Gyík67 | 3461 | 2011. április 1. 22:05 | Válasz erre: 3459 |
Cak az a baj, hogy ha az enyém ennél kicsit alacsonyabbra sülyed akkor ... áá nem is folytatom mert ha valaki esetleg hivatalból böngészi a topikot akkor mindjáá "kopog" a Terrorelhárító Központ néhány szépen becsomagolt gerincmasszírozó munkatársa :)
|
C1800Rider | 3460 | 2011. április 1. 22:03 | Válasz erre: 3458 |
Az elõdeik is simán belenéztek a kamerába és ország világnak beismerték hogy loptak. Ezek annyival lesznek mások hogy õk úgy követik majd el ezt hogy elsíboltam másfél csilliárdot. Oszt? Közötök? Meg amúgy is mit tudtok tenni? és nekik lesz igazuk. :-(
|
desiderus | 3458 | 2011. április 1. 22:00 | Válasz erre: 3455 |
Persze, mert még nem derültek ki a tolvajlásaik. És ezzel a fennhéjázó magatartással qurvára rontják a helyzetet. DE az is lehet, hogy az én ingerküszöböm került túl alacsonyra. |
Gyík67 | 3457 | 2011. április 1. 21:59 | Válasz erre: 3454 |
Bizony, hogy bizony ! Egyik-másiknak akkora, hogy zsírozni kéne hogy beférjenek az ajtófélfák között ! :) |
C1800Rider | 3456 | 2011. április 1. 21:59 | Válasz erre: 3455 |
Kimaradt a kétharmadosmindenrefeljogosítottfülkeforradalmár. Arrogáns pöcsök. |
qqriq64 | 3455 | 2011. április 1. 21:56 | Válasz erre: 3454 |
Érdekes hogyha visszagondolok az elõzõ garnitúrára elsõre az ugrik be hogy tolvaj összeférhetetlen veszekedõ banda de nem jut róluk eszembe az ami ezekrõl, hogy nagyképû, pökhendi, bosszúálló, kihaénnem, mindenkihülyecsakénvagyokokos stílus. |
desiderus | 3454 | 2011. április 1. 21:45 | Válasz erre: 3449 |
Köszönöm, köszönöm. Csókokat dobál. (magában meg azt gondolja : le vagytok.... ) részlet egy politikus arculat alakítójának naplójából... Van ezeknek egyáltalán arcuk ? Van, de még mekkora.... |
Gyík67 | 3453 | 2011. április 1. 21:28 | Válasz erre: 3452 |
Na igen és ez a legszomorúbb az egészben :( ... Ámbár ha jobban belegondolok, dehogy hiszik õk magukról ezt, tudják hogy nem azok de ezt pont le is sz@rják, ahogy minket is |
Gyík67 | 3451 | 2011. április 1. 21:20 | Válasz erre: 3450 |
Neem, a kormánynál van, meghozzá vezetõ beasztásba ... mááá amikor autót vezet :)))
|
tsanyi | 3450 | 2011. április 1. 21:15 | Válasz erre: 3448 |
Mondtam én, hogy kormánytag lesz!....fenyegetni már tud...:))
|
tsanyi | 3447 | 2011. április 1. 21:10 | Válasz erre: 3444 |
Lehet, hogy lézerjani helyére pályázik....egy blokkolóbolt bejáratánál is feltûnt..:))
|
desiderus | 3445 | 2011. április 1. 21:09 | Válasz erre: 3438 |
Sziasztok, nem hanyagollak, csak hergelem magam. Annyi mondanivalóm lenne, hogy azon gondolkodom, hogy ki kellene adni a Desi összest... :-))))) A korábbi Széchenyi idézeten muszáj volt vigyorognom...ugyanezt szajkózták, amikor a szocik kormányoztak.... Széchenyi forog a sírjában...amerre nézek, sehol egy karizmatikus, jó szónoki képességgel megáldott, a Hazáért tenni akaró, BECSÜLETES politikus... MInngggyá sírok...de komolyan. |
Gyík67 | 3443 | 2011. április 1. 21:02 | Válasz erre: 3439 |
Igen, ma beszéltem vele nagyon odavan vikirályért, és a kormányért, - ööö ... mondjuk ezt meg is értem - :)))
|
qqriq64 | 3441 | 2011. április 1. 20:38 | Válasz erre: 3440 |
Fél kilenckor vazze? Fellõtték a pizsamát?:)))))
|
tsanyi | 3439 | 2011. április 1. 20:34 | Válasz erre: 3438 |
Láttam valami képen viktort éltetõ táblával......megtért...:))...vagy csak fizetésemelést kapott...:))
|
qqriq64 | 3438 | 2011. április 1. 20:33 |
Desit hiányolom a fórumról régen volt már itt. Pedig él és virul mert máshol olvasom az írásait csak minket hanyagol. |
tsanyi | 3437 | 2011. április 1. 20:23 | Válasz erre: 3435 |
Õ valóban egy olyan arisztokrata volt aki az elei által összelopott vagyonból tett is valamit a szegényekért......az, hogy akkoriban a nép mûveletlen és aljas volt pont a hosszú habsburg uralomnak volt köszönhetõ, illetve inkább az aljasság hisz az elsõ népiskolákat Mária-Terézia állíttatta fel azt hiszem, de a tudatos bután tartása a népnek nem véletlen, ezért hoznak manapság is tanulást csak a gazdagok számára biztosító törvényeket.......
|
Forestman | 3436 | 2011. április 1. 20:22 |
Ok. Én is biztos ott leszek, de ehhez már mindenki kell. Azoknak is jönni kell, akik eddig az internet mögül "drukkoltak"
|
qqriq64 | 3435 | 2011. április 1. 20:18 |
Elõször is Széchenyi azt írta hogy aljas VAGY mûveletlen. Ebbe pedig gondoljátok bele a kort amikor írta. Az akkori átlagember mûveltségi szinvonalát. Biztos hogy nem a 2011-es orbán kormány által sújtott népre gondolt. |
Forestman | 3434 | 2011. április 1. 20:14 |
És pont ezért én nagyon félek attól, hogy ha itt már lesz valami, akkor már nem csak arról szól majd , amiért indult ! De gondolom sokan még rajtam kívül ! |
C1800Rider | 3433 | 2011. április 1. 20:13 | Válasz erre: 3431 |
Minél tovább halasztódik az elkergetés, annál nagyobb és több áldozatot fog kívánni. Ha mi nem lépünk akkor a gyermekeinknek kell majd meghozni ezt az áldozatot. Gondolom egyetlen, a hazáért hõsi halált halt õsünknek sem az volt élete értelme hogy ott vérezzen el valamelyik csatamezõn csak hogy az utódoknak legyen hol élnie, a saját nyelvét beszélnie, a saját házában, a saját hazájában élni. Mégis elmentek és meghaltak. ÉRTÜNK. Minden ma itt élõ magyar emberért. Csak legyen végre valaki aki elkezdi én biztos megyek és ezt tudják itthon is. |
tsanyi | 3431 | 2011. április 1. 20:04 | Válasz erre: 3430 |
Sajnos igazad van, de ahogy írtam amíg van mit veszteni senki nem megy ki az utcára.......,de a történelem azt is bizonyította, hogy vér nélkül nincs változás.......eddig sosem mentek el maguktól a népek nyúzói.....küldeni kell õket....:))
|
Forestman | 3430 | 2011. április 1. 19:57 |
Szó nincs sértõdésrõl, itt tényleg csak eszmecserérõl szabad szólni mindennek. De be kell látni, talán ha az utolsó pillanat után lép a "nép" akkor már az indulatok nem a változás és változtatásra, koncentrálódnak, hanem a kaja és a fedél megszerzésére. És az már nem az aminek elindult! Éhes gyomorral és nincstelenül nem lehet józan dolgokat tenni , és ez másfelé terelheti a folyamatot. Én azt gondolom, és szerintem az idézet is ezt akarta sugallni !
|
tsanyi | 3429 | 2011. április 1. 19:48 | Válasz erre: 3428 |
Kiforgatni?.....szó szerint azt mondta még ha egy nagy emberünk volt is, hogy aljasok és mûveletlenek vagyunk....erre csak azt mondom, hogy ez az õ úri gõgjébõl fakadt és bár lehet, hogy én személy szerint aljas és mûveletlen vagyok, de a gyerekeim és ismerõseim nem azok ezért nem érzem helytállónak a szavait......amúgy ne sértõdj meg és írj továbbra is bármit hisz itt csak elvitatkozgatunk, nincs ezzel semmi baj és nem én vagyok az akinek a véleménye a megváltás, inkább siralom, de legalább mondok valamit.......kicsit sokat is...:)))
|
Forestman | 3428 | 2011. április 1. 19:42 |
én is vállalom , hogy most már birkaként hallgatok. másrészt meg nem kell kiforgatni az idézetet. |
qqriq64 | 3427 | 2011. április 1. 19:31 | Válasz erre: 3426 |
Vagy aki maga is birka. Én vállalom a birkaságom.
|
tsanyi | 3426 | 2011. április 1. 19:29 | Válasz erre: 3424 |
Nem, érzem jogosnak ha egy népet hibáztatunk ha rátelepedik egy tolvaj hitvány banda és hagyja....én nem akarok még meghalni semmiféle lövöldözésben és szerintem senki más sem......amúgy aki azt állítja, hogy birka és aljas vagy mûveletlen a magyar az miért nincs kint az utcán és kergeti a kormányt?....vagy õ is birka, aljas és mûveletlen?......amíg van mit veszíteni tehát még nem éhezünk senki nem akar lövöldözni.......ez csak akkor lesz egyértelmû ha már nagyon sokan éheznek és sok gyereknek nem tudnak enni adni vagy fedelet biztosítani a fejük fölé mert akkor már én is kimennék és bármi áron megszerezném ami kell vagy elzavarnám a következményekkel nem törõdve azt aki ilyen helyzetbe hozott.........,de amíg van veszteni való addig nem, addig csak itt írogatok és véleményt nyilvánítok....ezért nem szeretem ha lebirkáznak mert nem vagyok az utcán, ezt legfeljebb olyan teheti meg jogosan aki kint van és tüntet, az lebaszhat, hogy miért nem vagyok vele....
|
Forestman | 3424 | 2011. április 1. 19:10 |
Sajnos valahogy azt érzem, hogy a régi NAGYOK mondása, kezdi megállni a helyét?????? Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy mûveletlen. gróf Széchenyi István |
tsanyi | 3423 | 2011. április 1. 19:07 | Válasz erre: 3422 |
Ha olvasod az itt jelenlévõ rendõrök írásait akkor ebben nem bízhatunk.....hiába nem értenek egyet azt mondják, hogy felesküdtek és megvédik a kormányt....
|
qqriq64 | 3422 | 2011. április 1. 19:00 | Válasz erre: 3421 |
Én azért titkon reménykedek benne hogy alkalomadtán a rendvédelmi szervek meghálálják "áldásos" tevékenységüket.
|
tsanyi | 3421 | 2011. április 1. 18:38 | Válasz erre: 3420 |
Akkor kérnének tanácsot kadhafitól, hogy kell bánni a lázadókkal.......nem csak szemkilövetés lenne hanem golyózápor....az 56-os géppuskákat lehet, hogy még nem szerelték le a parlament környékérõl és csak be kell üzemelni...
|
Bubó Doki | 3420 | 2011. április 1. 16:57 |
Nem lehet a Parlament elõtt tüntetni, mert egy fotókiállítás ürügyén lezárták, és hosszabb idõre magánterületté nyilvánították. Csak azt nem értem, ha a viktátor anno személyesen bonthatta a kordont, akkor a mostani "fotókordont" is le lehet bontani ? Mer' a viktátor a bontást simán megúszta...... Félnek, fotóparavánok mögé bújnak, nem gerinces, gyávák, fúj.....
|
bandi0 | 3418 | 2011. április 1. 16:05 | Válasz erre: 3416 |
Ha a franciáknál menne az, ami itt nálunk már rég az utcára vonultak volna autókat borogatni és felgyújtották volna fél Párizst.
|
Gyík67 | 3417 | 2011. április 1. 15:36 | Válasz erre: 3415 |
Háát ezek a mocskok addíg próbálkoznak, míg el nem szakad egy húúr valahol azt tényleg mehentünk lõõdözni az utcára :( ...
|
qqriq64 | 3416 | 2011. április 1. 15:34 | Válasz erre: 3415 |
Nem hiszem hogy ott olyan birka nép lakik mint itt. Pláne a franciák. Ott azért van valami amit úgy hívnak hogy szakszervezet. Ne abból a seggnyaló társaságból induljunk ki amit itt hívnak szakszervezetnek. |
tsanyi | 3415 | 2011. április 1. 15:17 | Válasz erre: 3414 |
Nem, ez a szép régi világ......ez a kapitalizmus.....ami most van amint már sokszor leírtam csak a hidegháború szembenállásának köszönhetõ, hogy a dolgozóknak egyáltalán vannak jogaik, de erre már semmi szükség így elkezdõdik már rendeletekben is a jogok csorbítása....szerintem mi vagyunk a próba itt közép-európában és ha összejön nekik jöhetnek a nyugat-európai országok is......
|
qqriq64 | 3414 | 2011. április 1. 12:32 |
Szép új világ. http://www.fn.hu//allas/20110401/nehez_idok_johetnek_dolgozokra/ |
C1800Rider | 3413 | 2011. március 31. 21:07 | Válasz erre: 3412 |
Most nézem, a KuK rangjelzések csillagjaira kifejezetten hasonlít a ma használatos.
|
kawa70 | 3412 | 2011. március 31. 21:03 | Válasz erre: 3411 |
De azok nem utálják a kommunista dolgokat:) Biztos nem frusztrálja õket annyira, mint bölcs vezéreinket:)
|
C1800Rider | 3411 | 2011. március 31. 21:00 | Válasz erre: 3410 |
Az biztos hogy a régi rangjelzések csillagjait nehéz lett volna az ötágú csillagtól elvonatkoztatni. :-) Bár ennyi erõvel meg akkor az USA hadserege kommunista? Náluk is ötágúak a csillagok a rangjelzéseken. |
kawa70 | 3410 | 2011. március 31. 20:57 | Válasz erre: 3407 |
Szerintem meg inkább a nagy komcsi utálat lehet az ok, mivel kiköpött vöröscsillag arányú és formavilágú volt.....Aztán ezek mindent felforgattak, ami a régit idézi. Aztán valahonnan koppintottak egyet... |
C1800Rider | 3409 | 2011. március 31. 20:55 | Válasz erre: 3405 |
97-98-ban már ez a hatágú csillag volt rendszeresítve. Sõt, akkoriban jöttek az új, kisméretû rangjelzések, azokon például a zászlósok rangjelzése eltér a régi, nagyméretû vállapostól. A csillagok is másként helyezkednek el.
|
C1800Rider | 3407 | 2011. március 31. 20:53 | Válasz erre: 3402 |
Hatágú a Sheriffcsillag is mégsem téveszthetõ össze a Dávid-csillaggal. Mások az arányai egy kicsit. A rangjelzések csillagai inkább a sheriffcsillagra hajaznak.
|
qqriq64 | 3406 | 2011. március 31. 20:53 | Válasz erre: 3405 |
Várjál mindjár jön valaki aki szerint azért hatágú hogy kompatibilis legyen az izraeli hadsereggel. Merthogy megvettek minket. |
kawa70 | 3405 | 2011. március 31. 20:51 | Válasz erre: 3403 |
Szerintem mióta megszünt a sorállomány.... A mi idõnkben még ötágú volt, mivel én is sokat halasztottam elég késõn, 92-ben vonultam - de még az utánunk jövõk is az ötágúval garázdálkodtak.
|
kawa70 | 3404 | 2011. március 31. 20:48 | Válasz erre: 3402 |
Rá nem jöttem volna.....Pedig koncentráltam ám... Furcsának tüntek az igaz, de nem számoltam az ágakat :) |
Pegaso650 | 3401 | 2011. március 31. 20:45 |
Megnéztem a mai katonai rendfokozatokat :) Mi a feltûnõ a vállapokon: http://www.freeweb.hu/aty/aty/rank/magyar.htm |
qqriq64 | 3400 | 2011. március 31. 20:44 |
Én bundzsi voltam végig, igy aztán a szopóágon. Rettentõ módon utáltam mégis azt mondom kellett akkor nekünk és kell most az ifjoncoknak.
