Kilos | 105809 | 2016. április 5. 07:55 |
FoTa 2016 Harta Találkozzunk Hartán a szokott helyen a Panoráma Halászcsárda elõtt 2016.04.16.-án 11:00-tól. Ebéd a halászcsárdában 12:30-tól - "Motoros menü"utána Desszert, fagylalt a hartai cukrászdában. |
Muju | 105807 | 2016. április 5. 06:40 |
Szép reggelt! Olvasgatva a rendõrsztorikat, gondoltam leírok én is egyet. Nem is régi, vasárnap délután történt a Mátra parádi oldalán. Gondoltam gurulok egyet, mert szép idõ van. Csak a hegy parádi oldaláig jutottam. Sajnos volt egy balset, megálltam tudok-e segíteni. Már a mentõnek szóltak és azt kell megvárni, mondtam ok. Egy lány belement egy aknatölcsérbe az útközepén egy Gilera DNA-val és sajna fejre esett kisebb agyrázkódás, más karc, törés nem lett. Autósok hívták a mentõket, de menniük kellett.Megállt még egy idõsb motoros koléga ETZ-vel. Hosszú balos kanyar beláthatatlan. Õ a kanyar felsõ részén, én lentrõl irányítottam a forgalmat, miután a mentõ megérkezett. Jött egy rendõrautó két fiatal rendõrrel. Elég sokáig volt ott a mentõ a kanyarban, kb 2 óra, mint kiderült a lány nem tudta eldönteni mi legyen a motorral, mert pestrõl jött nem akarta otthagyni az út szélén.Az egyik rendõr felajánlotta neki, hogy közelben lakó ismerõsével elviszik a vasat Recskre, majd ha kiengedik a kórházból jöhet érte. A lány ment Hatvanba a moci meg Recskre. Beszéltem a rend õreivel, aznap a harmadik hely volt motorosok miatt ahová ki kellett menniük, de nagyon segítõkészek voltak.Végül megköszönték a segítséget a forgalom irányítását, és mindenki mehetett tovább. |
Fido71 | 105806 | 2016. április 5. 06:27 |
Ha valaki engem esetleg meg akarna korrumpálni, csak szóljon! Hagynám magam... |
Karex | 105804 | 2016. április 4. 23:09 |
Mindenkivel egyetértek! Hogy miért? Mert mindenki az általa tapasztaltakat írta le, minden oldalról. Ezért onnan nézve igaza van. Talán a "rendõrterrort" nem érzem valóságnak, azért az másképp néz ki....... Mint ahogy korábban is volt már szó errõl, akkor is megegyeztünk benne, hogy hatalomvégrehajtóként most éppen pénzbehajtó szerepet tölt be a rendõrség, mert kéznél vannak szegények. Nem önként és dalolva szolgálják sokan a rendszereket...... Mondom mindezt úgy, hogy eddig negatív tapasztalatom több volt rendõrrel mint pozitív. Emberség, ami hiányzott. Több esetben is. A motoros rendõrökre meg felnézek, elég jól motoroznak ehhez! |
Shamen | 105803 | 2016. április 4. 22:07 |
Ez egy téves elképzelés, hogy korrupt rendõr csak akkor volt, amikor még neki kellett fizetni és nem csekket adott. Hosszú évek óta nincs már készpénzforgalom a rendõröknél, de valahogy az a fránya korrupció nem szûnt meg. Mint országos (nem rendõri) szinten látjuk a korrupció nincs egyenes arányban a jövedelmi viszonyokkal. Akinek sok pénze van, annak is még több kell. Egyébként sokan a korrupció kifejezés hallatán rögtön a rendõrre gondolnak, holott a közigazgatásban jellemzõbb jelenség. Lásd közbeszerzések, engedélyezési eljárások, vagy a manapság népszerû politikai szintrõl vezérelt gazdasági döntések. Mint tudjuk az útfelújításra beszedett összegeket csak a legritkább esetben fordítják útfelújításra. Ha nem motorosok lennék, hanem focirajongók, akkor örülnénk a más jellegû felhasználásnak. A táblázás egyébként az anyagi felelõsségvállalást hivatott szolgálni, mert így a közútkezelõ lerázza magáról a hibás útból keletkezett kár terhét. Találkoztam már full kátyús fõúttal, ahol simán kitették a 30-as táblát. Arról megvan a magánvéleményem, hogy egy ilyen útra traffit vezényelnek. Egyébként a sebességellenõrzés önmagában kevés a jogsértések visszaszorítására. A fejekben kéne rendet tenni. |
Hr.Geiger | 105802 | 2016. április 4. 21:49 | Válasz erre: 105800 |
és az mennyire életszerû, hogy lakott területen kívül, ahol elméletileg 90 km/h a megengedett sebesség, kitesznek egy 60-as táblát, mert legatyásodott a burkolat és mit ad az ég, hirtelen mérni kell a sebességet? ( buszmegállóból, menetiránnyal szemben leparkolva...) Én, mint adófizetõ állampolgár, joggal elvárom, hogy a közútkezelõ a befolyt adómból, továbbá az üzemagyag árába beépített útfelújítási alapból, továbbá az egyéb jogcímeken befolyt útdíjakból folyamatosan olyan állapotban tartsa a felügyelete alatt álló úthálózatot, hogy azon lehessen korlátozások nélkül a jogszabályok adta kereteken belül közlekedni. Szerintem a XXI. században nem normális dolog, hogy útjavítás helyett korlátozzuk a sebességet. Ezt csak a javítás idejére tartom elfogadhatónak, nem állandó megoldásként... Ha már a balesetek megelõzésére és a biztonságra hivatkozva mérnek, akkor ennyi erõvel vegzálhatnák az útkezelõt is, mert a nyomvályúsra kitaposott, bombatölcsérekkel tarkított burkolat önmagában is életveszélyes, pláne nekünk, motorosoknak. |
