lendvai | 107313 | 2016. május 10. 12:38 | Válasz erre: 107312 |
Valószínûleg dizájnváltás volt a címkét illetõen. Az 5100-as egy rész-szintetikus (vagy technoszintetikus, mert az jobban hangzik) olaj, én használtam ilyet is, aztán áttértem a fullszintetikus Repsolra, ahol szintén volt dizájnváltás, de ott más a tárolóedényzet színe is változott. :-) Igazából lényegi különbséget nem éreztem, a Repsol viszont full szintetikus létére olcsóbb, mint a Motul, így maradtam a spanyol technológiánál a francia ellenében. :-)
|
zolika8904 | 107312 | 2016. május 10. 11:16 |
Sziasztok.A ket olaj kozott van valami kulombseg?Ti 10w40 -est hasznaltok? Olajcsere elott allok es gondolkodom,hogy melyiket tegyem bele.Vajon csak a palackozas mas...? Elore is koszonom.
![]() ![]() |
Robi70 | 107311 | 2016. május 10. 11:04 | Válasz erre: 107310 |
Amikor tényleg túlszárnyalja, az már drón légifelvétel lesz.😉
|
Karex | 107310 | 2016. május 10. 10:01 | Válasz erre: 107308 |
Eeez nagyon nagy! Azt hittem csinál az emberke egy csillapított rudazatos cuccost, de túlszárnyalta minden fantáziám......... :D |
kawa550 | 107309 | 2016. május 10. 09:12 | Válasz erre: 107308 |
Az elvet értem, de a bionikus stabilizátor honnan tudja merre kõ néznie? Vagy olyan mint a magyar focista, csak arra tud nézni amerre megy?:)))))))))
|
lendvai | 107308 | 2016. május 10. 08:39 | Válasz erre: 107305 |
Túlbonyolítod, odafáslizol egy tyúkot a motorra, a fejére a kamera és máris kész a tökéletes képstabilizátor. :-) https://www.youtube.com/watch?v=VRKu785g0O0 |
Muju | 107307 | 2016. május 10. 07:36 | Válasz erre: 107300 |
Na ez válasz. :) De jó hogy megkèrdeztem! :D
|
gesszti | 107306 | 2016. május 10. 06:53 | Válasz erre: 107296 |
Neked, meg a Medvének köszönöm a hozzászólást. A Lenz törvény alapján a generátorból kivett energiamennyiséggel arányos, a fordulatszámmal ellentétes irányú forgatónyomaték jelenik meg a forgórészen. Ez miatt volt az alapjáratváltozás. evdem, "Mivel itt egy 3 fázisú generátorról van szó, az egyes tekercseken keletkezett feszültséget beleoltja a másik tekercsbe evvel "fojtva" a generátort. Ez a fojtó áram ( mert itt már folyik) fûti a fesz szab-t. A felhasználó minél több fogyasztót kapcsol be a rendszerbe annál nagyobb ez a "fojtás" " Drusza, ezt az utolsó mondatot boncolgathatnád egy kicsit, mert nekem nem kerek. Ha több fogyasztót kapcsolunk rá, és nem változik a gerjesztés, akkor a fojtásnak csökkennie kellene, nem? |
csanesz | 107305 | 2016. május 9. 23:39 |
Tavaly terveimben volt idén végre megvalósul, de nem az Orfû találkára! Egy tengelyû giroszkópos kameratartón agyaltam és úgy fest egész kicsi elektronikával megtudom oldani. Csak a szervomotor a kérdéses, mert abból bivaly kell a tartósság miatt és egy cseppálló burkolat. Kimondottan motorra tervezem. Még kilátásban van egy manuális forgatás is aminek az áramköre kész van. Sorozatgyártás még odébb van de tervbe van véve. |
Karex | 107304 | 2016. május 9. 23:36 | Válasz erre: 107302 |
Öhöm... Egyetértek. Fõleg az utolsó mondattal. :D |
csanesz | 107303 | 2016. május 9. 23:11 | Válasz erre: 107283 |
Lendvai! Hát nem lesz gyári! :) De hasznos. 2 hete voltam a Tokodi kárpitosnál széket kárpitoztatni - õ csinálta a motorülést. Egy háttámla mérethez hasonló szivacs darabot kértem tõle ingyen adta... Sisakhoz is kértem azt is guberált a hulladékosból. :) Itthon van PVC lapom, hidd el ki jön az! :) |
kawa550 | 107302 | 2016. május 9. 22:48 | Válasz erre: 107300 |
Szakértõként csak azt jegyezném meg kiegészítésként, hogy a foglyot fogjuk meg, de azt nem fogjuk látni hogy a foglyunk mit fog látni. Vagy valami ilyesmi....:))))))))))
|
lendvai | 107301 | 2016. május 9. 22:44 | Válasz erre: 107300 |
Némileg megnyugodtam. Halvány emlékeimben Lenz törvénye rémlik ezzel a fojtogatással kapcsolatban. Régebbi, kisebb teljesítményû motorokkal megáldott autóknál azt hiszem ez olyan érzékelhetõ tünettel járt, hogy ha felkapcsolták a reflektort akkor csökkent az alapjárati fordulatszám, mert a fojtás terhelte a generátort és nehezebb volt a motornak forgatnia. Ha nem tévedek. Ha alkalmam lesz én is beledesítem amit tudok, de csak megfelelõ minõségû cuccal. Az autóipari szabvány kicsit más, mint a Mitifusi kínai dzsunkasztenderd, így azért kínai és kínai között is lehet lényeges különbség. :-) A vibráló-döglõdõ LED meg elég ronda látvány. :-) |
evdem | 107300 | 2016. május 9. 22:35 |
Pár gondolat a dologhoz. Elõször is mint a neve is mutatja feszültség generátor a szerencsétlen ( nem áram generátor az egy teljesen más dolog). Másodszor az áram tudja, ismeri a fizikát a legtöbb felhasználóval ellentétben, így nem áramlik a vezetékben csak azért mert, hanem csak akkor ha erre jó oka van, például a felhasználó bekapcsolt egy fogyasztót az áramkörbe és akkor is csak annyi áram folyik ami a fogyasztó kiszolgálására szükséges. Az a jobb sorsa érdemtelen generátor semmi mást nem csinál csak a forgó mágneses tér hatására feszültséget indukál a tekercseiben minél nagyobb a fordulat annál többet, hogy pontosan mennyit az tervezés függvénye, de általában olyan jó 150- 180 V körüli értéket. Ilyenkor elméletileg csak annyi áram folyik ami a fesz. szabályzó saját aktív elemei (diódái) felvesznek, gyakorlatilag azért több, mert a járó motor gyújtása, az indításkor felvett áram pótlása miatt erre szükség van, ez jó akku esetében 1-2 A. Ilyenkor ha rámérünk a generátor kapcsaira ( és nem a fesz szab !) azt foglyuk látni, hogy az adott fordulat számhoz tartozó feszültség csökken és minden további fogyasztó felkapcsolásánál tovább csökken, majd van egy kritikus szint ez általában olyan 55 V környékén van amikor már nem tudd tovább csökkenni és elkezdjük túlterhelni a generátort ami ezt általában valamilyen tekercs zárlattal hálálja meg nekünk. Ez eddig csak a generátor lélektana volt és ebbõl a szempontból mindegy a szabályzás módja. A MI motorunknál és jellemzõen még a motorok 90 % ra állandó vasmaggal oldották meg a gerjesztést, pusztán az egyszerûsége okán. Mivel a gerjesztést nem tudjuk szabályozni ezért a megtermelt feszültséggel kell valamit tenni, és most jön a nagy trükk. Ezt a hányatott sorsú fesz. szab nem úgy oldja meg, hogy válogatja az elektronokat, hogy aszondja : te kellesz az égõnek ,te meg az irányjelzõnek te meg nem kellesz senkinek hát jól befûtök veled. Teljesen máshogy oldja meg a dolgot. Mivel itt egy 3 fázisú generátorról van szó, az egyes tekercseken keletkezett feszültséget beleoltja a másik tekercsbe evvel "fojtva" a generátort. Ez a fojtó áram ( mert itt már folyik) fûti a fesz szab-t. A felhasználó minél több fogyasztót kapcsol be a rendszerbe annál nagyobb ez a "fojtás" és ilyenkor kezd egyre inkább melegedni, csúnya szóval disszipál. Tehát nyugodtan körbe lehet motorozni a földet világítás nélkül. Ellenben az irányjelzõt is illik bele számolni, mert ha kiterheljük a rendszert teljes kapacitására, majd felkapcsoljuk hozzá az irányjelzõt és azért ez kulturált embereknél gyakori -mármint az irányjelzõ használat- na olyankor Bud Spencer -i pofonokat adunk szegény technikának olyan percenként 30-60 szor. Na jó hosszú lett, de legalább bonyolult :)))) |
kawa550 | 107299 | 2016. május 9. 22:34 | Válasz erre: 107297 |
Akkor itten most elmondanám, hogy én is fosok, aki aszongya hogy nem, az hazudik. Namost ez egy nehézség, és mi azért teremtõdtünk erre a földre, hogy legyõzzük a nehézségeket. Szóval fossál te is, és csak azért is boríccsá, ahogy én is!:))))))))) Jelzem hogy a fizikusaink kezdhetik a vitát a tapadásvesztés súrlódási együtthatóinak fáziseltolódásos változásairól, vagy valami hasonló faszságok. :))))))) |
kawa550 | 107298 | 2016. május 9. 22:31 | Válasz erre: 107296 |
Úgy szeretem, mikor a delejrõl vitatkoztok, mert ahányan értetek hozzá, annyifélét beszéltek, oszt ráadásul mindenki komoly szakszavakkal támasztja alá amit tud(?), így aztán a büdös életbe nem tudjuk meg hogy lehet-e szalonnasütõvé alakítani azt a kibacott potenciálkülönbséget, vagy hagyni kõ a pitsába csak feszt szabályozni langyosan. :)))))))))))
|
lendvai | 107297 | 2016. május 9. 22:07 | Válasz erre: 107290 |
Azé' nem borítok nagyot a kanyarban Séf bácsi, mert fosok, különösen amióta odaborítottam a Mátrában. :-) De azért fokozatosan próbálkozom, de nem szeretnék hirtelen elfeküdni. Nem éreztem még hogyan indul meg a motor segge leborítva, ha szépen fokozatosan azzal nem lenne semmi bajom, hanem ha hirtelen csúszik ki alólam: na attól fosok. :-)
|
lendvai | 107296 | 2016. május 9. 22:04 | Válasz erre: 107294 |
Hát én anno villamosmérnökként végeztem és igaz, hogy a villamos gépekhez, generátorokhoz nem sok közünk volt, lévén mûszerekkel és automatizálással foglalkoztunk, de emlékeim szerint itt olyasmirõl van szó, hogy a változó mágneses tér indukál feszültséget a tekercsekben. Feszültséget és nem áramot ("ampert", ahogy mondják, pedig annak semmi köze az áramhoz, az csak az áramerõsség mértékegysége). Áram akkor lesz belõle, ha valami zárt körben a feszültség (népies nevén potenciálkülönbség) hatására áram tud megindulni. Így az én értelmezésemben a feszültségszabályzó csak a generátor által a 14,xV feszültséghez képest indukált plusz feszültséget fûti el a megfelelõ zárt körön belül. Ennélfogva igenis számít, hogy fogyasztóként 100 Wattnyi halogént, vagy 10 Wattnyi LED-et akasztok rá. Elfûteni nem a 90 Watt különbséget fogja, hanem a feszültségkülönbséget, így mindenképpen spórolok az energiával. Ez természetesen az én ösztönös reakcióm a lent írtakra, egy pohár 3 puttonyos tokaji aszú után és tisztán a régmúlt emlékeire hagyatkozva. Nem olvastam utána hogyan mûködik pontosan a TDM generátora és feszültségszabályzója, így a tévedés jogát fenntartom. :-) |
Kilos | 107295 | 2016. május 9. 21:12 |
Yamaha TDM Találkozó 2016.05.27. - 29. Orfû https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IwmlRu7zkShEed1tv_rsToJNwypzqdFFBjTGxFv4dwQ/edit?pref=2&pli=1#gid=543312771 |
gesszti | 107294 | 2016. május 9. 20:11 | Válasz erre: 107291 |
Ezen a képen látszik is, hogy semmi mást nem tud csinálni a szabályzó, mint hogy a test felé elfûti a felesleget.
![]() |
gesszti | 107293 | 2016. május 9. 20:05 | Válasz erre: 107291 |
Fix gerjesztésû generátornál nincs olyan, hogy "nincs amper". Állandó mágnes forog az állórész tekercsei körül. Mindig termel áramot, akkor is, ha nem kapcsolsz semmi fogyasztót. Ha nincs bekapcsolva lámpa, akkor el kell fûteni a felesleges energiát, különben túlságosan megemelkedne a feszültség, és sülne az akksi. Fix gerjesztésû generátor szabályzója a felesleges áram elfûtésével szabályoz, míg a változtatható gerjesztésû generátor (átlagos autó generátor) a gerjesztõ tekercsen átmenõ árammennyiség módosításával szabályoz. |
gezasz | 107291 | 2016. május 9. 19:46 | Válasz erre: 107289 |
A teljesítményhez amper is kell. Ha nincs amper akkor ugye teljesítmény, azaz hõ sincs. Nincs mit eldisszipálnia a hÛtõbordának.Tehát lámpa és egyéb fogyasztók nélkül sem lesz baja a feszszabályzódnak. Sõt mivel nincs teljesítmény ezért a generátorod vezetékeit sem fogod elfüstölni.A feszszabályzó a generátor gerjesztését szabályozza az ideális 14.2-5 voltra. A jelentkezõ feszültség különbség megy el hõként de ez nem olyan jelentõs. Leterheled plussz fogyasztókkal markolat fûtés, lámpa erdõ,stb., akkor már veszélybe kerülhet a generátor és a többi elektromos cucc
|
kawa550 | 107290 | 2016. május 9. 18:31 | Válasz erre: 107288 |
Azé, mer állandójan fékezõ a kanyarban, ahelyett hogy borítaná. Há azé. :-)))
|
Muju | 107289 | 2016. május 9. 18:27 | Válasz erre: 107270 |
Régebben is volt már téma a külömbözõ fogyasztók csereberéje, és már akkor is gondolkodóba estem, mint"laikus" Semmilyen autóvillamossági és másegyéb elektronikai hozzáértésem sincs de csak józan parasztival gondolkodva kérdezném a tõlem sokkaljobban hozzáértõket. :) Mi történik akkor ha lekapcsolom a világítást és úgy motorozok el a világvégéig? Mivel a lámpát le lehet kapcsolni, most ha azt mondja itt valaki hogy akkor szénnéég a fesszabályzó, vagy indián füstöt fog eregetni a generátor akkor azt elég nehezen vélem hihetõnek. Vagy netán tévednék-e???? Monnyuk a mai vasakon már a gyújtás ráadásával a lámpa is bekapcsol, de a régebbieknél ugyebár nem. És ha jól emlékszem ez a lámpásdi nappal nem is oly régtõl van szabályozásban. De természetesen javítsatok ki ha nagyot tévedtem!! Ezért érdekes számomra, hogy mennyit is kell fogyasztóként használni. |
lendvai | 107288 | 2016. május 9. 18:13 | Válasz erre: 107285 |
Mer' mész minta zállat! :-) Most már nekem is be kell kapcsolnom, lássam miért csúszik alattam a PR4.:-)
|
Robi70 | 107286 | 2016. május 9. 15:19 |
Sikeresen beszedtem a lecserélés elõtt álló elsõ gumiba egy aprócska szöget. Mivel 1000-1500 km még van benne, megcsináltattam. De asszem a héten megrendelem az újakat. |
Robi70 | 107285 | 2016. május 9. 15:15 |
Szasztok! Ma vagyok szabadnapos, tehát ma voltunk motorolni. Tekeregtünk a Börzsönyben és a Szlovákoknál is kicsit. Végre nem felejtettem el elindítani ezt a Pirelli Diabló címû alkalmazást. Ez jött össze. |
vasutas | 107284 | 2016. május 9. 14:15 |
A Givi 46-os dobozomhoz én kaptam a gyári háttámlát is . A párom az elsõ rövidebb út után levetette, mert nyomta a hátát . Pedig mi mindketten vékonyak vagyunk ,,,
|
lendvai | 107283 | 2016. május 9. 14:14 | Válasz erre: 107281 |
Nekem ilyen van a dobozon, azért azt ezekbõl az anyagokból nem hozod össze. Ha nem számít a kinézete akkor OK, de az eredeti azért amellett, hogy drága szép is.
|
Yoshimura | 107282 | 2016. május 9. 13:38 |
Tegnap az Agárd utáni nádasra tekintõ fa kilátón(ál) dekkoltam, arra gurult pianoban egy piros TDM, netán innen valaki?
