5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Yamaha TDM
Következő oldal

kawa550 104799 2016. március 13. 19:46   Válasz erre: 104798
Miért nem? Majd azt te eldöntöd hogy neked kényelmes-e! :)))

Anfanger001 104798 2016. március 13. 19:32   Válasz erre: 104770
B@sszus én most akartam C2-rõl C3-ra cserélni... Lehet nem kéne...

kawa550 104797 2016. március 13. 18:47   Válasz erre: 104794
Azért voltatok páran vazze! Mennyi elmebeteg van ebben az országban!:)))))))))))))))

kawa550 104796 2016. március 13. 18:43   Válasz erre: 104789
Meglépni az se tudna, de hogy az egy kibacottul szép és stílusos motor, abban nem lehet vita!:))

kawa550 104795 2016. március 13. 18:41   Válasz erre: 104788
A harcsát értem(bár nem szeretem) a pergetés meg gondolom az ahogy forog a nyárson a dög, hogy aztán legyen belõle egy sült harcsa nevû általam meglehetõsen lenézett táplálék(ételt nem mondanék, mert az ugye az ami finom). Talált süllyed, vagy ez megint egy horgászati móccer? :))))))))))))))))
A sisakos részt is értem, és értelmes indoklás után el is fogadom. Nem akarsz/tudsz elviselni füldugót, így arra a döntésre jutottál, hogy a saját pénzedbõl hajlandó vagy 8-10x-es árat fizetni a csendért meg a tartósságért. Senkinek nem lehet ez ellen semmi kifogása, nekem sincs.
Monnyuk a 80-100.000-es hjc sisak tulajok közül most néhányan utálnak téged mint a sz@rt, de ez legyen az õ bajuk ugyebár. :)))))
Mi meg olyan jókat fogunk idén is motorozni a lidlibiliben hogy ihajj! És végig vigyorogni fogunk!:))))))

MadBob 104794 2016. március 13. 18:32   Válasz erre: 104793
Itt vagyunk 2:26-nál: https://www.youtube.com/watch?v=hXgvr0Lm3ZA&feature=youtu.be

MadBob 104793 2016. március 13. 17:41   Válasz erre: 104769
Nem, az enyém a sor legvégén volt, az arany fekete.

TIZ 104792 2016. március 13. 17:38   Válasz erre: 104788
galoscsabus!
Én is a Caberg - C2 utat jártam be, és hasonlóképp meg voltam (vagyok) elégedve a csendességével. Igen, a féloldalas nyitás nem szerencsés de már kialakult a rutinom hogy kell gond nélkül nyitni. Én ugyan már cseréltem plexit (mondjuk sikerült is szépen megkarcolnom) és hasonlóan voltam hogy ez bizony lötyög, túl nagy, na majd lesz C3 - persze kicsit kevesebb a a hajam mint megvételkor :-)
Aztán vettem bele bélést és újjászületett a sisak! A csere idejét ezzel erõsen eltoltam...
Az egyetlen tulajdonsága amivel nem vagyok kibékülve hogy nem reteszelõdik a felnyitott állrész. Kicsit kellemetlen hogy ha lenézek vagy igent bólintok akkor lecsapódik.

lendvai 104791 2016. március 13. 17:28   Válasz erre: 104788
Aszondják, hogy ez az R-PHA ST már van olyan halk, mint a Schuberth. Szubjektív tesztek alapján persze. Majd meglátjuk.

scopy 104790 2016. március 13. 17:23  
Írtam egy hasonló lélegzetût mint Csabus, de ez axar...

Lenemírommegint!

Tegnapelõtt egy 80 cm-es csukát piszkált le a botomról a merítõhálós barátom. Ma kaptam tõle egy kinyûtt tornacsukát, benne pet palackban mázai 1,5 l pálinkával. Úgyis tilalom van a csukára... Ígyserossz!

Muju 104789 2016. március 13. 17:22   Válasz erre: 104787
Letfeljebb az aki egy MT01-el vót itt. Húdecíp volt.

galoscsabus 104788 2016. március 13. 17:09  
Volt pár féle sisakom az elmúlt 30 évben.
Na jó, a Kiskõrösi KTSz örökbecsû termékét hagyjuk :-)
Amikor elkezdtem aszfalton tekeregni, akkor az elsõ bilim egy MDS volt.
Nehéz volt mint a dög, de legalább borzasztó cúgos, ennek ellenére iszonyatosan párásodó. A 10-es skálán megszavaznék neki egy gyenge 3-ast.
Jött egy Caberg, már felnyitható állrésszel, de hasonlóan szar volt. Talán a plexije nem olyan könnyen karcolódott. Kapjon jóindulattal egy 4-est.
Utána követte egy MTR, ami mind közül a legrosszabb volt, nem is volt meg egy hónapnál tovább. Minden motorozás után fül-és fejfájás gyötört. 0 pontot adnék neki, mert alacsonyabb osztályzat nincs a skálán.
Jöttek a HJC-k. Elõször zárt kivitel nekem is és Feleségnek is, de én hamar cseréltem felnyithatóra. Alapjában véve egész jó kis kupakok voltak, de a huzatosságukkal nem tudtam megbékélni. Füldugót meg hordjanak a lakatosok, nekem a motorozás nem a halláskárosodás elleni védelemrõl szól. Ami bajom még a HJC-vel volt, hogy a bélése 1 év intenzív használat után kezdett szétfoszlani és minden motorozás után tele volt a fejem apró, fekete szivacsdarabkákkal. A HJC-nek megszavaznék egy 6-ost.
Akkoriban már sikerült beszélgetnem olyan túramotorosokkal, akik néha elmentek már a szomszéd falu határán is túlra és nem tudott nem feltûnni, hogy szinte kizárólag 3 márka volt náluk látható: Schuberth, Nolan és Concept (ami igazából Schuberth).
Kaptam egy C2-est kipróbálásra és egybõl rájöttem, hogy miért van ez így.
Mint ha lekapcsolták volna a menetzajt, ami a TDM-en különösen hangos volt. Tudtam benne menet közben halkan zenét hallgatni és a sisakbeszélõben sem kellett már Feleségnek ordítva beszélnie hozzám. 3 év alatt elég sokat használtam, de a plexije karcmentes volt, a napellenzõje sem mattult meg és a bélése is tökéletesen rendben volt, egészen a halála napjáig. Egyetlen nagy hiányossága a nehézkes nyithatóság volt, azt nagyon elbaxták a tervezõk.
Ezzel együtt, mivel megmentette a kis tyúxaros életemet, elfogultságtól sem mentesen adok neki 10 pontot :-) (halottakról vagy jót, vagy semmit)
Mikor újból motorra ültem, vissza kellett szoknom a HJC-hez.....azt hittem, megbolondulok :-)
Gyorsan összekuporgattam egy C2 árát, de rá kellett döbbennem, hogy mezei festéssel már nem lehet újat kapni belõle, csak az utód C3 volt a polcokon, kicsivel drágábban, de könnyebb tömeggel és sokkal jobb nyithatósággal.
Így lett az utód a C3. A csendessége ha lehet, még jobb, mint az elõdnek. Szellõzés és napellenzõ rendben vannak. A bélése 6 év használat után viszont ennek is kuka. Lehetne cserélni, de azt hiszem, hogy ezt az évet még kihúzom benne maszkot vagy kendõt hordva a kopasz búrámon és jövõre új sisak után nézek. Állítólag 5 évente nem árt cserélni, ezt már erõsen túl fogja haladni, ami árthat a védelmi képességének is. Még egy bosszantó hibája volt neki, a szíjának van egy dupla bújtató csatja, ami 2 év után szarrá rozsdásodott. Oké, hogy olyan helyen a bélés alatt ami nem látszik és csak az anyag felületén, de akkor is.... ennyi pénzért azt a 40 grammos kis bizbaszt csinálhatták volna rostfrei anyagból is. Mindezekkel együtt a C3-nak adnék egy 8-ast.
Még nem tudom, hogy mi lesz a következõ bukóm, de már nézegetem a lehetõségeket.
Na, mára ennyit a paradicsom-befõzésrõl....most pedig megyek harcsára pergetni (ezt már talán Kawa is érti, ha eljutott a wikipédián a H betûig :-)))) ).
Oda nem kell bukósisak :-)

kawa550 104787 2016. március 13. 16:40   Válasz erre: 104784
Kurvaélet! Szolgálati ingyen motort adnak ilyen faluban sétálós bohóckodásokhoz?! Megyek, megalapítom a kópházi motoros polgárõrséget, oszt szólok a polgármester úrnak hogy egy MT09 lenne a megfelelõ járgány, amivel egyetlen huligán se tudna meglépni elõlem. :))))))))))

kawa550 104786 2016. március 13. 16:38   Válasz erre: 104785
Várgyávárgyá! Má rajta vagyok a wikipédia "mi az a horgászat" címû cikkén, minnyá mindenhez értek! :))))))))

galoscsabus 104785 2016. március 13. 16:36   Válasz erre: 104768
BÁÁÁÁZMEG!!!!!!
Erre vártam úgy 10 évet, hogy végre legyen valami téma, amihez a Fõszakács nem ért!!!!
Heuréka!!!!
:-)))))))))))))

Muju 104784 2016. március 13. 16:36   Válasz erre: 104779
Polgárõrsèg vót rárajzolva mindre.

kawa550 104783 2016. március 13. 16:29   Válasz erre: 104770
Egyrészt egyetértve, másrészt kiegészítve:
A mérési eredmények az egy dolog, ami akkor lesz fontos, mikor már ott a pofon.
De van egy másik-szerintem legalább ilyen fontos- nézõpont, hogy lehetõleg sor se kerüljön arra a pofonra. Ehhez pedig a mások hülyeségének elkerülését illetõ szerencsén kívül az kell, hogy pl semmi ne vonja el vezetés közben a figyelmedet.
Pl egy márákás, biztonságos(nak mondott) sisak, ami nyomja fejtetõdet és nem enged teljesen koncentrálni, mint pl nekem az összes shark sisak amit a minap próbáltam. Aztán az arcomat meg a pofacsontomat se szorítsa meg nyomja, mint pl a shoei meg a subi sisakok. Ellenben legyen kényelmes, mintha ott se lenne, ne nyomjon sehol, de ha meg akarom tekerni a fejemen, akkor ne tudjam, mert fogja mindenhol passzentosan. És lehetõleg könnyen lehessen fel/le venni, és mindenképpen felnyitható legyen, mert az nekem nagyon tetszik. és legyen benn napszemcsi is, mert érzékeny a szemem és az alátolt napszemüveg baromira idegesít. Szóval legyen pont olyan, mint a Probiker kx5 https://www.louis.at/artikel/probiker-kx5-klapphelm/215200?list=154596370 , ha most valamiért le kéne cserélni a lidlit, akkor azt venném meg, a felpróbált minimum 20 sisak közül kizárólag azt találtam hibátlanul kényelmesnek.
És ez kizárólag rám vonatkozik(meg véletlenül a Zsuzsira is), mivel ez teljesen fejforma függõ, valszeg nekem túl nagy az arcom, azért nyomja a subi. :)))))))))))

Hr.Geiger 104782 2016. március 13. 16:27   Válasz erre: 104780
Meg kell próbálni egyet! :-) Mondjuk ebben nincs napszemüveg, tehát az orrodat nem vágja le semmi.
Én most a neon sárga kupakokra vagyok "rázizzenve", elõször én is a HJC-t böktem ki - miután Dinnye azt mondta, hogy az LS2 annyira nicht gut, aber sehr billig :-)) - de aztán ahogy kutakodtam, bejött a szórásképbe az MT. Majd meglátjuk, nem hajt a tatár, van jó kenyérbolti sapkám, még egy év garanciával...
:-)))

lendvai 104781 2016. március 13. 16:24   Válasz erre: 104774
Ez olyan, mint a hallgatásos meditációs elvonulás. Ott annyit pofázhatnánk, amennyit csak akarunk, senki nem szólna ránk, csak arra kellene ügyelni, hogy mire lejár az idõ távozzunk a sok remegõ szájjal hallgató buddhista környékérõl. :-)

lendvai 104780 2016. március 13. 16:21   Válasz erre: 104770
Ez a színvilág nagyon hasonlít a HJC R-PHA ST Oath Keeperre, amit elõször néztem ki. Amúgy tetszik. Kérdés, hogy felvéve a fejem mit szól hozzá, mert nálam az még a szûk keresztmetszet. A Scuberth S2 például hordhatatlan lenne, a fülemnek nincs benne hely. Anno próbáltam LS2-t, az nyomta a homlokomat és a napszemüveg rácsukódott az orrnyergemre. Akkor a Caberg Justissimo GT nyert, abban volt helye a koponyám minden kitüremkedésének, de aztán kiderült, hogy csúnyán zajos. Most kipróbáltam ezt a HJC-t, bevált. Most épp az a helyzet, hogy a bolt hallgat, a magyar hjc honlapon meg azt írják, hogy május 31-én lesz raktáron. Szerdán megbeszélem velük, hogy vagy szereznek egyet szombatra, mert akkor megyek arra, vagy élek az elállás jogával és megköszönöm, hogy eddig õrizgették az elõlegként otthagyott pénzem, de ha sisak nincs, akkor a pénzzel távozom. Az Ebay-en épp olcsóbb is már szállítással Angliából és Németországból is, két héten belül itt van, valamiért itt nincs belõle.
Visszatérve erre az MT sisakra, bár polikarbonát a héj és nincs az árban pinlock, de ha kényelmes és halk lenne minden további nélkül bevállalnám. 4db jön ki a HJC árából, azt nem tagadhatom, hogy ár-érték arányban jobb. Kérdés a felhasznált anyagok minõsége, valamint hogy hogy alkalmas-e az én hepehupás fejemre és a bababõröm kényeztetésére. :-)

Hr.Geiger 104779 2016. március 13. 16:21   Válasz erre: 104775
A sok szolgálati kinemmonyukanevét motorral titeket szabályoztak? :-)))

Muju 104778 2016. március 13. 16:19   Válasz erre: 104776
:D

Muju 104777 2016. március 13. 16:19  
Na azè nem izzadtunk.

kawa550 104776 2016. március 13. 16:19   Válasz erre: 104775
Jellemzõ! Áll a képen és tömi a fejét! Oszt jövõre majd nem fér a ruhájába, ahogy én se!:))))))

Muju 104775 2016. március 13. 16:17  
Ehen-e!

kawa550 104774 2016. március 13. 16:15   Válasz erre: 104771
Én eccer elkísértem az egyik cimborámat éjszakai pecázásra a fertõre, de ottan engem többen lepisszegtek hogy fogjam mán be a pofámat, azóta nem pecázok. :)))))))

kawa550 104773 2016. március 13. 16:13   Válasz erre: 104767
Há kemények vagytok öcséim, mint a vídia!:)))))
Mifelénk szar idõ van, eszembe se jutott volna ilyesmi, meg megígértem a kölöknek hogy az egyetlen szabadnapomon a héten csinálunk agyvédõket a biciklijére, meg feldobunk pár peget, meg megfordítjuk a hátsógumit hogy a másik fele is kopjon, mert a büdös kölök mindig csak egy oldalon csúszik keresztbe fékezéskor oszt asszimetrikusra kopott a hátsó.
Szóval tisztelet a hõsöknek, akik vannak annyira hülyék hogy ma is tolták!:)))))
Nekem meg fáj a hátam kétoldalt vese magasságban.... :(

kawa550 104772 2016. március 13. 16:08   Válasz erre: 104765
Pedig ha én bele akarnám keverni a sisakos vonalat a zeneidbe, nekem menne!:)))))
Na nehogy má a Loreenád asziggye, hogy neki majd pár olcsó kifeszített dróttal meg egy szar torokkal menni fog az ami Selena Gomeznak még 12 szenterdei(hollywood?) producerrel meg 100 órányi méregdrága stúdió utómunkával se megyen?! Haggyá má, csak mert hallod hogy jó? Hát melyik keresett 20 millió dollárt a múlt évben he?! :)))))))))))))))))

lendvai 104771 2016. március 13. 16:06   Válasz erre: 104766
Szerintem az árokparti fejeléstõl teljesen független az, hogy kettyós vagy. :-)))
A pecás dumát én sem értem, de talán azért, mert nem pecázok. Egyszer hat órán át figyeltem egy horgászt és rájöttem, hogy nekem ehhez nem lenne türelmem. :-)

Hr.Geiger 104770 2016. március 13. 16:03   Válasz erre: 104763
Khmmm, khmm Fõvadászuram!
Azért vannak a töréstesztek, hogy ne a testi épségünk kockáztatásával vonjunk le következtetéseket az általunk viselt sisakok minõségérõl. Ott a laborban a mûszereket nem befolyásolja a sok marketing maszlag, ami sokunkra tudatmódosítóként hat, mikor letöröljük a szánk sarkából kicsorduló nyálat a szakboltok kínálatát látva és szó nélkül adunk ki 3x, 4x, 5x többet olyanért, amit olcsóbb termék is tud. Én mérnökként inkább a mûszereknek hiszek, mert a tényekkel nem lehet vitázni. Ha egy Lidlis tökfödõ megkapja a négy csillagot egy ilyen teszten- akár a zeneszerzõ nevét viselõ C2-es is - akkor ott nagy hiba nem lehet majd az Astra szélvédõjén sem.
Ellenben a C3-as kalapban már nem merném ezt kijelenteni, mert az 3 csillagos eredményt produkált.

Szóval nem kampányolok én semmi mellet, pusztán az zavar, hogy élbõl leírnak sokan mindent, amit olcsón lehet megvenni, mert az egyenlõ a sz@rral. Jó példa erre az Aldis csizma is, amit már nem lehet kapni, de akinek van, az nem panaszkodott rá, míg másra...na de hagyjuk.
Aki keres, talál magának jó áron akár 5 csillagos bukót is, természetesen újat. Szerintem nagyon pironkodni sem kell vele, ha társaságban megjelenünk...
Az ára idehaza 26.700 forint körül van. Szakboltban. :-)))

Muju 104769 2016. március 13. 16:02   Válasz erre: 104767
Jelentem a kèt 4tx Muju ès Kawakarika volt;)) A 3vd nemtom. A 900-as a tóparton a tièd volt? Sztender alatt farostlemez??

kawa550 104768 2016. március 13. 15:56   Válasz erre: 104763
Ja és esküszöm, a pecás dumádból EGYETLEN BÜDÖS SZÓT NEM ÉRTETTEM! :))))))

MadBob 104767 2016. március 13. 15:56  
Megvolt az idei elsõ túra, Sukoróra az évadnyitóra. Cizivel futottunk össze és láttam még egy 3vd-t és két 4tx-et. Esetleg innen voltak?

kawa550 104766 2016. március 13. 15:55   Válasz erre: 104763
Szabad jelentkezni fõvadász úr? :)))))))
Az alanti pinlock hozzászólásnál alkalmazott szar 60 eurós mtr sisakban homlokra vettem egy nagyon elkottázott kanyarban a szemközti árokpartot, na, nem nagyon, csak annyi állt a kórházi papírokon, hogy a jobb tüdõfél 2 centivel feljebb áll, mert kicsit felcsúszott a becsapódásnál, de egy nagy piros folton kívül a homlokomon semmi bajom se lett(mármint a fejemen, bár néhányan ezt kétségbe vonják) :)))
Ellenkérdés: meg tetszett ismételni más sisakokban is a mûveletet, hogy bizonyos legyen abban hogy azok nem mûködnek?
Mellékelném a lidlis sisak egzakt mérési eredményeit, mivel a tudomány(mely a c2-õt is kifejlesztette) csak a megismételhetõ és mérhetõ csodákban hisz:
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/mds-md200
Peace!:)))))))

lendvai 104765 2016. március 13. 14:05  
A kemény rocker motorosok bosszantására meg itt van egy kis zene, a Metallica mellett ez is szól nálam olykor:

https://www.youtube.com/watch?v=W3pAbWA3axk

A zenészek arca ami mindent elmond és ahogy én is megélem a zenét. Meg a motorozást is. És onnantól kurvára mindegy milyen sisak van a fejemen. :-)

lendvai 104764 2016. március 13. 14:02   Válasz erre: 104763
Hát... attól, hogy senki nem tudja jelenleg prezentálni, attól még lehet jó egy HJC R-PHA ST is feleannyiért. Az mondjuk zárt. Azok állítólag egy kicsivel még jobbak. :-) Az anyagösszetételét illetõen talán még jobb is lehet, mint egy C2, de ha majd egyszer én is beleverem a buksimat egy autóba utána tudok tapasztalati alapon nyilatkozni. Addig meg az se fér a fejembe, hogy egy több milliós vadászpuska mennyivel tud többet, mint a pár százezres? Gyorsabban jön ki belõle a golyó? :-) Valljuk be, itt is sok esetben a nevet fizetem meg, ami befektetési oldalról lehet egy érv. Sok tényezõ van ezek mögött az árak mögött és én a magam részérõl nem akarom minden aspektusát részletekbe menõen elemezni. Ha felülök a motorra tisztában vagyok vele, hogy veszélyes üzem. De motorozás közben én élvezem a dolgot és nem azon elvek alapján motorozok, amit sokan vallanak, hogy minden autósra úgy kell tekinteni, mintha épp engem akarna megölni. Az már klinikai eset vazze! Akkor jobb, ha nem ülök semmire. :-) Onnantól kezdve meg annyira nem a biztonsági szempontok vannak sokak elõtt, inkább a komfort, a zaj meg ilyenek. Ha meg itt az idõ, hát akkor így jártam. :-)

galoscsabus 104763 2016. március 13. 13:44   Válasz erre: 104761
Miért baj a pecához ha szél van?
Feeder bot, nyelét magasra, spiccet a víz alá, ütköztetett kosár, 7 centis elõke, minipellet.
100% siker 😉
Este meg jön a szélcsend, egérfül nagyságú a bodzalevél, itt az ideje húzkodni a felszíni wobblereket, éhesek a harcsák 😋.

Sisak témához:
Nekem sikerült bevernem a túlárazott Sch. C2-vel egy Astra szélvédõjét és tetõélét. Az összegzett sebességünk valahol 70 km /ó körül volt. Lett egy kb. 20 másodperces filmszakadásom, meg vérzett az orrom.
Valaki legyen már olyan tökös, aki a kiciocco tecsógazdasagos sisakok mellett kampányol, hogy modellezze már le ezt egy ilyen biliben és utána számoljon be a tapasztalatairól. 😄
Amíg ezt nem tudja senki prezentálni, addig eszembe sem fog jutni, hogy kenyérboltban vegyek sisakot......"cipõt a cipõboltból" 😁

lendvai 104762 2016. március 13. 13:20   Válasz erre: 104755
Vazze, ez a mindenki olyan sisakot vesz amennyit a feje ér nagyon gyenge duma szerintem. Nekem megfelelne a négy csillagos töréstesztes Lidl-es sisak is, ha épp másra kell a pénz, ha meg megengedhetem akkor veszek egy drágábbat, ami vagy tud annyival többet, vagy nem. A megrendelt HJC-m egyszerûen tetszik, a teszteket olvasva jónak is tûnik, pinlock jár hozzá, az ára még a lélektani határon belül van. A Schuberth szerintem túlárazott, legalábbis nekem, pedig elõször abban gondolkodtam. A C3 nem tetszik, egy golyó, a C3 Pro meg némi aerodinamikával spékelve kétszer annyi, mint a HJC. És tuti, hogy nem tud kétszer annyit. A HJC meg nekem sokkal jobban tetszik, igaz menet közben nem látom. :-)

scopy 104761 2016. március 13. 11:40  
Szeva! 4-kor értem haza, 8-kor be is rendeltek. Most újra itthon. Gyöngy napsütés, baxott nagy szél. Se motorozás, se peca! Ergo: pálesz-kézmûves sör kombó! Ebéd, szundi!

Legyen szép napotok!

Rolidave007 104760 2016. március 13. 11:25   Válasz erre: 104759
Árat nem tudsz véletlenül? Az ebyen egyanez 10042,-ft

gesszti 104759 2016. március 13. 11:16   Válasz erre: 104757
Az aldi-s készlet tökéletesen beszél samsung telefonokkal. Szépen váltogat automatikusan navi, telefon és utas közt.

Karex 104758 2016. március 13. 11:12   Válasz erre: 104756
Tegnap kerti munkára alkalmas idõ volt, földtúrással, nyesedék égetéssel.
Ma meg már azért csak fel kéne kelni megnézni milyen idõ van kint.........
:D

Karex 104757 2016. március 13. 11:09   Válasz erre: 104753
A bt headsetek erre kiválóak. A mit írtál tudják.
Észrevételként annyit: a társeszközökben válogatósak. Pl samsung telefon nem akaródzik kommunikálni velük, több változatot próbáltam. És a bt-s gps em sem mondja a fülembe, hogy túl gyorsan mész.......
De: motorozás közben nem telefonálok, a gps meg elõttem van, làtom.

kawa550 104756 2016. március 13. 11:05  
Mindenki évnyitózik? Itten dagonya van a kertben, egész este esett, most is szötymörög, meg hideg is van....:(

kawa550 104755 2016. március 13. 10:59  
Megy a karate a sisak teszt alatt. :)))) Motordoktor is beszállt egy gyengével:

"Motordoktor
2016.03.12 10:06:14
Kezdõ koromban én is annyiért vettem sisakot amennyit a fejem ér - ma már nem ér annyit a fejem sem és olyan sisakot veszek ami ECE 22.05-ös és kényelmes a bélése. "

Anfanger001 104754 2016. március 13. 09:45  
Jó reggelt! Ha mááá zenélünk, némi aktualitással én is gurítok egyet...

https://www.youtube.com/watch?v=TtYBPeicOHE

Rolidave007 104753 2016. március 13. 08:44  
Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Tudtok-e ajánlani olyan kommunikátort, ami jó zárt és felnyitható sisakhoz is, veszi az androidos igo gps szövegelését és az utassal is lehet menet közben beszélgetni, valamint árban is elfogadható? Nézegettem az ebay-en van választék rendesen. Az sem volna hátrány, ha 2 hangszórós lenne, nem csak az egyik oldalon bömböl a fül mellett, tehát sztereo... Az asszonyom hiányolja, hogy 50 fölött már nem tud velem társalogni... 100 fölött meg már ordítva sem tudja velem közölni, hogy prostamol uno hiányában meg kéne állni, mert szükség van... ;)

Star 104752 2016. március 12. 23:40   Válasz erre: 104750
Osakai koncert.... Alapmû. Na elmentem Kizs Grofót hallgatni. :-)

Star 104751 2016. március 12. 23:37   Válasz erre: 104749
Rick Wakeman White Rock c. albumáért eky piros cimkés Lewis-t adtam a garain. Mondjuk nem ma volt...

kawa550 104750 2016. március 12. 23:30  
Meg netek, retek, hogy örüjjetek! :))))))
https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE

kawa550 104749 2016. március 12. 23:26   Válasz erre: 104745
Hamár homár, legyen kövér! Aszongyák öregszünk. Na, ha mi is úgy toljuk öregen ahogy ezek a nyuggerek, akkor nincs ezzel semmi gond tezsvíreim!:)))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=xaNa9CLVtLI

kawa550 104748 2016. március 12. 23:23   Válasz erre: 104747
Rendes csajok kawáznak. Minden értelemben.:))) Pl a zén Zsuzsim is. :))))))))))))

Star 104747 2016. március 12. 23:12   Válasz erre: 104744
Jó bizony, a lányom! :-) Majd megismeritek, mert szeretne eljönni velem a nyári TDM talira.

gesszti 104746 2016. március 12. 23:05   Válasz erre: 104744
Apja-lánya... :-)

lendvai 104745 2016. március 12. 22:56  
Tessék egy kis zene:
https://www.youtube.com/watch?v=MtxvYfqbM3g
Ez eredetileg egy Missió szám, sose hallottam még róluk elõtte. Elõször pont a Nyugtalan zenekar egyik koncertjén találkoztam vele. Itt annyira nem jön át, de élõben mindenki megõrült tõle. A billentyûs srác, aki énekel vak.
TDM-rõl nem tudok beszélni, mert elsõ gumi jövõ hétvégén lesz felszerelve, a sisak meg még mindig nem jött meg.

kawa550 104744 2016. március 12. 22:24   Válasz erre: 104742
Na, te legalább nem állsz össze mindenféle 3betûsökkel. Akinek versyse van, az csak jó ember lehet!:)))))))

gesszti 104743 2016. március 12. 21:10   Válasz erre: 104742
Itt nem volt vészes szél. Olyan 20-30 km/h.

Star 104742 2016. március 12. 20:54  
Beöltöztünk mint a hóemberek. :-)

Star 104741 2016. március 12. 20:47   Válasz erre: 104739
Kinek mi a tökéletes. Mi is motoroztunk Zalában. 6 fok, brutális szél.

MadBob 104740 2016. március 12. 20:24   Válasz erre: 104736
Igen, ezekkel csak az 1,2 és 5-ös élezhetõ. A 4-es a konvex él azt ilyennel lehet: http://www.hidegfem.eu/item.php?tid=1895

A legélesebb a 3. a konkáv él. Olyat házilag nem igazán lehet csinálni. van egy orvosi acél mûtõskésem kb 25 cm-es pengével konkáv éllel, brutális.

gesszti 104739 2016. március 12. 19:19  
Ez kis Zalai tekergés. Tökéletes idõ volt hozzá.

kawa550 104738 2016. március 12. 17:21   Válasz erre: 104730
A linkelt cikket csak most olvastam el, hát nem tom..... Az aldis sisak plexije tényleg ennyit torzíthat? Mert a lidlisen én ilyent nem vettem észre. Aztán az a bélés. Gondolkodtam én erõsen, milyen bélés van a lidlisbe, de fogalmam sincs, hisz max pár százszor volt a fejemen. Na most szerintem ez a jó hír. Mert ha az is smirglibõl lenne, akkor asszem az azért feltûnt volna. Zajos az tuti, de hát ugye nekem olyan hallókészülékem van mint a 3. képen, szóval lexarom hogy zajos-e. :))))))
A párásodás probléma is megvan, de szerintem nemhogy nem erõsebb mint a többi sisakomé, hanem inkább jobb, de persze nem éri el a pinlock szintjét, ahogy egyik másik sisaké se, ártól függetlenül. Kentem én annó minden szarral, de a pinlock az egyetlen megoldás szerintem, meg valszeg mások szerint is, nem véletlenül terjedt el a pinlock elõkészítés a legtöbb márkánál. Lehet vakerászni, hogy az én drága sisakomon gyárilag van egy olyan réteg, de most szólok, lófaxra való az a réteg a pinlockhoz képest. Azt viszont 20 euróból be lehet tenni bármelyik sisakba, akár a lidlisbe is, nekem is volt az mtr-be. Jól látszik a mindent beborító tejköd, a pinlock körül.

kawa550 104737 2016. március 12. 17:12   Válasz erre: 104733
Tom, olyanom is van! :))))

kawa550 104736 2016. március 12. 17:10  
Lehet én értek félre valamit, de szerintem ezek a készségek amiket idelinkeltek, nem élezésre valók, hanem élesítésre, ami sacc/kb annyi, mint amikor én meghúzom elõször az acél élén aztán a lapján.
Ezekkel a készségekkel soha a büdös életben nem tudjátok az 4-es formájúra köszörülni, ami a legtartósabb élt adja. Mi meg, hozzá nem értõ szakácsok aztat szeressük igazán, nem az ilyen ékformájúra csináltakat, amik persze igen élesek, kb 2 napig.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Secheniya_klinkov.jpg

MadBob 104735 2016. március 12. 16:37   Válasz erre: 104724
Nekem inkább ez jött be: https://www.youtube.com/watch?v=OK4mEmOH7PA
A szögtartás könnyebb, több eltérõ kõkészlettel lehet venni.

Karex 104734 2016. március 12. 16:23   Válasz erre: 104730
Az szokott tetszeni, mikor az egyszerimotoros kijelenti: mindenki olyan sisakot vesz, amennyit a feje ér.
Erre szoktam mondani, hogy énnekem lehet nem ér annyit mint a tied, de add már ide légyszi a sisakod árában a sajátodat........ még senki nem adta.
Bukócsõ eladó, még mindig.
Meg plexi.
Meg hasidom.
Meg sárvédõ toldások.
Van méz is.
Stb....

lendvai 104733 2016. március 12. 16:16   Válasz erre: 104731
A harmadik az nem hallókészülék, csak azért mondom hátha szemüveg nélkül nézted. :-)

Hr.Geiger 104732 2016. március 12. 14:01   Válasz erre: 104731
Lécci menjél el a szemészetre, most! :-)
Piros az a tiéd volt borjú korában, ez kérlek bordó metál...
:-)

kawa550 104731 2016. március 12. 13:42   Válasz erre: 104730
Ilyenek nekem is vannak, kivéve a ronda piros motort...... :-)))

Hr.Geiger 104730 2016. március 12. 12:47  
Tiszteletem!
Ezen a témán is szoktunk rugózni, ezért ideteszem:
http://totalbike.hu/tesztek/2016/03/12/veheto-e_szupermarketes_buko/

Nyilván mindenki maga dönti el, hogy mire mennyit áldoz. A motorom tükrén - tudom, hogy nem a legjobb hely a sisak tárolására, de akkor az volt a legjobb megoldás - látható a Lidl-ben kapható termék, ami 2014-ben 15.990.-Ft volt. Jól bírja a gyûrõdést, plexije karcmentes két év után is. Zajos? Lehet, de engem nem zavar, mert füldugóval nyomom. ( Earline, munkavédelmi boltokban adják olcsón)
Aki ráismer a második képen látható MDS MD200-s bukósisakban a saját Lidl-is Crivite kupakjára, az nem téved! :-) Ez sem lehet sokkal rosszabb, mint az áruházi tesója, bár ezért 45.990-Ft-ot kértek két éve, most alig 48 ezret.
Testvérek közt is 30k a zsebben marad, ha a diszkontban vásárolunk, miközben ott még kapunk tartalék plexit, plusz bélést, sisakzsákot és még mogyorót is vásárolhatunk, ha ahhoz van kedvünk. :-))
A SHARP teszten az MDS sisak ****-os minõsítést kapott, szóval a cikkben is megtalálható " szart csakis olcsón" kijelentés erõsen sántít.
Ami az áruház ellen szól, hogy ott csak évente egyszer van lehetõség sisakot venni. De ez a legkevesebb, nem igaz? :-))

Anfanger001 104729 2016. március 12. 09:43   Válasz erre: 104728
Egy kocka sör :)) "Reálisan"... gondolom jól esne...

Karex 104728 2016. március 12. 09:09   Válasz erre: 104727
Nem merek árat írni. Mit adnál érte? Reálisan, ami mindkettõnknek jól esne.

ricsi1960 104727 2016. március 12. 02:57   Válasz erre: 104686
szia,
engem erdekelne egy '91-ea modelhez a bukocso.
mire gondolsz arban?
udv ricsi

csanesz 104726 2016. március 11. 22:10   Válasz erre: 104715
Monyuk a hagymával elbénázok pár percet ez tény. :)))
De fúróval készítek olyan finom felületû furatot mûanyagba, hogy nem mondja meg senki, hogy az öntésbõl származik vagy kifúrták...

Kb 20 perc alatt megtudnám neked tanítani és onnantól kezdve bármit megéleznél...

kawa550 104725 2016. március 11. 21:20   Válasz erre: 104724
Biztos jó a cucc, de én kicsit bizalmatlan vok az ilyen teleshoppingban csodát tesz dolgokkal.
Magam részérõl megmaradnék a bevált módszernél: idõnként elviszem Belencsák bácsi késes mûhelyébe a mozi mellé, oszt Feri bácsi(akit már akkor is bácsiztunk, mikor én még Piedone filmekért álltam sorba a mozi elõtt) megteszi amit meg kell tennie. Csodakütyüket meg használjon az, akinek nincs saját köszörûse.:))))))

galoscsabus 104724 2016. március 11. 20:43   Válasz erre: 104698
Kés élezéshez ez egy igazán "hülyebiztos" szerszám:
https://youtu.be/5LBDnJv5B58
Vagy 15 éve használom, munka-kések élezésére.
Vizesen kezdve, 20-20 húzás minden pozícióban a két kövön jobbról és balról elég hozzá, hogy a betompult késsel újból komplett rendbe tudjak rakni 6-8-10 lõtt vadat, mérettõl és vadfajtól függõen.
Az pedig nem gyenge igénybevétel, kap közben egy kés rendesen.
A használata gyerekjáték és ha nem is ez adja a legprecízebb élprofilt, de mindennapos használatra bõven jó.
Lehet kapni hozzá ipari gyémántos köveket is, de eszement drágák, így maradok a kér pár gyári kõnél.
Amúgy egy csomó mindent lehetne még vele élezni, de én csak ollót szoktam.
(a videó nagyon "amerikai", lehet találni a tecsõn ennél jobbat, lényegre törõbbet is)

Muju 104723 2016. március 11. 20:33   Válasz erre: 104722
Ez holnap dõl el.

Kawakarika 104722 2016. március 11. 20:22   Válasz erre: 104721
Szóval gyüssz???

Muju 104721 2016. március 11. 20:09   Válasz erre: 104720
1 mm víz há miaz? A 11-es csúcshõ meg úgyis több lesz. Mert ugye sokan fognak motorulni.

Kawakarika 104720 2016. március 11. 20:07   Válasz erre: 104716
https://www.idokep.hu/idojaras/Sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r

Star 104719 2016. március 11. 20:02   Válasz erre: 104689
Átírtad a szöveget??

kawa550 104718 2016. március 11. 19:51   Válasz erre: 104717
Az már régen volt, mikor még fiatal voltam és féleszû. De most már teljesen hülye vok!:))))

Kawakarika 104717 2016. március 11. 19:48   Válasz erre: 104716
Épp Te mondod ezt,aki méteres hóban is húzod tehénkének?:))))

kawa550 104716 2016. március 11. 19:42   Válasz erre: 104710
Arra gondolsz, mikorra 6-8 fokos csúcshõmérsékletet jósolnak de legalább erõs széllel? Azt csinálsz amit akarsz!:)))))))))))))

kawa550 104715 2016. március 11. 19:40   Válasz erre: 104709
A legnagyobb tisztelettel mondom, de: ebbe a kést megélezed a 400-as kövön dologhoz most inkább nem szólnék hozzá, de ne felejtsd el, egy olyan embernek próbálod megmagyarázni milyen az éles kés, aki bekötött szemmel apróra vág egy hagymát annyi idõ alatt, míg te az orrodhoz emelsz egy papírzsebkendõt a hagyma szag miatt. Minden szakács legmegbecsültebb szerszáma a kése, mert egész nap azzal dolgozik. A jó kés élezés nem azt jelenti, hogy leborotválod az alkarod vele, hanem azt, hogy ezt a tulajdonságát nem csak órákig, hanem hetekig/hónapokig meg is tartja, az pedig nem úgy megyen hogy megrángatom egy kövön meg egy reszelõn, de erre nem is vok hajlandó több szót vesztegetni.
A kézzel fúrót köszörülés nevû sportot ûztem idáig egy sima kettõs köszörûn, több kevesebb sikerrel. Olyasmi ez mint a kés meghúzása az acélon, lehet hogy te is megtudod, talán még használsz is az élének valamennyit, de az is egészen biztos, hogy én közben csak elnézõen mosolyognék hogy mi a picsát mûvelsz.:))))) Mindkettõ egyszerû dolognak tûnik, de hosszú tanulás kell hogy tényleg jól tudja csinálni az ember. Na, fúróköszörülésben nekem nincs ekkora tapasztalatom, egyszerûen azért mert van hogy hónapokig nem kell ilyesmit csinálnom, évi pár alkalommal meg nem lehet megszerezni a szükséges rutint. Szóval, pont az ilyen magamfajta félbéna fúróköszörûsöknek valók az ilyen mankó szerszámok. :)))))
A herés dologhoz nem tok mit hozzátenni, az enyém napi használatban van és müxik, nem néztem még utána az implantátumoknak....:))))))))

Muju 104714 2016. március 11. 19:38  
De most persze nem csinálja mert lefosoztam

Muju 104713 2016. március 11. 19:37   Válasz erre: 104712
Ahhá

Kawakarika 104712 2016. március 11. 19:33   Válasz erre: 104711
Android?

Muju 104711 2016. március 11. 19:31   Válasz erre: 104708
Valami xar van a zèterben dupláz ez a fos. :DD

Kawakarika 104710 2016. március 11. 19:31   Válasz erre: 104709
Persze hogy tud,csak lusta:)))
Én meg már láttam olyan embert aki tud:)))
Egy újabb vitaindító téma,olyan mint az olaj vagy a gumi.:)))
Ki jön Sukoróra???

csanesz 104709 2016. március 11. 19:23  
Én maradok a köszörûgépnél.
Fémiparos létemre még két egyformán köszörült fúróra nem volt szükségem.
- Lemezfúró fémre, fára, mûanyagra eltérõ az élkiképzés és hátlap szög.
- A hagyományos 118 - 135 fokban köszörült is ritkán kell, mert anyag milyensége válogatja a szöget és az élkiképzést meg a hátlapszöget és lehet az akár sorjázó vagy süllyesztõ fúró is.
A marószerszám megint egy dolog...

Késeket meg egy 400 -as körüli kövön végig húzom, majd gyémántreszelõvel, ha kell kozmetikázom a végén egy 10x10mm -es kis hasáb darabra ragasztott 1200 - 2000 -es polirpapírral sorjátlanitom.

Kézi vésõ és gépi gyalu kés, eszterga kés is megoldható vele...

Ezeket mind meg lehet csinálni egy köszörûgépen (NEM a lidlis 200Wattoson, mert az röhej) és még nem is kell hozzá nagyon érteni.

Fúró köszörû? Ez olyan mit a hereimplantátum...
Kawa csak szívat minket! :)))))))

Kawa550 annyi mindenhez ért kizárt, hogy ne tudjon fúrót élezni, csak ezzel az implantátummal... :))))

kawa550 104708 2016. március 11. 19:19   Válasz erre: 104707
Értettük elsõre is!:)))))))))

Muju 104707 2016. március 11. 19:18   Válasz erre: 104699
Nem nem... Ez most azt jelenti, hogy egy újabb dolog amit ilyen xarok nèkû nehezen tud megódanyi. :DDD Szerintem ha odaadja a fúrószárat a kekkènek az is megèlezi azzal a fajintos fogaival. Ereggyè má fúróèlezõ...:DDDD

kawa550 104706 2016. március 11. 18:57   Válasz erre: 104705
Lehet, de én ennyit nem áldoztam rá az életembõl. :)

Kawakarika 104705 2016. március 11. 18:43   Válasz erre: 104704
Erõsen rá kell tolni és úgy megszoritva nem forog el.Két emberes:)))

kawa550 104704 2016. március 11. 18:40   Válasz erre: 104703
Ja, az lehet, akkor azért nem forgott a korong meg azért esett szét 5 perc után. Hogy pont erre nem gondoltam vazze!:))))))

Kawakarika 104703 2016. március 11. 18:39   Válasz erre: 104702
Biztos forditva dugtad be a fúrót:)))))))

kawa550 104702 2016. március 11. 18:35   Válasz erre: 104701
Nem, ilyenem már volt, szerintem semmire se való. :)))
Ilyen: https://grizzly-shop.de/Parkside_8

kawa550 104700 2016. március 11. 18:17   Válasz erre: 104699
Az attól függ, hova mutatnak a maradék ujjai! Ha maga felé, akkor igen!:))))))))))))

lendvai 104699 2016. március 11. 18:14   Válasz erre: 104694
Akkor ez most megint azt jelenti, hogy akinek még nincs a garázsában ilyen az nem rendes férfiember? :-)

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22118