28 29
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Budapest Bamakó,avagy a nagy kalandok rovata
Következő oldal

Szabadsag-Vandora 11 2006. november 27. 11:42   Válasz erre: 7
Hát ezt abevásárló kordét mára már szétdaraboltam.A benne lévõ KRESZ táblák is fontos merevítõ szerephez jutnak,ebbõl lesz a dobozok belsõ erõsítése.

Szabadsag-Vandora 10 2006. november 27. 11:36   Válasz erre: 9
Kedves Topiklakók és Motorozz.hu Tagok!

Sajnos a költségvetésünk még mindig hiányos és ezt a fórumot szeretném felhasználni a "jó érteleben vett tarhálásra",az alábbiakban szenvedünk még hiányt:memóriakártya,Fuji Fine pix 5600 hoz,azt hiszem XD minõségben.Kis kazettás mini dv formátumu videokamera.Pépé!Ha kölcsön bírnád adni az alacsonyított ülést,met az én lában se ér le százasan és felpakolva azért lesz súlya gépnek.
Esetleg hamuba sült pogácsa helyett egy vállakozó szellemû háziasszony által gyúrt száraztészta,mert egyet azért akarnánk bográcsolni a sivatagban is.

sargamaccs 9 2006. november 25. 21:05  
Hááát le a kalappal elõttetek srácok.

Bár én csak egy egyszerû nõi motoros vagyok, de ha tudok valamiben segíteni szóljatok.
Pénzem sajnos nincs:-(
Elég jól felszerelt számítógépem van, ha valamilyen adminisztratív munka van és segíthetek... vagy bármi más...

Üdv Sárgamaccs.

faki 8 2006. november 25. 20:36  
Hajrá!!! Már most irigyellek benneteket.

krisztian.fz6 7 2006. november 25. 16:35   Válasz erre: 6
Kamerák nincsennek a Tesco-nál??? Nekem is kellene egy bevásárlókocsi, csak félek hogy felvesznek videora ahogy berakom a kocsiba.

Szabadsag-Vandora 6 2006. november 25. 08:02  
De az élet visszatért a rendes kerékvágásba és folytatódott a mûhelymunka. Közben újabb adományt kaptunk King B , Ropi valamint Laja jóvoltából. Ezek a pénzek a szerzõdés elõkészítésére, útiköltség hozzájárulás Bajára való lejutás, a szitanyomások és hímzett kivarrókra valamint egy kerek százas által egy Tesco bevásárló bevásárlókocsi eltulajdonítására és reinkarnációjának elõkészítésére ment-megy el,valamint a vágókorongok,hegesztõ elektródák és vasanyag vásárlása. Szegény taliga a lelkét fogja kitenni egy jó oldalkonzol és egy csomagtartó miatt…..A cégem csak ilyen módon tud hozzájárulni a nagy túrához.!Sajnos sporteseményt nem támogatnak,de a vállalti újságban lesz egy cikk az utazásról,ez is valami.

Szabadsag-Vandora 5 2006. november 25. 07:34  
Év közben volt egy hivatalos Budapest- Makó futam, ami terepen zajlott és jó kis összeszoktató rázkódásoktól egyáltalán nem mentes ökörhugyozás mentén vezetett
túra volt. Nyeltük is a port rendesen, de végül mind hárman célba értünk.
Ennek a futamnak az adott így utólag szomorú jelentõséget, hogy Kóborral akkor motoroztunk utoljára. Béke veled Tamás!

Aképen én vagyok látható némi porral az orcámon.

Szabadsag-Vandora 4 2006. november 25. 07:30  
Közben pedig ki-ki a saját lovát készíti fel az utazásra és szorgalmasan számolja a napokat vissza .A nagy nap 2007,január 13 reggel fog ránk virradni.
Ezen a napon kezdjük meg a közel 17000 kilométeres távot teljesíteni.
Az alábbiakban láthattok néhány képet a motor felkészítésérõl .Eleinte még motor formája volt, de aztán alaposan szétzilálódott. Majd ismét rendezte a sorait és reményeim szerint a jövõ hétre már fel is fog brummogni. Dacára annak ,hogy voltak hitetlenek ,akik kételkedtek benne, hogy valaha is nem a szemétdombon végzi. A képeket elnézve meg is volt rá a lehetõség

Szabadsag-Vandora 3 2006. november 25. 07:28  
A szervezés nagyobb részét Viktor végzi, én csak egy olyan szponzort hozok a buliba, aki ha fizet is talán el is utazhatunk. A honlap és a kecskeméti cégek lekáderezése mind az Õ érdeme
A mai állás szerint a csapatot az Axial Mezõgazdasági Gépforgalmazó és Kereskedelmi Rt szponzorálja egy közvetett barátom segítségével,akivel Vietnamba is voltam.A megállapodásra hamarosan pecsét kerül és a pénz is itt lesz még idén.Na,nem a teljes szükséges mennyiség csupán a személyenkénti költségvetés fele,de ez is valami.A többit pótolja a lelkesedés és a takarékosság

Szabadsag-Vandora 2 2006. november 25. 07:27  
A csapat, aki reményeink és a szponzor segítségével ,valamint a Ti anyagi segítségetekkel bele vág a következõ:
Amint látjátok a túra kiírásban lassan egy éve van fent a Bamako Transz Szahara Rally.
Majer „gustaw” Viktor ,Bartók György és jómagam.

Mostanra már van saját internetes oldalunk, ahol megtekinthetõ a „csapat” és más egyéb információ .www.axialrallyteam.hu, valamint a budapestbamako.org/csapatok/Axial Afrika Corp alatt.
Eleinte kissé komolytalannak tûnt a feladat, de ahogy megérkezett az általatok felajánlott pénz és mi abból befizettük a rajtpénzt ,onnan kezdve nem volt vissza út.
Naponta dédelgettük az álmot ,hogy eljutunk egy újabb kontinensre és megismerjük Afrika északi részét.Nos,most ez válik valóra hamarosan.
Azok akik anyagilag is hozzájárultak azok tudják magukról,hogy jót tettek,jól tették.
Elsõsorban nekik szól ez a rovat,hogy láthassák a pénzük nem egy feneketlen kútba esett,hanem van célja is.
Külön köszönet Maurónak, aki volt olyan szíves és befogadott a mûhelyébe és a gépészeti és szerelési munkáknak helyet adott. Valamint az ö Marcsijának ,aki finom és emberes adag kávéval kedveskedik

Szabadsag-Vandora 1 2006. november 25. 07:26  
Kedves Barátaim!

Ebben a fórumban szeretnélek benneteket tájékoztatni arról a nagy elhatározásról, ami az eddigi életünk legnagyobb kalandjának látszik.Azért írtam ebben a sorrendben ,hogy eddigi élete(em)ünk legnagyobb kalandja és nem életünk eddigi legnagyobbja, mert a legnagyobb kaland még hátra van. Eljutni egy földkörüli útra,ha kell a tovább haladás érdekében még dolgozni is fogok az adott országban. .Ami késik az nem múlik…..
Mindig is voltak olyan magyarok, akik messzire vetõdtek hazájuktól egy ismeretlent felfedezni vagy „csak” próbára tenni a képességeiket és mindeközben világot láttak.
Hosszas volna a felsorolás, hogy ki és merre tett felfedezéseket, neve miként vált közismertté akár a történelemben is nyomot hagyva maga után.
Az új korral eljött a mi idõnk és a lehetõség arra, hogy felfedezzünk olyat, amit nagyon áhítunk és kis túlzással talán még gyermeki bensõnkben bújik meg.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22099
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők