scopy | 98275 | 2015. augusztus 26. 09:02 | Válasz erre: 98272 |
Biztos, hogy nem világba beszélsz! Ennek ellenére nekem és Csillag Gyulának is egyértelmûen ez oldotta meg a problémát. Még valami: Egyik cucc olyan, mint a másik. Elsõ ránézése nem is biztos, hogy észrevesszük a hibát. Azt sem, hogy esetleg a korábbi tulaj nem gyárira cserélte az alkatrészt, hanem ... valamire, ami nagyjából passzolt. - Vagy tuningra. Amikor megnézzük egymás gépét, hányszor mondjuk, hogy "Jé! Nekem ez- vagy -az nem is olyan, nekem ez ilyen- vagy- olyan." Fõleg olyan "meghitt, intim" szerelési fázisban nem látjuk egymás "micsodáját" :-)))))))))))) , mint a karburátor tisztítás, szerelés. Amikor mi Petivel (nyilván fõként, sõt! ... szóval Peti!) szereltük Elnök urat, ott volt a ribanc karbi és több dolog nem egyezett az öregfiúban lévõvel. Lehet, hogy hülye példa, de Tönkrement a hajnyíróm. Mert ugyi elég sokat használom. Márkás, drága darab volt, 12 évet bírt ki. Mindene jó. A motor, a vágófej, a kapcsolati pontok (nem látszik kopás), mégis együtt (!!!) nem funkcionálnak. Szerintem a karbi dolog is hasonló. A beállítások jók, mûködik szépen, lassan kopogat, de ez nem okoz mûszaki problémát, majd egyszer csak "az utsó csepp" mikron és mehet az egész a lecsóba. Mert átlépte a kritikus szintet a hiba. |
Flenegen | 98274 | 2015. augusztus 26. 08:57 | Válasz erre: 98272 |
Maximálisan osztom a Mester véleményét. Én ugyan csak 2010 év vége óta vagyok jelen a jeles társaság köreiben, azonban eddig ez a kehelycsõ kérdés nem volt téma, most meg hirtelen megnõtt az érdelõdõk száma. Szerintem is a Mester gondolatmenete a helytálló. Elsõ körben egy nagyon alapos tisztítás és beállítás. Nekem a megszokott 6 literes fogyasztástól alacsonyabb vagy magasabb fogyasztásom akkor volt, mikor változtattam a sibertû pozícióján. Sokkal kevesebbet fogyasztott, viszont cserébe alacsony fordulaton kapkodott meg dadogott, meg lomha volt. hameg ment akkor pörgött mint állat meg fogyasztott is 8 körül. Akkor mindent visszaállítottam oda ahol volt, azt minden rendben meg 6 liter a fogyasztás. Nekem ez így jó. |
scopy | 98273 | 2015. augusztus 26. 08:45 |
Szevasztok! Felhívott telefonon Veszprémbõl egy nem regisztrált TDM 3VD tulaj. Csillag Gyulának hívják. Olvasta, hogy többeknek infó kellene karburátor felújításhoz, kehelycsõ és tû vásárláshoz, stb. Õ túl van a mûveleten, teljes megelégedésére. Megkért, hogy tegyem közzé: www.kedo.de komplett szettet 50 euro-ért adták, plusz szállítás (neki az 30 euro volt.) NEEDLE JET néven találta meg a keresett cuccot. (valami HarleyD karbija is ugyan ilyen állítólag...) A gyõri Redbaronban 62.000.- ért adták volna. Szóval egy nagyon kedves ember adta ezeket az információkat, ha valakinek lesz vele tapasztalata, kérem, hogy jelezzen felém, mert megérdemelné, hogy informáljuk. Széles utat! |
kawa550 | 98272 | 2015. augusztus 26. 08:41 | Válasz erre: 98257 |
Azt hogy milyen vezetéstechnikai (már ha a spórolós üzem a normális) hibákat vétek, csak azért írtam oda, hogy tisztázzuk, ezek nélkül egy nagyon sokat futott öreg motor is simán hozza az 5l/100km értéket. A normál használatban nekem is scopy értékei vannak, 6-6.5 közt, de volt már extrém is. A scopy által említett 9l viszont már egyértelmûen sok, azt semmiféle vezetéstechnikai hiba nem indokolja, ott valóban javítás kellett. Amit én nem értek perpill, hogy itt 8 év alatt senkinek nem volt kehelycsõcsere scopyn kívül(és több mint 30 éves motoros pályafutásom alatt más esetrõl nem is hallottam), akkor most (a divaton kívül) mi indokolja hogy sorba álltok ezért a cuccért? Mekkora az esélye, hogy a fiatalabb és kevesebbet futott gépeiteken elkopott az, ami az én öreg vasamon nem? Kérdezzétek meg vv-t, mennyi dolog lehet, ami befolyásolja a benzinfogyasztást. Abból a rengetegbõl csak az egyik utolsó a kehelycsõ. 100x gyakoribb a túl magas benzinszint, beállítási hiba vagy kopott tûszelep miatt. A tûszelep egy motorozós napon ezerszer nyit és zár, közben mindig érintkezik a két felület, tehát kopik, 100x nagyobb az esély, hogy az kopott el, lehet is kapni mindenhol. Mielõtt valami légbõl kapott ötlet alapján csodatévõ alkatrészcseréktõl várjátok a csodát, elõbb értelmesebb lenne egy szakszerû és alapos tisztítás és beállítás, aztán utána a tízezrekbe kerülõ mulatságok. És ahogy mondtam, nem én fizetem a számlát, meg mindenki oda szórja a sajátját, ahova akarja, de azt azért értsétek, értetek írok, nem ellenetek. |
Schindler | 98271 | 2015. augusztus 26. 08:39 | Válasz erre: 98249 |
Üdv a csapatban edusso! Szép motor, sok balesetmentes kilométert együtt! :) |
kawa550 | 98270 | 2015. augusztus 26. 08:23 | Válasz erre: 98263 |
Nem kaptya be, mert látott már videót ilyen trükkrõl, hogy készül a síkvidéki majrécsíktalanítás. Szerszám állványon pöfög egyesben, oszt smirglit nyomnak a szélének.:))))))))))
|
kawa550 | 98269 | 2015. augusztus 26. 08:22 | Válasz erre: 98266 |
Van z8 tádé méretben, de pont a minap írta asszem diravi, hogy az se bírt csak 13-at rongyig kopva. Úgy látszik ez az átlag manapság, csak azt nem tom, akkor ezek a buzi magazinok hogy mérnek a teszteken. Meg azt se értem, hogy ami nálam 10-nél halott, az másnál hogy az anyámba megy el 2x annyit. Biztos számít a vezetési stílus, ahogy a fogyasztásnál is, de ennyit? Vagy mese mese mátka?....... |
MadBob | 98268 | 2015. augusztus 24. 13:24 | Válasz erre: 98249 |
Szia! Én is üdvözöllek és minden újoncot akik nemrég csatlakoztak. Javasolom, hogy a könnyebb kapcsolatfelvétel miatt adjátok meg elérhetõségeiteket itt: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RTyVZXP33AA7KaQsa8sdnHV3sSb2qIY5hR9mZXHVQPI/edit#gid=0 |
Robi70 | 98267 | 2015. augusztus 24. 12:09 | Válasz erre: 98249 |
Újabb nõi hölgy a csapatban! Légy üdvözölve edusso! Sok gondtalan km-t az cííp új motorral! |
TIZ | 98266 | 2015. augusztus 24. 12:08 | Válasz erre: 98225 |
Nekem is Conti RA van fent, most kb 10 ekm van benne. Kanyarban és vizen is kiváló, ez soha meg nem nyikkant egyetlen kanyarban sem. Inkább én nem vagyok (voltam?)elég bátor hogy kihasználjam az adottságait. Viszont sikerült kockásra koptatnom, fõleg azért mert a nagyobb túrákat nekem Szlovénia jelenti ahol is el kell mennem elõször Ljubljanáig (ahol a cégem van) és csak onnan tudok csavarogni. Na ez az autópályázás meg is látszik a gumin. Még gondolkodom hogy csere esetén a biztonságot vagy a futásteljesítmént részesítsem elõnyben. A múlt havi Motorrevûben volt egy teszt ahol FJR-ekkel mentek. A gyõztes a Conti RA 2 GT volt, de futásteljesítményben az utolsó. Maguk a tesztelõk a Metzeler Z8 Interactot választották a szubjektív értékelésben. Nem tudom ez van-e a mi méretünkben? |
nferro | 98265 | 2015. augusztus 24. 10:55 | Válasz erre: 98249 |
Hahó! Üdv a TDM táborban. Sok kellemes km-t vele. |
yamatomo | 98264 | 2015. augusztus 24. 10:54 | Válasz erre: 98256 |
Szia! Szépeket a hölgyeknek,és uraknak! Nem számolgatom cseppenként a benzint,mert a motorozás többnyire az élményszerzésrõl szól, így húzom a gázt,ahol lehet. Azt,hogy tavaly nyáron 3.5 l benzinnel hazaértem Tokajból egy találkozóról,az azért sokat elmond a TDM étvágyáról. Pontosan 102 km! Igaz kényszer szülte helyzet volt, /bezárt a hazafelé,tankolásra kiszemelt kút/ meg csak tötymörögni tudtunk a csopperes barátokkal,mert tele volt vaddal az éjszakai országút.
|
scopy | 98263 | 2015. augusztus 24. 10:13 |
Odavoltunk nyaralni. Elõtte átnéztem Elnök urat. Látom ám, hogy a hátsó fékbetétek igen karcsúak. Ságipeti! SOS! pik-pak megvolt. (HÁÁÁLA) 8-án indultunk Nyíregyházára. Szállás egy kutyás barátomnál volt, remek vendéglátással, fürcsi-pancsi Sóstón, sörözés, pálinkázás, egyebek. Út közben érzékeltem, hogy olyan 150 km körüli tankolás utáni futásteljesítmény után az öregfiú föttög. Nem mindig reagált a gázadásra, dugulás-szerû tüneteket produkált. Innentõl végig. Nem volt nagyobb gond, de kellemetlen volt, hogy egy kissé kockázatosnak éreztem végig a komolyabb mûszaki hibát. Õszi leállásnál lesz egy nagy karbantartás, tankmosással, karbipucolással- miegymás. Nyíregyre érkezve megmotoroztattam az egyik barátnõnket, aki egyáltalán nem motoros csaj, de ezeket az évi 1-2 alkalmakat mindig nagyon élvezi. Kanyarogtunk egy százast, igen nagy tempóval. (Nem röhögni, a környékükön is vannak nagyon jó kis kanyargós részek, persze nem szerpentinek, de tempósan azért élvezhetõek. Másnap a tarcali csárdához beszéltük meg a találkozót Yamaszakiékkal és VVLacival. ... Pontosabban csak Imiékkel, mert Lacinak korábban azt mondtam, hogy ha indulunk Nyíregyrõl, hívom. (Nem röhögni! Elfelejtettem.) Tarcalon olyan furcsa hiányérzetem támadt, mire kiugrott a bajság! BAXUS! LACIÉK! Telefon...néhány nem fogadott hívás Lacitól... BAXUS! A pofámról ég a bõr!... Telefon- Laci egy pöttyet csalódott volt (álcázta, nem sok skerrel, de nem tépte le a fejem) Útvonal megbeszélés, irány Miskolc. Imiékkel megkávéztunk Laciéknál, majd Imi hazafelé irányította a vörös ördögöt, mi pedig Laciékkal átgurultunk Egerbe fagyizni. Ott elváltunk és mi átandalogtunk a sástói Mátra kempingben lefoglalt faházunkba. Harmadik nap vissza Sirokig, majd Zadar felé és Cered... Bexartunk a gyönyörûségtõl. Somoskõ, miegymás, majd irány a hollókõi szállásunk. Ott is nagyon jó volt minden. Kaja, pia, ... a többirõl úriember nem beszél. :-))) Negyedik nap Rétságra beszéltünk meg találkozót Robi70-el. 2 percen belül érkeztünk egymáshoz képest, majd tankolás és irány tekeregni ebéd elõtt. Robi vezetett fel bennünket, út közben pedig csatlakozott Lala56 is, aki a kis szlovák kitérõnkön keresztül egészen Dorogig kísért bennünket. Robinál láncápolás. Magdi csodás ebéddel várt bennünket! Hûsített is, laktatott is, szuper volt! Kávé, majd körbenyaltuk egymást, meglapogattuk mindenki hátát és irány haza. Robi még egy darabon elkísért bennünket. Felcsúton együtt megnéztük a Pancho Arénát, ami igen komoly építménykomplexum. Ott búcsúztunk és az Ercsi- Szigetújfalu közti kompon kompon-álltunk. Kis utakon Bugyin keresztül Sáriba, majd Szajol. Csodálatos volt a négy nap motoron. Az idõ borzalmasan meleg volt, de elviselhetõ. A társak édesek, a vendéglátóink pedig- barátok és hivatásosok- remek ételekkel, italokkal "szolgáltak". Köszönet érte. Mûszaki hiba az említetten kívül nem volt. Itthon újra ellenõriztem mindent. Ekkor vettem azonban észre, hogy az elsõ fékkar mikrokapcsolója nem enged fel, így a féklámpa gyakorlatilag folyamatosan világít. Idõm azóta nem volt rá, mert alig érkeztünk haza, máris egy új útra indultunk, de már autóval Balatongyörökre. Andival, Bendegúzzal és !!! az anyósommal !!! (Mert kemény vagyok és perverz! Igaz Artúr?) Nagyon kedves 10 nap következett, amiben még a közben megérkezõ markáns hidegfront sem gátolt bennünket. Tehát újra itthon, kezdõdhetnek a fránya hétköznapok. Bocs, hogy hosszúra sikeredett, de kénytelen voltam igazolni a távollétemet. Vigyázzatok magatokra. Ui.: Mondtam Robinak, hogy Kawa meg bekaphatttya! Nincs majrécsíkom! ... és láttam néhány kanyart is! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
scopy | 98262 | 2015. augusztus 24. 09:41 |
Szevasztok! Üdvözöllek benneteket újak (!!!!!) és régiek! Elõször is visszaolvastam. A mini találkozón részt vevõk- még a csajok is- tökösek voltak! :-))) Úgy láttam, megérte. Az északi túrázóknak is gratula! A gumiválasztás örök téma- vitatéma, ahogy a fogyasztás is. Fido! Amikor velünk jöttél, 3,7 volt a fogyasztásod, ha jól emlékszem. (Az az õrült tempó!!!) Elnök úrnak valóban volt egy Ribanckarbis felújítása kehelycsõ cserével és membrán cserével, hála a hõs-nõs Vikusz barátunknak. Elõtte volt, hogy normál tempóval- mikor VVLaci 3VD-je 4,5-5 között evett- megkajált majdnem 9!!! litert. Azóta Andival 6, egyedül 6,5 literrel járok. |
aramo69 | 98261 | 2015. augusztus 24. 09:27 |
Sziasztok! Érdeklõdnék. :) Bp. Vas u. nyoooc ker. Egy szép bordó Tádét szoktam látni. Ki a szerencsés tulajdonos? :) |
aramo69 | 98260 | 2015. augusztus 24. 09:20 | Válasz erre: 98249 |
Üdv itt! :))) Szép a Tádéd! :) Jó választás volt! :)
|
Vandis | 98259 | 2015. augusztus 24. 09:15 | Válasz erre: 98258 |
Amúgy szerintem is. Edinek 6,2-tõl indult, ez alá nem lehetett menni, és 7,5-ig terjedt.
|
Flenegen | 98258 | 2015. augusztus 24. 08:38 |
Én azt gondoilom, hogy ha 5-6 liter között megáll a 4TX akkor az bizony normálisnak mondható.
|
Vandis | 98257 | 2015. augusztus 24. 00:05 |
Azért a vezetési stílusból adódó magas fogyasztás nem ugyanaz, mint a hibából adódó! Utóbbi nagyon is diszkomfortos, mikor 200 km-enként kell megállni egy és nem lehet elõre tervezni, hogy mennyire lesz elég a tank benzin. Arról nem beszélve, hogy ha valami hibás, akkor azt illik megjavítani. Megjegyezném, hogy most nálunk a második karbi beállítás alkatrész csere nélkül eredményes volt, mi nem a fogyasztás miatt gondolkodunk kehelycsõben. |
Fido71 | 98256 | 2015. augusztus 23. 22:50 | Válasz erre: 98242 |
Mértem már 4 alatti fogyasztást is nem is egyszer. Igaz, nagy-robogósokkal túrázva, de 3 dobozzal és két személlyel. A szlovén-olasz-osztrák túrán is 4,2-re jött ki, pedig ott volt a Mangart, a Vrsic, az alpenstrasse a Faakernél meg a többi. Igaz, most is volt a társaságban egy 400 Burgman, de a kanyargós részeken nem együtt mentünk. Amúgy 90-120-as volt a tempó. Egyszer mentem autópályán még tavaly, ott viszont nem állt meg 6-ból sem. Amúgy meg nem érdekelne, ha egy vagy akár két literrel is többet enne. Munkába járásra nem ezt használom /arra ott az 50-es kisScara/, ha meg nyaralok, túrázok vagy éppen "csapatni" van kedvem akkor kit érdekel??? :)))))) |
Karex | 98255 | 2015. augusztus 23. 22:46 |
Tegnap hazaértünk a kis karikáról a szomszédban. 1000Km, 5L alatti fogyasztás, rengeteg kanyar, hibátlan motorok. Úgy érzem a lánc bejáródott. :D A gumikról is sikerült pár mm-t ott hagyni, valamiért inkább az oldala kopott mint a közepe. Találtunk egy kátyút is. Hegyen 13 völgyben 22 fok volt, nem túl sok napsütéssel. TDM 3 db jött szembe, ebbõl egy 900-as. Volt egy beállt 3 betûs az út szélén egy patak partján, ahol egy felismerhetetlen masina vesztette formáját a kövek hatására. Pilóták jól voltak, és vidáman közölték, hogy jövõre kis hazánkat látogatják meg..... Amúgy 3 betûsökbõl áll ki a kinti motorpark, mást alig láttunk. Az útvonal: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z_B_jJkKJ7Rg.kRKqMegt2imE&usp=sharing és persze még egy kicsi a szalafõi szálláshoz. Bátran ajánlom mindenkinek, szép tájak, jó utak, gumifák, zöld fû, lila tehenek. Kép: ![]() |
Flenegen | 98254 | 2015. augusztus 23. 22:43 | Válasz erre: 98251 |
Szeretem az öszinteséged:) de az megnyugtat, hogy azon 3 dolog jou Neked is eszedbe mint amire én is gondolok.
|
kawa550 | 98253 | 2015. augusztus 23. 22:34 | Válasz erre: 98249 |
Van, itt baloldalt az "eseménynaptár" felett, úgy híjják, (míly meglepõ!) "keresés" :))))))))))))))))
|
kawa550 | 98251 | 2015. augusztus 23. 22:32 | Válasz erre: 98247 |
Mivel hangutánzó szavakkal nem nagyon lehet leírni Beethoven befejezetlen szimfóniáját úgy hogy értsd is, ilyen "ezt hallom" dolgokra én nem igen reagálok, hallani kell a hangot, meg hogy mikor és honnan hallatszik. Azzal, ha azt mondom hogy hallottam már ilyent lánctól (asszem pont oszikáét állítottuk középállványon be, oszt terhelve túl feszes volt), vagy hogy egy sérült csapágy is adhat ilyen hangot, de akár egy kopott lánckerék is, azzal pont ott leszel ahol most is. |
Karex | 98250 | 2015. augusztus 23. 22:32 | Válasz erre: 98249 |
Üdv a csapatban! Keresõ van, de ne kezdj ki vele, nem éri meg.......... |
edusso | 98249 | 2015. augusztus 23. 22:29 |
Kucsi | 98248 | 2015. augusztus 23. 22:18 | Válasz erre: 98234 |
Vandis irományát én is írhattam volna. Teljesen hasonló tüneteim vannak,de leginkább a magas fogyasztás zavar. Ha sikerül valakinek kehelycsövet szerezni, én is bejelentkeznék 2 db-ra, biztos ami ziher. |
Flenegen | 98247 | 2015. augusztus 23. 22:01 |
Mester szerinted mi lehet a motoromál a kattogás oka? Kiváncsi vagyok a véleményedre.
|
kawa550 | 98246 | 2015. augusztus 23. 21:57 | Válasz erre: 98242 |
Hát, az nc sorozatra szoktak mekka felé dõlni a tesztelõk az ámulattól, meg mackó is az új mt tracernél 4.2-õt mért ha igaz, ilyesmikre gondoltam, de egy 3vd-tõl nem érzem reálisnak a 4 literes elvárásokat.
|
Flenegen | 98245 | 2015. augusztus 23. 21:55 |
A szlovén olasz osztrák túra alatt nekem is volt 5,3 és 6,1 között az átlagfogyasztás. 4tx 15 év 55ezer km 1 személy + cuccok.
|
Flenegen | 98244 | 2015. augusztus 23. 21:53 | Válasz erre: 98233 |
Kicsit szemrevételeztem a motort. Sehol sem látszik probléma, de a hajtás oldalról jön a hang. Láncszett csere lesz azt meglássuk. Javarészt terhelt állapotban hallom a kattogást.
|
Flenegen | 98243 | 2015. augusztus 23. 21:48 | Válasz erre: 98231 |
Milyen csapágyra gondolsz? Tán a hátsó kerékcsapágy?
|
tulok99 | 98242 | 2015. augusztus 23. 21:39 | Válasz erre: 98235 |
Gyula melyik mai motorra gondolsz ami 4 litert fogyaszt? csak azért kérdezem, mert én eddig bármire ültem rá, ami fiatalabb volt az én tdm-emnél, mind többet evett mint a 4tx-em...
|
kawa550 | 98241 | 2015. augusztus 23. 21:13 | Válasz erre: 98240 |
Hát azt nem hinném, 20% javulást reklámoztak, az akkor 18.000 kéne hogy legyen, azé +7000-et nem nézek már ki belõle.:)
|
Hr.Geiger | 98240 | 2015. augusztus 23. 20:59 | Válasz erre: 98238 |
Túl korán szidtad, nem? :-)) Még a végén elküldheted a kisujjadat a galloknak! :-)) |
Hr.Geiger | 98239 | 2015. augusztus 23. 20:53 |
Jó estét Hölgyek, Urak! Nekem a motorozás most nem jött össze, legutóbb múlt héten mentem el vele dolgozni 2x, meg elõtte héten is 2x. Ez durván 520km-t jelent, jobbára 4000-es fordulat környékén... :-)) A fogyasztást csak azért mértem le, mert az enyémben nincs üa.szintjelzõ, így a km óra alapján kalkulálom a tankolások esedékességét. Most 5-5,2 liter/100 km-es fogyit mértem, szerintem teljességgel elfogadható egy 850-es géptõl. Amúgy szombaton az M7-en Siófok és az M0-ás közt követtem egy ezüst 4TX-et, jól fel volt málházva. Ma meg Szigligeten láttam egy szürke ( ezüst ) 3VD-t. Amióta nekem is TDM áll a garázsban, szinte mindig látok ilyen gépeket akkor is ha autózom... :-)) |
kawa550 | 98238 | 2015. augusztus 23. 20:48 |
Ja, meg a múlt héten írtam az olajcsere elõtt, hogy már csak egy szõke hajszál van a pr4 kopásjelzõéig. Na, azóta beleugrott 1.400km de az a hajszál még mindig ott van, nem akar a vége elkopni. Még meglesz a 13.000 is ha nem vigyázok.....
|
Schindler | 98237 | 2015. augusztus 23. 20:48 | Válasz erre: 98232 |
Szia, a fekete lehet én voltam. Délután mentünk egy kanyart arrafelé.
![]() |
kawa550 | 98236 | 2015. augusztus 23. 20:45 |
Nem mellesleg, szép idõ, jóbarátok, kanyarok, kaltekukli fõszezonban, gyóóóóó vóóóót!:) Kezdem megszokni hogy vasárnaponként én is motorozok munka helyett.:)))
![]() ![]() |
kawa550 | 98235 | 2015. augusztus 23. 20:41 |
Tehénke kehelycsöve rendben lévõnek látszik, igaz csak 24 éves és csak 82.000 igazolt km-e van, meg amennyit visszatekert a nepper mikor behozta a digóktól. Így aztán nem csoda, ha a feleannyi idõs feleannyit futott motoroké már ki van kopva. Ma Tibikével kerültünk egyet ósztriában családilag, nem tököltünk, ahol lehetett mentünk, csak az állandó csutkagázas kigyorsítások meg a 160 feletti tempó hiányzott az átlagos felhasználásból, de ez épp elég ahhoz, hogy az átlagos 6-6.5 fogyasztásom 5.3 legyen, ami egy 24 éves 850ccm-es motortól teljesen rendben lévõ adat, senki ne számítson a mai motorok 4 literes fogyasztására ettõl a technikától. Szal én nem értem mi ez a nagy csõcsere, nem szolárium ez, de persze mindenki oda veri el a pénzét ahova õ szeretné. |
Vandis | 98234 | 2015. augusztus 23. 20:06 |
4tx túlfogyasztással kapcsolatban (6l és a felett) kicsit összefoglalom a történetet, mert szerintem tök izgis :) Az elsõ karbi ellenõrzésre azért került sor, mert ingadozott az alapjárat, magas volt a fogyasztás és nem lehetett finoman gázt adni, hirtelen ugrott a motor. Mellesleg elõtte légszûrõt cseréltünk (K&N-rõl gyárira), úgyhogy számítottunk rá, hogy állítani kell. Egy membránt kellett cserélni, meg egy nagyobb fúvókát cseréltünk gyárira. Akkor a magas fogyasztás megmaradt, viszont idõnként dadogott a motor, néha durrant a kipuf. indításkor, és gázadásra késleltetve reagált, +kormolt. Most a második beállításnál derült ki, hogy a kehelycsõ és a subertû között valahol (hát ezt már nem tudom leírni, mert nem tudom, hogy néz ki, mikor mûködik), de kinyomja feleslegesen a benzint, ez a lényeg :). Mi ezért keresünk kehelycsövet, ámbár a szerelõ nem mondta, hogy ki lenne kopva, szerintem nem árt, ha beszerzünk egyet. Az is szembe jutott, hogy esetleg az, aki nagyobb fúvókát tett a gyári helyett a karbiba, más alkatrészt is kicserélt (a tût, vagy a kehelycsövet, mert láttam, hogy ezekbõl is lehet "tuningot" kapni), és a gyári fúvókával most nincsenek jóban. De ez csak az én fantáziám szüleménye. Ugyanakkor most a második szinkron után tegnap Üvegtigris, majd némi kalamolás a 10-es úton, aránylag nagy forgalomban szöttyögés pilismindenfélén keresztül 4,6l, ma Eger a Mátra megkerülésével, szinte 0 forgalom, 4,1-es fogyasztás lett. A késleltetett gázreakció is elmúlt, viszont továbbra is kormos, indításnál is kormolt. Tehát most teszteljük, és kehelycsõre vadászunk. |
Vandis | 98233 | 2015. augusztus 23. 19:17 | Válasz erre: 98226 |
Egyébként én sem láncra gondolnék a kattogásból, inkább a lánckerék vagy csapágy.
|
Vandis | 98232 | 2015. augusztus 23. 19:15 |
Sziasztok! Mi Egerben voltunk ma, három 850-est láttunk, egy feketét valahol Eger környékén, egy sárgát Hatvannál (ezüst-sárgára emlékszem), és egy ezüstöt Aszódnál. Recsken ebédeltünk, és meggyõzõdésem, hogy egy piros 900-as húzott el az étterem elõtt, de akkor épp bent voltunk. Az ismerõs hangra figyeltem fel, aztán csak azt láttam, hogy piros, és hogy hátulról TDM formájú :) Na ennyi elég volt, hogy meggyõzzem magam, hogy tuti az volt. |
csanesz | 98231 | 2015. augusztus 23. 19:13 | Válasz erre: 98219 |
Flenegen: Nekem a csapágy csinált ilyen hangot. Csere és elmúlt... |
nferro | 98230 | 2015. augusztus 23. 17:54 |
Hi! Ma dél-egy óra körül Debrecenben jött velem szemben egy kék 4TX. Innen volt valaki? Több TDM-et láttam már Db-ben, csak nem tudom, hogy lapítanak vagy nincsenek a fórumon? :)))) |
szodasbacsi | 98229 | 2015. augusztus 23. 17:37 | Válasz erre: 98222 |
Nálunk a cigánygyerekek szokták cipõtalppal fékezni a fék nélküli kerékpárt. Szerintem motorkerékpárnál ez az eljárás eléggé egészségtelen tud lenni. |
cxkopi | 98228 | 2015. augusztus 23. 14:26 | Válasz erre: 98226 |
Nekem is ezt csinálta, nem gyanakodtam nagy lánc hibára, mert szemre nem látszott a lánckeréken kopás (hátsón) ,és aláncon sem, cserekor az elsõ kis kerék brutál volt. Mint egy körfûrész fogazat úgy állt elõre a fogazás. Itt figyelmeztettek, hogy nem vicc a lánc. Csere után megszûnt minden. Azt bánom, hogy az elsõt nem cseréltem le 1-el kisebbre. Kis sebességnél, alacsony fordulaton szaporán kel kapcsolgatni. |
Diravi | 98227 | 2015. augusztus 23. 11:32 | Válasz erre: 98225 |
Pedig ebbõl a 13e-bõl még ezer km sem volt autópálya, az sem eszeveszett tempóban, végig 1 személlyel. Erõsen gondolkodom egy Anakee 3-ban, anno még a DL650-en volt 1-esem, az elment 23e km-t, és nem volt gond a kanyarokkal, gondolom a 3-as sem lehet rosszabb. A gyári BT Trailwings - más néven Deathwings :) - pedig 28e km-t ment el, az mondjuk xar is volt. Csak attól félek, hogy a nedves, hideg aszfalton mennyire kiszámítható az A3, melegben biztosan jó. |
Flenegen | 98226 | 2015. augusztus 23. 10:28 | Válasz erre: 98224 |
Nálam ez most jött elõ. Mikor tolom a motort is lehet néha hallani a kattanást. Fékbetétek jók, így csak lánc lehet. Nézték meg állítottak is a feszességen de csak nem szûnik. Vviszont tegnap a 200 km-t letekertem gond nélkül semmit sem vettem észre dinamikán stb.... Megjött a szett, így lecseréltetem azt kész. Végülis kb 17 ezret mentem vele mióta nálam van és nem volt új a lánc. Benne ban hogy azt kell cserélni. Meg ugye sajnos rossz szokásom hogy néha alacsonyabb fordulattal de nyomatékból motorozom ami meg eszi a láncot:( |
kawa550 | 98225 | 2015. augusztus 23. 10:10 | Válasz erre: 98223 |
13 mi? Az faxa. Oszt ez a másik "nagyon tartós" gumi a pr4 mellett hasonló árért. Komolyan mondom, megint conti ra2 lesz a következõ gumim, az a legjobb oszt legalább nem csodálkozok ha nem bír többet 10-nél. De az alatt a 10 alatt legalább úgy mehetek kanyarokban, ahogy csak merek. |
Lomha 8V | 98224 | 2015. augusztus 23. 09:09 | Válasz erre: 98221 |
Az nálam is van és én sem igazán tudok rájönni, hogy mitõl. A láncfeszesség volt az elsõ gondolatom, de az jónak tûnik. Viszont az elõzõ gazdája 70kg. volt, én meg 115. Szóval most keményebbre fogom állítani a lengéscsillapítót, hátha az a baj, hogy túlfeszül a lánc, mikor berugózik a motor.
|
Diravi | 98223 | 2015. augusztus 23. 09:01 |
Osztrák túra hozta az élményeket (és mellékesen a km-eket), de a hátsó gumi is kész, Z8, élt 13e km-t, MOn már középsõ minta nélkül jöttem, szerencsére osztrákiában nem találkoztam egyetlen rendõrrel sem... Pedig induláskor még volt 1+mm a kopásjelzõ felett, a végén tényleg gyorsabban kopnak. Jó gumi volt. Tompított égõm kiment péntek éjszaka az Õrségben, a plusz LEDes lámpák miatt észre se vettem, csak leszállva látom hogy elég furán nézhetett ki szembõl a motor... Jól jött a gyors csere égõ a refibõl :) |
kawa550 | 98222 | 2015. augusztus 23. 08:42 |
Totalcar szerint ez még egy szinte új, használati nyomoktól mentes cipellõ, amiben benne van még 5 év és 100ezer km. Hááááááááááááát........:))))))))) http://kep.index.hu/1/0/966/9663/96638/9663889_ad9818ce5cc47725b6b1bcfb5635ead5_wm.jpg http://kep.index.hu/1/0/966/9663/96639/9663911_381e380c4a929ebec6177eb6f9afe834_wm.jpg |
Lomha 8V | 98220 | 2015. augusztus 22. 22:58 | Válasz erre: 98219 |
Flenegen: Nem olyan mint amikor kavics pattan ki a gumi alól? |
Flenegen | 98219 | 2015. augusztus 22. 21:26 |
Nekem meg elõteljes kattogás hallható a hajtás oldalon. Mondjuk úgy 40-es tempóig hallom ha csak gurulok, utána nem sebesség függvényében nô vagy csökken a szám. Szerintetek is lánccsere esedékes? Ma gurultunk kb 200 kmt a hangon kívül semmi tünet.
|
kawa550 | 98218 | 2015. augusztus 22. 20:35 | Válasz erre: 98211 |
A doboz, megfelelõen átalakított konzollal biztos jó bármilyen motorra, a konzolról kép alapján a jóisten se mondja meg hogy jó-e.
|
kawa550 | 98217 | 2015. augusztus 22. 20:34 | Válasz erre: 98216 |
Nyugi, van neked is, csak még nem kopott, azé nem kõ még. Ez az a csövecske a karbi közepén, amibe csúszkál fel le a súbertû, gyakorlatilag ezen keresztül kapja a naftát a gép, ha ki van kopva és lötyög benn a tû, az okozhat némi túlfogyasztást. Hogy miért kell hirtelen mindenkinek, azt én se vágom.:)))))))))) |
gezasz | 98216 | 2015. augusztus 22. 19:55 | Válasz erre: 98213 |
Igyekszem akkor gyorsan beszerezni pár darabot belõle:))
|
Schindler | 98215 | 2015. augusztus 22. 19:18 | Válasz erre: 98206 |
Jogos, amit írtam az a reggeli volt Siófokon. Jó a szemed! 😀
|
csokabi | 98214 | 2015. augusztus 22. 18:17 | Válasz erre: 98211 |
Rajtam kívül, e két fotó alapján senki nem fogja neked nyugodt szívvel azt mondani, hogy jó rá:)
|
csokabi | 98213 | 2015. augusztus 22. 18:15 | Válasz erre: 98212 |
Mivan, neked még nincs???? Eléggé le vagy akkor maradva...:)
|
Vandis | 98210 | 2015. augusztus 22. 14:21 |
Haho, Kehelycsõ kérdésben mi is érdekeltek vagyunk! Most nézegettem néhány külföldi kereskedõt, de pontosan nem jöttem rá az oldalakon, hogy melyik kell, úgyhogy írok nekik. Illetve ez az egy konkrét, amit találtam. Ha valaki megerõsítene, hogy EZ A kehelycsõ (angolul 'emulsion tube", azért örülnék :) http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=product/product&path=47&product_id=3715 |
tulok99 | 98208 | 2015. augusztus 22. 09:59 | Válasz erre: 98203 |
Gyula ilyen információkat nem hozunk nyilvánosságra... :D
|
tulok99 | 98207 | 2015. augusztus 22. 09:58 | Válasz erre: 98199 |
Kedves Ákos! ha eladtad a tiédet keress meg, megvan-e még...
|
Flenegen | 98206 | 2015. augusztus 22. 09:50 |
Szerintem inkább 15 óra körül és ebéd a sétány másik végén:)
|
Schindler | 98205 | 2015. augusztus 21. 22:17 | Válasz erre: 98200 |
11körül jártunk arra, beugrottunk egy gyors reggelire😀
![]() |
Kawakarika | 98204 | 2015. augusztus 21. 22:07 |
Ma egész napra esõt jósoltak,ezzel szemben szárazon megúsztuk az Olasz és a Szlovén utat is:)))
![]() ![]() |
kawa550 | 98203 | 2015. augusztus 21. 22:03 | Válasz erre: 98186 |
Kedves Ferenc???!!! Kucsi bazze, te dugod a zimánylindát?:)))))))
|
TIZ | 98202 | 2015. augusztus 21. 21:50 | Válasz erre: 98193 |
Javaslom hogy Zakopane felé ne a szlovák 520-as úton Sucha Hora-nál lépjétek át a határt. Sokkal jobb a Tatranska Javorina - Lysa Polana átjáró vagy ha Krakkó a cél akkor pedig egyértelmûen Jürgow. Ne blicceljétek el az autópálya matricát, ha a Tátra felé mentek akkor két rövid szakaszon is mehettek pályán és nagy elõszeretettel ellenõrzik a külföldieket ez ügyben. |
Flenegen | 98200 | 2015. augusztus 21. 18:53 | Válasz erre: 98194 |
Majd rákérdezek a jövõ héten úgyis viszem a kattogás megszüntetês miatt, majd megpróbálok érdeklõdni, hátha.... Ma láttam egy 3 vd + 4tx kombót pihenni a füredi sétányon. Innen volt valaki? |
STURM86 | 98199 | 2015. augusztus 21. 15:06 | Válasz erre: 98197 |
Ha sikerül eladni az én motoromat akkor októberben érdekelne a motorod!
|
tulok99 | 98197 | 2015. augusztus 21. 14:12 |
https://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_tdm_4tx-9279641
|
tulok99 | 98196 | 2015. augusztus 21. 14:08 | Válasz erre: 98188 |
Robi! ezt egyenlõre sem megcáfolni sem megerõsíteni nem tudom, de ha lesz fejlemény, úgyis megtudjátok! maradok a fórumon is ha elmegy a gép, ha nem...
|
STURM86 | 98195 | 2015. augusztus 21. 11:56 |
Sziasztok! Ki mit javasolna, TDM kézvédõnek? A V-Storm kézvédõje tényleg jó hozzá? |
Robi70 | 98194 | 2015. augusztus 21. 10:49 | Válasz erre: 98191 |
Ez azt jelenti, hogy utána érdeklõdsz a kehelycsõnek és a súber tûnek is?
|
Flenegen | 98193 | 2015. augusztus 21. 10:23 |
Mi még szeptemberben tervezünk egy 2napos gurigát szlovákiai irányba, lehet elmegyünk Zakopane irányába.
|
Diravi | 98192 | 2015. augusztus 21. 10:16 | Válasz erre: 98189 |
Az majd holnap kiderül! Tavaly csináltam 2x hasonlót, akkor BP indulással+érkezéssel, azok 1150-1200km-ek voltak, 05h-23h, bennük mondjuk 300km autópálya. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hazafele a pályán már nem volt õszinte a mosolyom... :) Most a határtól indulok reggel.
|
Flenegen | 98191 | 2015. augusztus 21. 10:14 |
Mikor a membránt cseréltem akkor a Suzukis cikkszámot leellenõriztettem a Red Baronba a srácokkal mert nem tudtam a kettõ közül melyik kell. A redbaronba van valami spéci alkatrész program, ami az esetleges egyezõségeket is megmutatja. Az enyémen lévõ karbit a Suzuki is használja,lehet hogy úgy lenne az említett alkatrész. Mert ugye Yamaha a membránt sem adja külön:(
|
Robi70 | 98190 | 2015. augusztus 21. 09:49 | Válasz erre: 98187 |
Az eddigi egyetlen kehelycsõ csere, amirõl tudok Scopy motorján történt. Abba egy bontott karbi alkatrészei lettek beépítve. De ha valaki jut valamire ez ügyben, mindenképp tegye közkinccsé az infót, mert lassan engem is érint a dolog. |
Robi70 | 98189 | 2015. augusztus 21. 09:45 | Válasz erre: 98185 |
Idõben és km-ben mi lett a nap vége Diravi?
|
Robi70 | 98188 | 2015. augusztus 21. 09:44 | Válasz erre: 98176 |
Meg találtad az utódot Zoli? Vagy egyenlõre eladod hófehért és lesz ami lesz?
|
Banditx | 98187 | 2015. augusztus 21. 07:06 |
Kedves fórumtársak! A következõ, gyakran emlegetett témában volna kérdésem. Kehelycsõ... Megnézte a szerelõm a yamaha rendelhetõ alkatrészek között, persze nincs. Ti hogyan oldjátok meg a cserét? Visszakerestem az általatok beszúrt linkeket, vagy nem szállít az eladó Mo.-ra vagy nem jó 4tx-re a cucc. Ha valaki tud pontos méreteket adni, le is tudom gyártatni. Köszi! |
tulok99 | 98186 | 2015. augusztus 21. 01:03 | Válasz erre: 98184 |
Kedves Ferenc! tudok adni igo-t, nekem mûködik szépen, tegyünk egy próbát holnap a naviddal! csörögj rám, ha ráérsz, vagy csak simán gyere át! délután tuti itthon leszek!
|
Diravi | 98185 | 2015. augusztus 20. 22:46 | Válasz erre: 98178 |
Egyedül nincs másért megállni, csak tankolni, meg pár gyors fénykép: Motor heggyel, vagy Motor tóval :) Hogy ne legyen unalmas a sok aszfalt, egy kis lájtos offroad Judenburg felett, Sankt Oswald és Gaal között: https://www.youtube.com/watch?v=EC7dnI6ukqI |
Kucsi | 98184 | 2015. augusztus 20. 22:15 | Válasz erre: 98182 |
Tök egyszerû.Szerintem nem állok neki. Biztos van aki egyszerûbben megcsinálja majd. Azért köszi.
|
kawa550 | 98182 | 2015. augusztus 20. 21:53 | Válasz erre: 98180 |
Valszeg jó az, csak kicsit buherálni kell, anno az én wayteqemre se ment fel csak úgy, az akkori probléma megoldásból itt van a talán lényeges rész: "IGO 8 mappa mobilenavigator -ra átnevez. A mappán belül az application.dat nevü file mobilenavigator.exe -re átnevez( a program is ebbõl csinálná telepítés közben). a sys.txt file tartalmát szerkeszteni kell errõl: [folders] app="%SDCARD%/igo8" [interface] maxzoom2d=6000000 show_exit=1 [map] 2dheadup=1 Erre: [folders] app="%SDCARD%/mobilenavigator" [interface] maxzoom2d=6000000 show_exit=1 [map] 2dheadup=1 Ha kész van az egészet kiírod egy kártyára,beteszed,és indul. Az elsõ indításnál lehet hogy a speedcamok betöltésével akár 10 percig is eljátszik,ilyenkor úgy néz ki,mintha lefagyott volna, de nem,csak dolgozik. Hagyni kell,aztán a következõ indításnál már 1 perc alatt magához tér. Hát kb ennyi." Mint látszik, itt is az elérési utat kell megadni, a wayteq cuccok alapból ezt a mobilenavigatort kereseik. Ezen felül még ha win CE van a gépen és hozzáférhetõ, akkor azt is megpróbálhatod, hogy valami fájlkezelõbõl közvetlenül indítod az igo.exe-t. ha nem férsz hozzá a winCe felülethez csak a gyári skinhez, akkor érdemes megpróbálni, hogy az sd kártya gyökérkönyvtárba beteszel egy bármilyen szövegszerkesztõvel készített "múkogy!" tartalmú fáljt, amit aztán átnevezel YFGo2CE.bld-re, beteszed és újraindítod a navit. Na jó, a mukogy nem muszáj írhatsz bármit helyette, csak legyen pár karakter.:))))) |
csokabi | 98181 | 2015. augusztus 20. 21:31 | Válasz erre: 98166 |
Le a kalappal, hogy ennyit kibírsz a nyeregben. Jó szórakozást ehhez a maratonihoz!:)
|
Kucsi | 98180 | 2015. augusztus 20. 21:11 |
Honnan tudok szerezni navigációs programot a GPS-re?Most vettem egy Wayteq gps-t és az én meglévõ IGO-m hiányosnak minõsült, mert nem tudom telepíteni?
|
Flenegen | 98179 | 2015. augusztus 20. 21:04 |
Én is a Mesterrel értek egyet. Ha km-t akar gyûjteni akkor ok, de szerintem úgy, hogy élvezeti értéke is legyen a táv megtételének max 5-600 km / nap távval számolj. Nekem a 900 km már kocsival is sok, motorral meg el sem indulok.
|
Kawakarika | 98178 | 2015. augusztus 20. 20:38 | Válasz erre: 98158 |
Mi reggel 8kor indultunk Asta kollégàval Körmendröl.420km.t jöttünk ,és a Sachsenburgi szállásra du.5kor értünk ide.Sztem nagyon túltervezted,vagy csak tankolni állsz meg?
|
kawa550 | 98177 | 2015. augusztus 20. 20:18 | Válasz erre: 98175 |
Csinos az öreglány, de le kéne törni annak a kezét, aki ilyen színt talált ki egy motorhoz.
|