Kovacspeter | 2251 | 2011. augusztus 15. 10:42 | Válasz erre: 2240 |
Szép helyek! Az Öreg-Túrnál nem voltatok? Nagyon vadregényes.
|
Kovacspeter | 2250 | 2011. augusztus 15. 10:40 | Válasz erre: 2240 |
Ezek szerint megtalált Szücsi. Kérdezte a számod mikor még Szoboszlón voltak, de nekem nincs meg.
|
Kovacspeter | 2249 | 2011. augusztus 15. 10:37 | Válasz erre: 2240 |
Hello Laci! Jól sikerült, idõjárás is jó volt, (csak visszafelé Nagyváradnál volt egy kis esõ). Péntek hajnalban indultunk, Ártánd, Nagyvárad-elkerülõ, Élesd, Bánffyhunyad, majd lekanyarodás jobbra az 1R jelzésû útra, át a Bihar-hegység, és a Gyalui-havasok között, (hihetetlen szép! egyszer végig kell járni, Inazumával teljesíthetõ) Fehérvölgy, balra a 75-ösön Torda felé, majd Borrévnél lekanyarodás Torockó felé. Az egységes sorházas falukép (XIX. sz. második felében épült) magával ragadó, úgy néz ki hogy a Világörökség része lesz. A Székelykõ látványa lenyûgözõ! Légvonalban kb 2 kilométerre van a csúcs Torockótól, de a falu 500 m-en fekszik, a Székelykõ viszont 1120 m magas. Kis szusszanás, és a Welcome pálesz után nekigyürkõztünk, irány a csúcs. Elég komoly kaptató volt felfelé, odafenn csavarni lehetett volna a pólóból a vizet de megérte, mert gyönyörû a panoráma. Kb. 4 órás túra oda vissza, átlagos, jó karban lévõ ember számára teljesíthetõ, + kell egy jó túracipõ, és ivóvíz. Másnap elindultunk, Székelykeresztúrra, lecuccoltunk majd mentünk tovább Libán-tetõn keresztül a Békás-szorosba, majd vissza Bucsin-tetõn keresztül. Harmadik nap megnéztük Székelykeresztúr nevezetességeit, egy székelykeresztúri tanárnõ idegenvezetésének köszönhetõen, majd a legrövidebb úton elindultunk haza. Visszafelé kipróbáltuk az Észak-erdélyi autópályát, (azt az 50 km-t ami kész van) nagyon szokatlan érzés volt Erdélyben autópályán menni, és közben látni a Tordai-hasadékot. Szóval Torockót mindenkinek ajánlom, (a Székelyföld az természetes) mindenképpen tervezem a visszatérést. És még valami. Aki járt arra az tudja hogy a székely vendégszeretet párját ritkítja, úgy gondolom hogy sehol sem vagyunk hozzájuk képest. Az történt hogy amikor visszaértünk Békásról, a szomszéd épületben összejövetel volt. Még le sem szálltunk a motorról, már hozták oda a meggypálinkát, és hívtak hogy menjünk be vacsorázni, beszélgetni! Teljesen ismeretlenül... Szabadkoztunk de persze az lett a vége hogy becsatlakoztunk, szerencsére akadt még az oldaltáskámban egy-két üveg villányi. |
Kovacspeter | 2248 | 2011. augusztus 15. 09:43 | Válasz erre: 2239 |
Adjisten! Hátha kiderül ez a kérdés a következõ találkozón.
|
Kovacspeter | 2247 | 2011. augusztus 15. 09:40 | Válasz erre: 2238 |
Bármit ellopnak az szentigaz. Mint pl. a magánnyugdíj pénztári kifizetések. (mondjuk az nem az apeh) Ki lett számolva hogy mennyit fognak fizetni, de aztán "átértékelték" és jött egy sokkal karcsúbb összeg. Rohadnának meg, követ a nyakukba, bele a Dunába!
|
Kovacspeter | 2246 | 2011. augusztus 15. 09:33 | Válasz erre: 2237 |
Üdv! Esetleg egy terrortámadás az Apeh székház ellen nem jutott eszedbe? :-) Amúgy majdnem így jártam két éve, de idõben észrevettük a galibát, úgyhogy egy sárga csekken megkapták még a bevallás elõtt a 'jussukat'.
|
cblaci | 2245 | 2011. augusztus 14. 23:51 | Válasz erre: 2244 |
Szerencsénk volt az idõt illetõen, elõzõ este találtam ki az utat, a Google Earth ilyenkor a segítségem a domborzati térképet sasolom. A Holt-Szamos kanyargóira lettem figyelmes és a kis településekre amik majdnem egymást érik ill. van amelyiket kettészeli a Szamos. Most megint nyugi lesz egy darabig az ügyelet miatt, muszáj vagyok kihasználni a hírtelen jövõ alkalmakat, fõleg, hogy tervezni sem igazán tudok mert mindig jön közbe valami. |
hacse | 2244 | 2011. augusztus 14. 21:58 | Válasz erre: 2243 |
Kösz. Látom szép helyeken jártatok, szép idõben.
|
cblaci | 2243 | 2011. augusztus 14. 21:52 | Válasz erre: 2242 |
:-)))) Nem semmi, hogy találtad el? Végülis így is lehetett volna, de nem egészen így volt, a lakhelyemet tudta csak és a munkámat, így navigálták el hozzám. Nézegessél képeket : http://www.sportmotor.hu/motoros_kepek/motoros_tura/?dr=59051 |
hacse | 2242 | 2011. augusztus 14. 21:29 | Válasz erre: 2240 |
Szeva Lackó! Má' megem motoroztá' ? Jó neked..:-)) Ja , Szücsi bement Földesen a kocsmába érdeklõdni, hogy hol laksz, aztán pont téged kérdezett meg, nem tudod e, hogy hol lakik M. L. De hát kit is kérdezett vóna, munkaidõben nemigen tartózkodik más az italboltban..:-))))) Nem így vót? ....nem....Sebaj.
|
hacse | 2241 | 2011. augusztus 14. 21:21 | Válasz erre: 2238 |
Én is ellopok bármit, azon még sosem fogtak meg, de adócsalásban még nincs rutinom.:-))) Apróm maradt , csak nem benzinre...
|
Billigpeter | 2239 | 2011. augusztus 14. 20:15 | Válasz erre: 2235 |
Szevasz Peti! Erre csak az tudna válaszolni, aki ment mindkét motorral. Ilyen ember nem létezik, ezért azt gondolom, hogy az enyém a kényelmesebb. Nyilván Feri is ezt gondolja a sajátjáról, úgyhogy egyelõre ez a kérdés megválaszolatlan marad. (smiley) üdv |
Billigpeter | 2238 | 2011. augusztus 14. 20:10 | Válasz erre: 2233 |
Látod, látod, a hazug embert hamarabb utolérik, ha sánta..... :-) Egyébként sajnálom, hogy ez történt, ezek a mocskok bármit ellophatnak, (el is lopnak), téged meg nem hagynak. azért remélem, maradt egy kis apró benzinre :-) |
hacse | 2237 | 2011. augusztus 14. 20:07 | Válasz erre: 2236 |
Tsá Kápeti! Állítólag igen. Kirakatok üvegtábláinak téglával való bezúzására is érzek késztetést... Szép napokat! |
Kovacspeter | 2236 | 2011. augusztus 14. 13:54 | Válasz erre: 2233 |
Borzasztó, ezt nem gondoltam volna Rólad! Lopsz, csalsz... :-)
|
Kovacspeter | 2235 | 2011. augusztus 14. 13:51 | Válasz erre: 2225 |
Sziasztok! Szép munka! Lehet hogy be kéne ruháznom egy ülés átalakításba? Már csak egyet kellene megtudni, hogy melyik a kényelmesebb, Feri vagy Peti ülése?
|
hacse | 2234 | 2011. augusztus 13. 12:51 | Válasz erre: 2231 |
Na, ugyanezt mondtam én is csak máshogy fejeztem ki magamat! Ugye , hogy ez az igazság, majd mások is rádöbb.....?:-)
|
hacse | 2233 | 2011. augusztus 13. 12:48 | Válasz erre: 2232 |
Köszönöm a biztatást Billig bácsi, de nekem most semmi nem elérhetõ. Kaptam egy bírságot az adóhatóságtól, mert napvilágot látott , hogy 40000 Ft-tal többet igényeltem vissza jogtalan módon az adómból 2007-2008 években, és ezt vissza kellett perkálnom + 20000 Forint bünti. Így hát az életem motoros oldala most kissé hanyagolva lesz. Jó hír, viszont akkor - általad is megerõsítve -, hogy emberközeli áron készíttethetõ jó nyereg. Sok élménydús kilométert kívánok ! Aláírás: A Rothadék Adócsaló Tahó (RAT = Patkány) |
Billigpeter | 2232 | 2011. augusztus 13. 01:31 |
Ja ,a hozzászólások nem úgy születnek, hogy rátámaszkodok a billentyûzetre? Hacse, az ülés rettentõen jól mûködik, mentem vele egy 300-ast, nekem kényelmesebb volt, nem ült mögöttem senki, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni. egyébként a postai szolgáltatás neked is elérhetõ, úgyhogy ne irigykedj, hanem cselekedj! üdv: Peti |
Billigpeter | 2231 | 2011. augusztus 13. 01:23 | Válasz erre: 2230 |
absdhdkeuroprfhnsvzmtaphj,mxcxcxcxcxcxcbvzagfuwpaeiowqõpdfbdmfnejféanjshreuwrperrtzweruipacbdfhaslkdjjjjjjagzeupoerthjjlésahsdjdjdjghasgasrtiojuhsriu
|
hacse | 2230 | 2011. augusztus 10. 22:24 | Válasz erre: 2229 |
Szia Laci! Te nagyon jól tudod, hogy az a hozzászólás humoros formában íródott, és én sem tudom megoldani magamnak a bõrözés témakörét sajnos. (..sírás+ szomorú arc..) riheuhhgerhjpwwéwdéléqoeiljmsqlwpkorjtijerghwhhgurthljwqqéqleiktijwqoqkjkkpoek |
cblaci | 2229 | 2011. augusztus 10. 21:52 | Válasz erre: 2228 |
#2180 hsz: "Ülésgyártás meg nem nagy kunszt, bárki képes rá...." ebbõl kiindulva Te biztosan megoldod magadnak :-) nekem sajnos nem megy...:-) |
hacse | 2228 | 2011. augusztus 10. 20:41 | Válasz erre: 2226 |
Tudtam vazze...átszabatja...Nekem meg csak a nyálam csorog, hogy milyen bõr cuccokkal tuningoljátok a gépeket. Na, de majd egyszer talán én is.... |
hacse | 2227 | 2011. augusztus 10. 20:34 | Válasz erre: 2225 |
Gratula az új foteledhez Peti! 10-bõl 10 a forma, a kényelmességet meg majd elmeséled.
|
cblaci | 2226 | 2011. augusztus 10. 18:48 | Válasz erre: 2225 |
Nekem tetszik! Használd egészséggel! Kezdek én is arrafelé hajlani, hogy átszabassam. Kicsit vetetnék ki a szivacsbõl és keményebbre csináltatnám de úgy ahogy a tied is van hátul megemelve, hogy a derekamat is megtámassza. Majd csak télen természetesen, nem most mikor még motorozós szezon van :-) |
Billigpeter | 2225 | 2011. augusztus 10. 16:12 |
Billigpeter | 2224 | 2011. augusztus 7. 21:00 | Válasz erre: 2223 |
Szia Laci! köszi a képet, alig várom a jövõ hetet, hogy készen láthassam! :-) üdv |
hacse | 2222 | 2011. augusztus 7. 12:52 | Válasz erre: 2210 |
Egyik motor jobb, mint a másik. Ezt én mondom.:-))
|
hacse | 2221 | 2011. augusztus 7. 12:47 | Válasz erre: 2220 |
Üdvözöllek B.Peti bácsi! Itt a nyááár aztán ritkábban ülök a computer elé, => , hogy ritkábban ír rock. (pl.: U2). Szerintem mindenki így van vele, ha teheti inkább a szabadban van, vagy ne adj Isten motorozik.:-)) Egyébként elmondanám, hogy Inazumát csak nagyon magas felárért, opcionálisan árusítottak színre fújva újonnan. Lehetett hozzá kapni egy színkatalógust, ami tartalmazta a bordó néhány árnyalatát és ez alapján a boldog tulaj lefest(et)hette a gépét. Namármost , abban a katalógusban a gyártó a bordó színt jelöli meg egyetlen eredeti színként, ugyanis a tervezõgárda ebben a színben álmodta meg a masinát , így vetették papírra és a 0 szériás példányok is ilyen színben pompáztak. Terjedtek el olyan szóbeszédek is, ami szerint gördültek le a szalagról barnás- vöröses példányok is, de amint kiderült ezt az "árnyalatot" csak a felületkezelés nélkül kiadott gépeken megülõ vakrozsda okozta. :-) Ezek cáfolhatatlan tények. ....asszem.....vagy hát ....legalábbis...én nemmm..izé, hogy más színek is ...na . Esetleg a sárvédõ, de az meg....akko' hogy nézne....nikkelezés?...vagy a tankot... |
Billigpeter | 2220 | 2011. augusztus 5. 21:42 | Válasz erre: 2219 |
Szevasz Csabi! Olyan hallgatag vagy mostanában, mint mindenki más, nem ehhez szoktunk hozzá ;-) remélem jól vagytok a "bordó ördöggel" együtt, amilyen színben egyébként motort nem is gyártottak! :-) |
hacse | 2219 | 2011. augusztus 4. 21:07 | Válasz erre: 2213 |
Szia P.! Én nem azért írtam azt az idétlen "hozzászólást", mert félreértettelek, hanem csak úgy. Nem jutott eszembe épkézláb gondolat oszt azé'. Errefelé rendszeres a csattanás, azután a buszos után már volt kettõ kamionos- személyautós is. Csak mészárszéknek hívják már ezt a szakaszt. Sok pozitív élményt kívánok a túrához!
|
Kovacspeter | 2218 | 2011. augusztus 4. 15:53 | Válasz erre: 2217 |
Megoldható, mert lehet hogy megyünk Marosfõre is:)
|
Csaba250 | 2217 | 2011. augusztus 4. 15:44 | Válasz erre: 2215 |
Szia Péter! Nagyon szerettem volna csatlakozni, de még sajna nem jött el az idõ számomra Erdélybe utazni. Nektek kellemes kirándulást kívánok, szerencsés visszatéréssel!! Én vasárnap a Maroson leszek a kis magyar szakaszon, ha küldtök palackpostát, azt kihalászom és elolvasom. |
Kovacspeter | 2215 | 2011. augusztus 4. 15:35 |
Holnap indulunk Erdélybe, három nap lett végül is, aki esetleg meggondolta magát...
|
Kovacspeter | 2214 | 2011. augusztus 4. 15:33 | Válasz erre: 2212 |
Egyezik az ízlésünk, szintén traktorlámpás Cb 1.3-ast vennék, vagy Gsx 1.4-est, ha lenne hozzá 'tehetségem', igaz hogy már egyiket sem gyártják. Már csak az Xjr 1.3-t forgalmazzák ebben a stílusban-kategóriában, de az nem sokkal modernebb ám mint az Inazuma, injektor, és az elektronika amiben modernebb. Mondjuk az a veszély nem áll fenn hogy új motort vegyek, de ha esetleg egyszer mégis, az Ina akkor is megmarad. |
Kovacspeter | 2213 | 2011. augusztus 4. 15:23 | Válasz erre: 2211 |
Lehet hogy félreérthetõ voltam, meg vagyok elégedve az Inával, csak irigylem a Bmw-seket, hogy nem kell foglalkozniuk láncokkal, meg hogy 10 ezret mennek egy olajjal. Hallom felétek volt nagy csattanás megint a 70-esen, a román kamion meg a mikrobusz... |
Kovacspeter | 2209 | 2011. július 30. 08:48 | Válasz erre: 2207 |
Nem is gondoltam hogy ennyire pörgõs motor a Cb. Viszont a fogaskerekes vezérlés az Inazumához képest praktikusabb, ha minden jól megy, ahhoz soha nem kell hozzányúlni. Már csak egy kardántengely kéne mellé, de akkor azt a motort úgy hívják hogy Bmw, amin 10000-ként cserélnek olajat. Nagyjából ezzel a három dologgal nem vagyok kibékülve, de nem érdekel, mert nem találkoztam még olyan Bmw-vel ami jobban tetszett volna mint az Ina, fõleg a mostaniak között.
|
Kovacspeter | 2208 | 2011. július 30. 08:36 | Válasz erre: 2206 |
Szia Peti! A bárka nem rossz ötlet! Kinéztem reggel itt Szoboszlón az ablakon, és a játszótér helyén kialakult egy tó... Asszem kihagyom a mai gurulást, ebbõl max. vízitúra lett volna.
|
cblaci | 2207 | 2011. július 29. 23:27 | Válasz erre: 2203 |
A CB-1 89-es évjáratú volt (89-92-ig gyártották), fogaskerekes vezérlésû mint a VFR, 58 lóerõ amihez 13500 max fordulat párosult . Amikor legelsõnek kipróbáltam egyszerûen nem akartam elhinni, hogy "csak" 400-as a blokkja, iszonyatosan pörgött, igazi kis élményrakéta volt. Egyetlen hátránya a pakolhatóság volt, pl. oldaldobozhoz túl rövid a hátulja és utassal együtt kivitelezhetetlen, kisebb méretû oldaltáskákkal tudtam csak felszerelni rá. Miért adtam el? Mert megláttam az Inazumát amit tõlünk 30km-re árultak. Amikor legelõször megnéztem eldöntöttem, hogy nekem Inazuma kell! Ha errõl lemaradtam volna akkor egy másik, de mindenképpen Inazuma! Vasárnap este felraktam a hirdetések közé a Hondát, szerdán este elvitte az elsõ érdeklõdõ, de már Sopronból jöttek volna szintén aznap.. nagyon rendben volt a gép. Aztán egy darabig majdnem megevett a fene, hogy eladtam egy Hondát és most egy Suzukira ûltem át amirõl mindefélét mondanak. Az elsõ ezer km után elszállt a bizalmatlanságom, pedig az elején azzal nyugtattam magam, hogy eladom ha rakoncátlankodik és majd lesz megint Honda! Azóta túl vagyunk néhány olajcserén és számtalan boldog kilóméteren és eszemben sincs megválni tõle, szeretem a böszme hangját a blokknak, a széles 170-es hátsó tappancsát, a csinos vonalait, a takarékosságát, a 6-os váltót, a nyomatékot amin most Ti az 1,2-esek biztosan mosolyogtok :-) Szóval egy arany középút és egy igazi motor formájú klasszikus gyönyörûség, azt hiszem ez elég indok ;-) |
Billigpeter | 2206 | 2011. július 29. 22:57 | Válasz erre: 2205 |
Szia Peti! Ráérni éppen ráérek, egyetlen problémám, hogy túl száraz a bõröm. Meg hogy ma adtam fel postára az arany ülésemet a mester részére átalakítás céljából. Az idõjárás elõrejelzést figyelve azt gondoltam, hogy ezen a hétvégén elkezdem építeni a bárkát, utána pedig gyûjtöm az állatokat. (név szerint.) Javaslatokat még elfogadok.:-) |
Kovacspeter | 2205 | 2011. július 29. 22:43 | Válasz erre: 2204 |
Szia Péter! Tervezek holnap Bükkszentre menni motorral, ha ráérsz csapathatunk valamerre. Bár az idõjárás nem sok jóval kecsegtet... Na majd kialakul.
|
Kovacspeter | 2204 | 2011. július 29. 22:40 | Válasz erre: 2201 |
Feltûnt a múltkor ez a lilás beütés, akartam is kérdezni, de úgy látszik rövid volt ez a találkozó. UI: Ha így halad a szakmai elõremeneteled, akkor rövidesen 'góré' leszel! |
Kovacspeter | 2203 | 2011. július 29. 22:31 |
Ez a Cb-1 is túl szép állapotú motor:) Igen modern gép volt a maga korában, ha jól emlékszem, olyan 90 körül gyártották õket? Miért is adtad el?
|
hacse | 2202 | 2011. július 28. 21:47 |
Így is van, mindegy milyen színû a gép csak.....bordó legyen..ehe..eheh
|
sinyus | 2201 | 2011. július 27. 20:49 |
cblaci | 2199 | 2011. július 26. 19:09 | Válasz erre: 2196 |
Szia Szücsi! Ezt a kérdésedet nem igazán értem: "mennyire jobb, vagy esetleg rosszabb a kényelem egy átépített ülésnél!?" Több ismerõsöm is átszabatta az ülését, az egyik azért mert az utasa állandóan rácsúszott menet közben és ez mindkettõjüknek kényelmetlen volt, a másik cimborám aki kis termetû a túraenduró ülését szabatta át úgy, hogy a szivacsból is kiszedtek, így valamelyest könnyebben kezeli az egyébként magas építésû motort. Volt olyan is akinek zsibbadt az ülepe egy kisebb túra után is ezért döntött a "kagylós" kialakítás mellett és azóta lényegesen komfortosabbá vált számára a motorozás. Persze lehet olyan is aki pusztán az esztétikum miatt áldoz rá, viszont ha tapasztalt mesterre bízza akkor nem gondolnám, hogy a kényelem rovására menne az átalakítás. |
Kovacspeter | 2198 | 2011. július 26. 17:31 |
De a Feri ülése is nagyon patent, ha emlékeztek rá, szép a hímzés is rajta. Ha jól emlékszem 20e volt, talán Üllõn csinálták?
|
szucsizu | 2196 | 2011. július 25. 18:52 |
cblaci | 2195 | 2011. július 25. 18:21 | Válasz erre: 2194 |
Szóra sem érdemes, kicsit lenne viseltesebb az ülésem már régen átszabattam volna én is, de még hibátlan gyári állapotú és nem akarok hozzányulni. Andor maga is motorozik és motorosként tudja milyennek kell lennie egy egyedi ülésnek, de azt is, hogy az esztétikum sem mehet a kényelem rovására. Jó fej, fordulj hozzá bizalommal. Az E-mail címe: andor72@citromail.hu küldd el neki a fotót milyenre szeretnéd, a többit bízd rá. |
Billigpeter | 2194 | 2011. július 25. 17:26 | Válasz erre: 2193 |
Szia Laci! Komolyan gondolom, úgyhogy add már meg valamilyen elérhetõségét. egyébként köszönöm a "protekciót" :-) |
cblaci | 2193 | 2011. július 25. 16:23 | Válasz erre: 2176 |
Megkérdeztem kb.12ezer, ha komolyan gondolod küldesz neki mail-ben egy képet arról milyet szeretnél, majd beszéltek telefonon és elküldöd az ülést, a többit megoldja.
|
Kovacspeter | 2189 | 2011. július 24. 22:33 |
Ez nem semmi túra, a 66-os úton végig. Már ha van valakinek hozzá "tehetsége" hogy kimenjen, béreljen egy V2-est oszt gázt... http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=4035&session_id=SESSION_ID.15581 |
Billigpeter | 2188 | 2011. július 24. 22:28 | Válasz erre: 2183 |
OK, szívd a vérem, döfd bele az ezüst karót a szívembe! .-( Ha még egyszer túrát akarsz oda szervezni, az legyen többnapos, arra hátha odaérek! :-) egyébként nagyon sajnálom, hogy lemaradtam, de legközelebb bepótoljuk! |
Kovacspeter | 2187 | 2011. július 24. 22:24 | Válasz erre: 2180 |
Amelyik nem bordó, az akkor a kínai licensz?
|
Kovacspeter | 2185 | 2011. július 24. 22:14 | Válasz erre: 2175 |
Szóra sem érdemes! A láncnak min. 25 ezret le kell futnia, ha ápolják akkor többet is. A jelenlegi láncomban most van 22-23 ezer és eddig csak egyszer volt utánaállítva 20 ezernél. Mondjuk fújom mint a kisangyal.
|
cblaci | 2184 | 2011. július 24. 22:08 | Válasz erre: 2182 |
Köszi! Igyekszem vigyázni rá és most már a tankbõr is védi ;-) Egyébként tudod mikor a legszebbek az inák? Amikor fel vannak pakolva és kinyilik elõttük a horizont.. :-) |
Kovacspeter | 2183 | 2011. július 24. 22:08 | Válasz erre: 2172 |
Csak összejön egyszer egy túra, ha más nem akkor valami egynapos vállalkozás. No igen, pénz és idõ... Csak hogy fájdítsam még a szíved: az õrségi diópálinka nagyon finom... |
Kovacspeter | 2182 | 2011. július 24. 21:59 | Válasz erre: 2168 |
Hi Laci! Túl szép állapotban van a géped még mindig:)
|
Kovacspeter | 2181 | 2011. július 24. 21:55 | Válasz erre: 2166 |
Szia Péter! Emlékszem a bolyhosra, azt megnézném hogy mutat egy kiadós ázás után, valószínûleg átmenne ratbike-ba. A fekete-króm összeállítás valóban tetszetõs. Szép még a vajszínû is, talán ez volt az egyetlen színárnyalat, ami nem volt jelen a találkozón. |
hacse | 2180 | 2011. július 24. 21:26 |
BORDÓ!!!! Más színben nem is gyártottak a Japcsik, ami más színû az már nem eredeti! Ülésgyártás meg nem nagy kunszt, bárki képes rá.... Lehet lepontozni! .........ja ez nem a s...tmotor.hu?...... :-)))
|
cblaci | 2179 | 2011. július 24. 20:46 | Válasz erre: 2176 |
Abban biztos vagyok, hogy nem fogna ki rajta, ma már késõ van és nem akarom zavarni, de holnap rácsörgök és majd megkérdezem az árat. Ezeket is õ csinálta: ![]() ![]() ![]() |
Billigpeter | 2178 | 2011. július 24. 20:44 | Válasz erre: 2175 |
És nézz bele a tankba a betöltõnyíláson keresztül, ha ott rozsda nyomát látod, akkor a következményeket kipucolod a a karbulátorból, a tank belülról fényes, és tiszta! üdv: peti |
Billigpeter | 2177 | 2011. július 24. 20:32 | Válasz erre: 2175 |
Szevasz Magas Péter! Ne felejts el alkudni! |
Billigpeter | 2176 | 2011. július 24. 20:25 |
szevasz Laci! kérdezd már meg az ismerõsöd, hogy ezt az ülést létre tudná-e hozni, meg mennyiért? ![]() |
Zsíros B. Ödön | 2175 | 2011. július 24. 20:00 |
Kedves Péterek (Kovacspeter és Billigpeter)! Köszönöm az eligazítást, ezek szerint nincs olyan típusbaj, amit érdemes különösebben megvizslatni, csak annyi, amennyit egy használt motornál amúgy is alaposan meg kell nézni. Az a helyzet, hogy szerintem is gyanúsan kevés 13, és - nem fogjátok elhinni - második tulajtól, az elsõ egy olasz öregúr volt.... Már a felsorolásban is benne van, hogy az eladó D.I.D. láncra cserélte az eredetit. Istenek vagytok, köszönöm a segítséget, remélem hamarosan csatlakozhatok valamelyik túrához! Ödön, aki tulajdonképpen magas is Péter |
Billigpeter | 2174 | 2011. július 24. 19:51 | Válasz erre: 2173 |
Hát a forgalmimban a szín bejegyzése "BARNA" a motorra sok mindent el tudnék mondani, de azt, hogy barna, azt nem. nem fogom átfestetni, ebben a színben fog pompázni jövõre is! |
cblaci | 2173 | 2011. július 24. 19:32 | Válasz erre: 2171 |
Nem is szabad hozzányulni, hiszen a szinváltozás lepapírozása pofátlanul sokba kerül, amit inkább érdemesebb túrázásra költeni. Mindegyik szép a maga valóságában, az inazuma tali elõtt nem nagyon láttam élõben szineseket ezért is volt felemelõ érzés az inás szinkavalkád. Majd jövõre újra megszervezzük és hátha addigra még duzzad a létszám is, majd jó elõre kitûzzük az idõpontot ami olyan értékû lesz mint a szentírás :-) |
Billigpeter | 2172 | 2011. július 24. 19:24 | Válasz erre: 2139 |
Szia Peti! Megnéztem a képeket, és kisírtam magam a sarokban. sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni, de ilyen az élet. " C'est La Vie" - mondaná a mûvelt angol, ha jól beszél franciául, de rettenetesen sajnálom, az erdélyi túrára meg esélyem sincs :-( Szar, hogy pénzbõl kell élni! üdv:Peti |
Billigpeter | 2171 | 2011. július 24. 19:17 | Válasz erre: 2168 |
szevasz Laci! azért az általad feltöltött fejidomos inának is gyári bézs színe van, mint az enyimnek! nekem ez a szín is bejön, úgyhogy nem fogom átfestetni feketére! :-) de nem baj az, hogy nem vagyunk egyformák! ;-) |
Billigpeter | 2169 | 2011. július 24. 18:22 | Válasz erre: 2155 |
Szevasz Ödön! Használt motort vásárolni mindig lutri volt. A legjobb az, hogyha magaddal tudsz vinni olyan embert, aki ért a motorokhoz (mûszakilag). Mindenképpen hidegen indítsátok be a motort, hogy lássátok, mennyire indul könnyen! figyelni kell az olajfolyásokat a motorblokkon, hengerfej, hengertalp, szelepfedél, stb., a lánc, a lánckerék féktárcsák , gumik állapotát, mert ezek mélyen a pénztárcádat érintõ problémák lehetnek késõbb. Én is úgy gondolom, hogy a nagyobb motorkereskedõknél elvégzett diagnosztika sok mindent el tud mondani a motorról, ami késõbb súlyos forintokba fog kerülni. üdv: Peti U.i.: én se nagyon hiszek a tíz éven felüli, húszezer Km alatti motorok tulajdonosainak, különösen ha az olasz import. |
Billigpeter | 2167 | 2011. július 24. 18:00 | Válasz erre: 2164 |
Szia Laci! velem beszélgettél egyszer a kék túrával kapcsolatos érzéseidrõl, és én akkor elhatároztam, hogy ezt nekem is át kell élni! Úgyhogy ha addig nem lesz atomháború, akkor az idei túrán én is részt szeretnék venni. remélem, sikerülni fog. Üdv: Peti |
Billigpeter | 2166 | 2011. július 24. 17:54 | Válasz erre: 2153 |
Üdv Mindenkinek! Én a Motogirl által korábban feltöltött rózsaszín bolyhos szõrrel tudnám elképzelni a tárgyi motort. :-) Bár ez nem igaz, és mielõtt mindenki azt hiszi, hogy az életem hátralévõ részét azonos nemûekkel képzelem el, szeretnék helyesbíteni: a találkozón láttam egymás mellett állni két fekete csatakancát, (cblaci, Zolibácsi) az volt az igazi! lehet, hogy ebbõl kiderült hogy nekem meg a fekete inák jönnek be. (a fekete jól kiemeli a rozsdamentes/alu/króm részeket) De ha jól látom, senki nem elégedett (Hacsén kívül) a saját motorja színével, akkor cserélgessünk! :-) üdv: Peti |
cblaci | 2164 | 2011. július 24. 15:16 | Válasz erre: 2162 |
Akkor ezek szerint nem veled beszéltünk róla... lehet Szücsivel, már nem ugrik be, de inazumás volt az tuti! Immáron ez lesz a 4. és eddig még mindegyiken ott voltam, a tavalyi nagyon esõs napon zajlott mégis sokan voltunk. http://motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=3864&session_id= |
Kovacspeter | 2161 | 2011. július 24. 14:43 | Válasz erre: 2155 |
Azt érdemes megnézni amit általában más motornál: a blokkon van-e olajszivárgás a tömítéseknél (szelepfedél, kuplungfedél, alsó rész, stb) nekem kb 50000-nél lett cserélve a szelep és a kuplungfedél tömítés, a szelepfedél csavaroknál nem gáz ha van egy kis könnyezés, ha hengerfej vagy hengertalp tömítésnél van valami, akkor az már nagyon nem jó. Kormánycsapágyat sem árt megnézni, valaki lenyomja a motor hátulját, aztán óvatosan meg kell forgatni a kormányt, ne legyen holtjáték, vagy középállásban érezhetõ kopás (ilyenkor finoman be szeret állni középre). Elsõ-hátsó kereket is érdemes megmozgatni kézzel oldalra, elõre hátra, hogy nincs-e kopás a csapágyaknál, teleszkópnál, lengõvillánál. A féktárcsákat is meg kell nézni, ha komolyabb válla van akkor meg kéne mérni, méretni, ha közeledik a kopáshatár az sok km-re utal. Blokk szépen, egyenletesen, zörejmentesen járjon, ha alapjáraton hidegen van egy kis tüsszögés az nem baj, elõfordul ennél a típusnál ha szegény keveréket kap. Ha nincs rajta a gyári lánc, akkor a 13 és a 23 ezer km megdõlt! A legmegnyugtatóbb dolog a megvétel elõtt egy teljes diagnosztikára beáldozni valamelyik nagyobb kereskedésben, ha van ilyen a közelben. (fék, vázgeometria, kompresszió, fékpadi mérés, féktárcsára rámérni) Erre többen legyintenek, de sok szopást lehet kikerülni vele, persze ez sem mindenre garancia. Üdv! |
Kovacspeter | 2160 | 2011. július 24. 14:08 | Válasz erre: 2155 |
Kedves Ödön! A 13 ezer elég nehezen képzelhetõ el egy 10 év körüli gépnél, a 23 talán, fõleg ha figyelembe vesszük, hogy az a motor akkor éves szinten ment olyan 1200 km-t. Bár nem lehetetlen az ilyen kevés futásteljesítmény, de szerintem 20 motorból jó ha egy ilyen akad, viszont a hirdetések tele vannak hasonló korú, állítólag 15 ezer körül futott gépekkel... Legjobb lenne elsõ tulajos motort találni, könnyebb utánanézni az elõéletének. |
Kovacspeter | 2159 | 2011. július 24. 13:51 | Válasz erre: 2154 |
Lehetséges hogy a Transzfogaras is benne lesz, de valahogy úgy kéne csinálni hogy ne a hétvégére essen, mert akkor k. sokan vannak odafenn. Eredetileg kétnaposra lett tervezve, de Keresztapám most volt Erdélyben valami buszos kiránduláson, aztán nagyon bestenkelõdött. Eddig egy fix dolog van, Torockó és a Székelykõ megmászása. (ez utóbbi motor nélkül:)
|
cblaci | 2156 | 2011. július 22. 17:05 | Válasz erre: 2149 |
Két héttel elõtte semmi esély nincs arra, hogy bármit is ígérjek, fõleg azért mert már 6.-án elígérkeztem egy csapathoz túravezetõnek, de még azt se terveztem meg teljesen. A szabadságolások miatt a meló is szoros, így jó ha az elõre tervezett túrák összajönnek. Ha elõbb nem is, de Kék túrán találkozunk... remélem. |
Zsíros B. Ödön | 2155 | 2011. július 22. 15:59 |
Hölgyeim és Uraim! Segítséget kérnék, Inazumát (750-est) szeretnék vásárolni. A nem túl bõséges választékban van egy Veszprémben, valahol a Nyírségben, egy Bázakerettyén Zalában meg egy itt a szomszédban Vecsésen. Ismeri valaki õket személyesen. Ti el tudjátok képzelni, hogy egy 1999-es gépben 13 ezer km van? Vagy akár azt, hogy 23 ezer? Hol vannak a 750-es gyenge pontjai? Mit érdemes jobban megnézni rajta? Köszönöm! Ödön |
Csaba250 | 2154 | 2011. július 22. 10:08 |
Jó napot kívánok a tisztelt Inazumás Motorostársaknak. A találkozón nem látottak alapján részemrõl is a bordó 1.2-es viszi el a pálmát ((((((fõleg ha van rajta még egy Bandit felirat)))))). A négynapos Biharos-Székelyföldi túrába a Transzofagaras is beleértendõ? |
Kovacspeter | 2153 | 2011. július 21. 22:42 |
Körkérdés: Kinek milyen színben tetszik legjobban az Inazuma? A találkozón látottak alapján részemrõl a bordó 1.2-esek, és az ezüstmetál 400-as vitték a pálmát. Formára bejött még a Cb1000 is, kissé masszívabb benyomást keltett mint az Ina.
|
hacse | 2151 | 2011. július 21. 13:28 | Válasz erre: 2149 |
Köszönjük a meghívást! Részemrõl esély nem sok van rá..:-(
|
hacse | 2150 | 2011. július 21. 13:26 |
https://picasaweb.google.com/109271571116783029521/Orseg2011Jul?authkey=Gv1sRgCJPdsPTmhtueAw
|
Kovacspeter | 2149 | 2011. július 21. 13:01 |
Úgy néz ki hogy alakul egy négynapos túra Erdélybe, ami a jelenlegi állás szerint augusztus 4-7-ig tartana, csütörtöktõl vasárnapig. Eddig két motor van, a Bihar hegységgel kezdenénk aztán irány a Székelyföld. Tessenek csatlakozni! |
cblaci | 2147 | 2011. július 18. 22:37 | Válasz erre: 2146 |
Azt hiszem Tesco, vagy Cora, már régóta megvan, lassan kell egy másik mert kopik a szõre. Küllõtisztító kefe a neve, vagy valami ilyesmi...
|
Kovacspeter | 2146 | 2011. július 18. 22:13 | Válasz erre: 2145 |
Zenész nem kell a mesternek? Kiváló jazzt tudok produkálni 4 fõs zenekarral:) Viccet félretéve az valóban jó ár. Viszont kérdezek még egyet: a görbíthetõ blokktisztító kefét hol vetted? Szép túraútvonalat választottál, régebben én is bejártam. |
cblaci | 2145 | 2011. július 18. 21:45 | Válasz erre: 2142 |
Üdv Neked is! Persze, hogy publikus, átalakította a lakását és kellett neki egy villanyszerelõ aki az új elrendezést villamosítja. Megcsináltam és mivel nagyon jó barátom ezért pénzt nem kértem, viszon cserébe megcsinálta a bõrt :-) No de mivel ez nem kielégítõ válasz ezért megkérdeztem Nektek és azt mondta anyaggal együtt 20 ezer, ami szerintem nem sok fõleg mivel tényleg profi, legyen ûlés vagy bõrdzseki bármit megcsinál. |
hacse | 2144 | 2011. július 18. 21:40 | Válasz erre: 2136 |
Na , ilyen mennyiségû málhához kellenek is azok a hosszú nyelû tükrök.:-)
|