Karex | 105303 | 2016. március 22. 22:04 | Válasz erre: 105300 |
Mivel jó tesók, egymás mellett pihennek. Mindig. És igyekszem egyformán használni õket, és egyformán rendezni. :D |
scopy | 105302 | 2016. március 22. 22:02 | Válasz erre: 105293 |
És sajnos ott is a pont! ... de ez már politika
|
scopy | 105301 | 2016. március 22. 22:00 | Válasz erre: 105290 |
Bexarok! És jönnek az urban legendák... Van a történelemben vagy 5-6 ember aki akár több ezer méteres zuhanás után is túlélte a becsapódást. Én ismerek egyet személyesen. Ez nem lehetetlen, elõfordul. De nem igazolja azt, hogy jó ha nem nyílik ki az ejtõernyõ!!!!!!! Baxus! |
gesszti | 105300 | 2016. március 22. 22:00 | Válasz erre: 105296 |
...azért az mz oldaltámasz nem maradhat le a képrõl. :-)
|
scopy | 105299 | 2016. március 22. 21:53 | Válasz erre: 105289 |
Nem személyeskedni szeretnék, de Tibi! Neked ennél sokkal több eszed van, hogy ne csak a vita kedvéér írj ekkora... izét! Egyszerû példa: Ha valaki szétlövi a saját fejét az úgy ahogy van magánügy? Durván "mondom": menj a p.csába! :-))) Gyagyás! |
scopy | 105297 | 2016. március 22. 21:46 | Válasz erre: 105282 |
Csabinál a pont! Nem mentõ vagyok, de soxor dolgozom velük... Nagyon nagyon fontos csökkenteni a kockázatot! A legutóbbi "esetnél" - elnézést a tárgyilagos megfogalmazás miatt- egy 27 éves lány testét húzgáltuk vagy öten, a kórházban várták további nyolcan, sok órás embertelen küzdelem ( nekem a karjaim rendesen le akartak szakadni, mert sokáig folyamatosan tartani kellett ezt-azt és akkor a valódi életmentõkrõl szó sem esett...) a kórházi egyéb ápolók, a helyszíni munkát végzõk, a vizsgálatban részt vevõk, a károsultak és végül- d természetesn nem a legutolsó sorban- a hozzátartozók... Nem kell kötelezni senkit? Mer' demokrácia van? Rendben! Nézzük tétlenül és vagányan?! Mert mindenki tudja, h majd õ hogy-mint. Csak egy példa: Hozzánk a 0-dik napon barátok jönnek. Szigorúan takarodót rendelek el, nincs bebaszcsizás, ez az én döntésem. Pedig olyan szívesen hazudoznánk és szivornyáznánk hajnalig! Nem kötelezõ, csak annak, aki ott van. Mert így helyes. |
Karex | 105296 | 2016. március 22. 21:39 |
csokabi | 105295 | 2016. március 22. 21:24 | Válasz erre: 105294 |
Még mindig inkább azt, mint a kormánykereket...
|
gezasz | 105294 | 2016. március 22. 21:18 | Válasz erre: 105291 |
Nekem mint szemüvegesnek biztos maradanó élmény lesz lefejelni egy kirobbanó légzsákot:))
|
tudike | 105293 | 2016. március 22. 21:14 |
Nem nagyon akarok okoskodni itt a férfinépség között, de mivel van véleményem, mégis leírom... szerintem rohadtul nem érdekel senkit ott fönn hogy mi a baleseti statisztika, erre csak a legkönnyebb hivatkozni, és jól is hangzik. Ez a legegyszerûbb módja a pénzbeszedésnek, egyszer belefeccölik a lóvét, aztán termel... ha valakit megkérdeznénk a Pintér-féle minisztériumban hogy tudja-e hány ember halt meg közlekedési balesetben az országban 2015-ben, hótt ziher hogy csak hebegne... arra viszont biztosan tudná a választ hogy a költségvetésbe mennyi csurgott be gyorshajtásból... nálunk (Sopronról beszélek) a buszvégállomáson, ami egyébként a 2. szomszédja a rendõrkapitányságnak, mindennaposak a cigányok általi atrocitások az utóbbi 3 évben. Ide nincs kapacitás, pénz, hogy állandó rendõri jelenlét legyen... ahol az autósokat/motorosokat le lehet húzni, ott folyamatosan dekkolnak. Szóval az van itt túlszabályozva, amibõl a legkevesebb melóval a legtöbb pénzt lehet leakasztani, és az életünket leszarják. Asszem ennyi.
|
Yoshimura | 105292 | 2016. március 22. 21:08 | Válasz erre: 105291 |
Ha nem vagy bekötve akkor is kiold? Én nem így tudom .. |
Fido71 | 105291 | 2016. március 22. 21:02 | Válasz erre: 105290 |
Most soroljam fel, hogy én meg sokkal több példát tudok mondani arra, hogy ha be lett volna kötve, akkor még ma is élne???? Persze itt nem Trabantra, kispolszkira kell gondolni. Ott, azoknál valóban megúszhattad /talán jobban/ ha kiestél. Viszont legalább annyian bele is haltak a repülésbe vagy azt okozó traumába. A mai lufis kocsiknál még egy kocc is veszélyes öv nélkül. Belefejelni egy kirobbanó légzsákba nem egészséges. Meg ezektõl már nagyon ki sem tudsz repülni... |
Yoshimura | 105290 | 2016. március 22. 20:41 |
Arról még nem nagyon volt szó, mi van akkor, ha valaki ha be lett volna kötve, odaveszik ... 30 éves jogosítványom van (motorra 31), autóval 800-900 000 km a s...m alatt + motorral 120-130 000. Persze nem mai dupla-tripla lufis kocsik, de akkor is... 1990-ben egy kispolákkal baleseteztem, gurultam mint a sündisznó, ha nem esek-repülök-mászok ki az ablakon, benne maradok az öv alatt, most nem írogatnék itt.. Egy nagyon jó barátom harmadmagával ütközött 120 km/h körül egy fával, a háromból kettõ kirepült a szélvédõn, megúszták karcolásokkal, zúzódásokkal, a harmadik benn maradt, összepaszírozta az öv, kulcscsont, medence, váll tört, arc az üvegszlánkok miatt teljesen összekaszabolva, stb, stb ... Tudok még ilyen példát nem egyet... Csak az utóbbi 80-100 000 km alatt kötöm be magam két okból: 1. Sok a bírság, ha nem. 2. A lányom szemrehányást tesz, ha nem, nem ellenkezem, igaza van, kötelezõ .. Én személy szerint szabadon választhatóvá tenném hogy be legyen valaki kötve vagy nem. A következményeket pedig viselje mindenki.. |
lendvai | 105289 | 2016. március 22. 20:16 | Válasz erre: 105282 |
Nem kell senkinek megmagyarázni semmit. Ez történt, vagy elfogadjuk, amit az élet ad, vagy magyarázatokat keresünk, felelõsséget hárítunk és hasonlók. Miért kéne nekem vagy bárki másnak belepréselni a saját tudatát azon szülõk helyébe, akik elvesztették a gyermeküket? Segítek neki vele? Szerintem nem. Sajnálom õket? Van, aki igen és úgy gondolja, hogy a sajnálat valami erényes dolog. Õk összekeverik az együttérzéssel. A sajnálat a saját önzésem megnyilvánulása, errõl elég terjedelmes szakirodalom áll rendelkezésre, csak mi, a nyugati civilizációban szocializálódott emberek nem tudjuk sokszor, hogy mi is történik velünk. Én nem sajnálok senkit, mert azzal csak a saját félelmeim találkoznak a másik fájdalmával. Errõl már volt pár vitám és csak néhány ember gondolkodott el rajta, hogy mit is jelent ez az egész. Ha segíteni tudok valakinek adott helyzetben, akkor segítek. Ha nem, akkor elengedem. Ha valaki meghal mert nem használta a biztonsági övet azon nem tudok segíteni. Ha megöl másokat is, azon sem tudok. Mindenkinek joga van a vesztébe rohanni, ha magával ránt másokat is azon nincs mit sajnálkozni. Most jöhetnek a felháborodott hozzászólások, hogy ezt majd akkor gondoljam át, ha a saját családtagomat veszítem el. Nos, ezek az emberek nem hiszik el, de el fogom engedni. A fájdalom ott van, azt meg kell élni, de ennyi. Mert ez az egyetlen, ami számomra (és rajtam kívül még sok ember számára is) elfogadható.
|
gezasz | 105288 | 2016. március 22. 20:07 | Válasz erre: 105280 |
"akkor a bukósisak is felesleges?" Nem felesleges! De nekem személy szerint nem tetszenek az olyan dolgok amiket így kötelezõvé tesznek. Döntsem már én el,hogy használok bukót, vagy nem. Ne legyen kötelezõ. DE! Fel kell hívni a figyelmet rá a médiában a hasznoságára elrettentõ példákkal, aztán dönt az egyén, hogy viseli-e. A biztonságiõv városban való használatáról ugyanez a véleményem. Döntsem már én el , hogy 30-40 km/h tötymörgésnél bekötöm-e magam. Lakott területen kivül ott igen, mindig bekötöm magam és ott van is értelme. Az a baj hogy megmondják nekünk mi a jó és mi a nem. Még ha az a személyes szabadságunkat korlátozza is akkor is erõltetik. Majd idõvel az emberek megszokják és még õk követelik a legközelebbi korlátozásukat. Ez nem jó tendencia. Egyre inkább a szabályok és a korlátozások fogságában vergõdünk. Miközben azt hisszük ,hogy ez mind értünk van és milyen jók nekünk. Ja és közben generálunk magunknak egy újabb korlátot és késõbb tapsolunk neki, hogy hû de jó! Most már biztonságban vagyunk, holott nem biztos . Sajnos be kell látni, hogy nagyon nagy a jármû forgalom. A jármûvezetõknek legalább 25-30 százaléka nem alkalmas vezetésre, de vezetnek. Sajnos a szabályokat ma hozzájuk kell igazítani. Mindig a leggyengébb láncszemhez. Sokszor nem is értem a sok sebesség korlátozást a jó széles utakon. Miért kell 90 km!-val menni amikor mai jármûvekkel szerintem a 110 is reálisan biztonságos lenne. De viszont sokszor látom, hogy sok gyenge képsségû vezetõnek még a 90 is sok . 70-nél nem mer elõzésbe kezdeni illetve az indokolatlan lassúságával feltartja forgalmat, valamint baleset veszélyes szitukat hozz létre a bizonytalanságaival. Lehetné még sorolni, de nincs értelme. Én azt mondom az átlag polgár ne gyártson szabályokat és korlátozásokat, mert még ötletet adunk. |
Fido71 | 105287 | 2016. március 22. 19:19 | Válasz erre: 105278 |
A társadalombiztosítás /és állami nyugdíj/ kikerült az alkotmányból. Nem létezik a régi formában. https://www.facebook.com/gusztav.dozsa/videos/460768540674445/ Bocsánat van benne egy kis politika, de érdemes végignézni... |
Fido71 | 105285 | 2016. március 22. 19:14 |
Biztonsági övre.... Ne adj Isten okozol egy balesetet. "Banális" lenne a vétlen fél sérülése, ha be lett volna kötve. Kapsz pár ezer forint bírságot és emelkedik a kötelezõd. Öv nélkül kirepül a kocsiból /vagy akármi/ és meghal. Te meg mégy a sittre. Szerintem nem mindegy. Már úgy megszoktam, hogy a garázsba beállva az udvarból is bekötöm magam és észre sem veszem. Jó dolog az. Nélküle teljesen csupasznak érzem magam. |
csokabi | 105284 | 2016. március 22. 18:20 | Válasz erre: 105283 |
Jól néz ki, nagyon. Már csak a sárga felnicsíkot kell lekaparni...:) |
galoscsabus | 105282 | 2016. március 22. 16:40 | Válasz erre: 105278 |
Nem biztos, hogy ugyan az a szituáció. Egy ismerõsöm gyereke és a haverjai elindultak bulizni... 5 suhanc egy autóban. A sofõr vagizni akart, sikerült is neki belecsattanni egy szembe jövõ autóba, majd gurultak úgy 7-8-at egy szép hosszú lejtõs domboldalban lefelé, az amúgy szuper biztonságú batár Volvóval. Mindenki be volt kötve, kivéve azt aki a jobb egyben ült....õ kemény gyerek volt. A szaltók közben szépen hátra is keveredett és a nagy keménysége közepette szabályosan agyon vert a három hátul utazó gyerek közül kettõt...... A sofõr és a megmaradt hátul ülõ némi horpadással, de saját lábán szállt ki. Az ismerõsöm fiát és a másik kettõt zsákban vitték el. Ugyan meghalt szerencsétlen elõl utazó is, de ettõl függetlenül vastagon felelõs 2 további ember igen korai haláláért. Magyarázd meg a két másik gyerek szüleinek a "természetes kiválasztódás" elméletedet..... |
kawa550 | 105281 | 2016. március 22. 16:36 | Válasz erre: 105280 |
Mondtam én hogy bármelyik is felesleges? Abba a maréknyi túramotoros közösségbe tartozom, aki nyáron is vastag bõrkombiban jár, mert a saját példámon tanultam meg, hogy a cordura szakad, a bõr nem. Az övet is haszálom mindig, nem ezzel van a baj. Csak a logikával, amivel magyaráztad. Ki dönti el (helyettünk) hogy hol a határ, ahol már magadnak kell felelned ha baj ér? Én? Te? Más? Ahoy Tibi is írta, holnap már egy nyugger bottal veri a sisakod, csak mert motoron kockáztatsz busz helyett. .. |
Tomi1 | 105280 | 2016. március 22. 16:00 |
Nyilván mindig lehet fokozni, de arra gondoltam, hogy a lehetõségekhez képest kell megtenni mindent a biztonságér. Akkor a bukósisak is felesleges? |
kawa550 | 105279 | 2016. március 22. 15:51 | Válasz erre: 105277 |
Ez egy nagyon jó logika arra, hogy elõször a zárt, protektoros bõrkombit is elõírjuk, utána pedig egy légzsákos karosszériát is, mert ha nem motor visz el ugyan oda, hanem ótó, akkor egy balesetben sokkal kisebb a kockázat az ápolandó roncsá válásra ugyebár. Hát ki nem örülne egy ilyen elõírásnak? Pl én, meg te......
|
lendvai | 105278 | 2016. március 22. 15:08 | Válasz erre: 105277 |
Ugyanez a szituáció ezer más helyen elõfordulhat, mégsem teszik kötelezõvé azt, hogy milyen háztartási gépeket, szerszámokat használjon az ember, csak ellenõrzött gombából készült élelmiszert fogyasszon, ne tartson otthon benzint, mert ha azzal indítja a kerti tûzhelyet megéghet stb. :-) Így részemrõl ez az indoklás itt nem állja meg a helyét, statisztikákat illetõen valószínûleg kevesebb ilyen problémát okoz a be nem kötött biztonsági öv miatt életben maradt "emberi roncs", mint az egyéb hülyeség miatt életben maradt "emberi roncs". :-) Én a magam részérõl hagyom, hogy mindenki maga hozza meg a döntéseit és vállalja érte a felelõsséget. A társadalombiztosításban benne foglaltatik, hogy valaki többet vesz ki a kasszából, mint amennyit belerakott, mások kevesebbet, ez van. A demokrácia sosem lehet száz százalékig mûködõképes, mert én azt látom ha két embernek kell megfelelni valamilyen témában az sokszor probléma, nemhogy millióknak. :-) Én a magam részérõl valószínûleg már több szívmûtét költségeit befizettem a közös kasszába, de eddig nem vettem ki belõle pár ezer forintos magánorvosi vizsgálódásnál többet. De nem zavar, ha valami hülyére költik azt a pénzt. Tegyék. Ha én leszek a soros, akkor majd én is kiveszem a magam részét a kasszából. Ha meg jobbnak látom inkább nem kivenni, akkor fizetem a magánrendelést és a mûtétet, ha megengedhetem magamnak. Vagy megmûtöm magam. :-) Vagy behunyom a szemem és bevállalom a közös kassza szolgáltatásait. :-) Vagy mindegy. :-) Sokak szemében már attól hülye vagyok és nem érdemlem meg az ingyenes egészségügyi ellátást, hogy motorozok. :-) |
Tomi1 | 105277 | 2016. március 22. 14:50 |
Az övet nem használók szíve joga meghalni az autójukban, csak amikor mégsem sikerül a meghalás és marad egy emberi roncs, akkor elvárják, hogy egy talicska pénzért hozzák helyre õket. Sokszor megelõzhetõ a komolyabb sérülés az övvel (igen, biztosan van kivétel is) és akkor azt a pénzt elkölthetik olyanokra, akik megpróbálták megvédeni magukat. Szerintem. |
csokabi | 105276 | 2016. március 22. 13:55 | Válasz erre: 105273 |
A nulláson készült rólam három fotó. Az elsõn még a rendszámtáblát sem lehetett látni, a másodikon már igen, de ott már csak 65- tel jöttem a 60-as korlátozásnál, a harmadikon olvasható rendszám mellett 58 km/h. 30000 ft lett az ára az albumnak. Azt tudom, hogy itt hiába fékezget az ember. Ha az infra rávillant, akkor hátulról már csak a rendszám rögzítése miatt vakuznak. Tök mindegy mennyivel megy. Én pont a radarok miatt szeretem a tempomatot, szerencsére van mindegyik autóban amivel dolgom van. Bekapcsolom, aztán elautózgatok szépen. |
Star | 105275 | 2016. március 22. 11:29 | Válasz erre: 105273 |
Ez akkor jó, amikor az eszköz a lakott terület táblához közel van, mint pl Lentiben(150m). A "beesõ" motoros mire áthalad alatta és elkészül a festmény, már lassabban halad.
|
Yoshimura | 105273 | 2016. március 22. 11:01 | Válasz erre: 105272 |
Akkor megúsztad, mivel egyszerre kell szerepeljen a fotókon a szerintük magas tempó és az olvasható rendszám. 5-6 éven keresztül árultam lézerblokkolókat, azon a fórumon volt pár rendõr is, elég autentikus infókat adtak errõl-arról .. Ha gyorsan lekap, lelassítasz, késõbb hiába fotóznak le megúsztad, legalábbis eddig így volt.... |
Robi70 | 105272 | 2016. március 22. 10:02 | Válasz erre: 105271 |
Tudomásom szerint a bírságolhatóság alapja: 3 db fotó, amin jól olvasható a frsz. és a sebesség túllépés is megvan. Néhány éve meg is nézhettem a 3 képet, a levélben küldött bírság, határozatában szereplõ linken. Ha a kihágás és a rendszám két különbözõ képen szerepel, naakkómivan? |
lendvai | 105271 | 2016. március 22. 09:45 | Válasz erre: 105267 |
Az már most is mûködik minden lézeres trafinál, hogy a nyaláb befog kilométerekrõl és rögzíti a sebességet, értékelhetõ fotót viszont csak közelrõl tud. Az a lényeg, hogy végig fogjon a lézer. Ha beállsz egy másik, lehetõleg nagyobb jármû mögé, vagy beállsz valami tereptárgy mögé, ami kitakar akkor megszakad a mérés. Onnantól tiszta vagy, éberék ugyan kötekedhetnek, de bizonyíték nincs a kezükben.
|
Robi70 | 105270 | 2016. március 22. 09:22 |
Egy dologra nem tudott biztos választ adni senki az új szupertrafival kapcsolatban. Ha bemér egy motort gyorshajtás miatt szembõl, de még nem látja a rendszámot, küldhet csekket, az alatta való elhaladás után készült rendszámos kép alapján? Összerakhatja a rendszer az elölrõl és hátulról készült fotókat? Akkor is, ha áthaladás után nincs szabálysértés? |
Robi70 | 105269 | 2016. március 22. 09:10 |
Gondoltam leszek olyan galád és létrehozok egy NULLADIK napi listát az eddigihez: Yamaha TDM Találkozó 2016. május 27. - 29. Orfû Utánfutóval: 1. Kawa+Zsuzsi 2. Betti+Fidó 3. Rita+Lendvai 4. Viki + MadBob 5. Mariann+Tomhahn 6. Punyessz+1 fõ 7. VVGabi és VVLaci 8. ati5995+Csilla 9. scopyné+ fosõr--- akarom mondani sofõr 10. Magdi+Robi70 11. yamaszaki + ék 12. Endrúz + ék 13. Gy.ricsi + ék 14. Rolidave007+oldalborda 15. vikusz+Bea 16. Mexné+Mex 17. jobbkormányos+Andi 18. Kovács Saci/Laci 19. Kilos Ildi/Laci 20. Cizi/Gabi 21. Tulok/Petra 22. Szálito/Margo (MORGÓ) :-))) 23. Éva + Alex50 24. Kata + Gepida 25. Kucsi + Teca 26. Henro+ Szilvi 27. Skobi + Timo 28. Pety76+Reny 29. Mati12+vera 30. Judit + sagipet 31. Szilvi+ Gyuri Szólóban: 1. Karex 2. gezasz 3. PalmBela 4. Hr.Geiger 5. 6. 7. Csanesz/Sandryder/Anfanger001 - Laterum Motelban foglaltam 1db 3 ágyas szobát! 8. Ikim2025 9. Ikim2025 1. vendég 10. Ikim2025 2. vendég 11. horhaus NULLADIK napra akik mennek: 1. csanesz 2. Anfanger001 3. Magdi+Robi70 4. Éva+Alex50 Szállás: 1. Panoráma Kemping Link 20 db szoba (faház) lefoglalva. Szoba foglalás: csajkasjulia@gmail.com Az üzenet ablakban "TDM motoros találkozó" mindenképpen legyen feltüntetve - ez a jelszó!!!! - ezután írd meg, hogy mit szeretnél pl: 1 szoba/2 ágy Kérés: Elsõsorban azok az "utánfutós" párok foglaljanak itt szobát akik a találkozó két éjszakájára megelégszenek egy faház nyújtotta színvonallal (Kiskunmajsai szálláshoz hasonló!) Árak: 3500 ft/fõ/éj 2. Laterum Motel Link 20 db szoba lefoglalva Szoba foglalás: Link a fülre kattintva megnyílik a levelezõ ablak. Az üzenet ablakban "TDM motoros találkozó" mindenképpen legyen feltüntetve - ez a jelszó!!!! - ezután írd meg, hogy mit szeretnél pl: 1 szoba/2 ágy A motel 54 férõhelyes, összesen 20 szobájuk van: 1 szoba ötágyas, 8 szoba kétágyas és 11 szoba háromágyas. Kedvezményes csoportár szállásra: 4.800.-Ft/fõ/éj Idegenforgalmi adó: 350.-Ft/fõ/éj (18 éves kortól) |
csanesz | 105268 | 2016. március 22. 08:55 |
Gondoltam leszek olyan galád és létrehozok egy NULLADIK napi listát az eddigihez: Yamaha TDM Találkozó 2016. május 27. - 29. Orfû Utánfutóval: 1. Kawa+Zsuzsi 2. Betti+Fidó 3. Rita+Lendvai 4. Viki + MadBob 5. Mariann+Tomhahn 6. Punyessz+1 fõ 7. VVGabi és VVLaci 8. ati5995+Csilla 9. scopyné+ fosõr--- akarom mondani sofõr 10. Magdi+Robi70 11. yamaszaki + ék 12. Endrúz + ék 13. Gy.ricsi + ék 14. Rolidave007+oldalborda 15. vikusz+Bea 16. Mexné+Mex 17. jobbkormányos+Andi 18. Kovács Saci/Laci 19. Kilos Ildi/Laci 20. Cizi/Gabi 21. Tulok/Petra 22. Szálito/Margo (MORGÓ) :-))) 23. Éva + Alex50 24. Kata + Gepida 25. Kucsi + Teca 26. Henro+ Szilvi 27. Skobi + Timo 28. Pety76+Reny 29. Mati12+vera 30. Judit + sagipet 31. Szilvi+ Gyuri Szólóban: 1. Karex 2. gezasz 3. PalmBela 4. Hr.Geiger 5. 