elfogadd a tényeket? Ha suzuki márkalogó alatt irogatok menni fog? Vagy ha ennyire önfejû vagy és nem hiszel másoknak, akkor minek kérdezösködsz egy ilyen "ismeretlen" helyen. Vagy ha nincs meg rá a kereted akkor miért nyújtoszkodsz tovább mint a takaród? Következtetve ezt abból hogy pár hónapja még használt gumi után nyúltál. Ez a jármûkategória nem szivódizel zöltségesmerci fentartásiköltségeivel vonza az embereket. Lehet okosan "sporólva" fenntartani, de pénzt nem nagyon fog hozni a konyhára. Pár hete segítettem egy GSX750-et megvásárolni egy havernak. Elötte kérdeztem hogy mire kell neki a gép. Mondta hogy olcsóbban járjon be vele dolgozni. Kérdeztem a mennyit eszik a autója. 6 liter volt a válasz. Utána közöltem a vele hogy mibe is fáj egy motor éves fenntartása. A srác írd és mond majdnem visszafordult. (igaz nem kiméltem, de jobb elötte , mint utána)Azóta eltört neki a kuplungkar , és annak kapcsolója, eldugult és túlfojt a karbi, defektet kapott, szivárog egy kicsit az olajhûtõje, szakdt a kuplungbowden. Mind ez a elsõ 3 hét termése... És túlfolyás miatt még vizsgáztatni se tudta vasat. Igen kiváncsi vagyok mikor telik meg nála a pohár. It eldöl hogy mennyire elkötelezett valaki a motorzás iránt , és kudarcnak, vagy kihívásnak tekinti ezeket a megoldásra váró feladtaokat. Üdv István Ui: Igazából Kraven-nak volt már pár napja igaza abban, hogy elintézte azzal, hogy azt csinálsz amit akarsz. |
| zold1 | 6156 | 2010. június 23. 08:14 | Válasz erre: 6154 |
|
Pistának talán, szerel eleget. Én mikor láncot cseréltem, összenitteltettem mással...
|
| zold1 | 6155 | 2010. június 23. 08:14 | Válasz erre: 6153 |
|
Ez az innova kb 11 ló. És kapaszkodjál,a félautomata körváltója meg tokozott lánchajtása van, tehát megfelelõ méretezésû lánccal kb az életben nem kéne kicserélni. Csakhogy a 420-as bringaláncból nem létezik O-gyûrûs, csak ilyen 2000-4000 forintos szarok.
|
| tsanyi | 6154 | 2010. június 23. 08:02 | Válasz erre: 6150 |
|
1 éve használom ezt, regina cucc és párszáz lánc felugrott már vele gond nélkül......az ütõset egy derék ügyfél kölcsönkérte és nem hozta vissza így már csak ez van, de jobb is.....amúgy 5-6 rugó körül feltesznek egy szettet, nem tudom megéri-e otthonra ilyesmit vásárolni?
|
| K.Istvan | 6153 | 2010. június 23. 07:56 | Válasz erre: 6152 |
|
Fogalmam sincs mi az az Innova, de láncméretbõl következtetve, nem lehet egy dragbike! A minap CG125 hondára kért lánc gyári változata minden különösebb hajcihõ nélkül túl van a 45 ezredik km-en. Gondolom itt sem a teljesítmény szagatta szét , hanem inkább a viszontagságos használati körülmények. Így én nem látom értelmét erõsebb láncnak. Vagy akkor versenybringáét kell, mert az bármekkor a "keresztbeváltást" elvisel! :) Amúgy csak igértél nekem rajzot, meg fotót a nittelõ szerszámról, de se rajzolni, se fotozni nem tudsz, így nem jutott el hozzám a tervezésre alkalmas információ. Meg annyira én sem akartam ebbe belekeveredni igazán. Pedig biztos én "jó erõsre" terveztem volna! :) És akkor valszeg ezért lehet hogy amit viszont már kezemben is fogtam az 30 rongyos szerszám volt ez meg a alig a fele se az ára. Bár lehet az is el tud törni bénázáskor. Mondjuk 30 rongynál már lehet oda tudom ragasztani az alsó felem hogy rajzoljak valami életrevalót, de az biztos nem most lesz. |
| zold1 | 6152 | 2010. június 23. 07:32 |
|
Egy kérdés: Adott egy Honda Innova, 420-as lánccal. Gazdi bikábbat szeretne, bogarásztunk, találtunk hozzá 428-as fogaskeréksort, tákolás nélkül felcuppanna- az is hondáé. Viszont, ugyebár a 428-as lánckerék 1.5 mm-rel vastagabb a 420nál. Az elsõ fogaskerék belül fekszik fel, a hátsó kívül. Ahogy nézem, így 1.5mm-rel keresztben fog menni a lánc- ergo semmi értelme változtatni. Szerintetek |
| zold1 | 6151 | 2010. június 23. 07:23 | Válasz erre: 6148 |
|
Ez az ékes bizonyíték arra, hogy a hazai kipufogós brigádok nagy része szép iparosmunkával hûen lekoppint valami márkás dobot, de igazából fingja nincs, mit csinál a motorral. |
| zold1 | 6150 | 2010. június 23. 07:21 | Válasz erre: 6144 |
|
Ezt nehogy megvedd!!! 4 ismerõsöm is szerzett- Bálint mester is- mindegyik eltört a 3. lánc után. Egy kalap szar. Mutattam én már neked gyári DID nittelõszerszámot....
|
| tsanyi | 6149 | 2010. június 22. 19:56 | Válasz erre: 6148 |
|
Szerintem ezt viccbõl írta......hallgass a lejjebb írtakra......ha még légszûrõt is dobsz bele menni se nagyon fog áthangolás nélkül, a dobot magában talán elviseli kis lukakkal...
|
| totokalmi | 6148 | 2010. június 22. 19:49 |
|
szevasztok! írtam egy mailt a Martin dobok gyártójának azzal a kérdéssel hogy a dob felrakása után kell e valamit beállítíni a motoron. azt a választ kaptam hogy nem, de sportlégszûrõ használata ajánlott... akkor most mitévõ legyek?! |
| tsanyi | 6147 | 2010. június 22. 19:00 | Válasz erre: 6143 |
|
Addig rendben, hogy szétnyomod a csapot, de elõbb az oldalát is fel kell préselni pont addig amíg még nem szorítja össze, de már fent van annyira, hogy a csapból elég kiálljon a szétnyomáshoz, ha nem préseled fel eléggé akkor a gyûrûk nem zárnak és az lesz amit István fotózott a rozsdás nittelõszemrõl.......ezt a lentebbi képen (amit szintén István tett fel) látható nittelõ két lépésben valóban hülyebiztosan elintézi......
|
| tsanyi | 6146 | 2010. június 22. 18:54 | Válasz erre: 6145 |
|
sajnos még nem jött meg, azért nem is reagáltam hátha ma, de még nem....azonnal szólok ha itt van...
|
| K.Istvan | 6144 | 2010. június 22. 17:23 | Válasz erre: 6142 |
|
Én most láttam egy mesternél elöször egy ilyen nittelõ szerszámot. Olyan nyomópofán a bemarás mélysége, melyre akkor ül fel a netelö szem csapjának vége, ha éppen méreten van, és nem tudod utána tovább tólni rá a szem ezen felét. És utána szétperemezõ is addig peremez hogy éppen elég legyen. Tehát elvileg hülyebiztos...A Louis-ban most ~50€. Ami szerintem elfogadható ár érte. Föleg mikor csak 40€. Ennyiért már én sem ülnék le megrajzolni, hogy aztán várjak rá fél évet még valaki kiharapdálja nekem jóacélból, és aztán le is sütik egy pizzás kemencében. http://www.louis.de/_301ca67849fda2145a97d7f8c0772ab70f/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=&wgr=0&list_total=4&anzeige=0&artnr_gr=10003170 |
| gyorgy74 | 6143 | 2010. június 22. 17:09 |
|
Én is nemrég raktam fel D.I.D láncot nittelõ szemeset és mi kint még a rátéttel elõtt összeadtuk méghozzá egy fúrószárat 3,5-öset elvágtunk megköszörültük a szélét megmértük a nittelõszemen lévõ könnyítés lyukátmérõjét ami a mi esetünkben 3,0 mm volt. Megkentük a csapokat a lánchoz kapott zsiral meg az X-gyûrûket és összeraktuk majd a fúrószárat a könnyítés lyukjában fenékig beütöttük és a nittelés tökéletes lett majd lengõvilla ki lánc be és kész!
|
| tsanyi | 6141 | 2010. június 22. 16:22 | Válasz erre: 6140 |
|
Nem tudod elvileg túlhúzni ha jó nittelõt szerzel....
|
| tangerine | 6140 | 2010. június 22. 16:14 | Válasz erre: 6126 |
|
"Azt tartom, hogy a gyárban statisztikai alapon beállított, ellenõrzött folyamattal egyenletesen összepréselt csapok a láncszemen pontosabb végterméket állítanak elõ, mint az utólagosan fõleg nem célszerszámmal végzett szegecselések." Én is így vagyok vele, de most sajnos csak most nittelõs láncot hozott Zöldi. Még azt sem tudom, hogy mivel fogom feltenni. Vsz. tudok nittelõt szerezni, de honnan tudom, hogy mennyire kell szétnyomni a csapot, hogy biztosan ne csússzon szét, de ne is szoruljon meg (azaz ott is hajlékony maradjon a lánc). Gondolom a gumigyûrûnek sem mindegy, hogy mennyire van mexorítva. Ha túl nagyon, akkor szétrágja, ha túl kicsit, akkor bemegy a dzsuva. |
| tsanyi | 6139 | 2010. június 22. 15:34 | Válasz erre: 6138 |
|
Attól, hogy nem érzékeled a radar jelet fényképet még kaphatsz.....kamu az egész, olyan fényképet tolnak a nyakadba amilyet akarnak.......épp az M1-en volt tavaly a Sprinter amit 213-al "kaptak" le mikor max 150-et megy az a szekér és a 0-on is volt 110-es fénykép álló kocsisorok között haladó motorosról......
|
| Yossarian | 6138 | 2010. június 22. 15:24 | Válasz erre: 6137 |
|
És a kütyü is bennük van? Csak, mert amióta a kocsiban benne van a traffipax detektor meg a lézerblokkoló, azóta jöttem rá, hogy pl a nulláson (nyugati szektor) egyik dobozban sincs fotóapparát, vagy legalábbis nincs bekapcsolva. Az M1-M7 bevezetõn is bõszen forgatják a dobozt a két irányra felváltva, de radar hullám nem jön ki belõle :) |
| zold1 | 6137 | 2010. június 22. 15:13 |
|
Urak! Az 51-es úton Kiskunlacházán van 3 telepített automata trafi. 40 van végig... |
| zold1 | 6136 | 2010. június 22. 11:56 | Válasz erre: 6126 |
|
Az én láncom 22ezer után ugyanígy nézett ki, csak minden szem rozsdás volt. És gyárilag végtelen RK. És ápoltam, meg kb 5 ezrenként áttöröltem pteróleummal. DE most már lesz@rom....mccoi rulez :DDDDD |
| csabu987 | 6135 | 2010. június 22. 10:57 | Válasz erre: 6134 |
|
Bingó)))))))))) Viszont ha valóban elszakad a srácnak, az szép rendet tud rakni a hajtáslánc környékén))))))
|
| K.Istvan | 6134 | 2010. június 22. 10:33 | Válasz erre: 6132 |
|
Kapsz egy fél pontot. :) Amikor konstatáltuk hogy nem sok van már hátra a láncnak, ( ha kirozsdásodik akkor max 2000km-e van hátra) és ezzel már nem lehet nekimenni az ideji 3-3500 km-es túrának a hegyekbe, "geciségbõl" úgy döntött hogy egy grammm spray-t nem fog rátolni a láncra, ezzel mit egy felgyorsítva az elhasználódást. De elötte gondos gazdaként ápolta, csak utána szerintem részben érthetõ módon eldurrant az agya mindannak ellenére hogy elmondtam neki a várható káros következményeket egy láncszakadásnál, stb... Lehet felette pálcáttörni, de miután kifizette a felrakásért a rezsióradíjat egy szervizben , és felrakták neki a mérégdrága alkatrészeket (hiszen a legkedvezõbb beszrzés mellett is az egyik legköltségesebb része a motornak), ennek a láncnak ezen a motoron még legalább 10000km-t kellett volna mennie a többi lánctag állapotából következtetve... Tehát képen nem látszig gondatlan gazda, csak egy hátbadöfött lánc! :) |
| Yossarian | 6133 | 2010. június 22. 10:25 | Válasz erre: 6132 |
|
Szerintem meg tsanyival ebben a tekintetben nem érdemes vitatkozni :)
|
| csabu987 | 6132 | 2010. június 22. 10:07 | Válasz erre: 6131 |
|
Szerintem viszont ezen a képen egy gondatlan gazda látszik. Nézd meg, rá van sülve a dzsuva, a lánckenõ szinte bitumenné keményedve. Egy láncnak nem szabad így kinéznie.
|
| tsanyi | 6131 | 2010. június 22. 09:33 | Válasz erre: 6130 |
|
Ez nem gazdafüggõ......ha használod és nem csak száraz idõben motorozol és keveset elõbb-utóbb a gyûrûk elhasználódnak és beengedik a vizet a csapokhoz és az korrodálni fog.....a felületi tüneteket lehet állandó takarítással eltüntetni, de attól még belül ilyen lesz egy idõ után.....ahogy láttam Kazam gépén ott a mccoi erre kimondottan jó hatással volt....
|
| csabu987 | 6130 | 2010. június 22. 09:29 |
|
A képeket elnézve talán felmerül a gazdájának az odafigyelése és (nem)karbantartása is. Amikor petrós ronggyal letisztítom a láncomat, úgy néz ki mintha új lenne, de ez itt enyhén szólva okádék módon néz ki.
|
| Kazam | 6129 | 2010. június 22. 09:27 | Válasz erre: 6123 |
|
Tavaj motorban tesztelve. Patent. Semmi gond vele
|
| totokalmi | 6128 | 2010. június 22. 09:21 | Válasz erre: 6123 |
|
hogyne lenne jó! nem rosszabb a minõsége csak jóval olcsóbb. én már használtam autóba és semmi gondom nem volt vele.
|
| tsanyi | 6127 | 2010. június 22. 09:05 | Válasz erre: 6126 |
|
Én még nem tettem fel végtelenített láncot, nem volt rá igény a többletköltség miatt viszont itt egy dolog érhetõ tetten.....nevezetesen az általam tavaly alkalmazott szerelõ srác szerint (aki elõttem 3 különbözõ márkához tartozó szervizben is melózott) a nittelõszemet sehol nem kenték be a hozzáadott zsírral.......errõl hamar leszoktattam(már az elsõ alkalommal) és azóta több motor is elment a következõ lánccseréig anélkül, hogy a nittelõszem másként korrodálódott volna mint a többi és még soha nem is szakadtak el.....nyilván jobb a végtelenített, de a nittelésel sincs semmi gond szerintem.....
|
| K.Istvan | 6126 | 2010. június 22. 08:56 |
| tangerine | 6125 | 2010. június 22. 01:01 | Válasz erre: 6114 |
|
Inkább nyomásveszteség mérést lenne célszerûbb csinálni szerintem. Bár ha már a végnyomás is kaki, akkor kár tovább méricskélni. |
| Maxxy | 6123 | 2010. június 21. 21:28 | Válasz erre: 6122 |
|
És az az óccccccssssóóó benya jó a mi kis kifinomult japán technológiánkba?
|
| totokalmi | 6122 | 2010. június 21. 20:55 | Válasz erre: 6121 |
|
a Váradiék meg a Tiszáék a Béke utcában. nagyon jó hely az a Jánkmajtis, szívesen laknék ott! jófajta pálinkák vannak arrafelé meg jó kis ukrán sör. ja meg olcsó benya. és naon vendégszeretõk az emberek.
|
| gyorgy74 | 6121 | 2010. június 21. 19:11 | Válasz erre: 6113 |
|
Kik a rokonok ha nem veszed tolakodásnak? Itt látszik milyen kicsi a világ, akár hol megemlítem az országban a falu nevét mindenki csak csodálkozva bámul.
|
| Maxxy | 6120 | 2010. június 21. 17:46 | Válasz erre: 6092 |
|
tangerine! Jó van naaaa! Nem lehet mindenki olllllan elektronikai zseni mint Te! Egyébként a magyarnyelvû leírásban sem találtam olyan írást ami a resetelés folyamatáról írna! Na mindegy köszi a segítséget! Beállítottam,mostmár kis "d"-vel indul,majd a 0,mivel üresben van. A fényerõt is beállítottam 8-as fokozatra! Ilyenkor nyáron a nap miatt kell nekem ez az erõsség! |
| K.Istvan | 6118 | 2010. június 21. 16:44 |
|
Általánosságban: Kétféle eladósorban levõ motor van. Az egyikrõl elmondják hogy törött, sérült, a másikról nem.
|
| tsanyi | 6117 | 2010. június 21. 16:05 | Válasz erre: 6115 |
|
ez is így van.....túl drága egy jármûvásárlás az itthoni keresetekhez, hogy beleugorjon az ember vakon.....amúgy meg ha az eladó nem egyezik bele egy szervizes átvizsgálásba(nem az odavitt haver esetére gondolok), akkor ott lehet valami...
|
| csabu987 | 6116 | 2010. június 21. 16:03 | Válasz erre: 6115 |
|
Egyetértek. Nem volt hosszú a duma, világosan kifejtetted a lényeget!
|
| reznor | 6115 | 2010. június 21. 15:54 | Válasz erre: 6111 |
|
Hali! Szerintem pont itt a gond. Bárki le meri írni, hogy nem dõlt el, és nem volt vele gond. Ha hazudsz, majd írásban adod ellenkezõjét és rájönnek, akkor sem tudnak mit csinálni. Feljelent? Sokára lesz abból valami és valszeg nem az eladót fogják megvágni, hanem aki megvette, kétszer jár pórul. Mindent meg lehet magyarázni, ez a magyarázatok országa amúgy is. Nekem éppen ellenkezõleg talán az a bejövõsebb, hogyha látok 30000km-nél rajta itt-ott egy egy karcolást, surlódást, korábbi dõlés nyomát, mert akkor tudom, hogy ez az idom már régóta rajta van. Mást persze ez sem mutat, de a múltkori gép is: totál tiszta, szép, vadi új állapotban, igaz 4 éves, vagy 4, de egy karc se rajta, erõsködnek, hoyg törve nem volt, ez nem volt, az nem volt, 40000km alatt mégcsak el sem dõlt, ott szervízelték, adnak rá plusz 1 év garit, stb... Nahát a végére - bár nem ismerték el továbbra sem - kiderült, hogy valszeg az egész elej oda volt csapva, mert egy csomó rezonancia, csapágykotyogás, kormányszitálás, stb.. minden probléma az elejével valamilyen kapcsolatban állt. Inkább odamegyek és elmagyarázom, hogy figyi. Ez a motor használt, eldölt jobbra, eldõlt balra, itt vannak a nyomai és így kívánom eladni. A vevõ ezt vegye figyelembe, számolgasson, ha jó neki vegye meg, ha nem vegyen egy fetehetõleg felújítottat... Bocsi a hosszú dumáért, de ez a véleményem és így látom. senkit nem akartam megbántani, nyilván vannak ellenpéldák és ki kell fogni. A károsanyag kibocsátás mérés egyébként tényleg nem rossz ötlet a szétszedés helyett... Szerintem lehet következtetni. Üdv.: Balu |
| tsanyi | 6114 | 2010. június 21. 15:51 | Válasz erre: 6108 |
|
Ez is így van......én sem szívesen hagynám, hogy turkáljanak a gépemben.....viszont az utóbbi idõben annyi 8bar-os 20000km-es frissen vásárolt gépet szervizeltem ami sajnos itthon szinte kötelezõvé teszi egy vásárlás elõtti sûrítési végnyomás mérést...
|
| totokalmi | 6113 | 2010. június 21. 15:39 | Válasz erre: 6109 |
|
szevasz Gyuri! látom Jánkmajtison laksz, megyek arra még a nyáron, laknak ott rokonok. majd esetleg összefuthatunk. |
| totokalmi | 6112 | 2010. június 21. 15:17 | Válasz erre: 6084 |
|
köszi! sokat segítettél, fõleg az utolsó mondattal! :) azért kezdek már kiokosodni sportkipufogóbol. |
| csabu987 | 6111 | 2010. június 21. 14:07 | Válasz erre: 6108 |
|
Én is így vagyok vele. Ha én komoly, megbízható eladó vagyok, akkor az adásvételin írásba adom, hogy a motorom töretlen, még csak eldõlve sem volt. Így papíron is nyoma van a kijelentésemnek. Megbontás szóba sem jöhet, viszont egy emissziómérést nyugodtan végehetnének, annak eredményébõl is szépen lehet következtetni a motor állapotára.
|
| K.Istvan | 6110 | 2010. június 21. 12:46 | Válasz erre: 6105 |
|
Amit végén mérnek ez egy teljes 100%-os "kigyorsításos" mérés. Dragosonkan biztos ez kell a gyorsulási versenyekre. Meg parasztvakításhoz. A fékpadi mérés nyomonkövetésekor lehet látni a számomra valódi különbséget. példa:10%-as gázállás(fojtószelep nyitottság) elsõ nekifutáskor ezzel a gázállásal a motor a fékpadon elforog mondjuk 5750-ig. finomítanak a befecskendezési értékeken (dúsítanak, vagy szegényítenek). következõ méréskor 10%-on már 6250-ig forog el. majd esetleg harmadzsorra átmérve 6500-ig . Ezek a lényeges részek szerintem. Vagyis érdekes az lenne , hogyha minden a PC-ben levõ gázállásnál (kb: 2-5-10-20-40-60-80-100)meglenne a beállítás elötti mérés, meg az utáni. és ekkor a lehetne látni, hogy mennyivel lett "jobb" a motorod a beállítás után. Ilyenkor lehetne látni azt hogy pl ahhoz a 10%-os gázálláshoz kb pl 20 lóerõt ad le a blokk alapban, és mondjuk az optimalizásál után mondjuk teszem azt 23 lóerõt, ami jelen esetben 15%-os növekedés. És így tovább... Persze a 23 Le a blokk valós teljesítménye azon gázálláson, csak ugye a sok környeztvédelmi tiltás miatti kompromisszumok árán "fojtják vissza" arra amit a vásárlásnál kapsz. Ezek után nézõpont kérdése hogy most akkor valójában erõsebb lett a motorblokk, vagy csak visszaadtuk neki ami jár. Ezért gondolom, hogy sokan fodítva ülnek a lovon ezen kérdésekben. |