tsanyi | 11734 | 2012. február 2. 10:52 |
Vazz, ezek nem érzik mennyire szánalmasak?:)))): http://mandiner.blog.hu/2012/02/02/tarts_ki_elnok_ur_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxvi?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_02&utm_campaign=index "Kerényi Imre: Nekem nagyon tetszik a Demokrata írásának címe, a Tarts ki, Elnök Úr! Én ehhez azt teszem hozzá, hogy tartson ki, Elnök Úr, mert Schmitt Pál egy közjogi méltóság, és azt gondolom, a közjogi méltóságoknak tisztelet jár. Én a magam részérõl azt üzenem neki, hogy tartson ki, Elnök Úr! Bencsik András: Imre, igazad van. Mentségemre szóljon, hogy van egy olyan szituáció, amikor a nép beszélget a választott vezetõkkel. Kerényi Imre: És akkor tegezi. Bencsik András: Akkor tegezõdnek. A Jóistent is tegezi az ember... Kerényi Imre: Igen. Bencsik András: ... mert az egy sajátos, tulajdonképpen szerintem abból fakad, hogy a mindenséget is tegezzük, így a hatalom minden manifeszt... ööö minden szereplõit, akiben manifesztálódik ez a szakrális hatalom, tegezni szokás." |
tsanyi | 11733 | 2012. február 2. 09:45 | Válasz erre: 11732 |
Igen, ezt borítékolni lehetett, hogy megint más lesz a bûnbak.....felelõsségvállalás kizárt.... ...reggel 3.-kor(hajnal?) amíg készülõdtem az echotv-t néztem és agyamba villant, hogy a hívek mindig azt vetik a szemére a velük egyet nem értõknek, hogy ne csak sírjunk, panaszkodjunk és kifogást keressünk a bajainkra hanem oldjuk meg magunk és zorbi ebben segít........és miközben néztem a mûsort nem láttam mást csak azt amit írtál, semmi másról nem szólt mint arról, hogy a külföld összeesküdött ellenünk, a bankok, multik, ballibel, szlávok és hasonlók miatt ilyen rossza az élet nálunk.....tényleg 40 percen keresztül ez folyt....akkor õk nem sírnak?...miért nem magukban keresik a hibát?....vagy az nincs mi?.... |
TomRed | 11732 | 2012. február 2. 09:39 | Válasz erre: 11731 |
Ebben ne reménykedj, a vad hívek nem fognak meginogni. Már elkezdõdött a "nemmegszorítások" okozójának az IMF bûnbakként megjelölése. Szerencsére Iryna Ivaschenko egy posztkommunista országból származik, felkészült, nem lehet átverni ezekkel a hazugságokkal: "Válaszában az IMF illetékese többször is megismétli, hogy nem az állami támogatások leépítését javasolja a nemzetközi szervezet, hanem a tömegközlekedés mûködésének és hatékonyságának javítását." http://www.portfolio.hu/gazdasag/mit_is_akar_az_imf_a_magyar_tomegkozlekedesben.162299.html Ez elég gyors válasz arra, hogy a rokkantaktól elveszik az összes utazási kedvezményt, újra a szegény, rászoruló rétegekbe belerúgva. Érdekes, hogy egy német nyugdíjas továbbra is olcsón vagy ingyen juthat hozzá jegyekhez, bérletekhez! |
tsanyi | 11731 | 2012. február 2. 07:54 | Válasz erre: 11729 |
De jó kis öszefoglaló, ugyan kimaradt még pár apróság, de a lényeget tartalmazza..........az idei adóbefizetések után azért még a vad hívek is meginognak majd......persze 2014-re elenged pár dolgot és az emnerek felejtésében bízva újra sohasemhazudó lesz és a kánaán ígéretét fogja harsogni........remélem az emberek azért nem felejtnek.....semmit...
|
desiderus | 11729 | 2012. február 1. 22:25 |
Itt a lényeg. Várnám a cáfolatokat. http://cucu441.postr.hu/kosz-viktor |
tsanyi | 11728 | 2012. február 1. 16:00 | Válasz erre: 11727 |
Erre írtam anno azt, hogy ha nálunk bevezetik akkor a polgimester hamar elhurcolkodhat a faluból mert esténként nagy "csürhe" lesz a kapujában........ezt mondjuk a nagyobb városokban úgy gondolhatják, hogy megússzák mert azt sem tudják kicsodák a vezetõk......pedig nagy eséllyel a lakosok majd kiderítik...
|
tsanyi | 11727 | 2012. február 1. 15:57 |
Na, ha ez igaz akkor kezdõdik.....hiába mondták, hogy áá, úgysem lesz semmi belõle.....úgy fest pedig, hogy de....: http://poldi.blog.hu/2012/01/31/megkezdodott_az_onkormanyzati_sarc?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_01&utm_campaign=index "Orbán Viktor parlamentje megadta a lehetõséget az önkormányzati sarcra és közben Nagy Vezetõnk széttárja karját: "Istenem, hát ehhez az adóhoz a kormánynak aztán tényleg semmi köze. Mi továbbra is büszkén vállaljuk, hogy semmilyen megszorítást nem alkalmazunk!"" |
tsanyi | 11726 | 2012. február 1. 15:12 | Válasz erre: 11725 |
Arra gondolok, hogy ha minden úgy marad ahogy zorbi akarja akkor nem biztos, hogy meg akarom élni a korodat......:)
|
klimas | 11725 | 2012. február 1. 15:07 | Válasz erre: 11723 |
Visszanézve azért örülhet az ember, de ezt Ti úgysem értitek....)))))
|
klimas | 11724 | 2012. február 1. 15:06 | Válasz erre: 11711 |
Abban vitakozom Veled , hogy az elsõ számcsoport a születési adatokat tartalmazza, ugyanazon dátummal sokan születhettek, viszont a második csoport számsora alapján lehet megkülönböztetni az azonos dátummal születetteket. Na ez az ami aggályos lehet, mert ezzel lehet azonosítani pl.engem. De ezzt úgyis lesz...ják a hivatalos helyeken....
|
tsanyi | 11723 | 2012. február 1. 14:51 | Válasz erre: 11722 |
Ebben én nem vagyok olyan biztos....sõt azt sem, hogy örülnék-e neki?....
|
klimas | 11722 | 2012. február 1. 14:46 | Válasz erre: 11712 |
Na ebben meg Te nyertél...))))) De azért nehogy elbízzátok magatokat , hogy lesztek annyi.....))))) |
tsanyi | 11721 | 2012. február 1. 14:26 |
Siralmas és jellemzõ, pedig jól is kijöhettek volna belõle: http://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/02/01/no_pasaran_9?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_01&utm_campaign=index " A kezdeti bizonytalankodás, vagy pontosabban mélységes hallgatás után mára kialakult a hivatalosnak tekinthetõ álláspont: Schmitt Pál ártatlan. Hogy ez a brief miféle csatornákon át jut el a szerkesztõségekbe, azt nyilván nem könnyû feltárni, de, hogy eljut, azt az elmúlt napok véleményváltozásai híven tükrözik. A minap még iszonyúan cikinek nevezte Bayer Zsolt a Schmitt ügyet, mára pedig úgy módosult ez a mondat: iszonyú ciki, hogy efféle rágalmakat lehet terjeszteni a feddhetetlen köztársasági elnökrõl. " "Végezetül azt is elmondja nekünk ez a történet, hogy miféle politikai krédó alapján irányítja országunkat a Fidesz. Ebben a hitvallásban az igazság csak mellékesen játszik szerepet, ebben a gondolatkörben csak jók és a rosszak vannak, csak feketék és fehérek, csak mi és õk, csak hívek és árulók. Ebben a politikai küzdelemben a teljes érvényesülés a gyõzelem, s minden más vereség, kudarc. Ebben a közéletben nem érték a megegyezés, ismeretlen a nyer-nyer játszma, végzetes önfeladás a visszavonulás. A Schmitt-ügy okos kezelése ugyanis tágas mozgásteret kínálna a kormánynak. Számos elemzõ elmondta, leírta, sõt szájbarágó módon, lépésrõl lépésre elõadta, milyen bõséges elõnyöket kínálna a Fidesznek a plágium-gyanú értelmes kezelése. Csakhogy a Fidesz nem teheti meg, még azt sem, hogy kivárja a vizsgálat végét, még azt sem, hogy szembenézzen a tényekkel. Ez ugyanis – ebben a gondolati keretben – súlyos vereséget jelentene. " ....ez az egész jelentéktelen ügy lett volna ha azonnal elhatárolódnak és kész, hamar kifújt volna, de most érthetetlen okokból kifolyólag 2 hónap kell a "bizottságnak", hogy megállapítsa, hogy plagi vagy nem a disszertáció, de sokan mondták, hogy ezt pár nap alatt meg lehet és meg is szokták állapítani, akkor most miért kell a 2 hónap? ...csak nem azért mert addig esetleg elõkerülnek olyan oldalak amikbõl kiderül, hogy mégis jogos a doktori?...... |
tsanyi | 11720 | 2012. február 1. 11:22 | Válasz erre: 11719 |
Bár most ez jelent meg: http://index.hu/belfold/2012/02/01/giro-szasz_a_parlament_dont_a_paktumrol/ "Orbán az MTI-nek hétfõn azzal indokolta csatlakozást, hogy a magyar diplomáciának a sikerült több kedvezõ módosítást elfogadtatnia. Ezek között említette, hogy az euróövezeten kívüli országokra – mint például Magyarország – csak az övezetbe való belépés után vonatkoznak a paktum szigorú elõírásai. Ráadásul a csomagból kikerült az adóharmonizáció is, ami ugyancsak elfogadhatatlan volt Magyarország számára, tette hozzá Orbán." viszont elõtte ez jelent meg: http://index.hu/belfold/2012/01/31/zart_ulesse_sovanyodott_orban_parlamenti_felhatalmazasa/ "Múlt szerdán kora reggel az uniós nagybizottság valóban összeült, ez azonban zárt ülés volt. A bizottság titkársága az Indexnek azt mondta, hogy sem a napirend, sem az ott hozott döntések nem nyilvánosak. A bizottság ülésein általában a parlamenti pártok frakcióvezetõi, az érintett bizottságok vezetõi és a kormány képviselõi vannak jelen." ...most akkor a parlament dönt vagy zárt ülésen fogaták el?....amit egyébként jól tettek hisz ez csak a javunkra válhat.... |
tsanyi | 11719 | 2012. február 1. 11:15 |
Az I.V.K.V. azaz az Igazmondó Végtelenségig Következetes Vezér újabb tette(hisz a szavai úgysem érnek semmit) : "A magyar miniszterelnök aláírta azt a pénzügyi paktumot, amit tavaly decemberben még élesen kritizált, sõt úgy vélte: csak az Országgyûlés dönthet róla. Ezt mondta Orbán akkor és most 2011. december 9. – Szigorúbb szabályokat jelent a megállapodás, és vétójogot veszít el, aki csatlakozik hozzá. Az én mandátumom nem terjed ki arra, hogy föladjak bármit is a magyar szuverenitásból, ezért a magyar parlamentnek kell döntést hoznia ebben a kérdésben. 2012. január 30. – A szerzõdés Magyarország számára óriási siker. A magyar diplomácia bravúrja, hogy a szerzõdés végsõ szövege szerint a szigorú követelmények csak akkor vonatkoznak az eurózónához jelenleg nem tartozó tagállamokra, ha azok belépnek az övezetbe." ...tehát a hatalmas diplomáciai siker az az, hogy továbbra is ellenõrizetlenül és büntetlenül lehet az eu-tól kapott és saját adónkból származó pénzeket lenyúlni.....ezért írta alá, még, hogy szuverenitás?....ezzel a maszlaggal csak a híveket bolondítják, tojnak õk rá csak a mézesbödön nyitva maradjon, az a fontos... |
desiderus | 11718 | 2012. február 1. 08:58 |
Elõször a humor topic-ba akartam. De qurva sok benne az igazság. Miért jó magyarnak lenni? 1. Nem haragszom meg, ha a szomszédom feljelent, mert tegnap én jelentettem fel õt. 2. Van Suzukink. 3. Sírva tudunk vigadni. 4. Minden jóban találunk valami rosszat. 5. Mi találtunk fel mindent (a spanyolviasz kivételével). 6. Jókat röhögünk a saját bajunkon. 7. Vannak dolgok, amikben a világelsõk vagyunk (alkoholisták, öngyilkosok). 8. A jég hátán is megélünk (a globális felmelegedés miatt csökken AZ életterünk). 9. Mindig van még egy lyuk a nadrágszíjon. 10. A világ bármely táján nyugodtan káromkodhatunk, a nyelvünket úgysem érti senki (kivéve AZ éppen mindig arra lófráló honfitársainkat). 11. Nem tér el a véleményünk a körülöttünk lévõ országokétól! Egyformán szeretjük egymást! 12. Magyarország nagy volt! 13. A világon a legjobb borunk volt! 14. A focink a világon a legjobb volt! Még AZ angolokat is megvertük! 15. A napsütésünk a legjobb! Egyre több ember barnul! |
tsanyi | 11717 | 2012. február 1. 08:39 | Válasz erre: 11716 |
Tényleg nem épül a diktatúra?......már nem sok választja el õket a rákosi féle ügyektõl....mikor lesz az elsõ koncepciós per?......
|
TomRed | 11716 | 2012. január 31. 22:35 |
"Elvtársak! Én értem a tréfát... DE NEM SZERETEM!!! >:-|" http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/31/vincent_kozlemeny?fullcommentlist=1#comments "éljen örökké a Streisand effekt." |
TomRed | 11714 | 2012. január 31. 21:53 | Válasz erre: 11713 |
3 és 4 is volt, mivel élhettek olyan emberek, akik az 1800-as években születtek. Õk kapták a ezeket a számokat. Ennél magasabb személyi száma csak Törpapának lehetett.:-) Ezért azt az eredetileg nem magyar állampolgárságúak kapták az 5-8 számokat. Ez utóbbit én se tudtam, de most utánanéztem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szem%C3%A9lyi_sz%C3%A1m |
qqriq64 | 11713 | 2012. január 31. 21:01 | Válasz erre: 11711 |
Igen, és az elsõ szám azt hiszem 8-ig volt nem csak 1-2 mint a köztudatban.
|
qqriq64 | 11712 | 2012. január 31. 21:00 | Válasz erre: 11706 |
Mondtam hogy nyertél. Viszont mi a Sanyival még lehetünk annyi de te már soha ennyi:))))))
|
TomRed | 11711 | 2012. január 31. 20:39 | Válasz erre: 11709 |
Ez pont nem így van. A szám eleje tartalmazza a személyes adatot, ami különösen a hölgyeknek sérelmes, mivel kiderül a koruk. A maradék négy számjegybõl három egy sima sorszám. Az utolsó számjegy pedig egy ellenõrzõ szám, amit úgy lehet kiszámítani, hogy elosztjuk a teljes számot tizeneggyel és az osztási maradék megegyezik ezzel a számmal. |
Larten | 11710 | 2012. január 31. 20:16 | Válasz erre: 11700 |
Sokszor ittam, 1 Forint 30 fillér volt az ára. :) No az volt aztán a number one, a Red Bull sehol sincs. De Ti lehet hogy a színére sem emlékszetek. |
klimas | 11709 | 2012. január 31. 19:59 | Válasz erre: 11708 |
Ez az elsõ csoport nyilvános, semilyen jogot nem sért, a következõ 4 szám ami igazából titkos lenne és ez lenne a teljesen személyes adat. Amúgy tényleg egyre több helyen kérik el a teljes számot. |
tsanyi | 11708 | 2012. január 31. 19:43 | Válasz erre: 11707 |
Elvileg személyes jogokat sért ha elkérik ezért nem kötelezõ megadni viszont egy csomó dolgot csak úgy lehet elintézni ha megadjuk...vicces...
|
klimas | 11706 | 2012. január 31. 19:32 | Válasz erre: 11701 |
De nagyon szakadtál külföldre! Vazze! A személyiszámot már fel sem ismered...)))) Jó-jó! Tudom! Szar dolog a vereség...)))) |
tsanyi | 11705 | 2012. január 31. 19:14 | Válasz erre: 11704 |
Jogos...ezért is írtam lejjebb, hogy ha bevezetik ezt az új adót akkor a fuvarozók, taxisok utcán lesznek és akkor már ki tudja hol lesz a vége?......
|
kondorosi67 | 11704 | 2012. január 31. 19:12 | Válasz erre: 11703 |
Ebben igazad van, de itt már éhbér alatt dolgoznak tömegek és az ország sem épül.:-(
|
tsanyi | 11703 | 2012. január 31. 19:01 | Válasz erre: 11702 |
Igen, valóban irigylésreméltó.........,de mindig ott motoszkál ilyenkor bennem az, hogy szívesen megkérdezném azokat akik ezért az eredményért éhbérért dolgoztak, vajon nekik is ennyire felemelõ?.....épp ezért is kettõs a megítélése horthynak is hisz tényleg sok eredmény volt és szépült is az ország, de a nép nem annyira örült ennek mert igen rosszul éltek kevesek kivételével....persze addig amíg a kevesek közé tartozik az ember jó is ez..
|
kondorosi67 | 11702 | 2012. január 31. 18:53 |
Ez van... http://www.biglol.eu/kep/5801-a-kinaiak-tudnak-valamit/ |
qqriq64 | 11701 | 2012. január 31. 18:49 | Válasz erre: 11700 |
Te nyertél. Aki 156-ban született az csak öregebb lehet nálam. Lehet hogy öskeresztény vagy? Jelentkezz Sandokan testvérnél:))))))) |
klimas | 11700 | 2012. január 31. 18:41 | Válasz erre: 11699 |
Na figyelj ! 1560527. Ha van jobb ajánlatod, tiéd a gyufa , ha nem , akkor hozod a Bambit csatos üvegben / ha tudod egyáltalán mi is az/.
|
tsanyi | 11697 | 2012. január 31. 10:16 |
Azé' mutyi nélkül nem tudnak ezek sem meglenni: http://vastagbor.blog.hu/2012/01/31/matolcsy_es_az_unicredit?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_31&utm_campaign=index |
tsanyi | 11696 | 2012. január 30. 19:50 | Válasz erre: 11694 |
Egyébként nem értem miért cifrázzák...vessenek ki simán egy orbán támogatási adót és annyi...nem kéne itt ötletelgetni, hogy mit ennének meg a népek és mit nem....a kétharmad eldöntötte, hogy zorbinak jó élete legyen....az lesz(van)...
|
tsanyi | 11694 | 2012. január 30. 18:51 | Válasz erre: 11692 |
Itt elég jól összeszedték ezt az agyrémet és azt, hogy miért ez az egy lehetõség maradt: http://vastagbor.blog.hu/2012/01/30/bosz_tarlos_ngm_meccs?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_30&utm_campaign=index ...gyakorlatilag azért mert az összes többi javaslat a parkolási és más kerületi mutyikat és lopásokat kurtítaná m,eg és abba persze egy önérzetes fideszes és más polgármester nem mehet bele!.....még a végén kevesebb jutna otthonra....férgek, de ez már biztos kiviszi az embereket az utcára Bp.-n.... |
qqriq64 | 11693 | 2012. január 30. 18:47 | Válasz erre: 11692 |
Az nem vígasztal egy kicsit se hogy még egyetlen megszorító intézkedést sem hoztak?
|
tsanyi | 11692 | 2012. január 30. 18:36 |
Azért csak szövegelnek az útdíjról, persze turhás mentegetõzik, hogy õ nem is tudja kinek az ötlete volt, de az aláírása ott figyel a doku alján........gyaklorlatilag mi ebbe beledöglünk...havi legkevesebb 30000ft a 3 jármûre amivel csak párszáz métert megyek be a Bp. táblán belülre.....ezért már az utcán leszünk, de még ha csak 1ft lesz akkor is...elég volt!
|
qqriq64 | 11691 | 2012. január 30. 18:19 | Válasz erre: 11689 |
Akkor ém vagyok az öregebb. De megengedem hogy tegezz:))))))))
|
tsanyi | 11688 | 2012. január 30. 18:01 | Válasz erre: 11683 |
Nagyjából hajaz az apró klános történetre....a tolvajok egy tõrõl fakadnak....
|
klimas | 11685 | 2012. január 30. 15:17 |
Mára elég is: http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/29/Levelet_megirta_08XYX6#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=crossmarketing |
klimas | 11683 | 2012. január 30. 14:54 |
Tanulmányozásra javasolom: http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/ |
klimas | 11682 | 2012. január 30. 14:41 |
Gondolom ez mind a tisztességesen leadózott havi fizetésbõl sikerült: http://www.origo.hu/itthon/20120130-a-kormany-tagjainak-vegtorlesztese.html |
TomRed | 11680 | 2012. január 30. 14:22 | Válasz erre: 11678 |
Felfalta az infláció az olasz lírát. Számunkra is vicces volt milyen keveset ér egy ezer lírás bankjegy. Hasonlóképpen, ahogy most megbámulja egy angol vagy egy spanyol az ezer Ft-osunkat. Olaszok ezért soha nem igyekeztek normális határidõre fizetni a szállító számláikat. Ezt a mentalitást is látjuk hazánkban, ami szétzilálja a gazdaságot, tönkreteszi a tisztességes, de tõke hiányban szenvedõ kis vállalkozásokat. Pont az állam és a költségvetési intézmények, önkormányzatok gerjesztik a körbetartozási problémát, meg persze a tûzhöz közeli fõvállalkozók. Valahogy a támogatások se jutnak el a kisebb cégekhez, mivel a bankok is inkább kiadnak egy nagyobb hitelt egyben, mint szétaprózva sok kis cégnek. Egy komment a varanus blogról: http://varanus.blog.hu/2012/01/26/semjen_igy_irtunk_mi_vedett_fajokat/fullcommentlist/1#c15642514 "Már kezdtem ettõl örülni, hogy ez a hülye is végre megszomorodott. De tényleg egy tisztes iparosról szól a cikk. Nem neki kéne szívnia..." http://www.szabadfold.hu/lakohelyem/szomoru_szijgyarto |
Bedouin | 11678 | 2012. január 30. 13:56 | Válasz erre: 11676 |
"Gondolom sokan emlékeznek az olasz líra történetére. " Nekem ez kimaradt, nyilván mert akkor még nem érdekelt :( |
qqriq64 | 11677 | 2012. január 30. 13:15 | Válasz erre: 11675 |
Most méé mi a baj Kovival? Nekem tetszik a munkássága:))))))
|
TomRed | 11676 | 2012. január 30. 13:05 | Válasz erre: 11659 |
"Személy szerint nem hiszek abban az érvben, hogy a magyar genetikailag adócsaló, többek között azért sem, mert egy más gazdasági környezetbe kerülve, jellemzõen nem csalnak adót." Nem genetikailag adócsalók a magyarok, hanem így szocializálták õket. Már 1986-ban az SZJA-t relatív magas kulcsokkal vezették be, és bonyolult rendszerrel. Akkor még az adóhatóság felül is bírálhatta az adóbevallást és kiszabhatott magasabb adót! Tehát mindenki kevesebbet írt be (pl. bejelentett segítõ családtag költsége, rezsi költségek stb.) 1988-ban az ÁFA bevezetésekor is igen magas 25%-os kulcsot állapítottak meg, de azt is könnyen ki lehetett játszani megvásárolt költség számlákkal, nem számlázott bevételekkel. A magas infláció (például a reál értékben csökkenõ érték csökkenési leíráson keresztül és a ingatlan eladás "nyereségének" SZJA-ja), ugyancsak igazságtalannak érzett plusz adóelvonást jelent. A speciális, külföldiek számára nagyon furcsa iparûzési adót, ami veszteséges tevékenység esetén is fizetendõ, meg a néha bevezetett, majd eltörölt minimál adót is sok vállalkozó jogosan érezhette igazságtalannak. "Továbbá egy alacsony adó mértéknél kiszabott magas bírság esetén, nem éri meg adót csalni..." Nem annyira a magas bírság az elriasztó hatású, hanem annak nagy valószínûségû bekövetkezése. Ahhoz viszont precíz, gyakori és korrupció mentes adó ellenõrzés kellene. Ehhez képest most építenek le majd 600 adóellenõrt... Ez nem csak nálunk okoz problémát, hiszen a Dél-Európai országok költségvetési problémái is jórészt az ottani adózási problémákból ered. A körülmények is hasonlóak: sok szürke, fekete gazdaság határán mozgó kis és közép vállalkozás, korábban magas infláció. Gondolom sokan emlékeznek az olasz líra történetére. |
Bedouin | 11675 | 2012. január 30. 12:47 |
Kár hogy nincs itt kp, mer az meg mondaná mekkora kotsogok vagytok :))))
|
tsanyi | 11673 | 2012. január 30. 12:04 | Válasz erre: 11672 |
Filmes lehet?....akkor elõször Kovi......:)))
|
Bedouin | 11672 | 2012. január 30. 11:56 |
Lemeritek írni a kedvenc íróitokat? 5 magyar - 5 külföldi (ha van) |
tsanyi | 11671 | 2012. január 30. 11:48 | Válasz erre: 11658 |
dolfi szülinapja......erre mondjuk nem vagyok büszke...
|
KT | 11668 | 2012. január 30. 11:09 | Válasz erre: 11667 |
A magyar törtenelem elmult 500eve arrol szolt, hogyan ne fizessunk adot a minket megszalloknak ! |
Taro | 11667 | 2012. január 30. 10:57 | Válasz erre: 11663 |
Bocs, csak most értettem meg, mit is kérdeztél. :-)))) Szóval az igazságtalanul nagy adóteher növeli az adóelkerülés esélyét, de az igazságosabbá tett adóterhelés csökkenti az adóelkerülést. Általánosságban. Bár az adófizetési hajlandóságot sokkal nagyobb mértékben befolyásolja az állam átlátható gazdálkodása!!! Ilyen szempontból inkább az a fontos, hogy amennyiben valaki az adóelkerülés mellett dönt, azt idõben, nagyságban jelentõsen nehezebb visszarendezni az adófizetés irányába. Ez viszont azt jelenti, hogy az "igazságosabb" adó mellett fontos annak stabilizálása, hosszútávú tervezhetõsége, illetve az állam átlátható gazdálkodása (ideológia szempontjából képes lehet egy állam nagy adóterhelés mellett is mûködni, ha a társadalom többsége elfogadja, támogatja az állam által preferált célokat, melyek szolgálatába kívánja állítani a növekvõ adóbevételeket. Ha nincs meg a bizalom az állam gazdálkodásával kapcsolatban, akkor viszont az adócsökkentés csak még nehezebb helyzetbe sodorja az államot, mert S8-as lézerblokkolós audikra nem szívesen fizet kevés adót sem a pógár). Szóval nem egyszerû kérdés ez. :-)))))kilenc))9) |
Taro | 11666 | 2012. január 30. 10:44 | Válasz erre: 11663 |
Nem akartam terminustechnikusokkal telerakni a hsz-t, de így elég pongyola is lett. :-)) Szóval önmagában az adó mértékének a csökkentése nem növeli a befizetések nagyságát. Amennyiben viszont a kisebb adók mellett, az adóköteles jövedelmek körét bõvítjük, úgy nõhet az adóbevétel. Tévedés ne essék, Bokros drasztikusan növelte az SZJA adókat (a kedvezmények drasztikus csökkentésével), de pl a TÁNYA jelentõs mérséklését is ebben a csomagban csinálta. Persze azért vannak a különbözõ adók esetén úgynevezett határadókulcsok, különbözõ számítások, de azt már tényleg nehéz lenne elmagyarázni az alap közgazdasági ismeretek nélkül. |
Audimania | 11665 | 2012. január 30. 10:42 | Válasz erre: 11663 |
Ehhez viszont egyidejûleg kellene az adó csökkentése, és az ellenõrzés növelése. Viszont ehhez az órák alatt törvényhozásra képes parlament önmagában még nem elég.
|
upsy | 11664 | 2012. január 30. 10:39 | Válasz erre: 11663 |
és ez mennyire igaz lenne a bkv bérletekre is...
|
Bedouin | 11663 | 2012. január 30. 10:34 | Válasz erre: 11662 |
"Bokros idején pl. az adóteher drasztikus csökkentése (TÁNYA 36-ról 18%) + inflációgerjesztés mellett olyan mértékben lódult meg a gazdaság, hogy képes volt ellentételezni a nominálisan csökkentett adókulcsok hatását." Eccerû ember vagyok és ezt így értem: csökkenõ adó mértékkel nõ a befizetések száma, kvázi azok is fizetnek, akik egyébként nem, összességében jobb valaminek a 10%-a, mint a semmi 40%-a. Nyilván, ha ezt megtámogatjuk egy olyan büntetési tétellel, ami elriasztja a kijátszást, akkor ez eredményes is lehetne. |
Taro | 11662 | 2012. január 30. 10:22 | Válasz erre: 11659 |
Önmagában, az adóteher mérséklése nem növeli, hanem csökkenti az adóbevételeket. Azért él ez az urbanlegend a fejekben, mert amennyiben egy koherens gazdaságfejlesztési koncepció mentén (melynek egy fontos lépése lehet az adó mérséklése a vállalkozások esetén) a gazdaság fejlõdik, úgy lehetséges mérséklõdõ adóteher mellett a növekvõ adóbevétel. Bokros idején pl. az adóteher drasztikus csökkentése (TÁNYA 36-ról 18%) + inflációgerjesztés mellett olyan mértékben lódult meg a gazdaság, hogy képes volt ellentételezni a nominálisan csökkentett adókulcsok hatását. |
qqriq64 | 11661 | 2012. január 30. 09:29 | Válasz erre: 11660 |
Beijesztenek tízzel lesz belöle ezer és örülni fogtok hogy milyen jól jártatok. Magyarul men tíz golyóval lönek fejbe hanem csak eggyel. |
Bubó Doki | 11660 | 2012. január 30. 08:29 |
Ez a hét is jól kezdõdik.....Íme: http://hvg.hu/itthon/20120130_utdij_budapesten#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_30
|
Bedouin | 11659 | 2012. január 30. 08:04 |
Jó reggelt! Régóta motoszkál egy dolog a fejemben, ezért két embert szeretnék megszólítani ez ügyben: TomRed és Taro. Mi a véleményetek arról az álláspontról, hogy az adók csökkentése nem generálna többlet adóbevételeket (a kevesebb néha több)? Hogyan érik el pl Szlovákiában azt, hogy jogkövetõ magatartást tanúsítsanak az adózók? Személy szerint nem hiszek abban az érvben, hogy a magyar genetikailag adócsaló, többek között azért sem, mert egy más gazdasági környezetbe kerülve, jellemzõen nem csalnak adót. Továbbá egy alacsony adó mértéknél kiszabott magas bírság esetén, nem éri meg adót csalni... Várom a hozzáértõk véleményét, érveit. |
Larten | 11657 | 2012. január 29. 21:30 |
Az én korosztályomnak sok emléke van abból a korszakból. Mikor beszélünk róla, csak akkor kattannak be az emlékek. |
tsanyi | 11656 | 2012. január 29. 21:09 | Válasz erre: 11655 |
Én 4 éves voltam és nem emlékszem már, hogy helyeseltem-e vagy sem?...
|
Larten | 11655 | 2012. január 29. 21:04 | Válasz erre: 11648 |
A táblázatban egy elírás van, nem 1958 a Csehszlovákia megszállása, hanem 1968. Amikor is Alexander Dubcek próbált elszakadni a nagy testvértõl és nekünk (is) adták parancsba, hogy "önként közbelépjünk". Akkortájt még suhanc voltam, de az beégõdött az agyamba hogy nagyon szégyelltem magam emiatt. |
tsanyi | 11652 | 2012. január 29. 20:48 | Válasz erre: 11651 |
Ez tény...mindent ami jó volt elvetettek, de ez érthetõ...nem nagyon fért bele a lopások tengerébe, hogy valamit hagyjanak a népnek is....
|
qqriq64 | 11651 | 2012. január 29. 20:46 | Válasz erre: 11649 |
Az a táblázat azt mutatja hogy milyen irtózatos nagy esély hagyott ki Magyarország a húsz év alatt. Azt mutatja hogy az ami akkor jó volt arra lehetett vona építkezni de még azt is lerombolták. Mert azért MINDEN nem volt rossz. Egészen egyszerûen szétlopták az országot.
|
tsanyi | 11650 | 2012. január 29. 20:25 |
Azért ez vicces méág ebben a helyzetben is: http://www.origo.hu/itthon/20120127-mi-a-koze-az-egykulcsos-adorendszernek-a-szuletesek-szamahoz.html?beuszo ...szóltam is a szomszédoknak, hogy remélem lesz gyerek karácsonyra mert az egykulcsos miatt kötelezõ...akinek nem megy az szóljon nekem és én besegítek...kivéve a szomszéd margitka mert az csúnya mint állat.....bár a hazáért mindent!...:))) |
tsanyi | 11649 | 2012. január 29. 20:20 | Válasz erre: 11648 |
Ez a "táblázat" éppen a mostani fidesz bolsevik visszarendezését helyesli hisz ugye eszerint az volt a jó ami akkor volt....szerintem abban az idõben csak a szociális biztonság és ellátás volt a jó.....más nem nagyon, de erre a nosztalgiára alapoz a fidesz és sikerrel.......egyszerûen a privatizációt kéne megpiszkálni(bár már elég késõ hozzá) és a nagy lopásokat a politikusok és oligarchák részérõl minimalizálni...na meg talán végre valaki az emberek érdekét is szem elõtt tarthatná.....
|
tsanyi | 11647 | 2012. január 29. 20:12 | Válasz erre: 11645 |
ugyan nem vagyok érdekelt(mi a francból lenne megtakarításom?), de attól még bármilyen lopás bosszanthat ...már a lehetõsége is...
|
tsanyi | 11646 | 2012. január 29. 20:11 | Válasz erre: 11645 |
Pont ezt olvastam és akartam betenni én is...., de tényleg mi ez?....érdemes a kommenteket is olvasni, hogy hogy nincs senki aki megértené a magasztos és az embereket védõ céljaikat?....miért gondolják az emberek azonnal, hogy itt valami nincs rendjén?...csak nem tán okultak?...
|
karika111 | 11645 | 2012. január 29. 20:04 |
Na most az Önkéntesbõl is lehet menekíteni a pénzt?????? http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/komment/20120129-atalakitana-az-onkentes-nyugdijpillert-matolcsy.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1 eltolcsi rávetette a kusza szemét |
tsanyi | 11644 | 2012. január 29. 19:59 | Válasz erre: 11642 |
Egyébként ezekrõl teljesen semlegesen nagyon szívesen beszélgetek bárkivel fõleg nálam nagyobb tudásúakkal mert minden ami történelem érdekel(minden idõkrõl).....már csak azért is mert a jelenünk és a jövõnk is leképezhetõ belõle....most jelent meg egy újabb horthy életrajz aminek a szerzõjét hallottam nyilatkozni és kíváncsivá tett.....
|
tsanyi | 11643 | 2012. január 29. 19:53 | Válasz erre: 11642 |
Ez igaz lehet, de ha a számok ha igazak akkor mégsem annyira fals......
|
eröt | 11642 | 2012. január 29. 19:42 | Válasz erre: 11641 |
Ha azt a sorozatot nézed ami most megy az egyik ismeretterjesztõ csatornán akkor onnan sok fals információt fogsz kapni.Felületes,igénytelen,hazug.Ezek jutnak elsõre eszembe.Azért ha érdekel inkább mélyebbre áss ennél könnyû emésztésre szánt gagyinál.Én is vártam de a második résztõl eluntam a hülyeségeiket. Ennek a témának aztán komoly irodalma van minden oldalról.Ha elolvasol egy folyóméterre valót belõlük már nagyjából megtalálod az igazat. |
tsanyi | 11641 | 2012. január 29. 19:28 | Válasz erre: 11640 |
Mostanában újra néztem dolfi hatalomra jutásának körülményeit....hááát egyáltalán nem volt többségben csak rendkívül jól taktikázott és hazudott mindenkinek mindenfélét csak, hogy egyre feljebb kerülhessen és az akkori vezetõk hagyták nehogy konfrontálódni kelljen vele.....pl. a kancellárrá választása elõtt volt egy nagy tüntetés mellette amit göbbels szervezett az sa-ból és hatalmas milliós tüntetésnek harsogták másnap a a világon miközben öszesen 15000 egyenruhás sa tag masírozott egész éjjel fáklyával a kezükben és énekelve a városban többször elhaladva hindenburg ablaka elõtt......nem sokkal rá választották meg nagyrészt ennek a "tüntetésnek" a hatására dolfit kancellárrá aki hamar felgyújtatta a reichstag-ot amiért is szükségállapotot hirdetve felfüggesztette a parlament mûködését és magának teljhatalmat adott......ez vezetett az ismert eseményhez pedig a többségtõl nagyon messze volt.....nagyon sok ismerõs hatalmi technika fedezhetõ fel az akkori német és a mai magyar hatalom között...
|
eröt | 11640 | 2012. január 29. 19:17 | Válasz erre: 11639 |
Azt tudom.Csak jeleztem,hogy a németeknek másként jár az agyuk.Ott sem mindenki volt Adolf feltétlen híve de nem lázadtak ellene.Hogy miért nem abba ne menjünk bele mert nem kell ötleteket adni.
|
tsanyi | 11639 | 2012. január 29. 19:12 | Válasz erre: 11638 |
De abba bele is döglöttek....meg még pár milliónyian...
|
eröt | 11638 | 2012. január 29. 19:10 | Válasz erre: 11637 |
Ne viccelj már!Volt nekik ettõl cifrább is.Mégis tûzbe mentek érte milliók önként,dalolva. Az más emberfajta. |
tsanyi | 11637 | 2012. január 29. 19:04 | Válasz erre: 11636 |
A nálunk szerencsésebb társadalmakban könnyen jár az emberek szája......megnézném a németeket ha hirtelen zorbi lenne ott a góré(esetleg kúrcsány vagy bármely eddigi) és oda juttatná õket pár hónap alatt ahová minket, hogy miket mondanának?...:))
|
qqriq64 | 11636 | 2012. január 29. 18:47 | Válasz erre: 11635 |
Így igaz. Én is már régóta vallom hogy csak az számít amiért megdolgozok és ami a bevásárlókosaramban van a többi kósza fing. Semmilyen ideológia vagy magasabb szempont nem játszik. Az a gazdag emberek kiváltsága. Nekem melósnak dolgoznom kell és boldogulni. Bárhol a világban.
|
tsanyi | 11635 | 2012. január 29. 18:34 | Válasz erre: 11634 |
Persze a ciános eksön szemét dolog volt fõleg, hogy semmiféle kártérítés sem volt azóta(legalábbis nem tudok róla) .....,de az, hogy tüntettek több százan a megnyitásért bizonyítja azt a jogos igényt, hogy az ember általában ritkán akar éhen dögleni...
|
tsanyi | 11634 | 2012. január 29. 18:19 |
Ez a lényeg akárki akármit is mond: http://index.hu/kulfold/2012/01/29/verespatak_tuntetesek_a_banyaert_es_ellene/ "Közben Verespatakon több százan a bánya mielõbbi megnyitását sürgették. A település fõterén összegyûlt emberek munkahelyeket követeltek, szerintük a bánya enyhítene a vidék nagy munkanélküliségén. A tüntetõk egyebek között azt skandálták: „Dolgozni akarunk, nem meghalni!”." ...munkahely kell mindenáron, nem véletlenül húznak el olyan országok a versenyben ahol nem a környezetvédelem az elsõ....addig amíg a globalizáció nem teljes(tehát nem ugyanazok a dolgozók jogai és jövedelmei mindenhol) nem lehet finnyáskodni vagy beledöglünk... |
tsanyi | 11633 | 2012. január 29. 18:04 |
Azért ez szép: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120127-az-imf-viszonya-az-egykulcsos-adorendszerhez-nemzetkozi-peldak-alapjan.html , azért, hogy a jól keresõknek még jobb legyen megszorítanak a szegényeken....így kell ezt, köszi zorbi... "Több, hitelért folyamodó országban is kritizálta korábban az egykulcsos adózást a Nemzetközi Valutaalap, amely jelezte, hogy a magyar adórendszerben is lát hibákat. A külföldi példák azt mutatják, hogy az IMF nem feltétlenül kényszeríti ki az egykulcsos rendszer felszámolását, de a fennmaradásnak rendszerint megszorítás az ára." |
tsanyi | 11632 | 2012. január 29. 18:00 |
Végre értelmes hangok a tõkésektõl is: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120129-davosi-vilaggazdasagi-forum-milliardosok-a-jovedelmi-egyenlotlensegek-ellen.html?beuszo "Amiatt aggódnak a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb gazdasági szereplõi, hogy a túl nagyra növõ jövedelemkülönbségek visszafogják a növekedést - egyebek mellett ez derült ki a davosi Világgazdasági Fórumon. Külföldi milliárdosok egy csoportja egy ideje már hangosan követeli, hogy hadd fizessen több adót, mert túl nagy a teher a szegényeken." ....ezekrõl is írtunk pár hónapja, hogy ha nõnek a különbségek akkor épp az igazi vásárlóerõ a szegény ember fog kevesebbet vásárolni hisz a gazdag nem tud többet fogyasztani mint amit eddig is fogyasztott az pedig nem fogyasztás ha több van a számláján.....és az egykulcsos adó pont ezt erõsíti, már a különbségeket.... |