28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

kispeti 3667 2011. április 9. 18:15   Válasz erre: 3665
Éltél volna hitler alatt, plankolt fasszal ! Megtudtad volna, mi a buli ! Kend a hajadra azt a "zseni"-t ! :-((((

tsanyi 3666 2011. április 9. 18:07   Válasz erre: 3665
Nagyon szép dolog a nemzeti szocializmust védeni, de akkor legalább annyira kell az internacionalista kommunizmust is hisz egy tõrõl fakadtak, csak ugye egy államban hatalmat csak a nemzetivel lehet elérni különben meg kell alkudni a többivel lásd a sztálin féle internacionalizmust.....hitler elmeállapotára padig utalhat az a tény, hogy egy csomó elvakult náci köztük Rommellel meg akarták õt ölni, õk tényleg ismerték vezérüket és nem véletlenül döntöttek a kiiktatása mellett....amúgy a hadúri zsenijét is egyre inkábbb megkérdõjelezi az, hogy kezd kiderülni, hogy a háborút fõleg az elején Hasso von Manteufell tábornok találta ki és vezényelte le és õ volt a háború igazi szürke eminenciása....

eröt 3665 2011. április 9. 17:43   Válasz erre: 3662
DE Hitler zseni volt és mostanság nem tanúsítanak neki semmi jót.Eddig sem.Az egész szaros világgal meccselt és egész jól bírták.Ha nincs ez a fos demokrácia ma más világ lenne.Most olvastam csak végig amit írtál.Ezt a sok szarságot hol olvastad?Melyik életrajz?Nekem van néhány.Köztük pl. Csornaja és Melnyikov uraké.Meg itt figyel Chuchil irománya is.Ja és a Mein Kampf.Olvasd el és ítélj!Kb kétszáz könyvet olvastam el csak a második vh-ról de látom,hogy nem tudok szinte semmit.Pár felkínált gondolat alapján nem szabad ítélni.

tsanyi 3664 2011. április 9. 17:11   Válasz erre: 3660
Ezen már sokszor elmerengtem én is.....lehet, hogy jövõ héten mondom is a fõnöknek, hogy nem vállalom el a melót mert emberi érzésemben megsértett.......viszont akkor kérnélek titeket, hogy kaját adjatok nekünk addig a pár évig amíg másik melót találok...

tsanyi 3663 2011. április 9. 15:52   Válasz erre: 3649
Nem, ugyanaz, azért szavaztak rájuk mert az elõzõ pártok ugyanúgy eljátszották a becsületüket mint itt a maszopszadesz félék.......és hamar elérték a nácik, hogy utána már ne legyen rajtuk kívül senki akire szavazni lehetne......próbáljunk meg itthon egy pártot csinálni.....fogadjunk, hogy pár héten belül a süllyesztõben lennének a vezetõik.....ugyanúgy a komcsik voltak akik a weimari köztársaságban és késõbb sok balhét, köztörvényes bûncselekményeket követtek el és az emberek féltek tõlük fõleg, hogy eljutottakl a hírek az oroszoktól miképp viselkednek a vörösterror osztagok....mondjuk azt nyugaton már jótékony hallgatás övezte amit a fehérterroristák mûveltek és semmivel sem volt jobb mint a vörösöké.......sok a párhuzam legalábbis a hatalomra jutásuk körülményei és mostani tetteik között.....bár én inkább komcsiknak hívnám õket mint nácinak bár mindkettõ egy tõrõl fakad....

Olívia 3662 2011. április 9. 14:48   Válasz erre: 3661
"Egyetértek és továbbra is kitartok véleményem mellett hogy Hitler korántsem volt akkora lángelme mint amit mostanság tulajdonítanak neki." Hitler egy végtelen egyszerû, paranoid, szociopata személyiség volt, aki viszont rendelkezett adottságokkal, képességekkel, hogy szerény retorikával is fanatizálni tudjon. Bár akkor nem volt túl nehéz dolga, amikor a németekben egyébként is megvolt még régrõl a nagy birodalmi vágy, hiszen valaha õk voltak európa jó részének urai.
Jó érzékkel válogatta maga mellé a tudással, kellõ erõszakossággal rendelkezõ, hozzá hasonló kireksztõ elveket vallókat..
Azonkívül, hogy komoly vagyonnal rendelkezõ emberek csatlakoztak hozzá, ésne feledkezzetek meg a Kristályéjszakáról.
Az akkori vezetõ értelmiséget lefejezte, a bankárokat kiiktatta, vagyonukat elkobozta, az embereket deportálta.
Erre az egészre szinte gyerekkorától kezdve készült, ne feledkezzünk meg a Mein Kampfról. Én még sosem olvastam végig, de tervezem, mert pszichológiai szempontok miatt érdekelt ez az ember. Az életrajzát is kb 20 éve olvastam utoljára, így lehetnek pontatlanságok abban amit írtam, de nagy tévedések nem hiszem, hogy lennének!

qqriq64 3661 2011. április 9. 13:13   Válasz erre: 3654
Egyetértek és továbbra is kitartok véleményem mellett hogy Hitler korántsem volt akkora lángelme mint amit mostanság tulajdonítanak neki. Divat most prófétaként tekinteni rá merthogy õ elõre megmondta... Nem mondta meg. Amit megjövendölt vagy feltételezett arra semmi bizonyíték nincs. A vesztes háború után egy légvárat épített. A nagy gazdasági válság alatt munkát adott az embereknek. Na de milyen munkát? Fegyvereket gyártottak. A fegyverkezés viszont nem gazdasági csoda, nem gazdasági fellendülés. A fegyverkezésbõl nem származik bevétele az országnak. Hitler csinált egy katonaállamot jól felszerelt jól kiképzett hadsereget, aztán ott állt a dilemmával hogy mi legyen. Katonák bestokizva fegyverekkel tele minden raktár de a gyárak továbbra is ontják a hadianyagot hát valamit csinálni kell. Nem tehette meg hogy leállítja a termelést mert akkor pipukkan a lufi az emberek újra munkanélkül maradnak hiszen az egész gazdaság a belsõ fogyasztásra és a belsõ termelésre épült. Egyetlen egy kiút maradt, háborút kell kezdeni mindegy milyen mondvacsinált indokkal. Az már szintén az õ tehetségtelenségét támasztja alá hogy hibát hibára halmozva a világ legjobb és legjobban felszerelt hadseregével kudarcot vallott. Szerencsénkre.
Ebben az egész történetben egyet nem értek. Ki fizette mindezt? Mert ugye munkát adtak az embereknek õket ki kellett fizetni. A mérhetetlen sok hadianyagot termelõ sok embert foglalkoztató gyárak magánkézben lévõ kapitalista nagyvállalatok voltak mint például a KRUPP. Na de ezeket mind az állam fizette õk mind az állami megrendelésekbõl éltek.
Magyarul az állam közvetve fizette a raktárra termelõ embereket. A fõ kérdés az mibõl?
Egy ilyen hadsereget és fegyverarzenált finanszírozni egy vesztes háború és egy gazdasági világválság után pénzügyileg lehetetlen. Ez az egy dolog ami nekem nem gömbölyû.
Nem hiszem hogy a német nagytõkések hitelre termeltek volna az államnak.
Az akkori világ miért nem látta hogy egy hadiiparra épülõ államnak logikus következménye a háború. A legcsekélyebb elõkészületet sem tették a felkészülésre.
Hitler megette reggelire az osztrákokat ebédre a cseheket aztán mikor a vacsoránál sor került a lengyelekre akkor kezdett a világ rádöbbenni hogy balhé lesz. Késõ volt.

Pegaso650 3660 2011. április 9. 12:00  
Bennem mostanség az a kérdés is felmerül, hogy a sok parazita, hogy veszi a bátorságot arra (az utóbbi években), hogy kivonul a parlamentbõl, mint egy óvodás, mert megsértõdik.
Nekik az a munkájuk, ezért kapnak pénzt!
Ha közülünk bárki is önkényesen haza menne, mert megsértõdik akkor két lábbal lenne p...csán rúgva.
De ez is ékes bizonyítéka, hogy nekik bármit lehet.
A törvényeik is ilyenek: kivétel a gyevi bíró.

C1800Rider 3659 2011. április 9. 11:42   Válasz erre: 3657
Igen, egy hasonlóan nemzeti ügyek iránt elkötelezett, nem korrupt, konstruktív ellenzéket, akik nem torpedóznak meg mindent hanem segítenek más szemszögbõl megközelíteni és konzultáció után egy szélesebb rétegnek megfelelõ döntés születhet.
De a helyzet az hogy Dolfi nagyon jól értekezik a parlamenti demokráciáról és annak alkalmatlanságáról.

C1800Rider 3658 2011. április 9. 11:39   Válasz erre: 3654
Ahogy a Gazdasági Világválság v2.0-ba, úgy a v1.0-ba is az a rohadt ellenségkép vitte a világot, hát tényleg lehet csodálkozni azon ha utálták õket mint a szart... Minden alapot nélkülözõ utálat volt az mint ahogy ma is minden alapot nélkülözõen utálják a zsiráfokat egyre többen.

galoscsabus 3657 2011. április 9. 11:38   Válasz erre: 3655
Nem hittem volna, hogy ilyen elhagyja a számat, de igen: JOBBIK.
Csak kell hozzá rendelni egy hatékony, erõs és nem korrupt ellenzéket is.
De ebbõl a mostani egypártrendszerbõl nehéz lesz kimászni, mert az emberek hajlamosak átbillenni az elenpólus felé ahhelyett, hogy az egyensúlyt keresnénk.

C1800Rider 3656 2011. április 9. 11:37   Válasz erre: 3655
SZEBB JÖVÕT! :-)

Pegaso650 3655 2011. április 9. 11:34   Válasz erre: 3654
Csabus te milyen jókat írtál :)

Akkor megerõsödtem hitemben megest: JOBBIK és adjon az isten ...

galoscsabus 3654 2011. április 9. 11:30   Válasz erre: 3649
Szia!
Ez nem egészen így van, sajnos sokkal nagyobb a hasonlóság.
Németo. éppen nyögte egy vesztes háború minden kínját. Az aktuális vezetés nem volt képes felül kerekedni a problémákon és a nép még rosszabb sorsot kapott, mint a háború indokolta volna. Azokat csak úgy tudták kipöckölni, ha bárki másra szavaznak.
Mivel nagyon alternatíva nem volt (errõl Dolfiék gondoskodtak szépen), ezért "jobbhíján" lettek megválasztva.
A következõ választásig pedig mindenkit elintéztek maguk körül, így potenciális ellenfél nélkül indultak. Ez kb. olyan volt, mint mikor az mszmp ellenjelöltje a HazafiasNF. soraiból került ki.
A polgárokat pedig elvakította a hallatlan gazdasági és technikai fellendülés.
Amikor az már nem lett volna elég, jött a közös ellenségkép, akinek a gyûlölete egybe kovácsolta a nemzetet.........minden aktuális erõ-hatalom így mûködik.
Ráadásul a pamacsbajszú festõhöz hasonlóan az igazán "nagy" államférfiak többsége jellemhibás, bûnözõ hajlamú, gyerekkorban behugyozós, frusztrált és sérült emberek voltak.
Ebben sincsen semmi változás :-((

Pegaso650 3653 2011. április 9. 11:29  
Ez mekkora már: http://kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/egyre-tobb-a-bunugy-komarom-esztergom-megyeben-370390

Eddig egy komment volt, de az mindent visz :D

C1800Rider 3652 2011. április 9. 11:02   Válasz erre: 3650
Még a fityiszközeli közvéleménykutatók is népszerûségcsökkenést mérnek, gyanítom a valóság sokkal durvább. És a legszebb hogy nem másik párthoz mentek ezek a támogatók, hanem a nem tudom vagy nem mondom meg tábort erõsítik, amibõl még akármi is lehet.

Pegaso650 3651 2011. április 9. 10:46   Válasz erre: 3646
"Számlát nyitnak, hogy az államadósságot csökkentve fizess be oda... "

Semmi baj ezzel, csak aszondom én, hogy lehet az urnához járulni azoknak akik ezt felvették és elsíbolták...

Zsifi 3650 2011. április 9. 10:23   Válasz erre: 3649
Remélhetõleg ha bebetonozzák magukat, akkor nekünk nem kell 20-40 év mint a közelkeleten és észak-Afrikában a szem felnyitásához...

C1800Rider 3649 2011. április 9. 10:18   Válasz erre: 3647
Ezeket nem is lehet egy napon említeni az NSDAP-vel... Ott sokan arra szavaztak és ezért jutottak hatalomra. Itt meg sokan valami más ELLEN, ezért jutottak ilyen arányban hatalomra. Annyi hogy a büntetõszavazók nagyon könnyen elpárolognak amikor kiderül hogy ezek pont ugyanolyan f@szok mint az elõzõek és a büntetõszavazók legközelebb mással fognak próbálkozni büntetés gyanánt. Nem véltetlen hogy a nagyon könnyen befolyásolható orkok miatt próbálják itt bevezetni a gyerekek utáni szavazójogot. Nehogy már a büntetõszavazók miatt kiessenek a pikszisbõl.

Olívia 3648 2011. április 9. 10:13   Válasz erre: 3646
Emlékszik itt mnég valaki a békekölcsönre????:-)

Bár én is csak a szüleimtõl hallottam róla (66-os vagyok).

tsanyi 3647 2011. április 9. 10:08   Válasz erre: 3643
Ebbõl számunkra a hatalomra jutása most a fontos, ezért mondom mindig, hogy a történelmet fontos tanulmányozni mert ismétli önmagát hisz az újak is mindig visszanéznek és a bevált forgatókönyvek alapján cselekednek és ha ezt nem ismerjük fel ugyanoda jutunk mint akkor.....a mostaniak cselekedetei és az nsdap hatalomra jutásának körülményei kísértetiesen hasonlítanak egymáshoz még az állandóan hangoztatott frázisok is......nem szabad hinni, hogy bárki is igazából beleszólna az eu vagy ensz részérõl ha sikerül nekik valamilyen módon állandósítani a hatalmukat...

Zsifi 3646 2011. április 9. 09:57   Válasz erre: 3644
Mert egy hazug disznó ez is...csak a szavazatok voltak fontosak....
lesz még itt államosítás is...
Számlát nyitnak, hogy az államadósságot csökkentve fizess be oda...
Közeleg a viktoriánus királyság...ez még csak az elõkészület..

desiderus 3645 2011. április 9. 09:37   Válasz erre: 3643
Igen láttam.
Nyomasztó volt és realista...érdemes megnézni.

Gyík67 3644 2011. április 9. 09:33  
Hétmilliárdos keretbõl vesz új autókat a kormány

Bár nyáron a miniszterelnök azt jelentette be, hogy a takarékoskodás jegyében leállítják többek között az állami autók cseréjét, a kormányzati közbeszerzésekért felelõs intézmény pénteken közzétett egy felhívást, amely szerint négymilliárdos keretbõl vásárolnak új autókat (márciusban már meghirdettek egy nettó hárommilliárd forint keretösszegû tendert, összesen tehát hétmilliárdról van szó). Az nem világos, ki fogja használni a kocsikat, amelyek között lesznek hibrid meghajtásúak is.

Közbeszerzési eljárást indít a Központi Szolgáltatási Fõigazgatóság (KSZF), hogy összesen négymilliárd forint értékben kocsikat vásároljon - derül ki a Közbeszerzési Értesítõben megjelent ajánlati felhívásból. A minisztériumok, kormányzati intézmények eszközbeszerzéseit intézõ KSZF a felhívásban meghatározza, hogy a négymilliárd forintot 1-6 kategóriás új személygépkocsik megvásárlására kell elkölteni. Az ajánlatok benyújtásának határideje május 24-e.
Az nem derül ki a felhívásból, hogy melyik kategóriájú kocsiból összesen hányra van szükség, de az szerepel a dokumentumban, hogy a beszerezni tervezett autók között hibrid-meghajtásúak is vannak. "A keretmegállapodáson belül az egyes részteljesítések pontos mennyisége és értéke a teljesülés során realizálódik" - olvasható a felhívásban, amelybõl nem derül ki az sem, hogy kik, vagy mely szervek részére szerzik be a kocsikat.
A felhívásban szerepel, hogy elõre nem kiszámítható "az intézmények által beszerzésre kerülõ gépjármûvek kategóriánkénti aránya", ezért állapítanak meg keretösszeget.
A kocsik kategóriáját a közbeszerzési eljárásban bonyolult függvények alapján határozzák meg, összesen kilenc kategória létezik. A kilencedik kategória a legjobb, felsõ kategóriás, a 7.-8. felsõ-középkategóriás autókat jelöli. Ebben az esetben az 1.-6. kategóriás autók beszerzése azt jelenti, hogy a kormány alsó, alsó-közép illetve középkategóriás kocsikat vásárol.
A nagy összegû beszerzés figyelemre méltó amiatt, hogy nyáron maga a miniszterelnök jelentette be a gazdasági akcióterv részeként, hogy leállítják az állami szerveknél az autók cseréjét. A Fidesz ellenzékben is sokat bírálta az elõzõ kormányok autóbeszerzéseit, amelyeket luxuskiadásoknak nevezett. Az Origó péntek reggel megkereste a Kormányzati Kommunikációs Központot, kérdéseikre még nem érkezett válasz.
(Origó - NG nyomán)

galoscsabus 3643 2011. április 9. 08:16  
http://www.fn.hu/tudomany/20110408/miert_valasztotta_hitler_golyot/
Kis történelmi lecke.
Érdemes végig olvasni az írást.
Vajon miért szorult össze a gyomrom a választási eredmény és szándék leírásának olvasásakor?
A filmet feltétlen meg fogom nézni, esetleg látta már valaki?

TomRed 3642 2011. április 9. 08:13   Válasz erre: 3641
Itt olvasható egy számítás, hogy mennyi tartalék pénzzel célszerû kivándorolni Angliába: http://2010london.blog.hu/2011/01/24/80_nap_alatt_a_fold_korul_4#more2611343

TomRed 3641 2011. április 8. 22:48  
Véletlenül megkaptam ennek a blognak a linkjét: http://2010london.blog.hu/

A srác most vett Angliában egy használt Deauville motort és regisztrált a fórumunkba. Nagyon olvasmányos a blogja és tanulságos is, mivel tavaly novemberben "tántorgott" ki Angliába az itteni kilátástalannak tûnõ helyzetbõl. Érdemes szerintem elejétõl olvasgatni, lsd. Archivum részt a jobb oldalon.

klimas 3640 2011. április 8. 21:49   Válasz erre: 3632
Hogyne lenne biztos állás ! Legyél ici-pici vállakozó és biztos hogy állni fogsz, mert olyan munkához nem jutsz amibõl megélhetsz!

tsanyi 3639 2011. április 8. 19:22   Válasz erre: 3638
Bár egy cnc-s másfél évig el tudta kerülni a lebukást....az nagy volt, ugye a cnc-seknek elég jó a fizetésük, jóval az átlag feletti, na ez a fickó egy haverjával volt mindig egy mûszakban és elvolt mint a befõtt nagy lé a zsebben....egyszer a haver külön elment szabira(vagy beteg lett már nem emlékszem) és nem volt kit megkérni, hogy állítsa be a gépet és eleinte nem értették oszt rádöbbentek a fõnökök, hogy a fickónak vett papírja volt és fingja nem volt a géphez.....:)))

tsanyi 3638 2011. április 8. 19:14   Válasz erre: 3634
Nem a fizikai meló a csoda sõt a szellemi lenne a lényeg és a fizikaiaknál is legalább annyi a léhûtõ mint az irodában csak ott hamarabb kiderül és megkapja a leb@szást míg egy irodában egy életet el lehet sunnyogni.....:)).....

tsanyi 3637 2011. április 8. 19:11   Válasz erre: 3636
ÉÉÉÉs Tisztelet a kivételnek!!....mert ugye minden irodában 4-5 ember között van egy aki a hátán viszi az egészet és mindent neki tolnak oda mondván, hogy õ azt úgyis szereti csinálni persze azt soha nem ismerik el, hogy ez azért van így mert õ az egyetlen aki valójában el tudja végezni a munkát....a többi meg kávé, pletyi, net, telefon a haverokkal, családdal és látványos pihegés és morgolódás a sok meló miatt...:)))

Olívia 3636 2011. április 8. 19:08   Válasz erre: 3635
Én egyetlen szóval sem mondtam, hogy mindenki megszakad, bõven láttam léhûtõt én is!:-))

tsanyi 3635 2011. április 8. 19:06  
Na, már megint nem szólnak hozzám 1 hétig mert beletaposok a szegény megkínzott, agyondolgoztatott irodai dolgozó lelkébe...:)))

Olívia 3634 2011. április 8. 19:06   Válasz erre: 3633
Te elõítéletes vagy, "hogy milyen emberként élte le az életét és a bûntudat mardossa élete végéig(ez azért elég ritka) vagy szép lassan lemorzsolódnak mellõle még a családtagok is hisz ezek általában otthon is öntelt ellentmondást nem tûrõ emberek és egyedül öregednek meg miközben mindenkire haragszanak mert nem értik meg õt." Az élet nem fekete és fehér, bõven vannak árnyalatok. Vannak barátaim, barátnõim magas beosztásban, döntési helyzetben és mégis EMBEREK maradtak!! Vannak a nõk közül többen, akik azért vállalják el az ilyen pozíciókat, hogy egy újrakezdés (válás után) után függetlenek maradjanak és önállóak, ha akarnak!

Ez is érdekes:"meló fogalma mint olyan csak egy távoli ködös megfoghatatlan valami hisz igazi munkát nem végeznek vagy pedig ezek együttese amiért hajlandó ezt csinálni....." Miért általánosítasz? A fizikai munkán kívül nincs más, ami munka lehetne? Dolgoztam hospicban sokáig (haldoklókkal foglalkoztam), ahol a szellemi és lelki leterheltségem nagyobb volt, mint a fizikai, akkor én nem is dolgoztam?

Valószínû én elfogadóbb és toleránsabb vagyok az átlagnál, talán nem véletlen az eddigi pályafutásom sem.:-))

tsanyi 3633 2011. április 8. 18:51   Válasz erre: 3631
És nem ítélkezésnek szántam hisz nem minõsítettem azt aki közhivatalnokként nem képes együttérezni az õ döntésétõl függõ rosszabb helyzetben lévõ polgártársával.......nem ítélkezem mert ezt majd megteszi helyettünk az élet......vagy rájön, hogy milyen emberként élte le az életét és a bûntudat mardossa élete végéig(ez azért elég ritka) vagy szép lassan lemorzsolódnak mellõle még a családtagok is hisz ezek általában otthon is öntelt ellentmondást nem tûrõ emberek és egyedül öregednek meg miközben mindenkire haragszanak mert nem értik meg õt.......és a túlélés....igen, fontos......de nem mindenek felett......végülis lejjebb adva lehet normális életet is élni tisztességben megöregedve a társunkkal és gyermekeinkkel viszonylagos boldogságban míg aki olyan életet él amit feljebb írtam az ezt általában nem a túlélésért teszi hanem kicsivel több jövedelemért vagy az a kis hatalom esik jól vagy pedig, hogy az ilyen melóhelyeken a meló fogalma mint olyan csak egy távoli ködös megfoghatatlan valami hisz igazi munkát nem végeznek vagy pedig ezek együttese amiért hajlandó ezt csinálni.....

tsanyi 3632 2011. április 8. 18:42   Válasz erre: 3631
Biztos állás nincs....illetve van, ha valaki állami alkalmazott vagy nagyvállalatnál kellõen hosszú nyelvvel rendelkezve amit nem is szégyell bepiszkítani akkor az biztos állást eredményez....mindenki mást ma már pillanat alatt ki lehet rúgni......

Olívia 3631 2011. április 8. 18:36   Válasz erre: 3630
Azt gondolom, ne ítélkezzünk! Ma, ha van egy biztos állása valakinek az a túlélést jelenti!

tsanyi 3630 2011. április 8. 18:28   Válasz erre: 3629
Na ja....milyen hamar meg tud valakinek változni a véleménye a dolgokról ha hirtelen elveszti a melóhelyét, nincs tartaléka és még állást sem talál....kicsit átértékelõdnek a dolgok és azonnal kiderül, hogy mégsem minden úgy van ahogy azt a fõnökök sugallják...

Olívia 3629 2011. április 8. 15:55   Válasz erre: 3628
"Kincstári optimizmus", nekik hivatalból is bízni kell, arról nem is beszélve, ha van egy biztos állásuk, kicsit másnak látszik a világ!

Pegaso650 3628 2011. április 8. 15:49   Válasz erre: 3619
"semmivel nem kocsikáznak kevesebben és kevesebbet errefelé."
Mifelénk pedig igen.

"Ekkora a gond???"
Ezt kérdezték tõlem a minap az adóhivatalban is! De õk semmit sem éreznek a valóságból, mert burokban élnek.

klimas 3627 2011. április 8. 15:34   Válasz erre: 3626
Azaz mégis : l f s = négylábú állat nemiszerve a kipufogójukba!

klimas 3626 2011. április 8. 15:33   Válasz erre: 3616
" a parlamenti képviselõknek kellene kifizetniük az államadósságot. "

Ha majd elõttem sorban állnak a kasszánál akkor TALÁN hajlandó leszek én is némi apróval hozzájárulni.
Addig - l f s- nem akarom kiírni mert a modinak dolga lenne!

qqriq64 3625 2011. április 8. 13:12   Válasz erre: 3618
Nagyon igazad van.

qqriq64 3624 2011. április 8. 13:12   Válasz erre: 3615
Micsoda sikertörténetként lesz ez kommunikálva.

qqriq64 3623 2011. április 8. 13:09   Válasz erre: 3610
Egyetértek.

qqriq64 3622 2011. április 8. 13:08   Válasz erre: 3609
Nagy összeget nem tennék rá hogy nem nyerik meg a következõ választást.
Az utolsó évben kilóra megveszi az embereket. Magyarországon vagyunk.

qqriq64 3621 2011. április 8. 13:06   Válasz erre: 3607
Nem fake. Tegnap hallottam beszélni az osztrákot.

Jani55 3619 2011. április 8. 12:49   Válasz erre: 3617
Ekkora a gond???

A 400.- Ft-os benzinár ellenére is nyári csúcsjellegû a forgalom, semmivel nem kocsikáznak kevesebben és kevesebbet errefelé.

Olívia 3618 2011. április 8. 12:36   Válasz erre: 3615
Ugyan mibõl fizetnénk?????Nincsenek megtakarításaink, egyik napról a másikra élünk, állás nélkül, vagy bizonytalan jövedelemmel és nem azért mert az eddigi életünkben hereként éltünk!! VISZONT HA LENNE SEM ADNÉK, AZ TUTI!!!
Az ügyeskedõk meg azt sem tudják mennyi a havi bevételük, ugyebár így lehetséges, hogy észre sem veszik, ha "jogtalan pénzek" kerülnek a számlájukra!!!:-(((

Bubó Doki 3617 2011. április 8. 12:32  
No comment....

Pegaso650 3616 2011. április 8. 12:16   Válasz erre: 3615
"a parlamenti képviselõknek kellene kifizetniük az államadósságot. "

Ezzel tudnék azonosulni csak!
Ez elõnye is meglenne, hisz rögtön 10 fõ alá csökkenne a parlament létszáma :D

Bubó Doki 3615 2011. április 8. 12:12  
Az emberek háromnegyede egy fillért sem adna az államadósság csökkentésére annak ellenére, hogy akár a teljes összeget leírhatnák az adóalapjukból - derül ki a Pénzcentrum.hu-n közzétett szavazásából.