|
olika | 3399 | 2011. március 31. 20:21 | Válasz erre: 3395 |
Nekem anno jó sorom volt.Fél hatra jártam és már kopaszon délután ötkor jöhettem haza mindennap.Ez a késõbbikeben módosult úgy,hogy 15 órától járt nekem a kedvezmény:))) Nem véletlen voltunk ott annyian ahol voltunk.Számomra jó élmény volt a katonaság bár én már csak egy évet voltam.Minket a zászlóaljnál tiszteletben tartottak az elöljárók. |
Pegaso650 | 3398 | 2011. március 31. 20:12 | Válasz erre: 3390 |
Hogy mennyire voltam jó helyen? Szolnokiként Szolnokra vonultattak be. Késõn vonultam 21 évesen, az állandó halasztások miatt - akkor még versenyeztem motocrossban és nem akartam ezért abbahagyni. '89 augusztusában húztam surranót és '91 februárban vettem le. Az utolsó másfélévesek voltunk. Mire gumi lehettem volna ....., de nem lettem, mert azon februárkor a mi laktanyánkba nem volt bevonulás :( Akkor volt a "Gerecse" I-II hadmûvelet és a laktanya összevonásoknak köszönhetõen egy pár vezényelt - akik más laktanyába vonultak februárba - hozzánk is került. Velük együtt szereltem le egy év múlva. (Minek is vonultam be fél évvel elõtte ha mindenképpen akkor szerelek) Akkor volt a román balhé, állandó készültség, egy csomó vakriasztás, sosem tudtuk mikor éles a buli. Akkor tájt szûnt meg a munkásõrség és igen komoly õrségeket kellett adni a munkásõr bázisok védelmében, ez se volt vicces. Mikor költöztettük a raktáraikat igen leesett a pofa amit akkor láttunk. De vittünk megsemmisítésre elõnyomott kenyérjegyeket is, a fõtörzs végig õrjöngött a kocsiba és a PA pisztolyával hadonászott, hol kitárazott hol be. Na bammeg csak ennek a napnak legyen vége, csak ezen járt az eszem. Ja és a kopasz eltávra hazamehettem, de legközelebb január 4.-én mehettem újra, pedig nem voltam rossz gyerek. ... és mondom még egyszer szolnokiként szolnokon voltam katona . Ez ezerszer rosszabb volt mintha az ország másik felére soroztak volna. Egyébként az ellátónál voltam sofõr és ha nem adtam ütikocsit, vagy nem voltam szolgálatban akkor a Zil + póttal egyfolytában fuvarban voltam hol sóderért, hol tégla, cserép, cement meg a fene tudja miket kellett fuvarozni, hisz a tisztek kedvezményes díjon kapták az autókat saját célra. Ennek fényében nekem most jó helyem volt? |
kawa70 | 3397 | 2011. március 31. 20:00 |
http://nol.hu/kulfold/slota_kopkodve_mongolmagyarozott Ez meg milyen már: A jogszabálytervezetet tegnap terjesztette be Rudolf Chmel, kisebbségi és emberi jogokat felügyelõ miniszterelnök-helyettes, és azonnal élesen támadták az ellenzékiek. Marek Madaric, a Robert Fico vezette Smer párt vezérszónóka ma a pozsonyi parlamenti vitában azt mondta, ha ezt a jogszabályt elfogadnák, akkor a szlovák nyelv kiszorulna a déli országrészbõl, ahol újabb Babilon keletkezne. - Ráadásul a szlovákok saját országukban hátrányba kerülnének – vélekedett volt kulturális miniszter. Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke felhábordva utasította vissza a tervezetet. - Ezek a mongolmagyarok randa lovaikon csörtettek be Ázsiából, majdnem kiirtottak minket, ránk erõszakolták a nyelvüket, most meg a a kormánypárti képviselõk ilyen tákolmánnyal gyengítenék államiságunkat, s Magyarországhoz ragasztanák déli területeinket – harsogta a pártvezér. Aki nem sokkal késõbb a kijáratnál köpködött is, „Pfuj, ez a parlament nem szlovák!“ - felkiáltással. Akkor most hogy is van ez a szlovákia? Van, vagy nincs?Ha annyira szlovák volt a Felvidék, akkor mit izgul a nyelv miatt? Ha meg szlovákia nagyrészén magyarul beszélnek, és nem szlovákul, akkor lehet, hogy azok nem is szlovákok? Egyszerûen csak lopták a földet és a rajta maradt népet? |
kawa70 | 3396 | 2011. március 31. 19:55 | Válasz erre: 3390 |
Tsanyi: ebben is a másik oldalon állsz ;) Mintahogy egyetlen gyereknek sem ártott a szigor, a katonaságot is csak azok itélik el, akik folyamatosan "szopóágon" voltak. Azért néhány dolgot mindenki meg tanult, ami most meglehetõsen hiányzik a mai fiatalokból: emberséget, összetartást, önállóságot, némi toleranciát az összezártság miatt, csapatszellemet, és kevesebb ennyire nagyképû, beképzelt, flegma gyerek volt. Arról nem beszélve, hogy az állampolgárnak lett némi rálátása, mi a teendõ ha a hazavédelme elõtérbe kerül. |
kawa70 | 3395 | 2011. március 31. 19:46 | Válasz erre: 3377 |
Teljesen jó ötletnek tartom, épp most olvastam a cikket. Végre egy épeszû javaslat, tökéletesen indokolva. Az elõttem szólók nagyjából összefoglalták az elõnyeit. Hátrányát meg most látjuk igazán, hogy nincs. Igaz, pénzbe kerül a honvédség fenntartása, meg annak idején azzal dobálóztak a szakemberek hogy egy profi hivatásos állomány sokkal kevesebbe kerül és hatékonyabb is. Láthatjuk..... Azért a ráforditott pénzt csak betermelték a kiskatonát, mentek mindig valahová ingyé segiteni... Hol a gazdaságokba betakaritani, hol katasztrófák esetén segiteni, télen a hó fogságában rekedtek embereket megközeliteni vagy csak technikát adni egyes feladatok végrehajtásához. Jó példa volt erre most a felsõzsolcai árviz. Nemigazán voltak megfelelõ létszámú és felszereltségû csapatok....ráadásul azok sem értettek szót egymással, csak a fejetlenség lett mindenhol. A rendõr nem hallgatott a tûzoltókra, a polgárvédelmisekre meg úgyszintén. Nem volt aki koordinálja az eseményeket, mert senki nem volt rá berendezkedve. A honvédség ilyenkor jó alternativa....Sokan vannak, eszközeik szintén, parancsra mûködnek, és tudnak is mindenkinek parancsolni adott esetben. Anno mi is voltunk árvizi védekezésben segiteni a lakosságnak, nem volt sok probléma. |
eröt | 3394 | 2011. március 31. 19:44 | Válasz erre: 3390 |
Három hónap kiképzés nem elég a mai haditechnika kezelésére.Alakizni elég de az meg szopatás úgyis.Szuronyrohamra jók lennének de az sem demokratikus meg már nem is divat.
|
qqriq64 | 3392 | 2011. március 31. 19:43 | Válasz erre: 3390 |
Sanyi könyörgök nézzél már végig a mai ifjúságon. Sánták bénák pitiánerek és buzeránsok gyülekezete (Tisztelet a kivételnek) Nehogy már a lelkük károsodjon még utóbb felsírnának éjszaka. |
eröt | 3391 | 2011. március 31. 19:42 | Válasz erre: 3390 |
Sanyi nem értek veled egyet de ez az én bajom persze.Túl demokratikusnak tartom a mentalitásod.A seregben sem szopattak mindig és mindenkit.Azt is ki kellett érdemelni.A parancs az meg parancs és ennyi.Ha tetted amit kell akkor simán eltelt a másfél év.Nagyon kellene most is mert az új generációknak már nincs semmi alkalmuk megismerkedni a kötelesség fogalmával.Csak jogaik vannak és jár nekik minden.A demokrácia egy nagy lófasz.Pláne a liberalizmus. Nincs kötelesség,nincs tisztelet,nincs rend. Kb.ennyi jött ki belõlem. |
tsanyi | 3390 | 2011. március 31. 18:29 |
Akkor összegezhetjük, hogy azoknak kedves emlék akik jó helyen voltak és inkább a szopóág jobbik felén voltak?.....inkább az lehet aki jóemlékkel viseltetik iránta, hogy az idõ mindent megszépít, de akkor és ott mindenkinek az volt a vágya, hogy mihamarabb otthagyhassa........amúgy a másfél évbõl csak 6 hónapot szívtam a többit jó helyen töltöttem szivatás nélkül, de a jellemzõ nem ez volt.....és azért mert én is végigszoptam ennyit másnak is meglegyen?.....inkább ne....kell egy profi állandó haderõ és egy nagyon alap képzés max. 3 hónap amit mindenki elvisel testi és lelki károsodás nélkül...
|
Jani55 | 3389 | 2011. március 31. 14:49 | Válasz erre: 3386 |
Négyszer hívtak be a Fehérvári Kiegre, tíz levelet kaptam, de az a kurva pénz volt az oka, hogy nem mentem: 75-ben gyakornokként a tovariséknál heti(!) 220 rub volt a fizetésem, amikor az ottani akkori ipari átlagfizetés havi 180, a mg.-i 120 rub volt, nem felejtendõ el: akkor a Rub/Dollár 1:1-ben, 16Ft-volt!!!!, a kezdõ mérnöki fizetésem négyszerese volt annak, amit adtak volna, hadnagyi(!) rangban... Szerinted nehéz volt a választásom??? Én is szeretek és tudok is hegeszteni... |
qqriq64 | 3388 | 2011. március 31. 14:37 |
Szóval lényeg az hogy a mai fiatalságnak igen jót tenne ha anyuka szoknyája mellõl bekerülnének valami emberképzõ szervezetbe. Néha elnézem a mai ifjúságot és az jut eszembe rögtön hogy úristen ezek fognak minket eltartani? Száz évig fogunk rájuk dolgozni. |
qqriq64 | 3387 | 2011. március 31. 14:06 | Válasz erre: 3386 |
Olyat én is ettem akkora konzervdobozban volt mint a májkrém, állaga mint a kocsikenõcsnek de ehetõ, meg a kekszkenyér ami olyan volt mint a háztartási keksz csak kicsit kisebb és köménymag volt benne. És végül literes konzervdobozban a raguleves. Minden volt benne, sok zöldség sok hús csak éppen ehetetlen. Ezek M zárolt cuccok voltak. |
Pegaso650 | 3386 | 2011. március 31. 13:33 | Válasz erre: 3385 |
"Nem maradtam." Bánhatod :) Már régen gondtalanul karikázhatnál 100% nyugdíjjal :D Én azért nem maradtam, mert szeretek dzsuvás ruhában hegesztõ pisztollyal a kezemben megvakulni :) Emlékszem rá mikor 8.-osok voltunk a suliban jöttek rigók agitálni, hogy menjünk katonai suliba. Ami megmaradt bennem az a csoki konzerv. Sokáig hezitáltam :D |
Jani55 | 3385 | 2011. március 31. 13:22 |
Véleményem szerint is kell legalább 1-másfél év! (és egyértelmûen hiányzik ez a mai fiataloknak) Nekem jó sorom volt (77-79) másfél év, rádiótechnikai / légvédelmi / vegyvédelmi ezrednél, tökéletes csapatmunkában és versenyszellemben, ennek eredményeképp 78-ban a nagy Karakum sivatagi (akkori szoc. tábori összevont) hadgyakorlatra két csapatot készítettek fel, egyikben én is bent voltam! Ott álltunk teljes harci díszben a repülõgép mellett felsorakozva, mikor: a sorsolás úgy hozta, a másik csapat mehetett... Pedig keményen küzdöttünk, valóban éles körülmények között (Veszprémben és Pápán). Nekem tetszett (az elsõ pillanattól kezdve, nem utálattal, hanem mint szükséges rosszhoz, megismerendõ, megtanulandó dologhoz álltam hozzá), leszerelésem után még +1év idõt adtak, maradok-e hivatásosnak. Nem maradtam. |
Pegaso650 | 3384 | 2011. március 31. 12:12 | Válasz erre: 3381 |
Sanyi lehet ellenvéleményem? "-utálatot minden tekintéllyel szemben mert félelmen alapult és nem a tekintélyt kikövetelõ teljesítményén, -fegyelem csak a félelem miatt volt " Megkísérelték megtanítani az idõ hatékony eltöltését. "-az addig az iskolában kialakult lojalitást az állam iránt teljesen kiirtotta az alkalmatlan tisztek alkalmatlan utasításain érzett szánalom miatt -a csapatmunkát mint olyat leépítette hisz nyilvánvaló volt, hogy aki ügyesebben kihúzza magát jobban jár -egymásrautaltság megvolt fõleg annyiban, hogy a besúgók és lógosok miatt a többiek szívtak így ez egy jó lecke volt az életre, ha boldogulni akarsz akkor áruld el társaidat és ne végezz valódi munkát elég ha csak mindig sürögsz-forogsz és úgy látszik mintha dolgoznál" A lojalitás a katonatársak iránt, a csapatmunka, hogy együtt csináljuk meg mert egyenként beledöglünk és éppen ez a riposzt, hogy a besúgókat és a lógósokat, illetve a tolvajokat a közösség kivetette magából. Nálunk volt olyan rohadék akit a tisztek az ismeretlenek többszöri eltángálása miatt úgy próbáltak védeni, hogy befektették a gyengélkedõre. Persze ott sem volt biztonságban, mert símaszkban berontva este a forgalom irányító botokkal úgy megvertük, hogy beszart. Végül áthelyezték másik alakulathoz, de "sajnos" a hírét vitte magával :) A tettesek soha nem kerültek elõ, mert volt annyi összetartás bennünk, hogy vagy mindenki hallgatott, vagy pedig egyként elõrelépett. "-csúfos elhízás a sorkatonák között is meglévõ okádék tekintélyuralmi rendzsre miatt ami bevonulási idõszakhoz volt kötve és az "öregek" általában igen szemét módon megalázták a "kopaszokat" és én ezt nem tartottam jó játéknak öreg koromban sem " Ennek hiánya viszont azt hozta magával, hogy az arra hajlamos embereken totál úrrá lett az igénytelenség, mind maguk, mind pedig a környezetük tekintetében. Elintézik ezt azzal, hogy: Leszarom. |
qqriq64 | 3383 | 2011. március 31. 11:56 | Válasz erre: 3382 |
Nézd talán senki sem utálta úgy a katonaságot mint én amit az is mutat hogy a trenddel ellentétben húsz kilót fogytam. Egyet is értek azzal amit írsz mégis azt mondom hogy pontosan ezek azok a dolgok amik egy fiatalból embert csinálnak. Ha nem így lenne ha nem látnánk hogy ezeknek a dolgoknak a HIÁNYA milyen embereket termel ki a társadalomban akkor nem mondanánk hogy igenis szükség van a katonaságra.
|
tsanyi | 3382 | 2011. március 31. 11:29 | Válasz erre: 3380 |
Azt hiszem nyugaton 3 hónap egy intenzív katonai kiképzés ami kötelezõ....annyi még itthon is beleférne ha nem csak a szopatásról szólna az egész.....
|
tsanyi | 3381 | 2011. március 31. 11:27 | Válasz erre: 3378 |
Az én véleményem más....elrabolt idõnek tekintem a semmit nem érõ, csak a megalázás és a senkik felkapszkodását segítõ un katonáskodást. Amit lehetett ott tanulni: -utálatot minden tekintéllyel szemben mert félelmen alapult és nem a tekintélyt kikövetelõ teljesítményén, -fegyelem csak a félelem miatt volt -pontosságot valóban -az addig az iskolában kialakult lojalitást az állam iránt teljesen kiirtotta az alkalmatlan tisztek alkalmatlan utasításain érzett szánalom miatt -a csapatmunkát mint olyat leépítette hisz nyilvánvaló volt, hogy aki ügyesebben kihúzza magát jobban jár -egymásrautaltság megvolt fõleg annyiban, hogy a besúgók és lógosok miatt a többiek szívtak így ez egy jó lecke volt az életre, ha boldogulni akarsz akkor áruld el társaidat és ne végezz valódi munkát elég ha csak mindig sürögsz-forogsz és úgy látszik mintha dolgoznál -alázat a feljebbvalók iránt és taposás az alattvalók felé -csúfos elhízás a sorkatonák között is meglévõ okádék tekintélyuralmi rendzsre miatt ami bevonulási idõszakhoz volt kötve és az "öregek" általában igen szemét módon megalázták a "kopaszokat" és én ezt nem tartottam jó játéknak öreg koromban sem egyenlõre ennyi, de van még bõven hátránya ami miatt jó, hogy ezt a rendszert ami úgysem ért semmit mint haderõ felszámolták... |
qqriq64 | 3380 | 2011. március 31. 10:52 |
Ez az én véleményem is. Teljesen egyetértek. az idõponton lehet vitatkozni szerintem minimum fél év és maximum másfél év lenne kivánatos. Nekem is van fiam a nagyobbik 25 éves szerencsére soha nem volt vele probléma mégis azt mondom a fiatalokat mint a csikót be kell törni. A mostani ifjúságra ez hatványozottan ráférne. Persze lehet mondani milyen megaláztatások érik ott a fiatalt az én véleményem az hogy mindez kell az egészséges személyiségfejlõdéshez. Az atyai pofon is megalázó ott és akkor mégis késõbb megköszönjük. |
Jani55 | 3379 | 2011. március 31. 09:46 |
Pegaso650 | 3378 | 2011. március 31. 09:32 | Válasz erre: 3377 |
Katonásdi, most nem azért mert én voltam, de .... Eleve hiba volt eltörölni a katonaság intézményét, addig a másfél évig sem voltak károkozók a fiatalok, azaz a károkozás ellenõrzött volt :) Katona idõ alatt lehetett tanulni: - némi tiszteletet, - pontosságot, - fegyelmet, - az egymásrautaltság miatt, lojalitást, illetve csapatmunkát, - továbbá egy kis alázatot az élet iránt. Másrészrõl sem gondolom azt, hogy szumma értékben drága volt a katonaság fenntartása, ha összevetjük mit csinálnak most az éppen sorköteles fiatalok hazánkban. Ja és fontos, a cigányok is voltak katonák oszt mehettek az ombudsmanushoz, hogy feltörte a kezüket a gyalogsági ásó :) A cikkre reflektálva viszont annyit elszeretnék mondani, hogy két hét, de két hónap alatt sem lehet megtanulni az alapokat, mivel ezeknek rutinszerûeknek kell lenniük!!! Következésképpen a másfél év az minimum. A fentiek csak a saját véleményemet tükrözik! |
Bubó Doki | 3377 | 2011. március 31. 08:49 |
Fideszes ötlet: tanuljon mindenki géppisztollyal lövöldözni! A honvédelmi kötelezettség ellátása érdekében minimális katonai kiképzés szükségességérõl beszélt Pósán László fideszes parlamenti képviselõ tegnap lapunknak, a készülõ új alkotmány kapcsán. Mint fogalmazott, az „alkotmány úgy szól, hogy Magyarországon a honvédelem mindenkinek a kötelessége, de a honvédelmi törvény azt mondja, hogy nincs sorkatonaság”. Hozzátette: „ott van a feloldhatatlan ellentmondás az egészben, hogy ha ne adj’ isten hirtelenjében itt terem az ellen, s ha kiosztják a puskát, és aki még életében nem látott puskát, az még meg sem tudja tölteni”. Pósán László lapunknak kifejtette: „régóta mondják szakmai körökbõl, hogy minimális kiképzést vagy valamit muszáj lenne visszahozni, hogy az alaptörvényben lévõ kötelezettséget el lehessen látni”. Kérdésünkre, mit is jelentene ez a „minimális kiképzés”, a képviselõ azt válaszolta: „ha a honvédelem alapvetõ kötelezettség, akkor annak az elõfeltételét, hogy ez megvalósítható legyen, azt hozzá kell rendelni”. Közölte „még világosabban fogalmazva, olyan emberekkel, akik életükben nem láttak kézifegyvert, egy kézigránátot, egy gázálarcot, azokkal ezt nem lehet megvalósítani”. Arra, hogy a kiképzés idõben mit jelentene, napokat, heteket vagy egy évet, Pósán László kifejtette: „nem merem azt mondani, hogy két nap, lehet, fogalmam sincs róla, de lehet, hogy két hét, lehet, hogy két hónap, nem tudom”. Szerinte az idõtartamról „meg kell kérdezni azokat, akik a mostani hadseregben a kiképzés ügyeivel foglalkoznak, õk meg tudják mondani, hogy a géppisztollyal való lövöldözést vagy karbantartást egy nap alatt meg lehet-e tanulni, vagy kell hozzá két hét, nem tudom”. Mivel Pósán László az új alkotmánnyal kapcsolatban fejtette ki véleményét, tudósítónk megkérdezte tõle, hogy mi a véleménye a Velencei Bizottság állásfoglalásáról, mire a képviselõ azt válaszolta: nem olvasta. Forrás: NOL.hu |
Olívia | 3376 | 2011. március 31. 08:26 | Válasz erre: 3375 |
Tomika ügyes fiú, fizetésért Twitterezik, méghozzá eu-s bizottságiért! Egyszerre tud minimum 2 dologra koncentrálni, (ezt nyilatkozta) miután rákérdeztek, hogy lehetséges az, hogy Brüsszelben ücsörögve, ülésidõ alatt osztja az észt a Twitteren és közben hatékonyan részt vesz az országot képviselve?!:-(( |
tsanyi | 3375 | 2011. március 31. 08:05 | Válasz erre: 3374 |
Azért is lehet, hogy nincs következmény mert mint minden igazi diktátor a fõnök is felügyel mindent és az õ utasítására történnek a megnyilatkozásai a sameszeinek.....az tény, hogy beletelt egy kis idõbe míg ennyi elvtelen semmirekellõt összegyûjtött maga köré, de legalább nem kell tartania tõlük...és persze ahogy írtad fizet nekik rendesen a mienkbõl.......a dajcstommer legújabb írományairól is valószínüsítik, hogy utasításra volt ekkora bunkó mert legalább foglalkoznak vele és azért akad mindennapra 1-2 ilyen történet, hogy az alkotmányozásukkal(a saját alkotmányuk mert nem a népé) ne törõdjenek az emberek.....meg lehet figyelni, hogy ugye nemrég arról írtunk, hogy hová lettek a fideszfanok mindenhonnan, viszont az összes az alkotmányozásuk körüli visszásságot feltáró cikk, blog, posztnál elõkerülnek és tömegével trollkodnak
|
qqriq64 | 3374 | 2011. március 30. 22:50 |
Csak elmélkedek. Miért van az hogy a fideszben soha semminek nincs következménye? Bármilyen közéleti ámokfutást simán túl lehet élni retorzió nincs sõt még meg is védik az illetõt. Szerintem orbán fél. Nagyon fél. Nincs a kezében a diktátorok klasszikus fegyvere a politikai rendõrség nem lehet senkit eltüntetni nyomtalanul. Kénytelen MEGVENNI a talpnyalókat aki pedig már végképp nem hajlandó vele együttmûködni azokat KIFIZETNI. Ez utóbbit láttuk a 2002-es bukáskor mikor zsíros brüsszeli posztokkal vagy gazdag önkormányzatok polgármesteri székeivel fizette ki a kiábrándult csatlósait (rogán pokorni szájer áder deuch). Akik pedig még elviselik a belõle áradó bûzt azokat pedig megvédi, megfizeti. Tudja hogyha néhányan nem éreznék biztonságban magukat az táptalaja lenne egy belsõ ellenzéknek amibõl könnyen kinõhet orbánellenes összeesküvés. Egyszerûen nincs választása nincs a kezében más eszköz a brancs egybentartására minthogy szabad garázdálkodást enged nekik mind morális mind anyagi értelemben. Csakhogy ez egy róka fogta csuka szituáció, õ is foglya ennek a helyzetnek hiszen ebbe buktak bele 9éve és most is ezek a rendkívül ostoba emberek folyamatosan erodálják a fidesz szavazótáborát. Csakhogy nem tesz semmit mert nem TEHET semmit. Meglátjuk mi lesz belõle. |
desiderus | 3373 | 2011. március 30. 22:31 |
Azon gondolkodom, hogy viktorka ámokfutása az Únióban vajon milyen következményekkel fog járni hosszú távon ? Asszem, a következõ kormánynak lesz mit helyrehoznia. Feltéve, ha lesz következõ kormány. |
kawa70 | 3372 | 2011. március 30. 21:57 | Válasz erre: 3358 |
Mi ebben a meglepõ? Ez eddig is így volt, csak kevesebbet voltak szem elõtt, és nem tünt fel senkinek :) A 2/3-dal kicsit vakmerõbbek lettek a fijjug, és mindenre ráhuznak még egy lapot.......néha bebukják - a lényegen nem változtat: õk jól élnek a többi meg le van szarva, lemondani senki nem fog.
|
kawa70 | 3371 | 2011. március 30. 21:48 | Válasz erre: 3364 |
Hmmmmm.... Nekem ez fel se tünt.....:) Még jó, hogy nem akartam azonnal grafomán lenni, különben én is meglepõdtem volna.......
|
Pegaso650 | 3369 | 2011. március 30. 20:59 |
Nah ez milyen: http://egyenlito.blog.hu/2011/03/29/szetb_ott_kur_k_seggerol_versel_a_mediatorveny_atyja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
qqriq64 | 3367 | 2011. március 30. 20:10 | Válasz erre: 3366 |
Aha igy van ez. Múltkor hallottam valahol hogy a mai fiatalság a netbennszülöttek mi meg vagyunk a netbevándorlók.
|
tsanyi | 3366 | 2011. március 30. 19:12 | Válasz erre: 3364 |
Ugyanígy jártam...:)))....oszt a lányom odalépett és egy mozdulattal beléptetett és unottan tovasuhant..:)))
|
qqriq64 | 3365 | 2011. március 30. 19:11 |
Bár az emlékezz ablakot hiába pipálom ki továbbra is kéri a nevet mindig.
|
qqriq64 | 3364 | 2011. március 30. 19:09 |
Basszátok meg majdnem infarktust kaptam, eltünt a belépõ ablakom. Na gondoltam innen is kitiltottak kereshetek másik fórumot. Aztán észrevettem hogy felköltözött a jobbfelsõ sarokba. |
klimas | 3362 | 2011. március 30. 14:45 | Válasz erre: 3361 |
Nem is kell pontokba szedni: MINDENT IDE NEKÜNK !!! Aki nincs velünk az ellenünk! Kirúgni!!!!! Vastaps: Éljen Viktor! ÉLjen Viktor! (rákosi-rákosi) |