| rado.sanyika | 506 | 2011. június 2. 22:02 |
|
Hali. Ma jót gurultunk és jót kajáltunk. És ezt nézzétek ez is jó: http://www.funvid.hu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=103348 |
| vechi | 505 | 2011. június 2. 21:37 | Válasz erre: 504 |
|
Biztos számít majd a motor márkája (pld.: fehérkék:)))))))))), meg a delikvens mentalitása. Ez utóbbival kapcsolatban már volt cikk, ahol a szerv azt nyilatkozta, a pofátlan lekezelõ stílusból nyilván nem az általában jogkövetõ magatartásra lehet következtetni. De személyes tapasztalat is, hogy a szánom bánom elismerést honorálni szokták.
|
| dl996 | 504 | 2011. június 2. 20:40 |
|
Jóeste! Komoly tételek ezek csak azt kérdezném ha a szerv kiszabja mi alapján mérlegel mert 10-tõl 300 -ig még ezer nélkül is sok a gombóc. Talán itt is az lessz a módi, hogy "árbevételt" figyelnek mert ezt nem tartom valószínünek. Ezek szerint senki nem lessz kivétel és behozzuk az eddigi lemaradást mi magyarok mert ugye szomszédainktól nem tudják behajtani, és a kitûzött célt bármiáron el kell érni. |
| vechi | 503 | 2011. június 2. 11:58 |
|
Appám, még jó hogy motoron nincs biztonsági öv: http://www.origo.hu/auto/20110601-juliustol-visszatarthatjak-a-rendorok-az-adosok-autojat.html Igaz, nem piálunk - csak bezalkoholno pivo-t - de gyorsan azért megyünk, és csapatban a sötét sárga is elõfordul......... |
| csibepapa | 500 | 2011. június 1. 21:52 |
|
Pisti! Ez a besorolás már ilyen EU-s baromság. Pl: L7. De a jogszabály konkrétan nem is említi. Lényeg: Nincs áttételes kormánymûve és motorkerékpár kezelõszervekkel rendelkezik. De valóban a forgalmi dönt.
|
| urbán1500 | 499 | 2011. június 1. 21:44 |
|
Csibe p. Mi a különbség ? Mitõl a1 oder b kat, ? A forgalmiban lesz a megoldás ? Az egyik szgk. a másik mot kp . ? Motorozni sosem késõ !!! |
| csibepapa | 498 | 2011. június 1. 21:40 |
|
Hali Józsi! Látom megy a vélemény osztás a Red Baronról a másik topikon. De igazad van az ott leírtakban! Sanyika! Írd meg légyszi a tel. számod! Én még nem tudom. Legyen 10.30. a Red Baronnál.
|
| csibepapa | 496 | 2011. június 1. 21:29 |
|
Sziasztok! Milyen idõ lesz holnap? 10 óra után mennék Szekszárdra. Szabikával vajon mi van? Urbán fiam! A Traike vezetéséhez A1-es vagy B-s jogsi kell. De kéne tudni a gép adatait. Lesz valami hétvégén?
|
| rado.sanyika | 491 | 2011. május 31. 20:43 |
|
Leszek. Mert én este is részt kell vennem. Annak örülök ha te példát mutatsz. |
| dl996 | 489 | 2011. május 31. 20:21 |
|
Red Baronos túra van pont ezen napon de ha kell akkor én feláldozom magam.
|
| rado.sanyika | 487 | 2011. május 31. 20:11 |
|
Más: Június 18 szombat. Találka: Hosszúhetény benzinkút(benzin nincs csak büfé) 13:30 ig érjetek ide. Azt elmegyünk a võlegényhez együtt. Onnan a menyasszonyért, Pécs jégpálya, és vissza. Itt minden motoros meg lesz vendégelve, étel ital. Hát aki tud és kedve van az jöjjön. Ha kb tudunk egy létszámot az jó lenne. |
| dl996 | 486 | 2011. május 31. 20:08 |
|
Megmondom öszintén két napja nincs a Szuzi de már nagyon viszket a seggem. Nagyon köszönöm de dolgoznom kell mert meg kell keresnem az ülés árát na meg persze a következõ terv is meg van ami egy Starcom1.
|
| csibepapa | 485 | 2011. május 31. 20:01 |
|
Sanyika! Más: Mi van azzal a Hetényi felvonulással? Mire készüljünk és hányan?
|
| csibepapa | 484 | 2011. május 31. 19:58 |
|
KB. 10.15 kor a Red. Baron elöl. Józsi! Adok egy motort gyere velünk!
|
| csibepapa | 479 | 2011. május 31. 19:17 |
|
Hali Fiúk! Sanya! Csüt. de. indulunk Szekszárdra egy híres pecsenyéshez, egy jót kajálni. Pinke sanyi jön, ha akarsz jössz. És még aki akar jöjjön.
|
| rado.sanyika | 478 | 2011. május 31. 18:44 |
|
Hali. Ott is voltunk a múltkor 26 an. Odaszóltunk, foglalva volt, de ha sültet rendelsz akkor ugy jársz mint mi. Másfél órát vártunk a kajára, a Spengi rendelését el is felejtették. És a békába jobb a kaja. SZERINTEM! Nem motorozunk, most jól esik. |
| dl996 | 477 | 2011. május 31. 18:32 |
|
Jóeste Mindenkinek! Szia Andor a következõ gasztro túra lehet akár ez is. |
| mosiah | 475 | 2011. május 31. 16:09 |
|
Nagyon jó halételeket lehet enni Csúzán is a Kovács csárdában. http://www.knezevi-vinogradi.hr/hu/ugostiteljska-ponuda/kovacs-csarda.html Magyarul is beszélnek, és forinttal is lehet fizetni, és halászlébõl egy egész bográccsal raknak az asztal közepére, ami megmaradt azt meg becsomagolták kis mûanyagvödörbe, és hazavihettük. Nagyon jó hely. Közel van a Dunához, ezért jófajta dunai halakat lehet ott zabálni :) Andor |
| rado.sanyika | 474 | 2011. május 30. 21:02 |
|
Hali papa. Kipróbálhatod. Hétvége nekem nem jó, vendégeim lesznek. Majd csak 25 ei hétvégén érek rá mert ugye 18 meg lakodalom, felvonulás |
| dl996 | 473 | 2011. május 30. 21:01 |
|
Jóeste Mindenkinek! Nekem nincs most motorom jövõ hét elejéig de a pünkösdi hétvégére valamit össze kellene hozni. |
| csibepapa | 472 | 2011. május 30. 20:29 |
|
Üdv Sanyika! Mehetünk Horvátországba,én most nem tudtam menni,de lemennék arra a híres és ócsó halászlére. Mikor menjünk? Most hétvége?
|
| rado.sanyika | 470 | 2011. május 30. 20:12 |
|
Hali. Na újra itthon. Motorozunk a héten? Ha ráértek szóljatok. Van már idõpont a horvát túrához.? A Zöld Békába jó a forint is. Itt egy telefonszám, ö tud magyarul: ANITA: 00385997934856 A fõnök nem nagyon beszél magyarul, de ott a legjobb a kaja, szerintem. |
| dl996 | 469 | 2011. május 30. 06:30 |
|
Jóreggelt Mindenkinek! Tegnap a Petivel és a Balázzsal jót gurultunk és finomat ebédeltünk. Halpaprikást ettünk és szinte hibátlan úton motoroztunk pedig nem is mentünk messze a határtól. |
| dl996 | 468 | 2011. május 29. 08:24 |
|
Javasoltak még egy helyet Várdarócon http://www.citadela.com.hr/hr/restoran-citadela/restoran-citadela.html |
| dl996 | 467 | 2011. május 29. 07:41 |
|
Nem tudom mit fogadnak el megpróbálok váltani kunát. A szokásos Mol az szerintem mindenkinek jó. |
| vechi | 466 | 2011. május 29. 07:22 | Válasz erre: 465 |
|
Szia Józsi! Kertvárosi szokásos benzinkút? És milyen pénzt akarsz váltani? Nekem sincs kunám, de gondolom az eurót sem vetik meg. Mindenkinek: Programozzátok be a Fforma-1-et, nehogy vissza kelljen fordulni:))
|
| dl996 | 465 | 2011. május 29. 06:07 |
|
Jóreggelt! Mit szólnátok egy max. 10 órás induláshoz. Pénzt kell váltani és már mehetünk is. Lehet, hogy ma még békát is eszünk? |
| dl996 | 463 | 2011. május 28. 21:22 |
|
RESTORAN ZELENA ®ABA Ribarska 3, Kopaèevo, 31327, Bilje, Horvátország +385 31 752 212 ‎ Ezt találtam Kopácson elvileg Zöld Béka Étterem. |
| dl996 | 461 | 2011. május 28. 20:38 |
|
Nekem mindegy hogy hol csak érjünk oda ebédre de már most is ennék belõle.
|
| vechi | 460 | 2011. május 28. 20:29 | Válasz erre: 459 |
|
A céltól pár kilométerre van egy Kormorán nevû étterem, ha beírod a keresõsávba, megmutatja. Egyet még tudok Batina mellett egy kis szigeten, ott 10 literes kondérokban szabadtûzön fõzik a halászlevet és annyi hal van benne, hogy ki sem bírjuk enni.
|
| dl996 | 459 | 2011. május 28. 20:03 |
| dl996 | 458 | 2011. május 28. 19:54 |
|
Nekem is és el is vették. Még a régebbi puha fedelessel is átengednek. Beszélni szerettem volna a Bütyökkel, hogy megyünk-e halat enni de lehet, hogy éppen pihent amikor hívtam és nem vette fel. De ha valaki tudja, hogy hol van a Kopácsi halas hely akkor mehetünk. |
| vechi | 457 | 2011. május 28. 19:48 | Válasz erre: 456 |
|
Ha Horvátország is benne lesz, ugye jó a plasztik személyi, mert az útlevelem lejárt?
|
| dl996 | 456 | 2011. május 28. 19:43 |
|
Jóeste Mindenkinek! Bent voltam tegnap az RB-ben és elvileg a fékbetétnél lévõ lemezke volt a csattogó. Mikor és hova megyünk holnap? |
| Vecsipeti | 454 | 2011. május 28. 11:45 |
|
Ha rám hallgattok akkor jól beebédeltek és utána elmentek szunyókálni. Ha nem jönnek erre a felhõk és mégis elindulunk, akkor tuti, hogy megázunk. Majd holnap meglátjuk, hogy milyen idõ lesz. |
| dl996 | 452 | 2011. május 28. 08:13 |
|
Én most motort mostam kint de nyugat felöl be van borulva. Az is igaz, hogy nem jött erre felé egyhelyben áll.
|
| vechi | 451 | 2011. május 28. 07:35 | Válasz erre: 450 |
|
Helló! Néztem nyugat-magyarországi webkamerákat, nagyon sûrû felhõk úsznak arrafelé. A gugli földön is látszik egy jó nagy felhõsáv kb. Bécs-Zágráb vonalon. Most a PDA is azt jósolja, hogy holnap lesz jó idõ, és ma esõ, ahogy a magyar idõjós oldalak is. Akkor vasárnap??
|
| vechi | 449 | 2011. május 27. 21:51 | Válasz erre: 445 |
|
Én most óvatos leszek, mert mióta lemostam a vasat, csak kb. 10 km-t mentem, ma. Igaz, ez is majdnem elég volt ahhoz, hogy két egymás mellett az úttesten beszélgetõ autós közül az egyik belém guruljon, a másik meg oldalba kapjon (gondolom, lógott kifelé a fejük, elinduláskor). Még jó, hogy megtaláltam a kürtgombot, mert általában nem szokott sikerülni. Az volt a baj, hogy amikor kikerültem õket, kb. 2 méterre rögtön meg kellett állnom gyalogosok miatt. A legnagyobb poén az egészben, hogy arra gondoltam, péntek van, délután van, q--va meleg van, biztos sok lesz a bamba az utakon, ezért láthatósági mellény húztam :))))).
|
| dl996 | 445 | 2011. május 27. 21:42 |
|
Nem tudom melyik a jó de az idokep.hu szerint holnap esik több esõ. De nekem mindegy mert holnap és vasárnap is van kedvem gurulni. |
| vechi | 442 | 2011. május 27. 21:37 | Válasz erre: 440 |
|
Sziasztok! Én a PDA-m idõjárás jelentésében bízom, 90%-ban be szokott jönni, drávamenti túrán is mutatta a napközbeni esõt. Szóval a mellékelt képek szerint inkább a vasárnap felejtõs. |
| rado.sanyika | 441 | 2011. május 27. 21:33 |
|
Jó lenne, de majd a szlovák határon töltöm a vasárnapot sajna. Tilalom lesz azt ott ér a hétvége. De majd legközelebb. A szigeten is esett, és max 10 fok volt nappal. Itt Mannheim környékén sincs több. |
| dl996 | 440 | 2011. május 27. 21:18 |
|
Nálunk most romlik el az idõ ne siess haza. Vasárnap már talán jobb lessz akkor gurulhatunk. |
| rado.sanyika | 439 | 2011. május 27. 21:12 |
|
Hali. Már stabil földrészen de nem érek haza. Gyerünk helyettem is gurulni. És este BL döntõ. |
| dl996 | 438 | 2011. május 27. 21:09 | Válasz erre: 436 |
|
Jóeste! Igen ez egy 1000-es motor és a súlya is nagyobb. Sajnos én nem tudok 350-nél többet menni a tartalék jelzésig az én tempómmal. De ezzel más 1000-es vagy ennél nagyobb motorok is így vannak. Sõt hab a tortán a 180-200-as tempónál ez akár 10-is lehet. Egy szupersport pl. R1 7-8 liter között jár alapon ha rángatod akkor 12-14 is lehet. Ezek tapasztalt adatok. A 650-est csak tartsd meg mert más nem fogyaszt ilyen keveset. |
| bmwguru | 436 | 2011. május 27. 17:55 |
|
Helló Józsi. Elolvastam az élménybeszámolódat és döbbenten olvasom a fogyasztási adataidat, igaz , hogy az enyém csak Dl-650 ,de még 4,6 liter fölé nem tudtam vinni, pedig mindig utassal közlekedem, sõt mostanában kettõvel is :-). volt Balaton 1 órán belül de ott is teljesen jól vizsgázott a moci. Ahogy ilyeneket olvasok egyre jobban szeretem a kis Dl-t, és úgy érzem még egy darabig megmarad. |
| Vecsipeti | 434 | 2011. május 27. 05:26 |
|
Hétvégén jön az esõ, azért kisütünk valami túra félét. Részletek késõbb.
|
| rado.sanyika | 432 | 2011. május 27. 00:11 |
|
Hali. Én még a szigeten vagyok, majd reggel ladikozok megen. De azért beszólok. Majd otthon leszek kipróbálhatod a GSA t. Azon lehet állítani a futómûvet menet közbe. |
| dl996 | 429 | 2011. május 26. 21:28 |
|
Jóeste! Ne legyen ennyi dolgotok, hogy napi 5 percet nem tudtok ide sandítani! Ne fogok én sem ide irogatni ha a kutya el nem olvassa és ezt nem a tegnapira értettem hanem az egész hétre. |
| dl996 | 427 | 2011. május 25. 20:45 |
|
Ma a Red Baron-os srácok jóvoltából kipróbálhattam az új Super Teneré-t. Teletankoltam és nekivágtam az útnak. Mivel nekem ugye a DL 1000-em van csak mint túra endurót ezzel tudom összehasonlítani. Nagyon régóta vártam erre az alkalomra, hogy élõben tapasztaljam meg a Yamaha legújabb nagykereküjén a szél fújását. Tehát nekivágtam. Órfû felé indultam fel a szerpentínen és olyan helyemet nem találó érzésem volt de betudtam annak, hogy már hozzá szoktam a Suzihoz. Maga a motor motorikus részével semmi gondom nem volt túra fokozatban motorozva is húz sõt jó tulajdonsága, hogy nem agresszívan reagál a gázadásokra. Az út jó, kellemes az idõ de még a nyereggel mindig bajom van. Letértem hertelend felé onnan át Oroszlónak és itt éreztem a rossz úton az elsõ lengéscsillapítók ütését rendesen. Naívan azt hittem, hogy keményre vannak állítva de egy megállás után láttam, hogy szinte teljesen alapállásban vannak. Na mindegy megyünk tovább és letértem Kaposvár felé. Elém került két nyerges kamion gondoltam itt az ideje kipróbálni a sport fokozatot gáz vissza átkapcsolás és szinte átugrottam a kamionokat. Ez igen ez nagyon jól sikerült a Yamahának. Gödre környékén már helyemen voltam az ülésben de ez a lapos ülõfelület már kezdte kikezdeni a fenekemet. A szélvédelem nagyon jól leveszi a vállunkról –mellünkrõl a szélterhet de a sisakom tiszta bogártemetõ amit szerintem egy túra szélvédõ remélhetõleg megoldana. Túra tempót tartva a fogyasztáson meglepõdtem mert 5,1 liter/100 km-t mutat a fogyasztásmérõ amit a Suzival nem úsznék meg 6 alatt. Kaposvár elõtt már álló pozíciót veszek fel a motoron mert a hátsóm feladta. Némi lazítás után csüccs vissza és tekerés tovább. Az érzetem még mindig változatlan: találtam egy pozíciót de nem a tökéletes. Letekertem Barcsig itt álltam meg elõször de ennek már ideje volt. Némi beszélgetés után indultam is tovább de a kicsi összemelegedés után is csak 5,3-ra tudom felvinni a fogyasztást. Amit olvastam tesztet ott a GS-el próbálják összemérni a Teneré-t de mivel én nem vezettem még GS-t ezért csak elképzelni tudom az milyen lehet. Tovább mentem az Ormánság felé és Vajszlón keresztûl Harkányt céloztam meg. Mivel így kelet felé haladtam a mögöttem lévõ nap sugarai az alsó szélterelõkön a szemet zavaró módon csillant meg. Engem a többiek álltal kifogásolt toló-húzó bowden elhelyezkedése cseppet sem zavart de a rossz úton a kezem mozgásából adódóan a gázkarra kivetített rángatást a motor is átveszi. Ez abból adódik szerintem, hogy túl érzékeny a továbbító mechanizmus és ezért rángat a motor . Ezt ne képzeljétek dúrva mozgásnak csak ringatózásnak. Megérkeztem Harkányba és megálltam a szokásos fagyizónál . Kértem három kanalast és ameddig ezt fogyasztottam nézegettem a motort és azon gondolkodtam mi is a motor igazi lénye. Több elindulásnál valószínüleg az én finomságom miatt egybõl kettõbe váltásnál üresben lett a motor, de ezt a váltókar lejjebb állításával orvosolni lehet. Most már csak a Pécsre vezetõ utat kell megtenni.A szél egész utam alatt erõs lökésekkel gazdagította vezetési élményemet. Visszaértem Pécsre és már mondhattam is a tapasztalataimat ketten vártak rá.Nekem személy szerint nagy élmény volt ez a cirka kb. 370 km de a fenekem egy kicsit sajog. Nagyon jó a motor egyéb felépítése minden a helyén van funkcióját tekintve csak az ülés a gázkar és a merev futómû amit kifogásolni tudtam. Szerintem egy ülést mindenképpen az adott személyhez kell alakítani és akkor kényelmes lesz ezzel ez a hiba le is tudható.A gázkar „rángatást” azért nem mondhatnám hibának mert ezt szerintem a gyár nagyon precízre szerette volna de az elsõ futómû ezt a funkciót a hátrányára fordította.Tehát elsõ futómû. Szerintem egy ilyen kategóriájú motornak nem szabadna ennyire feszes elsõ futómûvel rendelkezni. Ez az én véleményem és lehet ,hogy nem nekem van igazam és kell az ilyen futómû mert inkább ezeket a motorokat is már igazán azok használják akik jó úton motoroznak és nem kell megküzdeniük kis hazánk minõsíthetetlen útjaival. Lehet, hogy a piac ezt diktálja de nekem ez nem tetszett a motorban. Amúgy az összhatás nagyon jó de ebben is lehet találni hibát. A motor egy végtelenûl kecses, precíz japán szerkezet ami kívülrõl ugyan nem látszik de ha egyszer kipróbálod érezni fogod mondjuk egy dl 1000 után de én még egyelõre ha választani kellene akkor maradok a rángatós, gázadásra agresszív, visszaváltásnál kerékmegállítós, körforgalmat nem szeretõ Szuzinál. |
| rado.sanyika | 425 | 2011. május 24. 20:50 |
|
Bocsi Június 18 án. Mert azt követõ honapba meg 16 án kell mennem. nem tudom követni. |
| rado.sanyika | 424 | 2011. május 24. 20:47 |
|
Más: Június 16 án egy pár motorosra lenne szükség. Egy falubeli motoros társunk megnõsül. Szeretne motorral menni a menyasszonyért és jó lenne ha elkísérnénk egy páran. A papának már mondtam, akinek kedve van irja be a naptárba. Részleteket késõbb írom. |
| dl996 | 422 | 2011. május 24. 20:34 |
|
Egy beköszönés erejéig jó de másra nem. Én tavaly voltam és eléggé ivós buli volt viszont a Spengi jót fõzött.
|
| rado.sanyika | 421 | 2011. május 24. 20:26 |
|
Egy tipp nektek: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=3486&session_id=SESSION_ID.10291 |
| rado.sanyika | 418 | 2011. május 24. 20:20 |
|
Hali. nem itt Luxemburg elõtt, holnap hajókázom Angliába. És igy hétvégére sem érek haza. |
| csibepapa | 413 | 2011. május 23. 21:17 |
|
Akkor: A 400-as Diversont számították be, ebbe a 600-as gsf Banditba. És még ráfizettem. Honda VT 750 marad! Tudjátok /Szabi-Babi/ mert ez HONDA, tehát MOTOR!!!Egyébként én még nem olvastam,hallottam azon emberrõl aki tud motorozni!De én azért próbálkozom,hátha ragad rám még valami!
|
| rado.sanyika | 412 | 2011. május 23. 20:57 |
|
Hali. Na erre kíváncsi vagyok. A nagy az 1250 es.!!!!!! De remélem nem a hondát adtad érte. |
| szabisundm800 | 411 | 2011. május 23. 20:26 |
|
Sziasztok Papa milyen motor is az a siuziuki hogy is van azzal a hondával na halgatom.Ha banditud lesz atolmég nem fogsz tudni továbra sem motorozni.
|
| csibepapa | 409 | 2011. május 23. 19:28 |
|
Fénykép? Még papírja sincs. Illetve még nincs forgalomba helyezve. Józsi! Tudsz küldeni esetleg errõl a tipusról valami adatot? 600-as Suzuki Bandit. 2001-es./ Majd azért a Szabit engedem ám menni vele! Had élvezkedjen. Igy most majd két Suzukin folyik a "Donor" képzés.
|
| csibepapa | 407 | 2011. május 23. 19:19 |
|
Jó este! Pinke Sanya pedig lefoglalózta a DL 650.et. Ott hagyja a Kawát. Úgy néz ki megegyeztek a Red Baron Tiborral. Magam pedig lecseréltem életem elsõ komoly nagymotorját. Hoztam helyette egy nagy Banditát.
|
| dl996 | 406 | 2011. május 23. 19:18 |
|
Szabika és Papa csak jelzem, hogy ha megyünk gurulni a hétvégén akkor Emil motorostárs arra kér, hogy feltétlenûl szóljunk neki.
|
| dl996 | 405 | 2011. május 23. 19:08 |
|
Jóeste Mindenkinek. Hazaértem és látom mindenki szépen használja a fórumot. Van egy jó hírem. Úgy áll a szénám, hogy talán szerdán amikor szervízbe viszem a Szuzit ameddig harcol a Gábor rajta addig elhozhatom tesztre a Super Teneré-t. |