23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
VEZETÉSTECHNIKAI tréning

KTib962 40 2022. október 7. 10:55   Válasz erre: 38
https://youtu.be/RR-DJFriu9Q

KTib962 39 2022. október 6. 21:51   Válasz erre: 38
Na ezt a sportot kellene meghonosítani.

KTib962 38 2022. október 6. 21:48  
https://youtu.be/Hy7wWjgXsXw

pipers 37 2021. szeptember 8. 12:33   Válasz erre: 36
Nem biztos, hogy jól értelek.
Ezek szerint szerinted érdemes egy 80 kg géppel lenyomott alap terep tanfolyamot összehasonlítani mondjuk a Hungária rendőregylet utcai vezetéstechnikai tréningjével és ez alapján kijelenteni hogy jobb ha saját motorral mész tanulni?

KTib962 36 2021. szeptember 7. 23:15   Válasz erre: 35
A Safety honda terep alapját lenyomtam, estem-keltem mint a front katona de ez arról is szólt.

pipers 35 2021. szeptember 6. 08:58   Válasz erre: 34
Ezek közül melyiken vettél úgy részt, hogy motort adtak alád és a tanfolyam után visszaültél a saját motorodra? Mert itt a vita arról szólt, hogy a nem saját motorral végzett tanfolyamnak nincs vagy van-e értelme. Te meg elmondtad, hogy jók a saját motorral végzett tanfolyamok, amellyel egyet is ért mindenki.

KTib962 34 2021. szeptember 5. 20:17   Válasz erre: 33
Rili klub, Hunária rendőregylet, Kiskunlacháza, Vásárhelyen a Gombymotor (3x). Úgy érzem van erkölcsi alapom vélemény alkotására, de hát kinek a pap...

pipers 33 2021. augusztus 31. 08:27   Válasz erre: 32
Oké, te is úgy mondasz véleményt, hogy a másik tanfolyamot nem próbáltad.

KTib962 32 2021. augusztus 28. 01:16   Válasz erre: 17
Bocsi, hogy beleszólok, de...
Az első tréningen X11-el vettem részt, majd CBF600-zal a következőn, az azt követőn R1150R-rel, idén F650CS-sel. Ugyanazt a technikát és tematikát folyamatosan tudtam tovább görgetni és fejleszteni. Természetesen ha saját motorral vagy kockáztatod a festését, de cserébe már hazafelé biztonságosabban mész.

Bulldog1100 31 2021. augusztus 24. 20:14  
Ez nem volt szép vita, nem élveztem. Kevés volt benne a másik fél igazának az elismerése vagy annak a kiegészítése. Már nem a tréningről szólt hanem a másik véleményének a megsemmisítése, miközben mindenkinek igaza volt, vagy mindenben volt igazság.

Kár lenyomni a másikat, attól te nem leszel feljebb.

pipers 30 2021. augusztus 24. 08:36   Válasz erre: 27
Igen, nem egyformák a tanfolyamok, egyetértünk. Az a lényeg, hogy csináljon minél többet az ember, főleg a kezdő jogsis.

pipers 29 2021. augusztus 24. 08:32   Válasz erre: 28
A csillagok állása kimaradt.

gencsydani 28 2021. augusztus 23. 23:34   Válasz erre: 26
Egy nagyobb teljesítményű gép helyszíntől, rendezvénytől, időjárástól, év- és napszaktól, valamint a vezető nemétől és korától függetlenül lényegesen másképp fog (fel)gyorsulni az adott útszakaszon mint az ugyanolyan típusú, lefojtott motor.

HoGo 27 2021. augusztus 23. 22:59  
Nagyon jó a Honda safety, én is ott kezdtem, 4 tréningjükön voltam annak ellenére, hogy a nagyarcú oktatók azért zavarják a képet. Mikor az alapoktól kezd az ember jó, hogy olyan szinten beléd döngölik, hogy pld. gázadásnál előre kell dőlni, hogy a trial mocim első kerekét is alig tudom még emelni.
De nem a közútra tanít.
Ha az alapok megvannak, akkor pld. a Hungária Rendőregylet motoros tréningje többet ad. De a mackós BMW tréning is.

pipers 26 2021. augusztus 23. 22:30   Válasz erre: 23
De ugye az megvan, hogy most egy egyszerű utcai vezetéstechnikai tréningről volt szó nem pedig versenyzők oktatásáról....

Ullyses 25 2021. augusztus 23. 21:24   Válasz erre: 22
Köszönöm, tul képp leírtad a lényeget.

Hanyistok 24 2021. augusztus 23. 14:43   Válasz erre: 22
Tényleg utoljára:
"" Ezzel együtt nem állítottam, hogy teljesen haszontalan a kölcsön motoros képzés"
Ezt írtad:
"Ezekkel csak egy baj van. Nem saját motoron gyakorolsz. Annak meg nem sok értelmét látom, hogy felülsz egy motorra, ami tök másképp viselkedik, mint a tiéd, begyakorolsz rajta valamit, aztán a tiéden meg nem fog úgy menni, mert már a vas. "
Igen ezt írtam és fenn is tartom, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen haszontalan, mint az a későbbi posztomban is írtam.

"Sosem próbáltad,... "
Valóban nem, de ültem már többféle motoron, feszített tempóban is, így nem kell elmennem a hondához, hogy tudjam, hogy a különböző motorok másképp viselkednek különböző helyzetekben. Nem a "technikás" egyenesekben, 90-nél, hanem pl kanyarban, ha vészfékezned kell.
De egyébként még egyenesben is másképp kell vészfékezni egy cruiserrel, mint egy sport géppel. Szóval felesleges ezen rugózni, tanulás és a későbbi gyakorlás szempontjából előnyösebb, ha azon tanulsz, amin majd alkalmaznod is kell a tanultakat. Ezt azért józan ésszel nehéz vitatni.

gencsydani 23 2021. augusztus 23. 14:31   Válasz erre: 22
"ahol van 50-100 métered gyorsulni, nagyon mindegy, hogy mekkora teljesítményű teszt motoron ülsz"

Ha ez így volna, akkor senki sem tuningolná a gokartokat, supermotokat, versenyrobogókat, pitbike-okat és hasonló, rövid és/vagy kanyargós pályán használt gépezeteket...közben mégsem ez a helyzet.

pipers 22 2021. augusztus 23. 13:23   Válasz erre: 21
" Ezzel együtt nem állítottam, hogy teljesen haszontalan a kölcsön motoros képzés"
Ezt írtad:
"Ezekkel csak egy baj van. Nem saját motoron gyakorolsz. Annak meg nem sok értelmét látom, hogy felülsz egy motorra, ami tök másképp viselkedik, mint a tiéd, begyakorolsz rajta valamit, aztán a tiéden meg nem fog úgy menni, mert már a vas. "
Sosem próbáltad, van egy elképzelésed és leírod mint egyetemes igazságot, mintha a másik teljesen használhatatlan lenne.
Meg ezzel támasztod alá pl.:
"Valszeg nem véletlen, hogy ők az egyetlen, akik nem saját motorral tréningeztetnek. "
Csakis ez lehet az indoka amit írtál és az ugye biztosan nem játszik közre, hogy ebben a kis országban kevesen tudnak kiépíteni és fenntartani egy ilyen infrastruktúrát ennyi átépített motorral, instruktorokkal.
"Ja, még valami. A honda tanfolyam motorjai teljesítményre is heréltek, szóval később érhet meglepetés."
Ez egy óriási tévedés, mert egy technikai képzésnél, ahol van 50-100 métered gyorsulni, nagyon mindegy, hogy mekkora teljesítményű teszt motoron ülsz, soha nem fogsz határon motorozni. Egyetlen olyan saját motoros tanfolyamon sem voltam, ahol számított volna a motor igazi teljesítménye, sőt, a az instruktorok kifejezetten figyeltek rá, még a Hungaroringen is, hogy senki ne próbáljon meg határon motorozni, így nem is tudom, hogy milyen tanfolyamok azok ahol a teljesítmény számít.
De mindegy is, én sem akarok rajta rugózni,
széles utat!

Hanyistok 21 2021. augusztus 23. 09:15   Válasz erre: 19
"a motoros jogsi megszerzése után hogyan ültél fel a saját motorodra, ha nem azon tanultál vezetni? Az nem zavart?"
Mint azt már előzőleg is leírtam teljesen más dolog az alapokat megtanulni - ott igaz lehet a ladán tanulsz, hondát vezetsz párhuzam - de amikor egy fokozattal feljebb akarsz lépni, ott már más a helyzet. Ezzel együtt nem állítottam, hogy teljesen haszontalan a kölcsön motoros képzés, mert nyilván vannak olyan dolgok, amik mindenhol működnek, meg lehet adoptálni a tapasztalatokat a saját motorra is, de akkor is ideálisabb - de legalábbis hatékonyabb - ha azt a motort gyakorolod be, amit egyébként vezetni fogsz. A saját motor törésről meg annyit, hogy ez a probléma eléggé mondva csinált. Mint lehetőséget, nyilván nem lehet kizárni, de nem nagyon fordult még elő. Rutinnál esetleg, de akkor gyakorlatilag álló helyben eldőlsz, abból meg nem lesz komoly gond. Ja, még valami. A honda tanfolyam motorjai teljesítményre is heréltek, szóval később érhet meglepetés. Ezzel együtt a témát részemről lezártam, újat már nem tudok hozzátenni, innentől kezdve felesleges rugózásnak tartom.

pipers 20 2021. augusztus 22. 15:23   Válasz erre: 18
Hja és még egy-két gondolat: Az egyik tanfolyamon egy srác a vészfékezést úgy hajtotta végre, hogy szaltózott ő is és a motor is. Szerencsére sem a srácnak, sem a motornak nem lett komoly gondja. Saját motorral ez többszázezres kár lett volna. Gondolom az oktatók nem egy ilyet tudnak mesélni, én ezt az egyet láttam. Egy ilyen tanfolyamon nem azt tanulja meg az ember, hogy egy konkrét motortípussal hogyan motorozzon határon, hanem azt, hogy bármilyen motorra felülve, hogyan kell kitapasztalni a féket, a kanyartechnikákat, a kuplung-kezelést, egyáltalán hogyan motorozzunk bármilyen motoron.

pipers 19 2021. augusztus 22. 15:08   Válasz erre: 17
Én csináltam saját motoros tanfolyamot jópárat és a Safety-s tanfolyamokat is végig csináltam még a terepet is. Tapasztalatból mondom, annak ellenére, hogy cbr 600 cm3-s motorokkal csináltuk a tanfolyamokat, utána amikor felültem az 1000-es Varára, ami kicsit sem olyan mint a cbr, mégis hirtelen 30 kg-val könnyebbenek tűnt és sokkal lazábban vezettem hirtelen és mindezt a tanfolyamnak köszönhetően és annak, hogy a cbr-ekkel simán lehetett a határokat feszegetni, mert eldobhattam akár. Nyilván nem ez volt a cél, de megtörtént egyszer-egyszer.
Ráadásul azzal a hozzáállással amit te képviselsz, a motoros jogsi megszerzése után hogyan ültél fel a saját motorodra, ha nem azon tanultál vezetni? Az nem zavart?

Hanyistok 18 2021. augusztus 22. 11:57   Válasz erre: 16
Ja igen. Én több mint tíz éve minden évben minimum egy, de inkább három tréningen részt veszek. És nem szoktam elcsúszni, meg törni a motoromat. Ezért tanulok, gyakorlok folyton, hogy minimalizáljam az esélyét az ilyesminek.

Hanyistok 17 2021. augusztus 22. 11:55   Válasz erre: 16
Hát a butaságot itt te írtad és nem is kicsit. Nyilvánvalóan fogalmad nincs arról, hogy miről beszélsz. Teljesen más dolog autót vezetni, még sokkal másabb dolog az autóvezetést jogsi megszerzés céljából megtanulni, alap fokon, vagy még inkább kevésbé és megint - nagyon más - dolog különböző stílusú, futómű, hajtómű stb motorokat készség szinten megtanulni kezelni, vészfékezni, kanyarodni, intenzíven haladni, stb. Ha tanulsz egy ottani motoron, azt pont rohadtul nem fogod tudni felhasználni egy cruiseren, vagy chopperen, de még a túraendúrók is nagyon másképp tudnak viselkedni. Egyébként valószínű, hogy nem véletlen nem terjedt el ez az oktatási módszer. Egyébként meg nem muszáj nekem hinni, kérdezz meg erről instruktorokat, majd ők is elmondják neked kb ugyanezt.

Ullyses 16 2021. augusztus 21. 20:54   Válasz erre: 15
Hát nagy butaságot írtál... ha egyszer is próbaltad volna, nem írsz le ilyesmit! Kvázi ha pl Ladán tanulsz autót vezetni , akkor Honda CRV-t már nem fogsz tudni vezetni??? Na , kb ehhez viszonyítható a leírásod beli rossz okfejtés... ☹️
Az, hogy lehetséges a nem saját motor használata, inkább előny, mint sem hátrány! De te csak nyugodtan gyakorolj saját motoron, kockáztass és ha megcsúsznál ...sebaj fizet a cascod... Akinek meg nincs cascoja annak érdemes kipróbálni másik, biztosított motoron.

Hanyistok 15 2021. augusztus 19. 10:29   Válasz erre: 14
Ezekkel csak egy baj van. Nem saját motoron gyakorolsz. Annak meg nem sok értelmét látom, hogy felülsz egy motorra, ami tök másképp viselkedik, mint a tiéd, begyakorolsz rajta valamit, aztán a tiéden meg nem fog úgy menni, mert már a vas. Valszeg nem véletlen, hogy ők az egyetlen, akik nem saját motorral tréningeztetnek. A semminél azért nyilván több, de nem célszerű.

Ullyses 14 2021. augusztus 19. 08:47  
Sziasztok! Sajnos e nyáron is sok motoros baleset történt. Egyes balesetek kivédése még tapasztalt motorosoknak sem sikerült. A rutin és a gyakorlás azonban esélyt ad egyes típusú balesetek kivédésére, enyhítésére, ezért hadd ajánljam figyelmetekbe az alábbi programot 2021 augusztus 23-án !
a Continental Safety-Hungary Nyílt Napot tart, melyet a biztonságos motorozás jegyében szerveznek a következő programokkal:

Idén márciustól új rutin vizsga feladatokat állítottak a leendő motorosok elé, amely sokszor kihívást jelent a tapasztalt motorosoknak is. Itt a lehetőség bizonyítsd be, hogy Te meg tudsz felelni az új vizsgakövetelményeknek! Teszteld a vezetéstechnikai tudásodat a vizsgapályánkon a motorjainkkal.
Ingyenes közlekedésbiztonsági átvizsgálásra várjuk a motorodat.
Bemutatásra kerül a Continental cég és motorgumijai.

Beszélgetés a Mentőmotoros Alapítvány orvosával:
- melyek az első és legfontosabb teendők motoros baleset esetén!

Ezen a napon kedvezményesen regisztrálhatsz az 1 és 2 napos vezetéstechnikai képzések bármelyikére a helyszínen, vagy online.
Két napos tanfolyamok 10.000 Ft kedvezménnyel.
Egy napos tanfolyamok 5.000 Ft kedvezménnyel.
(Amennyiben a helyszínen jelentkezel valamelyik képzésre a fentiek közül, akkor a SiLverKart gokart pályáján 1 futamra szóló ingyenjeggyel ajándékozunk meg!)
A belépés ingyenes!

Cím:
1108 Budapest X. Kozma utca 3/A
Continental Safety-Hungary
2021.08.23. Hétfő, 15:00-21:00

Denver1 13 2012. január 4. 19:59  
Tényleg itt és így kell reklámozni ,hát nem semmi.

Eva 12 2012. január 4. 16:20   Válasz erre: 7
Tamáskám !!!
A páromat márciusba leadom neked oktatásra :)))
Addig én meg elmegyek egy jó kis körre :)))
De majd úgy is beszélünk majd errõl személyesen !!!

Oldklu 10 2011. december 21. 17:48  
Mackó Bácsi!
Így nem kell felállítani a vaSAT! eZ OLYAN, MINT A HALÁLGÖMBBE VALÓ MOTOROZÁS! cSAK KÖRALAKÚ SZOBÁBA LEHET CSINÁLNI A FALON!
:-)

Macko 9 2011. december 21. 09:42   Válasz erre: 8
Tananyag lesz a függõleges falon motorozás???
:-)))

(Bocs...)

Oldklu 8 2011. december 21. 07:11  
A tavaszi tréninget már ezzel a vassal kezdem! Március 24-25
www.kakucs-ring.hu

Oldklu 7 2011. december 15. 21:19  
www.kakucs-ring.hu

2012.március 24-25. BENTLAKÁSOS! 2012 április 14-15. BENTLAKÁSOS!

vezetestechnika.tommot.hu

rgary 6 2011. augusztus 16. 07:44   Válasz erre: 5
Már csak az esõ napra....:P

Recsk-i 5 2011. augusztus 15. 23:03  
Lehet még ide jelentkezni?

rutinpalya 4 2009. június 22. 00:03   Válasz erre: 3
Sziasztok,

Aki motoros vezetéstechnikai tréningre jelentkezett, és az esõ miatt nem tudott eljönni, annak az esõnap 2009.06.25 (csütörtök) vagy 2009.06.26 (péntek)

üdv:
Tama

"http://rutinpalya.hu"

rutinpalya 3 2009. június 19. 23:00   Válasz erre: 2
Szia,
Az anyag bõvítés alatt van, amint elkészül, elküldjük neked.

üdv:
Tama

vikkancs 2 2009. június 19. 08:27  
Halihó!

A kezdõknek szóló ("felzárkóztató") Motorosoknak szóló tippek "könyvet" meg lehet kapni? Letölteni most mintha nem lehetne.

rutinpalya 1 2009. június 18. 22:23  
Sziasztok,

Sajnos úgy néz ki, hogy helyszínt kell váltanunk, (az új helyszín még bizonytalan...) ezért a hónap hátralévõ idejében jelenlegi helyünkön szeretnénk minél több motorosnak képzést biztosítani.

Aki tehát úgy gondolta, hogy jelentkezne tréningre, vagy ismerõsét-barátját lepné meg, az most tegye meg, hogy a hónapban még be tudjuk osztani!

üdv:
Tama

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22100
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők