20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Taro 13847 2012. június 4. 09:42   Válasz erre: 13844
Hagyni kell!
Így lehet teljes képet alkotni a FIDESZ örökös támogatóiról. Az utókor számára dokumentálni kell, hogy milyen lélekrajz képes fenntartani egy ámokfutó támogatottságát!
Inkább figyelj te is és majd jól kivesézzük (esetleg egy sör mellett)! :-))))))

Por 13846 2012. június 4. 09:38  
"A trollok kezelésének alapvetõ irányelve egyszerû: ne légy troll!"

Taro 13845 2012. június 4. 09:38   Válasz erre: 13842
A történelmi ismeretek hiányát nem pótolja a lelkesedés!
Tanulj. :-)))))
Mi a véleményed a vizitdíjról? Írd már meg egy hasonlóan sziporkázó hsz-ben!

TomRed 13844 2012. június 4. 09:36   Válasz erre: 13839
Ne etesd a trollt! http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Troll

Por 13843 2012. június 4. 09:30  
Na és persze örülök, hogy örömet okoztam!:-)))

Por 13842 2012. június 4. 09:25   Válasz erre: 13841
Hmm, rasszizmuuus!, admin, hol vagy?:-)
Szerencsére nem a megélhetési disszidensek vannak többségben kint, hanem akik tényleg önhibájukon kívül rekedtek kint. Nekem van 56-os disszidens ismerõsöm, és õ tényleg szereti a hazáját, honfitársait. Pl. Sopron a leghûségesebb város, hogy tehették? Biztos megtévesztették õket hazaszeretettel. Orbánék. Bogárék. Horthyék. Széchenyiek.
De te ezt úgysen értheted...hontalan...magold inkább a der die dast, hátha pár generáció után sikerül beolvadnod.

Taro 13841 2012. június 4. 09:15   Válasz erre: 13840
Minden leütésedet élvezem!
Abba ne hagyd! :-))))
Szellemi nagyságod elõtt térdet hajtok! :-))))))))
De azért még egyeztess a felcsuti cigány vezéreddel, hogy akkor most jó az ha a határon kívüliek szavazhatnak, vagy az csak az idegenszívûek mocskos ármánykodása? :-)))

Por 13840 2012. június 4. 09:06  
Na látod, ez a te nagy logikai rendszered, ismét bebizonyítottad nekünk "szagértõnk"! A barátaid mondták, h akinek nem tetszik elmehet. Háát, tényleg el is mentél:-)
Ha olyan nagy szakember vagy, reformálkodj, szervezkedj a határainkon kívül!(hátha nem bsznak hátba érte az osztrák-osztrákok)
Tényleg, miért itt, nekünk okoskodsz, ahol(akik) nem ismerik el, hatalmas tudásod, sértett geniekénk?
Gondolkozz el ezeken, bár kétlem hogy van ilyen funkciód beépítve...
Addig is mi visszük a terhet ! ;-(

Taro 13839 2012. június 4. 08:51   Válasz erre: 13837
te tényleg teljesen hülye vagy.

tsanyi 13838 2012. június 4. 08:11   Válasz erre: 13836
Egyszerû....már megkaptam párszor, hogy mit védem a szegényeket és mi közöm hozzájuk amikor van mit ennem és motorom is van tehát fogjam be........valóban volt olyan idõszakom amikor én is a rossz sorsáért a delikvenst hibáztattam és kicsit osztottam a lézer féle mondást, ez rövid ideig tartott és hamar véget ért amikor szembesültem ezzel magam is, ezért nem igazán tudom elítélni azt aki így gondol a szegényekre hisz együttérzést nem örököl az ember hanem tanul és ugye a szociban erre nem volt lehetõség mert mélyszegények nem voltak(vagy csak kis számban eldugva a nép elöl) na meg a legszegényebbnek is volt lehetõsége valamilyen módon(tanulással, gerinctelenek pártvonalon) felemelkedni és általános jólétben élni......a kapitalizmusban pedig már lenne mibõl tanulni példa van elég, de ahogy Oldi is írta itt csak olyanok vannak akik nem nélkülöznek legalábbis amíg motor van kenyér is, tehát nem véletlen, hogy kevesen állnak ki a szegények mellett akik egyre nagyobb számban vannak.......a mostani melóm révén gyakorlatilag nagyon keveset keresõkkel találkozok nap mint nap és minden alkalommal másokkal........nyomon követhetõ így az emberek véleénye és annak folyamatos változása.......talán ez is segít együttérezni velük na meg ha a szegényt felelõssé tesszük mindenért és még több terhet teszünk a nyakába akkor lépni fog, vagy elmegy a munkájával együtt(ahogy sokan mostanában) vagy lázadni fog és mindkét esetben a most jól élõk is elszegényednek.....

Por 13837 2012. június 4. 06:30   Válasz erre: 13834
Persze, nem értesz te semmitsem. Nemtom miben vagy "szakértõ", de másokat -ráadásul egy prof. Bogárt- szarházizol és hülyézel. Milyen intellektuális vagy!
Élbõl kioktatsz, sértegetsz zaccosan -ráadásul onnan kintrõl- minket akik fizetjük még az autód alá az utat is, és erre még büszke is vagy. Ügyes!
Eztán dicsexel a munkásságoddal (szervezés?) itt mindenkinek, majd fested magad hófehérre.
Ja, és "szerinted én nem tudom a te géniuszodat értékelni".
De. Sajnos el kell szenvedd a másfajta véleményt is! Ez a demokrácia, no nem a tiétek, kiválasztottaké.
Elbizakodottak vagytok és hülyének néztek bennünket.
Hajrá, csak így tovább!

TomRed 13836 2012. június 4. 01:05   Válasz erre: 13824
"Ki a f@szt érdekel (a megbízóikat kivéve) egy motoros fórumon az olyan sirámok, hogy éhen halnak a gyerekeitek, meg nem lesz fûtés a lakásaitokban, miközben üldögéltek a sokszázezres motorjaitokon...."

Ez meg mi ez? Kifejtenéd?

TomRed 13835 2012. június 4. 01:02   Válasz erre: 13818
Külföldön élõ embernek lehet-e választójoga, egyáltalán van-e oka beleszólni ilyen mélységben az itt élõk sorsába?

Csak eszembe jutott a hozzászólásodról...
Nem érzel valami ellentmondást itten?

Taro 13834 2012. június 3. 23:14   Válasz erre: 13832
Én így elmélkedek:

"Nem hiszem, hogy mondtam volna rád valami sértõt, de ha úgy érzed, hogy megbántottalak, akkor bocs. Nem volt szándékos. "

Nem nagyon értem, hogy a plebs (nép) miért is sértõ, de természetesen bocsánatot is kértem, amit azért tõled is elvárnék.

Egyébiránt a "kedves" Bogár Laci bácsi tekintetében pedig lehet különbözõ a véleményünk, de szerintem te sem az én szakmai tudásomat, sem pedig "Bogár Laci bácsiét" nem tudod értékelni, tekintve, hogy nem szakmád. Így objektív értékítéleted sem lehet sem az én szakmai tudásom, sem pedig "Bogár Laci bácsi" szakmai tudását illetõen (mint ahogyan nekem sem lehet objektív értékítéletem a te szakmád tekintetében).

Vagyis megint csak belefutottál egy laza sértegetésbe, de a sértegetést semmilyen tudás, tény nem támasztja alá. :-(((

"A Bogár Laci bácsinak te csk jelenthetsz, "barátom" , mégha az örökségedet is odaadod a Pécsi egyetemnek és a diplomádat se adják ki cserébe... "

Egyébként meg sok helyen csináltam, de pont Tatán nem. :-)))
Látszik is (hiszen hetente vagyok ott és elég sok tapasztalatom van a mûködéssel kapcsolatban) :-(((

Larten 13833 2012. június 3. 22:41  
Tsanyi !
Tényleg itt a világ vége! Én is megkezdem a bunker ásását a kert végében::)))
http://www.sg.hu/cikkek/90043/4_milliard_ev_mulva_osszeolvad_a_tejut_es_az_andromeda

Visszaolvasva benneteket (de csak kicsit, mert az egészségem többet ér),
szóval csodálom a türelmeteket.:))

Por 13832 2012. június 3. 22:32  
Taro, te így elmélkedsz? Hogyan gyalázkodsz akkor? Miért nem inkább a pubban nyomod?
A kultúrált érveid voltak: pl."szarházi, agyhalott Bogár a kedves plebsnek (nem a közgazdászoknak)" - ez ugye pl. én vagyok...
finom logika: "Na akkor fog összeomlani az álomvilágod és majd akkor fog eljönni a változás.
Amíg a fotelban hátradõlve megnyugszol a Bogár féle hazug baromságokon, addig maradtok ahol vagytok."

A Bogár Laci bácsinak te csk jelenthetsz, "barátom" , mégha az örökségedet is odaadod a Pécsi egyetemnek és a diplomádat se adják ki cserébe...

Egyébként az eü ellátás nálunk is zavartalan, lehet h ezt is te csináltad?

Por 13831 2012. június 3. 22:26  
Aha, pontosan, míg te pedig finn vagy, miért nem oda mentél akkor?

qqriq64 13830 2012. június 3. 22:16   Válasz erre: 13828
Igen. Meg Jézus is magyar volt és hétszer csavarodik a DNS-ed.

Taro 13829 2012. június 3. 22:00   Válasz erre: 13817
Bocsánat! + egy picit lejáratom magam, aztán simogathatjátok a pulitokat a bõ gatyában:
Tudod Por ez a vita onnan indult, hogy felállítottam egy logikai láncot. Erre te minden észérv, logikai cáfolat helyett elkezdtél mélymagyarkodni, meg engem ócskázni, mert elköltöztem abból a putriból, ahol ma az a menõ csávó, aki lop, csal hazudik. Én barátom létrehoztam abban a putriban kb. 40 munkahelyet az elmúlt 15 évben és nem minimálbéren fizetem a munkatársaimat, hanem tisztességes béren (a mai napig is kompenzálom a munkatársaimtól Orbán által elvett fizetés különbözetet).
12 éve tanítok az orvosi egyetemen és 12 éve átutalom az egyetem alapítványának a teljes honoráriumomat. így a mai napig nekem kerül pénzembe, amikor saját kocsival, saját költségen leutazok Pécsre, kifizetem a szállodát és tanítom a fiatalokat.
Munkásságom minõségét jól mutatja, hogy pl. Esztergom városában 2001-2003 között én voltam aki megcsinálta az eü alapellátás teljes tulajdonosi-, mûködési átszervezését és a FIDESZ fiúk ide- Meggyes Tompika oda, ma egyedül az eü alapellátás mûködik a városban zavartalanul (még a közvilágítás is súlyos hiányosságok mellett döcög).

Lehet itt fröcsögni, lehet kétségbe vonni mások hazaszeretetét, tisztességét, véleményformálási jogát, de ez csak egyet mutat: Az érvek teljes hiányát.
Ez pedig téged minõsít, nem engem.

Por 13828 2012. június 3. 21:57   Válasz erre: 13826
Végülis az is lehet életmód!:-)
A történelmi dologban (is) tévedsz: mi voltunk itt elõbb.

qqriq64 13827 2012. június 3. 21:56   Válasz erre: 13824
A stílus maga az ember...

qqriq64 13826 2012. június 3. 21:54   Válasz erre: 13823
�Egyszer volt egy nép aki elindult Ázsiából és Európába érve beékelõdött a szláv népek közé. Az ugye nem menekülés volt a könnyebb élet felé? Ha néhány ezren teszik ezt azok hontalanok ha egy nép teszi azok honfoglalók?

Meghagyom Neked az oroszlán kiváltságát, ordítsál kedvedre.
Én megelégszek nyúl mivoltommal és gondtalanul kefélek:)))))))))

Por 13825 2012. június 3. 21:51   Válasz erre: 13824
Oldi!
Õk így kezdik: "A moneynak rendületlenül légy híve, ó ...hontalan, aki magyarnak hiszi magát, de ki is?"
Egyébként minden sértõdött volt honfitársamnak üzenem: Képzeljétek: én itthon is boldogulok, nem könnyen de osztrák szinvonalon biztos. És nem dolgozom magamat hülyére, van házam(saját, új) a családom egyben egészségben, és még beszélek egy idegen primitív nyelvet is amin kinyalják a sggemet az idegenek ha szépen rájuk mosolygok.
Mindezt saját erõbõl, a saját erõforrásaimból.

Oldi 13824 2012. június 3. 21:44  
Nem az a baj, hogy hontalanok senkiházik vagytok, - minden nemzetnek van selejtje, éljetek, boldoguljatok,- számotokra csak ez létezik, örüljetek, hogy a gyerekeitek jobban beszélnek angolul, mint ti, majd csak elfelejtik a felesleges magyart... de akkor minek jártok még mindig ide pofázni...

Ki a f@szt érdekel (a megbízóikat kivéve) egy motoros fórumon az olyan sirámok, hogy éhen halnak a gyerekeitek, meg nem lesz fûtés a lakásaitokban, miközben üldögéltek a sokszázezres motorjaitokon....

Por 13823 2012. június 3. 21:41   Válasz erre: 13822
Megértem az elkeseredésedet, de elképzelem mi lenne ha mindneki a világon odamenekülne, ahol könnyebb megélni?
Az idézetRE: az ilyen menjen is. Idézek, de nem a Népszavából: "inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl". Csk ne tegyenek keresztbe azoknak akik itthon maradtak - kényszerbõl.
És akkor jön el majd a változás.

qqriq64 13822 2012. június 3. 21:34   Válasz erre: 13818
Vazze. Nem érzem át az ottani élet súlyát???
Pontosan azét hagytam ott azt az országot mert túlságosan is átéreztem.

qqriq64 13821 2012. június 3. 21:30   Válasz erre: 13801
Igen, igazad van. Kurvára nem érdekel semmi a saját zsebemen kívül semmi.
Életem legnagyobb részét azzal töltöttem hogy hitegettek és én hittem. Ha késõn is de kinõttem belõle. Az ilyen hontalan meg egyéb turbómagyar dumákra már immunis lettem. Ott vagyok otthon ahol vagyok. Azért betennék ide csak Neked csak most egy idézetet.

„A bûnösök azok, akik el akarják hitetni veled, hogy a nagyvilágon e kívül nincsen. Ez az örök magyar hazugságok legsúlyosabbika. Ne érezd magad otthon a nagyvilágban, magyar! Ezt követelik tõled, születésed óta. Ezt szavalják neked az állami ünnepeken, már az óvodában rákezdik, és folytatják az iskolában, szavalnak, mennydörögnek, sulykolják a fülbe, hogy e kívül nincsen számodra. Húzódj be a Kárpátok eresze alá! Zárd magadra az ajtót, fordulj a fal felé, és álmodj szépeket, magyar! Ezt akarják tõled. És ha nem vagy elég óvatos, bedõlsz nekik. S tényleg úgy mozogsz majd ezen a bolygón egész életedben, mint egy marslakó, a határokon túl mint egy idegen.”

tsanyi 13820 2012. június 3. 21:29   Válasz erre: 13818
Akkor az okot kéne megszüntetni amiért dolgozni akaró és tudó emberek elhagyják az országot és nem itt fizetnek adót, járulékot........és nem véletlenül írnak vissza, gondolom nem akkora öröm eltávolodni a barátoktól és megszokott élettõl.....én is ha kicsit bátrabb(és okosabb) lennék már rég leléptem volna, de még kínlódunk......itt egy egyszeri embernek aki nem valamely párt uszályába tartozó cégnek dolgozik nem nagyon van jövõképe......

tsanyi 13819 2012. június 3. 21:23   Válasz erre: 13817
Összevetem....és pont oda vezetett ahová horthy vitte az országot....egy kis rész igen jól él a többség meg szív......a mostani 95% sem gondolta azt 20 éve, hogy ez lesz a vége....nem ezért mondtunk le a szociról.....hothy is a saját oligarchái érdekeit szolgálta csakúgy mint a mostaniak és mind az elmúlt 20 évben....a maszoposok külföldieknek ezek meg magyaroknak, de hiába mert nekünk, a 95%-nak kicsit sem lett jobb sõt, rosszabb lett.....szerinted hány gyarmat akik anno európai rabság alatt sínylõdtek szeretné vissza az angol, francia, holland stb. gyarmatosítókat?.....hát igen sokan kivéve a vezetõiket akik többnyire diktátorok...

upsy 13818 2012. június 3. 21:19  
nem személyeskedés,de aki itthagyta az országot a jobb jövõ érdekébe,az azért tényleg nem érzi át az itteni élet súlyát...és ne tartson szentbeszédet...hogy drágul minden,a fizetés meg valahol csökken...ha át akarod érezni a helyzetünket,élj meg kint annyiból,mint mi itthon,a maradék fizudat meg utald az itteni rászorulóknak!
és tényleg nem a személyedre háborodok,hisz nem ismerlek,csak nem egy külföldön élõ magyartól olvastam hasonlót...

Por 13817 2012. június 3. 21:11   Válasz erre: 13814
Sanyi, szerinted most mi a 95%? de nem önként vállalta.
És vesd össze az elmúlt 20évet, a Horthyéval.
Taro, részemrõl lezártam, mielõtt még teljesen lejáratod magad...

Taro 13816 2012. június 3. 21:03   Válasz erre: 13813
Azért azt ne gondold, hogy mivel te véresre vered a melled egy kicsinyített turulszoborral, mindjárt nagyobb és hasznosabb Magyar vagy mint én!

Taro 13815 2012. június 3. 21:00   Válasz erre: 13813
http://europa.eu/about-eu/countries/index_hu.htm
Vedd ki az országok közül Görögországot, Bulgáriát, Spanyolországot és Portugáliát (ja és Magyarországot).
A többi mind mûködõképes. Kövesd.

tsanyi 13814 2012. június 3. 20:59   Válasz erre: 13812
Ott?...konkrétan nyomor.....pár százezren élik a gazdagok életét és a többiek olyan nyomorban élnek amit itt még a putrisok sem ismernek.....persze lehetünk kelet gyarmatai is ahogy demján és a vezér akarja, de készüljünk fel pár kivételezettõl eltekintve a tengõdésre is....olvastam egyszer egy hsz-ben amit ide is tettem, hogy tényleg nagyon jó dolog volt a horthy korszakban élni amit sokan(szerintük mindannyian) visszavágynak......rendben legyen úgy, de ki vállalja önként a jobbágy, cseléd, proli életét?...mert ugye a 95% azt az életet élte....

Por 13813 2012. június 3. 20:57   Válasz erre: 13808
Azt én nem tudom, de ha vki mond egy mûködõképeset, akkor követem. Sztem az elsõ feladat képben lenni leszámolni a hazugságokkal. Egyébként én itthon is megtaláltam a számításomat. Nekem nem kellett külföldön "hontalankodnom" és onnan ide kiabálgatni a partvonalról sem...

TPBalaton 13812 2012. június 3. 20:52   Válasz erre: 13797
Kínában mi van???
A fél világot már õk pénzelik!!
Beleértve az USA-t is!!

Taro 13811 2012. június 3. 20:52   Válasz erre: 13807
Én nem viszek nektek semmit, sõt. Munkahelyeket szüntetek meg és eszem ágában sincs vállalkozást csinálni abszurdisztánban. Ellopom a pénzeteket (amiért én dolgoztam meg) és a döglõdõ nyugaton szép életet élek.
Nem viszek nektek változást sem. Változtattam magam (Ausztriába költöztem).

Nem hiszem, hogy mondtam volna rád valami sértõt, de ha úgy érzed, hogy megbántottalak, akkor bocs. Nem volt szándékos.

tsanyi 13810 2012. június 3. 20:52  
A személyeskedést eddig sikerült elkerülni.....szerintem, elég a véleményeket ütköztetni......abból is ért a magyar...:)

Por 13809 2012. június 3. 20:47  
Ja most nézem: ott tengõdsz tényleg!
Jó honosodást.

Signo: A "sárban fetrengõk" egyike.

tsanyi 13808 2012. június 3. 20:46   Válasz erre: 13807
Rendben, és a megoldás?

Por 13807 2012. június 3. 20:42   Válasz erre: 13806
Na ez Tarolt!:-) Te hol is vagy egyébként? Dél-Koreában, vagy a tõlünk lopott kisantantiban? Abban a bõdületes életszínvonalban tengõdsz? Hmm. ne álmodozz, beszopjátok ti is, amint már számottevõ erõforrást produkáltok. Vagy pont te vagy az aki elviszi nekik a nyugat felszabadító demokráciáját?
Talán te hozod nekünk a változást? Ílyen stílusban? Örvnedünk!
És nyugi, nem dõlök hátra!

Taro 13806 2012. június 3. 20:24   Válasz erre: 13801
Nem szívesen pofázok bele a vitátokba, de nem állom meg szó nélkül.
Az összeesküvés elméletednek egyetlen szerethetõ eleme van. Az, hogy nem mi vagyunk a hibásak, de persze ez a legnagyobb hazugsága is egyben, mellyel a legnagyobb károk keletkeznek.
Amíg a szarházi, agyhalott Bogár ezt a mantrát nyomja a kedves plebsnek (nem a közgazdászoknak) és amíg hisz neki a nagy népnemzeti többség, addig mindenki hátradõl és mivel õ nem tehet a bajról, így a megoldás sem nála van. :-(((

vagyis akkor nincs megoldás, maradunk ezen a szinten, amíg a világ világ.
Aztán amikor elkezded megkeresni az ellenpéldákat (Dél-Korea, Írek, Szlovákok, Csehek, Románok, stb.) óhatatlanul felvetõdik a kérdés benned is: Õket nem gyarmatosítják? Õk azért bõdületes életszínvonal emelkedést produkálnak? Hát hogyan?

Na akkor fog összeomlani az álomvilágod és majd akkor fog eljönni a változás.
Amíg a fotelban hátradõlve megnyugszol a Bogár féle hazug baromságokon, addig maradtok ahol vagytok.

Por 13805 2012. június 3. 20:19  
:-) Hát Sanyi, elég sokat kéne írnom ,h jussunk vmire:-) Sajnos pont azokat írod, amikre én a "Fõáramlatú" (Main-stream, capiseqqri?) infókat mondtam.
Csak címszavakban: A RomaEmp legcsodásabb "fejlõdése" bizony a császárok alatt volt és sok évszázadig tartott, amíg - nem a gótok, germánok, hanem a HUN vezér Attila gyõzte le Catalaunumnál. Eztán jön kb. 300 nemlétezõ (behazudott év), amit a Julianus naptár refomjából és a leletek kamuságából TUTIRA tudunk. Aztán jön a "sötét" középkor, ami csk azoknak sötét, akik a föld (ÖKO100%) társadalmát vas és acéllá akarták változtatni. Csak ott volt õsközösség, mint ahol ma is az van.
Demokrácia? Hol? Pl. a görög önrendelkezésben? GoldSachos vezér kiutalva nekik? Ja, lusták, igen: mint mi. A kiválóan agymosható germánok szerint. De azért jó ott nyaralgatni óccsón (nekik).
Nem tudok mást mondani: hallgasd sokat az említetteket, olvass a neten olyat ami a hírekbõl kimaradt válogatva.

tsanyi 13804 2012. június 3. 19:55  
Ehh, már megint kezdem....nem kéne.....:)

tsanyi 13803 2012. június 3. 19:41   Válasz erre: 13802
Ja, és a római birodalom széthullása akkor kezdõdött amikor feladták a demokráciát és a császárok kora eljött.....akkor az önös érdek(mint most) a politikusok fõleg a császár részérõl egyfajta vakságot eredményezett és a mindenáron történõ hatalommegtartást ami lassan tönkretett a birodalmat......akkor is azzal érveltek a császárok, hogy erõs kéz kell és nem vitatkozás......csakhogy a vitákból lesz a konszenzus és az ellenõrzése a hatalomnak......és ennek hiánya vezet el a teljes bukáshoz....

tsanyi 13802 2012. június 3. 19:37   Válasz erre: 13801
Minen meghódított tagja római polgár akart lenni, de legalábbis úgy élni mint õk...igaz nagyon véres volt a az elnyomásuk, de fejlõdés, haladás allattuk volt....amikor a germánok gyakorlatilag szétverték a birodalmat bekövetkezett a "sötét" középkor a maga hihetetlen nyomorával és minden téren elképesztõ visszaesés volt mind technika mind humán tudományok terén, sok vidéken az õsközösséghez hasonlító állapotok voltak.....és szép lassan sok vérrel újra kifejlõdött egy civilizáció ahol jelenleg a nagy részén demokrácia van(még ha azt mondják ez nem is az) amink a lényege, hogy a vezetõk MINDIG leválthatóak ha a nép nincs megelégedve velük, ez a kulcsa az erõszakmentességnek.......értem mit akarsz mondani, de a szegény embert rohadtul nem érdekli, hogy valakik a feje felett mindenféle nemzeti meg hasonló indokokra hivatkozva nyomorban tartja õket.....és ez fõleg megkóstolva a jobb életet az elmúlt évtizedekben nehezen megmagyarázható, hogy most miért kell nyomorogni, nem ezért váltottak rendszert, eleinte még rá lehetett fogni a szocira, de ma már nem sõt az emútnyócév is lejárt lemez még ha igaz is, de volt idõ rendbe tenni, de legalábbis elindulni kifelé, ehelyett még lejjebb löktek....

Por 13801 2012. június 3. 19:28  
Tsanyi: nem érted az egészet: A római birodalomban Rómába vittek minden értéket. Akkor Róma fénye volt a mézesmadzag. De nem lehet mindenhol az, sõt csak ott lehet csillogás. Máshol rabszolgaság. Persze ez is összeesküvés, mi?
qqri:
Olvasd el még 1x, nem védtem a szocializmust, hanem pont azt mondtam h a gazdáid hozták a nyakunkba azt is.
Még szép hogy elégedett vagy azzal amit odanyomnak neked, hiszen a te fizetésedet abból kapod, amit tõlünk elvesznek és odavisznek. Fenn kell tartani aközpontot, mégha a 80%-a már nem is angol-angol, hanem a világ nagy olvasztótégelye.
Ja és tévedsz, már régen csk nevében kapitalizmus ami ott (is) van, a globalista fõvárosban élsz, persze nem érdekel amíg cirkusz és kenyér van, ugye?

tsanyi 13800 2012. június 3. 18:12  
Talán ezt lenne érdemes végigolvasni mivel esetleg rávilágíthat a mostani események mozgatórugóira, lehet, hogy horthy is ebben a cipõben járt anno, de ez akkor sem menti fel a felelõsség alól egyik vezért sem: http://velemenyvezer.blog.hu/2012/06/03/orban_mehet_az_oligarchak_maradnak_renyi_pal_daniel_kulonvelemenye?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_03&utm_campaign=index

"Nem kell sok fideszes képviselõvel beszélgetni ahhoz, hogy tisztán lássuk: a Közbeszerzési Tanács, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Fejlesztési Minisztérium belsõ ügyeinek alakításába Simicska Lajosnak (és rajta keresztül) Nyerges Zsoltnak nagyobb beleszólása van, mint a miniszterelnöknek. Ez persze nem valódi hatalmi harc: a jelek szerint ugyanis a miniszterelnök nem is próbál konfrontálódni a pénzemberekkel, egyszerûen rájuk hagyja ezeket a területeket. Hiába van terítéken a kérdés hónapok óta, a Közgép azóta is rendületlenül söpri be a sok milliárdos megrendeléseket. Hiába volt már terítéken a kérdés, Nyerges Zsolt öccsét csak kinevezték Németh Lászlóné tanácsadójának. A miniszterelnök a parlamentben annyira kínosan mellébeszélt, amikor errõl kérdezték, hogy még fideszes képviselõk is lesütötték a szemeiket. A jobboldali sajtó lapít. Orbán pedig kénytelen elviselni ennek politikai következményeit, mert nem tehet mást – legalábbis úgy fest, vagy nem tud, nem akar, esetleg nem is mer nyomást gyakorolni irányukba. És ez az igazi state capture, amikor az üzleti csoportok befolyása túlnõ a politikán, mert a centralizált gazdasági hatalom igen könnyen felhasználható a politikai aktorok ellen."

tsanyi 13799 2012. június 3. 17:36   Válasz erre: 13798
Mert gyarmattartanak és ez irritál, be is veszek valamit ellene:)).........ezért egy kis morgás belefér..:))).....ilyen volt a szoci is, mindenki megélt valahogy sokak egész jól(sõt akik akkor jól éltek most még jobban) és mégis mindenki morgott(én is), hogy mennyivel jobb nyugaton.......

qqriq64 13798 2012. június 3. 17:27   Válasz erre: 13796
Ha annyi fizetést kapsz hogy élhetõ életet élsz akkor miért is morognál?

qqriq64 13797 2012. június 3. 17:24   Válasz erre: 13795
Az a helyzet hogy kurva sokszor hallottam már az életem során amikor temették a kapitalizmust. Hanyatló nyugat meg Coca-Cola mámorban fetrengõ fiatalok a rothadó kapitalizmusban meg szerinted a döglött lovon ülnek stb stb...
Érdekes módon mégis a szocializmus dobta fel a talpát mégis.
A szakadék szélén álló nyugat meg köszöni szépen de jól van.
Számtalanszor eltemették már és mégis valamiért ide akarnak jönni az emberek a jobb élet reményében. Anglia lakossága évente félmillió fõvel nõ. Ennyien akarnak ráülni a döglött ló hátára.
A kapitalizmusra is illik a mondás amit Churchill mondott a demokráciára hogy a létezõ legrosszabb rendszer de még ne találtak ki jobbat.

tsanyi 13796 2012. június 3. 17:20   Válasz erre: 13795
Ha az elejétõl visszaolvasod a topicot eleget írtam ilyesmirõl akkoriban(nem akarom leírni újra, nem is tudnám) és ma is azokat gondolom nagy vonalakban, de akkor sem mindegy ha egy nyugati zsákmányol ki úgy, hogy azért egy élhetõ életet élek morogva, hogy nem akarok gyarmat lenni vagy pedig egy keleti zsákmányol ki úgy, hogy még kaját is alig kapok viszont verést rendesen ha visszabeszélek...el kéne dönteni a népnek, hogy melyiket akarja.....és nem a vezéreknek kell errõl dönteni....érdekes módon az íreknek van eszük, szó nélkül megszavazták azt a paktumot amivel a mi drága vezérünk igen-nemet játszott novemberben és csak azért ment bele mert ránk amúgy sem vonatkozna mivel nincs € nálunk mert az a döntés azzal jár, hogy az eu beleszólhat a gazdasági ügyekbe a tagállamoknál....pedig ez lenne a követendõ példa mert nem is értem miért nem látják(vagy talán nem akarják látni) a hívek, hogy a vezérnek kell a kölcsön nyakra-fõre pont úgy mint az eddigieknek csak éppen azt nem szeretné ha bárki elõírná és ellenõrizné, hogy azt mire költi vagy tünteti el....jelen pillanatban a vezérnek és csapatának óriási segítség minden összeesküvés elmélet mert ezekre rájátszva mindent megtehet a hívekkel és velük együtt mindannyiunkkal.......vazz, a nagy szabadság ha hirtelen megkapnánk úgy, hogy minden környezõ és távoli hatalom azt mondaná, hogy rendben, szabadok vagytok mi eltûnünk az életetekbõl örökre, de ti se keressetek semmilyen okból minket akkor mi lenne itt?......persze vezetõk mindig lennének erõszak révén, de velünk mi lenne?.....vissza a kõkorba?...:)))......nem lehetünk függetlenek mindenkitõl mivel kicsik vagyunk és gyakorlatilag semmink nincs a munkaerõnkön kívül amivel rendelkezhetünk,c még enni sem lenne mit mert lovakkal(honnan lenne hirtelen annyi ló?) akkora területen, hogy mindenkinek elég élelem teremjen nem tudnánk termelni na meg a munkaeszközök is....minden gépet, alapanyagot importálni kell, de ha elzavarunk mindenkit akkor kitõl?....meg ilyenek.....és ezekre a kérdésekre egyik összeesküvés elmélet terjesztõ sem ad választ hanem csak úgymond "feltárja" a valót, de azt nem mondja el, hogy mit is kéne tenni ellene.......igazából semmit nem kéne tenni ellene hanem kihasználni az ezekbõl adódó lehetõségeket pont úgy ahogy a környezõ országok teszik.....

Por 13795 2012. június 3. 16:48  
A probléma az h a gyarmattá tett (valaha nemzet) -úgy ahogy mondod- sose fog kinõni a parízerbõl, csk rosszabb lesz a helyzet. Apám anno is ezt mondta 1985-ben, h õt aztán kizsákmányolhatják a gonosz kapitalisták, ha úgy keres mint a németek. Csk azt nem tudta, h az ún.szocializmust (nemzetit és nemzetietlent is) is nyugaton tervezték meg a peremhelyzetû (PIGS+K.E) európai államok gyarmatosítására: u.i. nem tehették azt mint az indiákon: népírtást hát más rendszer alatt tették, persze a vezetõiket nyiltan és kevésbé nyiltan is támogatták a drága demokratikus igazságosztók.
De az eredmény -már láthatóan- uaz: sose fogsz úgy élni mint õk, mert nem azt osztották nekünk: nem fogsz kapni az általad termelt erõforrásokból - az nyugaton kell, az álomcél fenntartására. Viszont most bszik be a bomba majd nekik (is), mert nem lehet fenntartani: már látják h döglött lovon ülnek csk nem tudnak róla leszállni! És ez elõl lehet a birodalom központjába menekülni, talán nem rugdosnak vissza, ha szorul a hurok!
Ja, és az összeesküvéselméletek pedig rendre bejönnek...sajna.

tsanyi 13794 2012. június 3. 15:47   Válasz erre: 13792
Igen, én is híve vagyok valamennyire az összeesküvés elméleteknek, nem hinném mindenrõl, hogy véletlenül történik......csakhogy ez egészen addig érdekli az embert amíg jól él, de legalább elviselhetõ szinten megél valahogy.....,de abban a pillanatban amikor már nem biztos a fedél a feje felett, hó végén már a párizsi drága és ruhát csak olyat hord amit ismerõsöktõl kapott akkor már nem érdekli, hogy ki esküdik össze és kivel hanem olyan kormány kell aki megoldja a gondjait illetve lehetõséget ad elsõsorban munkával, hogy felül tudjon emelkedni rajtuk.......ezért választunk alkalmanként.....hidd el annak aki szorult helyzetben van tök mindegy, hogy kinek a rabszolgája és csak az a fontos, hogy a gazdája milyen színvonalon tartja el.....rengeteg blogon olvasni ma már, hogy a nagy szabadságharcunk igazából miért is történik?....mert, hogy nem a népért az biztos......és ez a fidesszel az igazi baj, tolvajozták az elõdeiket(bár aki az elõzõ regnálásuk alatt kapcsolatba került velük az már akkor rájött) és azt ígérték, hogy ez megszûnik(ennyit azért ígértek), de ennek ellenére még többet és harsányabban lopnak miközben arcátlanul tönkretesznek mindenkit......letojom a szegénységemben, hogy a nyomorult karvalytõkések ki akarnak szipolyozni azzal, hogy munkát teremtenek(bármilyen sz@rt is) és kis pénzért dolgoztatnak addig amíg megélek belõle és egyáltalán nem vágyok a képembe tolt szabadságra(kinek is lenne ez szabadság, nekem?) amikor kiabálhatom világgá, hogy én nem leszek gyarmat és le a diktáló moszkvával, brüsszellel!(tényleg, kitõl is várunk segítséget, csak nem pont ezektõl?) miközben otthon szépen éhen pusztul és megfagy a család, de én majd büszkén fogok kiabálni......

upsy 13793 2012. június 3. 15:29  
azért azt sem szabad elfelejteni,hogy míg a fidesznél még viktorka lesz az elsõ ember jódarabig,addig a szociknál cserélõdött az elsõ ember,és ez talán sokaknál reményül szolgál a következõ választásoknál...

Por 13792 2012. június 3. 15:09  
Aki nem érti az okokat és a helyzetet, az hallgassa sokat, figyelmesen és elfogulatlanul Bogár László és Boros Imre közgazdászokat.
Továbbá: Az amerikai álom c. filmet (made in USA anno 2010) megnézni.
Nem árt tanulni is, nemcsak véleményt formálni a fõ-sodor és a tömeg manipulációt szolgáló infók alapján. Ez a fõ-vélemény-hatalom pedig nem magyarországon székel, de itt is tevékenykedik, és nem most kezdte...

classic 13791 2012. június 3. 10:21  
Egészségetekre....mi is.

qqriq64 13790 2012. június 3. 10:18   Válasz erre: 13789
Akkor itt meg is ragadnám az alkalmat hogy örömmel jelentsem be hogy bevégeztetett. MARADUNK. VÉGLEG.
Majdnem egy éve vagyunk kint és az én fizetésembõl éltünk. Jobban mint otthon és kicsit félre is tudtunk rakni. Most viszont a feleségem talált egy jó állást és ez eldöntött mindent.
A fiam a várakozásomat messze felülmúlóan jól tanul (nem tõlem örökölte az biztos) hét hónapja jár iskolába és jobban beszél angolul mint én.
Lehet hogy meg vagyok elégedve a világ dolgaival?
:)))))))))))))))))))

tsanyi 13789 2012. június 3. 09:57   Válasz erre: 13788
A minden mindegy és mindegy kire alapján nem biztos.....nekem igazából csak azért van bajom a demokrácia lerombolásával ami most történik, hogy leválthatatlanná akarják magukat tenni......mert a szocikat azért viseltük el viszonylag békében mert mindenki tisztában volt vele, hogy elzavarhatóak mint ahogy meg is történt......,de ha ez a lehetõség elvész az már gáz és ha erre a következõ választás rávilágít akkor nem tudom mi lesz az emberek válasza erre, már ha a külföldiek hatalomban tartják a vezért(bár egyre inkább tele a tökük a kintieknek azzal amit bajuszkapitány és tsai mûvelnek odakint bár a pénzt szeretik amit tõlük kapnak ellenünk a mi pénzünkbõl)......a fiatalok és az agilisabbak a lábukkal már szavaztak, elhúznak innen.....na majd meglátjuk...

eröt 13788 2012. június 3. 09:50  
Akkor pedig ezek maradnak.

tsanyi 13787 2012. június 3. 09:40  
Egyébként meg amiért abbahagytam egy ideje az ide írogatást az volt, hogy rengeteg blogon megtalálható az amirõl beszélünk és ott a kommentekben is sok válasz hangzik el. Ezek naponta tucatjával vannak így értelmetlennek találtam ezek linkelgetését már hisz igazából nincs mit hozzátenni a dologhoz és mostanra már nagyrészt úgyis eldõlt, hogy valaki marad a kormány oldalán vagy sem......legfeljebb azon lehetne még elmélkedni, hogy ki jöhet utánuk.....jelenleg ahogy Ganja is írta nincs senki akiben még található annyi tisztesség, hogy jó szívvel megválaszthatóak lennének.....

tsanyi 13786 2012. június 3. 09:19   Válasz erre: 13781
"Te tényleg hiszed, hogy bármilyen befolyása lehetne a valutaárfolyamokra??? "

Igen, azt hiszem hisz ezt mutatták a tények, épp most is ez folyik a forint romlásánál. 2 hete mondta demján(a vezér egyik fõnöke), hogy a 315-320-as €-t tartja kívánatosnak, na ugye az a senki vesztett pár mrd-ot néhány utóbbi üzétén(pl. orosz) és ha a forint zuhan akkor ebbõl vissza tud húzni valamennyi a magyar cégein keresztül(én is olvastam). Na most pár napja a "görög" helyzetre hivatkozva zuhanni kezdett a forint, de igazából elég volt hozzá a vezér néhány keresetlen és érthetetlen mondata(politikailag érthetetlen) arról, hogy az eu-val szemben hogyan kell viselkedni.......másnap kezdett esni a forint ami még mindig tart.....,de igazad van, én is unom már ezt épp a tagnap írtak miatt....motorozni kéne...:))

qqriq64 13785 2012. június 3. 09:08   Válasz erre: 13782
Hagyjad már...
Számtalanszor odavágták már hogy külföldön is annyi vagy drágább a benzin mint Magyarországon. Aztán számtalanszor visszadobtuk a labdát hogy azért a fizetések arányában az az ár többszörösen olcsóbb.
Na erre viszont még SOHA nem érkezett értékelhetõ válasz.
Csak a csend a néma csend...

dojoe88 13784 2012. június 3. 09:03   Válasz erre: 13782
Így igaz az utolsó betûig!!!Folytathatnánk a sort cigányintegricióval,ingyenkaja,ingyentankönyv,ingyenkórház stb.386 fõs parlament ez egy vicc,álláshalmozó,korrupt politikusbûnözõk.Lehetne itt spórolni nem is keveset.Mindig azt a lovat ütik,amelyik húz,ezért szívunk mi kedves hölgyeim és uraim.

eröt 13783 2012. június 3. 09:00  
A valuta árfolyamra van hatásuk.Csak egy-két remek mondat és zuhan a forint.Volt már néhány esetük mióta kezükben a gyeplõ.
Kedvencem a kósa féle államcsõd volt.

kawa70 13782 2012. június 3. 08:56   Válasz erre: 13781
Oldi, értem én, hogy a benzinár annyi amennyi, nekünk is venni kell onnan ahonnan a németeknek meg az olaszoknak, érthetõ az eu-s szarságok hatása is. Ami nem érthetõ az az, hogy közel sem annyiból gazdálkodik egy átlag magyar, mint egy német vagy olasz. És ezt tetézik a naponta megjelenõ megszoritásokkal, idiótábbnál idiótább adókkal, a hülye egykulcsos adójukkal, amitõl a gazdag még gazdagabb lesz, a szegénytõl meg azt is elveszik ami kevés jutott. Azt is lehet érteni hogy kell a pénz a kasszába, még azt is megérteném hogy mindenáron, de azt nem hogy a pénzesebbektõl miért nem szednek el töbvet, sõt inkább hagynak náluk, a szegénytõl meg mindent lassan. Az értelmetlen pénzszórások minek? Például Viktor faszsága a nemzeti konzultációval. Szerinted kiváncsi bárki véleményére is? Mindenre meg van már a válasz csak jópofáskodik hogy õ megkérdezi a népet (alattvalókat) is . Persze mindezt miliárdokból, mer fussa.... A nép meg szarik már a papirjaira és maximum a seggét törli ki vele. De elbasznak egy csomó lét, amit költhetne az egészségügyre mondjuk. Meg aztán jó ez a fogyasztás alapu adó is, csak épp már nincs aki fogyasszon..Mert nem hagynak annyi pénzt sem hogy a többség tudjon költeni a rezsin meg a kaján kivül másra.Lassan luxus lesz a telefon megint, az autó már most az sok családban. A feleségem gyeden van, na ott is mûvelt érdekeset a nagy nemzeti kormány...... Meg aztán van egy csomó érdekes értelmû rendelkezésük, ami nem igazán a nagy nemzeti érdekeket képviseli - sokkal inkább a mérhetetlen hatalom vágyat és a pénzéhséget.

Oldi 13781 2012. június 3. 01:01   Válasz erre: 13780
SAnyi! A jó Isten áldjon már meg, a német, olasz egész európai benzinárakat is a Fidesz lopta össze??? Ezt az egész európai szart, amitõl tényleg szarosak vagyunk, de amiben még mindig a felszínen úszunk a Fidesz csinálta és csinálja?? Te tényleg azt hiszed, hogy egy szuverén kormányt szapulsz??? Amikor azt nem engedik meg, hogy egy "magyar" testület vezetõi mire esküdjenek...??? Te tényleg hiszed, hogy bármilyen befolyása lehetne a valutaárfolyamokra??? Látod ezért nem tudunk mi dumálni.... De mááá motorozhatnánk egy jót...:-)

tsanyi 13780 2012. június 2. 22:45   Válasz erre: 13778
Abban igazad van, hogy ma már sokan azt gondolják, hogy már mindenki jobb a mostaninál és tényleg ahogy mondod 3 éve is ezt mondtuk ezért kapott a fidesz ekkora felhatalmazást.....amivel viszont sajnos csúnyán visszaélt becsapva minket. Bár eddig is errõl volt szó, kár lenne újra kezdeni. Viszont csak azért nem maradhat valaki hatalomban mert ha az eddigiek loptak akkor neki is lehessen már. Jelenleg nekünk elég lenne ha bárki csak azt visszacsinálná ami 2 éve volt, az én szintemen mindössze annyit, hogy annyi legyen a valuta árfolyam, az üzemanyagok ára ls a többi magától visszaáll.....még a demokrácia sem érdekel ha megélek valahogy.....,de azt biztosítsák...

kawa70 13779 2012. június 2. 22:35   Válasz erre: 13778
A kútba ugrást, meg jó lenne úgy csinálni, hogy nem rántotok magatokkal szintén egy pár milliót...

Mint most ezek? Már a sajátjaik is egyre inkább kezdenek kiábrándulni, pedig azok még akartak is ugrani két éve.

Oldi 13778 2012. június 2. 21:58   Válasz erre: 13777
Hát Ti, akik azt mondjátok pár milliónyian, hogy mindegy, ennél csak jobb lehet! Csak az a baj, hogy három éve is ezt mondtátok...

A kútba ugrást, meg jó lenne úgy csinálni, hogy nem rántotok magatokkal szintén egy pár milliót...

tsanyi 13777 2012. június 2. 21:53   Válasz erre: 13775
Nyerjük?...kik?....én senkivel sem vagyok csakúgy mint még pármilliónyian ebben a hazában legalábbis pártoskodva......az meg, hogy épp kire sikerül szavazni az legközelebb eléggé kútbaugrás lesz.....

Oldi 13776 2012. június 2. 21:50   Válasz erre: 13773
Az elsõ mondatod sajnos eléggé relatív fogalmat takar, de lehet benne valami...
A másodikkal teljesen egyet lehet érteni! - Sajnos.
Csak vannak teljesen hiteltelenek, meg hiteltelenek, meg részben hiteltelenek... De hol van a hitel?? Lehet ezért nincs...:-))

Oldi 13775 2012. június 2. 21:40   Válasz erre: 13772
:-)

Meg is nyeritek a kövi választásokat 4/5 arányban.... Jaj lesz nekünk...:-)

tsanyi 13774 2012. június 2. 18:30   Válasz erre: 13773
Erre a konklúzióra jutottunk már párszor ebben a topicban.

ganjaninja 13773 2012. június 2. 18:28  
Egyik sem jobb...a módszerváltás óta az összes kimerítette a hazaárulás fogalmát...
Sajnos Hazánknak nincs hiteles politikusa,pártja..
szerintem..

tsanyi 13772 2012. június 2. 18:25   Válasz erre: 13771
A mostani kormány kritizálása itt már gyakorlatilag oka fogyottá vált, persze nem azért mert hirtelen annyira tökéletesek lennének hanem mert a maradék híveket már az sem gyõzné meg ha maga a vezér venné el személyesen mindenüket mert ha õ csinálja akkor az biztosan jogos........a többieknek, az egyre nagyobb számban lévõ kiábrándulóknak meg nem kell több bizonyíték a vezér alkalmatlanságára, elég ha csak reggel kinyitják a szemüket és azonnal elképesztõ mennyiségben dõl mindenhonnan a lehangoló hírek tömege.....mára már nem kell senkit sem meggyõzni az itt folyó dolgokról és érdemi vitát sem lehet kezdeni mert nincs kivel.....a hívõ sértõdötten elzárkózik minden tény befogadása elöl a nem hívõvel meg nincs mirõl beszélni, arra ott vannak a vezér tettei....

Bubó Doki 13771 2012. június 2. 10:21  
Ez annyira kihagyhatatlan.....: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/06/02/a_boldogsagtol_orditani_4

genier 13770 2012. június 2. 00:53   Válasz erre: 13769
Én ezt vágom... vagy nem nekem írtad ??
:-)))

Taro 13769 2012. május 29. 21:34   Válasz erre: 13768
A THM a hitel ára, míg az árfolyam egy kockázat.
A kér fogalom nem tartozik egy csoportba.

genier 13768 2012. május 29. 21:17   Válasz erre: 13762
Igazából a THM érdekes... ja, normál körülmények között.. akkor, amikor egy angol fontban, egy német euróban, egy ukrán hrivnyában, egy magyar pedig forintban ( értsd: saját nemzete devizájában) adósodik el. Ekkor lehet THM-et számolni.

Nem honos devizák esetében - fogalmazom inkább úgy, hogy: ott, ahol árfolyamkockázat felmerül - csont felesleges THM-et számolni.

Csak halkan jegyzem meg, hogy a 155-165 FT-os árfolyamon felvett CHF-hitel még jelenleg is kedvezõbb hitelfeltételeket produkál, mintha a hitelfelvétel idõpontjában a forinthitel mellett döntesz. Mert akkor bizony nem 31k HUF-ról indult volna a törlesztésed, hanem 49-rõl, oszt meggondoltad volna, hogy bírod-e fizetni..:-))))

tsanyi 13767 2012. május 29. 17:26   Válasz erre: 13766
Nem értek én semmit, de azt terjesztem...:))...a 2. mondatomat komolyan gondoltam, nem gúnyból írtam.....a közgazdaság két évvel ezelõttig csak annyira érdekelt, hogy van-e mit enni vagy sem?......ma meg állandóan ez dõl a képembe mindenhonnan így lassan kikupálódunk..:)

Taro 13766 2012. május 29. 17:21   Válasz erre: 13765
Bocsika! :-)))
Aszittem, hó esetleg vágyol az agyi képességek csiszógatására, oszt gondútam osztok ágy kis eszetet!

:-)))
Mán ha éted a dûggést.

tsanyi 13765 2012. május 29. 17:16   Válasz erre: 13764
Én ott látok összeesküvést ahol csak akarok, állampolgári jogom van hozzá!:)))))).....a 3.-4. mondat nekem is szívet melengetõ, hogy nem csak egy olyan alulmûvelt mint én mond ilyet...:)

Taro 13764 2012. május 29. 12:48   Válasz erre: 13763
Ne láss ott is összeesküvést, ahol nincs! :-)))
A CHF klasszikus menekülõ valuta, így az euro (és pü) válság teljesen egyértelmûen felértékeli a CHF-et az eurohoz és minden más valutához képest is. Ebben semmi terv nem volt, sõt!!! Svájcnak pontosan ez okozza a legfõbb baját, hogy valutája mindenhez képest jelentõsen felértékelõdött.
A bankok esetén egyetlen probléma van. Az, hogy egyoldalúan szerzõdést módosíthat. Ez Magyarországon pofátlan mértékû (Eu-hoz képest) és az elõzõ és jelenlegi kormány kifejezetten támogatja!

tsanyi 13763 2012. május 29. 09:35   Válasz erre: 13762
Ez így van.....és itt jön az, hogy ezt valahol mégis csak megtervezték.....a forinthoz képest %-os arányban az eurónál jóval nagyobb mértékben ment fel a svájci frank ára amit elég nehéz megmagyarázni bár banki "szakemberek" ezt rendszeresen próbálják......az € kb 10-15% körül mozog a 260-hoz képest míg a frank a 160-hoz képest bõven üti a 40%-ot is....

TomRed 13762 2012. május 28. 22:51   Válasz erre: 13761
Azért 2,5% sose volt a fizetendõ kamat, mert igazából a THM % az érdekes. Azért nem tudom elfogadni, hogy az árfolyam különbözetet ebbõl kihagyták. Így hogyan lehet Teljes ez a Hiteldíj Mutató?
A költségek devizában való elszámolása elvileg nem annyira becsapás, mivel azért jó pár éven keresztül reál értékben felértékelõdött a Forint. Mivel az EUR övezetnél magasabb hazai infláció mellett stabilan 230-260 HUF/EUR között volt évekig az árfolyam.
Ha nem jött volna a válság, meg a gyenge kormányzat, akkor mindenki NAGYON jól járt volna a deviza hitelével.

genier 13761 2012. május 28. 20:14   Válasz erre: 13753
.A devizahitellel csak egy probléma van,hogy szinte senki nem kapott devizát.Éppen ezért a bankok extraprofitja az ami az árfolyamkülönbségbõl adódik.
---

Amikor viszont felvetted 2,5%-os kamatra - a forintra számolt 10-11%-os kamattal szemben -, nyilván még nem szembesültél ezzel a problémával.
:-))))

tsanyi 13760 2012. május 28. 18:15   Válasz erre: 13751
Ahogy sokszor mondtam(vesszõparipám), hogy nem azzal van a baj(persze azzal is), hogy az árfolyam változott hisz azt azért mindenki tudta amikor a hitelt felvette, hogy az nem fix, de tényleg sokkal jobb volt mint a forint hitel sõt még ma is az(lenne), hanem az egyoldalú szerzõdésmódosítással, költségnövekedéssel van a fõ baj és ha az ember kiszámolja az ugyanannyival vagy többel emelte meg a törlesztõket mint az árfolyamváltozás. Ezt tartom tisztességtelennek és szerencsére már némely bíróság is.

tsanyi 13759 2012. május 28. 18:11   Válasz erre: 13750
Ez hihetõ okfejtésnek tûnik...én is így gondolom(nem mintha ez jelentene valamit) és a bõrömön tapasztaltam ezt.......az tény, hogy az eddigiek is nagyjából ezt csinálták, de ami most folyik és amilyen hirtelen ahhoz csak kapkodni tudjuk a fejünket.....igazából a mostani tolvajokkal annyi a baj, hogy nem hagynak minket élni, mindent maguknak és kiszolgálóiknak tartanak és szereznek meg......:(

eröt 13758 2012. május 28. 15:22   Válasz erre: 13757
Ez is ronda ügy.Sajnos elég ismerõs.

TomRed 13757 2012. május 28. 13:19   Válasz erre: 13756
Sajnálom, mindenkivel kibabrált ez a válság. Viszont divat a hozzánk legközelebb esõ szereplõre, ebben az esetben a bankokra hárítani ezért minden felelõsséget. Pedig sajnos ezekben a történetekben mindenki kivette a részét, a kormányok is! (Készpénzért vettem 14 éve a most 19 éves kocsimat. Akkor 173 ekm-rel, most csak 303 ekm van benne.:-))

Nekem is van problémám, csak más természetû. Ugyanis örököltem egy fõútvonal melletti nagyon lelakott lakás felét, amikor édesanyám 2006-ban elhunyt. A bátyámmal megállapodtam, hogy kifizeti azt az értéket, ami az akkoriban még létezõ hagyatéki illeték alapja volt, ami a piacinál alacsonyabb összeg volt különben. (Bátyám korábban megszerezte anyám hozzájárulásával olcsón a lakás alatti privatizált garázst elõlem...) Azt is vállalta, hogy fizeti addig is a közös költséget, amíg elõteremti a pénzt hitelbõl vagy kinnlevõségei behajtásából. A lakást persze birtokba vette, még zárat is cserélt rajta!
Azóta eltelt öt év és mostanra összegyûjtött az én nevemre egy rakás lejárt közös költség tartozást, mivel inkább csak a saját nevében fizetgetett valamennyit, így én lettem az elsõrendû alperes a társasház ellenében.
Sajnos mivel nem pereltem be korábban (szerintem családon belül nem illendõ), így a nyakamon maradt egy mostanra gyakorlatilag majdnem eladhatatlan lakás fél tulajdonrésze, meg egy csomó tartozás rajta...

dojoe88 13756 2012. május 28. 11:46   Válasz erre: 13755
Akkor elmondom az én esetemet:2006 ban vettem egy új autót 5,8 millio forint volt.Fiatal kis ostoba voltam belementem 10% kezdõbefizetés 10 évre.Az akkori árfolyam kb 160-170 ft lehetett.Külföldön dolgoztam nem érdekelt a dolog.A kezdeti törlesztõrészlet 57000 ft volt.Jött a válság kb 3-4 éve,azóta ha százezer alatt van a részlet már örülök,ha kiszámolod ez az uzsora kamatnál is durvább.Én írtam alá a szerzõdést nem rinyálni akarok,de azért ezt tõlünk nyugatra nemigen mernék megcsinálni.Igen deviza alapú a hitel igazad van,de a lényegen ez nem változtat semmit,játszunk a szavakkal,de az igazi problémárol senki nem beszél.Ha tehetitek nézzétek meg az INSIDE JOB címû dok filmet,nagyon tanúlságos.

TomRed 13755 2012. május 28. 11:27   Válasz erre: 13753
"A legnagyobb gond a hosszúlejáratú lakáshitelekkel van,mert a mentõcsomagok,csak a gazdagokon segítettek,sajnos."

Igen, ezért bosszant engem ez az egész intézkedés csomag, pedig sose volt deviza "alapú" (igaz, így pontos!) hitelem. Ez a kormány minden intézkedésével a gazdag és még gazdagabb embereket támogatja, akik külföldön költik el vagy fektetik be (utazás, autó, ingatlan, svájci frank betét, külföldi részvény stb.) javarészt az ajándékba kapott pénzt. Ezért nem fog emiatt elindulni a várt, beígért gazdasági növekedés.
Ugyanakkor a kis keresetûeket sújtják jobban a megszorítások, adó emelések, új adók, "illetékek". (A tranzakciós adó nem illeték, mivel nem kapunk érte szolgáltatást, mint például a gépjármû átíratáskor. Szokásos hazudozás...)

Írországot is erõsen érintette a válság, mégse törölték el az adójóváírást az alacsonyabb keresetekre. http://hataratkelo.postr.hu/a-kritikus-harom-honap

A deviza ide-oda váltás költség felszámításával azért nincs gond, mivel a deviza alapú hitel folyósítása esetén a bankok egy deviza swap mûveletet végeznek el folyamatosan, aminek költsége van.
A becsapás abban van, hogy elfelejtették a jogalkotók kötelezni a bankokat arra, hogy ezt az átváltási %-ot is beépítsék a teljes hiteldíj mutatóba (THM)! Egyszerûen nem értem, hogyan hagyhatták ezt ki és ez miért nem tûnt fel a PSZÁF-nek. Ilyen véletlenül nem fordulhat elõ.
Kissé hasonlít a történet az olajszõkítés ügyekhez, amire szintén a jogalkotók bûnös hanyagsága és valószínûleg korrupt viselkedése adott módot. Jó pár kocsit tönkretettek a savazott gázolajjal, míg egyesek pofátlanul meggazdagodtak a bolton.

eröt 13754 2012. május 28. 09:11  
Ha jól tudom akkor nem deviza hitel az amirõl ez szól hanem deviza alapú.A két dolog nem ugyanaz.

dojoe88 13753 2012. május 28. 02:37  
Sziasztok.A devizahitellel csak egy probléma van,hogy szinte senki nem kapott devizát.Éppen ezért a bankok extraprofitja az ami az árfolyamkülönbségbõl adódik.Ha kiszámoljátok ez rengeteg nyereséget jelent a bankoknak.Nagyon sok ismerõsöm nyögi a havi részleteket,velem együtt.A legnagyobb gond a hosszúlejáratú lakáshitelekkel van,mert a mentõcsomagok,csak a gazdagokon segítettek,sajnos.Még valami:Meggyõzõdésem,hogy az ilyen hitelek 90%-át,rendes dolgozó igazi MAGYAR emberek vették fel,akik egyrõl a kettõre szerettek volna jutni,a nemzet színe virága,aki gájázik reggeltõl estig.Ezeken az embereken igazából nem segített senki az eredmény ehagyják az országot.Ez a nagy probléma.Aki itthon marad az eltartja kátrányosékat születéstõl a temetésig,ez van és nem úgy nézem,hogy ezen változtatni szeretne szakértõ kormányunk.Nagy szenvedélyünk a motorozás is egyre nagyobb luxus lesz,az adónak lesz még egy vagy két adója,majd eldöntik.Azért ma gurulok egyet,amíg megtehetem.Széles utat mindenkinek.

kawa70 13752 2012. május 27. 23:07   Válasz erre: 13751
Ezt eddig is tudtam, rosszul azok a devizahitelesek jártak, akik nagy összeget vettek fel 20-25 évre, ráadásul mondjuk akkor, amikor a CHF 132 volt. Én tiz évre vettem fel 3,5 M-t 167-es árfolyamnál, nekem mindig olcsóbb volt a deviza hitel, mintha ugyanez forint alapon lett volna. Ennek ellenére kiváltottam forint alapura, mivel már csak 4 év van hátra, és meglátásom szerint ezidõ alatt nem valószinû hogy 220-230 alá megy. A deviza hitel önmagában nem rossz, sõt. Ha nagyon elcseszik az árfolyamot, az ugyis emelni fogja az alapkamatokat is, tehát a forint hitel is ugyanúgy szarabb lesz mint a deviza hitel.
Ez persze lakáscélú esetén igaz, aki szabadfelhasználásút vett fel, alapból rosszabb feltételekkel indult, igy azok sem valószinû hogy jól jártak akik mondjuk autóra vették fel a devizát annak idején. Tehát van aki jól járt és lesz olyan aki nem keveset bukik ha átváltotta a hitelét.

TomRed 13751 2012. május 27. 10:32  
Lehet, hogy a forint hiteleseket kellett volna megsegíteni?
Lehet, hogy marhaság volt betiltani a deviza hitel felvételét? http://penzcentrum.hu/hitel/akik_a_devizahiteleseknel_is_rosszabbul_jartak.1032706.html
"Az eddig eltelt idõ természetesen nem igazolja az egyes devizahitelesek döntésének helyességét vagy helytelenségét, a teljes futamidõ fogja csak eldönteni, kik járnak a legjobban."

TomRed 13750 2012. május 27. 09:30  
A kissé zavaros fejtegetésben találtam egy értelmes mondatot: http://nol.hu/lap/hetvege/20120519-osszehasonlito_oligarchologia

"Lehet, hogy ez gazdaságilag ésszerûtlen, de a politikai tõke oligarchikus eredeti felhalmozása szempontjából nagyon is ésszerû: nem függeni sem benn, sem kinn senkitõl és semmitõl (ezért lett a szuverenitás az oligarchikus hatalomgründolás ideológiai varázsszava), és aztán e parlamenti kétharmaddal alátámasztott függetlenségben építeni ki az oligarchikus államkapitalizmus korporatív modelljét."

A gazdaságilag ésszerûtlen döntésekre jó példa az IMF megállapodás halogatásának taktikája, amivel el akarja érni Orbán Viktor, hogy kihúzza Simor András mandátumának lejártáig, mivel akkor saját céljaikra használhatják fel a jegybanki tartalékot is.

Az is nyilvánvaló, hogy a korrupció eltorzítja a gazdaság normális mûködését, hiszen a gátlástalan cégeket hozza elõnyös helyzetbe, akik például büntetlenül megtehetik, hogy az alvállalkozókat nem fizetik ki. A szûkös forrásokat eltékozolják a többszörös áron végrehajtott beruházásokon. Az EU támogatások elszámolását is veszélyeztetik, mivel az EU sem arra találta ki a kohéziós alapot, hogy maffiózók zsebét hizlalják azzal.
Persze ez mindig is gyakorlat volt Magyarországon, így valósultak meg korábban az autópálya építések is.

tsanyi 13749 2012. május 25. 09:18  
Bár lenne ez nálunk is:))): http://index.hu/kulfold/2012/05/25/ukran_parlament/

....a mellette szóló érvek 1,: végre egy kis látványosság szinesítené a közvetítéseket, 2,: a verést mindegyik megérdemli így egyformán szurkolhatnánk bármelyik tábornak.....

....ellene szóló érvek:....ööö, olyat nem tudok..:)))

tsanyi 13748 2012. május 25. 08:30   Válasz erre: 13747
Mivel a területeket biztosította a bécsi döntés így ez nem játszhatott szerepet, bárdossy és a többiek akik a belépés mellett voltak többször említették, hogy mely részeket kívánják ukrajnából.....nem beszélve arról, hogy miért is kellett nem lemaradni a többiektõl?.....semmilyen kényszer nem lehet igazolás arra, hogy egy kétséges kimenetelû háborúba sodorjon egy olyan országot amelyiknek semmiféle számotevõ ereje nem volt a az ellenséggel szemben ami be is bizonyosodott késõbb és nem, hogy gyarapították volna az ország területét hanem még a maradék kicsibõl is elvesztettek a párizsi döntésnél......tehát erõsen lúzerként vezette(ték) az országot nagy nemzeti köntösbe bújtatva, de valójában a nemzet érdekei ellenében....kb. mint most...

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114