zooli | 11 | 2014. július 30. 20:43 | Válasz erre: 10 |
A CB-n ha jól emlékszem van belsõ kormány súly ezt vedd figyelembe. Amúgy a topic indító lesem szarja a hsz-okat mi sem õt csak tanulunk valamit.:?)))) |
ukrán | 10 | 2014. július 30. 18:58 |
sziasztok! Aprilia Scarabeo 500-as ugyanezt produkálta, kormány csapágy csere lett a vége. cb 1300-om szintén szitált 3000-4000 között, markolatfûtést szereltettem át simára, elsõ gumit cseréltem és nem használok dobozt, azóta megszünt a remegés és a szitálás is. |
Audimania | 9 | 2014. július 30. 12:43 | Válasz erre: 7 |
"pl. egy speed..." egy mondatba keveredett a szezon a fazonnal? http://www.wild.hu/born_to_be_wild/fooldal/hir/1129/utanfutas_es_tarsai |
Rudo | 8 | 2014. július 30. 11:12 | Válasz erre: 1 |
A nyári meleg az ok! Én is engedtem már át piros lámpánál a zebrán olyan hiányos öltözékû fehérnépet,hogy elindulás után egy darabig szitált a kormány. :DD |
KT | 7 | 2014. július 30. 09:21 | Válasz erre: 5 |
...minden motor azért nem! Nem a váz felépitése, hanem a futómû geometria és a súlyelosztás okozza. pl. egy speedmotoron meredek a villaszög, hogy jobbak legyenek a kanyarodási tulajdonágai, ez miatt viszont az egyenesfutási tulajdonságai romlanak, ami általában kormányszitálásként jelentkezik. Túramotoroknál a megpakolt dobozok és az utas súlya miatt hátra tolódik a súlypont, amitõl szintén megnelenik a szitálás. Vannak motorok amelyek bizonyos gumiktól megvadulnak, mig másik gumival meg teljesen jól viselkednek... |
KT | 6 | 2014. július 30. 09:10 |
Elsõ legyen a keréksúly! Ha már megpörgetik nézzék meg tojás vagy nyolcas nincs e a kerékben. Lehet még gumihiba is, pl. kezdõdõ vagy kisebb szövetszakadás. Sok motoron ha hátra, az ülés mögé dobozt tesznek, pláne ha még pakolnak is bele megjelenik a kormányszitálás. Elõfordul, hogy a kormánycsõben belül gyárilag van komoly súly (ami rezgést is csillapit) amit kiszednek és valami dizányosra cserélnek. |
czubacsi | 5 | 2014. július 30. 08:31 | Válasz erre: 1 |
Érthetõ módon nem nagyon reklámozzák, de minden motor hajlamos bizonyos, általában alacsony sebesség tartományban kormányt csapkodni, különbözõ mértékben, váz felépítéstõl függõen. Ez a jelenség akkor jelentkezik, ha elengeded a kormányt és egyenesen gurulsz, kis remegéssel indul, majd elég vad csapkodásig fajulhat. Ahol durva lehet a helyzet, ott gyárilag elhelyeznek kormánygátlót, persze a marketing ezt extraként jellemzi. Saját tapasztalatok: - Burgman 650 2003 35-40 km/h - Burgman 650 2009 35-40 km/h - Kawasaki ER5 30-35 km/h - Aprilia Atlantic 250 40-45 km/h Fentiek alól talán csak a chopperek/cruiserek kivételek, tekintettel a villaszögükre és utánfutásukra, legalábbis a 2 Yamaha Drag Star 650-esemnél ilyet anno nem tapasztaltam, a korábbi motorjaimnál pedig még nem mertem elengedni a kormányt. Utólagosan a kormányra felszerelt kiegészítõk is okozhatnak ilyen jelenséget, legyen az egy duda, esetleg kamera, vagy navigáció tartó. |
zooli | 4 | 2014. július 30. 08:02 | Válasz erre: 1 |
Milyen motor? Emeld fel a motort nézd meg nem lóg e a kormány csapágy,picit sem lóghat és akadás mentesen kell fordulnia.Ha rendben vidd el a kereket és centiroztatsd ki.Ellenõrizd a fék dugattyúkat nem szorul e valamelyik oldal,kormány végsúly ok e (van ahol belsõ végsúly van).Kerék csapágy? Esetleg a hátsó tengely nem lazult e fel és egy kövér gáz keresztbe vágta a hátsó kereket. Szerintem elhagytad a keréksúlyt és centirozni kell. |
Termonukleariscsatamenyet | 3 | 2014. július 30. 05:41 |
Jó reggelt! Nem tudom, hogy kormánycsapágy csinálhat-e ilyet.... De nem vagy egy nagy szaki. :D Üdv! |
Furyee | 1 | 2014. március 11. 14:11 |
Hali! Kis segítséget kérnék tõletek! Az lenne a problémám hogy mai nap folyamán ahogy jöttem haza, az egyik lámpa után amikor elindultam éreztem hogy a kormányrúd remeg. Miután hazaértem kimentem a közeli reptér fele a teljesen sík beton útra. A kormányrúd 25-35 km/h között 4-5mm-t remeg. 40 fölött nem érzõdik különösebben, 25 alatt meg nagyon minimálisan talán. Kátyúba nem mentem bele, és egyéb külsõ "megrázkódtatás" sem érte a motort, ezért nem értem. Fõleg hogy a közelekési lámpánál álltam, és utána ahogy elindultam 15-20 méter után jelentkezett, de elõtte a 10km-es úton semmi baja nem volt. Megnéztem mindkét kereket, egyiken sem látszik hogy sérült/deformált lenne a felni vagy az abroncs, illetve egyik sincs láthatóan elferdülve. Amennyiben van ötletetek/tapasztalatotok, kérlek osszátok meg! =) |