Dokypapa | 225 | 2006. november 1. 18:42 |
Hali Ferko ,te lehet hogy most prüszköli át kawa zöldre ,bocsi krisz csak vicceltem
|
Dokypapa | 223 | 2006. november 1. 10:42 |
Megkeresem a kábelem és rakok fel 1 képet,ma betároltam a verdát ,szerintem páran kiakadnak majd a kép láttán,csak türelem
|
krisztian.fz6 | 222 | 2006. október 31. 20:11 | Válasz erre: 221 |
Nekem van rajta vagy 1-2 hónap szerelés, elég sok.
|
Dokypapa | 221 | 2006. október 31. 16:33 |
Úgy gondoltam én is ,hogy faszántosan lemosom vax ,tankot feltöltöm és irány a fûtött tároló,had pihenjenek a lovak .
|
krisztian.fz6 | 220 | 2006. október 31. 10:51 | Válasz erre: 219 |
Hideg-hideg, lassan kezdem szétszedni a motort.
|
Dokypapa | 218 | 2006. október 21. 20:25 |
Nekem mindegy mijen doboz csak ne olyan legyen mint a kollegámé amit kerülgetnem kellet az úton mert leesett,nagy élmény volt,ja az eredetit kínálták a moci vételekor a tartó lap 50 a doboz 40 paper lett volna ,hát ennyiért azért már nem kell ,még akorr sem ha eredeti Yamamamotoros,ennyi papirosért a louisban 3 db-ot veszek,csak az eredeti felfogatást kellene megszerválni,Ülést ha valaki tudna az még mindíg érdekelne,nem érdekel mennyire van lestrapálva csak az alsó müa lap legyen príma ,szeretnénk egy egyedi ülést fabrikálni,tenks ,széles utat,olcsó benzin kutat
|
Zsifi | 217 | 2006. október 20. 17:06 | Válasz erre: 216 |
Az az "eredeti Yamaha" doboz az Hepco-Becker.... régebben az gyártotta a Yahamának a dobozokat...Most már aKappa.. |
goimo | 216 | 2006. október 20. 16:37 |
Ennyi a hivatalos terhelhetõsége.Valszeg túl volt terhelve,ezért inog a helyén.Én ezzel vettem, de most nem ilyet vennék.
|
goimo | 214 | 2006. október 20. 16:28 |
Nekem eredeti 40L-es Yamaha dobozom van hátul,sajna a rögzítési pontja a konzolhoz nehezen mûködik,oda kell csapni rendesen amikor teszed fel.Menet közben pedig zörög és mozog is rendesen,ami eléggé zavaró.De pakolni,na azt lehet bele! És nem is ázik be.
|
Dokypapa | 213 | 2006. október 20. 13:21 |
kösz megnéztem ,szép dobozok ,csak nelennének annyira drágák,ülést estleg ha valaki tudna fz6s 2005.ös höz az nagyon kellene,akár totál lestrapált is ,csak a müa elem legyen jó
|
Ferko | 212 | 2006. október 19. 21:14 | Válasz erre: 211 |
Nekem Krauser van. Nekem régebben is volt már ez a márka. Nagyon strapabíró, szép, de viszont nem olcsó. A gépem körbe van dobozolva. Menj fel a www.krauser.de honlapra és megnézheted. Itthon a Fokt motor forgalmazza, de felejtsd el õket. Kintrõl hozattam és így kb 100 e Ft- al olcsóbb volt. |
Dokypapa | 210 | 2006. október 17. 23:12 |
Hát mondasz valamit ,esetleg ha valakinek van 1 kidobandó ülése fz6s re az is érdekelne ,szeretnék gyártani 1 egyedi szériát de az alsó müanyag része az kellene hozzá,a bõr és a szivacs nem kell.
|
fülemüle | 203 | 2006. október 16. 10:00 | Válasz erre: 202 |
Lefényképezem, és beteszem ide, akkor akit érdekel, az megnézi. A gépem kölcsön van adva, de ha visszakapom akkor meglesz.
|
horizsoo | 202 | 2006. október 16. 09:55 | Válasz erre: 201 |
Helló! Az enyém 98-as fzs600,most vettem,a hétvégén mentem vele egy ismerkedõs 300km-es karikát nagyon tetszik!:-D Ha tuod küld el a tesztjét köszi! |
fülemüle | 201 | 2006. október 16. 09:39 | Válasz erre: 200 |
A Balázst mint általában mindenki a szüleimtõl kaptam:-) A fülemüle meg csak úgy....valami gyorsan kellett a regisztrálásnál, és ez lett:-) Ugyan itt a többség újabb Fazerekkel nyomja, de ha valakit érdekel a 600-as leglesõ tesztje, annak elküldöm. |
yamaha-steve | 200 | 2006. október 16. 09:33 | Válasz erre: 199 |
Mi voltunk azok....... :-) Jó a neved, honnan ered? ... :-) |
fülemüle | 199 | 2006. október 16. 09:29 | Válasz erre: 198 |
Ha fekete textil cuccban voltatok, és egy hosszúhajú szõkés hölggyel voltál, akkor mi voltunk, akikkel találkoztatok. Ha nem, akkor bocs:-)
|
yamaha-steve | 198 | 2006. október 16. 09:22 | Válasz erre: 184 |
Szia Dokypapa! Sajnos nem volt internetem hétvégén, ezért nem olvastam a balatoni felhivásodat. A párommal mi is a Balaton északi oldaláról indulva körbemotoroztuk a tavat, dél környékén a visszhang dombnál láttunk is egy motoros csapatot, akik bementek a domb tetején levõ étterembe, köszöntünk is egymásnak---lehetséges, hogy Ti voltatok? Mi a fagyizónál álltunk........ Üdv.! |
ztaki | 197 | 2006. október 16. 07:47 | Válasz erre: 193 |
Multkor az olasz turánkon jött velünk egy 650-es drag star is... napi min. 400 km (max. 900) és az utazo 100-130 kozott... simán birta... a döntögetéseket már nem annyira. De gondolom a nagyobb mégjobban birta volna. Szlovéniában egyszer egy 20km-es szakaszon letértünk a szilárdburkolatu utról... szépen ledögölt hegyi terep, sötétben... azon is jött... és a srác kezdõnek tartja magát. Szerintem majdnem minden motornak meg van a helye az ember életében, ha majd vén reszketõ kezû emberke leszek én is ilyenre fogok vágyni... :-) (Mát nem tom, hogy milyen, de valami 1800-s egyszer a fazer 1000-sel kisért el - döbbenet, hogy hogy ment az a moci... Öröm volt nézni - sehol nem maradt le. Igaz, alföldon...) |
TeeJay | 196 | 2006. október 15. 22:12 |
Sportmotor.hu-s Mûmájer túra, Parádsasvár, pihenõ. http://frmpic.sportmotor.hu/p/250/27107/2 Tessék megszámolni a Fazereket... :-) |
krisztian.fz6 | 195 | 2006. október 15. 21:28 | Válasz erre: 194 |
Régebben a Simson robogómmal jártuk meg a Magas Tátrát két személlyel (kint lehet kismotorral menni ketten), 50-es volt a motor és 500 km-t húztunk le vele egy nap alatt.
|
Dokypapa | 194 | 2006. október 15. 21:04 |
Bocs Krisztian fz6,igazad van hivatalosan fz6s-2005-ös és injectes,Varadero,lehet hogy igazad van ,mármint hogy rossz döntés lessz ,viszont ma a dragok jöttek velem és õk is leverték a 600-at ,,,hmm akkor most nem értem,minden esetre azért erre a cserére még várnom kell ,legalább 2 év,természetesen elõtte még valami hoszab tesztet kell vezetnem Draggal hogy felmérjem kinek is van igaza.
|
Zsifi | 193 | 2006. október 15. 20:44 | Válasz erre: 191 |
és valszinû csere ,és megint Yamamotor , csak már a cirkáló Drag1100,kényelem, fõleg az utasnak, életed legrosszabb döntése lesz...az minden csak nem kényelmes...és 600km-t menni max 3 nap alatt fox.... |
krisztian.fz6 | 192 | 2006. október 15. 20:42 | Válasz erre: 191 |
Na most akkor valójában milyen Fazereed van??
|
Dokypapa | 191 | 2006. október 15. 20:05 |
Nekem FZS600 van ,ma beleküldtem több mint 600-at aki erre azt mondja hogy lomha az nem tudja mit beszél ,egyébb iránt egy normális túrába nálunk az átlag tempó 120km/h,hát ez nem hiszem hogy egy ekkora LE/kg/cm3- es vasnak bármit is számítana,viszont mikor megindul azért ebbe is lehet kapaszkodni,én megvagyok elégedve a vasammal,1-2 év és valszinû csere ,és megint Yamamotor , csak már a cirkáló Drag1100,kényelem, fõleg az utasnak,már nem vagyok fiatal és viszem az asszonyt is ,neki jobb lenne egy kényelmesebb ülés pozitúra,de egyenlõre ez most akirály FZS 600
|
ztaki | 190 | 2006. október 15. 12:13 | Válasz erre: 189 |
krisztian: látod-látod ilyen trivialitásokan(?) már nem is vitatkozun (amugy is inkább csak beszélgetünk...). Az amit irsz igaz, a beszélgetés inkább arról szólt, hogy van olyan, hogy a kevés több mint a sok, ha elég. :-) Amikor 600-om volt 1000-re vágytam... az 1000-en motorozva meg majdnem (nem mindig!) mindig visszasirtam a 600-t... érted? Én se. :-) |
krisztian.fz6 | 189 | 2006. október 15. 11:12 |
Ilyen témát. :-))) Persze hogy egy majd dupla akkora motor erõsebb és nyomatékosabb, nem kellene ezen ennyit lovagolni.
|
ztaki | 188 | 2006. október 15. 10:03 |
Engedjetek meg még egy kis magyarázatot a lentiekhez (végre egy téma, ahol mind a két változatot bitoroltam...!) Ha társaságban motoroztunk és mondjuk egy elõzést úgy kezdett el az elõttem lévõ, hogy már-már kérdéses volt, hogy õ be tudja-e fejezni (és mindegy, hogy milyen motorrol volt szó...), akkor a 600-sal simán visszadobtam egyet - nagy gáz és mentem utána. ÉS mire õ visszatért a saját sávunkban én már rég annak a sávnak a jobbszélén lavíroztom... no ezt az 1000-sel egyszer se sikerült megcsinálnom. Nem tudom, hogy mennyire érthetõ - de próbáld elképzelni... ezt értettem biciklizés alatt. |
ztaki | 187 | 2006. október 15. 09:59 | Válasz erre: 186 |
Blue: :-) lehet, hogy igazad van... de az is lehet olyan a gyorsulása volt olyan vehemes, hogy képtelenség volt közben kormányzoni (elég volt kapaszkondi...?). No mindegy - ez már multé... mint mondtam én itt inkább csak az érzéseimet irtam le. Es hangsulyoznam, hogy ezek még a kalbulátoros fazerek voltak - az uj csoda injeltorosokat nem ismerem (de az tény, hogy a 600-t próbáltam és nem gyõzött meg semmirõl (max. arról, hogy ilyen nekem nem kõ...)) Igy oregebb fejjel ettõl függetlenül a családban próbálom rábeszélni az illetékeseket, hogy lehetõleg csak 600-t engedjenek vásárolni a gyereknek... Mert mint irtam az 1000-sel nagyon könnyû életveszélyesen közlekedni. Valahogy az kellene, hogy 1000-t csak akkor vehess, ha legalább 2 évet nyúztál már 600-t... :-) Hát hiába én szeretem osztani az észt... :-) Ha nem tehetem rosszul érzem magam.... - ez ugye nem azt jelenti, hogy igazam is van (de ha nincs jól esik, ha erre nem hivják fel a figyelmemet... ;-)) |
BlueFazer | 186 | 2006. október 15. 08:43 | Válasz erre: 156 |
"No az 1000-sel a kiugrassz jobban ment (bár ez tényleg már-már csak fordulat számkérdése volt..), de a 600-t simán könnyedén mint egy biciklit raktam vissza közvetlen az autó elé, az 1000-t meg kb. 100-200 m-rel elõrébb, ami nagyon behatárolta, hogy mikor elõzök." Elõbb vissza kellett volna tenni az aszfaltra az elsõ kereket és akkor tudtál volna kormányozni :D Nekem minden téren jobban bejön az 1000, mint a 600. Mondjuk nekem a mindenben jobb és nyomatékosabb FZS 600-am volt nem FZ6, de ennél is fényévekkel jobb az 1000-es. Az FZ6 egy nagyon nyomatékszegény és nagyon lomha gázreakciójú gépnek sikerült, fõleg Krisztiáné :D |
Dokypapa | 185 | 2006. október 15. 08:04 |
Yamahás társak,mindenkinek kellemes hétvégét ,jó guruló társat,szerencsés haza érkezést,szal huzzuk a fülét ,széles utat,és nyugalmat itt a topban is
|
Dokypapa | 184 | 2006. október 14. 20:51 |
Hát így van ez YAMAHA-STEVE, alényeg kicsit elkallódott,na de ,holnap Balcsi túra
|
yamaha-steve | 183 | 2006. október 13. 19:43 | Válasz erre: 182 |
Azért a cimbõl 2 szó megvan: YAMAHA és ISMERKEDJÜNK......... :-)
|
TeeJay | 182 | 2006. október 13. 19:32 |
Öööö, izé. Nem akarok belepofázni a nagyok dolgába, de amennyire meg tudom itélni, a TDM annak a kategóriának a teteje (a teteje -> ja persze, Yamaha... :-) ), amit a Deauville és a V-Storm is képvisel. Igazából utcai mindenes/túra gépek, amik felépítésükbõl adódóan nem ilyednek meg a szilárd burkolattal nem rendelkezõ utaktól, de semmi esetre sem sorolnám õket az endúró ill. endúró leszármazottak közé. Egyébként meg tessék az új FZ6-ról beszélni, na. Csak Fazeres topik. :-D |
Ferko | 181 | 2006. október 13. 19:31 |
Már megint mi van itt ? Csattogó lepke tologatás ,meg szívathatsz minket, meg stb... Mire jó ez. |
yamaha-steve | 180 | 2006. október 13. 19:22 | Válasz erre: 178 |
Pacel! Az, hogy viszem a párom, nem azt jelenti, hogy együtt fogunk terepezni............ :-) ztaki! Hozd el te is a barátnõd ha van! |
ztaki | 179 | 2006. október 13. 19:15 | Válasz erre: 177 |
yamaha-steve: vuuu az jó lenne, mert az elsõ napra alig jelentkezett "nagymotoros"... (én xtz750), a második nap tele lesz gs1200/1150-nel... de ha látják, hogy jön egy tdm-is, akkor lehet, hogy rábeszélhetõek lesznek az elsõ napra is. Szóval én tényleg szeretettel várlak. (Bár a páromat azért nem biztos, hogy hoznám... no nem azért mert kanbuli lesz - hanem néhol mély a homok ahol az utas elégé zavaró lehet, de te tudod.) Mindenesetre errõl a forumról elkéne menni, mert nagyon eltértünk a fazer témától... s a végén még kidobnak. :-) |
pacel | 178 | 2006. október 13. 19:14 |
Steve azt megnézem hogy a fosóhomokban hogy viselkedik a TDM utassal.
|
yamaha-steve | 177 | 2006. október 13. 19:03 |
Köszi a meghivást, ottleszek, elõtte egyeztetünk... Viszek egy nagy terhet is magammal.............(a páromat)........ :-) Már megnéztem a TDM terepképességeit.......... :-) "szivathatsz minket kövesen, persze csak ha birja a tdm".......... Jó duma...... milyen motorral jössz? (9 után válaszolok---ha kibirom----, mert soha nem érek haza....) |
ztaki | 176 | 2006. október 13. 18:41 | Válasz erre: 174 |
:-) oké - fejtsd. De ha van már itt tartunk november 11-12 között szervezünk egy laza (tényleg laza!) off road turát Szeged-Ócsa-Szeged távon szívesen várunk rá TDM-t is... És ezt ne szopatásként éld meg - én fazer 1000-rel is vállalnám. S ha gondolod itt megnézheted a TDM lájtos terep képességeit... aztán hazafelé szivathatsz minket kövesen, persze csak ha birja a tdm. Egy kis adalék az XTZ-rõl egy nem tõlem származó leírás: http://www.motorrevu.hu/szamok/2004/07/cikk106.html Es a TDM-rõl egy szintén nem tõlem származó: http://www.motorrevu.hu/szamok/2006/02/cikk080.html Ha figyelmesen végig olvsod megismerheted a motort, amin ülsz... :-) /azért ez jól hangzik ismerd el!/ :-) |
yamaha-steve | 175 | 2006. október 13. 18:34 | Válasz erre: 173 |
"vili"...........menjünk már vissza Ádám és Éváig.............
|
yamaha-steve | 174 | 2006. október 13. 18:31 |
Kedves Ztaki! Te még a csattogós lepkédet tologattad, amikor én magyar bajnokságot nyertem Borkáékkal..........addig, amig Te cikkeket olvasgatsz motorokról, én motorozok. Félreértettél: nem engem néztek, hanem azt a motort, amelyik felveszi az iramot a speed gépekkel, és mégsem az...... :-) Hogy városban motorozok.... :-) igen, onnan indulok..........túrázni............... :-) Ha hazaértem alaposan kifejtem a véleményem megnyugtatásodra!!!!!!!!!!! |
ztaki | 173 | 2006. október 13. 17:34 |
Kedves yamah-steve: elõdje a 850-es volt vili, aminek az xtz750... lehet, hogy más évjárat vagyunk? A lényeg, ha utána olvasol, akkor látni fogod, hogy az elsõ pár évben kartelvédõ stb. volt a 850-en aztán rájottek a gyártók is, hogy ez nem terepre valo - igy a 850-esek végén sincs már ilyesmi. Szerintem a 900 már csak hirbõl ismeri... Nem akarok vitatkozni a terepképességekkel de biztos hallottál már olyasmikrõl, hogy rugó út, hasmagasság, és öntött vagy küllõs kerék... Hát ezek közül a tdm (még az elsõk sem) a terepes minimumot sem igazán érték el... DE azért lehet vele terepezni, pl biztos, hogy jobban mint a fazer 1000-sel... vagy a gsxr-rel (én is láttam a videót, ahol egy R1-el terepeznek...) De azért ez nem oda való... gondolom én. Országúton meg tényleg nem ismerem - egyszer jött velünk egy ilyen, de tény, hogy ebbõl nem lehet megitélni és ha mégis megitélem akkor az inkább a motorost minõsíteni, mint a motort. :-) Mint ahogy az általad rád csodálkozó sport motoroknál is a csodálkozás inkább a motorosokat minõsíti mint a két motort... :-) Na lényeg: és ezt próbáltam ott is leírni - az hogy semmire sincs valami optimálizálva az nem azt jelenti, hogy semmire se való - talán ezt végig gondolva rájössz, hogy épp ellenkezõleg. Mivel nem terepre való (mint pl. a ktm exc 525) és nem is pályára mint pl az R1... igy valószínûleg egy olyan motor, amivel itt is ott is el lehet menni. DE nem õ lesz a terep királya és a pálya ördöge se... persze egy jó söför sokat nyom a latban - sokkal tobbet mint a motor, de azért a motor is számít... No, mindegy - talán még annyit, hogy mielõtt megvettem az XTZ-t kipróbáltam egy-két 850-t és utána olvastam rendesen, alaposan. (A 800 terep ellenessége miatt meg se néztem), végülis az XTZ terep tulajdonságai sokkal jobbak voltak kövön meg 190-ig az se rossz.. és én stilusomhoz az ment jobban, mert én nem városban, elõvárosban használom. :-) Ehhez az igényhez nem tom, hogy a TDM jó lenne-e (remélem, hogy lentebb sem alkottam véleményt...), de majd te elmondod (persze szigoruan a véleményedet és nem tényeket, amiket csak te fogadsz el... :-)) |
TeeJay | 172 | 2006. október 13. 17:26 | Válasz erre: 165 |
Na azért ez ebben a formában nem igaz. Attól függ, hogy a blokkhoz nyultak-e. Mindenesetre a www.yamaha-motor-europe.com -on láttam egy csökkentett teljesítményû FZ6-ot. Hm. Nem t'om...
|
yamaha-steve | 171 | 2006. október 13. 17:06 | Válasz erre: 164 |
"nem is próbálták terepre alkalmassá tenni..." honnan a fenébõl veszed ezeket a baromságokat? :-) Az elõdje a TDM850 volt évekig.... |
yamaha-steve | 170 | 2006. október 13. 17:02 |
Szia Ztaki! Ne mondj vélemény arról, amirõl fingod nincs, mert a hozzászólásaidból ezt veszem le. Nekem a TDM 4.5-ös fogyasztással bir, nagyon durva ahogy megy, nem beszélve tereprõl. Azt mondod, hogy semmire nem jó..........pont az ellenkezõje: mindenre. Itt Pesten speed-es srácok kérdezgetnek róla a pirosnál, annyira meglepõdnek, nem nagyon ismerik az emberek!!!!!! Többet majd este, mert ezer a dolgom! Üdv.! |
ztaki | 169 | 2006. október 13. 16:48 | Válasz erre: 167 |
Városra, elõvárosra olyan moci kell, amin kényelmes egyenes derekú ülés pozició van, amirõl jó messzire el lehet látni. Amivel el lehet menni az autók között - ne legyen túl nehéz (vagy legalábbis nehez mozgatható). Könnyû legyen vele parkolni (legyen rajta lükferc? :-)) Szeresse ezt a területet - ne igényelje az állandó fordulatot, menet szelet. A turákra szinte bármivel el lehet menni, maximum ki fogsz lógni a sorból. Multkor erdélyben a kárpát kerülõ turánkon eljött egy 900-as tdm-es srác is. Nekem tetszett a motor - még "terepen" is... De igazából el se ájultam tõle, mert a sport mocikhoz lomha volt az endurókhoz meg túl sport motoros... szóval ez olyan kompromisszum motor. Nézz utána a fogyasztásnak - a régi változat irreálisan sokat evet, az újról nem tom. Ha hosszutávra gondolod, akkor valahogy próbáld ki próbálni... nyiltnap vagy haveri kör. Tudom, hogy egy útból szinte semmilyen következtetést nem szabad levonni, de amikor leszállsz róla kérd meg a kedvesed, hogy titokban csináljon egy fényképet, ha önfeledten vigyorogsz - ez kell neked, ha nem nézzél meg mást is. Ne a külalak alapján dönts. Inkább a fénykép. :-) |
ztaki | 168 | 2006. október 13. 16:38 | Válasz erre: 166 |
krisztián azt vettem a 600-ra, amikor már nagyon vastag volt a nyakam... :-) és tény, hogy elõtte átlag 140-el birtam menni (ennyit birt a nyakam) utána meg 160-nal... De azért az a 20 km/h nem olyan sok és 160 környékén az én 170 cm-es adonisz alkatom ellenére is már a sisakra terelte a szelet - ugy, hogy nagy lett a szélzaj, akkor vettem egy csendesebb sisakot - és fokozhatnám... a lényeg, hogy amikor elöszor vittem az asszonyt vele és 200 felett már csak akkor gyorsult, ha hátszél volt - vettem az 1000-t. Itt már tapasztalatból (úgyis elfogom adni, minek költsek rá...) nem vettem semmi extrát és lás csodát - ezt is eladtam pár éven belül... Pedig addigra már megszoktam, hogy a szél szembõl fúj és, hogy oldalra csak lassan fordulunk, hogy a szembejövõnek nem felemlet kézzel köszönünk, hogy elõzni csak akkor elõzünk, ha a visszamentelre is van hely... Az egyik (utolso...) yamahas találkozún svájcban egy gsxr-es srác olyanokat döntögett a szerpentinen, hogy ihaj... Mondtam neki, hogy ó... ehhez sport motor kell az enyémmel nem lehet... Elkérte és ment egy-két kört... a végén a gsxr-hez hasonló kanyarokkal... OHhhhooo modom, akkor lehet - életemben elõször tüntettem el a gyári gumin a pánik csíkot, életemben elõször élveztem az 1000 fézert, de haza érve hamar meggyõztem magam - inkább élet. Eladtam. |
Gumikacsa | 167 | 2006. október 13. 16:34 | Válasz erre: 164 |
Motorozásra :-) Fõleg város, elõváros és egy csiptnyi túra... Terep max földút, de olyan amit speedgéppel is lehet abszolválni:)
|
krisztian.fz6 | 166 | 2006. október 13. 16:28 | Válasz erre: 164 |
Vettél volna rá túraplexit. Még 160-nál is egy kézzel elég fogni a kormányt. Sõt, az egész felsõtestem, a karom, kezem egészen az orromig teljesen szélárnyékban vagyok. A kisplexivel pár száz km autópályázás után megfájdult a nyakam. El is adtam. A túraplexivel nem.
|
krisztian.fz6 | 165 | 2006. október 13. 16:23 | Válasz erre: 162 |
ÓÓ, régi elavult ócskavas lett a motorunk. :-(((
|
ztaki | 164 | 2006. október 13. 16:09 | Válasz erre: 163 |
régebben én is szemeszgettem vele... mivel elég gyakran járok romániában olyan motor kellett volna, amivel ha nagyon kell le merek menni a betonról. Végül egy ezeréves super teneret vettem (xtz750), hogy olvasgattam ez volt a régi tdm õse... de a tdm terep tulajdonságai annyira zérók voltak, hogy a 900-nál már nem is próbálták terepre "alkalmassá" tenni... Valahogy fura az a tdm - szinte sehova nem sorolható. Hát nem tom - különben a yamaha legujabb motorjai közül halvány gözöm sincs, hogy mit vennék, de az tuti, hogy nem lenne könnyû döntés. Te mire szeretnéd használni (csak azt ne ird, hogy motorozásra...;-))? ui.: amikor a xt600-t lecseréltem a faser 600-ra mert az xt-vel 140-nél ott hagytak az autók... hosszu idõn keresztûl lassabban haladtam a faserrel mert kifejezeten szar volt (még az xt-hez is!) a szélvédelem... egy magasabb plexi ezen sokat segített, de nekem az az érzésem, hogy a yamaha nagy bajban van, ha a szélvédelemrõl van szó - persze elvileg 120 alatt ugye ez nem igen számít. |
Gumikacsa | 163 | 2006. október 13. 14:11 | Válasz erre: 159 |
A TDM engem is érdekelne, ui nekem õ az egyetlen jelöltem :) |
TeeJay | 162 | 2006. október 13. 13:38 |
2007-es FZ6 http://www.yamaha-motor.com/sport/products/modelhome/273/0/home.aspx Az FZ1-hez igazították az elejét. |
yamaha-steve | 161 | 2006. október 13. 11:32 |
Szia! Fél percre léptem fel, rohanok melózni....privátban add meg a tel.számod, este felhivlak, eldumálunk....Üdv.! |
TeeJay | 159 | 2006. október 13. 11:18 | Válasz erre: 158 |
Steve, ha már úgyis itt vagy, elárulhatnál egy két tapasztalatot a TDM-rõl: a köv. motorról ideje korán el kell kezdenem gondolkodni és TDM az egyik jelölt. :-D Pl. üzemeltetése, pakolhatósága, fogyasztása, vezetési élmény, etc. |
yamaha-steve | 158 | 2006. október 13. 10:58 | Válasz erre: 156 |
Szia! Ugyanezt tapasztaltam a 600-assal egy és két személlyel, ja és a SUZUKI-val kapcsolatban is :-) Egyébként nem fikázom a kis fazert (szeretem igy hivni), sõt! Nyilván azért próbáltam, mert ezt akartam megvenni. Nagyon imponáló a megbizhatósága! |
ztaki | 157 | 2006. október 13. 10:56 | Válasz erre: 156 |
Ja még annyit (és kérek, hogy senki ne kövezzen meg), hogy a 600-om 2001-es volt és talán 2003-ban cseréltem le - elöször az uj injektoros 600-ra akartam, de kipróbáltam és úgy döntöttem, hogy a régi 600-om sokkal jobb volt... kiröhögtek az eladók stb... végülis akkor vettem a régi 1000-t. Tehát lehet, hogy az uj faserekre amiket irtam már nem valósak, de a régieknél tuti, hogy igy volt. :-) |
ztaki | 156 | 2006. október 13. 10:47 | Válasz erre: 154 |
Szia Yamah-steve! Én amikor még "motoroztam" (mostanában szinte csak enduro...), akkor nagyon szerettem a kocsikat elõzgetni... Tudod ráállsz a seggére van egy kis luk kiugrassz és vissza. No az 1000-sel a kiugrassz jobban ment (bár ez tényleg már-már csak fordulat számkérdése volt..), de a 600-t simán könnyedén mint egy biciklit raktam vissza közvetlen az autó elé, az 1000-t meg kb. 100-200 m-rel elõrébb, ami nagyon behatárolta, hogy mikor elõzök. Mivel én fõként forgalomban használtam igy a 600-t sokkal jobban tudtam ÉLVEZNI. Mi elõtt eladtam az 1000-t egyszer egy ilyen elõzésnél a szembejövõ autó bal oldalában hagytam az 1000 sebváltókarját és elég jól megzúztam a lábamat is... DE tény, hogy az utolsó hegyi túrámon pl. nagyon élvetzem az 1000 3-ban 8000 fordulaton tanúsított viselkedését... lehet, hogy elõtt nem pörgettem elégé? Nem tom - ezek csak az érzéseim. Ha ujra vennék 600-t vennék. Vég sebességre a 600 220-230 kozott az 1000 250 alatt... Fogyasztásra a 600 egy picit kevesebbet. Egyszeméllyel szerettem a 600-t is... a 750-es suzukikat lazán lenyomta. Amugy meg nem versenyre szántam. Készeméllyel a 600 200 felett nem szerette, az 1000-nek mindegy volt, de az utas már 160 felett itt sem szerette... :-) Kb. ennyi. |
yamaha-steve | 155 | 2006. október 13. 10:39 | Válasz erre: 153 |
Mivel nem mondtam "újjat"? Azért kiváncsi vagyok, hogy melyik 900-as motorját cserélte le milyen 600-asra..... |
yamaha-steve | 154 | 2006. október 13. 10:31 | Válasz erre: 145 |
Szia Ztaki ! Mit értesz azon, hogy a 600-as "motorozhatóbb"? Félre ne érts, természetesen tudom mit takar a szó, de kiváncsi vagyok Neked mit jelent? Én nem tapasztaltam az ezresnél a "dinamikus elõzéses" problémádat. Persze, mindenki más szempontok szerint vásárol magának jármüvet akár motorról akár autóról legyen szó. Nekem kevés volt a kis fazer. (2004-es FZ6-al jártam) |
krisztian.fz6 | 153 | 2006. október 13. 10:30 | Válasz erre: 144 |
Ezzel most nem mondtál újjat. Tudsz olyan 600-as motort mondani amelyik 6.-ban 1000-res fordulatról felszántja a betont??? Kis köbcenti-kis nyomaték. A 600-as nekem is tökéletesen elég, sõt ismerek olyat aki a 900-as motorját lecserélte egy 600-asra mert azzal jobban tudott motorozni. |
horizsoo | 152 | 2006. október 13. 10:29 | Válasz erre: 150 |
Thx!:-D Ruházat oké már meg van!Cordura kabát+nadrág,vesevédõ,és maszkom is van,kesztyû is rendben!A reggeli 5 fokban ezek nélkül nem is bírtam volna! |
yamaha-steve | 151 | 2006. október 13. 10:27 | Válasz erre: 145 |
Szia! Mit értesz azon, hogy a 600-as "motorozhatóbb"? Félre ne érts, természetesen tudom mit takar a szó, de kiváncsi vagyok Neked mit jelent? Én nem tapasztaltam az ezresnél a "dinamikus elõzéses" problémádat. Persze, mindenki más szempontok szerint vásárol magának jármüvet akár motorról akár autóról legyen szó. Nekem kevés volt a kis fazer. (2004-es FZ6-al jártam) |
horizsoo | 150 | 2006. október 13. 10:27 | Válasz erre: 147 |
Köszi!!! A motorozást én is 14-évesen egy simsonnal kezdtem,majd utána lett egy 150-es ETZ-m pár évig nyúztam,majd utána autó,gyerek család...pár év szünet!tavaly vettem egy 650-es Pegazot,de nem igazán jött be az endúró fíling,ez a sor 4-es túragép nagyon tetszik reméle sok-sok km-en keresztül kitart velem! |
TeeJay | 149 | 2006. október 13. 10:23 | Válasz erre: 146 |
Gratula! Öltözz be, én három hete hajnalban csúnyán megfáztam, de maszkkal, aláöltözéssel elviselhetõ a reggeli hideg. |
TeeJay | 148 | 2006. október 13. 10:20 |
Nekem elsõ motor az FZ6S: kipróbáltam a karbis 1000-est, meg ezt a típust (elég 'érettnek' tartom magam ahhoz, hogy ne a motor teljesítménye, hanem a közlekedési helyzet alapján vezessek). Mindenesetre szégyen, nem szégyen, az 1000-es vas nekem soknak tünt elsõre (bár lehet, hogy csak azért, mert akkor már egy éve nem ültem már motoron). A 600-ast tényleg pörgetni kell, alsó fordulatszám tartományben tényleg nem sok a nyomaték, viszont nem volt olyan közlekedési helyzet amiben 7-8000 felett kellett volna használni (azt is csak azért mert siettem). Már ott is jelentkezik ez a nehéz a saját sávba nehéz visszeterelni dolog. Lehet fikázni a motor skizoid jellegét, de szerintem mindennapi életben ennél több nem nagyon kell. Ha meg igen, akkor tessék egy V2-t, V4-t vagy óriás S4-et venni és adózni utána... |
ztaki | 147 | 2006. október 13. 09:51 | Válasz erre: 146 |
Gratula a mocidhoz! Ezért az ismerkedést ne hagyd ki... ez a jó házasság titka. ;-)
|
horizsoo | 146 | 2006. október 13. 09:31 |
Sziasztok! Tegnap meg kaptam a rendszámot a gépre,úgyhogy mától illa-berek indulunk a kilómétereknek!Remélem még tudun pár kilómétert menni az idén!Széles utat jó gurulást!:-D |
ztaki | 145 | 2006. október 13. 09:29 | Válasz erre: 144 |
en 600-sal kezdtem... majd 1000-re csereltem. Minkettot boltbol, mindketto kalbulatoros volt anno... Az 1000 nyomatekosabb sokkal, DE a 600 meg motorozhatobb. En jobb elveztem a 600-as, ahol valtogatni kellett es szuperul lehetett kanyarogni... az 1000-t 60-nal 6.-ba es kesz valtani alig... dinamikus elozesnel meg alig lehetett vissza csabitani a sajat savjaba. Szerintem gurulni 1000-es, motorozni 600-as a regi modellek kozul. |
yamaha-steve | 144 | 2006. október 13. 09:17 | Válasz erre: 75 |
Krisz! Ezt nem kell................ Nálam is volt a "kis fazer", egyátalán nem voltam vele megelégedve, fõleg nyomatékilag....olyan érzésem volt vele kapcsolatban, mint amikor egy 3ezres TDI A6-osból átülsz egy 1.4-es benzines akármibe: nyomod a gázt, a motor istentelenül pörög, de alig akar elindulni, nem megy... Az ezres fazer viszont nagyon tettszett, szerintem egy jól eltalált motor. Kizárólag kényelmi szempontból nem mellette döntöttem....tudod, már öreg vagyok, fáj a hátam... :-) |
yamaha-steve | 143 | 2006. október 13. 08:51 |
krisztian.fz6 | 142 | 2006. október 13. 01:38 | Válasz erre: 140 |
Ó Ferkó...fél év alatt 10 évet öregedni????? :-)))
|
Dokypapa | 141 | 2006. október 12. 23:01 |
Vagyunk egy páran akiknek a motorja fiatalos de az életkora már nem, viszont,a motorok utáni rajongásunk nem öregszik,csak a vezetési stilusunk az ami már megfontoltabb,. és ez nem egy rossz dolog,valószinû hogy mi is úgy kezdtük hogy a vérünk kicsit jobban hajtott 10-20 évvel ezelõt ,a korral viszont nem csak az évek nõnek hanem a tapasztalat is,már nem kell bizonygatnunk semmit
|
Ferko | 140 | 2006. október 12. 21:24 |
Ez így igaz. Persze Krisztián le " öregemeberezett " . Ez lehet, hogy így van, de sok évet lemotoroztam baleset nélkül. Én már csak ilyen maradok. Óvatos |
zolcat | 139 | 2006. október 12. 18:50 | Válasz erre: 136 |
Ferko teljesen igazad van, hideg van ahhoz hogy koptassuk a lábtartót vagy aki próbálgatja az elõbb utóbb koptatja a kormányvéget és tükröt is
|
Dokypapa | 138 | 2006. október 12. 17:48 |
Heló Fazeresek ,gyertek 1 túrára,,,,,,,Helló esetleg egy alternatíva ,nem kevés de szép ,teljesítményben is....Túraútvonal Veszprém - Bánd - Herend - Szentgál - Nagyvázsony - Tapolca - Lesencetomaj - Sümeg - Zalaszántó - Hévíz - Keszthely (innen a tóparti 71-esen) - Balatongyörök - Szigliget - Badacsony - Salföld - Örvényes - Tihany - Balatonfüred - Csopak (balra a 73-mason) - Veszprém 210 km ,,ha valakit érdekel , bent van a túrák között ,lehet jelentkezni ,csatlakozni |
Ferko | 136 | 2006. október 11. 21:00 |
Akkor, hogy ment bele a km ha nem pörgetted. Mégis jól sejtettem. Szépen csendben központi állványon. Tudtam, hogy sumákolsz. Szerintem az se egy egyszerû eset aki a 10 fokos aszfalton a rinyacsíkot nézegeti Üdv: Ferkó |
Dokypapa | 134 | 2006. október 11. 20:18 |
Hétvégén Szexárdon motoros banzajn lesz,bemutató,börze meg stb,gyertek ti is
|
krisztian.fz6 | 133 | 2006. október 10. 23:14 | Válasz erre: 132 |
Nem láttál semmit!!!!! :-) Inkább a gumijaidon fotózd le a majrécsíkokat és tedd ide be a képeket. Hadd vihogjanak a többiek. :-)))) Bár öreg ember nem gyorsvonat!!!! :-)))
|
TeeJay | 131 | 2006. október 10. 08:32 | Válasz erre: 129 |
Gratula! tök jó, hogy lét fórumon beszélünk... :-D |
krisztian.fz6 | 130 | 2006. október 9. 23:30 | Válasz erre: 128 |
Nekem most 18ezer van az Avon ST-ben. De már nagyon rossz vele menni.
|
Spapa | 128 | 2006. október 9. 22:06 | Válasz erre: 120 |
Szia BlueFazer! Én is örülök, hogy "látlak"!:-) Persze emlékszem, a power szelepes írásodat is megkaptam. csak nem volt idõm behatóbban foglalkozni a "picinyemmel". Ráadádul elkavartam valahová a Louisos manuálomat is.:-( 52 ekm-ig Aral 5W-60-as olajat használtam. (amíg volt szponzorolaj:)). Most Valvoline 10W-40-est tettem bele. Több olajat megnéztem, de a mûszaki paraméterek alapján ez elég jónák látszik. Meg ár-ban is.:-) Anno az FJ-be is használtam. Mondjuk én nem nagyon forgatom a gépet (öreg országúti túratempó:-)), lehet, hogy azért nem eszik olajat. Egy kicsit mindig túltöltöm. (néhai szerelõm útmutatása alapján). A váltóval akkor lett gondom, amikor egy szervíz-nél nagyon feszesre állították a láncot. (nem az elõírt 4-5 cm-re) Akkor lépett ki a váltógörgõ a csillagkerék mellé. Így nem volt üres-em, csak ha leállítottam a motort. Oszt visszarakták. Más tapasztalatok alapján is: a lánc inkább laza legyen mint feszes. A gyári Z4 (nem nagyon tetszett) után Avon ST-t használtam, az nagyon bejött. Most Z6 van fennt, de ez nem fog kibírni 15 ekm-t, jó ha 11-12 ezret kibír. Amúgy jól tapad. 40 ekm-nél tettem bele K&N légszûrõt, asszem már ideje lenne kitisztítanom. Egy kicsit finomabbnak érzem tõle a gázreakciót. A fogyasztás nem változott, átlagosan 5,3 körül. |
zolcat | 127 | 2006. október 9. 17:29 | Válasz erre: 121 |
A power csak 6ezret bírt ki? nekem nem túl jó a powerem fõleg az eleje, ráz és instabil, lehet centírozási probléma? a hátulja is meg-meg csúszik pedig nem megyek állat módra. mi lehet a baj? |
zolcat | 126 | 2006. október 9. 17:22 | Válasz erre: 121 |
A gõrkori görgõ az tényleg vicces de mûködik. Egyébként bolti szett rajta a drága. A nyelvem meg????? hát azt még nem tudom irányítani, egyenlõre fõ gond a súlypont megtartása, majd utánna foglalkozunk a nyelvel. :) |