20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 14147 2012. július 12. 13:19  
Innen egy hsz, lehet van benne valami: http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/07/12/463_a_fidesz_elefantja?fullcommentlist=1#comments

"A Fidesz nem kommunikációs hibákat vét, hanem láthatóan õszintén nem érti, hogy mi a probléma. Õk õszintén nem hisznek a szabadversenyes kapitalizmusban, hiszen a párt vezetése és ideológusaik soha életükben nem dolgoztak ilyen körülmények között, pláne sikereket nem könyvelhettek el ilyen módon. Valószínûleg úgy gondolják, hogy ott, ahol valaki nyer, ott más valakinek szükségszerûen veszítenie kell, nem értik, hogy nem zéróösszegû a játszma, és a sikeres gazdaságok mûködése az olyan jó üzleteken alapszik, ahol minden érdekelt fél nyer. Mivel ilyen módon egyáltalán nem értik azt a gazdasági rendszert, amelyben élünk, szükségszerûen születik a rossz következtetés: ha csak egy nyerhet, akkor az az õ emberük legyen. A torz világképükben ez az egyetlen helyes válasz, és nem értik, hogy ez hogyan lehetne problémás. Ritka pillanat, amikor a Fidesz azt mondja, amit gondol, és ez most ilyen. Ez egyben a legnagyobb haszna is az egész ügynek: világosan megmutatja, hogy a Fidesz Nyugat-ellenessége nem csak retorikai húzás, hanem gazdaságfilozófiai alapokon (is) nyugszik. "

tsanyi 14146 2012. július 12. 12:45   Válasz erre: 14144
"Más---ellenséges a hangnemem? Ne gondoljátok, hogy el megyek szó nélkül az mellett, hogy nektek aki nem szidja a viktort veletek egy hangnemben az egy tudattalan droid sõt afelé terelitek a szót, hogy egyben felelõs is az általatok emlegetett "feneketlen nyomorért". Én rájuk szavaztam és most igenis szurkolok, hogy sikerüljön minden annak ellenére, hogy van dolog amit másként látok és nem tetszik. De amíg a 8 hõsies éve volt a liberális oldalnak én --- márpedig szerintetek fideszes kém vagy mi vagyok én is --- egy szóval nem emlegettem a ferenc és a gordon testvér munkásságát fõleg nem egy motoros oldalon. "

....ha arra gondolsz amit írtam arról, hogy a ha egy joboldalival nem értünk egyet akkor az azonnal haraggal néz rám míg egy baloldalinál nem így van akkor ezt még mindig tartom.........

.....az pedig kár, hogy nem ekézted a maszopot mert aki megérdemli annak jár, anno nekem is volt itt pár hsz-em ellenük csak sajnos hamar törlõdtek.......,de annyiban nem lehet összevetni a két dolgot, hogy akkoriban persze lehetett ballib diktatúrázni meg szemkilövetõzni(jogosan), de ezek ellenére le lehetett õket váltani, hagyták az ellenzéki médiákat mûködni és hasonló demokráciához fontos dolgok......viszont most ezek vannak veszélyben és ugyan mint már többször írtam a mi családunkból 4-en a fityiszre 1 meg a jobbikra szavaztak most ezt már nem tennénk meg(illetve mivel otthon nem szabjuk meg így valójában nem tudom, hogy a többiek kire szavaznának) mert igen nagy csalódást okoztak.......gyakorlatilag az általuk középosztálynak nevezett réteget(azért ezt jó lenne definiálni, hogy pl. mettõl-meddig keresetig vagy mekkora vagyonú embereket takar) "védik" csak(meg a nemoligarcháikat) viszont a társadalom töbsége nem tartozik közéjük így akkor velük(nk) mi lesz?

classic 14145 2012. július 12. 11:49   Válasz erre: 14131
Ha megsértettelek a rövidített nick name használattal úgy elnézésed kéremnincs benne semmilyen hátsó szándék és kérlek ezt fogadd el. A jövõben az egészet kiírom...a kocsmai vita pedig távol áll tõlem kb 20 éve egyáltalán nem iszom alkoholt és kocsmába sem járok...nincs idõm (munka) meg egyébként is zavarna a társaság. De te ezt is tudhatod.

classic 14144 2012. július 12. 11:40   Válasz erre: 14133
Azért nem lát senki semmit ebbõl a kis sikerbõl mert ha te a keresetedbõl egy komoly pénzügyi problémát megvalósítasz az még nem azt jelenti, hogy holnaptól Maserati van a Trabi helyett...tudod azért mert plusz bevételed nem képzõdött csak felszámoltál egy meglévõ pénzügyi kérdést az adott keretbõl. Lehet, hogy egyenlõre pont ellentétes a hatás mert eddig azt hazudtad, hogy rendben a költségvetés de nem hitték el, sõt keretek közé kényszerítették a meglévõt és persze a Trabi marad, de nem tudsz egyenlõre tankolni bele mert elkötötted a vállalt kötelezettség miatt az erõid.
Azt meg senki ne gondolja, hogy az IMF -egyébként nagyon helyesen- nem önös érdekbõl helyezi ki a pénzeket. Egyrészt mivel amcsi (és még sok egyéb ország is de a dollár miatt inkább amcsi) a kihelyezett dollárban adott hitel segítségével erõsíti az amcsi befolyást és a "dolgokba" való belelátást(képzeld ezt ha kína adná jüanban szívrohamot kapna az amcsi pénzügyi lobbi mert megtörné a egyeduralmat) másrészt pedig pénzt akar keresni.
Sokszor írtam már, hogy nem fog rendbe jönni egy család ha mindent hitelbõl próbál megoldani de tudom, hogy ez valószínû egyfajta kényszer is. A kis ember talán már sejti itthon a takaró mérete és a nyújtózkodás közti összefüggést.
Más---ellenséges a hangnemem? Ne gondoljátok, hogy el megyek szó nélkül az mellett, hogy nektek aki nem szidja a viktort veletek egy hangnemben az egy tudattalan droid sõt afelé terelitek a szót, hogy egyben felelõs is az általatok emlegetett "feneketlen nyomorért". Én rájuk szavaztam és most igenis szurkolok, hogy sikerüljön minden annak ellenére, hogy van dolog amit másként látok és nem tetszik. De amíg a 8 hõsies éve volt a liberális oldalnak én --- márpedig szerintetek fideszes kém vagy mi vagyok én is --- egy szóval nem emlegettem a ferenc és a gordon testvér munkásságát fõleg nem egy motoros oldalon. Ez tiszta kampány valaki érdekében a részetekrõl és ebben a rendszerben a fideszes szavazó "elhülyítése" is az egyik feladat. Ezért nem reagálok sosem a direkt provokációitokra.

TomRed 14143 2012. július 12. 09:31  
Az infláció a szegények különadója. Õk tudnak a legkevésbé védekezni ellene... http://www.portfolio.hu/gazdasag/mikor_csokkenhet_az_mnb-kamat_a_vart_feletti_inflacio_lattan.169970.html

A cikk utolsó mondata szerint Orbán Viktor folytatja a pávatáncot az IMF-fel. Mi pedig fizetjük a zenét, havi sok milliárd Ft kamatfelárat.

"Orbán Viktor tegnapi nyilatkozata után pedig ismét bizonytalanná vált, megkezdõdnek-e a tárgyalások a Valutaalappal már a következõ héten."

TomRed 14142 2012. július 12. 09:26   Válasz erre: 14141
Lehetnek mindegyik oldalon szélsõséges elemek. Bár most úgy tûnik, mintha az ügyvéd arra játszana, hogy könnyedén kapjon menekült státuszt egy gazdagabb államban. Nem rossz taktika, csak kár, hogy közben az eddigi hazáját is lejáratja...

Viszont elég nevetségesnek tûnik a Gojmotorosok elnökének kicsavart mozdulata is, amivel "eltolta" magától az ellenfelét. Egy becsületes magyar ember bátran vállalhatná tettei következményét.

Page 14141 2012. július 12. 09:08   Válasz erre: 14139
Igazad van, csak az a baj, hogy ezekre nem vonatkozhat semmilyen törvény, mert akkor az kirekesztõ és rasszista.

tsanyi 14140 2012. július 12. 09:01  
Ha mindentvédõ nagysasszony védeni kezdi a közgépet akkor annak reszeltek........mert amit eddig megvédett az mindig eltûnt...:))):

http://kard.blog.hu/2012/07/11/selmeczi_gabriella_a_kozgep_szovivoje_lett?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 14139 2012. július 12. 09:00   Válasz erre: 14138
Akkor az jó ha odamegyünk ahhoz aki nem azt vallja mint mi és jól összeverjük?....akkor õ is hozza az övéit és minket vernek össze és így tovább.....a törvénynek kell érvényt szerezni, persze ez nehezen megy ha az egyoldalú, de azért inkább azt kell kikényszeríteni......szerintem...

Page 14138 2012. július 12. 08:56   Válasz erre: 14137
Egyébként hogyan lehet ellenük fellépni? Vagy tátott szájjal várjuk, hogy telesz..ják a pofánkat?

tsanyi 14137 2012. július 12. 08:34   Válasz erre: 14135
Számomra nem ismert, tényleg.....amikor a horthy szobrot leöntötte akkor hallottam róla elõször.....azt persze megértem, hogy ez nem tetszik sokaknak(a szoborrongálás nekem sem nagyon még ha nem is tartom sokra horthyt), de ha agresszióval, megfélemlítéssel akarunk ezek ellen fellépni az csak viszont választ vált ki és jön a gond csõstül....

tsanyi 14136 2012. július 12. 08:31   Válasz erre: 14129
Így karácsony elõtt volt amikor lézersokatérõjani szerint haza mentek karácsonyozni, igaz az imf azt mondta, hogy azért mert nem jutottak semmire ezért haza mentek....:))....,de elõtte még 2010 nyarán biza ki lettek rúgva mondván a ner kormányát senki ne ellenõrizgesse mire költi mások pénzét...

.....még annyit ahhoz, hogy arra mit ide linkelünk azt mondjátok, hogy hülyeségek és ezért nincs is értelme foglalkozni velük....mi lenne ha inkább bebizonyítanátok, hogy nem igazak?...én is jobban örülnék mert akkor legalább kiderül, hogy a ballib sajtó nem oknyomozó, tényfeltáró hanem áskálódó és manipulatív......az emútnyócévben a hírtv mondta el nagyrészt a maszopszadeszrõl az igazat, de manapság(én nézem azt is) ott semmi nincs kb. úgy mint anno az atv-ben, most viszont csak az atv-ben lehet hallani azokról a dolgokról amit a kúrmány mûvel....persze ez érthetõ valahol, magán médiáknál igen.....

Page 14135 2012. július 12. 08:30   Válasz erre: 14134
Na de ennek a zs-nek a "munkássága" ismert. Ennél görényebb még az õ fajtájából is kevés van.

tsanyi 14134 2012. július 12. 07:35   Válasz erre: 14132
Ehhez nehéz hozzászólni mivel a fene sem tudja az igazat.....tanúja a Gojoknak van......viszont ha igaz akkor csak a szokásos.....odamegyünk jó sokan, beszaratjuk akit kell és véletlenül sem vállaljuk fel ha valami történt.....

tsanyi 14133 2012. július 12. 07:33   Válasz erre: 14125
"az IMF meg magától ment el. Az eu-ban elismert gazdaság politikai pozitív hatás pedig az eddig zárolt összegek felszabadítása (tudod az eleje óta fennálló kötelezettség szegési eljárás leállítása)."

....azért azt mondani, hogy az imf magától ment el kicsit erõs...:))))....bár mint mindenki tudja a politikusok mind azt hisziok, hogy a nép feledékeny(mondjuk van benne valami) és simán lehet bármit mondani ma fõleg ha sokszor mondjuk akkor az lesz az igazság, de most már ebben van egy kis változás.....a fidesz olyan erõvel égette bele a tetteit az emberekbe, hogy a felejtés nehezebben megy.......a kohéziós pénzeket meg még a románok orbanizálódása elõtt "szabadították" fel kínjukban mert a vezér pávatánca bár átlátszó volt ugyan, de esélyt adott nekik, hogy a béke illetve a demokrácia reményében(amit a vezér beígért ha még emlékszünk arra amit utóbb pávatáncként emlegetünk) inkább odaadják azt a számukra nem túl jelentõs összeget, nem annyira a "sikeres"(miért nem lát senki ebbõl a sikerbõl semmit ha csak nem közgépes vagy valami hasonló?) matolcsyzmus miatt.....egyébként amit már többször feltettem kérdésként, miért kell a gyarmatosítók pénze ha nem akarunk gyarmat lenni?...nincs itt valamiféle ellentmondás?....vagy még mielõtt kiugrunk gyorsan raboljuk le õket?....az biztos ner kompatibilis lenne...:)))

Page 14132 2012. július 12. 06:49  
Na már megint nyüzsög ez a háhttp://www.echotv.hu/index.php?akt_menu=71&mm_id=178&v_id=14598nyinger "ZS"

TomRed 14131 2012. július 11. 23:03   Válasz erre: 14128
Nem fontos bárkinek rágódnia a dolgokon, nem vagyunk egyformák. Engem például igencsak zavar az a visszarendezõdési folyamat, ami most végbemegy a demokratikus intézményrendszer felszámolásával. A mostani FIDESZ által kreált alaptörvény szerint például nem is lehetne népszavazást kiírni gyakorlatilag semmilyen lényeges kérdésben.
A TomRed csak egy rövid nick név, amit külföldi motoros barátaim is könnyen meg tudnak jegyezni. Te emelted ki a hozzászólásodban. (...RED) Mi a bajod vele?
Kezd kissé hasonlítani ez a diskurzus a kocsmai vitákhoz, ezért én itt be is fejezem.
Jó éjt!

Larten 14130 2012. július 11. 23:02   Válasz erre: 14127
Az orosz hírekben egész más jelent meg az IMF távozásának körülményeirõl. De teljesen más mint itthon hangoztattak.
Nem hiszem hogy nekik bármilyen érdekük lenne elferdíteni a tényeket.
Túl kis pont vagyunk nekik (már).

classic 14129 2012. július 11. 22:52  
"Váratlanul felált az IMF küldöttség" nem így volt a hírekben RED? Ne csináld már

classic 14128 2012. július 11. 22:50   Válasz erre: 14126
A név "dolgot" nem értem...tudom, hogy mi a neved és, hogy miért aTomRed az itteni...Vörös Tamás...nem? Szóval ezt nem értem...Az én munkahelyemen nincsen semmilyen párt sem...csak meló de az jó sok. Az eu-s dolog? Megint nem reagáltad le...pedig csak annyit kellene hozzáfûznöd, hogy ez jó (lehet).
Szerinted komolyan van esély bevetni egy rendszerváltó "csapat" ellen bármilyen hadsereget? Komolyan gondolod, hogy a"lázadók" annyian vannak, hogy fegyver kell ellenük? Komolyan gondolod,hogy az átlag (mint én pl) rágódik az általatok itt szajkózott dolgokon (f..ságok) és majd kimegy harcolni a viktor ellen? Kisebb gondja is nagyobb annál. Ez nem 1989...akkor ki lehetett, és ki is kellett volna menni mert meg volt az egység a többségben és meg volt a komoly ok is....

TomRed 14127 2012. július 11. 22:45   Válasz erre: 14125
"...az IMF meg magától ment el."

Ki mondta azt a mondatot, hogy "kipateroltuk az IMF-et"?

Megint Orwell 1984 címû mûve jut eszembe, amikor a hívek képesek egyik pillanatról a másikra az ellenkezõjét gondolni, mikor a Nagy Vezér másként dönt. Talán olvasd el a mûvet, fel fog homályosítani a diktatúrák és híveik természetérõl: http://mek.oszk.hu/00800/00896/index.phtml

TomRed 14126 2012. július 11. 22:39   Válasz erre: 14125
Végén kezdem a válaszomat. A nevemet nem felvettem, mivel láttam gyerekkoromban a dédapám sírját Gyõrben az öreg temetõben. 1905-ben halt meg, Vörös Mihálynak nevezték.

Ha nem eleve ellenséges hangulatban olvasnád a hozzászólásomat, akkor felfognád, hogy egyáltalán nem pozitív értelemben idéztem Grósz Károly kijelentését. Pont azért jegyeztem meg ennyi év távlatából is, mivel nagyon felháborodtam akkor rajta!

Azért azt hozzáteszem, hogy Grósz Károly annak idején nem vetette be a munkásõrséget. Ha visszaemlékszel arra az idõszakra, voltak nála sokkal szélsõségesebb pártvezetõk is, például Biszku Béla.

Viszont a jövõre nézve egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a mostani rezsim nem vetné be a felállított magánhadseregét, a TEK-et, ha olyanja van.

Emlékezz vissza a négy igenes népszavazásra, amelyen az egyik fontos kérdés volt a munkásõrség feloszlatása. Az a kérdés is idõszerû lenne ismét, hogy a párt vonuljon ki a munkahelyekrõl. Hozzátenném, hogy az iskolákból és templomokból is!

Ugye, hogy nem olyan fekete-fehér a világ, mint ahogy sokan látni/láttatni szeretnék?

classic 14125 2012. július 11. 22:04   Válasz erre: 14119
Én a Grósz Karival kapcsolatban "másra" emlékszem....én sosem figyeltem ennek a "bölcs" tanítónak a "bölcs" mondásait...annyira egyébként egyiknek sem, hogy ennyi év távlatából idézni is tudjam fõleg pozitív felhanggal. Egy öntelt erõszakos barom pártember volt....õ is nyitogatta az AMD váltámaszát mint a munkásõr haverjai 1988-ban. Mástól idézz inkább....biztos emlékszek okosabb emberek szavaira is-akár MSZMP-s oldalról. Köszi....
Más helyett válaszoltam....az IMF meg magától ment el. Az eu-ban elismert gazdaság politikai pozitív hatás pedig az eddig zárolt összegek felszabadítása (tudod az eleje óta fennálló kötelezettség szegési eljárás leállítása). De hisz ezt te nagyon is jól tudod csak valamiért nem akarod említeni. Inkább a Karcsi-bát idézgeted...ne már RED.

Pampusz 14124 2012. július 11. 17:55   Válasz erre: 14121
mi okból lehet annyira szeretni egy vezért vagy eszmét, hogy odáig jusson valaki, hogy ha ez valakinek nem tetszik akkor abból azonnal ellenség válik akármi is volt elõtte....

VALLÁS.

tsanyi 14123 2012. július 11. 17:50  
"Viszont tagadjátok az MSZP utódpárti mivoltát, akik viszont megkapták (vajon miért õk?) és átvették átvették az MSZMP teljes vagyonát, a a titkosszolgálatok adatbázisát, irányítását, a teljes MSZMP-és apparátust, szervezetet. "

...szerintem senki nem tagadja mint ahogy azt sem, hogy a fidesz meg a hazafias népfrontból nõtt ki és magába olvasztotta azokat akik nem fértek már be valamiért az mszp-be......ez simán bagoly mondja....:))

....de az egész rendszerváltásról mostanában azért már lehet hallani, olvasni olyanoktól akik a háttérben benne voltak és kezdik is szép lassan elmondani az igazat......hallottam pár riportot, igazából ahogy gorbacsov hatalomra került utána kezdõdöt el a nyugati cégek részérõl a megvehetõ illetve általuk felnevelt(pl. a vezér a soros féle tanulmányokkal) fiatalokkal....

tsanyi 14122 2012. július 11. 17:31   Válasz erre: 14121
Bár ez sem teljesen igaz mert általában akikkel együtt motorozok többnyire jobbosok sõt jobikosok és még nem volt vérre menõ vita soha....

tsanyi 14121 2012. július 11. 17:15   Válasz erre: 14118
Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért van az, hogy ha egy maszop hívõvel beszélgetek és kiderül, hogy nem kedvelem a pártját akkor elbeszélgetünk utána iszunk és a végén röhögünk....ha ugyanez egy fityiszes vagy más magát jobboldalinak tartó párt szimpatizánsával beszélgetve szintén kiderül, hogy nem kedvelem a pártját akkor az a reakció, hogy azonnal le ballibez, gyurcsányistáz és haraggal fordul el tõlem.......miért?...mi okból lehet annyira szeretni egy vezért vagy eszmét, hogy odáig jusson valaki, hogy ha ez valakinek nem tetszik akkor abból azonnal ellenség válik akármi is volt elõtte.....akkor ki ásogat árkokat?....ki osztja meg a magyarságot?....

TomRed 14120 2012. július 11. 00:13   Válasz erre: 14118
"...életerõs egészséges emberek negyvenéves korukban nyugdíjba"
Ezt a lehetõség benne volt a nem túl megbecsült munkájuk honoráriumaként kapták. Tehát ennek a kedvezménynek az utólagos elvétele visszamenõleges hatályú jogalkotás.Másrészt általában nem igaz a hangoztatott negyvenéves kor.
Etikus szerinted, hogy Pintér Sándor felveszi a nyugdíját?

"igenis közmunkához kell kötni a segélyezést"
Talán inkább normális munkahelyeket kellene teremteni.

"a gyermekek utáni támogatást adókedvezmény formájában szabad csak adni"
Mondd ezt annak a családnak, ahol egyik szülõnek sincs esélye normális munkához jutni. Vagy ha munkát kap, akkor csak minimálbérre bejelentve, vagy hat órásra. Ugyanakkor például egy jól fizetett közalkalmazott maximális támogatást megkap a magas hivatalos fizetése alapján.

"ne házasodhassanak és ne vállaljanak gyereket a homokosok"
Ezt melyik párt programjában olvastad? Amúgy a házasodásuk engem nem zavarna, csak nevetségesnek tartanám...
Ezen viszont nem tudtam nevetni: http://mandiner.hu/cikk/20120707_rendorkutyat_rugott_fejbe_az_ellentunteto#

"igenis a bankok és a multik is adózzanak"
Korábban is adóztak, társasági adó, iparûzési adó stb. Mivel elég nagy a gazdasági befolyásuk, így simán tovább hárítják a többlet költségüket.

"megpróbálták segíteni a bajbajutott devizahiteleseken"
Különösen a gazdagoknak, akik nem voltak rászorulva! (Végtörlesztés) Többiek meg még nagyobb bajban vannak a magas árfolyamok és kamatok miatt, miközben a reál bérek, munka lehetõségek csökkennek... Ezt okozza az IMF-fel eljárt "pávatánc".

Jó éjt!

TomRed 14119 2012. július 10. 23:33   Válasz erre: 14117
Szerintem fuss neki még egyszer: azt írtam, hogy a FIDESZ az MSZMP egyik utódpártja. A másik nyilván az MSZP.

Ahogy itt elnézem az itteni "nem barátaid" egyik bandát sem kedvelik.
Viszont kíváncsi lennék arra, miért csak a FIDESZ az egyetlen párt, amelyik az egyetlen reális alternatíva szerinted jelenleg.

Miért nem látod azt a törekvésüket, hogy mindenáron be akarják magukat betonozni a hatalomba? Emlékszel-e még Grósz Károly miskolci beszédére? Õ jelentette ki azt, hogy "Magyarországon úgy történelmileg úgy alakult, hogy egypárt rendszer van." Lehet, hogy igaza volt?

Látsz valami kedvezõ változást a gazdasági életben? Szerinted mitõl van az, hogy a környezõ országok gazdasági növekedése egyértelmûen kedvezõbb, mint Magyarországé? Miért kritizálják jobb oldali politikusok (Mellár Tamás, Róna Péter, olykor Járai Zsigmond) a jelenlegi gazdaságpolitikát?
Hogyan van az, hogy egyszer elzavarják az IMF-t, utána visszahívják, majd halogatják a tárgyalást, miközben egyre drágább az állam, önkormányzatok, cégek és magánszemélyek hiteleinek törlesztése?
Miért a gazdagabb rétegeket támogatják, miközben egyre mélyül a szegénység, egyre szélesebb rétegek süllyednek le? (Egy kulcsos SZJA, végtörlesztés.)
Miért jó az, hogy egyre több kacifántos adót találnak ki, például tranzakciós "illeték"?
Miért jó az, hogy veszélyeztetik Magyarország pozícióját, tekintélyét az EU-n belül?
Miért a FIDESZ közeli vállalkozások nyernek többszörös áron benyújtott ajánlatokkal a közbeszerzési eljárásokon? http://varanus.blog.hu/2012/07/07/ujabb_kozgepes_szazmilliardok_a_lathataron?fullcommentlist=1#comments
Miért teszik világszerte ismertté ezt a nem túl színvonalas rádiót? http://varanus.blog.hu/2012/07/08/szalai_anomalia_kinevezesen_hany_alairas_van?fullcommentlist=1#comments

Oldi 14118 2012. július 10. 23:11  
Egyébként meg egyetértek a PROGRAMJUKKAL és azzal amit meg tudtak eddig valósítani: azzal, hogy talán nincs annyi fogyatékos ember ebben az országban, hogy ne menjenek el életerõs egészséges emberek negyvenéves korukban nyugdíjba, hogy igenis közmunkához kell kötni a segélyezést, hogy a gyermekek utáni támogatást adókedvezmény formájában szabad csak adni, hogy ne házasodhassanak és ne vállaljanak gyereket a homokosok, hogy igenis a bankok és a multik is adózzanak, hogy valahogyan de megpróbálták segíteni a bajbajutott devizahiteleseken.
Ti ezekkel mind nem értetek egyet.
Nem akarom akkor tudni, hogy akkor mivel igen.

Nem folytatom, persze vannak hibák persze elég nagy az ellenszél ereje, a partvonalról lehet anyázni, de minek?

Menjetek el szavazni, találjatok jobbat, szebbet, ha demokraták vagytok.

Ha így lesz én csak csendben örülni fogok.

Oldi 14117 2012. július 10. 22:58   Válasz erre: 14112
Hülyeségeket nem cáfolok, sõt egyáltalán nem akarok veletek vitatkozni, mert nem érdemes.
Te arra vagy itt büszke, hogy kiléptél a KISZ-bõl, ezek szerint egyszer beléptél. Ejnye. Látod én be sem léptem. Nem, is végeztem egyetemet a múlt rendszerben.
Dehogy egy pártot utódpártnak tekinteni azért mert egy kommunista DIKTATÚRÁBAN valamilyen funkciót elláttak egy politikai ifjúsági szervezetben a jelenlegi vezetõk, figyelmen kívül hagyva a jelenlegi programjukat egy marhaság.
Ilyen erõvel pl. Németországban CSAK a náci párt utódpártjai léteznének a mai napig...
Viszont tagadjátok az MSZP utódpárti mivoltát, akik viszont megkapták (vajon miért õk?) és átvették átvették az MSZMP teljes vagyonát, a a titkosszolgálatok adatbázisát, irányítását, a teljes MSZMP-és apparátust, szervezetet.
Ezek TÉNYEK!
Meg az is tény, hogy demokratikus választásokon EGY PÁRT nyert, - ez attól még nem egypárt rendszer.
Sokszor elmondtam már, soha nem voltam a FDESz feltétlen híve, nem is szavaztqam mindig rájuk, soha nem is lépnék be, aki engem droidnak nevez, saját magát minõsíti.
Csak egyszerûen NINCS számomra MÁS ALTERTATÍVA! Amíg ez így van ebben az országban, addig ezt támogatom, mert a szélsõségesek nem a barátaim. Mint ahogy ti sem.

Page 14116 2012. július 10. 20:50   Válasz erre: 14115
Ezt a drága embert majdnem megkönnyeztem:) Látjátok Õ mindenre figyel:DDD

tsanyi 14115 2012. július 10. 20:47   Válasz erre: 14114
Én is sajnálom, hogy idén nem lehetett ott...pont oda való....:)))

Page 14114 2012. július 10. 20:38  
http://www.youtube.com/watch?v=-YkhXxC6yh0

tsanyi 14113 2012. július 10. 19:22  
Én nem személyeskednék vagy jellemeznék senkit akkor sem ha esetleg azt velem mégis megteszik.....hisz a lényeg, hogy próbáljunk meg tárgyilagosan írni bármirõl, arról is ha a vezér valami jót tesz mint ahogy volt már erre is példa.....engem egyáltalán nem zavar ha akárminek elmondanak....ráadásul ismerem Oldit és amíg nem politizáltunk nem is volt gond sõt jó embernek ismertem meg.

TomRed 14112 2012. július 10. 10:42   Válasz erre: 14108
Ezeket a szövegeket én is megkaptam, pedig én 1981-ben kiléptem a KISZ-bõl. Ezzel a lépésemmel akkoriban az egyetemi tanulmányaim folytatását kockáztattam.
Ha a bálványaik önéletrajzát tanulmányoznák, akkor tapasztalhatnák, hogy azok akkoriban vagy még utóbb is KISZ vagy pártfunkcionáriusok voltak!
Tehát a FIDESZ az MSZMP egyik utódpártja, legfontosabb célja pedig az egypárt rendszer visszaállítása, a demokratikus intézményrendszer felszámolása.

Oldi, várnám az érvekkel alátámasztott cáfolatodat. Megjegyzem nem lepne meg, ha nem válaszolnál, ezt már többször megtetted...

Taro 14111 2012. július 10. 09:55   Válasz erre: 14099
Egy fontos célja teljesül, még ha nem is ez volt a motiváció.
Megmutatja, hogy milyen is az önálló véleményformálás teljes hiánya, a FIDESZ droid mûködési elve.
Megmutatja, hogyan képes egy FIDESZ hívõ suttba vágni olyan fontos értékeit, melyekért 2006-ban még tüntetni is képes volt, a vezér seggének nyalása érdekében.
Megmutatja a durcás vagdalkozást, agresszív ámokfutást, melyekkel az észérveket pótolja a FIDESZ hívõ.

Ahányszor csak reagálsz, mindig megmutatkozik ez és így világossá válik a gondolkodók számára is, hogyan lehetséges ebben az országban, hogy van még támogatója ennek a rohadt, korrupt, semmihez sem értõ, gazember csapatnak.

Larten 14110 2012. július 10. 08:40   Válasz erre: 14109
Ne basssz !!!
No majd személyesen...

tsanyi 14109 2012. július 10. 08:30   Válasz erre: 14108
Volt már fenyegetés komolyabb is......,de ha nincs mit veszteni?....legfeljebb a láncainkat....:)))

qqriq64 14108 2012. július 10. 08:26  
Figyelj ide Sanyi. Téged már annyiszor próbáltak itt elhalgattatni annyiszor voltál már kommunista meg megbizott meg kiszolgáló hogy mindez a bizonyíték rá hogy VAGY. Ha már egyeseknek csípi a szemét amit csinálsz mégha csak egy bolhacsípés is a hatalom alfelén de azt bizonyítja hogy jól csinálod. Hiszen cáfolat sosincs csak eröböl reagálás meg vagdalkozás.

tsanyi 14107 2012. július 10. 08:16   Válasz erre: 14099
Ehhez még annyit, hogy kérdezném, igaz amiket ide linkelek vagy nem?....ha nem cáfolják, ha igen akkor okuljunk....

Larten 14106 2012. július 10. 08:13  
Meg hogy vannak akik gondolkoznak és látnak és szóvá teszik.
No az a nem jó pógár...:-)

tsanyi 14105 2012. július 10. 07:53   Válasz erre: 14104
A diktatúráknak és azok kiszolgálóinak pont ezzel van baja......:))

Larten 14104 2012. július 10. 07:45  
Meg egyébként is, nem vagyunk egyformák. Mindenki saját véleményt alkothat.
És így kerek a világ.
:-)

Larten 14103 2012. július 10. 07:27  
Én is szivesen olvasgatok nálam tájékozottabbak írásait, néha link-el alátámasztva. Nem nézek hiradót már pár éve, nem idegesítem magam a hzugságokkal és avval hogy a polgárt hülyének nézik. Itt naprakészebb az ember.
Az ostoba beszólásokat is elolvasom mert legalább röhögünk néha.
:-))

tsanyi 14102 2012. július 10. 07:20   Válasz erre: 14100
Azt már bevezették lásd klubrádiót és a neo-t, köztévék és mostanában már az újságok is......jelenleg már csak a net érintetlen, de ki tudja meddig?...

tsanyi 14101 2012. július 10. 07:18   Válasz erre: 14099
Valóban unalmamban irogatok bár én is unom....a jó fény már rég nem érdekel, nem vagyok fotós...:)..mint az ábra mutatja olvassák csak nem írnak mert Õket érdekli még a fényük....:)...mit akarok elérni?, nincs konkrét cél sajnos nem fizetnek érte(volt kollégám feleségével ellentétben), mindenesetre a fonákságokat kívánom csak megjegyezni, pl. azt, hogy jelenleg a még megmaradt hívõknél nincs nagyobb komcsi hisz teljesen átélik a pártállam gyönyöreit és odavannak egy vezérért.....persze elõbb-utóbb leesik nekik is csak talán már késõn.....egy cél azért lehet ezekkel az írásokkal márpedig az, hogy a hívõket szembesítve vezérük tetteivel esetleg mégis megkérdezik pár dologról, hogy mit miért tesz és fellépnek ellene mert jelenleg egyedül Õk tehetnének bármit mert belül vannak.......

desiderus 14100 2012. július 9. 22:32   Válasz erre: 14099
Fáj a valóság ?
Vagy be akarod vezetni a médiatörvényt némi cenzúrával ?
Én szívesen olvasom ezeket az írásokat a posztkommunista fideszesek remek húzásairól.

Oldi 14099 2012. július 9. 22:30  
Én meg csak egyet nem érteni:

igazából nem zavar, hogy ûzöd itt ezt az ipart fõfoglalkozásként Sanyi, csak az érdekel mi a büdös lóf@szt akarsz ezzel itt elérni???

Azt a pár poszt kommunistát nem kell meggyõzni, akiket meg jól meg viperáztak, gumibotoztak, azokat szintén nem... Olyan unalmas lassan ez az egész, és ez rád sem vet feltétlen jó, és szép fényt...

Elmélkedj ezen is el egy pöttyet...:-)

tsanyi 14098 2012. július 9. 18:36  
Ez így volt?(ha nem akkor bizonyíték kéne és tényleg kéne)....még ha így is volt akkor is az a baj, hogy ezeket e pénzeket ellopták és lopják ma is folyamatosan és sajnos nem jut el a néphez most már semmilyen formában, a nyomorultak az utolsó fillért is megtartják maguknak: http://hazaeshaladas.blog.hu/2012/07/09/unios_forrasok_ujratervezes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_09&utm_campaign=index

"2005-ben, a jelenleg futó hét éves EU költségvetés elõkészítésekor az akkori kormányzat kiemelkedõen sikeresen tárgyalt, és Magyarországot – egy-fõre vetítve és a GDP-hez mérten is – az egyik legmagasabb támogatási összeghez, 22.5 milliárd euróhoz juttatta. A siker kulcsa akkoriban a visegrádi országok közötti szoros együttmûködés, az elsõ Nemzeti Fejlesztési Terv elõrehaladása, és a miniszterelnök személyes érdekérvényesítõ képessége volt. (A visegrádi országok együttmûködésének Magyarország meghatározó szereplõje és szószólója volt. 2005 decemberében pedig Gyurcsány Ferenc a költségvetési tárgyalásokat lezáró állam- és kormányfõi csúcsról kerek 1 milliárd euróval többet hozott haza, mint amit Tony Blair eredetileg ajánlott)."

"A miniszterelnök tehát valóban lépéskényszerben van. A küzdelemben bizonyos mértékig számíthat a visegrádi partnerekre, hiszen a lengyelek, csehek, szlovákok, és a többi kelet-európaiak érdeke a mienkhez hasonló. Ugyanakkor: versenytársaink is, ezért Orbán Viktornak szüksége lenne olyan érvekre is, amelyek kifejezetten Magyarország igényeit támasztják alá. És az, hogy „a Fletónak bezzeg többet adtatok”, bizony nem érv. Az Új Széchenyi Terv sikereire Orbán nemigen hivatkozhat, mert azokból elég kevés van. Tekintettel pedig a magyar kormány és az EU közötti állandó csetepatékra, személyes érdekérvényesítõ képességére is csak korlátozottan bazírozhat."

"Összefoglalva: nem csak a 2007-2013-as, hanem a még meg sem kezdõdött 2014-2020-as EU pénzügyi tervidõszak tekintetében is futhatunk a pénzünk után. A jelek szerint, hosszú tétlenkedés – tehetetlenkedés? – után a kormány, és talán személy szerint a miniszterelnök is, végre kézbe veszi a dolgokat. Ennek pedig örülni kell. Örülni kell, még akkor is, ha az érdemi tervezõmunka még el sem kezdõdött, sõt, a helyzetet ismerõk szerint a kormány az utóbbi két évben nemigen költött új fejlesztési projektek elõkészítésére sem. (Mint nemrégiben megírtam: a 2007-2013-as támogatások beragadásának is ez az egyik oka). Ha a Lázár-féle Kormánybizottság sikeres lesz, lehet esélyünk arra, hogy ne mi legyünk a 2014-2020-as EU költségvetés legnagyobb vesztesei. És persze arra is, hogy a már itt lévõ pénzeket is megmentsük."

.....egyébként jó lenne tisztázni, hogy akkor mi is van most?....gyarmat akarunk lenni vagy sem?...ha nem akkor miért kell a gyarmatosítók pénze?....nem érteni...

tsanyi 14097 2012. július 8. 20:19  
Ezek már nem gyõzik magukat(meg minket) alázni...:))): http://index.hu/belfold/2012/07/08/hugh_grant_cimet_nyomozza_a_kormany/

tsanyi 14096 2012. július 8. 17:19  
Volt honnan példát venni, nem véletlenül járt demján elvtárs kínában tavaly, hozta is a jó ötleteket ezrével, gondolom a közmunkatáborok is onnan származnak na meg a közmunkások oda juttatása, megvan még, hogy elvileg április 15-tõl bárkit közmunkára ítélhetnek akár gyorshajtásért vagy még kisebb "bûnért"? : http://kinablog.blog.hu/2012/07/08/munkataborok_kinaban_avagy_arbeit_macht_frei?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_08&utm_campaign=index

"Egyrészt a durva az, hogy bárkit munkatáborba lehet küldeni bármikor, mert bírósági ítélet nélkül intézik és erre jogszabály is van, tehát nem csak úgy "ukmukfuk". A rendõrség közigazgatási határozatban szabja ki a tábort általában 1-3 évre. A tábor maga nem "halálos", bár halálesetek elõfordulnak, elsõsorban a fizikai bántalmazásból eredõen."

tsanyi 14095 2012. július 8. 16:43   Válasz erre: 14085
Még ehhez innen:

"Széchényi megüzente!Az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal!"

„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezsõ A nemzeti egység fogalma, határai, feltételei. "

tsanyi 14094 2012. július 8. 10:26   Válasz erre: 14092
Na igen, ahogy csökken a konc és elúszni látszik a következõ ciklus alatti lopások lehetõsége könnyen összevesznek rajta...:))...senkik ezek mind egy szálig....

tsanyi 14093 2012. július 8. 10:25   Válasz erre: 14091
Tisztában vannak ezzel õk is, de azt már nem nekik kell megoldani hisz legkorábban 2014 után fogja majd az eu vissza ítélni az elvett pénzt ......legfeljebb akkor lesz vele bajuk ha megnyerik a következõ választást is(van erre esély), de talán úgy gondolják, hogy addigra a jobb gazd. helyzet miatt kapnak rá hitelt(másból nem nagyon fog menni) amit persze majd mi fizetünk meg....végülis ezt törvénybe foglalták, akármennyit is lopnak ami miatt elmeszeli õket az eu az miatt jogukban áll új adót kivetni.....

TomRed 14092 2012. július 8. 10:13  
Hangulatos ügyek: http://kepviselofunky.blog.hu/2010/12/28/gyilkossagra_adott_megbizast_a_zugloi_fideszes?token=8541d18da86fbed93551b8477dbd6f9b
"...egy óriási fakanállal (!) kergette és megütötte párttársát"

TomRed 14091 2012. július 8. 10:11  
Simor András állásfoglalása az MNB tranzakciós "illetékérõl", valójában adóról: http://hvg.hu/gazdasag/20120705_mnb_tranzakcios_illetek

Persze lehet, hogy ebbõl is hatalmas bukta lesz, ha az EU egy újabb forgalmi típusú adónak fogja minõsíteni. Ugyanis csak egy fajta ÁFÁ.t szabad kivetni.
A Telekom adóknál már esélyes a bukás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nincs_fedezet_orban_akciotervere_200_milliardos_buko_lehet_a_telekomado.524504.html

Persze majd jöhetnek az újabb nemmegszorítások, erre is hoztak törvényt.

TomRed 14090 2012. július 8. 10:01   Válasz erre: 14089
Az utalás nyomon követhetõ, a készpénz nem. Így a legegyszerûbb eltüntetni a nem tiszta jövedelmeket.
Persze az offshore cégek alapítását is megkönnyítették.

tsanyi 14089 2012. július 8. 09:19   Válasz erre: 14088
De kp.-ben?....minek kivinni bõröndnyi pénzeket amikor legálisan utalhatnak is?....az offshore-kodás még nem tiltott...sajnos....

TomRed 14088 2012. július 8. 08:39   Válasz erre: 14086
Inkább attól tarthatnak, hogy egyre többen igyekeznek külföldre menekíteni a megtakarításaikat. Csányi Sándor is Szingapúrban alapított céget, neki lehet, õ nem Simor András.

TomRed 14087 2012. július 8. 08:36   Válasz erre: 14083
Ebben igazad van. Hasonló történetek játszódtak le a hidegháború idején, amikor az afrikai diktátorokat vagy Irán ellenében Szaddam Husszeint támogatta az USA, félretéve az emberi jogokkal kapcsolatos aggályaikat.
Mostanában pedig Kína igyekszik növelni befolyását Afrikában.
Elég szomorú, hogy erre a szintre süllyesztették le hazánkat.

Pedig nem gyõzöm hangsúlyozni külföldi barátaimnak, hogy a keleti blokkban két nyugati kultúrához tartozó ország létezik, Magyarország és Lengyelország. El szoktam mesélni, hogy elsõ magyar királyunk Szent István a pápa oltalma alá helyezte 1100 éve hazánkat és Szûz Mária országaként védtük Nyugat-Európát a mongol, török és késõbb orosz hadseregek ellenében. Ezeket az eseményeket nem tanították nekik a kis iskolában, újdonságként hat nekik.

Steve képei tavaly a budapesti és esztergomi kirándulásunkról: https://picasaweb.google.com/thomas.voros1/DV_Budapest_Steve_2011_07_14?authuser=0&feat=directlink és https://picasaweb.google.com/thomas.voros1/DV_Esztergom_Steve_2011_07_11?authuser=0&feat=directlink

tsanyi 14086 2012. július 8. 08:28   Válasz erre: 14081
Ezt én is meglepve néztem........lehet, hogy számítanak õk is valamiféle "támadásra" az € ellen?.....mást nem nagyon tudok elképzelni jelenleg.....persze ez nem zárja ki, hogy más áll mögötte...:))

tsanyi 14085 2012. július 8. 08:19   Válasz erre: 14084
....és ami még vicces lehet ebben az ügyben az az, hogy amiért ennyire el akarják hallgattatni az amúgy kis hallgatottságú(500000-re teszik országosan már ahol még megmaradtak a csatornáik mivel tavaly 2 kivétellel odaadták a lánchíd és máriarádióknak) rádiót azzal sikeresen megnövelték a hallgatóik számát mivel sokan kíváncsiak lettek rá, hogy vajon mi baja lehet a vezérnek ezzel a rádióval?....:))

tsanyi 14084 2012. július 8. 08:12  
Na igen, most még csak az "ellenség" van soron, de mi lesz amikor az egyik hívõ a másik hívõ üzletére vet szemet?.....mert ne legyenek kétségeik, a nagy országrontásban elõbb-utóbb az is bekövetkezik és akkor már késõ lesz jogok után kiabálni: http://kard.blog.hu/2012/07/07/a_mediatanacs_kiuti_a_hircsardat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_08&utm_campaign=index

"A második már messzebbre vezet: az ilyen lépések - és sajnos van belõlük elég - milyen társadalmat formálnak? Meddig tudunk még röhögni ezeken, meddig merünk röhögni ezeken, és mikor fásulunk bele és fogadjuk el ezt a stílust a mindennapok természetes velejárójának (és tûrjük el, hogy fiataljaink egy része emiatt hagyja itt az országot)?

A harmadik kifejezetten politikai: el lehet-e, el szabad-e hinni még bármilyen, az egypárti állam építésére vonatkozó magyarázatot, hogy "ó, hát ez nem is az, ez tisztán szakmaiság"?

.......persze most még jókat lehet röhögni ezeken az ügyeken....

tsanyi 14083 2012. július 8. 07:53   Válasz erre: 14080
Az könnyen elképzelhetõ, hogy derék vezérünknek és az õt jól megfizetõiknek nincs más koncepciójuk......,de az usának szerintem van.....tavaly többször nyilatkoztak usa politikusok errõl és némelyek(a vérmesebbek) lépéseket is kértek a kormányuktól amit nem lehetetlen elképzelni a múlt ismeretében....

tsanyi 14082 2012. július 8. 07:51   Válasz erre: 14079
Én pusztán egy dologból indulok ki ha összevetem a keletet nyugattal....hol jobb élni átlagemberként?....most néztem a tet offenzíváról filmet és biza a népnek igen rossz lett a forradalom után amit sokan elõre láttak hisz nem álltak fel a "forradalmárok" mögé....persze amikor gyõzött észak lett is nagy jólét a vietnámiaknak igaz mindezt már szabadon nem gyarmatként élhették át....ugyanez volt a nagy afrikai szabadságharcok után is, míg gyarmatok voltak még a szegények is megéltek, mikor eljött a szabadság amit a megfelelõ vezérük írt elõ kissé rosszabb lett a soruk....

....mondjuk még mindig nem értem(fõleg a tiszta hívõket, nem az érdekhívõket), hogy miért kell nekik az eu kohéziós pénze?....a mocskos gyarmatosítók véres pénzét van pofájuk elfogadni?...:)))

TomRed 14081 2012. július 7. 23:39  
Ma este a Hír Tv híradója alatt a sávon ezt a szöveget lehetett olvasni:

"Az EU határain 10 ezer EUR feletti készpénz kivitele büntetést vonhat maga után."

Ezt a mondatot a hírekben nem fejtették ki részletesen. Viszont kísértetiesen emlékeztet engem arra a korra, amikor három évente egyszer lehetett hivatalosan 70 USD-t megvásárolni utazási célból.

TomRed 14080 2012. július 7. 22:46   Válasz erre: 14073
Nincs itt semmiféle stratégia, csak annyi, hogy minél hatékonyabban ki kell rabolni az országot a FIDESZ mögött álló oligarchák hasznára.

"...a múlt héten jelentették be a tárca hivatali szervezetét irányító Vízkelety Mariann közigazgatási államtitkár távozását, akit „Orbán Viktor sem tudott a posztján tartani”. http://hvg.hu/gazdasag/20120704_NFM_vezetovaltasok_koltsegvetes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_7_4

Szép lassan kiderül, hogy maga Orbán Viktor is csak egy bábú ebben a sakkjátszmában. Mondjuk ezt már korábban is leírtam itt.

Egy komment innen: http://varanus.blog.hu/2012/07/05/szijjarto_te_mindenem/fullcommentlist/1#c17136729

"Ám érdekesen kiderül ebbõl, hogy mégsem õ, I.OVI az éceszgéber ezek szerint. Ha ilyen bizalmi,veterán, sõt jól mûködõ emberétõl is meg kell válnia a pénzcsapnál, mert Lászlónénak nem tecc a nõ...

Lászlónét ki kellett neveznie tekintetes bíróság. Akkor Ovi hatalma csak bakfitty? azért szórakozik Szijjártóval, mert legalább ennyi babszobát hagyott neki Simicska?"

eröt 14079 2012. július 7. 19:49  
Nem drukkolok a sárgáknak de a jenkiket döglötten szeretem.

tsanyi 14078 2012. július 7. 19:06   Válasz erre: 14077
A mai kína tényleg más mint a régi japán, de a mai usa is más mint a régi csak a helyzet hasonló....és persze lehet drukkolni kínának a küzdelemben úgy ahogy demján, széles és emberük a vezér teszi, de gondoljunk bele mi lesz ha kína gyõz?.....én inkább tartoznék egy akármilyen nyugati világhoz mint rabszolgaként egy keletihez mert nyugaton a rabszolgának is jobb...:))....régebben írtam arról, hogy a kapitalisták most, hogy már nincs ellenfél(sehol egy népköztársaság) elõbb-utóbb a saját népüket is újra vissza akarják taszajtani abba ahová most épp minket löknek a mieink(tényleg a mieink?), a nyomorba és kilátástalanságba, de könnyen lehet, hogy mégsem teszik ezt meg a nyugattal, na nem emberbaráti jóságból és nem is azért mert félnek a népüktõl hanem inkább azért, hogy maradjon felvevõ piaca a keleten olcsón termelt áruiknak és inkább tartanak egy kevés országot jobb helyzetben mintsem elvesszenek a piacok....mostanában szó van a hihetetlenül fejlõdõ latin-amerikai országokról is(némelyek szerint már nagyobbak lehetnek mint kína) és azoknak a berendezkedése jobb mint a kínai legalábbis a nép számára(brazíliában 3X választották újra a baloldali vezetést mert valóban népbarát intézkedéseket hozott és mégis fejlõdnek) tehát ha már mindenképp el akarjuk vetni a nyugatot akkor ne a keleti diktatúrákat akarjuk ide hanem inkább valamiféle demokráciát...bár manapság ez nem trendi, a népnemzeti(pedig ebbõl se a nép se a nemzeti nem igaz) köntösbe bújtatott diktatúra a menõ.....vagy mégsem?....:)))

eröt 14077 2012. július 7. 17:21   Válasz erre: 14076
A mai Kína pöppet más.Mindenük van és mindenbõl több mint a jenki szaroknak.Egyedül a kínai kölcsönök vissza nem fizetése a fegyverük.De attól még nem állnak fejre a sárgák.Ámerikával ellentétben Kína nem agresszor.Tibet kivétel.Jobb õket nem zrikálni.
Adolf barátom is rápacsált már ilyesmire.

tsanyi 14076 2012. július 7. 16:55   Válasz erre: 14075
Pedig nem bonyolult....csak vissza kell nézni kb. 120 évet és ott a recept....legalábbis ha nem hülyék márpedig nem azok....igaz a kínaiak is tanulhattak belõle, de majd meglátjuk ki gyõz.....mindannyiunk érdekében remélem, hogy nem a kínaiak...

eröt 14075 2012. július 7. 16:14   Válasz erre: 14073
Magyarázd el kérlek hogyan bánnak el Kínával!Megtámadják egy fos hightech pár százezres haderõvel?Messze több kínai van náluk a határaikon belül.Ha valaha volt ötödik hadoszlop akkor ez az.

tsanyi 14074 2012. július 7. 14:52   Válasz erre: 14073
Na meg ez is innen:

"Tökéletes bûncselekmény az, amikor az elkövetõ maga állapítja meg - és iktatja törvénybe - hogy az általa elkövetett cselekmény nem bûncselekmény. "

...ilyet már láttam valahol, de hol is?...:)))

tsanyi 14073 2012. július 7. 14:50  
Pár éve agyalok ezen, mármint, hogy ugye az usa-nak az egyetlen igazi ellenlábasa(kína nem, azzal másképp bánnak el) az egyesült EU lehet és éppen ezért az angolok(ugye jó szövetségesük) segítségével próbálnak meg minden normális EU-s egyesülést megakadályozni(pl. az €-t sem vezették be, miért?), most már mások is ezt gondolják, de legalábbis már hangot is adnak neki mint ebben a kommentben innen: http://sorkoz.blog.hu/2012/07/07/a_tokeletes_bunteny_225?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_07&utm_campaign=index

">>Ne felejtsük el a hitelminõsítõket sem,
Csak a fitch's londoni, a másik két nagy new yorki.
London semmit sem érne a new york és az usa hadsereg támogatása nélkül. Kezeld együtt a õket és teljesebb képet kapsz. "

.....ahogy már vagy 1 éve gondolom a vezér is csatlakozott ehhez vagy legalábbis az usa általam feltételezett szándékát remekül elõsegíti a politikája amivel az eu-t bomlasztja....amúgy tegnap már hírekben is mondták, hogy az új román ballib vezetés is erõsen kezdi utánozni a mi vezérünket......azé' jó kis példát teremtett legális diktatúra építéshez...:)))

kondorosi67 14072 2012. július 5. 22:42   Válasz erre: 14069
Így van ez más téren is.Aki egy két embert megöl az gyilkos, aki tömegeket mészárol(mészároltat)le az hadvezér.Mindenhol van egy határ amit átlépve teljesen más megvilágításba helyezõdnek a dolgok...Sajnos.

tsanyi 14071 2012. július 4. 18:51   Válasz erre: 14070
Miért, bankban dolgoztál?.....mivel itt nem is magyar bankbuktáról van szó.....legalábbis még, de nyilván itthon is manipulálták amit ezek....

qqriq64 14070 2012. július 4. 15:16   Válasz erre: 14069
...Hát igen mélységesen szégyellem hogy ebben az erkölcsi fertöben élek.

tsanyi 14069 2012. július 4. 14:10  
Az "új" bankbotrány is nevetséges következményekkel(vagy inkább anélkül) jár, a kúrmányok egyszerûen csak simán hagyják, hogy kirabolják az embereket a bankok sõt vidáman asszisztálnak hozzá, nyilván nem ingyen és ezt teszik az erkölcsös, korrupciómentes nyugaton.........aki tolvajnak dolgozik tolvaj maga is akármilyen beosztásban is van: http://sorkoz.blog.hu/2012/07/03/te_mit_lopsz?fullcommentlist=1#comments

....a kommenteket is érdemes böngészni...

desiderus 14068 2012. július 3. 19:51  
Nálunk miért nem javasol ilyet az IMF ?
A belföldi kereslet élénkülése kihatással van a gazdaság és a GDP fejlõdésére....

http://www.origo.hu/gazdasag/20120703-beremeles-segitene-a-nemeteken-az-imf-szerint.html

tsanyi 14067 2012. július 1. 16:45   Válasz erre: 14066
Itt van a mercis történet egy része: http://www.origo.hu/itthon/20100324-daimler-botrany-a-volanbusz-mercedes-busztender-lehet-a-magyar-szal.html

.....csak épp mivel az usában kifizették a büntit az lett a megállapodás, hogy a világ többi országában már nem ér vizsgálni(így nálunk sem) a korrupciós ügyet....ez azért már vicc, államilag terjeszti a fejlett, tiszta nyugat a korrupciót...

tsanyi 14066 2012. július 1. 15:59  
Beszéltünk már a korrupcióról, hogy mi nagyon azok vagyunk na meg tiszta nyugatról ahol ezt hírbõl sem ismerik.....akkor igazából ki is a hibás?...aki adja vagy aki elfogadja? : http://index.hu/kulfold/2012/07/01/magyar_szal_az_osztrak_korrupcios_perben/

....a nyugatnál korruptabb társaság nem nagyon van mert a kelet legalább annyival tisztább, hogy nem játsszák meg magukat hanem elõre megvan mennyi a baksis és kész, de nyugaton mintegy piedesztálra emelik magukat és egyfajta erkölcsi magasságokból lenézve ránk megvetõen mondják ránk, hogy balkán meg antikultúra és hasonlók....az tény, hogy az emberek szintjén kevésbé érezhetõ ez hisz a nagyvállalataik korrumpálják a világ szegényebb országait, hogy az õ drága terméküket vegyék és abból jól él a nyugati átlagember akinek ezért nincs is szüksége a maga szintjén a korrupcióra, de azért ha a helyzet úgy hozza behunyják fölötte a szemüket(lásd MB botrány az usában és hasonlók)....mondjuk én mint igen egyszerû átlagember inkább élek a nyugati szembefogós országokban viszonylag jól mint keleten ahol ugyan nem vagyok gyarmat, de nyomoroghatok vég nélkül családilag...:)))

tsanyi 14065 2012. július 1. 14:50  
Csak egy komment innen, de megvilágíthatja miként látják az emberek manapság a hívõket illetve azt, hogy gondolhatnak a "megvezetett" vezérre: http://varanus.blog.hu/2012/07/01/eu_turizmus_mento_ablakabol_ismerd_meg_hazadat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_01&utm_campaign=index

"Szegény kdnp-s ángyánnak muszáj azt hinnie, hogy orbán semmirõl sem tud, sötétben tartják. Mert az elképzelhetetlen egy hívõ számára, hogy a guru mindenrõl tudott és nemcsak hogy nem tett ellene semmit, hanem sõõõõõõõt.:D"

tsanyi 14064 2012. július 1. 07:38   Válasz erre: 14062
Most találtam, itt meg lehet nézni, hogy melyik település hova tartozik illetve mely szakrendelésekre hova kell menni: http://tek2012.gyemszi.hu/tek1/index.php

tsanyi 14063 2012. június 30. 21:28  
Füvet a náciknak:))): http://index.hu/kulfold/2012/06/30/orvosi_marihuana_hatasara_liberalis_lett_a_naci_ikerpar/

"Nem várt hatással volt a Hitler- vagy Sieg Heil-ikrekként is emlegetett Lynx és Lamb Gaede-re a betegségeikre felírt orvosi marihuána. A 13 évesen az Auschwitzban a zsidók kiirtására használt Ciklon-B gáz egyik összetevõje után Kék Porosznak nevezett zenekarukkal a fehér faj felsõbbrendûségérõl éneklõ ikerlányok húsz éves korukra a multikulti és a diverzitás rajongóivá váltak, írja a Daily Mirror.

"A nõvérem és én elég liberálisak vagyunk" - nyilatkozta nemrég egy tévéinterjúban Lamb, amire Lynx azzal kontrázott, hogy személy szerint egyszerûen imádja a diverzitást. "Totál beindít, hogy ennyiféle különbözõ kultúra van" - mondta."

:))

tsanyi 14062 2012. június 30. 19:05   Válasz erre: 14061
No, itt van már példa is erre......ne higgyük azt, hogy ez minket nem érinthet, persze akinek van pénze a plusz fizetésre az elviseli, de ha belegondolok miért fizetjük a járulékot, ja bocs most már szolidaritási adót, persze azért is lett belõle adó, hogy ezt megtehessék: http://index.hu/belfold/2012/06/30/miert_viszik_sopronbol_szegedre_a_beteget/

"A pécsiek sincsenek elkényeztetve

Bár Pécsett egyetemi klinikák mûködnek, az ott élõk sem kapnak meg minden ellátást helyben. A súlyos égési sérülteket például a kecskeméti megyei kórházba kell vinni, ott vannak ugyanis képzett szakemberek és megfelelõ mûszerek erre az ellátásra. "

...és ez csak kevés példa.....

tsanyi 14061 2012. június 30. 16:47  
Hallgattam a rádióban pénteken amikor egy orvos nyilatkozott a mostani átszervezésekrõl, pl. pénteken kapta meg azt a térképet ami alapján a betegeit(körorvos) hová küldheti szakrendelésekre, az orvos hatvani volt....van olyan szak ahová pécsre kell küldenie a betegeit, de az eddigi gyöngyösi és egri szakrendelések is elérhetetlenek lettek számára, a többsége Ózd meg ilyenek, ehhez nincs is mit szólni.....kíváncsi leszek amikor mi elõször szembesülünk ezzel mi lesz?...ugyanis lehet máshová is kérni magunkat mint ahová a doki beutalhat, de akkor a tb csak a felét állja a költségeknek a többit zsebbõl kell fizetnünk, szeriontem erre ment ki az egész......,de hogy legyen min vidulni is ezen itt van ez, nem akarom elhinni, hogy ez valós elõírás, de ha az akkor óriási baj van "fent":))): http://nol.hu/belfold/loszamlalas_lesz_az_egeszsegugyben

tsanyi 14060 2012. június 30. 16:16  
A címben szereplõ történésnek én a híve vagyok, úgy gondolom nincs más jövõ csak ez különben kicsi, egymással harcoló és egymást kivéreztetõ kis államocskák leszünk mint eddig akik csak nyalhatjuk némely nagynak(pl. kína, usa) a kegyét, hogy egyáltalán fennmaradjunk....: http://index.hu/kulfold/2012/06/30/akkor_lesz_europai_birodalom/

.....a derék vezérnek ez pont azért nem tetszik mert akkor még a végén kérdõre vonnák, hogy ugyan hová lett a pénz ami kapott az uniótól.....a varga is állandóan azt nyilatkozza, hogy csak készenléti hitel kell és nem normális, persze mert a rendes hitelnél elszámoltatás van(még ha nem is túl szigorú) míg a készenlétinél csak akkor ha lehívnak belõle.....és persze hitelt szinte hetente vesznek fel eddig 2.5X drágábban mint az imf illetve a héten nagy örömmel jelentették be, hogy "csak" 8%-ért sikerült az államkötvényeket eladni(ami ugyanolyan hitel mint a többi) miközben jelenleg 3.5% lenne az imf hitel.......ha nem kell hitel akkor miért vesznek fel folyamatosan?...

tsanyi 14059 2012. június 29. 10:59  
Innen idézni is kár, de a kommentekben mindent leírnak amit le lehet....siralmas: http://vastagbor.blog.hu/2012/06/28/matolcsy_megadoztatjak_a_jegybankot_es_az_allamkincstart_mit_szol_ehhez_a_jegybankelnok_ur?fullcommentlist=1

desiderus 14058 2012. június 28. 20:33  
http://www.origo.hu/itthon/20120628-azsaly-klimavaltozas-kozzetettek-a-nemzeti-aszalystrategia-vitaanyagat.html

Ebben az az érdekes, hogy Magyarországon fizetjük a világ egyik legmagasabb vízdíját....
Úgy látszik, hogy a további nyomorgatásnak csak nem akar vége szakadni...
Most keresem a táblázatot amit kb 2 éve kaptam....

akelavedel 14057 2012. június 28. 20:12  
Eme kis szösszenet igen szépen körbeírja mi is folyik valójában
csak az a fura hogy pont a hvg teszi közzé akinek igen nagy szerepe volt a belharcok
elõsegítésébe...http://hvg.hu/itthon/20120627_szegedi_csanad__jobbik_hattere

akelavedel 14056 2012. június 27. 20:54  
Azért had tegyem hozzá az engem nem nagyon érdekel hogy kinek mi volt az õse (pedig a zsidók nem tartoznak a kedvenceim közé a cigányokat meg egyenesen rühellem) lényegében csak az érdekel hogy a szerencsétlen mit és hogyan próbál tenni, hogy esetleg jobb legyen. Igaz nem sok sikerrel mert lásuk be ahhoz igen kicsi ott a rengeteg hátszéllel rendelkezõ bürokrata között.

A Horty téma az meg igen érzékeny pont, mert bármit be lehet magyarázni a témába.
És lássuk be az egyén világnézete igen sokat sokat számít, hogy mit is lát a sorok közt

tsanyi 14055 2012. június 27. 09:44  
Ez azért elég vicces lássuk be..:)))....a mélymagyarkodók(szándékosan nem magyarok) nézzék át rendesen a családfát nehogy meglepi legyen.....elõzõ héten volt errõl egy kollégával beszélgetésem a büfében mert hallotta, hogy ilyen programra megyek hétvégén és elkezdte a szokásos dumát.....miközben vadul beszélt közbeszúrtam, hogy nézett- e tükörbe?....mivel tüsi szõke haj, világító kék szem és teljesen skandináv alkat.....kérdeztem még, hogy neki vajon melyik õse jöt be Árpáddal?....:))): http://narancshirado.blog.hu/2012/06/26/szegedi_csanad_egy_gazkamraszokeveny?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_27&utm_campaign=index

...ja, és horhty egyik legelvakultab antiszemitájáról is kiderült, hogy zsidó õsei voltak..:))..

tsanyi 14054 2012. június 26. 19:31  
Ez is milyen már?......még, hogy befektetõk....inkább tolvajok akik kirabolták országaikat és cégeiket...persze, hogy eldugják a lét amit szereztek...ideje lenne már svájc helyzetét is megvizsgálni, igaz a tolvajok(akik általában vezetõk mindenfelé) ezt szorgosan akadályozzák...kell egy olyan hely ahonnét senki sem veheti el a lopott pénzt : http://www.portfolio.hu/gazdasag/mindenki_panikol_megteltek_a_banki_szefek_svajcban.169232.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

tsanyi 14053 2012. június 26. 19:10  
Azért ez is vicc, az utóbbi pár évben láttam-tapasztaltam 1-2 kínai "beruházást" és azoknál csak az ígéret szintjén volt melóhely teremtés és a többi bla-bla mert csak és egy dolog érdekelte õket, hogy szerezzék meg a technológiát és hogy vegyék el a maradék pénzét a megszerzett cégeknek....aki ezekkel üzletel az vagy hatalmas madár vagy simán hazaáruló mert a tõlük kapott pénzért eladja a népt: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/kinai_beruhazast_bukhat_magyarorszag_ezer_munkahely_mehet_a_levesbe.523557.html

desiderus 14052 2012. június 25. 23:01  
Megenn nem csodálkozom....

http://www.origo.hu/itthon/20120625-a-kormany-tanacsadoi-szerzodesei.html

tsanyi 14051 2012. június 25. 20:17  
Ez is úgy bûzlik ahogy van, azért kell a szigorúbb új btk, hogy legyen elég melós olcsón a birtokaikon: http://vastagbor.blog.hu/2012/06/25/l_simon_valaszolt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_25&utm_campaign=index

"A válasz:

"A BV-sek több környékbeli mezõgazdasági vállalkozónál végeznek kihelyezett munkát. A mi cégünknél végzett munka természetesen teljesen független a képviselõségemtõl, és országosan megszokott gyakorlat. A mi környékünkön a leggyakrabban a gyümölcsbetakarításban tevékenykednek. Mindez hivatalos vállalkozói szerzõdéssel történik, a foglalkoztató egy sor biztonsági elõírást is vállal, a fizetendõ vállalkozói díj az elítélteket õrzõ fegyõrök díját is tartalmazza. Kizárólag munkanapokon, napi hat órát dolgozhatnak az elítéltek, akik ezt nagyon szeretik a kinti munka lehetõsége miatt is.

Hogy a foglalkoztatók által kifizetett díjból mennyit kap meg a rabtartási költségek levonása után egy-egy elítélt, nem tudom, de nem is tartozik rám.

A mi részünkrõl, és a többi hasonló foglalkoztató részérõl három elõny fogalmazható meg:

1. Nehéz mezõgazdasági idénymunkásokat találni, így pótolható a munkaerõhiány.

2. Úgy foglalkoztatunk hivatalosan alkalmi munkavállalót, hogy nem kell õket naponta lejelenteni, mivel vállalkozói szerzõdés alapján, elszámolási idõszakonként fizetünk a rabgazdságnak. Nálunk tehát nincs fekete munka.

3. Tapasztalatunk alapján a munka hatékonysága nagyobb, mint más alkalmi munkavállalók esetében.

Politikusként egyébként helyesnek tartom az elítéltek rabgazdaságon belüli és kívüli foglalkoztatását is.

Miniszterelnök úr nálunk tett látogatáskor az éppen a szõlõben dolgozó elítélteket is megnézte, röviden elbeszélgetett velük a helyzetükrõl és a munkájukról."

Magyarul: a napszámost nehéz megtalálni, macerás legálisan foglalkoztatni és még nem is jól dolgozik, ezért minden szempontból jobb az elítéltmunka.
Fõleg a képviselõ-államtitkár úr birtokán."

tsanyi 14050 2012. június 25. 20:03  
Ez az egész földügy erõsen bûzlik mióta eu tagok vagyunk, az eddigi és mostani hatalomnak sincs semmi más érdeke ezügyben mint a földalapú eu támogatásokat jól leszívni és szétosztani maguk között......mi lenne ha hirtelen az eu megszüntetné a földalapú támogatásokat?...akkor talán végre megintr csak azokat érdekelné a föld akik hajlandóak dolgozni is vele: http://index.hu/belfold/2012/06/25/nem_botokat_vagatna_a_jobbik_a_kozmunkasokkal/

tsanyi 14049 2012. június 25. 19:50   Válasz erre: 14048
Ugye?...a mi adónkból(a mienk hisz amit erre felvettek kölcsönt azt mi fizetjük vissza) mentegetik õket pedig már eddig olcsóbb lett volna a zemberek hiteleit valóban rendezni amit törvényileg(fõleg a mostani "törvénykezéssel") megtehetnének....ez most persze elég egyszerûnek illetve az egyszerû ember buta érvelésének hangzik, de mit tehetek ha egyszer egyszerû és buta adófizetõ vagyok?....én egyszerû kérdésekre egyszerû választ várok....miért nem minket helyeznek vissza az eredeti szerzõdési állapotba a mi pénzünkbõl és miért a bankokat stafírungozzák ki a mi pénzünkbõl?.....mert ezt így kétszeresen is megszívjuk, életben tartjuk a bankokat, hogy még többet tudjanak lenyúlni rólunk miközben a vállalkozásoknak nem hajlandóak hitelezni, hogy kihúzzák a válságot(illetve annak már vége, megmondták)....

upsy 14048 2012. június 25. 19:35  
talán nem a bankokat kéne menteni,hanem az embereket...
sok-sok éven kereesztül giganyereségesek voltak a bankok,most meg vergõdnek 3-4 éve és akkor egybõl jajj szegény bankok....szarjanak sünt!!
azt a sok-sok pénzt,amit a bankoknak adnak inkább az embereknek adnák,hogy kifizessék a lakáshitelüket a bankoknak,azt mindenki jól járna,de legalábbis a lakáshitelesek

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22115