6. 7. Csanesz/Sandryder/Anfanger001 - Laterum Motelban foglaltam 1db 3 ágyas szobát! 8. Ikim2025 9. Ikim2025 1. vendég 10. Ikim2025 2. vendég 11. horhaus NULLADIK napra akik mennek: 1. csanesz 2. Anfanger001 Szállás: 1. Panoráma Kemping Link 20 db szoba (faház) lefoglalva. Szoba foglalás: csajkasjulia@gmail.com Az üzenet ablakban "TDM motoros találkozó" mindenképpen legyen feltüntetve - ez a jelszó!!!! - ezután írd meg, hogy mit szeretnél pl: 1 szoba/2 ágy Kérés: Elsõsorban azok az "utánfutós" párok foglaljanak itt szobát akik a találkozó két éjszakájára megelégszenek egy faház nyújtotta színvonallal (Kiskunmajsai szálláshoz hasonló!) Árak: 3500 ft/fõ/éj 2. Laterum Motel Link 20 db szoba lefoglalva Szoba foglalás: Link a fülre kattintva megnyílik a levelezõ ablak. Az üzenet ablakban "TDM motoros találkozó" mindenképpen legyen feltüntetve - ez a jelszó!!!! - ezután írd meg, hogy mit szeretnél pl: 1 szoba/2 ágy A motel 54 férõhelyes, összesen 20 szobájuk van: 1 szoba ötágyas, 8 szoba kétágyas és 11 szoba háromágyas. Kedvezményes csoportár szállásra: 4.800.-Ft/fõ/éj Idegenforgalmi adó: 350.-Ft/fõ/éj (18 éves kortól) |
csanesz | 105267 | 2016. március 22. 08:33 |
Az écakai üzemre leszek kíváncsi! Az infra refi csak 50 méterre világít szal csak onnan tudja elkezdeni a "paraméterezést". A sebességmérõ lehet, hogy távolabbról mûködik. De addig mi történik beállok egy lassabb jármû mögé és át huzatom magam a kapu alatt... A sebességmérõ csak egy közeledõ tárgyat érzékel, akkor még nincs más adat. Nappali üzemnél úgy hallottam 200 méter a hatótáv. Van errõl valakinek pontos infója? De lehet, hogy én tudom rosszul? |
lendvai | 105266 | 2016. március 22. 08:17 | Válasz erre: 105257 |
Ezta traffipax mizériát én a magam részérõl különösebb lelki törés nélkül tudom kezelni. Betartom a sebességhatárokat, ahol traffipax van vagy nem vagyok benne biztos, hogy nincs. Ha lefotóznak az az én bajom és azért én leszek a felelõs, nem a kormánynak csúfolt szervezet, sem egyéb emberek. :-) Az tény, hogy pénzbehajtásról van szó, de ez így van más, nálunk civilizáltabb társadalmakban is. Remélhetõleg az úthálózat fejlesztésére is jut belõle, mert az tény, hogy kritikán aluli útminõségek leledzenek Magyarországon. De errõl én maximum annyiban dönthetek, hogy a következõ választáson leadom a voksom egy általam kevésbé rossznak ítélt alternatívára. Onnantól meg minek rinyáljak, csak hogy szarul érezzem magam? :-) Hát hülye vagyok én? :-) Tudomásom szerint a jelenlegi Véda rendszer a gyorshajtáson kívül a biztonsági öv használatát, a kihangosító nélküli telefonálást és a szabálytalan sávváltást is figyeli és árazza. Ebbõl a gyorshajtás túltárgyalva, elég sûrûn látok ész nélkül-fék nélkül közlekedõ kollégákat, na õket nem árt rendbe szedni privát véleményem szerint. Ilyenkor jönnek a "beteg asszonyt vittem kórházba" és egyéb bullshitek. errõl korábban már írtam egy másik fórumban. Valószínûleg én is hajtanék ilyenkor tökön-paszulyon át, de ha utána megbasznak nem siránkoznék, ez van, beszoptam. A biztonsági öv használatával én nem foglalkoznék, mindenkinek szíve joga meghalni az autójában, vagy azon kívül, én a természetes kiválasztódás híve vagyok. :-) A kihangosító nélküli telefonálás szankcionálásával maximálisan egyetértek, rendszeresen látom az autópályán összevissza csalinkázó, ingadozó sebességû telefonálókat. Tudom, én is csináltam, szerintem nettó veszélyeztetése magunknak és másoknak is, mert az érzékelés egy hányada kiesik. Akármilyen profinak is tartja magát az ember, az elsõ vészhelyzetben kiderül, hogy mennyit vesz el a telefonálás a reakcióidõbõl és a döntési kapacitásból. A férfiak amúgy is gyengébbek a multitaskingban, ezt nem tagadhatjuk. :-) |
Anfanger001 | 105265 | 2016. március 22. 07:49 | Válasz erre: 105264 |
Dehogy is, csak megállapítottam a tényt... meg hogy én nem szeretném gyakorolni ezt a fajta leszállást... (mint az agresszív kis malac ;-))
|
scopy | 105264 | 2016. március 22. 06:32 | Válasz erre: 105262 |
Mi az, h perec-perec hátán? Te voltál? Tényleg? Mert akkor gratula! :-))))))))) |
Anfanger001 | 105263 | 2016. március 21. 23:11 |
Sziasztok! Egy kicsit kíváncsiskodnék. Mi a programterv a találkozón?
|
Anfanger001 | 105262 | 2016. március 21. 23:10 | Válasz erre: 105243 |
Perec-perec hátán... remélem a jövõ heti bemotorozást nem így csinálom :)) Most festik az idomokat, kár volna több munkát csinálni a piktornak.
|
Karex | 105261 | 2016. március 21. 21:27 |
Ma elkelt a bukócsövem, itt járt cxkopi. Kitoltam piroskát is, pár fénykép erejéig, aztán, ha már friss levegõn volt be is röffentettem. Egy kicsit kelletlen volt, egy darabig egy hengerrel, aztán az is beindult. Motorolás ilyen idõben még nem lesz, de jó volt újra hallani......... |
Karex | 105260 | 2016. március 21. 20:54 | Válasz erre: 105251 |
Köszi az infót! Jó hogy ennyit hallok róla, mert az építéskor, és elõtte nem jutott a népnek infó, hogy mi is ez, és hogy ez a mi érdekünkben épül........ Jelentem a térképet használhatatlannak minõsítem, kis falunkban is állítottak (általam csak viktoroszlop-nak nevezett) tárgyat, sebességmérésileg rettenetesen elhibázott helyen, ami nem szerepel rajta. Lehet hogy csak én gondolom így, de azért elmondom, hogy a közlekedésbiztonságon sokat javítana, ha végre utakon lehetne közlekedni, és nem jelentene jobb alternatívát, egy -egy közút mellett vezetõ szép sima földesút........ Igen, az úthálózat karbantartására gondolok, nem a szokásos foltozással, amitõl sz@rabb lesz, hanem tényleg, rendesen megcsinálva. Sok helyen lehetetlen gyorshajtani, mert leesel az útról, már a szabályos sebesség alatt is. Gödör után púp, mindez benne egy szép kátyúban....... egy jól karbantartott krosszpálya simább. Nem beszélve a fémig kopott festésû táblákról, és a rég nem látható csíkokról. Esetleg a direkt idegesítõre hangolt, teljesen értelmetlen kisvárosi lámpahálózatot is ide sorolnám, ami motorra nem is vált át az állandó, minden irányban piros jelzésrõl........ de az autókat is megállítja a keresztezõdés mind a 4 irányában, és miután álltak kicsit, kisorsolja, ki mehet..... |
Vladek | 105259 | 2016. március 21. 20:51 |
Hi mindenki! Biztos volt már ez a kérdés itt, de valaki cserélte már a 900-as vezérmûlánc feszítõjét, ahogyan a JBX írja? http://www.jbx9.16mb.com/index.php?page=TENS Megosztaná velem a tapasztalatait aki igen? Elõre is köszi. |
Star | 105258 | 2016. március 21. 20:29 |
Ezt a hallatlan ellenõrzést a közlekedési helyzet biztosan nem indokolja. Ez csak sima pénzbeszedés. Ja, Nován is van akasztófa, de a térkép azt sem mutatja.
|
Hr.Geiger | 105257 | 2016. március 21. 19:45 | Válasz erre: 105256 |
biztosan így lesz. A Stage 3 pedig az lesz, amikor a Skodákból sem csak az útdíjat fogják nézni, hanem a tempót is. Traffipaxok és 60-as táblák országa leszünk. :-( |
kawa550 | 105256 | 2016. március 21. 19:30 | Válasz erre: 105254 |
És akkor kötelezõ is lesz elõjelezni táblával, még a bevonás elõtt.
|
kawa550 | 105255 | 2016. március 21. 19:29 | Válasz erre: 105235 |
Akkor próbáld rá a tenerés alátétet mert szerintem egyforma.
|
Hr.Geiger | 105254 | 2016. március 21. 19:28 | Válasz erre: 105252 |
Én úgy tudom, hogy az ún.matrica ellenõrzõ kamerákat is be fogják vonni a buliba..., ne mondjátok, hogy nem szóltam! :-)
|
kawa550 | 105253 | 2016. március 21. 19:28 | Válasz erre: 105248 |
Vágom hogy russzkiul beszél, nem is értek egy szót se, meg biztos hideg is van, de ezen kívül mit kéne nézni a videón? Mert én semmi különöset nem veszek észre, azon kívül hogy valszeg nem a dagi tata vezet mert a visszapillban már egy vékonyabb piros bõrruhás kéz látszik.
|
kawa550 | 105252 | 2016. március 21. 19:25 | Válasz erre: 105251 |
Ha ez a totalcar traffipax térkép mindenhol olyan pontos, mint itt nálunk, akkor ér legalább 1 de inkább 2 kalap lószart. A Kópházára jelzett kamera nem sebességmérõ hanem kamion matrica ellenõrzõ, a kötelezõ sebességmérést elõjelzõ tábla sincs kinn elõtte, ellenben a soproni határátkelõtõl 100m-re lévõ már az, tábla is jelzi, de ezen a térképen nem szerepel. Szóval itt nálunk kettõbõl kettõ rossz találat, az asszem 100%-os hibaarány..... |
ikim2025 | 105251 | 2016. március 21. 18:33 |
Bekapcsolják a szupertraffipaxokat http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/03/21/hamarosan_bekapcsoljak_a_szupertraffipaxokat/ |
gesszti | 105250 | 2016. március 21. 18:31 | Válasz erre: 105248 |
Ezt pont a napokban néztem... Nem semmi a fickó. :-)
|
zozo.d | 105248 | 2016. március 21. 18:11 |
https://www.youtube.com/watch?v=loA21KdO7hI&index=38&list=PLfUfofdDkfgH8332l8YA-BkQ3isVP3si9
|
Fido71 | 105247 | 2016. március 21. 18:04 |
Aki nem bírja a vért, az nem nyissa meg!!!! http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/18-igy-kuzdott-az-eleteert-a-felbeszakadt-ferfi/krjl0zs 20 sec-nél nem egy bukósisak van a kép jobb alsó sarkában??? |
kormi1313 | 105246 | 2016. március 21. 17:57 | Válasz erre: 105243 |
Egyik tavaszi szezonkezdetkor jártam így. Nyolcasokat csináltam egy parkolóban. Nagyon meg voltam elégedve magammal. Az egyik egyenest jol meghuzattam kormányt becsaptam balra, erõs fék és máris reccsent az irányjelzõ. Az történt,hogy túl fekeztem, a motort és megállt a fotengely, berantotta a gepet. Gyorsan körbe néztem,szerencsére nem röhögött senki. Ja,es kurva nehéz egyedül fölállítani! Már mint a motort! |
csokabi | 105245 | 2016. március 21. 17:18 | Válasz erre: 105243 |
A jobbos kanyarokat nem szereti, pont úgy, mint a motorosok nagy többsége. Összesen kettõ balos perecelés volt.
|
1Laciapu | 105244 | 2016. március 21. 17:09 | Válasz erre: 105243 |
Ugyan itt megkímélt, karcmentes, alig használt, nõi, nemdohányzó svájci nyugdíjastól származó TDM eladó. Alku nincs! "Mindent megadtam neki" jeligére. :)))) |
janni | 105243 | 2016. március 21. 16:54 |
Sziasztok! Egy rövid kisfilm a kitartásról! "Nem adom fel...." https://www.youtube.com/watch?v=vsIZBKZavU8 |
lendvai | 105242 | 2016. március 21. 16:03 | Válasz erre: 105241 |
Széltolásra. Mi másra? :-) Autópályán nekem is jó volt a hólapát, de kisebb tempónál nyáron semmi szellõzés nem volt mögötte. Kompromisszum kell, nincs mese. :-)
|
kormi1313 | 105241 | 2016. március 21. 15:41 | Válasz erre: 105240 |
Mire jó egy ekkora széltoló én sem értem? |
Karex | 105240 | 2016. március 21. 15:33 | Válasz erre: 105236 |
Akinek az a plexi tetszik az vizsgáltassa ki magát! AZONNAL! Garantált ízlésficama van!!!!!!! Minek töröm én itt magam a motor formáját szépen kiegészítõ és funkcióban is jó plexin, ha NEKTEK ez tetszik? Értelmetlen az életem........ :D Legközelebbi fejlesztésem az lesz, hogy egy 50x100-as darab lemezt felszegelek a motorra, csak úgy, egészben, oszt jöhet Gyulánk, hogy hólapát...... asszem rétegelt lemez felel meg legjobban a célra. |
Lomha 8V | 105239 | 2016. március 21. 12:28 | Válasz erre: 105236 |
Szerintem egész egyszerûen borzalmas. Annyira szörnyû, hogy fáj ránézni, komolyan. :D
|
csanesz | 105238 | 2016. március 21. 11:22 | Válasz erre: 105230 |
Enyém is ilyen színû! Én kikevertettem még a szemcseméret is passzol. Viszont a gyári lehet, hogy el fog ütni, mert azért fakul a színe is... |
lendvai | 105237 | 2016. március 21. 11:21 | Válasz erre: 105236 |
Hát szerintem meg elrontja a formai harmóniát. Persze a cél szentesíti az eszközt, de egy ekkora plexihez már a fejidomon lévõ felfogatási pontokat is illik megerõsíteni.
|
Flenegen | 105236 | 2016. március 21. 09:20 | Válasz erre: 105227 |
Viszont az elsõ képen lévõ óriásplekó tetszetõs!
|
pocak75 | 105235 | 2016. március 21. 07:07 | Válasz erre: 105231 |
Na majd jól írok valamelyiknek...... Nem is kifejezetten az ár miatt aggódok hanem inkább a logisztika, a környéken nincs szalon/szervíz, ha meg véletlenül munkaidõben arra (pest/cegléd) járok vagy eszembe jut vagy nem... Postai utánvétet ha lehet hanyagolom... Meg minek fizessek érte ha lézervágva meg meg tudom oldani ingyen...nem az összeg miatt inkább az elv miatt ;-) A Ténérés csapatban anno valaki lemérte én megrajzoltam kivágattam és akinek kellett vittem/küldtem 5-10 db-t... |
kawa550 | 105234 | 2016. március 21. 06:34 | Válasz erre: 105233 |
Ez volt a cél tesó! Nehogymá asziggyétek, csak ti tudtok olyasmirõl beszélgeti, hogy neves tenisz sztárok fûtési alapanyagot szórnak(vagy mi ez a Federer pelletezik) különbözõ élõvizeinkbe!:))))))))
|
scopy | 105233 | 2016. március 21. 05:08 | Válasz erre: 105232 |
Gyula! Én meg ebbõl nem értettem egy kukkot sem! :-))) |
kawa550 | 105232 | 2016. március 20. 22:15 |
Zsuzsika kívánságára megnéztük ezt a london has fallen-t. Nem egy rossz film, harcosbaszóspartraszállós, de baccki, ezekre a robbanásos cgi trükkökre amik ebben a filmben vannak, utoljára John Carmack lett volna büszke a Doom megjelenésekor. Már ha élhetek ezzel a képzavarral ilyen öreg taták közt, mert aztán lehet hogy klezmert játszok a jobbik felvonulásán.....:))))))))))
|
kawa550 | 105231 | 2016. március 20. 22:11 | Válasz erre: 105224 |
Yamahánál kell venni, ilyen utángyártottban nem nagyon van, de nem fog nyomorba dönteni az ára.
|
Star | 105230 | 2016. március 20. 21:50 |
Ok, megvan. Blue Metallic koktél. Nem ismertem fel, azt hiszem egy kicsit csal a monitorom. Köszi.
|
Kawakarika | 105229 | 2016. március 20. 21:43 | Válasz erre: 105227 |
http://www.jbx9.16mb.com/index.php?page=PICS_850
|
lendvai | 105228 | 2016. március 20. 21:28 | Válasz erre: 105227 |
Valamelyik 2000 utáni kék kombinációnak tûnik, mi a furcsa benne?
|
scopy | 105226 | 2016. március 20. 20:40 | Válasz erre: 105221 |
Gyula! Mindenféle kitekert, instabil, nyújtózkodó, már-már a fizika törvényeit felülíró, levitáció-közeli testhelyzet megvolt! Mindegy, csak kényelmetlen, fájdalmas és veszélyes legyen... Õrültek a tetõfedõk! 50.000.- forint/nap nem lenne elég motiváció, hogy ezt csináljam.
|
scopy | 105225 | 2016. március 20. 20:36 | Válasz erre: 105220 |
Van egy 7X8 m-es kocsiszínem a nejáratnál. 2 kocsit ott tartunk, praktikus. Motoros úszókapu van rajta. Van egy 7X5 m-es garázsom, az zárt, de még nincs teljesen készen. 3 évig építettem bontott téglából. Nincs vakolva és az aljzat sincs teljesen rendben, de 10-15 éven belül biztos kész lesz. Ott tartom a motorokat, bicikliket, betonkeverõt, szerszámokat, stb. A mostanit a fiamnak gyártottam le elõre, de Õ 2 éven belül nem építkezik, így a telkén nem érdemes felvonulási épületet építeni. Nekem a szín alatt volt eddig a falnak támasztva. Útban volt már, 3 évig nem kerülgetem. Felépítettem, jól jön, ráadásul házfelújítás van folyamatban, kell a raktárhelység. Késõbb lehet, hogy vendégház lesz belõle. Vagy szétkapom és viszem a fiamnak... Bontás-építés max 1 hét. |
pocak75 | 105224 | 2016. március 20. 20:36 |
Lanc cserebere.. kis lanckerékhez biztosító lemezt honnan szerzitek be? Nekem ugyan meg nem jött el az idõ de jobb elõre felkészülni.. Ja 4tx Esetleg valaki egy leselejtezettet nem adna kölcsön örökbe? Leméretezném es vàgatnek pár tíz darabot hogy Legyen. .. |
tomhahn | 105223 | 2016. március 20. 20:14 | Válasz erre: 105216 |
7 deci pálinkából jó! Gázolajból inkább 70 liter !! :)) |
Kawakarika | 105222 | 2016. március 20. 19:59 | Válasz erre: 105218 |
És nem tudsz láncot nittelni ilyen profi szerszámokkal????:))))
|
kawa550 | 105221 | 2016. március 20. 19:57 | Válasz erre: 105219 |
Nem akarom tudni milyen pózoktól görcsölt be a segged.....:-)))
|
scopy | 105219 | 2016. március 20. 19:49 |
Péntek-szombat én is megépítettem +1 garázst. Ajtaja még nincsen, de tetõ alá került. Az éjjel be is görcsölt a bal lábam és a seggem a sok létrázástól, meg a csupa kényelmes póztól. |
Kawakarika | 105217 | 2016. március 20. 19:22 | Válasz erre: 105215 |
Nem érti,mert nekijje van szerszámja:)))
|
Fido71 | 105216 | 2016. március 20. 19:17 | Válasz erre: 105199 |
Majd adok 7 deci gázolajat legközelebb, hogy ne érjen nagy kár... :))))
|
Muju | 105215 | 2016. március 20. 19:14 | Válasz erre: 105212 |
Szóval. Èn úgy gondoltam hamá kiszedtem a lengõvillát nitteljèk nekem össze a szervízben, ne kelljen nekem othhon pontozóval g.ciskedni, mivel nincs nekem láncösszepaszírozókèszülèkem. Èrtedemá???? :])))))))
|
lendvai | 105214 | 2016. március 20. 19:10 | Válasz erre: 105205 |
Nekem ne gyere mindenféle lejárt szavatosságú tapsifülessel, csak az játszik, amelyiket saját szememmel látom kiugrani a bundájából egy jól elhelyezett shuto uchi után. :-)
|
Muju | 105213 | 2016. március 20. 19:10 | Válasz erre: 105211 |
Reggel láttam a híradóban akartalak is vele cukkolni de inkább mentem láncot cserènyi. Sárváron ha jó emlèxek.
|
kawa550 | 105212 | 2016. március 20. 19:08 | Válasz erre: 105208 |
Ezt a megfelelõ szerszámos dolgot értem ám! Ahogy az öreg székely mondá: Áron bá´! Nem késsel kell ám bontani a konzervet, van már ahhoz konzervnyitó! Ja. Annak akinek bicskája nincsen! |
kawa550 | 105211 | 2016. március 20. 19:06 | Válasz erre: 105208 |
Tavaszi kerti munka, még motorúni se volt idõ, állat áttelepítés, favágás/felkarikázás mert térburkolat készült a törzsekbõl, ilyesmi, ahogy az faluhelyt lenni szokott. Vót birkafeszt és én nem tok róla? Hun-e?! :))))))) |
Kawakarika | 105210 | 2016. március 20. 19:05 | Válasz erre: 105208 |
Hiába magyarázod neki,nem ért hozzá:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
Muju | 105208 | 2016. március 20. 19:01 | Válasz erre: 105204 |
Pèldájul csak azè, mert be akartam zsírozni meg le is akartam takarítani. Sõt mèg idõm is volt rá.:))) Valamint mindezek elõzetes tudatában úgy kèrtem a láncot hogy vègtelenítsèk, mert csak jobb azt egy megfelelõ szerszámmal összerakni. Keveset voltál mostanság a fórumon. Csak nem a közeledben lèvõ birkafeszt-en vótá? :))))))
|
Kawakarika | 105207 | 2016. március 20. 19:00 | Válasz erre: 105201 |
Hú de ismerõs képek. Tegnap láttam igy az enyémet. Lestél?:)))) |
kawa550 | 105205 | 2016. március 20. 18:42 | Válasz erre: 105202 |
Artúr nem szteroidos csak igen jó étvágyú! Ma pl evett facsavart is meg a hegesztõ fogantyúját is megcsócsálta, de a gumikesztyût is szereti(a gardeniásat, mert ínyenc a lelkem). Rohaggyak meg, szerzek neked valahol egy deglett nyulat, asszem a minap láttam is egyet elütve az út szélén.....:)))))))))))))
|
kawa550 | 105204 | 2016. március 20. 18:40 | Válasz erre: 105201 |
De méééé kõ egy lánccseréhez kiszedni a lengõvillát meg a rugót?:)))))))))
|