|
csanesz | 107281 | 2016. május 9. 13:34 | Válasz erre: 107280 |
8 mm vastag PVC lap, kárpitostól közép kemény szivacs, és motorülés kárpit. Max 2 000 Ft! |
pocak75 | 107279 | 2016. május 9. 12:41 | Válasz erre: 107277 |
igen pont ezt néztem én is... Egy darab habosított mûanyag, jobb esetben 2 tenyérnyi mûbõr... Ráadásul olyan ami vagy kell vagy nem... Drága hobbi de a szükséges dolgokon nem spórol az ember fia max morog érte.. |
STURM86 | 107278 | 2016. május 9. 12:00 |
Sziasztok, segítségetekre lenne szükségem! Szeretnék rendelni egy TDM 850 3VD vázat. Kellene a váz súlya, hossza, szélessége és a magassága! Elõre is köszönöm a segítséget! |
Muju | 107277 | 2016. május 9. 11:54 | Válasz erre: 107268 |
Nèmelliket jó hogy lehet kapni. http://moto.hu/motor-kiegeszitok/csomagtartok/dobozok/givi-e95s-hattamla-turadobozokhoz
|
oraculus | 107276 | 2016. május 9. 11:37 |
Sziasztok! Ha kellene LED-es irányjelzõ, maradt nálam kettõ darab (egy pár). Itthon vettem õket, nem e-bay-rõl rendelve és a fényük ellentétben sok másiknak nem gyenege. Többit privátban. |
csanesz | 107275 | 2016. május 9. 10:41 | Válasz erre: 107274 |
Szó se róla nagyon tetszik! :) Volt szerencsém olyan LED irányjelzõhöz amiben csak 3db LED volt, de hozta az elvárást! Ki kell próbálni! |
Flenegen | 107274 | 2016. május 9. 10:04 |
Az indexnél nem feltétlen a felület, hanem a fényerõ a lényeg. A led technika szerintem ezt megoldja. Inkább a formai kialakítással van nekem is gondom. A háttámlát a vatera.hu-n löttem véletlen. Az elmúlt idöszakban az oldladobozokat és tartókat keresem, illetve az oldaltáskákat is nézegetem de ott csak a givi easylock vagy a hepco Cbow jöhet számításba. Ugyan tudom, hogy a motorozás drága hobby, de az új az megfizethetetlen, a használtat meg ki kell fogni. |
pocak75 | 107273 | 2016. május 9. 10:00 |
Jól néz ki de...nem tudom nem lesz-e túl kis felületû az indexnek....fényerõ az oké de felület se mindegy...a gyári nagy kockák nekem se tetszenek de a nagyon miniatûr felé sem biztos hogy jó lenne elmenni...így is könnyen levegõnek nézik a motorost :-( Givi háttámlát honnan sikerült? Körözök én is bár nem givi dobozom van (kappa) de amit hirdetnek hozzá az givié.... 10+posta magasságában... |
Flenegen | 107272 | 2016. május 9. 09:41 | Válasz erre: 107270 |
http://www.ebay.com/itm/Universal-Motorcycle-led-indicator-blinkers-with-DRL-daytime-running-lights-/181787276751?hash=item2a535db5cf:g:hMkAAOSwDNdVj4gs&vxp=mtr Nézd csak, ez az! |
Flenegen | 107271 | 2016. május 9. 09:33 | Válasz erre: 107267 |
Az ebayes index drl változat 3 vezetékes, a leírás szerint a drl t kikapcsolja ha indexelsz.
|
csanesz | 107270 | 2016. május 9. 09:12 | Válasz erre: 107263 |
Úgy tudom fix és a fölöst elégeti. Én ezért cseréltem le a hátsó világítást házilag készített ledesre ami 1,4 Watt lett a 21W/5W helyett. Itt az 5 Wattot kell fixnek nézni, mert a 21 Watt csak pillanatnyi fogyasztás. Nagyjából 4 Wattot nyertem és így elõre felraktam a segéd fényszórókat. Pár Watt többlet belefér ez csak az én dilim, hogy legyen meg a gyári terhelés. Amúgy meg a fesszabályzónak ez a dolga. Ha jobban terheled kevésbé melegszik viszont, akkor generátorod lesz jobban terhelve. Persze ezt ne úgy vedd, hogy egy izzóval több van és leég minden. 2db 55 Wattos ködlámpát elbír még! Ilyenkor lenne jó egy mutatós voltmérõ. Rákötöd Paksot és szabályzás elõtt rámérsz egy fix fordulaton ha a fordulat mellett esni kezd a feszültség akkor melegszik túl a generátor és az nem jó neki. Ezt a mutatós mûszerrel szépen lehet követni. Polgárpukkasztás végett a szkóp lenne a legjobb... :) Inkább a fesszabályzó füstöljön... |
kawa550 | 107269 | 2016. május 9. 09:11 | Válasz erre: 107268 |
Valszeg azért, mert ez sem külön háttámla, hanem a doboz utas felöli oldalára ragasztható gumi cucc, nekem is hánykolódik valahol egy a garázsban. http://polo-motor.hu/image/cache/catalog/152/70150000230_1-228x228.jpg |
Lomha 8V | 107268 | 2016. május 9. 09:03 |
Dobjatok kérlek képet, ha tudtok, hogy néz ki egy ilyen háttámla a motoron. Próbáltam rákeresni, de a Givi szó miatt kizárólag csomagtartó cuccokat láttam.
|
csanesz | 107267 | 2016. május 9. 08:42 | Válasz erre: 107262 |
Azzal óvatosan, mert a nappali fény -fénye elnyomhatja az indexet! Van, hogy a nappali fény kikapcsol az index üzem alatt. Elvileg ezt 3 vezetékkel szokták megoldani és egy relével(ez utóbbi esetenként be van építve). |
lendvai | 107266 | 2016. május 9. 08:38 | Válasz erre: 107264 |
Nekem úgy rémlik anno hasonló összeget fizettem egy új Givi háttámláért.:-) Én nem használom, de Rita szereti.
