desiderus | 5589 | 2011. május 18. 20:45 | Válasz erre: 5584 |
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy teljesen igaz....egyik barátomnak fémmegmunkáló cége van (CNC technológia) és tõle tudom, hogy az elnyert üzlet jutaléka általában 10 %-a a megrendelés összegének. A Suzuki autógyártól kapott 60 millás megrendelésért az illetékesnek 6 millát fizetett.... És õ mesélte, hogy Németországban ugyanez a trend, csak a százalék kisebb.... |
Olívia | 5588 | 2011. május 18. 20:43 |
http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html
|
klimas | 5587 | 2011. május 18. 17:36 | Válasz erre: 5586 |
Igen! Én is, és ezt tényleg õszintén mondom, cáfolatokat akarok látni!!! Hátha mégis én látom rosszul a dolgokat. |
tsanyi | 5586 | 2011. május 18. 16:24 | Válasz erre: 5585 |
Szeretném ha az eddig idelinkelt cikkekben szereplõ adatokat és állításokat melyek a fidesz tetteire világítanak rá érdemben megcáfolná valaki.....esetleg senki?.....
|
bigyula | 5585 | 2011. május 18. 16:13 |
Érdemes elolvasni! http://vastagbor.blog.hu/2011/05/17/elnezest_hogy_nem_ertettuk_meg_elsore
|
tsanyi | 5584 | 2011. május 18. 16:10 |
Cikk a korrupcióról: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/18/tessek_batran_megvesztegetni_minket/ ez ugyan a magyar magas mértéke okán íródott, de érdemes megnézni az eu-s átlagot.....62% ott is korrupt beleértve a példás nyugatot.......
|
tsanyi | 5583 | 2011. május 18. 11:58 | Válasz erre: 5582 |
Errõl beszélek csak én korábbra datálom a lopás kezdetét...gyakorlatilag antalék kezdték illetve folytatták az mszmp által elkezdettet....
|
bigyula | 5582 | 2011. május 18. 11:32 | Válasz erre: 5575 |
Fiúk! Aprópénzekrõl vitatkoztok! OLAJÜGYEK! Elfelejtettétek? Ott kezdõdött az ország igazi bevételeinek a szétlopása. A kétharmados fityesz miért nem akar visszanyúlni? Vajon miért volt olyan egységes a tisztelt ház az igazság elhallgatásában? Ellenzék és kormánypárt egyaránt. Miért nem lázad egyik párt sem, hogy oldják fel a titkosítást? Alkotmánymódosítással vissza lehetne szerezni az elsíbolt tíz- és százmilliárdokat. Vagy csak a nyugdíjakat lehet elvenni, a mutyi visszavétele már alkotmányellenes? Miért csak nálunk nem volt "Grippen ügy"? Amíg a következõ szöveg nem kerül be az alkotmányba, addig a mutyizók szabadon garázdálkodhatnak: Az állami vagyon elleni bûncselekményeknek nincs elévülési ideje, az ellopott és törvénytelenül elidegenített állami javak bármennyi idõ eltelte után is visszakövetelhetõk.
|
tsanyi | 5581 | 2011. május 18. 11:20 | Válasz erre: 5578 |
Egyébként ezt igazából az összes pártra igaznak tartom mármint, hogy csak és kizárólag azért csinálták õket, hogy hatalomra a húsosfazék közelébe kerüljenek.....
|
tsanyi | 5580 | 2011. május 18. 11:06 | Válasz erre: 5579 |
Ez még hagyján, de akkor én sem ülhetek rá mert oldalra lelógok.)
|
Pegaso650 | 5579 | 2011. május 18. 07:41 |
Az oldal fejlesztése eredményeként sok hasznos dolog került fel, amit ezúton köszönök :) Elkezdtem kresz kérdéseket tölteni- az sosem árt :) Az egyik kérdés úgy szól, hogy Milyen tárgyat szállíthat motorkerékpáron? A helyes válasz: Olyan tárgyat, ami sem oldalt, sem hosszirányban nem nyúlik túl a motorkerékpáron. Nos, e tekintetben az oldaldoboz minek minõsül? Gumi (törvény) szabály? |
tsanyi | 5578 | 2011. május 17. 20:43 | Válasz erre: 5577 |
Sajnos ahhoz én túl csökött vagyok.....nem érdekel, hogy kik alkotják, de a hatásukra történt szinte minden népet nyomorító intézkedés, érdemes Bp.-t megnézni....demszki alatt folyamatos volt a lopás csak ugye kormányon ez még inkább lehetséges volt és persze ennek eltitkolása is.....na meg 15-20 éve az emberek nem is álmodták, hogy ez lehetséges, mára nyílt ki a szemük hisz az államot mindenki egy egységes intézménynek tekintette ahol a személynek sajnos nincs beleszólása....és csak mostanra derül ki, hogy bizony minden döntés mögött csak pár ember húzódik meg.....és a szadesz eleinte szimpatikus volt a szabadságról hadoválva ami a hatalomra kerülésük másnapján lett elfelejtve.....pl. demszki úgy nyert Bp.-n(talán még emlékeznek rá néhányan), hogy a szlogen: Kitakarítjuk Budapestet!!.....na ennek akkoriban egyértelmû politikai üzenete volt, kisöprik a pártembereket és politikailag friss korrekt emberek fogják vezetni a várost......na ez viccé változott mikor hatalomra került mert rá pár hétre elkezdték kérdezni, hogy hol marad a nagy "kitakarítás"?, a válasz: hát most lesz!....tavasszal kitakarítjuk a várost, minden aluljárót és közutat tisztára varázsolunk, veszünk is fel utcaseprõket...egyértelmû, hogy addigra megvolt a megegyezés a régiekkel, hogy mit osztanak a szadesznek, hogy õk is maradhassanak a húsosfazék mellett....
|
Taro | 5575 | 2011. május 17. 20:25 | Válasz erre: 5574 |
Mondanál 90-96 között egy lopást, vagy korrupciót mely a szadeszhez kötõdik. Én mondok neked cserébe minden találatért 5 olyat, melyben mai kormánypárt (esetleg mszp)a ludas. |
tsanyi | 5574 | 2011. május 17. 20:20 |
szadesz?...egy cél a kezdetektõl.....lopás!...igaz a többinél is, de ezek sajnos minden gátlás nélkül tették....érdemi vita, beszélgetés?...csak konc a tagságnak, hogy legyen min csámcsogni addig sem szólnak a nagyok dolgába....
|
Taro | 5573 | 2011. május 17. 20:18 | Válasz erre: 5566 |
Nem létezõ párt. Egyébként addig teljes mellszélességgel velük voltam, amíg Kis János volt az elnök. Valódi viták, érdemi gondolkodás zajlott akkoriban, nem demagógia, szimplán szakmai oldalról vizsgálták az egyes kérdések megoldásait. Ma is az a legnagyobb bajom, hogy nem az adott probléma legjobb válaszait keresik a pártok, hanem a legnépszerûbbet (ami viszont ritkán jó). |
tsanyi | 5572 | 2011. május 17. 19:03 | Válasz erre: 5571 |
Ebben aki nem lát szándékosságot az vagy a kúrmány embere vagy teljesen vak....alig várják, hogy balhé legyen a cigók és magyarok között, addig sem velük foglalkoznak az emberek....
|
desiderus | 5571 | 2011. május 17. 19:00 |
Bezárták Vajszlón a rendõrörsöt, mert nem tudták kifizetni a közüzemi tartozásukat (villany) 1 millió Ft értékben. A technikai eszközöket és fegyvereket átszállították a 15 km-re levõ rendõrörsre..... A helyiek félnek, mert a vagyon elleni bûncselekmények száma növekszik.... TV2 híradó |
Olívia | 5568 | 2011. május 17. 14:10 |
Az Eurovíziós Dalfesztivál, Wolf Kati és Trianon: http://hvg.hu/velemeny/20110515_sebok_wolff_eurovizio A hozzászólásokat is érdemes elolvasni.:-) |
kawa70 | 5567 | 2011. május 17. 13:26 |
Elkezdõdött..... http://hvg.hu/itthon/20110517_fidesz_kerdoivek_ombudsman#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_5_17 |
kawa70 | 5564 | 2011. május 17. 12:34 | Válasz erre: 5563 |
Saját vélemény ezekrõl a pályázatokról, illetve pályázati pénzbõl megvalósult dolgokról, hogy a legtöbb esetben teljesen nélkülözik a piaci alapokat, ha lejár a támogatási szerzõdés, a legtöbb project le is húzza a rolót, mert a támogatás nélkül mûködésképtelen... Ez a legtöbb esetben így van...... Ismerõseim közt van több is aki így tart fenn vállalkozást. Alapjában még egy fillér hasznot nem termeltek, de el vannak évek óta. A hiteleket meg kevesen merik bevállalni, mert mi van ha az idõk során megszûnik a piac, vagy romlik a kereslet és nem tudja majd fizetni. Ráadásul rengeteg a szélhámos, aki igénybe vesz valamit és fizetni meg nem akar. Ebben az országban semmi sem állandó, két évre nem lehet elõre tervezni, nem hogy ötre vagy tizre. |
TattooedAngel | 5563 | 2011. május 17. 11:52 | Válasz erre: 5561 |
Mivel ez kivételesen pont szakmába vág, pontosítsunk egy kicsit: az NFÜ tényleg borzalmasan rosszul mûködött eddig, mostanában valamivel hatékonyabb, bár tegyük hozzá, hogy a komplett hazai Uniós pályázati rendszer egy fos. Az alap cél a területi kiegyenlítõdés, csakhogy ezt lehetetlenség mérni, mert mindössze annyit lehet tudni, hogy elköltöttek X összeget, de hogy ez mennyire hasznosult jól, arra nincs megfelelõ monitoring rendszer... Saját vélemény ezekrõl a pályázatokról, illetve pályázati pénzbõl megvalósult dolgokról, hogy a legtöbb esetben teljesen nélkülözik a piaci alapokat, ha lejár a támogatási szerzõdés, a legtöbb project le is húzza a rolót, mert a támogatás nélkül mûködésképtelen... Sokkal inkább a kedvezményes/kamatmentes hitelek felé kéne elmenni, mert ha valamit vissza kell fizetni, sokkal inkább mûködõképes dolgokkal kezdenek el pályázni.
|
kawa70 | 5562 | 2011. május 17. 11:37 | Válasz erre: 5560 |
Egy részük (talán a nagyobb) nem a léte miatt korrumpálódik. Megfigyelhetõ most is, hogy akinek van, az sem hajlandó tisztességesen élni, méginkább lefizet vagy elvárja a pénzt bizonyos szolgáltatásokért. Ráadásul bizonyos szinteken már szó sem lehet a megélhetésért folyó küzdelemrõl. Lásd lézerjani, kóka (aki gondolom a világ legtisztességesebb módján lett 33 éves korára milliárdos). De ezt tapasztalom a környezetemben ténykedõ tehetõsebb vállalkozók (de inkább emberkereskedõk) esetében is. |
tsanyi | 5561 | 2011. május 17. 11:08 |
Mekkora megtakarítás!: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/17/az_nfu_meghizott_a_karcsusitasban/?rnd=248 kb így takarítanak meg mindenhol........lényeg, hogy az õ embereik legyenek ahová csak néznek.......persze biztos kevesebbért mint elõdeik..
|
tsanyi | 5560 | 2011. május 17. 10:57 | Válasz erre: 5552 |
Szerintem keverjük a megélhetési, a vezéreink által ránk erõltetett korrupciót/csalást azzal, hogy valaki ezen az élethez kötelezõ rosszon túl is hajlandó másokon átgázolva plusz szemétséggel, lefizetéssel feljebb jutni.....nem tenném felelõsé a társadalmat azért mert megpróbál életben maradni, ezt a habsburgok terjesztették el, a török sokkal kevesebbet vett el, ez is a nyugatiak mûve......amiért kint az egyszerû ember nem korrupt annak az az oka, hogy egyenlõre(még!) jól élnek ami lehetõvé teszi számukra a tisztább életet, de amíg ugyanúgy szegények voltak mint errefelé(vagy 100 éve) pont ugyanaz volt ott is mint itt....