kawa550 | 105801 | 2016. április 4. 21:42 | Válasz erre: 105800 |
"Itt nem az van, hogy a rendõr mondja és akkor bizonyított. " Nem ám. Miért nincs kp fizetés a magyar rendõröknél? Mert a közútiakból volt idõ(tán még ma is van) mikor 10-bõl 8-at kis összeggel is meg lehetett vesztegetni. Többet lopna el, mint amennyit leadna. Tégy próbát 10 osztrák zsarunál. 10x kerülsz a fogdába. Persze, tudom, az alacsony fizetés. Hát, ezt viktoránusszal beszéljék meg. Szóval, amíg csak ennyi becsület szorult beléjük, addig ne tessék tiszteletet és bizalmat elvárni a lakosság részérõl se irányukba, legyen csak bizonyítékuk. |
Shamen | 105800 | 2016. április 4. 21:29 |
A magyar közlekedési kultúra olyan, amilyen. Mindenki csak sírni tud, ha be kell tartani a szabályokat. Persze egyetértek vannak igazán hülye jogszabályok, amelyeknek semmi értelme, de a többségnek van. Az életben nem fogunk találni olyan magyart, akinek minden szabály jó lenne. Az ittas vezetõnek azzal van baja, hogy nem a hozzá betörõ tolvajt fogja meg – õhelyette – a rendõr, a betörõnek meg azzal, hogy a múltkor majdnem elütötte egy autó, és akkor nem volt ott rendõr. Aztán lehetne még sorolni az évek alatt összegyûlt példákat. A legjobb az lenne, ha minden jármûvezetõ összeírná, hogy szerinte mely KRESZ szabályra van szükség, és melyre nem. Ez gondolom nem okozna problémát, mert intézkedéskor határozottan hivatkoznak rá. Nem tudom, hogy ki mi alapján dönti el, hogy mely szabályt tartja elfogadhatónak, és betarthatónak, és melyet nem? A traffipax csak azt zavarja, aki gyorsan hajt. Aki egyébként betartja a sebességre vonatkozó szabályokat, az szerintem nagy ívben tesz az 5,7 millás készülékekre. Apropó sebességmérés. Nem a mérést végzõ rendõr dönti el, hogy hol mér, és hol nem. A mérési helyek gps koordinátákkal rögzítettek, mindössze néhány 10 méteres eltérést engedélyeznek. A rendszer máshol nem enged bejelentkezni. A helyek megválasztása nem kívánságmûsor. A baleseti helyzet a szlogentõl függetlenül nem teljes mértékben mérvadó. Figyelembe kell venni a helyszín geológiai jellemzõit, valamint a készülék paramétereit, és még néhány szempontot. Hiába van egy kanyarban lévõ útkeresztezõdésben kéthetente baleset, oda nem lehet készüléket telepíteni, mert nem lehet eredményes mérést végrehajtani. A forgalomsûrûség is mérvadó. Ott, ahol félóránként megy el egy jármû, szintén értelmetlen a sebességellenõrzés. A szankciókat szintén nem az utcai rendõr dönti el, jogszabály rendelkezik a határokról, és az összegekrõl. Hozzáteszem Ausztria olcsóbb gyorshajtás szempontjából (kivéve az IG-L-t), igaz jóval költséghatékonyabb a készülékválasztásuk is. Más. Túlságosan megbonyolítják a rendõrök számára a bizonyítást. A tilos jelzésen áthaladáshoz MINIMUM kamerafelvétel kell, különben nincs bizonyíték. Itt nem az van, hogy a rendõr mondja és akkor bizonyított. Talán ezért nem ugrottak a piroson áthajtóra. 50.000 Ft-ért és 8 büntetõpontért már illik tagadni mindent, különben is a hatóság dolga a bizonyítás. Az állomány szakmai felkészültségérõl meg nem szokás rosszat mondani. |
TIZ | 105799 | 2016. április 4. 20:59 | Válasz erre: 105783 |
"Inkább 8 rendõr, mint 3 migráncs (ó, vagy új) mászkáljon az utcán" Mostanában Bécs 15. kerületében állomásokozok, erre a hétre motorral jöttem ki. Ebben a kerületben nem sok gyári osztrák van, leginkább törökök és némi balkáni kisebbség. A helyi bevásárlóközpont alsó szintjén a piacon olyan zöldésgeket és gyümölcsöket lehet kapni amirõl még csak nem is hallottam. Viszont a motort az utcán parkoltatom sok más ennél drágább motorral együtt, amit a Bécsi úton ahol lakom (mármint BP-en) nem mernék megtenni. Nem érzem magam nagyobb veszélyben mintha Pesten lennék. Igazából azért bosszant kicsit (nagyon) a migránsozás, mert mi itt Mo.-n olyantól félünk ami nálunk nincs és nem is valószínû hogy nagy mértékû problémává válik. Az igazi gondokról (lásd pl. PUB #194059) meg eltereli a figyelmet. Bocsánat hogy erõsen OFF voltam. |
jobbkormanyos | 105797 | 2016. április 4. 20:41 |
Ma elugrottam a majdnem szomszéd faluba motorral, visszafelé lemeszeltek, de csak jogsit kérték. 30 év alatt 5-ször állított meg rendõr motoron.
|
kawa550 | 105796 | 2016. április 4. 19:14 |
Ebben a rendõrügyben valahol vegyesen értek egyet mindenkivel. Nem tökölök, kanyargós részeken, néha egyenesben is, LAKOTT TERÜLETEN KÍVÜL megyek minta zállat. Apró szabályaim vannak, vagy ismerõs a terep, vagy csak amennyire belátom az utat. Soha nem elõzök, amíg nem látom a pontot ahova visszajövök utána. Akkor sem elõzök ha jönnek szembõl, ha egyébként elférnék a motorral. Lakott területen közlekedés van, nem motorolás. Ésszel megyek, átengedem a 2lábon járó nyomorékokat akik nem tudnak motorozni, még a lámpáknál se szoktam elõregurulni. Kizárólag dugóknál használom ki a motor még elfér dolgot. Épp ezért miattam akár minden sarokra tehetnek egy a BIZTONSÁGRA ÉS RENDRE ügyelõ rendõrt. Na, ilyen nem igen van mifelénk, míg pl ósztriában minden falu minden iskolája elõtt 7-8 közt külön rendõr áll a zebrán a gyerekekre vigyázva. Örülnék ha nálunk is állna, akár 2 is. Amikor azt látom, hogy a város szélén, lakatlan helyen, a vége táblától 50 méterre a kifelé tartókat mérik lesbõl, hogy ha 70-el megy, megbaszhassák, akkor azt gondolom hogy kurva anyátokat, ott mérjetek, ahol baleset szokott lenni, ne itt. De ott nem mérnek. Ha elkapnak, fizetek, így jártam. Szombaton is fizettem 30 eur-t. 2 falu közt, tök egyenes, sík, kilométerekre belátható terep, napsütés, 90-es tempó az engedélyezett 100 helyett, nem siettem csak melóba mentem. Földút becsatlakozás miatt egy 150m-es szakaszon 70-es korlát. Rendõrótó bozótosba dugva az úttól 50 méterre, rendõr a fa mögé bújva. Tulajdonképpen igazuk volt, nem tartottam be. De a kurva anyját annak a törvényhozónak, amelyik inkább lelassít naponta több ezer autót, ahelyett hogy a kibaszott traktorosnak tenne ki egy stop táblát, amibõl egy jó napon akár talán 3 is jön a szántóföldrõl, de nem, inkább mi lassítsunk 5ezren, hogy neki ne kelljen körülnézni. |
Fido71 | 105795 | 2016. április 4. 18:58 | Válasz erre: 105793 |
Annak idején /95-ben talán/ én voltam a Duatlon EB motoros felvezetõje a nõknél. Még a jurósportban is benne voltam. Annyi jó nõ még életemben nem futott utánam azelõtt, de azóta sem... :))) Amíg futottak, addig nem volt sok dolga az embernek, de amint bicajra pattantak és kanyargós lejtõs úton jöttek utánam lefelé, akkor már oda kellett figyelni, mert pillanatok alatt "rádestek". Már akkor mondtam, hogy nem normálisak azon a két kis vékony szar gumin úgy menni, mint az állatok... |
kawa550 | 105794 | 2016. április 4. 18:57 | Válasz erre: 105793 |
És kiabált is hogy mennyé má b+ mert még a biciklisek is megelõznek!:)))))))))))))
|
lendvai | 105793 | 2016. április 4. 18:49 | Válasz erre: 105792 |
Hát a Glocknerrõl lefelé elõztek meg bringások. Pedig Séf bácsi is ott volt.:-)
|
cizi | 105792 | 2016. április 4. 18:33 | Válasz erre: 105791 |
Nekem is volt benne infó, de nem elég. Nem tudtam meg, hogy a kerékpárosok le tudták-e követni a 120-as tempót diktáló felvezetõt!
|
lendvai | 105791 | 2016. április 4. 18:30 | Válasz erre: 105790 |
Miért ne? Elolvastuk, nekem volt benne infó. Nem beszélhetünk állandóan membránról meg flappantyúról.:-)
|
cizi | 105790 | 2016. április 4. 18:09 | Válasz erre: 105789 |
Ezt az írást biztosan erre a fórumra tervezted?
|
Yoshimura | 105789 | 2016. április 4. 15:41 | Válasz erre: 105788 |
Ha már motorosrendõrök... Nem kevésszer kergetõztem velük a Mátrában, A-ból B-be vizen, szakadó esõben 150-180 km/h tempóban 200 km-en keresztül, mindezt "legálisan" és közben el is kérték a szponzormotort egész délutánra... :) Rendkívül jól motoroznak, hatalmas élmény vinnyogó rendõmotorok között szakadó esõben vadliba alakzatú zárásban átnyomulni egy falun 150-el .. Hogy érthetõ legyek, 1997-2010 között sokat jártam bringaversenyekre felvezetõ motoros pozícióban. (Tour de Hongrie, Tour de Pelso, egyéb versenyek). 2 évben szponzormotorokkal, 2004-ben a ZX6R-ZX10R duó, 2005-ben a K5-ös GSXR 1000 volt az új modell és persze a "menõ".... Ott kollegák voltunk, illetve õk a felvezetõk fõnökei! Láttam egykerekezõ rendõrt negyedikig ( kb. 200 km/h ) felváltani egykerekezés közben, közben oldalán fityegett a gumibot, pisztolytáska ....és ki is hívták rájuk a rendõröket :)) A Mátrában elkérte egy körre az egyik "kollega", majd Parád-Mátraháza között kimotorozott egy tankot .. :) |
pocak75 | 105788 | 2016. április 4. 15:19 |
Hát ehhez közlekedéskultúra beli dologhoz hozzátennék pár szót... Alapvetõen nem bánom a rendõröket én is azon a véleményen vagyok ha én voltam balfasz akkor fizetek.... Sõt talán még néha kevés is a jelenlét...érzem ezt fõként akkor mikor lakott területen elhúz mellettem a nyergesszerelvény, a közbiztonsági részrõl nem is beszélve. Próbálom betartani a határokat fõként lakott területen belül, néhányszor átszámoltam m/s-ba a sebességeket 50/65 sebességnél közel 5 m másodpercenként... viszont családon belülrõl is kapok féket ;-) a sógornõm párja nagyon sokat tud beszélni és most hivatásszerûen tart elõadásokat közlekedésbiztonságról és a kettõ együtt veszélyes. Ráadásul motorozott õ is, van neki rengeteg relikviája fényképe amit használ az elõadásokon a hozzátartozók beleegyezésével. "éles teszt" utáni bukósisak bõr overál motor darabok... némelyik sokkoló van köztük olyan amelyiket "majdnem" láttam is mielõtt odaértem pár másodperce takarták le a motorost az a gixer tank és sisak is nála van. Na õ sokkol ezekkel és azt mondom van is hatása... De hogy kicsit vidámabb legyen a téma õ is szervezõje volt egy rendezvénynek ilyen szezon kezdeti bemotorozás rendõrmotoros okítással, hát nem haszontalan az ilyen rendezvény, a befizetett bírságok egy részét visszaforgathatnék ilyen célokra... |
lendvai | 105787 | 2016. április 4. 15:15 | Válasz erre: 105784 |
Külföldi országok közül nekem Ausztráliából van tapasztalatom. Ott ha túl gyorsan mész és nincs szerencséd esélyed lehet, hogy néhány hetet üldögélsz a köztörvényesek között. Amikor kinn voltam akkor lett elegük a mobiltelefonálókból és a bevezetett szankciók között volt, hogy ha akár az öledben hevert a mobil vezetés közben akkor is megbüntetnek. A napi kvóta kényszere náluk is ott van, ezt az autósok tudják is, de nincs rinyálás meg szórakozás a yarddal, lévén csak te lehetsz a farok rosszabbik végén, ha szívózni kezdesz velük. Cserébe ott azért pozitívabban viszonyul hozzájuk a többség. Tudom, fizetés, szociális és gazdasági háttér, tengerpart meg koktélok, ne hasonlítgassuk, de privát véleményem szerint ez csak nettó rinyálás lenne, aminek mindig oka van. Sírás-rívásban azt tapasztalom Európának ebben a szegletében nagyon jók vagyunk, de ha megkérdeznek valakit, hogy oké, mit teszel azért, hogy jobban érezd magad, akkor pislogás meg sértõdés van. :-) Ezért én tartom a véleményem, de tiszteletben tartom a többiekét is, mindenki elmondhatja. :-)
|
Kawakarika | 105786 | 2016. április 4. 13:44 |
Engem tegnap igazoltattak a TDM-mel elõszõr egy eldugott kistelepülés(a bakonyi Lókút)határában. Udvariasak voltak,tették a dolgukat.Az irataimat számitógépen leellenõrizték,miután mindent rendben találtak,jó utat kívánva elköszöntek. Amin viszont meglepõdtem:Tõlük kb.50 méterre a tádék(és most nem a TDM-re gondolok)vidáman talicskázák az erdõbõl a méterre szabott tüzifát.... Akkor mi is itt a baj?Nincs itt terror;))))) |
gesszti | 105785 | 2016. április 4. 13:43 | Válasz erre: 105784 |
Mindegyikünk megy gyorsabban a megengedettnél szerintem. Nem is ezzel van a gond, hanem a sok mazsolával, akik ész nélkül teszik ezt. Pl. olaszoknál a dolomitokban sok helyen van olyan, hogy kanyar elõtt feldobnak egy 40-60-as táblát, látszólag ok nélkül, és kicsivel odébb van két "szemeteskosár" az út szélén... párszáz m-re egymástól. Mire hazaérsz, postán van a csekk. |
Yoshimura | 105784 | 2016. április 4. 13:32 | Válasz erre: 105779 |
-Persze, de mindenhol ez a cél- Melyik külföldi országhoz tudnád ezt a jelenlétet hasonlítani? Pl. lesbõl alattomosan fotózás, útszéli igazoltatások, stb. A kamerahálózatokat leszámítva, mert azzal egyetértek, ki van táblázva,veszélyes helyeken vannak, stb, stb. Felmerült bennem egy kérdés: 100 LE alatt (a TDM kb 80) mindenki betartja a sebességhatárokat? És hol van a motorozás élménye? :) Számomra ez új, mondjuk 100-180 LE-s sportmotorokon és nem kevés 200 LE körüli Turbo 4WD-s autókon nevelkedtem, de "tempóval" balesetet sosem okoztam, a bûnöm az volt, hogy élveztem, ennyi ... De nem ész nélkül, azt kikérném magamnak 30 év és többszázezer km után. Pl. a cseszneki vár környékén kiemelten, villogó fényhíddal egy szemben lévõ hegyoldalon dekkolva figyeltek egy lakott területen kívüli kanyart, ahol sportmotorral fülön fordulva sem lehet 80-al többel elfordulni, tehát a Kresz szerint nem tiltott tempóval.. Elõtte egy Borá-ból pedig néhány bagoly jelentett verébnek... Ez az én problémám, tudom, de szerintem vagyunk egynéhányan, akiknek egy motor vagy autó nem csak egy A-ból B-be való eljutás eszköze... |
gesszti | 105783 | 2016. április 4. 13:29 | Válasz erre: 105778 |
Féljen is, akinek van félnivalója. Inkább 8 rendõr, mint 3 migráncs (ó, vagy új) mászkáljon az utcán. Az, hogy közben meg sokan "önkéntesen beszállnak a költségvetésbe", csak pozitívum. Inkább az legyen, mint a balgaBelgáknál, hogy még igazoltatni se lehet jóformán este 10 után a sok szadistát. |
lendvai | 105782 | 2016. április 4. 13:20 | Válasz erre: 105780 |
Lehet, hogy a kolléga arra gondol, hogy bár kevés rendõr van sokszor úgy tûnik, mintha nem a "szolgálunk és védünk" szlogen szerint végeznék a dolgukat. Én is láttam olyat, hogy elõttem vígan a pirosban vágtatott át felelõsségteljes autóstársam, a keresztezõdésben a rendõrök ott ültek az elsõ sorban a keresztirányú úton, de nem foglalkoztak vele. Gondolom sokszor az "ennyi pénzért minek törjem magam", vagy "múltkor is lebasztak, mert nem a vezénylés szerint tettük a dolgunkat" is lehet a háttérben, vagy az állomány felhígulása, de azt is elhiszem, hogy nem látjuk mi van a színfalak mögött, ezért nehéz állást foglalni ebben a témában. Az számomra tény, hogy itt sem úgy mûködnek a dolgok, ahogy az elvárható lenne, gondolom ezzel többen is egyetértenek.
|
Yoshimura | 105781 | 2016. április 4. 13:16 | Válasz erre: 105780 |
Közlekedési, úton jármûveket igazoltató rendõrökrõl volt szó, nem pl. betörõ cigányokat futni hagyó és soha el nem kapó (részint felsõbb utasításra) rendõrrõl volt szó a további félreértések elkerülése végett!
|
Fido71 | 105780 | 2016. április 4. 12:54 | Válasz erre: 105778 |
Most õszintén! Az miért baj? Megdobáltak kõvel vagy levizelték a kocsid, esetleg filccel bajuszt rajzoltak neked? Tényleg nem értem. Én háromszor ennyit rendõrt is el tudnák viselni. Nyugodtabban hagynám ott a motorom /netán még a sisakom is/, autóm, lakásom. A gyermekeim is nyugodtabban engedném el iskolába, bicajozni vagy szórakozni. |
lendvai | 105779 | 2016. április 4. 12:44 | Válasz erre: 105776 |
Nekem sem volt még soha gondom a traffipaxszal. Ha bemérnek és jön a csekk hát így jártam, nem a rendõrség nyomta (vagy húzta) a gázt. :-) Én a magam részérõl azt tartanám felháborítónak (ha felháborítana, de nem igazán tud), amikor képletesen azért hõzöngenek, mert nem lehet korlátozás nélkül közlekedni tökön-paszulyon át. Lehet, csak vállalni kell a felelõsséget, ennyi. Pénzlehúzás? Persze, de mindenhol ez a cél. Ha az lenne a cél, hogy betartassák a szabályokat, akkor felkopna a rendõrség álla, ez egy szép kis paradoxon. :-) Rendõrterror? Ugyan már. Sokan azért háborognak, mert korlátozzák õket, mert 10km/h-val lassabban kellene menniük, vagy éppen 1 perccel tovább kell várakozni valahol. Hát így jártak. :-) A kifogások és önigazolások (persze, mert nyugaton a bérek, meg a kormány, meg a beteg feleségemet vittem kórházba) pedig személy szerint engem rohadtul nem hatnak meg. Én is megyek gyorsabban a megengedettnél, szegek meg szabályokat (Séf bácsi társaságában általában többször is :-) ), beteg asszonnyal is száguldanék, de vállalom a felelõsséget érte. Szerintem kegyetlen szar dolog lehet egy elütött gyerek fölött azon gondolkodni, hogy megérte-e a gyorshajtás azt a 4 perc pluszt, amit nyertem volna vele.
|
Yoshimura | 105778 | 2016. április 4. 12:40 | Válasz erre: 105777 |
A rendõrterror tényleg durva megfogalmazás, de a megfélemlítés alá nem megyek... Megtörtént, hogy több országot keresztül kasul autózva egy darab rendõrt sem láttam, itt pedig minden faluban, sarkon, nekem túl sok . .. |
gesszti | 105777 | 2016. április 4. 12:36 | Válasz erre: 105774 |
"rendõrterror"? Azért nem ilyen gáz a helyzet. Nem csesztetnek senkit, aki nem vadul túl durván. Legalábbis errefelé. |
Fido71 | 105776 | 2016. április 4. 12:33 |
Mifelénk nem érzem, hogy terror lenne. Személy szerint örülök is, ha látok a faluban rendõrautót nappal vagy éjszaka. Lehúzni meg azt lehet, aki hagyja magát... ;) Lekopogom, de még életemben nem fizettem gyorshajtásért, pedig 80-100 ezer körül megyek évente különbözõ jármûvekkel. Már 4-5 km a traffi vagy fáma vagy akármi elõtt villogtatnak a szembejövõk. Ilyenkor vissza veszem a gázt kicsit és annyi. Litérre visszatéve. Ahol elbújnak a bokor mögül, ott van egy gyalogos-átkelõhely /a felsõ/. Na, ott már nem egy halálos gázolás volt. Évente többször elcsapnak ott felnõttet -gyereket! Lakott területen és balesetveszélyes helyeken igenis legyen mérés! 65-el úgysem csinálnak semmit, az meg legyen elég mindenkinek! Nálunk az iskola elõtt sokszor 80-90-el húznak el. Gyalogátkelõhely a falunkban sehol sincs, de az iskolások ott kelnek át az úton. Ha a 7 éves fiam valaki eltiporja /mert megy, mint a barom/, akkor annak nem a rendõrséggel lesz a legnagyobb gondja! Rohadt egy bosszúálló és alattomos fajta tudok lenni... ;) Ja, akit meg kapásból ki tudnák herélni, az az ittas-vezetõ... |
gesszti | 105775 | 2016. április 4. 12:31 | Válasz erre: 105752 |
Azért a TDM-nek van egy pofája, amikor megjelenik a visszapillantóban... Nem csoda, ha lehúzódnak az autók. :-)
|
Yoshimura | 105774 | 2016. április 4. 11:20 |
Pedig pont autópályán lehetne menni, 149-tõl jön a csekk ...Szombaton 400 km (kb. Bicske-Csákvár-Várpalota-Füred-Nagyvázsony-Dörgicse-Veszprém-Kisbér-Tatabánya-Biatorbágy) alatt több rendõrt, traffipaxot láttam, mint régebben egész szezon alatt. És egyre geny@bbak Véda ide vagy oda. Pl. Litéren ha felfelé megúszod a Védá-t, 500 m-rel feljebbrõl azonnal megraknak (autóval persze) szembõl elbújva a bokor mögül. És nem egyedi eset, több helyen láttam már ilyet. Tatabányán 3 autó 10 rendõrrel, egyéb zergeba@@ó utakon is álltak. Undorító ez a rendõrterror és szándékos pénzlehúzás. |
TIZ | 105773 | 2016. április 4. 10:37 | Válasz erre: 105752 |
Én is ezt tapasztalom sõt az autópályákon az autós száguldozás is alábbhagyott.
|
tdm lori | 105772 | 2016. április 4. 10:15 | Válasz erre: 105771 |
Régi borulásomra gondolsze amikor 90 fokba került a motorom és eltörött a pedálom ami elméletileg nem volna szabad. a kép realis én sem hittem, hogy ezt mutataja fõleg, hogy nem ért le a lábtartom. |
kawa550 | 105771 | 2016. április 4. 10:06 | Válasz erre: 105770 |
Diablo super biker. Csak vigyázz, nehogy te is elfelejtsd kitenni a kitámasztót mikor elengeded a gépet mint Lori. :-)))
|
Robi70 | 105770 | 2016. április 4. 09:36 | Válasz erre: 105763 |
Valaki leírhatná ennek a dülöngélésmérõ alkalmazásnak a nevét. Kíváncsi vagyok, mit mutathat nálam. Ha nagyon gyenge eredményt sikerül produkálnom legfelebb nem teszem közzé. Majd azt mondom, nem sikerült telepítenem a telóra!😃 |
Endruz | 105769 | 2016. április 4. 09:15 | Válasz erre: 105750 |
Tibi annyit jelent, hogy le sem szállt volna róla :-))) Lerobbanni nem sikerült Zánka óta sem...:-))) remélem még az elõttem álló közel 450.000 km-en sem ha 500.000 km-ig tervezem megtartani a motorom:-))) Ha annyit sikerül évente menni, mint tavaly "7000 km" akkor nyugdíjas éveimig sõt még utána is kitart :-)))) |
Flenegen | 105768 | 2016. április 4. 08:57 | Válasz erre: 105767 |
Nem! Kicsit olyan volt mint a katonaság. Amit elhoztál, azt vissza is kellett adni. Mondjuk ha maradhatott volna nálam valami, akkor jobban ragaszkodtam volna az R1200GS-hez. Ami maradt az a vezetési élmény. |
lendvai | 105767 | 2016. április 4. 08:51 | Válasz erre: 105752 |
Ha puskával a hátamon motoroznék valószínûleg velem is elõzékenyebb lenne minden autós. :-) Nem maradt rajtad valami nem oda való? :-))))
|
Flenegen | 105765 | 2016. április 4. 08:35 | Válasz erre: 105762 |
Kikérem magamnak! Ha összeadom a tesztmotoros km-t akkor kb 100 km lesz. Ha meg a sajátom, akkor 70. Azért azt a 30-at nem lesz nehéz összehozni!:) De értékelem a próbálkozást! |
Flenegen | 105764 | 2016. április 4. 08:27 |
Naszóval: 1 : van még valaki, aki tudja bizonyítani , hogy létezem:) Ugye? Csak megerõsít:) 2 : megtörtént ma két BMW tesztje. Elõször egy F800GS nyergébe sikerûlt pattanni, amit eg rövidebb kör erejéig sikerült ( kb20km. ) kipròbálni. Pozitîv vélemény alakult ki bennem a motorral kapcsolatban, azonban nem érzem êrdemileg többnek a motort mint a TDM. Okozza ezt a hasonló teljesítmény / myomaték. Aztán kis beszéletés után szólt a 15h-kor induló körrel kapcsolatban az értékesítõ Pusztai úr, hogy szabad maradt az R1200 RS így a kulcsot bedobta a azebembe, mert eligazításra kellett menni. Nem is nagyon értettem, aztán csak kiderült. Útvonal: Gyõr- Csesznek-Gyõr. Kiséret két motorosrendõr, tempó nagyon haladós. A motor nagyon korrekt, itt már érezhetõ volt a különbség a két motor és a sajátom közt. Hang eszméletlen, nyomaték brutál, maga a motor nem az én világom, de élvezetes volt megérte. Egy GS-re van még ígért valamikor majd ha összejön az idõ rá. Korrekt volt a motoros rendõrök tevékenysége is! |
tdm lori | 105763 | 2016. április 4. 07:18 | Válasz erre: 105762 |
kawa550 | 105762 | 2016. április 4. 06:31 | Válasz erre: 105758 |
Én má tom, hogy mit fogsz írni jövõ tavasszal! Azt, hogy tesztmotorokkal többet mentél a szezonban mint a sajáttal....:)))))))))))
|
Flenegen | 105761 | 2016. április 4. 06:24 | Válasz erre: 105759 |
Tõlem nem kérdeztek semmit, csak a kulcsot kaptam tõlük
|
csokabi | 105760 | 2016. április 4. 05:26 | Válasz erre: 105758 |
Ne keverd bajba a srácokat, ha már egyszer ilyen jó fejek voltak! Töröld azt az utolsó mondatot, mielõtt valaki felnyomja õket! Amúgy az RS és a GS motorja teljesen megegyezik. Jó lenne, ha gyorsan alkalmat kerítenél arra a tesztkörre a GS-sel és elmesélhetnéd, hogy milyen különbségeket érzel az eltérõ váz és kerékméretetbõl adódóan. |
Kawakarika | 105759 | 2016. április 4. 03:51 | Válasz erre: 105758 |
1.:én tudom! 2.:a "csókos" mindened!:))))nekem csak a kis körre,és csak az R1200asra futotta.De az élmény feledhetetlen,mégsem érzek késztetést hogy váltsak. Tõled is megkérdezték a csajok,hogy vásárolni mikor jössz? |
csanesz | 105756 | 2016. április 3. 23:59 | Válasz erre: 105740 |
A hárombetûs egyre fantáziátlanabb! Ezt a megoldást Ford Bossra már évekkel ezelõtt megálmodták. Készült is egy bemutató darab. Az viszont jobban nézett ki... |
Karex | 105755 | 2016. április 3. 23:29 |
Mármint a fórum........ nem mûxik. Megint. Vagyis most megint egy kicsit, aztán majd nem. Ma megvolt a gumitesztkör. Teljesen jól mûködik a masina, így elsõ alkalommal az idén. A bukóm nem szorít, annyira zajos mint az elõzõ két évben. A motor hangját továbbra is imádom! Elsõ ízben szerelnem is kellett az út szélén.... elmaradt egy anya, ami nem húzódott meg magától valamikor a télen. Ja és nem esett ki az elsõ kerekem, meg nem is ráz, jó lett a gumizása is. Sok motoros volt úton. |
scopy | 105752 | 2016. április 3. 06:11 |
Jól hergelt! Ti is azt tapasztaljátok, hogy az autósok mintha figyelmesebbek lennének mint korábban? Elõlem mostanában szinte mindenki úgy húzódik le, mintha kéklámpa-szirénával mennék. Határozottan segítõkészek! Más. Azt a dõlésszög...izét én nem töltöm le. Szerintetek miért nem? :-))) |
gesszti | 105751 | 2016. április 3. 00:28 |
2 db TDM-el képviseltük a típust a találkozón. Jó kis karika volt.
![]() ![]() ![]() |
lendvai | 105750 | 2016. április 3. 00:05 | Válasz erre: 105749 |
Az most itt mit jelent, hogy ha kicsit többet gurul vele akkor jöhetsz haza vonattal Zánkáról? Ha kicsit többet gurul vele akkor biztos lerobban? :-) Mert akkor megértem, hogy nem kellett neki. :-)
|
Endruz | 105749 | 2016. április 2. 23:31 | Válasz erre: 105729 |
Az a baj Gyula, hogy keveset mentél vele :-))) kicsit többet gurulsz jöhettem volna vonattal haza Zánkáról :-)))) Mi ez a sok BMW :-))) elbírja a fórum :-))) |
kawa550 | 105747 | 2016. április 2. 22:48 | Válasz erre: 105746 |
Nem, az meg a fegyverletétel! :)))))))))))))
|
kawa550 | 105745 | 2016. április 2. 22:30 | Válasz erre: 105742 |
Nem, én a ludasra gondoltam a matyit. :))))))))
|
Flenegen | 105744 | 2016. április 2. 22:21 | Válasz erre: 105740 |
Volt szerencsém ilyen teljes elektromos rettenetet használni. Azt a Kia Soul EV-t használtam ami el a totalcaros srácok elszaladtak a játékvásÁrra németország a. Nekem full töltéssel 90-120 közötti tempóban egy Gyõr-BP távot kibírt, de nem voltam teljesen nyugodt. Viszont olyan a gyorsulása, hogy odabasz..... |
Flenegen | 105743 | 2016. április 2. 22:17 | Válasz erre: 105741 |
Na jó legyen:) mati12 Mit fogok ezért kapni:) |
kawa550 | 105741 | 2016. április 2. 22:02 | Válasz erre: 105738 |
Nem, az a Matyi(nem a mati!)! :)))))))))))
|
Kawakarika | 105740 | 2016. április 2. 21:57 | Válasz erre: 105739 |
Kend el a száját rendesen, vagy próbáld a 4 kerekût!:))
![]() |
Flenegen | 105739 | 2016. április 2. 21:48 | Válasz erre: 105728 |
Én holnap 14h-ra megyek. Egy 1200RTre tudtam reggelni. Kíváncsi leszek nagyon. Én elismerem hogy tetszik némely példány. Meg hát meg kell nézni Mati miért szereti annyira a szürke szamarat:)
|
csanesz | 105737 | 2016. április 2. 21:42 |
De, ha nem jön rá a hibára az sem baj. Roh@dtúl húz a gép és ez nagyon bejön. Ha ez a fogyasztás kárára megy, hát menjen, mert az a jó ha megy! :) |
csanesz | 105736 | 2016. április 2. 21:04 |
Ma leadtam a vasat a szerelõnek. Pár TDM -en már túl van! Azt mondta, hogy talált valamit a karbis TDM -nél ami nem stimmel a karburátornál. Több üzemanyagot kap a gép alapból mint kellene és ez gyártásból ered. Az már nekem is feltûnt, hogy túlzott benzingõz szagot áraszt a többi motorhoz képest és ezt már más is megjegyezte. Pedig tényleg jól van beállítva. Azt mondta a szerelõ, hogy valamit ki kell szedni a karbiból, mert az fölösleges... Titokzatos volt, nem faggattam, ha megtalálja a hibát rákérdezek. |
kawa550 | 105735 | 2016. április 2. 20:54 | Válasz erre: 105731 |
Rájöttél minden stiklire Tibike, nem hjába vagyol mérnökembör.:)))))))))
|
fazakas66 | 105733 | 2016. április 2. 20:41 | Válasz erre: 105718 |
Hali! A másik kettõbõl a kéket néztem én,ezt nem a taliánok strapálták le lakták le,tették a váltóját csattogossá,és fújták le a vázat szürke kályhacsõ ezüsttel megfolyósra és valami oknál fogva nagyobb gáz fröccsre szép kék olajszagú füstöt lõ ki magából,az elsõ fékje az tetszett.A dobozok ütött kopottak prizma eltörve és a sógoréktól való. A másik piros az messze van de egy fórumtárs látta élõbe ,szerinte csúszott mind a két oldala.Motorja akár jó is lehet. Most ezt a kettõt szemeltem ki,a mi Lacink meg fogja sasolni és beszámolok majd ezekrõl is. http://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_tdm_850-9473322 http://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_tdm_850-9952930 |
SzVZoli | 105732 | 2016. április 2. 20:12 | Válasz erre: 105701 |
A motor jobb oldala a legszebb ! Már csak azért is mer ott a lengõkart telibefújták ,szerintem ugyanazzal a festékkel mint a leömlõt,állítócsavart ,nagy alátétet mindent ,de a baloldalára már nem futotta a spray ! A leömlõt meg lehet hogy a helyén fújták ,vagy komplett levették az egész kipuffantót és úgy,de még a középdob becsatlakozása is szürke! Jah és ti láttatok rajta hátsó lámpabúrát ? |
lendvai | 105731 | 2016. április 2. 19:37 | Válasz erre: 105723 |
Na bakker, én 8 évesen 40 ezer kilométer körüli futásteljesítmnnyel vettem, ezek szerint egy leharcolt, agyonhasznált példányt sikerült kifognom. Bezzeg ezek a derék taljánok, óvják-féltik a gépüket, jó, ha évi 2-3000km-t bele mernek tenni. Biztos azért is raknak az Olaszországba exportált gépekbe gyengébb minõségû alkatrészeket, mert a 30 ezret futott gépeken van, hogy sír a váltó, elkopott a féktárcsa és rongyosak a gumi alkatrészek. :-)
|
Kawakarika | 105730 | 2016. április 2. 17:31 | Válasz erre: 105729 |
Dehogy vagyok én kinemmonnyuknevû3betûspárti!;)))) Csak egyszerûen kaptam egy meghivást tesztvezetésre,én meg aljas módon éltem a lehetõséggel. Egyik sem igazán tetszik külalakra.De a technika elbûvölt,aminek a töredékét sem tudtam megjegyezni abban a fél percben,mikor elmagyarázta a srác,mi hol van.stb. Én TDM-nél nagyobb géppel nem mentem,talán azért volt ekkora élmény.Na meg hogy mehettünk mint azállat;))) Arra jó volt hogy ne akarjak ekkora gépet;))) |
kawa550 | 105729 | 2016. április 2. 17:21 | Válasz erre: 105728 |
Büdös béjemvépárti! Nem szégyellöd magad?! :)))))))))))))) A fehér piros 1200R-el mentél? Mer az még béjemvé létére is kurva jól néz ki, még endruz motorjánál is szebb, pedig régen az volt az egyetlen béjemvé, amivel még utcára is kimentem volna. Oszt eccer endruz ideadta sajnos, oszt szertefoszlott az álom. Vessenek a mókusok elé, de egy dekával se éreztem jobbnak mint a tehenet, sõt, inkább nem tetszett. Szóval szép, szép, de csak bámulom, itthonra nem kéne. |
Kawakarika | 105728 | 2016. április 2. 15:38 |
punyessz | 105726 | 2016. április 2. 14:08 |
Köszönöm a világítással kapcsolatos segítséget! Esetleg a helyzetjelzõ lámpa izzójának tipusát még tudná valaki..! :) |
Robi70 | 105725 | 2016. április 2. 14:08 | Válasz erre: 105723 |
Érdekes, mert a nepper, nem az a hazudós fajta::)))) Az enyém is annyira õszintének tûnt...:)))) |
punyessz | 105724 | 2016. április 2. 14:06 |
Mielõtt megvettem a motort,bár szerencsém volt,innen való,jópáran ismeritek is,de hónapokig nézegettem a tipus hirdetéseit,valóban e körüli kilóméterszámokkal,valahogy mégis lestrapáltan néztek ki,ezek a mai napig ott vannak hirdetve! Ez is jelent valamit,mióta hirdeti! A jókat elviszik úgy is rövid idõn belül,tehát ami marad..megérzés,és állapot! Mint már ezt mondták páran!! :)
|
kawa550 | 105723 | 2016. április 2. 13:51 | Válasz erre: 105722 |
Seholsevagyol. Tehénbe 17 évesen 28e volt. A nepper szerint...... :-))) Lexarom, még mindig hasít az öreglány. :-))) |
Robi70 | 105722 | 2016. április 2. 13:00 | Válasz erre: 105718 |
35-38e km?! Ilyen lestrapált gépeket!:) Az enyémben 23e km volt 13 évesen, mikor megvettem.:))) |
Karex | 105719 | 2016. április 2. 12:31 | Válasz erre: 105717 |
Nyugodtan cseréld erõsebbre. A lényeg, hogy az izzószál az alaplaphoz képest minnél elõrébb legyen. Összeszedettebb lesz a vetített kép. Szabály szerint csak gyári lehet minden. Nincs ledesítés, nincs csere. Akkor sem ha nem látsz vele semmit. Gyakorlatban eddig nem jelezte még senki, hogy az út szélén kivetették vele a túl erõs izzót.......
|
sagipet | 105718 | 2016. április 2. 11:15 | Válasz erre: 105701 |
Egyetértek Kawával, ez nem annyira ajánlott kategória. + egy kis saját tapasztalat, amikor én vettem a mocit minden TDM-nek 35-38e km-re volt "javítva" az órája. Ez nem jelenti azt hogy nincs olyan amiben nincs pont annyi, de nekem gyanús ez is. A másik kettõt nem nézted amit múlt héten linkeltél be? |
punyessz | 105717 | 2016. április 2. 10:25 |
Kis segítséget kérnék! Ha valaki pacekból tudja a 4tx helyzetjelzõ izzójának tipusát,megköszönném pü-jét! :) Érdekelne némi vélemény is! Gondolom cserélte már valaki a világítást nagyobb lumenû izzókra,és hogy a tompítottat is lehet e cserélni,és szabályos e! |
kawa550 | 105716 | 2016. április 2. 08:38 | Válasz erre: 105714 |
Jó kérdés, én soha nem fizettem sehol, se bécsben se neustadtban, mindig találtam helyet a parkolókon kívül ahol elfért a moci, de most ránéztem, és ez alapján nem kell: "Im Unterschied zum Autofahrer kommt den Biker das Parken günstig: Er muss in Kurzparkzonen keine Gebühr entrichten." http://www.oeamtc.at/portal/besondere-verkehrsregeln-fuer-motorradfahrer+2500+1114650 |
vasutas | 105715 | 2016. április 2. 08:20 | Válasz erre: 105711 |
Igen, szerencsére Szilárd "megbontotta" a motort, így a régóta vágyott transalp kormánya hozzám került ,,-:))
|
TIZ | 105714 | 2016. április 2. 07:10 |
Az oszi szekciótól szeretném kérdezni hogy vajon Bécsben motorral kell-e fizetni a fizetõs parkolózónákban? Úgy alakult hogy a jövõ héten motorral mennék ki és a lakás (15.-ker) fizetõs zónában van. Számomra feltûnõen sok motor parkol egyébként az utcán, szemmel láthatóan nagyobb a biztonság mint Pesten. |
Fido71 | 105713 | 2016. április 2. 05:52 | Válasz erre: 105712 |
Ismeretségi körön belül elkelhet.... Aki valóban szép, megkímélt stb. motort keres és nem az évjáratot nézi és még azt is tudja, hogy mibe került neked és azóta mennyit futott... Idegen meg úgysem hiszi el. |
oraculus | 105712 | 2016. április 1. 23:52 |
Az ár irányár. Ha a motor nem kel el nem probléma. Nem kényszerülök arra, hogy eladjam. Ha majd arra kerülne a sor, akkor meggondolom a "lecsupaszítás" verziót. |
cizi | 105711 | 2016. április 1. 23:07 | Válasz erre: 105708 |
A helyesírási hiba miatt töröltem. A lényeg, hogy Szilárd a 900-ast sem tudta eladni teli extrával, ennek köszönhetõen a gyári középtámasz nálam van...a bukógomba a kiskawászon, de volt még tankbõr, sportkipufogó...
|
Flenegen | 105709 | 2016. április 1. 22:50 | Válasz erre: 105707 |
Lehet hogy a hozzáadott extrákból sokan szemezgetnénk, aztán 200. Ezerrel kevesebbért jobb ajánlat. Legyen szerencséd az eladással !
|
kawa550 | 105708 | 2016. április 1. 22:50 | Válasz erre: 105707 |
Nem kellet volna törölni tesó, nem volt abban semmi sértõ amit írtál, tök igazad van. Valszeg az lenne a legjobb megoldás, hogy extrák le aztán külön piacra, a jó állapotú felújított motort meg az ársáv tetejére belõni. Szilárd bukógombája perpill Zsuzsi kiskawászán teljesít szolgálatot. :))))) |