18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Please log in

Registration
Forgot password
Grossglockner-Dolomitok motoros túra 2018.07.25.-07.29.
(by MotorralEuropaban )
Date(s) July 25, 2018 - July 29, 2018 Tour type Társas gurulás
Difficulty: 3 Max. participants: 8 (8 free places)
Distance: 1800 km Appr. speed: ? km/h

Description:
Grossglockner-Dolomitok motoros túra
2018.07.25.-07.29. 5 nap – 4 éj – 3 ország

Az 5 napos túránkon felkeressük Ausztria varázslatos hegyeit és a mesés csipkézetű csúcsokkal teli Dolomitokat. És ha már odamegyünk, akkor nem maradhatnak ki a HÁGÓK! Motorozunk a Nockin, a Misurina tónál, megszállunk a hegyen 1930 méteren. Felfedezzük a Glocki összes kanyarját és a gleccsert. Behúzzuk a Dolomitok összes hágóját és lövünk jó néhány facebook gyanús képet. Ha a hegytetőre nem is tudunk felmotorozni, de a „libikókával” elérjük a csúcsot is. Hágó- hágó- hágó, kanyar- kanyar- kanyar. EZ VÁR RÁNK!

1 Nap Szerda
Pécs (H) – Malta (A) 540km
Pécsről indulva Nagykanizsán tartjuk első tankolós/pihenős megállónkat, illetve begyűjtjük az itt csatlakozókat. A Szlovén, majd az Osztrák autópályán haladunk. Graz után kezdődik a tuti, belevágunk a kanyarvadászatba. Hegyi mellékutakon döntjük a vasat. Várnak a Nocki hágói! 2.000 méter magasra fel, majd le és már megint fel. Rápattanunk a famotorra és jöhet a „szelfi”. Na akkor mára ennyi? Nem. Szállásunkra való megérkezésünkkor jön az újabb katarzis. Meseszép helyen töltjük az éjszakát.

2 Nap Csütörtök
Malta(A) – Pescul(I) 340 km
Fájó szívvel ugyan, de el kell hagynunk a szállást. Egy-két könnycsepp belefér, de semmi több! Mosoly az arcra, jön a Großglockner. Felhajtunk, bejárjuk, fotózunk, eszünk, iszunk. Az északi fizetőkapu előtt hátra arc és kezdődik minden előröl, csak most pont fordítva. A balos most jobbos, a jobbos meg balos. Megtekintjük természetesen a gleccsert is. Egyszer ezt is abba kell hagynunk, úgyhogy indulás Itáliába. Főutak, mellékutak felváltva, bámészkodás a Misurina tónál. Cortina D’Ampezzo érintésével és áthaladva „Pocol”-on, következik a Giau hágó 2236 m. Ez egy kis ízelítő a következő napból. Innen egy laza gurulással érünk be az esti szállásunkra.

3 Nap Péntek
Pescul(I) – Pescul(I) 220 km
Mesés hegyek a nyári melegben. Igen ez kell. A mai napot a kanyarvadászat oltárán áldozzuk fel. Sorra vesszük őket, felmotorozunk, fotó, majd le és előröl. A Falzerego pass legtetejét is megnézzük, 2.752 méterig repít a felvonó. Amennyiben szerencsénk van és van hó, egy rövid hógolyócsata is belefér. Megszámolni is nehéz lesz, hogy hány kanyart, hágót és további zseniális helyet hódítunk meg. Csak néhány a teljesség igénye nélkül: Falzarego, Gardena, Pordoi, Giau. Cortina D’Ampezzo-i sétával zárjuk a napot.

4 Nap Szombat
Pescul(I) – Kranjska Gora(SLO) 285 km
Misurina tóparti kávéval indítjuk a napunkat. Pazar a hegy a háttérben tehát azt is megnézzük, felmotorozunk az aszfaltcsík végéig. Nyakunkba vesszük az utat és eldugott mellékvonalakon közelítjük meg Szlovéniát. Lesz Saurisi tó, alagút – völgyhíd – alagút kombó és vár a Mangart szédítő csúcsa. Szinte a felhőkig hajtunk. Triglav Nemzeti park a Vrsic hágóval, macskaköves kanyarokkal és az Isonzó folyóval a mai zárás. Estére már csak wellnes, vacsi, sörözés és egy rövid séta Kranjska Gora főutcáján.

5 Nap Vasárnap
Kranjska Gora(SLO)-Pécs(H) 490km
Reggeli svédasztal kifosztása (úgy sem sikerül) után, indulás haza. Első megállónk a bledi várban lesz. Régen tudták hová kell építkezni. A panoráma pazar! Innen már autópályán folytatjuk Nagykanizsáig. Egy-két helyen azért csak csak letérünk és belekóstolunk a dombokba. Ennek a túrának is vége lesz egyszer. Délután érkezünk vissza a kiindulási pontra.

----------------------------------------------------------
Részvételi díj: 395€/fő

Az ár tartalmazza:
 túravezetőt
 4 éjszakai szállást (3* és 4*-os szálláson, 2x1 ágyas szobában, mosdóval, wc-vel)
 4x reggelit
 3x vacsorát
 fényképeket, videókat
 szervezést, túravezetést
 vezetéstechnikai tanácsokat
 segítünk beilleszkedni a „csoportos motorozás világába”

Ár nem tartalmazza:
 ebédek, italfogyasztás
 egyéb személyes szükséglet
 autópályadíj
 belépők (Nockalmstrasse, Großglockner)
 utas és balesetbiztosítást
 üzemanyag
 és minden egyéb költséget, amiket a “Ár tartalmazza” rész nem tartalmaz
------------------------------------------------------------
Látnivalók: Nockalmstraße, Malta, Großglockner, Misurina tó, Dolomitok számtalan hágója.
------------------------------------------------------------
Bővebb információ:
www.motorraleuropaban.hu

Costs:
395 euró

Meeting points
Address Region Arrival here Leaving here Note I join here

Comments:


Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep

Member count: 22156
5,579 tours so far
14,269,886 km
34078 stat_participants