Jelenleg összesen 21 720 milliárd forintra rúg az államadósság összege - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal által az Európai Uniónak készített legfrissebb, március 31-ei jelentésbõl. Ha csak a 3,7 millió aktív keresõvel számolunk, akkor átlagosan ötmillió forintot kellene mindenkinek befizetnie. A 3 millió 450 ezer nyugdíjassal is kalkulálva hárommillió forint jut egy emberre.

A kormány szerdai ülésén létrehozta az "Összefogás az államadósság ellen" alapot. Az ötletet Rédly Elemér gyõri katolikus plébános adta, aki február végén 1 millió forintot ajánlott fel az államadósság csökkentésére, amikor megkapta a Parma idei - A hit pajzsa és a Hazámért - hitemért díjakat.

Az elismerésért nem járt pénz, a plébános a korábban megspórolt forrásaiból kíván adakozni a köz javára. Kezdeményezte egy bankszámla nyitását, amelyre hozzá hasonlóan mások is utalhatnak tetszõleges összegeket befizethetnek a cél érdekében. A Nemzetgazdasági Minisztérium hamarosan rendeletben teszi közzé a számlaszámot - válaszolta lapunk kérdésére Wiedermann Helga, a miniszter kabinetfõnöke.

A Pénzcentrum.hu oldalán indított szavazásból az derül ki, hogy az emberek háromnegyede egy fillért sem fizetne be önkéntesen az új alapba. Egyharmaduk hülyeségnek tartja az ötletet, egyötödük szerint pedig a parlamenti képviselõknek kellene kifizetniük az államadósságot.

tsanyi 3614 2011. április 8. 08:40  
Tényleg annyira fontos nekünk a foci?.....legalábbis fontosabb mint az emberek terheinek könnyítése?.....ez jól összefoglalja: http://velemenyvezer.blog.hu/2011/04/07/a_fociert_semmi_sem_draga?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Pegaso650 3613 2011. április 8. 08:22   Válasz erre: 3610
Nálunk észrevehetõen védekeznek az emberek. Igyekszik mindenki betartani a kreszt, de legfõképpen a sebességhatárokat. Már nem lehet látni hátulról levillogó nyomuló faszikat. Havonta egy-egy baromállat akad azért, de nagyon elenyészõ.
Nos, mivel elkezdtek a jármûvezetõk szabályosan közlekedni ezért a szervek új ötletekkel álltak elõ, mert igen bántotta õket, hogy nem teljesíthetõ a limit :)
Többek között lakot terület után szakadt piros színû autó ellenõrzését mímelve (mögötte áll a csíkos) a piros autóból mérik a településrõl kijövõket.
Felüljáró mindkét végén (70-es sebességkorlát) mérik a lejövõket, így a villogás megtévesztõ lehet, kvázi köszönésnek hat :)
A parkolókból mérés már standard és a legkülönfélébb autókat használják jellemzõen szürke vagy más beolvadó színûeket, típusra lehet S40 Volvo-tól az új Opel Astráig bármi.
Ebbõl egyébként látható, hogy a fokozott és furmányos ellenõrzések elérték nevelõ célzatukat, de megállapítható az, hogy tulajdonképpen nem ez volt a cél :(

tsanyi 3612 2011. április 8. 08:22  
Még jó, hogy ma már nem lehet mindenféle híreket csak úgy a vakvilágba szétkürtölni hanem van egy kiváló és korrekt teljesen független hírcentrum ami a híreket felügyeli.....ja és sohasem hazudnak: http://index.hu/kultur/media/2011/04/08/a_hircentrum_meghamisitja_a_hireket/

kawa70 3611 2011. április 7. 23:14   Válasz erre: 3610
Mondjuk én nem ellenzem.....Amit itt vidéken mûvelnek a bringások, az már több a soknál. A karját ugyan kibassza balra kanyarodáskor jó esetben, de hogy hátra nem néz, az tuti. Ja, és persze mindezt az út jobb szélérõl. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne keresztbe-kasba kóricálni az úton - vigyázzon a hátul jövõ. A másik kedvencem: zebrán - azaz kijelölt GYALOGOS átkelõhelyen - úgy suhan át némelyik a legkisebb körültekintés nélkül, mintha fizetnének érte. Az illumináltak meg már szót sem érdemelnek.
Azért kiváncsi leszek, hogy lesz ez a gyakorlatba átültetve, mert a fával púposan megrakott, mindenféle roncs bringával közlekedést imitáló cigókat eddig se háborgatták derék rendõreink, inkább a fejét is elfordította és az autósokat elmélyülten molesztálta.

Egyébként tényleg kevés az Isten pénze is ezeknek........

Audimania 3610 2011. április 7. 22:55  
Úgy látszik, nincs elég bevétel az autósoktól, motorosoktól ... http://www.femina.hu/hirhatter/gyalogos_vagy_30_ezer_forintos_buntetes_lehet_a_jutalmad

Gyík67 3609 2011. április 7. 20:51  
Ma beszégettem nagynénémmel.
Õ budaörsön lakik, és budaörsnak a 70%-a erösen narancspárti.
Azt mondta, hogy akikkel beszélgetett, (törzsgyökeres FIDESZ-esekkel) mindegyik, egytõl egyig olyan szinten ki van ábrándulva a "fülkeforradalmár" pártból, hogy a következõ választásokon budaörsön biztos, hogy buknak ... mit mondjak ... nem csodálom ...

Látszatintézkedõ kirakatmajmok ... Hányinger ...

tsanyi 3608 2011. április 7. 20:39   Válasz erre: 3607
Ja, nagyjából ez az érzése mindenkinek pedig még 1 éve sem "kormányoznak"...

desiderus 3607 2011. április 7. 20:25   Válasz erre: 3605
Még ha fake is, benne van minden.

Gyík67 3606 2011. április 7. 20:18   Válasz erre: 3586
Szerintem ... Wehrmacht, szürke volt :))) ...

tsanyi 3605 2011. április 7. 20:16  
Egy igaz levél még ha esetleg fake is:
"Elhatároztam, hogy írok Magának egy levelet, mint apa az apához. Gondolkodtam, jegyzeteltem, mi mindent szeretnék majd elmondani. Az íróasztalnál ülve rájöttem: Én Magának nem is szeretnék mondani semmit. A jó szóból úgysem ért, röhög rajta. Meg van gyõzõdve arról, mint valami lipótos, hogy az isteni szikra megvilágosította, és felhatalmazta az égvilágon mindenre. Isten, ha van, biztosan nem Magát hatalmazta fel, és 53 százalék egy választáson sem felhatalmazás arra, hogy kinyírja a Köztársaságot, és elkövessen még 100.000 agyalágyult dolgot, amit még az alkotmányba is beleír. Agyalágyultat, igen. Úgy tûnik, Maga elzavart minden kicsit is értelmes embert a közelébõl, és körülvette magát talpnyalókkal és bólintókkal, ahogy ez egy igazán gyenge és fantáziátlan államférfihoz illik.
Igazi idegenszívû vagyok én, osztrák, aki 15 évvel ezelõtt véglegesen idekerült, megtanulta a nyelvet, tanított az egyetemen, lett családja, gyereke, és osztozik a magyarok sorsában.

Emlékszem a diáktüntetésre a Bokros csomag ellen, 95-ben, amikor Debrecenbõl Budapestre jöttünk tüntetni. Mindenki a Fideszben bízott, és még 3 évvel késõbb, amikor hatalomra kerültek, bizakodtam én is, és mondogattam: A Fidesz most egy fasza kis országot fog csinálni Magyarországból. Bizony azt csinálta - kizárólag saját magának. Röviddel a hatalomátvétel után olyan rossz volt a közhangulat, amilyet addig életemben még nem tapasztaltam. És egyre csak rosszabb lett.

Tudja, Orbán úr, 2002-ben nem azért veszítette el a választásokat, mert a Fidesz szinte semmit sem csinált, csak gyártotta a nagyot álmodó lila ködöket sorban, hanem mert mindenkinek elege volt a Maguk keltette félelembõl, rettegésbõl.
Szeretném arra is emlékeztetni, hogy a két forduló között annyira behülyítette a népet, hogy még én idegenszívû is (vagy épp ezért) összevesztem barátokkal (!), akikkel a mai napig nem beszélek. Ezért is Maga a felelõs, és örök a haragom emiatt!
A következõ kormány is sok hülyeséget csinált, de nem kellett félni! Nem volt rettegés az emberekben, nem volt annyi utálat bennük, mint most megint. Nem raktak ki embereket, mert önállóan gondolkodtak, vagy mert nem volt párt-kezesük.
Egy dolgot szeretnék mégis megtudni Magától: Hogy fogja mindezt a hazugságot, ezt a pökhendiséget, ezt a megvetést, és a gondolt tévedhetetlenségét majd megmagyarázni a gyerekeinek, amikor kinyílt a csipájuk? Én könnyen magyarázom az enyémnek, miért van rózsaszínû Toyotánk (senki nem akarta, azért volt olcsó), csak 52 m2-ünk (mert többre nem tellett), miért nem járok öltönyben (mert nem a látszat a fontos), miért nincs bányája az apámnak (mert asztalosnak tanult, és én nem voltam politikus), hogy miért írtam ezt a levelet (mert nem vagyok hajlandó félni).

De Maga, Orbán úr, hogyan fogja majd megmagyarázni a gyerekeinek, hogy önkényeskedõ operettkirályként viselkedett, hozatta az ostoba törvényeket, hazudott, kicsinált embereket, csak, mert nem hódoltak be Magának? Mit fog mondani, ha kérdik: "Apa, miért viselkedtél úgy, mint egy hottentotta diktátor?" Vagy csak ad nekik 2 pofont és elzavarja õket?

Üdvözlettel: Clemens Prinz, osztrák, néprajzos, fordító.

Mindenkinek elege volt a Maguk keltette félelembõl, rettegésbõl

Clemens Prinz"

tsanyi 3604 2011. április 7. 18:44   Válasz erre: 3602
Mindig mondtam, hogy nem hülyék ezek, már akkor tudták, hogy soha nem kerülnek a hatalom közelébe mikor most nyertek hisz a kirablásunkra 8 éve készülnek és nagyon hirtelen csinálják.....illetve a határontúliakkal még akár be is kerülhetnek a parlamentbe, de nélkülük még a portáig sem jutnak többé a parlamentben persze remélem a maszoppal és a szadesz utód elemérrel együtt nem véletlen, hogy az alkotmányukba bele vesznek minden döntésüket kétharmados változtathatósággal..........valakik csak akadnak akiket beküldhetünk oda és a lehúzás mellett még esetleg a népnek is hagynak valamit...

tsanyi 3603 2011. április 7. 18:24   Válasz erre: 3601
Mert keresik a módját annak, hogy lopják el a legkevésbé szemet szúró módon na meg ahogy telik az idõ egyre kevesebben emlékeznek rá és ha egyszer csak nem lesz már pénz senki nem kérdezõsködik...

Semi 3602 2011. április 7. 17:29  
Érdekes: "A miniszterelnök szerint kormánya egy sokak számára furcsa gazdaságpolitikai mixtúrával visszarántotta Magyarországot a szakadék szélérõl."

Na és errõl mi a vélemény:
"Szólt arról is, "aligha jön létre még egyszer" olyan politikai helyzet, hogy a parlamenti mandátumok több mint kétharmadát meg lehessen szerezni."
Ez számotokra nem azt jelenti, hogy beismerte a kudarcát? Mert ha marha jól csinálnak mindent, akkor nem csökken, hanem nõ a támogatottságuk, azaz akár 4/5-ük is lehetne. De szerinte 2014-ben nem lesz meg a 66% sem, azaz szarul nyomják a dolgokat. Rosszul értelmezem a mondandóját?

Pegaso650 3601 2011. április 7. 16:24   Válasz erre: 3599
Egy egyszerû kérdés: miért nem osztották még szét???

Jani55 3600 2011. április 7. 15:58  
Tehetnék több képet, de ezt is nehezen választottam, hogy az arcok ne nagyon legyenek láthatók...

Jani55 3599 2011. április 7. 15:55   Válasz erre: 3598
Az adományaink valamennyi része itt van a szomszédban, 16m szélességben, 3-4m magasban, huszon akárhány m hosszban (kicsit sem tûzveszélyes mennyiségben):

qqriq64 3598 2011. április 7. 14:51   Válasz erre: 3597
Mint a vörösiszap adományokat.

tsanyi 3597 2011. április 7. 14:39   Válasz erre: 3596
Ez tény, de ki hiszi el, hogy ez oda menne ahová hirdetik, még amennyiben valaki úgy gondolja, hogy tényleg befizet arra a számlára az csak a zsebeikbe vándorolna és röhögnének, hogy ezek a marhák már megint beszopták isaurát...

Jani55 3596 2011. április 7. 14:31   Válasz erre: 3593
Sajnos, így is, úgy is mi fogjuk fizetni!
Teljesen mindegy, ártunk és kormányunk elsõ embere konkrétan ki is mondja, vagy nem...

qqriq64 3595 2011. április 7. 14:26   Válasz erre: 3593
A számtól fogom megvonni a falatot csakhogy az államadósság ki legyen fizetve.

tsanyi 3594 2011. április 7. 12:57   Válasz erre: 3590
Felfüggesztettre fogják változtatni 2-3 év múlva.......kapcsolatok országa vagyunk....

tsanyi 3593 2011. április 7. 12:45  
Mikor tegnap errõl hallottam nagyjából ezt gongoltam csak kicsit durvábban: http://napizeje.blog.hu/2011/04/07/orbani_allamadossag_kezeles_fizess_paraszt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

miért kéne nekem bármit is visszafizetni?....én vettem fel és költöttem el?....ez olyan mintha a hitelemet a szomszéddal akarnám megfizettetni......és amúgy is mit gondolnak ezek, hogy mindenki hülye?...mondjuk tényleg azt hiszik és egyenlõre valóban csak állunk mint a hülyék...

klimas 3592 2011. április 7. 12:44   Válasz erre: 3591
Persze amikor a kiváltságok vannak elõtérben, akkor bezzeg az efféle köcsögök az elsõ sorokban tülekednek!! Rohadjon meg, amikor a büntit osztogatják , hát legyen ott is az elsõ sorban és emelkedjen ki az átlagból!!!

qqriq64 3591 2011. április 7. 12:14   Válasz erre: 3590
A mûvészvilág fel van háborodva hogy miért kapott ilyen sokat.
Például azért mert többszörös visszaesõ.
Például azért mert emberek életét tette tönkre.
Például azért mert közszereplõként fokozottan kellene ügyelnie a törvények betartására.
Legfõképp pedig azért mert a törvények MINDENKIRE vonatkoznak.

