Please log in

Registration Forgot password






Elmélkedések
Comment
Előző oldal Következő oldal
csanyi (msg) 25145 Oct. 19, 2018, 8:57 a.m.   reply to: 25144 x
Tengeri csillagnak tűnik.
     Reply to this


Utalatos (msg) 25144 Oct. 19, 2018, 8:46 a.m.   x

     Reply to this


Utalatos (msg) 25143 Oct. 19, 2018, 8:45 a.m.   x
Aki megmondja, mi ez és hol fényképeztem, kap tőlem egy marék saját készítésű szaloncukrot.
     Reply to this


csanyi (msg) 25142 Oct. 19, 2018, 8:44 a.m.   reply to: 25139 x
Ne szabadkozz mert nagyrészt igaz amit írtál, többnyire kerülöm a kollégáimmal való érintkezést főleg a kézfogást mert a többség igénytelen és koszos, az irodákban is, meglepően sok öltönyös nem mos kezet wc után akár kicsi akár nagy legyen is az.
     Reply to this


Utalatos (msg) 25141 Oct. 19, 2018, 8:41 a.m.   reply to: 25137 x
Tekints el az elsődleges értelmezéstől!
Még mindig "kivéve"? :-)))
     Reply to this


Utalatos (msg) 25140 Oct. 19, 2018, 8:37 a.m.   reply to: 25134 x
Azt mondja az egyik barátnőm:
"Timi, te olyan bolond vagy, hogy mindig bevonzod a többi bolondot"
-Honnan tudnám, hogy bolondok, ha pont ugyanolyanok, mint én?
     Reply to this


Utalatos (msg) 25139 Oct. 19, 2018, 8:32 a.m.   reply to: 25136 x
Szándékosan nem társítottam a fenti jelzőket csoportokhoz, tipusokhoz, mert annyira nagy az átfedés és halmozódás.
Persze, ha akartad volna, megértetted volna, hogy mire szerettem volna felhívni a figyelmet és még véletlenül sem csak úgy általanosságban a "férfiakról" írtam.
Sajnos ezerszer kritikusabb vagyok a saját nememmel kapcsolatosan, ezért inkább csak a női szolidaritás és önérzetesség visz rá, hogy néha figyelmeztessem a férfiakat: "nektek is megvannak a "plázacicáitok"
     Reply to this


csanyi (msg) 25138 Oct. 19, 2018, 8:28 a.m.   x
Mi a baj a plázacicákkal? Egyáltalán, hogy kerültek szóba? Azért érdekes módon mikor zajlik a családi bevásárlás a férj nem a többiek feleségére mereszti a szemét hanem a plázacicákra, kit érdekel az esze és jelleme? Az irigység miatt fikázzuk őket? Volt eccer egy csiszár műsorban vagy 20 éve szó erről ahol felháborodott hallgatók hasonlóképp szidták a sült egérnek hívott plázásokat miközben felmerült a kérdés, hogy jó, rendben, de amikor lehetnek választani akkor kit dugna meg minden férj, a sült egeret vagy bárki mást? A választ talán nem kell leírni főleg annak akinek volt szerencséje akár csak egy sült egérhez is.:))
     Reply to this


desiderus (msg) 25137 Oct. 19, 2018, 12:39 a.m.   reply to: 25127 x
Drága Utálatos, amit leírtál az mind igaz rám. Kivéve, hogy impotens lennék. :-))))))
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25136 Oct. 18, 2018, 9:40 p.m.   reply to: 25131 x
Nem kötözködésként, de amit te írtál, a "seggfej, ápolatlan, igénytelen, link, vetítős, hazug, pitiáner, semmirekellő, lusta, buta, önző, haszontalan, gyáva, zokniagyú, elhízott, figyelmetlen, felületes, teszetosza, impotens, tehetetlen, sunyi, erőszakos, nyomoronc, senkiházi, stb.", ezek mind jelzők, nem pedig "típusok". A plázacica viszont inkább típus (én legalábbis ilyenként használom ezt a szót), amelyen belül már ugyanúgy lehet további jelzőket keresgélni. Az általad felsoroltaknak - én úgy látom - csak egyetlen közös nevezőjét írtad le, ez pedig a "férfi". Így én ezt egy kicsit eltévedt gondolatmenetnek vélem a részedről.
     Reply to this


lendvai (msg) 25135 Oct. 18, 2018, 9:19 p.m.   reply to: 25134 x
Öööö...senki nem beszélt itt a "metoo"-ról. Az egy teljesen más téma. Hogy jött ez most ide?
     Reply to this


Asta (msg) 25134 Oct. 18, 2018, 9 p.m.   reply to: 25127 x
Az én olvasatomban - ugye itt most mindenki a metoo-ról beszél (példaként a tilos rádióban is ezt halottam reggel).
Voltam egy túracsapattal Szlovéniában 3 hete, és a szállásadó félig levágott hajú csaj mondta valamire hogy "thank you very much" én meg mondtam hogy "me too". És akkor ott kicsit ledöbbentem, hogy mit mondtam (angolul kell érteni, hogy leessen a poén).
Az ottani szálláson koedukált volt a wc és a zuhanyzó is...mindenki nemértette.

Egyébként a témában semmilyen álláspontot nem tudtam felállítani, csak azt, hogy a masszának - értsd tömegtársadalom/tömegember - valami fej/gyomorfájása van és tekereg mint valami kígyó. Tisztelet azoknak akik szintén nem tudták értelmezni ezt a morál nélküli azonosíthatatlan jelenséget.
Én már magamban ezt lezártam ezt azzal, hogy kitágult némileg az elmém. Én mondjuk nem tolerálok, hanem otthagyom az ilyent magába had érlelődjön (Darwin-díjak ugye). Szarajevó esete jut eszembe valahogy a dél-szláv háborúból. Aztán mindenki gondoljon amit akar, mert a mai napi hírekben meg pl. Kárpátalja esete ugyanez szinte. Irracionális emberi gyengeség.

Pontosan lehet tudni, hogy én magam teljesen irracionális tartományokban irkáltam pont ezen a fórumon (is). Ez ilyen túlnyomás-szelep volt minden esetben. Emberi hibák, de én úgy vagyok vele hogy ezt a férfi-nő uszítást viszont nem kell tolerálni. Én például megtettem a magam részét, és bizalomvesztés címen látni sem akarok ilyen perc-embereket.

(Pécsre fogok gurulni Győrből ottani szezonzáróra szombaton. Csak jelzem, örülök ha csatlakozik valaki. Az idei év az együttműködésről szólt nekem.)

/mégegyszer szánom-bánom ahogy ezt a fórumot kezeltem én is...igazándiból sosem találtam a helyem a motoros közösségben, és ez független magától a motorozástól. Amolyan lecke ez nekem. /
     Reply to this


lendvai (msg) 25133 Oct. 18, 2018, 8:20 p.m.   reply to: 25131 x
Már miért ne tudnánk drága? Csak mi hímek nem foglalkozunk annyit a nemen belüli devianciákkal, vagy másképp intézzük el az esetleges ebből származó feszültségeket. :-)
Népiesen szólva sokszor leszarjuk. :-) Viszont az egészséges hetero beállítottsággal jár, hogy fokozottabb figyelmet szentelünk az ellenkező nemnek, így óhatatlanul többször téma a plázapicsa kategória, mint a plázapöcs. :-)
     Reply to this


Utalatos (msg) 25131 Oct. 18, 2018, 5:56 p.m.   reply to: 25128 x
Nyílván nem is rólatok írtam.
De most kínálkozott alkalom arra, hogy elmondhassam, nőként én is mennyire tudok írtózni egyes férfi tipusoktol, mert ha ezt nem teszem, soha nem tudjátok meg, hogy a férfitársadalomnak is van épp elég "plázacicája":-)))
     Reply to this


Bulldog1100 (msg) 25130 Oct. 18, 2018, 5:21 p.m.   x
Én nem tudom ti hova jártok, én mindenhol csak jó nőket látok akik nagy része ráadásul még kedves és aranyos is. Szerintem ti sokat jártok plázába.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25129 Oct. 18, 2018, 4:48 p.m.   reply to: 25127 x
Röviden: igen, megtalálja a zsák a foltját, de melyikünket gondolod itt akár zsáknak, akár foltnak?
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25128 Oct. 18, 2018, 4:46 p.m.   reply to: 25127 x
Csak jelezném, hogy akikről mi írtunk, az EGY típus, és nem a nemed teljességét képezi le az elménckedés. Ezzel szemben, amit te írsz, az kis túlzással bármely nő által akármelyik férfi fejéhez vágható "sértés", amiben nem sok vicces elem szokott lenni. Szerinted az itteniek foglalkoznak plázacicákkal? Az csak egy vicckategória...
     Reply to this


Utalatos (msg) 25127 Oct. 18, 2018, 4:33 p.m.   x
Ohhh, férfiak! Ti teremtés koronái.
Honnan hozzátok ezt a hülye dumát?
Nem ismeritek a mondást?:"ahol ló...(citrom) van, ott légy is van.
Egy pillanatig is gondolhatja bármelyikötök , hogy ne tudnám leírni a tökéletesen megegyező férfitipusait, az itt szapúlt, kárhoztatott nők csoportjainak?
Nem lenne elegánsabb dolog azzal kezdeni, hogy: "persze tudjuk, köztünk pasik között is rengeteg a seggfej, ápolatlan, igénytelen, link, vetitős, hazug, pitiáner, semmirekellő, lusta, buta, önző, haszontalan, gyáva, zokniagyú, elhízott, figyelmetlen, felületes, teszetosza, impotens, tehetetlen, sunyi, erőszakos, nyomoronc senkiházi, stb"
Hány különböző tipust és ezek többszörösen halmozott példányát írjam le, hogy világos legyen: egy lattal sem különb a férfi nem, önámítás hát azt hinni, ha nem lennének a "plázacicák", mindjárt jobb lenne az egész világ
     Reply to this


desiderus (msg) 25126 Oct. 18, 2018, 11:33 a.m.   reply to: 25118 x
A nőtípus biológiai megnevezése : plázapicsa. Jellemző a festett, lehetőleg szőke haj, a kétcentis műköröm, egy jármű összes visszapillantó tükrének kizárólag csak önbámulásra, sminkelésre való használata valamint az állandó kényszeres szelfizés.
Előfordulási területe bárhol, de a forgalomban közlekedve életveszélyes. A nagy magyar írókról pl. lövése sincs, de fejből tudja Lady Gaga összes paraméterét. A szar helyesírását dislexiával magyarázza mert azt mondták neki, hogy az jó és elfogadják és hónapokig tartó tanulás után ez az egyetlen külföldi szó amit képes volt megjegyezni. Túlélte az agyhalált mert a vegetatív idegrendszere lehetővé teszi az alapvető életfunkciók fenntartását, mint evés, ivás, levegővétel, körömlakkozás. :-)))))))
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25125 Oct. 18, 2018, 11:24 a.m.   reply to: 25123 x
Az ökológia egyik alaptétele, hogy ha egy területen egy populáció táplálékkészlete növekszik, akkor növekszik a populáció is, és ahogy a populáció növekszik, úgy csökken a táplálékkészlet. És ahogy a táplálékkészlet csökken, a populáció is zsugorodik. A jelzett populáció növekedése is a számukra elérhető táplálék mennyiségének növekedése miatt következett be. Az igaz ugyan, hogy ezen táplálékok (pénz, ékszerek, stb.) valójában nem ehetők, de ez tulajdonképpen előnyt is jelent a számukra, mivel ha VALÓS táplálékból vennének magukhoz túl sokat, az olyan (esztétikai) hátrányokkal járna, amely miatt hamarosan kiszorulnának a populáció (sajátos szempontjai szerint) életképes rétegéből. Ami még érdekes, hogy a populáció szaporodása nem a klasszikus módon történik, az egyedek fizikai létrejöttéhez szinte kizárt a hímek szükségessége (materiális értelemben viszont ez a jelenlét elengedhetetlen), ugyanakkor ez a mód szűznemzésnek nem tekinthető (pontosabban mindennek tekinthető, csak éppen szűznek nem).
     Reply to this


lendvai (msg) 25124 Oct. 18, 2018, 9:28 a.m.   reply to: 25123 x
Ha megfelelő tömegben el lehetne helyezni őket egy vasból készült hajón akkor jó eséllyel elsüllyedne velük és mindannyian megnyugodnának: na ugye! :-)
     Reply to this


KTib962 (msg) 25123 Oct. 18, 2018, 8:25 a.m.   reply to: 25118 x
Szerintem a magas összefutási arány a túlzott elszaporodásnak tudható be. Felmerül viszont annak a kérdése, hogy ez minek köszönhető. A természetes túltenyésztés véleményem szerint kizárható (a természet nem hibázhat ekkorát). Marad a mesterséges vonal, ahol egymással párhuzamosan több tényező is jelen van, olyanok mint divat, trendiség, tömegvonzás, agyi leépülés (facebook), sztármajmolás, külsőségek jelentőségének eltúlzása, netán egyeduralkodása, sekélyesség, beltartalom iránti igény teljes hiánya, cserébe viszont a többnek látszás izzadságszagú erőltetése.
Ezek a körülmények akár külön-külön is képesek egy új fajt kinevelni, együttesen, egymás hatását erősítve viszont olyan túltenyészetnek lehetünk szemtanúi és elszenvedői, hogy a normális vagy ahhoz közelítő értékekkel bíró érzi magát sz@rul.
Ha netalán a vadásztársaságnak sikerülne kilövési engedélyt szereznie az egyensúly helyreállítása érdekében átállok a horgászatról...
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25122 Oct. 18, 2018, 5:51 a.m.   reply to: 25120 x
Nem, először mindig az eredeti nyelven, amelyet szinte azonnal követ a magyar változat. Ezért szinkron.
     Reply to this


Bulldog1100 (msg) 25121 Oct. 18, 2018, 5:29 a.m.   x
Itt a baj már nem kicsi.....
     Reply to this


desiderus (msg) 25120 Oct. 18, 2018, 12:50 a.m.   reply to: 25112 x
Akkor a szinkronizált sebességváltónál magyarul mondják be az aktuális fokozatot ? Vagy rosszul tudom ?
     Reply to this


KTib962 (msg) 25119 Oct. 18, 2018, 12:39 a.m.   reply to: 25115 x
Természetesen, kivéve ha nem aszinkron üzemmódban vannak, feltéve, hogy a szinkronszínész tudja tartani a lépést a motorral, illetve a motor tudja teljesíteni a szinkronhangsebességet.
     Reply to this


lendvai (msg) 25118 Oct. 17, 2018, 9:20 p.m.   x
Néha azon elmélkedem hogy bár igyekszem kerülni, de vajon miért futok össze aránylag gyakran azzal a nőtípussal, akik lakkozzák a körmeiket, visítva nevetnek és nem értik miért nem süllyed el a hajó, amikor vasból van. :-)
Utálatos kolleginától elnézést kérek. :-)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25117 Oct. 17, 2018, 8:26 p.m.   reply to: 25116 x
Épp ma tudtam meg, hogy ő az az ember, aki, ha betesz egy szelet szalámit a dvd-lejátszóba, vissza tudja nézni az egész disznóvágást. Nem semmi fickó.
     Reply to this


1Laciapu (msg) 25116 Oct. 17, 2018, 7:52 p.m.   reply to: 25113 x
Állítólag egyetlen ember van a világon, aki elszámolt a végtelenig, kétszer is.
Valami Norris...
Őt kéne megkérdezni. :)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25115 Oct. 17, 2018, 7:27 p.m.   reply to: 25112 x
Ez a megoldás a szinkronhangokra (szinkronszínészre) és a szinkronmotorokra is érvényes?
     Reply to this


Audimania (msg) 25114 Oct. 17, 2018, 5:55 p.m.   x
Sokféle bűvészt kedvelek, de akadt egy, akinek nem tudtam elnézni, hogy még szóban is megismétli a mutatványt. Először lóeledelt szórt egy dobozos sörre, aztán közölte, hogy: abrakadabra :)
     Reply to this


KTib962 (msg) 25113 Oct. 17, 2018, 4:17 p.m.   x
Azt hallottm két végtelen közül az a rövidebb, amelyiknek hamarabb nincs vége. Tud erről valaki többet? Eddig egyedül elmélkedtem, de gondoltam megosztom.
     Reply to this


KTib962 (msg) 25112 Oct. 17, 2018, 4:06 p.m.   x
Közre adom egy régebbi dilemmámat, már nem elmélkedem rajta, mert megvan a megoldás, csak az érdekesség kedvéért.
Sokáig nem tudtam hova tegyem azt, hogy szinkron úszás, aztán egyszercsak bevillant egy másik szó, a szinkron tolmács. Innen már egyértelmű volt az analógia: ahogy a szinkron tolmácsolásnál először a külföldi mondat hangzik el, majd picit utána jön a magyar. Na rájöttem, hogy a szinkronúszásnál is hasonló lehet a helyzet. Ketten úsznak egyszerre, az egyik - a külföldi - kicsit előrébb, majd kicsit lemaradva követi a magyar. Már csak azt nem tudom ez mire jó.
     Reply to this


KTib962 (msg) 25111 Oct. 17, 2018, 3:58 p.m.   reply to: 25110 x
Én is, csak ez lemaradt :-)
     Reply to this


Utalatos (msg) 25110 Oct. 17, 2018, 1:41 p.m.   reply to: 25109 x
Tibor, ugye nem kell ahhoz smile, hogy észrevedd Audimania is csak "szellemeskedett", méghozzá frappánsan?
     Reply to this


KTib962 (msg) 25109 Oct. 17, 2018, 11:31 a.m.   reply to: 25108 x
Mutass példát és követünk Ó mester!
     Reply to this


Audimania (msg) 25108 Oct. 17, 2018, 11:16 a.m.   x
Benéztem, hogy elmélkedjek, de ide csak csupa eszement ember írogat... eldobom az agyam!
     Reply to this


csanyi (msg) 25107 Oct. 17, 2018, 10:49 a.m.   x
:
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25106 Oct. 17, 2018, 10:43 a.m.   reply to: 25105 x
Hát igen, ez legalább akkora gondot okoz neki, mint az Anyák napja...
     Reply to this


KTib962 (msg) 25105 Oct. 17, 2018, 10:34 a.m.   reply to: 25104 x
Igen, ismerem ezt a tréfás történetet, viszont ez is felvet egy dilemmát (csak hogy maradjunk hűek a topichoz): az újszülött nyúl még senkivel se találkozott, hogyan tudja a kapott infókat feldolgozni, ha nincs háttérismeret? Nemhogy reagálni...
Ádám járhatott így, mikoron az Úr megteremté őt és Évát, betessékeli őket a barlangba és mondá: sokasodjatok! Kis idő múlva kijön Ádám: mi az a fejfájás?
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25104 Oct. 17, 2018, 10:13 a.m.   reply to: 25101 x
Egyébként meg az efféle dilemmák kapcsán mindig ez a vicc jut eszembe:

Az újszülött nyúl ismerkedni megy. Találkozik egy állattal és kérdezi:
- Hát te milyen állat vagy?
- Én vagyok az öszvér.
- Az mi?
- Az apám ló, az anyám szamár.
Találkozik még eggyel.
- Hát te mi vagy?
- Farkaskutya. Az apám farkas, az anyám kutya.
Megint találkozik.
- Hát te mi vagy?
- Lódarázs.
- Na szórakozz az anyáddal!
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25103 Oct. 17, 2018, 10:08 a.m.   reply to: 25101 x
Azért nem harossz a süllyedő állapotú vízi jármű, mert hiszen nem is süllyedne, hajó volna. De ekkor márnemjó.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25102 Oct. 17, 2018, 10:05 a.m.   reply to: 25100 x
Ha már Activit(y), akkor inkább mutogassa el, mintsem beszéljen róla, nem? Jó, lehetne rajzolni is, de abban nem mindenki jó, meg elképzelhető, hogy a napi (kiskorúakból álló) környezetéből eredő ingerek egyszerűsítették a rajzolási stílusát is, azzal meg megint nem lehet mit kezdeni ;)
     Reply to this


KTib962 (msg) 25101 Oct. 17, 2018, 9:48 a.m.   x
Következő dilemmám: a süllyedő hajót miért nem harossznak hívjuk, ugyanis ha jó volna nem süllyedne.
     Reply to this


KTib962 (msg) 25100 Oct. 17, 2018, 9:37 a.m.   reply to: 25099 x
Akarsz róla beszélni?
     Reply to this


Utalatos (msg) 25099 Oct. 17, 2018, 9:33 a.m.   reply to: 25098 x
A francba: ez az "elmét villants" teljesen kiesett a fejemből. Talán mert mostanában a pasik egészen mást kérnek tőlem. Már "villantás" ürügyén.:-)))
     Reply to this


KTib962 (msg) 25098 Oct. 17, 2018, 9:28 a.m.   reply to: 25095 x
Jaj de éreztem, hogy nem fogsz tudni ellenállni a kísértésnek, hogy elmét villants, csak azt nem lehetett tudni milyen magasan hordod a frusztrációs toleranciaszintedet.
     Reply to this


Utalatos (msg) 25097 Oct. 17, 2018, 9:25 a.m.   reply to: 25096 x
:-)))
Örülök, hogy ismét ìrogatsz, mégha szűkszavúan is.
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25096 Oct. 17, 2018, 9:09 a.m.   reply to: 25095 x
Befejeznéd?
     Reply to this


Utalatos (msg) 25095 Oct. 17, 2018, 8:51 a.m.   x
"Nektek teljesen elment az eszetek?", hogy az eszetek tokjárol elmélkedtek?,
Hát nincs ki a négy kerék?
Nem forog az észkerék?
Mennyi agyafúrt ember!
Gyúljon már végre fény az agyatokban!
Nincs itt rajtam kivül egyetlen éleseszű ember?aki felkapaszkodhatna eszem ágába?
Tényleg csak annyi eszetek van, mint egy tyúknak?
Kapjatok már a fejetekhez!
Nem ártana elmélkedés helyett egy kis eszmefuttatás, vagy elmefuttatás!
De, ha ezen járna az eszetek, akkor kapjátok össze magatokat, mert szöget ütök a fejetekbe!
Én se vagyok egy észlény vagy csupa ész, de szerencsére hamar észbekaptam, hogy miről is szól a fáma.
Nemhiába mondják, hogy csavaros az észjárásom.
Nekem tényleg forognak az észkerekeim.
Ti pedig jól véssétek az agyatokba, hogy tökkelütött emberbe nem érdemes belekötni!
Ahhoz nekem épp elég sütnivalóm van...tökfejek!
Hiába is töritek a fejeteket, fejetlenül csak mentek a vesztetekbe.
Azt hittétek, hogy az én fejemet is el tudjátok csavarni?
Ezt verjétek ki a fejetekből!
Én ezután is csak a saját fejem után megyek, pedig majd szétrobban a fejem ettöl a sok hülyeségtöl.
Aztán mehettek majd panaszra a fejesekhez, kiagyalni, hogy miként tudnátok kimosni az agyamat.
Azt hiszitek majd fejveszetten menekülni fogok?
Engem nem fogtok meg fejben.
Kapjatok már észhez!
Az nem fordúlt meg a fejetekben, hogy egy nő is lehet elég agyas?
Miért játszátok itt az eszeteket?
Kimondom az igazat és beveritek a fejemet?
Csináljátok itt a feszkót, majd beszélek én a fejetekket. Úgy látom nehezen jár az.
És nem fogok utána sem hamut szórni a fejemre. Mert vallom: többet ésszel, mint erővel, okosabb enged, szamár szenved!
Csak a szűkagyúak gondolhatják, hogy itt is felütheti a fejét az eszetlen félhomály.
Hát komolyan, megáll az eszem néha, mikor nő már be a fejetek lágya?
;-)))
Idő szűkében, meg a gyerekek lelki, szellemi fejlődésének érdekében, most abbahagyom, hiszem az én fejem sem káptalan.
     Reply to this


roughneck (msg) 25094 Oct. 17, 2018, 8:45 a.m.   x
Én erről hallottam:

"Létezik egy mítosz, mely szerint a croissant nem is francia eredetű, hanem Bécs török ostromának idején „találta fel” egy osztrák pék. A történetet később cáfolták, Wendler pékmester nevéhez ugyanis egy másik péksütemény, a kifli megalkotása fűződik. A sikertelen ostrom után a derék sütőmester – nem kevés szimbolikai érzékről téve tanúbizonyságot – úgy döntött, hogy a város lakóival megeteti a város melletti templomra rövid ideig feltűzött török félholdat. Így született meg a Gipfel (orom, templomcsúcs) szóból, no meg némi lisztből, vajból és kovászból a kifli."

Jelenleg a németben Kipfel a neve, aminek simán lehet a magyaros kiejtése a kifli neve (lásd munkahelyi félreértések easy torque - > izidor) :D
     Reply to this


Kawakarika (msg) 25093 Oct. 17, 2018, 8:30 a.m.   reply to: 25092 x
....és kidobta!:))))
Nagyon jó!
     Reply to this


KTib962 (msg) 25092 Oct. 17, 2018, 7:34 a.m.   reply to: 25091 x
Ez nagyon régre mutató történet: lényeg, hogy egy pékinashoz köthető, akit egyszerűen csak Fli-nek hívtak. Nos ennek a pékinasnak sikerült elrontani a sós rudak sütését oly módon, hogy azok valamilyen okból görbék lettek. Tanácstalanul ment a mesteréhez, hogy ezekkel mit csináljon. A válasz: dobd kiFli.
     Reply to this


Kawakarika (msg) 25091 Oct. 17, 2018, 12:31 a.m.   x
Volt egy pesti katonatársam a seregben.
Rendkivül értelmes srác,lassan megfontoltan beszélt.
Órákig el tudott mélázni pl.azon hogy a kifli -mint péksütemény- miért kifli?Miért nem befli?
Ez 1980-ban volt.Csaba,ha olvasod,áruld már el rájöttél-e azóta?:))))
De tényleg:tudja valaki a kifli eredetét?
     Reply to this


KTib962 (msg) 25089 Oct. 16, 2018, 11:20 p.m.   reply to: 25087 x
Nem káptalan a fejem=kápos a fejem. Nem ellentét hanem azonosság. Jó hogy ilyen csavaros a nyelvünk, akár hívhatnám faramucinak is. Ezt szeretem, nem is rejtem véka alá, csak néha ilyenkor furán néznek rám, mint a múltkor is mikor megemlítettem egy kiskezitcsókolomnak, hogy jó a fara muci. :-)
     Reply to this


vkami (msg) 25088 Oct. 16, 2018, 3:24 p.m.   x
Káptalan: az egyházmegye igazgatási szerve.

Ők őrizték a hivatalos iratokat, okleveleket, perek aktáit, stb.

Vagyis: a káptalan volt az a dolog, ahol minden fontos adat szerepelt. A fejjel ellentétben. :)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25087 Oct. 16, 2018, 2:35 p.m.   reply to: 25083 x
Akkor legközelebb úgy mondd, hogy "Kápos a fejem", ez ugyanis pont az ellentéte annak, hogy "Nem káptalan a fejem" :)
     Reply to this


KTib962 (msg) 25086 Oct. 15, 2018, 10:58 a.m.   reply to: 25085 x
Ezen már volt, hogy én is elméláztam. Ugyanúgy, mint azon, hogy miért ünnepi nyitvatartás a zárvatartó napok felsorolása. Ezt én inkább hívnám zárvatartásnak.
     Reply to this


Audimania (msg) 25085 Oct. 15, 2018, 10:55 a.m.   x
Webshopból rendeltem laptopot. A késedelmes szállítás miatt azt írták, adnak -5000 Ft kedvezményt. A kedvezmény kifejezés ár- vagy díjcsökkentést jelent, vagyis kvázi negatív előjelű. Ha a szám előtti negatívot is figyelembe veszem, akkor még én fizetek további 5000-et?
     Reply to this


KTib962 (msg) 25084 Oct. 15, 2018, 10:51 a.m.   reply to: 25081 x
A padlásra létrán kell felmenni. A szájpadlás létráját hol találom?
     Reply to this


KTib962 (msg) 25083 Oct. 15, 2018, 10:49 a.m.   reply to: 25082 x
Tehát a káptalan az valami. Ellentéte a kápos, a valami ellentéte mondjuk a semmi. Tehát ha van kápos, akkor a semmi van? Az viszont a nincs, Ez káosz...
     Reply to this


csanyi (msg) 25082 Oct. 15, 2018, 10:10 a.m.   reply to: 25080 x
: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1ptalan
     Reply to this


Itil900 (msg) 25081 Oct. 15, 2018, 9:54 a.m.   x
Egyáltalán hol van a HÓNom??? Alja van...az biztos...
     Reply to this


mandli.istvan (msg) 25080 Oct. 15, 2018, 9:50 a.m.   reply to: 25077 x
Sajnos szaporodik is, főleg sötétben történik a VÉRSZívás...

Apropó, miben szenved hiányt a KÁPtalan?
     Reply to this


KTib962 (msg) 25079 Oct. 15, 2018, 9:04 a.m.   reply to: 25078 x
:-)

Másik nagy talányom a FANY.
Szerintem magasban terem, tömegesen érik és ilyenkor lepotyog. Az emberek figyelmét erre a jelenségre ideiglenes táblák kihelyezésével szokták felhívni: FANYesés.
     Reply to this


lendvai (msg) 25078 Oct. 15, 2018, 8:40 a.m.   reply to: 25077 x
Na, ez a fajta elmélkedés, amiben szívesen részt veszek, akár olvasni, akár hasonló galádságokkal traktálni a népet. :-) Köszönöm, igyekszem majd hasonlókat közzétenni. :-)
     Reply to this


KTib962 (msg) 25077 Oct. 14, 2018, 8:57 p.m.   reply to: 25076 x
Nem bátorság hanem elme kérdése. Viszont ha már így szóba került visszatérő elmélkedésem, hogy mi lehet az a VÉRSZ?
Ami infóm van: valószínűleg a természetben horizontálisan vagy ahhoz közelítő formában jelenik meg, viszont a használhatósága megkívánja a vertikalitást, függőleges helyzetbe kell hozni. Amennyire tudom ennek a műveletnek külön iparága van, ezért látom több autón is, hogy VÉRSZállítás. Valami hasonló lehet a BETEGSZ is. Előzőnek van őrzött, utóbbinak sürgősségi változata is.
     Reply to this


csanyi (msg) 25076 Oct. 14, 2018, 7:33 p.m.   reply to: 25075 x
Ha itt bárkinek is lenne bátorsága elmélkedni ez a topic nem halt volna el évek óta a fórummal együtt.:)))
     Reply to this


Itil900 (msg) 25075 Oct. 14, 2018, 6:37 p.m.   reply to: 25071 x
Hidd el, sokan, valami gyakorlatias céllal. Jó,hogy vannak elmélkedősek!:))
     Reply to this


KTib962 (msg) 25074 Oct. 14, 2018, 6:29 p.m.   reply to: 25071 x
Biztos vannak többen is, de úgy használják mint a fészbukot. Nincs mondanivalójuk, végiggörgetik hátha valakinek van. Még jó, hogy nincs lájk, meg megosztás.
     Reply to this


matyoferi (msg) 25073 Oct. 14, 2018, 6:06 p.m.   reply to: 25072 x
Egyetértek
     Reply to this


csanyi (msg) 25072 Oct. 14, 2018, 6:04 p.m.   reply to: 25071 x
Megszokásból szerintem sokan, de nincs mire reagálni mert nem sok minden történik így nem is sok hsz születik.
     Reply to this


Ullyses (msg) 25071 Oct. 14, 2018, 5:17 p.m.   x
azon elmélkedtem, vajon hányan lehetnek még rajtam kívül akik a MOTOROZZ.HU oldalra be-benéznek... még.
     Reply to this


Audimania (msg) 25070 Oct. 12, 2018, 12:32 p.m.   x
Előadáshoz kerestem archív képeket. Keresgélés közben a böngésző jónéhány találatot adott a Királyhágó térre. Először nem is foglalkoztam az elnevezésével.
Azután beugrott, hogy itt a környéken sincs egy Alpok vagy Andok méretű hegy, ahol hágó lehetne. Vagyis akkor marad a másik logikusnak tűnő magyarázat: ezen a szent helyen alakították át a királyokat népművészeti cserépedénnyé.
Lehet, hogy időszerű lenne ismét a funkcionális használat?
     Reply to this


Dokypapa (msg) 25069 Sept. 27, 2018, 11:50 a.m.   reply to: 25068 x
Meg van a megoldás , ügyes ,.
     Reply to this


Ullyses (msg) 25068 Sept. 25, 2018, 9:47 p.m.   reply to: 25067 x
újra megjelent... nem adja fel, de én sem...
     Reply to this


Bulldog1100 (msg) 25067 Sept. 23, 2018, 11:17 a.m.   reply to: 25066 x
Igyekeztem.
     Reply to this


Ullyses (msg) 25066 Sept. 22, 2018, 9:11 p.m.   x
Látom Bulldog hozzátettél vmit, bejegyzés nélkül is, csak h eltűnjön az a troll... máig sikerült! :)
     Reply to this


Audimania (msg) 25064 Sept. 19, 2018, 11:23 a.m.   x
Nem csak azért, hogy az automata troll kikopjon a kezdőlapról...
Miféle keresztény az, aki a "gyermektelenség sorsára jutott" embereket is megtapossa?

http://hvg.hu/itthon/20180913_Hoppal_Peter_szerint_akinek_nincs_gyereke_annak_nem_szamit_a_haza
     Reply to this


Audimania (msg) 25063 Sept. 4, 2018, 10:13 a.m.   reply to: 25060 x
Egyetértek
     Reply to this


Ullyses (msg) 25062 Aug. 29, 2018, 9:17 p.m.   x
...ezt is :(
KTib most te jössz!
     Reply to this


KTib962 (msg) 25060 April 29, 2018, 8:42 p.m.   x
Ezt most csak azért, hogy az a sok szar, ami felkerült a fórumra letakarodjon a képernyőről.
     Reply to this


csanyi (msg) 25059 April 27, 2018, 8:21 p.m.   x
Ez milyen érdekes? Érdemes nézni, hogy kik veszik el és kik figyelmeztetik: http://index.hu/mindekozben/poszt/2018/04/26/on_mit_tenne_ha_talalna_100_eurot_egy_alvo_hajlektalan_mellett/
     Reply to this


kawa550 (msg) 25058 April 25, 2018, 7:28 p.m.   reply to: 25057 x
Tegnap este néztem a V mint vérbosszú-t a tévében. Már láttam régebben is, de most a mai helyzetben, elképesztő volt a párhuzam a film és az élet közt.
https://port.hu/adatlap/film/tv/v-mint-verbosszu-v-for-vendetta/movie-75636
     Reply to this


1Laciapu (msg) 25057 April 25, 2018, 7:20 p.m.   x
Most olvasom:
A Petőfi a leghallgatottabb rádió!
Idézem:
"Napi szinten nem meglepő módon a Kárpátalján is fogható, országos lefedettségű Petőfi Rádió (1,8 millió fő) a leghallgatottabb, majd a szintén országos Kossuth Rádió következik (1,4 millió), harmadik helyre pedig a Rádió 1 fért fel (1,3 millió). A Music FM hallgatótábora 685 ezer fős, a Sláger FM-é pedig 510 ezer."
Gratulálok a Petőfi Rádiónak!

Csak van egy kis bibi!
Országos lefedettséggel csak a Petőfi és a Kossuth rendelkezik, ezt elintézték időben nekünk. Kisebb-nagyobb városokban, ahol volt nagy hallgatóságú helyi adó, azt megvette a Rádió1 ismert gazdája. Lehet hallgatni Balázsékat igényesen. Ezzel nagyjából a vidéki lakosság le is van tudva, mást nem nagyon ér el. Most az internetet hagyjuk, falusi bácsi nem hallgat ilyet.
Érdekes módon Pesten a fasorban sincs a Petőfi! Ugyan is ott számtalan egyéb adó fogható amit szívesebben hallgat a nép.
Köszönjük Emese!
A pártatlan, semleges média, ugye?
Azt hallgassa nép, minek neki holmi alternatív lehetőség? Legalább lehet tolni a propagandát, a legtöbb emberhez eljut.
És még büszkén hirdeti az elsőségét, be**arás...
     Reply to this


Draghubi (msg) 25056 April 8, 2018, 1:11 p.m.   x
A vége felé mondja a srác, hogy ők nem ápolják a hagyományokat, hanem megélik. Elgondolkodtató.
     Reply to this


Draghubi (msg) 25055 April 7, 2018, 6:10 p.m.   x
Mindig szoktam nézni a műsort, mert érdekel a gasztronómia és szimpatikus a Borbás Marcsi. De ez a mai adás tényleg egy kicsit másról szólt...
     Reply to this


Utalatos (msg) 25054 April 7, 2018, 6:06 p.m.   x
Nem vagyok hívő ember, meg különben is "csak reformátusnak " kereszteltek, de az imént megkönnyeztem egy jelenetet a TV Gasztroangyal című műsorából.
Nekem a Húsvét a gyerekeimmel való készülősdit jelenti majd 20 éve, amit igyekszem becsülettel, tisztességgel, a hagyományokat ápolva végezni.
De szívszorító volt nézni, mennyire emelkedettebben, összetartóbban, emberibb módon teszik ezt a mai napig Csíkszeredában( ahogy ők mondják).
Több százan, talán ezren is, ünneplőbe öltözve, fonott kosaraikkal hosszú sorokba rendeződve várták, hogy ételeiket, borukat megszenteljék.
Ha tehetitek nézzétek meg az ismétlést, talán Hozzátok is elér , Titeket is megérint az az érzés, amely oly nagyon ellepte most a szivemet, lelkemet.
     Reply to this


Fido71 (msg) 25053 March 18, 2018, 6:57 a.m.   reply to: 25052 x
11:06 :))))
     Reply to this


Audimania (msg) 25052 March 18, 2018, 12:05 a.m.   x
Ebbe most szaladtam bele, ha valakinek van ideje 12:45-ig elmélkedni, miközben befelé vonyít :(
https://www.youtube.com/watch?v=J7GVeIcKIBs
     Reply to this


László_atya (msg) 25051 Feb. 1, 2018, 1:59 p.m.   reply to: 25050 x
Mondjuk azért azt nem árt tudni, hogy a profi szórakoztatóiparban és médiában azért jelentős mennyiségű beteg, aberrált állat van, akik vagy eleve azok is voltak mindig, vagy azzá lettek az ú.n. hírnév és/vagy vagyon és/vagy hatalom folytán.

Van is egy ilyen mondás: Ha meg akarod tudni egy ember igazi személyiségét, adj neki hatalmat.

Ettől függetlenül korábban valami hasonlót írtam én is, úgyhogy maxiegyetértek. :)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25050 Feb. 1, 2018, 1:43 p.m.   reply to: 25048 x
Ezzel egyetértek, a szeme nem röhögött, de a vádolók jó részének meg, bár most sír a szemük, de a szájuk nem sírt 20 évvel ezelőtt. Nem fogadom el az erőszakot, és nem hibáztatom az áldozatokat, de mindenesetre úgy érzem, kicsit tág időbeli határok között húzták meg ezt a kampányt, arról nem is szólva, hogy ez nem egy "hivatalos büntetőeljárás", a maga zárt, rendezett szabályaival, szóval adott esetben a hullámot meglovagolva, simán meg lehet vádolni bárkit, de ha valakiről esetleg kiderül később, hogy mégis ártatlan, az élete, a karrierje addigra romokban, a helyreigazítás lehetősége nélkül. Óvatosan kéne az ilyesmivel bánni, kétélű dolog ez.
     Reply to this


László_atya (msg) 25049 Feb. 1, 2018, 1:08 p.m.   reply to: 25047 x
Főleg télen... :DDD
     Reply to this


László_atya (msg) 25048 Feb. 1, 2018, 1:05 p.m.   reply to: 25046 x
Igen, láttam én is a videót. A röhögése mellé konkrétan egy szót sem kellett volna mondania, abban, meg a hozzá tartozó arckifejezésében benne volt minden. A szemeit kell figyelni, az nem röhögött...
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25047 Feb. 1, 2018, 11:07 a.m.   reply to: 25045 x
Persze, mert ebben az országban (kis túlzással) mire bemelegszik a motor, már kérik az útlevelet / személyit ;)
     Reply to this


Jam Clerk (msg) 25046 Feb. 1, 2018, 11:05 a.m.   reply to: 25042 x
Ha jól emlékszem, megkérdezték Sharon Stone-t is, hogy mi erről a véleménye, és konkrétan kiröhögte a kérdezőt, hogy ember, amikor ő kezdte az ipart, a semmiből jőve, háttér nélkül, ezek teljesen másként voltak kezelve, látott ő már mindent... Valahogy ő mégsem vádol senkit tudtommal.
     Reply to this


csanyi (msg) 25045 Jan. 31, 2018, 7:37 p.m.   reply to: 25044 x
Annyira felizgultunk az amcsi kalandodon (én télleg, igen irigy vagyok:) ), hogy itthon már nem akarunk motorozni. :)
     Reply to this


László_atya (msg) 25044 Jan. 31, 2018, 3:03 p.m.   x
Hm. Jól látom a túra kiírásokban, hogy idén egyelőre senki sem szervez belföldi túrát? Wow.
     Reply to this


1Laciapu (msg) 25043 Jan. 26, 2018, 8:52 p.m.   reply to: 25036 x
Ucso próba.

Szóval kopasz koromtól írnok és élelmezési vezető voltam, királyság volt. Minden hétvégén otthon voltam, azt ettük amit szerettem. 50km-re laktam, a saját 350-es Jawammal jártam be.
Egy elpocsekolt idő volt az életemből. Élmények persze voltak, de kihagytam volna...
     Reply to this


csanyi (msg) 25042 Jan. 26, 2018, 6:06 p.m.   reply to: 25039 x
A gond, hogy nagyon nehéz a bizonyítás és ezzel élnek vissza mindkét oldalon, a mítúzó és a mítúzott is, tényleg eléggé túltolt a dolog, de hát ezt már mostanában inkább lejáratásra használják és nem valós sérelem miatt, azé' az is furi volt, hogy 20 évvel ezelőtti dolgokat sérelmeztek most a művésznők és művészek, eddig nem zavarta őket, hogy ha hagyták akkor elindult a karrier és csak most lett számukra elviselhetetlen, de persze igazuk is van hisz ki mert szembeszállni a nagyhatalmú nagyemberrel? Ha igen akkor el se indul a karrier, ha hagyják és/vagy belemennek akkor elindul .......nehéz ügy ez.
     Reply to this


Hoterkep
Hirdetések




Member count: 26786