csanesz | 94750 | 2015. május 4. 00:45 | Válasz erre: 94748 |
Nekem is ez volt a gond, de úgy tudtam orvosolta ezt a hibát még tavaly az enyémnél. Kb 1 cm -el kellett a közép merevítõt öblösebbre csinálni.
|
Karex | 94749 | 2015. május 3. 23:55 | Válasz erre: 94734 |
Tulok99: az eddigi visszajelzések alapján kb a gyári magasított plexi szélterelését adhatja. Mindenképpen ajánlott az elõzetes próba, mert nagyon egyénfüggõ a téma, van akinek nagyon bejött, másnak nem annyira. A próbadarabok kõröznek az országban, de tudok vinni valami tesztpéldányt a talira. Remélem tudok menni, sûrûsödnek a dolgok..... Ha valamiért mégsem, akkor a tesztpéldány veszi feléd útját........ Majd még egyeztetünk ez ügyben. Tomhahn- nak is ugyanez a válaszom, remélem velem együtt ott lesz. Eddig úgy néz ki péntek du- szombat de-ig leszek. |
D.Zoli | 94748 | 2015. május 3. 23:24 |
D.Zoli | 94747 | 2015. május 3. 23:09 | Válasz erre: 94743 |
Ha a bukókeretet odateszed a motorhoz, látható hogy melyik csavarokat kell kiszedni a felrakáshoz. Ha kivetted a csavarokat, egyértelmû lesz a csavarok hosszából. A fekete hengerek pedig távtartók a "váz" és a keret közé.
|
Flenegen | 94746 | 2015. május 3. 21:10 | Válasz erre: 94743 |
Petya elküldi. A 4 egyforma a két oldali legfelsõ tartó, a balról elsõ és utolsó elötti a hütö elötti összekötõ. A maradék kettõ a két leghátsó oldal tartó. |
csokabi | 94744 | 2015. május 3. 20:20 | Válasz erre: 94743 |
Petyát kérdezted már? Szerintem õ szívesen elmagyarázza.
|
istvan170 | 94743 | 2015. május 3. 20:08 |
Jó estét kívánok az Uraknak/Hölgyeknek! Valaki nagy vonalakban fel tudná vázolni, hogy a Petya féle csõhöz mi hova való?
![]() |
Flenegen | 94741 | 2015. május 3. 19:57 | Válasz erre: 94740 |
Sajnos én nem megyek, de szívesen postázom bárkinek, aki megy, vagy felvehetõ nálam ha valaki leviszi.
|
tomhahn | 94740 | 2015. május 3. 18:25 | Válasz erre: 94739 |
Ha "leérne" Majsára a próbakör verzió kipróbálásra kerülne. Bár nekem kurta plexi van /nem röhögni,direkt/ akkor érdekelne ez a lehetõség is. |
Flenegen | 94739 | 2015. május 3. 14:03 | Válasz erre: 94737 |
Köszönöm a megtisztelõ bizalmat. Én sima plexivel vettem a gépet. Most túra van rajta melyet innen a fórumról szereztem be jutányosan. Mindegyiknek van elõnye s hátránya egyaránt. Kipróbáltam ezt is, mert tetszik, árban rendkívül korrekt, és mivel van tesztverziö, nincs benne kockázat. Lehalábbis azt a 7-800 ftos postaköltseéget mindenképp megéri. Arra azonban már rájöttem hogy nem érdemes nagyon más véleményére adni mert kinek kinek más a jó. Karex odaadja, én elpostázom és próbáld ki magad! Nekem egyébiránt összességében tetszik, ajánlanám is magam azonban egyenlõre nem rendeltem mert olyan minõségi különbséget nem éreztem a túra és eközött. De erõren gondolkozom mêg mindîg....... |
Hr.Geiger | 94738 | 2015. május 3. 13:53 | Válasz erre: 94737 |
Pár sorban leírhatnád a tapasztalataidat, mennyivel jobb v. gyengébb, mint a gyári plexi! Biztosan sokunkat érdekelne... :-)) |
Flenegen | 94737 | 2015. május 3. 13:35 | Válasz erre: 94734 |
A plexi teszt változata most épp nálam van, de Kerexal beszéld meg a többit:)
|
scopy | 94736 | 2015. május 3. 13:26 | Válasz erre: 94732 |
Zoli! Nem olyan nagy kitérõ az! Gondold át és gyertek!
|
tulok99 | 94734 | 2015. május 3. 11:37 |
plexi ügyben segítsetek rajtam! tavaly valaki bevezetett a "piacra" egy újfajta füst színû plexit... körbejárt egy tesztalany is! a talin lesz esetleg lehetõségem megismerkedni ezzel a bizonyos plexivel? úgy néz ki most beleférne a költségvetésbe!
|
tulok99 | 94733 | 2015. május 3. 11:25 | Válasz erre: 94695 |
Gyula rávilágított az alapokra... ezt én még annyival kiegészíteném, hogy mindamellett hogy mindenki szeretne ingyen makulátlan, kevés km-es használt jármûvet vásárolni, az eladó jármûvek nagyrészének tekert az órája, szarok a gumik, tele van hibával, vagy elmondják vagy nem, nincs benne elsõsegély doboz, elakadásjelzõ háromszög, sokszor emelõ, pótkerék, szerszámkészlet, szõnyeg, stb... kérdezem én ha mondeoból kiveszem a pótkereket, meg a gyári nyári szõnyeg garnitúrát, meg az elakadásjelzõ háromszöget, aztán veszek egy új bmw-t mi az anyámat fogok csinálni a mondeo-ból kilopott, a bmw-vel nem kompatibilis cuccokkal? értem én hogy kifizettem az autóval együtt az elakadás jelzõ háromszöget, de minden autóban kötelezõ tartozék. akkor miért nincs egyik eladó autóban sem? mert elvenni jobban szeret a többségl, mint adni... szerintem egyszerûbb lenne, ha ezt mind nem kéne mindig újra megvennem, ha használt autót vagy motort cserélek...
|
tulok99 | 94732 | 2015. május 3. 11:13 | Válasz erre: 94673 |
Scopy! úgy nézem másfelõl közelítitek meg a kérdést, mint ahogy mi fogjuk... szerintem ott találkozunk! akkora kitérõvel nem tudunk menni! :D
|
kawa550 | 94731 | 2015. május 3. 10:38 | Válasz erre: 94730 |
Egyetlen munkahely sem érdemli meg azt a kegyet hogy békaphassa, inkább csak rohaggyon rájuk a zég.:)))))
|
scopy | 94730 | 2015. május 3. 09:04 |
Jól hergelt! Kaptya be minden munkahely! Fõleg Jenõé! Hulekocsogpottyoslabda munkahely! |
Kilos | 94729 | 2015. május 3. 08:47 | Válasz erre: 94727 |
Köszi Jenõ, illetve sajnálom, hogy nem tudtok jönni. Így már tudjuk, hogy felszabadult egy kétágyas szoba, amit tegnap Vandisnak felajánlottam de, ha lesz egyágyas neki akkor esetleg egy eddig még hezitáló párosnak jól jöhet.
|
hgemini | 94727 | 2015. május 3. 05:55 | Válasz erre: 94723 |
Kilos, nagyon úgy tûnik, hogy sajnos a pénteket nem tudom elvenni a hétbõl, minden képpen be kell fejeznem egy melót, és sajnos csütörtökön szerintem nem végzek el. Így elõre láthatólag ugrik a két napos tdm tali. Max szombaton leugrok megnézni a csapatot, mert vasárnap meg családi program van. Így ha valakinek kell a szobafoglalásom, át tudom adni! Az eredeti felállás az volt hogy péntek-szombat, tehát egy éjszakára foglaltam egy kétágyas szobát. Elõleget nem kértek, így csak a név bemondásával vihetõ ha kell valakinek! Ha valaki igényt tart a foglalásra, kérem jelezze, mert ha nem kell senkinek, legkésöbb szerdán vissza szeretném mondani.
|
Hofi1980 | 94725 | 2015. május 3. 00:22 | Válasz erre: 94675 |
A mocit kétszer nézték át. Elõször hárman, majd egy héttel késõbb négyen, mellesleg a vásárló akkor jelezte vásárlási szándékát (elsõ megtekintés), amikor a motort igazán már el sem akartam adni , hirdetve sem volt.
|
Karex | 94724 | 2015. május 2. 23:18 |
És a sátor? Csak kérdem........... Én azt viszek, persze kibírom a szobát is ha kell....... :D |
Kilos | 94723 | 2015. május 2. 23:06 | Válasz erre: 94722 |
Ha lesz egy ágyas, akkor az olcsóbb megoldás de holnap rákérdezek Jenõre. Kb. két hete beszéltünk a taliról, akkor mondta, hogy velünk jönnének, menjünk együtt Pénteken, de õk Szombaton hazajönnek. Foglalt szobát, tehát akkor az Szombaton felszabadul, ha nincs egyágyas akkor ez megoldás lehet. |
Vandis | 94722 | 2015. május 2. 22:25 | Válasz erre: 94721 |
Szia! Csak egyedül megyek. De nem gond, ha kétágyas a szoba. Akkor nem kéne foglalnom egyébként? Közben megtaláltam õket és rákérdeztem az egy ágyasra is. |
Kilos | 94721 | 2015. május 2. 22:23 | Válasz erre: 94720 |
Vanda, ha Szombaton jössz-vagy jöttök- akkor felszabadul egy kétágyas szoba mert Haris Jenõ és Andi Szombaton hazajönnek. A helyükre befértek!
|
Vandis | 94720 | 2015. május 2. 21:52 |
Sziasztok! Én nem szerettem volna errõl a vásárlásról beszélni, valóban okozott pár álmatlan éjszakát, és a véleményem is megvan, de valaki nagyon jól megfogalmazta, hogy mindenkinek igaza van és senkinek sem, feltételezések miatt marakodni a végtelenségig lehet. Viszont mennék a találkozóra, ha valaki kisegítene hirtelen a hely elérhetõségeivel, akkor rákérdeznék, hogy van-e pótágy a folyosóra :P De max. lenyomom oda-vissza szombaton, mi lesz egyébként a szombati program? Bocs, ha le vagyok maradva az infókkal :/ , közben megpróbálok utána keresgélni a hozzászólások között. |
aramo69 | 94718 | 2015. május 2. 21:48 | Válasz erre: 94681 |
Ez jó vooooot végszónak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) Egy kis házi szilva erre a nagy szájkaratéra.... Egészségetekre! :) Szép estét!
|
nferro | 94717 | 2015. május 2. 21:43 | Válasz erre: 94710 |
Szia. Megkaptam, írtam választ. Köszönöm Neked ismét, sokat segítettél. NFeró |
aramo69 | 94716 | 2015. május 2. 21:42 | Válasz erre: 94680 |
Kissé túl van már spilázva a szitu........... hmmmm :)))
|
PalmBela | 94715 | 2015. május 2. 21:38 |
ST-t! Kivenni, hogy meglegyen: beletekersz egy hosszabb levágott fejû csavart, avval tolod be! Ha kiugrik is hallod, merre ment, könnyebb is megtalálni. (jómagam 2 napot kerestem az egyiket. a telóvédõmûanyag mögé esett be! ) Visszatenni: felülrõl simán benyomod. Na jó nem mondtam, hogy könnyû, lesz...bele köll tolni...forgatás segít. Remélem tudtam segíteni... |
kormi1313 | 94714 | 2015. május 2. 21:16 | Válasz erre: 94713 |
Szevasztok! István nemrég meg én kérdeztem, hogyan lehet kivenni úgy, hogy nem ugrálnak el! :) |
istvan170 | 94713 | 2015. május 2. 21:04 |
Help! Hogy az ördögbe lehet a plexitartó gumiakármiket visszatenni?
|
Robi70 | 94710 | 2015. május 2. 20:18 | Válasz erre: 94694 |
Úgy emlékszem én voltam Feró. Megtaláltam a Pü-k között az emil címed és elküldtem újra. Ha változott a címed....
|
Muju | 94707 | 2015. május 2. 20:14 | Válasz erre: 94706 |
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy egy nappal a vásárlás elõtt mentem egy utánfutós kört Gyöngyös Esztergom Gyöngyös útvonalon mert volt egy 2006-os fz6n 500e èrt de nem stimmeltek a papírok, meg olyan seftes csapat árulta hogy beszarás.
|
cxkopi | 94706 | 2015. május 2. 20:08 | Válasz erre: 94705 |
Én is 2x 25m próba után vettem meg. megtetszett és ez volt a döntõ! Vannak pótolni, javítani valók, de tudtam, hogy az ujjat nem itt adják, és nem ennyiért.-MÉG SZERENCSÉS IS VOLTAM, NINCS MIÉRT SÍRNOM, ok A TÉDÉM. _megtetszett mondtam jövök érte 2 nap mulva, s mivel siettem még elõleget is elfelejtettem ajánlani, kb 80 km el odébb hívtam fe, hogy visszamegyek. Nem kellet, mondta legyek nyugodt 2napig nekem tartja.Úgy volt a másik vevõ ott várt de nem adta neki a megbeszélt ideig. Ha átver ez 2x 500km lett volna nekem. |
Muju | 94705 | 2015. május 2. 19:53 |
Szép estét! Olvasgatom itt a hsz-eket, hát mit is mondjak. Nem szép dolog az anyázás, de néha azé kell. Vásárlás, tavaly vettem meg életem elsõ nagy vasát, valamikor gyerekként volt élmény jawa 350 etz 250 és ilyen nyalánkságok, persze jogsi nélkül. Hegyen völgyön motoroztunk, de nem is ez a lényeg. Mondhatom, hogy évekig lestem a netet, mit kéne venni, közben olvasgattam ezt a fórumot is. Vásárolni családdal mentem, asszony és a gyerekek. Senki nem volt ott aki mondta volna hogy vegyem meg, vagy hagyjam a picsbe. Az én TáDéM is olasz import, eladó el is mondta-akinek egyébként szervize van Kistarcsán- amiket itt látsz motorok mind mind szervizelésre szorulnak! Ha akartam volna õ meg is csinálja nekem jópézé :) mondtam nem kell. Hatalmas nagy rutinommal kipróbáltam a hátsóúton, megy? megy. megáll? meg. Mûxik rajta aminek mûködnie kell? igen. Megvettem. Átverhetett volna, de nem tette mai napig vannak rajta dolgok amiket cserélni kell, de majd ha engedi a buxám, megoldom. Lehet ezt így is. |
cxkopi | 94704 | 2015. május 2. 19:51 | Válasz erre: 94703 |
!:))))))-Úgy legyen!!! A szitálás-félrehúzást meg kipróbálom. |
kawa550 | 94703 | 2015. május 2. 19:32 | Válasz erre: 94701 |
Kb ezért nem cserélem le a tehenet. 2x is elestem vele, fejidom tört repedt mindkét alkalommal+ még néhány kortól és rezgésekbõl adódó repedés, vagy 10 helyen van ragasztva hegesztve, és épp ma vettem észre egy új repedést ami a tegnapi összerakásnál még nem volt ott. Nem fogom úgy hirdetni hogy sérülésmentes, pedig kicsi az esély hogy a vevõjelölt le akarná bontani az oldalidomot meg a mûszerfaltakarót hogy leszedhesse a fejidomot és meglássa belül a javításnyomokat, kívül meg nem vészes. De ha elmondom hogy 2x tört, akkor már vagy meg se vennék, vagy röhejes áron ahhoz képest milyen jól szolgál. Szóval divatos, nekem nagyon teccõ dizájnt kapott és marad még sokáig. Jövõre meg kap a hengerfej egy kis kezelést szelep környéken, meg talán új gyûrûket is. Oszt repesztünk!:))))))
|
kawa550 | 94702 | 2015. május 2. 19:24 | Válasz erre: 94699 |
Pl abból hogy szitál nagy sebességnél, vagy hogy félrehúz ha elengeded a kormányt. Ez utóbbi kipróbálásánál nem kell egybõl tarkóra tenni mindkét kezed, elég ha csak egy centire van a markod a kormánytól de nem fogod és azonnal észreveszed ha gond van.
|
Hr.Geiger | 94701 | 2015. május 2. 19:22 |
Egyetértek én is azzal, hogy a használt vásárlás lutri, de nem feltétlen kell mindig a szopórollerre felszállni. Azért, mert valami öreg, használt, még nem feltétlenül kell, hogy sz@r is legyen. Sajnos azonban, a kor elõrehaladtával - és a karbantartások elhanyagolásával - igen sok idõs, " lelakott" gép van a piacon, sokszor olyan árért, hogy az ember hátán feláll a szõr! A barkácsolásra hajlamos vevõjelöltek számára ez nem feltétlen kell, hogy visszatartó legyen, de azt azért tudni kell, hogy itt minden befektetett forint arra megy el, hogy életben tartsuk a technikát, vagyis eladáskor kevés haszonra számíthatunk. Én annak idején ( 2010) 250-ért vettem meg 14 év szünet után a motoromat, egyszerûen azért, mert ezt az árkategóriát engedte meg a költségvetés. Tavaly adtam el szintén 250-ért, miközben ráköltöttem 250-et. Ebbõl a legnagyobb tétel egy nem várt vázcsere volt, mert valószínûleg az elõzõ tulajnál kapott egy ütést az erdélyi túrák során. Nem iszom, nem dohányzom, szóval nekem megért évi 50-ezret a hobbim, meg az a tudat, hogy mûszakilag kifogástalan állapotban lévõ motort tudhattam utána magamnak és nem tartok attól, hogy az új tulaj esténként szidná a Muttert. :-) ( még így is olcsóbban jöttem ki, mintha alkalmanként béreltem volna magamnak motort, mert ott egy hétvége lett volna ennyi pénz. ) A bajom azzal van, amikor szakszerûtlenül javítanak meg valamit, a lényeg az olcsóság alapon ( cigány generál ), aztán világpiaci áron akarják eladni. Amikor meg szóváteszem, még engem néznek hülyének... |
gezasz | 94700 | 2015. május 2. 19:21 | Válasz erre: 94695 |
kawa550! Teljesen igazad van! Nem olyan nagy sumákolás volt az részemrõl , csak egy kis olajszivárgás. De találkoztam a az új tulajjal egy év után és nem mondott rá semmit. Még pár évig láttam azt a motort járni. |
cxkopi | 94699 | 2015. május 2. 19:16 |
Más! Egyenes futás: mirõl veszem észre, hogy nem jó.+ -Talán pánik volt, vagy hasonló az ijedelem a pr2-pr3 gumi okán a kimozdult hátulja. Elõtte semmi gond nem volt a hátsóval. Szerelés után jelentkezett az elsõ 100 km-en kis sebeségnél kb 70-80-nál enyhe bal kanyarban,-jobbra nem- vizes úton ( esõben) |
cxkopi | 94698 | 2015. május 2. 19:02 |
anyázás Ritkán vagyok itt, nem tudom ennek mekkora a súlya, de: az anyázás az kemény. A CX-es fórumon 1 hasonló esetre azt írtam, a stílus maga az ember.Most hozzá teszem, nincs szándékom itélkezni, nem teszem. A vevõ felelõssége is nagy, -venni akar olcsón jót.(erre már mondták,hogy nem létezik) Az eladó eladni akar drágán. eddig mindenkinek igaza van.A korrekt tájékoztatás pedig elvárás.Az nem, hogy a hibát hangsúlyozza, az elõnyök helyett. DE! vissza vette az árút. Ezt is qrva ritkán teszik!--Azonnal hívtam a köcsögöt, hogy átvert az akksival, erre azt mondta, hogy így jártam-- ez más kategória. A szónak súlya van, az indulat meg gyakran mulandó, és nehéz vissza csinálni. |
kawa550 | 94697 | 2015. május 2. 18:42 | Válasz erre: 94693 |
A lutri részével teljesen egyetértek. Megvettem a tehenet, volt néha egy apró kis rángatás, én dugulásnak vagy gyertyahibának véltem, ki is pucoltam/cseréltem vagy 3x, de soha nem lett jó. Aztán egyre sûrûbben és egyre erõsebben rángatott, nem tudtam mit kezdeni vele, elvittem egy szerelõ ismerõsömhöz, aki arra jutott hogy ez bizony váltóhiba, az átugró kapcsolókörmök okozzák a rángatást, 80 rugó lett a vége(szervizben 180 is lett volna), egyszer sem fordult meg a fejemben hogy átbaxtak, mert a nepper akitõl vettem egy kilométert sem ment a rendszám nélküli géppel, én is csak egy hátsóutcában tudtam kipróbálni, és akkor nem tûnt fel a dolog, csak jóval késõbb, így simán nézhette õ is jóhiszemûen valami kis dugulásnak. Így jártam, ez a használt motor. Elõtte egy idomsérült zizim volt az Almától, a hirdetésében világosan leírta, idomsérült a gép, javítást, fényezést igényel, ezen felül hibátlan. Az ára ennek megfelelõ volt, megvettem, magam kijavítottam fillérekbõl, és évekig használtam hiba nélkül. Akinek eladtam, megmutattam a javítást, még alkudni sem próbált, egybõl fizetett mert annyit kértem hogy bõven jó vétel volt neki. Azt megelõzõen egy gpz-m volt, teljesen világos volt már az elsõ pillantásra a vételnél, hogy nem eredeti a lámpa és a fejidom, a mûszarfali visszajelzõket házilag barkácsolták rá az eredeti hiányzott. Eladó elmondta hogy esett a motorral, megvan a törött eredeti fejidom és lámpa, de olcsóbb volt így helyreállítani. Kicsit füstölt is hidegen. Az ára bõven a jó vétel határán belül volt, megvettem, kijavítottam és visszatettem az eredeti idomot és lámpát, kapott louisos universal visszajelzõket a barkácsolt helyett és kész, a vétel utáni napon már repesztettem vele a dunakiliti-i motorostalálkozóra. Vagy egy évig jól ment, aztán egy oljajjárat dugulás kivégezte a fõtengelyt, ha már ott tartottam, kapott új dugókat is. Magam csináltam, úgy volt a legolcsóbb, aztán rá egy évre eladtam és csak 2 évvel késõbb egy hirdetésben láttam újra, ahol kiváló állapotú füstmentes motorként hirdették, szóval én sem baxtam át a vevõt. Nem azzal van a gond, ha valaki sérült, hibás, rossz motort ad el, hanem azzal ha ezt elsumákolja, és értékénél drágábbnak tünteti fel és azon az áron próbálja eladni, ha szerencséje van és megjön a veréb, akár sikerülhet is neki. Ez egyrészt jogilag is támadható, meg szerintem trógerség is. Nekem pl lóg egy bontott de hibátlan tádé tank a garázsban, 15 rugó volt, Bajáról a bontóból. Egy tankra való szinrekevert festék 5 rugó, az annyi mint 20. Ér-e ennyit a becsület? |
cizi | 94696 | 2015. május 2. 18:32 | Válasz erre: 94693 |
Télen vásároltam a motort. Az eladó esküdött, hogy rendben van az akksi is...én pedig hittem Neki. Nem volt nagyon hideg és felajánlotta, hogy elhozza nekem talpon a motort, ha utána hazaviszem. A hazafelé úton észrevettem, hogy a sisakját az autómban hagyta. Azonnal hívtam, hogyha arra járok visszaadom. Másnap indítanám a motort, de az akksi nem akarta a dolgot. Azonnal hívtam a köcsögöt, hogy átvert az akksival, erre azt mondta, hogy így jártam... Nagyon bunkó voltam, hogy a sisakot nem vittem vissza?:)) |
kawa550 | 94695 | 2015. május 2. 18:17 | Válasz erre: 94693 |
Azért remélem hogy te is érzed, gond van ezzel a logikával. Ha nem lenne világos, itt van egy kis szösszenet, fokozatosan emelve a tétet: engem is vertek már át, én is sumákolok és verek át másokat engem is loptak már meg, én is meglopok másokat engem is raboltak már ki, én is kirabolok másokat Szóval az hogy voltál már áldozat, nem jogosít fel arra hogy elkövetõ légy, fõleg ha nem a volt elkövetõd lesz az áldozatod, hanem egy másik ártatlan. |
nferro | 94694 | 2015. május 2. 17:54 |
Hahó! Még tavaly valaki átküldött nekem egy word formátumba beillesztett, magyar nyelvû 4TX kezelési útmutatót. Azóta a laptopom egyszer összeomlott, így sajnos az is elszállt. Ha esetleg valaki magára ismerne, kérem jelezze. Köszi. Más. Múltkor rajzzal is szemléltetve lett az elsõ lámpák beállítása. Nekem a távolsági balra befelé világít. Mindkét lámpánál látok egy-egy nagyobb, csillag formára hasonlító tekerentyût, tengely végén. Nem mertem még eltekerni, de ez ugye a magasságot állítja? Oldalra melyik csavar fordítja? |
gezasz | 94693 | 2015. május 2. 17:36 | Válasz erre: 94692 |
Sajnos a használtmotor vásárlás lutri. Aki egynél több motort vett használtan ami legalább 5 évnél idõsebb az már belefutott valami gebaszba. Ha elismeri, ha nem. Mindenki kispénzért akar tökéletes használt motort venni, ami érthetõ is. Az eladó meg ezt akarja kiszolgálni, és nem mond el minden rejett hibát. Bevallom volt amikor régebben én is sumákoltam egy kicsit. De engem is vertek át!
|
Hr.Geiger | 94692 | 2015. május 2. 16:31 | Válasz erre: 94691 |
Hofi1980 | 94691 | 2015. május 2. 15:51 | Válasz erre: 94675 |
A mocit kétszer nézték át. Elõször hárman, majd egy héttel késõbb négyen, mellesleg a vásárló akkor jelezte vásárlási szándékát (elsõ megtekintés), amikor a motort igazán már el sem akartam adni , hirdetve sem volt.
|
varajani | 94690 | 2015. május 2. 15:47 | Válasz erre: 94686 |
"a kajáldáról lehessen látni a kanyargó Tiszát! " Szentesen ez nem fog menni:-) Csongrádon v. Szegeden könnyebb ilyen csárdát találni. |
kawa550 | 94689 | 2015. május 2. 15:30 | Válasz erre: 94688 |
Nnna, ennyit arról hogy kend egy politikailag korrekt rendes gyerek....:))))))
|
Fido71 | 94687 | 2015. május 2. 14:14 | Válasz erre: 94684 |
A kiskopasz!!! Lehet, kib@szásból??? Amúgy már nem büdös annyira. Viszont a macska ebbe az egy "kinti" papucsomba nem hugyozott még bele... :)))) |
Fido71 | 94686 | 2015. május 2. 14:12 | Válasz erre: 94683 |
OK! Csütörtökön este felé, mert 18-ig a tüzépen vagyok és a targoncán vagy a teheren semmit nem hallok. Ezért nem is viszem a telefont. Viszont, ha lehet egy kérésem: a kajáldáról lehessen látni a kanyargó Tiszát! ui.:Betti ilyen "széplelkû", nem én... :))) |
csokabi | 94685 | 2015. május 2. 14:08 | Válasz erre: 94681 |
Szép fogalmazás, ismét.:) Erre a kételkedõs témára csak annyit mondanék, hogy mind a mai napig összerándul a gyomrom és a bizalmatlanság kerít hatalmába, ha magyar szót hallok magam mellett. Lehet, hogy a Pesten eltöltött évek teszik... |
kawa550 | 94684 | 2015. május 2. 12:57 | Válasz erre: 94683 |
Õõõõõõõõõõõõõõõ..... Ki vette azt a papucsot? :))))))))))))))))))
|
scopy | 94683 | 2015. május 2. 12:23 | Válasz erre: 94677 |
Fido! Hát már hogyne szeretnénk veletek zabálni! Le van szervezve a dolog, sagipet szerkeszti az útvonalat, yamasakiék is tuti belemennek. Akkor Szentes környékén fogjuk törölgetni a szánk- én még a szakállamról is- szélérõl a sültek, szárnyasok és pörköltek zsírját! Csütörtökön beszéljünk telefonon! Egyet ígérj meg! Léci-léci-léci! NE legyen rajtad az a büdös kínai papucs! Csak azt neeeeee! |
sagipet | 94682 | 2015. május 2. 12:22 | Válasz erre: 94677 |
Ezen ne múljon Fido! 13 órakor Szentesen, vagy Csongrádon megbeszélünk egy jó kis csárdázást valahol! Ha valaki még csatlakozni szeretne hozzánk, ne habozzon! Mi Békéscsaba felõl érkezünk majd oda Scopyék, és Yamaszakiék társaságában.
|
scopy | 94681 | 2015. május 2. 12:02 |
Drága motoros társak és barátok! Nézõpont kérdése sok minden. Mindenkinek- és egyszerre- senkinek is igaza lehet ugyan abban az ügyben. Gyula! Aki téged ismer, az tudja, hogy hova tegye ezt a szösszenetet, sokan pont ezért éreznek olyan közel- néhányan- távol magukhoz(tól). Igazad van, ha csak az itt megjelenõ publikációt nézzük. De... Hofi! Ez egy elég xarul alakult helyzet, amibõl elég nehéz jól kijönni. Úgy néz ki, hogy neked ez nem is sikerül. Mi nem voltunk ott, amikor az események így alakultak, így teljes képet nem látunk, csak a látszat zajlott elõttünk. Mindannyian találkoztunk már olyan szituációval, amikor a látszat ellenére teljesen más volt a valóság, ami nem mellesleg még valamilyen okokból nagyon eltért a szándéktól. Velem egészen biztos, hogy fordult elõ olyan, hogy menthetetlenül leíródtam a sztoriban a jó szándékom- vagy inkább a nem rossz szándékom- ellenére. Számomra ezt támasztja alá "U.i.: Én még sosem kételkedtem senki szavában, csak ha már elcseszte a becsületét, te miért kételkedsz a szavamban? Miért van ez a kurva nagy bizalmatlanság?" Fogadjuk el! Urak! Tanuljunk ebbõl az egészbõl, de NE anyázzuk egymást, NE írjunk le senkit, aki hibázott- vagy sem! Hofit nem ismerjük. Attól, hogy nem feltétlenül veszünk tõle motort, lehetne már béke az ügyben. Van egy barátnõnk, aki édespofa, aranyos, cuki, gyöngyszem. Õ cukrász. A legtehetségtelenebb cukrász, akit valaha láttam! Mégis szeretem, még az Õ annyira lapos, rút, sótlan-émelygõs förmedvényeit is! Hofi! Látogass el sûrûbben ide, ismerjünk meg és akkor Téged is megismerünk. Zárásként: Vannak helyzetek- és a motor eladás szerintem pont olyan- amikor az egyik legfontosabb szempont a megkérdõjelezhetetlen korrektség. Én nem kételkedem abban, hogy Hofi korrekt akart lenni, viszont egészen biztos vagyok, hogy erre nem törekedett kellõképpen. Urak! Elnézést, hogy belevau, meg az észosztásért, de képtelen voltam magamban tartani. (és egyébként is közeleg a találkozónk, nehogy már ne legyen szájmenésem) |
kawa550 | 94680 | 2015. május 2. 11:29 | Válasz erre: 94676 |
"Tegnap vettünk a zuramnak egy 4TX-et (betádésodott, mialatt a 900-assal tanult vezetni). Sajnos a jobb oldali idom sérült. Levettük, és alatta a képen látható állapotot tapasztaltuk. Azt sem tudjuk eldönteni, hogy ez most hegesztett, vagy forrasztott. Minden esetre a benzin szivárog, ezt tapintással és szaglással is érezni lehet. " Ez alapján nem úgy tûnik. Én meg pont lexarom, nem foglalkozok tovább az üggyel, az eddigi tények alapján megvan a saját jól kialakult kis véleményem(meg szerintem még sokaknak akik nem szólnak hozzá) a dologról. |
Endruz | 94679 | 2015. május 2. 10:35 | Válasz erre: 94673 |
Scopy a nulladik napon este szívesen átmegyünk hozzátok a gyerek úszó edzése után...másnap viszont nekem még értekezletem lesz Budapesten. Ez azt jelenti, hogy ha minden jól megy 19 óra körül tudunk Kiskunmajsára érni...kéretik, hogy a jó fajta pálinkákból nem meg inni mindent ezen idõpontig :-))))) tessék a késõn érkezõkre is gondolni :-))))) |
Hofi1980 | 94678 | 2015. május 2. 10:05 | Válasz erre: 94675 |
|
Fido71 | 94677 | 2015. május 2. 10:04 | Válasz erre: 94673 |
Ha Szentes környékén ebédelnétek úgy 13.00 körül, az még nekünk is beleférne. Annyit kitérõt megérne nekem, hogy barátokkal zabáljak /ha van harcsapaprikáscsuszatésztával/... :)))) |
kawa550 | 94675 | 2015. május 2. 09:58 | Válasz erre: 94674 |
Azért, mert nagyon szép dolog, hogy egy általad ismert, de a vásárló elõtt letagadott hiba miatt visszavetted a motort, (nem mellesleg, ez nem dicsõség hanem az elvárható minimum) de, amint elébb is mondtam, ez már csak szerecsenmosdatás. A tisztességes módszer az lett volna hogy 3 csavar levételével megmutatod neki a hibát, aztán eldönthette volna , hogy belefér-e az alkuba vagy sem. Te nem ezt tetted. Okoztál pár felesleges idegeskedéssel eltöltött napot valakinek, aki tisztességes üzletre számítva tisztességes pénzt fizetett neked. Azt meg már nehogy egy vásárlót átbaxó eladó döntse el, hogy én a legrövidebb úton vagyok köteles hazamenni a vásárolt motorral. Kifizettem, arra megyek vele amerre akarok.
|
Hofi1980 | 94674 | 2015. május 2. 09:43 | Válasz erre: 94608 |
A javításról tudtam, hangsúlyozom nem én csináltam, ill. csináltattam, és nálam nem folyt a benzin!!!! Egyébként a motorkerékpárt visszavásároltam, az adásvételt követõ 6. napon úgy, hogy lakhely szerint Tõlem elvileg 97, max. 105 km- re lakik a vásárló, ennek ellenére a közúti közlekedésre alkalmatlan jármûben + 200 km- el többet mutatott a számláló. U.i.: Én még sosem kételkedtem senki szavában, csak ha már elcseszte a becsületét, te miért kételkedsz a szavamban? Miért van ez a kurva nagy bizalmatlanság? |
scopy | 94673 | 2015. május 2. 09:42 |
Jól hergelt! Kialakult a terv péntekre. Endruznak ésaz adonyi fenegyereknek üzenem, hogy délkeletnek fogunk indulni Sagipet el yamasaki elé, 10 órakor. Feltehetõ, hogy a Kondorosi csárdában ebéd, majd ..... Majsára. Akinek irányba esik, természetesen szívesen fogadjuk. Mindezek ellenére - akár nulladik napra is - várunk benneteket Szajol ba, csak kérem, hogy jelezzétek elõre. |
Kilos | 94672 | 2015. május 1. 21:48 | Válasz erre: 94658 |
FoTa 2015 Harta Pontosan 27 fõ volt a létszám és azt hiszem 16 motor. A motorokról annyit, hogy 2 Burgi, 1 Honda és a többi mind Yamaha! Azt hiszem elmondhatom, hogy tényleg jó hangulatú kis találkozó volt a mai. A "motoros menü (900 Ft)" igazán finom és bõséges volt, a cukrászda sütijei és fagylaltja pedig - ahogy Cizi mondja - igazi finomságok még a kaposvári árakhoz képest is mélyen ár alatt. |
kawa550 | 94671 | 2015. május 1. 21:29 | Válasz erre: 94670 |
Csak a testemen át kiscsávó!:)))) Ez a látvány nem jár mindenkinek, csak aki megküzd érte, aki vállalva a veszélyt elmotorozik Kiskunanyámhátára hogy személyesen borulhasson le minden szent tehenek anyja elõtt. :))) |
kawa550 | 94669 | 2015. május 1. 20:26 |
Összeraktam tehénkét, minden látszó idomtartó csavart meg alátétet(gumis) feketére mázoltam, mert az néz ki jól rajt. Lesuvickoltam a felniket meg a lengõkart is petróleummal, lemostam, feldobozoltam. Hát gyermekeim!..... Elmondani nem lehet millen szípsíges a zállat!:)))))))))))
|
kawa550 | 94668 | 2015. május 1. 20:23 | Válasz erre: 94663 |
Nem csak hogy tapasztalatom nincs vele, de olyan embert se ismerek aki látott volna ilyent.:)))) Azért a név elég ismert, nem hinném hogy bármi gond lenne vele. Én használtam soxor a louis meg a gericke sajátmárkás olajait is, azokkal is teljesen rendbe volt minden, a fuchs se lehet rosszabb, szerintem nyugodtan beleteheted. |
Robi70 | 94667 | 2015. május 1. 18:54 | Válasz erre: 94665 |
Egy évben 2-3 alkalommal ellátogatunk oda. Ha mentek szólj, csatlakozunk mi is!
|
lendvai | 94665 | 2015. május 1. 18:40 | Válasz erre: 94650 |
Nagyon jó kis útvonalat szerkesztett Robi, ezúton is köszönet érte! :-) Rita megesketett, hogy Selmecbányára még visszamegyünk melegebb idõben is, hangulatos volt az óváros. :-) Rajtam nem múlik. :-)
|
Hr.Geiger | 94664 | 2015. május 1. 18:32 | Válasz erre: 94663 |
Német olaj, nem rossz cucc! Autóipari beszállítók is, mint elsõ feltöltésû olaj, meg asszem a Kawasakival is dolgoztak együtt vagy az IDM-ben, vagy az SBK-ban. Nincs annyira "túlhájpolva" mint az általad említett két márka, de tudja azt a szabványt teljesíteni, amire kitalálták. És ez a lényeg..., a megtakarítást meg el kell motorozni vagy palacsinta / rétes képében hasznosítani a szervezetünkben. :-) |
Fido71 | 94663 | 2015. május 1. 18:19 |
Mûszaki emberek! VVLaci, Séf stb. Mi a véleményetek a Fuchs olajról. "Olcsón" bírnék hozzájutni, a nagykeres dícséri. Állítólag többen viszik, mint a Motult és a Repsolt. Gondolom mert olcsóbb... Hazsnálta már valaki vagy ismeri? Googlen már nézegettem, de nem lettem okosabb. |
Robi70 | 94661 | 2015. május 1. 18:13 | Válasz erre: 94659 |
Jövõ hét elején érkezik az új PR4 trail, de Majsára még ezzel jövök. Lejárom amennyire lehet!:)))
|
cizi | 94658 | 2015. május 1. 18:10 | Válasz erre: 94653 |
Kb 25-en (16-18 motor), de Kilos pontosabban tudná. Nagyon rendben volt az ebéd és a cukrászda az idén is mélyen az átlagárak alatt adja a finomságokat.
|
jobbkormanyos | 94656 | 2015. május 1. 18:07 |
Megjött a biztósítótól a három évvel ezelõtti balesetem elszámolása. 5.260.000. FT-ot fizettek ki /VW vento/. Azt írták, ha nem tetszik kifizethetem, és akkor nem veszik vissza a bonusomat 2-vel. Asszem hagyom így. |
Robi70 | 94654 | 2015. május 1. 17:44 | Válasz erre: 94651 |
A hátsó gumimon jóformán csak kétoldalt van minta. Muszáj volt hegyre menni. Egy síkvidéki motorozással haza is vágtam volna.:)
|
aramo69 | 94652 | 2015. május 1. 17:40 | Válasz erre: 94650 |
akkoooooo most mentálisan jól vagytok! :))) Szép az a hely nagyon!!! lehet csapatni. :)
|
Robi70 | 94650 | 2015. május 1. 17:36 | Válasz erre: 94648 |
Végül 7 motorral mentünk. Nagyjából a szokásos csapat, Lendvai Tibiékkel kiegészítve.
|