2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
TATABÁNYAI MOTOROSOK :-)
Következő oldal

Bobek70 4518 2009. október 16. 20:17   Válasz erre: 4517
Melózok sajna :((
Jó utat!!

horpage 4517 2009. október 16. 18:38  
Holnap jön valaki?
Találkozó 10-kor a dorogi OMV kútnál... (ha nem esik)

Sahsa 4516 2009. október 16. 16:14  
Ha a plexid pont a sisak mellé tolja a levegõt, akkor van gáz. De ha felállsz és akkor is...hát, akkor lehet a sisak.
Próbálgass sisakokat. a puding próbája az evés! :-)

Pegaso650 4515 2009. október 16. 14:28  
Sahsa: kipróbáltam a felálósdit. Nem a plexinek van szélzaja, hanem a sisaknak.
Ezt tapasztaltam!
Ha leültem akkor csendesebb volt :D
Ugyanakkor visszagondoltam arra, hogy mikor az Atlantic 500-on használtam akkor nem is volt ez probléma, mert annak sokkal jobb volt a szélvédelme, mint a Pegasonak és azon még 150-nél sem volt különösebben zajos.
170-nél mély duruzsolást lehetett hallani, mint mikor forr a víz, de ezt a turbolens áramlásoknak tudtam be.

Mégegyszer nem ítélkeztem, csak kipróbáltam, meggyõzõdtem és véleményem szerint nem.

horpage 4514 2009. október 16. 14:06  
Na akkor a sisak kérdését kiveséztük:-)))
Voltak érvek, ellenérvek, tények és makacsságok. Válogathat a Tisztelt Olvasó:-)

Bár a végén már elbeszéltünk egymás mellett, mert mindketten azt állítottük, hogy a hi-tech anyagból készültek jobb sisakok.
A különbség a gondolataink között csak a tûlélési esélyekek megítélése között vannak...
De ezen meg már ne vesszünk össze.

Beszélünk kicsit a hüvelygombáról is? :-))))

Sahsa 4513 2009. október 16. 13:36  
Én a Massa esetét nyílván példának írtam. Hidd el Horpi, hogy nem feltétlen törik ki a nyakad minden esetben. Az olyan sok apró dologtól függ. egy nagyobb szilárdságú anyag többet bír. Senki nem gyártana eladhatatlan dolgokat. Azt sem állítja senki, hogy csak légzsákos autóban lehet túlélni ütközést. Maradjunk annyiban, hogy nagyobb biztonságot nyújtanak, a bizonságosabb sisakok. Az tényleg magánügy, hogy ki mikor érzi magát biztonságban. De ne csináljunk belõle anyagi kérdést. Ez egyszerûen nem az. Egy motor árának a töredéke egy csúcs sisak. De hangsúlyozom, hogy én sem vettem meg 100-130.000 Ft-ért az ilyen sisakot.
Szeretem a kihívásokat! :-))))))

Pegaso650 4512 2009. október 16. 12:55  
Apropó nyakmerevítõ. Ezen is gondolkozom, hogy az utcán is kellene viselnem, ilyenkor télen némelyest még a szelet is fogja.
Lassan abbahagyom a crossozást és eladok mindent, de az oda használt nyakmerevítõt mégse használhatom az utcára :D

horpage 4511 2009. október 16. 12:33  
Értem én ezt, de motorra vetítve a dolgot, ha te a kevlár sisakodban elkapsz menet közben egy olyan rugót, akkor ha nem is törik kapásból hátra a nyakad, biztos dobsz egy hátraszaltót. De tuti nagyobbat perecelsz mint Massa a beszíjazott kaszniba.

Én nem azzal vitatkozom, hogy nem jobb a kevlár és hi-tech anyagból készült sisak. Csak azzal, hogy egy motorosnak mennyire érdemes e ilyen befektetés. Hiszen egy bármilyen irányból érkezõ erõhatásnak a nyak akkor sem tud ellenálni és eltörik... Massa nyaka ki volt merevítve rendesen...

Sahsa 4510 2009. október 16. 11:11  
Az ECE 22-05 szabványnak kell megfelelnie a sisakoknak.
Sajna ez a szabvány nem túl magas mércét állít fel. vagyis valójában arról van szó a sisakok gyártásánál, hogy melyik sisak mennyivel teljesíti túl a szabványt.
Közeli példa Massa esete. Az õ sisakja a szabvány többszörösét tudta. /és a gerince sem volt veszélyben, csak a feje./ A vizsgálatnál ráejtenek egy tárgyat pl 5 méterrõl a sisakra. Ha ezt maradandó alakváltozás nélkül megússza, akkor szabványos. Csak az élet nem ilyen baleseteket produkál általában..........Ezért vannnak a kevlár és kompozit héjszerkezetek, amik kibírják a szembõl érkezõ rugót is akár. Szóval egy balesetnél nem mindegy, hogy egy kiálló keskeny, vagy kis átmérõjû tárgynak koppan a fejünk, vagy az aszfatnak. Egyébként a gyártók jelzik finoman a szabványtól való eltérést. Alsó, felsõ, közép vagy csúcskategóriákról beszélnek. Nem a csendességrõl vagy a kivehetõ bélésrõl van szó ilyenkor. De az árban azért tükrözõdik a minõség is. Nem lehet ugyanis fele pénzbõl elõállítani ugyanazt. 500 Ft-ért nem lehet karajt kapni. :-)

Teme 4509 2009. október 16. 09:32  
Sziasztok,

Bukósisak témához:

Én mikor vettema Lazerem, sokat nézelõdtem a neten, melyik tetszik, melyik nem. Kinéztem egyet ami nagyon jól nézett ki, de egyszerûen kényelmetlen volt.

Konzekvencia: Azt vedd meg, amelyik a legkényelmesebb. Napi több órát lesz rajtad. Ne nyomjon a csatt, legyen kényelmes a fejformádra. Tehát próbálj-próbálj-próbálj.
Ja, és az elsõ nap érezd szorosnak. Minden sisak tágul viseléskor, pár hónap múlva ne lötyögjön a fejeden!

Ennyi, amit én a tapasztalataim alapján le tudok írni. Ja, és nekem is Lazer van a Pinkbõl. Érdemes várni, mindig akcióznak valamit!

horpage 4508 2009. október 16. 09:17  
Sziasztok!

Én mondtam, hogy nem rossz az LS2...:-)))
És a bukás után már tudom, hogy nem tévedtem...

Viszont azt gondolom (de lehet, hogy tévesen), hogy a ma gyártott zárt bukósisakok teljesítik azt az elõírt normát, amit balul sikerült esetekkor ki kell bírniuk. Pusztán parktikumban, kényelemben, dizájnban térnek el. Persze ezek sem elhanyagolhatók. Sõt! Pont azt mondodm, hogy ma már ezek a mérvadó dolgok. Ezek szerint választ az ember, hogy mit engedhet meg magának...

Azon azért érdemes elgondolkodni, érdemes e 150-200 ezerért mindenféle kevlárból és Hi-tech anyagból készült sisakot vásárolni, mikor a gerinc úgy is összeroppan, ha már akkora az erõhatás.

De mondhatnám úgy is, hogy ha megengedhetném magamnak, hogy 150-200 ezerért olyan sisakot vehetnék, amiben síri csend van, de a beszéd és a közlekedési zajokat kitûnõen hallom. Szinte súlytalan, nem párásodik, télen fût, nyáron hût akkor arra gyûjtögetnék. De csak ezért, nem pedig azért mert elhiszem, hogy abban nagyobb a túlélési esélyem.

vagy nagyon rossz a gondolatmenet?

Sahsa 4506 2009. október 16. 08:49  
Egy dolog lemaradt! Az LS2 annyiban Kínai, hogy a tulajdonosok ferdeszmûek. Egyébként Spanyolországban folyik minden A-tól Z-ig. És pillanatnyilag a legmodernebb bukósisak gyára Európának. Ami nem csoda, hisz ez a legújabb.
Egyébiránt ha olvastok teszteket, meglepõ eltérések tapasztalhatók a szélzajok között:
Pl:
Schubert: 85-86 dB
BMW: 84 dB /és slussz-passz!!!!! :-)))/
Nolan N 103 86-88 dB
Caberg J GT 84-89 dB
Shoei 85-89 dB

Ennyit másoltam ki annak idején magamnak a kapott német oldalról. Ezek az eltérések azért nem rengetik meg alapjában a vásárlási szempontokat, ha valaki a szélzaj miatt válogat. Én ugyan nem tudom, hogy 3 dB különbség mit jelenthet, de %-ban nem sokat. Aztán persze lehet, hogy a gyakorlatban fülsüketítõ ám az eltérés...:-))))

Sahsa 4505 2009. október 16. 08:23  
Azt olvastam, hogy amire nincs ráírva, hogy: Made is China, az hamisítvány!!!!!!!
Azért szerintem is óvatosan, mert az, hogy mit hol gyártanak nem azt jelenti, hogy a minõség, vagy az alapanyag és hovatovább a minõségellenõrzés rovására menne a dolog. A gond ott van, mikor azonos külsejû tárgyak jelennek meg harmadáron. Bár megfigyeltem, hogy a szemfüles kereskedõk mostanában az 500 Ft ELÁBÉ-val rendelkezõ árukat 4.500-ért adják, nehogy azt higyjük, hogy Kínai bóvli. :-)

H.Laci 4504 2009. október 15. 18:43   Válasz erre: 4503
Persze, hogy emlékszem, de az más volt, nekem ezt még a zord idõt még szoknom kell.

horpage 4503 2009. október 15. 17:35  
H.Laci! Tavaly a -5 fokban is voltunk, nem emlékszel? Egyenlõre még plussz fok van... Én ma is és tegnap is voltam kint motorral...

horpage 4502 2009. október 15. 17:31  
Ezt a linket írtam én is...
Meg azt is, hogy ott drágább:-))) Ha elmegyek Bécsig akkor a különbségbõl még egy jót motorozok is.:-)))

Az meg hogy Kínai? Szinte minden ott készül...:-)))

Spapa 4501 2009. október 15. 17:06  
Bukósisak ügyben azért jó ötlet bemenni a PinkMotors-ba is.
"http://www.pinkmotors.hu/"
Nekem most Paname van. Azért nem kínai minõség.
Markolatfûtést is lehet közelebb kapni.
"http://www.bazismotor.eu/"
:-)))

H.Laci 4500 2009. október 15. 14:52   Válasz erre: 4497
Motorral? Befagy a seggünk! :)
Komolyan.

Sahsa 4499 2009. október 15. 11:53  
Ha nem adnának hozzá -amit biztosra veszek - ragasztót, akkor vegyetek 6,95 €. Egyébként csúszkálni és tekeregni fog a merkolat!!!!!!
HEIZGRIFFKLEBER /DELO gyártmány / !!! És ennyiért egy galambszarnyit adnak, de nem tudsz mást tenni.

tiborr 4498 2009. október 15. 11:32  
:))) Nekem vannak gondom a ruhámmal, motorral nekem nem lenne olyan jó.

horpage 4497 2009. október 15. 11:21  
Tibor, H.Laci!

Akkor szombtaton Bécsbe menjünk?
De most komolyan!

H.Laci 4496 2009. október 15. 09:34   Válasz erre: 4491
Jó az a markolatfûtés! Több haveromnak ilyen van a quadján és az enyémen is ilyen volt. A Transalpon gyári van, egy kisebb vagyon volt ehhez képest, de egyébként semmi különbség.
A markolatfûtés elõnyei nyáron is megvannak! Esõben sem rossz dolog bekapcsolni.
Ha esetleg valaki rendelne belõle, 1 engem is érdekel!

Sahsa 4495 2009. október 15. 09:30  
Pegaso!
A Cabergben csak a Rhyno, a Justissimo GT és a vadi új Sintesi ami felnyitható. Importõr: Motoroázis. Kaució elelnében elviheted a sisakot fél órára kipróbálni. Valamennyi beépített napszemüveges és két szellõzõs. Az általad említett árkategóriában a Rhyno van nekik.
Véletlenül nekem is Caberg van, azért vagyok ilyen tájékozott. :-)
"http://www.motoroazis.hu/termekkategoriak/29/Felnyitható%20bukósisakok"
A tesztek alapján csendességben bizonyos sebességeknél verte a Schubertet. / Justissimo GT / És van komlett beszélõrendszere a Cabergnek is.
Ahol még érdemes az árakra rákérdezni: Moto.hu
Annak idején õk voltak a legolcsóbbak. Egyébként szerintem nyugodtan alkudozz bármelyiküknél. A Justisssimo-t én 49-ért vettem és akkor 63 volt.

tiborr 4494 2009. október 15. 09:07  
Horpage, ez teteszik nekem is :), én néztem annó, de nem vettem, de most lehet befektetek.

tiborr 4493 2009. október 15. 09:00   Válasz erre: 4491
Ha jól emlékszem akkor Spapának van a Yamahán markolatfûtés. De ez nembiztos. :)

horpage 4492 2009. október 15. 08:59  
Szombatra ki van írva a Maci-túra. Én lehet, hogy elmegyek. Nem jön közülünk még valaki?

horpage 4491 2009. október 15. 08:46  
Sziasztok!

Itt van Pegaso: "http://www.bazismotor.eu/"
Viszont drágábban adják, mint a katalógusból és sokszor csak rendelni lehet... Szóval elõtte mindenképp, egy telefon, hogy van e...

Bajor-Attila: Holywoodot elutasítottam:-))), jelenleg a Discovery-vel folytatom a tárgyalásokat, hogy szponzoráljanak meg egy Föld körüli túrával, miközben forgatnék is:-))))

MÁS!
Tibor Louis-os linkjén láttam az utólag felszerelhetõ olcsó markolatfûtést. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy mennyire jó és biztonságos a motor elektronikai rendszerét nézve? Elég éles a kontraszt gyári árhoz képest... Az 100 ezer környékén van, ez 8-9 ezer átszámítva. Ennyit megérne ha jó...

Pegaso650 4490 2009. október 15. 08:42  
Megtaláltam Gyõrben a Németh-Motornál

Pegaso650 4489 2009. október 15. 08:35   Válasz erre: 4488
Köszi, ki is néztem egy Marushin 999 mono-t :)
Hol van itthon ilyen bolt?

tiborr 4488 2009. október 15. 08:16  
Sziasztok,

Pegaso650 : Vagy nézd meg a Louis akciós lapját. Van bent pár bukó, igaz azt nem néztem milyenek.

"http://flashkatalog1.louis.de/480/"

Pegaso650 4487 2009. október 14. 22:04  
Ezt kaptam a yabe-n:

Jó minõségû Olasz Caberg V2R sisak beépített napszemüveggel, kényelmes és csendes kivehetõ béléssel, többféle színben és fényezéssel kaphatõ
42.900Ft-tól. Elég széles sisak kínálatunk van és vannak még outletes sisakok is, kifutó áron. Javaslom látogass el oldalunkra, boltunkba és bemutatótermünkbe is!

Szerintetek?

bajor-attila 4486 2009. október 14. 21:15  
horpage! könnyen vásárolsz új sisakot,ha ilyen kasszasiker filmeket gyártasz... Igaz hogy Vajna betársulna a legújabb filmedhez? :-))

Pegaso650 4485 2009. október 13. 08:40   Válasz erre: 4484
Köszönöm Sahsa!
Egy csomó új dolgot megtudtam, amire nem is gondoltam volna.
Ez a felállós dolog különösen azért fura, mert említettem, hogy az Atlanticon 170-nél sem volt nagy szélzaj, mert böhöm plexi volt rajta.
A pegaso-n is lecseréltem a gyári plexit túra plexire, mert az nagyobb.
De kipróbálom a felállósdit.
A plexi szélzaját hogyan lehet csökkenteni?
A légterelõ sokat segít? A DL-eken láttam ilyet.

Sahsa 4484 2009. október 13. 08:19  
Pegaso!
Focizni nem lehet sportújságból megtanulni. Az én javaslatom az, hogy abból a 3-4 sisakból, ami belefér a költségvetésbe, próbálj meg ismerõsöktõl kérni egyet-egyet egy rövid tesztre. Minden sisaknak más a belsõ kiképzése, ezért más-más fejformára kényelmesek. Szerintem közepes minõségû sisak esetén is 40-50.000-ig el kell menned. Télen nagyobb az áresés akkor tízezreket lehet spórolni. Szerintem a Laser nagyon drága. Annyiért Schubert-et is kifoghatsz. Én körbejártam alaposan, mielõtt döntöttem. Próbálgattam a sisakokat, mérték a fejem össze-visza. Aztán azt vettem meg ami kényelmes volt és nem úgy néztem ki benne, mint egy aranyhörcsög. :-)A tavaszi mocikiállításon 16-al vettem meg olcsóbban. A szélzaj nem a sisak miatt van, hanem a plexid miatt. Állj fel a nyeregben és rájössz, hogy síri csend honol.... Nekem is kiült a döbbenet az arcomra, mert nem tudtam, hogy a tesztek alapján miért hozták ki a sisakomat a Schubert-nél csendesebbnek 120-ig. Aztán egyszer felálltam a nyeregben.....:-)
A HJC-t egyébként furcsa mód még a Suzuki dealer sem ajánlotta, pedig az a gyári sisak. ne kérdezed miért. Pedig nekem szimpatikus volt elõször.

TPBalaton 4483 2009. október 12. 20:57   Válasz erre: 4480
Nekünk van 1 Airoh felnyithatós,de hangosabb mint a nyitott CMS.És szorítja a fülemet,mert nincs hely kiképezve benne.

horpage 4482 2009. október 12. 20:55  
Vera!

Kicsit nagy volt már a fejemre:-))) És nem volt benne napszemüveg sem:-))) És az új motorhoz új sisak is kellett. Tudod... ha már lúd, legyen kövér.

Pegaso:
Szerintem ezzel az a baj, hogy meg fognak szaporodni a kéretlen leveleid... Én inkább szörfözök a neten, ha keresek valamit:-)

Pegaso650 4481 2009. október 12. 20:51  
Ismeritek ezt az oldalt:
"http://www.yabe.hu/"

Gondoltam megpróbálok itt sisakot keresni.
Elõnye lehet, hogy nem nekem kell keresgetni a kereskedõk, boltok közül, hanem õk bombáznak majd jobbnál-jobb ajánlatokkal.
Mindez nem kerül semmibe :D

macskajancsi 4480 2009. október 12. 20:02   Válasz erre: 4479
Csabi!
S mi volt a baj az Airoh-hal? Én is tervezek beszerezni majd a télen másik sisakot. Az Airoh és a Lazer között vacilálok, de az utóbbi felé billen a mérleg..

horpage 4479 2009. október 12. 19:40  
Én tavasszal cseréltem le egy Airoch-ot, Delta LS2-re. Spanyol márka, de a gyár Kínában(!) van:-) Viszont mindenhol jókat írtak róla ezért mertem én is megvenni. A kidolgozása is igényes. Ezt használja a feleségem is.
Felnyitható, napszemüveges, kivehetõ bogárvédõ stb...

Nálam pedig kimondottan jól vizsgázott, mivel a májusi baleset után még itt vagyok... A nyakam, ugyan majdnem kitört, de a fejem megmaradt...

Szerintem ebben az árkategóriában kimondottan jó.
Többszázezres sisakokkal meg ne hasonlítgassuk...

"http://motorparts.hu/index.php?site=21"

Pegaso650 4478 2009. október 12. 19:10  
Hamarosan szeretném lecserélni a Laser Revolution sisakomat.
Ez egy felnyitható sisak, beépített napszemüveggel, súlya 1800g.
Szeretnék valami könnyebbet, nem felhajthatót és csendesebbet is. 86.000 Ft-ért vettem 3 éve és meglehetõsen zajos.
Most max 30 ezerig mennék el - mert nálam is válság van :(

Van valakinek tapasztalata más sisakokról? Legyen könnyû, csendes és olcsó :D

A HJC-ket nézegettem eddig ...

TPBalaton 4477 2009. október 12. 17:46   Válasz erre: 4476
Ha annak nézett,nem tévedett.Van bennem bõven,de annyira nem beszélnének magyarul??:-)

macskajancsi 4476 2009. október 12. 17:43   Válasz erre: 4468
Szia TP!
Szár német nemzetiségi falu. Valszeg "sváb"-nak (földijének) nézett, azért szólt hozzád úgy :-)

horpage 4475 2009. október 12. 17:00  
Hát izgultam én is:-) De a kanyar után már fordultunk is vissza a kameráért... (van is egy jelenet, amikor szembe jövünk) Már messzebeõl sasoltam, hogy ott van e, vagy esetleg a Skoda után kell e menni... ...de lent volt a földön, szerintem nem is látta...

Sahsa 4474 2009. október 12. 16:53  
Vártam, hogy a fehér Skoda Fábia megáll, elveszi az út szélén otthagyott kamerát majd elhajt.:-))))) Lett volna keletje a meghökkentõ videók között a neten..:-))

horpage 4473 2009. október 12. 16:44  
Azért a puskáját lóbálva biztos meg tudná értetni magát, ha kellene:-)))

250-es 2 ütemû volt...

Pegaso650 4472 2009. október 12. 16:41   Válasz erre: 4468
Nem vagyok szerintem magyarországon köteles megérteni mit hablatyol egy külföldi :D

Pegaso650 4471 2009. október 12. 16:39  
A KTM a legjobb 2T crossmotor, de 4T-bõl Suzukit vennék (esetleg Yamaha).
A KTM 125 Tyla Rattray annyira a szívemhez nõtt, hogy miután lecseréltem egy Kawasakira, már nem is akarok ráülni.
Valószínûleg el is adom :(

TPBalaton 4468 2009. október 12. 15:40  
Hogyan van az felétek,hogy Várgesztes és Szár között az erdõbõl német ajkú vadász tanácsolt ki vasárnap????

horpage 4467 2009. október 12. 14:42  
Mindenkinek köszönöm az elismerõ szavakat a videóval kapcsolatban!
De azért ez tényleg elég amatõr. Ráadásul szombat este és majdnem egész vasárnap vágtam, szövegeltem, stb. Mindezt 6 percért:-))))
Túl gyakran nem fogok azért ilyet:-))))

horpage 4466 2009. október 12. 14:39  
Nem szokott crossozni:-))) Csak egyszer tette, de akkor is összekaristolta a vadonat új térdvédõmet:-) Igaz, pár hónapra rá én meg szarrá is törtem:-)))

Az SCsabinak van egy KTM-je, azzal próbálkozott Maestro barátunk. Olyannyira élvezte, hogy öröm volt nézni... Aztán egyszer csak baromira nagy lett a porfelhõ...

Pegaso650 4464 2009. október 12. 13:38   Válasz erre: 4463
Hol szoktál crossozni?
Mennyire kellett meggyógyulnod?

maestro 4463 2009. október 12. 11:58  
Scsaba!
Régen találkoztunk. Már "meggyógyultam" a krosszozás után. Nem csatlakozol mostanában hozzánk? Bár az az igazság idén én is keveset voltam motorozni. És sokkal-sokkal kevesebbet mint amennyit szerettem volna.
üdv:maestro

S.Csaba 4462 2009. október 12. 09:24   Válasz erre: 4454
Csaba engem egészem lenyûgözött a filmed! Remek a stílus, és a technikai megoldások is!

maestro 4461 2009. október 12. 08:33  
Szia Csabi!
Én azt mondom, hogy a profik -profi eszközökkel- sem csináltak volna ennél jobb motoros videót.
SZUPER!
Maestro

arpa 4460 2009. október 12. 08:14   Válasz erre: 4454
Szevasztok Árpi vagyok!Meg kell vallanon tetszett a Horpi álltal feltöltött videó és a Stefi álltal feltöltött képek is!Nagy álmom Villány és környéke de sajna még az én motorom csak most rakodik össze.Mindenki vigyázzon magára Széles útat a sebesülteknek mielõbbi gyogyulást

Pegaso650 4459 2009. október 11. 23:02  
Délelõtt kõccségvetést csináltam, délután meg kiszedtem három barackfát a szõlõben :(

TPBalaton 4458 2009. október 11. 22:18  
Ezért nem láttam 1 motorost sem Tatabányán ma??:-))
Vagy papírból vannak??:-))

Pegaso650 4457 2009. október 11. 21:51   Válasz erre: 4454
Nagyon jó kis vidi volt, örömmel néztem végig.
Hol is van az a régi kolostor?

Stefi(Gyula) 4456 2009. október 11. 20:05  
Egyébbként jó idõnk volt,szinte nyári!Lefele fujt egy kicsit a szél,visszafele+eléggé.Ma reggel esõre ébrettünk,de mire felcuccoltunk elált.Vizes volt az aszfalt,de megáznunk nem sikerült.Kellemes volt a hétvége,és letoltunk egy akkora bogrács gulyáslevest,hogy csak na!

Stefi(Gyula) 4455 2009. október 11. 19:45  
Szevasztok!Csabi jó a videó!Sajnos csak pár képet csináltam a hétvégi túrán.Ennek az az oka,hogy egy vacak fényképezõm van.Zaláta,Siklós,Villány.

horpage 4454 2009. október 11. 17:51  
Sziasztok!

Feltöltöttem a HP Motorra a tegnapi "forgatás" eredményét...
"http://www.egyedicimke.hu/hpmotor/index.php"

Szia Bobek!

Bobek70 4453 2009. október 11. 17:22  
Szeva Csabi!
Mi is megjöttünk Zalátáról,jó kis hely !
Az Spapa vagy a Stefi biztos tesz fel képeket

horpage 4452 2009. október 10. 16:47  
Mi úgy gondoltuk ma az Andival, hogy megyünk megint egy nem túl messzi "felfedezõ" kanyart. Arra indultunk, amerre a legvilágosabb volt az égbolt.

Így aztán az Oroszlányból kivezetõ régi üzemi útra keveredtünk, aminek bejártuk néhány becsatlakozó "tervútját". Mi lehet arra alapon...
Több érdekes dolgot is találtunk.
Az egyik a volt 21. akna elhagyatottsága. Viszont tök jól bejárható, megtekinthetõ...
Egy másik leágazás pedig még érdekesebb... Itt egy régi kolostor romjai vannak. Vértesszentkereszt.

Utána elgurultunk Mórra, ahol sütött a nap! Hazafelé Bokod-Dad felé jöttünk!
Most nézem, a Google térképet, hogy ha másik két bekötõutat is bejárunk akkor még egy aknát illetve egy Gerencsérvár nevû romot is megtaláltunk volna... Na majd legközelebb.

És van még valami. Útközben leforgattuk az elsõ dokumentumfilmem. (Amatõr szinten) De itthon vettem már észre, hogy mindkét kamera a legkisebb felbontásra volt állítva:-( Majd megvágom, alábeszélek, meg stb. Szólok hmajd ha kész:-)))

horpage 4451 2009. október 10. 16:29  
Sziasztok!

Helló Maxi! Régen szóltál már hozzánk:-))) Hogy vagy? Gerinced? Amúgy még mindíg nem gyõzöm eléggé hagsúlyozni, hogy mi Bobekkal mennyire nem akartuk, hogy a Laci odaadja neked azt a Playboyt...:-)))

Maxigáz 4450 2009. október 10. 11:15  
Sziasztok Mindenki!
Pegaso üdvözlet "mifelénk":)

Picit hanyagoltam sajnos a Fórumot.Ismét sikerült beválasztanom meló ügyben.Nem vagyok bent sokat,csak reggel jó esetben nyolctól ötig.Vagy hatig.Vagy hétig-nyolcig kilencig stb.Meg egy kicsit hétvégén.
Hát ezért nem voltam most Bonus Zsolti.Bocs,!
De néha lopva benéztem ám:)
A motorom elvileg elfogadta a biztosító,mindent cserélnek és hálistennek a futómû nem sérült,a fejidommal kaptam el az autót.
Anyagrendelés azt összerakás.Ez most leginkább azon múlik a japók mikorra küldik az alkatrészeket.Mert a Gixereket még mindig csak õk gyártják.Legalábbis én így tudom.De sajna szerintem idén már esetleg karácsonykor motorozok Vele,akkor nem szokott hó lenni.

Képzeljétek az új melóhelyemen egyszer csak Maxigáznak szólítottak.
Volt ám meglepetés!
Azt sem tudtam hírtelen mit mondjak.
De aztán örültem,többen is vagyunk itt mint látszik!
Csak nem mindenki szól hozzá.
Én sem mindig írok,pedig még soha nem volt bajom belõle.Esetleg H.Laci kóstolgat néha de Õ sem bántóan,csak óvatosba.Meg Playboyt hoznak egyesek a gerinc töröttnek a kórházba a hozzá való motoros csokival stb.
Szóval üdv Mindenkinek!
Jó csapatba keveredtünk.
Én legalábbis így érzem!!!

Pegaso650 4449 2009. október 9. 20:37   Válasz erre: 4448
"... azóta nem nagyon hallani róla."

De legalább nem lett semmi baja, mert az mindig bánt, ha egy motoros társunktól kell megválni :(

imike 4448 2009. október 9. 15:39  
ÜDV!
Pegaso650:mondjuk úgy hogy "önként,és dalolva" meg KELLETT válnia a motorjától!
És azóta mióta nincs motorja,azóta nem nagyon hallani róla.
A régi buszvéggel szembeni MOL kúton dolgozott,azért hívjuk a "Subi kútjának".

Pegaso650 4447 2009. október 9. 12:43   Válasz erre: 4429
Ha nem vagyok tiszteletlen akkor megkérdezem, hogy a Subival mi történt?
... csak, mert "Subi-kút" elnevezéssel a tiszteletére adóztok.

Nem ismerem, nem hallottam még róla, de olyan sejtelmes a fogalmazás :(

Spapa 4446 2009. október 8. 23:15   Válasz erre: 4438
Úgy néz ki hogy szarvas- és malachús is lesz a bográcsban.:-)))

imike 4445 2009. október 8. 23:06  
Ha tudunk,akkor ott leszünk!!
Már tanulmányoztam az étlapot!! :-)))

Pegaso650 4444 2009. október 8. 22:09   Válasz erre: 4443
Akkor jössz velünk 31.-én?

imike 4443 2009. október 8. 22:00  
Na végre!!
Akkor már nem vagyok egyedül ezzel!! :-)

Pegaso650 4442 2009. október 8. 21:26  
Valahol ezt vallom én is:)
Ezért van a jelen túrán is evés Tarjánban.
Ezért állunk meg sztrapacskát enni ha az 577-en kanyargunk.
Szóval ha van kaja is a motorozás során, akkor sokkal jobban tudok átszervezni a túra érdekében dolgokat.

imike 4441 2009. október 8. 21:04  
Az a q..va munka!!!
Az a helyzet,hogy mennénk szívesen,mert ezeket a túrákat szeretjük.
Mármint az ilyen nyugis,letáborozós,sütõs-fõzõs,beszélgetõs,össze jöveteleket.
Ahol nem a rohanás,meg az egész napos motoron ülés van.
Szeretünk motorozni,de jó néha megállni,beszélgetni,kajálni stb.
Persze nem csak 10-20 perceket.
Na ha elõbb nem is,majd jövõre!!

Stefi(Gyula) 4440 2009. október 8. 20:49  
Imike,-legközelebb kikérem a véleményed!Persze,-ennek az a feltétele,hogy jönnöd kell!!!

Stefi(Gyula) 4439 2009. október 8. 20:36  
Egyébként tetszenek az írások!Spapa,és Horpage jól látjátok a dolgokat!Érdemes volna erröl tovább is csevelyni!Mármint mik ennek az elõnyei,és hátrányai.Természetes,hogy megpróbálunk kiszakadni a mindennapokbol,és motorosként élményeket szerezni.Viszont,páran akik próbálunk néha egy,egy programot összehozni,állandóan falakba ütközünk!Igazábol ez sem baj.Nagyon sok dolgot kell összeegyeztetni,hogy minden klappoljon!De ha összejön egy jó tura,az kárpótol mindannyiunkat.

imike 4438 2009. október 8. 20:27  
Na...!
Már megint olyat fõzöl amit nem szeretek!!
Egyébként meg mennénk mi is,de dolgozok szombaton.
Meg félõs is vagyok...nem szeretnék megázni.

Stefi(Gyula) 4437 2009. október 8. 20:01  
Mér,-a szamár eszik tököt?Ismét sikerült felmálházni a gépet!Indulhat a hétvégi túra!Megint sikerült megnyernem a fakanalat,és a bográcsot.Gulyáslevest fõzök,aminek nagy örömmel teszek eleget!Imike,-hozzak neked tavaszra???:-)

imike 4436 2009. október 8. 18:31  
De motorozunk.
De mivel sosem hívtok,így csak egyedül. :-)

bonus6 4435 2009. október 8. 17:17  
Hali.
Maxigáz mi van veled?Nagyon eltüntél..
Biztositás ügy hogy halad?

horpage 4434 2009. október 8. 15:04  
Szombaton nem megyünk el az Õrségbe a Tökfesztiválra???

horpage 4433 2009. október 8. 14:58  
Hát, végül is ezt most Te mondtad:-)))
Amúgy mi van veletek? Nem motoroztok? Vagy csak velünk nem? Vagy mi?

Pegaso650,
A 3. helyhez gratulálok. Majd egyszer velünk is eljöhetnél... Én csak olyan dolgokat szervezek, amiben van valami más is, mint a guruláson kívül. Érdekes hely, valami csúcs megmászása, stb. Errõl a többiek tudnak inkább nyilatkozni:-)))

imike 4432 2009. október 8. 14:38  
ÜDV!
Csabi ezt ugye úgy értetted,hogy a motorom szürke,de a szamár meg én vagyok mi..??? :-))

Pegaso650 4431 2009. október 8. 08:33  
Köszönöm a válaszokat :)

Én a motorosok.hu és a túramotorosok.hu oldalakon regisztráltam korábban. Az itt hirdetett gurulásokon és a tájákozódási versenyeken (Long Day Trophy, Adventure Day)indulok. Tavaly mindkettõn 3. helyezést értünk el :)

Trysii barátomnak köszönhetõen keveredtem ide azután, hogy Tardoson becsatlakoztam a T.Lovasság legutóbbi túrájába.
Azért reggeltem ide, mert itt nagyobb élet van, könnyebb csatlakozni ha éppen ráérek kicsit, illetve azért a tatabányai fórumot látogatom, mert ez van közel hozzám (Baj).

Spapa 4430 2009. október 7. 22:20   Válasz erre: 4426
Ha esetleg úgy értetted, hogy a motorozz.hu-nak mennyi a létszáma, hát az kb. 10-12 ezer!
Magunkat még nem számoltuk össze, mert általában 20-an 6 felé megyünk. Vagy 50-en 10 felé. :-)
Aztán ide számolandók, még az elsõsorban a Friends-motoros oldalt látogatók, és a Motorostúrázók oldalt látogatók is. A Windhover Motoros Klubot meg én egyedül képviselem itten. :-))))

horpage 4429 2009. október 7. 21:30   Válasz erre: 4426
Változó...
Vagyunk egy páran. Nem mindig gurulunk együtt, de van amikor meg igen. Vannak szürke szamár módjára eltûnõk (Imike, nehogy megsértõdj! Csak a szürke DL650-re asszociálok), majd a semmibõl elõbukkanók emberkék. És szándékosan nem tagokat írtam, mert többek vagyunk, akik nem akarnak semmilyen egységbe (klub, csapat, csoport) tömörülni. Csak úgy lenni kötelezettség nélkül.
De van klub is Tatabányán (Spapa a fõvezér), ahonnan nem küldenek el, ha nem tagként esetleg benézek. És vannak olyanok is akik csak olvasnak és mindig mindenrõl tudnak, amit a gurulások alkalmával tudatnak velünk. Például Colt45, aki azt mondja, hogy amíg azt látja, hogy minden rendben megy itt, addig nem szól bele:-))))
Olyan is van, aki a csacsogásba nem szól bele, de közlekedésjogi (így mondják ezt Shasa?) és szervizelési témában mindig mond okosságokat.
A fórumot amúgy Subi barátunk nyitotta, aki viszont sajnos már nincs itt. Remélem azért egyszer megadatik neki hogy legyen... Viszont indulási pontként a Subi-kútja (Újváros végi MOL) elnevezéssel adózunk a tiszteletére. Hú... ez még olyan megható is.

Szóval nagyjából ígyen vagyunk itten.

imike 4428 2009. október 7. 21:15  
JA...hogy mondani kell!!
Hát mé nem mondtad????

horpage 4427 2009. október 7. 21:09  
Pedig kérdeznénk, ha mondanád. De hát nem mondod...:-)

Pegaso650 4426 2009. október 7. 21:09  
Én, mint új kérdezem, hogy ennek a fórumnak nagyságrendileg mennyi tagja van?

imike 4425 2009. október 7. 21:00  
Igen,de én kérdeztem!!!
Mert arra hiába várok hogy ti kérdezzétek. :-))))

horpage 4424 2009. október 7. 20:43   Válasz erre: 4423
Na mondjuk ezt mi is kérdezhetnénk... az elveszett kollégától:-)))

imike 4423 2009. október 7. 20:35  
Sziasztok!
Cyrano: ÜDV!
Mi a helyzet motoros betyárok??? :-)

tiborr 4422 2009. október 7. 20:28   Válasz erre: 4419
Szia Cyrano, Üdv itt.

horpage 4421 2009. október 7. 18:47  
Szia! Valhol mintha már találkoztunk volna:-)))

Stefi(Gyula) 4420 2009. október 7. 18:46   Válasz erre: 4419
Á egy régi ismerõs!Szevasz Laci!Cyrano!Sziránó?

Cyrano 4419 2009. október 7. 18:26  
Sziasztok üdvözlök mindenkit sikeresen regisztráltam

horpage 4418 2009. október 7. 17:41   Válasz erre: 4417
Hoppá! Látom nem csak én ügyködök az arhívumnak:-))) Igazi értéke 10-20 év múlva lesz, amikor visszaolvassa az ember.

Más...
Csak említem, hogy szombaton már nem jósolnak csapadékot a koponyeg.hu-n...

Pegaso650 4417 2009. október 7. 16:40   Válasz erre: 4414
Persze, hogy motorozunk :)
Ez amolyan, menjünk még egyet túra. Tavaly totál ködben mentünk Dobogókõre :D
Itt az akkori képes beszámoló:
"http://www.turamotorosok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=96:komarom-esztergom-megyei-kalandozas-avagy-harc-az-els-hvoesebb-idvel&catid=18:motoros&Itemid=46"

Stefi(Gyula) 4416 2009. október 7. 16:12  
Spapa,-természetesen én megyek!Köszi a meghívást!Már a nyáron is tervezve volt ez a hétvége,csak az idõpont nem volt meg.Tiborr,Bobek bocsi!Gyertek ti is.Bobek rendezhetnénk egy IHB bulit.

Spapa 4415 2009. október 7. 15:56   Válasz erre: 4405
A Zalátai meghívás természetesen nem csak a lakhely szerinti tatabányai motorosokra vonatkozik, hanem aki ide a fórumhoz tartozónak gondolja magát! :-)))
A Google Eart szerint a hely koordinátái:
45 fok 47 perc 52.14" É
17 fok 54 perc 10.68" K

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők