Please log in

Registration Forgot password


Elmélkedések
Comment
Előző oldal
László_atya (msg) 24519 June 22, 2017, 8:19 a.m.   reply to: 24518 x
Dehogy van bennem indulat. Egyetértek az élni és élni hagyni elvvel, amennyiben ez kölcsönös alapokon nyugszik és nem egyoldalú. Sajnos ez utóbbi egyre inkább nem áll fenn.
     Reply to this


csanyi (msg) 24518 June 21, 2017, 7:29 p.m.   reply to: 24516 x
Komoly indulat feszül benned, engem pl. nem zavarnak a ratyik, mondjuk annyira nem tetszik a felvonulásuk és a pozitív diszkrimináció, de negatívan sem diszkriminálnám őket és senki mást sem....élni és élni hagyni.....
     Reply to this


László_atya (msg) 24517 June 21, 2017, 2:55 p.m.   reply to: 24515 x
Próbáltam már váltani, hogy kicsit fellélegezhessek, de nekem ne mondja senki, hogy ebben az országban munkaerőhiány van, amikor sorozatban olyan munkaadó-aspiránsokkal hozott össze a balsors, akik inkorrektek, hülyének néznek. Flegma öntelt pöcsök, meg sem kell nagyon szólalniuk, hogy lejöjjön az embernek, hogy simlis élősködők, akik hírből sem ismerik azokat az alapvetéseket, amik egy munkahelyet élhetővé tesznek. Munkaerő hiány mi? Ja, b@sszák meg. Lenne aki dolgozzon bőven, csak az emberek egyre kevésbé akarják, hogy szakmailag teljesen alkalmatlan, ámde helyezkedő, törtető, gátlástalan közép- és/vagy felső vezetők szívják a vérüket nevetséges alamizsnáért cserébe. Elmegy az országból a munkaerő? Külföldön is vannak szakmailag teljesen alkalmatlan, ámde helyezkedő, törtető, gátlástalan közép- és/vagy felső vezetők, csak ott az itteni "bér" 3-6-szorosáért cserébe kell elviselni őket. Sehol sincs kolbászból a kerítés, de az nem megy, ami itthon általános még mindig. Eszembe jut a vicc:

Két cégtulajdonos beszélget.

-Te fizetsz rendesen a melósaidnak?
-Nem. Hát te?
-Én sem. Ettől függetlenül nálad bejárnak dolgozni?
-Be hát. Nálad?
-Nálam is. Te, nem kéne ezektől belépőt szednünk?
     Reply to this


László_atya (msg) 24516 June 21, 2017, 1:32 p.m.   reply to: 24514 x
Nos, én kevésbé vagyok polkorrekt, vállalom, hogy homofób vagyok. Az engem sem érdekel különösképp, hogy egy párkapcsolatban amúgy ki kivel mit csinál, amíg mindkét fél akarja azt és egyetértésben van. Attól viszont kinyílik a bicska a zsebemben, amikor ú.n. aktivisták lassan azt akarják törvénybe foglaltatni, hogy a homárok a normálisak és a heterok a deviánsok. Attól is agyfaszt kapok, hogy homárok fogadhassanak örökbe gyermeket, simán kiskorú veszélyeztetése, büntetni kellene, nem pedig engedélyezni. És ezzel nem a homár párok ellen vagyok, hanem a gyerekek mellett. Nagy különbség.
     Reply to this


kawa70 (msg) 24515 June 20, 2017, 10:25 p.m.   reply to: 24511 x
Nem vagy egyedül ezzel:(
     Reply to this


Yossarian (msg) 24514 June 20, 2017, 4:50 p.m.   reply to: 24513 x
Előrebocsátva, hogy nem vagyok homofób, semmi bajom velük és nem is ítélem el őket, a "propagandával" és a pride-al kapcsolatos véleményeden én is osztozom, már csak azért is, mert én bár elfogadom, hogy nekik ezt dobta a gép és ezen, ha akarnak sem tudnak változtatni, viszont ők meg értsék meg, hogy annak ellenére, hogy én elfogadom olyannak őket, amilyenek, mégsem akarom látni, amikor szeretik egymást, mert ettől viszolygok. Ez nem szándékos, hanem heteróként engem ez taszít. Gondolom egy pestises látványa is taszítana, pedig hát azok sem tehetnek róla. Egyébként azt sem helyeslem, ha heteró pár bújik egymásba a nyilvánosság előtt. Csak a pol korrektség kedvéért :) Végül az utolsó kérdést én is feltettem már egy párszor, mert ez tök logikus kérdés és nem is értem mi a lényege? Mert azt mondják, hogy a transzvesztiták, akik ffi létükre nőnek öltöznek, többnyire nem melegek, tehát nem férfiakra buknak. De akkor kikre? A heteró nők többnyire a férfias egyedeket kedvelik, nem a nőnek kinézőket, mert akkor inkább leszbik lennének. Szóval bonyolult probléma ez, de a végén hozzátenném, hogy a normális meleg párok (egyébként ők vannak többségben, csak ők kevésbé láthatók) a legritkább eseben magamutogatnak és a pride-on pózol sorstársaikat jobban utálják, mint mi, mert őket emiatt külön megbélyegzik. Kb, mint a rendes cigányok utálják a lumpen kollégákat, mert amazok miatt, ha megfeszülnek is, mindig elítélik emezeket.
     Reply to this


László_atya (msg) 24513 June 20, 2017, 4:06 p.m.   x
Viszont ha már elmélkedések, ideje valamivel megint felkavarnom a vihart a biliben. Rövid eszmefuttatásom apropója, hogy egy finoman szólva is szélsőséges liberális beállítottságú ismerősömmel vitába keveredtem a homárok (gy.k.: homoszexuálisok) kapcsán. Sok mindenről szó volt, én tartottam magam a véleményemhez, hogy a homoszexualitás nem normális és semmi okom rá, hogy elfogadjam a képembe tolt reklámozását, semmi okom rá, hogy helyeseljem a melegfelvonulásokat és visszautasítom a megbélyegzést, ha hangot adok annak, hogy nem tudom elfogadni ennek a nyomulós propagandáját, vagy hogy a valóban létező homofóbiám miatt keresztre feszítéssel fenyegessenek. Mert ugye én, mint megrögzött és teljesen ómódi heteroszexuális, sem vonulok utcára, hogy egy kamion platóján imitáljam a feleségem megdugását, lehetőleg olyan "performansz" keretein belül, amivel mindenképpen megsértek majdnem mindenkit, aki nem olyan, mint én.

Na szóval, az ominózus vita végén - mikor már a vitapartnerem az elfogyott érveit elkezdte személyeskedéssel "pótolni", feltettem néhány kérdést, amire kaptam néhány választ. Megpróbálom nagyjából szó szerint idézni:

Én: -Tehát akkor a lényeg, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Minden ugyanaz, mint egy hetero kapcsolatban: szerelmesek, vágyakoznak, osztoznak jóban-rosszban, satöbbi, csak és kizárólag annyi a különbség, hogy ezt nem az ellenkező neműekkel, hanem a saját neműekkel teszik, ugye?
Vitapartner: -Pontosan így van.
Én: -Vagyis például egy férfi homoszexuális egy másik férfit tart vonzónak, szexinek, kívánatosnak. A női nem párkapcsolati szempontból hidegen hagyja, vagy épp taszítja, pont úgy, mint ahogy egy hetero embert a saját neme.
Vitapartner: -Igen, kapizsgálod.
-Én: Tehát értsem úgy, hogy egy homo férfinak kifejezetten a FÉRFI kell?
Vitapartner: -Természetesen.
Én: -Akkor áruld már el légy szíves, hogy a homo férfi párok egyik tagja mi a fészkes fenéért öltözik be NŐNEK és miért mímel a viselkedésében NŐI allűröket, és ez a párjának miért jön be amikor FÉRFI kell neki???
Vitapartner: -Menj a picsába, befejeztem ezt a beszélgetést.Hát, így állunk. A kérdésemre továbbra sem tudom a választ.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24512 June 20, 2017, 4:01 p.m.   reply to: 24511 x
Értem. Sajnálom :(
     Reply to this


László_atya (msg) 24511 June 20, 2017, 2:54 p.m.   reply to: 24508 x
Régóta vágyok már oda is (Transfogaras-Transalpina, vagy Stelvio, Glockner)... Nem akarom magam sajnáltatni ("nem kérek a sajnálatból, lázadó patkányok" - ki tudja, hogy honnan van az idézet? :D), de lassan a gyerekeim nem azzal fogadnak, hogy szia apa, hanem hogy anyu, ki ez a bácsi... :(((((

Szóval ez a helyzet, pedig nagyon hiányzik a túrázás is, meg a jó társaság is, teljesen kikerültem a "vérkeringésből"... Sajna nem tudok menni.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24510 June 20, 2017, 2:14 p.m.   reply to: 24509 x
Még nem tudom, majd ha már látszik, hogy hányan megyünk, akkor megnézem a szállásokat is. Addig nem sok értelme van, mert egyből foglalni is kell, mert főszezonban hamar elkelnek a szabad szobák.
     Reply to this


Spapa (msg) 24509 June 20, 2017, 1:16 p.m.   reply to: 24508 x
Jól hangzik! :-)
Még egy kicsit törpölök, és megkérdezem a bandát is.
Szállás hogy?
     Reply to this


Yossarian (msg) 24508 June 20, 2017, 12:31 p.m.   reply to: 24506 x
4 nap az egész, nem a világ, abból kettő hétvége. Csak tudsz valami szabit intézni?
     Reply to this


László_atya (msg) 24507 June 20, 2017, 11:23 a.m.   reply to: 24503 x
A következő pedig az, hogy vidd oda az ellenséget, ahová nem akar menni. :D
     Reply to this


László_atya (msg) 24506 June 20, 2017, 11:18 a.m.   reply to: 24505 x
Akarat lenne, idő nincs... :( Gyalázat, de idén nincs még a motorban 1000 km sem. Ha nem imádnám, a logika mentén már el kellett volna adjam, mert minek tároljak a garázsban valamit, amit nem is használok... :((((
     Reply to this


Yossarian (msg) 24505 June 19, 2017, 9 p.m.   x
Júli 6-9 környékén nem akar valaki jönni egy Transzfogaras-Transzalpina, plusz környéke túrára?
     Reply to this


desiderus (msg) 24504 June 19, 2017, 7:28 p.m.   x
Nem tudom, hová írjam a történteket, ezért beírom ide...
Vasárnap autóval közlekedtem a 117-es úton Esztergom irányából Tát felé. A visszapillantóban láttam, hogy hat motoros jön mögöttem eszeveszett tempóban, a szembejövő forgalomra, kanyarodósávra, záróvonalra figyelmet sem fordítva, előzték az autókat. Lehúzódtam, hogy elengedjem őket és amikor elmentek mellettem, akkor láttam, hogy a hat motorból kettőn vizszintesen állt a rendszám, a másik négyen pedig egyáltalán nem volt...azt hittem, rosszul látok. A következő kijáratnál elkanyarodtak és félreálltak és mivel az én utam is arra vezetett, szépen lassan elcsorogtam mellettük jól megnézve őket illetve a hiányzó rendszámokat...és tényleg nem volt négy motoron rendszám, csak a műanyag keret. Sem vízszintesre állítva, sem a hátsó sárvédő belsejében...
Természetesen a sportdobok ott figyeltek rajtuk aminek a hangját menet közben csak akkor élvezhettem amikor mellém értek illetve előttem jártak...hátulról közeledő motorost nem lehet meghallani, mert a hang olyan hülye, hogy csak a kipufogócsővel megegyező irányban hajlandó terjedni. Ha a sportdobodat azért szereled fel, hogy jobban halljanak az autósok akkor fordítsd meg menetiránnyal szemben, ez jótanács.
Szóval ez a hat fasz tegnap mindent megtett a motorosok megutálásának érdekében.
Igaz, legalább normálisan be voltak öltözve, így nagyobb eséllyel lesznek alkalmasak donornak.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24503 June 18, 2017, 10:40 p.m.   reply to: 24500 x
Ezt vitatnám :) A régi mondás nagyon igaz, miszerint tartsd magadhoz közel a barátaid, de még közelebb az ellenségeid :D
     Reply to this


csanyi (msg) 24502 June 18, 2017, 9:07 p.m.   reply to: 24500 x
Csak általánosságban, az, hogy valaminek (könyvnek, gondolatnak, bárminek) van-e értelme az elég szubjektív, ami számomra értelmes az nem biztos, hogy más számára is az.....ezért nem írom le régóta, hogy az ami számomra értelmesnek tűnik az biztos, hogy az is.......amúgy olvasni minek, az ma nem követelmény sehol.
     Reply to this


eröt (msg) 24500 June 18, 2017, 8:25 p.m.   reply to: 24497 x
Nagyon fontos tudni mit gondol rólad az ellenséged.De fontosabb tudni mit a szövetségeseid .Confuciust olvas egyáltalán valaki?Vagy bármit aminek van értelme mondani valója van?A másik művet már nem is említem.
     Reply to this


csanyi (msg) 24499 June 18, 2017, 7:42 p.m.   reply to: 24498 x
Látod, pont azt kaphatod vissza ha valakiről prejudikálva véleményt írsz, én mindössze azt írtam amit te velem kapcsolatban ahogy beskatulyázol a tuggyukkikhez.........gondolom igaznak véled a véleményed. No meg nem vitázol hanem kinyilatkoztatsz kb. úgy mint én pár éve csak én már ezen túl vagyok és úgy gondolom mindenkinek igaza lehet bármiben és annak ellenkezőjében is és inkább próbálok gondolkozni még ha kevés sikerrel is.
     Reply to this


Utalatos (msg) 24498 June 18, 2017, 6:52 p.m.   reply to: 24497 x
Akár költői kérdés volt, akár nem, ócska próbálkozás volt.
Szervilis? én? és kihez? Ki a franc rendeli ki nekem ezeket a toposzokat?
Csak hogy én is tudjak róla, mert eddig mindig azt vágták a fejemhez, hogy radikálisan önfejűen gondolkozom, cselekszem.
De, ezek szerint csak valakinek az agymosott kiszolgálója vagyok.
Tényleg nehéz veled érzelemmentesen vitázni bármiről is:-(
     Reply to this


csanyi (msg) 24497 June 18, 2017, 6:01 p.m.   reply to: 24495 x
Csak kérdem, amúgy elgondolkodtál azon amit esetleg jelenthet az ábra vagy azonnal bekapcsolt a szervil5 fokozat és leírtad az ezekhez kirendelt toposzokat? ......na jó, költői volt a kérdés.:)
     Reply to this


csanyi (msg) 24496 June 18, 2017, 5:55 p.m.   reply to: 24495 x
Köszönöm, hogy megvilágítottad, hogy én mit látok ebben az ábrában......azt szerencsére leírtad, hogy te mit látsz, nincs mit hozzátenni, én még azért emésztgetem kissé azután, hogy megfáradt kezem leengedi az ostort és feltörlöm a vérem a padlóról.....madár...:))
     Reply to this


Utalatos (msg) 24495 June 18, 2017, 5:52 p.m.   reply to: 24494 x
"Csak ugy" nem szoktal Te linkelni.
Latom megint talaltal egy onostorozo, nemzeti erzeseket, ontudatot negligalo vicces ( igazabol cinikus) blogot.
Nem baj ez, mintha latni is velnelek a sarga hajo orraban:-)
Talan arnyalna a velemenyedet, es mas megvilagitasba helyezne azt a mondatocskat, ha mostanaban, (mikor a pozsonyi csata 1110.evfordulojara emlekezunk nehanyan ebben az orszagban, hogy mit is jelentett az a "kalandozas" abban a tortenelmi korban es kornyezetben) arrol is olvasgatnal, tanulgatnal egy keveset.
Mielott figyelmeztetnel, hogy megint " tulgondoltam" a tortenetet, csak annyit: utalom az ilyen "onironikusnak" latszo szarsagokat, mint ez a nem is tudom mi:-(((
     Reply to this


csanyi (msg) 24494 June 18, 2017, 2:53 p.m.   x
Csak úgy: http://m.cdn.blog.hu/sz/szemlelek/image/bl_cikkhez.JPG
     Reply to this
emzse (msg) 24492 May 15, 2017, 7:37 p.m.   x
"Amikor az autósok kárára tévednek.." Egykis friss anyag: http://nepszava.hu/cikk/1129302-amikor-az-autosok-karara-teved-a-szakerto
     Reply to this


1Laciapu (msg) 24491 May 12, 2017, 3:54 p.m.   reply to: 24489 x
Ez jó volt :)))

Mindig ketten megyünk, nem lapozunk :)
     Reply to this


Yossarian (msg) 24490 May 12, 2017, 1:23 p.m.   reply to: 24488 x
Mázlista vagy. Velem ez Mátraháza és Parád közötti szerpentinen történt, még mielőtt fel lett volna újítva. Az út nem volt különösebben szar, lehetett rajta csapatni, csak épp az egyik íven a felező mellett jött szembe a kátyú. Gép ledöntve, seb. kb 90, ilyen tempónál nem tudtam mit csinálni, át kellett menni rajta. Azon kívül hogy a felnit rendesen felütötte, más gond nem volt. A felütés azóta is jól látható, nem mertem kigörgőzni, mert attól már a Bandit felnije is eltört.
     Reply to this


Audimania (msg) 24489 May 12, 2017, 12:43 p.m.   reply to: 24488 x
Biztosan mázlista vagy. Vagy esetleg laprafordulva is olyan tempóval mész, hogy van időd észrevenni és kikerülni :)
     Reply to this


1Laciapu (msg) 24488 May 12, 2017, 11:45 a.m.   x
Azért ez a laponfordulokagödörben kicsit sántít. Mert vagy olyan minőségű az út, hogy lehet pengetni, vagy lukas-gödrös ahol nem. Elém még sosem ugrott a kanyar közepén váratlanul egy kátyú :)
De lehet mázlista vagyok...
     Reply to this


Yossarian (msg) 24487 May 12, 2017, 8:19 a.m.   reply to: 24482 x
Tudom, nem is arról beszéltem :)
     Reply to this


Yossarian (msg) 24486 May 12, 2017, 8:19 a.m.   reply to: 24485 x
Van ott még pár dolog, ami elismerésre méltó :)
     Reply to this


kawa70 (msg) 24485 May 12, 2017, 6:54 a.m.   reply to: 24477 x
Ez az egyetlen dolog, amit elismerek a bmw javára, a jó futómű. De ez is inkább a rossz utak kedvelőinek szempont. Én inkább igyekszem a jobb minőségű utakat keresni, persze az is igaz hogy a szebb helyek nem mindig ott vannak, ahová sima út visz.
     Reply to this


kawa70 (msg) 24484 May 12, 2017, 6:49 a.m.   reply to: 24483 x
Mondjuk ez is igaz........
     Reply to this


1Laciapu (msg) 24483 May 12, 2017, 3:35 a.m.   x
Persze, nyilván mindenki azzal motorozik amivel akar, csak gondoltam folvetem, mint témát ☺
Mégis jobb mint a kiirtás ☺
     Reply to this


Jani55 (msg) 24482 May 12, 2017, 12:13 a.m.   reply to: 24478 x
Az ezres nem gyenge...
     Reply to this


Jani55 (msg) 24481 May 12, 2017, 12:11 a.m.   reply to: 24479 x
A "vizes" GS-el mentem... arról beszéltem.
     Reply to this


Jani55 (msg) 24480 May 12, 2017, 12:08 a.m.   reply to: 24477 x
Ha lapra döntve nem is, de ismerem az érzést, direkt ramaty aszfaltútra küldtek, 100+100 km-re, hogy megismerjem a GS-t. Természetesen elismerem a német mérnökök tudását és tetszik is.
De mivel a Versys a gyár által kifejezetten aszfaltra tervezett túraendúró, szarabb utakon is keményen megállja a helyét. Maximális megelégedésemre. Tényleg próbáld ki!
Egyébként nincs új a nap alatt, a nagyon hasonló futóműadatokkal (tengelytáv, villaszög, utánfutás) rendelkező gépek, eléggé hasonlóan viselkednek, ezt biztosan tudod.
Nekem fontos még a turbulenciamentes, csendes futás, ezt tartom etalonnak.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24479 May 11, 2017, 11:55 p.m.   reply to: 24476 x
Ja, még valami. Próbálj egyszer vizes GS-el versenyezni. Az nagyon más pálya, mint az előzőek. Bármelyik Vara nem ellenfél. Nekem tuningolt banditom volt, fékpadon bemérve 127 ló és majd ua Nm. Azt nem mondom, hogy a 125 lovas vizes GS tudja ua-t, de nagyon nem sok a különbség, pedig ez túraendúró!
     Reply to this


Yossarian (msg) 24478 May 11, 2017, 11:51 p.m.   reply to: 24476 x
A barátom vett egyet, de a kicsit. Kényelmes, jó futómű, fasza minden, de gyenge. Mármint a Versys.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24477 May 11, 2017, 11:46 p.m.   reply to: 24476 x
A gyorsulás nem minden. Amikor lapra döntve muszáj lesz belemenni a 20 centis kátyúba és látod hogy jön, de már nem tudsz mit csinálni és végül egy zökkenéssel maradsz az íven, na akkor fogod áldani a német mérnököket, hogy ilyen futóművet álmodtak alád :)
     Reply to this


Jani55 (msg) 24476 May 11, 2017, 11:34 p.m.   reply to: 24475 x
Nekem kedvenc hobbim, hogy minden újmotor tesztre elmegyek, kipróbálom és összehasonlítok. Igen, az 1200GS volt szerintem is az egyik legjobb. De a csiptuningolt tízéves Varám fürgébb volt, ez rögtön feltűnt mikor ráültem. (több esetben is előfordult piros lámpánál, egyéb alkalmakkor, hogy a mázsámmal lényegesen jobban gyorsult a Vara 150-ig) Pedig próbálták a srácok a GS-sel is!
Aztán jött a Versys bemutatása, részemről a gyakorlatbani megismerése, majd az elhatározás, hogy nekem ez kell! És bátran merem javasolni mindenkinek, hogy feltétlen próbálja ki, nem fog csalódni.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24474 May 11, 2017, 10:58 p.m.   reply to: 24471 x
Szeretik a népek fikázni a BMW-ket, meg a gazdájukat. De olyat nemigen látok, aki személyesen kipróbálta őket és utána is fikázta volna. Belátom, sok esetben nem szükséges a 125 ló, de azt is tudom, hogy sokszor meg nagyon jól jön, valamint nem igazából a teljesítmény fog meg, hanem a mellé kapott egyéb szolgáltatások. Én már csak tudom, Suzuki Banditon szocializálódtam, aztán kipróbáltam egy Yamaha Super Tenerét és akkor eldöntöttem, hogy nekem nagyendúró kell. Abból meg az 1200GS-nél nincs jobb. Így az lett és minden méteren fülig ér a szám. Majd próbálj ki egy hasonló gépet és rájössz, hogy mire gondoltam.
     Reply to this


kawa70 (msg) 24473 May 11, 2017, 10:35 p.m.   reply to: 24470 x
:))
     Reply to this


kawa70 (msg) 24472 May 11, 2017, 10:31 p.m.   reply to: 24471 x
Ennyi erővel mindenki járhatna rigával is......
Vagy pl. mi a fenének Porsche, Lamborgini meg Bugatti? Simán jó a szuszka is - természetesen kilencszázas motorral.
Nekem pl. kimondottan örömet okoz a nagyobb teljesítményű motorok vezetése, valamint azon belül is a felszereltsége, kinézete, műszaki megoldásai......nem fogok pont emiatt egy hatszázast venni. Nem biztos hogy pont a trend, a kivagyiság meg a divat fogja meghatározni a motorválasztást, hanem mert az okoz örömet hogy egy olyan technikát vezethetsz ami tetszik, a dinamikája megfelel az elvárásaidnak. Nekem momentán mindig is ebből a szempontból nagyvasaim voltak, és jelenleg is egy olyan régi álmom váltottam valóra ami a Te szemszögedből teljesen haszontalan. Viszont nekem ez okoz örömet :) még ha érdekesen is gondolkodok emiatt :) Én sem értek meg egyes motorostársakat, hogy miért pont olyan gépet használ amilyet, és ráadásul még örömmel is teszi mindezt (számomra teljesen indokolatlanul), de mindenki azon igyekszik, hogy számára a legmegfelelőbb járművet megtalálja. És persze öröme is legyen benne.
     Reply to this


1Laciapu (msg) 24471 May 11, 2017, 9:21 p.m.   x
Más téma:

Minap munka közben láttam egy pihenő motoros társaságot, éppen öltöztek, indultak tovább egy út menti fogadótól. Vagy 5-6 1200GS és két nagy KTM, azokat nem ismertem fel pontosan.
Az tűnt fel / már nem először /, hogy mindenki utas nélkül volt, egyedül.
Nem értem, miért kellenek ekkora teljesítményű motorok egy személy utazásához? Egy hatszázas bőségesen tud mindent ilyen körülmények között.
Persze tudom, a reklámok, a kivagyiság, a trend sokaknál mindennél fontosabb.
Azért érdekesen gondolkodik az emberek jó része... vagy egy része...
     Reply to this


Ullyses (msg) 24470 May 11, 2017, 8:50 p.m.   reply to: 24468 x
Desi annyira igazad van, h már lapozok is... :)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24469 May 11, 2017, 8:18 a.m.   reply to: 24467 x
Nem akarsz irtani, ezt értem. Nem akarsz belenyugodni, ez is világos. A kettő viszont sajnos egy halmazban mozog, mármint ha tovább dilemmázol ezen a témán, előbb-utóbb úgyis az egyikhez érsz, aztán fordulhatsz vissza, megoldást meg úgysem találsz. Bálám szamara mond neked valamit? :)
... vagy tehetnéd azt is, amit nem-diktatórikusan javasoltam: ne foglalkozz olyasmivel, amin nem tudsz változtatni, ezáltal gazdaságosabbá válik az agyműködésed is :)
     Reply to this


desiderus (msg) 24468 May 10, 2017, 9:24 p.m.   reply to: 24466 x
Hogy min és minek elmélkedik az a magánügye...
Nem kell olvasnod, hanem lapozz tovább.
Ilyen eccerű.... :-)
     Reply to this


csanyi (msg) 24467 May 10, 2017, 8:45 p.m.   reply to: 24466 x
Nem, nem kell....épp ezért elmélkedem, hogy ne kelljen......tudod aki a mások irtását preferálja bármilyen szándéktól vezérelve az abba talán nem gondol bele, hogy könnyen lehet, hogy épp ő lesz az irtandó vagy belegondol, de könnyen le tud lépni (legalábbis így gondolja) így uszítgat és ha rosszra fordul akkor lelép(ne).
     Reply to this


kawa70 (msg) 24466 May 10, 2017, 8:27 p.m.   reply to: 24465 x
Akkor mégiscsak irtanod kell... Komolyan mondom, néha nem értem minek és min elmélkedsz.
     Reply to this


csanyi (msg) 24465 May 10, 2017, 7:41 p.m.   reply to: 24463 x
Ja, szívesen megmondom mit kéne gondolnod......mondjuk nem lenne sok köszönet benne nekem sem.:))

....amúgy a lenti témához még, nem gondolom, hogy jómagad irtanál bárkit is sőt senkiről sem gondolom ezt akit innen ismerek és én is azt a lehetőséget látom valószínűnek amit írtál csak én nem akarok belenyugodni.
     Reply to this


csanyi (msg) 24464 May 10, 2017, 7:37 p.m.   x
Ezen: http://index.hu/kultur/eletmod/2017/05/10/facebook_kommentek_trollok_tortenelem_szalasi_1956_rakosi/ először mulattam......aztán nem.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24463 May 9, 2017, 3:38 p.m.   reply to: 24459 x
Nálam ez inkább úgy hangzik (tudod, diktatórikusan, mert én azt szeretem), hogy "Már leszokhatnál róla, nekem is volt ilyen időszakom oszt felébredtem, ha mindenki egyfolytában törődik mindennel, akkor mikor élnek?" :)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24462 May 9, 2017, 12:11 p.m.   reply to: 24461 x
Én nem írtam elő neked, hogy ne gondolkodj a kirajzáson, mint megoldási lehetőségen, és ha van rá időd, a túlnépesedést is megoldhatnád. Részemről én ezekhez a témákhoz nem érzem magam felkészültnek, de mivel csak kevés dologra tudok huzamosabb ideig koncentrálni, így kénytelen vagyok beosztani az agykapacitásomat. Amihez nem értek, és amit nem tudok megoldani egymagam, azzal nem terhelem magam. Amihez meg értek, és amit meg tudok oldani, azon a téren igyekszem sikereket elérni. Talán ettől a felfogástól egy kicsit elégedettebb tudok lenni a mindennapokban, ami a környezetemet is formálja.
Valami hasonlót javasoltam volna neked is, amíg nem tudtam, hogy te ennél sokkal többre vagy hivatva, úgyhogy én kérek elnézést :)
     Reply to this


csanyi (msg) 24461 May 9, 2017, 11:55 a.m.   reply to: 24460 x
Köldöknézős beletörődős, szerintem eddig az vitte előre az embert, hogy mindíg akadt valaki aki továbbnézett annál amit a többiek előírtak.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24460 May 9, 2017, 8:18 a.m.   reply to: 24457 x
Ha helyesen értelmezed ezt az idézetet, az nem a köldöknézésre ösztönöz, hanem arra, hogy tegyél meg mindent, amit módodban áll, ne pazarolj energiát arra, amire nincs ráhatásod, és tudd, hogy melyik halmazba mi tartozik az életedben. A kirajzás illetve a túlnépesedés témaköre nem a mi szintünkön mozog, azon fölösleges rugózni. Hogy az "egységsugarú" környezetedben mit tudsz tenni, amitől jobb lesz a közérzeted, azt meg csak te tudod felismerni, és mivel arra több ráhatásod lehet, inkább azzal érdemes foglalkozni. Ez most köldöknézés, vagy csak egy másfajta felfogás?
     Reply to this


csanyi (msg) 24459 May 8, 2017, 6:19 p.m.   reply to: 24458 x
Már leszoktam róla, volt ilyen időszakom oszt felébredtem, ha mindenki beletörődik mindenbe akkor minek élünk?
     Reply to this


Yossarian (msg) 24458 May 8, 2017, 5:33 p.m.   reply to: 24457 x
Ebben az ügyben -tartok tőle, hogy- a megoldás nem a mi kezünkben van, szóval bámuld csak nyugodtan a köldököd :D
     Reply to this


csanyi (msg) 24457 May 8, 2017, 5:02 p.m.   reply to: 24456 x
A köldöknézés letompít és nem a megoldás hanem a feladásra késztet.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24456 May 8, 2017, 8:31 a.m.   reply to: 24455 x
"Istenem, adj nekem türelmet, hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok, és bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni."
     Reply to this


csanyi (msg) 24455 May 7, 2017, 4:48 p.m.   reply to: 24453 x
Ok, elhiszem, hogy nem szeretnéd a rossz megoldást és nem hiszel a békésben, de akkor adjuk fel?
     Reply to this


eröt (msg) 24454 May 7, 2017, 4:34 p.m.   reply to: 24453 x
Tényleg nem megoldás.A történelem leg véresebb háborúja ca 40-60 millió ember halálát okozta.Az nem változtatna semmin.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24453 May 5, 2017, 8:40 p.m.   reply to: 24452 x
Félre ne értsd, én sem akarok gyilkolászást, nem ez a megoldás. Egyszerűen csak ezt tartom a legvalószínűbb forgatókönyvnek, akkor is, ha nem tetszik és nem is értek egyet vele. Nem tudok hinni abban, hogy ez a faj belátható időszakon belül képes megvalósítani a világbékét, sosem voltam szépségkirálynő-aspiráns. Minek áltassam magam? Nincsenek jó esélyek, se a győzelmemre, sem a békés átmenetre és/vagy a kirajzásra :)
     Reply to this


csanyi (msg) 24452 May 5, 2017, 6:17 p.m.   reply to: 24448 x
Az a gondom ezzel a "megoldással", hogy szerinted mindenképp gyilkolászás lesz, de én meg ebben nem akarok résztvenni, még ha tetszene is, hogy másokat kiirtanak (nem tetszik még a gondolat sem) akkor is ot van az a lehetőség, hogy mi van ha a mások lesznek az erősebbek? Akkor én és a gyermekeim lesznek a bré rosszabbik végén és ahogy elnézem az erőviszonyokat ennek nem kicsi az esélye sőt idővel egyre nagyobb. Békés megoldást szeretnék aminek a kirajzás lehetne az egyik jó megoldása......amúgy szerintem mindenképp bekövetkezik (ha csak nem irtjuk egymást hamarabb) csak nem mindegy mikor?
     Reply to this


csanyi (msg) 24451 May 5, 2017, 6:13 p.m.   reply to: 24450 x
Így van, ebben szerintem mindenki egyetért, de a megoldás mi legyen?
     Reply to this


Yossarian (msg) 24450 May 5, 2017, 11:44 a.m.   reply to: 24449 x
Ja, kb ugyanez a véleményem. Amíg a folytonos növekedés az alapja létezésnek, addig itt nem lesz megoldás, de óriási problémák igen. Könnyen belátható, hogy egy véges számú erőforrásokkal rendelkező bolygón nem lehet büntetlenül vég nélkül szaporodni, növekedni, de ez valahogy mégse megy mindenkinek.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24449 May 5, 2017, 10:52 a.m.   reply to: 24446 x
A túl sok száj mindig most éhes, nem holnap, vagy holnapután. Aki most éhes, az most akar e(lve)nni, nem várakozik addig, amíg éhenhal. Mindig kicsit kevesebb "étel" termelése, igen, kezdő lépésként jó ötlet, de ha a fejekből nincs kiirtva a "folyamatos növekedés nem csak lehetséges gazdaságilag, de egyenesen ez a kívánatos, az egyetlen kivezető út minden gondból" felfogás, addig a népesség nem fog csökkenni. Akad néhány tényező, ami egymásra épülve esetleg megoldást jelentene, de mindhez szükséges egyrészt a belátásuk, másrészt az elfogadtatásuk, harmadrészt a betartatásuk, de nem ám helyi, hanem globális mértékben. Anélkül mindig lesznek hülyék, akik túllépnek bizonyos határokat, és nem csak a migránsokra gondolok...
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24448 May 5, 2017, 10:47 a.m.   reply to: 24445 x
Lehet egyéni véleményem a megoldási lehetőségekről, akár több irányból megközelítve is, de minél többen vagyunk ezen a bolygón, annál kisebb az esélye egy "békés" megoldásnak, egyszerűen (már csak matematikailag is) túl sok az össze nem férő érdek. Szerintem kicsit túlléptük a "kezelhető" mértéket. Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki vegyen gépfegyvert kamionnyi tölténnyel és igen sok tartós élelmiszert saját kúttal, csak azt, hogy valószínűleg nem fogjuk tudni megoldani, sem itt, sem a "kirajzással". Utóbbira már írtam korábban az indokaimat, de röviden megismételve csak annyi, hogy az az Emberiség, amelyik mint olyan, képes volna ezt megvalósítani, az képes lenne elkerülni is (mert technikailag és társadalmilag elérné az ehhez szükséges fejlettséget), ezt azonban nem látom sehol, és nem is igen várom, ha körülnézek a "világban".
     Reply to this


csanyi (msg) 24447 May 5, 2017, 10:31 a.m.   reply to: 24446 x
Igen ez lehetne a jó megoldás csakhogy a dolog kezd a körmünkre égni no meg szerintem nem volt annyira jó ötlet a túlszaporodást elősegíteni az élelmiszer, gyógyszer és más jótékonységi csomagokkal és ezeknek a humanitárius szempontjaival egyetértek, de a túlszaporodást amit okozott azzal nem, vagy bele sem gondoltak ebbe amikor elkezdték az akciókat 40-50 évvel ezelőtt vagy nagyon is tisztában voltak vele, de akkor homályos a cél. Ezen talán segíthetne a kirajzás és persze a prof által felsorolt indokok sem elvetendőek.
     Reply to this


Yossarian (msg) 24446 May 5, 2017, 10:25 a.m.   reply to: 24445 x
Nem kell irtani, csak mértékkel szaporodni. A többit elvégzi az idő.
     Reply to this


csanyi (msg) 24445 May 5, 2017, 10:14 a.m.   reply to: 24443 x
Mi lenne a rendbetétel a népirtáson kívül (erre írtam, hogy egyik oldalán sem akarok szerepelni)? Ha van értelmes megoldás akkor az is jó, de mi lenne az?
     Reply to this


csanyi (msg) 24444 May 5, 2017, 10:12 a.m.   reply to: 24442 x
Ja, megakadtam.......nemrég hallgattam egy műsort ahol a robotika hatásairól értekeztek és elég sötét jövőt festettek fel, hogy gyakorlatilag mindenki megszenvedi, hogy szinte minden melót elvégeznek majd helyettünk a gépek (fizikai, szellemi, mindent) és ugye ha nem lesz meló akkor fizetőképes kereslet sem arra amit még nem végeznek el a gépek így még annak sem lesz melója aki akkor még ezzel foglalkozik. Én mondjuk ebben nagyobb veszélyt látok mint a Hawkins által felsoroltakban és ezen ideig-óráig a kirajzás segíthetne különben marad a régi "megoldás" amiben nem szeretnék résztvenni egyik oldalán sem. Ezt a víziót a vehemensebb beszélő 20 a szolidabb 50 évre teszi.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24443 May 5, 2017, 10:09 a.m.   reply to: 24441 x
Viccet félretéve, az én véleményem továbbra is az, hogy először rendet kéne tenni a saját portánkon (előtt), és csak azután foglalkozni azzal, hogy átmenjünk-e a szomszédba. Ha meg itt nem tudunk békén megférni mindennel és egymással, akkor csak a magunknak okozott problémát terjesztettük ki egy "ártatlan" bolygóra, és mindkét tárgyból "elégtelen" kerül a fajunk bizonyítványába :)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 24442 May 5, 2017, 10:04 a.m.   reply to: 24441 x
Ezzel nagyon megakadtál... a legközelebbi járatra lassan bérelt helyed lesz, mint a viccben is:

Az anyós azt mondja Ivánnak:
- Iván, drága fiam. Ha meghalok, temessetek a Kreml falába!
- De anyuka - hökken meg Iván -, oda csak a nagy embereket temetik!
Az anyós nem nyugszik bele, minden nap ugyanezt mondogatja. Végül Iván nem bírja tovább, és bosszúsan elrohan.
Két óra múlva visszajön és lelkesen közli a mamával:
- Na, mama! Elintéztem, hogy a Kreml falába temessék. Ma délután ötkor lesz a temetés!
     Reply to this


csanyi (msg) 24441 May 5, 2017, 9:11 a.m.   x
Volt már róla szó, én szorgalmaznám és úgy látszik nálam okosabbak is: http://index.hu/tudomany/2017/05/04/hawking_szerint_szaz_evunk_van_kolonizalni_egy_masik_bolygot/
     Reply to this


kawa70 (msg) 24438 April 18, 2017, 9:29 p.m.   reply to: 24437 x
Traktoros betegség......ne foglalkozz vele:)
     Reply to this


csanyi (msg) 24437 April 18, 2017, 8:31 p.m.   x
Elvesztettem a verbalitásomat. Észrevettem, hogy amióta egyedül ülök abban a nyomorult fülkében 7 éve egyszerűen nem tudok szóban érvelni. Míg irodista semmirekellő voltam tudtam legalábbis azt hiszem.:) Rá kéne szoknom, hogy magammal beszélgetek akkor talán visszajönne a készség. :)
     Reply to this


csanyi (msg) 24436 April 17, 2017, 12:24 p.m.   reply to: 24434 x
Ez a sapkás módszer jó.:) Eszembe juttatta, hogy ifjúkoromban sofőrködtem egy tsz-ben és ott volt egy csinos jó 30-as főnökasszonyunk a kb 15 sofőrnek és volt egy külön kis kaszt nagyjából a fele aki tegezhette...........később kiderült számomra, hogy ezek azok voltak akiknek megvolt a hölgy bár ezt inkább fordítva lehetett elmondani mert a hölgy szívesen beszélt az épp aktuális hódításáról (amúgy egy jófej elég vicces nő volt).:)
     Reply to this


desiderus (msg) 24435 April 17, 2017, 10:32 a.m.   reply to: 24434 x
"a sorstarsnoimnek pedig nemi figyelmesseget,"

