7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
sisakkamera
Következő oldal

chipetke 15 2006. február 8. 17:16   Válasz erre: 13
a konzolra egy kis ötlet, de némi barkácsolás kell hozzá:
<ul>
<li>valami hasonló bilincs kell, mint pl. fütéscsöveknél a bilincs. ez fog rögzülni a kormányon</li>
<li>rákell rögzíteni valahogy (hegesztés, forrasztás, csavarozás, szegecselés) egy tálcát valami tartórúddal</li>
<li>a tálcába fúrsz egy lyukat, úgy, hogy a kamera alján az állványcsavarral egy helyen legyen</li>
<li>megfelelö csavar van pl. egy régi, nem használt fényképezögép tokjában, úgy tudom, ezek szabványosak</li>
</ul>
persze lehet, hogy ez nem jön be....

boxer 14 2006. február 8. 16:43  
Pépépe!
Külön köszönet a link miatt. Oh, Svájc!

boxer 13 2006. február 8. 16:40  
Köszönet mindenkinek a tippekért, észrevételekért.
Azt hiszem, mások véleményére is adva egyre inkább a motorra rögzített kamera felé orientálódom. Végül is azt már sikeresen kipróbáltam egyszer a Hungaroringen. Miért ne tenném közúton is? Bár az általam használt tipus adja magát a felszerelés helyét illetõen, azt hiszem, megpróbálom majd a plexi mögé rögzíteni valahogy. Itt talán nagyobb biztonságban is lesz, mint kívül. Így bizonyára nem ártanak neki a kavicsok, bogarak sem. Ha meg le szeretne pottyanni, talán még el tudom kapni. Bár valószínûleg tényleg valami konzolt kell neki találni, a szigetelõszalag már idejét múlt dolog. Legalábbis ez ügyben. Talán még azt is meg tudom oldani, hogy a mûszerfal is látszódjon valamelyest.
A sisakkamerában azért gondolkodtam, mert azáltal talán több látszódott volna a környezetbõl, nagyobb képet fogott volna át, míg a mocira rögzített inkább a közvetlenül elõttünk lévõ úttestre "koncentrál".

Most már csak az a kérdés, hogy melyik lenne a legalkalmasabb kamera fajta. Mini Dv-t javasoltak már. Mi lenne a legpraktikusabb? A nagydarab Panasonic Vhs-C kamerám valószínûleg nem a legalkalmasabb. Meg sajnálnám is erre a feladatra. Nos?

pandamaci 12 2006. február 8. 15:58  
kézbe fogott, sokat mozgatott kamera felvétellel az volt a gondom, megfájdult a fejem ,mikor a tv-n visszanéztem.Félõ, hogy a sisak kamerás is ilyen lenne, de pár perces rövid bejátszásra érdekes lehet.
/Voltak benne jó részek is , pl éjjel mentünk faaker see körül, hd találkozón,én ültem hátul, és kézbe fogtam a sima vhs 8 as kamerát- de szerintem a legnézhetõbb filmet a motorra rögzítés adná.

nagyHoHo 11 2006. február 8. 15:44  
"Sokkal inkább aggályos a sisakra szerelt kamerák esetében az a tény, hogy a fej mozgását
követik, mely mint tudjuk, kamerázás érdekében sokkal mérsékeltebb kellene legyen, mit normál
esetben..."
..és aki a szemét tudja mozgati a fejéhez képest az elõnyben van ? :)

Tomota 10 2006. február 8. 15:40  
Urak!
Én a kérdést két probléma körre különiteném el...
1./ A kamera rögzítése a motoron vagy a sisakon.
2./ Élvezhetõek lesznek e a felvételek?
Van némi " tapasztalatom " nehány éves ejtõernyõs múltamból fakadóan a sisakra szerelt
kamerák tekintetében is.
Nos ott a rázkódás nem játszik mint tényezõ, legfeljebb csak a megrázó földetérés.
Gondolom a rázkódás kérdését meg lehet oldani, mind motoron, mind a sisakok
tintetében. Ebben a kérdésben egyébbiránt is hornoti kollega videóival már bizonyította......
Sokkal inkább aggályos a sisakra szerelt kamerák esetében az a tény, hogy a fej mozgását
követik, mely mint tudjuk, kamerázás érdekében sokkal mérsékeltebb kellene legyen, mit normál
esetben, mert ha ezt szemelõl tévesztjük a kép nem rázkóni fog, sokkal inkább ugrál ill.
szaggatottá válilk, mely fokuszváltásokat a kamera ( árfekvésébõl adódóan is ) képtelen
lesz követni, ergó élvezhetetlenné válok a film.
Ha viszont a kamera igényei szint lassan senkelve mozatjuk a fejünket ill. a kamerát,
na az meg nem a hosszú élet titka motorvezetés közben.....
Tehát ha mi, vagyis a vezetõ szeretné kezelni a kamerát, ajánlatosabb a motorra rögzített
verziót alkalmazni, kétségtelenül a motivumok gazdagságának kárára.
Ha a "szélesebb" látnivalókat is meg akarjuk örökíteni , akkor ezt az utasra kell bizni, aki már
veszélytelenül tudja kezelni akár a sisakra szerelt kamerát is, hasonlóan az eje.operatórõkhöz.
Sõt a sisakra szerelt kamera az utasunk biztonságát és esetenként a kamera biztonságár is fokozza....

Pépépe 9 2006. február 8. 14:55  
Nézz szét ezen az oldalon:
http://www.motorosok.hu/ria/
És keresd itt a tagok között "riach"-t

Oldi 8 2006. február 8. 14:43  
Szia Boxer!
Hát én elég jó felvételeket csináltam a plexi mögé a két órára ragasztószalagozott normál kamerával a Mátrában.
(Csak utána nehezen jött le a krómról a nyoma:))
V2-es volt , ami azért rezeg, de úgy ca. 120-ig élvezhetõ volt a kép. A lényeg, hogy nem hagyhatod LP üzemmódban! És, ha van sportfelvételekre alkalmas motívprogram akkor az jó lesz.
Más: normál kamera/fényképezõ állványt láttam már az e-bay-on sokkal olcsóbban, - mágnestalpas volt, mint a tanktáskák... - érdemes rendszeresen rákeresni!

boxer 7 2006. február 8. 13:53   Válasz erre: 3
Kóbor!

Nagyon köszi a linket. Azt hiszem, megpróbálom ezt a vonalat.

boxer 6 2006. február 8. 13:47   Válasz erre: 2
Apu!
Kezdetnek nem túl biztató a véleményed. Van saját tapasztalatod, vagy csak valószínû, hogy élvezhetetlen.
Én úgy gondoltam, hogy maga az ember is lengéscsillapítóként szolgál, így talán jobb lesz a kép, mintha a motorra rögzíteném a kamerát. Lehet, hogy tévedek?

Kóbor!
Mindjárt olvasom. Elõre is köszi.

Kovee!
A Samsung kamerát már láttam reklámban, de nálunk 200 000-ért kínálják. Ennyit azért nem szánok rá.

pandamaci!
Rögzített kamerát már kipróbáltam. A minõség egész jó volt kis kézi kamkorderrel, amit ragasztószalaggal rögzítettem a mocira. A plexi mögé lehet, hogy jó lenne, csak kevés a hely, kéne valamilyen adaptert csinálni.

pandamaci 5 2006. február 8. 13:26  
apu
milyen kamerát használsz, és hogyan / hova / rögzited?
Valahová a kormányra , a plexi mögé gondoltam , csak még nem oldottam meg. Hátsó ülés hátrafelé gumipókkal nem jött be, minden ütemet számolni lehet a rezgések miatt.

Kézbõl lehet jókat fotózni, csak legyen aki / sokáig / tartani tudja.

kovee 4 2006. február 8. 13:24   Válasz erre: 1
Nem olcsó buli!
A Samsungnak van egy olyan kamerája(VP-X110L), ami tartalmaz egy külön adapter-kamerát, amit a sisakra tehetsz. Bõvebbet a gyári honlaon találsz, de vigyázz mert nem mindíg adják hozzá a külsõ kamerát.
Az e-bayen is 600eur az ára( http://search.ebay.de/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.de%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=samsung+vp-x110l&category0= )
Üdv!

Kóbor 3 2006. február 8. 13:22   Válasz erre: 1
Apu véleményét nem osztom.
Olvasd el ezt: http://www.ktmklub.hu/sisakkamera.htm

Apu 2 2006. február 8. 13:19  
Sisakra rögzített kamera felvétele élvezhetetlen a rezgések miatt. Az eddig jól mûködõ felvételek a motoron rögzített kamerával (vagy kézben) készültek.

boxer 1 2006. február 8. 13:11  
Hello mindenkinek!
Segítséget, tanácsot kérek.
Túráim alkalmával szeretnék video-felvételeket készíteni menet közben. Valamilyen, sisakra szerelhetõ mini-kamerára gondoltam. Tud-e valaki ezzel kapcsolatban pontos infót tipusra, árra, használhatóságra vonatkozóan?
A biztonsági cégek által kínált mini-kamerákat lehet-e ilyen célra használni. Hogyan kell rögzíteni? stb
Minden jó tanácsnak örülnék. Köszönöm.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22123
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők