csanesz | 91144 | 2015. február 6. 09:42 | Válasz erre: 91128 |
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal! Egy 2 magos (1150 vagy 1155 tokozású) Intel Pentiumhoz képest sehol nincs. A Cache és a Watt szám jelentõsen különbözik! A Technológiai változókról nem is beszélve. A Cortex architektúrán sosem fog teljes értékû Windows futni csak a mobil változat! Mert, ha ez így lenne, már minden mobilban asztali gépbe való Intel és AMD proci ketyegne! |
csokabi | 91143 | 2015. február 6. 09:25 | Válasz erre: 91141 |
Pista, milyen megelõzést szeretnél látni? Az autósokat a legérzékenyebb pontjukon szorongatja a hatóság brutális büntetési díjtételekkel (a magyar átlagkeresetekhez viszonyítva pláne), mert egy egyszerû tempólimitet nem képesek betartani. Szerinted hogyan lehetne rávenni õket a KRESZ szabályok betartására? Monokinis csajok integessenek sebességkorlátozó táblákkal? Az a gond, hogy ha használna is pillanatnyilag, akkor száguldanának tovább másnap.
|
kawa550 | 91142 | 2015. február 6. 08:10 | Válasz erre: 91140 |
Nekem is döcögött,míg minden appot használtam. Fõleg a face zabálja,de a messenger,index,origo,stb app se kutya. Viszont ezek mind elérhetõk sima böngészõbõl, tehát kibaxtam amit lehetett,letiltottam amit nem, és láss csodát, ebben a pillanatban, böngészés közben is van még 142 szabad memoria.
|
fazakas66 | 91141 | 2015. február 6. 07:32 |
Jó reggelt aktívak és nem aktívak ! Elmosolyodtam ahogyan olvasom a trafizás a népek érdekében megelõzés meg ilyenek.Ha a közelembe lévõ megszokott helyen mérnek szinte napi rendszerességgel ,kérdem az illetékest,van értelme ott dekkolni szinte mindenki tudja .Na mi a válasz?Napi min. 30 mérés hozza a 30 ezret/ db..30x30-elég szép napi bevétel.Ha ezt csak alaphangon megszorozzuk a napi mûködõ trafikkal,hát nagy számok lesznek a végére. Akkor mit is elõzünk meg??? |
tulok99 | 91140 | 2015. február 6. 07:19 | Válasz erre: 91135 |
bár azért le a kalappal csájnamobil elõtt, nekem napi használatban átlag 1,2gb ram-ot emészt fel az android az sok hülye appal amiket használok, meg netkapcsolattal, ha csupán 512mb-on lenne lehet kicsit döcögne a gép...
|
tulok99 | 91139 | 2015. február 6. 07:16 | Válasz erre: 91135 |
végre valakinek van ízlése: "de azért szerintem a motor az legyen 5000 ccm és V ha kérhetem,ne 1.2 turbó, mert a nyers erõ meg a köbcenti, az nyers erõ meg köbcenti" |
csokabi | 91138 | 2015. február 5. 23:42 | Válasz erre: 91136 |
Becsalogatom a kollégát, te meg azonnal letámadod! Hát milyen dolog ez? Elõször hagy szokjon meg közöttünk, aztán lehet adni neki az ívet:)))
|
csokabi | 91137 | 2015. február 5. 23:37 | Válasz erre: 91135 |
Jól van na, te android fan:) Nem vagyok valami nagy droidos, csak most ismerkedek vele. A beszart lapos helyett vettem gyorsban egy asus tabletet, hogy ne az egérmozin kelljen küzdenem. Amit imádok benne az a swype. Még a régi nokiás idõkbõl ismerem és sajnos winfoson nem érhetõ el. Amúgy olyan rajta böngészni, mint egy nagy méretû telefonon. Ennél komolyabb dolgokhoz szerintem már nem való. Az említett surface-t azért kipróbálnám hosszabb távon is. Teljesértékû win8.1 van a harmadik generáción és a win10-et is meg fogja kapni. Csak hát az ára, az valami eszement... |
kawa550 | 91135 | 2015. február 5. 23:15 | Válasz erre: 91131 |
Na, ez egy jó téma megint, ezzel lehet ám gerjeszteni!:)))))))))) "Milyen erõmûvet kell", nem kell, csak lehet!:)))) És ezek bazze pakolják! Enyimé (2mag, 1.2Ghz, 521Mb RAM, 4.2.2) Jövõ hónapban lesz egy éves, hibátlan és karcmentes, akkun nem tapasztalni fáradást, most is annyit bír mint újonnan, nem fagy, nem lassult be a hónapok során, bármire van hozzá ingyen app. Ma volt vele telefon, emil, szörf, fórumozás, videónézés, fényképezés, youtube-ozás, PDF hurcolás-nézegetés, traffipax keresés, szóval sok mindenre jó és igen faxán müxik. Mijja faxomnak a 4-5x ekkora teljesítmény meg RAM? Nem tom, de valamire biztos jó....:))))))))))))))))))) És persze tom hogy nagyon jó optimalizálással meg op rendszerrel gyengébb vasból is ki lehet hozni jó teljesítményt mint a win mobilok meg az ájnemzedék, de azért szerintem a motor az legyen 5000 ccm és V ha kérhetem,ne 1.2 turbó, mert a nyers erõ meg a köbcenti, az nyers erõ meg köbcenti....:)))))))) |
kawa550 | 91133 | 2015. február 5. 23:04 | Válasz erre: 91129 |
Igen, tele, Herr kommandant, de mi? :))))))))))
|
csokabi | 91131 | 2015. február 5. 22:43 | Válasz erre: 91128 |
Durva, hogy milyen erõmûveket kell a droid alá pakolni. Ezek a procik, azért nem teljesen ugyanazok, mint amik a laposokban vannak. Pár hete olvastam, hogy még a microsoft surface 3-van lévõ i3, i5 és i7 processzorok sem azonosak teljesítményben a laptopokban lévõ azonos nevû társaikkal.
