Kilos | 98778 | 2015. szeptember 11. 21:57 | Válasz erre: 98774 |
Errõl az oldaláról még nem ismerjük a Zolit! :)))))
|
ikim2025 | 98777 | 2015. szeptember 11. 21:46 | Válasz erre: 98776 |
Igazad van. Nézelõdtem oldalakon,és azt írják,hogy a külsõ szimering csak porvédõ gumi és nem kell kenni,mert jobban beleragad a por. |
Kilos | 98776 | 2015. szeptember 11. 21:26 | Válasz erre: 98770 |
Csak fékfolyadékkal kend meg, semmilyen más zsírt vagy olajat ne használj. A zsír vagy olaj fékezéskor annyira felmelegedhet, hogy rákokszosodik a dugattyúra ami biztos beragadást okoz. |
kawa550 | 98775 | 2015. szeptember 11. 21:03 | Válasz erre: 98773 |
Én nem értek hozzá, lehet ezért beszélek hülyeségeket, de a fékdugót se kenegetjük se zsírral se olajjal, csak a saját fékfolyadékjával haloványan, csak hogy csússzon....
|
aramo69 | 98773 | 2015. szeptember 11. 20:56 | Válasz erre: 98770 |
Szia! Én is csak azért kentem be a karmantyút, hogy könnyebben visszatudjam tenni a dugattyút. (Varrógép olaj) zsírt, semmiféle képen sem. Vastag......
|
Muju | 98771 | 2015. szeptember 11. 20:19 | Válasz erre: 98770 |
Szia, 3n nem kenegettem be semmivel sem meg szerinrem a külsõ gumi csak porvèdõ. De lehet hogy t vedek. |
ikim2025 | 98770 | 2015. szeptember 11. 20:16 |
Sziasztok! Volna egy LÁMA kérdésem! Azt szeretném kérdezni tõletek,hogy adott egy elsõ fék munkahenger,amiben minden dugattyúnak 2 db szimeringje van(TDM 900).Fékbetét cserénél miután megpucováltam a dugattyúkat,be kell zsírozni v olajozni a dugók oldalát hõálló valamivel,mert a külsõ szimeringek nem kapnak kenést,vagy nem. |
scopy | 98768 | 2015. szeptember 11. 05:52 | Válasz erre: 98767 |
Jól hergelt! Tibi! Majd az éjjel gondom lesz róluk! Most horgászom ebben a csodás õszi kiadós esõben.Jelzem a vízen és partjain semmi életjel, ami a homi szopienszeket illeti. A víz szépen "él", bár kapás éjfél óta zéró. |
lendvai | 98767 | 2015. szeptember 10. 20:03 |
Jó estét kívánok! Scopy bácsinak üzenném, hogy a cégünktõl elindult ma egy különítmény Szajol városába, valami workshop nevû összeröffenésre.:-) Holnap is ott lesznek, ha esetleg dolga akadna fekete Iron Made In pólót viselõ egyedekkel ne haragudjon rájuk, alapvetõen jó emberek.:-)
|
Karex | 98765 | 2015. szeptember 10. 16:50 |
Aki nem szeret melegben motorozni, az menjen egyet gyorsan...... Még most a nyár végi télben.... Mert most jól esik. :D |
csanesz | 98764 | 2015. szeptember 10. 14:38 | Válasz erre: 98761 |
Ötletnek jó, de ott ki is fújt a dolog. Az egész mûanyag, instabil, akkus cucc. Rövid idõkre jól használható, de egy ablak keretnek jobb nem nekiállni ezzel. Az akksi, ha nincs folyton használva vagy szinten tartva hamarabb megy tönkre. Persze amúgy is tönkre megy, mert bomlandó! Az a körfûrész fog kicsit nagy ehhez a megoldáshoz! A dekopir fejjel lefelé használva, hát minden sz@rt beszív a motor, mert a spént lefelé küldi a szerszám. Ha fémet vágnak vele arról nem is beszélve. Az olajos fém spén csodákra képes! Utána meg a gép egy hányás lesz ahogy kinéz... A fúrógép azzal az akksi rögzítéssel nem lesz hosszú életû. Az elemlámpát elfogadnám, ha ledes lenne. Viszont az elõnye, hogy kis helyen elfér csak nem jó semmire. A nyeles akku lesz az elsõ ami megadja magát. Egy akksi sok eszköz folyton cserélgetni kell. A kontaktok hamar bekopnak és azért ott mennek amperok. |
aramo69 | 98763 | 2015. szeptember 10. 13:48 | Válasz erre: 98761 |
A betyar mindenit! Ez bexaras! Ilyen kell nekem is!!!!!! Hun lehet ilyet "loni"?
|
aramo69 | 98762 | 2015. szeptember 10. 13:41 | Válasz erre: 98760 |
:)))))))) ha tudsz valamit varom a meg jobb megoldast! :))))
|
Fido71 | 98761 | 2015. szeptember 10. 13:01 |
kawa550 | 98760 | 2015. szeptember 10. 09:04 | Válasz erre: 98759 |
Persze. Legyen ékezetes betû is, legyen nagyobb is, de foglaljon kevesebbet a képernyõbõl. Más nem kéne?! :)))))))))))))))
|
aramo69 | 98759 | 2015. szeptember 10. 07:36 | Válasz erre: 98757 |
Ez oké kawa! De a parizer újaimmal egyszerre több billentyût nyomok le. És a képernyõn is több helyet foglal. Egyébként qrva jó! Maradok ha mobilról "tolom" ékezet nélkül. Akkor tudjátok,hogy úton van az ember fia. :))))))))))))))) Szépet mindenkinek!
|
kawa550 | 98757 | 2015. szeptember 9. 19:52 | Válasz erre: 98756 |
De legalább tedd fel arra hüleköcsögre ezt: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.madhava.keyboard.beginner&hl=hu Oszt akkor tudsz majd olvashatóan írni, meg ha kell, akkor a kurzorbillenytyûkkel könnyen mászkálni jobbra-balra a javításhoz. :))))) |
scopy | 98756 | 2015. szeptember 9. 19:22 |
Helekocsog android. Hulekocsogpottyoslabda munkahely, hogy csak akkor tudok írni, mikor csak telefonon lehet! Bezzeg Ez is átment! |
scopy | 98755 | 2015. szeptember 9. 19:18 |
Ha olvassátok, Baxamögakutya! Írtam megint egy 8-10 oldalas esszét, az nem ment át, a baxamögakutya még igen!!! Már annyiszor eldöntöttem, hogy elõre megírok mindent és bevágom, de.... Baxamögakutya! |
yamatomo | 98754 | 2015. szeptember 9. 18:13 | Válasz erre: 98748 |
Szépeket Mindenkinek! Üdv Aramo! Igazságod van! Azokat,akik meg beemelték õket a történelmi egyházak közé...hááát... Inkább le sem írom. Végül is a lényeg az,hogy legalább tudjuk, hogy egy csapatban focizunk,motorozunk! :))) Széles Utat,jó nagy kedvet Mindenkinek! :)))
|
Flenegen | 98753 | 2015. szeptember 9. 17:19 | Válasz erre: 98749 |
Nem tudom, hogy ezt kitõl hallottad, de.... Az olaj állásában is összeszedi a levegõben lévõ párát és vizesedik... Én szoktam menni a leállás után 100-200 km-t az felszedi a szart és után csere.... Nekem több éven keresztül minden szaki ezt mondta az iskolapadban,és a munkahelyemen is, mint ahogy Pocak75 is írta ezt. A levegõbõl páratartalom megkötés miatt kell fékfolyadékot is cserélni elméletben 2 évente legkésõbb a különbözõ gyári elõírások miatt. Egyébként olajár fronton nem hiszem, hogy a 208 literes hordóból kiengedett ACEA és egyéb viszkozitás jelzés mellett egy olaj rosszabbul teljesít mint a csomagolás miatt 3x annyiba kerülõ 1 literes változat... |
pocak75 | 98751 | 2015. szeptember 9. 15:21 |
Na ez is kicsit olyan misztérium mint maga az olaj minõsége na meg a gumi(csont :-) ).... Olvastam pont az ellenkezõjét is... szakmaias cikkben... pára be meg izék ki meg hogyishívjákok mittudom én mit csinálnak, meg minõség gyári bontatlan csomagolás...és nem vagyok autószerelõ akkor kinek van igaza? Na én akkor cserélek mikor már majdnem csereérett (~5ekm) és ráérek... |
aramo69 | 98750 | 2015. szeptember 9. 14:47 | Válasz erre: 98749 |
Az az tèli állás alatt leüllepszik a spèn, retek, kosz a teknõ :-) aljára. Ahoz hogy ez felkeveredjen tisztessègesen, megint kell agy jó pár km menni vele. 4500km után, akkor már tegyük ezt tiszta oillal, ès oil tèrrel. Szerintem. :)))) |
aramo69 | 98749 | 2015. szeptember 9. 14:29 | Válasz erre: 98743 |
Flenegen!!! :-) Ne várd meg a tavaszt! Addig mèg nem iszaposodik le a tèlen, ( mert használaton kívül ez törtènhet 5000 km környèkèn) inkább most. De a rutinos autó szerelõk is tudják, hogy "vas letètel elött cserèlünk oilt. :-) Egyèbkènt ha megfigyeltètek, 3000km felett, már kicsit hangosabb a Tádè. Èn 5000 ezrenkènt cserèlem. |
aramo69 | 98748 | 2015. szeptember 9. 14:09 | Válasz erre: 98724 |
Üdv yamatomo! :-) Itt nem a vallás, hovatartozas a gond!!! Hanem ,hogy a ember vagy nem hallja mit beszél a szájával, vagy hülyiti az embert, embereket. Egy jó Munkatársam miattuk hagyta ott a nemzetõrsèget. Tudnèk róla beszèlni! Nem is igazán a motoros tèma fogott meg ebben a riportban. Ha nem az, hogy tudom mire kèpes ez a gyülekezet! A lènyeg, hogy talán nem is kellett volna erre a kis linkre reagálnom. Hmmm :-) Azt is látom, hogy itt nálam sokkal inteligensebb, es józanabb gondolkodású emberek vannak mint èn. Azèrt is vagyok köztük, köztetek!!! Ennyi, mert csak belebonyolódnèk-nánk..... Szèpet mindenkinek!!! :-))) |
Kilos | 98746 | 2015. szeptember 9. 09:42 |
FoTa - Harta http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&session_id=SESSION_ID&topic_id=1171&limit=50 ![]() ![]() ![]() |
Kilos | 98745 | 2015. szeptember 9. 09:34 |
II. MINI TDM Találkozó 2015.09.19. - 20. 2015. 09. 19. Szombat Orfû Túraterv: 80 - 100 km a Mecsekben Találkozó: 10:00 Orfû, Panoráma Kemping alatti parkoló Indulás: 10:30 Valahol az útvonal közepe táján EBÉD Résztvevõk: 2015.09.19. Szombat 1. Kilos 1fõ 2. gezasz 1fõ 3. Fidó 4. Lomha 8V 5. 2015.09.20. Vasárnap (gezasz szervezi!) Túraterv: Tolna - Baranya megye Kezdés: 10:00 Bonyhád Lidl parkoló Túratáv: 200 km Villány környékén EBÉD 2015.09.20. Vasárnap 1.gezasz 1 fõ |
csanesz | 98744 | 2015. szeptember 9. 09:31 | Válasz erre: 98739 |
Végül is abból kell kiindulni, ha van elegendõ ügyfelük nem mind lesz 'flotta' tag így több jöhet a konyhára, azzal kompenzálhatják a 'flotta' fent tartását! Az igényesebb ügyfelek meg évente szétszedetik a gépeiket (bár szerintem fölös okok miatt) csakhogy lássák mi mennyit kopott. Abból is szép pénzek jönnek. De a 2000 pénz az kevésnek tûnik, mert ugye nem csak a dolgozót kell kifizetni, hanem a telephelyet is fent tartani. Esetenként szerszámokat, gépeket venni, szervizeltetni, akkreditálni. |
Flenegen | 98743 | 2015. szeptember 9. 09:25 | Válasz erre: 98741 |
Én azért szeretem legalább egyszer egy évben kicseréni az olajat. Sajnos ritkán jön össze az évi 6000 km futás. 2014-ben összesen mentem 1200 km-t így az idén cseréltem az olajat.Most kb 4500 km környékén járok, de még nem cseréltem. Majd tavasszal, mert az idén már úgysem tudok olyan sokat menni...
|
csanesz | 98741 | 2015. szeptember 9. 00:16 | Válasz erre: 98740 |
4 liter olajat 3000 Km -ként! Brutális! 6 000 Km után alig van összetörve, szinte kifogástalan! |
kawa550 | 98740 | 2015. szeptember 8. 22:52 | Válasz erre: 98736 |
Olajcsere 3ezrenként? Az elmúlt hónapban többet mentem ennél úgy hogy nem volt benn nagyobb túra csak melóbajárás meg délutáni motorolás. Zannyuk pitsáját.
|
sola | 98739 | 2015. szeptember 8. 22:35 |
Jómagam is azt gondolom, hogy a kiesõ munkadíjat az alkatrészeken szerzik meg. Szóval elsõre jónak tûnik, csak az motoz a fejemben, hogy "hol itt az átb@szás?" /nem gondolnám, hogy a TDM nagyon szervíz igényes lenne, szóval csak a vélemények miatt dobtam fel. :-)/ |
sola | 98738 | 2015. szeptember 8. 22:31 | Válasz erre: 98730 |
Az ajánlatban havi 2000 pénzt említenek, szerzõdéssel alátámasztva. |
Flenegen | 98737 | 2015. szeptember 8. 21:30 | Válasz erre: 98736 |
Javasolják és nem elõirják a 3000 kmes cserét. Egyébként az olaj beszerzési ára az éves megrendelt mennyiségtõl is függ. Hidd el hogy ha akarom a nagykerbõl be lehet szerezni jó olajat is 800-1500 ft /l áron. Csak mi 208 literes hordót rendelünk és heti 3-5 hordó fogy hetente. Ja és ez csak a motorolaj. Ehhez jön váltó ès fékolaj. Egyébként én ott állhatok a szervizben, végignézem hogy mibõl és mit tesznek bele. Nekem nincs ezzel gondom. |
mati12 | 98736 | 2015. szeptember 8. 21:22 |
Azért azt se felejtsük el,hogy a Redbaron 3000 km-ként írja elõ az olajcserét az általuk szervizelt gépekre.:-))))) Lehet,hogy amit használnak az valami Motul light.
|
csanesz | 98735 | 2015. szeptember 8. 21:12 | Válasz erre: 98732 |
Én nem rég beszéltem a Motul képviselettel és akkor nagyon jó áron adták az olajat 2700 Ft volt literje. Õk bizti nem adnak nagykeráron 800 erõs magyar forintér 1 liter Motult. Jelenleg az Olajbörze adja 2400 Ft -ért, de lehet, hogy ez egy régi ár. A nagykerár csak egy kicsivel van alatta! Tudom van a hordós kivitel, de az sem közelítené meg azt az árat! Kérdés, hogy mit szereznek 800 Ft -ért és honnan? Én ezért végzem magam az olajcserét és mindig megnézem mi az aktuális csomagolása a Motulnak, mert 3-4 évente szándékosan változtatják. És hozzáteszem piszok jó szerelõm van! Szóval ez igazából nem bizalmi kérdés az én esetemben csak szeretem én csinálni, mert leszûröm az olajat és megnézem mit hordott ki a motortérbõl az olaj és, hogy milyen állapotban van azaz olaj... |
csanesz | 98734 | 2015. szeptember 8. 20:59 | Válasz erre: 98729 |
A zijet hijják flottának! :) És a gatyád rámegy magánemberként. Ráadásul, ha egy TDM -et olyan gyakran kell javítani, vagy 'uram bocsáss meg' annyira megbízhatatlan, akkor azt el kell adni alkatrésznek! Egy 10 fõs szerelõmûhely (ügyintézõvel együtt) havonta több milliós költséget jelent. Irdatlan nagy ügyfélarzenállal kell rendelkeznie, hogy ezt ilyen bátran kijelentse! |
TIZ | 98733 | 2015. szeptember 8. 20:54 | Válasz erre: 98732 |
de sajnos az is lehet hogy nem azt az olajat kapod amit számláznak: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/01/10/olajhamisitas_bajban_az_autoszerelok/ |
Flenegen | 98732 | 2015. szeptember 8. 20:29 | Válasz erre: 98729 |
Ugyan kellene tudni a teljes feltételrendszert de elképzelhetõ lehet. Sokszor az alkatrészeket olyan áron szerzik be, hogy a listaárhoz vizsonyított árrés fedi a munkadíj költségét. Nekem a napokban küldte meg a Redbaron hogy 5000 ft-os áron cseréli az olajat. Na nem munkadíj, hanem teljes költségben. Veszi nagyker áron vagy 800 ft ért az olajar. Míg várod körülnéz lehet hogy cserélsz valamit . Vagy talàl esetleg valamit , vagy te magad kéred hogy nézzen meg valamit . Ha meg bàrmitöbblet van az olajcseréhez képest akkor azt úgyis megcsináltatod ami alkatrész és munkadíj bevétel ergo haszon.
|
MadBob | 98731 | 2015. szeptember 8. 20:01 | Válasz erre: 98729 |
Én - bár nem jármûvekkel foglalkozunk hanem elektronikai és mechanikus eszközökkel - olyan szervizben dolgozom ahol ilyen konstrukcióban javítunk berendezéseket. Havi átalányért - nálunk az alkatrész is benne van - ingyenes szinte minden javítás. Kivéve: rongálás, túlfesz, túlhasználat, ... Megéri megnézni milyen korlátok vannak a szerzõdésben. |
Hr.Geiger | 98730 | 2015. szeptember 8. 20:01 | Válasz erre: 98729 |
Derûs estét! :-) Már ha nem vagyok vindisgréc, mennyi lenne az a " jelképes összeg " és milyen gyakorisággal kéne fizetni? |
sola | 98729 | 2015. szeptember 8. 19:32 |
Jó estét mindenkinek! Nemrég kaptam egy emailt egy motorszervizbõl, idéznék egy részletet belõle. Kíváncsi lennék a véleményetekre. Nekem túl szépen hangzik. Tehát az idézet, minden cégmegjelölés nélkül: ".........tagja lehetnél egy olyan klubnak, ahol egy jelképes tagsági díjért cserébe bármilyen karbantartást vagy javítást ingyen elvégeznénk Neked! Persze az alkatrészeket mi sem lopjuk, ezért azokat természetesen nem tudjuk ingyen adni, de a munkánkat a tagsági díj fedezné legyen szó egy egyszerû olajcserérõl, egy teleszkóp szimering cserérõl, egy szelephézag beállításról, egy karburátor tisztításról vagy akár egy teljes motorgenerálról!......." |
Flenegen | 98728 | 2015. szeptember 8. 16:56 |
Na akkor én is zsiványkodom egy kicsit és Scopy mellé sorakozom. Adott a friss jogsis kölök, meg két jó autó a családban, amibõl az egyik céges. Most meg kõ venni valami szart, amivel a városba elkaristol, a fentartása lófing. Persze mint ahogy Scopy is le kell mondanom most az MX5 projekrõl. Nekem legalább annyi elõnyöm van hogy egy NC szériást egy szezonban már használtam. Azota nagy dilemma, hogy motor vagy MX-5. A kettõ luxus, de igény van rá.... MIndegy, most keresek egy 1.0-ás Lupot elhúzható tetõvel:)
|
lendvai | 98727 | 2015. szeptember 8. 13:55 | Válasz erre: 98726 |
Csak hogy a tribológiai, gumiabroncs és kipufogós-gázdinamikai szaktopik mellett az elektronikait is erõsítsük, hiszen azért vagyunk itt :-) :-) :-) : Ez valóban így van, sorba kapcsolt LED-ekkel át lehet fogni az elem kapocsfeszültségét, de nyitóirányban igen kicsi az ellenállásuk, így aztán a kelleténél nagyobb áram indul meg. Faszán fénylenek egy ideig, aztán durr. Az ellenállás, mint a legegyszerûbb áramgenerátor elem szerepe, hogy stabil tápfeszültséget feltételezve beállítsa a munkaponti áramot, ami a LED-re jellemzõ, fejbõl meg nem mondom, de ha mondjuk 3V és 20mA, nekem meg van egy 4.5V-os elemem, akkor abból 3V-ot megeszik a LED, az ellenállásra marad 1.5V, amihez nekem 20mA kell, akkor Ohm törvénnyel kiszámolom, hogy 75Ohm ellenállás kell. Ha kicserélem a LED-et és más a karakterisztika, attól még mûködni fog, csak lehet, hogy más lesz a fényereje. Ha nem stabil a feszültségforrásom, akkor természetesen az áramerõsség is ingadozni fog, amit nem mindig tolerálnak a LED-ek hosszú távon, nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom a kínai LED fényforrásokkal, amit az autóba raktam. Volt már szó errõl a témáról korábban is, vannak itt kollégák, akik komolyabban foglalkoztak vele. |
Gabeszxmen | 98726 | 2015. szeptember 8. 12:53 | Válasz erre: 98725 |
Bár nem kéne elektronikai szaktopikká tenni az oldalt, de...:) Természetesen elméletben igazad van! Gyakorlatban a legtöbb kommersz ledes cuccban csak egy korlátozó ellenállás van áramgenerátor helyett költségkímélés miatt. Ez jó is konstans feszültségû rendszerekben, ha jól van méretezve. De nekem személy szerint minimum 3 db olyan világító eszközöm van (zseblámpa, lézerpointer), amit már szétszedtem, és még azt a rohadt ellenállást is kispórolták belõlük. Ezek állnak: ház, led(ek), elemek, kapcsoló vagy nyomógomb. És ezzel vége! Az alkalmazott elem nem tud nagyobb áramerõsséget biztosítani, mint a ledek (világító diódák) maximális terhelhetõsége. Ha betáplálod a rendszert mondjuk egy bikább elemrõl, vagy egy tápegységrõl, a ledek garantáltan azonnal elszálnak! És ennyi a sztori vége! :) |
MadBob | 98725 | 2015. szeptember 8. 12:10 | Válasz erre: 98719 |
LED-et mindig áramgenerátorral hajtják meg mivel tulajdonképpen egy dióda. Olyan eset elvileg nem lehet hogy egy már mûködõ LED-es rendszerbõl kiveszem csak az elemet és ugyanolyan kapocsfeszültségû, de más tekintetben jobb elemrõl meghajtva gond lehet. Egyedül az áramgenerátor egyszerûsítése miatt lehet olyan hogy az azonos névleges feszültségû elem valós feszültsége a terhelés alatt magasabb, ezért a LED magasabb áramot kap. |
yamatomo | 98724 | 2015. szeptember 8. 11:29 | Válasz erre: 98716 |
Azt hiszem,hogy félreértésben leledzel Kedves Aramo,de az is lehet,hogy félreérthetõ volt ez a "motorozni jó" c. megosztás. Nos, a félreértések elkerülése véget azért jelezném,hogy nem vagyok semmilyen gyülekezet tagja,sem szimpatizánsa. Hiszek,amiben hiszek,amiben nem,abban meg nem is szeretnék. Meghatározó az életemben a Luther Márton élete c. könyv,amibõl sokat merítettem. Luther még nem motorozott,de világosan látta,hogy milyen veszélyek fenyegetik a világot,ha egyesek vallási köntösbe bújtatják a világuralmi törekvéseiket,de tulajdonképpen nem is nagyon tagadják ezt,ha a szent könyvükbe beleolvas az ember. A képileg is megidézett felekezet,és a bejátszásban prédikáló egykori taxisofõr meg nagyon közel áll ehhez az "egyesek" szellemi holdudvarához. Ha Luther Márton most élne,akkor elmenne motorozni... Így én is ezt teszem. :)
|
Gabeszxmen | 98723 | 2015. szeptember 8. 10:21 | Válasz erre: 98721 |
Akkor hagyd békén és vegyél sok gombelemet, ha használni is akarod! Szóval csak megvan az a 3V, ami a ledeknek kell, ha 2db gombelem van benne! :) |
yamatomo | 98722 | 2015. szeptember 8. 09:49 | Válasz erre: 98716 |
Motorozni tényleg jó! Ebben talán egyetértünk... A vallási hovatartozását én is tiszteletben tartom mindenkinek,illetve türelemmel viseltetek a másként gondolkodók,a világot ideológiailag tõlem eltérõen megélõ, más értékrendet valló emberekkel,mert mindig vannak közös pontok,ahol találkoznak,találkozhatnak gondolatok. Ha iróniát véltél felfedezni a hsz.-emben,akkor részben igazad van,de ez nem hiszem,hogy a sértõ kategóriát akárcsak súrolná is. Véleményem természetesen van,de nem lehet mindennek,és mindenkinek megfelelni. Az erre való törekvés súlytalanná teszi az embert,és veszélyesebb a véleményét kinyilvánító emberhez képest. "Aki mindenkinek a barátja akar lenni az senkinek sem barátja igazán. Ha állást foglalsz,akkor lesz ellenséged is,meg persze igaz barátod is." Peace and love! Széles utat!
|
kawa550 | 98721 | 2015. szeptember 8. 09:12 | Válasz erre: 98719 |
Na, akkor ez asszem nem olyan. Csak egy foglalat a 2 elemnek, meg egy gagyi csúszókapcsoló az egész.
|
Gabeszxmen | 98720 | 2015. szeptember 8. 08:37 | Válasz erre: 98719 |
Nekem pl. van olyan ledes keresõfényem, amit 9-27 Volt között bármivel meghajthatsz. Na annak tök mindegy, kamion aksikra is kötheted, bírni fogja! |
Gabeszxmen | 98719 | 2015. szeptember 8. 08:30 | Válasz erre: 98718 |
Na akkor ez határeset! A kis teljesítményû lézerfényt is ledek adják. Azért hal be hamar az elem, mert max terhelésen megy. Ha nagyobb lesz a táp, nagyobb áramerõsséggel fogja megtolni a lézerdiódát, az meg nem köszöni majd meg. Persze ha annyira profi a szerszám, hogy építettek bele áramgenerátort is, akkor nem lesz baja! |
kawa550 | 98718 | 2015. szeptember 8. 08:16 | Válasz erre: 98717 |
A fûrész lézeres célzójához gondoltam, ölég hamar behal és persze gombelem nincs itthon, meg nem is kapható minden sarki boltban.
|
Gabeszxmen | 98717 | 2015. szeptember 8. 08:11 | Válasz erre: 98709 |
Jól beszél MadBob, elvileg a legtöbb fogyasztónak nem gond. Kivétel lehet egy gagyibb ledes fényforras (persze az nincs 1,5V-os tápnál). Na ott tervezett az áramforras terhelhetõsége, a nagyobb kinyírhatja. A ledeket ún. áramgenerátorral kell meghajtani, mert szinte rövidzárként viselkednek. |
aramo69 | 98716 | 2015. szeptember 8. 08:04 | Válasz erre: 98696 |
Még valami! Tiszteletben tartom mindenkinek a vallását! Õszintén! Akiket ezzel az ÍRONIKUS hozzászólással megbántottam. Elnézését kérem! Nem vagyunk egyformák. :)
|
ati5995 | 98715 | 2015. szeptember 8. 07:57 |
Józsi!Én + 2 motor megy a Faakerra(felé)De mi 7 körül ind.Pestrõl-nó pálya,Szt.gotthárd felé.kertek alatt végig-a szokásos úton-csak kanyar legyen!
|
aramo69 | 98714 | 2015. szeptember 8. 07:54 | Válasz erre: 98696 |
Szépet mindenkinek! huuuuuu Most kaptam sokkot! Bányász katolikus családból származom. Szigorú neveltetésben voooot részem! De ez most kibaxta a bisztit nálam! Éccsanyámmal beszélnem kell! Miért nem beszélt, szólt errõl nekem? Most úgy érzem, egy változás megy bennem végbe. ha többet nem találtok itt, MEGTÉRTEM DE NAGYON! Oszt gondolkodjatok el ti is abban, hogy mi a jooooo! Hmmmm :)))))))))))))))))))))) |
MadBob | 98713 | 2015. szeptember 8. 07:44 | Válasz erre: 98709 |
Szia! Helyettesíthetõ, csak az lenne a gond ha kevesebbet tudna. Az áramfelvétel ugyanis a fogyasztó függvénye. |
vasutas | 98712 | 2015. szeptember 8. 07:05 |
Szeretnék én is hozzászólni néha, de nekem már nincs mihez . A motorom tökéletesen felszerelt, ülésem és plexim is jó, még hírbõl sem ismerem a sisakban hallható szélzajt .Most meg jöttök a pi.ával . Rémlik valami, de ,,,,-:))) Apropó: csütörtök reggel indul valaki innen Faaker-see felé ? Szívesen csatlakoznék egy ideig . (Évek óta Oszikával motoroztunk ilyenkor, de most magamra maradtam.) |
sola | 98711 | 2015. szeptember 7. 20:37 | Válasz erre: 98680 |
Na még egyszer Oszikának! Benéztem a lakcímet, bocsi. Pest felé nem nagyon ok a segítség! :-))))) A srác korrektül kipótol mindent, láttam nála kosárban vitt idomot, rendeset faragott belõle. |
sola | 98710 | 2015. szeptember 7. 20:33 | Válasz erre: 98680 |
Szia oszika! Nem tudom merre laksz, de Tatán van egy mûanyagos srác, csináltattam vele már ezt-azt, rendben van nagyon,. és szolidak az árai. Orbán Imre, 06 70 5069205 Logisztikában esetleg tudok segíteni, sûrûn járok Pestre. |
kawa550 | 98709 | 2015. szeptember 7. 20:16 |
Lr44 1.5V gombelem helyettesíthetõ sima AA vagy AAA elemrõl tolt 1.5V-al? Most a foglalattal ne foglalkozzunk, az más kérdés, csak hogy a delejnél nem gond-e a nagyobb kapacitás?
|
kawa550 | 98707 | 2015. szeptember 7. 20:01 | Válasz erre: 98706 |
Nem lehet hanem biztos. Vagy van olyan rész ahol az öreg praktiker csajozik? Persze az is lehet, hogy ifjú korában gyakorlás közben nem sikerült a kis gömböcske összes lövését hárítani, oszt az egyik megemelte pár oktávval a hangmagasságát..... :)))))))
|
lendvai | 98706 | 2015. szeptember 7. 19:53 | Válasz erre: 98703 |
Nagyon erõlteted te ezt a hetero mozgalmat, akarsz beszélni róla? :-) A csikló meg valóban az egyik legjobb dolog a világon, de ahogy Obi Van Kenobi mondaná, hatalma csak a gyenge akaratúak fölött van.:-) Persze lehet, hogy az öreg rossz csapatban játszott, sose tudhatjuk.:-)
|
Hr.Geiger | 98705 | 2015. szeptember 7. 19:43 | Válasz erre: 98699 |
Bizony, így van, a csikló nagy úr, körülötte forog a világ! :-)))
|
kawa550 | 98703 | 2015. szeptember 7. 19:23 | Válasz erre: 98702 |
Na, má' kezdtem örülni, hogy a csiklós részre kapom a helyeslést, tovább szaporítván így a hetero aktus kedvelõinek kihalófélben lévõ táborát, de hát kend csak arra a buzi rds-es rádióra van rámozdulva....:))))))))))
|
lendvai | 98702 | 2015. szeptember 7. 18:57 | Válasz erre: 98699 |
Séf bácsinak igazságot adok megint. Nem a gyáva jobb csuklómat igyekszem kompenzálni, hanem a gyárilag beállított átlagra optimalizált AFR-t szabom az én vezetési szokásaimra.:-) Mert hát miért is ne? :-) Ha nem tetszik bármikor vissza lehet állítani. Ezért is szánok rá néhány hónapot a motormûködés tanulmányozására, nehogy a jól ismert szelepelégetõs-dugattyúsütögetõs sufnituning legyen belõle. :-) A japán mérnökök megtervezték a hardvert, ahhoz nem is nyúlok, de a szoftvert úgy kellett létrehozniuk, hogy Grönlandtól Afrikáig, adrenalinvadásztól poroszkálva túrázókig mindenkinek jó legyen. De az egyáltalán nem biztos, hogy pont a legideálisabb beállítás az én gyáva jobb csuklómnak.:-)
|
oszika | 98701 | 2015. szeptember 7. 18:32 |
Szevasztok, köszi a tippeket, végigmazsolázom õket. Most az a projekt, hogy izzítom az ismerõs vadászokat a rõtvad ellen, ritkítsák csak a sunyi dögöket! :-) |
Czdoki | 98700 | 2015. szeptember 7. 18:16 |
Oszi Csömörön tudok egy ezermestert, akinek ez pinduri sérülés nem okoz gondot, láttam nála puzzle szintû sportmotor idomot összerakva. Ha érdekel keress bátran privát üziben! Üdvhadsereg! |
kawa550 | 98699 | 2015. szeptember 7. 18:02 | Válasz erre: 98698 |
Nono. Azé itten szerintem tévedni tetszik. Minden alkatrésznek van gyári szórása, és a sok alkatrésznek végtelen kombinációja, ami aztán teret ad az egyénre szabott finomhangoláshoz, ami gyárilag nem megoldható, csak egy jól mûködõ átlag programot kap. De attól még a csukló az úr. Sõt, bizonyos helyzetekben a csikló....:)))))))))))))
|
tulok99 | 98698 | 2015. szeptember 7. 17:49 | Válasz erre: 98695 |
Séf bácsi beletalált! ráadásul úgy tudom Tibi pont nem az a veszélyesen élõ típus vagy... de szórakoztathatod vele magad, másra nem is, arra jó lesz... szerintem továbbra is okosabb egy japán ménrõki gárda sok év tapasztalattal sok év fejlesztõi munka után, mint egy valamilyen csoda tuner cég, akár filléres áron ad a kezedbe olyan kütyüt, amitõl a motorod majd jobban megy, meg kevesebb eszik, meg szebben jár, meg hosszab életû lesz. kétlen hogy õk az okosabbak...
|
Muju | 98697 | 2015. szeptember 7. 17:48 | Válasz erre: 98696 |
Na .... Csak három perc ès akármennyi, de nem tudtam vègignèzni..
|
yamatomo | 98696 | 2015. szeptember 7. 16:56 |
https://www.youtube.com/watch?v=bUL6qwdf5RA Megvilágosodtam... :))) |
kawa550 | 98695 | 2015. szeptember 7. 16:26 | Válasz erre: 98692 |
Eh, faxom Tibike! Nem alternatív frekvenciás rds-es rádió (vagy mi tököm ez az afr) kell hogy gyors legyél, csak egy bátor jobb csukló!:))))))))
|
kawa550 | 98694 | 2015. szeptember 7. 16:25 | Válasz erre: 98693 |
Enyémen van ultrahangos duplahangszórós meg 2 síp. Pont xart se ér, baxnak ezek rá. :)
|
Fido71 | 98693 | 2015. szeptember 7. 13:29 | Válasz erre: 98681 |
A "céges" autón ilyen elektromos "jódrága" /talán gyári?/ vadrisztó van. Lehet, a vadak ezt nem tudják vagy egyszerûen csak sz@rnak rá... |
lendvai | 98692 | 2015. szeptember 7. 10:26 |
Jó reggelt! :-) Vasárnapi vitorlázós motorozás megvolt, megnéztük megint Szirákot is. Hát a Kerekharaszt-Heréd közötti endurópálya elég kemény volt, az út néhol még triálozásra is alkalmas. :-) Lambda-szonda hiba azóta se jött elõ, de végre sikerült megfejnem a tunert! Rájöttem, hogy elég sokat tud, többek között két AFR map tárolható benne, amit egy kapcsolóval lehet váltogatni. Már látom, hogy hosszú téli estéken az AFR-es honlapokat fogom tanulmányozni, aztán szezon elõtt lesz egy finomhangolás, egy hatékony meg egy spórolós térkép unalmas pályázós túrákhoz, mert jelenleg egy homogén 13-as térkép van benne. Kíváncsi vagyok lesz-e valami érezhetõ hatása, a neten található anyagokból az derül ki, hogy eléggé érezhetõ változásokat lehet elõidézni. Elbaszni viszont nem akarok semmit, így elõbb tanulás lesz. :-) Bukócsõ projekt is tervben van, de a hasidom miatt a konvencionális kivitelek nem szerelhetõk fel, az idomot meg nem akarom ledobni. Így valószínûleg Petyával fogok konzultálni, de biztos, hogy egyedi keret kell. Vagy bukógomba, de véleményem szerint az nem védi meg az idomot. Na meg illegális kiegészítõ LED fényforrást se lehet rá biggyeszteni. :-) |
tulok99 | 98691 | 2015. szeptember 7. 09:50 |
üdvözletem a klubtársaknak krétáról! a szigeten rendegetegen motroznak, de szinte minden motor 125 köbcentis, ritka a nagyobb. viszont a motorok legjobbja azért itt is képviselteti magát!!! :D ![]() |
Flenegen | 98690 | 2015. szeptember 7. 08:10 | Válasz erre: 98687 |
Ilyenem volt nekem is, csak azt nem tudom hová is tettem:)
|
Karex | 98689 | 2015. szeptember 7. 08:07 | Válasz erre: 98685 |
Nálam a kormány elé került egy kis konzol ami a csatlakozót tartja. Jó helyen van, könnyen hozzáférhetõ, kéznél van. A legjobb ötlet szerintem a fixre beépített USB aljzat a motorba, kormány, elsõ idom környékén. Persze csak abban az esetben ha nem akarsz pl matracot pumpálni, aksit tölteni. A kirázkódás nálam is gond volt, de egy gumis rögzítéssel megoldódott a dolog, azóta jó. |
csokabi | 98688 | 2015. szeptember 7. 05:08 | Válasz erre: 98687 |
Nálam egy DC-20-as nokia termék van üzemben. Nem mondom, hogy nem a töltõ hibája...
|
csanesz | 98687 | 2015. szeptember 6. 23:55 | Válasz erre: 98678 |
csokabi! Én ezt a kivitelt használom csak 2 amperesben! http://www.emag.hu/vonino-travel-mini-autos-tolto-usb-fekete-2443711394927/pd/DWRXJBBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=d5b8c5eb25b855c4c363a21b53486cf8 Ez nem csúszik ki! Egy Erdély túrát és egy Osztrák túrát végig nyomattam vele... |
Henro | 98686 | 2015. szeptember 6. 23:00 |
PalmBela | 98685 | 2015. szeptember 6. 22:36 |
Köszönöm az ötleteket! A 850 -esen megfúrtuk az idomot...nem tudom még itt szeretnék-e ilyet. Majd alszom még rá! Minden esetre már van elképzelés erre is arra is! Köcce!
|
jobbkormanyos | 98684 | 2015. szeptember 6. 21:08 | Válasz erre: 98680 |
A bajai bontóban találsz. Sugomotor . http://www.sugomotor.hu/ |
sjanek | 98683 | 2015. szeptember 6. 20:00 |
Sziasztok! Ma délután gurultam egy barátommal Lilafüred -> Eger felé, találkoztam szemben 3 TDM-mel. Innen volt valaki? Egyébként a "hegyen" bent az erdõben jó motoros idõ volt, de amint elmaradtak a fák mellõlünk, majdnem vitorlázásba kezdtünk. Oszika: a sárvédõ nem probléma a mûanyagosnak, viszont amibõl hiányzik darab azt nem igazán szeretik a szakik, mert nehéz a pótlás. Viszont ezt megkérdezheted: http://www.autoalkatresz.hu/motorkerekpar-bontott_jarmu/jarmu_bontasra/yamaha-tdm-900-bontott-jarmu-1323072 |
kawa550 | 98682 | 2015. szeptember 6. 19:24 | Válasz erre: 98680 |
Szerintem ezt egy jó mûanyagos simán kipótolja, aztán egy festés eltakarja. Sopronban van egy, de biztos van hozzátok közelebb meg Gyõrben is. http://www.szigethi.hu/referenciak.html#galeria |
mex64 | 98681 | 2015. szeptember 6. 19:06 | Válasz erre: 98680 |
Na basszus! Épp a napokban gondolkodtam a vadriasztó sípon. Vettem is egy párat, azt mondják, kettesével hatékony. Gondoltam letesztelem a felragasztás elõtt, belefújtam, hát mint egy gyenge sípocska. A szomszéd macskájához közel mentem, belefújam elõbb szolidan, majd egyre erõsebben, hát a macska le se sz..ja! De még rám se nézett bakker, pedig tudom hogy nem süket. Az persze könnyen lehet, hogy az õzeknek másféle füle van :)))) A másik meg az, hogy a menetszéltõl egyáltalán nem szól, nem hogy 50-tõl, ahogy írják, 120-nál sem. De legalább olcsó volt. Te sérültél Oszika? |
mex64 | 98681 | 2015. szeptember 6. 19:06 | Válasz erre: 98680 |
Na basszus! Épp a napokban gondolkodtam a vadriasztó sípon. Vettem is egy párat, azt mondják, kettesével hatékony. Gondoltam letesztelem a felragasztás elõtt, belefújtam, hát mint egy gyenge sípocska. A szomszéd macskájához közel mentem, belefújam elõbb szolidan, majd egyre erõsebben, hát a macska le se sz..ja! De még rám se nézett bakker, pedig tudom hogy nem süket. Az persze könnyen lehet, hogy az õzeknek másféle füle van :)))) A másik meg az, hogy a menetszéltõl egyáltalán nem szól, nem hogy 50-tõl, ahogy írják, 120-nál sem. De legalább olcsó volt. Te sérültél Oszika? |
oszika | 98680 | 2015. szeptember 6. 18:46 |