4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Motoros kresz szabályok külföldön.

KawaÉvi 12 2015. augusztus 8. 23:24  
Sziasztok!
Szlovák testvéreinknél már volt kellemetlen élményem a járdán parkolással. Állítólag ott nem megengedett (ráadásul "úgy csinált" a rendõr mint aki nem tud magyarul - végül kiderült hogy mégiscsak ismeri hazánk nyelvét).

Winchi 10 2015. augusztus 7. 19:11   Válasz erre: 7
Elolvastam....
De még így tartom magam az elõzõ kommentemhez!
:)
Legyen nálad....de nem kötelezõ...ez minden országban így van ( majd hogy nem)...de viselni nem kõtelezõ!
..és motorról szó sem esik!
EÜ csomagot kér...ill a kidõrrentõ lehet hangos min az állat,csak legyen benne..E és a DB Killer...ennyi!

gezasz 9 2015. augusztus 6. 21:17   Válasz erre: 7
Akkor olvasd el még egyszer alaposan amit belinkeltél!

kicsi 8 2015. augusztus 6. 21:09   Válasz erre: 7
Nem látom, hogy hol van itt szó az ausztriai motorokról?

mati12 7 2015. augusztus 6. 20:58   Válasz erre: 6
Azért ezt ajánlanám figyelmedbe : http://www.slh.hu/?p=1141
Nem biztos,hogy akkora baromság...?!

Winchi 6 2015. augusztus 6. 20:33  
Mekkora baromságot írtok !
Nem kötelezõ!!
...sem utasnak...sem vezetõnek!

Nem tudnám meg számolni hányszor voltam a sógoréknál...
Legyen szó bármelyik megyérõl...
Mororral...kocsival vagy teherautóval...egyszersem volt szígorú rendõr...sõt!!

Asta 5 2015. augusztus 6. 20:17  
Ausztriában kötelezõ a láthatósági mellény, méghozzá utasonként.

Ha jól hallottam, akkor ott a buszsáv sem használható.

Láttam már szigorú arcú osztrák rendõrt, de mire is érdemes odafigyelni náluk? Legyen nálam euró sok?!

mati12 4 2015. augusztus 5. 22:49   Válasz erre: 3
Jogos,összekevertem Ausztriával.
Láthatósági mellény: nem kötelezõ.

Dodi007 3 2015. augusztus 5. 22:36   Válasz erre: 2
"Láthatósági mellény: kötelezõ"

Hol, mikor és kinek??? Segédmotorosnak nem, motorosnak, autósnak az autópálya leállósávjában, kerékpárosnak lakott területen kívül, este, vagy rossz látási viszonyok között mindig. Hülyeséget, pontatlanságot ne terjesszünk!

mati12 2 2015. július 28. 12:58  
Magyarország.

Sebességhatárok:

- autópályán 130 km/óra
- autóúton 110 km/óra
- lakott területen kívül egyéb úton 90 km/óra
- lakott területen 50 km/óra

Nappali világítás : kötelezõ
Bukósisak: kötelezõ
Láthatósági mellény: kötelezõ
Izzókészlet:-
Alkoholfogyasztás:- 0%
Akciókamera használata megengedett.

Motorosokra vonatkozó egyéb szabályok:

-Az autóbusz és trolibusz forgalmi sávban a kétkerekû motorkerékpár és a kétkerekû segédmotoros kerékpár közlekedhet.

-Ha a jármûveknek útkeresztezõdésben,útszûkületekben,szintbeli vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk elõre sorolás céljából a kétkerekû motorkerékpár illetve kétkerekû segédmotoros kerékpár az álló jármûvek mellett vagy azok között elõrehaladhat.

-A járdán a kétkerekû segédmotoros kerékpár és a kétkerekû motorkerékpár akkor is megállhat ha a megállást jelzõtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.

-Autópályák és autóutak torlódásánál az autósok által kialakított mentõ vagy biztonsági folyosót a motorosok is igénybe vehetik az elõrehaladásnál.

mati12 1 2015. július 28. 12:28  
Már régóta foglalkoztat a gondolat, és mivel nem találtam ezidáig sehol arra gondoltam,hogy kellene egy olyan topic ahol a különbözõ országok motorosokra vonatkozó kresz szabályai megtalálhatók. Illetve nem is az összes szabály hanem csak azok a dolgok amik eltérõek lehetnek a hazai szabályozástól. Gondolok itt a Buszsáv használatára,piros lámpánál elõresorolásra stb.
Ennek elsõsorban azért érzem szükségét mivel rengeteg motoros keresi fel Európa és a világ számos országát,viszont sokan (köztük én is) még a szomszédos országok motoros szabályaival sincsenek tisztában.
Az autó vezetésre vonatkozó szabályok (talán a sebesség határokon kívül)nem igen térnek el egymástól ezért gondolom azok evidensek mindenkinek itthon és külföldön egyaránt.
Viszont a motor vezetésére vonatkozó szabályok már korántsem ennyire egyértelmûek,akár egy túra alkalmával országonként is eltérõek lehetnek.
Ha csak a hazai szabályozást vesszük alapul (ami szerintem igen kedvezõ és engedékeny motoros szemmel nézve) és ezeknek a szabályoknak a betartása mellett motorozunk egy idegen országban igen gyorsan súlyos büntetési összegek könnyíthetik meg a nyaralásra vagy túrázásra szánt kasszánkat.
De fordított eset is elõállhat a szabályok nem ismerete miatt. Gondolok itt arra,hogy pl. a derék szabálykövetõ motoros a 40 fokos hõségben nyugodtan álldogál és araszolgat a dugóban mert nincs tisztában vele,hogy az adott országban is elõremehetne az autók között a közlekedési lámpa piros jelzése alatt.
Tehát ezért érzem szükségességét ennek a topicnak,amit jó lenne valóban hasznos és a valóságnak megfelelõ dolgokkal megtölteni,ami ezáltal segítséget nyújthat a külföldi túrára induló motoros társaknak.
De ezt csak úgy tehetjük meg ha 100%-ig tisztában vagyunk az adott ország szabályaival.Ha nem vagyunk teljen biztosak a dolgunkban,ha csak esetleg a haver haverja mondta egyszer valamikor akkor inkább ne írjunk be semmit nehogy a mi hibás tájékoztatásunk alapján szaladjon bele valaki valamilyen büntetésbe.
Ha vitás észrevételek vagy kérdések merülnének fel akkor arra szerintem nyissunk egy másik topicot és ne ezt offoljuk szét. Nem lenne szerencsés ha több száz hozzászóláson kellene átverekednie magát annak aki valamilyen információt keres.
Remélem rajtam kívül más is látja értelmét ennek a dolognak,ha igen akkor töltsük meg hasznos innfókkal a topicot.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22125
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők