28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 12040 2012. február 12. 10:51   Válasz erre: 12038
Annyit azért remélek, hogy amikor egy fityisz góré háza kigyullad akkor kevesen lesznek épp az oltáshoz.....bár azoknak olyan biztosításuk van, hogy kétszer akkorát építenek utána belõle sõt még tán állami támogatást is kapnának...

tsanyi 12039 2012. február 12. 10:48   Válasz erre: 12038
Szerintem is a tüntetés volt a fõ ok mivel a tûzoltók voltak akik kicsit keményebben bohóckodtak.....amúgy nem is értem, hogy a rendvédelmisek mért tûrnek?....bár az õ dolguk...

qqriq64 12038 2012. február 12. 10:40   Válasz erre: 12035
Mindenkinek odabasznak aki a kormány ellen akár a kisujját is megmozdítja.

tsanyi 12037 2012. február 12. 10:04  
Áthoztam ezt ide, aki akar szóljon hozzá:

"tsanyi 09:53:05
Na igen, a sok szemét lumpen aki képes a rohadt multinak 80000-ért dolgozni az tényleg annyit is ér....igaz a derék középrétegnek nevezettek pont letojják õket, miért is kéne foglalkozni a nyomorultakkal?.....amíg õk jól élnek a kisebb nagyobb stiklikkel amit elkövetnek életük folyamán amire büszkék is kellõ módon.....és az pedig külön érdekes, hogy a kiskeresetû dolgozókat akiket amúgy pont a drága mai középnek nevezett osztály használ ki hisz nélkülük nem lehetnének olyan jól el, keverik össze a a direkt segélyen élõkkel akiknek ez az életük....,de ez a duma már inkább az elmélkedések topicba való....ha gondolod folytassuk ott....
sarkany 09:22:16
Ez úgy hangzik,mint Tiborc panasza.) Azok a piszok "Merániak"!))
Mindenki azt a réteget szidja,amelyiknek nem lát bele igazán az életébe.
Gyenge országnak minden rétege gyenge.
A sok pénzéhes léhûtõ mellet látni kell a sok bunkó lumpent is.
tsanyi 08:55:16
Szerintem nem így van.....a kisember csak azt tudja csinálni amit rákényszerít a hatalom, hiába lenne hirtelen mindenki végtelenül tisztességes ha akkor nem tud megélni......nem unalmas a hatalom lopását a kisemberekre fogni?...értem, hogy aki jól él az inkább hibáztatja a szegényeket azért mert benne nyomokban sincs tisztesség és ott csal-lop ahol tud, de talán ha egyszer magába fordulna és mondaná azt egy lehetõségnél, hogy na itt van 20 milla amiért csak egy kicsit kell nyalnom, csalnom, lopnom.....,de most nem teszem, engedem, hogy a köz javára fordítsák......jó tudom, ez a természetük ellen való hisz jól tudják, annyit érnek amennyijük van....
kawa70 2012-02-11 21:48:58
Ez eddig sem volt kérdéses...........
sarkany 2012-02-11 17:20:11
Az ország olyan mint a polgárai! Õk választanak,dolgoznak,fogyasztanak és irányítanak a saját területükön.
Ezt adják és ezt kapják.)))(be) "

tsanyi 12036 2012. február 12. 10:03   Válasz erre: 12035
Gondolom a vonuló állomány létszámát fogják csökkenteni nem az irodistákét....így szokott lenni....

Bedouin 12035 2012. február 12. 09:54  
http://index.hu/velemeny/olvir/2012/02/11/kevesebb_emberrel_technikai_eszkozzel_ugyanolyan_jol/

Szóvivõ bácsi már megest mellõzte a józan logikát ...
Na, már megint ki a hülye?

kawa70 12034 2012. február 11. 21:41  
http://kuruc.info/r/2/91936/

Telhetetlenek ezek a zsidók....

tsanyi 12033 2012. február 11. 18:30   Válasz erre: 12032
Nagyjából ez van....ott tartunk, hogy pillanatnyilag minden olyat azonnal készpénznek lehet venni ami olyan mint pl. a puccsbeszéd vagy bármi más diktatúrára jellemzõ dolog....és épp azért amit írsz.

TomRed 12032 2012. február 11. 18:28   Válasz erre: 12031
Most visszaüt az, hogy a kormánypárt mindent megtett azért, hogy megszüntesse a független médiát. Ezért még akkor se hisznek nekik az emberek, ha véletlenül igazat mondanak. Vagy a sorok közt próbálunk olvasni, mint a régi szép "cucilizmusban".
Másrészt Szíjjártó, Giró-Szász, Selmeczi és a többi megszólaló már annyi nyilvánvaló hazugságot mondott az emberek szemébe cinikusan mosolyogva, hogy már annak se lehet hinni, ha kérdeznek.
Ez pedig sok kárt okoz az országnak, mivel a bizalmat mindig sokkal nehezebb visszaszerezni, mint elveszteni.

tsanyi 12031 2012. február 11. 16:45   Válasz erre: 12023
Amennyiben igaz az amit Te linkeltél illetve az elõtte közölt hírekben hamis állításokat tettek közzé akkor annak utána kell járni bármilyen oldalról....mivel én és mások is csak azokból a hírekbõl tudunk tájékozódni amik megjelennek ezért kimondottan bosszantó ha olyan hírre reagálunk ami nem igaz....pl. az orbán féle puccsbeszédrõl amit ugye lézer cáfol és ha tényleg nem hangzott el ilyen a a fidesz gyûlésen akkor nem korrekt ilyesmin akár viccelõdni is ahogy tettem én is....ezért ha nem igaz nyilván elnézést kérek, de mindenképp akarom tudni ezután, hogy igaz vagy sem......és áll ez a többi hírre is......nem szeretek valótlan dolgokon rugózni....mert az visszaüt.....ahogy ez meg is történt a fidesz esetében is sokszor az emútmásfélévben.....

tsanyi 12030 2012. február 11. 16:38  
A személyeskedésnek tényleg nincs értelme...ezért él még mindig ez a topic mert ugyan néha felüti a fejét hisz a fotelben az ember annyira fel tudja kapni a vizet, hogy még az asszonyt is felrúgja(az tehet mindenrõl!), de a személyes találkozóknál azért többnyire normális beszélgetés zajlik......én is írok baromságokat(miért ne tenném, semmivel nem vagyok különb másnál) sõt sértõeket is a másik oldalra(fõleg a banki dolgozókra), de a mérgem egy értelmes beszélgetésnél hamar elmúlik....

....ma a tüzépen 3-an álltunk a sorunkra várva amikor véletlenül elõkerült a politika(nem én hoztam fel, bár akár én is lehettem volna)... az emútnyócév emlegetése kapcsán rögtön kiderült, hogy nyugdíjas társunk aki bmw-vel jött fáért erõsen fideszes(késõbb mondta, hogy a keménymaghoz tartozik és Bp.-re jár hivatalba(?), de nem mondta hova)....az elsõ párbeszédek neki emútnyócév nálam meg , hogy ezek sem jobbak, ugyanúgy vagy jobban lopnak.......,de néhány perc elteltével érdeklõdéssel hallgatta amit én mondtam és viszont....kialakult egy értelmesnek mondható(de legalábbis konszolidált) beszélgetés ahol olyasmiket mondtam el amiket itt is írunk fõleg az egykulcsos adóról és a bankok egyoldalú szerzõdésmódosításáról.....az adónál megegyeztünk abban, hogy ha a minimálbér adómentessége megmaradt volna mindenki ujjongana(arról fogalma sem volt, hogy egyáltalán van ember aki ennyit keres) míg a bankoknál sem tudta, hogy az egyoldalú dologgal van a fõ gond nem az árfolyammal......a beszélgetés után olyasmit mondott, hogy sok mindent hiába vet fel a nem tudom hol, de utána jár amikrõlo beszéltünk és beszélnek róla.......nem tudom ki volt az ember, de remélem, hogy valami olyan fideszes akinek esetleg adnak a szavára ha már elkezd nyíladozni a szeme....:))

qqriq64 12029 2012. február 11. 15:15   Válasz erre: 12022
Ne hagyd magad provokálni.
Az egyik vagy azok közül akik a magamfajta egyszerû emberek számára is közérthetõen írsz.
Csak így tovább.
Aláírás: Egy liberálbolsikomcsizsidóbérencidegenszívû

Tök jó ez a szerkesztési lehetõség.

boss2 12028 2012. február 11. 12:00   Válasz erre: 12027
A színtõl függetlenül, mi az a minden ?
Ne legyél már ilyen önérzetes !
Minden rossz után jöhet jobb, vagy még rosszabb !
Még nem dõlt el semmi !2014 -ig még sok víz lefolyik a Dunán !
Bár most nagyon be van fagyva ...:)

Egyik kutya a másik eb ! Hiába mond bárki bármit is, nincs különbség köztük................

Bedouin 12027 2012. február 11. 11:49   Válasz erre: 12026
Te értettél mindent félre :(

boss2 12026 2012. február 11. 11:00   Válasz erre: 12024
Valamit esetleg félre értettél ?
A vörös szín , ez esetben nem a hovatartozás jeleként írtam , hanem az anyakönyvezett nevén szólítottam !
Már ez is baj ?

boss2 12025 2012. február 11. 10:57   Válasz erre: 12022
"A dátumokra van valami válaszod? Vagy elfogytak az érvek, jön a bolsi-libsizés? "

Szerintem válaszoltam a linkkel, és semmi egyéb érv nem kell.....
Esetleg olvasd el újra :)
Nem kell itt az önéletrajzodat leírni ,mert szerintem az magán ügy !

Látom sikerült kizökkenteni az eddigi igen egyoldalú írásaidból.
Nem ez volt a célom, csak a tárgyilagos tájékoztatás a cél !!!
Hát igen , a tények mindkét oldal nehéz ügye, de jó lenne azért mindenki erre törekedne !

Ne add fel :)

Bedouin 12024 2012. február 11. 10:53  
Látom lassan mindenki megõrül :(
Neveket nem is említek, mert ezzel beállnék én is a sorba!
Elõbb utóbb eljön az idõ mikor felborogatjátok a motorokat a parkolóban, mert nem tetszik a színe?
Úgy tesztek, mintha ezért a kialakult politikai helyzetért bármelyik fórumozó okolható lenne.

Már napokkal ezelõtt is kikívánkozott ez belõlem ...

Jó beszélgetést!

boss2 12023 2012. február 11. 10:48   Válasz erre: 12014
Kedves Tamás !
Folytatás !

"A Ryanair viszont a MALÉV csõdje ELÕTT egy hónappal kapta meg a 3 milliárd Ft támogatást. "
Mert ugye ezt a szemét fidesz csinálta , hogy kapjon vissza mutyiba a pénzbõl !

Tényként közölsz itt valótlan dolgokat , mert hivatalosan nem jelent meg ilyen. Legfeljebb az ellenzéki médiában, de ott is én csak kérdõjellel láttam ilyet ! Aki viszont itt ezt elolvassa , persze elhiszi , és örül ,hogy itt milyen tájékozott emberek írogatnak be :(

A válasz pedig itt van , csak a tárgyilagosság kedvéért !
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/11/bloffolt_csutortokon_a_ryanair/

Tehát helyén kell kezelni ezeket a fals információkat , blogbejegyzéseket !
Az viszont tény ,hogy Budai nagy barom volt, hogy már akkor közölte az esetleges kártérítésrõl ( 1000 mrd )szóló igényt, amikor még nem tudni ,hogy a repülõtés forgalma hogy fog alakulni. Ez nem Malév ügy , hanem a repteret üzemeltetõ cég ügye ! Persze azért összefügg !

TomRed 12022 2012. február 11. 10:34   Válasz erre: 12021
Kedves Kovács Attila!

A személyeskedés vagy inkább szemétkedés az a szélsõjobb (szélsõ bal (?)) stílusa. Ez a fórum eddig a normális elmélkedésrõl szólt, elég szégyen, hogy ilyen hozzászólás megjelenhetett, de ez az íróját minõsíti.

A dátumokra van valami válaszod? Vagy elfogytak az érvek, jön a bolsi-libsizés?

Amiket leírtam eddig, azokat linkekkel támasztottam alá és alkalmanként ismertettem az ellenkezõ álláspontokat is.

Mikor állítottam, hogy az Abramovics-féle privatizáció sikeres volt? Mikor állítottam, hogy az Alitalia privatizáció sikeres volt?

Korábban írtam, hogy volt, hogy a FIDESZ-re szavaztam, most már nyilván nem tenném meg.
1981-ben pedig kiléptem a KISZ-bõl, akkoriban a narancs kommunista politikusok éppen KISZ vezetõk vagy MSZMP funkcionáriusok voltak! Tehát soha nem szavazhattam a másik posztkommunista pártra sem, mivel nem vagyok köpönyegforgató.

A mostani idõszaknak nincs szüksége ügyészre, ott van Polt Péter Elvtárs!

Részemrõl ezzel befejeztem Veled a vitát, írhatsz bármit, nem érdekel.

boss2 12021 2012. február 11. 09:28   Válasz erre: 12014
Kedve Vörös Tamás !

Nem ártana odafigyelni a dátumokra! Oszkó Péter a Malév ügyben sikertelenül próbált egyeztetni a teendõkrõl a FIDESZ-KDNP-vel és UTÁNA egy évvel lett a másik cég igazgatósági tagja.

Szerintem is !
Alátámasztásként érdekes leírás a "dicsõséges privatizációról"
Odaadták egy orosz libsi maffiózónak ( Abramovics ) 200 millió dollárért és a Malév akkori tartozásainak átvállalásaiért .
Persze orosz állami bank garanciával megspékelve !
És nem sokkal késõbb Abramovics már a saját légitársaságának a kerozint sem tudta kifizetni ! ( + a titkos viszontgarancia az orosz maffiózó részérõl, hogy biztos ne kelljen fizetni ha bebukáskor, ami be is jött )
Erre a privatizációra vagy annyira büszke ? Ugye nehéz tárgyilagosnak lenni ! Ha oda tesznek az ajtód elé egy rakás szart abból nem lehet ebédet fözni, hanem el kell takarítani. Hiába mondja a hõn szeretett oszkód és a hozzá hasonlók !
http://www.mfor.hu/dossziek/117.html

Miféle egyeztetésre hivatkozol ?
Ilyen egyeztetés volt akkor, erre gondolsz !
http://nol.hu/belfold/malev-privatizacio__a_jobbik_is_feljelent

Az írásaiból ítélve elmehetnél védõügyvédnek ( az elmúlt nyolc évre vonatkozóan ! A mostani idõszakra pedig ügyésznek :)

Csak azt nem értem miért ( persze tudom ) véded annyira ezt a szemét bandát ( a másik sem különb )

További szép elmélkedést !

eröt 12020 2012. február 11. 08:33   Válasz erre: 12017
Grippent azért választhatták mert az egyetlen olyan jelölt volt ami nem vett még részt háborúban.

tsanyi 12019 2012. február 10. 21:08  
Úgy látszik fáj, hogy az emberek visszatérnek a szilárd tüzelésre mert kifizethetetlen a gázszámla: http://index.hu/belfold/budapest/2012/02/10/szombaton_johet_a_fovarosi_szmogriado/

...biztos vagyok benne, hogy kamu....az autó forgalom nagyon visszaesett pedig eddig erre fogták a szmogot, most meg a szilárd fûtésre....ezeknek az akcióknak mindig valami új adóhoz van köze....majd erre hivatkozva bevezetnek kályha, kémény vagy a fene tudja milyen új adót...

tsanyi 12018 2012. február 10. 19:54   Válasz erre: 12017
Na igen....,de ez ilyeneket mindegyik társulatnál lehet találni bõven....viszont épp azért lettek megválasztva, hogy ezek az esetek, ha tetszik hazaárulások végre véget érjenek.....,de nem értek véget sõt, nagyobb vehemenciával vetették bele magukat mint bárki is sejtette....igaz, az emútnyócév alatt kiéheztek rendesen...

TomRed 12017 2012. február 10. 19:49   Válasz erre: 12016
Vannak ilyen kérdések. Például miért éppen a Grippen?
A válaszok meg sejthetõk.

tsanyi 12016 2012. február 10. 19:40   Válasz erre: 12014
Ezt én sem figyeltem....,de akkor így jobban kilóg a lóláb....persze azt írtuk rögtön, hogy ez direkt bebukás volt, hogy ne kellejen kifizetni a tartozásokat....., de miért pont a raynair?....

tsanyi 12015 2012. február 10. 19:38  
Azért sz@r érzés lehet, hogy külföldön nem cenzúrázhatnak: http://index.hu/belfold/2012/02/10/kiszivargott_a_becsi_nagykovet_kormanyvedelmi_levele/

"Az Index információi szerint a magyar nagykövet nem csupán magánszorgalomból reklamált a magyar kormányzati politika megítélését is érintõ kérdésben. Mint arról beszámoltunk [2], az Orbán Viktor személyét és a kormányt ért külföldi sajtótámadások miatt a Miniszterelnökségnél részletesen háttértanulmányok készültek az egyes országok médiumainak Magyarországhoz való viszonyulásáról. Úgy tudjuk, hogy a kormányzat különösen a német, francia és az osztrák helyzetet mérette fel alaposan."

TomRed 12014 2012. február 10. 19:36   Válasz erre: 11999
"Ezt az Oszkót eddig nem tartottam rossznak, de most nagyon gusztustalan !"

Nem ártana odafigyelni a dátumokra! Oszkó Péter a Malév ügyben sikertelenül próbált egyeztetni a teendõkrõl a FIDESZ-KDNP-vel és UTÁNA egy évvel lett a másik cég igazgatósági tagja.

A Ryanair viszont a MALÉV csõdje ELÕTT egy hónappal kapta meg a 3 milliárd Ft támogatást.

Ezen aztán lehet elmélkedni, ki akarta felszámolni a nemzeti légitársaságot.
Mindenki tisztában van, mi a különbség a csõd és a felszámolás között?
Hol van most Németh Lászlóné?

tsanyi 12013 2012. február 10. 19:26   Válasz erre: 12006
Azért ez az ügy még nincs lefutva: http://www.origo.hu/gazdasag/20120210-kell-e-szazmilliardokat-fizetnie-az-allamnak-a-malev-leallasa-miatt.html

"Az NFM [origo]-nak küldött válaszában ehhez képest más áll. A tárca azt írta ugyan, hogy az elõzõ kormányok idején "a magyar állam kirívóan elõnytelen módon gyakorlatilag teljes körû garanciát vállalt mindenért", de nem a Malév elleni felszámolási eljárást, hanem a leállása miatti várható forgalomkiesést jelölte meg a "szélsõséges esetben" elõálló állami helytállási kötelezettséget okaként. Az NFM is hozzátette, hogy "ennek pontos összege számos tényezõ (idõ, fennálló adósság, befektetett összeg stb.) függvényében alakulhat, összességében valóban elérheti akár a több száz milliárd forintot is".

Nem világos azonban, hogy pontosan milyen feltételnek kell ehhez teljesülnie. A szerzõdést kikértük a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) jogutódjától, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt.-tõl, de a közérdekû adatigénylés teljesítéséhez az MNV részére rendelkezésére álló 15 nap még nem járt le. (Pénteken az LMP is bejelentette, hogy a szerzõdés nyilvánosságra hozatalát kéri a kormánytól.)

Megkérdeztük Budai Gyulát, vajon miért tér el jelentõsen az által közölt összeg a Fehér Könyvben szereplõtõl. Azt felelte, az NFM számításait nem ismeri, de valószínûleg azért, mert a tárca " nem tüntette föl a hitelek kifizetésének kötelezettségét"."

.....tehát még nemhogy az összeg nem biztos, de maga a kártérítés jogalapja sem fõleg, hogy valami olyasminek kell teljesülni-e, hogy az utasszám olyan mértékben csökkenjen ami lehetetlenné teszi a mûködést, de az utasszám nem valószínû, hogy számottevõen csökkenne hisz akiknek repülni kell azok fognak is legfeljebb nem a malév-el......

....de amiért egyáltalán ezt betettem annak az oka derék kormányunk idióta hirtelen bejelentése mielõtt bármi eldõlt volna és ezzel nagymértékben hazaáruló módon(ha már hazaárulózunk) rontották a tárgyalási esélyeket hisz felfedték, hogy mennyire rá vagyunk szorulva a szerzõdésre.....de maga a poszt is csak errõl szól és nem arról, hogy ki és mikor árulta épp a hazát a saját zsebére....

tsanyi 12012 2012. február 10. 19:10   Válasz erre: 12000
Annyit azért hozzá kell tenni ehhez, hogy lézer tagadja, hogy a góré ilyesmit mondott volna: http://index.hu/belfold/2012/02/10/lazar_nem_beszelt_puccskiserletrol_orban/

....ha ez igaz akkor elnézést kell kérnem a hívektõl.......viszont ha nem akkor nem....majd kiderül....

tsanyi 12011 2012. február 10. 19:05   Válasz erre: 12010
Meg hát!....épp most írom a mai jelentést....:)

qqriq64 12010 2012. február 10. 19:03   Válasz erre: 12009
Brigádnapló megvan?
Kiváló dolgozó jelvény?:)))))))

tsanyi 12009 2012. február 10. 18:55   Válasz erre: 12007
ja, cuclista.....:))

tsanyi 12008 2012. február 10. 18:54   Válasz erre: 12006
Most mirõl beszélsz?....miféle én brigád?......vazz, már többször írtuk, hogy ez az a tipikus vadjobbos szemlélet....aki nem kedveli ahoyg "dolgoznak" az rögtön ballib gyúrcsánybajnaibérenc?....nem tûnt fel, hogy õket sem kedvelem?....én is hányok az emútnyócévtõl, de még jobban attól amit most mûvelnek nemzeti címszóval árulják el a hazánkat......

....ma volt riport azzal a fickóval aki anno kötötte a szerzõdést, de legalábbis benne volt.....nyilván megkapták zsebbe a magukét az akkoriak is, de a mostaniaknak csak az fáj, hogy akkor nem kaptak belõle.....és épp ezért kéne eltûnnie minden nyomorultnak aki eddig bármikor is a hatalom közelében volt mert nem bírnak kibújni a bõrükbõl, akármit is mondanak csak a zsebtömésen jár az eszük nem rajtunk.....

...és tényleg szebb jövõt....,de mindenkinek aki itt él és nem csak annak akire azt mondják, hogy az neki jár, de a többinek nem......

qqriq64 12007 2012. február 10. 17:02   Válasz erre: 12006
Sanyi brigádod van??? :)))))))

egynyoc 12006 2012. február 10. 16:15   Válasz erre: 12005
Hmm... na azért sokan nem most jöttek le arról az általad emlegetett falvédõrõl...sõt, arról miért nem mesélsz hogy ezt hazára nézve elõnytelen szerzõdést a ti brigádotok kötötte??? Vajon a szoclib bipsik mennyit zsebelhettek ezen 2005-ben?? NEM vagyok viktor király párti de hányok az elmúlt 8 évtõl....
Szebb Jövõt!

tsanyi 12005 2012. február 10. 10:15  
Lehet, hogy ez az oka a ryanair 3 mrd-os támogatásának?: http://penzkerdes.blog.hu/2012/02/10/lenyomta_a_ryanair_az_allamot_is_1?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_10&utm_campaign=index

"Michael O’Leary nem most jött le a falvédõrõl. A világ egyik legnagyobb fapados légitársaságának vezérigazgatójaként és Írország egyik leggazdagabb üzletembereként személyében kevés keményebb tárgyalópartnerre számíthat bármely reptér-üzemeltetõ, vagy az õt támogatni szándékozó kormány. Bizonyítja ezt az is, hogy többször jött és ment – megegyezés nélkül – pontosan azért, mert akármibe sosem ment bele. Szerinte a budapesti reptér sokat kért, ezért eddig nem fejlesztett ezen a környéken. Most viszont itt volt a ziccer, és nem hagyta ki. Arra viszont kevesen gondoltak volna – valószínûleg õ maga sem – hogy tárgyalásaiban legfõbb szövetségese éppen Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos lesz, aki jól idõzített tényfeltárásával csodálatos gólpasszt nyújt számára.
Michael O’Leary csütörtök délelõtt mosolyogva jelenthette be, hogy nem csak a reptérrel, hanem a magyar állammal is megállapodtak, és támogatást kapnak a ferihegyi járataikért cserében."

....tehát a félkegyelmû(vagy esetleg némi jussért cserébe direkt?) kormány embere elszólta magát nyilvánosan, hangosan többször is a héten, hogy 10mrd kártérítést kell fizetni a reptérnek ha csökken az utasszám.....erre jön a ryanair és hozza az utasszámot....persze nem ingyér....és akkor van egy jóhiszemû verzió a bejelentésre, hogy simán ennyire hülyék vagy van a rosszindulatú, hogy ezért cserébe kaptak valamit....esetleg a 3mrd-ból megfelelõ jussot....

Bubó Doki 12004 2012. február 10. 10:05  
TÁMADÁÁÁÁÁÁS!!!! Nyakunkon az ellen! Bástya elvtársat megtámadták az ürgebõrbe kötött békaemberek! A háromlábú Tripodok és Vader nagyúr harca a szíjenennel!!!
Új, színes, végtelenített politikai paródia! NE hagyd ki!
De! Vigyázz, mert zavar támadhat az Erõben, és Csubakka átveheti a hatalmat! (lehet hogy jobb lenne?)
Elõre, a szent harcunkért! A Szabadság, a nyomor, a hideg és a szegénység nevében! Éljen a Vezér! ( és kérjen sok kölcsönt a támadóinktól..)

TomRed 12003 2012. február 10. 10:04   Válasz erre: 11996
Ez volt a módszer: http://www.zsiday.hu/blog/panaszkodnak-az-ad%C3%B3t%C5%91zsd%C3%A9z%C5%91k

tsanyi 12002 2012. február 10. 09:46  
hmm.....elõre látta?:
"Orban Viktor (KRiTiKA, 1992/2.)

"Nem szabad azt gondolni sohasem, hogy a politikus pótolhatatlan. Abban a pillanatban, ha egy politikus, vagy politikai párt azt gondolja, hogy ha nem õ vezeti az országot, ha nem õ van többségben, akkor tragédia lesz - az egész országra nézve veszélyt jelent." "

tsanyi 12001 2012. február 10. 09:44   Válasz erre: 12000
Lehet, hoigy ezért tûnt el a CNN a kábeltv-krõl?.....már azzal is kivédett legalább 1, de inkább több támadást...vazz.....igaza van Bubónak....A Tanú film elevenedik meg......,de legalább Bástya Vezér Elvtárs nem csak szart ér....van ellene támadás nem kevés....

tsanyi 12000 2012. február 10. 09:34  
Beteg vagy nem beteg?: http://progressziv.blog.hu/2012/02/09/stabilizalt_bolondsag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_10&utm_campaign=index

"
„Puccskísérlet zajlott ellenem, a CNN is benne volt!” – ha ez a mondat a pszichiátrián hangzik el, akkor üldözési mánia, ha viszont a Fidesz frakcióülésén, ráadásul a miniszterelnök szájából, akkor politika.
…Úristen: lehet, hogy nálunk most ez a kettõ ugyanaz? Ha ez így van, ha ez igaz, akkor mi vagyunk az igazi bolondok, akik hagytuk és mindmáig eltûrjük ezt az állapotot – és egy ilyen elmeállapotban lévõ alakot a kormány élén."

......kicsit kórosnak tûnik ez az üldözési mánia....bár nem gondolnám, hogy a vezér lenne sérült, ezt inkább a hívekre akarja kivetíteni......

......az elõzõek sem voltak kutyák a táncos és síró fletó, a beszédhibás meggyesi meg mindannyian, de ezt nem tudták ûberelni..:)

boss2 11999 2012. február 10. 09:33   Válasz erre: 11995
Ezt az Oszkót eddig nem tartottam rossznak, de most nagyon gusztustalan !
Elõadja ,hogy" kezét lábát összetörte" a Malév megmentéséért mint miniszter . Természetesen tudta, hogy a Wizz Air is feljelentette a Malévot az EU.-ban. Majd pályázik egy igazgatói állásért a feljelentõnél. Gondolom meg volt szorulva anyagilag !
Ezek mind ilyen fajták , legyenek bármelyik oldalon !

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/09/oszko_a_wizz_air_igazgatosagaban_is_a_malev_megmentese_mellett_erveltem/

Itt egy másik téma a vörös korszakból, de ugyanazon "közösségbõl "
http://mno.hu/belfold/17-milliardos-kar-feljelentes-a-motim-es-a-mal-ellen-is-1050464

tsanyi 11998 2012. február 10. 08:54   Válasz erre: 11996
A bankbetét pár éve akár jobb is lehetett mint egy olcsó svájcis hitel, akkoriban többször is írták, hogy akiknek volt pár tízmilla(vagy több, de mindegy) azok felvettek olcsó jelzáloghitelt és betették nagyobb kamatra betétként vagy államkötvényt jegyeztek..........ugye ez 2 éve már nem volt igaz, de ezen segítettek tavaly a végtörlesztéssel aminek szerintem csak mellékszála volt az, hogy a nagyokon kívül pár kisember is tudott vele élni........

tsanyi 11997 2012. február 10. 08:50   Válasz erre: 11992
Egyébként oszkóbajnai és a többieket ugyanolyan tolvajnak tartom(mégis mibõl lehetett Mo.-n ilyesféle vagyont szerezni közpénz vagy nagyvállalati lopás nélkül?) mint a zorbibandát.......amiért alternatíva lehet a zorbiék ellen az csupán a stílusuk és, hogy eszükbe sem volt volt uralkodni úgy rajtunk, hogy rabszolgáknak érezzük magunkat mint most hisz a vezér is kimondta, nekik csak az általuk középosztálynak tartottak számítanak és persze a nyugdíjasok, de õk csak a szavazataik miatt.....

Bedouin 11996 2012. február 10. 08:47   Válasz erre: 11994
Érdekes az, hogy 31%-a a végtörlesztésnek bankbetétbõl lett kifizetve.
Csak egy egyszerû kérdés: ha van bankbetétem, akkor minek a hitel. Erõsen kételkedem abban, hogy a betét többet hozott neki, mint amit a hitel elvitt.
Talán túl egyszerûen látom?
Ezer százalék, hogy én legelõször az adósságtól szabadulnék meg, hisz addig nem is lehet felhalmozni ...

tsanyi 11995 2012. február 10. 08:47   Válasz erre: 11992
A wizzair mostani vezetõjét az elsõ orbán kormány nevezte ki 2001-ben a malév élére akit 2003-ban rossz gazdálkodás miatt(legalábbis erre hivatkoztak, de a franc tudja) menesztett a szoci kormány és utána alapították meg a wizzair-t, de a fószer a fidesszel igen jó kapcsolatokat ápol állítólag(nem tudom, csak olvastam) azóta is......ugyan ennek ellentmond az, hogy most a ryanair-nek adnak 3 mrd-ot, hogy abból létre tudja hozni a magyarországi bázisát.....

....egyébként azt nem nagyon tartom jónak, hogy egy pártkifizetõhelyként funkcionáló vállalat csak azért maradjon meg mert régi magyar vállalat....igaz menthetõ lett volna ha bármelyik pártban lett volna legaláb szemernyi tisztesség és a lopáson kívül a gazdaságossággal is foglalkozott volna......így ugyan érzelmi okokból sajnálom a malév csõdöt, de racionálisan viszont nem.......ezekkel a csõdökkel csak az a baj, hogy igazából azért csinálják, hogy a tartozásokat ne kelljen kifizetni, de utána hamarosan csinálnak másikat ami átveszi a helyét csak már jó elvtársak fogják vezetni megfelelõ leadóval....

TomRed 11994 2012. február 10. 08:00  
A végtörlesztés egyértelmûen a gazdagokat támogatta. Viszont ennek az árát MINDENKI megfizeti, azok is akiknek nem volt deviza hitele, meg persze azok, akik nem tudtak végtörleszteni, nem volt félretett tartalékuk.

Továbbra is az a véleményem, hogy kirívó esetekben egy késõbbi kormány kötelessége lesz feltárni vagyonosodási vizsgálat keretében, honnan kerültek elõ ezek a milliárdok.

"8. Mibõl végtörlesztettek a devizahitelesek?" http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/tizenket_erdekesseg_a_vegtorlesztesrol.162617.html

Amennyiben az adófizetõk és bankok pénzét nem erre fordították volna, akkor komoly segítséget tudtak volna adni a megemelkedett törlesztõ részletek támogatására, illetve a kilátástalan helyzetbe került családok megsegítésére.

Taro 11993 2012. február 9. 23:17   Válasz erre: 11992
2011 áprilisa óta igazgatósági tag.
Ezzel az információval gazdagabban, melyik állítása hamis a 3 részes cikkében?
Mert amennyiben az állítások továbbra is valósak, úgy ez a hsz csak eltereli a figyelmet a valóságról, de az által, hogy egy ember becsületébe gázol egy politikai párt, egy kormány alkalmatlanságát takarandó.

Oldi 11992 2012. február 9. 22:43  
.. Ez az igazi abszurd: Oszkó exminiszter tavaly április óta a Malév konkurens igazgatóságában

„Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki blogjában sûrûn értekezik a Malév csõdbemenetelének esetlegesen õt érintõ részleteirõl, tavaly áprlis óta tagja a Malév-konkurens Wizz Air igazgatóságának.

Az ecoline.hu fedezte fel a Wizz Air más téma kapcsán kiosztott éves jelentésében, hogy tavaly április óta a Malév-konkurens fapados légitársaság igazgatóságában ül Oszkó Péter volt pénzügyminiszter.

Az érintett a hvg.hu-nak megerõsítette a tényt, aminek azonban szerinte nincs hírértéke.

Az ügynek azért lehet mégis figyelemre méltó, mert Oszkó Péter az elõzõ kormány állami vagyonért is felelõs minisztereként jelentõs szerepet játszott a Malév helyzetének alakításában. Oszkó a Malév múlt heti csõdbemenetelét megelõzõen és azóta is — az egyébként a HVG-nél üzemelõ — blogjában rendszeresen reagál a Fidesz-kormány állításaira, melyek a Malév csõdjéért elsõsorban a Gyurcsány- és Bajnai-kabinet — tehát többek között Oszkó — tevékenységét teszik felelõssé.

Meglátásai úgy összegezhetõk, hogy õk az — idõszakában visszaállamosított — nemzeti légitársaság ügyeiben az elvárható gondossággal jártak el.”

nol.hu

- Az alternatívátok....

tsanyi 11991 2012. február 9. 21:08   Válasz erre: 11989
Így érthetõ...

TomRed 11990 2012. február 9. 20:43   Válasz erre: 11988
"Mint ahogy azt már mondtam a bevezetõmben is, de nem tehet az Európa Tanács számunkra olyan kényszerre kötelezettséget, amely a magyar alkotmánnyal ellentétes lenne."
Ezek hamarabb átszabják az alkotmány, ha úgy tartja az úri kedvük, mint a szabó egy nadrágot.
Tényleg, ilyenkor mindenkinek fel kell vajon újra esküdnie a V2.3 verzióra?
Annak idején pedig az Orbán kormány melyik alkotmány védelmére esküdött fel?

TomRed 11989 2012. február 9. 20:17   Válasz erre: 11983
Hát talán azért, mert már elõre tudták, hogy külsõ befektetõt nem sikerült találniuk a Malév megmentésére. Ugyanakkor a Budapest Airportot 2007-ben 75 évre bérbe adta az elõzõ kormány úgy, hogy egy összegben kifizetésre került a bérleti díj. Viszont a bérleti szerzõdésben az is szerepelt, hogy amennyiben az állam hibájából erõsen csökken a légikikötõ forgalma, akkor kártérítést, kötbért kell fizetni a bérbevevõnek.
Mivel egy repülõtér forgalmának jelentõs részét képezi az átmenõ forgalom is, így a Malév kiesése miatt célszerû volt idecsábítani egy másik társaságot, hogy használja a repteret egyik telephelyének. Tehát a 3 milliárd támogatás olcsóbb lehetett, mint az esetleges kötbér.
Szerintem még évekig fognak ezen a helyzeten vitatkozni a politikusok és szakértõk, de azért az látszik, hogy nem egyszerû a kisebb nemzeti légitársaságok helyzete a fapadosok és nagyok szorításában. (Swissair, Sabena stb.)
A lengyel és cseh légitársaságokat is emlegetik, mint amelyeknek problémái lehetnek a közeljövõben.

tsanyi 11988 2012. február 9. 20:15  
Ezt el kell olvasni fõleg a híveknek....a kettõs beszédrõl, hogy végre az eu-ban ezt komolyan veszik és kioktatják navracsicsot, hogy mondja ugyanazt a nyilvánosság elõtt is mint amit az elnök szobájában: http://poldi.blog.hu/2012/02/09/ep_vita_jaj_szegeny_navracsics_ur?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_09&utm_campaign=index

"Ekkor azonban Kroes asszony a következõt mondta:

"Nem azt kérem, hogy vegye figyelembe. Azt kérdezem, elfogadja-e és végrehajtja-e azokat a konkrét ajánlásokat, amelyeket az Európa Tanács megfogalmaz."

"Amennyiben ezek a javaslatok nem ellentétesek a magyar jogrendszerrel és a magyar alkotmányossággal, akkor természetesen." - így Navracsics úr.

(De jaj, még ezzel sincs vége, pedig olyan kerek lenne...)

"Ez más, mint amit ön az irodámban mondott nekem!" - és Kroes asszony szavait bizony taps és gúnyos nevetés kísérte a teremben...

"Elnézést! Akkor hadd válaszoljak: nem más, ez ugyanaz! Én ugyanis a magyar alkotmányra és a magyar jogrendszerre felesküdött képviselõ vagyok. Értelemszerûen nem tételezem fel, hogy az Európa Tanács ezzel ellentétes javaslatot tenne. Ezért természetesen végrehajtjuk. Mint ahogy azt már mondtam a bevezetõmben is, de nem tehet az Európa Tanács számunkra olyan kényszerre kötelezettséget, amely a magyar alkotmánnyal ellentétes lenne."

tsanyi 11987 2012. február 9. 20:09  
Vamzerek, tudom hol laktok:))): http://dopemantv.blog.hu/2012/02/09/bazmeg_akta_lezarva_johet_a_kovetkezo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_09&utm_campaign=index

...06.30.-ig a határozatot olvassa fel, utána van szöveg...

" Fölolvasom a rendõrség nyomozást megszüntetõ határozatát, ami egy konkrét mûelemzésnek is beillik. A nyomozó hatóság ezúttal nagyon korrekt munkát végzett és igazságos döntést hozott. Megköszönöm a szélsõjobb, a kuruc.info, a följelentõk és az ügyészség közremûködését. Nélkülük Pityinger DopeMan László sosem tudta volna bebizonyítani, hogy még nem szûnt meg Magyarországon a szólásszabadság intézménye. Van még remény, csak bátornak kell lenni. A hatalom elleni egyetlen fegyver a hangosan és keményen kimondott kritika. Gyakoroljátok! Van egy rossz hírem is. Tudom kik a vamzerek. Még a címüket is. Végül pedig hálám jeléül egy elõadok egy átdolgozott népdalt a följelentést generáló erõk tiszteletére...:D "

tsanyi 11986 2012. február 9. 20:02  
Amúgy milyen jó lenne ha már nem lehetne többet ilyen híreket megosztani?...na nem a cenzúra miatt hanem mert nem lennének többé....egy kis nyugalom jó lenne végre....

tsanyi 11985 2012. február 9. 19:48   Válasz erre: 11984
Ha nincs számszerûsítve akkor bármennyi is lehet akár egy is.....pl. az utolsó vacsora után is visszaigényelték az áfát pedig abból csak egy van, illetve kettõ mert ugye stadlernek is jutott egy...:))))...de tényleg, mi van ha egy nav ellenõr egy darab eladott motorom után azt mondja, hogy fizessek utána adót?....forduljak ehhez a bíróhoz?..

TomRed 11984 2012. február 9. 19:44   Válasz erre: 11975
Van azért egy olyan fogalom, hogy kereskedelmi mennyiség. Igaz, hogy pontosan nincs definiálva, de végsõ soron a körülményeket mérlegelve ezt akár a bíróság is megállapíthatja. Nyilván nem egy darab.
Sajnos nehéz ezt definiálni, de mondjuk, ha valaki évente tíz, húsz kocsit értékesít haszonnal, az már nehezen tudja kimagyarázni az üzletszerûséget.
Az adóhatóság az Adózás rendjérõl szóló 2003. évi XCII. törvény szerint jár el: http://www.jognet.hu/?f=show&id=11483&tid=75
(Ezt amúgy szintén évente változtatják, hogy ne unatkozzanak a jog alkalmazók.)
Érdekes alapelvek ebbõl a szempontból:

1. § (7) A szerzõdést, ügyletet és más hasonló cselekményeket valódi tartalmuk szerint kell minõsíteni.
2. § (1) Az adójogviszonyokban a jogokat rendeltetésszerûen kell gyakorolni. Az adótörvények alkalmazásában nem minõsül rendeltetésszerû joggyakorlásnak az olyan szerzõdés vagy más jogügylet, amelynek célja az adótörvényben foglalt rendelkezések megkerülése.

Végsõ soron felfogható ez úgy is, hogy valahogyan el kell csípni az ügyeskedõket a tisztességes adófizetõk érdekében, amint elõbb is említettem.

tsanyi 11983 2012. február 9. 19:29  
Mi lehet az oka annak, hogy a malévot ugyan hagyták bedõlni, de a konkurrens ryanair-nek meg adnak 3mrd támogatást?.....nem akarok találgatni, tényleg nem értem.....

tsanyi 11982 2012. február 9. 19:19  
Azt hiszem, hogy most ez a legfontosabb dolog ami érhet egy kiskeresetû dolgozót: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120206-berkompenzacio-utan-is-van-akinek-csokkent-a-fizetese.html

....ma 3 cégnél jártam ahol az egyiknél kifogtam azt az idõt amikor egy kisfõnök a raktárban dolgozóknak magyarázta el épp, hogy miért kevesebb a pénzük mint tavaly......nem volt könnyû helyzetben......és nem igazán dícsérték zorbiékat......

tsanyi 11981 2012. február 9. 19:02  
Nyilván olyan mértékben csökkent az államadósság, hogy az adósságmérõ nem tudta követni és bekrepált:)): http://www.portfolio.hu/gazdasag/eltunt_az_adossagnyomas-mero_a_miniszterium_honlapjarol.162675.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

tsanyi 11980 2012. február 9. 18:48  
Vegy a mostani beszédét tekinthetjük az õ öszödijének?...csak esetleg helyette el lehetne mondani az igazat amit úgyis mindenki tud:)): http://phenakistoscope.postr.hu/orban-meg-mindig-nem-tudok-igazat-mondani

tsanyi 11979 2012. február 9. 18:45  
És a hívek a vezér állandó ellenségkeresése miatt azt gondolják, hogy mindenki aki a szeretett vezetõjük ellen van az mocskos gyúrcsányimádó ballib komcsi meg ami még csak lehet....tény, hogy a vezér és csapata azon van, hogy a megmaradt híveik nehogy kiszeressenek belõlük így aki nem velük az ellenük, de azért elõbb utóbb csak kinyílik a szem nem?...igaz gyúrcsánynak is vannak elvakult hívei a mai napig....mondjuk neki legalább volt egy öszödi beszéde.....a vezér ha véletlenül megbotlana és elkezdene beismerni mindent az nem férne bele egy pár napos beszédbe...fidel sem bírná végig pedig azt hiszem õ tarja a leghosszabb beszéd titulust.....:)

ziksz4 11978 2012. február 9. 18:40  
Az itt jelenlévõ azonos nevû felhasználótól elnézést kérek!
A kép neve: Dr. Bubó!:-))

Bubó Doki 11977 2012. február 9. 18:15  
Basszus, ez a film az elejétõl a végéig ma is aktuális...sose hittem volna! Csak be ne tiltsák ezt is...

tsanyi 11976 2012. február 9. 18:04  
Kedves Vezetõnket meg kell védeni....kijelentette, hogy õt meg akarták dönteni és egy valóságos puccskísérlet zajlott ellene az utóbbi hónapokban a szemét ballib nemzetközi erõktõl......vazz, ezt most kinek mondja?....maga is elhiszi vagy csak a hívek igényét akarja kielégíteni?.......látszik, hogy õ is nézte a Tanú-t csak más szemszögbõl......õ volt Bástya elvtárs és igazából fogalma sem volt soha, hogy miért röhögnek a moziban a figurán....:)

http://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

tsanyi 11975 2012. február 9. 17:47   Válasz erre: 11970
Biztos, hogy félreértettem?.....nincs leírva sehol, hogy esetleg mennyiségi korláta lenne a dolognak ezért a nav akár egy darab akármire is ráfoghatja, hogy üzletszerû hisz üzlet volt, eladtam tehát adózzak utána....ha lenne bármilyen megfogható és pontos érték, hogy mi fölött adóztatható akkor rendben van, de errõl nem írnak így gyakorlatilag bármivel megszorongathatnak ha akarnak....

TomRed 11974 2012. február 9. 14:06   Válasz erre: 11973
Igazad van ebben a konkrét esetben. A bírói függetlenséget nálunk sajátosan értelmezik, leginkább úgy, hogy nem lehet õket számon kérni a felelõtlen, téves döntéseikért.
Persze némileg hasonlóan viselkednek az orvosok is, de ott már van némi változás, amit többek közt a média kényszerített ki.

Taro 11973 2012. február 9. 13:52   Válasz erre: 11970
Azon azért lehet csodálkozni, hogy egy bíró felrúgja a jogalkalmazás legelemibb szabályait, mert ezzel a tettével porrá zúzza a jogállamiságot, az elemi jogbiztonságot.
Ez nem szakértõi kérdés. A bíró egyszerûen nem ismeri a saját szakmáját (vagy ismeri, de nem érdekli).

TomRed 11972 2012. február 9. 13:50   Válasz erre: 11966
Blog a témából: "Haladéktalanul kárpótoljuk õket is, mert valódi vesztese az adórendszernek csak az egyszeri, versenyszférában dolgozó jómunkásember lehet, pap vagy egyházfi nem." http://varanus.blog.hu/2012/02/09/xvi_benedek_toroljetek_az_egykulcsost?fullcommentlist=1#comments

klimas 11971 2012. február 9. 13:36  
Nagyon helyes, ennek a hírnek igazán tudok örülni:
http://sport.hir24.hu/retro/2012/02/09/hazahozzak-az-aranycsapat-legendajanak-hamvait/

TomRed 11970 2012. február 9. 12:03   Válasz erre: 11968
Nem pontos az értelmezésed:

Eddig is adóköteles volt bizonyos értékhatáron (jövedelmen) felül az ingóságok értékesítése.
Azt is vizsgálhatta az adóhatóság, hogy rendszeres jövedelemszerzõ tevékenység-e. Ez szerintem valamilyen szinten jogos is, hiszen amúgy bárki mûködtethetne egy WEB shopot kedvezõbb adózási feltételek mellett, mint egy normál boltot. (Például régiség boltot.)

Most csak némi szigorítás történt ez ügyben, amit a linkelt cikk elég jól ír le.

Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy egy jogász (bíró) nem ért gazdasági, adózási kérdésekhez. Javasolni kell ilyenkor szakértõ bevonását, aki képes a bíró által is könnyen érthetõ példákon bemutatni a gazdasági jogszabályok értelmét, értelmezését Persze valamelyest hozzáértõ ügyvéd szükséges. Így lehet nyerni az adóhatósággal szemben, tapasztaltam.
Szerencsére Magyarországon nincs precedens jog.
Viszont mindig is "igazság" szolgáltatás helyett "jog" szolgáltatás van hazánkban...

tsanyi 11969 2012. február 9. 09:47  
Enyire be vannak tojva a millától? : http://nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/02/08/europa_detox?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_09&utm_campaign=index

....nem maga a poszt amit itt most érdekesnek találok hanem a trollok tömkelegét akiket nagyon gyorsan ráküldtek....még azok is azok akik elvileg a milla mellett érvelnek, de igen alpári stílusban épp azért, hogy mellettük a derék fityiszesek mûveltnek tûnjenek......már írtam régebben, hogy ismertem fizetett trollt akinek 10-ed magával ez volt az igen jól fizetett melója....tehát félnek, de miért ha mellettük a 2/3-ad?...:))

tsanyi 11968 2012. február 9. 08:41  
Egyébként ez tudatosult már bennünk?:

"Január elsejétõl módosult az szja-törvény, amely egyértelmûen kimondja, hogy 2012-tõl már önálló tevékenységbõl származó jövedelemnek minõsül az ingó vagyontárgy eladása. Emiatt nagymértékben megnövekszik az adóteher."

..tehát eszerint gyakorlatilag minden adás-vétel magánszemély esetében is adóköteles(ha jól értem)....

tsanyi 11967 2012. február 9. 08:37  
Errõl az ügyrõl írtam pár napja amikor azt mondtam, hogy az új kotmányra hivatkozva a bíró a nav-nak adott igazat olyan módon, hogy egy 2004-es adótörvényt mendott ki az ügyben érvényesnek az épp érvényben lévõ 2005-ös helyett mert az kedvezõbb a nav-nak(államnak), persze az indoklás nem ez volt hanem ezen indoklás alapján:

""a bíróságok a jogalkalmazás során a jogszabályok szövegét elsõsorban azok céljával és az Alaptörvénnyel összhangban értelmezik. Az Alaptörvény és a jogszabályok értelmezésekor azt kell feltételezni, hogy a józan észnek és a közjónak megfelelõ, erkölcsös és gazdaságos célt szolgálnak". A bíró ezen elv mentén azt állapította meg, hogy az adóhatóság értelmezésének elfogadása esetén érheti el a józan észnek és a közjónak megfelelõ, erkölcsös és gazdaságos célját az szja-törvény vonatkozó rendelkezése. "

és itt a hír: http://penzcentrum.hu/adozas/reszkessetek_adozok_fenyeget_az_uj_alkotmany_reme.1031497.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

...gondolom a jó hívõknek akik a pártban jelentõs szerepet töltenek be(vagy legalább nyalják közvetlen feljebbvalójuk seggét) azokat a teljesen független bíróság nem fogja elítélni ez alapján.......tehát mégis megvalósul a fenyegetés mivel így bármikor bármilyen gazdasági ügyben bárkit el kaszálhat a független bíró persze még véletlenül sem utasításra.....ez az ügy gondolom csak precedensnek kellett a jövõbeni koncepciós ügyekhez...

TomRed 11966 2012. február 8. 23:32   Válasz erre: 11965
Ha már úgy is öles léptekkel haladunk vissza a múltba, akkor mi sem egyszerûbb, mint visszaállítani némileg modernizált formában a Szent Inkvizíció Szent Hivatalát: http://hu.wikipedia.org/wiki/Inkviz%C3%ADci%C3%B3

A lényeg, hogy "az eretnekeket a világi hatóságoknak kell átadni és minden vagyonukat el kell kobozni."

Ezt akár nevezhetjük egyházi adónak is.:-)

Komolyra fordítva a szót. Végre a katolikus egyháznak és a magukat kereszténynek és demokratának nevezõ politikusoknak is fel kellene fogniuk, hogy Magyarország lakossága soha nem volt olyan mértékben katolikus vallású, és különösen nem buzgó templomjáró, mint például a lengyelek. Ezt leginkább azok tudják felfogni, akik nem divatból jártak a szocializmus idején hittanra és misére, mivel most igen sok képmutató politikus és azok talpnyalói mutatják magukat vallásosnak.
Vagyis a Semjén-féle erõszakos hittérítés visszájára fordulhat és a meggyõzõdéses vallásos embereket hozza kellemetlen helyzetbe.
Ez a helyzet ahhoz hasonló, ahogyan most a határon túlra került magyarokat fordítják szembe a Magyarország jelenlegi határain belül élõ magyarokkal...

Oldi 11965 2012. február 8. 20:33   Válasz erre: 11964
:-) Dehogynem, csak az döntõ többségében nem a keresztény egyház...:-)))

TomRed 11964 2012. február 8. 19:32   Válasz erre: 11956
"A miniszterelnök-helyettes azzal indokolta a változtatás szükségességét, hogy az egykulcsos adó bevezetése miatt az egyházak számára felajánlható személyi jövedelemadó egy százalékának összege is jelentõsen csökken. Tény, hogy az új adótörvények és a gyerekek után járó adókedvezmény miatt mintegy 500 milliárdos visszaesés mutatkozik az szja-bevételekben, ezért az egyházaknak adható százalék is kevesebb lesz."

Mi a gondjuk, nem értem... Megoldás: akinek több marad tejbe aprítani, az többet dobjon a perselybe.
Vagy odáig már nem terjed a vallásosságuk, hogy az adó megtakarítás egy kicsiny részét az egyházuknak ajánlják fel?

qqriq64 11963 2012. február 8. 19:15   Válasz erre: 11962
Én az elsö müanyag horgászbotomat tárolóorsóval.
Nagy királyság volt akkoriban.

classic 11962 2012. február 8. 18:50   Válasz erre: 11961
Tényleg a budai Skála...ott vettem az elsõ hegesztõ gépemet....40 kiló volt...én 16 éves és 50kiló...szép volt gyalog a hatoson hazavinni.

qqriq64 11961 2012. február 8. 18:45   Válasz erre: 11960
Igazad van de úgy van ezzel az ember hogy kicsit savanyú nagyon veszteséges de a mienk.
Valahogy beletartozott az életünkbe.
Kivégezte a piac ami nem tolerálja a bújtatott sógor koma jóbarát vízfejet.De mint mondtam sajnálom.
A budai Skálát is sajnáltam amikor lebontották.

classic 11960 2012. február 8. 18:34  
De most kit zavar, hogy egy mûködésképtelen vállalkozás megszûnik mert mondjuk az állam nem ad többet a mûködésére. Érdekes, vagy inkább nem tudom, hogy mondjuk a nagytiszteletû (?) IMF megszabta é feltételül a malév péznyelõ leállítását?
Ritkán várok a reptéren de amikor kint vagyok órákig elnézem a gépeket...utoljára 3 órán keresztül nem láttam sem le sem pedig felszállni a malév gépét. Viszont az összes gagyi fapados garmadával igen. Akkor???? Könnyeket persze lehet ejteni de minek.

klimas 11959 2012. február 8. 18:34  
A másik oldal:
http://hvg.hu/gazdasag/20120208_budai_malev_repter

klimas 11958 2012. február 8. 18:26  
Hm! Hajlok rá hogy elhiggyem:
http://oszko.hvg.hu/hvg/malev-iii-a-birodalom-felfalja-gyermekeit/

tsanyi 11957 2012. február 8. 15:37  
Ez pedig vidám: http://kepviselofunky.blog.hu/2012/02/08/nem_fujt_szondat_a_trefas_allamtitkar?fullcommentlist=1#comments

"Elkerekedett Tállai András szeme, õ bizony meg nem fújja azt. Egyesek azt mondják, azért, mert õ sem volt akkor már szomjas, de mi a szóbeszédre nem adunk, legyen annyi elég, az istennek se fújta meg. A menet tovább haladt, a tréfa nem sikerült.

Így esett, hogy az állam titkárának eszén túljártak az út szélén gyalogló szegény legények. Meg néhány kommunista."

....lehet, hogy mégis csak ilyen segghülyék....házhoz mennek illetve házhoz jön a lóf@sz....:))))

tsanyi 11956 2012. február 8. 14:55  
Ez azért gyönyörû: http://index.hu/belfold/2012/02/08/horn_gyula_sikersztorijat_dobjak_a_diplomaciai_karanten_miatt/

"Teljesen új államközi szerzõdés megkötését tervezi a kormány a Vatikánnal. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes néhány napja megállapodott a Szentszék külügyminiszterével az elõkészítést végzõ delegációk felállításáról. Az újraírás szinte biztosan több költségvetési juttatást hozhat a katolikus egyháznak.

Semjén most csak annyit mondott, olyan finanszírozási konstrukció kidolgozására van szükség, amely megõrzi az egyháztámogatások értékét, és ellenáll a mindenkori gazdaságpolitika lépéseinek. Semjén szerint a lényeg, hogy az egyházat ne érje hátrány."

....ez azért felháborító....nem is értem, hogy egy világi államban miért kell bármely egyháznak pénzt adni?...adjanak a bennük hívõk, nekem miért kell?......és nem elég, hogy elszámolás nélkül kapják a zsíros tenyerükbe a pénzt még állandóan be is szólnak az erkülcs nevében amit persze csak magukra nem tartanak érvényesnek.......undorító ez az egész...

klimas 11955 2012. február 8. 14:44  
Emlékezzünk! S ne felejtsünk! :http://hvg.hu/sport/20120208_marian_cozma_emlekvideo_veszprem_kezilabd

qqriq64 11954 2012. február 8. 14:26   Válasz erre: 11953
Tipikus. Amiröl nem beszélünk az nincs.

Games 11953 2012. február 8. 14:14  
http://www.youtube.com/watch?v=AfT9jiIAQ2o&feature=g-vrec&context=G2126830RVAAAAAAAAAQ
Csak nézzétek meg, nem kell kommentálni.

tsanyi 11952 2012. február 8. 14:09   Válasz erre: 11949
Ehhez azért még annyit, hogy a tegnapi vezérbeszédben a kedves vezetõ még pont jó példaként, jó multikén emlegette a nokiát....erre ma bejelentették az elbocsájtásokat.....lehet, hogy fogalma(muk) sincs a valódi helyzetrõl?....ez egyébként fityisz körökben elégg elterjedt......még mindig azt hiszik, hogy az emberek és a cégek tele vanak pénzzel amit el lehet tõlük venni és be vannak srétõdve ha ez nem jön össze.....a statisztikák(fõleg amit õk rendeltek meg) még a fél évvel ezelõtti állapotokat mutatták be, de azóta egy csomó kis vég és még kisebb vállalkozás hagyta abba a nagyobbak meg csökkentették kevés kivételtõl eltekintve a termelést.....

tsanyi 11951 2012. február 8. 10:53   Válasz erre: 11950
Hát igen.....errõl akkor is írtunk, hogy az idõpont nem volt véletlen, igazából csak zorbi megerõsítése miatt volt erre szükség, hogy az eu adja fel azt a politikáját, hogy le akarja mondatni, elégedjen meg annyival, hogy behódol nekik, de igazából nem érdekli õket, hogy mit csinál az országban amíg a gazdasági döntésekben benyal nekik....,de egyáltalán volt bárki az országban aki komolyan gondolta, hogy nem fidesz megrendelés volt a menet?

Bubó Doki 11950 2012. február 8. 10:49  
Hopsz! Egy kis elszólás: http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/8/Elszolta_magat_Borokai_Gabor_4VO1LI#rss

tsanyi 11949 2012. február 8. 10:07  
Az most elbocsájott dolgozók vajon miként értékelik a BESZÉDET?: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/08/2300_embert_bocsat_el_a_komaromi_nokia/?rnd=8

"A komáromi Nokia-gyárból ez év végéig 2300 embert bocsátanak el, közölte a cég szerdán. A Nokia komáromi üzemében a cégnyilvántartás adatai szerint 2010 végén 4900-an dolgoztak, a cég közleménye szerint most már csak 4400-an vannak állásban. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók felét elküldik.

Orbán Viktor miniszterelnök a keddi évértékelõjében „tisztes haszon ellenében munkahelyeket és
értéket teremtõ” cégként emlegette – más cégek társaságában – a Nokiát."

qqriq64 11948 2012. február 8. 06:12   Válasz erre: 11947
Szart szarral kiváltani komoly teljesítmény.

Oldi 11947 2012. február 8. 01:00   Válasz erre: 11946
�Nektek viszont nagyon megy, vagy ment... Gratula! :-)

Zozomano 11946 2012. február 7. 23:34   Válasz erre: 11926
gondoltam és bazira hiányzott, fõleg az objektív, kicsit sem seggnyaló tájékoztatás.... én inkább a CNN-t néztem volna tovább, ez meg most úgy néz ki, mintha elindult volna a totális zorbista agymosás propaganda...basszus csak nekem tûnik a stílusjegyekbõl, hogy ez a neokommunizmus kezdete, nem csoda, hogy a kínai tõkére kokettálnak....bár az sem lenne ingyen....
zorbi nevében tiltakozom, sõt, ahogy mondta, bárki ezt állítja pereli, ÕK nem hazudnak, csak sûrûn updatelik a világképüket...de hát õket a nép hatalmazta föl...az a baj, ahogy Sanyi írta, az álmokat jól meg tudják fogalmazni, csak a megvalósítás valahogy nekem az ellenkezõjét hozza.....közgáz tanárom kérdezte is, hogy az eddig elfogadott tananyagot adja le, vagy az új matolcsorbán féle ezt tesszük és erre azt fogja reagálni a piac, mert mi így akarjuk???? alap tézisekkel mennek szembe azt csodálkoznak, hogy nem megy

gabo67 11945 2012. február 7. 20:33  
ja és azon azért lehet derülni, de ezen a mesén csak sírni

gabo67 11944 2012. február 7. 20:31   Válasz erre: 11936
anderzen se hazudott, csak papírra vetette a gondolatait, így született a mese

tsanyi 11943 2012. február 7. 19:44  
No, itt lesz az új középosztály aki persze kellõen hálás is lesz majd: http://tenytar.blog.hu/2012/02/07/uj_felsooktatas_fuggetlen_ertelmiseg_lecserelese?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_07&utm_campaign=index

"A sokszor érthetetlen intézkedések között azonban idõrõl-idõre fel lehet fedezni olyan lépéseket, amelyek világos üzenetet közvetítenek. Ilyen például az, hogy az állami felsõoktatás egyik fõ célja az állami bürokrácia szakember-igényének biztosítása. Az elmúlt idõszak intézkedéseiben (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, keretszámok, az állam szerepének növelése a felsõoktatási intézményekben) egyértelmûen tetten érhetjük a kormány ideálját a független értelmiséget felváltó, államfüggõ nemzeti középosztályról."

....remélem nem érik meg hatalomban azt az idõt amikor az új nemzedékük felnõne....legfeljebb a megfogantatásukat...:)

tsanyi 11942 2012. február 7. 19:38   Válasz erre: 11941
De-de.....:))....viszont ha a középosztályt így definiáljuk akkor azért az nem egy meghatározó erõ mivel ha körbenéz az ember akár egy cégnél kikbõl van több?....akik 3-500 rugót keresnek vagy akik 100 alatt?.....mondjuk a beszédben a nyugdíjasokat is erõsen szólongatta és felhívta az osztálya figyelmét arra, hogy álljanak a nyugdíjasok mellé mert kell a szavazatuk, hogy megõrizhessék a hatalmat és továbbra is jó legyen nekik......tényleg, a cigókat mikor említi meg, hogy álljanak melléjük mert kell a szavazatuk?....mert azért veszi õ is mint a többiek....

qqriq64 11941 2012. február 7. 19:28   Válasz erre: 11940
Miért nem szépen írtam?:)))

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114