|
tsanyi | 5558 | 2011. május 17. 10:45 | Válasz erre: 5557 |
A banki betanítot munkások lelki megterhelése is jó téma lehetne......de sajnos nincs lelkük...:))
|
vaszabi | 5557 | 2011. május 17. 09:36 |
Azon elmélkedtem, hogy ugye vannak ezek a banktól telefonálós emberkék többnyire nõk, akik híják a delikvenst ha elmaradása van.Tételezzük fel hogy a telefonáló hölgynek is elmaradása van egy hitelnél...és a mellette ülõ asztaltól hívja a kolléganõje .. -Kérem önnek nyilvántartásunk szerint... -Mari...Mari te vagy az ..én vagyok Erzsi ..halló.... megismerem a hangodat! -Hölgyem ne személyeskedjünk ...tehát mint említettem önnek... -Mari nézz már ide itt ülök melletted....hahóóó! -Szóval hölgyem mikor tudja rendezni az elmaradását? Stb..Stb... De még jobb ha a tartózó hölgy megkapja a saját számát hogy intézkedjen :-) Mit csinál...? Felhívja magát otthon..de nem veszi fel a telefont mivel éppen dolgozik és hívja magát :-D Aztán felhívja magát a munkahelyén...de épp foglalt a vonal mert magát hívja errõl a számról! :-D |
Olívia | 5556 | 2011. május 17. 09:15 |
Szerencsére nem kell gondolkodnunk mire költsük el azt a felesleges pár milliót...:-) http://bkvfigyelo.postr.hu/a-nap-kepe-tablacsere |
desiderus | 5554 | 2011. május 16. 21:21 |
Hosszú lesz....én szóltam... Beosztott nincs, csak fõnökök - 80 millió közpénz Orbán rokonának és baráti körének.... 38 ember dolgozik vezetõként a kis buzi alatt... Kétkezi dolgozókat még nem foglalkoztatnak, de már öt igazgató kap fizetést a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK). A többi 39 munkatárs mindegyike is valamilyen vezetõi munkakörben tevékenykedik - értesült a Blikk. November közepétõl március végéig, azaz 4,5 hónap alatt 77,6 millió forintot fizettek ki a munkabérükre és más személyi kiadásaikra. A Fõvárosi Közgyûlés legutóbbi ülésén pedig további 250 millió forintot szavaztak meg a BKK-nak. A BKK-t azért hozták létre, hogy olcsóbban és hatékonyabban szervezze meg a budapesti tömegközlekedést, mint azt a BKV tette eddig. A vezetõk szintjén a BKK eddig legalábbis túltett elõdjén. A Blikk városházi forrásai úgy fogalmaztak, hogy a BKK-nál nem létezik fõosztályvezetõnél alacsonyabb beosztás. A társaság kommunikációs irodája szerint azonban ez csak átmeneti állapot, hiszen a vezetõk feladata, hogy kialakítsák az intézmény szerkezetét. "A Társaság szervezetfejlesztése a felülrõl lefelé építkezés elvét követi, amely szerint elõször a szervezeti egységek vezetõi pozíciói kerülnek betöltésre, és ezt követik az alacsonyabb szintû munkakörök" - írta válaszlevelében a sajtóosztály. A tervek szerint valamikor majd 1450-en fognak dolgozni, akiknek háromnegyede jegyellenõr, forgalomirányító és közútfenntartó lesz. Hogy eddig mivel foglalatoskodtak a BKK vezetõi, azt hosszasan sorolja a közgyûlés által elfogadott beszámoló. Ám az itt feltüntetett beruházások szinte mindegyikébe még a BKK megalakulása elõtt belefogott a fõvárosi önkormányzat valamelyik cége vagy a Fõpolgármesteri Hivatal ügyosztálya. Például az 1-es és 3-as villamosok fejlesztése, villamosok és trolik vásárlása, a 42-es villamos meghosszabbítása vagy épp a bicikliutak bõvítése évek óta napirendben van a közgyûlésben. Sõt, a BKK beszámolójába olyan dolgok is bekerültek, amelyek már egy ideje elkészültek, például a Szabadság híd felújítása, a délbudai tehermentesítõ út harmadik szakaszának kiépítése vagy épp a szentendrei HÉV felújításának hatástanulmánya - olvasható ki a dokumentumból. (Blikk nyomán) Újabb romantikus történet az egypárti beltenyészetrõl... A hölgy neve: Vitézy Dávidka Vitézy Dávid - állítása szerint - egyetlen korrupciós ügybe keveredett BKV-s cégvezetõvel, így Fuzik Zsolttal sem ápol közeli barátságot, csak a felügyelõbizottsági és VEKÉ-s tisztségeibõl adódó munkakapcsolatot tart velük. A BKV egykori fideszes fb-tagja a Nollal közölte: minden õt rágalmazóval szemben megteszi a büntetõfeljelentést - szól a hír. A Lauder Javnén végzett Vitézy Dávid, a Városi és Elõvárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivõje, a BKV felügyelõbizottságának (fb) egykori, Fidesz által delegált tagja több szemtanú elmondása alapján márpedig Fuzik Zsolt Béla köcsöge. De, hogy a történet még izgalmasabb legyen, nézzük, Dávid kisasszony milyen szálon kapcsolódik Orbán Viktor családjához. Kiderül szépen lassacskán, amit amúgy is sejtettünk, mégpedig hogy a fõvárosi cilibulikban minden párt és holdudvara benne van valamilyen módon. Orbán Anita a férjén keresztül, a Vitézy klán pedig Hankiss-Erdõs Ágnes (Erdõs Péter* lánya) és Vitézy László közös gyermeke, Vitézy Dávidkán keresztül, aki néhány évesen már a VEKE kis fõnökeként a média egyik fõszereplõjévé vált, és mondja akár hetente is a tutit. Dávidkából elõbb-utóbb minisztert vagy minimum államtitkárt szeretnének csinálni a szülõk. Dávidka nagybátyja az a Vitézy Tamás, a László testvére, aki a Helyi Théma c. lap tulajdonosa, és a minapi hírek szerint BKV-reklámra is kapott pénzeket a közösbõl. Vagyis szépen osztogattak egymásnak az elvtársak és az urak. A Vitézy klán egyébként nagyon nyomulós fajta. Vitézy László bent ül az ORTT-ben is, mint a pályázatokat elbíráló grémium egyik szakmai tagja. Hogy mekkora pénzek fölött diszponálnak, amikor filmek elkészítéséhez szavaznak meg sok százmilliót, azt csak sejtjük. Ezekben a szakmai bizottságokban megállapodnak a "különféle oldalak" szakértõi, kiknek adnak pénzt, majd, ha az illetõ megkapja, ahogy az a pályáztatásoknál lenni szokott, valószínûleg valamennyit szépen vissza is oszt. Vitézy László a rendszerváltás elõtt még együtt parolázott a komcsikkal, utána meg Szélessel, Libajnaival és Gyurcsótánnyal együtt szétlopták az állami vagyont. Ennek visszamenõleges feltárása szintén a Jobbik feladata lesz. Tehát miközben mindenki azt gondolja, hogy Dávidka a VEKE hõse, a téma szakértõje, kiderült hogy szimplán rokoni kapcsolatainak köszönheti a BKV-s helyét. Vitézy Tamás különben a Helyi Thémához fideszes önkormányzatoktól is kap pénzt. Vitézy Zsófia pedig, aki Vitézy László lánya, a Magyar Nemzet kulturális rovatának vezetõje, a HírTV mûsorvezetõje, és a Reform c. hetilap becsõdöltetõje. Nem éppen a szakma csúcsa, de hát õ az Orbán-rokon. Kuruc.info * Erdõs Péter a kommunizmus idején a Hungaroton feje volt, élet-halál ura, és persze zsidó. |
Taro | 5553 | 2011. május 16. 20:53 | Válasz erre: 5551 |
Ebbe a vitába nem megyek bele. Inkább a mottóm: A számomra befolyásolhatatlan körülményekkel, problémákkal, mint adottság számolok. Így csak egy fontos dolgom akad: Mindig, minden körülmények között keresem azt, hogy ÉN hol lehettem volna jobb, hol kellene NEKEM javítanom, hol kell NEKEM erkölcsi megfontolásokat figyelembe vennem. Így aztán nem kell magyarázkodnom, állandóan másokhoz hasonlítgatnom a teljesítményemet, erkölcsiségemet (mert még soha nem vigasztalt meg, hogy másnak rosszabb a teljesítménye, és soha nem oldotta a lelkiismeret furdalásomat, hogy más még erkölcstelenebbül járt el az adott esetben). |
kawa70 | 5552 | 2011. május 16. 20:48 | Válasz erre: 5551 |
Ez kb. olyan mint a hálapénz kérdése - ki a hibás, aki adja vagy aki kapja. Sajnos társadalmi probléma, és ebben teljes mértékig a nép a hibás. Mindig van aki elõnyökhöz akar jutni, egyenlõbb akar lenni. Ha nem akarna senki hálapénzt adni, vagy elõnyöket vásárolni illetve cserélni magától megszûnne az egész. Hiába akarna bármely vezetõ pénzt vagy bármi neki kedvezõ dolgot, ha nem lenne aki teljesitené. A rendõr meg inkább üzleti kérdés, így is -úgyis büntetés az, csak nem mindegy mekkora a mértéke :) De ez is megoldódna egy korrekt rendõri fellépéssel és egy emberi léptékû díjszabással. De amíg a birságolás célja a pénzbeszedés, addig itt sem lesz látványos javulás. Én momentán nem akarom korrumpálni a rendõrt sosem, de alkudok :) |
tsanyi | 5551 | 2011. május 16. 20:38 |
És akkor jön az alapkérdés?....ki a korruptabb és rosszabb....az aki kihasználva egy nép lefizethetõ vezetõit kirabolja a népet vagy a lefizethetõ vezetõ aki hagyja ezt?......ha a rendõr meg akar büntetni, de én ajánlom fel a korrupciót rájátszva nehéz helyzetére melyikünk lesz a rosszabb?(persze nem összetévesztendõ azzal mikor õ zsarol meg).....
|
tsanyi | 5550 | 2011. május 16. 20:29 | Válasz erre: 5549 |
Szerintem az egész társadalmuk korrupt még jobban mint mi....egyszerûen azért mert mintegy magasabb erkölcsiséget tulajdonítva saját maguknak lenézve az általuk kirabolt népeket miközben szépen szemet hunyva élvezik annak az áldását amit cégeik hoznak rájuk a korrupciójukkal......farizeus szemforgató népek........könnyû úgy erkölcsösnek látszani, hogy megvan mindene, de hogy honnan azt már jótékonyan nem firtatja......
|
Taro | 5549 | 2011. május 16. 20:10 | Válasz erre: 5528 |
Van egy nagyon fontos különbség: Míg nyugaton a cégek korruptak alapvetõen, addig figyelembe kell venni, hogy a cég erkölcsiségét nem minõsíti a teljes szavazókorú társadalom választások alkalmával! A politikusok esetén pedig nagyon keményen büntet a társadalom, bármilyen korrupció esetén. Ez mutatja, hogy a társadalomban mûködnek az erkölcsi, etikai elvárások, de természetesen ott is van korrupció. Az pedig egy egészen más kérdéskör, hogy az ottani társadalmak szerint a saját cégeik csak így tudnak üzletet kötni a korrupció által teljesen eltemetett kelet-közép-Európában (nem minden alap nélkül). Ettõl még a cégek korruptak, de ez nem a társadalom. Nálunk viszont a társadalom is teljesen korrupt és nem jelenik meg a mindennapokban az erkölcs, mint vezérlõ elv. Ma Magyarországon azonnal felmentést kap a korrupt ember, ha csak annyit mond, kellett a pénz családra, megélhetésre, csõdbe mentem volna, stb. Ez megy a jogalkotásban is, a jogalkalmazásban is, az eü-ben, mindenhol. |
desiderus | 5548 | 2011. május 16. 19:32 | Válasz erre: 5547 |
Nincs. Amit leírtam az a képzelet szüleménye. Minden egyezés a valósággal nem a véletlen mûve. |
tsanyi | 5546 | 2011. május 16. 19:27 | Válasz erre: 5545 |
Erre nem is gondoltam...marad az üres fakéreg...
|
eröt | 5545 | 2011. május 16. 19:20 | Válasz erre: 5543 |
Pondró nincs a környéken.Elment a cifra házba képet viselni.