|
Flenegen | 107265 | 2016. május 9. 08:38 |
Projekt halasztás miatt a következõ szettet feldobnám beszerzési áron: 2db led fényforrás 2 oldalú ragasztóval fém házzal, hozzá kapcsoló 12mm belsõ átmérõvel. Iá:2500 huf |
Flenegen | 107264 | 2016. május 9. 08:32 |
Vannak még akik jószívûek. Most érkezett a futár, kemény3380 ft kifizetése után birtokomba került eg szinte új Givi háttámla. Kíváncsi leszek felszerelve milyen. |
gesszti | 107263 | 2016. május 9. 07:43 | Válasz erre: 107262 |
Milyen módon van szabályozva a tdm generátora? A gerjesztés fix, és a szabályzó elfûti a felesleget, vagy a gerjesztés van változtatva? Ha fix a gerjesztés, akkor nem biztos, hogy jó ötlet az elektromos fogyasztás csökkentése. Többet kellene elfûteni a feszszabályzónak. |
Flenegen | 107262 | 2016. május 9. 06:21 | Válasz erre: 107254 |
Az sem rossz. Eddig a legjobb az ebayen talált led index melybe be is van építve a nappali menetfény. |
csanesz | 107261 | 2016. május 9. 01:42 | Válasz erre: 107253 |
Flenegen! Elképzelhetõ, hogy nem lesz olyan erõs napsütésben, hogy egyeseknek feltûnjön a magasabban elhelyezett irányjelzõ. Inkább kiegészítõ irányjelzõként lenne hatásos. Bár az én karácsonyfámra is gondoltam ilyet, de csupán látvány elemként. Alapból adnék neki egy elõfeszítést így este gyengén világítana és az irányjelzõ funkciónál meg normál fényerõvel mûködne. Nappalifénynek meg maradna az amit arra találtak ki. Mert azt semmilyen foglalatos LED lámpa nem übereli. Ugyanis azok kb. 100mA -t vesznek fel (1 - 1,4W), míg a nappalifények 600 - 900mA -t (8 - 12,5W jobbak) és látványos a különbség. Nekem épített LED lámpám van egy ködlámpa testben. Nappal mint egy eltévedt Szentjánosbogár. Este azért látványos. |
Karex | 107260 | 2016. május 8. 23:06 |
Amúgy láncot a korábban itt a jobb oldalon futó reklámjukra kattintva a motoralkatrész.eu- ról rendeltem. Motortípus alapján válogatva. Oszt az van. |
Karex | 107259 | 2016. május 8. 22:10 | Válasz erre: 107253 |
Virtuál motorokon nem kell semmilyen lámpa...... :D Én személy szerint inkább keresnék valami szépnek gondolt célhardvert, azt tenném fel. |
Karex | 107258 | 2016. május 8. 22:07 | Válasz erre: 107256 |
Hasznos kiegészítés ez, mennyire kell? Légyszi írj priviben árat nekem...... |
Karex | 107257 | 2016. május 8. 22:05 |
Ma végre volt lehetõségem kiengedni a ménest. Nagyon kellett már. Mentem kb egy százast...... aztán bogártalanítás, simogatás ápolás, lánckenés. Most szép tisztán várja a talit......... |
kozmax | 107256 | 2016. május 8. 22:04 | Válasz erre: 107232 |
A mai napig a gyári elsõ lánckeréken meg van a gumi zajcsillapítás ;)
|
Karex | 107255 | 2016. május 8. 22:02 | Válasz erre: 107224 |
Illik, nem illik, ha a lánckerék jól néz ki még rajta, én simán ráraknék egy új láncot, nem várnám meg, mìg a nyúlott lánc megeszi a lánckereket. MZ nél szoktam csinálni, mert ami láncot kaptam a környéken, az elég szépen nyúlik. Inkább cserélem rendszeresen, mint ritkábban szettben. A lánckerekek még szinte újak....... a következõ csere DID lesz...... úgy tudom az nem nyúlik annyira, MZ méretben sem. |
csokabi | 107254 | 2016. május 8. 22:01 | Válasz erre: 107253 |
Nem rossz ötlet. És ahhoz mit szólsz, ha a visszapillantókat békén hagynád és a végsúlyokat cserélnéd indexesre?
|
Flenegen | 107253 | 2016. május 8. 21:28 |
Jár az agyam a motoros nappali menetfényen.láttam ma egy motort, ami ötletet adott. A gyári visszapillantókat le kéne cserélni indexesre, oda átkötni az indexeket. Az indexbúrákat kicserélni sima fehérre, beledobni erõs ledes izzókat és az világíthat állandóra. Vélemény? |
Hr.Geiger | 107252 | 2016. május 8. 20:54 | Válasz erre: 107251 |
Sõt! Amit Te preferálsz - igaz, mást már nem is tudnál venni - az még erõsebb, mint ami Tibién van. :-) http://www.didlanc.eu/didlanc.htm |
gesszti | 107251 | 2016. május 8. 20:44 | Válasz erre: 107250 |
Na, az egy rendes lánc. Eszerint nem csak én preferálom az erõsebb láncot.
|
lendvai | 107250 | 2016. május 8. 20:39 | Válasz erre: 107238 |
Az én DID láncszemeimre 525 ZVM2 van írva. Állítólag ez valami erõs fajta. Egyelõre jól bírja, még az elõzõ tulaj rakatta rá.
|
Flenegen | 107248 | 2016. május 8. 20:38 | Válasz erre: 107244 |
2 sarokkal arrébba a bolt:) Egyébiránt a másik helyen kérték hogy motorral menjek és próbáljam ki motoron is a sisakot, lehet hogy a boltban jó meg kényelmes de a motoron meg hangos... Vásárlás csak motoros teszt után.... |
Hr.Geiger | 107246 | 2016. május 8. 20:33 | Válasz erre: 107243 |
A leírt árak uniós valutában értendõk... :-) |
gezasz | 107244 | 2016. május 8. 20:32 | Válasz erre: 107242 |
Sisakot csak boltban próbálva. Eddig mindig XL-es kellett. A mostani valamiért L-es, ez volt a jó méret
|
gezasz | 107243 | 2016. május 8. 20:30 | Válasz erre: 107240 |
142 ezer ft-ért?? A lánc és a két fogaskerék? Vagy valamit rosszul értelmezek?
|
Flenegen | 107242 | 2016. május 8. 20:28 |
Nekem 55 ezernél cserélték a gyárit. Most JT let did lánccal, hangosabb de türhetõ. Sisakom 7. Szezont kezdené. Gondolkozom a sisak cserén. Most Laser Vertigot használok. A boltban ahol szoktam vásárolni a Nolant és az AGV-t erõltetik. Gondolkozom a túra sisakban de nincs nagyon kínálat. Most viszont találtam egyet: |
Muju | 107241 | 2016. május 8. 20:07 |
Èn ezt vettem, majd szólok ha cserès lett, hogy mennyit bír. Eddigi 1200 km alatt semmi baja : D
![]() |
Hr.Geiger | 107240 | 2016. május 8. 19:57 | Válasz erre: 107239 |
A Lajcsiék 142 pénzért adják a D.I.D szettet a motorodra, a Regináért meg 170 -et kérnek. Mindkettõ megfelelõ neked, nem úgy láttalak motorozni, mint aki ész nélkül rángatja neki... :-) |
gesszti | 107239 | 2016. május 8. 19:50 | Válasz erre: 107238 |
Pont ezért írtam, mert alább meg a gyengébb láncot ajánlották a másik lánckeresõnek.
|
Hr.Geiger | 107238 | 2016. május 8. 19:44 | Válasz erre: 107233 |
Az OEM lánc az alábbi volt: Yamaha 945814611800 CHAIN (DID525HV KAI 118LE) Vagy rendelsz ilyent Kéthelyen, vagy a D.I.D. katalógusból, amit a 900-hoz írnak: DID525ZVM-X Ezt ajánlja amúgy a 850-esekhez is a cég... |
vasutas | 107237 | 2016. május 8. 19:26 | Válasz erre: 107232 |
Gyári megoldás lehet, szalonból toltuk ki a motort ,,, Az akkut is 11 év után vettem ki egy nagyobb túra elõtt, egy barátom pedig még két évig használta . |
Robi70 | 107236 | 2016. május 8. 19:20 | Válasz erre: 107232 |
A lecserélt elsõ lánckerekem ilyen gumírozott volt. De nem csak hegyesre kopott, hanem egy fog hiányzott róla. Letörött. Volt olyan hangja, mint egy lánctalpasnak.
|
kawa550 | 107235 | 2016. május 8. 19:18 | Válasz erre: 107234 |
No, azért selejtnek nem mondanám, elhasználtam már párat, és egyik se látszott túl kopottnak mikor cseréltem a lánccal együtt, igazából bármelyik kiszolgált volna még 1 láncot is, csak aszongyák nem illik. Hogy zajosabb, az biztos.
|
ErErpower | 107234 | 2016. május 8. 19:12 | Válasz erre: 107232 |
Pontosan csakis ilyet kell feltenni! a sima JT az selejt, és zajos lesz tõle a lánc!
|
gesszti | 107233 | 2016. május 8. 19:11 | Válasz erre: 107231 |
A 900-ashoz a gyári lánc a did 525 hv. Ez melyik mai típusnak felel meg?
|
kawa550 | 107232 | 2016. május 8. 19:07 | Válasz erre: 107228 |
ErErpower | 107231 | 2016. május 8. 19:07 | Válasz erre: 107228 |
Errõl beszélek! gyári akkor gyárit miért? sajnáljátok rá? ami jó az hosszan is jó lesz a futása ennyi, 1x kell megvenni és go! :-)
|
csokabi | 107229 | 2016. május 8. 19:02 | Válasz erre: 107228 |
Ezek tényleg elég jól néznek ki. Hajtod te azt a motort rendesen?:)
|
vasutas | 107228 | 2016. május 8. 18:54 |
Robi70 | 107227 | 2016. május 8. 18:47 | Válasz erre: 107224 |
Kapható! Ha a Te stílusodhoz ez a párosítás passzol, akkor miért ne. Legalább ilyen tapasztalat is lesz.
|
Robi70 | 107226 | 2016. május 8. 18:44 | Válasz erre: 107222 |
Szevasz Jocó. Megelõztél a válaszoddal.:) Lánc tartóssággal kapcsolatban mindig Te jutsz eszembe. Izé agyamba.😉 |
gesszti | 107224 | 2016. május 8. 18:44 | Válasz erre: 107221 |
Nálam pont ez a gond, hogy a lánckerekek még sokáig bírnák, de a gyengébbik típusú did lánc már gatyára van nyúlva rajta. Ezért gondolkodok az erõsebb láncon.
|
Robi70 | 107223 | 2016. május 8. 18:42 | Válasz erre: 107220 |
Ez pedig jobb csukló függõ, mint a fogyasztás. Ha benéz vasutas Jocó, elmonnya mit bír nála egy láncszett. 60000km rémlik vele kapcsolatban ez ügyben. De egy ugyan ilyen láncot haza lehet vágni 15 ezer alatt is.
|
vasutas | 107222 | 2016. május 8. 18:39 |
A gyári láncot én 64 ezernél cseréltem . Egy helyi szerelõnél rendeltem meg az erõsebbik DID láncot, az országban akkor elérhetõ legkorrektebb árat mondta érte, ráadásul abban az árban fel is rakta . Ugyan így vettem a gumikat is a gumisnál . Mondjuk, ha nálam kéred az autód kuplung cseréjét, én is lecserélem munkadíj nélkül, az Unixnál adott árért .-:) |
Robi70 | 107221 | 2016. május 8. 18:38 | Válasz erre: 107218 |
Egy dolgot biztosan tudok. 3 szezont használtam (30-35ezer km) az 525 zx láncomat és még bírja. Mire ez a lánc beadja a kulcsot, a lánckerekek is hegyesre kopnak. Cserélni pedig egyben illendõ õket.
|
gesszti | 107220 | 2016. május 8. 18:37 | Válasz erre: 107219 |
Miért? A 2 hengeres jelentõsen lüktetõ majd másfélszeres nyomatéka szerintem jobban megviseli a láncot, mint egy sor 4 majd lineáris nyomatéka. Nem így van? |
gesszti | 107218 | 2016. május 8. 18:17 | Válasz erre: 107217 |
Az a 200+ ezen az oldalon elírás. Nézd meg a did katalógusban a típust. Hiába csak 80 lovas a tdm, nyomatékból többet tud, mint egy 100 lovas hornet. |
Robi70 | 107217 | 2016. május 8. 18:14 | Válasz erre: 107216 |
Ezt a láncot 200+ lóerõs motorokhoz ajánlják. http://motoralkatresz.eu/termekek/DID/525ZVMX_116_szemu_lanc/ Szerintem a 80 lovas TDM-re elég a 100 le-ig kalibrált 525 VX lánc. A kettõ közötti árkülönbözet 9500 Ft. Az másfél tanknyi benya és kb 500km-nyi élvezet. De persze mindenki eldönti mire adja ki a pénzét.😏 |
gesszti | 107216 | 2016. május 8. 17:19 | Válasz erre: 107212 |
A DID VX-es lánc nem gyenge a tdm nyomatékához? Inkább ZVMX-et venném. (yamaha márkaszervizes szerelõ mondta, hogy a gyengébbet tdm-re nem tanácsolja) A JT láncból az X1R a gyengébb, és Z1R az erõsebb változat. |
oraculus | 107215 | 2016. május 8. 16:42 | Válasz erre: 106947 |
Sziasztok! A lábtartó, defektjavító szett, combtáska, tanktáska és a hengerzsák már elkeltek. A többi cucc még eladó és van még más is. Azokat késõbb összeírom. |