adorizoli | 6372 | 2012. szeptember 22. 19:41 | Válasz erre: 6371 |
Peti ajánlotta azzal, hogy te is fogod üdvözölni a belépést. Hátha nincs komolyabb baja Peti motorjának. Nálunk ma kiderült. Igaz 6 fok volt reggel. Holnapra melegebbet ígértek. Jó is lenne, mert a középsõ lányomat viszem vidékre. Egy hete nem ültem motoron. |
cblaci | 6371 | 2012. szeptember 22. 19:30 | Válasz erre: 6370 |
Szia Zoli! Örülök, hogy meglátogattál minket! Üdv a klubban! :-) |
adorizoli | 6370 | 2012. szeptember 22. 19:22 | Válasz erre: 6368 |
Peti! Õszintén sajnállak. Hátha mégis csak hátul lett lazulás. |
cblaci | 6369 | 2012. szeptember 22. 19:09 | Válasz erre: 6368 |
Ez az év nem volt eseménytelen a meghibásodások tekintetében, kezdõdött Sinyus olajnyomásos problémájával, majd Imre számolt be arról, hogy a víz okozott neki kellemetlen pillanatokat, aztán jött B Peti láncszakadásos súlyos motorkárosodása és most még te is beálltál a sorba, pont te aki amúgy nagyon komolyan veszi a karbantartásokat és sokat is áldoz rá... lehet mégis inkább Hondát kellett volna vennem!? Gondolkodtam... a kihajtó tengely nem "lóghat" annyira, hogy az nagymértékû belógást eredményezzen a láncon mert akkor ott más tünetek is jelentkeznének és mivel a motortartók is erõsített kivitelûek (a 750-eshez képest) azt se gondolnám hogy elmozdult, vagy fellazult a blokk, hiszen azt is érezned kellett volna menetközben remegés formájában. Nyomatékkulcs ide vagy oda én azt gondolom inkább a kerékanya lazult fel... az erõsített láncot megint csak nem olyan fából faragták ami kinyúlik mint a bugyigumi... A Frecskáról azt írták nem lett komolyabb baja, vagy mégis? |
Kovacspeter | 6368 | 2012. szeptember 22. 07:37 | Válasz erre: 6364 |
Jó lenne, de sajnos úgy tûnik, hogy az én gépemmel is baj van. Tegnap este lerakom a motorparkolóba, na mondom lefújom a láncot, elõtte megnéztem a feszességet, és azt vettem észre hogy a láncnak döbbenetesen nagy lett a lógása. Belém hasított a felismerés hogy ilyen rövid idõ alatt ennyit nem nyúlhat a lánc, (Zvm-x, 10000 km-t futott, 1000-1500 km-rel korábban néztem meg a lógást) úgyhogy gebasz van. Vagy vmelyik motortartó bakkal van baj, körbenéztem ami látszik, zseblámpával, de nem lettem okosabb. A másik probléma a kislánckerék csapágya lehet. Levettem a kuplung munkahengert, megnéztem van e holtjéték, oldalirányba van egy pici, a csapágy tengelyére merõlegesen látszólag nem volt. Húztam a láncon, többet nem tudtam tenni gyári szerszámkészlettel felszerelve. Kérdés, ha csapágyat kell cserélni, akkor az kisajtolható-e kifelé? Mert ha nem... A lánc hibáját kizárnám, ápolva volt, a hátsó kerék sem mozdulhatott el, nyomatékkulcsal lett meghúzva. Azt se tudom hova vigyem, szegény Frecska Jani kórházban van. Úgyhogy semmit se merek ígérni. |
Billigpeter | 6367 | 2012. szeptember 21. 22:36 |
Beszeltem ma Szucsivel, 50 juro lenne a gixef fotengely. Viszont nincs meg a nyugvo csapagysora, ami az en csapagysorommal valoszinuleg nem kompatibilis. Maradok a komplett blokk megszerzesenel, hatha sikerul.
|
Billigpeter | 6366 | 2012. szeptember 21. 22:27 | Válasz erre: 6365 |
Akartalak keresni, ha lesz miröl beszelni. Meg az is lehet, hogy kozben elfogyasztunk nemi szeszesitalt. Baratilag;-)
|
VVLaci | 6365 | 2012. szeptember 21. 21:12 | Válasz erre: 6362 |
Ha kell, segítek a szerelésben! Barátilag!!!!!
|
cblaci | 6364 | 2012. szeptember 21. 19:04 | Válasz erre: 6363 |
Jövõ hét végén az egyik napot szabaddá tudom tenni, ha esetleg neked is jó akkor tekereghetnénk valamerre, jó idõt jósolnak.
|
Kovacspeter | 6363 | 2012. szeptember 21. 16:11 | Válasz erre: 6362 |
Ja, aztán eszembe jutott hogy esetleg nem valós a km óra állása. Az valóban rejtélyes hogy a lánctag szakadt, ki tudja miért. Talán ha a szakadásnál begyûrõdött egy pillanatra a vezetõnél, akkor elvileg tönkretehette a fogaskereket, de hát ki tudja. |
Billigpeter | 6362 | 2012. szeptember 21. 10:53 | Válasz erre: 6360 |
Azért érzem magam hibásnak a történetben, mert ha nem tekergették az órámat, és valóban 37e. volt benne, mikor megvettem, km alapján már akkor is csereérett lett volna a láncom. De mivel semmi nem utalt arra, hogy tré állapotban van, ezért nem is nagyon foglalkoztatott ennek a gondolata. egyébként kíváncsi vagyok rá, hogy mi fog kiderülni a blokk szétbontásakor, mert nagyon gyanús nekem az, hogy a lánc nem a csapnál szakadt el, hanem maga a lánctag, valamint nem tudom, hogy az elszakadó lánc hogy tudta a hajtókerék fogait kitördelni. Hátha kiderül valamilyen ok, vagy elõkerül egy rejtélyes harmadik résztvevõ, ami a galibát okozta. Addig meg aki teheti, és túlfutotta a láncsere km-t, az a más kárán tanulva legalább nézze, nézesse meg a saját láncát a bosszúságok elkerülése végett. egyébként érdeklõdtem bontókban, egy helyen van bontott fõtengely 60e Ft-ért, Van egy "garantáltan" 7000 km-t futott komplett blokk 150e -ért, meg van egy gsxf blokk 175 e -ért, úgyhogy eddig úgy néz ki, hogy a 200 jurós blokk megvétele lenne a gazdaságilag optimális megoldás, vasárnap jár le a licit, Imre azt mondta, hogy segít licitálni, ha addig nem lesz olcsóbb, vagy jobb megoldás. Majd elválik...... |
cblaci | 6361 | 2012. szeptember 21. 06:00 | Válasz erre: 6360 |
Azért engem is elgondolkodtatott a dolog, a találkozón beindítottunk néhány Inát és érdekes módon a 80ezret futott motor sem volt zajosabb mint a tizenezres testvére... az órát meg divat tekergetni és szerintem nincs is olyan közülünk aki újonnan vette a motorját. Az enyémbe is 45ezer körül van, kaptam vele szervízkönyvet (olasz) de ha ne adj Isten csak egy 30-40ezret tekertek az órán... szóval ellenõrizni kell minél hamarabb, mert ha baj van akkor nagy baj van, és bizony mint láthatjuk egy láncszakadást még akkor se lehet megúszni egy sima lánc cserével ha lépésben történik meg a dolog. |
Kovacspeter | 6360 | 2012. szeptember 21. 00:58 | Válasz erre: 6354 |
Látod Peti lesz itt megoldás, ha nem is gyorsan. Miért is a te hibád az elõállt helyzet? |
Kovacspeter | 6359 | 2012. szeptember 21. 00:52 | Válasz erre: 6330 |
Hello Szücsi! Akkor éppen itt az ideje a vezlánc cserének. 18000 Ungarischer forintot bõven megéri beáldozni egy nittelõs DID láncra a nagyobb bajok elkerülése végett. |
szucsizu | 6358 | 2012. szeptember 20. 18:16 |
Biligpeti: ismi szerelomnek van suzuki gsx-f 750 fotengely hajtokarokkal egyutt, ha erdekel rakerdezhetek.hm
|
hacse | 6357 | 2012. szeptember 19. 19:43 | Válasz erre: 6354 |
Mér' a te hibád? Ha esetleg kell ebay-os segítség, akkor szóljál, lehet h. sikerül valahogy megszerezni! Semmi okosat nem tudok mondani, mer ' te tudod, hogy mennyit áldozhatsz a javításra.
|
cblaci | 6356 | 2012. szeptember 19. 16:51 | Válasz erre: 6354 |
Látod csak aludni kellett rá egyet :-) Virágtartót motorból??? normális? különben is íves a tankja! virág leesik összetörik... az ûlés formatervezett arról is leesik... akkor hova raknád szegény virágot? na ez megint akkora hülyeség mint a bõrradír! mert bõrrel nem lehet radírozni... csak mázgálódna! Úgyhogy te csak ne legyél kozmetológiailag önhitt és ne írkájjá nekem olyanokat, hogy virágtartó... mer´ csak megnyúlik a arcom a rémülettõl! ;-) Na de komolyabbra fordítva! még kézikocsit se tudsz belõle csinálni, mert felborulna az optikai arány, egyik oldalon 120-as másikon 170-es szélességû kerék... ez is hülyeség! legalább akkora mint a szemceruza... Tessék megcsinálni azt a szép formájú klasszikus motort! semmi más megoldás nem érdekel! nem is érdekelt régebben se, most pláne nem érdekel, jövõre meg mit mondjak kérem, honnan tudjam fog e engem a jövõben érdekelni? Valaki akárki vagy bárki, mer felõlem akárki lehet a bárki kérem, vagy a bárki lehet akárki, engem az még mindig nem érdekel,sõt össze is keveredhet akárki bárkival, csak fúj ne legyen, de ha fúj az gusztustalan kérem, de engem nem érdekel! Jó´mondtam? Aviszonlátás! ;-) |
Billigpeter | 6354 | 2012. szeptember 19. 09:36 |
Jóreggelt mindenkinek! Elõször is szeretném megköszönni mindenkinek a problémám megoldására tett fáradozását, ügy látszik, mûködik az a közösségi szellem, amirõl Laci beszélt. Én sajnos nem tudtam közbeszólni, mert a telefonomról elfogyott az adatforgalmi keret, és már csak a cégtõl tudok netezni napközben. Én is azt gondolom, hogy érdemes lenne megpróbálni az elsõ linkben szereplõ komplett blokkot megszerezni, egyetlen problémám, hogy egy büdös szót nem tudok németül, de csak találok valakit, aki tud:-) Most már azért nem látom annyira sötéten a jövõt, mint tegnap este, mert már láttam a lelki szemeim elõtt a motorbiciklimet virágtartóvá alakítva. Az sem túl sokat segít a komor lelkiállapotomon, hogy az elõállt helyzet tulajdonképpen az én hibám, de mentségemre legyen mondva, hogy semmiféle hangjelenség nem utalt a bekövetkezendõ tragédiára. Így utólag már úgyis mindegy, hátha sikerül felfogható költségen belül életre kelteni a vasat. Még egyszer köszönöm mindenkinek a hozzáállását, nagyon jól esett:-) |
VVLaci | 6353 | 2012. szeptember 19. 07:29 | Válasz erre: 6352 |
Jobb reggelt szaktársak! Én azt gondolom, meg kellene várni a megvett blokkot, mindkettõt szétborítani és úgy csinálni egyet a megfelelõ alkatrészekbõl. Mert az a lánc valamitõl azért megállt. Csak úgy nem szakad el, nincs akkora terhelés rajta. |
cblaci | 6352 | 2012. szeptember 18. 22:11 | Válasz erre: 6351 |
Ahhoz szét kellene húznia és ezt nem biztos, hogy megteszi, pedig ha utána számolunk valószínû többet kiárulna belõle darabonként. Fõtengely kellene a Péteréhez meg talán a feszítõk a láncal, persze nem tudjuk még azt sem mennyit futott az a blokk. Az a baj apránként is összeadódna az ára, ha jó a blokk akkor kompletten érné meg a legjobban én azt gondolom. |
Imre215 | 6351 | 2012. szeptember 18. 22:05 | Válasz erre: 6349 |
Én meg megkérdezném a csávót, hogy nem adja-e esetleg külön azt, ami Petinek kell. De mi minden is kell neki pontosan...?
|
Kovacspeter | 6350 | 2012. szeptember 18. 22:02 | Válasz erre: 6343 |
Katona Gábor. Dömsöd, Bilstein futómûszervíz. Mindent javítanak. A tel. száma otthon van Szoboszlón, vasárnap meg tudom mondani azt is. De szerintem megtalálod interneten. |
cblaci | 6349 | 2012. szeptember 18. 21:59 | Válasz erre: 6347 |
Az viszont már jóval több mint egy százas... viszont a Peti hengersora, dugók, szelepvezérlés, váltó... hibátlanok, talán ha azokat meghírdetné tudna visszacsepegtetni a komplett blokk árába... Csak úgy gondolkodok... |
Kovacspeter | 6348 | 2012. szeptember 18. 21:57 | Válasz erre: 6342 |
Ha nagyon vészes a postaköltség, meg tudom kérdezni, hogy jön-e vki ismerõs haza Németországból, vagy jár-e arrafelé, ha szerencséd van még haza is lehetne hozatni.
|
Imre215 | 6347 | 2012. szeptember 18. 21:54 | Válasz erre: 6346 |
Jó lenne, ha a licit végére is annyi maradna...Fix áron 500-ért kínálják a komplett blokkot: http://www.ebay.de/itm/Motor-Suzuki-GSX-750-AE-13382-/261079964527?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3cc9941b6f |
Imre215 | 6345 | 2012. szeptember 18. 21:49 | Válasz erre: 6341 |
Összekevertem a Nockenwelle-t a Kurbelwelle-vel. Sebaj, van az is: http://www.ebay.de/itm/Suzuki-GSX-750-AE-Kurbelwelle-/390068426218?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item5ad1e3d5ea |
cblaci | 6344 | 2012. szeptember 18. 21:48 | Válasz erre: 6342 |
Nem bizony! Ez alig több mint maga a lánc és a hengerfejtömítés és akkor még nem tudjuk milyenek a feszitõk... Lesz ott megoldás én nagyon bízok benne! |
desiderus | 6343 | 2012. szeptember 18. 21:44 | Válasz erre: 6328 |
Nincs mit. Ezen a fórumon írtatok egy profi csapatról, akik a teleszkóp felújításban jeleskednek (hátsó központi rugóstagról van szó)...lusta vagyok visszakeresni... Emléxik valaki a cég nevére ? Elõre is hálás köszönet. |
Kovacspeter | 6342 | 2012. szeptember 18. 21:44 | Válasz erre: 6340 |
Na pl ez jelenleg 200 ojró, nem kell még temetni azt a motrot.
|
Imre215 | 6340 | 2012. szeptember 18. 21:38 | Válasz erre: 6333 |
Vagy egy komplett motor: http://www.ebay.de/itm/Suzuki-GSX-750-AE-Inazuma-Motor-komplett-Lima-Anlasser-/221125835245?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item337c2079ed |
Kovacspeter | 6339 | 2012. szeptember 18. 21:31 | Válasz erre: 6333 |
Sajnálom az esetet! De valóban gazdasági totálkár? Jó állapotú, bontott fõtengelyt elõbb-utóbb biztosan találni, a tömítéskészleten is lehet spórolni, a papírtömítéseket jó minõségû olajálló papírból is ki lehet vágni, ami nagyobb összeg, az a hengerfej, hengertalp tömítés lehet. Viszont ha már szét van szedve a blokk akkor gondolom érdemes lenni megméregetni a dolgokat.
|
cblaci | 6337 | 2012. szeptember 18. 21:10 | Válasz erre: 6333 |
Na baszki ez szíven döfött! Legelõször Lacit az autószerelõ cimborámat hívtam fel -akit említettem már neked- és tõle próbáltam infókat szerezni, pl. lehet-e a letört fogat valahogy pótolni, feltölteni... mittudom én a villanyszerelõ észjárásommal... de az nem járható út. Fõtengely csere? vagy komplett blokk? ami lehet nem drágább mint ha megvennéd a tömítéskészletet új láncot, vezetõket... Amíg lekocogtam a napi 5km-emet is folyamatosan járt az agyam... a GSX-F ugyanezzel a blokkal van szerelve és abból jóval több van forgalomban és bontják is, mert sajnos törnek... vagy kinti papírozhatatlan motorból öszehozni valamit... kell lenni megoldásnak, banditból is van bontott egy szekérháttal és szerintem az is típusazonos! Kovács Peti is jó kapcsolatokkal rendelkezik a net is itt van az orrunk elõtt, valami megoldást ki kell találnunk, most kéne dolgozzon a közösségi szellem amirõl annyit pofázok... Amellett, hogy motorhibásan csak filléreket tudnál kiárulni belõle még ráadásul kevesebben is maradnánk... mert azért volt néhány jó kis túra... Valami megoldást csak találunk, aludj rá te is egyet aztán hátha kialakul valami. Nagyon sajnálom! |
Billigpeter | 6334 | 2012. szeptember 18. 19:53 |
750-es bontott ina alkatrészek eladók. Érdeklõdni nálam.
|
Billigpeter | 6333 | 2012. szeptember 18. 19:50 |
úgy látszik, hogy mégsem volt akkora szerencsém, mint gondoltam. Az elszakadt lánc búcsúajándékként kitörte a fõtengely lánckerekén az egyik fog háromnegyedét, a mellette levõnek meg a felét. Azt hiszem, ez a gazdasági totálkár.
|
cblaci | 6332 | 2012. szeptember 18. 19:47 | Válasz erre: 6330 |
Akkor legyen ez intõ jel és legalább ellenõríztesd! A Peti motorján sem hallatszott semmi, legalábbis én nem hallottam, de gondolom a gépészmérnök fülét sem csapta be... Talán határon volt már a feszítõ, vagy ki tudja... leejtõn szinte lépésben gurult amikor elérte a végzet, ráadásul nem is a csapnál szakadt! A következõ szezon elõtt következik a szelepellenörzés, ezek után mégjobban odafigyelek a láncra én is! |
szucsizu | 6330 | 2012. szeptember 18. 17:32 |
jelentem az En masinamon 76800km van, lekopogom semmi jelet nem hallom a vezermulancnak, csak a szokasos vekker hangot hallani. :o))
|
Kovacspeter | 6329 | 2012. szeptember 18. 00:22 | Válasz erre: 6327 |
Nem volt semmi a Daróczymotor által indított pöcsköszörû, hát hogy ment az he! A pilóta is komoly volt. Jobban ment mint a Polini-s gépek. Milyet meccseltek az XR-el, érdekes volt egymás mellett látni a pirinyó gépet, meg a toronymagas endurót.
|
Kovacspeter | 6328 | 2012. szeptember 18. 00:13 | Válasz erre: 6323 |
Köszi Desiderus! Azt hallottam én is hogy komoly baja nem történt. Fú, de telibekapta az utánajövõ. Láttam közben youtube-os videót az esetrõl, már megnézni is fájt...remélhetõleg mihamarabb rendbe jön. |
hacse | 6327 | 2012. szeptember 17. 22:18 | Válasz erre: 6326 |
A fo.tos robeszok úgy mennek, hogy a pilóták energiájának nagy részét az köti le , hogy az elsõ kereket valahogy a földön tartsák. Persze annyira lekönnyítik õket, hogy valamelyik nem hasonlít másra , mint egy kidobandó vasdarab.
|
hacse | 6326 | 2012. szeptember 17. 22:14 |
A 6323-as hsz. linkjében benne is van a lényeg! Egyebet elmondani nem tudok...Még annyi, hogy a leggyorsabb emzés, Kutrik Zsombor 59 mp alatt teljesítette a pályát - ez ku...ra nem semmi !!! - , de ezt még egy másodperccel rövidebb idõ alatt letudták a robogósok!!!!
|
cblaci | 6325 | 2012. szeptember 17. 22:12 | Válasz erre: 6305 |
A piros szimó a kisebbik fiam érdeklõdését is felkeltette... nekem pl. fel se tünt, hogy a karbi helyén van a kipufogó... Nagyjából felvázoltam a versenyt és a szimók harcát... jövõre vinnem kell a gyereket! :-) |
desiderus | 6323 | 2012. szeptember 17. 22:04 | Válasz erre: 6296 |
Sziasztok. Lecso bukásáról ennyit írtak : http://totalbike.hu/magazin/2012/09/17/azt_hittuk_ver_folyik/ Hála az égnek nincs baj. |
Kovacspeter | 6321 | 2012. szeptember 17. 21:59 | Válasz erre: 6319 |
Király! Ügyes gyerekek voltak, az egyik srác faragta ki a speciálhengert.
|
hacse | 6320 | 2012. szeptember 17. 21:56 | Válasz erre: 6304 |
Ezen a montázson Kovács tanár elmagyarázza Frecska tanulónak, hogy mit kell módosítani a Péhúszas gyújtásán , hogy tarthassa a lépést a többiekkel....;o)
|
hacse | 6319 | 2012. szeptember 17. 21:53 | Válasz erre: 6315 |
Ment, mint a gollllyó, eredeti õsgyújtással üzemeltetve!!!!
|
hacse | 6318 | 2012. szeptember 17. 21:51 | Válasz erre: 6301 |
Nem másolja, hanem beírja a bunkója. Egyébként a vége úgysem lényeges soha. :D
|
Kovacspeter | 6310 | 2012. szeptember 17. 21:39 | Válasz erre: 6302 |
Új motor! Mennyivel is vetted 4000 km?
|
Kovacspeter | 6308 | 2012. szeptember 17. 21:32 | Válasz erre: 6298 |
A hivatalos verzió szerint cserélni kell 50 ezernél a feszítõt és a vezetõket is, a láncnak meg végtelenítettnek kéne lennie, de ehhez ugye ki kell venni a fõtengelyt, csak a gyári tömítéskészlet kerül vagy 80-90 ezer forintba. Az enyémen olyan 70000 felé lett cserélve, Frecska úr nittelõset húzott bele, azt mondta hogy a vezetõk két garnitúra láncot kiszolgálnak, majd esetleg utána kell azokhoz is hozzányúlni. Ja, DID láncból nittelõset nem adnak földi halandónak, csak a szervizek, meg hivatásos szerelõk kapnak. Majtika 90000 körül cseréltette, ugyanúgy történt a mûvelet mint az enyémen, egy öreg szaki által. Neki már hallatszott ha meghúzta a gázt alacsony fordulaton, az enyémen 70000-nél még nem. |
Imre215 | 6306 | 2012. szeptember 17. 21:30 | Válasz erre: 6304 |
Hiábakértétekcsaknemnyomkodjaaspacet.....:)
|
cblaci | 6303 | 2012. szeptember 17. 21:14 | Válasz erre: 6302 |
Hú, akkor a tied még most van bejáratva! :-)
|
Imre215 | 6302 | 2012. szeptember 17. 21:12 | Válasz erre: 6300 |
Köszi, a következõ szervíz lesz a 24ezres, majd odafigyelek erre!
|
cblaci | 6301 | 2012. szeptember 17. 21:11 | Válasz erre: 6299 |
Az azért van mert bemásolja a szöveget és utána nem módosítja.
|
cblaci | 6300 | 2012. szeptember 17. 21:10 | Válasz erre: 6298 |
Valaki már járt így mint ahogy te, de most nem ugrik be, viszont tudom, hogy írt email-t ezzel kapcsolatban Szücsinek is és nekem is. Eddig én még ilyet nem tapasztaltam, pedig volt már vízözönben is részem. Vezérláncot 50ezernél ajánlják cserélni, de igazából nem ritka amelyik 100ezret is lefut, mármint a gyári. Ha 12ezrenként megtörténik a szelepellenörzés-beállítás, akkor úgyis látszik a lánc állapota. A vezértengelyen nézik meg mennyire húzható el a fogaskerekektõl, állítólag 1-1,5mm-nél már csereérett. Viszont Majtika is cserélt és neki hírtelen gázadáskor hallatszott a csörgés, állandó fordulaton nem. Azt hiszem õ 80ezer körül cserélte, Kovács Peti pedig talán 75ezernél... de majd õk pontosítanak. |
Kovacspeter | 6299 | 2012. szeptember 17. 21:04 | Válasz erre: 6297 |
Megazériskivanafaszmer'túléramonitoronaszövege!
|
Imre215 | 6298 | 2012. szeptember 17. 20:59 | Válasz erre: 6271 |
Hali! Lehet-e tudni azt, hogy a vezérmûlánc miért szakadhat el? Esetleg, van arra infó, hogy kell-e cserélni bizonyos km futás után? Gondolom, elvileg sem örökéletû. Egyébként, nálam a következõ "viccet" csinálta a gépezet. Kiadós esõben motorozva egyszer csak leállt, gázadásra mintha nem lenne benzin, vagy szikra (benzin biztos, hogy volt benne és le is folyt a karbikba) tehát a szikrával lehetett a gond, vagy valami egyéb elektromos alkatrésszel. Mondom ezt azért is, mert 10-15 perc állás után újraindult, de csak azért, hogy kb. 10 km után újra leálljon. Az esõ elálltával megszûnt a gond. Tudom, nem kell esõben motorozni, ennek ellenére néha mégis "úgy sikerül". Szóval, találkozott-e valaki hasonló problémával, és mi lehet a megoldás arra az esetre, ha néha mégis elered az esõ, de menni kell(ene)?
|
cblaci | 6297 | 2012. szeptember 17. 20:58 | Válasz erre: 6295 |
hello Peti! Szeintem is bõvebb lére ereszthetné Hacse bajtársunk a mondókáját egy jó kis élménybeszámoló formájában. Viszont ha lehetne kérni legyen olyan kedves és használjon szóközöket! Merafaszkivanhogyegyfélórábatelikmirekibagadozom! :-))) |
Kovacspeter | 6296 | 2012. szeptember 17. 20:58 | Válasz erre: 6278 |
Frecska Jani bukásának a körülményeirõl mit tudsz?
|
Kovacspeter | 6295 | 2012. szeptember 17. 20:54 | Válasz erre: 6278 |
Az biztos hogy nem igazán adja vissza videó/fotó az egészet, de viszont írhatnál egy beszámolót ha lesz majd idõd. Én csak a szombatról tudnék beszámolni, de te voltál ott két napot, te lennél rá hivatott. Ja és a képeket felpakolni valahova azonnal! |
Kovacspeter | 6294 | 2012. szeptember 17. 20:49 | Válasz erre: 6275 |
Mondjuk pezsgõsüveg-alja szemüveggel nem biztos hogy 140-el kéne menni, meg egyébként se... Kevesen látják be idõs korukra hogy már nem alkalmasak a vezetésre.
|
Kovacspeter | 6293 | 2012. szeptember 17. 20:46 | Válasz erre: 6273 |
Mondta Laci délután hogy mi történt, sajnálom az esetet nagyon. Ezek szerint ha minden jól megy, más bajt nem csinált. Az alsó láncvezetõk remélhetõleg megúszták, arra jobb nem is gondolni ha cserélni kell.
|
Imre215 | 6292 | 2012. szeptember 17. 20:39 | Válasz erre: 6289 |
Sziasztok! Nem akarok túlzásokba esni, de mindaz, amit tegnap volt szerencsénk megélni Szücsi Túravezetõ Úr jóvoltából, az maga volt a motorozás esszenciája. Nagyon szép helyeken, nagyon jó utakon, jó tempóban, de azért meg-megállva beszélgetni-kávézni, nézelõdni - tökéletes nap volt. Köszi még egyszer, barátom!
|
cblaci | 6291 | 2012. szeptember 17. 19:56 | Válasz erre: 6289 |
Szia Szücsi! Ha idén már nem is de jövõre szivesen megnézném én is azokat a helyeket amit Imrének mutattál ;-) |
cblaci | 6290 | 2012. szeptember 17. 19:53 | Válasz erre: 6284 |
Mihamarabbi felépülést kívánok, még ebben a szezonban! Aztán majd innen folytatjuk ;-) ![]() ![]() |
szucsizu | 6289 | 2012. szeptember 17. 17:48 |
Hellosztok Inasok! nem vagytok elfelejtve, olvaslak am titeket. :o)) Makod volt Bpetikém. Mihamarabbi gyogyulast a vas pacidnak. Nekem nincs sok sztorim, Gabbeval talakoztam Komaromban. Oda adtam a hatso szarvedo toldalekot neki, ahogy megigertem. Remelem hasznat veszi. :o) Szombaton en is voltam veteran osszeroffenesen a budapesti Velodromnal, voltak autok es mocik. Majd dobok par kepet. Haza fele Bp szelen jott szembe 2mocis, ha jo lattam az elso 1duci volt a masodik 1feketen ragyogo Inazuma. Lehet hogy ismeros is?!hm Vasarnap viszont Imrenek es baratjanak mutattam kis izelitott a Kis Karpatokbol, sajnos limitalt volt a idonk, de remelem igy is tetszett nekik. Szoval ennyi sztorival tudtam szolgalni gyerekek. |
cblaci | 6288 | 2012. szeptember 17. 17:34 | Válasz erre: 6284 |
Ja! Odafele meg a fehér Renault... azt meg mán' el is felejtettem, biztosan az öreg miatt aki simán ûberelte balfaszságilag! :-)
|
cblaci | 6287 | 2012. szeptember 17. 17:30 | Válasz erre: 6280 |
Neken nincs bajom egyik korosztállyal sem, csak az általánosan hülye közveszélyes egyedekkel...
|
cblaci | 6286 | 2012. szeptember 17. 17:28 | Válasz erre: 6278 |
Most sajnos le... de jövõre megyünk! Azt úgy érdemes, hogy mindkét napra, sajnos ez most kivitelezhetetlen volt.
|
hacse | 6285 | 2012. szeptember 17. 17:04 | Válasz erre: 6282 |
Thanks! Csakabalatonpartoneredtmeg3-4alkalommal,decsakszemerkéltígymégazesõruhátsemkellettelõvennem,utánamegnemesettegyiknapsem.
|
Billigpeter | 6284 | 2012. szeptember 17. 15:34 | Válasz erre: 6275 |
Úgy látszik, tegnapra kijutott neked a barmokból idefele is meg hazafele is. remélem, mihamarabb életre bírom kelteni a technikát, és nem zárom a szezont idejekorán.
|
Billigpeter | 6282 | 2012. szeptember 17. 15:28 | Válasz erre: 6278 |
Legalább a te hétvégéd jól sikerült, és ennek szívbõl örülök. Odafele nagyon megáztál, vagy elmentél a sorok között?:-)
|
hacse | 6280 | 2012. szeptember 17. 11:30 | Válasz erre: 6275 |
Ember tervez ..... Ej, ezek a mai idõsebbek! A "mai" fiatalokkal, meg a "mai" idõsebbekkel van a legtöbb problem. :o)
|
hacse | 6278 | 2012. szeptember 17. 11:22 |
Hogy mirõl maradtatok le az szinte biztos és látványos, de még Kovács tanár te is, mer' vasárnap volt a hámból kirúgás napja Balassagyarmaton motorversenyzésileg. Se kép , se videó nem ad vissza semmit , fõleg az égett olaj- ricinus illatokat nem. Már akit érdekel egyáltalán.
|
hacse | 6277 | 2012. szeptember 17. 11:16 | Válasz erre: 6272 |
Azt tudom, hogy a japán benzines autó hajtómûvek nem akadnak össze vezérlés felbomláskor, de ezek szerint - jó hír - ,hogy az Ina motor sem. Szerencse a szerencsétlenségben.
|
cblaci | 6275 | 2012. szeptember 16. 19:17 | Válasz erre: 6272 |
Erre a hozzászólásra vártam! Örülök, hogy nem csinált nagyobb kárt a láncszakadás! Miután felpakoltuk a motorodat a futóra mi is hazafelé indultunk Krisztivel, eltelt kicsit az idõ mire odaért a segítség és nem akartam futtában letudni a túratervet, fõleg mivel már az elsõ állomás után közbeszólt a technika ördöge és még volt hazáig legalább 140km. Hazafelé -talán a történtek miatt- kevésbé toleráltam a hülyeséget, pedig általában nyugodtan viselem ha az életemre törnek :-) Egy idõsebb úr ment elõttem aki az anyósülésrõl kapta a kedves mamától az instrukciókat... az a teszetoszaság amit ott mûveltek kritikán aluli volt, még a városban is, de aztán a körforgalomnál amikor az is gondot okozot milyen irányba forduljanak... jobbnak láttam megelõzni õket minél hamarabb. Aztán kicsit késõbb csak annyit láttam a tükörben, hogy hátulról mint a gömbvillám úgy jön valami és centikre tõlünk elhúz! Majdnem elsodort a mama-papa versenypáros legalább 140-el, legalábbis annyira saccoltam miközben elõntötte az agyamat a kaki és utánuk lódultam azon célból, hogy legalább a középsõ újamat megmutassam a két veteránnak! Aztán egy lámpánál utolértem õket amikor újra kezdõdött a bizonytalanság... elõször balról akarták elõzni az elõttük várakozót majd jobbról... a mérgem elszált hiszen a szüleim lehetnének ráadásul a papának tanklámpa vastagságú szemüvege volt... úgyse látta volna mit mutogatok! Aztán az egyenesen haladó sávból hírtelen lekanyarodtak jobbra! Potenciális veszélyforrás mindenkire nézve, Isten óvjon tõlük mindõnket! Szóval az idõ remek volt és végre nem rohadt ránk a ruha, sajnálom ami veled történt de még mindig jobb mintha 100-nál szakad... a túraútvonalat elteszem és majd bejárjuk egy másik alkalomml ha felkerül az új lánc, hátha ráér majd Kovács Peti is. |
Billigpeter | 6274 | 2012. szeptember 16. 18:43 |
Azért egy kicsit örülök, hogy akkor jött ki ez a hiba, amikor gyökkettõvel csotogtam lefelé egy murvás úton, nem pedig utazósebességnél valamelyik fõúton.
|
Billigpeter | 6273 | 2012. szeptember 16. 18:37 |
Kipróbáltam benzinnel, a szelepek zárnak rendesen. Remélem, megúszom ennyivel.
|
Billigpeter | 6272 | 2012. szeptember 16. 18:34 |
Futón jött haza, itthon szétszedtem, szerencsére a suzukis mérnökök hagytak helyet a nyitott szelepeknek, se a dugókon, sem a szelepeken nem látszik sérülés.
|
Billigpeter | 6271 | 2012. szeptember 16. 18:29 |
Hát nem úgy sikerült a mai túra, ahogy terveztem, Kácson úton a barlanglakások fele elszakadt a vezérmûlánc.
|