|
yamatomo | 91130 | 2015. február 5. 22:39 |
Szép estét Mindenkinek! 1980-tól motorozok aktívan,de az biztos,hogy a fõutak,és alsóbbrendû utak állapota jobb volt akkoriban mint mostanság. Legalábbis errefelé... Heves,Borsod,Nógrád megye tekintetében. Ha a benzinárba beépített pénzt útfelújításra,útépítésre használták volna el az utolsó fillérig,akkor ma Európa egyik legjobb úthálózatán lehetne közlekedni. De ez így egyszerûen szánalmas. Tót szomszédunknál ez valahogyan jobban mûködik,mert öröm arrafelé gurulászni. Mondjuk java részét ott égetem el a benzinemnek.
|
kawa550 | 91128 | 2015. február 5. 22:20 |
Netek, egy kis off érdekesség: http://www.tinydeal.com/ulefone-be-pro-55-ogs-android-44-mtk6732-64-bit-4g-lte-phone-p-144123.html Tessenek letekerni a processzorral foglalkozó részhez. Hát bazze, ezek már ütik a belépõ szintû laptopokat is proci és memória terén 40 rugóért.... |
Karex | 91127 | 2015. február 5. 22:14 | Válasz erre: 91121 |
Én még emlékszem a bevezetésére, akkor jobbak voltak az utak......... nem véletlen úgy 20 évvel voltak fiatalabbak...........
|
csokabi | 91126 | 2015. február 5. 22:10 | Válasz erre: 91125 |
Hát akkor aktivizáld magad!:) Nicked alapján téma is lenne bõven amihez hozzászólhatnál...
|
csokabi | 91124 | 2015. február 5. 21:48 | Válasz erre: 91122 |
Hát szívesen látnék még pár ritkábban látott nicket is, de nem rossz:)
|
csokabi | 91123 | 2015. február 5. 21:46 | Válasz erre: 91119 |
Nem idõnként mondják be, hanem minden nap. Achtung, Geisterfahrer!:))) Tényleg nagy sok van belõlük. Ezek általában öregemberek akik 10 évente mozdulnak ki a falujukból és teljesen idegen számukra a többsávos körforgalom vagy a felhajtók világa. Különben tényleg nagyon gyatrán vezetnek az oszik. A balkánozás pedig véleményem szerint nem túlzás. Pár hónap folyamatos kinttartozkodás után kíváncsi lennék a véleményedre mikor hazamész. Még mobil vizsgabázis sem kellene, csak a rendõröknek kéne egy mûszaki gyorstalpaló. Van egy mûsor amit gyakran nézek, "Achtung, Kontrolle!" a címe. Különbözõ hatóságok munkáját mutatja be. Például a zsarukét amikor az autópályán mûszakilag megkérdõjelezhetõ autók után kutatnak. A keletrõl jövõk között simán találni idõzített bombákat is. Repedt teherautó vázak, hírbõl sem ismert rakományrögzítés vagy fék nélküli autóval közlekedõ család, hogy csak néhányat emeljek ki. |
Hr.Geiger | 91121 | 2015. február 5. 21:27 | Válasz erre: 91118 |
Pénz? Felelõs gazdálkodással az elmúlt 25 évben ( és még elõtte is ) simán meg lehetett volna és meg is lehetne oldani! Nem 1 éven belül kéne elvégezni, de haladni kell elõre, mert az élet ebbe az irányba halad, nem visszafelé. Gazdaságot nem lehet lovasszekerekkel fellendíteni. Mióta is fizetjük a benzinbe beépített útfelújítási pénzt? Ugye, hogy nem tegnaptól? |
csokabi | 91120 | 2015. február 5. 21:25 | Válasz erre: 91118 |
Sajnos én sem hiszek benne, hogy belátható idõn belül elkezdõdne egy nagy volumenû úthálózat felújítás. Abban pedig még kevésbé, hogy ez minõségi kivitelû lenne.
|
Hr.Geiger | 91119 | 2015. február 5. 21:22 | Válasz erre: 91116 |
Napközben osztrák rádiót hallgatok, idõnként ott is bemondják a rádióban, hogy idióta autós megy szemben a forgalommal valamelyik pályán..., szerinted, azok is mind magyarok? Ez a balkánozás azért durva. Ki kéne szûrni a sok jogosítvány nélkül közlekedõ idiótát, akiknek a vérükben van a vezetés ( láttad a videót, nem? http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/jogsi_nelkul_jobbkormanyos_autoval_okozott_balesetet), meg nálunk is lehetne mobil vizsgabázis, ahol az összekendácsolt tragacsokról vennék le a rendszámot - mint odakint! Talán ezeknek lenne visszatartó ereje. Talán. |
gezasz | 91118 | 2015. február 5. 21:14 | Válasz erre: 91115 |
Ez nem idõ kérdése hanem pénz. De abba belerokkanna az ország mert oly sokba kerülne ezt a sok kritikán aluli utat feljavítani. Környékünkön is építik az autópályát, de a környezõ alsóbbrendü utakat meg teljesen tönkre vágják a nehéz teherautók. Ami még nem is lenne baj, ha nem maradna aztán örökre úgy és nem kellene kerülgetnem a kátyúkat amik egymást követik méterenként. Ez nem teljesen túlzás ez valóság, mai napi tapasztalat. Kérdésedre a válasz sohasem lesz megcsinálva rendesen a magyar úthálózat még a negyede sem |
tulok99 | 91117 | 2015. február 5. 21:11 | Válasz erre: 91106 |
A rend éber õreivel továbbra sincs semmi bajom, rengeteg autójukat szervizelem, és nagyon sok rendõrrel beszélgetek... java teljesen jó fej, és megmondja, hogy hányingere van tõle, hogy elvárják a csekkosztászt, de rabaszámra, és forintra meghatározva!!! én õket nem hibáztatom, a királyt kéne lelõni, mivel nem arra használja õket, amire valók... balesetmegelõzés a cél, ezzel az új rendszerrel valószínüleg még többet lehet majd sarcolni, ami méginkább arra serkenti a közlekedõket, hogy ne szabálytalankodjanak. nekem egyetlen gondom van ezekkel a büntetésekkel, hogy ha fõúton nem lassítok le egy 60-as táblánál, az egy havi fizetésembe kerül... ez két ponton szánalmas, egyik hogy ennyit keresnek a magyar melósok, másik hogy ha valamit fizetni kell, akkor a németek díjtételeit vesszük alapul 1,3-as szorzóval... az útdíj km-re levetíve nálunk a 2. legdrágább európában. értem én, de mibõl fogja kigazdálkodni a fuvarozó? pont ma beszélgettem egy ismerõsömmel, aki ebbõl él, a havi marticája a teherautóra régen huszonpárezer forint volt, most ennek a többszörösét fizeti akkor is, ha nem megy pályán egyáltalán... infláció sem volt idén, bár érdekelne, hogy melyik kereskedõ nem teszi rá ezt a plussz szállítási költséget a termékére...
|
csokabi | 91116 | 2015. február 5. 21:07 | Válasz erre: 91114 |
Valamelyik nap volt egy videó az autópályán szembe közlekedõ furgonról. A felvételt készítõ maximum 20 méteres követési távolságot tartott az elõtte haladóhoz képest aki még ennél közelebb volt az õ elõtte közlekedõhöz. Autópályáról beszélünk. Otthon dúl a balkánfíling ami meglátszik az utak minõségében és a közlekedési morálban is.
|
Karex | 91115 | 2015. február 5. 21:03 | Válasz erre: 91114 |
Útfelújítás? Hazánkban? Az kevés lenne érzésem szerint....... Amúgy minden tekintetben annyival vagyunk elmaradva amennyi ideig tartana az utak rendbetétele. Ki mennyi idõt adna erre? Mondjuk az úthálózat 80-90%-ának RENDES használhatóvá tételére? |
Hr.Geiger | 91114 | 2015. február 5. 20:57 | Válasz erre: 91110 |
Én ezt másként látom. A XXI. században az ember ne töltse el a fél napját azzal, hogy kritikán aluli utakon - egy felmérés szerint hazánk úthálózatának a 85%-a azonnali felújításra szorul! - jusson el határidõre A-ból B-be. Ma ez egy EU-s tagállamban szégyen, mivel felgyorsult a világ, nem élhetünk mi sem úgy, mint 30 éve. Idõközben kicserélõdött (? ) a rendszer, a jármûpark, ma már nem Trabikkal mennek a népek, ami lezsírozott lejtõn ment 120-at. Ha lennének autópályák, akkor senki sem tolná neki ezerrel a falvakkal teli országutakon,hanem felmegy a pályára és ott legálisan nyomhatja neki! Mivel ez a feltétel nem teljesül, így ott " száguld", ahol nem szabadna..., az egyre sz@rabb útjainkon. |
csokabi | 91113 | 2015. február 5. 20:52 |
A melóhajkurászásról jut eszembe, Lendvaival mi lehet? Találtál már valamit Tibi?
|
csokabi | 91112 | 2015. február 5. 20:46 | Válasz erre: 91109 |
Jelenleg nagyon jól alakulnak a dolgaim, nem panaszkodni akartam! Márciustól van másik melóm. Visszaülök teherautóra, elég volt a pingálásból:))) Haza már akkor sem költöznék teljesen, ha nyernék a lottón. |
csokabi | 91110 | 2015. február 5. 20:38 | Válasz erre: 91106 |
Szerintem az autópálya fejlettsége és a közlekedési morál nem függ össze. Sok az eszetlen száguldozó és a követési távolságot még csak hírbõl sem ismerõ. Ezeket csak vastag bírságokkal lehet jobb belátásra bírni különben magasról letojják az egészet. Az már megint más kérdés, hogy mi lesz a befolyt pénzekkel...
|
Hr.Geiger | 91109 | 2015. február 5. 20:38 | Válasz erre: 91107 |
Valahol el kell kezdeni, ez érthetõ. Mik a hosszútávú tervek? Persze, ha publikusak...,gondolom, nem idehaza képzeled el a jövõt! Vagy mégis? :-) |
csokabi | 91107 | 2015. február 5. 20:31 | Válasz erre: 91103 |
Megkímélnek a pénzköltés okozta stressztõl...:) Karbantartásra elég 3-4 ember a többit szélnek eresztik ilyenkor. Mindenkinek van téli melója is. Én meg kipihenem ilyenkor magam:))) Elvileg a következõ szezontól teljesidõs lennék én is tehát télen karbantartás pörögne a mûhelyben. Viszont eleve nem terveztem hosszútávra ezzel a melóval, már a második szezon is csak muszájból volt elvállalva. |
Hr.Geiger | 91106 | 2015. február 5. 20:23 |
+1 téma estére: http://totalcar.hu/magazin/hirek/2015/02/05/mindent_lat_a_rendorseg_uj_szuperokos_kamerarendszere/ És milyen frankó lesz, mikor majd a jelenlegi útdíjat ellenõrzõ konzolokról és mobil eszközökbõl is mérni fognak! Ezzel nekem nem is lenne akkor problémám, ha lenne olyan fejlett autópálya rendszerünk, mint a német Autobahn. Vélemény? |
csokabi | 91105 | 2015. február 5. 20:22 | Válasz erre: 91099 |
Úgy hozta, hogy idén valszeg már nem is lesz. Motor nélkül meg nem megyek motoros találkozóra. Meg nem is tudnék mégha lenne is gépem.
|
csokabi | 91104 | 2015. február 5. 20:19 | Válasz erre: 91100 |
Azért tuti érzés, hogy legalább ezen nem kell görcsölni. Soha nem fogom elfelejteni amikor lakáshitelt akartunk felvenni. Végig lekezelõen bántak velünk és mindig hülyeségekre hivatkozva tologatták a döntést. Végül kiderült, hogy borítékra vár a büdös kurvája.
|
Hr.Geiger | 91103 | 2015. február 5. 20:10 | Válasz erre: 91096 |
Ja kérem, ott a népek már eleve úgy szocializálódtak, hogy a kuncsaftot meg kell becsülni, mert belõlük élünk. Én kedden steppeltem egy motorosbolt elõtt a fõvárosban fél órát, mert a nyitvatartási rend tábla csak dekoráció volt az üzlet ajtaján, alkalmazni már nem kell. Végül is nem muszáj nekünk sem elkölteni a pénzt ott, ahol nem látnak minket szívesen, nem igaz? De mi ez az arbeitlos státusz? Értem én, hogy ilyen hidegben nem kell rajzolni a burkolatra, de ilyenkor a karbantartási feladatokhoz nem kell a munkaerõ? |
Karex | 91101 | 2015. február 5. 20:09 |
Olajat? Brigéciol után egy kis hidraulikaolajjal öblögetek........ A hátsó teló állítója lenyomás után könnyen fordul, addig nem. |
kawa550 | 91100 | 2015. február 5. 20:09 | Válasz erre: 91097 |
Olyant nem tok tenni, nincs tök a födõ alatt, van viszont okos fejecském! :-))) Ja és ha én tunni akarom mi van az osztrák kreditemmel, akkor belépek az e bankba, beírom a kívánt összeget és futamidõt, enter, oszt tudom a tutit. Ha akarom, akkor másnap mehetek aláírni, addigra kinyomtatják. :-))) |
csanesz | 91099 | 2015. február 5. 20:07 | Válasz erre: 91093 |
Az is uncsi, hogy még mindig nincs motorod! :) Meg az is uncsi, hogy a találkozót csípõbõl lemondtad... ...na ez a leguncsibb! :) Én meg nem találom, hogy hol lehet a találkozóra feliratkozni... Ez is uncsi... |
kawa550 | 91098 | 2015. február 5. 20:01 | Válasz erre: 91091 |
Kizrólag direkt kompresszor olajat, aszongyák csak az jó a kompresszorba meg a légkulcsba. Vettem is ma 1 liter akcijjósat a megszûnõben! :-)))
|
csokabi | 91097 | 2015. február 5. 19:59 | Válasz erre: 91094 |
Na ha ezt Gyula elolvassa, megint magasba emeli a tökfödõjét...:)))
|
csokabi | 91096 | 2015. február 5. 19:56 |
Voltam ma a számlavezetõ bankomnál credit után érdeklõdni a fostalicska miatt. Adtak is délutánra idõpontot a személyes tanácsadómhoz. Nem is tudtam, hogy ilyenem is van... Megjelentem a megbeszéltek szerint és pár perc múlva jött is a csaj laptoppal a hóna alatt. Kávéval, üdítõvel kínált, majd a tárgyra tértünk. Pillanatnyi munkanélküli státuszom sem volt azonnali kizáró ok. Felírta a paramétereket és holnapra összeállít egy ajánlatot, ha lehetséges. Jó érzés volt, hogy nem azzal kezdte, hogy ez így nem fog menni meg hasonlók. Egyébként eddig szinte minden hivatali ügyintézésem nagyon gyorsan ment. Érdekes, hogy például egy határozatra nem 30 napokat kell várni.
|
csanesz | 91095 | 2015. február 5. 19:54 | Válasz erre: 91091 |
Igaz, kevés fórumról lehet elmondani, hogy, ha ott 1000 -el nyomják az off -ot oldalakon keresztül teszik hozzá az értékes vagy poénos kommenteket. Szerintem egy jó fórum egy kicsit kötetlen és több területet is foglaljon magába Így könnyebb megismerni a lakóit is, elvégre õk éltetik! És nem szól senki a másikra, hogy álljon le, mivelhogy idõvel vissza kanyarodik a kerékvágásba. A másik fórumon ahol vagyok ott autós kérdések, lakásfelújítás, kertészkedés nincs, de a hülyeség azért mehet... :) |
Hr.Geiger | 91094 | 2015. február 5. 19:51 | Válasz erre: 91093 |
Én is támogatnám az nagyobb aktivitást, de hát ubiszezon van! A társaság zömének nyilván a motor körül forog a gondolata, hiszen ez az egy közös kapcsolódási pont van. Az olajat én is csak a vicc kedvéért írtam, ne aggódj!:-) A többit már megdumáltam Vasutas Jocóval a garázsában. :-)))) Dobnék azonban egy csontot ma estére, amin elrágódhatunk! A Mo. piacvezetõ motoros magazinjának februári számában van egy igen tanulságos és érdekes TÜV teszt enduro sisakokkal. ( Többen fanyalognak a noname márkáktól, mint pl. a sokunk által használt áruházi kobak! ) Nem szaporítom a szót, a lényeg az, hogy egy " no name" kínai sisak ( igaz, az ára 98 ezer Ft ) kapott egyedül kiváló minõsítést, míg az ismertebb márkák csak jó eredményt kaptak. ( bár áruk 150 ezer körül táncol ) Csak gondoltam, leírom... :-) |
csokabi | 91093 | 2015. február 5. 19:40 | Válasz erre: 91091 |
Mennyivel jobb lenne, ha mondjuk kétszer ennyien lennének aktívak. Több vélemény, több kérdés, több sztori:) Miattam bármirõl mehetne az eszmecsere, legfeljebb nem szólnék azokhoz hozzá amik számomra érdektelenek pl: kazánbütykölés meg hasonlók:))) A gumi és olaj témakört is hanyagolhatnánk, kicsit uncsi...:))) |
Hr.Geiger | 91091 | 2015. február 5. 19:31 | Válasz erre: 91087 |
Jó estét! Szerintem nem ezen múlik. Sokunknak estére tele lesz a hócipõje - van akinek már korábban is :-) - és ezeket nem egyformán kezeljük le. Van aki inkább olvasgatni szeret jobban és vannak olyanok, akik írogatnak ide ezt-azt. Pl. ismerek olyan tagot, aki az autóvásárláshoz keres ötleteket, más gumiválasztáshoz kér tanácsot, de itt bármilyen problémára voltak ötletek, javaslatok és ez így jóóóóó! :-) Ti például milyen olajat használtok? :-))))))))) |
Kilos | 91090 | 2015. február 5. 19:29 | Válasz erre: 91068 |
Sziasztok! Joci, mi akadályozza a barátodat, hogy a vendéged legyen a TDM találkozón? Mindannyian profitálhatnánk abból az általad felvázolt tudásból, persze ha a jó lelke és szerénysége nem gátolja meg abban, hogy megossza velünk legalább egy kis részét a tapasztalatainak, annyit amennyi abba a kis idõbe belefér amit együtt tudunk tölteni. Magam is szívesen venném, ha egy hozzáértõ véleményezné a futómû beállítását a motoromon. szinte mindig két személlyel motorozok, így mindkettõnk érdeke és biztonsága a jó beállítás.
|
csanesz | 91089 | 2015. február 5. 19:25 | Válasz erre: 91068 |
Hááát szerintem embere válogatja az egyéniséget és nem a motorja! Részemrõl IZS -el is tolhatja! Mindegy milyen vassal megy. |
csokabi | 91087 | 2015. február 5. 19:19 | Válasz erre: 91085 |
Azért mehetne jobban is. A tartalék oldalra 81-en regisztráltak be, itt jó ha 8-10-en írogatunk rendszeresen...
|
csanesz | 91086 | 2015. február 5. 19:16 | Válasz erre: 91062 |
És igen, írhatna ide nyugodtan szerintem szívesen fogadná mindenki...
|
csanesz | 91085 | 2015. február 5. 19:10 | Válasz erre: 91064 |
Hát Csokabi, attól messze van az oldal, hogy ellaposodjon! Én is írok olykor hülyeségeket, max. kijavítotok. Tanulok belõle! :) És tudom, ha hülyeséget írok nem leszek elküldve a francba, hanem rávilágítotok a tényekre! - Pedig ez egy fórum és errõl szól, hogy valaki feldob egy témát és a többiek véleményezik, majd levonjuk a többe tapasztalatából a hasznos okosságokat. Bár lehet, hogy csak én kezelem így ezt a dolgot... :) |
kawa550 | 91083 | 2015. február 5. 18:17 | Válasz erre: 91079 |
Az ülés alatti váltó könnyedén kézzel, az elõfeszítõ a telón nehezen(körmös kulccsal szerintem lehetetlen, nem fér oda) egy pálcával meg kis kalapáccsal pöcögtetve, az alsó szemnél a csillapítás, ha nincs összerohadva, szintén kézzel vagy egy csavarhúzóval lökdösve.
|
Muju | 91082 | 2015. február 5. 18:07 | Válasz erre: 91081 |
Én is csak azt nem tom hogy így kell ennek lennie vagy nem. :))) Mert a mindentõlvaló service doksiban a mellékelt képen szerszámmal tekergetik. :) |
Flenegen | 91081 | 2015. február 5. 17:56 | Válasz erre: 91079 |
Én leveszem az ülést és 2 újjal eltekerem:)
|
Flenegen | 91080 | 2015. február 5. 17:54 | Válasz erre: 91076 |
Én meg nem nyultam hozzá amiótaegvan me nem értek hozzá. Majd a vezetéstechnikai instruktor elmondja biztos amiko okosít valamikor áprilisba.
|
Muju | 91079 | 2015. február 5. 17:53 | Válasz erre: 91076 |
Ha már a futómûrõl esett szó, a hátsó gátlón az elõfeszítést soft és high között milyen könnyen lehet egy jó gátló esetében állítani? Gondolok itt arra, hogy mondjuk szerszám nélkül is könnyedén vagy nagyobb erõre lenne szükség? |
csokabi | 91077 | 2015. február 5. 17:23 | Válasz erre: 91075 |
Jók azok, de az árúknak jobban örülnék. Vennék belõle gyorsan egy jó motort:) Az S1000RR-rel meg valszeg gyorsan kinyírnám magam... |
kawa550 | 91076 | 2015. február 5. 17:07 | Válasz erre: 91068 |
Volt már errõl szó, csak aztán ott legyen! Én már kíváncsi lennék nagyon egy olyan emberre, aki csak ráül, megy egy kört oszt mondja a tutit hogy két klikk kifelé meg + feszítés. Nálam ez úgy ment, hogy kimentem a csavarhúzóval meg a velláskulccsal ide, http://goo.gl/maps/PDjo1 oszt a gyári alapbeállításról tekergettem plusz minusz és közben mindig mentem egy kört a környék legszarabb útján, aztán mikor az elõfeszítés meg a csillapítás is megvolt és aszontam hogy na, ennél jobbat nem tok, akkor hazajöttem oszt azóta se nyúltam hozzá. Hogy mennyi is a negatív rugóút, amivel kezdeni kell egy profi beállítást? Hát a tököm tudja, nem mértem....:))))))))))))))) |
kawa550 | 91075 | 2015. február 5. 16:49 | Válasz erre: 91073 |
Nem tom mi bajjod a béjemvével. Ha nekem most valaki idetúna egy s1000rr-t, hát bizony nagyon örvendeznék! Ja hogy egy szétcsúszott csöcsû boxert túna ide?! Inkább az árát tezsvírem....:)))))))))) |
csokabi | 91073 | 2015. február 5. 16:40 | Válasz erre: 91070 |
Oh, Keine Tausend Meter? Abból már én is találnék kedvemre valót:) |
Vandis | 91071 | 2015. február 5. 16:33 | Válasz erre: 91068 |
A fórumhoz tartozik köbükunokai fokon egy harmincadik századbeli rokon... ;)
|
vasutas | 91070 | 2015. február 5. 16:26 | Válasz erre: 91069 |
Hogy miért ez a márka jutott az eszedbe egybõl ??-:))) Az a motor azonban "nálatok" készült .-:) |
csokabi | 91069 | 2015. február 5. 16:17 | Válasz erre: 91068 |
:))) Ezek után csak még jobban sajnálom, hogy kimarad nekem az idei találkozó. No meg azt is, hogy a barátod nem fórumozó! Kicsit felpezsdíthetné az itteni életet:))) A Bayerische Mist Werk pedig sokak álma mégha nyíltan sose ismernék be:) |
vasutas | 91068 | 2015. február 5. 15:28 | Válasz erre: 91064 |
Bocsi, ha ironikusra sikerült a hozzászólásom . Barátom sajnos nem fórumozó, ellenben szeretném elcsalni az idei találkozóra . Pár régi tdm-es kolléga, aki ismeri, igazolhatja szakmai tudását amely ráadásul jó lélekkel és szerénységgel társul . Ezek a kollégák azt is megtapasztalhatták róla, hogy könnyedén fordul ott bütykös gumival azokban a kanyarokban, ugyanolyan tempóval, mint a térdig döntött Tdm-ek .( a motorja márkáját itt nem merem leírni)-:)) Abban is biztos vagyok, ha eljönne, tíz motorból kilencnek hibát találna a futómûvében . Ezért is szeretném, ha ott lenne, egy jó program lehetne a futómûbeállítás megismerése . No és elmondhatná a véleményét a gumiválasztásról is ,, Remélem hozzászólásom indulatokat gerjeszt ,,-:))))) |
BarBazsi | 91067 | 2015. február 5. 14:27 |
Ha valakit érdekel hívjon vagy írjon. http://olx.hu/hirdetes/michelin-pr2-most-egy-kicsit-olcsobban-ID2MYDh.html#9d52b08df6 |
Zozz | 91066 | 2015. február 5. 13:58 | Válasz erre: 91058 |
Nálam vizen/szárazon hidegben/melegben mind a Z6, mind a Z8 meggyõzõen teljesitett eddig. 3-4 fok körül is megbizhatóak (mig ez nem mondható el a régi Roadattack-rõl pl, de az új biztos jobb). Szûk fordulókból kifelé (pl. körforgalom) a Z6-al azért könnyebben lehet firkálni, a Z8 jobban tapad. Hogy aztán meddig birja majd, még nem tudom. Nálam a Z6 elõl 25e, hátul 13-14e km-t birt. Túl sokat használom városban...
|
hucski | 91065 | 2015. február 5. 13:10 | Válasz erre: 91059 |
Egy éve van meg a motor, akkor már ez a gumi volt meg. Majd meglesem a gyártási évet, ha rajta van.
|
csokabi | 91064 | 2015. február 5. 13:02 | Válasz erre: 91062 |
Szerintem a barátod is írhatna ide a fórumra. Sokan szívesen vennénk, ha egy valódi szakértõ is hozzászólna a témákhoz. Itt még senki nem állította magáról, hogy profi lenne (még Gyula sem, bár próbálja arra terelni a gondolatainkat, de mi nem kajáljuk be:)). Viszont az ilyen kissé irónikus hozzászólásoktól csak még kevesebben lesznek hajlandók írni is a fórumra. Az olvasójegyesek pedig semmi tartalmat nem adnak az itteni közösségnek, így szépen lassan ellaposodik az oldal. |
kawa550 | 91063 | 2015. február 5. 12:44 | Válasz erre: 91062 |
Jó jó, de melyik profiság? Kazánbeüzemelés, gumi, hajtókar, dugókulcs vagy mi? Mer itten pörögnek a témák!:))))))))))))))))))))))
|
vasutas | 91062 | 2015. február 5. 12:15 |
Együtt ebédelek egy ismerõsömmel, aki sokáig dolgozott a motorverseny sportban ,,, olvasván a hozzászólásokat, mosolyogva és örömmel veszi tudomásul, hogy ilyen sok a profi Tdm-esek táborában ,,,-:))))
|
csanesz | 91060 | 2015. február 5. 08:54 | Válasz erre: 91053 |
Nem rossz árak! Én a Kék holdnál veszem, ott a Z6, 31 000 erõs magyar forint! |
csanesz | 91059 | 2015. február 5. 08:27 | Válasz erre: 91038 |
Hucski, mióta van meg? Csak, hogy tudjam meddig számíthatok a stabilitására! |
Kilos | 91058 | 2015. február 4. 22:35 | Válasz erre: 91057 |
Elöl-hátul z6. ilyen volt elõtte is, 25 ezret ment és nekem bevált, többet tud mint én. Ezeket tavaly szezon elején tettem fel, kicsivel több mint 10 e túra km van bennük. A hátulján már éppen látszik. Azt hiszem 25-t el fog menni megint. Legközelebb z8 lesz, csak mert a z6 kifutott.
|
cizi | 91057 | 2015. február 4. 22:01 |
...felénk, sík vidéken, meg úgyis az a lényeg, hogy egyenesben jól tapadjon! A Z6-os ezt bõven tudja!:))
|
cizi | 91056 | 2015. február 4. 21:58 | Válasz erre: 91055 |
Nekem a gyári gumi Dunlop Sportmax D220 volt. 17500-at bírtak. Utána ( a sokak által idejét múltna mondott ) Z6-os 20ezret ment. Most PR2-es van hátul, az elején meg BT23. Nagyon tetszik így is, de az elejére Z6 -os lesz újra.
|
Hr.Geiger | 91055 | 2015. február 4. 21:42 | Válasz erre: 91054 |
Szerintem most is azok! Én ugye írtam árakat is az általam favorizált két márkához. Nos, náluk a japán gumit 3500, a franciát 5500 forinttal olcsóbban kapom meg! A legkisebb is számít! :-)) |
cizi | 91054 | 2015. február 4. 21:28 | Válasz erre: 91053 |
Éppen most írtam meg a gumi után érdeklõdõknek pü.-ben. Két éve még õk voltak a legolcsóbbak.
|
yamatomo | 91053 | 2015. február 4. 21:22 |
http://www.revolutionmotor.hu/index.php/hu/vasarlas Érdemes itt is szétnézni gumi ügyben. |
cizi | 91052 | 2015. február 4. 21:02 | Válasz erre: 91040 |
Vandis! " Kicsit púpos és repedezett, de egyre jobban megszeretem" Majd fogod még útálni is, nem is kicsit! Én is szerettem, de így a vége felé, 50km-en belül el fogja veszíteni minden szerethetõ tulajdonságát!
|
gezasz | 91051 | 2015. február 4. 21:01 | Válasz erre: 91048 |
Nekem csak elõl van PR 3 fenn, de csak is jót tudok róla mondani. Hátul Anakee 2. Valahogy nekem vizes uton õ már nem igazi, szárazon tuti. A nagy minta miatt? Nem tudom.
|
nferro | 91049 | 2015. február 4. 20:05 | Válasz erre: 91048 |
Hahó! Nekem PR 3 van, igaz, mivel tavaly tavasszal vettem a motort, kb. 4000 km-t mentem vele, szerintem nem rossz. |
Hr.Geiger | 91048 | 2015. február 4. 19:57 |
Flenegen | 91047 | 2015. február 4. 18:53 |
Nekem még a road attack van fent..... Talán az idei szezont még kifutja, most van bennük 11 ezer. Egyszerre lett cserélve elöl + hátul. Már most gondolkozom, hogy mi legyen felrakva ha aktuális lesz... Nekem a conti bejött, de hát kérdés hogy mi legyen a következõ.
|
hucski | 91046 | 2015. február 4. 17:37 | Válasz erre: 91042 |
Megnéztem, igazad van. A hõkezeléssel, vulkanizálással oldják meg. :) Kicsit homályban voltam. https://www.youtube.com/watch?v=OqbECONhhOo
|
yamatomo | 91044 | 2015. február 4. 16:45 | Válasz erre: 91040 |
Szép napot Mindenkinek! Szia! :) Nekem pontosan ugyanilyen van hátul,csak 2011-es évjárat. Használtan bugáztam 15 pénzért. 7000 km-t menten vele és teljesen meggyõzõ a viselkedése minden körülmények között. Tényleg hamar melegszik,és nem kopós természetû. Még kb. 1000-1500 km van benne, utána csere. Vagy ugyanilyen,vagy BT023,(elõl az ragaszt az aszfalthoz) de PR3-ra vágyom. Újonnan feltéve biztos hogy jóval 10.000 km fölött van a csere egy ilyen guminál. Persze normális viszonyok között. Széles utast! :)
|
yamatomo | 91044 | 2015. február 4. 16:45 | Válasz erre: 91040 |
Szép napot Mindenkinek! Szia! :) Nekem pontosan ugyanilyen van hátul,csak 2011-es évjárat. Használtan bugáztam 15 pénzért. 7000 km-t menten vele és teljesen meggyõzõ a viselkedése minden körülmények között. Tényleg hamar melegszik,és nem kopós természetû. Még kb. 1000-1500 km van benne, utána csere. Vagy ugyanilyen,vagy BT023,(elõl az ragaszt az aszfalthoz) de PR3-ra vágyom. Újonnan feltéve biztos hogy jóval 10.000 km fölött van a csere egy ilyen guminál. Persze normális viszonyok között. Széles utast! :)
|