|
desiderus | 5544 | 2011. május 16. 19:20 |
Visszatérve a kúrmány kérdezek-felelj játékára, amit nyomdai úton állítanak elõ és postai úton terjesztenek és milliárdokat emészt fel...szóval valahogy így történhetett : - Viktorovics cárevics : el kellene emelnünk még néhány milliárdot az adófizetõk zsebébõl, de úgy, hogy teljesen legális és magyarázható legyen. Elegem van már a susmusokból meg a leleplezõ írásokból. Sürgõs, nyálaskáim, lássatok munkához. Néhány óra múlva talp és seggnyalók bizalmas hada visszaözönlik és leborul a cárevics elé. - Nagyurunk, Teremtõnk van egy javaslatunk : kérdõívek tonnaszám. A haveri körben van maszek nyomda, utalhatjuk a milliárdokat, õk meg vissza. A Posta úgyis a mi kezünkben van, majd tejelnek.... - Viktorovics az Úr Jobbkeze : ügyesek vagytok, jutalmul kinyalhatjátok.... |
tsanyi | 5543 | 2011. május 16. 19:01 | Válasz erre: 5542 |
nem!....mert az még mindig jómód.......nincs a közelben fakéreg?....egy kis friss pondró?....:)
|
C1800Rider | 5542 | 2011. május 16. 18:59 | Válasz erre: 5541 |
Vagyis akkor zsíros kenyeret kell elõtte flamózni hagymával, az ugye elég csóró kaja. kis kannás borral leöblögetve. :-)
|
tsanyi | 5541 | 2011. május 16. 18:53 | Válasz erre: 5540 |
Azt, hogy még van mit bõven ellopni tõlünk hisz telik még kajára különben nem kuláznál....tehát óvatosan az ilyen véleménynyilvánítással..:)))
|
kawa70 | 5539 | 2011. május 16. 18:47 | Válasz erre: 5538 |
Az elmult idõszak botrányait figyelembevéve, ez nem ujkeletû :) Bõvítik illetve frissitik a listáikat:) Kétharmaddal ez még alkotmányos is lehet.... |
Zsifi | 5538 | 2011. május 16. 18:45 |
Mekkora buli ez a "válaszoljunk Orbán Viktornak" levelezés... Névre szól a megkeresés és a válaszlevélen is ott vagy névvel, címmel... -ha visszaküldöd, azonnal látják hova húzol -ha visszaküldöd, de nem válaszolsz a kérdésekre azonnal látják hova húzol -ha nem küldöd vissza, azonnal látják hova húzol.... de legfõképpen, bármit teszel megjegyzik a neved....és tudják mit tettél tavaly nyáron..)) |
kawa70 | 5537 | 2011. május 16. 18:42 | Válasz erre: 5536 |
:) Nem is annyira a meggyõzés a lényeg, hanem a több szemszögbõl történõ meglátás, de ez nem könnyû, ha valaki nem hajlandó a sajátján kivûl más véleményt is elfogadni illetve átértékelni. Az meg aztán végképp nagyon hasznos, ha homokbadugott üres fejjel nácizva böfög folyamatosan. |
eröt | 5536 | 2011. május 16. 18:36 |
Nem kell egymást meggyõznünk mert mindenki elég keményen ragaszkodik a saját (vélt)igazához.Vitából sértegetés=harag.Kell ez? Amúgy nekem ez tetszik.Szívleljétek meg! Ha egy hülyének megmondják,hogy hülye attól nem okosabb lesz hanem dühösebb. |
kawa70 | 5535 | 2011. május 16. 18:31 | Válasz erre: 5534 |
Ezzel talán egyet is tudok érteni......Ráadásul mindezt szemellenzõsen, mintha a másik oldalon nem lennének jó ötletek, megoldások. De ez ismerõs a parlamenti életbõl is.....Ha ellenzéki javaslat, akkor gondolkodás nélkül leseperni az asztalról. És ez igy megy húsz éve.
|
tsanyi | 5534 | 2011. május 16. 18:26 | Válasz erre: 5533 |
A nagyobb gond inkább az, hogy kimerül egy alap sértegetésben a véleménynyilvánítás ha nem értünk valakivel egyet.....azonnal az elsõ reakciónknál bedobjuk a náci, libsi, komcsi és hasonló szavakat amire persze azonnal még hevesebben reagál a másik ahelyett, hogy mondjuk ugyenezen jelzõket valamivel/valakivel kapcsolatban megmagyaráznánk, hogy miért használjuk..........így kezdõdött az országban a felek teljes elválasztása a másik véleményétõl, hogy derék vezéreink minden oldalon ha valaki fel mert tenni egy sokakat érintõ kérdést rögtön bevetette ezeket a jelzõket és azonnal pocskondiázásba fordult a párbeszéd és a vezérek somolyogva dõlhettek hátra, hogy na, ezt is jól elintéztük, elfoglalja magát a sok szerencsétlen a valódi kérdés helyett egymás lejáratásával.....
|
olika | 5532 | 2011. május 16. 17:16 |
kicsit off de ezt most találtam.Gondoltam megosztom veletek,hogy egy kis mosolyt csaljak rózsás orcátokra:)))))))))))))) Gyöngyöspatai cigány asszony levele a börtönbe: Neked írom édes rajkóm senkinek se másnak, minálunk már a Gárdisták lövész árkot ásnak... Éjjel-nappal menetelnek, nem lophatunk semmit, nem fáztunk, és nem éheztünk soha még mi ennyit. megmondom én drága Gazsim, kicsit azé félünk! Te is tudod, hogy mi spontán bûnözésbõl élünk... ezek meg itt másíroznak, mindent megfigyelnek -mosolyogva büszkén nótát énekelnek... Tele van az egész falu, fel-alá járkálnak, rossz dóga van most itt a segílyes cigánynak. Bezzeg a Magyarok rendesen boldogok látnád Gázsikám a szemük csak úgy ragyog. Összefogtak ezek fiam, nekünk nem is szóltak, mi a lófaszt csináljunk?-aggyá választ holnap! ui:a Magyarok feketébe õtöztek, attól tartunk a gárdisták végleg bekõtöztek,csókol anyu, csomag nincs, a kannás bor is drága kincs!!! |
tsanyi | 5531 | 2011. május 16. 15:07 |
Ez: http://www.mult-kor.hu/20110516_nem_ujdonsag_a_politikai_korrupcio ugyan magyar vonatkozású, de egy igen nagyra tartott személyrõl szól aki köpönyegforgató volt a hatalom kedvéért......
|
tsanyi | 5530 | 2011. május 16. 15:04 | Válasz erre: 5529 |
Ilyesmirõl beszélek.......aljasak és az egész gazdaságuk arra épül ahogy korrumpáûlással megkenik a szegényebb országok vezetõit akik az õ érdekeik szerint hagyják a népet kirabolni.......
|
qqriq64 | 5529 | 2011. május 16. 14:59 | Válasz erre: 5528 |
A nagyon erkölcsös japánoknál miniszterelnököket fizettek le. Olaszországról ne is beszéljünk.Osztrák gróf grippen svéd-magyar korrupció ismerõs?
|
tsanyi | 5528 | 2011. május 16. 14:25 | Válasz erre: 5523 |
Ezt mondod Te, de a valóságban egyre többször buknak le a derék korrumpáló külföldi cégek és mégsencsenek meghurcolva hisz az náluk bevett gyakorlat....az alstrom is bukott akkorát, hogy na mégsincs még elmarasztaló ítélet sem a belga ügy kapcsán, a mercedes mekkorát bukott, hogy lefizették az egész világot a buszaik kapcsán és mikor kiderült, hogy az usa-ban is megvesztegették a politikusokat az lett, hogy az usa kötelezte õket egy hatalmas büntetésre feléjük és közben ki9jelentette, hogy ezután senkinek a világon nincs joga kutatni a mercedes után.......helóka.........a mieink csak elfogadják, de kínálni a derék tisztességes nyugatiak kínálják a korrupció tárgyát.........és amit már sokszor elmondtam itt, hogy pl. a németelknél az adóalapból levonható a korrupciós tétel tehát államilag engedélyezett sõt elvárt csak, hogy üzlet legyen.....az, hogy a nyugati rendõrt nem lehet lefizetni csak azért van mert nincs rászorulva, de az üzletben és politikában teljes a korrupció nyugaton is....lásd a kiváló osztrák lobbistát aki évek óta kenõpénzért intézett sokaknak az eu-ban..........ne ájuljunk el tõlük ugyanakkora senkik mint a mieink...
|
qqriq64 | 5527 | 2011. május 16. 14:08 | Válasz erre: 5525 |
Ok. Rendben tegyük fel hogy elfogadom a véleményed. Mondjál nekem egy idõszakot a múlt századból amikor a társadalom magasfokú erkölcsi és etikai szinvonalon volt. Azt az 50évet nagyon sokallom az szdsz regnálásának tükrében ha csak úgy nem hogy húsz év alatt rontottak 50évnyit:))) De inkább többet. Nincs bennem gyûlölet senki iránt a feleségem szerint olyan birka vagyok hogy azt sem vagyok képes utálni akit kellene. |
Taro | 5525 | 2011. május 16. 13:53 | Válasz erre: 5524 |
Bár nem célom védeni az SZDSZ-t, de azért gyorsan szögezzük le, hogy ellentétben a gyûlöleted megnyilvánulásaként értelmezhetõ véleményeddel, a társadalom erkölcsi devalválódása egy kb. 60 éves folyamat eredménye, melyet elsõsorban a kocsik idéztek elõ. 50 év a minimum idõszak, mely alatt mérhetõen változik egy társadalom erkölcsrõl, etikáról kialakított véleménye. |
qqriq64 | 5524 | 2011. május 16. 13:45 |
Akkor talán mostmár én is belevau. Elõször arról hogy mitõl van az erkölcsi satnyulás. Az erkölcsi satnyulást a szadesz hozta az országra. A LIBERÁLIS párt már ha van még aki emlékszik rájuk. Akkor a jobbikról. Bermennyire is tetszik némelyik felszólalásuk vagy a rendõl vallott elképzeléseik és bármennyire is rájuk szavaztam nem gondolom hogy kormányon lenne a helyük. A gazdaságról vallott nézeteik megvalósítása olyan mértékben vetné vissza az országot hogy jobb ha nem kívánja seki. Egy ekkora ország, de talán ma már egyik sem tudna önellátó lenni, nem lehet a multikat kiebrudalni nem lehet a globalizációt megállítani. |
Taro | 5523 | 2011. május 16. 13:21 | Válasz erre: 5521 |
Ne haragudj, de ez marhaság! Egyrészt Európa mûködõ felén azonnal teljes mellõzés a "jutalma" a korrupcióba keveredett politikusnak (pl. Khol kancellár, aki egyesítette a két Németországot, egy pártfinanszírozási ügy kapcsán úgy eltûnt a politikából, hogy na) bármilyen nagy tettet hajtott végre, másrészt a hozzászólásod jellemzi talán a legjobban azt az erkölcsi satnyulást, ami ilyen korrupt politikai elitet hoz létre! "nálunk sem kérdezné senki mennyit lopnak ha mi megélhetnénk...." vagyis szarunk az erkölcsre, a jogra, csak lóvé legyen. :-(((( Igen, ez juttatta ide ezt az országot, a többi már csak hab (de nem a tortán). |
tsanyi | 5522 | 2011. május 16. 11:30 |
Pár hete írtam a túl erõs forint kapcsán, hogy némi shortolás készülhet.......na most itt ez a hír ami még nem nagymértékû, de hogy lehozták elindíthat egy kis elõzetest a népben, hogy jaj,jaaaj megint a válság, gazdasági/politikai helyzet és nem tehetünk róla, de romlik a forit jaaaj....végülis megérdemlik, már egy éve nem kaszáltak nagyot egyben.....: http://index.hu/gazdasag/blog/2011/05/16/gyengulni_kezdett_a_forint/
|
tsanyi | 5521 | 2011. május 16. 11:24 | Válasz erre: 5520 |
Ez nem csak komcsi dolog, korruptak a nyugati kormánytagok is egytõ-egyig csak ott hagynak valamit a népnek....nálunk sem kérdezné senki mennyit lopnak ha mi megélhetnénk....
|
Games | 5520 | 2011. május 16. 11:07 | Válasz erre: 5513 |
Mivel a kommunizmus ideje alatt mindenki lopott, ezért benézik a mindenkori kormányoknak is. Akkor az állam egy misztikus valami volt, ráadásul ugye orosz irányítással. De most az állam mi vagyunk! Tõlünk lopnak és nekünk kell majd hosszú évekig visszafizetni. Amúgy maximálisan igazad van. |
tsanyi | 5519 | 2011. május 16. 10:47 | Válasz erre: 5518 |
Azt sem tudtam, hogy eddig fizetõs volt, sosem mentem fel a honlapjukra...
|
fragile | 5518 | 2011. május 16. 10:45 | Válasz erre: 5517 |
szerintemnem az ingyen szó az amin elmélkedni lehet !
|
tsanyi | 5517 | 2011. május 16. 10:44 | Válasz erre: 5516 |
Én eddig sem fizettem érte....:))....hallottam ingyen is mindenhonnan a hazugságokat...
|
fragile | 5516 | 2011. május 16. 10:42 |
Tegnaptól ingyenessé vált az MTI. Vasárnaptól ingyenesen elérhetõk az MTI híranyagai – tudta meg a Népszava Belénessy Csaba MTI-vezérigazgatótól. Mindehhez regisztráció szükséges, amely után a felhasználó jogot szerez a „szöveges, grafikai és állóképes híranyag közzétételéhez, feldolgozásához, szolgáltatásaiba történõ beépítéséhez (…) a médiatájékoztatás keretei között”. Kikötés, hogy az „átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetõséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetbe beilleszthetõ módon dolgozza fel és adja közre”. elmélkejetek ! |
tsanyi | 5515 | 2011. május 16. 10:15 | Válasz erre: 5514 |
Így van csak ugye akkor sem volt sok választás és a maszop/szadesz kicsit puhábbnak tûnt mint a zorbáni jövõ nem beszélve arrólm hogy akkor még a pannonpuma rugdalózott és nem várták ezt az emberek na meg K6-ban volt 2 kijelentés a szingli hordák és már nem tudom mi ami pont annyi szavazót riasztot el a fityisztõl amennyivel a maszop nyert....
|
Taro | 5514 | 2011. május 16. 10:08 | Válasz erre: 5513 |
A mindenkori politikai elit nem ok, hanem okozat. Vajon 2002-ben, vagy 2006-ban hogyan nyerhetett a MASZOP-SZADESZ választást? Talán nem tudták a választóik, hogy korrupt gazemberek? Dehogynem tudták! Csakhogy a kedves szavazótáboruk szerint bocsánatos bûnük volt a korrupt gazemberség. Aztán 2010-ben a választók nem emlékeztek a FIDESZ székház vs Orbánbányák, Kaya Ibrahim, stb. ügyekre? Dehogynem! Csakhogy a kedves szavazótáboruk szerint bocsánatos bûnük a korrupt gazemberség! Egy valódi demokrata, jogállamban hívõ ember nem szavazhat olyan pártra, melynek csak 1 korrupt politikusa van! Ha megteszi, azzal legitimálja a korrupciót. |
tsanyi | 5513 | 2011. május 16. 09:47 | Válasz erre: 5479 |
És megérdemelte a nép a szadesz-es tolvajbagázs maszopos közremûködéssel történõ országrombolását?......a jobbik sehova sem jutott volna ha õk nem tették volna az emberekkel azt amit tettek a liberalizmus zászlaja alatt ami amúgy qrvára nem azt jelenti amit igazából annak leple alatt csináltak.......mivel az emberek már annyira utálják a szadesz/lmp-s magukat liberálisnak mondott senkiket, hogy már minden jobb csak ezek tûnjenek el és ezt használja ki a jobbik pedig õk is hordoznak rendesen veszélyt magukban.........jelenleg senki sincs akire szavazni lehetne és ez lehet a fityisz összes idiótasága ellenére szerencséje......
|
Games | 5512 | 2011. május 16. 00:21 | Válasz erre: 5511 |
http://www.youtube.com/watch?v=dFbnILxaUYE&feature=youtu.be
|
Games | 5511 | 2011. május 15. 23:54 | Válasz erre: 5510 |
Amihez szépen adták is a lovat, semmi cáfolat hogy nem nem vagyunk nácik, inkább erõsítették hogy így csendõrség, úgy rend. Persze hibásak az emberek is, de Én úgy gondolom nem tettek meg mindent, sõt, mintha hagyták volna hogy ez így legyen. Orbán szerint a választásokat a Facebookon nyerték meg, ott nem tudom a jobbik mit alkotott. Morvai sem tudom mit csinál Brüszelben, hallottam vele egy riportot, el is hiszem neki hogy keményen dolgozik, de mintha ott se lenne.
|
kawa70 | 5510 | 2011. május 15. 23:33 | Válasz erre: 5509 |
Nem tudtak eljutni az emberekhez. A lakossági fórumokon elég szép sikereket értek el, de ugye oda csak az ment akinek még nem mosták át az agyát a náci szellemmel. De az se ment simán mindenhol. Nálunk például a szoci vezetés nem engedte hogy a mûv.házban tartsák a többi párthoz hasonlóan, hanem egy iskolai étkezdében nyomorogjanak a kiváncsiak, de oda is keresztbe szervezték a tûzoltók díszebédjét, ezzel kellemetlen helyzetbe hozva a jobbikosokat, a tûzoltókat és a hallgatóságot. Gondolom nem egyedi eset volt az országban. Az átlagpolgárt már elõre teletömték a náci eszmékkel, illetve egyetlen normális tv, rádió vagy akár sajtóban megjelenõ vitát nem lehetett kieszközölni az illetékeseknél - mert hát mint tudjuk mind az mszp-nek, mind a fidesznek meg vannak és voltak a szócsöveik, a jobbik meg még nem jutott addig, hogy tudjon venni vagy szerezni magának :) Ráadásul az emberek még mindig vevõk az irreális, teljesithetetlen igéretekre, holott nagyon jól tudják hogy nem lesz semmi belõle, de jól hangzik. |
Games | 5509 | 2011. május 15. 23:12 | Válasz erre: 5506 |
Nem jutottak el az emberekhez, egy két óriásplakáton meg a hülyeség ment. Ahogy a baloldalból jobb lett, (kommunisták) ahogy a jobb oldalból balként akart tetszelegni (orbánék) úgy lehetett volna szélsõ jobból jobbközép. Nem értették meg az idõk szavát. Itt most békére, rendezettségre és olyan szintû összeszedettségre van szükség ami egy háborús helyzet után szükséges. És nem ez lesz, hanem mintha a háború folytatódna. |
kawa70 | 5506 | 2011. május 15. 23:04 | Válasz erre: 5504 |
Érem. Sokan, magamat is beleértve, nagyobb arányra számítottunk. Márcsak a kétharmad ellehetetlenitése miatt is, mivel az mszp ebbõl a szempontból egyrészt esélytelen, másrészt nem kivánatos volt. Viszont errõl nem kimondottan a kampányfõnök tehet, sokkal inkább a "pártatlan" média, ezáltal a kampányuk minden fronton történõ gyengítése. Az internetes felületeket kimondottan jól felhasználták (sokkal jobban mint ellenlábasaik), de ott nem is volt cenzura. Volt olyan tv csatorna, amelyik nyiltan visszamondta a fizetett hirdetéseiket. |
Larten | 5505 | 2011. május 15. 22:58 | Válasz erre: 5502 |
Bocs Zozóka, de azt nem én írtam, nekem is furcsa volt és volt is hozzáfûzni valóm - 5489 hsz. (akkó mégiscsak leeset nekem.) |
Games | 5504 | 2011. május 15. 22:56 | Válasz erre: 5501 |
Nem a nyerésre gondoltam, de sokkal nagyobb %-ban bejuthattak volna. Ezt értem elvesztés alatt. A politika helyzet optimális volt, bár úgy néz ki a következõ választás még inkább az lesz. Mindenesetre nem tudom ki vezényelte a kampányt, de szart se ért.
|
kawa70 | 5503 | 2011. május 15. 22:54 | Válasz erre: 5502 |
Csak halkan kérdezem, mert már én sem vagyok képben, biztos, hogy Lartennek szánod a mondandód :) Nem nácizott szerintem, de már lehet én is vesztem a fonalat.......
|
Games | 5502 | 2011. május 15. 22:50 | Válasz erre: 5500 |
Nem baj. A saját elméleted tudod? :) Ha gondolod akkor azt fejtsd ki, nácizáson túl van e még gondolatod és akkor beszélgetünk tovább. :)
|
kawa70 | 5501 | 2011. május 15. 22:49 | Válasz erre: 5499 |
Nem szándékosan veszitette el. A jobbiknak nem volt esélye megnyerni a választásokat. Nem is lett volna még itt az ideje, tanulniuk kell. |
Larten | 5500 | 2011. május 15. 22:40 | Válasz erre: 5499 |
No ezt aztán már nem tudom hova tenni, ezért elnézésedet kérem. Holnap még egyszer átolvasom, hátha leesik. |
Games | 5499 | 2011. május 15. 22:33 | Válasz erre: 5497 |
Fut a gyáva! :):) Annyiban igaza van, hogy a jobbik mintha szándékosan veszítette volna el a választásokat, a szar választási "ígéretekkel". De még mindig az egyetlen, aki valamennyire jó felszólalásokat intéz a tisztelt házban. Pont Te vagy, aki nem látsz a dolgok mögé, de nem baj. Sajna nem ezen fog múlni. :) |
Larten | 5498 | 2011. május 15. 22:32 |
Bocs a manipulálás rossz szó, a butítás a megfelelõ inkább. ...most már tényleg jó éjt |
Larten | 5497 | 2011. május 15. 22:26 |
A média igen alkalmas a nép manipulálására. Aki nem lát a sorok mögé és nem ellenõrzi azt más forrásból is, az ne háborogjon hogy sz@r az élete mert õ szavazott arra. Nektek további elmélkedést, nyugovóra térek. Jó éjt. |
kawa70 | 5496 | 2011. május 15. 22:24 | Válasz erre: 5495 |
Természetesen. Melyek azok a pontok, amelyek nem helytállóak? (Vannak egyébként, de gondolom Te sem az egészet fogod kritizálni). A nácizás meg már uncsi.
|
Taro | 5495 | 2011. május 15. 22:20 | Válasz erre: 5494 |
Én olvastam a JOBBIK választási programját. Te megtetted? Az, hogy te ismersz sok JOBBIK-ost (akik szerinted nem nácik), nem jelenti azt, hogy a JOBBIK nem náci. Igen. A JOBBIK az emberek felháborodásának megfogalmazása, csak éppen válaszok nélkül!!! |
kawa70 | 5494 | 2011. május 15. 22:06 | Válasz erre: 5490 |
Nem mondtam, hogy kettõ féle megoldás létezik, az is igaz, hogy ezerféle jó és rossz van.... De hogy itt az utóbbi években (most meg különösen) csak rosszakat találják meg, elég érdekes jelenség. A gazdasági stratégiát ugyan nem magasztaltad, de a hsz-ed szerint a jobbik épp azzal játszik.......A jelenlegit én nem nevezném gazdasági stratégiának, tehát azzal nyugodtan játszhatnak. A fideszt jelen pillanatban képtelenség überelni. A jobbikról meg vajmi keveset tudsz, csak amit beletápláltak az agyadba, nevezetesen hogy nácik....Jópárat ismerek közülük, egyik sem az. Egyébként meg a jelen és közelmult politikai elit termelte ki õket, ha nem követnek el ennyi gazemberséget, nincs ez a társadalmi válasz reakció. |
Taro | 5493 | 2011. május 15. 22:03 | Válasz erre: 5487 |
Vigyázz!!! Egy buziparádé és már be is buzultunk! :-)))) |
Games | 5491 | 2011. május 15. 22:00 | Válasz erre: 5479 |
Úgy gondolom ezt már megismertük az elmúlt húsz évben. Én már azt várom (egyelõre sci-fi, tudom) hogy valaki olyan kormányozzon aki ért is hozzá és a nép érdekeit is nézi nem csak a haverokét.
|
Taro | 5490 | 2011. május 15. 21:58 | Válasz erre: 5486 |
Várjál már egy pillanatot: Hol is magasztaltam a jelen gazdasági stratégiát? Látod ilyen az élet: szerinted a világon kettõ féle gazdasági stratégia létezik : a jelenlegi, meg a jobbiké. Szerintem meg van 1000 féle jó és ezer féle rossz gazdasági stratégia. (na ezt magas labdának hívják, az általad vélt magas labda meg ...) |
Larten | 5489 | 2011. május 15. 21:58 | Válasz erre: 5483 |
Szerintem elõtted nagyon összemosódnak dolgok. De hát mindenkinek jogában áll úgy értelmezni ahogy neki tetszik. |