28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 10424 2012. január 6. 18:07  
Annyira jellemzõ a tetûre...félre hall és beszél, sosem a kérdésre válaszol, ki ez, hogy most ettõl függ a sorsunk?:

hvg.hu: Felelõsnek tartja-e magát a forintgyengülés miatt?

Orbán Viktor: Mármint a jegybankelnök úr? Errõl nem nyilatkozott.

hvg.hu: Nem. Ön, miniszterelnök úr!

Orbán Viktor: Semmilyen személyes felelõssége a jegybank elnöknek nem került szóba a tárgyaláson.

hvg.hu: Ön, személy szerint!

Orbán Viktor: Az sem.

http://hvg.hu/itthon/20120106_orban_viktor_forintgyengules

tsanyi 10423 2012. január 6. 18:04  
No, lotz károly volt komcsi miniszter és régi államhatalmi tag azt nyilatkozta ma a klubrádióban, hogy nemrég beszélt egy mostani kormánytaggal akitõl megkérdezte, hogy tudja-e mi az államcsõd?...elkezdte neki ecsetelni amit mi már itt megtettünk és kiderült, hogy a fószernek fingja nem volt errõl miközben bár nem gazdaságis, de azért döntéshozó....és fogalma nem volt mi az államcsõd csak annyit mondott, hogy már szóba került a többiekkel és megoldásként valami 10%-os válságadót terveznek ha bekövetkezik.....kérdi lotz, hogy miféle adót és mire vetnék ki?.....válasz: hááát azt nem tudja csak a mértékérõl hallott, de igazából nem ért hozzá így nem is tud válaszolni(nem szó szerinti idézetek, de a lényeg ez)...........tehát a fityiszeseknek még a kormányban sincs fogalma sem arról, hogy milyen következményekkel jár a ténykedésük így nem is tudnak megfelelõ döntést hozni.......tehát az amit mondanak, hogy a kormánynak van forgatókönyve(tegnapi lézer interjú) az államcsõdre is mindössze abban merül ki, hogy kivetnek még plusz adót.......

.....az események nagyon felgyorsultak, már nem hónapokba, hetekbe sõt már napokba sem telik egy újabb dolog feldolgozása hanem percrõl percre újabb már nem kokik és sallerek hanem gyomrosok és tökönrúgások jönnek nyugatról......errõl beszéltem tegnapelõtt amikor azt mondtam, hogy a baj pillanatok alatt jön el és nincs idõ hosszasan jópofizni......most már senki nem mondhatja, hogy ez a hatalmas elkúrás(sokkal nagyobb mint fletó-é) a zorbikirály bûne.....

Bedouin 10422 2012. január 6. 18:02   Válasz erre: 10419
Ne adj isten, de hamarosan lehet, hogy a bab meg a krumpli lesz a fizetõ eszköz ...

kawa70 10421 2012. január 6. 17:59   Válasz erre: 10420
Most asse jó, mert egy hét mulva csak gyujtósnak lesz jó.................

qqriq64 10420 2012. január 6. 17:58   Válasz erre: 10416
Párnaciha?
Hol élsz Burkina Fasoban?

kawa70 10419 2012. január 6. 17:56   Válasz erre: 10416
Nagyon helyes........Én még aggódok egy keveset, mert egy kisebb lekötött összeg mostanság fog felszabadulni, remélem addig kihuzza.................Aztán meg vagy fegyverbe, vagy aranyba kell fektetni, mert ez a kettõ lesz idõtálló.

qqriq64 10418 2012. január 6. 17:55   Válasz erre: 10409
Szerencsére az még nem volt.

qqriq64 10417 2012. január 6. 17:54   Válasz erre: 10414
A lakóhelyem alapján legfeljebb bibsi :))))

Bedouin 10416 2012. január 6. 17:53   Válasz erre: 10405
Mindenesetre már 3 nappal ezelõtt gondoskodtam, hogy ezentúl ne legyen a számlán 2-3 ezer forintnál több :(
Gyorsan kifizetünk mindenkit és a többit azonnal levesszük.
Halasztott fizetésnél meg majd akkor teszünk be, ha az aktuálissá válik...
Az a havi pár száz forint kamat nem ér meg ekkora rizikót :(

kawa70 10415 2012. január 6. 17:51   Válasz erre: 10414
Lehet.....A multkor az a buszmegállós sztori, most meg honvágya van...........

tsanyi 10414 2012. január 6. 17:50   Válasz erre: 10412
ezt azonnal hagyd abba.....még a végén libsi is leszel:))

kawa70 10413 2012. január 6. 17:49   Válasz erre: 10412
Pedig azt hittem elirtad.................

qqriq64 10412 2012. január 6. 17:48   Válasz erre: 10410
Pedig nincs is szebb annál (direkt volt a két n) mikor két öreg komcsi összehorkol:)))))))))))

tsanyi 10411 2012. január 6. 17:45  
mi van most a rádióban....mingyá csak még hallgatom.....és kaptam valamit...

Bubó Doki 10410 2012. január 6. 17:44  
Repdesek álmomban....az örömtõl......

qqriq64 10409 2012. január 6. 17:42   Válasz erre: 10405
Én se.
Amúgy szoktál horkolni? :)))))))))

Page 10408 2012. január 6. 17:38   Válasz erre: 10407
...sajnos:(

kawa70 10407 2012. január 6. 17:35   Válasz erre: 10406
nemlehet....................egy földrész választja el õket :)

Page 10406 2012. január 6. 17:32   Válasz erre: 10403
költözzetek össze:)))

Bubó Doki 10405 2012. január 6. 17:04  
Nem hittem volna: http://michaelknight.blog.hu/2012/01/06/hova_jutottunk_5

kawa70 10404 2012. január 6. 17:00   Válasz erre: 10399
Valószínû, a hasonló eredmény. Maga a gondolat sem rossz, csak az a baj, hogy az eddigi (és ezalatt a fideszt is értem) kormányok sikeresen leépitették az önállóság minden sarokpontját. Nincs semmink, mindenkitõl függünk teljesmértékben, arról nem beszélve, hogy politikailag is semmibevennének, lévén jelentéktelen ország a nagyok közt a mienk. Simán kiéheztetnének, aztán mégszarabb feltételekkel ujrázhatunk. Alapjábanvéve nem lett volna rossz az eurozóna, csak még egyetlen ember sem tárgyalt a magyar hon és nép érdekében velük, hanem mindig a saját önös érdeküket nézték, hogy lehet még többet lopni. Ugyanaz mint anno a kgst, ott is megmondtak mindent, mit lehet és mit nem, kisország vagyunk ahhoz, hogy mi dirigáljunk. Viszont sokkal jobb feltételeket lehetett volna elérni, ugyanis az eurozóna tagjainak is szüksége van ránk, mert nekik piac kell a szemetüknek. Tehát lehetett volna az asztaltcsapkodni, tisztességes üzeletket kicsikarni.
Jelenleg csak a fokozatosság hozhat megoldást, mert ha igy kirontunk annak az lesz a vége, hogy vagy elpusztitanak minket, vagy lecssap ránk egy másik rabszolgatartó keletrõl. Egyébként pont a keleti piacokat nem kellett volna felrugni sorba, és dacosan elfordulni tõlük. Azért, mert a sok posztkomcsi azt mondta, hogy az rossz, a multtal szakitani kell, meg nem fizetnek rendesen, hülyeség. Lehet velük jó bótot csinálni, az kell nekik ami nekünk van (volt): élelmiszer. És azt tudnak adni, ami nekünk kell: nyersanyag, gáz.

qqriq64 10403 2012. január 6. 16:44   Válasz erre: 10402
Nagyon egyetértek.

Bubó Doki 10402 2012. január 6. 16:39  
Látom megint szeretnétek a határon sorba állni..........meg a vámosokkal huzakodni......és még mennyi minden gondunk lenne.......fel sem tudjátok mérni.....csak ha otthon elromlik a Bosch mosógép, és nem lesz hozzá alkatrész? Ja, kézzel is lehet...mosni.....

tsanyi 10401 2012. január 6. 15:43   Válasz erre: 10399
Egyszerre írtunk, de pont erre válaszoltam volna az elõzõmet ha elõbb látom.......én is utálom amit az eu velünk mûvelt, de reálisan a kilépésnek a következményeit is nézni kell......ha ki akarunk lépni akkor szép lassan váljunk le felkészülve az önállóságra....szerintem....

tsanyi 10400 2012. január 6. 15:41  
Hááát ez is: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/06/a_fitch_is_leminositett/

.........szerintem mindenki szeretné ha függetlenek lennénk és magunk kereskedhetnénk a magunk által gyártott/termelt árukkal......, de sajnos politikusaink eladták az országot és bár én is euszkeptikus voltam mégis a gyerek jövõjére gondolva megszavaztam és lehetett volna jobban csinálni, pl. szlovénia kisebb ország mint mi mégsem mentek be a multik(már a kereskedõ láncok mert a termelõ multik igen) és rengeteg dolgot állítanak elõ nés a földek is mindehol mûveltek......ott a politikusok kevesebbet loptak és kevésbé korruptak.......meg az összes többi volt szoci is valahogy jobban járt az eu-val mint mi.......de a jelen helyzetben már alkalmazkodni kell és most kilépni felérne a katasztrófával.......már írtunk róla sokat, de attól még nem árt belegondolni újra, hogy pillanatnyilag az országban dolgozók többségének a munkahelye függ az eu-tól és ha kilépünk akkor azok elmennek és lesz egy halom munkanélküli hirtelen akikkel mi a fenét kezdene a kormány?......hagyna éhen halni minket(én is elveszteném azonnal)?

Oldi 10399 2012. január 6. 15:37   Válasz erre: 10391
Na, ez az elsõ amivel NAGYON EGYETÉRTEK, mármint az elsõ mondatoddal...

Sajnos félõ, hogy nem fogják hagyni...

(Meg ez nem is olyan egyszerû, úgy tudom, hogy a lisszaboni szerzõdés sem tartalmazza a kilépés feltételeit, miközben részletesen taglalja a belépési paramétereket....:-)

Ha népszavazásra kerülne sor (nem fog!) a németekben lennék (ezzel nagyon nem vagyok egyedül) a legbiztosabb, hogy a kilépésre szavaznának...

Szerintem nálunk is hasonló lenne az eredmény...

tsanyi 10398 2012. január 6. 15:18   Válasz erre: 10396
Az tényleg igaz, hogy spekulálnak a forintra külföldön.....,de a lényeg a dologban, hogy spekulálnak mindenre külföldön amibõl haszon van, vannak olyanok mint pl soros(akinél vityánk is tanult anno) akik bármire spekulálnak ahol káosz van mivel a zavarosban lehet jól halászni és azok azonnal lecsapnak mindenre ahol gyengeséget látnak, ha forintot lehet shortolni azt ha mást akkor a mást shortolják(azt hiszem ezt akarják betiltatni az eu-ban, bár nem vagyok benne biztos)........és mivel a politikánk káoszt hozott így könnyen lehet shortolni, persze a fijúk is ezt teszik amióta hatalmon vannak, gyûlik rendesen nekik a svájci számla....

Bubó Doki 10397 2012. január 6. 15:09  
Ez így van. Mert a játszótéren beleszart ez a farok kormány a homokozóba. És ahhoz sem ért, hogy utána magyarázkodjon. A szart el kell takarítani, ennek a költsége a miénk......mint ez a sok dilettáns hülye....

oregordog 10396 2012. január 6. 14:39  
Bizonyos összeesküvés-elméletek igazolódni látszanak. Kinek is érdeke a forint bedõlése?
"Miután pedig a nemzeti valuta gyengülésének folyamata jól látható kormányzati beavatkozások eredménye, arra spekulálni, abból anyagi hasznot hajtani olyan piaci szereplõk, akiket az ilyesfajta önsorsrontó kormányzati aktusok rendre meglepetésszerûen értek, csekély mértékben lehettek képesek. A kormányzati aktusok okozta árfolyamváltozásokkal spekulálni ugyanis leginkább az tud, aki ezen aktusokról korábban értesül, mint a piac többsége. Mindenki más pedig a kárait próbálja mérsékelni."

http://hvg.hu/velemeny/20120106_oszko_forintzuhanas

gourman 10395 2012. január 6. 14:08   Válasz erre: 10392
Bubó,éppen most zavarnak el minket gyufáért,amíg döntenek az IMF hitelrõl....

TattooedAngel 10394 2012. január 6. 11:37   Válasz erre: 10386
Ja, hogy neked! Ez így mindjárt más! :D
Nyilván vannak néhányan, akik jól jártak az egésszel, ezt írtam is. Na de hogy összességében több a kár, mint a haszon, az egészen biztos.

qqriq64 10393 2012. január 6. 08:55   Válasz erre: 10392
Nagy igazság.

Bubó Doki 10392 2012. január 6. 08:51  
Egyszer egy jóbaráttal iszogattunk, és hajnal felé mondta a frankót:
" Nézd, egy ilyen kis picsányi ország ne akarjon hadat viselni, mert esélytelen. Ezért buktunk el mindíg, és a jövõben is el fogunk bukni. Egy 10 milliós ország ne háborúzzon, mert nincsenek tartalékai. Mondjuk nyer egy-két csatát, de az elsõ vesztett ütközet kikészíti, mert nincsenek tartalékai. Sem emberanyagban, sem eszközökben. A háború a nagy és gazdag országoknak való, úgy ötven milliós lélekszám felett. Lehet a játszótéren ténferegni, de a nagyok játékába nem lehet beleszólni, mert hazazavarnak.....Ja és még szegények is vagyunk......üres a zsebünk......"
Elõbb-utóbb azt mondják: ülj le, öcsi, mert leversz valamit......vagy szaladj el egy doboz gyufáért.....

qqriq64 10391 2012. január 6. 08:47  
Kurva egyszerü a megoldás. Ki kell lépni. Szerintem az EU sem hullajtana könnyeket Magyarországért.

licsi 10390 2012. január 6. 08:07  
Úgy a!
Egyetlen dolog aztán nem is igen akarok bele menni a sok f@..ságjaikba:
Miért kellett Pl "tejkvótát" szabni ??
Saját felhasználásunkra megvolt itt minden ami a tejjel kapcsolatos.
Összes tejtermék, (mondom tejtermék, nem mindenféle adalékanyagos fehér, vagy színezett szarok) hús, ezek feldolgozóiparai. Természetesen ezek mind munkahelyeket is adtak. Hol is vannak ezek??? Na, de hagyjuk is, mert..........Huhh.....
Mondom ez csak egyetlen dolog!

qqriq64 10389 2012. január 6. 07:57  
Nem tudom ki hogyan dolgozott külföldön de az EU csatlakozás után Anglia volt az elsö aki megnyitotta a munkaeröpiacát a magyaroknak. A románok még most sem vállalhatnak hivatalosan munkát Angliában. A feketemunka az más müfaj.

gourman 10388 2012. január 6. 07:46  
Ezzel csak annyit szeretnék mondani,hogy ne essünk hasra az EU elõtt......

gourman 10387 2012. január 6. 07:45   Válasz erre: 10386
Azért ehhez nem kellett az EU,nekem a családomban több családtagom dolgozott évekig külföldön,még EU belépés elõtt,aztán hazajöttek,mert azt gondolták otthon jobb lesz......az EU sajnos több kárt okozott mint gondoltuk elsõre,most meg adják a kegyelemkenyeret.......Az EU legnagyobb hÚzása az új belépõknél,hogy szépen a régebbi államok által túltermelt terméket fillérért beviszi az adott országba,és az ott élõ gazdálkodók,vállakozokat tönkretéve....majd segítõkezet nyújt hitel formájában......

qqriq64 10386 2012. január 6. 06:15   Válasz erre: 10385
Mókuspocok. Azért jó az EU tagság mert szabadon vállalhatok munkát például Angliában. Mint mondtam a mérleg erösen pozitív. NEKEM.:))))))

TattooedAngel 10385 2012. január 5. 23:43   Válasz erre: 10382
Így van, nem kellett volna kivonulni, de ha már kivonultunk, ideje volna valahogy visszakönyörögni magunkat. Nagyon sok dolgot megvennének ott tõlünk!

Ha annyira jó az EU nekünk, te miért is élsz kint Angliában épp?
A mérleg vastagon pozitív. Na de melyik is és miért? A külkereskedelmi mérlegünk pozitív, mégpedig a válság kirobbanása óra. Ennek oka, hogy az import hatalmasat zuhant a belsõ kereslet csökkenése miatt, nem pedig az, hogy mi annyi mindent adunk el az EU-nak! Semennyit nem nõtt az exportunk, sõt csökkent, de az import még jobban. Egyáltalán nem olyan jó bolt nekünk ez az egész EU-hoz tartozás, csak néhányan túl sok pénzt akasztanak le ahhoz, hogy változás legyen és jó irányba.

licsi 10384 2012. január 5. 23:19  
Se gombjuk, se cérnájuk!!!
Legfõképp eszük nincs, no meg vér a pucájukban!!

desiderus 10383 2012. január 5. 23:03   Válasz erre: 10382
Kína után Oroszország rendelkezik a legnagyobb valutatartalékkal...
Erre varrjanak gombot Matolcsyék...

qqriq64 10382 2012. január 5. 22:08   Válasz erre: 10380
Nem el kellett volna kezdeni a keleti gazdasági kapcsolatokon hanem NEM KELLETT VOLNA KIVONULNI ARRÓL A PIACRÓL.

Az EU viszont a közhiedelemmel ellentétben jó nekünk. Vastagon pozítív a mérleg.
Csak a játékszabályokat minden homokozóban be kell tartani. A boltban nem lehet csak úgy a polcok mellé szarni:))))

qqriq64 10381 2012. január 5. 22:03   Válasz erre: 10379
Az ordító egér arról szól hogy egy kis ország hadat csõdbe jut és hadat üzen az USA-nak hogy azok majd jól legyõzik õket és a segélyekkel kimásznak a szarból. A probláma az hogy megnyerik a háborút:)))))))

TattooedAngel 10380 2012. január 5. 22:02  
A kormánynak az a szándéka, hogy Magyarország független és szuverén állam legyen, ne szóljon bele a dolgainkba se az EU, se más, nagyon is szép és üdvözlendõ. Csakhogy. Jelenleg pont úgy csinálják, mint a hülye ember, aki ablakot akar pucolni, mert nem lát ki rajta a kosztól - kalapáccsal. Végülis azzal is lehet pucolni, ki is lehet majd látni rajta, csak milyen áron?
Be kell látni, nekünk most épp nincs terünk az ilyen szintû függetlenedésre. El kellett volna kezdeni dolgozni a keleti kereskedelmi, gazdasági kapcsolatokon (Oroszország, arab államok, Kína), aztán majd ha ezek megvannak, be lehet inteni. De addig nem!
Azt már szépen látják páran, hogy az EU nekünk semennyire sem jó. Két dolog miatt kellünk nekik: bérmunkásnak és szemétlerakatnak. Nem igazán adunk mi el oda semmit, csak azokat a dolgokat, amiket amúgy is nekik szerelünk össze, bérmunkában. Felvásároljuk viszont az összes létezõ silány minõségû, selejtes árujukat, drágábban, mint az elsõ osztályú árut... Tudatos elõkészítés nélkül viszont nem lehet kilépni, márpedig a tudatos elõkészítés semmiféle értelmes kérdésben nincs meg jelenleg...

kawa70 10379 2012. január 5. 21:58   Válasz erre: 10378
Rajzfilmes.........Ne legyetek már ilyen mélyenszántóak.................:-) Csak úgy, hogy a pórnép is ércse......

qqriq64 10378 2012. január 5. 21:55  
Filmes topik nincs? Nyisson má valaki.

qqriq64 10377 2012. január 5. 21:53   Válasz erre: 10376
Persze. Zseni volt.

desiderus 10376 2012. január 5. 21:52   Válasz erre: 10374
Meg a "Rózsaszín párduc" sorozat...bexartam tõle... :-)))

desiderus 10375 2012. január 5. 21:51   Válasz erre: 10374
"Puha ágyak, kemény csaták "...rémlik ? :-))))

qqriq64 10374 2012. január 5. 21:48   Válasz erre: 10373
De jó volt.

desiderus 10373 2012. január 5. 21:47   Válasz erre: 10372
Az már sajnos nem él...

qqriq64 10372 2012. január 5. 21:44   Válasz erre: 10369
Ordító egér? Peter Sellers?

desiderus 10371 2012. január 5. 21:35   Válasz erre: 10370
Ha már úgyis a globalizáció korát éljük....

kawa70 10370 2012. január 5. 21:34   Válasz erre: 10369
Az elsõ ötlet még csak nem is nevetséges..........

desiderus 10369 2012. január 5. 21:31  
Van megoldás a bajainkra.... :
- a foci mintájára idegenlégiós kormány, valódi hozzáértõkkel
- vagy üzenjünk hadat Ausztriának és gyorsan adjuk meg magunkat....

Mert a jelenleg élõsorban lévõ, magát politikusnak hazudó, töketlen, tehetségtelen embertársaink arra nem képesek, hogy megoldást találjanak.

:-))))

tsanyi 10368 2012. január 5. 21:28   Válasz erre: 10367
Igaz, ez van!....de a szuverenitás.....arra hivatkozva kicsontozhatnak minket és van aki ehhez még tapsol is...

qqriq64 10367 2012. január 5. 21:24  
Csak elmélkedek.
IMF kontra Magyarország.
Magyarország független és szabad ország. Az saját útját járja mindenben és semmibe nem hagy beleszólást senkinek. Jól teszi. Igaza van. Az a baj hogy van egy apró bibi. Üres a zsebe.
Amióta ugyanis ilyen nagyon szabad és nagyon független azóta szabadon és függetlenül szétlopták az országot különbözõ politikai kurzusok alatt regnáló rablólovagok.
Így jutottunk el ide hogy az ország kiárusítva a nép végletekig kicsontozva, a kassza meg üresen kong.
A kormány miután elvett minden elvehetõt törvényes és CSAK sajátmaga által törvényesnek mondott eszközökkel kénytelen kölcsönt felvenni. Ha egy magánember elmegy a bankba kölcsönt felvenni választhat hogy célzott vagy szabadfelhasználású kölcsönt vesz fel. Minden kölcsönszerzõdésnek FELTÉTELEI vannak. Kezes, fedezet, munkahely, megfelelõ nagyságú jövedelem. Ha a kölcsönfelvevõ nem teljesíti a bank feltételeit akor nem kap egy fillért sem. Ilyen egyszerû és kegyetlen a világ. A célzott hitelnél meg ráadásul kõkeményen ellenõrzik hogy mire költi az adós az összeget.
Magyarország is odajárult a bankhoz hitelért. Magyarország mikor meghallotta a bank feltételeit akkor páros lábbal rúgta ki bank embereit. Merthogy szabad és független ország.
Igen ám de a kassza még mindig üres. Magyarország elõtt két út áll. Vagy a szabadpiacokról vesz fel kölcsönt hatalmas kamatra vagy megalázkodik és visszasunnyog a bankhoz.
Mivel a nép már tovább nem terhelhetõ és a szabadpiaci kamatot a népnek kell kifizetni így jó lenne a bankal megegyezni. Ennek mindösze az a feltétele hogy az utolsó a sakktábláról még le nem ütött bástyát a jegybankot hagyja továbbra is a kormány befolyásától függetlenül mûködni. Ugyanis az IMF-nek van egy rossz szokása. Ha õ fizeti a cigányt szereti megmondani hogy mit játszanak. Az vesse rájuk az elsõ követ aki nem így van ezzel.
Normálisan gondolkodó ember nem gondolhatja hogy feltétel nélkül finanszírozzák az õ vircsaftját.
Egyébként nem kényszer ez. Senkit nem kényszerítenek rá hogy hitelt vegyen fel. Haza lehet fáradni a pénztártól. Na most a kormány és a kormányoldali hívõk részérõl nem értem a felháborodás okát. Látott már valaki olyat hogy elmegy a bankba nem fogadja el a feltételeket és hitelt adnak neki?
Magyarország diktálni akar üres zsebbel. Ráadásul nem kis részben a jelenlegi kormány is vastagon benne van abban hogy az a zseb üres. Vagy az elsõ négy év kormányzásának okán vagy sdoraikban igen szép számban elõforduló kommunisták okán.
Dölyf és nagyarc van pénz nincs.
Itt tartunk most.

Bubó Doki 10366 2012. január 5. 20:50   Válasz erre: 10364
És az éhes pártkasszát gyarapítsa a pénz minden ravasz, áttételes módon.....Mint Esztergom és a többi nagyváros eladósítása, ami a fidesz egyik fõ kifizetõhelye...

tsanyi 10365 2012. január 5. 20:45   Válasz erre: 10362
Ez nagyon jó az elejétõl a végéig...kösz!..:))

kawa70 10364 2012. január 5. 20:43   Válasz erre: 10362
Nagyjából........Persze, hogy megnézik hová lesz a pénz, nehogy fedezet nélkül ezt is zsbrevágják, és kormányközeli cégeken keresztül eltegyék.

tsanyi 10363 2012. január 5. 20:43   Válasz erre: 10362
Ez de jó!....és ez az igazi lényeg belõle:

"De térjünk vissza a kamatokra, illetve arra, hogy miért kell nekünk inkább a 11%. Az IMF hitel kamatának elég komplikált a kiszámítása, abba itt most nem mennék bele, de a mértéke úgy 4% körül mozogna. A piaci hitel ma elérte a 11%-ot, és még felfelé tendál. De mi mégis inkább a piaci hitelt választjuk, még akkor is, ha esetleg 15%-ra is felugrik a kamat. Miért? Mert a piac nem szól bele a hitel felhasználásába, nem akarja ellenõrizni mit, miért csinálunk vele. Az IMF meg félévente ellenõrizgetne, bele akarna kukkantani ebbe-abba. Persze hivatalosan az ország szuverenitására hivatkozunk, de az igazi ok az az, hogy elszámoltatnák a hitel felhasználását."

...ez a baja vityának az eu-val is, hogy nem tehet azt amit akar....és ezt úgy magyarázza a híveknek, hogy szuverenitás meg nemzeti és ilyenek.....és elhiszik.....

Bubó Doki 10362 2012. január 5. 20:39  
Az IMF miért ellenség? Itt az egyik magyarázat! : http://okos-tojas.blog.hu/2012/01/05/jobb_4_helyett_11_os_kamatra_hitelt_felvenni

kispeti 10361 2012. január 5. 20:19  
Már õk is tudják !
http://fn.hir24.hu/vilag/2012/01/05/nem-letezo-dijat-kapott-orban-viktor/

tsanyi 10360 2012. január 5. 19:24   Válasz erre: 10358
Nem??......vazz, akkor azért akart kivenni a rendõr a kocsiból tegnap?......mutattam én neki a bizonyítványom, de nem volt neki elég.......:))

tsanyi 10359 2012. január 5. 19:23  
Az még megvan, hogy amikor ezek kormányra kerültek 270 alatt volt az € és 195 volt a svájci frank?........már nem lehet emútnyócévezni mert ahhoz komoly munka kellett, hogy ekkora bajba sodorjanak minket és ez az emútmásfélév.....

......visszatérve arra, hogy tegnap azt írtam, hogy valójában jó gazdasági helyzetben van az ország, ezt ma is mondta pl oszkó is meg még pár közel sem fityisz fun ember több mûsorban sõt azt mondták, hogy a nyugat szemében a magyar helyzet még tavaly nyárig kimondottan bíztató volt a megszorítások miatt(tudom, nemmegszorítások) amiket már tavaly bevezettek ......és épp ezért semmiféle gazd.-i helyzet nem indokolja a most kialakult házi válságot......és épp ezért lehet tudni/látni, hogy senki más nem felel mint zorbi és társulata.....

kawa70 10358 2012. január 5. 19:18   Válasz erre: 10357
Azért némi hozzáértés sem ártana...........Tudod, sima érettségivel Te sem vezethetsz :-)

tsanyi 10357 2012. január 5. 19:15   Válasz erre: 10356
Bocs, akkor félreértettelek eddig......viszont eszembe jutott, hogy míg nekünk sofõröknek meg még egy csomó szakmához elõírnak alkalmassági vizsgákat amiben pszichológiai is van.......nem kéne a mindenkori kormánynak is valamiféle alkalmassági vizsgát tenni?...pl. milyen a stressztûrõ képességük, van-e valamilyen elme vagy jellembeli elváltozás meg ilyenek.....

kondorosi67 10356 2012. január 5. 19:11   Válasz erre: 10352
Írtam már hogy sem a hívõk sem az elvakultak sem egyek közé nem tartozom és nem is tartoztam.Kizárólag reménykedtem(reménykedtünk)hátha majd most tisztességes hozzáértõ és becsületes munkával kihúzzák az országot a szarból.Eddig nem sok jele mutatkozik.Sõt!

tsanyi 10355 2012. január 5. 19:08  
Eddig óvatos becslések alapján kb 50mrd forintot vittek ki a szomszéd országok bankjaiba magyarok......már az mszp is arra szólítja fel az embereket, hogy ne tegyék.....a fityisz meg vizsgálóbizottságot akar felállítani a rémhírek terjesztésének megállítására.......vazz, hisz épp õk azok akik miatt betojtak az emberek és elviszik a lét akinek még van......

kawa70 10353 2012. január 5. 19:01   Válasz erre: 10351
Sajnos én most sem tudtam hinni nekik, és ezt fõként az ellenzékben eltöltött elmuttnyócévre alapozom, illetve az ezidõ alatti ténykedésükre.

tsanyi 10352 2012. január 5. 18:58   Válasz erre: 10351
Ez most mi?.....eddig nem hívõ voltál?.....bocs, nem frocliként hanem õszinte érdeklõdésbõl....

kondorosi67 10351 2012. január 5. 18:56   Válasz erre: 10349
Ezt vártuk mi sokad magammal a jelenlegi kormányzattól.Úgy gondoltuk tanultak az elõzõ 4-éves kudarcaiból(ezt is állították).Elolvastam ismét a Nemzeti Ügyek Politikája címû mûvükben megfogalmazott ígéreteiket.Eddig még csak az iránya sem látszik a megvalósulás felé vezetõ útnak.A könyvelõ felhomályosított mi vár ránk idén...borzalom.Ez vállalkozó barát kormány!?Hogy mi lesz itt?

tsanyi 10350 2012. január 5. 18:47   Válasz erre: 10347
"Olyan ez, mintha a faluban ahol élsz, mindenkivel összevesznél úgy, hogy se pénzed, se eladnivaló cuccod nincs, üres a kerted, de még a spajzod is, dolgozni meg nem akarsz másnak, mert kizsákmányol......."

...ezt értik meg nagyon nehezen a hívek.....az ország többsége utálja a szocikat és gyurcsókot és ezért adott kétharmadot a zorbinak......viszont a híveknek pont elég a csomó összeesküvéselmélet.....azért milyen ország az ahol összeesküvéselméletekre építenek egy gazdaságpolitikát és azzal magyarázzák a sikertelenségét, de olyan módon, hogy a hívek teljesen el is hiszik.....pedig én vagyok a nagy ö.elmélet hívõ és magam is sokat gyártok amiknek hiszek is sõt amiket a fityisz mond azokban is van igazság, de a megoldás nem az nyomorult politika amit csinálnak mert abba belerokkanunk......tehát nyugodtan kiléphetünk mindenhonnan és elzavarhatunk bárkit legfeljebb leszarnak......és azért szarnak le mert annyira keveset lehet velünk és rajtunk keresni másokhoz képest, hogy senkinek(még arab, kanai vagy akárkinek sem) sem éri meg velünk foglalkozni........és szépen bezárhatjuk a határokat és indíthatjuk a népi kohókat(mao, kína) hisz nincs semmiféle alapanyagunk elegendõ csak termõföldünk.....viszont ahhoz kéne szerszám meg gép, hogy megmûveljük, de ugye az nem lesz mert nincs valutánk megvenni elõre fizetve másképp meg nem kapunk hisz nem hisznek nekünk, hogy majd kifizetjük mivel egyszer már elhajtottuk õket........meg még ezer dolog......valahol írták, hogy hitvitába értelmetlen bocsájtkozni hisz a hívõ azért hívõ mert megingathatatlanul hisz.......mondjuk amikor az õ bõrére is megy akkor már meginogna, de az már késõ....

kawa70 10349 2012. január 5. 18:37   Válasz erre: 10346
Ezért kellene végre egy olan kormányzat, amely képes normális alkuképes üzletet kötni, nem pedig kiárulni az országot. A fidesz is volt már hatalmon, ne mondd hogy ez most szakadt a nyakába. Akkor is fontosabb volt az ezüsthajó kft (orbánc életmûvének megfilmesitésérõl nem is beszélve), meg az idióta cimborák zsebeinek tömése, meg az ország maradék vagyonának elherdálása.

klimas 10348 2012. január 5. 18:34   Válasz erre: 10344
Ez a pénz hatalma...!!!
Qrva föniciaiak! Mi a francnak találták ki a pénzt???? Õk az okai mindennek, meg az elmútnyócév.....

kawa70 10347 2012. január 5. 18:34   Válasz erre: 10343
Teljesen igazad van, sõt, szerintem itt nagyon sokan egyet is értünk ezzel. Nem kell az IMF, nem kell a kölcsön sem, csak legyen egy HATÁROZOTT és EGYÉRTELMÛ kormányzati álláspont, amiben megmondják a helyes és alátámasztott irányt, amivel el lehet kerülni az IMF segitségét, az ország talpon marad, a kölcsönkérdés megoldásra kerül, és a lakosság többsége túléli..........Szerintem a forintot a kormány is elég erõsen döntögeti és ássa a gödröt alatta. Sajnos az ország nem tud jelen pillanatban sem önellátó lenni, sem független mindenkitõl. Mindent eladtak, gazdálkodni és termelni nincs mivel, mibõl meg pláne, mert valahogy nem egy nyersanyagban gazdag ország vagyunk. Energiánk szintén nincs, a mezõgazdaság lenne az egyetlen ágazat ami életképessé tehetõ, de azt olyan szinten szétverték, hogy nem lesz összerakva egy nap alatt........Hadseregünk rég nincs....
Olyan ez, mintha a faluban ahol élsz, mindenkivel összevesznél úgy, hogy se pénzed, se eladnivaló cuccod nincs, üres a kerted, de még a spajzod is, dolgozni meg nem akarsz másnak, mert kizsákmányol.......

kondorosi67 10346 2012. január 5. 18:33   Válasz erre: 10342
Szia Doki!
Ha valaki kölcsön adna neked és megkérdezi mire költöd azt még te is elfogadod teljesen természetes.Viszont ha elkezdi diktálni mit mire költhetsz a családon belül, és beleszól az életetekbe azt azért szóvá tennéd.Természetesen ha nem baráti kölcsönrõl lévén szó mint az IMF részérõl sem...Nem jól gondolom?

Bubó Doki 10345 2012. január 5. 18:26  
Hát ja, mindenki hülye, csak én vagyok villamos..........Kb ez a magyarok hozzáállása.....
És egyáltalán nem vagyunk már fontosak a világnak...légyszar a térképen, pár hepciáskodó idiótával, meg egy fél nagyvárosnyi szerencsétlennel...
Mi a f*sznak kell nekünk mindenkivel hadban állnunk, ezt magyarázza meg valaki!!!!
Ez ahhoz hasonló, mintha Utah állam fellázadna, és hadat üzenne az Államoknak, nem?
Mi a f*szér' nem tudnak ezek a sperma politikusok nyugton maradni? Addig piszkálódnak, míg kiszalad a kezükbõl a dolog, és utána nem tudnak vele mit kezdeni.

boss2 10344 2012. január 5. 18:16  
http://index.hu/belfold/2012/01/05/ossztuz_zudul_orbanra/

Mitõl vagyunk ilyen fontos a világnak, hogy mindenki minket akar megbüntetni.
Európa, Amerika hangos , a kelet csendben van ( már lehet hogy oda tartozunk ?)

boss2 10343 2012. január 5. 18:01   Válasz erre: 10342
Nagyon is értem az IMF rendszert !,szerintem annyira mint Te, csak teljesen ellentétes oldalról.
Elküldtük õket a francba, hogy majd önállóan megoldjuk a gondjainkat ! Elõször hagytak bennünket erõlködni, majd szép lassan a háttérbõl bedöntik a forintot ( ezért tartunk itt a 10% körüli hitelkamatokkal, mert nagy a pofánk :(hogy utána csúszva,mászva , megalázva könyörögjünk a túléléshez egy kis pénzért.
Pedig több országnak is jóval nagyobb az államadóssága ( Olasz, spanyol , görög), vagy nagyobb a munkanélküliség, mint pl. spanyolban ) Velünk fognak példát statuálni sajnos!
Mert ez a pénzvilág igazi arca . Õ adja a pénzt és õ mondja meg mit csinálj- ahogy Te szépen kifejteted.
Nekem ez ellentétben Veled, egyáltalán nem tetszik , de szerintem vagyunk így egy páran.

Az IMF 4%-ra azért kíváncsi lennék, nem tudom honnan vetted? ( Lehet hogy benne vagy az IMF tárgyaló csapatába :)

A vége az .lesz ,hogy megállapodunk velülk. A % majd kiderül, és még lehet hogy kormányváltás is lesz a feltételek között, és az a pár százezer ember mosolyogva nézi majd az ATV-t. Nem tudom a gyerekeink, unokáink is így fognak örülni ennek a "baráti " 4%-os segítségnek?

Bubó Doki 10342 2012. január 5. 17:16   Válasz erre: 10341
Igazán nem értem, mi a gond az IMF-el. Megpróbálom józanul, tényszerûen összefoglalni.
1. az állampapír piacokon már 7,5-sõt! 10% kamattal tudjuk eladni a szar papírjainkat.
2. az IMF 4 % kamatot kér.
3 A szabadpiaci értékesítõk nem kérdeznek, nem beszélnek csak a markukat tartják, ez az õ rizikójuk.
3. Az IMF meghatározza, ellnõrzi a felhasználást, mert BIZTOSAN szeretné a 4%-ot is viszontlátni.
4. A szabadpiaci papírok és az IMF közötti sok-sok %-ot elbukjuk, a szent gazdasági szabadságharcnak nevezett marhaság miatt.
5. Ha a szabadpiaci papírokat nem tudjuk visszafizetni, csõdbe megyünk.
6. Ha csõdbe mentünk, lófaszt kapunk mindenkitõl.

Ha Te adnál nekem mondjuk húszmilliót, megkérdeznéd, mire költöm? - Meg hát.
Ha te adnál nekem húszmilliót, megkérdeznéd, hogyan fogom visszaadni, mi a fedezet? - Meg hát.

Na, ez az IMF: szeretné tudni, mit, hogyan, mikor, mennyit. Józanul gondold végig: Te nem ezt tennéd?

Na, akkor ezeket végig lehet gondolni.

boss2 10341 2012. január 5. 16:55   Válasz erre: 10338
A kiflis Gabika=Selmeczi Gabriella= fizetés elõtt megette a kiflit a boltban :), ha jól tudom !
10335 !
Ez azért ennyi ,mert kurvára zsarolnak bennünket,( Pénz beszél, a kutya ugat ( viktor ) hogy feltartott kézzel menjünk az IMF elé! Ilyen egyszerû a dolog. Nem szeretik ha egy kis ország önállóan akar boldogulni. Sajnos a történelmünk során egyetlen forradalmat nem nyertünk meg, így ezt sem fogjuk :( ( talán 56-ot igen nagy késéssel sajnos. mert ha ekkor nyerünk, biztos nem itt tartanánk !!!)

kawa70 10340 2012. január 5. 16:47   Válasz erre: 10339
Nem kell többet dolgoznod, csak kevesebbet innod :-)

Bedouin 10339 2012. január 5. 16:08   Válasz erre: 10335
Arról nem is beszélve, hogy asszonkámnak az idén kevesebb pénz lesz a borítékba.
Nyilván a család védelmében tették, hisz így kevesebbet járhatok a kocsmába, kvázi többet dolgozhatok kiccsaládom részirül.

licsi 10338 2012. január 5. 16:06  
Bubó!
Lehet,hogy fáziskésésben vagyok, de mi az a kiflis Gabika?

kawa70 10337 2012. január 5. 16:05   Válasz erre: 10335
Mer igy óccsóé jönnek vásárolni hazánkba, és hozzák temérdek eurót, amibõl jól kifizetjük azt a kevés államadósságot.

Köcsög brókerek meg állandóan a forintot támadják, kivéve ha be vannak baszva.......

licsi 10336 2012. január 5. 16:05  
Pfrrrrrrrrrrrr!!!
Ki is tudná megmondani, hogy mi is lesz itt igazán.
És mikor??

Bubó Doki 10335 2012. január 5. 15:59  
Azért annyira jó, hogy van ez a kiflis gabika.....mindenhez ért! Legyen az nyugdíjvédelem, vagy tõzsde......csak pííííz legyen benne!
Ehun-e:
A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott, aki egyben a Fidesz szóvivõje, egy az IMF-tárgyalásokra vonatkozó kérdésre azt mondta: természetesen mindegyik helyzetre van forgatókönyvük.

"Az a lényeg, hogy (...) Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: "Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tõzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

"Magyarországnak erõs kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektõl a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki.

Most már csak az a kérdésem van, ha ilyen jól védenek, akkóó mér ennyi ez ájró-forint árfolyam, és a kockázati felár????????

licsi 10334 2012. január 5. 15:58  
Össztûz Hazánkra!!!???
Sosem voltam viktátor párti!!!
Sõõõt!!!

kawa70 10333 2012. január 5. 15:39  
Mégiscsak jó a fidesz kommunkiációja. Ma beszéltem egy vállalkozó ismerõssel, aki azért nem buta, és nem is tehetõs tulzottan. Szóbakerült a forint bedöntés, meg az egyéb intézkedések, és szentül meg van gyõzõdve, hogy a frorint azé szar, mert az IMF döntögeti, meg a kinti világ, és igenis jobb ha elzavarjuk az imf-et, mert csak szolgává tesz minket. Meg amugyis az államadósság, amit mindenáron le kell küzdeni, meg milyen keveset utalgattak a magánemberek a gyüjtögetõs számlára, inkább osztanák ki fejenként és fizetne mindenki egyenlõen, és elmulna.........Na ezt gyõzzétek meg.............És nem fidesz fan........

licsi 10332 2012. január 5. 15:24  
Fenomenális, (ku..a jó)!!!!!!
Nem véletlen (köszönhetõen csodálatos nyelvezetünknek, szókincsünknek)
a magyarok csinálják a legjobb szinkront a világon.
Köszi Bubó.

Bubó Doki 10331 2012. január 5. 13:09  
aA Führer akcióba lép: http://subba.blog.hu/2012/01/05/viktor_az_operaban

tsanyi 10330 2012. január 5. 12:44   Válasz erre: 10329
Elolvastam.....ez is egy vélemény, mivel nem járok a gyülibe így nem tudhatom az igazságot biztosan csak a hírekbõl vonhatok le következtetést......viszont szinesíti az infókat és érdemes elmélkedni rajta..

Sandokan13 10329 2012. január 5. 12:25   Válasz erre: 10328
Nem jól tudta, mivel azonban te nem olvasnád el, ezért neked nem küldöm el privátban. Sanyinak elküldtem, de csak azért, mert õ legalább elolvassa. Még akkor is, ha nem is ért vele egyet.
Ha mégis kíváncsi lennél, akkor átküldök privátban egy cirka 2-3 oldalas olvasnivalót. Ebben az esetben bocsánatot is kérek tõled, amiért azt feltételeztem, hogy nem vagy kíváncsi mások véleményére, csak a tieddel egyezõre.

kispeti 10328 2012. január 5. 12:13   Válasz erre: 10326
Jól tudta !!!!!!

kispeti 10327 2012. január 5. 12:12  
"Megnyugtató " :-(((
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2012/01/05/folytatodik-a-verengzes-a-piacokon/

Sandokan13 10326 2012. január 5. 11:20   Válasz erre: 10321
ROSSZUL TUDTAD....

tsanyi 10325 2012. január 5. 10:57  
Itt van egy írás az államcsõúd argentín és izlandi következményeirõl: http://fn.hir24.hu/gazdasag/2009/02/18/milyen_is_allamcsod/

"Valutaválsággal kezdõdik

A versenyképtelen argentin gazdaság 141 milliárd dolláros adósság súlya alatt roppant meg végleg 2002 februárjában. Akkor a kormány és a jegybank végérvényesen eltekintett a peso árfolyamát a dollárhoz 1:1 arányban rögzítõ valutatáblától, és szabadon engedte az argentin deviza árfolyamát.

A valutaválság napokon belül drámaivá fokozódott: egy dollárért az addigi egy helyett 2,5 pesót adtak – mintha most egy euró 600 forintot érne. A kormány akkor úgy rendelkezett, hogy a banki megtakarításokat a pénzintézeteknek 1/1,4-es árfolyamon kell pesóra váltaniuk, vagyis a pesó összeomlásából eredõ veszteséget megosztották a betétesek és a bankok között. A kitört pánik mértékére jellemzõ, hogy a rendõrség megszállta a jegybank épületét, miután az a pletyka terjedt Buenos Airesben, hogy valakik külföldre akarják csempészni a központi bank devizatartalékait.

A valutaválság azonnal romba döntötte a gazdaságot: a behozatal pesóban mért drágulása nyomán 2002 elsõ negyedévében hivatalosan 10 százalékos volt az infláció, de fogyasztóvédelmi szövetségek beszámolói szerint a háztartások költségei éves összevetésben 60 százalékkal emelkedtek – miután a keresetek természetesen a korábbi szinten maradtak. 100 ezer üzlet zárt be, 22 százalékosra nõtt a munkanélküliség, és a lakosság 45 százaléka a hivatalos szegénységi küszöbnél kevesebb pénzbõl élt. A káoszt növelte, hogy a kormány a közalkalmazottak fizetését a pénzjegynyomda beindításával finanszírozta. "

"A deviza akkora érték lett hirtelen, hogy a feketézés visszaszorítása érdekében csak az kaphatott hivatalosan eurót, fontot vagy dollárt, akinek érvényes hajó- vagy repülõjegye volt. Cégek csak úgy juthattak kemény valutához, ha igazolták: létfontosságú cikkeket – üzemanyagot, élelmet, orvosságot – vásárolnak rajta. A határt nyilván nehéz volt meghúzni: Izland a geotermikus energián és a halon kívül minden szükségletét külföldrõl fedezi. "

.......Mo.-ról ezt írja, ez még 2009-es :

"350 forintos euróárfolyamnál tömeges csõdök jönnének, amelyek akár az osztrák bankrendszert is megroppanthatják. Ilyenkor ismét igazán számítana EU-tagságunk: van akkora csõdhullám, amelyet a közösség nem nézhet tétlenül – mondta az FN-nek Suppan Gergely. A Takarékbank elemzõje szerint radikálisabb reformok kihúzhatnák az országot a bajból: kisebb állami újraelosztás elõbb-utóbb erõsítené a bizalmat, ami a gyorsan csökkenõ kamatszintben is megjelenne. "

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114