Egy belevaló férfi biztosítja párjának a nemi figyelmesseget húsvétkor is.. :-))))))))))

Bocs, de ez olyan magas labda volt, hogy a Nemzetközi Űrállomásról pattant vissza... :-)))
Neked is Kellemes Húsvétot !!!! :-))))
     Reply to this


Utalatos (msg) 24434 April 17, 2017, 9:47 a.m.   reply to: 24413 x
Egy videki ovononek ez a nap maga a lidercalom.
Termeszetesen szeretnek jo hazigazda lenni, de nehez mit kezdenem pl. azokkal a locsolkodokkal, akiket meg az eletben nem lattam, csak hozzacsapodtak valami ismeroshoz, vagy gyerekhez, volt ovisomhoz, szulokhoz.
Azert mindenkivel igyekszem kedves es erdeklodo lenni, mindenfelevel kinalni, ajandekot adni.
En penzt nem adhatok, adok( elvek meg egyebek), a festett tojast az elso sarkon kidobnak, az edesseg pokolian draga, ital csak a szomjusag ellen, stb.
Nem tudtam mit kitalalni, mint hogy egy kedves reklamtargyas ismerosomtol "megvettem" 1oodb himzett baseball sapkat es nehany polot, melegito felsot.
Most minden locsolkodom ezt kapja es rettegek, hogy a furedi utcan szembefutnak egymassal az egyforma logos satyekos fickok es gyerekek:-)
Remelem, hogy legalabb otthon nem kell magyarazkodniuk az asszony vagy baratno elott:-)
El sem tudom kepzelni, hogy masok ezt hogyan oldjak meg? A kolleganoim, baratnoim egyszeruen elmenekulnek otthonrol, bar van olyan ismerosom aki utal , mert "hozzad mindig olyan sokan mennek".
A hiusagomnak hizelgo, a lakasnak es a penztarcamnak kimerito:-)
De nem errol akartam irni, csak most volt egy kis szunet a rohamok kozott, megjegyzem az elso hodolom 6h3o-kor csengetett, igaz o csaladostol, mert utaztak a nagyszulokhoz es gondoltak, " elotte lerendeznek engem is" :-)
Ok magyaraztak igy a korai latogatast:-)
Kerek szep husveti fotokat, finom etkekrol, diszitett asztalokrol, meg minden masrol!:-)))
Este pedig igyekszem az eredeti temat is elohozni, ha a lassan kortyolgatott edes Martini meg megengedi:-)
Ja, azert van jo is az ovonosegben. Nekem iden is "paraszolvenciabol" van sonkam es rengeteg tojasom:-)
A ferfi embereknek kivanok sok finomsagot, akar egy ket poharka itokat is, a sorstarsnoimnek pedig nemi figyelmesseget, kimeletet a csalad ferfi tagjai reszerol!
Kellemes Husvetot minden maganyosnak is !:-)
     Reply to this


csanyi (msg) 24433 April 16, 2017, 9:19 a.m.   x
Tegnap megnéztük a Vén rókák című filmet......hááát ez elvileg vígjáték és persze voltak benne poénok is, de én valahogy nem röhögtem felhőtlenül és ahogy a közönséget (félház volt) nézegettem utána azok közül is keveseknek volt egy vígjátékhoz illő állandó vigyor az arcán........
     Reply to this


csanyi (msg) 24432 April 5, 2017, 8:44 p.m.   x
Annyira vágyom valamire:): https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1s
     Reply to this


csanyi (msg) 24431 April 2, 2017, 7:12 p.m.   reply to: 24427 x
Nem az volt vele a baja annak akinek szúrta a begyét, hogy "visszaköpködött" mert ilyet nem tett....hanem a renccerkritikája (ettől mélységesen elhatárolódom meg fúj!4!) .....ma már ebbe legfeljebb a fanatikusok mernének belekötni ha újra írna, de hát nem ír.....hanem angol. :)
     Reply to this


csanyi (msg) 24430 April 2, 2017, 7:09 p.m.   reply to: 24429 x
Ne szégyelld, üdv a csapatban!!44!
     Reply to this


Larten (msg) 24429 April 2, 2017, 5:49 p.m.   x
Azért hiányzik a 15 perces módosítási lehetőség a beíráshoz mert az nényány elgépelési hiba miatt kicsit szégyenlem megam. :-(
     Reply to this


Larten (msg) 24428 April 2, 2017, 5:41 p.m.   reply to: 24427 x
Amellett hogy részben egyet értek azokkal amit írtál, azért ez erős hogy visszafele köpködött.
Aki kiment az valahogyan probál valamilyen köteléket tartani a hazájával ugyanakkor jobban is élni. Ez sztem érthető.
Mi hazafinak nevezzük magunkat, hogy még itt vagyunk, de csak azért mert nekünk még nem futott tele a f@szunk evvel a kormánnyal mint neki.
A másik, hogy mielőtt kötalapzatra emelnék néhányan őt, (meg kell hagyni Dezsinek, sok igazság van az írásában) de;
Azért néhányszor igen erősen szurkálódott-csipkelődött néhány motoros tátsunkkal.
Mackó erről igen sokat tudna meséli. De Ő mint a megcélzott szenvedő alany mindíg keményen de inteligens ember módjára válaszolt. Kisstílű köpködésnek nyoma sem volt. Talán iskola példája a kultúrált de határozott és kemény vitakultúrának.
Még egy godolat záró.
- Akik itt maradtunk ebben az országban, ne b@sztassuk azt akinek valamilyen apró kisebb-nagyobb rosz tulajdonsága van.
Ne basztassuk egymást,
HANEM
fogadjuk el Őt amilyen is valaójában a kis hibáival együtt. Mert hibáink nekünk is van.
:-))))
     Reply to this


Tiger (msg) 24427 April 2, 2017, 3:16 p.m.   reply to: 24426 x
Lehet én vagyok az egyik tudálékos, irigy faszfej, de ma is vallom: Nem mehet el mindenki!
És ha már elment valaki, akkor nem elegáns dolog visszafelé köpködni, mert az a köpet ránk is száll, itthon maradt looserekre.
Ezt a visszafelé ostorozást tettem általában szóvá és nem is igazán értettem, ha valaki már meghozta ezt a nyilván nem könnyű lépést, akkor miért érez még olyan nagy késztetést, hogy ezen a terepen nyerjen igazolást a lépése.
Most is olvasom az írásait a lapján, mindig is elismertem tájékozottságát, jó meglátásait, rendkívüli elszántságát, és persze nagyszerű, frappáns kis glosszáit.
Most is zavar, amit itt is tapasztaltam, hogy leginkább csak önmaga érdekelte, ritkán mutatott érdeklődést mások sorsa iránt, nem igazán tudott elszakadni a saját napi teendőitől, gondolataitól, érzéseitől.
Többre becsülöm azokat, akik általánosabb érvényű, társadalmi léptékben is tudnak "elmélkedni" még akkor is, ha esetleg teljesen más értékrendet vallanak.
Tele volt sérelemmel, haraggal a régi hazája, otthona iránt és mégis milyen érdekes, hogy ez a majdnem teljesen megtagadott haza "kárpótolta" , kompenzálta a rossz emlékei miatt a róla készült színdarabbal, annak sikerre vitelével.
Persze mondhatjátok, hogy lófaszt, nem a szülőhazája tett gesztust felé, hanem csak egy tehetséges rendező, néhány kiváló színész és egy színház, mely felvállalta, de én úgy gondolom, hogy ha egyáltalán beszélhetünk itt sebekről, megbecsülés hiányáról, stb, akkor Qqriqu, már ezerszer többet kapott vissza, mint amit mi (itt maradtak) csak remélni is mernénk.
Becsületére legyen mondva, tett is érte.
De látni kell, hogy nem járható mindenki számára ez az út, mert más kötödésekkel, esetleg korlátozottabb lehetőségekkel bírunk csak és mert érzelmileg is máshogy viszonyulunk az országunkhoz.
Nem gondolnám, hogy csupán ezért gyarlóbbak volnánk.
     Reply to this


1Laciapu (msg) 24426 April 2, 2017, 1:05 p.m.   x
A "Kakas"-ra én is emlékszem.
Jó gyerek volt, első kézből tájékoztatott minket a kinti lét körülményeiről. Persze mindig voltak, akik ezt nem nézték jó szemmel, mindent jobban tudtak, mint Ő. Építőiparban dolgozott gépkezelőként, saját elmondása szerint profi volt a szakmában. Ezt sem nagyzolásból mondta, ebbe is belekötöttek...
Sok képpel is dokumentálta a munkafázisokat, nekem nagyon érdekes volt, minden hsz-t elolvastam, amit írt.
Végül is Ő lett a gyáva, aki megfutamodott az itthoni kihívások elől, amivel az itt maradt hősök bátran szembenéznek. Sokat nyelt itt, az biztos. Eleinte nem vette föl, de egyre jobban belefásult, hogy soha nem lehet igaza, innen mindent jobban tudnak, és egyszer csak eltűnt. Igaza van, szélmalom harc volt már az irígység, tudálékosság stb. ellen.
Nekem hiányzik.
     Reply to this


desiderus (msg) 24425 April 2, 2017, 11:57 a.m.   reply to: 24421 x
Kedves Timi !
Én viszont elég sokat leveleztem vele privátban, és azért úgy gondolom, hogy a történések mélylélektani indítékaira nagyobb a rálátásom.
Ezért a korábbi hozzászólásomban leírtakat maradéktalanul fenntartom.
Egyébként sokan azért hanyagolják e topicot, mert az agy nélkül született embereknek nem képessége a normális keretek közötti polemizálás.
Nem Rád gondoltam, nem félreérteni. :-)))))
     Reply to this


Yossarian (msg) 24424 April 2, 2017, 10 a.m.   reply to: 24421 x
Itt inkább az a baj, hogy aki nem a mainstream irányvonalat képviseli, annak eléggé meg kell küzdeni itt a létezésért. Többek között ezért is hanyagolom már többnyire ezt az egészet.
     Reply to this


csanyi (msg) 24423 April 2, 2017, 9:10 a.m.   reply to: 24420 x
Érted Te csak nem szereted.:)
     Reply to this


csanyi (msg) 24422 April 2, 2017, 9:10 a.m.   reply to: 24421 x
Én is így gondolom, nem marat el senki, egyszerűen megunhatta.
     Reply to this


Utalatos (msg) 24421 April 2, 2017, 8:38 a.m.   reply to: 24415 x
Kedves desiderus!
"Sajnos voltak olyan faszfejek, akik érvek híján idióta stílusban gyakorlatilag elmarták innen."
Ezzel az a gondom, hogy konnyen magamra veszem, pedig ebben az esetben is artatlan vagyok:-)
Es soha nem mernek innen az oldalrol senkit, de meg velemenyeket sem "idiotizmussal" vadolni, illetni, mert egyaltalan nem biztos, hogy en latom, itelem meg jol a dolgokat.
A masik pedig, hogy szerintem mindenki lehet bizonyos esetekben "fa..fej" anelkul, hogy artani akarna es rombolhat akaratlanul is idiota velemennyel, ha azt akkor o ugy gondolja helyesnek, elfogadhatonak.
Magyaran nem hiszek abban, hogy itelkezhetunk barki felett is, mert lehet, hogy kozben mi magunk is az erintettek koze tartozunk.
Qqriqu blogjan egyetlen szot sem olvastam arrol, hogy Ot elmarta volna valaki innen(sot semmit nem olvastam az itteni szereperol), de nem is ugy ismertem meg, mint akit olyan konnyen el lehetne tantoritani barmitol.
Egyszeruen raerzett arra, hogy ilyen iraskeszseggel, felesleges elaproznia magat es inkabb a blogjara koncentralt. ( csak nehanyunknak nagypalya ez a forumozas:-))))
Azt en nem tudom megitelni, hogy jo ember-e Diggerdriver, de az biztos, hogy ami benne van es ami mozgatja, azt tokeletesen irasba, mondatokba tudja formalni.
Szerintem sokan vannak, vagytok itt az oldalon, akik ugyanezt meg tudnatok tenni, talan az eletetek is majdnem ennyire erdekes, megsem teszitek.
Kar. Nem szabad mindig legyinteni, hogy " de minek?" !!!!!
     Reply to this


desiderus (msg) 24420 April 1, 2017, 7:01 p.m.   reply to: 24418 x
Miafaszvanazzalhogybecsicskultálbakker ???
:-)))))))))))))))
     Reply to this


Yossarian (msg) 24419 April 1, 2017, 6:40 p.m.   reply to: 24418 x
??
     Reply to this


csanyi (msg) 24418 April 1, 2017, 5:42 p.m.   x
Én bevallom, hogy simán becsicskultam....és ti?:))
     Reply to this


TomRed (msg) 24417 April 1, 2017, 11:17 a.m.   reply to: 24415 x
Igen, így volt. Én is leszoktam az itteni fórumról, hasonló okok miatt.
Persze, lehet az én hibám, hogy túl alacsony a tolerancia szintem.
     Reply to this


Pampusz (msg) 24416 April 1, 2017, 10:58 a.m.   reply to: 24415 x
Riszpekt!!
     Reply to this


Felhokep
Hirdetések
Member count: 26386