genier | 778 | 2009. március 18. 14:23 | Válasz erre: 777 |
Én már nem is szóltam semmit... - És hulljon le az összes ujjam, ha még egyszer valaki gumikérdésére válaszolok.. legyen az autó, vagy motor. A topic a Kedvencekbõl törölve... :-))))) |
DiabloCorsa | 777 | 2009. március 18. 14:17 | Válasz erre: 775 |
"amúgy Dunlop 207e mellett tettem le a voksom." Ezt NEM ajánlott senki, tehát ÉRTHETÕ a választás! Nem??? |
Spider | 776 | 2009. március 18. 13:17 |
Hi Én a Gyári Bridgestone bt014 után Continental sport attack van fent de tapasztalatomz hogy a conti hidegben kevésbe tapad mint a bridgeston sokan nem szeretik de nagyon jó gumi a mindennapi használatra a bridgestone 8000 km-t gurultam vele,akkorra kopot le a hátsó a dunlopról sok jót hallottam de eddig nem teszteltem még enyit tudok hozzáfûzni |
erdokerulo | 775 | 2009. március 18. 11:41 | Válasz erre: 774 |
Mindenkinek köszönöm, aki érdemben segített. Minden gyártó ajánl - van amelyik többfélét is - gumikat a motoromhoz. De mivel ez az elsõ alkalom, hogy én veszek rá, saját tapasztalatom egyikkel sincs. Ezért fordultam hozzátok, kinek milyen tapasztalata van egyik vagy másik típussal. Amúgy Dunlop 207e mellett tettem le a voksom. |
genier | 774 | 2009. március 18. 09:43 | Válasz erre: 769 |
De most tényleg komolyan kérdezem: legalább 3 féle típust mondtunk, ami jó egy olyan motorra, mint a tied. Miért nem veszel már valamit? Az tisztán látszik, hogy önnönmagadnak fingod sincs, hogy mit vegyél. Akkor miért nem hallgatod meg a tanácsokat? |
danyila | 773 | 2009. március 18. 08:48 | Válasz erre: 772 |
Pláne lesz meglepetés, ha elõször a vételárat át kell utalni egy nigériai bankszámlaszámra. :-)
|
Boszika | 772 | 2009. március 18. 06:44 |
az tuti érni fogják meglepetések, aminek nem biztos hogy örülni fog :)
|
Macko | 771 | 2009. március 18. 04:09 | Válasz erre: 769 |
Ha a gumi is 2000-ben gyártott, nem biztos, hogy álmaid netovábbja lesz... :-D
|
TPBalaton | 770 | 2009. március 17. 22:41 | Válasz erre: 769 |
Ha gond van,az EU törvények szerint lehet bármelyik EU országban ua.reklamálni. Nekem az NSZK a gyanús.:-))) |
erdokerulo | 769 | 2009. március 17. 22:19 |
Sziasztok, döbbenten találtam a neten egy hannoveri cég "magyar" nyelvû honlapját - néhol viccesre sikeredett a fordítás - ahol a legkülönbözõbb gummákat lehet megrendelni. Az érdekes az, hogy Hannoverbõl csomagolva, házhoz szállítva is olcsóbb, mint ha itthon venném meg. Ez nekem gyanús... alapban nem vagyok a netes vásárlás ellen, de ugye ha gond van, akkor kinél reklamáljak? Ja, és a honlap alján a Német Szövetségi Köztársaság (sicc!) törvényeire (kizárlagosan) hivatkozik... Akkor már inkább + 5-10k, de itthon veszek. Viszont olyan gumma is szerepel a kínálatukban,amit más boltban nem találtam. Nevezetesen a Bridgestone BT056 FF, ami - állítólag - egy speziálgumi a 2000-2004 között gyártott 57kW-os 600-as banditákra. Mondjuk a gépkönyve tényleg ezt írja. Ismeri valaki ezt a típust? |
akos696 | 768 | 2009. március 17. 21:35 | Válasz erre: 764 |
Erre is ajánlom a Continental Road Attackot, Busás havernak is fent va, tökéletesen elégedett vele és nem az a toporgós típus..... HA Busára jó, akkor bármilyen túragépre...
|
freemailpeter | 767 | 2009. március 17. 21:33 | Válasz erre: 764 |
elõször szerintem azt donsd el tura gumi vagy sport gumit akarsz!! :)
|
Boszika | 766 | 2009. március 17. 21:09 |
ami még jó az roadtec Z6 interact párban ez most olcsóbb sportec M3 C valamint ez jöhet még szóba a gépsárkányodra |
Boszika | 765 | 2009. március 17. 21:07 |
120/70ZR17 M/C(58W) TL ME Z4 Front 180/55ZR17 M/C (73W) TL ME Z4 Rear acélöves gumik |
xxsanyi | 764 | 2009. március 17. 20:52 |
Hali!! Ki milyen gumit ajánlana XX-re Diablo Corsa 3 vagy Michelin Pilot Power 2ct , esetleg Pilot Road 2 |
Ferikesv | 763 | 2009. március 17. 17:53 |
Ezekszerint nem. De van itt olyan tag aki gumikkal foglalkozik õ biztos jobban tudja az okokat. |
cujethu | 762 | 2009. március 17. 16:54 | Válasz erre: 760 |
Akkor ez nem úgy mûködik, minbt autóknél, hogy alacsonyabb fallal kanyarodik jobban?
|
Englishman | 761 | 2009. március 17. 16:43 |
Hali! Nekem az elsõ keréknél volt 110/80ZR18 helyett 110/90ZR18-as méret. Nekem nem jött be! Nem tudtam megszokni, olyan volt, mintha be akarna esni a kanyarba. Ha meg tisztességesen megdöntöttem, úgy éreztem, mintha ki akarna menni az eleje. |
Ferikesv | 760 | 2009. március 17. 12:50 | Válasz erre: 759 |
Nekem is benne van a szervízfüztben, hogy a gyárimérettõl ne térjen el a gumi méret. De sokkal jobb,nekem pozítívak a tapasztalataim, mivel nagyobb a guminak a magassága így kevesebbet fogcsalni a km órád is.És kanyarban is stabilab a motor.
|
erdokerulo | 759 | 2009. március 17. 12:43 | Válasz erre: 757 |
Egy másik fórumon ajánlották, azzal az indoklással, hogy így - mivel magasabb az oldala a guminak (egész pontosan 8 mm-rel) - így kanyarban, döntéskor nagyobb felületen érintkezik a gumi --> ergo jobban tapad. Autóknál tudom, hogy vannak ún. váltóméretek, sõt a gyárak is ajánlják ugyanazt a típust nagyobb/szélesebb/peresebb gumival, de motornál - konkrétan a 2004-es 600-as banditámnál - ilyet nem találtam, sõt kifejezetten nem javasolják a gyári mérettõl való eltérést. |
Ferikesv | 758 | 2009. március 17. 12:33 | Válasz erre: 757 |
Hali Nekem az sv-én is 120/60-as volt lecseréltem 120/70-esre és sokkal jobban fordul a motor. Erdokerulo! Szerintem nézd meg a MICHELIN PILOT ROAD-ot is nekem az van fent és tökéletes.Sokat elmegy tapad is, esõben is tökéletes, vasárnap volt alkalmam tapasztalni. |
cujethu | 757 | 2009. március 17. 12:21 | Válasz erre: 752 |
1. Nem igazán értem, miért tennél fel ballonosabb gumit!? 2. Azért egy elsõ szerelésû gumit ne hasonlítsd össze a Contival. |
er6f | 756 | 2009. március 17. 12:13 | Válasz erre: 752 |
Nekem a Road Attak 22000km-ert ment el, igaz már 20000km-nél cserélni kellet volna. Szerintem a Conti motorgumi méltó a Conti autógumi hagyományokhoz. Ár érték arányban a legjobb és nem igaz, hogy az olcsóság a minõség rovására megy. |
pandamaci | 755 | 2009. március 17. 11:25 | Válasz erre: 752 |
az, hogy egy gumi tapadjon mint az állat,és igy 30 ezret kibírjon, el kell felejteni.Meg azt is hogy nem megyek én gyorsan, súlyt sem viszek, esõbe sem járok,es ha egy kicsit eltérõ gumi 2000 ft tal olcsóbb, az is jó lesz...
|
ztaki | 754 | 2009. március 17. 10:56 | Válasz erre: 753 |
ja-ja... :) Én pl. soha nem teszek fel túl jó gumit, mert magamat ismerve abból csak bajom származhatna... Mert bíznék a gumi mindentudásába és olyat is kipróbálnék, amit én nem tudok... :)) Igy inkább olcsó, xar gumival vánszorgok az úton max. 90-nel... :))) |
erdokerulo | 752 | 2009. március 17. 09:28 |
Újabb "fejlemény" a láthatáron, nevezetesen felmerült annak a lehetõsége, hogy a gyári 120/60 helyett 120/70-es gummát tegyek föl a 600-as banditámra elõre. A kérdésem az lenne, hogy a) feltehetem-e? b) ha igen, milyen hatása lesz? A Conti vs Bridgestone (gyári gumma) kérdést elég nehéz objektíven eldönteni, nekem csak autógumi tapasztalatom van, de ott pl. a Conti 4x4 WinterContact sokkal jobban bevált a Honda CR-V-re, mint a gyári BridgestoneDueller. Egyébként ha nem a belépõ Force mintát nézzük, akkor már - párban - olyan uszkve 10k az árelõny a RoadAttack javára. A kérdés inkább az, hogy milyen futásteljesítményt várhatok el pl. az említett RoadAttack-tõl, mert ha annyival kevesebbet, amennyivel olcsóbb, akkor tulképp nem is olcsóbb. Szal nehéz dönteni... (a motort könnyebb :-)) |
S.Csaba | 751 | 2009. március 16. 22:02 | Válasz erre: 750 |
Tegnap sikerült 100 km-t végig esõben motorozni. Road Attack van az SV-men, vizes úton jobb volt, mint a gyári Dunlop nyáron száraz úton. Persze biztos van ennél jobb is, de nem ennyi pénzért. 48,500 Ft volt az elsõ-hátsó együtt. Nekem tetszik.
|
akos696 | 750 | 2009. március 16. 21:55 | Válasz erre: 717 |
Ez nagy baromság! Felejtsétek már el ezt a Conti a legalja szar dumát! A Road Attack Sport Attack, Race Attack mind mind nyert már tesztet a kategóriájában. Egy haverom a Race Attackal versenyzik, Gsxr 1000-ren van fent, és mellesleg gumis, kipróbált mát mindenfélét, neki ez jött be a legjobban. Nem a Conti Force a mérce, az egy belépõmodell jó olcsón, aki eltúrázgat és mégsem használtat akar feltenni! És jön az új gumi, Continental Motion, váltja a Force-ot. A Road Attack pedig tudja azt a szintet, mint a drágább társai (nem a 3 komponensûre gondolok), sokkal jobb áron, ami bassza az azokat forgalmazók csõrét, ezért úton útfélen mindenkit próbálnak róla lebeszélni, és hangoztatni, hogy szar. Én viszont nagyon merem ajánlani, alapvetõen túrázásra használom, de ha kell nem marad a szélén csík és sosem volt gondom vele! Vízen sem csúszkál, hamar melegszik, nem kopik el túl gyorsan. Akinek ez nem elég ott van a Sport vagy a Race!
|
genier | 749 | 2009. március 16. 20:58 | Válasz erre: 747 |
Igaza van Mackónak, nem a kiló "dönti el/meg" a gépet.. :-))) |
erdokerulo | 747 | 2009. március 16. 14:52 |
Hát ez a "szupermoto" kategorizálás elég önkényes szerintem, a Bridgestone oldalán pl. HyperSport alatt van a BT090-es minta, meg a gyár által ajánlott (mármint a suzi) BT056 is. Amúgy én sem vagyok egy nagy döntögetõs a magam ca. 100 kilójával, úgyhogy akkor maradok asszem a "sport-túra" kategóriában. |
Macko | 746 | 2009. március 16. 14:44 | Válasz erre: 745 |
Szerintem szupermotó abronccsal nem is lesz tökéletes, hiszen azokat mélyebb ledöntésre tervezik, mint ameddig Bandika a leérõ alkatrészei miatt valaha fektethetõ.
|
erdokerulo | 745 | 2009. március 16. 14:41 | Válasz erre: 744 |
Köszi Macko magam is amondó vagyok, hogy egyforma mintázatú legyen a gumma. Valszeg az elõzõ tulajnak gondja lehetett a hátsóval, ezért kellett cserélnie. Pl. gyorsan kopott? A gondom a választással, hogy 120/60 R17 ill. 16/60 R17 méretben a sport-túra kategóriában / mintázattal - ahová elvileg a bandita tartozik - szinte kivétel nélkül ZR ill. W-s gummák vannak. "H"-s indexû pl. Supermoto kategóriában találtam az egyik kereskedõ honlapján. Hát a bandita minden, csak nem supermoto... |
Macko | 744 | 2009. március 16. 14:31 | Válasz erre: 743 |
A többség nem tartja be, mégis aranyszabály: elöl és hátul ugyanolyan gumi legyen a motoron. Még ugyanannak a típusnak a különbözõ alfajai is eltérnek, egy késõbbi generáció hátul, egy korábbi elöl nagyon forszírozott kanyarodáskor eltérõ viselkedést eredményezhet a motor elején és hátulján. Én kivétel nélkül mindig párban is cserélek gumit, még ha mondjuk az elsõ nem indokolná feltétlenül a cserét. Mialatt a hátulja elkopik, az elsõ is rengeteg döntést, fékezést él át és bizony az anyagösszetétele jelentõsen változik. Magasabb sebességindexû gumit, mint amire szükséged van, valóban felesleges venni. |
erdokerulo | 743 | 2009. március 16. 14:10 |
Sziasztok, most hétvégén volt idõm jobban megnézni a gummákat a 600-as banditámon, és meglepõ módon nem ugyanaz a mintázatú gumi van rajta elöl és hátul. Elöl konkrétan még a gyári van - 0404 DOT - BT056, míg hátul BT021 - 5006 DOT. A mociban 15e km van, a DOT számok alapján hátul fel annyit bírt a gumma, mint elöl. Kérdéseim: Lehet (szabad-e) különbözõ mintázatú gumit tenni elõre és hátra? Illetve van-e értelme? A BT056 a gyári ajánlott mintázat, a Bridgestone viszont ez HyperSport és nem SportTouring, mint a BT021. Akkor most a motorgyártó ajánlása a "tuti", vagy a gumigyáraké? Ez utóbbi ugye folyamatosan frissül, míg a motorgyártóké nem, illetve csak új modell piacra lépése esetén. A másik dilemmám, hogy DiabloCorsa beültette a bogarat a fülembe, miért vegyek drágább ZR17 illetve W indexû gummákat, ha nekem a sima R ill. H index is elég. Bridgestonban pl. BT090 mintázattal találtam ilyet. Van valakinek errõl tapasztalata, vagy esetleg más mintával hasonló sport-túra gépen? (600 cm3, 78 LE). Köszi! |
vadasz | 742 | 2009. március 11. 08:12 |
BT45-öt a 34 lóerõs kavám megzabálta hátul 12 ezer alatt... ...de tapadt mint atom... ...ilyen kis átmérõhöz (talán 120/xx R18!!!) alig van értelmes választék... ...én elsõosztályú guminak találom, de csak "kismotorra".
|
DiabloCorsa | 741 | 2009. március 11. 04:26 | Válasz erre: 734 |
Ezek mind 15 felett fognak elfutni, lényeges különbség nincs köztük. Talán a BT45 és Arrowmax kemény, többet elfut, a Lasertec és SportDemon jobban tapad.
|
freemailpeter | 740 | 2009. március 10. 23:43 | Válasz erre: 736 |
szia nekem egy kis ideig (7ezer km) z6 volt fent, jo gumi, birja a km ert,,,de a pr2vel is jol járna |
genier | 737 | 2009. március 10. 20:12 | Válasz erre: 736 |
Milyet érdemes ? -- Hát hogy akarsz vele menni, és hol?? :-)))))))) |
tomi_GS | 736 | 2009. március 10. 20:06 |
Hali ! 600-as fazerre keresek gumit. Milyet érdemes ? Én z6 vagy pilot road 2-t javasoltam tesomnak. |
galoscsabus | 735 | 2009. március 10. 20:01 | Válasz erre: 733 |
Szia! Lerágott csont kissé, de a "Conti vagy nem Conti" dologhoz én is hozzá ugatnék. Csak túrázom, évente 20-25 ezer km-t megyek, többnyire kettesben mamával, sok-sok cuccal. Korábban volt XT660X-em, azzal egyedül csavarogtam. Azon volt Conti-Force fennt, mentem vele 4000 km-t, mikor eladtam a gépet, levettem róla. Nem volt vele semmi gondom. Késõbb 900-as TDM-re került fel a hátsó, hát azt hittem, elfelejtettem motorozni. Horror volt. A 40 LE és 60 Kg többlet megölte a Contit. Nem lehetett vele egy normálisat kanyarodni, rogyott össze az oldala a megpakolt moci+2 személy alatt és ráadásul elvesztette a tapadását is, ami a könnyû XT-n még megvolt neki. Nagyon hamar lecseréltem Z-6-ra, onnan kezdve kisütött a Nap. Én nem gondolom, hogy a Conti törvényszerûen tré, csak megvan neki a maga helye és nem fexik feltétlenül mindenki stílusához. Ennyi. |
TattooedAngel | 734 | 2009. március 10. 18:57 |
Hello! Gs500-asra szeretnék gumit venni. A választék, amit találtam: Dunlop Arrowmax Metzeler Lasertec Bridgestone BT45 (ez van rajta gyárilag is) Pirelli SportDemon Ezek közül melyik lenne a legjobb? Nagyon szeretek kanyarogni, de az is szempont, hogy ne 10k km után kelljen lecserélni! |
erdokerulo | 733 | 2009. március 10. 18:50 | Válasz erre: 732 |
Köszi mindenkinek a sok jótanácsot, akkor megálmodom, hogy mi legyen (tényleg nem megyek 210-t :-))), úgyhogy a Diablo szimpi lehet. Még olvasok elõtte 1-2 tesztet :-))) Gábor |
DiabloCorsa | 732 | 2009. március 10. 16:57 | Válasz erre: 731 |
Ha 120/60 és 160/60R17 és nem mész 210 felett, akkor elég aH jelû gumi. Ilyen Diablo lista áron nálam 67800,-ft. Sajnos jelenleg nincs, de a hónap végére érkezik. Ebbõl lehet Conti árat csinálni!!! Ez elfut hátul 10-12, elõl 15-19 ezret. A Kiállítás ára sajnos horror azért nem vagyunk kint. Pilot Sport-t nem ajánlom. Rosszul sikerült gumi, igen sokan szídták, érthetõ hogy alacsony az ára. Az importörnek már nincs, aki megvette korábban adhatja olcsón. |
genier | 731 | 2009. március 10. 16:46 | Válasz erre: 730 |
A kérdés csak az, hogy egy 78 LE - sport-túra - banditára mennyire passzolna egy "sport" gumi -- 5-6k km-nyire passzolna rá..:-)))) csodák nincsenek. Többkomponensûnek ( pl. a R Z6, vagy a BT021) azért neveznek egyes gumikat, mert a gumi közepe - tehát, amikor egyenesen mész - keményebb keverékbõl van, hogy kevésbé kopjon, a két oldala pedig - amikor kanyarodsz - puhábból, hogy a kanyarokban jól tapadjon. Mennyit megy el?? Szerintem én átlagosan használom, a BT020 16k km-t ment ( elõl még maradhatott volna 2-3 k km-t), a BT021 meg 15k-t ( igaz, itt meg az elsõ kopott el korábban). |
erdokerulo | 730 | 2009. március 10. 16:15 | Válasz erre: 728 |
Diablo Corsa és genier, köszi a jótanácsokat - mindig is sejtettem, hogy a motoros embererk jó fejek - a metzeler roadtec z6 akciósan jó lenne, de sajna a méret nem passzol, nekem ui. 120/60 ZR17 illetve 160/60 ZR17-es gumik kellenének. Tudtok esetleg akciós lelõhelyeket? A motorshow weboldalán nem sok gumis kiállítóval találkoztam... :-( A tanácsok alapján - meg közben más fórumokba is beleolvastam - a ContiForce-ot én is kiejteném, és ha mondjuk PilotSport-ot néznék, azt 60 alatt megúsznám. A kérdés csak az, hogy egy 78 LE - sport-túra - banditára mennyire passzolna egy "sport" gumi? Van, ahol azt olvastam, hogy a sport gumi jobban tapad, de jobban is kopik. Máshol meg azt, hogy az újabbak - többkomponensûek? - tapadnak, de nem kopnak jobban. Apropó, kopás: a) átlagos vezetés mellett - tudom, ilyen nincs - mennyit "illik" elmenni egy guminak? Szigorúan lájtos gurulás, semmi "gumifüstölés". Másik, hogy amíg el nem érem a gumin a kopásjelzõt, addig lehet vele menni, vagy nem érdemes megvárni? Köszi! |
genier | 729 | 2009. március 10. 16:04 | Válasz erre: 727 |
Erdõkerülõ, Ha méretedben Tamásnál ( DiabloCorsa) 60k a Roadtech Z6, akkor meg kéne venni. Most. A BT 021-et én 55-ért kapom ( igaz, a hátsóm 150/70-17, tehát kicsi). Ezzel a kettõvel már mentem, nem tudok ugyan motorozni, de nézd meg a profilomban a képet, azt az Alpokban egy kvázi slick BT021-gyel kanyarodtam, ráadásul jobbra, amerre végképp nem tudok és nem szeretek dönteni. Egy NT700 ABS-en elsõ/hátsó stabil 16k km-t bír. 250 kg a motor én meg még 100. A Pilot Road 2 is jó. Egy CBF1000-en használja a cimbi, 22k km van benne és még megy. Jó, õ konkrétan tud motorozni, de nem azért ilyen tartós, mert bakelitbõl lenne. Bármelyiket veszed meg a Banditra túrázni, nem ér csalódás. Én eddig egy Contit ( SportAttack???) láttam egy 1250-es Banditon, tavaly õsszel a Mátrában. 5k km volt benne és cserés volt. Lehet, hogy jó gumi, tapad, meg egyebek, de nem megyek kéthavonta gumishoz, így is elég, hogy minden idényben cserélek... Csaó, kissa |
DiabloCorsa | 728 | 2009. március 10. 15:54 | Válasz erre: 727 |
Metzeler Roadtec párban náma csak 59.900,- akciósan, amíg a készlet tart. A Conti ár oka: Olyan kereskedõk és gumisok kezdtek Conti motorgumit árulni, akik elõtte autó gumit árultak. Tehát hozzáértés nem sok, de azt megszokták az autó gumis ár harcban, hogy a 2-3% haszonnal kell beérni, mert túl sok gumis van és egy "fegyvert" ismernek ebben a küzdelemben, olcsóbban adni mint a másik. Más motorgumiknál nincs ilyen értelmetlen harc, mindenki nyugodt, a gumik jók és kereskedõk nem nyomják ki egymás szemét 2 %-ért. A 20 ezer különségrõl: sok Conti használó dicséri gumiját. Sokan elmndják, hogy Conti soha többet. Fõleg akinek garanciális baj van vele. Sokan védik, hogy igazolják maguknak, az olcsón vett termék jó. Nekik. Aki csak dolgozik vele, ingyen az nem szereti, aki a panaszokat hallja, nem szereti, arra jó, hogy hozzák a darab tervet a Conti felé, eladtak x db gumit. Sport Attack 4000 km bír, ami nagyon kevés így hiába olcsó, ha +20 ezerért más gumi 8000 km bír. RoaAttack tartós, sokat elmegy. Túrás használatra megfelel. ContiForce Korában készül nekem ingyen sem kéne. RoadAttack részben Németországban készül. Azokkal kevesebb panasz van. |
erdokerulo | 727 | 2009. március 10. 15:24 |
Hello DiabloCorsa (ez ugye Pirelli? :-), er6f, Oszitrek, genier és Vadasz! (remélem senkit nem hagytam ki :-)! Köszi az eddigi jótanácsokat, annyi kiegészítõ infó rólam, hogy tavaly tél elõtt vettem a banditámat, elõtte csak sm motoros tapasztalat. Szóval nem igazán szoktam meg még a motort, ill. a jelenlegi gumikat, tehát ez nem perdöntõ szempont. Viszont két (illetve három) újabb jelölttel bõvült a "lista": - Metzeler Roadtec Z6 - Michelin PilotRoad(2) ez utóbbi motorshown párban 70eFt! - Dunlop Roadsmart (egy kicsit óccsóbb, mint a Michelin) - Bridgestone BT02/021 szintén 70 eFt körül kijön. Ezzel szemben van most a Conti (Force vagy RoadAttack), amik 50 eFt körül vannak, tehát uszkve 20 ropi a különbség. Ennyivel "rosszabb" lenne a Conti, vagy csak agresszívebb az árpolitikája? Köszi az 5leteket elõre is! Gábor |
DiabloCorsa | 726 | 2009. március 10. 06:34 | Válasz erre: 719 |
Helló erdokerulo! Ha olyan tapadást, kezelehetõséget és élettartalmat szeretnél, amit a mostani gumidal tapasztaltál, maradj a Bridgestone guminál. BT56 régi minta, kb. a gépkönyvel egyidõs, olyat már nem találsz. BT20 vagy BT21 lenne jó választás. Ezzel továbbra sem fog kanyarban fékezéskor felegyensedni a motor. Tehát pont úgy motorhatsz ahogy már megszoktad. Contival ez nem mûködik, ha kanyarban fékezel, feleegyensedik a motor, tehát kiegyenesítedheted a kanyart. Akik Contit használtak ezt hamar megszokják és elfelejtik, hogy jó gumival ilyen gond nincs. Ha a vásárlásod nagyon pénz függõ vegyék olcsót. Ha úgy szeretnél biztonsággal motorozni, ahogy már megszoktad, vegyél drágább, de Jó gumit. A motorod Bandit. Arra túra-sport gumi kell elõre és hátra IS. Ha pl. GSXR-el azt szeretnéd, hogy az elsõ és hátsó egyszere kopjon el és ezért nem fogsz egykerekezni, tehetsz hátra azonos márkákból túra-sport gumit, elõre pedig sport gumit. Üdv: Pásztóy Tamás |
er6f | 725 | 2009. március 9. 18:42 | Válasz erre: 724 |
Oszitrek Teljesen igazad van, én is Contit használtam, és 100%-ig meg voltam vele elégedve. Jók a Conti gumik. |
oszitrek | 724 | 2009. március 9. 17:46 | Válasz erre: 722 |
Elõre én a helyedben Continental Sport Attack-ot raknék, hátra meg Continental Road Attack-ot, mert elõl a sport gumi segít a fékezésnél(naked bike-nál hamarabb megcsúszik az eleje), a puha gumitól jobb lesz kanyarodni is(tapasztalat egy CB1000-el ami 265kg), és nem kell félni, h jobban kopik, mert sportgumi, mert nem igaz. Hátra a túra beállítottság miatt inkább Road Attack-ot, mert az nem kopik annyira, viszont elég puha az is, h jó legyen a tapadásod. És ne félj a Conti gumiktól. Nekem most mind a két motoromon az van, meg az is lesz... Honda CB1000 265kg elõl Sport Attack hátul Road Attack Suzuki GSX-R10000 195kg elõl hátul Road Attack(Ezen most fogok cserélni elõre is Sport Attack-ra, meg hátra Road Attack-ra.) És mondjuk a pár gumit 60-ból megúszod. |
genier | 723 | 2009. március 9. 16:46 | Válasz erre: 722 |
Vegyél rá BT021-et, vagy Metz. Roadtech Z6-ot. És ne vegyél eltérõ mintát elõre/hátra. Bt021 olyan 55-tõl van. |
erdokerulo | 722 | 2009. március 9. 16:20 | Válasz erre: 720 |
Akkor ezek szerint az nem igazán követendõ, amit valaki írt, hogy elõre és hátra nem ugyanazt a típust tette föl, mondván így egyszerre kopnak el? Inkább túra jellegû felhasználás a jellemzõ, hétköznap melóba járás - kb 50 km oda-vissza - hétvégén lájtos gurulás egyszeméllyel. Szóval olyan "nagypapás" krúzolás. Árban ContiForce-t találtam 20 eFt körül elõre és 30 eFt körül hátra. Errõl mi a véleményed? Nekem eddig autón volt csak Conti - Honda CR-V - 4x4 WinterContact, eddig csak jó tapasztalatom volt. Igaz, elõtte azon is Bridgestone-volt, tehát az is szimpi. Ha jól emlékszem, a gépkönyv BT56 mintázatot ír, ilyet viszont nem nagyon találtam. Vagy rosszul emlékszem? Köszi! Gábor |
Englishman | 721 | 2009. március 9. 16:19 |
Help Me! Tud valaki használható infót Michelin Pilot Activ gumiról??!! Elsõsorban a túrázásra való alkalmassága érdekelne! Egy Yamaha TDM 850-re tenném fel. Válaszokat köszönöm! |
vadasz | 720 | 2009. március 9. 10:57 |
Ami méretlieg jó, azt ráteheted elviekben, magyarországon le se xarják a német típusengedélyes dolgokat, hozzáteszem, ott is már csak méretkötés van újabban, mert belátták, hogy mekkora töketlenség ami lett a végére, hogy most már többszáz lehetséges dolgot be kéne jegyeztetni. Bandithoz használattól függõen (inkább sport, inkább túra) válasszál gumit, árban igen kicsi a szórás, ezt nem tartanám szempontnak. Túraguminak a BT21, Z6(interact), PilotRoad2 ... és ha nagyon muszáj akkor RoadAttack. Sportgumikat ennyire nem tudom végigmopndani, nekem volt fent Dunlot, Metzeler M3 és M1, illetve Sportattack... ...az én gépemen ezek nem mennek 5000-km-t sem, és túrásan közlekedve (3 doboz + 180 kiló emberanyag) melegben kenõdnek, nem jó érzés. Elõre hátra ugyanazt a gumit tedd (párban cseréld) méret maradjon a gyári... errõl nagoyn mást nem lehet így általánosságban, ha konkrét kérdés lenne még, tedd fel. Üdv. vadasz |
erdokerulo | 719 | 2009. március 9. 10:47 |
Sziasztok, 2004-es 600-as banditámra keresek gumit. A gépkönyv Bridgestone-t ajánl - most is ez van rajta - viszont nem tudom, hogy melyik mintázatút válasszam. Sajna a honlapon nem találtam erre vonatkozó ajánlást. A Continental viszont korrektül leírja, hogy a RoadAttack és a Force gumijai rendelkeznek vmilyen típusengedéllyel (németország?), a ContiMotion még nem. Szal akkor most mit lehet feltenni egy sport-túra motorra? Csak a méret/terhelési/sebesség index számít, vagy van mintázatbeli megkötés is? Elõre is köszi a segítséget! |
keresztes | 718 | 2009. március 7. 19:14 | Válasz erre: 716 |
Ha túl sok súly kell a gumira, akkor le kell ereszteni a nyomást, a felnihez viszonyítva el kell fordítani a gumit és valószínû hogy sokkal kevesebb súly kell !
|
Zsifi | 717 | 2009. március 7. 18:08 | Válasz erre: 716 |
Motorgumiban a Conti a legalja...igaz árban is..bár azt a szürkeimportosok miatt érezzük így...most, hogy 315 az euró szerencsére megszûnik a szürke, mert nem fogja nekik megérni még ha elcsalják az áfát akkor sem..
|
oszitrek | 716 | 2009. március 7. 17:59 | Válasz erre: 715 |
Tök bírom, hogy mindíg leszólod a Conti gumit, bár én már a harmadik garnitúrát használom és még mindig ez a legjobb gumi amivel eddig mentem, és meg is tudom fizetni... Pl a Bridgestone guminál 55g súly kellett a Continál meg 5 gram azért ja, de biztos ez a szar mert te mondod... Arról meg ne is beszéljünk amikor odamentem a mûhelyedhez, h veszek gumit, meg felrakatom, és csak 60e-tõl volt 2 fajta Pirelli gumi. Máshol legalább lehet gumit venni több fajtát, meg fel is rakják, de tõled jöhettem el a szétkopott hátsó gumimmal... |
Grün | 714 | 2009. március 7. 11:49 |
Hali, Virago hátsó gumit csere lenne. A TL MC2 Contit néztem ki, 140/90-15 a mérete. Vélemény róla? Köszi |
DiabloCorsa | 712 | 2009. február 28. 16:37 | Válasz erre: 707 |
3,00-12- nek nincs váltó mérete. 80/80-12 lenne de ilyen méret nem létezik. 90/90-12 van.
|
TPBalaton | 711 | 2009. február 27. 20:10 | Válasz erre: 705 |
Conti elõtt Dunlop volt rajta,el is ment 5300km-t.:-))))
|
nicojunior | 710 | 2009. február 27. 19:50 | Válasz erre: 705 |
Én egyszer a gyárilag rászerelt Dunlop miatt fejeltem le az aszfaltot.
|
TPBalaton | 709 | 2009. február 27. 18:40 | Válasz erre: 702 |
Szia edem! Nicojuniornak is ugyanaz a Kawája van mint Neked,ha jól tudom és Õ is Avenue-t használ elõl-hátul.Érdeklõdj Tõle! Az én Transalpomon is az van.De csak 2000km mentem eddig vele.Eddig semmi panasz nem lehet rá!Mentem vele vízes úton is,ha meleg ok.Végig mentem Rohonc-Lékán nov,-ban vízesen,1* sem csúsztam meg!!Úgy gondolom ismered a szakaszt. |
egoka | 708 | 2009. február 27. 14:23 | Válasz erre: 689 |
Köszönöm skacok, közben magam is hozzájutottam kis infókhoz, úgyhogy még gyûjtök kis zsét valahogy.
|
galoscsabus | 707 | 2009. február 27. 12:42 |
Megtudná valaki írni, hogy a Simson Roller 3,00-12 gumiméretének mik lehetnek váltóméretei? ?/?x12 Életre akarom lehelni az öreg vasat a gyereknek, szegény gumákat erõsen megviselte a 8 évnyi álldogálás :-(( |
morgo59 | 706 | 2009. február 27. 11:05 | Válasz erre: 705 |
Hali igazad van, mert lehet hogy az olcso lesz drága. Nekem is Dunlop van és csak ilyen marad!!
![]() ![]() ![]() |
DiabloCorsa | 705 | 2009. február 27. 10:03 | Válasz erre: 702 |
Rossz választás volt. Bizz benne, hogy bukás nélkül belátod majd: jobb és olcsóbb lett volna ismét Dunlopot venni.
|
DiabloCorsa | 704 | 2009. február 27. 10:01 | Válasz erre: 699 |
Ilyen 140/90/19 nincs. Ilyen van 140/90-15. |
vadasz | 703 | 2009. február 27. 09:17 |
a durex már nagyon sok "kellemetlenségtõl" megóvott, kár hogy nem gyártanak motorgumit :D
|
edem20 | 702 | 2009. február 26. 22:27 |
hali mindenki! Szerintetek jó választás volt ez a márka és tipus? Avenue TL Continental az elsõ és a hátsó is ugyan ilyen egy 500 as kawára lesz majd. elõzõk dunlop ok de sajna annyi pénzem nincs hogy ugyan olyat vegyek rá
|
Moondance81 | 701 | 2009. február 26. 20:52 |
Úgy látszik metzeler lesz. A jánoshalmai címmel az lett volna a jó, hogy fehér abroncs lehetett volna a mocorgón. Na de azt persze nem gyártanak a méretemben. :(
|
tranyo | 700 | 2009. február 26. 07:50 |
Anno a chopperemen Metzeler Marathont használtam. Igen jól bevált.
|
Moondance81 | 699 | 2009. február 25. 22:57 |
Köszi a hozzászólásokat! Egy ismerõsöm ajánlott egy jánoshalmai címet, annak utána járok. DeV az elsõ kerék 100/90/19es, a hátsó 140/90/19es. Azért ha tudsz valamit szólj, megköszönném. :)
|
vadasz | 698 | 2009. február 24. 20:53 |
Régen én sem tartoztam azok közé akik a lehetõ legjobb gumit keresiték. A legtartósabb legrégebbi DOT-al gumi ócsó márkából és még a méret is csak körülbelül paszolt verzióban is jó volt. Azóta párszor tapasztaltam milyen az, ha ham elég a tapadás ( amit egy jó gumi ad, még az sem ), így azóta annyit megyek amit normális gumin meg tudok tenni, és az nem is opció, hogy 10 éves noname kerüljön a gépre... |
pandamaci | 697 | 2009. február 24. 18:33 | Válasz erre: 692 |
michelin commandert. Ha pirellit ,dunlopot, metzelert kapsz olcsóbban, (persze a rávaló méretben) akkor az is ugyanolyan jó. Elsõ látásra olcsó a kenda meg a heidenau, de azt gyakorlatban csopperen még nem láttam senkinek.Baj csak akkor van,ha ezek az esõt nem bírják, v esetleg eldurrannak.. |
indián | 696 | 2009. február 24. 17:07 | Válasz erre: 692 |
A jó , és az olcsó az általában nem szokott együtt járni (sajnos) ! :-(((
|
DeV | 693 | 2009. február 24. 14:05 | Válasz erre: 692 |
Attól függ, hogy felnire, vagy a kipufogóra szeretnéd...:)
|
Moondance81 | 692 | 2009. február 24. 13:36 |
Sziasztok! Choperre milyen gumit ajánlanátok (nem túl húzós kivitelben)? |
gyenes | 691 | 2009. február 24. 13:05 |
Sziasztok! 600-as Hornetemen elérkrzrtt a gumicsere ideje. Gyári pilot roadot, pilot road 2 akarom cserélni. Ha valakinek van tapasztalata megköszönném! Js, elöl Pilot sport van. |
DiabloCorsa | 690 | 2009. február 24. 10:46 | Válasz erre: 687 |
Nem véletlen, hogy annyi az ára. Hány éve gyártották? Mi a DOT száma? Ha 10 éves a gumi akciósan 1 ft-ért is drága! |
genier | 689 | 2009. február 23. 15:50 | Válasz erre: 687 |
Én ezt egy TDM-re nem erõltetném.. .. Persze, ha mindig a földdel deréxöget bezárva motorozol, akkor rendben.. :-)) |
night-rider | 688 | 2009. február 23. 15:11 | Válasz erre: 687 |
ez a tipus csopper és cruiser tipusokra való,te döntsd el.
|
egoka | 687 | 2009. február 23. 15:00 |
Szevasztok! Gumit kellene cserélnem lassan, Metzeler Z6 van fent, hátsó érik lassan. Tudom, hogy ez nagyon tuti, de pénzem az nem lesz ennyi. Viszont most láttam Metzeler ME 55A típusút, de nem találtam róla sokmindent, viszont akciósan hozzá lehet jutni 15 pézért. TDM 850-hez talán ez sem rossz, ha valaki tudna róla valamit, azt megköszönném. Üdv. |
Macko | 686 | 2009. február 16. 20:15 | Válasz erre: 685 |
Azt mondanám, hogy nem egy rossz gumi egyébként, a Trail Wingnél csak 1-2 árnyalattal rosszabb. Elfogadható szárazon, középsz@r esõben és sokáig tart. Békés túrázóknak teljesen elfogadható. Csak én néha annál többre vágyom... |
galoscsabus | 685 | 2009. február 16. 19:58 | Válasz erre: 684 |
Õszintén szólva valami ilyenre számítottam, csak nem akartam véleményt alkotni látatlanban. Már így is épp elegen tartanak nagy arcúnak :-) |
Macko | 684 | 2009. február 16. 19:31 | Válasz erre: 683 |
Én 8500-at mentem a K76-tal. Többet nem veszek. Iszonyat tartós, az elején elég jól is tapadt, bár idõnként megcsúszott szárazon is. Esõben is jó volt új korában. Aztán kétszer meghajszoltam pályán (Ering és Kakucs), és ott vége volt. Úgy gondolom, megéghetett és elvesztette a szilika-tartalmát. Onnan szárazon is erõsen csúszkált, vizen iszonyatos volt. Elajándékoztam... Pedig 8500 után annyit kopott, hogy maximum a "volt már motoron" kategóriába lehetett sorolni. Ja, és még egy! A gördülési zaja és rezonanciája rosszabb volt (lényegesen), mint a KarooT-nek! |
galoscsabus | 683 | 2009. február 16. 19:04 |
Olvasgatom az egyik BöMöWö-s eszmecserélõt és (már nem elõször) megakad a szemem a Heidenau márkán. Biztosan a rossz beidegzõdés miatt, de nekem errõl max. az ETZ ugrik be, semmiképp sem egy GS, vagy egy KTM SER. Az igazi meglepi akkor jött, mikor egy gumis oldalon keresgélve találtam kifejezetten nagy teljesítményû túraendurókhoz való 150/70-17-es gumit is. Csupán az információ éhség szól belõlem, mikor azt kérdezem, hogy valóban tudnak ezek a gumik (menettulajdonságaikban, tapadásukban, tartósságukban, teherbírásukban, stb.) annyit ezért, a finoman szólva mérsékelt árukért, mint a 2X annyiba kerülõ "nevesebb" darabok? |
tiborr | 682 | 2009. február 2. 12:44 | Válasz erre: 681 |
Szia, Igen, új gumi, 3 komponensû, ha jól tudom. Nekem is ajánlották. Link : " "http://www.bridgestone.eu/bfe/v/index.jsp?vgnextoid=5f3082378e239110VgnVCM1000005101a10aRCRD" " |
er6f | 681 | 2009. február 2. 11:13 |
Hali Valaki hallott már a Bridgestone BT016, állítólag új fejlesztésû guma. |
danyila | 680 | 2009. január 19. 16:32 |
"http://www.motorrevu.hu/beszamolo/vezetestechnika_kanyarvetel_mely_dolsszog" Ez legyen amit legelõször elolvasunk gumicsere és vásárlás elõtt. |