Na jó ezt az utolsót viccnek szántam.

Jani55 3590 2011. április 7. 11:23  
Van bõr a képén!!!

Csütörtökön hirdetett ítéletet a bíróság Stohl András színész perében, amely az általa ittasan okozott autóbaleset miatt indult. Az elsõ fokon eljáró Budakörnyéki Bíróság két év négy hónap letöltendõ szabadságvesztésre ítélte a színészt, és öt évre bevonta a jogosítványát is.

A bíró közölte, hogy Stohl a büntetés háromnegyedének letöltése után szabadulhat leghamarabb. Korábban az ügyvéd azt kérte a bíróságtól, hogy ha letöltendõ büntetést szabnak ki, akkor a felének letelte után szabadulhasson.

Stohl az ítélet kihirdetése után kérte, hogy fél percet konzultálhasson az ügyvédjével, majd közölte, hogy fellebbeznek. Arra a bírói kérdésre, hogy enyhítésért vagy felmentésért fellebbez, Stohl megkérdezte, hogy meg lehet-e jelölni mindkettõt, majd a bíró igenlõ válasza után végül felmentésért és enyhítésért is fellebbezett. Ezt követõen gyorsan elhagyták a helyszínt, újságírói kérdésekre nem válaszolt a színész. Tudósítónk szerint Stohl a tárgyalás során végig feszülten figyelt, és akkor sem látszott rajta érzelmi változás, amikor a bíró felolvasta az ítéletet.

A számos filmben és színdarabban játszó, de leginkább az RTL Klub mûsorvezetõjeként ismert Stohl ellen "súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett jármûvezetés bûntettével" indult bírósági eljárás, miután tavaly májusban ittasan vezetve balesetet okozott. Fót felé hajtva áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szabályosan haladó autóval. A balesetben egy idõs férfi súlyosan megsérült, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

(origo)

Pegaso650 3589 2011. április 7. 10:08   Válasz erre: 3588
Ezt most komolyan gondolod, hogy tárgyilagos egy olyan embertõl, aki nem is itt született és nem is él magyarországon?
Szerintem ezek a tipikus megmondó emberek akik nem különböznek az '56-os magyaroktól.
Ezerszer hallottam már tõlük, hogy milyen szánalmasak vagyunk itten mi, bezzeg kanadában és az usa-ban ez mind nem így van, ott az emberek magvalósíthatják álmaikat blablabla...
Maradt volna itten a szarfaszú osztan álmodozhatott volna, de õk a könnyebbik részét választották. De még ezzel is meg tudok békélni, csak legalább ne onnan ossza nekem az észt, hogy itt mit-hogyan kellene csinálni.

boss2 3588 2011. április 7. 09:40  
Csak tárgyilagosan,tényszerûen !
http://www.mno.hu/portal/774303

Pegaso650 3587 2011. április 7. 08:22   Válasz erre: 3586
Én már bármit elhiszek és még annak az ellenkezõjét is :)

Bubó Doki 3586 2011. április 7. 08:03  
Milyen egyenruha volt? SS vagy Wehrmacht? Esetleg Luftwaffe, vagy Kriegsmarine? Bár ez utóbbi nem valószínû....

Gyík67 3585 2011. április 6. 17:54  
Jóestét !
Reggel ahogy befordultam melóhelyem utcájába szembe jött velem vagy 10 német katona II. világháborús egyenruhába ... azt hittem naa, végre történik valami, lerohanják és kitisztítják a parlamentet, :) ... de csak filmet forgattak ...

tsanyi 3584 2011. április 6. 15:30   Válasz erre: 3580
Itt a francia esély a radikálisoknak......ha a jobbik is hasonlóképp kezd egy kicsit "normalizálódni" könnyen fenn állhat nálunk is ennek az esélye: http://www.origo.hu/nagyvilag/20110401-marine-le-pen-a-francia-szelsojobb-uj-vezere-portre.html

tsanyi 3583 2011. április 6. 15:13   Válasz erre: 3582
Na igen, de nem veszik fel sehová kezdõként még a leglepukkantabb kórházba a legrosszabb osztályra sem.....ez vicc, anno én is azt hittem, hogy majd mennyi lehetõsége lesz és ezért is ment ápolónak, de hát MO-n élünk, itt semmi sem az aminek látszik és mindenhol van hátsó szándék és titkolt érdek....

Olívia 3582 2011. április 6. 15:10   Válasz erre: 3573
Ez azért meglepõ, mert mindenhol hiány van, nézem hónapok óta a hirdetéseket, beszélgetek volt kollégákkal......
Ami biztos, ha a lányodban van egy kis kurázsi és szorgalom, akkor nyelvet tanul és megpróbálja magát, Angliában, Hollandiában vagy akár Németországban, mindenhol keresik a magyar ápolókat. Azért nem ártana szakmai tapasztalat itthon!:-))

tsanyi 3581 2011. április 6. 15:06   Válasz erre: 3579
Most, hogy mondod tényleg.......mea culpa......,de azért nem volt annyira hihetetlen....

tsanyi 3580 2011. április 6. 15:05   Válasz erre: 3578
Erre mondtam, hogy nincs különbség a két rabló között.......a maszop amíg ezeket nem zavarja el nem fog labdába rúgni többet és a fityisz sem kerül be tán még a parlamentbe sem legközelebb ha a határontúliak szavazati jogát nem tudják megadni(remélem soha nem lesz ilyen) így jelenleg csak a jobbik vagy az szdsz utód marad viszont egyiket sem fogja akkora többség támogatni, hogy kormányozzanak.......igazából kéne már valami szervezõdés nagyon, de csak olyan amiben nem szerepelnek olyan férgek akik eddig bármelyik pártban már lejáratták magukat...

johnny 3579 2011. április 6. 15:03  
Srácok, ne hergeljétek magatokat. Az érintett blogban kitalált hírek vannak, ahogy a bevezetõje is írja: "Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is."

Az már más kérdés, hogy a kitalált, majdani hírek alapja a mai, valós politikai hírek. Bár van egy olyan érzésem, hogy ez még tényleg meg fog valósulni és nem kell 2014-ig várni. :(

qqriq64 3578 2011. április 6. 14:29   Válasz erre: 3576
A szemforgató büdös kurva anyját
"Ennek ellenére azt szavaztak igennel, mert, ahogyan Gyurcsány fogalmazott, "tisztes hazafiként és demokrataként nem tehetünk mást, mint támogatunk minden olyan javaslatot, amely az adóztatás csökkentését szolgálja".

Csak nagyon nem mindegy kinek az adóját csökkentik.

qqriq64 3577 2011. április 6. 14:26   Válasz erre: 3576
Húúú bazdmeg ez azért üt.
"a kitartó munkáért kapott egyfajta ellentételezés, ahogy nevében is szerepel, a nemzet tiszteletének elismerése az ország épülése érdekében végzett, fáradtságot nem ismerõ erõfeszítésért, amely erõfeszítés értéke pénzben egyébként nem is mérhetõ".
Erre nem is lehet mit mondani ez olyan mérhetetlenül pofátlan.
Bár egyébként teljesen igaza van azt a munkát nem lehet pénzben mérni.
Golyóban, kötélben már inkább.

tsanyi 3576 2011. április 6. 13:58  
Újabb bizonyítéka menyire semmibe néznek minket és mennyire nem tartanak attól, hogy bármit is a fejükre olvasnak és itt is látszik, hogy a maszop és fityisz az egy: http://holnapiujsag.blog.hu/2011/04/06/2014_mostantol_nem_fizetnek_szja_t_a_kepviselok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

qqriq64 3575 2011. április 6. 11:47  
Én azért mivel lépek innen elég jól beleástam magam a fizetések meg költségek témába. Biztos vannak olyan területek ahol kevesebbet dolgoznak a magyarok mint kint de ez már nem jellemzõ. A követelmények nagyjából ugyanolyanok mint kint.
A rendszerváltás elõtt kb 4-5 volt a szorzó a nyugati fizetés javára most ez húsz év alatt leromlott 6-7re. A nagy többség százezer környékén keres fõleg vidéken míg például angliában egy vidéki gyárban a szalag mellett 6-7százezer a fizetés forintban. Kint sem kell megszakadni ott sem gyorsabbak a szalagok csak ott a szervezés miatt nincsenek holtidõk.
Kényelmes tempóban de mindig és folyamatosan kell dolgozni.
A másik. Valóban drága a lakhatás drága az autófenntartás de azért mégis jut mindenre. Ott az akciós áru az tényleg akciós. Itt ha kitesznek a Tescoban egy terméket aminek két nap múlva lejár a szavatossága azt itt 500ról leakciózzák 400ra ott 200ra. Ott a januári leárazásban a 600fontos laptopot 350ért megveheted.

tsanyi 3574 2011. április 6. 11:24  
álapot.....azé' csak hatással van az emberre a "fõnök"...........smitti....:))

tsanyi 3573 2011. április 6. 11:13  
Tegnap vezérünk beszélt az általános eü. dolgozói hiányról, hoigy az eu-ban pl. kb 1milla betöltetlen állás van és ösztönözni kéne a fiatalokat ezekre a szakmákra és, hogy ez micsoda tarthatatlan álapot.........na az egyik lányom végzett ápolónõ és megpróbált (igaz kevés gyakorlattal hisz tavaly végzett, de nyári munka volt azért) elhelyezkedni a szakmájában néhány kórházban és más eü intézményben és sehová nem vették fel függetlenül attól, hogy nagy nõvérhiány van.....egyik helyre ismerõs által került az önéletrajza és ott legalább elmondták, hogy azért nem kell mert a fizetésre kiosztható pénzekbõl nagyon levettek és nem vehetnek fel nõvéreket mert nem lesz az orvosoknak mibõl fizetést adni így inkább hajtják jobban a meglévõket......remélem nekifekszik a nyelvtanulásnak és elhúz ahogy tud...

tsanyi 3571 2011. április 6. 10:08   Válasz erre: 3565
A közepes vagy annál nagyobb magyarországon mûködõ cégeknél ez természetes és a közép és felsõvezetés az oka, nevezetesen az, hogy a különbözõ osztályok(beszerzés, pénzügy, munkaügy stb.) állandóan harcban állnak egymással még ha nem is úgy tûnik, de gyakorlatilag mindig megy a mószer a fõnökségnek és egymásnak a másikokról aminek egy igazi oka van, a lenyúláshoz való hozzáférés és ezért próbálnak meg minél több jogkört maguknak megszerezni ezért van a legtöbb cégnél az a furcsaság, hogy hiába van külön beszerzés, de mégsem minden termék beszerzése tartozik hozzá hanem mindenki sokszor még egy mûvezetõ is(ha haverja egy fõnöknek vagy csak sokat tud) beszerezhet dolgokat amibõl persze részesül......és ezen okoknál fogva az ilyen cégeknél hiába akar a melós doglozni, de sokszor nincs alapanyag vagy valami hasonló hisz épp vita tárgyát képezi a beszerzése vagy pedig az, hogy ki miként osztozzon a korrupciós pénzbõl.....

C1800Rider 3570 2011. április 5. 23:13   Válasz erre: 3569
Én is vagyok olyan hülye hogy bármiféle tudásomat hasznosítva idehaza szeretnék boldogulni.

Olívia 3569 2011. április 5. 22:37   Válasz erre: 3568
Én az utóbbit vettem számításba. Egyébként vagyok olyan hülye, hogy itthon akarok dolgozni az angol nyelvtudásomat hasznosítva:-)

C1800Rider 3568 2011. április 5. 22:24   Válasz erre: 3566
Ja. A 4x-esét keresnéd és lakhatásra az itthoni 3x-osát költenéd.:-(
Tesómék kimentek tavaly februárban. Õ a férje meg a gyerek. Nem keresnek rosszul hazai viszonylatban, de kint azért nem duhajkodnak a keresetükbõl. A gyerek iskoláztatása horror, a lakásbérlet úgyszintén, az autó fenntartása sem olcsóbb mint idehaza. Könnyen a végére lehet érni a kinti fizunak is. Persze egyedülálló, kisigényû ember 3-4 hasonszõrûvel összefogva kis lakást bérelve már más kotta. Úgy már lehet is keresni.

lalaz 3567 2011. április 5. 22:22  
Az is érdekes, mikor az 50%-os K Európai elmegy mondjuk Németo.-ba, a fémiparba dolgozni. Ismerõs meséli, hogy német fémipari szakember munkaideje heti 36 óra, a vendégmunkásé heti 72-84.
Na, a fizetés az tényleg csak 50%.

Olívia 3566 2011. április 5. 22:15   Válasz erre: 3564
Az eü-et ne is említsük, az EU-ban egy intenzíves ápolóra 1,5-2 beteg jut, ez Mo-on van hogy 4-5, akkor ki mennyit dolgozik????
Most még munkanélküli vagyok és figyelem az álláshirdetéseket, Angliában a 4X-ét keresném az itteninek.:-(

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114