7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
sisakkamera
Következő oldal

sanyika07 115 2008. szeptember 16. 14:56  
Sziasztok.

bocs hogy beleszólok,de én is keresgélek,,,,
talán errõl vagy ilyesmirõl beszéltetek.

"http://www.vatera.hu/szines_fedelzeti_kamera_autosoknak_motorosoknak_92196943.html"

mkoros 114 2008. szeptember 16. 14:45   Válasz erre: 113
KOszi a valaszokat....
hat ebben az esetben csak az urge puhitasa marad..meg a fellebbezes...de a rendorsegnek annyi is eleg lett volna hogy lassa ki merre jelzett...s akkor az urge sem tudta volna hogy az nem bizonyitek..megfenyegetni hogy hamis tanuvallomas az buncselekmeny..a tobbi "tanu" is befogta volna a pofajat...
masik pedig hogy most cirkuszt kelteni meg az urge utan jarni eleg nehez...valoszinu meg talalkozunk vele itt ott..s akkor termeszetesen nem hagyom ki a sluszkoulcsos ajtokarcolast...vagy akar egy tukor letorest....

Lala...koszi a linket amugy...valami hasonlora gondolok...csak egy motorra szerelheto kamera....csak azert gondoltam hogy utllso x perc legyen vetelezve...mert a GPS em is ugy mukodik ha megtelik a belso memoriaja akkor hatulrol folulirja a pontokat...szovla a zutolso 30 km marad meg h merre jartam..kozbe van egy kulcso kartya amire menti...kozepes minosegu filmet lehet vetelezni ugy 8 gigas kartyara.....csak egy olyan kamera kell amibe ezt bele lehet tenni...amugy hebehoba letorlom...vagy megallitom amik en megallok..es inditom..stb...
Erdelyben tortent az eset..Romaniaban....a hue Roman rendor megette volna a videot ..s az urget is meglehetet volna fenyegetni h jobb ha bevalja ami a videon tortent..mert szarabbul jarhat ilyen ugyben a hazugsag miatt...

Lala_Twin900 113 2008. szeptember 16. 13:18   Válasz erre: 110
Üdv! Valami ilyesmire gobdolsz? "http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=11460167"
Igaz ez autóba szerelhetõ, de gondolom, megoldható motorra is.

Macko 112 2008. szeptember 16. 12:14   Válasz erre: 110
Olyan kamera (memóriakártyás vagy normál szalagra vevõ) szerintem nincs, amin mindig az utolsó 30 perc van meg. Ehhez valamilyen winchesteres megoldás kell, olyasmi, mint néhány rendõrségi Octaviában már üzemel. De az a rendszer elég nagy helyigényû, motoron kérdéses, hogy el tudod-e helyezni. No meg az ára...

A normál SD-kártyás kamera átlag 1 órát tud felvenni. Azaz minden indulás elõtt törlöd a memóriát, elindítod a felvételt? Nem életszerû sajnos. Azon kívül nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy elfogadnák bizonyítéknak...

DeV 111 2008. szeptember 16. 11:20   Válasz erre: 110
Hát én ilyen esetben biztos nem a felvételemet lobogtatnám(egyébként sem hiszem, hogy elfogadnák), hanem néhány barátommal meglátogatnám az autóst és megkérdezném tõle, hogy mi ér neki többet: +2 rugó negyedévente a bukott bónusz miatt, vagy idõnként egy kiadós verés, kromofág a kocsira, szélvédõtörés, gumihasogatás stb., amit õ ugyanúgy nem tud majd rám bizonyítani. Szerintem ez sokkal célravezetõbb.

mkoros 110 2008. szeptember 16. 10:46  
Sziasztok,

Valaki tud en nekem ajanlani egy kameras rendszert...valami olyasmi erdekenlen hogy memoriakartyara vetelezzen....
en inkabb fedelzeti kamera kent szeretnem hasznalni....memorikartya nagysagatol fuggoen..az utolso X perc...mondjuk az utolso oraban ami tortenik...
a lenyeg az lenne hogy baleset eseten eldonteni hogy ki is volt a hibas...mert ugye rendornek meg mindenkinek van egy negativ velemenye a motorsokrol..
szombaton a baratomat baleset erte...egy auto balra jelzett...beigazold az uttest kozepere es amikor mi melette el akartunk menni a jobb oldalan az autonak..annyi hely volt hogy akar ketten is elfertunk volna..az auto hirtelen jobbrakanyarodott... az iranyjelzo viszont balra jelzett..
majd utana gyorsan atkapcsolt jobbra...a jelzovel..es a rendorsegen tagadta hogy o balra jelzett..igy a baratomat hoztak ki hibasnak...a forumokon k2golden a neve...HOnda Transalp forumon ...ebben az esetben eleg jol jott volna egy ilyen kamera...ami vagy sajat akkuval mukodjon vagy akar a motornak az akkujarol taplalja magat...

valami otlet...hogy hol lehet kapni...nem a kep minosege erdekel hanem hogy mondjuk a rendszam latszodjon az elottem levonek es pl hogy az index mukodik e...a baleset az orrom elott tortent 10 meterrel...en is motorral voltam...epp hog yelkerultem a balesetet...

DeV 109 2008. augusztus 1. 18:22   Válasz erre: 108
Persze anélkül, hogy ott aludjak:)

DeV 108 2008. augusztus 1. 18:20   Válasz erre: 107
Igen, van hozzá egy külsõ kamera és egy elég jó pánt, amivel akár sisakra, vagy kormányhoz, villához lehet rögzíteni. A külsõ kamerán lehet a dõlést is állítani, hogy pl. ha a sisak oldalához rögzíted, akkor is úgy tudod forgatni a képet, hogy jó legyen. És elméletileg esõben is jó+ van egy kis kütyü, mint a fülhallgatókon a hangerõszabályzó, amivel ki-be tudod kapcsolni a felvételt menet közben. De szívesen megmutatom, ha össze tudunk futni valahol. Jársz Kecsó, vagy Szeged, esetleg Szolnok környékén mostanában? Más és ide off, de hátha tudsz benne segíteni: Görgõzni kellene a felnimet, tudnál valakit ajánlani? Az lenne a frankó, ha ott meg is várhatnám, hogy kész legyen.

Macko 107 2008. augusztus 1. 16:30   Válasz erre: 106
Szerintem igen. De azért megnézném a tiedet valamikor, ha lehetséges. A leglényegesebb kérdés: itt van egy kis kamera, és van hozzá egy külsõ felvevõ is, amit pl. sisakra, motorra lehet rögzíteni? vagy ez csak egy önálló egység?

DeV 106 2008. augusztus 1. 14:22   Válasz erre: 105
Szia Macko!
Árgépen néztem 157e volt. Én 70ért vettem egy év garival. Egyébként ennyi volt a max, amit rászántam. Kicsit többért volt kitéve, de törzsvevõ vagyok, úgyhogy 70ig le tudtam alkudni. Szóljak, ha lesz még náluk ilyen?

Macko 105 2008. augusztus 1. 13:28   Válasz erre: 104
Jóárasítva engem is érdekelne akár. :o)

DeV 104 2008. augusztus 1. 13:09  
Sziasztok,
Ilyenrõl van valakinek tapasztalata? "http://origin.samsung.com/hu/products/camcorders/memorycamcorders/vp_x220l.asp?page=Specifications"
Elég jó áron jutottam hozzá, de még nem volt idõm próbálgatni.

Tomcat 103 2008. július 18. 13:08  
Haligali,

na kipróbáltuk a vinyósat és nagyon jól szerepelt.
Fõleg a párom filmezett hátulról, így mondjuk kb. 80 km/h-ig jó a filvétel, utána csak a hátam takarásában.
Felraktam a tanktáskámra is, azt a Kerepesi úton kipróbáltuk egész jó, kicsit útminõség függõ, de egyszer sem állt le a kamera majd megmutatom.

Ha érdekel valakit milyen felvételek készültek a hátam mögül úgy, hogy párhuzamosan egy másik motoron másik kamerával is ment a filmezés, az itt belesasolhat. (73MB) ;-) Tegnap vágtam:

"http://tomcatfly.rcmodell.hu/videos/schladming02.wmv"

tsanyi 102 2008. július 9. 17:54   Válasz erre: 99
Drága dolog kipróbálni a vinyóst.....a benne lévõ finom mozgó alkatrészek még annyit sem bírnak mint a DV-s pont úgy mint a DVD-re írós se. A DV-nél amit tapasztaltam, hogy erõsebb gyorsításkor szétesik kép attól, hogy (így magyarázták) a szalag beremeg és a fej ezért nem tudja rögzíteni a jelet. Ezt mondjuk a sor4-en már nem csinálja viszont a kamera addigra szétesett mire motort cseréltem:)) Persze lehet, hogy egy jobb kamera bírta volna, én JVC-t vettem.

hornoti 101 2008. július 9. 17:34   Válasz erre: 99
ha nem bírja ki akkor nincs mirõl dönteni :)

drfarago 100 2008. július 9. 11:55  
Ezt is érdemes megnézni!

"http://www.sg.hu/cikkek/60823/extrem_sportokra_szant_kamera"

Tomcat 99 2008. július 9. 09:24   Válasz erre: 98
Köszi a válaszokat, szerintem marad az egyelõre tanktáska tetejére eszkábált, kibélelt hely a kamerának.

Én hlye, megvettem a vinyós kamerát 2-3 hónapja, mert a DV elfáradt, gondoltam újítok. Most megyünk Ausztriába 4 napra motorozni, majd letesztelem azért, hogy mennyit bír a vinyós, aztán utána döntök mi legyen, megy, vagy marad. ;-)

tsanyi 98 2008. július 8. 20:33   Válasz erre: 97
Így van....nagyon sokféle rögzítõ van hozzá, de a tankos a legjobb viszont az majd 40rugó......

hornoti 97 2008. július 8. 19:45   Válasz erre: 95
üdv,

az SW-Motech -hez lehet kapni bilincses rögzítõt is ( vagy nem Motech, csak ugyanolyan, a Zümo-hoz kaptam, Zsifit kérdezd )
Nekem a bukócsõre van felrakva és az Oregonos kamerát használom rajta. Próbáltam kézi kamerát is de nagyon rezonál ( nem csak a V2 miatt, az útegyenetlenségeket sem szerette ). A plexi mögé saját készítésû kameratartót raktam, szigorúan 4 mm vastag szögvasból.
A vinyós és DVD-re írós kamera felejtõs. A miniDV-s jó, nekem csak a kamera esett szét 3 idény után. Egyébként szoktam fotómasinára is filmezni, 640x480 -ban egész jó.

tsanyi 96 2008. július 8. 17:13   Válasz erre: 95
Nekem az összes boltban ahol volt vmennyire hozzáértõ azt mondta, hogy csak a miniDV mert a többi nem bírja....azt vettem de a V2-t ez sem bírta és pár órányi felvétel után rendesen szétesett, most valamennyire bírja még, ha rögtön a mostani sor4 gépemre rakom akkor semmi baja nem lett volna.....egyébként legjobban a kártyára rögzítõ kamerák bírják, de azok drágák.....a vicc, hogy van aki fényképezõvel kamerázik és az is tök jó 320x240-ben.

Tomcat 95 2008. július 8. 15:02   Válasz erre: 94
Ahhaaaa... ;-)

Nekem mindenképpen kell valami átalakító, mert nincs hely, ahová azt a gömbfejet felrakhatnám sajnos, de még keresgélek valami megoldást.

Még egy kérdésem volna a kamerához:
Gondolom te DV kazettás kamerával használod a cuccot. A vinyós kamerák bírják ezt a rezonanciát, vagy itt már tiltanak a védelem miatt?

Üdv,
Tom

tsanyi 94 2008. július 8. 14:34   Válasz erre: 93
Szia
Pont ilyet használok, ez SW-Motech cucc amit a lajos is forgalmaz, itthon a Hollósék azt hiszem az importõrök és gondolom náluk a legolcsóbb(ez persze nem biztos). Ennek az elõnye a tanktartóval szemben, hogy harmadannyiba kerül, hátránya pedig a nagyobb rezonancia ami viszont egy sor4-en nem annyira jelentõs. Amióta nem V2-n használom nekem is jók a felvételeim.

Tomcat 93 2008. július 8. 13:10  
Sziasztok,

van a louisnál ez a kameratartó. Használ ilyet valaki?
Nekem Suzuki GSXF-em van, annak nem ilyen a kormánya és csak a tanknál lehetne felerõsíteni egy az Euromotorban kapható eszközzel, ami a tankra felszerelve rezonancia csökkentõ is és kamera tartó is.
A tankra szerelhetõrõl nincs képem, csak a kamera adaterrõl.

Használtatok már ilyet?

Macko 91 2008. július 3. 16:55   Válasz erre: 90
Csak ebben ugyanaz az objektív, mint az enyémben.

boxer 90 2008. július 3. 14:43  
Én erre az lcd-s változatra lennék majd kíváncsi: "http://www.sg.hu/cikkek/60823/extrem_sportokra_szant_kamera"

gns 89 2008. július 3. 13:15  
Hm.
Ha ilyen hibái vannak elég sûrûn , akkor inkább el is felejtem a kamerásdi dolgot.

Macko 88 2008. július 3. 06:58   Válasz erre: 87
Itt egy másik:

"http://www.helmetcamera.com/acart/agora.cgi?product=HelmetCamera_&xm=on"

Macko 87 2008. július 3. 06:49  
HOP-HOP!!!

Õt találtam:

"http://www.archos.com/products/video_recording/camcorder_g5.html?country=global&lang=en"

Nagyon ígéretesnek tûnik!

Macko 86 2008. július 3. 06:35   Válasz erre: 85
Nekem ilyen Oregon kamerám van. Hozzávetõleg egy éve.
Azonban mindenképpen be kell szerezzek valamilyen komolyabb darabot.

Elmondom a fõ hibáit:
- a ceruzaelemekkel elõfordul, hogy megszakad az áramellátás egy pillanatra, ekkor a futó felvétel el is veszik;
- a látószög nagyon szûk, motorral nagyon nehéz tényleg jó felvételt készíteni;
- nem tudod visszanézni, amit csináltál, így csak otthon derül ki, hogy pl. egy kicsit más szögben kellett volna tartani a fejedet (nekem ez történt tegnap az Eringen).

Mindezek miatt akár drágábban is, de be kell szereznem egy komolyabb rendszert. Amennyiben valakinek van erre nézve jó 5lete, abba szívesen beszállok társnak!

gns 85 2008. július 3. 04:01  
Hali!

Most állok sisakkamera vásárlás elõtt. Egy itthoni oldalon láttam 40 ropiért , de annyit ez nem tud, ezért szétnéztem eBay-on és máris találtam barátibb árakat.
Van ismerõsöm , sokat rendeltünk kintrõl , mindig minden stimmelt.
Ha valaki gondolja , beszállhat hozzám kamera vásárlásában , max ketten osztozunk a 10 $ -os szállításon.

"http://new.moto.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=196&category_id=3&manufacturer_id=64&option=com_virtuemart&Itemid=26"

Ez pedig eBay.

"http://cgi.ebay.com/New-08-ATC2K-Waterproof-Action-Cam-Helmet-Video-Camera_W0QQitemZ260256005061QQihZ016QQcategoryZ48514QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem"

Bandito 84 2008. március 29. 16:58   Válasz erre: 83
Azért szerintem ezek vállalhatóak. Az látszik itt is, hogy nagy kontrasztú dolgokkal nem tud igazán mit kezdeni (lásd harmadik link). A többivel szerintem nem volt nagy gond (árához képest)

Macko 83 2008. március 28. 06:24   Válasz erre: 82
Végül is igazad van, Laci. Ezek mind az Oregonnal készültek, mielõtt a Youtube-ra kerültek (ki-ki döntse el, jó-e a minõség):

http://www.youtube.com/watch?v=GvURTXOxRdk

http://www.youtube.com/watch?v=vDT8wEkk_LU

http://www.youtube.com/watch?v=-znKiKYuzoY

http://www.youtube.com/watch?v=SVlGlbrtBYc

Bandito 82 2008. március 28. 05:38  
Az a baj ezekkel a kézi kamerákkal, hogy nagyok. Amiatt, hogy nagy a tehetetlensége, nem tudod semmilyen konzolra normálisan (elég mereven) rögzíteni, mert rázkódni fog. Handycam-et csak a tankra lehet tormálisan rögzíteni sajnos. Vagy marad a bárhova rakható csõkamera...
Egyébként az OregonScientific cucca azért annyira nem gáz. Arra találták ki, hogy Youtuba-ra egyszerûen és olcsón tudjon az ember sportolásról video-t kitenni. Ezt tudja. Aki huszonpárezer forintért ennél többet várt, az ne csodálkozzon, ha csalódik.

Semi 80 2008. március 27. 20:32  
Induljunk ki abból, hogy nem akarok kamerát venni. Csak láttam egy hirdetést és emlékeztem erre a topicra :-D

hornoti 79 2008. március 27. 20:24   Válasz erre: 74
Mackó nagyon visszafogott, ez nem közepes minõségû, ez vacak. Nekem is van ( de minek ). 2008 -ban ez a minõség nem megy el, még home videónak sem. Viszont a napokban láttam egy víz- és rázkódás álló kamerát, talán Panasonic-ot. A felbontására nem emlékszem de mingy'á megkeresem.

tsanyi 78 2008. március 27. 17:09   Válasz erre: 77
én pedig amit Te linkeltél....ebbõl is látszik, hogy link vagy:) (az valóban csak optika)

Semi 77 2008. március 27. 16:58   Válasz erre: 76
Ugyanarról beszélünk? Én a #65 linkjét néztem...

tsanyi 76 2008. március 27. 16:51   Válasz erre: 75
Semi ez nem csak egy optika....sd kártyára rögzít 640x480-as felbontásban.......láttam a lajosossal felvett gurulást.....nekem nem tetszett a minõség, de attól még akár jó is lehet....

Semi 75 2008. március 27. 16:35   Válasz erre: 67
Ez csak egy kamera, azaz egy optika egy CCD-vel. Nincs benne semmilyen rögzítõ eszköz. Van egy video kimenete amit rá lehet dugni valami felvevõre.

Macko 74 2008. március 27. 15:17   Válasz erre: 70
Ez ugyanaz, mint a Louisos. Én még Németországból hozattam. Az Onroadon egy csomó felvétel készült vele.
Közepes minõségû, nekünk biztosan tovább kell lépnünk az újságnál...

indián 73 2008. március 27. 10:01   Válasz erre: 72
Én nem néztem , hogy a hozzászólás 3 héttel ezelõtti , mert az oldal a te hozzászólásoddal , most jött fel a süllyesztõbõl , de igazad van !
Amit te felraktál linket azt a kamerát ismerem , nem rossz darab !

Semi 72 2008. március 27. 09:59   Válasz erre: 71
Igazad van, nem néztem meg hogy egy három héttel ezelõtti hozzászólásra reagáltál. Bocs.
Gondoltam ha eddig nem véleményezte senki sem, akkor nem is fogja. Na mindegy.
Feltételezés a kudarc szülõanyja.

indián 71 2008. március 27. 09:48   Válasz erre: 69
Bocs , de a te beírásod érthetõ volt . Veled ellentétben mi szoktuk használni a VÁLASZ ERRE gombot , és ha megnézed akkor nem a te hozzászólásodra reagáltam ! Természetesen azért köszönjük a részletesebb felvilágosítást !

Semi 70 2008. március 27. 09:48  
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8048756-26860399/

Semi 69 2008. március 27. 09:46  
Akkor bemásolom az egész szöveget, de úgysem mentek vele semmire, egy kicsit értelmetlen:
Ezzel a kamerával kényelmesen megörökíthetjük sporttevékenységünket anélkül, hogy a kezünket használni kellene hozzá.
Kép/hang: a film közvetlenül SD, 25i/s, vagy VGA kártyára rögzíthetõ.
A kamerához tartozó rögzítõeszközök segítségével akár bukósisakra, akár kerékpárra is könnyen rászerelhetjük. Teljes mértékben vízálló.
30MB SD kártyával árusítjuk.

Ennyi. Igazából biciklihez mutatják, de szerintem tök mindegy mire rögzítem fel.

Macko 68 2008. március 27. 09:41   Válasz erre: 67
No meg hogy mekkora az írási sebessége.

indián 67 2008. március 27. 09:39   Válasz erre: 65
Nem tûnik rossznak , csak kérdés , hogy mekkora SD kártyát tud kezelni , ha egyáltalán tud ! Mert az nincs a leírásában !

Semi 66 2008. március 27. 09:25  
Tudom reklám, de nem izgat:
A Decathlonban árulnak most kamerát, ami bukóra is rögzíthetõ és tud SD kártyára is filmezni.
40 000-ért adják, vagy 4000 kezdõ plusz 10*4000 törlesztõ.
Típusa X-SNIPE 300

redilezli 65 2008. március 7. 20:53   Válasz erre: 62
http://www.hcs.hu/default.asp?Show=Detail&DetailBack=8&ProdRef=335
Én itt vásároltam.

gourman 64 2008. március 3. 20:01   Válasz erre: 63
igen!

Zsifi 63 2008. március 3. 19:50   Válasz erre: 62
Van rajta video in???

gourman 62 2008. március 3. 18:50  
Urak!
Csõkamerához hol lehet hozzájutni,persze valami korrekt áron???
Van egy Canon MIniDV kamerám,azzal kapcsolnám össze..........

redilezli 61 2008. március 2. 07:36   Válasz erre: 59
Bocsi, de az oldal amire utaltam, közben megszûnt!

redilezli 60 2008. február 27. 10:33  
Ja, és még annyit, a miniDV kamerra 30-40 eFt, a csõkamera hozzá 18 eFt, a miniDV kamera felszerelése egy tenyérnyi hajlított lemez két csavarral, nekem saválló, két söröm bánja, a csõkamera egy kerékpár villogo kormánytartó bilincsébõl készült, kb 400 Ft villogóstul. 8 éve használom a sisakra szerelt miniDV kamerát, egyszer nem esett le, nem rezonál, és nem romlott el. A csõkamera egy idény óta van meg.

redilezli 59 2008. február 27. 10:25  
Sziasztok. Ez csõkamerával készült:
http://www.stage6.com/user/Redilezli/video/2078070/Redilezli-go-to-Tirol-3-
ez pedig sisakra szerelt minidv-kamerával:
http://www.stage6.com/user/Redilezli/video/2038155/Redilezli-go-to-Istria-3-
Nézzétek és kérdezzetek, ha kell még egyéb infó!

Zsifi 58 2008. február 27. 10:10   Válasz erre: 56
úgyhát

vikkancs 57 2008. február 27. 10:08   Válasz erre: 44
Egy Panaszkodik NVGS 60-asom van. Azt nem szívesen szixalagoznám rá a kobakomra. 30 ezer forintom meg tuti nem lesz egy sisakkamerára még vagy két hónapig. Utána valszleg veszek egyet, de addig az utólag esztergált csavarmegoldás fog tetszeni sztem.
Köszönöm a tippeket!

pandamaci 56 2008. február 27. 08:54   Válasz erre: 55
na, megvilágosodik az elmém. ez egy hüvelyujjnyi csõkamera lesz egy méter dróttal ( 30 Ft ) + a táskába kell hozzá egy rendes kamera (100 Ft ) amire rákötöm.)))

Zsifi 55 2008. február 27. 08:39   Válasz erre: 54
Ez egy ugynevezett "csõkamera" ami fix optikával bír és egy videojelet készít..ezért kell egy felvevõ egység amire rögzít..

pandamaci 54 2008. február 27. 08:36   Válasz erre: 50
Mi ez a szerkentyû valójában?
Ill. egy primitív kérdés: dvd re rá lehet varázsolni amit felvesz, hogy tv ben nézhetõ legyen?

Macko 53 2008. február 26. 20:28   Válasz erre: 52
De lajososban melyikre gondolsz?

tsanyi 52 2008. február 26. 20:27   Válasz erre: 51
Ez teljesen jó. Tavaszra lehet, hogy benevezek rá. De az ára nem tûnik soknak ha sony mert a lajosos is ennyi.

Zsifi 51 2008. február 26. 19:47   Válasz erre: 50
Ez természetesen lebutított változat.
Ha jól emléxem 92 fokos látószögû fix fókuszos, valami 350 soros....Sony gyártja...
Nem lujízos..
cca 30.000,- körül van és 12 voltról megyen

Macko 50 2008. február 26. 19:32   Válasz erre: 49
Ez a videó azzal készült:

http://www.onroad.hu/motor/bemutato/4/

tsanyi 49 2008. február 26. 19:20  
Zsifi! Milyen a képminõség? Megnézhetõ vhol egy felvételed? Milyen van, a lajosban kapható vagy vmilyen jobb darab?

kovpeti 48 2008. február 26. 19:12  
Egy hondás sporttárs úgy oldotta meg a tankra rögzítést, hogy
kicsavarta az egyik betöltõ csavart,esztergált egy olyan csavart,
aminek egyik vége belement a betöltõbe, a másik pedig a kamera
rögzítési helyére. Rárakott egy szivacsot, vagy gumit (már nemtom)
a tankra és úgy tekerte fel a kamerát. Ez az alátét egész jól kiküszöbölte
az apró rezgéseket,vibrációt, megfelelõen rögzítette a kamerát és
védte a tankot is. Egy sima VHS-C kamera volt, tök jó felvételt csinált.
Másik megoldás : lehet már pár ezer FT.-ért venni kis ipari kamerákat.
Könnyûek és meglepõen jó képük van. Kell még egy mikrofon, szintén
nem nagy tétel, amit viszont a blokk környékén kell rögzíteni, hogy ne a
menet szelet vegye, hanem a motor hangját. A legdrágább eszköz itt viszont
a rögzítõ berendezés, ami valami audio-video bemenettel rendelkezõ
kamera mondjuk. Ezt akár a hátitatyóba is be lehet rakni, így az asszonyka
sem morog, hogy hova viszed a 100eft-s kamcsit :-)

Zsifi 47 2008. február 26. 17:46   Válasz erre: 46
akkor gyúrjál nyakra....
nekem ezért van sisakkamera ami cca 15 deka

pandamaci 46 2008. február 26. 17:44   Válasz erre: 45
ez lenne, igen,csak nekem egy 3kilós (súlyú) régi vhs vaan :))) Kép dvd re átirva tvben nagyon jó, szélzúgás, bekiabálások helyett meg zene megy alatta,,

Zsifi 45 2008. február 26. 17:40   Válasz erre: 44
A legjobb a sisakon...ha kell odanézel ahova akarsz

pandamaci 44 2008. február 26. 17:34   Válasz erre: 43
nekem a kamerázásra az jött be legjobban, ha valaki menetközben kézben tartja,és a kanyarokba beforgatja, meg néha finoman oldalt is megmutatja a tájat. Ha a tankon van fixen, hajtûkanyarokból csak az elmosódó sziklafalat v szalagkorlátot látod vissza. Ja és eddig én sehova se tudtam felfogni rendesen, mert úgy berezgett a kép hogy nézhetetlen volt.

vikkancs 43 2008. február 26. 17:07   Válasz erre: 31
Ez végre egy igazi kammer rögzítõ megoldás! Az egyetlen apró félelmem az, hogy nem lesz-e "furcsa" a felvétel, ha a kormányra van rögzítve a kammer? Nem jobb, ha a tankra lehet rögzíteni? Tankra rögzíthetõ állványról tud valaki elérhetõ áron?

Bandito 42 2008. február 7. 19:37  
Annyira azért nem rossz a képe, de arányos az árával. Nyilván nem csinál olyan képet, mint egy 100e Ft-os DV.
Aki komoly, tuti minõségû filmet akar, az válasszon megfelelõ (és drágább) felszerelést.
Pl innen: http://www.dogcamsport.co.uk/

Zsifi 41 2008. február 3. 21:00   Válasz erre: 40
nekem is volt...)))

hornoti 40 2008. február 3. 20:55   Válasz erre: 36
Nekem van egy Oregon ( víz,por ütés stb.).
Kiegészítõ kamerának jó a motoron, a filmbe bevágni rövid részleteket de
csak azzal filmezni nem lehet. Rossz képminõség.

hornoti 39 2008. február 3. 20:43  
pedig éppen azt akartam válaszolni, hogy keresd meg Zsifit :)))

ztaki 38 2008. február 3. 19:31   Válasz erre: 32
Hali!
Én eddig minidv-s magnókat használtam - épp azért mert azokról elég egyszerû átteni gépre a felvételt, hiszem már alapban digitális formába kerül rögzítésre, tehát igazából már nem kell digitalizálni... ;-)
Az átmásoláshoz jó ha tud a gép valami speciális portot az ugynevezett IEEE 1394-t (ez valami speciális sony találmány, de már a többiek is átvették...) fogadni. A legújabb gépekban elapban van (hasonlít az USB-re), de ha nincs, akkor 10e körül kapható PCI slottos... Szóval könnyen átmásolható, aztán a megfelelõ programmal (amit a kártyához, vagy a kamerához úgyis kapsz..) megvágható, feliratozható, zene tehetõ alá stb... Legegyszerûbb az Movie Maker nevû progi, ami a windows xp (SP2) része... Magyar nyelvû, szájbarágós... egyszerû. Egy átka van csak: nem tud dvd készítni...
Mivel én épp motoros videókat készítgettem és ezeket a videókat az interneten tettem közzé - igy a minõséget elégé le kellett rontanom, hogy ne legyen olyan drasztikus a mérete... (A minidv-s kamera alapban nagyon jó minõséget csinál, de iszonyatos méretbe tárolja...). No, a lényeg... amikor a második minidv-s kamerámat nyírtam már ki (6 év alatt...) akkor döntöttem úgy, hogy váltani kellne (ez nem azt jelenti, hogy a minidv nem bírja a strapát, hanem azt, hogy én nagyon drasztikusan szoktam használni - terepen is!) szóval elkezdtem keresni valami por és csepp álló, esetleg ütésálló szugykot... Igy jutottam el a memoria kártyás (SD) kamerákhoz... itt is a panasonic-hoz... 70-80e közt volt valahol.
Az SD-s kameráról pár mondatot: mivel ezek kártyára rögzítenek - igy azt hihetnénk, hogy ezekkel már nincs utómunkálat, de a végén legalább annyit kell még vele dolgozni, mint a minidv-sel... tehát ez nem jelent se elõnyt, se hátrányt...
A felvétel minõsége nem dvd minõségû - ezzel dvd-t meg se próbálj készíteni.... max. hagyományos tévre... De ugye ha az internetre szánod, akkor ígyis-ugyis 640x480-as formátumba kell (a kamera ennél egy kicsit többet tud - van olyan sd kamera is ami sokkal többet is...persze jó pénzért..) majd átkonvertálnod - igy nem zavaró, ha röktön azzal készíted el... ez pl. lehet elõny...
Sajnos csak 10szeres az optikai zoomja... ami elég kicsinek tûnik, de állvány nélkül nagyobb zoom tartományt úgyis képtelenség kézben tartani... Na, mesélhetnék még, de inkább összegzem: egyenlõre nem bántam meg, hogy lecseréltem a kamerámat erre, de azért érzem ennek a kamerának a határait, míg a minidv-snél igazából inkább én voltam a határ...

tsanyi 37 2008. február 3. 19:06  
havernak van, elvileg a 640x480 jó is lehetne, de lassú és rossz a képminõség normális motorozásnál is......

duh 36 2008. február 3. 19:02  
Louisban kapható kis kamera SD kártyára menti a filmet. Ki hallott róla?
Link: http://www.louis.de/_4038857336dc9239516481bb4b2732fc13/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10034647&anzeige=0

Zsifi 35 2008. február 3. 10:25   Válasz erre: 34
kaptál privát üzenetet Csaba!!

galoscsabus 34 2008. február 3. 09:58  
Hello hornoti!
Köszi az infót, sokat segítettél.
A plexit mivel polírozod, hogy a kamera átlásson rajta?
üdv: G.Cs.

hornoti 33 2008. február 3. 02:31   Válasz erre: 32
Szerény tapasztalataimra alapozva a DVD írósat semmiképpen nem ajánlom. Egy pár márkabolt
hozzáértõ eladóját kifaggattam már, mindig a miniDV-s megoldásnál maradtam. A vinyóstól félek, nem tudom mit tenne vele a rázkódás és nyugodtabb vagyok, ha egy pár kazi van a táskában. A vinyót nem lehet cserélni.

Fontos, hogy hova akarod tenni a motoron. Nekem a plexi mögött van, saját gyártású konzolon.Így menet közben is tudom kezelni, védve van a felpattanó kavicstól, bogaraktól. A plexit viszont mindig tisztán kell tartani. Puha kendõ, szigorúan nedvesen, mert karcol. Egy idényben kb. 2x polírozom a plexit, hogy a karc ne zavarja a felvételt. A legkisebb remegést is meg kell akadályozni, mert élvezhetetlen lesz a felvétel.
Tudni kell a kamera formáját is .Álló vagy fekvõ, ehhez kell tartót készíteni vagy venni. Évekig egy Sony DCR-PC53E kamerát használtam, ez volt az utolsó éve.

Digitalizálás: Pinnacle-t nyúzok, a Studio11 valahányadik verzióját. Jó szerkesztõ program, nehéz kihasználni teljesen. Természetesen vannak sokkal többet tudó szoftverek is, kérdés mire kell. Digitalizáló kártyában is Pinnacle-t ajánlok. Külsõt digitalizálót semmiképpen, próbáltam usb-st de az ide kevés.

Nézd meg a honlapot : http://www.pinnaclesys.hu/

galoscsabus 32 2008. február 2. 23:21  
Háló Mindenkinek!
Kis segítségre lenne szükségem a videózós témával kapcsolatban.
Jó pár évig nyúztam egy HI-8-as SONY kamerát, de utolérte a vég.
Tanácstalan vagyok, hogy mit vegyek helyette, ami motorozás közben is jó képeket rögzít és nem kerül egy vagyonba.
Azt sejtem, hogy a direkt DVD-re dolgozó kütyüket a rázkódás miatt el kell kerülni.
De akkor mi legyen, MiniDV, SD-kártya vagy merevlemez?
A MiniDV-rõl át lehet küldeni a felvett anyagot számítógépre? Mert az árakat nézve ez a leg szimpatikusabb.
Minden tanácsot vagy tapasztalatot szívesen elolvasok.
Üdv: G.Cs.

danyila 30 2008. január 29. 14:53   Válasz erre: 24
Én vettem louiszost. pár ezer Ft-ért. A kormányra rögzítõdik bilinccsel. Igaz az GPST tartaj és szabvány patent a platnija. Olyan 4 körmös - de pont jó a GPSbefogatásához. Szerintem rászerkeszthetõ a kamera is.
http://www.louis.de/_103c5184001781451ce83a08572e4d0cd9/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=650&wgr=912&list_total=49&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10001465
Kétszer kell a linkre kattintatni - szerintem csak akkor mûáködik

Macko 29 2008. január 29. 13:43  
Találtam egy ilyet:

http://www.webbikeworld.com/r4/vholdr/

Akit érdekel...

Blue_speed 28 2006. március 6. 00:44  
Mellesleg:-)

Itt egy amatõr felfogatási lehetõség........ ezt még a német túramotorosok is nagy meglepõdéssel nyugtázták Dobsinánál:-)
http://www.freeweb.hu/blue--speed/tura/2005061314/2005061314-257.jpg

És ilyen felvételt csinál..... (az akadozás a szerkesztés hibája.......) az eredeti felvételen max mozgolódás van.....
http://gs500fan.atw.hu/csorba.wmv (46Mb)

Blue_speed 27 2006. március 5. 05:43  
Most olvasom:-)))

Igen!
1db-ra akár normál nyers vas fomában is - de azonali vevõ lennék:-))))

Ha nem - hát majd megcsinálom magamnak:-)
Az tény, hogy már párszor sporoltam a "csináld magad" mozgalomban:-) és nem keveset......

Testament 26 2006. március 1. 08:55  
Most kezdjek el ilyet gyártani?:D

Gesper 25 2006. február 28. 18:22   Válasz erre: 23
Hát ezért mondom - gyártó kerestetik - 100 euró!!! rablás, ha valaki ráállna a gyártására nem lenne több az elõállítási költsége 5000 Ft-nál! KRÓMOZva! 5 dkg vas meg 4 gumituskó + 8 csavar. 100% haszonnal sem lehetne több 40 eurónál az eladási ára. Szerintetek hány db-ot lehetne 1 év alatt eladni kishazánkban??

pandamaci 24 2006. február 27. 19:16  
kormányra rögzithetõt nem tudtok ? / csopperen a tank kiesik, a km ora ugyanis ott trónol :(/

kovee 23 2006. február 27. 19:16   Válasz erre: 22
Kint 100 euró, de tényleg jól néz ki!
Zsifi!
Hol???

Zsifi 22 2006. február 27. 18:46   Válasz erre: 21
Gyártó???
Ezt itthon is lehet kapni cca20,000,- forintért...))

Gesper 21 2006. február 27. 18:40  
Igen, Robi megtalálta a profi megoldást! Egyszerû, rezgéscsillapított... nagyszerû. Gyártó kerestetik!

Robi 20 2006. február 26. 21:38   Válasz erre: 16
Sziasztok!
Találtam a neten egy elég profinak tûnõ megoldást. itt a cím:
http://www.motocam.de/

Üdv: Robi

Tomota 19 2006. február 8. 19:33  
Sisak kamera ügyben érdemes ejtõernyõs honlapokat is bogarászni....
Ott már kialakult gyakorlat van erre......

colt45 18 2006. február 8. 17:40  
Uff!
A budaörsi Media Markt-ban láttam Panasonic sisak kamerát.Az árát nem tudom,de utána lehet érdeklõdni.

Apu 17 2006. február 8. 17:23  
Az idei Louis katalógusban vannak bilincsek, illetve rögzítõ lemezek pót órák, mûszerek egyebek kormányra való rögzítéséhez.
Hornoti MESTER videói bizonyítják a motorra rögzített kamera elõnyeit.

Zsifi 16 2006. február 8. 17:20   Válasz erre: 13
A Superbájknak van tankra erõsíthetõ kameraállványa... cca 15,000,- pénz
A digi kamera jobb, de csak az utómunkák miatt...))

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22123
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők